SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum"

Transkript

1 Handikapprådet (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl Beslutande: Arnold Carlzon, Omsorgsnämnden, ordförande Kent Blixt, Omsorgsnämnden Gabriella Sjöberg, Medborgarnämnden Lena Forsberg, Kulturnämnden Gottlieb Granberg, Kommunstyrelsen Ibrahim Candemir, Tekniska nämnden Sven-Alf Karlsson, SRF Ingemar Johansson, HLR Tor Jönsson, NHR Laila Olofsson, RF Lennart Ottosson, HRF Lennart Hjalmarson, ersättare HRF Mikael Andersson, DHR Asta Bratt Hellström, ersättare DHR, till kl Ingemar Petersson, FUB Kerstin Berggren, ersättare FUB, till kl Maths Karlsson, Diabetesföreningen Torsten Sjödahl, Strokeföreningen Övriga deltagande: Marianne Gunnarsson, handikappkonsulent, sekreterare Ann Lindqvist, biträdande omsorgschef, 1-4 Utses att justera: Justeringens plats och tid: Omsorgsförvaltningen, Värnamo, Sekreterare: Paragrafer: 1-10 Ordförande: : Marianne Gunnarsson Arnold Carlzon Lennart Hjalmarson

2 Handikapprådet KHR 1 Fastställande av dagordning Till punkt 11 Tillkommande ärenden anmäls följande ärenden: Digitalt låssystem - informationsbrev VAC Värnamo Arbetsmarknads Center Dagordningen fastställs med ovanstående tillägg.

3 Handikapprådet KHR 2 Projekt Trygg Tillsammans inlämning av svar Projektledare Anna Danås informerade vid handikapprådets sammanträde , 32, om projektet Trygg Tillsammans. Hon gav då handikapprådet två frågor som hon ville ha besvarade senast vid dagens sammanträde. De skriftliga svar som lämnas in i samband med sammanträdet vidarebefordras till Anna Danås.

4 Handikapprådet KHR 3 Hemsjukvård - information Ann Lindqvist, biträdande omsorgschef, informerar. Hemsjukvården är mångfacetterad och vid skatteväxlingen ska det vara klart var gränserna mellan avancerad sjukvård/specialistsjukvård och hemsjukvård går. Flera arbetsgrupper har tillsatts och de arbetar med olika frågor som ekonomi, gränsdragningar, IT och psykiatri. I kommunen finns en projektgrupp som på hemmaplan arbetar med hur kommunens organisation ska se ut vid övertagandet Bland annat behandlar man frågor som teamarbete mellan rehabpersonalen och sjuksköterskorna, behov av kompetens och fortbildning för personalen, samt gemensam målsättning och värdegrund. Landstingets slutenvård har ett rehabiliteringsansvar. Vid skatteväxlingen är det den rehabilitering som primärvården gör i hemmen som går över till kommunen. Den rehabiliteringen har en liten omfattning idag. Informationsfoldern KomHem vård, omsorg och rehab nära dig delas ut. Foldern innehåller den avsiktsförklaring som kommunerna och landstinget har tagit fram. Mer information om kommunernas övertagande av hemsjukvården finns på landstingets hemsida

5 Handikapprådet KHR 4 Nattpatrullens funktion övergripande information Ann Lindqvist, biträdande omsorgschef, informerar. Nattlig omsorg omfattar dels fasta insatser, dels att besvara trygghetslarm. Vid ett larm görs en bedömning av hur akut situationen är. Om man inte får kontakt med den som har larmat åker man ut så snabbt som möjligt för att på plats se vad som har hänt. Hur lång tid det tar från att ett larm har kommit till larmcentralen till dess att personalen är hos den som har larmat beror på var personalen befinner sig när larmet kommer, hur lång tid det tar att hämta nyckel på larmcentralen och var den som larmar bor i kommunen. Nattpersonalen är dimensionerad utifrån de planerade insatser som finns. De insatser som ges nattetid är bland annat att hjälpa personer att lägga sig/stiga upp, hjälp med toalettbesök och tillsyn.

6 Handikapprådet KHR 5 Handikappolitiskt program - remissrunda Kommunstyrelsen beslutade , 30, att arbetsgruppens förslag till nytt handikappolitiskt program ska skickas på remiss till samtliga kommunala nämnder, kommunala bolag, samt till kommunala pensionärsrådet, KPR, och kommunala handikapprådet, KHR. För att remissen ska kunna behandlas i råden så snabbt som möjligt behöver ett extra sammanträde läggas in i april månad. Handikapprådet beslutar att sammanträdet ska förläggas till onsdagen den18 april kl Det blir ett gemensamt sammanträde för KHR och KPR. Kallelse kommer att skickas ut.

7 Handikapprådet KHR 6 Halkskydd Med kallelsen till dagens sammanträde har omsorgsförvaltningens skrivelse angående halkskydd och omsorgsnämndens beslut , 180, skickats ut. Ordförande informerar om att nuvarande avtal om subventionering av halkskydd är gammalt, men att det gäller denna vintersäsongen ut. Om det ska finnas kvar en subventionering av halkskydd måste avtalet skrivas om och gälla alla ställen som säljer sådana. Det är också viktigt att det i så fall finns en bra och tydlig information om vad som gäller. Lennart Hjalmarson, HRF, har ett exempel från en Norrlandskommun där kommunen har köpt in ett förråd av halkskydd som vid behov lämnas ut till personer som har hemtjänst. Lennart Hjalmarson föreslår att det nuvarande avtalet om halkskydd sägs upp och att kommunen köper in halkskydd som vid behov kan delas ut till personer som har hemtjänst.

8 Handikapprådet KHR 7 Tillgänglighetsfrågor Kontrastmarkeringar Lennart Ottosson, HRF, berättar att man kommer att samla ihop ett antal personer från olika föreningar för att tillsammans gå ut och kolla om det fortfarande fattas kontrastmarkeringar på några ställen i Värnamo tätort. Ibrahim Candemir, tekniska nämnden, påpekar att när felhanteringssystemet har kommit igång kan man använda det för att anmäla sådana brister. När det gäller markeringarna i trappan bakom Café 18 har Fastighetsbolaget Corallen lovat åtgärda detta. Lokaler Handikapporganisationerna tar åter upp frågan om behovet av föreningslokaler. Behovet ser olika ut beroende på vilken typ av verksamhet föreningen har. Som exempel kan nämnas Strokeföreningen som har 6 7 grupper igång per vecka för bland annat gymnastik och talträning. Ibrahim Candemir påpekar att det finns gott om lokaler i kommunen som är möjliga att hyra för föreningar. Som exempel nämns lokaler i ishallen och i skolor.

9 Handikapprådet KHR 8 Träffpunkt Vråen En mindre ombyggnation kommer att göras av befintliga lokaler och den beräknas vara klar under april månad. Träffpunkten kommer att ha en gemensam entré. Föreningar kan hyra in sig i lokalerna. Det kommer att finnas låsbara skåp där föreningarna kan förvara material. Skåpen kommer att finnas i det gamla valvet. Den största lokalen kan ta emot ca personer. Berörda nämnder har ansökt om medel hos kommunstyrelsen till en projektledartjänst som ska ha i uppdrag att få igång verksamheten och sköta marknadsföringen.

10 Handikapprådet KHR 9 Kort information från nämnderna Kommunstyrelsen Värnamo kommun är en av nio kommuner i Sverige som deltar i nätverket för utveckling av kultur och värderingar. Kommuninvånarna har under några veckor framåt möjlighet att bidra med synpunkter genom att besvara en enkät. Vid nästa sammanträde kommer begäran om medel till en projektledartjänst vid Träffpunkt Vråen att behandlas. Tekniska nämnden En lokalutredning håller på att gå igenom hur kommunens fastigheter och lokaler utnyttjas. Ett felhanteringssystem är installerat och systemet håller på att testas. Det kommer att annonseras i media när det är klart för användning. Gratis sand för sandning för privat bruk finns att hämta i de blå sandlådor som finns utställda vid återvinningsstationerna. Kulturnämnden En ansökan har lämnats in om byggnadsminnesförklaring av stadshuset. Det finns många möbler av Bruno Matsson i stadshuset och en inventering kommer att göras. Kulturnämnden har beslutat ställa sig bakom projektet KULTIS, Kulturturism i Småland. Medborgarnämnden Föreningsbidrag kan sökas via Fritidssektionen. Nämnden har fattat beslut om att Plus-polarekort ska införas. Kortet kommer att gälla inom Värnamo kommun. Fritidssektionen arbetar med utformning och genomförande. Omsorgsnämnden Diskussion pågår om målen för verksamheten för 2012 och framåt. Brukaren ska alltid uppleva ett gott bemötande. Det lyfter hela verksamheten och går hand i hand med värdegrundsprojektet. Trygghetslarm via GSM-modul har erbjudits till personer som enbart har mobiltelefonabonnemang och där annan fast telefoni inte fungerar eller har otillräcklig funktion och säkerhet. I de fall fast telefoni inte fungerar har brukaren inte behövt betala någon extra avgift. Omsorgsnämnden beslutade i oktober att alla brukare som har trygghetslarm via GSM-modul ska, oavsett orsak, betala tillägget utöver avgiften för trygghetslarmet. Mikael Andersson, DHR, påpekar att om man har IP-telefoni så kopplas trygghetslarmet till modemet. Om strömmen går kan man inte använda larmet utan får använda mobiltelefon istället.

11 Handikapprådet KHR 10 Tillkommande ärenden Digitalt låssystem - informationsbrev Värnamo kommun har infört ett digitalt låssystem med ett elektroniskt låsvred. Ett brev med information skickas ut till de som har hemtjänst/trygghetslarm och som är berörda av förändringen. Brevet delas ut vid sammanträdet. VAC Värnamo Arbetsmarknads Center Vid handikapporganisationernas förberedande möte inför handikapprådet har man diskuterat VAC:s roll när det gäller sysselsättning för de personer som inte omfattas av LSS, Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade. Beslutas att chefen för arbetsmarknadssektionen på medborgarförvaltningen bjuds in till handikapprådets sammanträde i maj.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tillgänglighetsrådet 2016-02-17 1(10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 15.00 16.25 Beslutande: Arnold Carlzon, Omsorgsnämnden, ordförande Kent Blixt, Omsorgsnämnden Gottlieb Granberg, Kommunstyrelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tillgänglighetsrådet 2014-02-19 1(11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 15.00 18.00 Beslutande: Arnold Carlzon, Omsorgsnämnden, ordförande Kent Blixt, Omsorgsnämnden till 17.17 Benny Wall,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tillgänglighetsrådet 2015-11-18 1(11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 15.00 17.25 Beslutande: Arnold Carlzon, Omsorgsnämnden Kent Blixt, Omsorgsnämnden Gottlieb Granberg, Kommunstyrelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tillgänglighetsrådet 2014-05-21 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 15.00 17.49 Beslutande: Kent Blixt, Omsorgsnämnden Ronny Krönvall, Omsorgsnämnden Eva Bengtsson, Medborgarnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Pensionärsrådet 2015-09-02 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 15.00 17.03 Beslutande: Arnold Carlzon, Omsorgsnämnden, ordförande Kent Blixt, Omsorgsnämnden Gottlieb Granberg, Kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 1 Tid och plats Beslutande Vansbrorummet, Medborgarhuset, Vansbro, måndagen den 20 februari 2012 kl 15:00 17:00 Per-Anders Westhed, C, ordförande Sven Solborg, HRF Anna-Lisa Rossäng, RMR Lars Forsberg,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådets arbetsutskott Datum Sid 2008-03-13 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådets arbetsutskott Datum Sid 2008-03-13 1 (13) 2008-03-13 1 (13) Plats och tid Finjagatan 44, sammanträdesrum Gäddan. Kl 13.30 15.30 ande Anna Gustavsson, ordf, ON Arne Johansson, v ordf SRF Ingvar Malmström, HLR Gun Arhag, Reumatikerför Yvonne Gustavsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Pensionärsrådet 2013-09-04 1(11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 15.00 16.58 Beslutande: Arnold Carlzon, Omsorgsnämnden, ordförande Gun-Britt Klingberg, Omsorgsnämnden Håkan Andersson,

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2017-09-12 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 10.00-11.00 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S), ordf. Percy

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Handikapprådet. 26 februari 2013 Plats och tid Guldsmeden plan 4, tisdag den 26 februari, kl: 13.15 16.30 Birgitta Medin ordf Karin Eriksson FUB Ulf Nilsson SRF Åsa Nordkvist AAF Birgit L Sundström AFASI

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 18.30-21.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) Socialnämnden ordförande Ingrid Larsson (m) Kommunstyrelsen

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Konferensrummet sportcenter, 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Ulf Molin, kommunstyrelsen Peter Graff, kommunstyrelsen

Läs mer

PROTOKOLL. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 60-70 Maria Hjärtmyr. Ordförande...

PROTOKOLL. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 60-70 Maria Hjärtmyr. Ordförande... Plats och tid Hembygdsgården, Ljusdal, 13:15-16:00 Beslutande: Helena Brink (C) ordf, Peter Engdahl (S) Inga-Lisa Sundqvist DHR, Jörgen Brink FUB, Inez Tillqvist R, Otto Forsberg HRF, Tommy Olsson PSO,

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30. Göran Sjögren, Kultur och Fritidsnämnden Marianne Carlson, sekreterare. Boris Svensson Rönngården 2010-

Sessionssalen 18.30 20.30. Göran Sjögren, Kultur och Fritidsnämnden Marianne Carlson, sekreterare. Boris Svensson Rönngården 2010- 2010-03-10 Sida 1 av 10 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Kurt Johansson NHR, vice ordförande Boris Svensson (s) Socialnämnden Kent Lodesjö (s) Plan-och byggnadsnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Pensionärsrådet 2016-05-18 1(9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 15.00 17.08 Beslutande: Arnold Carlzon, Omsorgsnämnden, ordförande Kent Blixt, Omsorgsnämnden Gottlieb Granberg, Kommunstyrelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13) 2007-03-06 1 (13) Plats och tid Stadshuset sammanträdesrum 1, Kl 09.00-11.00 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON, ordf, Arne Johansson, SRF vice ordf Kl 09.00-10.00 Johan Berglund, BUN Per-Ingvar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13) 2010-10- 07 1 (13) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 2 Hässleholm 13.30 16.00 Beslutande Ingvar Malmström, vice ordf. Hjärt- och Lungsjukas Förening Jonas Pettersson, SRF Yvonne Gustafsson, HRF

Läs mer

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 1-13 Maria Hjärtmyr. Ordförande... Markus Evensson. Justerande... Inga-Lisa Sundqvist

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 1-13 Maria Hjärtmyr. Ordförande... Markus Evensson. Justerande... Inga-Lisa Sundqvist Plats och tid Sunnanåsrummet, 13:15-16:00 Beslutande: Markus Evensson (S) ordf, Inga-Lill Fahlström (MP), Marie- Louise Hellström (M) Inga-Lisa Sundqvist DHR, Jörgen Brink FUB, Anneli Nordh R, Otto Forsberg

Läs mer

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR 1 Enligt beslut av kommunfullmäktige 2000-02-16 131 Revidering av kommunfullmäktige 2007-09-19, 132, Dnr 84/07.003 Revidering av kommunfullmäktige 2013-04-24, 34, Dnr 74/11.103 Reglemente för kommunala

Läs mer

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson Kommunens råd i frågor om funktionsnedsättning 2011-11-23 1 Plats och tid Stadshuset Mjölby, Sammanträdesrum Högby kl. 16.00 18.00 Beslutande Anna Johansson, S, ordf. Iréne Karlsson, M, Sven Törnquist,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (17)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (17) 2011-02-17 1 (17) Plats och tid Senioren, stora sammanträdesrummet Hässleholm 13.30-15.00 ande Förtoendevalda: Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Irene Nilsson (s) ON Peter Groth (mp) BN Ernst Herslow

Läs mer

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15:00 16:15

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15:00 16:15 LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15:00 16:15 Paragrafer 8-14 Underskrifter Sekreterare Cathrine Flodström Backlund Ordförande Britt Marinder Justerare

Läs mer

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.00 ande Ledamöter Siv Nilsson PRO ordförande Ingegärd Jönsson PRO Solbritt Lindborg (MP) Pauli Petersson SPF Heinz Quednau

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 3 mars klockan 10:00 12:00

Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 3 mars klockan 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 3 mars klockan 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (c) ordförande Anders Broberg (c) vice

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Karl-Erik Wigholm, DHR. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Karl-Erik Wigholm, DHR. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Sunnanåsrummet 13:15-16:00 Beslutande: Helena Brink (c), ordförande Elin Jonsson, Demensföreningen Karl-Erik Wigholm, DHR Jörgen Brink, FUB Otto Forsberg, HRF Övriga deltagande Utses att

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (13) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (13) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2006-09-18 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Barbro Gustafsson (HSN) Birger

Läs mer

Pia Settergren, enhetschef Lena Vilhelmsson, sekr. Wilhelm Olsson. Lena Vilhelmsson. Elving Claesson. Wilhelm Olsson.

Pia Settergren, enhetschef Lena Vilhelmsson, sekr. Wilhelm Olsson. Lena Vilhelmsson. Elving Claesson. Wilhelm Olsson. Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 15.00-17.00. Beslutande Elving Claesson, omsorgsnämnden, ordförande Mikael Sternemar, kommunstyrelsen Kerstin Lorentsson, miljö- och byggnämnden Wilhelm

Läs mer

Anders Svensson, nämndsekreterare NN, Räddningstjänsten Skåne Nordväst 014 Susanne Olsson, utvecklingsstrateg

Anders Svensson, nämndsekreterare NN, Räddningstjänsten Skåne Nordväst 014 Susanne Olsson, utvecklingsstrateg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2018-05-31, klockan 09.00-11.00 Beslutande Annika Jönsson (M), Socialnämnden Jane Holmström Björkman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (11) 2011-05-31 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 1, Stadshuset, kl. 09.00-12.00 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (c), ordf Solbritt Lindborg (mp), ON Siv Nilsson, PRO Ingegärd Jönsson, PRO Pauli Petersson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Plats och tid kl. 08.30 12.00 Bengt Petersson, ordförande Kjell Thelin, socialnämnden Pentti Kuhna, Finska PF Uno Ekberg, PRO Siv Sandahl, PRO Egon Johansson, PRO Rigo

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2006-04-27 1(11) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus 2006-04-27 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Thore Ohlsson (fp) Sören Ståhlgren (s) Kurt Enell (kd) Gunnel

Läs mer

Maria West Mutiso, sekreterare Jan Nilsson

Maria West Mutiso, sekreterare Jan Nilsson Plats och tid Hennanrummet, klockan 13:15-16 Beslutande: Tommy Olsson (C), ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson, PRO Kristina Olsson, SPF Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2016-11-09 kl 18:00-19:30 40-53 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet) Tjänstgörande ersättare Ingemar Johansson

Läs mer

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Ludvika gammelgård, klockan 15:00 17:00

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Ludvika gammelgård, klockan 15:00 17:00 LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Ludvika gammelgård, klockan 15:00 17:00 Paragrafer 15-24 Underskrifter Sekreterare Cathrine Flodström Backlund Ordförande Inga Karlsson Justerare

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2004-03-04 1 ( 5 ) Kommunalhuset, Vån 2, Rum 225, Sundsgatan 29, Vänersborg. Torsdagen den 4 mars 2004, klockan 15.00 18.30.

Kommunala Handikapprådet 2004-03-04 1 ( 5 ) Kommunalhuset, Vån 2, Rum 225, Sundsgatan 29, Vänersborg. Torsdagen den 4 mars 2004, klockan 15.00 18.30. Kommunala Handikapprådet 2004-03-04 1 ( 5 ) Plats och tid Kommunalhuset, Vån 2, Rum 225, Sundsgatan 29, Vänersborg. Torsdagen den 4 mars 2004, klockan 15.00 18.30. Närvarande Ann-Britth Fröjd, SN, ordförande

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2013-10-08. Hamngatan 12, Tingsön

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2013-10-08. Hamngatan 12, Tingsön PLATS Hamngatan 12, Tingsön KL 13,15 16,45 Ordförande Robert Sten Ingemar Dahlström, PRO Doris Carlsson, PRO Laila Nydahl, PRO Bertil Larsson, SPF Elisabeth Karlsson, SPF Hans Lundgren, SKPF Suppleanter

Läs mer

Trygghetslarm. Enköpings kommun

Trygghetslarm. Enköpings kommun Trygghetslarm Enköpings kommun Enköpings kommun 2014, Vård- och omsorgsförvaltningen, Bild omslag IBL Bildbyrå Trygghetslarm - så fungerar det i Enköpings kommun I den här broschyren hittar du information

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (11) 2008-12-04 1 (11) Plats och tid Högalidshemmet, salongen. Kl 13.30 16.20 ande Anna Gustavsson, ordf, ON Arne Johansson, v ordf SRF Ingvar Malmström, HLR Gun Arhag, Reumatikerför Yvonne Gustavsson, HRF

Läs mer

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15:00 16:15 Paragrafer 7-14 Underskrifter Sekreterare Cathrine Flodström Backlund Ordförande Britt Marinder Justerare

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30. enligt bifogad närvarolista

Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30. enligt bifogad närvarolista Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2008-05-29 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2008-05-29 1 (10) 2008-05-29 1 (10) Plats och tid Silviaskolan Hässleholm. Kl 13.30 16.15 ande Anna Gustavsson, ordf, ON Arne Johansson, v ordf SRF Ingvar Malmström, HLR Gun Arhag, Reumatikerför Yvonne Gustavsson, HRF Helen

Läs mer

Jane Holmström Björkman. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Jane Holmström Björkman. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdagen den 8 september 2016, klockan 09.00-11.45 Beslutande Övriga deltagande Jane Holmström Björkman,

Läs mer

Magistern, nämndhuset, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen)

Magistern, nämndhuset, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) KALMAR KOMMUN Handikapprådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2007-03-27 Tid Kl 18.00 20.00 Plats Magistern, nämndhuset, Kalmar Omfattning 1-14 ande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Jörgen Kroon v

Läs mer

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10.

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10. ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses justera Justeringens Plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Örkelljungasalen,

Läs mer

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Lena Kandergård (S) Kjell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. sammanträdesdatum 1 Plats och tid Förvaltningshuset sammanträdesrum Skuten/Dovern kl 13 00 16 00 Beslutande Conny Lindgren, ordförande Börje Wåhleman Guy Gestranius, Aura Pentti Rantala, FFF Bernt Johansson, SPF Gruvan

Läs mer

Christel Sundberg, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare : Susanne Olsson, projektledare : Marianne Taylor, larmansvarig

Christel Sundberg, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare : Susanne Olsson, projektledare : Marianne Taylor, larmansvarig SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdagen den 4 februari 2016, klockan 09.00-11.45 Beslutande Övriga deltagande Arne Andersson, Socialnämnden

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2017-11-07 1 (10) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13-15 (Workshop kl. 9-12) Beslutande T Bohman (S), ordf., N-E Olofsson (S), E Johansson (L) SPF Lennart Carlsson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren

Läs mer

Sven-Olov Fällman (PRO Rundvik) Birgit Nygren (SPF Kedjan) Ulla Holmberg (PRO Nordmaling)

Sven-Olov Fällman (PRO Rundvik) Birgit Nygren (SPF Kedjan) Ulla Holmberg (PRO Nordmaling) 1(17) Plats och tid: Kommunkontoret, Nordmaling, kl 13.00 16.00 Beslutande: Vera Jonzon (c), vice ordförande Anneli Kuosmanen (s) Sven Jonsson (s) Sven-Olov Fällman (PRO Rundvik) Birgit Nygren (SPF Kedjan)

Läs mer

PROTOKOLL. Inger Höij, sekreterare. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 1-8 Inger Höij

PROTOKOLL. Inger Höij, sekreterare. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 1-8 Inger Höij Plats och tid Sunnanåsrummet, 13:15-15.00 Beslutande: Markus Evensson (S), ordförande Marie-Louise Hellström (M) Madelene Lindberg, SRF Karl-Erik Wigholm, DHR Jörgen Brink, FUB Otto Forsberg, HRF Tomas

Läs mer

Lill-Marie Ekelund, Tolklärare Anna Nilsson, Tolk elev Marielle Trempenau, Tolk elev Annika Andersson, omsorgschef Iréne Persson, Sekreterare

Lill-Marie Ekelund, Tolklärare Anna Nilsson, Tolk elev Marielle Trempenau, Tolk elev Annika Andersson, omsorgschef Iréne Persson, Sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Högalid Storstugan, kl. 13.45 16.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anna Gustavsson (KD) ordförande Evert Storm, AstmAll, V ordf Peter Groth (MP) Bn Anna-Lena

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid 2011-12-08 1 (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid 2011-12-08 1 (14) 2011-12-08 1 (14) Plats och tid Sjögläntan, Vinslöv, sammanträdesrum 1 Kl 13.30-15.15 ande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Ernst Herslow (m) tekniska utskottet

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 2010-08-25 Sida 1 (7) Sammanträde med Handikapprådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl 14.00-17.00 ande Övriga deltagande Tomas Erazim, ordförande Göran Persson, kommunstyrelsen, 19-21

Läs mer

Rosie Persson, sekreterare. LSS-enheten ANSLAG / BEVIS LSS-enheten

Rosie Persson, sekreterare. LSS-enheten ANSLAG / BEVIS LSS-enheten 1(10) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Tisdagen den 12 maj 2015. 14.00-15.30 Kommunens representanter Ingrid Ivarsson, (ordf), kommunstyrelsen Kerstin Hvirf, socialnämnden Bo Nilvall, myndighetsnämnden

Läs mer

Elisabeth Hekkala, verksamhetschef, 2-3 Mia Johansson, Folkhälsosamordnare, 6 Kent Berglund, Praktikant Marianne Pollack, sekreterare

Elisabeth Hekkala, verksamhetschef, 2-3 Mia Johansson, Folkhälsosamordnare, 6 Kent Berglund, Praktikant Marianne Pollack, sekreterare 1 Tid och plats Vansbrorummet, Medborgarhuset, Vansbro, Måndagen den 4 mars 2013 kl 15:00 15:45 Per-Anders Westhed, C, ordförande Nall Lasse Andersson, S Anna-Lisa Rossäng, RMR Ann-Christin Olofsson, NHR

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid stadshuset, sammanträdesrummet Öringen, kl. 14.00-16:45 Närvarande Ledamöter Ewa F Thorstensson (M), ordförande Lars Glad (M) Jarl Graf (SPF) Kent Svanström (PRO) Doris Lehtipalo (PRO), 6-9

Läs mer

Nina Roos, förvaltningschef Pia Settergren, enhetschef, 1 Lena Vilhelmsson, sekreterare. Wilhelm Olsson. Lena Vilhelmsson.

Nina Roos, förvaltningschef Pia Settergren, enhetschef, 1 Lena Vilhelmsson, sekreterare. Wilhelm Olsson. Lena Vilhelmsson. Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor Sammanträdesprotokoll 2013-09-19 1-9 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 14.00-16.00. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert, ordförande

Läs mer

LSS-enheten. Torsdagen den 13 februari Kommunens representanter Anncatrin Ek Ingvar Jarfjord

LSS-enheten. Torsdagen den 13 februari Kommunens representanter Anncatrin Ek Ingvar Jarfjord 1(7) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Torsdagen den 13 februari 2014. 14.30-16.00 Kommunens representanter Anncatrin Ek Ingvar Jarfjord Handikapporganisationernas representanter Karin Spångberg May

Läs mer

Stöd och service för äldre I Torsås Kommun. vi informerar..

Stöd och service för äldre I Torsås Kommun. vi informerar.. Stöd och service för äldre I Torsås Kommun vi informerar.. Innehållsförteckning Sida Värdegrund 3 Stöd och service till äldre i Torsås kommun 3 Ansökan om insatser enligt Socialtjänstlagen (SoL) 3 Taxor

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2015-11-17 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum 3, Biblioteket kl. 10.00-11.10 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S),

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 20 juni 2017 kl

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 20 juni 2017 kl Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 20 juni 2017 kl. 15.00 17.40 Ledamöter Ann-Margreth Olsson (s) Kommunstyrelsen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens digitala anslagstavla

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens digitala anslagstavla SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2018-10-18, klockan 09.00-10.25 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Annika Jönsson

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Plats och tid Sophiagården, Söderåkra, kl 15.00-16.30 Beslutande Övriga deltagande Ewy Svensson, SN, ordförande Henrik Nilsson Bokor, SN Linda Eriksson,

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid Gröna huset, Biblioteket kl. 10.00-11.25 Beslutande Agneta Lindberg, ordf Gunnar Magnusson Stig-Göran Fransson Från handikapporganisationerna: Greta Krieg, SRF Maud

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (27) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13.00 17.25 Beslutande Bengt Jonzon (S), ordf Kjerstin Olofsson (S), Carina Nylander (M), Carl-Axel Bengtsson (M), Kjell-Egon Strandh (C),

Läs mer

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan 15.00 16.30 Sammanträdet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Tillgänglighet 5 Tillgänglighetspris 6 Information om Mötesplats Krokom

Läs mer

Funktionshindrades samarbetsråd

Funktionshindrades samarbetsråd Funktionshindrades samarbetsråd 2009-06-08 1-5 Plats och Tid Stadshuset 13.30-16.00 Beslutande Michael Karlsson, ordförande Bengt Petersson, DHR Harry Jansson, SRF Cecilia Gustavsson, FUB Bror Jordansson,

Läs mer

Omsorgsverksamheten Sektion behandling och omsorg Allmänna ärenden Servicehuset Bjursdalen, gröna rummet klockan

Omsorgsverksamheten Sektion behandling och omsorg Allmänna ärenden Servicehuset Bjursdalen, gröna rummet klockan Servicehuset Bjursdalen, gröna rummet klockan 08.30-12.25 Plats och tid 1(14) Beslutande Britt-Marie Johansson, (s) ordförande Ann-Mari Flink, (s) Siw Karlsson, (s) Anna-Karin Kindgren, (c) Stefan Andersson,

Läs mer

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården 2010-12-15 Sida 1 av 10 Plats och tid Senioren 18.00 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Lennart Svensson, (c) Kultur- och fritidsnämnden Nore Hansson,

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Enåsenrummet, 10:00-12:00 Beslutande: Helena Brink (C), ordförande Jan Nilsson, PRO Ljusdal Göte Burefjord, SPF Järvsö Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Sessionssalen, kommunhuset Lena Landin, RBU Marianne Carlson, sekreterare. Rönngården Marianne Carlson.... Hans-Bertil Sinclair

Sessionssalen, kommunhuset Lena Landin, RBU Marianne Carlson, sekreterare. Rönngården Marianne Carlson.... Hans-Bertil Sinclair Sida 2009-06-17 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 18.30-21.45 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) Socialnämnden ordförande Boris Svensson (s) Socialnämnden Kent Lodesjö (s) Miljö- och Byggnadsnämnden

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2017-03-07 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 10.00-11.45 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S),

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23

Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23 Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23 Plats och tid Tullbackagården, 2012-12-11 17:30-19:00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta Wahlund,

Läs mer

Michael Löfstaf, VL Gunilla Sundberg. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialförvaltningen

Michael Löfstaf, VL Gunilla Sundberg. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialförvaltningen Sammanträdesprotokoll 2016-05-10 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Malmen klockan 10.15-12.00, 13.00-15.00 Beslutande Gunilla Sundberg ordförande Björn Åkesson utbildnings- och fritidsnämnden kl

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2017-11-14 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 10.00-11.40 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S), ordf. Percy

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Representation 3 Föregående protokoll 4 Delgivningar 5 Tillgänglighetsprogram 6 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida

Läs mer

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2019-02-07, klockan 09.15-10.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Annika Jönsson

Läs mer

Cecilia Vestergaard, områdeschef Barbro Nystedt Forsberg, förvaltningschef Jonas Fors, verksamhetschef Åsa Engberg, förvaltningssekreterare

Cecilia Vestergaard, områdeschef Barbro Nystedt Forsberg, förvaltningschef Jonas Fors, verksamhetschef Åsa Engberg, förvaltningssekreterare Kommunala Handikapprådet 1(11) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset, kl 15:0 0-16:30 Beslutande ledamöter Ej närvarande Åsa Bergkvist ordförande, vård- och omsorg Monika Utter, vård- och omsorg Britt

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (5) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21. Närvarande: Bo Pettersson

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (5) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21. Närvarande: Bo Pettersson Kommunala Handikapprådet (KHR) 070124 1 (5) Tid: Kl 15.00 16.35 Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21 Närvarande: Bo Pettersson Göran Andersson Ingegärd Karlsson Monica Marker Dick Malmström Ola Arheimer

Läs mer

Sessionssalen

Sessionssalen 2010-06-02 Sida 1 av 10 Plats och tid Sessionssalen 18.30 21.00 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Kurt Johansson, vice ordförande, NHR Åsbobygden Boris Svensson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj Nr xx Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Tid och plats Onsdag den 26 mars 2014, klockan 13.00 16.00, i Stöd och service, Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Socialnämnden

Läs mer

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15.00 16.30 Paragrafer 1-14 Underskrifter Sekreterare Ordförande Britt Marinder Justerare Inger Markström Förvaringsplats

Läs mer

Annika Andersson, omsorgschef Gunilla Larsén, verksamhetsutvecklare 22-25 Iréne Persson Sekreterare

Annika Andersson, omsorgschef Gunilla Larsén, verksamhetsutvecklare 22-25 Iréne Persson Sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Högalid Storstugan, kl. 13.30 15.45 ande Anna Gustavsson (KD) ordförande Evert Storm, AstmAll, V ordf Irene Nilsson, (S) ON Ledamöter Lena Svensson (C) BUN 28-31

Läs mer

STÖD OCH SERVICE FRÅN HANDIKAPPFÖRVALTNINGEN

STÖD OCH SERVICE FRÅN HANDIKAPPFÖRVALTNINGEN Stöd & Service STÖD OCH SERVICE FRÅN HANDIKAPPFÖRVALTNINGEN STÖD OCH SERVICE till dig som har en psykisk funktionsnedsättning -Team Psykiatri- STÖD OCH SERVICE till dig som har en intellektuell funktionsnedsättning

Läs mer

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sammanträdesrum 1 Stadshuset, kl. 09.30-11.15 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Utses att justera ens plats Anna Gustavsson (KD)

Läs mer

l //l~~"~"...,... ~* ~...

l //l~~~...,... ~* ~... SALA KOMMUN KOMMUNALA HANDIKAPPRADET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) 2011-11-16 Plats och tid Gustaf Adolfssalen, Rådhuset, kl 13.30-15.50 Beslutande Ulrika Spårebo, KS, ordf Karin Karlsson, VON Gunnel Söderström,

Läs mer

... Gunilla Sundberg

... Gunilla Sundberg Sammanträdesprotokoll 2017-12-12 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Tårtbiten på Malmen klockan 13.15-16.00 Beslutande Gunilla Sundberg Ordförande Bo Berg Hörselskadades Riksförbund Margareta Westerberg

Läs mer

Bengt Görling. Lena Vilhelmsson. Kristina Frigert. Bengt Görling. Plats och tid Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn, kl

Bengt Görling. Lena Vilhelmsson. Kristina Frigert. Bengt Görling. Plats och tid Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn, kl Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor Sammanträdesprotokoll 2016-02-18 1-8 Plats och tid Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn, kl 14.00 16.30. Beslutande Kristina Frigert, ordförande Stig-Arne Helmersson,

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (7) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 17.00 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Viveka Dahlqvist, vice ordförande Bengt Grönwall, SN Kjell Carlström, RMA Robert Lövdahl,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-05-31 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-05-31 1 (11) 2007-05-31 1 (11) Plats och tid Senioren Kl 13.30 15.45 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON ordf Arne Johansson, SRF v ordf Gun Arhag, Reumatikerföreningen Birgitta Nilsson, NHR Helen Larsson, FUB

Läs mer

PROTOKOLL. Inger Höij, sekreterare Anneli Nordh. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Inger Höij, sekreterare Anneli Nordh. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Sunnanåsrummet, 13:15 - Beslutande: Markus Evensson (S), ordförande Jörgen Brink, FUB Annelie Nordh, Reumatikerföreningen Birgith Persson, Ljusdals Diabetesförening Otto Forsberg, HRF Tomas

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 1 Plats och tid Gripens sammanträdesrum, Stationsallén 5 A, Gislaved Bengt Petersson Lis Melin Kjell Thelin Majken Larsson Rigo Fredriksson Siv Sandahl Uno Ekberg Egon Johansson Rolf Handberg Ordförande

Läs mer

Kl. 16.00 18.00. Johanna Sundelöf, projektledare Samhällsbyggnad Eila Ulf, Anhörigcentrum. Paragrafer 17-31

Kl. 16.00 18.00. Johanna Sundelöf, projektledare Samhällsbyggnad Eila Ulf, Anhörigcentrum. Paragrafer 17-31 Plats och tid Anhörigcentrum Kl. 16.00 18.00 Politiker och representanter Johan Schenström (m), ordf Lilian Persson (s), ers Marianne Nordblom (fp), ers Gert Pettersson, Diabetesföreningen Lotta Lind Viberg,

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 17.30 Beslutande Pehr Magnusson, SN, ordförande Linda Gottschalk, HRF, vice ordförande Boel Rosdahl, BN Bertil Ek, NHR Kjell Carlström, RMA

Läs mer

PROTOKOLL. Roland Bergström tjänstgörande. Justeringens plats Förvaltningsbyggnaden, torsdagen den 21 september 2017, och tid klockan 13:15

PROTOKOLL. Roland Bergström tjänstgörande. Justeringens plats Förvaltningsbyggnaden, torsdagen den 21 september 2017, och tid klockan 13:15 ö öp Gällivare kommun 2017-09-14 1 (9) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, torsdagen den 14 september 2017, klockan 13:00-15:35 Ledamöter Bernt Nordgren Ulla-Britt Jonsson Marie Leandersson

Läs mer

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Sessionssalen, Hoven, Västra Storgatan 16, Jönköping kl. 18:00-20:40 Närvarande Carin Berggren, ordförande Kommunstyrelsen Karin Hannus Kultur-

Läs mer

Marianne Ahlqvist. Annika Forslin. Birgitta Medin. Marianne Ahlqvist

Marianne Ahlqvist. Annika Forslin. Birgitta Medin. Marianne Ahlqvist Protokoll 1 (10) Plats och tid: Forsa Rehab, Fredens Kulle, kl 13:00-16:00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Birgitta Medin (M) ordf Majvor Westberg-Jönsson (S) Roland Lodén (PRO) Gösta Larsson

Läs mer

Trygghetslarm. Trygghetslarm är till för att skapa trygghet för dig och dina anhöriga

Trygghetslarm. Trygghetslarm är till för att skapa trygghet för dig och dina anhöriga Trygghetslarm Trygghetslarm är till för att skapa trygghet för dig och dina anhöriga Ansökan av trygghetslarm Du som har behov av trygghetslarm kan ansöka om det med hjälp av förenklad biståndsbedömning.

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Madeleine Jansson (S) ...

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Madeleine Jansson (S) ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 16.30 ande Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Madeleine

Läs mer