Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll"

Transkript

1 Tid och plats: 28 februari 2013 kl i Prologen Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Helena Butén (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Ulla Melin (MP) P A Hammarström (S) Bertil Magnusson, Vindens Vänner Anitha Lindwall, NHR Maj Bredin, RSMH Tjänstemän Panteha Fahimi, sekreterare Annica Karlsson, planarkitekt Justeras 26 mars 2013, Anitha Lindwall (repr.) justerare.. Gunnar Pihl (FP), ordförande. Panteha Fahimi, sekreterare

2 1 Föregående protokoll Mötesprotokollet från kommunala handikapprådets sammanträde den 6 december läggs till handlingarna.

3 2 Detaljplan för Stjärtnäs (Skå-Eneby 1:30 mfl) på Färingsö Dnr KHR13/2-214 Planarkitekt Annica Karlsson informerade kort om den remiss som skickats ut på samråd. Sammanfattning av ärendet Stadsarkitektkontoret i Ekerö kommun har fått i uppdrag att utarbeta en detaljplan för området Stjärtnäs. Syftet med detaljplanen är att möjliggöra att samtliga bostäder kan anslutas till kommunalt vatten och avlopp samt att trygga att befintlig varvsverksamhet kan fortsätta att verka liksom idag, utan att föra med sig ökade störningar och miljöbelastningar i området. Syftet är också att pröva förutsättningarna att förtäta området med nya bostäder. Ett program har tidigare varit ute på samråd som ett första led i planprocessen. Därefter har ett planförslag upprättats och skickats ut på samråd till berörda fastighetsägare (sakägare) och instanser. Eventuella synpunkter på förslaget ska vara stadsarkitektkontoret tillhanda senast den 8 april 2013.

4 3 Detaljplan för Ekerö strand (Tappsund 1:48 m fl) på Ekerö Dnr KHR13/3-214 Planarkitekt Annica Karlsson informerade kort om den remiss som skickats ut på samråd. Sammanfattning av ärendet Stadsarkitektkontoret i Ekerö kommun har fått i uppdrag att utarbeta en detaljplan för området Ekerö strand. Syftet med planläggningen är att pröva förutsättningarna för att uppföra en blandning av allmänna ytor, bostäder och verksamheter i viss utsträckning. Planen innebär att ett tidigare industriområde utvecklas till ett bostadsområde med strandpromenad. Ett program har tidigare varit ute på samråd som ett första led i planprocessen. Därefter har nu ett planförslag upprättats och skickats ut på samråd till berörda fastighetsägare (sakägare) och instanser. Eventuella synpunkter på förslaget ska vara stadsarkitektkontoret tillhanda senast den 31 mars 2013.

5 4 Informationsärende Hemsjukvård 2015 Dnr KHR13/5-770 Handikapprådets ordförande Gunnar Pihl och föreningsrepresentant Bertil Magnusson informerade om det informationsmöte de närvarat på den 29 januari 2013 angående Hemsjukvård I Stockholms län har ett gemensamt projekt mellan Stockholms läns landsting och Kommunförbundet Stockholms län inletts på uppdrag av Hälso- och sjukvårdsnämndens presidium och Sociala välfärdsberedningen gällande kommunalisering av hemsjukvård Hemsjukvård Syftet med Hemsjukvård 2015 är att överföra delar av hemsjukvård till kommunerna. Bedömningen är att en kommunalisering/förändring av hemsjukvården kan komma att genomföras från och med Sekreterare får i uppdrag att vid utskick av protokoll till handikapprådet bifoga det material som delats ut vid informationsmötet.

6 5 Projektet Enkelt avhjälpta hinder Handikapprådets ordförande Gunnar Pihl informerade om vilka förbättringar som har gjorts i andra kommuner. Beredningsgruppen kommer att titta och utvärdera det material som man har fått från andra kommuners råd och Ekerö Stadsarkitektkontor för att se om och hur Handikapprådet kan arbeta i dessa frågor, exempelvis skapa en tillgänglighetshandbok för Ekerö kommun.

7 6 Information om idéförslaget till ett handikappanpassat utomhusbad Handikapprådets ordförande Gunnar Pihl informerade om att han tagit upp förslaget med Tekniska kontoret, där man har sagt att det finns budget för att kunna anordna ett handikappanpassat utomhusbad. Lars Johnson och dennes efterträdare Annika Hjelm Lindeberg på Tekniska kontoret la fram förslag på hur man skulle kunna skapa ett utomhusbad samt föreslog ett utomhus vid Södran eller Lundhagen, och man tror att Lundhagensbadet har bättre anpassningsmöjligheter. Ordförande Gunnar Pihl har kontaktat kommunen näringslivschef Stefan Pellén och frågat om han tror att företagare i kommunen kan vara intresserade att sponsra utomhusbadet. Ordförande kommer att skriva ett förslag/synpunkt att lägga fram till Kommunstyrelsen.

8 7 Information om färdtjänsten i Ekerö kommun Det har framkommit mycket klagomål och missnöje med att färdtjänsten ute på Ekerö kommun inte fungerar. Färdtjänsten upphandlas på Landstinget. Handikapprådets ordförande har skickat in en skrivelse till landstinget och gett synpunkter på vad man skulle kunna göra för att förbättra situationen, men har ännu inte fått något svar. Handikapprådet kommer att ta upp sina synpunkter till Ekerö kommuns färdtjänsthandläggare.

9 8 Information angående vind-/regnskydd för färdtjänstresenärarer vid Ekerö centrum - ICA Vid föregående handikapprådsmöte informerade ordförande Gunnar Pihl för handikapprådet att kommunens näringslivschef har varit i kontakt med ICA Supermarket Tappströms ägare Rolf Mikael Dahlbäck och med honom kommit överens om att tillgodose de synpunkter som Handikapprådet haft. ICA bestämde då att avstå med en del av bodens matvagnsyta för att skapa en väntkur. Väntkuren kommer enbart vara till för personer med ett handikapp. Handikapprådets ordförande Gunnar Pihl önskar få förslag på namn till väntkuren, ett förslag är Väntplats. Han informerar även om att man bör ha en symbol som visar tydligt för vilka väntkuren är avsedd för. Rådet föreslårs rullstols-symbolen och/eller Färdtjänstsymbolen, samt att man informerar Ekerö Taxi och Färdtjänsten om denna plats. Handikapprådets ordförande vill göra PR för Väntplatsen som visar tydligt att den finns för de behövande och för vem/vilka platsen är avsedd för. Exempelvis i Mälaröarnas Nyheter och Ekerö Tidning.

10 9 Presentation av föreningen NHR (Neurologiskt Handikappades Riksförbund) Anitha Lindwall som är föreningens representant i Handikapprådet informerade rådet om föreningens bakgrund och syfte. NHR är en riksomfattande sammanslutning av lokalföreningar som arbetar bland annat genom att stödja forskning genom utrednings- och utvecklingsarbete. NHR är lokalt inte så verksamma ute på Ekerö, men föreningsmedlemmarna träffas under trevliga former, i form av kurser, resor och utflykter.

11 10 Information från föreningsrepresentanter Vindens Vänner har haft sin årliga vistelse i fjällen, Hassela, som är en mycket uppskattad aktivitet bland föreningsmedlemmarna. RSMH har en aktivitetshelg för medlemmarna på Ekebyhovs Slott den 16 mars, både för vuxna och barn. Togs upp frågan om att vi har flera lokalföreningar med olika slags funktionshinder, som inte är representerade i Handikapprådet. Beredningsgruppen vill ha hjälp av rådet med att få kontakt med dessa föreningar. Ulla Melin överlämnade kontaktuppgifter från två föreningar till ordföranden för handläggning. Beslut om rådsmedverkan tas av KS inför varje ny mandatperiod. Inom Näringslivsrådet har lokalföreningar som etablerats eller anmält intresse under pågående mandatperiod efter beslut kunnat adjungeras till Näringslivsrådet. Vi borde enligt ordföranden kunna tillämpa samma förfaringssätt i Handikapprådet.

12 11 Information från nämndrepresentanter Byggnadsnämnden Lennart Nilsson (M) informerar om att kommunen snart är i mål med namnsättning av fastigheter. Varje fastighet får en unik adress som bland annat kommer att underlätta för färdtjänsten att hitta rätt. Barn- och utbildningsnämnden - Ulla Melin (MP) informerar att nämnden satsar kr / år för att barnskötare ska kunna vidareutbilda sig till förskollärare. Socialnämnden PA Hammarström (S) informerar om att nämnden har avsatt kr för att utveckla Solrosen, och detta kommer att följas upp. Nämndkontoret har fått i uppdrag att kolla lokalfrågan på kort- och lång sikt. Tekniska nämnden Gunnar Pihl (FP) informerar om den remiss som gått ut angående V/A, finns en fundering över om man ska samarbeta med andra kommuner. Tekniska kontoret har planlagt över tid utbyggnadsplaner på inner- och yttermiljöer i hela kommunen.

13 12 Övriga synpunkter och frågor Läggs fram ett informationsärende på nästa Tekniska Nämnd med förslag om att undersöka möjligheten till ett utomhusgym för funktionshindrade på Ekerö.

14 13 Nästa rådsmöte och beredningsgruppsmöte Handikapprådet: den 16 maj kl i Prologen Beredningsgruppen: den 18 april kl i Synpunkten

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2012-12-06

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2012-12-06 Tid och plats: 6 december 2012 kl.16.00 18.00 Ekebyhovs Slott Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Helena Butén (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Ulla Melin (MP) P A Hammarström (S) Bertil

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll Tid och plats: den 1 december 2011 kl 17.00-19.00 i Prologen Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Ulla Melin (MP) P A Hammarström (S) Stig Becker, SRF Bertil

Läs mer

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Debatten kl. 16:00-18:15

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Debatten kl. 16:00-18:15 Plats och tid Debatten kl. 16:00-18:15 Närvarande Margaretha Wiberg (M) (vice ordförande) Karin Henriksson (FP) (ordförande) P A Hammarström (S) Ulla Melin (MP) Stig Becker (SRF) Bertil Magnusson (HSK

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2013-05-16

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2013-05-16 Tid och plats: 16 maj 2013 kl.17.00 19.15 i Prologen Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Ulla Melin (MP) P A Hammarström (S) Stig Becker, repr SRF Bertil Magnusson,

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Tid och plats Ledamöter Representanter Övriga, 16.00-17.45 i Prologen (Kommunhuset) Gunnar Pihl (FP) ordf. Lennart Nilsson (M) Helena Butén (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Stig Becker (SRF) Bertil Magnusson

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2011-09-08

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2011-09-08 Tid och plats: den 8 september 2011 kl 17.00-19.00 i Prologen Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Helena Butén (M) Anna-Carin Stålgren (KD) P A Hammarström (S) Stig Becker, SRF Bertil

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Tid och plats Ledamöter Representanter Övriga, 16.00-17.30 i Prologen (Kommunhuset) Gunnar Pihl (FP) ordf. Lennart Nilsson (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Ulla Melin (MP) P A Hammarström (S) Stig Becker (SRF)

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-11-24

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-11-24 1 Tid och plats: den 24 november 2009 kl.17.30-20.00 i rum 386 Närvarande Ledamöter och ersättare: Gunnar Pihl (FP), ordf. Veronika Cornils Berg (C) Roger Axelsson (S) Anne Lindberg (MP) Anitha Lindwall,

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 1 Plats: Soc stora, Kommunhuset, kl. 17.30-20.00 Närvarande Ledamöter och ersättare: Gunnar Pihl (FP), ordf. Veronika Cornils Berg (C) Anna-Carin Stålgren (KD) Anne Lindberg (MP) ( 13-18) Representanter:

Läs mer

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Prologen kl. 16:00-18:15

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Prologen kl. 16:00-18:15 Plats och tid Prologen kl. 16:00-18:15 Närvarande Protokollet omfattar paragraferna Margaretha Wiberg (M) (vice ordförande) Heidi Carneheim (M) 30-34 Ingela Sedin Nilsson (L) (ordförande) Ove Wallin (C)

Läs mer

Plats och tid Daglig verksamhet, Tegelbruksvägen 1A kl. 16:00-17:45. Anna-Carin Stålgren (KD) P A Hammarström (S) Ulla Melin (MP)

Plats och tid Daglig verksamhet, Tegelbruksvägen 1A kl. 16:00-17:45. Anna-Carin Stålgren (KD) P A Hammarström (S) Ulla Melin (MP) Plats och tid Daglig verksamhet, Tegelbruksvägen 1A kl. 16:00-17:45 Närvarande Övriga närvarande Protokollet omfattar paragraferna Heidi Carneheim (M) Anna-Carin Stålgren (KD) P A Hammarström (S) Ulla

Läs mer

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ...

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Konferenslokal, Restaurang Jungfrusund, Bryggavägen 133 kl. 14:00-15:30 Närvarande Protokollet omfattar paragraferna Margaretha Wiberg (M) (ordförande) Heidi Carneheim (M) Ingela Sedin Nilsson

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-10-07

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-10-07 1 Plats: Rum 386, Kommunhuset, kl. 17.30-19.20 Närvarande Ledamöter och ersättare: Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Veronika Cornils Berg (C) Anne Lindberg (MP) Anna-Carin Stålgren, (KD) Anitha

Läs mer

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Prologen kl. 16:00-17:45

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Prologen kl. 16:00-17:45 Plats och tid Prologen kl. 16:00-17:45 Närvarande Protokollet omfattar paragraferna Margaretha Wiberg (M) (vice ordförande) Heidi Carneheim (M) Ingela Sedin Nilsson (L) (ordförande) Anna-Carin Stålgren

Läs mer

Prologen kl. 16:00 Sluttid:18:00

Prologen kl. 16:00 Sluttid:18:00 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 16:00 Sluttid:18:00 Margaretha Wiberg (M), vice ordförande Karin Henriksson (FP), ordförande Jimmy Sjöblom (C) P A Hammarström (S) Stig Becker (SRF) Ej tjänstgörande

Läs mer

Kallelse/föredragningslista KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET

Kallelse/föredragningslista KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET Kallelse/föredragningslista KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET 2015-02-12 Tid: torsdag 12 februari 2015 16:00 Sluttid: 18:00 Plats: Prologen Ledamöter kallas Ersättare underättas Karin Henriksson (FP), ordförande

Läs mer

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ...

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Debatten, Socialkontorets nedre plan, Tappströmsvägen 2 kl. 16:00-18:00 Närvarande Protokollet omfattar paragraferna Margaretha Wiberg (M) (ordförande) Heidi Carneheim (M) Ingela Sedin Nilsson

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll ARBETSUTSKOTT Tid och plats Beslutande Ledamöter Tisdag den 24 april 2013, kl. 18.00 21.45 i Dialogen, kommunhuset Gunilla Lindberg (FP), ordförande Monica Wallenius (M) Sivert Åkerljung (KD) Johan Hammarström

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2010-04-22

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2010-04-22 1 Tid och plats: den 22 april 2010 kl.17.30-19.10 i rum 386 Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Anna-Stina Eklund-Wivallius (M) Frida Tamker (M) Veronika Cornils Berg (C) Anne Lindberg

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll s Tid och plats Måndagen den 10 september 2012 kl. 18.00 20.40 Prologen, kommunhuset Beslutande Ledamöter Gunilla Lindberg (FP), ordförande fr o m 32 Sivert Åkerljung (KD) Ann-Britt Fransson (M) Johan

Läs mer

Näringslivsrådet Mötesprotokoll 2012-05-24

Näringslivsrådet Mötesprotokoll 2012-05-24 Tid och plats: den 24 maj 2012 kl 15.00-17.00 på Ekebyhovs slott Närvarande: Gunnar Pihl (FP), vice ordförande Carina Braun (M) Sivert Åkerljung ( KD) Lena Holst (MP) Lars Holmström (S) Bengt Tedemyr,

Läs mer

Näringslivsrådet Mötesprotokoll 2013-11-21

Näringslivsrådet Mötesprotokoll 2013-11-21 Tid och plats: den 21 november 2013 kl 15.00-17.00 på Ekebyhovs slott Närvarande: Ingemar Hertz (M), ordförande Gunnar Pihl (FP) Lena Lönnquist (C) Lars Holmström (S) Lena Holst (MP) Joakim Becker, Mälaröarnas

Läs mer

Mötesprotokoll Näringslivsrådet. Ordförande ... Plats och tid Ekebyhovs Slott kl. 15:00-17:00

Mötesprotokoll Näringslivsrådet. Ordförande ... Plats och tid Ekebyhovs Slott kl. 15:00-17:00 Plats och tid Ekebyhovs Slott kl. 15:00-17:00 Närvarande Övriga närvarande Protokollet omfattar paragraferna Ingemar Hertz (M) (ordförande) Gunnar Pihl (L) (vice ordförande) Mats Ahlbom (M) Ove Wallin

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2010-09-29

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2010-09-29 Tid och plats: den 29 september 2010 kl.17.00-19.10 i rum Prologen Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Veronika Cornils Berg (C) Anne Lindberg (MP) Anna-Carin Stålgren (KD) Anitha Lindwall,NHR

Läs mer

Näringslivsrådet Mötesprotokoll 2012-09-20

Näringslivsrådet Mötesprotokoll 2012-09-20 Tid och plats: den 20 september 2012 kl 15.00-17.00 på Ekebyhovs slott Närvarande: Ingemar Hertz (M), ordförande Gunnar Pihl (FP) Carina Braun (M) Lena Holst (MP) Sivert Åkerljung ( KD) Lars Holmström

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDEN Sammanträdesprotokoll

TEKNISKA NÄMNDEN Sammanträdesprotokoll TEKNISKA NÄMNDEN Tid och plats Beslutande Ledamöter Tisdag den 12 mars 2013, kl. 18.00 i Debatten, kommunhuset Adam Reuterskiöld (M), ordf. Ulf Sagström (M) Andreas Redlund (M) Maria Kvarnheden (M) Gunnar

Läs mer

Näringslivsrådet Mötesprotokoll 2012-03-15

Näringslivsrådet Mötesprotokoll 2012-03-15 Tid och plats: den 15 mars 2012 kl 15.00-17.00 på Ekebyhovs slott Närvarande: Ingemar Hertz (M), ordförande Carina Braun (M) Gunnar Pihl (FP) Lena Lönnquist (C) Lars Holmström (S) Bengt Tedemyr, Företagarna

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdesprotokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdesprotokoll BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Tid och plats Onsdag den 15 maj 2013, kl. 17.30 19.40 i Biblioteket, Ekebyhovs slott Beslutande Ledamöter Lena Gerby (M) ordförande Mats Ahlbom (M) Marzena Waligorska (M) Ove

Läs mer

Näringslivsrådet Mötesprotokoll

Näringslivsrådet Mötesprotokoll Tid och plats: den 16 maj 2013 kl 15.00-17.00 på Ekebyhovs slott Närvarande: Ingemar Hertz (M), ordförande Gunnar Pihl (FP) Lena Lönnquist (C) Sivert Åkerljung ( KD) Lars Holmström (S) Lena Holst (MP)

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Tid och plats Tisdagen den 26 april 2011, kl. 13.00-15.20 i Prologen, kommunhuset Beslutande Ledamöter Peter Carpelan (M) ordf. Lennart Nilsson (M) Jan Runesten (M) Jan-Eric

Läs mer

Näringslivsrådet Mötesprotokoll 2013-09-12

Näringslivsrådet Mötesprotokoll 2013-09-12 Tid och plats: den 12 september 2013 kl 15.00-17.00 på Ekebyhovs slott Närvarande: Ingemar Hertz (M), ordförande Carina Braun (M) Gunnar Pihl (FP) Sivert Åkerljung ( KD) Lena Lönnquist (C) Lars Holmström

Läs mer

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR 1 Enligt beslut av kommunfullmäktige 2000-02-16 131 Revidering av kommunfullmäktige 2007-09-19, 132, Dnr 84/07.003 Revidering av kommunfullmäktige 2013-04-24, 34, Dnr 74/11.103 Reglemente för kommunala

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Tisdagen den 12 juni 2012, kl 18 19.45 i Debatten Lena Gerby (M) ordförande Marzena Waligorska (M) Gunnar Mossberg (M) 29-36 Ove Wallin (C) Thomas

Läs mer

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sammanträdesrum 1 Stadshuset, kl. 09.30-11.15 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Utses att justera ens plats Anna Gustavsson (KD)

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Tid och plats Torsdagen den 27 september 2012, kl. 13.00-15.00 i Prologen, kommunhuset Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Peter Carpelan (M) ordf. Lennart Nilsson

Läs mer

Prologen kl. 15:00 Sluttid:17:00. Ingemar Hertz (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Ove Wallin (C) Lena Samuelsson (KD)

Prologen kl. 15:00 Sluttid:17:00. Ingemar Hertz (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Ove Wallin (C) Lena Samuelsson (KD) Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 15:00 Sluttid:17:00 Ingemar Hertz (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Ove Wallin (C) Lena Samuelsson (KD) Lars Holmström (S) Lena Holst (MP) Christin Blomberg

Läs mer

Näringslivsrådet Mötesprotokoll 2013-02-21

Näringslivsrådet Mötesprotokoll 2013-02-21 Tid och plats: den 21 februari 2013 kl 15.00-17.00 på Ekebyhovs slott Närvarande: Ingemar Hertz (M), ordförande Carina Braun (M) Gunnar Pihl (FP) Lena Lönnquist (C) Sivert Åkerljung ( KD) Lars Holmström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13) 2007-03-06 1 (13) Plats och tid Stadshuset sammanträdesrum 1, Kl 09.00-11.00 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON, ordf, Arne Johansson, SRF vice ordf Kl 09.00-10.00 Johan Berglund, BUN Per-Ingvar

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll 2012-09-12

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll 2012-09-12 Tid och plats Onsdagen den 12 september. 2012, kl 17.00 20.00 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Lena Gerby (M), ordförande Hanna Svensson (S)

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 18.30-21.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) Socialnämnden ordförande Ingrid Larsson (m) Kommunstyrelsen

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Tid och plats Onsdagen den 9 maj 2012, kl 18 20.30 i Debatten Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Gerby (M) ordförande Lotta Claussnitzer, (M) Marzena Waligorska (M) Gunnar Mossberg (M) Ove

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 17.30 Beslutande Pehr Magnusson, SN, ordförande Linda Gottschalk, HRF, vice ordförande Boel Rosdahl, BN Bertil Ek, NHR Kjell Carlström, RMA

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådets arbetsutskott Datum Sid 2008-03-13 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådets arbetsutskott Datum Sid 2008-03-13 1 (13) 2008-03-13 1 (13) Plats och tid Finjagatan 44, sammanträdesrum Gäddan. Kl 13.30 15.30 ande Anna Gustavsson, ordf, ON Arne Johansson, v ordf SRF Ingvar Malmström, HLR Gun Arhag, Reumatikerför Yvonne Gustavsson,

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll ARBETSUTSKOTT Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Måndag den 29 april 2013, kl. 18.00 20.00 i Prologen, kommunhuset Lena Gerby (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Göran Hellmalm (FP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11) 2007-09-20 1 (11) Plats och tid Trädhuset Kl 13.30 15.40 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON ordf Birgitta Nilsson, NHR Ingvar Malmström, Hjärt o lungsjukas förening Helen Larsson, FUB Kerstin Rittbo,

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala handikapprådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala handikapprådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid ande Övriga deltagande Samlingssalen Ljungsätra, Hångersvägen 2 i Ljungby, torsdagen den 3 mars 2011 kl. 13.30-15.30 Anne Karlsson (S) ordförande

Läs mer

Protokoll

Protokoll Tid och plats Måndagen den 24 september 2012, kl 18.00-20.00 i Debatten Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Gunilla Lindberg (FP) ordförande Jill Nilsson (M) Monica Wallenius (M) Hans

Läs mer

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan 15.00 16.30 Sammanträdet

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Plats och tid Tullbackagården, 2012-06-12 kl. 17:30-19:10 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

Mötesprotokoll Kommunala pensionärsrådet. Ordförande... Helena Butén (M) ... Plats och tid Debatten kl. 08:30-10:45

Mötesprotokoll Kommunala pensionärsrådet. Ordförande... Helena Butén (M) ... Plats och tid Debatten kl. 08:30-10:45 Plats och tid Debatten kl. 08:30-10:45 Närvarande Helena Butén (M) (ordförande) Lotta Claussnitzer (M) 15-22 Veronica Cornils-Berg (C) (vice ordförande) Anna-Carin Stålgren (KD) Anna Jakobsson (L) Inger

Läs mer

HABO OCH MULLSJÖ KOMMUNER. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2015-12-10. Miljönämnden

HABO OCH MULLSJÖ KOMMUNER. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2015-12-10. Miljönämnden 2015-12-10 56 Verksamhetsplan 2016 för miljönämndens verksamhet... 91 57 Uppföljning av det systematiska arbetsmiljö- och säkerhetsarbetet 2015... 92 58 Handlingsplan för det systematiska arbetsmiljö-

Läs mer

Svar på remiss - Hemsjukvård inriktning

Svar på remiss - Hemsjukvård inriktning TJÄNSTESKRIVELSE 2012-10-29 Socialnämnden Dnr Son 2012/404 Svar på remiss - Hemsjukvård 2015 - inriktning Förslag till beslut Socialnämnden godkänner skrivelsen och överlämnar den till kommunstyrelsen,

Läs mer

Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson

Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (10) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 23 september, kl. 13:00-16:30 Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson Margareta Pohjanen

Läs mer

Reglemente. Kommunala pensionärsrådet KPR

Reglemente. Kommunala pensionärsrådet KPR Reglemente Kommunala pensionärsrådet KPR Krokoms kommuns styrdokument STRATEGI avgörande vägval för att nå målen PROGRAM verksamheter och metoder i riktning mot målen PLAN aktiviteter, tidsram och ansvar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (17)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (17) 2011-02-17 1 (17) Plats och tid Senioren, stora sammanträdesrummet Hässleholm 13.30-15.00 ande Förtoendevalda: Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Irene Nilsson (s) ON Peter Groth (mp) BN Ernst Herslow

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunala Handikapprådet

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunala Handikapprådet TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunala Handikapprådet 2008-11-20 Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 20 november 2008, klockan 9:30-12:00 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Bengt

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats Beslutande Ledamöter Tisdagen den 9 oktober 2012, kl. 18.00- i Debatten, kommunhuset Peter Carpelan (M) ordf. Staffan Strömbäck (M) Lennart Nilsson (M) Jan Runesten (M) Lena

Läs mer

Helen Larsson, FUB för Lisen Ekdahl Astrid Strömblad, Hjä-Lungsj för Ingvar Malmström. Iréne Persson, Sekreterare. Anna-Lena Päkkilä.

Helen Larsson, FUB för Lisen Ekdahl Astrid Strömblad, Hjä-Lungsj för Ingvar Malmström. Iréne Persson, Sekreterare. Anna-Lena Päkkilä. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Högalid Storstugan, kl. 13.30 15.40 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anna Gustavsson (KD) ordförande Evert Storm, AstmAll, V ordf Irene Nilsson (S) ON Lena

Läs mer

Föreskrift för rådet för funktionshinderfrågor

Föreskrift för rådet för funktionshinderfrågor Föreskrift för rådet för funktionshinderfrågor Föreskrift Ersätter reglemente för rådet för funktionshinderfrågor 2014-10-01 KS2014/1492 Diarienummer: KS2015/1444-1 Dokumentansvarig: Sekreterare i rådet

Läs mer

Näringslivsrådet Mötesprotokoll 2012-12-20

Näringslivsrådet Mötesprotokoll 2012-12-20 Tid och plats: den 20 december 2012 kl 15.00-17.00 på Ekebyhovs slott Närvarande: Ingemar Hertz (M), ordförande Carina Braun (M) Gunnar Pihl (FP) Sivert Åkerljung ( KD) Lars Holmström (S) Joakim Becker,

Läs mer

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden Klockan , Mäntsälä, Kommunhuset

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden Klockan , Mäntsälä, Kommunhuset Tekniska nämnden 2019-01-09 1 Tid och plats Klockan 13.00-13.35, Mäntsälä, Kommunhuset Beslutande Erik Lindström (M), ordf. Lennart Haglund (M) Bengt-Åke Svensson (S), v. ordf. Mikael Zetterström (S) Mikael

Läs mer

Ks 98 Dnr 00/KS25 214

Ks 98 Dnr 00/KS25 214 2 Ks 98 Dnr 00/KS25 214 Redogörelse från programsamråd Detaljplan för Västra Sandudden, etapp 3 Kommunstyrelsen godkände 2002-10-01 program för Västra Sandudden, etapp 3 och gav stadsarkitektkontoret i

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats Beslutande Ledamöter Tisdagen den 31 januari 2012, kl. 18.00-18.30 i Debatten, kommunhuset Peter Carpelan (M) ordf. Staffan Strömbäck (M) Lennart Nilsson (M) Jan Runesten

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats Beslutande Ledamöter Tisdagen den 21 juni 2011, kl. 15.00-15.10 i Debatten, kommunhuset Peter Carpelan (M) ordf. Lennart Nilsson (M) Jan Runesten (M) Lena Gerby (M) Jan-Eric

Läs mer

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58 SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-15:30 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Plats och tid Tullbackagården, 2011-12-15 kl. 17.30-19.15 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Ulla

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (5) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21. Närvarande: Bo Pettersson

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (5) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21. Närvarande: Bo Pettersson Kommunala Handikapprådet (KHR) 070124 1 (5) Tid: Kl 15.00 16.35 Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21 Närvarande: Bo Pettersson Göran Andersson Ingegärd Karlsson Monica Marker Dick Malmström Ola Arheimer

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:30

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:30 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) Camilla Wallhed (M) Magnus Danielsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

Ekebyhovs slott kl. 15:00 Sluttid:17:00

Ekebyhovs slott kl. 15:00 Sluttid:17:00 Plats och tid Beslutande ledamöter Ekebyhovs slott kl. 15:00 Sluttid:17:00 Ingemar Hertz (M), ordförande Gunnar Pihl (FP), vice ordförande Mats Ahlbom (M) Ove Wallin (C) Lena Samuelsson (KD) Mattias Lindmark

Läs mer

KULTURNÄMNDEN Sammanträdesprotokoll 3 november 2008

KULTURNÄMNDEN Sammanträdesprotokoll 3 november 2008 3 november 2008 Tid och plats Måndagen den 3 november 2008, kl 17.30 19.15 i kommunhuset, rum 386 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-13:50

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-13:50 med funktionsnedsättning Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga med funktionsnedsättning Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-13:50 Evy Gahnström (V) Mauritz Eliasson, PRO

Läs mer

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige 2 Ks 118 Dnr 01/KS1 042 Verksamhetsuppföljning per 30 september 2001 Nämnder och kontor har överlämnat verksamhetsuppföljning per 30 september 2001. Kommunledningsstaben har upprättat tjänsteutlåtande

Läs mer

Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum

Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Kallelse: Kallelse har skett i behörig ordning Plats och tid: Kommunförvaltningen, sammanträdesrum 4073, den 25 april 2012, kl. 16:00-17:50 Beslutande:

Läs mer

Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30

Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1-10) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30 Beslutande Ledamöter Representanter Ersättare, ej tjänstgörande Övriga deltagande Niina Laitila, (S) ordförande, reptesentant

Läs mer

Tekniska nämnden. Sammanträdesprotokoll Beslutande

Tekniska nämnden. Sammanträdesprotokoll Beslutande Tid och plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare, 18.00 i Debatten Adam Reuterskiöld (M), ordf. Maria Kvarnheden (M) Martin Hamberg (C) Gunnar Pihl (FP) 1:e vice ordf. Liisa Ödén Vento (S)

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

Mötesprotokoll Näringslivsrådet. Ordförande ... Plats och tid Ekebyhovs Slott kl. 15:00-17:00

Mötesprotokoll Näringslivsrådet. Ordförande ... Plats och tid Ekebyhovs Slott kl. 15:00-17:00 Plats och tid Ekebyhovs Slott kl. 15:00-17:00 Närvarande Protokollet omfattar paragraferna Ingemar Hertz (M) (ordförande) Gunnar Pihl (L) (vice ordförande) Ove Wallin (C) Lena Samuelsson (KD) Adam Reuterskiöld

Läs mer

Kommunhusets annex soc stora, kl. 18.00-20.30. Ej tjänstgörande Gunnar Pihl (fp) Sveneric Larsson (s) ersättare Lars Skoglund (c) Gina Rosales (v)

Kommunhusets annex soc stora, kl. 18.00-20.30. Ej tjänstgörande Gunnar Pihl (fp) Sveneric Larsson (s) ersättare Lars Skoglund (c) Gina Rosales (v) 1 Kommunhusets annex soc stora, kl. 18.00-20.30 Peter Carpelan (m), ordf Anna-Karin Ullgren (m) Lennart Nilsson (m) Jan Runesten (m) Kjell Öhrström (m) Staffan Strömbäck (m) Jan-Eric Billter (fp) Solveig

Läs mer

1. Val av ledamöter, ersättare, ordförande, 1:e och 2:e vice ordförande till Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr KS15/16

1. Val av ledamöter, ersättare, ordförande, 1:e och 2:e vice ordförande till Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr KS15/16 Kommunstyrelsen Kallelse/Föredragningslista 2015-01-09 Andreas Halvarsson Kommunsekreterare Andreas.Halvarsson@ekero.se Tid och plats: 2015-01-13 i Debatten, kl. 18.00- ÄRENDEN 1. Val av ledamöter, ersättare,

Läs mer

Lill-Marie Ekelund, Tolklärare Anna Nilsson, Tolk elev Marielle Trempenau, Tolk elev Annika Andersson, omsorgschef Iréne Persson, Sekreterare

Lill-Marie Ekelund, Tolklärare Anna Nilsson, Tolk elev Marielle Trempenau, Tolk elev Annika Andersson, omsorgschef Iréne Persson, Sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Högalid Storstugan, kl. 13.45 16.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anna Gustavsson (KD) ordförande Evert Storm, AstmAll, V ordf Peter Groth (MP) Bn Anna-Lena

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 21 februari 2012, kl 18.00 19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Gerby (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Gunnel Bergström (FP) Ove Wallin (C) Hanna

Läs mer

Bengt Svensson (s) Annika Kuparinen Larsson (s) Martin Johansson (s) Hagart Valtersson (c) 20d-26 Monica Knutsson (c)

Bengt Svensson (s) Annika Kuparinen Larsson (s) Martin Johansson (s) Hagart Valtersson (c) 20d-26 Monica Knutsson (c) NÄMNDEN FÖR INDIVID- OCH FAMILJEOMSORG SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-11 1(12) Plats och tid: Kontoret för arbete och lärande, Parkg. 6, lokal K1, kl. 13.15 16.40 Ajournering 14.25-14.45 Beslutande Siv

Läs mer

Protokoll 1. Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13: Ajournering kl mellan 76 och ANSLAG / BEVIS

Protokoll 1. Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13: Ajournering kl mellan 76 och ANSLAG / BEVIS Protokoll 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-15.15 Ajournering kl 13.50-14.20 mellan 76 och 77 ande Övriga närvarande Anna-Lena Fjellström (S) ordf. tjg för Jan-Christer Jonsson (S) Tomas Sellin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-05-31 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-05-31 1 (11) 2007-05-31 1 (11) Plats och tid Senioren Kl 13.30 15.45 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON ordf Arne Johansson, SRF v ordf Gun Arhag, Reumatikerföreningen Birgitta Nilsson, NHR Helen Larsson, FUB

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Kommunala handikapprådet (10) Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C)

Kommunala handikapprådet (10) Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C) Kommunala handikapprådet 2011-09-19 1 (10) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, 16.00 17.35 ande Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C) Referensgruppen:

Läs mer

Weine Bäck (KD), socialnämnden Eino Liljegren (Reumatikerföreningen) Gun Nilsson. Kommunkontoret, Ödeshög...

Weine Bäck (KD), socialnämnden Eino Liljegren (Reumatikerföreningen) Gun Nilsson. Kommunkontoret, Ödeshög... 2013-12-10 1 Plats och tid Närvarande Frånvarande Carl August-rummet, Kommunkontoret, Ödeshög Tisdagen den 10 december 2013, klockan 10:00-12:00 Maria Gustafsson (S), ordförande, socialnämnden Inga Molin

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (8) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 13.00 13.30 Ordinarie ledamöter Bengt Ingvarsson, SN, ordförande Kjell Carlström, RMA Bengt Grönwall, SN Sven-Erik Sjöstrand, KS Linda Gottschalk,

Läs mer

2013-10-30, kl 18.00-19.40 i Kommunhuset, lokal Prologen

2013-10-30, kl 18.00-19.40 i Kommunhuset, lokal Prologen Tid och plats 2013-10-30, kl 18.00-19.40 i Kommunhuset, lokal Prologen Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Lennart Nilsson (M) ordförande, jäv 236 Jan Runesten (M) Robert Claussnitzer (M) Eva

Läs mer

Protokoll från Länshandikapprådets sammanträde

Protokoll från Länshandikapprådets sammanträde PROTOKOLL Central förvaltning Sammanträde 2014-04-16 34 43 Sida 1 (7) från s sammanträde Tid: 2014-04-16 kl 13.30 16.00 Plats: Landstingshuset, Futurum, Falun Beslutande Sören Bertilsson (S), 1:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid 2011-12-08 1 (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid 2011-12-08 1 (14) 2011-12-08 1 (14) Plats och tid Sjögläntan, Vinslöv, sammanträdesrum 1 Kl 13.30-15.15 ande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Ernst Herslow (m) tekniska utskottet

Läs mer

Pia Settergren, enhetschef Lena Vilhelmsson, sekr. Wilhelm Olsson. Lena Vilhelmsson. Elving Claesson. Wilhelm Olsson.

Pia Settergren, enhetschef Lena Vilhelmsson, sekr. Wilhelm Olsson. Lena Vilhelmsson. Elving Claesson. Wilhelm Olsson. Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 15.00-17.00. Beslutande Elving Claesson, omsorgsnämnden, ordförande Mikael Sternemar, kommunstyrelsen Kerstin Lorentsson, miljö- och byggnämnden Wilhelm

Läs mer

Protokoll 2013-06-10

Protokoll 2013-06-10 2013-06-10 Gymnasienämnd Plats och tid Rum Kumla, Stadshuset, 2013-06-10, klockan 15:00 Beslutande Marie Eriksson (S) Per Holm (KD) Stefan Svensson (S) Margareta Engman (M) Thomas Andersson (S) Anna Otterström

Läs mer

Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl Plats: Fleminggatan 4, Gamla Biblioteket.

Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl Plats: Fleminggatan 4, Gamla Biblioteket. s HANDIKAPPRÅDET VID FASTIGHETS- OCH SALUHALLSNÄMNDEN, MARKNÄMNDEN, TRAFIK- NÄMNDEN OCH STOCKHOLMS STADS PARKERINGS AB. Protokoll nr 9, 2006. Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl. 14.00 17.00. Plats: Fleminggatan

Läs mer

KARLSHAMNS KOMMUN PROTOKOLL SocN 03 PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED SOCIALNÄMNDEN. Plats och tid: Asarumssalen, Rådhuset, Karlshamn kl

KARLSHAMNS KOMMUN PROTOKOLL SocN 03 PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED SOCIALNÄMNDEN. Plats och tid: Asarumssalen, Rådhuset, Karlshamn kl 33 (44) PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED SOCIALNÄMNDEN Plats och tid: Asarumssalen, Rådhuset, Karlshamn kl 15.00-17.00 Deltagande (markerade med x, i ledamots ställe tjänstgörande suppleant med xx) Ledamöter

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2011-11-15 Socialnämnden Plats och tid Rum Kumla, 2011-11-15, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Annica Eriksson (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta

Läs mer

Övriga deltagande Sirene Johansson Avd.chef handikappomsorg Marianne Sandsten Sekreterare

Övriga deltagande Sirene Johansson Avd.chef handikappomsorg Marianne Sandsten Sekreterare TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) + Plats och tid Bullarsalen kommunhuset Tanumshede Klockan 9.30-12.00 Närvarande Mona Svegås Omsorgsnämnden Bertil Gedda Omsorgsnämnden Lennart Larson Kommunstyrelsen Hans

Läs mer

Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdag den 13 mars 2007 kl

Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdag den 13 mars 2007 kl Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2008-03-13 Plats och tid för sammanträdet Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdag den 13 mars 2007 kl 9.00-12.00 Beslutande Örjan Lid (m), ordförande, ej 9 Elisabeth

Läs mer