Jane Holmström Björkman. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Jane Holmström Björkman. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag."

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdagen den 8 september 2016, klockan Beslutande Övriga deltagande Jane Holmström Björkman, Socialnämnden Christer Olsson, Kommunstyrelsen Mona Fransson, FUB Thyra Karlsson, DHR och SPRF Kjell Söderlund, HLR Laila Johansson, HRF Siv Stoltenberg, PRO Örkelljunga Börje Jönsson, PRO Örkelljunga Anny Månsson, PRO Skånes Fagerhult Kjell Karlsson, PRO Skånes Fagerhult Ingegerd Olsson, SPF Ulla Broodin Olsson, SPF Anders Svensson, nämndsekreterare Linda Larsson, fysioterapeut Christel Sundberg, socialchef Susanne Olsson, utredare/projektledare 46 Per-Ove Hermansson, Swedlock 46 Justeringens , kommunhuset, plats och tid Sekreterare Paragrafer Ordförande Anders Svensson Jane Holmström Björkman Justerare Ingegerd Olsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Kommunala Pensionärsrådet och Sammanträdesdatum Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokoll Underskrift Socialkontoret Anders Svensson

2

3 Kommunala Pensionärsrådet och KPR och KHR 037 Mötets öppnande Ordförande på sammanträdet är Jane Holmström Björkman som öppnar sammanträdet och hälsar välkommen.

4 Kommunala Pensionärsrådet och KPR och KHR 038 Upprop Upprop förrättas.

5 Kommunala Pensionärsrådet och KPR och KHR 039 Val av justeringsperson att välja Ingegerd Olsson till att justera protokollet.

6 Kommunala Pensionärsrådet och KPR och KHR 040 Fastställande av dagordningen Ärende med information från kommunstyrelsens ordförande tillförs dagordningen som 47. Frågor från Thyra Karlsson behandlas under 45. att fastställa dagordningen med tillägg enligt ovan.

7 Kommunala Pensionärsrådet och KPR och KHR 041 Fallpreventionsveckan Linda Larsson, fysioterapeut inom kommunens hälso- och sjukvård, arbetar med upplägget för den så kallade fallpreventionsveckan, i år benämnt balansera mera. Under 2016 infaller fallpreventionsveckan i vecka 40. Årets tema är mat, medicin och motion. Örkelljunga kommuns aktiviteter ska hållas den 4 oktober på Solgården i Skånes Fagerhult klockan 9-12 och hos Räddningstjänsten i Örkelljunga klockan Planeringen av innehållet pågår ännu. Tanken är att fysio- och arbetsterapeuter samt vårdhunden med förare ska medverka. Även civilförsvaret ska medverka. Ambitionen är även att samverka med föreningslivet, däribland pensionärs- och handikapporganisationerna. att lägga informationen till handlingarna.

8 Kommunala Pensionärsrådet och KPR och KHR 042 Föregående protokoll Föregående protokoll från har varit utsänt. att lägga protokollet till handlingarna.

9 Kommunala Pensionärsrådet och KPR och KHR 043 Redovisning av beslut Ny ordförande i pensionärs- och handikappråden: Socialnämnden har valt Annika Jönsson (M) till ny ordförande i KPR/KHR efter avgångna Arne Andersson (M). Remiss av riktlinjer för serviceresor och allmänna resevillkor för serviceresor: Vid KPR/KHR:s sammanträde 27 maj lämnade råden synpunkter till kommunstyrelsen beträffande Skånetrafikens remiss av riktlinjer för serviceresor och allmänna resevillkor för serviceresor. Kommunstyrelsens arbetsutskott har fattat beslut om remissyttrande till Skånetrafiken. Kommunstyrelsens arbetsutskott har i yttrandet följt KPR/KHR:s synpunkter. att lägga informationen till handlingarna.

10 Kommunala Pensionärsrådet och KPR och KHR 044 Svar på föranmälda frågor Lokalkostnadsbidrag: PRO Örkelljunga har frågat om kommunens lokalkostnadsbidrag har förändrats. I kallelsen har det refererats till ett beslut från kultur- och fritidsnämnden , 108, som en möjlig förklaring. PRO Örkelljunga menar att detta beslut inte kan förklara det sänkta bidrag som de fått. För att få fram mer information ska frågan behandlas på nytt vid nästa sammanträde. Om möjligt ska någon från kultur- och fritidsförvaltningen närvara för att svara på frågan. Hyra lokal i nya Forum Örkelljunga: FUB har ställt fråga om föreningar kan hyra in sig i nya Forum Örkelljunga. Det är möjligt att hyra in sig i Forums lokaler. Det finns en särskild sida på kommunens hemsida angående att boka Forum Örkelljunga. När frågan undersökts har det påpekats att det tillämpas marknadsmässig hyra, vilket innebär att det kan vara dyrare att hyra in sig i Forum än i andra kommunala lokaler. Prishöjning för lunch vid äldreboenden och skolor: Vid KPR/KHR 27 maj lämnades information om att det fanns ett förslag från utbildningsnämnden att höja priset. Ärendet har därefter återsänts till utbildningsnämnden för ytterligare beredning. Ärendet har inte gått vidare till beslut i kommunfullmäktige. Pinnåområdet PRO Örkelljunga har ställt fråga om stigarna inom Pinnåområdet. Dessa upplevs vara hala, särskilt på broarna. Samhällsbyggnadsförvaltningens chef Kristian Swärd har svarat att han tar frågan med sig och ska försöka hitta en lösning. att lägga informationen till handlingarna.

11 Kommunala Pensionärsrådet och KPR och KHR 045 Socialchefen informerar Christel Sundberg informerar från socialförvaltningens verksamhet. Verksamheten på Solgården i Skånes Fagerhult Det finns en öppen dagverksamhet på Solgården riktad till pensionärer och funktionshindrade. Dagverksamheten drivs från och med årsskiftet av LSS-omsorgens dagliga verksamhet. Verksamheten består av en öppen verksamhet varje tisdag och torsdag klockan Därutöver genomförs aktiviteter vid olika tillfällen. Exempelvis har påsk- och midsommarfester hållits. Det kommer hållas aktivitet den 4 oktober i samband med fallpreventionsveckan, och det planeras Nobel-fika och julaktiviteter. Vid sammanträdet förs även samtal om byggnaden. Då det för närvarande pågår en utredning finns i nuläget inget nytt att rapportera. Hemvården Det planeras organisatoriska förändringar inom hemvården. I dag är hemvården uppdelad i två enheter, en nordlig med två grupper och en sydlig med sju grupper. Planen är att dela upp den sydliga enheten till två. Syftet är bland annat att förbättra ledningen över arbetet och att minska behovet av biltransporter. Ny enhetschef håller på att rekryteras. Avsikten är att den förändrade organisationen ska vara i drift senast vid årsskiftet 2016/2017. Kvalitetsgranskning Varje år görs en kvalitetsgranskning av någon verksamhet kommer LSS-omsorgen att granskas. Frågor från Thyra Karlsson Thyra Karlsson tar upp fyra frågor om kommunens biståndsinsatser. 1. Vilken hjälp lämnas med post och dylikt? Är det riktigt att hemvårdens personal inte ska hjälpa brukaren med att lägga brev på brevlåda? Christel Sundberg svarar att post- och bankärenden är en särskild insats som kan sökas vid vårdplaneringen. Om sådan hjälp har beviljats är den enskilde brukaren berättigad till hjälp.

12 Kommunala Pensionärsrådet och Vilken information lämnas till den enskilde brukaren om vilka insatser som utförs. Thyra Karlssons uppfattning är att informationen inte är tillräcklig. Christel Sundberg svarar att alla brukare ska ha en genomförandeplan, som bygger på de insatser som beviljats i det enskilda fallet. Alla brukare ska själv vara med och upprätta sin egen genomförandeplan. 3. När beviljas hemsjukvård? Christel Sundberg svarar att hemsjukvård beviljas i de fall där den enskilde inte kan klara av att ta sig till sin vårdcentral. I sådana fall kan den kommunala hälso- och sjukvården utföra insatser i det egna hemmet. 4. Varför delas det ut dokument om levnadsberättelser? Är det relevant att samla in denna personlig information? Thyra Karlsson uttrycker sig tveksam till detta dokument. Christel Sundberg svarar att syftet med levnadsberättelsen är att öka personalens förståelse för den enskilde brukaren, och därigenom öka kvalitén i verksamheten. Det är helt frivilligt att fylla i levnadsberättelsen. Efter att frågorna ställts och svaren lämnats, förs ett avslutande samtal om biståndsinsatser. att lägga informationen till handlingarna.

13 Kommunala Pensionärsrådet och KPR och KHR 046 Digitalt nyckelhanteringssystem Socialnämndens arbetsutskott beslutade om upphandling av ett nytt nyckelhanteringssystem till hemvården. Företaget Swedlock vann upphandlingen. Det nya systemet kommer att tas i drift under hösten Susanne Olsson, projektledare inom socialförvaltningen, och Per- Ove Hermansson från Swedlock, presenterar det nya elektroniska nyckelhanteringssystemet för KPR/KHR. Syftet med det elektroniska systemet är att minimera antalet nycklar och öka säkerheten för brukare och personal. Systemet möjliggör att det går att ta fram statistik om vilka och hur långa besök som gjorts hos respektive brukare. Information lämnas om hur det nya systemet är tänkt att fungera, om de pågående förberedelserna kring införandet och kostnaderna för det nya systemet. Swedlocks representant demonstrerar det nya systemet och hur det fungerar. Nycklar och lås förevisas. Det nya systemet väntas vara i drift i oktober eller november att lägga informationen till handlingarna.

14 Kommunala Pensionärsrådet och KPR och KHR 047 Kontanthantering Kommunstyrelsens ordförande Carina Zachau har överlämnat information till KPR/KHR beträffande kontanthanteringen hos Swedbank i Örkelljunga. Enligt de upplysningar som Carina Zachau fått, kommer Swedbank i Örkelljunga att upphöra med kontanthantering. Carina Zachaus meddelande till KPR/KHR är att Örkelljunga kommun inte är delaktig i eller kunnat påverka Swedbanks beslut i frågan om kontanthanteringen. Flera av mötesdeltagarna har fått meddelande från Swedbank om att kontanthanteringen upphör. Det finns inom KPR/KHR enighet om att upphörandet med kontanthanteringen är negativ för många människor i samhället. Särskilt de som inte kan den nya tekniken eller inte hunnit anpassa sig drabbas negativt. Flera av pensionärs- och handikapporganisationerna planerar att lämna skrivelser till Swedbank i ärendet. Representanterna i KPR/KHR gör nedanstående uttalande till Swedbank där missnöjet med beslutet framförs. att meddela Swedbank i Örkelljunga att kommunala pensionärs- och handikappråden motsätter sig och protesterar mot borttagandet av kontanthanteringen på kontoret i Örkelljunga. Expedieras till: Swedbank i Örkelljunga

15 Kommunala Pensionärsrådet och KPR och KHR 048 Mötets avslutande Sammanträdet avslutas.

Christel Sundberg, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare : Susanne Olsson, projektledare : Marianne Taylor, larmansvarig

Christel Sundberg, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare : Susanne Olsson, projektledare : Marianne Taylor, larmansvarig SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdagen den 4 februari 2016, klockan 09.00-11.45 Beslutande Övriga deltagande Arne Andersson, Socialnämnden

Läs mer

Christel Sundberg, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare Kajsa Hiller, demenssjuksköterska Christian Svärd, brandingenjör - 019

Christel Sundberg, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare Kajsa Hiller, demenssjuksköterska Christian Svärd, brandingenjör - 019 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdagen den 7 april 2016, klockan 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Jane Holmström Björkman,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens digitala anslagstavla

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens digitala anslagstavla SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2018-10-18, klockan 09.00-10.25 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Annika Jönsson

Läs mer

Sid 1. Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet

Sid 1. Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, Skånes Fagerhultrummet, torsdagen den 4 juni 2015, klockan 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande

Läs mer

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10.

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10. ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses justera Justeringens Plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Örkelljungasalen,

Läs mer

Sid 1. Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet. Plats och tid Kommunhuset, Skånes Fagerhultrummet, torsdag 2015-04-09, 09.00-12.

Sid 1. Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet. Plats och tid Kommunhuset, Skånes Fagerhultrummet, torsdag 2015-04-09, 09.00-12. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, Skånes Fagerhultrummet, torsdag 2015-04-09, 09.00-12.15 Beslutande Övriga deltagande Arne Andersson,

Läs mer

Örkelljungasalen, Kommunhuset Torsdagen den 19 februari 2015 kl. 09.00 12.00

Örkelljungasalen, Kommunhuset Torsdagen den 19 februari 2015 kl. 09.00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Beslutande Örkelljungasalen, Kommunhuset Torsdagen den 19 februari 2015 kl. 09.00 12.00 Jane Holmström Björkman,

Läs mer

Anders Svensson, nämndsekreterare Andreas Meimermondt, förvaltningschef kultur- och fritidsförvaltningen 59. Jane Holmström Björkman

Anders Svensson, nämndsekreterare Andreas Meimermondt, förvaltningschef kultur- och fritidsförvaltningen 59. Jane Holmström Björkman SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, onsdagen den 19 oktober 2016, klockan 09.30-12.05 Beslutande Övriga deltagande Jane Holmström Björkman,

Läs mer

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2019-02-07, klockan 09.15-10.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Annika Jönsson

Läs mer

045-055: Anders Svensson, sekreterare 051-052: Roland Renteria, kostchef. 2015-11-03, socialkontoret. Jane Holmström- Björkman

045-055: Anders Svensson, sekreterare 051-052: Roland Renteria, kostchef. 2015-11-03, socialkontoret. Jane Holmström- Björkman SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdagen den 22 oktober 2015, klockan 09.00-12.00 Beslutande Arne Andersson, Socialnämnden fr.o.m 051

Läs mer

Anders Svensson, nämndsekreterare Johan Lindberg, verksamhetschef Jane Holmström Björkman

Anders Svensson, nämndsekreterare Johan Lindberg, verksamhetschef Jane Holmström Björkman SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2018-12-13, sammanträde klockan 09.30-11.00 och provätning av mat 11.00-12.00 Beslutande Övriga

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet. Plats och tid Kommunhuset, torsdagen den 8 december 2016, klockan

Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet. Plats och tid Kommunhuset, torsdagen den 8 december 2016, klockan SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdagen den 8 december 2016, klockan 09.00-11.15 Beslutande Övriga deltagande Jane Holmström Björkman,

Läs mer

Anders Svensson, nämndsekreterare NN, Räddningstjänsten Skåne Nordväst 014 Susanne Olsson, utvecklingsstrateg

Anders Svensson, nämndsekreterare NN, Räddningstjänsten Skåne Nordväst 014 Susanne Olsson, utvecklingsstrateg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2018-05-31, klockan 09.00-11.00 Beslutande Annika Jönsson (M), Socialnämnden Jane Holmström Björkman

Läs mer

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson.

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, måndagen den 28 september 2015, klockan 13.00 13.35 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet Kommunala Handikapprådet

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet Kommunala Handikapprådet ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Skånes Fagerhult rummet, Kommunhuset Torsdagen den 11 april 2013 kl. 09.00 Jane Björkman,

Läs mer

Socialchef Christel Sundberg Nämndsekreterare Anders Svensson. Jane Holmström Björkman. Omedelbart efter sammanträdet. Anders Svensson.

Socialchef Christel Sundberg Nämndsekreterare Anders Svensson. Jane Holmström Björkman. Omedelbart efter sammanträdet. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Åsljungarummet, tisdagen den 5 april 2016, klockan 17.00-17.15 Arne Andersson (M), ordförande Christer Unosson (KD), 1:e

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-12-18, klockan 13.30 15.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Christer Unosson. Anders Svensson. Arne Andersson

Christer Unosson. Anders Svensson. Arne Andersson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, fredagen den 29 januari 2016, klockan 11.00 11.30 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 november 2015, klockan 13.30 16.40 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-11-20, klockan 13.30 15.05 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-06-19, klockan 13.30 15.45 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Representation 3 Föregående protokoll 4 Delgivningar 5 Tillgänglighetsprogram 6 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 1(24) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2015-06-02 - Kommunhuset klockan 14.15-16.00 Beslutande Övriga deltagande Arne Andersson (M) - ordförande Helena Lordhem (KD) - tjänstgörande ersättare Patric

Läs mer

Bergsjögården i Bergsjö Torsdag 11 maj 2017 kl. 13:00-14:20. Forts. deltagarförteckning. Kommunkontoret i Bergsjö

Bergsjögården i Bergsjö Torsdag 11 maj 2017 kl. 13:00-14:20. Forts. deltagarförteckning. Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN Gemensamt sammanträde med kommunala pensionärsrådet och handikapprådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Plats och tid Bergsjögården i Bergsjö Torsdag 11 maj 2017 kl.

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-05 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 5 mars 2013, direkt efter

Läs mer

Kjell Karlsson. Madeléne Ekelund. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Kjell Karlsson. Madeléne Ekelund. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Plats och tid Örkelljungasalen, Kommunhuset Torsdagen den 26 april 2012 kl. 09.00 Beslutande Jane Björkman, ordförande Carina Zachau,

Läs mer

Madeleine Roos, ordförande Björn Zorec, 1:e vice ordförande Patric Carlsson, 2:e vice ordförande Lena Moreno Helena Lordhem.

Madeleine Roos, ordförande Björn Zorec, 1:e vice ordförande Patric Carlsson, 2:e vice ordförande Lena Moreno Helena Lordhem. ÖRKELLÖRKELLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 Plats och tid Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 18 mars 2014. Sid 1 Beslutande Madeleine Roos, ordförande Björn Zorec,

Läs mer

Reidar Johansson PRO Lindesberg Per-Olof Edstam SPF seniorerna Christina Pettersson SPF Löa Storå på kommunhuset

Reidar Johansson PRO Lindesberg Per-Olof Edstam SPF seniorerna Christina Pettersson SPF Löa Storå på kommunhuset LINDESBERGS KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2018-10-22 Plats och tid Beslutande Ersättare Sammanträdesrum på Lindesbergs kommun, Näset, 14.00 16.00 Irja Gustavsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-10-06 Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll 2015-10-06 Socialnämnden 1(23) Tid och plats 2015-10-06 - Kommunhuset klockan 13.30-17.10 Beslutande Övriga deltagande Arne Andersson (M) - ordförande Christer Unosson (KD) - förste vice ordförande Patric Carlsson (S) - andre

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.10-16.30 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-29 ande Övriga deltagande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Kenneth Magnusson (C) Christoffer Gullberg (M) Linda

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-03-03 Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll 2015-03-03 Socialnämnden 1(21) Tid och plats 2015-03-03 - Kommunhuset klockan 13.30-15.50 Beslutande Övriga deltagande Arne Andersson, (M) - ordförande Christer Unosson, (KD) - förste vice ordförande Patric Carlsson, (S) - andre

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Plats och tid Tullbackagården, 2012-06-12 kl. 17:30-19:10 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringen sker Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-04-17, klockan 13.30 16.05 Annika Jönsson (M), ordförande

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-02-14 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 10 januari 2012, klockan

Läs mer

Margareta Westerberg

Margareta Westerberg Sammanträdesprotokoll 2016-12-13 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Tårtbiten på Malmen klockan 13.15-16.00 Beslutande Gunilla Sundberg, Ordförande Bo Berg, Hörselskadades Riksförbund Päivi Sulin,

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö Nilsson

Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö Nilsson Sammanträdesprotokoll 2016-09-26 1 Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.00 ande Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö Nilsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 1(20) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2016-02-02 - Kommunhuset klockan 13.30-14.50 Beslutande Övriga deltagande Justering Justerare Britt-Marie Renström (M) - tjänstgörande ersättare för Arne Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats 2018-09-12 - Kommunhuset klockan 13.30-16.05 (ajournering 15.00-15.50) Beslutande Övriga deltagande Carina Zachau (M) - ordförande Gunnar Edvardsson (KD) - förste vice ordförande Christer

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Plats och tid Hjernet, 2012-06-12 kl. 09.00-11.30 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23

Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23 Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23 Plats och tid Tullbackagården, 2012-12-11 17:30-19:00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta Wahlund,

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02 2011-01-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, tisdagen den 11 januari 2011 kl. 9.00 11.15 Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 18.30-21.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) Socialnämnden ordförande Ingrid Larsson (m) Kommunstyrelsen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-11.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Birger Svensson Malin Norfall Äldrenämnden Äldrenämnden Kommunstyrelsen Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-09-17 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 september 2013, klockan

Läs mer

PROTOKOLL Handikappråd

PROTOKOLL Handikappråd 1 (12) Paragrafer 9-16 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, kl. 18.00-20.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Gunilla

Läs mer

Niclas Bengtsson. Anders Svensson. Arne Andersson

Niclas Bengtsson. Anders Svensson. Arne Andersson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 19 januari 2016, klockan 13.30 16.30 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

... Gunilla Sundberg

... Gunilla Sundberg Sammanträdesprotokoll 2017-12-12 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Tårtbiten på Malmen klockan 13.15-16.00 Beslutande Gunilla Sundberg Ordförande Bo Berg Hörselskadades Riksförbund Margareta Westerberg

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1(10) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig

Läs mer

PROTOKOLL Pensionärsrådet Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15

PROTOKOLL Pensionärsrådet Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15 1 (12) Paragrafer 25-31 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15 Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Gunilla Svensson (S) (ordförande) Mats Waldemarsson (S) Ingegerd

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (14) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (14) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2007-09-26 1(14) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 10.30 14.30 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) John Wärngren

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16) Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 5 mars 2014, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Eva Forsmark,

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala handikapprådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala handikapprådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid ande Övriga deltagande Samlingssalen Ljungsätra, Hångersvägen 2 i Ljungby, torsdagen den 3 mars 2011 kl. 13.30-15.30 Anne Karlsson (S) ordförande

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10:

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10: NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10:00-12.00 Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Bengt Ola

Läs mer

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(8) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Bengt Englund SPF Skepplanda Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-08-29 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 29 augusti 2013, klockan

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Blad Kommunala Handikapprådet 2014-05-14 1

Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Blad Kommunala Handikapprådet 2014-05-14 1 Kommunala Handikapprådet 2014-05-14 1 Plats och tid Älvkullen, kl 14.00 16.00 Närvarande Se separat lista Övriga deltagare Annica Lusth, vårdcentralschef Sara Horwath Marjorie Tapia Utses att justera Göte

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-05-21 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 21 maj 2013, klockan 13.30

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup

Sammanträdesrum Önnerup Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Sammanträdesrum Önnerup Tid Torsdagen den 2 februari 2012, kl. 08.30-10.25 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) Göran Tufvesson (M) Barbro Söderberg (S) Lena Forsberg (M)

Läs mer

Agneta Lindau Persson. Stina Thuresson, SPF Aktiv Thyra Karlsson, SPRF avd. 11 och DHR Elsie Lindgren, HLR Anny Månsson, PRO Ingegärd Bovin, HRF

Agneta Lindau Persson. Stina Thuresson, SPF Aktiv Thyra Karlsson, SPRF avd. 11 och DHR Elsie Lindgren, HLR Anny Månsson, PRO Ingegärd Bovin, HRF ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens Plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Örkelljungasalen,

Läs mer

Socialnämnden. (C), Sergio Estrada, Olof Lindberg (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M)

Socialnämnden. (C), Sergio Estrada, Olof Lindberg (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, fredagen den 4 november 2011, klockan 09.00 10.00 Beslutande Görel Nilsson (S) ordförande, Kristin Fernerud

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2013-05-06 1 (14)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2013-05-06 1 (14) Handikapp- och pensionärsrådet 2013-05-06 1 (14) Plats och tid Grupprummet Vaukagården, måndagen den 6 maj 2013, Kl. 9.00 11.30 Ajournering fika 10.00 10.25. Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-01-12 Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll 2015-01-12 Socialnämnden 1(25) Tid och plats 2015-01-12 - i Kommunhuset klockan 13.00. Beslutande Övriga deltagande Arne Andersson, (M) - ordförande Christer Unosson, (KD) - förste vice ordförande Patric Carlsson, (S) - andre

Läs mer

Sofie Eén, sekreterare I övrigt se respektive paragraf. Anna-Carin Hammarberg. Anna-Carin Hammarberg

Sofie Eén, sekreterare I övrigt se respektive paragraf. Anna-Carin Hammarberg. Anna-Carin Hammarberg 1(9) Plats och tid Beslutande Blomstergården, Rödörummet, måndagen den, klockan 14.00-16.10 Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Karin Jonsson, barn och utbildningsnämnden Peter Grundström, Krokomsbostäder

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Kenneth Österberg informerar 5 Förhållandena på Hällebo 6 Extra möte

Läs mer

Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bojan Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bojan Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(7) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.35 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bojan Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 13 maj 2014 kl. 10:00 12:00

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 13 maj 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 13 maj 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Greta Wedin Afasiföreningen

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 15-15.45 Beslutande Reidun Lorentzon (KD), ordf Yvonne Andersson (M) 1:e vice ordf Gun Alexandersson-Malm (FP) Louise Marklund (M) Gunnemar Olsson (FP) Roland Flyckt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott 1(9) Tid och plats 2014-12-11 - i Kommunhuset klockan 13.00. Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Kenneth Jacobsson (M) - förste vice ordförande Arne Silfvergren (S) - andre vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden Tid och plats 2013-05-22 Kommunhuset klockan 13.30-15.00. Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Tomas Nilsson (C) - förste vice ordförande Christer Olsson (S) - ledamot Gunnar Edvardsson (KD) - ledamot

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18) Socialnämnden 2005-01-25 1(18) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 25 januari 2005 klockan 13.00 18.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Karin Fredman (fp) Stefan Hellman

Läs mer

Michael Löfstaf, VL Gunilla Sundberg. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialförvaltningen

Michael Löfstaf, VL Gunilla Sundberg. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialförvaltningen Sammanträdesprotokoll 2016-05-10 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Malmen klockan 10.15-12.00, 13.00-15.00 Beslutande Gunilla Sundberg ordförande Björn Åkesson utbildnings- och fritidsnämnden kl

Läs mer

(S), Bernt Andersson (C), Monica Wastelius (C), Margareta Karlsson (M), Yvonne Ericsson (M) och Olof Lindberg (FP)

(S), Bernt Andersson (C), Monica Wastelius (C), Margareta Karlsson (M), Yvonne Ericsson (M) och Olof Lindberg (FP) Socialnämnden 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen tisdagen den 24 mars 2009, klockan 13.15-15.30 Ajournering 14.30-14.45 ande Görel Nilsson (S) ordförande, Carina Granberg (S), Barbro Johansson

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2019-08-20, klockan 13.30 17.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-01-17, Kommunhuset, Sk Fagerhultsrummet Kl. 15.00-16.35 Björn Zorec (FP) - ordförande Arne Silfvergren (S) - andre vice ordförande

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsslaen, Medborgarhuset i Arlöv, kl 18.30-20.40 Beslutande Inger Borgenberg,(S) ordförande Sven-Åke Persson, (S) Britt Sonesson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-12-10 45 Plats och tid Rackstadmuseet kl 13.30-15.30 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Maj-Britt Ericson SKPF Rolf Nyhrén PRO Ulf Nilsson

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-04-14 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-11

Sammanträdesdatum Sida 1-11 pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1-11 Plats och tid Kommunhuset, kommunstyrelserummet, Mora, kl 09.30-11.00 ande Bernt Persson (S), KS, ordförande Frey Sundman (SPI), KS Terje Andersson (C), KS Jaakko

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-07-02 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 2 juli 2013. Madeleine

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-11-02, kl. 13:30-15:00 ande: Susanne Jönsson, ordförande, ledamot kommunstyrelsen Elisabeth Sandberg Kullenberg, ledamot kommunstyrelsen Hans Bengtsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-10-02 38 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Skive kl 13.30-16.00 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Maj-Britt Ericson SKPF Rolf

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats torsdag 7 december 2017, kl. 10:00-12:00 Beslutande Alexander Johansson Pettersson (S), ordförande Margreta Ivarsson (C) Lars-Gösta Johansson, PRO Lilian Jasbetz, PRO Monika Nordin, PRO Barbro

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 7 juni 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 7 juni 2018, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 7 juni 2018, kl. 10.00-12.10 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och KPR

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande, kl

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande, kl 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 17.50 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S),

Läs mer

Anette Nilsson, socialchef Camilla Lindström, förvaltningssekreterare Solveig Sjöbladh

Anette Nilsson, socialchef Camilla Lindström, förvaltningssekreterare Solveig Sjöbladh SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Pensionärsrådet Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 15 februari 2018, kl 13.00-14.30. Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Tillgänglighet 5 Tillgänglighetspris 6 Information om Mötesplats Krokom

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2016-02-02 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvist torg 1. Lokal: Lundström. tisdagen den 2 februari 2016, klockan 09:00-12.30. Ledamöter: Ann Christin Martens (S),

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl 13.00-15.15 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 39 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl 19.00-21.00 Beslutande Andersson, Annika (s) Arvidsson, Kristina (c) Axelsson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s) Gavrilidis,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson Nr xx Kommunala handikapprådet 2012-10-11 1(12) Plats och tid Tingshuset, klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Karin Johansson (KD) Linda Jansson Anders Ågerup Gun-Lis

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Plats och tid Tullbackagården, 2011-12-15 kl. 17.30-19.15 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Ulla

Läs mer

Sid 1 Socialnämndens arbetsutskott

Sid 1 Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 19 augusti 2014. Madeleine Roos, ordförande Björn Zorec, 1:e vice ordförande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden 2005-12-20 1 (15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden 2005-12-20 1 (15) Nr Socialnämnden 2005-12-20 1 (15) Plats och tid Melleruds kommunkontor och Karolinen, tisdagen den 20 december 2005, klockan 09:00 17:00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Erik Johansson

Läs mer

Torsdagen den 13 november 2008, kl i Dynamiken, Bollegården. Rosa-Lill Karlsson (pro) Gun Bodén (pro) Kjell Richardsson (s)

Torsdagen den 13 november 2008, kl i Dynamiken, Bollegården. Rosa-Lill Karlsson (pro) Gun Bodén (pro) Kjell Richardsson (s) Tid och plats Torsdagen den 13 november 2008, kl 17.00 18.15 i Dynamiken, Bollegården Ärenden 34-46 Ordförande Beslutande Pensionärsorg. Omsorgsnämnden Kommunstyrelsen Hannu Sutinen (fp) Lars Engstrand

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2012-03-27 1 Plats och tid Hjernet, 2012-03-27 kl. 10.00-12.00 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2013-06-18 54 Plats och tid Hjernet, 2013-06-18 kl 14.00-16.15 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Ulla Karlsson (S), 43-50, 52-53 Håkan Boman (S)

Läs mer