SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum"

Transkript

1 Tillgänglighetsrådet (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl Beslutande: Arnold Carlzon, Omsorgsnämnden, ordförande Kent Blixt, Omsorgsnämnden till Benny Wall, Medborgarnämnden Gottlieb Granberg, Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Gottlieb Granberg, Kommunstyrelsen Ibrahim Candemir, Tekniska nämnden Sven-Alf Karlsson, SRF Ingegärd Karlsson, HLR till Helena Berntsson, NHR Laila Olofsson, RF Lennart Ottosson, HRF Lennart Hjalmarsson, ersättare HRF Mikael Andersson, DHR Kerstin Berggren, FUB till Torsten Sjödahl, Strokeföreningen Övriga deltagande: Utses att justera: Marianne Gunnarsson, handikappkonsulent, sekreterare Gunnel Lundgren, omsorgschef, 1-5 och 8 Carina Bergman, platschef, Länstrafiken, 1-2 Rebecka Kåreswed, praktikant, Länstrafiken, 1 2 Ulf Svensson, tillförordnad kommunchef, 2 del av Ingrid Forsberg, handläggare, miljö- och bygglovsavdelningen, 8 Justeringens plats och tid: Omsorgsförvaltningen, Värnamo, Sekreterare: Paragrafer: 1-10 Ordförande: Marianne Gunnarsson : Arnold Carlzon Lennart Hjalmarsson

2 Tillgänglighetsrådet Tillgänglighetsrådet 1 Fastställande av dagordning Till punkt 11 Tillkommande ärenden anmäls följande ärende: Information om föreläsning Dagordningen fastställs med ovanstående tillägg.

3 Tillgänglighetsrådet Tillgänglighetsrådet 2 Förändrat huvudmannaskap för färdtjänsthandläggning i Jönköpings län Carina Bergman, Länstrafiken, informerar om landstingets övertagande av handläggningen av färdtjänst och riksfärdtjänst. Serviceresor omfattar bland annat färdtjänst, länsfärdtjänst, sjukresor och anropsstyrd trafik. I hela länet genomförs ca 2400 resor per vardag. Ett fristående bolag ringer upp 7 resenärer varje dag för att få fram synpunkter om hur nöjda de är med resorna. Från och med 1 januari 2014 gäller nya regelverk för färdtjänst och riksfärdtjänst. Tillstånd för färdtjänst kan ges vid tillfällig vistelse i annan kommun utanför Jönköpings län. I de nya reglerna har dels egenavgiften för dessa resor höjts till 35% av taxameterbeloppet och dels ska vistelsen överstiga 7 dagar. Tillgänglighetsrådet är starkt kritiska mot dessa nya regler. Reglerna innebär att den enskilde, vid kortare vistelser i annan kommun, får ordna sina resor på annat sätt. De personer som till exempel måste resa med specialfordon kommer att få mycket svårt att ta sig någonstans under vistelsen, dels för att det sällan finns tillgång till specialfordon, dels för att de är dyrare att åka med än en vanlig taxibil. Ulf Svensson, tillförordnad kommunchef, informerar om närtrafiken i Värnamo kommun. Den får utnyttjas av de som har minst 1 kilometer till närmaste busshållplats och som bor på landsbygden eller i orterna Gällaryd, Ohs, Torskinge, Hånger, Åminne och Dannäs. En utvärdering ska göras efter 1 år.

4 Tillgänglighetsrådet Tillgänglighetsrådet 3 Särskilt boende och korttidsplatser lägesinformation Gunnel Lundgren ger en lägesrapport över de förändringar som gäller särskilt boende och korttidsplatser. Minskningen av antalet platser vid Östhamra pågår. Korttidsplatserna koncentreras till enheter på Gröna Lunden och Forsgården. Förändringarna sker successivt och tar tid. Trycket på korttidsplatserna har varit stort under en period, vilket bland annat hänger ihop med tillgången på platser i särskilt boende. Pensionärsorganisationerna har genomfört en enkätundersökning bland sina medlemmar om hur de vill bo på äldre dagar. Som förstahandsval har över 60% av dem uppgett att vill bo kvar i ordinärt boende, 26% att de vill bo i trygghetsboende och 12% att de vill bo i särskilt boende. Kerstin Berggren, FUB, informerar om att diakonerna i kyrkorna träffar många äldre som är osäkra inför de förändringar som genomförs inom äldreomsorgen. Därför anordnas ett informationsmöte tisdagen den 4 mars kl i församlingshemmet i Värnamo. Vid mötet kommer politiker och företrädare för omsorgsförvaltningen, samt representanter för pensionärsorganisationerna att närvara.

5 Tillgänglighetsrådet Tillgänglighetsrådet 4 Handläggning av LSS ansökningar Vid Tillgänglighetsrådets sammanträde den 14 november 2013, 42, togs en fråga upp om handledning och utbildning för handläggare med anledning av ett avsnitt i Kalla Fakta i TV 4. Avsnittet handlade om avslag på ansökningar om insatser enligt LSS, lag om stöd och service till vissa funktionshindrade. Gunnel Lundgren informerar om att omsorgsförvaltningen anlitar Ingrid Kennborn som konsult. Hon ska hjälpa till att tolka lagstiftningen och ge handläggarna stöd och handledning i arbetet. Ingrid Kennborn har haft uppdraget i ca 3 år. Vid handledningen diskuteras principer och inte enskilda ärenden.

6 Tillgänglighetsrådet Tillgänglighetsrådet 5 Tillgänglighet Hörslingan i ks-salen En hörslinga finns sedan början av september 2013 i ks-salen. Vid sammanträdet den 14 november 2013 fungerade den inte. Därefter har mikrofoner satts upp i taket och slingan har testats tillsammans med företrädare för HRF. Vid testtillfället fungerade slingan. Vid dagens sammanträde är biljudet från lampor och fläktar så starkt att slingan inte kan användas. Gottlieb Granberg tar med sig frågan om översyn av den tekniska utrustningen. Övergångsställen belysning Ordförande påpekar att belysningen vid övergångsställena i kommunen är inte tillräckligt bra. Omsorgsnämnden har tagit upp synpunkter på detta i ett yttrande om förslaget till hastighetsplan. Ibrahim Candemir informerar om att frågan även har diskuterats i tekniska nämnden. På försök kommer den gulaktiga belysningen att bytas ut till vit belysning på en provsträcka. Studentbostäder Vid nybyggnation av studentbostäder kommer samtliga att bli handikappanpasssade. Rullstolsramp Östboboden De personer som har svårt att ta sig in på Östboboden därför att där inte finns någon ramp eller hiss får vid behov hjälp att ta sig in av personalen. Medborgarnämnden ansvarar för verksamheten och beslutar om det ska göras någon anpassning och i så fall vad. Parkeringsautomaterna i centrum Handikapporganisationerna har under 2013 haft möjlighet att framföra synpunkter på hur parkeringsavgiften ska betalas. De organisationer som hörde av sig förordade p-skiva. Organisationerna vill att de synpunkter som lämnats in ska beaktas. Utrop på bussar Vid Tillgänglighetsrådets sammanträde den 14 november 2013, 38, påpekades att det finns en display på lokalbussarna med namnet på nästa busshållplats, men att det saknas utrop. Gottlieb Granberg framför denna synpunkt till Länstrafiken.

7 Tillgänglighetsrådet Tillgänglighetsrådet 6 Lokala ordningsföreskrifter Samrådsversionen av Förslag till allmänna lokala ordningsförskrifter skickades ut separat till Tillgänglighetsrådet den 24 januari Lennart Hjalmarsson, HRF, framför att personer med hörselskador mår dåligt av det ljud som fyrverkerier och andra pyrotekniska varor alstrar. HRF anser därför att det ska vara tillståndspliktigt att använda sådana, samt att det inte ska vara tillåtet att använda dem under påsken.

8 Tillgänglighetsrådet Tillgänglighetsrådet 7 Tillgänglighetsrådet revidering av reglemente utkast Förslag till nytt reglemente för Tillgänglighetsrådet har skickats ut med kallelsen till dagens sammanträde. Bland annat föreslås att arvode ska betalas ut även till organisationernas representanter. Förslaget ska behandlas i omsorgsnämnden innan det går vidare till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Tillgänglighetsrådet lämnar inga synpukter på förslaget till reglemente.

9 Tillgänglighetsrådet Tillgänglighetsrådet 8 Parkeringstillstånd regler Ingrid Forsberg, miljö- och stadsbyggnadskontoret, är handläggare för bostadsanpassning och parkeringstillstånd. Transportstyrelsens regler gäller för parkeringstillstånd. Tillsammans med ansökan lämnas ett läkarintyg in. Vid utredningen tittar man på om läkarintyget styrker att den nedsatta gångförmågan är tillräckligt stor. Ett tillstånd gäller som längst i 3 år. Därefter ska man ansöka på nytt eftersom det inte sker någon automatisk förlängning. Kortet är personligt och kostnadsfritt. I Värnamo lämnas ca 100 ansökningar in varje år. 10% av ansökningarna avslås. Överklagan lämnas till Länsstyrelsen. Högsta instans är Transportstyrelsen. Mer information om parkeringstillstånd finns på kommunens hemsida

10 Tillgänglighetsrådet Tillgänglighetsrådet 9 Kort information från nämnderna Medborgarnämnden Den 3 februari hölls information i kommunfullmäktigesalen för föreningsrepresentanter om förändringar när det gäller föreningsbidrag. Tekniska nämnden Gång- och cykelvägen till Bredasten kommer att förses med belysning. Kommunstyrelsen Rekrytering av ny kommunchef pågår. Tre sökande återstår. Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Övergångsställena kommer att bli färre, men tydligare och säkrare. Överenskommes att remissmaterialet till Hastighetsplan för Värnamo kommun ska skickas ut till organisationernas ordinarie ledamöter i rådet.

11 Tillgänglighetsrådet Tillgänglighetsrådet 10 Tillkommande ärenden Information om föreläsning Marianne Gunnarsson har blivit kontaktad av en företrädare för Kvinnofridsakademin i Göteborg. De har frågat om de får komma och föreläsa för Tillgänglighetsrådet om våld mot funktionsnedsatta kvinnor. Föreläsningen tar ca två timmar och kan antingen läggas tillsammans med ett ordinarie sammanträde eller som ett extra sammanträde. De skulle ha möjlighet att komma till sammanträdet i september. Ordförande påpekar att en sådan föreläsning kan vara intressant även för andra råd. Tillgänglighetsrådet inväntar mer information innan beslut tas.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tillgänglighetsrådet 2014-05-21 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 15.00 17.49 Beslutande: Kent Blixt, Omsorgsnämnden Ronny Krönvall, Omsorgsnämnden Eva Bengtsson, Medborgarnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Pensionärsrådet 2016-05-18 1(9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 15.00 17.08 Beslutande: Arnold Carlzon, Omsorgsnämnden, ordförande Kent Blixt, Omsorgsnämnden Gottlieb Granberg, Kommunstyrelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Handikapprådet 2012-02-15 1(11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 15.00 16.53 Beslutande: Arnold Carlzon, Omsorgsnämnden, ordförande Kent Blixt, Omsorgsnämnden Gabriella Sjöberg, Medborgarnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tillgänglighetsrådet 2015-11-18 1(11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 15.00 17.25 Beslutande: Arnold Carlzon, Omsorgsnämnden Kent Blixt, Omsorgsnämnden Gottlieb Granberg, Kommunstyrelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tillgänglighetsrådet 2016-02-17 1(10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 15.00 16.25 Beslutande: Arnold Carlzon, Omsorgsnämnden, ordförande Kent Blixt, Omsorgsnämnden Gottlieb Granberg, Kommunstyrelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Länshandikapprådet Sammanträdesdatum Paragrafer Sida 2012-02-22 1-10 1 (8) Plats och tid Landstingshuset, Falun, kl 13.30 16.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Länshandikapprådet Sammanträdesdatum Paragrafer Sida 2012-02-22 1-10 1 (8) Plats och tid Landstingshuset, Falun, kl 13.30 16. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Paragrafer Sida 2012-02-22 1-10 1 (8) Plats och tid Landstingshuset, Falun, kl 13.30 16.00 Ordinarie ledamöter Sören Bertilsson, ordf, landstinget Kjell Persson

Läs mer

Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar. Beslutande Steve Sjögren (s) ordförande Birgitta Elfström (s) kommunstyrelsen

Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar. Beslutande Steve Sjögren (s) ordförande Birgitta Elfström (s) kommunstyrelsen KALMAR KOMMUN Handikapprådet PROTOKOLL 2006-03-28 Tid kl 18.00 19.15 Plats Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar Omfattning 1-10 ande Steve Sjögren (s) ordförande Birgitta Elfström (s) kommunstyrelsen Rolf

Läs mer

PROTOKOLL Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2012-12-13

PROTOKOLL Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2012-12-13 1 (15) Paragrafer 39-49 Plats och tid Vita Villan, kl 09.00-12.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Hans-Bertil Sinclair (m) ordförande

Läs mer

Kl. 16.00 18.00. Johanna Sundelöf, projektledare Samhällsbyggnad Eila Ulf, Anhörigcentrum. Paragrafer 17-31

Kl. 16.00 18.00. Johanna Sundelöf, projektledare Samhällsbyggnad Eila Ulf, Anhörigcentrum. Paragrafer 17-31 Plats och tid Anhörigcentrum Kl. 16.00 18.00 Politiker och representanter Johan Schenström (m), ordf Lilian Persson (s), ers Marianne Nordblom (fp), ers Gert Pettersson, Diabetesföreningen Lotta Lind Viberg,

Läs mer

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen,, kl 13.00-15.50 Beslutande Gunilla Aronsson, ordf. Anders Nilsson, Epilepsiföreningen Monica Bergh, SOC Lennart Davidsson, MoB Elsy

Läs mer

LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter. Doris Fransson, ordförande Lena Svensson Webb, sekreterare LSS-enheten

LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter. Doris Fransson, ordförande Lena Svensson Webb, sekreterare LSS-enheten 1(9) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter Handikapporganisationernas representanter Karin Spångberg Bengt Petersson May Björk Bengt Kanstedt

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49 Plats och tid Klubbrummet i Idrottshallen, Stallängsvägen 4 kl. 18.00-20.00. Beslutande Gullan Pettersson (Srf) Lena Ask (Rbu) Kjell-Åke Storm (Rsmh)

Läs mer

Information från socialnämnden 7

Information från socialnämnden 7 Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Projekt Ökad livskvalitet för personer med funktionsnedsättning genom fysisk aktivitet 3 Representant för handikapprådet till ett möte

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl.15.22 15.36. Tjörns kommunala Förvaltnings AB genom Martin Johansen (FP) 10.

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl.15.22 15.36. Tjörns kommunala Förvaltnings AB genom Martin Johansen (FP) 10. Bolagsstämma 2013-05-16 1 [17] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl.15.22 15.36 Närvarande aktieägare Tjörns kommunala Förvaltnings AB genom Martin Johansen (FP) 10.000 röster Övriga närvarande

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2014-05-28 1. Weine Bäck (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Maria Gustafsson. Kommunkontoret, Ödeshög

Socialnämndens arbetsutskott 2014-05-28 1. Weine Bäck (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Maria Gustafsson. Kommunkontoret, Ödeshög 2014-05-28 1 Plats och tid Beslutande Ellen Key-rummet, kommunkontoret, Ödeshög Onsdagen den 28 maj 2014, kl 08:30-11:15 Weine Bäck (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Frånvarande - Övriga

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-11.00 Beslutande Övriga närvarande Ida Bornlykke (S), ordförande Sejdi Karaliti (S) Marianne Åkerblad (M) Gunnel Andersson (M) Lars Erik Ottosson

Läs mer

Tillgänglighetsrådet. Plats KS-salen, Stadshuset, Östra Sjögatan 18, Kalmar PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 4 september 2014, kl.

Tillgänglighetsrådet. Plats KS-salen, Stadshuset, Östra Sjögatan 18, Kalmar PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 4 september 2014, kl. PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-09-04 Tillgänglighetsrådet Tid Torsdagen den 4 september 2014, kl. 16:00 18:30 Plats KS-salen, Stadshuset, Östra Sjögatan 18, Kalmar Omfattning 34-45 Beslutande Anette

Läs mer

Möte med Rådet för funktionshinderfrågor

Möte med Rådet för funktionshinderfrågor Eskilstuna kommun Minnesanteckningar Rådet för funktionshinder frågor 120227 Anna-Maarit Tirkkonen Tfn 016-710 24 28 Mobil: 073-950 65 89 Möte med Rådet för funktionshinderfrågor Datum: Tisdag den 14 februari

Läs mer

1 Mötets öppnande, upprop Ordförande hälsade välkommen förklarade mötet öppnat och ett upprop gjordes.

1 Mötets öppnande, upprop Ordförande hälsade välkommen förklarade mötet öppnat och ett upprop gjordes. PROTOKOLL ORGAN: Kommunala funktionshinderrådet, KFR TID: Onsdagen den 6 maj 2009 klockan 13.30 16.30 PLATS: Svansjörummet, Kommunhuset Kinna Närvarande: Karin Jageby ordförande Eva-Karin Torhem-A vice

Läs mer

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4 Information från socialnämnden 5 Tillgänglighetspriset

Läs mer

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor Kommunstyrelsen Datum 1 (7) Kommunledningskontoret Rådet för funktionshinderfrågor Anna-Maarit Tirkkonen Tfn. 016-710 24 28 Mobil: 073-950 65 89 Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Läs mer

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög...

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög... 2012-04-17 1 Plats och tid Carl August-rummet, Kommunkontoret, Ödeshög, tisdagen den 17 april 2012 kl 10:00-11:55 Närvarande Anmält förhinder Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Maria Gustafsson (S),

Läs mer

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor Kommunstyrelsen Datum 1 (7) Kommunledningskontoret Rådet för funktionshinderfrågor Anna-Maarit Tirkkonen Tfn. 016-710 24 28 Mobil: 073-950 65 89 Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2007-05-28 1 (6) Kommunhuset, Plan II, Sal 225, Sundsgatan 29, Vänersborg Onsdagen den 28 maj 2007, Kl. 15.00 18.

Kommunala Handikapprådet 2007-05-28 1 (6) Kommunhuset, Plan II, Sal 225, Sundsgatan 29, Vänersborg Onsdagen den 28 maj 2007, Kl. 15.00 18. Kommunala Handikapprådet 2007-05-28 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Plan II, Sal 225, Sundsgatan 29, Vänersborg Onsdagen den 28 maj 2007, Kl. 15.00 18.00 Närvarande Ann-Britth Fröjd, SN, ordförande Marie-Louise

Läs mer

Dokumenttyp Dokumentkategori Sida Styrande dokument Tillämpningsföreskrifter 1 (5) Förvaltning Upprättat av Upprättat datum Länstrafiken Länstrafiken, Elisabeth Bystedt 2013-03-01 Verksamhet Reviderat

Läs mer

PROTOKOLL. 37 Mötet öppnas Vice ordförande Lars Nilsson hälsar alla välkomna till mandatperiodens sista sammanträde och förklarar mötet öppnat.

PROTOKOLL. 37 Mötet öppnas Vice ordförande Lars Nilsson hälsar alla välkomna till mandatperiodens sista sammanträde och förklarar mötet öppnat. 1 PROTOKOLL Länshandikapprådet Tid: Plats: Närvarande: Ej närvarande: 2010-12-09 kl.13:00-16:00 Herrgården, Länssjukhuset Ryhov Hjalmarsson Lennart, HRF Jakobsson Ulla M., HSO ers Keijser Kerstin, Landstinget

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-10-07

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-10-07 1 Plats: Rum 386, Kommunhuset, kl. 17.30-19.20 Närvarande Ledamöter och ersättare: Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Veronika Cornils Berg (C) Anne Lindberg (MP) Anna-Carin Stålgren, (KD) Anitha

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16. Nr Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Barbro Gustafsson

Läs mer

Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Ersättare Linnea Kroon DHR

Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Ersättare Linnea Kroon DHR KALMAR KOMMUN Handikapprådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-12-09 Tid Kl 18.00 20.00 Plats Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar Omfattning 35-50 ande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Steve

Läs mer

Kallelse/Underrättelse till Sammanträde

Kallelse/Underrättelse till Sammanträde Antal: 31 Utsändningsdag: Måndagen den 11 februari 2013 2013 V 8 Kallelse/Underrättelse till Sammanträde Rådet för funktionshinderfrågor Måndag 18 Februari Rådet för funktionshinderfrågor kallas till sammanträde

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-11 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-11 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2015-11-11 18:00-20.10 40-53 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen) Tjänstgörande

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll. Michael Karlsson (s) Ordförande

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll. Michael Karlsson (s) Ordförande Kommunala Handikapprådet 2015-10-02 1(6) Plats och tid KS-salen 9.00-12.00 Beslutande Michael Karlsson (s) Ordförande Övriga ledamöter Ulla Berne (m), vice ordförande Bibbi Moberg, Hjärt- och Lungföreningen

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2015-03-24 1 (7) Plats och tid KF-salen, Stadshuset kl. 10.00-11.40 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S), ordf Martina

Läs mer

Sven Lundgren Yasmine Kristiansen, service- och teknikförvaltningen,

Sven Lundgren Yasmine Kristiansen, service- och teknikförvaltningen, SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (10) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 18 februari 2014, KL 13:00-16:00 Beslutande Övriga deltagande Laila Furskog, ordförande Gunnel Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (14) 2013-10-15. Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 15 oktober, kl.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (14) 2013-10-15. Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 15 oktober, kl. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (14) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 15 oktober, kl. 13:00-16:00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Laila Furskog, ordförande,

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Ulla Lundberg, Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 12-23 Jessica Lövdahl. Ordförande...

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Ulla Lundberg, Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 12-23 Jessica Lövdahl. Ordförande... Plats och tid Enåsenrummet, 13:15-16:00 Beslutande: Övriga deltagande Utses att justera Helena Brink (C), ordförande Johan Zahn, DHR Karl-Erik Wigholm, DHR Jörgen Brink, FUB Otto Forsberg, HRF John Bertil

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23) Nr 20 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 25 september 2007, klockan 08.30-12.00, 13.00 16.00 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson Plats och tid Tallåsenrummet 13:15-16:00 Beslutande: Helena Brink (C) Ordförande Ove Schönning (S) Vice ordförande Ingegerd Pettersson, PRO Sune Öster, SPF Jan Nilsson, PRO Anna-Maria Winblad, PRO Ingrid

Läs mer

Kommunala Handikapprådet

Kommunala Handikapprådet 2013-04-17 1(6) Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 17 april 2013 kl. 13.00 15.00 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Tomas Sjöberg, sekreterare Lena

Läs mer

Marianne Högberg (s), ordförande Lenny Karlsson (m) Mauri Sukuvaara (v)

Marianne Högberg (s), ordförande Lenny Karlsson (m) Mauri Sukuvaara (v) Servicenämndens 2008-03-28 1. (13) Plats och tid: Nämndhuset Data-sal kl 13.00-14.15 Beslutande: Marianne Högberg (s), ordförande Lenny Karlsson (m) Mauri Sukuvaara (v) Övriga deltagande: Jörgen Johansson,

Läs mer

2013-11-14 kl. 17.30 - Kommunhuset

2013-11-14 kl. 17.30 - Kommunhuset PROTOKOLL Pensionärs- och handikapprådet (PHR) Datum: Närvarande: 2013-11-14 kl. 17.30 - Kommunhuset P-O Klint, RPG Mikko Jokinanta, AHF Gottan Gustafsson, DHR Kenneth Gustavsson, DHR Rune Gustafsson,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15)

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15) Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 13-22 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (SN), ordf Göran Blom (PRO) Sonja Johansson (PRO) Sigrun

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-11-14 1(7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-11-14 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-11-14 1(7) Innehållsförteckning Medborgarförslag om ändring av gatunamn, Gustav Lakes väg ändras till Gustav Landelius väg... 3 Motion angående samdistributionscentral...

Läs mer

Socialnämnden 2013-11-14 85

Socialnämnden 2013-11-14 85 Socialnämnden 2013-11-14 85 Plats och tid Hjernet, 2013-11-14 kl. 13.00-16.15 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Anna Pettersson (S), tj ers för Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Raimo Niskanen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2007-12-05. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2007-12-05. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Listerbysalen kl 08.30 11.25 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Karl

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Handikapprådet 2013-05-16 1 (9 ) Plats och tid Kommunkontoret i Åsele, 2013-05-16, 9.00 12.00 Beslutande Vivianne Bäcklund Ordförande Stig Danielsson Gudrun Lindberg Maj Jonsson Gunilla

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-04-22 1(19)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-04-22 1(19) Nr 10 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-04-22 1(19) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 22 april 2008, klockan 08.30-12.20 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

Administrativa avdelningen

Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Nordmarkens skola, aulan 19.10 20.10 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida Sandra Norsell, Kommunsekreterare Britt-Marie Öjstrand, T.f. kommunchef Linda Sydengen, Ekonomichef

Läs mer

Vivi Sjöström, PRO Arvo Väisäuen, Finska Föreningen Bernt Sahlberg (C), socialnämnden Carina Lund (M), kommunstyrelsen

Vivi Sjöström, PRO Arvo Väisäuen, Finska Föreningen Bernt Sahlberg (C), socialnämnden Carina Lund (M), kommunstyrelsen SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Datum Kommunala pensionärsrådet, KPR Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän, klockan 09.00, Kahnamunmet, kommunhnset, Bålsta Maj Angman, PRO Monica

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2015-08-28 1(7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 11:00-12:00 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson

Läs mer

Kenneth Engelbrektsson (S) Ordförande Vivian Uddén (MP) Solveig Eriksson SKPF vice ordförande Aina Nordström, HSO Rolf Rodin, SRF

Kenneth Engelbrektsson (S) Ordförande Vivian Uddén (MP) Solveig Eriksson SKPF vice ordförande Aina Nordström, HSO Rolf Rodin, SRF Sammanträde funktionshinderfrågor inom utbildnings-, kultur och fritids- och samhällsbyggnadsfrågor Plats och tid Ryttaren Söderrummet kl. 13:00-16:20 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kenneth Engelbrektsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala Handikapprådet 2008-12-09 1 (10) Plats och tid Sessionssalen Skillingehus, Skillingaryd 2008-12-09, kl 15.00-17.00 Beslutande Gunnel Elg Socialnämnden, ordförande Björn Fejde Socialnämnden Per

Läs mer

Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars

Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars 1(13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Justeringens plats och tid Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars 2017. 14.00-16.00 Kommunens representanter Ingrid Ivarsson, (ordf), kommunstyrelsen

Läs mer

Gunnil Korswing SÄF, Göran Strömberg BUF, Alexandra Mattsson MSB, Fikri Hawsho MSB och Zara Kvist Lindgren SÄF.

Gunnil Korswing SÄF, Göran Strömberg BUF, Alexandra Mattsson MSB, Fikri Hawsho MSB och Zara Kvist Lindgren SÄF. KS-2013/299 1 (10) Nämnd Huddinges råd för funktionshinderfrågor Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag 15 maj 2013 Tid och plats Klockan 18:00, Rådsalen Beslutande Ledamöter Christian Ottosson (C)

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 20 februari 2014: 22 Upprop och val av justeringsmän och justering 23 Godkännande av föredragningslista 24 Tekniska

Läs mer

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Marianne Brandén SPF Evald Olsson Birgitta Jannesson SPF Erland Ström Birgitta Johansson SKPF

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Marianne Brandén SPF Evald Olsson Birgitta Jannesson SPF Erland Ström Birgitta Johansson SKPF KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-01-16 Tid Kl 09.00 12.00 Plats KS-salen, stadshuset, Kalmar Omfattning 1-13 ande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Hans Johansson

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR 2014 ATSUB/Göteborg, Anhöriga Till Sexuellt Utnyttjade Barn Prästgårdsängen 21 BV 412 71 GÖTEBORG Telefon: 031 20 99 49 eller 23 30 43 Kvällstid: 020 21 53 50 E-post: info@atsubgbg.nu Hemsida: www.atsubgbg.nu

Läs mer

Glödlampan. hsod.se. Sörmland. I detta nummer. Ordförande har ordet. Ny mandatperiod i LRFF. Presentation Synskadades förening Sörmland.

Glödlampan. hsod.se. Sörmland. I detta nummer. Ordförande har ordet. Ny mandatperiod i LRFF. Presentation Synskadades förening Sörmland. Glödlampan December 2014 Sörmland Representanter till LRFF 2015-2018 I detta nummer Ordförande har ordet Lena Talman Solveig Fredriksson Ulf Nordström Helge Andersson Ny mandatperiod i LRFF Christer Arnrup

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Kommunala Funktionshinderrådet 2015-03-23

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Kommunala Funktionshinderrådet 2015-03-23 1 Plats och tid Kommunhuset, Granen kl 16.30 18.30 ande Agnetha Landberg (C) ordförande Åsa Ottosson (M) Renée Solstad (S) Rune Carlsson (HRF) Siv Nilsson (RA) Anders Engström (SRF) Tina Haake (DHR) Marie-Louise

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02 Tjustsalen, kl. 09.00-11.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou SN, ordf. Leif Aringstam

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-03-01. Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen kl 18.00 19.45

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-03-01. Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen kl 18.00 19.45 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen kl 18.00 19.45 Beslutande Bengt Ingvarsson, ordförande Kjell Carlström, RMA Ann-Christin Jarl, SN Lars Svensson, KS Nils-Börje Jönsson,

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-02-24

Sammanträdesdatum 2015-02-24 2015-02-24 Sida 1 (8) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl. 09.30-11.55 ande Kerstin Robertsson (M), ordförande Gerd Thiberg, Eksjö PRO Berit Ekedahl, Ingatorp

Läs mer

24 november 2009, kl 14-16, Kommunhuset.

24 november 2009, kl 14-16, Kommunhuset. PROTOKOLL 2009-11-24 1(5) HANDIKAPPRÅDET 24 november 2009, kl 14-16, Kommunhuset. Närvarande: Carina Larsson, ordförande Kristina Fredin, Christina Skörvald, kommunstyrelsen Marie-Louise Bergman, miljö-

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-02-08 1 (21) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-02-08 1 (21) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-02-08 1 (21) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Paragrafer 1-17 BESLUTANDE Ledamöter Namn Siv Gunnarsson (DHR) Anita Nyman (Srf) Pär-Ola

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(14) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset kl 17 00 18 35 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare

Läs mer

Sammanträdesdag 2009-04-29

Sammanträdesdag 2009-04-29 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-04-29 Tid kl 13.30-16.00 Plats Norrlidshemmet Omfattning 55-67 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson (C) Jean Welander (MP) Gunnel

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-05-12 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-05-12 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2016-05-12 kl 18-20 17-29 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Göte Johansson (Strokeföreningen) Tjänstgörande ersättare Anna Nordh Svensson

Läs mer

Agneta Lindau Persson, ersättare, Anneli Eskilandersson, ersättare Michael Werner, sekreterare

Agneta Lindau Persson, ersättare, Anneli Eskilandersson, ersättare Michael Werner, sekreterare Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Skånes Fagerhultrummet, kommunhuset, Örkelljunga Tisdagen den 17 mars 2015 kl 17.00 Helena Vestman, ordförande Ingmar Svensson, vice ordförande

Läs mer

Tillämpningsföreskrifter för färdtjänst Ydre kommun

Tillämpningsföreskrifter för färdtjänst Ydre kommun 2015-10-12 1 Tillämpningsföreskrifter för färdtjänst Ydre kommun Antagna av Kommunstyrelsen 2015-11-30, Ks 245 Diarienummer 2016/00050 2015-10-12 2 Allmänt om färdtjänst Riktlinjerna är anvisningar till

Läs mer

Övriga deltagare: Birgitta Ratcovich förvaltningschef, Ann Hermansson sekreterare

Övriga deltagare: Birgitta Ratcovich förvaltningschef, Ann Hermansson sekreterare Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala Rådet för funktionshinder Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 17 00 19 20 Närvarande Ledamöter: Kristina Valtersson, (C) ordförande Birgitta

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13) Nr xx 1(13) Tid och plats Onsdagen den 18 november 2015, klockan 13.00 16.00 i Telaris Österrådaplan Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Socialnämnden Tommy W Johansson (S) Kommunstyrelsen Ann-Christin

Läs mer

Minnesanteckningar Tillgänglighetsrådet 2015-09-16

Minnesanteckningar Tillgänglighetsrådet 2015-09-16 Minnesanteckningar Tillgänglighetsrådet 2015-09-16 Närvarande: Marie Sjögren, RSMH-Österlen, ordförande i Tillgänglighetsrådet Arvid Persson, DHR Siv Lindskog Hjärt- och Lungförening Ystad-Sjöbo-Skurup

Läs mer

Jeanette Sander, vård- och omsorgschef Linnea Svensson, nämndsekreterare Hans Hedlund, larmansvarig. Ordförande... Ivan Czitrom

Jeanette Sander, vård- och omsorgschef Linnea Svensson, nämndsekreterare Hans Hedlund, larmansvarig. Ordförande... Ivan Czitrom Handikapprådet Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 16.00 17.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) ande Ivan Czitrom (FP), kommunstyrelsen Agneta Sellholm (M), miljö- och byggnadsnämnden Viveca Sandberg

Läs mer

LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(5)

LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Tid: Klockan 18.00 20.30 Plats: HSO:s lokaler, Annegården, Lund Omfattning: 11-20 Närvarande: Ann Björkman Barn- och skolnämnd Lund öster Ann-Christin Fast SRF Lundabygden Baharan

Läs mer

Arbetsordningen ersätter tidigare reglementen och arbetsordningar för ovan uppräknade samverkansgrupper.

Arbetsordningen ersätter tidigare reglementen och arbetsordningar för ovan uppräknade samverkansgrupper. Arbetsordning för Kommunala pensionärsrådet, Kommunala handikapprådet, Brottsförebyggande rådet, Samrådsgrupp med kommunbygderådet och Samrådsgrupp med näringslivet Arbetsordningen ersätter tidigare reglementen

Läs mer

Protokoll 1(5) 2012-02-17. Landstinget Landstinget Landstinget Landstinget SPF PRO PRO SPRF SKPF

Protokoll 1(5) 2012-02-17. Landstinget Landstinget Landstinget Landstinget SPF PRO PRO SPRF SKPF Protokoll 1(5) s pensionärsråd Tid och plats för sammanträdet Beslutande Landstingshuset, Hus 2, dr Prag, plan 2, den 17 februari 2012, kl. 09.00 12.00 Elin Hoffner (V) Inger Jonsson (C) Bodil Sihm (MP)

Läs mer

... Helena Andrén.... Torbjörn Karlsson.... Benny Holgerson BEVIS

... Helena Andrén.... Torbjörn Karlsson.... Benny Holgerson BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2008-02-19 1 (13) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2008-02-19, kl. 15.00 17.40. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar

Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar 2011-01-03 1 1-13 Tid 14.00-14.45 Plats Beslutande Närvarande ersättare Närvarande tjänstemän Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar Roger Holmberg (S) Kajsa Hedin (M) Thomas Stjernquist

Läs mer

Jan Ekström, mötessekreterare Marie Lackenbauer, programområdeschef

Jan Ekström, mötessekreterare Marie Lackenbauer, programområdeschef Plats och tid Lokal Gripen Gislaved, kl. 08.30-11.20 Beslutande Bengt Petersson, ordförande Kjell Thelin, socialnämnden Gunnel Augustsson, kommunstyrelsen Ulla Petersson, SKPF Lennart Häger, SKPF Ingrid

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-0.5 Beslutande Ida Bornlykke (S), ordförande, 26, 27 p -5 och 7, 28-29 Sejdi Karaliti (S) Marianne Åkerblad (M) Marianne Åkerblad (M) Gunnel Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6)

Sammanträdesprotokoll 1 (6) 1 (6) Länets Handikappråd Plats och tid Folkets Hus, Östersund Torsdagen den 29 mars 2007 klockan 09.00-12.00 Beslutande MonaLisa Norrman Elisabeth Yngström Eva Holmbom Jan Emtehed Ann-Christin Nordling

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2008-04-18 1 (5) Kommunhuset, Plan I, Sal 119, Sundsgatan 29, Vänersborg Måndagen den 10 mars 2008, Kl. 13.30 16.

Kommunala Handikapprådet 2008-04-18 1 (5) Kommunhuset, Plan I, Sal 119, Sundsgatan 29, Vänersborg Måndagen den 10 mars 2008, Kl. 13.30 16. Kommunala Handikapprådet 2008-04-18 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Plan I, Sal 119, Sundsgatan 29, Vänersborg Måndagen den 10 mars 2008, Kl. 13.30 16.45 Närvarande Marie-Louise Bäckman, SN, ordförande

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Rådet för funktionshinderfrågor 2012-05-31 1 [5] Plats och tid: Hemma hos Gunnemar, Tångeröd 17.30 Beslutande: Gunnemar Olsson FP Thomas Jakobsson

Läs mer

Margareta Gustavsson (s), ordförande Anneli Kuosmanen (s) ersätter Tomas Johansson Sara Larsson (s) ersätter Ingvar Kleinert (fp)

Margareta Gustavsson (s), ordförande Anneli Kuosmanen (s) ersätter Tomas Johansson Sara Larsson (s) ersätter Ingvar Kleinert (fp) 1(10) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 14.30 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Anneli Kuosmanen (s) ersätter Tomas Johansson Sara Larsson (s) ersätter Ingvar Kleinert (fp)

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Protokoll 2016-02-18

Kommunala Handikapprådet Protokoll 2016-02-18 Kommunala Handikapprådet Protokoll I~ l HEDEMORA -~.- KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Beslutande Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 13.30-16.00 Ledamöter Lars Westlund (S), kommunstyrelsen,

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2011-03-10 1 (16) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl: 13.15-16.30 Beslutande Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Övriga deltagare

Läs mer

REGLEMENTE FÖR KOMMUNALA TILLGÄNGLIGHETSRÅDET

REGLEMENTE FÖR KOMMUNALA TILLGÄNGLIGHETSRÅDET REGLEMENTE FÖR KOMMUNALA TILLGÄNGLIGHETSRÅDET Antagen av Kommunfullmäktige 2015-02-09 3 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Reglemente för kommunala tillgänglighetsrådet... 1 Dokumentinformation... 1 1 Syfte... 1 2 Arbetsuppgifter...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Gripen, Gislaved, kl. 08.30 11.35 Bengt Petersson, ordförande 16-18 Kjell Thelin, socialnämnden Lis Melin, socialnämnden Magdalena Forsbäck, socialnämnden

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Personalutskottet 2015-06-09

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Personalutskottet 2015-06-09 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, tisdagen den 9 juni 2015 kl 08.00-12.15 Beslutande Mikael Jonnerby (C), ordförande Per Gröön (C), ledamot Carl-Axel Blom (S), v ordförande

Läs mer

FÄRDTJÄNSTEN I KLIPPANS KOMMUN

FÄRDTJÄNSTEN I KLIPPANS KOMMUN FÄRDTJÄNSTEN I KLIPPANS KOMMUN augusti 2013 SOCIALFÖRVALTNINGEN Information om färdtjänst i Klippans kommun Du ska vara bosatt och folkbokförd i Klippans kommun, ha ett funktionshinder som inte endast

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Protokoll 2013-09-11 1 (3) Stadhuset 2013-09-11 kl.18.00-20.30

Kommunala Handikapprådet Protokoll 2013-09-11 1 (3) Stadhuset 2013-09-11 kl.18.00-20.30 Kommunala Handikapprådet Protokoll 2013-09-11 1 (3) Tid och plats Beslutande Stadhuset 2013-09-11 kl.18.00-20.30 Anita Ståhl, ordförande Sara Ejnell, ledamot Ann-Christin Holgersson, ledamot Mikael Kempi,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-28 1(10) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-28, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11) Nr 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 12 januari 2010 klockan 08.30-12.10 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR 1(5)

MINNESANTECKNINGAR 1(5) MINNESANTECKNINGAR 1(5) Datum och tid 2015-04-01, 19:00-21:00 Plats Presidium Hålanda bygdegård, Hålanda Anders Rollings, ordförande Lars Kopp, 1:e vice ordförande Örjan Claesson, 2:e vice ordförande Sekreterare

Läs mer

Skånetrafikens Färdtjänst

Skånetrafikens Färdtjänst Skånetrafikens Färdtjänst Skånetrafikens färdtjänst och sjukresor Samlingsnamn Serviceresor Lars Hellström Trafikområdeschef / Tf Affärsområdeschef Serviceresor Telefon: 0451 288 626 E-post: lars.hellstrom@skanetrafiken.se

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (6) Sammanträdesprotokoll 2015-10-05 Plats och tid Amsterdam, klockan. 13:00-16:15 Närvarande Se sidan 2 Justeringens tid 2015-10-12 klockan 11.00 Stadshuset Sekreterare Veronica Silén Ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 2007-12-11 Plats och tid Scandic Hotell Luleå, 2007-12-11, kl 13.15 15.40 Beslutande Enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Enligt bifogad närvarolista

Läs mer

Sammanträdesdatum Paragrafer Sida Tolk- och hörselrådet 2012-05-02 11 18 1(7) Plats och tid Landstingshuset, Vasagatan 27, Falun kl 09.30 12.

Sammanträdesdatum Paragrafer Sida Tolk- och hörselrådet 2012-05-02 11 18 1(7) Plats och tid Landstingshuset, Vasagatan 27, Falun kl 09.30 12. LANDSTINGET DALARNA SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Paragrafer Sida Tolk- och hörselrådet 2012-05-02 11 18 1(7) Plats och tid Landstingshuset, Vasagatan 27, Falun kl 09.30 12.00 Ordinarie ledamöter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2013-03-21 0 Innehållsförteckning 24 Regionbildning för Jönköpings län... 37 25 Närtrafik - uppföljning... 38 26 Redovisning av fastighetsköp på exekutiv auktion... 39 27 Köp av fastigheter i centrumnära

Läs mer

Föregående mötes protokoll

Föregående mötes protokoll 1 (11) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 10.00 11.30 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Bengt Ingvarsson, SN Håkan Engström, SN Sonja Andersson, PRO Kurt Jonsson, PRO Rosa

Läs mer