Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-10-07"

Transkript

1 1 Plats: Rum 386, Kommunhuset, kl Närvarande Ledamöter och ersättare: Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Veronika Cornils Berg (C) Anne Lindberg (MP) Anna-Carin Stålgren, (KD) Anitha Lindwall, NHR Maj Bredin, RSMH Inga-Brita Lindgren, DHR Lars Jernberg, FUB Tjänstemän: Panteha Alinaghian Justeras 12 oktober 2009, Lars Jernberg, justerare.. Gunnar Pihl (FP), ordförande. Panteha Alinaghian, sekreterare

2 2 KHR 26 Föregående protokoll Mötesprotokollet från kommunala handikapprådets sammanträde den 21 april 2009 läggs till handlingarna.

3 3 KHR 27 Arbetsformer för Ekerö kommunala handikappråd Ordförande Gunnar Pihl gick igenom arbetsformen för KHR och uppmanade rådet att vara aktiv och bidra med synpunkter till kommunen vid de få möten som KHR har. Den 25 september 2008 inrättade KHR en arbetsgrupp för att utarbeta ett förslag till KHR:s arbetsformer. Vid sammanträdet som sedan ägde rum den 24 februari 2009 diskuterades och justerades arbetsformerna och förslaget expedierades till Kommunstyrelsen. Förslaget om arbetsformen togs upp på Kommunstyrelsens möte tisdagen den 12 maj 2009, då man även tog ett beslut.

4 4 KHR 28 Beredningsgrupp inom KHR Handikapprådets beslut Beredningsgruppen består av Gunnar Pihl (FP) Anne Lindberg (MP) Lars Jernberg, repr FUB Stig Becker, repr SRF Ordförande Gunnar Pihl föreslår att handikapprådet borde utse en beredningsgrupp som kan ta på sig uppgiften att bereda kommande remisser för KHR, eftersom det är långt mellan de olika mötena och rådet av den anledning kan gå miste om att ge synpunkter på de olika remisserna som ges ut. Det är av stor vikt att KHR kan ges möjlighet att ge synpunkter. Förslag Det föreslogs att det ska ingå två representanter och två politiker i beredningsgruppen. Dessa ska förbereda synpunkter och ge förslag på exempelvis remisser, och därefter ges övriga rådet möjlighet att ge sina synpunkter innan det slutliga svaret skickas vidare.

5 5 KHR 29 Remiss: Badhus/simhall inom fastigheten Ekerö-Väsby 43:1 (Träkvistavallen) Lennart Nilsson, som är ordförande i Byggnadsnämnden, berättade kort om att man har kollat på olika badhus, framförallt Avesta, och de brister som man upplevde fanns där kommer man att tänka på inför byggnationen av badhuset på Ekerö. För att anpassa badhuset för äldre- och handikappade kommer man exempelvis att installera en höj- och sänkbar botten, ha det varmare i vissa bassänger, lift för handikappade kommer att finnas m.m. Handikapprådet gav synpunkter på att det bör finnas ramper och lift, samt handikapparkering. Man bör även tänka på att inte ha det alltför varmt i bassängen då personer med exempelvis sjukdomen MS kan uppleva det jobbigt och det kan försvåra tillståndet. Önskemål om temperaturen är mellan 20 C - 27 C. Handikapprådet känner sig positivt inställda för byggnationen av badhuset och kommer att följa arbetet. Den 31 mars 2009 beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott, i egenskap av styrgrupp för badhusprojektet, att samla in remissynpunkter från de olika nämnderna, råden och föreningsliven. Utkast till lokalprogram (daterat ) och utkast till planlösning av badhusfunktioner (daterat ) skickades ut som remisshandling. Expedieras: Leif Kåsthag, planeringssamordnaren

6 6 KHR 30 Remiss: detaljplan för Tappström 3:1 m fl på Ekerö Lennart Nilsson berättade lite kort om hur planering har framskridit, och för tillfället ser det ut som att planen kanske inte blir av då det kan bli en del buller, och det kan Miljö- och hälsokontoret eventuellt komma att ha synpunkter på. Handikapprådet hade inga synpunkter på detaljplanen för tillfället. Stadsarkitektkontoret i Ekerö kommun har fått i uppdrag att ta fram en detaljplan för Tappström 3:1 m.fl. Syftet är att pröva förutsättningarna för komplettering med ytterligare flerbostadshus i anslutning till Ekerö bostäders bostadsområde vid Wrangels väg. Stadsarkitektkontoret har skickat ut remisshandlingar till berörda fastighetsägare (sakägare) och instanser, för att samla in remissynpunkter. Under remisstiden (21 september 12 oktober) finns programhandlingarna även att ta del av på biblioteket i Ekerö centrum, på Stadsarkitektkontoret samt på kommunens hemsida.

7 7 KHR 31 Synpunkter på kravspecifikationen Upphandling av gruppbostäder Handikapprådet hade inga synpunkter på kravspecifikationen. Uppdraget har som mål att driva verksamheten vid en eller flera boenden med särskild service enligt LSS eller annat anpassat boende för personer med funktionshinder. Socialnämnden i Ekerö kommun är huvudman och ytterst ansvarig för verksamheten.

8 8 KHR 32 Hur kan Handikapprådet arbeta vidare med kommunens kulturstrategi Handikapprådets beslut 1. KHR föreslår återigen att Kommunstyrelsen ska utreda frågan om att öka tillgängligheten för funktionshindrade som besöker Ekebyhovs Slott. 2. KHR föreslår även att Kommunstyrelsen ska utreda frågan om att öka tillgängligheten för funktionshindrade som besöker Kullen. Handikapprådet upplever att det måste göras en översyn och att Ekebyhov slott måste handikappanpassas, speciellt i avseende på tillgängligheten till den övre våningen. Kommunala handikapprådet har vid flertalet tillfällen försökt arbeta för att öka tillgängligheten vid Ekebyhovs Slott, bland annat installation av hissanordning och ramper vid de höga trösklarna. Gunnar Pihl har tagit upp fråga om tillgänglighet med näringslivschefen, men kommer att fortsätta att ta upp frågan för åtgärd. Utöver detta berättade Veronika Cornils Berg om olika idéer hon hade som hon skulle vilja testa, exempelvis skapa en Sinnenas trädgård i närheten av Ekebyhov slott, där personer med funktionshinder kan ses och umgås. Förslag Handikapprådet föreslår ett antal åtgärder som skulle kunna underlätta det för funktionshindrade personer som vill men inte kan, eller har det svårt för att besöka Ekebyhov slott. Det bör finnas ramper, eventuellt flyttbara Mindre trösklar som underlättar det för personer med rullatorer Om det finns möjlighet att installera en hiss på kökssidan, så det inte påverkar byggnationen alltför mycket Det har även funnits önskemål om att öka tillgängligheten för funktionshindrade på Kullen. Expedieras: Kommunstyrelsen

9 9 KHR 33 Utredning om införande av valfrihetssystem inom äldre- och handikappomsorgen enligt LOV Ordförande Gunnar Pihl meddelade att det kommer att hållas ett informationsmöte på Ekebyhovs slott den 15 oktober, och han kommer att delta för att se hur det bland annat är upplagt. Gunnar Pihl hoppas att Elisabeth Lauritzen, som är utvecklingsledare inom nämndkontoret social, ska kunna komma till nästa KHR möte och berätta mer utförligt om utredningen och införandet av valfrihetssystemet. Vissa i handikapprådet upplevde det som att kännedomen och informationen till allmänheten var låg. Lagen trädde ikraft den 1 januari 2009 och är ett alternativ till lagen om offentlig upphandling. Socialnämnden har gett nämndkontoret i uppdrag att utreda möjligheter till införande av valfrisystem enligt LOV inom äldre- och handikappomsorgen. Vid sammanträdet den 25 mars 2009 beslutade Socialnämnden att valfrihetssystemet enligt LOV, förutom hjälp i hemmet/hemtjänst, även ska omfatta medicinsk fotvård, avlösarservice, ledsagarservice, personlig assistans och boendestöd.

10 10 KHR 34 Nordiska Afasidagen den 12 oktober 2009 Ordförande Gunnar Pihl berättade om Nordiska Afasidagen, som är en heldagskonferens som äger rum den 12 oktober 2009 på Rival i Stockholm. Gunnar Pihl kommer att delta på konferensen. Afasiföreningen i Stockholms län startade 1974 med målsättning att tillvarata personer med afasi och deras närståendes intressen i samhället.

11 11 KHR 35 Information från föreningsrepresentanter Hört & Hänt från RBU i Stockholms län (nr 3, september 2009) Ordförande Gunnar Pihl berättar kort om tidningen Hört & Hänt. Tidningen kommer att finnas arkiverat hos KHR- sekreteraren om någon skulle vilja ta del av den, i kommunhuset rum 305.

12 12 KHR 36 Information från kommunens nämndrepresentanter Kulturnämnden: Veronika Cornils Berg berättar att man inom nämnden har diskuterat besparingsåtgärder samt miljöfrågor. Man har pratat om att de extra pengar som inkommer ska användas till för barn- och ungdomar, de ska inte drabbas av besparingar. Kulturlivet är viktigt för barnen. Kommunstyrelsen: Lennart Nilsson berättar att det pågår väldigt mycket planarbete just nu, bland annat gällande tätortsdelen i Stenhamra, Tappström samt delar av Färingsö. Byggnadsnämnden: Lennart Nilson berättar även här att det pågår ett antal planer, och att det är tre som kan vara av intresse för KHR. De två första planerna gäller en uppfräschning av Ekerö kommuns färjeterminaler, man funderar på lite mer bebyggelse kring terminalerna och en eventuell kiosk. Den tredje planen rör Rasta där man planerar på att skapa en campingplats i framtiden. Barn- och ungdomsnämnden: Anna-Carin Stålgren berättar att de pratat mycket om hur man ska satsa pengarna som man får varje år inom nämnden. Man har kommit fram till att nämnden ska försöka utöka fritidsaktiviteter, även för funktionshindrade barn då det i dagsläget saknas. Man vill även försöka få en elevhälsovårdsläkare på skolan, då det just nu enbart finns på vårdcentralen. Nämnden har även diskuterat om att höja lärarkompetensen eftersom det finns många barn som har läs- och skrivsvårigheter.

13 13 KHR 37 Övriga synpunkter eller frågor Handikapprådets beslut Kommunala handikapprådet beslutar att lämna över frågan till Kommunstyrelsen, för att utreda och se om det finns möjlighet att skapa någon form av väntkur. Gunnar Pihl kommer även att ta tag i frågan för att se om man kan skapa ett samarbete mellan Ekerö kommun och Ekerö taxi. I förra KHR-mötet togs frågan om bussväntkurer upp. KHR anser att behövs en väntkur för de äldre och funktionshindrade när de väntar på färdtjänst eller buss utanför bland annat Ica. Man hoppas på att kunna få en väntkur med takskydd och bänk. Expedieras: Kommunstyrelsen

14 14 KHR 38 Nästa KHR möte Den 24:e november kl.17.30, rum 386

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2010-04-22

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2010-04-22 1 Tid och plats: den 22 april 2010 kl.17.30-19.10 i rum 386 Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Anna-Stina Eklund-Wivallius (M) Frida Tamker (M) Veronika Cornils Berg (C) Anne Lindberg

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-11-24

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-11-24 1 Tid och plats: den 24 november 2009 kl.17.30-20.00 i rum 386 Närvarande Ledamöter och ersättare: Gunnar Pihl (FP), ordf. Veronika Cornils Berg (C) Roger Axelsson (S) Anne Lindberg (MP) Anitha Lindwall,

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2010-09-29

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2010-09-29 Tid och plats: den 29 september 2010 kl.17.00-19.10 i rum Prologen Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Veronika Cornils Berg (C) Anne Lindberg (MP) Anna-Carin Stålgren (KD) Anitha Lindwall,NHR

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2013-05-16

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2013-05-16 Tid och plats: 16 maj 2013 kl.17.00 19.15 i Prologen Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Ulla Melin (MP) P A Hammarström (S) Stig Becker, repr SRF Bertil Magnusson,

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 1 Plats: Soc stora, Kommunhuset, kl. 17.30-20.00 Närvarande Ledamöter och ersättare: Gunnar Pihl (FP), ordf. Veronika Cornils Berg (C) Anna-Carin Stålgren (KD) Anne Lindberg (MP) ( 13-18) Representanter:

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll Tid och plats: den 1 december 2011 kl 17.00-19.00 i Prologen Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Ulla Melin (MP) P A Hammarström (S) Stig Becker, SRF Bertil

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2012-12-06

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2012-12-06 Tid och plats: 6 december 2012 kl.16.00 18.00 Ekebyhovs Slott Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Helena Butén (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Ulla Melin (MP) P A Hammarström (S) Bertil

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2011-09-08

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2011-09-08 Tid och plats: den 8 september 2011 kl 17.00-19.00 i Prologen Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Helena Butén (M) Anna-Carin Stålgren (KD) P A Hammarström (S) Stig Becker, SRF Bertil

Läs mer

Kommunhusets annex soc stora, kl. 18.00-20.30. Ej tjänstgörande Gunnar Pihl (fp) Sveneric Larsson (s) ersättare Lars Skoglund (c) Gina Rosales (v)

Kommunhusets annex soc stora, kl. 18.00-20.30. Ej tjänstgörande Gunnar Pihl (fp) Sveneric Larsson (s) ersättare Lars Skoglund (c) Gina Rosales (v) 1 Kommunhusets annex soc stora, kl. 18.00-20.30 Peter Carpelan (m), ordf Anna-Karin Ullgren (m) Lennart Nilsson (m) Jan Runesten (m) Kjell Öhrström (m) Staffan Strömbäck (m) Jan-Eric Billter (fp) Solveig

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Tid och plats Ledamöter Representanter Övriga, 16.00-17.30 i Prologen (Kommunhuset) Gunnar Pihl (FP) ordf. Lennart Nilsson (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Ulla Melin (MP) P A Hammarström (S) Stig Becker (SRF)

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll

Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott Tid och plats Beslutande Ledamöter Onsdagen den 17 april 2013, kl. 18.00 21.00 i Prologen, kommunhuset Staffan Strömbäck (M), ordförande Uma Ormont (M) Christina Blom Andersson

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll Tid och plats: 28 februari 2013 kl.16.00 18.00 i Prologen Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Helena Butén (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Ulla Melin (MP) P A Hammarström (S) Bertil Magnusson,

Läs mer

1 Mötets öppnande, upprop Ordförande hälsade välkommen förklarade mötet öppnat och ett upprop gjordes.

1 Mötets öppnande, upprop Ordförande hälsade välkommen förklarade mötet öppnat och ett upprop gjordes. PROTOKOLL ORGAN: Kommunala funktionshinderrådet, KFR TID: Onsdagen den 6 maj 2009 klockan 13.30 16.30 PLATS: Svansjörummet, Kommunhuset Kinna Närvarande: Karin Jageby ordförande Eva-Karin Torhem-A vice

Läs mer

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4 Information från socialnämnden 5 Tillgänglighetspriset

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-10-04 1 (5)

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-10-04 1 (5) 1 (5) PLATS OCH TID Stadshuset, Bäve sammanträdesrum, kl. 13.00-15.30 NÄRVARANDE LEDAMÖTER Bo Simonsson, DHR Gunnar Särnbratt, HSO (Hörsel) Irene Hansson, HSO (Astma/allergi) Bojan Karlsson, HSO (FUB)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13) Nr xx 1(13) Tid och plats Onsdagen den 18 november 2015, klockan 13.00 16.00 i Telaris Österrådaplan Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Socialnämnden Tommy W Johansson (S) Kommunstyrelsen Ann-Christin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala Handikapprådet 2008-12-09 1 (10) Plats och tid Sessionssalen Skillingehus, Skillingaryd 2008-12-09, kl 15.00-17.00 Beslutande Gunnel Elg Socialnämnden, ordförande Björn Fejde Socialnämnden Per

Läs mer

Möte med Rådet för funktionshinderfrågor

Möte med Rådet för funktionshinderfrågor Eskilstuna kommun Minnesanteckningar Rådet för funktionshinder frågor 120227 Anna-Maarit Tirkkonen Tfn 016-710 24 28 Mobil: 073-950 65 89 Möte med Rådet för funktionshinderfrågor Datum: Tisdag den 14 februari

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Tid och plats Ledamöter Representanter Övriga, 16.00-17.45 i Prologen (Kommunhuset) Gunnar Pihl (FP) ordf. Lennart Nilsson (M) Helena Butén (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Stig Becker (SRF) Bertil Magnusson

Läs mer

Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Ersättare Linnea Kroon DHR

Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Ersättare Linnea Kroon DHR KALMAR KOMMUN Handikapprådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-12-09 Tid Kl 18.00 20.00 Plats Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar Omfattning 35-50 ande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Steve

Läs mer

HANDIKAPPFÖRENINGAR INOM

HANDIKAPPFÖRENINGAR INOM HANDIKAPPFÖRENINGAR INOM HLS (Handikappades Lokala Samarbetskommitté) driver gemensamma frågor på kommunal nivå via KHR (Kommunala Handikapprådet) i Hudiksvall och Nordanstig. HLS (Handikappades Lokala

Läs mer

LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter. Doris Fransson, ordförande Lena Svensson Webb, sekreterare LSS-enheten

LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter. Doris Fransson, ordförande Lena Svensson Webb, sekreterare LSS-enheten 1(9) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter Handikapporganisationernas representanter Karin Spångberg Bengt Petersson May Björk Bengt Kanstedt

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Kommunala Funktionshinderrådet 2015-03-23

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Kommunala Funktionshinderrådet 2015-03-23 1 Plats och tid Kommunhuset, Granen kl 16.30 18.30 ande Agnetha Landberg (C) ordförande Åsa Ottosson (M) Renée Solstad (S) Rune Carlsson (HRF) Siv Nilsson (RA) Anders Engström (SRF) Tina Haake (DHR) Marie-Louise

Läs mer

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 16 februari 2012, klockan 9:00-12:00

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 16 februari 2012, klockan 9:00-12:00 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 16 februari 2012, klockan 9:00-12:00 Närvarande Eva-Lott Andersson Kommunstyrelsen Helen Blad Tekniska Nämnden Anita Rylander

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Folkets Hus kl. 13:00 17.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Leif Andersson (S), Christer Bech (S), tjänstgörande ersättare Anna-Lena Carlsson (C), ej 44 Elisabeth

Läs mer

Kl. 16.00 18.00. Johanna Sundelöf, projektledare Samhällsbyggnad Eila Ulf, Anhörigcentrum. Paragrafer 17-31

Kl. 16.00 18.00. Johanna Sundelöf, projektledare Samhällsbyggnad Eila Ulf, Anhörigcentrum. Paragrafer 17-31 Plats och tid Anhörigcentrum Kl. 16.00 18.00 Politiker och representanter Johan Schenström (m), ordf Lilian Persson (s), ers Marianne Nordblom (fp), ers Gert Pettersson, Diabetesföreningen Lotta Lind Viberg,

Läs mer

Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar. Beslutande Steve Sjögren (s) ordförande Birgitta Elfström (s) kommunstyrelsen

Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar. Beslutande Steve Sjögren (s) ordförande Birgitta Elfström (s) kommunstyrelsen KALMAR KOMMUN Handikapprådet PROTOKOLL 2006-03-28 Tid kl 18.00 19.15 Plats Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar Omfattning 1-10 ande Steve Sjögren (s) ordförande Birgitta Elfström (s) kommunstyrelsen Rolf

Läs mer

Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen)

Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) KALMAR KOMMUN Handikapprådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-11-06 Tid Kl 18.00 20.00 Plats Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar Omfattning 37-48 ande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Ingvar

Läs mer

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Prologen kl. 16:00-18:15

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Prologen kl. 16:00-18:15 Plats och tid Prologen kl. 16:00-18:15 Närvarande Protokollet omfattar paragraferna Margaretha Wiberg (M) (vice ordförande) Heidi Carneheim (M) 30-34 Ingela Sedin Nilsson (L) (ordförande) Ove Wallin (C)

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 18.30-21.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) Socialnämnden ordförande Ingrid Larsson (m) Kommunstyrelsen

Läs mer

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG 2011-09-07 19 Plats och tid Hembygdsgården i Söderfors kl 18:00-20:20 Beslutande Ewa Johansson (S), ordförande Håkan Thomsson (MP) Lars-Göran Wadström (V) Per Bergsten (M) Gunnar Larsson (FP) Joakim Larsson

Läs mer

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Debatten kl. 16:00-18:15

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Debatten kl. 16:00-18:15 Plats och tid Debatten kl. 16:00-18:15 Närvarande Margaretha Wiberg (M) (vice ordförande) Karin Henriksson (FP) (ordförande) P A Hammarström (S) Ulla Melin (MP) Stig Becker (SRF) Bertil Magnusson (HSK

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2014-03-24 Samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll 2014-03-24 Samhällsbyggnadsnämnden Tid och plats 2014-03-24 - i Kommunhuset klockan 13.00. Beslutande Övriga deltagande Justering Justerare Martin Gustafsson (C) - ordförande Ursel Borgcrantz (M) - ers Henrik Nilsson Bjarne Daa (S) - 2:e

Läs mer

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen,, kl 13.00-15.50 Beslutande Gunilla Aronsson, ordf. Anders Nilsson, Epilepsiföreningen Monica Bergh, SOC Lennart Davidsson, MoB Elsy

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 30 augusti 2007 kl. 19.00

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 30 augusti 2007 kl. 19.00 Handikapprådet 2007-09-04 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 30 augusti 2007

Läs mer

Ks 104 Dnr 02/KS103 109

Ks 104 Dnr 02/KS103 109 2 Ks 104 Dnr 02/KS103 109 Förslag till detaljplan för del av fastigheten Träkvista 1:7 m fl i Ekerö Markanvisningsavtal med Lidl Sverige, avseende del av planerat etableringsområde, för livsmedelsbutik

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6 KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6 Plats och Tid Stadshuset 9:30-12:00 Beslutande Kurt Svensson, ordförande Bengt Petersson, DHR Bror Jordansson, RMR

Läs mer

Delgivningar och inbjudan konferenser 10

Delgivningar och inbjudan konferenser 10 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Information om Mötesplats Krokom 3 Tillgänglighet 4 Tillgänglighetsprogrammet 5 Föregående protokoll 6 Information från socialnämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6)

Sammanträdesprotokoll 1 (6) 1 (6) Länets Handikappråd Plats och tid Folkets Hus, Östersund Torsdagen den 29 mars 2007 klockan 09.00-12.00 Beslutande MonaLisa Norrman Elisabeth Yngström Eva Holmbom Jan Emtehed Ann-Christin Nordling

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tillgänglighetsrådet 2014-02-19 1(11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 15.00 18.00 Beslutande: Arnold Carlzon, Omsorgsnämnden, ordförande Kent Blixt, Omsorgsnämnden till 17.17 Benny Wall,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Handikappråd 2012-09-11 10 (16) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 11 september 2012, klockan 17.00 19.05. Beslutande Anneli Bengtsson, socialnämnden, ordf Bo Sävhammar, socialnämnden Marie-Louise

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Socialnämnden 2010-03-18 1 (15)

Sammanträdesdatum Sida Socialnämnden 2010-03-18 1 (15) Socialnämnden 2010-03-18 1 (15) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2010-03-18, kl. 10.00-12.20 Gruppsammanträde: 8.00-10.00 Beslutande: Ingegärd Brogren (C) Bengt Nordin (M) Siw Nordin (M)

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Ulla Lundberg, Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 12-23 Jessica Lövdahl. Ordförande...

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Ulla Lundberg, Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 12-23 Jessica Lövdahl. Ordförande... Plats och tid Enåsenrummet, 13:15-16:00 Beslutande: Övriga deltagande Utses att justera Helena Brink (C), ordförande Johan Zahn, DHR Karl-Erik Wigholm, DHR Jörgen Brink, FUB Otto Forsberg, HRF John Bertil

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-09-03 70 (75) Plats och tid ande Kommunhuset, A-salen, Tierps köping, Kl. 11.30 12.10 Jonas Nyberg (S), ordförande Carolina Nylander (S) Åsa Sikberg (M), vice ordförande Gunnar Larsson (FP) Övriga

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll 2015-01-26

Omsorgsnämndens protokoll 2015-01-26 Datum: Måndagen den 26 januari 2015 Tid: 15.30 17.25 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Fredagen den 30 januari 2015 Paragrafer: 1-12 Utses att justera: Zara Blidevik (M) Underskrifter:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 2007-12-11 Plats och tid Scandic Hotell Luleå, 2007-12-11, kl 13.15 15.40 Beslutande Enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Enligt bifogad närvarolista

Läs mer

Protokoll. Tid Tisdagen den 9 december 2008 kl 18.00 19.15 Plats Glanshammars bygdegård

Protokoll. Tid Tisdagen den 9 december 2008 kl 18.00 19.15 Plats Glanshammars bygdegård Protokoll Tid Tisdagen den 9 december 2008 kl 18.00 19.15 Plats Glanshammars bygdegård Närvarande ledamöter Stefan Nygren (m) ordförande Leif Gustafsson (s) Gunnar Josephson (m) Birgit Ryding (m) Gunnar

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-08-27

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-08-27 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-27 Ärendelista 78 Dnr 2008-000180 Valfrihetssystem inom äldre- och handikappomsorgen 79 Dnr 2015-000133 Friare val av hjälpmedel 80 Dnr 2015-000191 Förstudie LSS-boende

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-11-21 1(13) Plats och tid Kommunhuset, kl 16.00-19.10 ande Övriga deltagande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Claes

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll 2014-08-11. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll 2014-08-11. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M), ordförande Fredrik Jönsson (C), 2:e vice ordförande Karl-Erik Kruse (S)

Läs mer

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT. Stadshuset Ängelholm, sammanträdesrum Blå, tisdagen den 17 augusti 2010 kl 13:15 14:45

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT. Stadshuset Ängelholm, sammanträdesrum Blå, tisdagen den 17 augusti 2010 kl 13:15 14:45 1 SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Plats och tid: Beslutande: Stadshuset Ängelholm, sammanträdesrum Blå, tisdagen den 17 augusti 2010 kl 13:15 14:45 Jan-Olof Sewring (M) ordförande Carin Olsson (C) Mikael

Läs mer

Ekebyhovs slott, Wrangelska salen, kl. 13.00-18.30

Ekebyhovs slott, Wrangelska salen, kl. 13.00-18.30 1 Ekebyhovs slott, Wrangelska salen, kl. 13.00-18.30 Peter Carpelan (m), ordf Anna-Karin Ullgren (m) Lennart Nilsson (m) Nils Lundqvist (m) Kjell Öhrström (m) Staffan Strömbäck (m) Jan-Eric Billter (fp)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16. Nr Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Barbro Gustafsson

Läs mer

Anmält förhinder: Louise Hamilton, Johnny Rydehåll. Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare

Anmält förhinder: Louise Hamilton, Johnny Rydehåll. Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET (KHR) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21, 13.15-14.40 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson, ordförande Anneli Ericsson, Kulturnämnden Gert

Läs mer

Information från socialnämnden 7

Information från socialnämnden 7 Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Projekt Ökad livskvalitet för personer med funktionsnedsättning genom fysisk aktivitet 3 Representant för handikapprådet till ett möte

Läs mer

Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson Catharina Trovik Hans Rönn Agneta

Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson Catharina Trovik Hans Rönn Agneta Kommunstyrelsen 2003-02-05 1 (20) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-14.45 Beslutande Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson

Läs mer

BYGGNADSNÄMNDENS au Sammanträdesprotokoll

BYGGNADSNÄMNDENS au Sammanträdesprotokoll BYGGNADSNÄMNDENS au Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2010-09-01 kl 8.30 16.30 i Kommunhuset. Beslutande Lennart Nilsson (M) ordförande Adam Reuterskiöld (M) jäv 233 Dan Melin (FP) Peter Östergren (KD)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS 2013-10-30 2013-11-20. Vård- och omsorgsförvaltningen

ANSLAG/BEVIS 2013-10-30 2013-11-20. Vård- och omsorgsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset Tumba, rum 2:2, kl 17:00-20:00 ande Ebba Östlin (s), ordförande Urban Eriksson (SRF) Anna-Maria Engqvist (s) Eva-Britt Olsson (Astma och Allergi)

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Rådet för funktionshinderfrågor 2012-05-31 1 [5] Plats och tid: Hemma hos Gunnemar, Tångeröd 17.30 Beslutande: Gunnemar Olsson FP Thomas Jakobsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-06-21 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-15.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet 2007-12-12 1 (6) Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21. Närvarande:Juno Lindberg

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet 2007-12-12 1 (6) Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21. Närvarande:Juno Lindberg Kommunala Handikapprådet 2007-12-12 1 (6) Tid: 15.00 16.15 Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21 Närvarande:Juno Lindberg Inga-Lill Röhr Monica Marker Lennart Nyqvist Ingegerd Karlsson Krister Nyström

Läs mer

24 november 2009, kl 14-16, Kommunhuset.

24 november 2009, kl 14-16, Kommunhuset. PROTOKOLL 2009-11-24 1(5) HANDIKAPPRÅDET 24 november 2009, kl 14-16, Kommunhuset. Närvarande: Carina Larsson, ordförande Kristina Fredin, Christina Skörvald, kommunstyrelsen Marie-Louise Bergman, miljö-

Läs mer

Kenneth Engelbrektsson (S) Ordförande Vivian Uddén (MP) Solveig Eriksson SKPF vice ordförande Aina Nordström, HSO Rolf Rodin, SRF

Kenneth Engelbrektsson (S) Ordförande Vivian Uddén (MP) Solveig Eriksson SKPF vice ordförande Aina Nordström, HSO Rolf Rodin, SRF Sammanträde funktionshinderfrågor inom utbildnings-, kultur och fritids- och samhällsbyggnadsfrågor Plats och tid Ryttaren Söderrummet kl. 13:00-16:20 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kenneth Engelbrektsson

Läs mer

Socialnämnden 2011-10-12

Socialnämnden 2011-10-12 Socialnämnden 2011-10-12 250 Delgivning av protokoll... 2 251 Delegationsbeslut... 3 252 Budgetuppföljning... 4 253 Sammanställning av uppsökande verksamhet under 2011, personer födda 1931... 5 254 Kommunens

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag PROTOKOLL 2012-09-19 1(16) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 17.30 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Björn Liljedahl (M) Göran Malmestedt

Läs mer

Jenny Magnusson, sekr. Stöd & Process Emma Rauf-Otworowski, sekr. Stöd & Process. Ulla Andersson (HSO)

Jenny Magnusson, sekr. Stöd & Process Emma Rauf-Otworowski, sekr. Stöd & Process. Ulla Andersson (HSO) Kommunala handikapprådet 2014-05-27 1 Plats och tid ande Messingen, Dahlén Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 13:00-15.00 Ledamöter: Maria Fälth (KD) ordf. Kristina Klempt (FP) Lena Kanström (M) Bengt-Erik

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2011-08-23 kl 13:15 16:00

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2011-08-23 kl 13:15 16:00 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2011-08-23 kl 13:15 16:00 Beslutande: Liselott Perlhagen (M) ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD), 397-411 Gun-Inger Sjögren (S) Gunnel

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Ordförande. Justerare. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Underskrifter Sekreterare. Ordförande. Justerare. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1241111111112424 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stora Tjörnsalen, Komnunhuset kl 17.00-19.30 Beslutande och övriga närvarande se nästa sida Utses att justera Thomas Collberg (S) Justeringens plats

Läs mer

Minnesanteckningar Tillgänglighetsrådet 2015-09-16

Minnesanteckningar Tillgänglighetsrådet 2015-09-16 Minnesanteckningar Tillgänglighetsrådet 2015-09-16 Närvarande: Marie Sjögren, RSMH-Österlen, ordförande i Tillgänglighetsrådet Arvid Persson, DHR Siv Lindskog Hjärt- och Lungförening Ystad-Sjöbo-Skurup

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/20 Plats och tid Magistern, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:30-20:50 Paragrafer 124-140 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Se deltagarlista på nästa sida. Övriga deltagande

Läs mer

REGLEMENTE FÖR KOMMUNALA TILLGÄNGLIGHETSRÅDET

REGLEMENTE FÖR KOMMUNALA TILLGÄNGLIGHETSRÅDET REGLEMENTE FÖR KOMMUNALA TILLGÄNGLIGHETSRÅDET Antagen av Kommunfullmäktige 2015-02-09 3 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Reglemente för kommunala tillgänglighetsrådet... 1 Dokumentinformation... 1 1 Syfte... 1 2 Arbetsuppgifter...

Läs mer

Kommunala Handikapprådet

Kommunala Handikapprådet 2013-04-17 1(6) Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 17 april 2013 kl. 13.00 15.00 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Tomas Sjöberg, sekreterare Lena

Läs mer

Margareta Heimer socialdirektör Cristine Dahlbom Nygren, enhetschef Hans Adeby, Färdtjänsten Anita Forslöv, sekreterare

Margareta Heimer socialdirektör Cristine Dahlbom Nygren, enhetschef Hans Adeby, Färdtjänsten Anita Forslöv, sekreterare Sammanträdesdatum 1(5) Plats och tid Långängen 14.00-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Cecilia Sylten (m) ordförande Anna-Lena Corell (m) Ingar Beckman Hirschfeldt (s) Birgit Ljung SPF,

Läs mer

Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge

Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge 2015-01-13 1 (25) Christoffer Jönsson Nämndsekreterare Sammanträdesdatum 2015-01-21 Plats Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge Tid 17:00 Ledamöter Ersättare Anna Mannfalk (M), Ordförande Carina Gerthel

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-11 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-11 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2015-11-11 18:00-20.10 40-53 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen) Tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 2015-09-01 Blad 1 (11) Plats och tid Folkets Hus, sammanträdesrum Grelsgård kl. 9.45-12.30 Beslutande Roger Kristofersson, ordförande Nils-Bengt Nilsson

Läs mer

Dnr KK13/492. Reglemente för Kommunala Anhörigrådet

Dnr KK13/492. Reglemente för Kommunala Anhörigrådet Dnr KK13/492 Reglemente för Kommunala Anhörigrådet Dnr KK13/492 2/5 Kommunala Anhörigrådet (KAR) är ett organ för överläggningar, samråd och ömsesidig information mellan företrädare för anhörigorganisationer

Läs mer

Plats och tid: Norrtäljesalen i kommunhuset, Norrtälje. 2008-04-23 kl. 13.00. 15.30. Beslutande: Enligt förteckning.

Plats och tid: Norrtäljesalen i kommunhuset, Norrtälje. 2008-04-23 kl. 13.00. 15.30. Beslutande: Enligt förteckning. Kommunala Handikapprådet 2008-04-23 1 Plats och tid: Norrtäljesalen i kommunhuset, Norrtälje. 2008-04-23 kl. 13.00. 15.30. Beslutande: Enligt förteckning. Övriga deltagande Göran Ohlsson, Karin Thalén,

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson Plats och tid Tallåsenrummet 13:15-16:00 Beslutande: Helena Brink (C) Ordförande Ove Schönning (S) Vice ordförande Ingegerd Pettersson, PRO Sune Öster, SPF Jan Nilsson, PRO Anna-Maria Winblad, PRO Ingrid

Läs mer

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor Kommunstyrelsen Datum 1 (7) Kommunledningskontoret Rådet för funktionshinderfrågor Anna-Maarit Tirkkonen Tfn. 016-710 24 28 Mobil: 073-950 65 89 Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Läs mer

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor Kommunstyrelsen Datum 1 (8) Kommunledningskontoret 2012-09-25 Rådet för funktionshinderfrågor Anna-Maarit Tirkkonen Tfn. 016-710 24 28 Mobil: 073-950 65 89 Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Läs mer

... Bengt Odeholm.... Pia Karlsson.... Justerande. Uppsättande: 2010-10-21 Nedtagande: 2010-11-12.... Bengt Odeholm

... Bengt Odeholm.... Pia Karlsson.... Justerande. Uppsättande: 2010-10-21 Nedtagande: 2010-11-12.... Bengt Odeholm 1 /SammanträdePlats/, kommunhuset, kl 18:00 20.10 Plats och tid Tom Ekwall, Susanne Carlsson Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 20 oktober 2010... Bengt Odeholm Utses att justera Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2010-03-04 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2010-03-04 1 (10) 2010-03-04 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum 1,Stadshuset Hässleholm 13.30-16.00 Beslutande Anna Gustavsson, ordf. ON Yvonne Gustafsson, HRF Helen Larsson, FUB Margit Lindberg, Astma Allergi Ingvar

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Handikapprådet 2013-05-16 1 (9 ) Plats och tid Kommunkontoret i Åsele, 2013-05-16, 9.00 12.00 Beslutande Vivianne Bäcklund Ordförande Stig Danielsson Gudrun Lindberg Maj Jonsson Gunilla

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunala rådet för funktionsnedsättningar 2015-02-23

MULLSJÖ KOMMUN Kommunala rådet för funktionsnedsättningar 2015-02-23 Kommunala rådet för funktionsnedsättningar 2015-02-23 Sammanträdesdag Innehåll 1 Tillkommande ärenden... 2 2 Föregående sammanträdesprotokoll... 3 3 Trafiksituationen runt kommunhuset och vårdcentralen...

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Mästaren, kl. 08.30-11.50 ande Anne-Marie Wahlström (S) ordförande Ann-Britt Danielsson (M) vice ordförande, justerande Eva Eklund (S) ersätter A. Rännare Maria Sundqvist (S) Micael Algotsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Socialnämnden 2009-11-11

Socialnämnden 2009-11-11 Socialnämnden 2009-11-11 283 Delgivning av protokoll...2 284 Delegationsbeslut...3 285 Rapport avseende ej verkställda beslut...4 286 Socialnämndens sammanträdesdagar 2010...5 287 Återbesättning av tjänst

Läs mer

Datum 2010-11-16. Socialnämnden

Datum 2010-11-16. Socialnämnden 1(14) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Ljungås, kl. 16.00-19.30 Beslutande Övriga närvarande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha Johansson (s) Lars-Erik

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-03-01. Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen kl 18.00 19.45

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-03-01. Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen kl 18.00 19.45 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen kl 18.00 19.45 Beslutande Bengt Ingvarsson, ordförande Kjell Carlström, RMA Ann-Christin Jarl, SN Lars Svensson, KS Nils-Börje Jönsson,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23) Nr 20 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 25 september 2007, klockan 08.30-12.00, 13.00 16.00 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny

Läs mer

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Plats och tid Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Närvarande ledamöter och ersättare Christer Falk Göran Lindholm Jan Berglund Marianne Östberg Matts Brusén Lars Algotsson Kerstin

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala handikapprådet 2011-02-17 1 Plats och tid Tullbackagården, 2011-02-17 kl: 17.30-19.30 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde i Landstingets handikappråd den 1 december 2005 klockan 13:30-16:30

Protokoll fört vid sammanträde i Landstingets handikappråd den 1 december 2005 klockan 13:30-16:30 1 Handikappenheten 2005-12-16 Protokoll fört vid sammanträde i Landstingets handikappråd den 1 december 2005 klockan 13:30-16:30 Plats: Handikappenheten, Centrallasarettet Växjö Närvarande ledamöter: Mayken

Läs mer

Protokoll fört vid det kommunala handikapprådets sammanträde 2013-09-26. Tid och plats: 2013-09-26, Medborgarhuset, Bålsta

Protokoll fört vid det kommunala handikapprådets sammanträde 2013-09-26. Tid och plats: 2013-09-26, Medborgarhuset, Bålsta HABO KOMMUN 2013-09-26 KS ;101)/13 ;(0!3. 3:2.00 fört vid det kommunala handikapprådets sammanträde 2013-09-26 Tid och plats: 2013-09-26, Medborgarhuset, Bålsta Närvarande ledamöter Solweig Lundkvist,

Läs mer

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR 1 Enligt beslut av kommunfullmäktige 2000-02-16 131 Revidering av kommunfullmäktige 2007-09-19, 132, Dnr 84/07.003 Revidering av kommunfullmäktige 2013-04-24, 34, Dnr 74/11.103 Reglemente för kommunala

Läs mer

Socialnämnden 2010-05-12

Socialnämnden 2010-05-12 Socialnämnden 2010-05-12 130 Delgivning av protokoll...2 131 Delegationsbeslut...3 132 Ansökan om familjehemsplacering jml 4 kap 1 SoL...4 133 Framställan om behandling jml 5 kap 9 SoL...5 134 Yttrande

Läs mer

PROTOKOLL. Socialnämnden 2008-09-16. Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Socialnämnden 2008-09-16. Plats och tid för sammanträdet Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 16 september 2008 kl 18.30 20.05 Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Huido Mesilane

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2008-09-25 1 (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2008-09-25 1 (12) 2008-09-25 1 (12) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1. Kl 13.30 16.00 ande Anna Gustavsson, ordf, ON Arne Johansson, v ordf SRF Ingvar Malmström, HLR Gun Arhag, Reumatikerför Yvonne Gustavsson,

Läs mer

Bosse Pettersson (C) och Eva WennStröm (S) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 93-111 Linn Erlandsson

Bosse Pettersson (C) och Eva WennStröm (S) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 93-111 Linn Erlandsson Sida PROTOKOLL 1(23) Plats och tid Långön Folkets Hus, kl 14:30-15:30 ande Ledamöter Åke Thörnesjö (M) ordf Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf Eva WennStröm (S) 2 :e vice ordf Sonja Höglund (SIV) Naeimy

Läs mer