Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll"

Transkript

1 1 Plats: Soc stora, Kommunhuset, kl Närvarande Ledamöter och ersättare: Gunnar Pihl (FP), ordf. Veronika Cornils Berg (C) Anna-Carin Stålgren (KD) Anne Lindberg (MP) ( 13-18) Representanter: Anitha Lindwall, NHR Maj Bredin, RSMH Inga-Brita Lindgren, DHR Stig Becker, SRF Tjänstemän: Panteha Alinaghian, sekreterare Daniel Lindqvist, kommunsekreterare Justeras den 28 april 2009, Inga-Brita Lindgren, justerare.. Gunnar Pihl (FP), ordförande. Panteha Alinaghian, sekreterare

2 2 KHR 13 Presentation av Panteha Alinaghian, ny registrator och sekreterare i KHR Panteha Alinaghian berättar kort om när hon började jobba vid Ekerö kommun samt var hon jobbat tidigare.

3 3 KHR 14 Föregående protokoll Protokoll från kommunala handikapprådets sammanträde den 24 februari 2009 läggs till handlingarna.

4 4 KHR 15 Arbetsformer för Ekerö kommunala handikappråd KHR08/2-006 Ärendebeskrivning Den 25 september 2008 inrättade KHR en arbetsgrupp för att utarbeta ett förslag till KHR:s arbetsformer. Vid sammanträdet som sedan ägde rum den 24 februari 2009 diskuterades och justerades arbetsformerna och förslaget expedierades till Kommunstyrelsen. När förslaget om arbetsformen tagits upp hos Kommunstyrelsen kommer den därefter att omgående distribueras ut till alla inom rådet. Förslaget kommer att tas upp och beräknas beslutas på Kommunstyrelsens möte tisdagen den 12 maj 2009.

5 5 KHR 16 Rapport från Kommunala handikapprådet i Södertäljes ombudskonferens den 16 april 2009 Ärendebeskrivning Ordförande Gunnar Pihl informerar om konferensen som han varit på i Södertälje kommun. Det kommunala handikapprådet i Södertälje är också underställts Kommunstyrelsen och har 4 olika arbetsgrupper som jobbar för att skapa en bra handikappanpassad kommun. I Södertälje kommun har man även ordnat en sammanställningsbroschyr över de organisationer och föreningar som finns för funktionshindrade personer. I broschyren ges även en kort beskrivning om organisationernas/föreningarnas verksamhet. En liknande sammanställning är enligt Ekerös kommunala handikappråd önskvärt även för de som bor i Ekerö kommun. Förslag Det lades fram två förslag: Bjuda in någon från Södertäljes kommun till ett seminarium som kan berätta mer om deras mål och vision. Åka till Södertälje för att se hur de har anpassat miljön för funktionshindrade personer Synpunkter från KHR lämnas till rådets ordförande eller sekreterare, som sammanställer synpunkterna inför ett eventuellt extra möte. Informationsbroschyrer som Ordförande Gunnar Pihl fick med sig från konferensen finns arkiverat hos sekreteraren för KHR, i kommunhuset rum 305.

6 6 KHR 17 Remiss Bo bra hela livet (SOU 2008:113) Slutbetänkande av äldreboendedelegationen (S2006:03) KS09/55 Ärendebeskrivning Äldreboendedelegationen har haft Regeringens uppdrag att föreslå åtgärder för utveckling av boende för äldre. Ekerö kommun fick slutbetänkandet på remiss. Kommunens yttrande ( ) bekräftar behovsbilden och lyfter fram viktiga faktorer som man bör ha i åtanke, såsom ökad kunskap, nytänkande och ett ökat samarbete för att klara såväl vård, omsorg och boendefrågor i framtiden. Det är viktigt att rådet tar tillvara på möjligheten och lägger fram sina synpunkter, och att man tar del av det förslag som har lagts fram. Rådet måste även bli bättre på att bevaka och hitta rutiner för när liknande frågor dyker upp. Rådet tycker att det var bra att de fick möjlighet att ha ett möte med planeringssamordnaren Leif Kåsthag och redovisa kommunala handikapprådets synpunkter, genom beredningsgruppen Stig Becker och Gunnar Pihl. Bilaga: Ekerö kommuns yttrande ( ) Expedieras: Kommunstyrelsen fk

7 7 KHR 18 Tillgänglighetsguide till offentliga lokaler i Ekerö kommun Handikapprådets beslut Att bjuda in någon från Järfälla kommun till nästa KHR-möte så att de kan berätta om hur de har gått tillväga för att skapa en Tillgänglighetsguide. Ordförande kommer att ta kontakt och försöka ordna ett möte/seminarium. Rådet tror att det kan vara värt att gå vidare med ärendet. Ärendebeskrivning Ordförande Gunnar Pihl informerade om Järfälla kommuns upprättande av en Tillgänglighetsguide, en guide som innefattar ett antal offentliga lokaler i Järfälla som inventerats utifrån fyra grupper av funktionshindrade: rörelsehindrade, synskadade och blinda, hörselskadade och döva, samt astmatiker och allergiker. Guiden beskriver både i symbolform och i detalj hur de olika lokalerna ser ut så att man själv kan avgöra om hjälp behövs för att ta sig till och vistas i lokalerna. Tillgänglighetsguiden är till för att underlätta för funktionshindrade att självständigt kunna planera sina besök i kommunen.

8 8 KHR 19 Lägesrapport Temadag om kollektivtrafik 2009 Vid tidigare rådsmöten utsågs en arbetsgrupp Temadag om kollektivtrafik med syftet och uppgiften att planera ett möte med representanter från bland annat SL och Arriva för att diskutera vad man kan göra för att förbättra kollektivtrafiken och göra den mer handikappanpassad. På förra kommunala handikapprådsmötet fick arbetsgruppen i uppdrag att utarbeta ett underlag om förslag till Temadag för kollektivtrafiken, för att redovisa till Kommunstyrelsen. Ordförande Gunnar Pihl berättade kort om bolaget Arriva, som är en av Europas största leverantörer av kollektivtrafik. Arriva kör bussar, tåg, vattenbussar, taxi, ambulanser och handikappbussar. Gunnar Pihl informerade även om sitt kommande möte med Arrivas driftschef, Hans Lindberg, som kommer äga rum Vid mötet kommer ordförande att lägga fram kommunala handikapprådets synpunkter och tankar samt försöka ordna ett samarbete med Arriva och SL. Hittills har det visats sig att SL är positivt inställda för ett samarbete.

9 9 KHR 20 Hur kan Handikapprådet arbeta vidare med kommunens kulturstrategi (Veronica Cornils Berg tar fram diskussionsunderlag) Handikapprådets beslut 1. KHR föreslår att Kommunstyrelsen ska utreda frågan om att öka tillgängligheten för funktionshindrade som besöker Ekebyhovs Slott. KHR upplever att det måste göras en översyn och att slottet måste handikappanpassas, speciellt i avseende på tillgängligheten till den övre våningen. 2. Veronica Cornils Berg får i uppdrag att föra frågan vidare till Ekebyhov Slotts Intresseförening. Kommunala handikapprådet föreslår för Kommunstyrelsen att utreda frågan. Ärendebeskrivning Kommunala handikapprådet har vid flertalet tillfällen försökt arbeta för att öka tillgängligheten vid Ekebyhovs Slott, bland annat installation av hissanordning och ramper vid de höga trösklarna. Förslag Planera en Handikappfestival vid Ekebyhovs Slott, förhoppningsvis under augusti/september år 2010, och bjuda in föreningar/ organisationer och folk från andra kommuner, för att dela erfarenheter, tips och tankar. Att man skapar en aktivitetsdag med exempelvis musik, måleri och seminarier för att sprida kunskap bland allmänheten. Festivalen är till för alla. Skapa en arbetsgrupp som kan planera Festivalen. Använda Ekebyhovs Slott som ett försöksprojekt i koppling till tidigare diskussion om Tillgänglighetsguide. Expedieras: Kommunstyrelsen Informationsbroschyrer som Veronica Cornils Berg hade med sig till mötet finns arkiverat hos KHR- sekreteraren, i kommunhuset rum 305.

10 10 KHR 21 Information från Föreningsrepresentanter Hört & Hänt från RBU i Stockholms län (mars 2009) Ordförande Gunnar Pihl berättar kort om tidningen Hört & Hänt. Medlemstidningen är till för personer som är med i föreningen RBU Stockholm. I tidningen kan man läsa reportage om saker som rör och berör familjer med barn och unga med funktionshinder. Föreningen RBU verkar för att barn och ungdomar med rörelsehinder och andra funktionshinder ska kunna delta i samhället på samma villkor som andra. De strävar efter att dessa barn och ungdomar ska få en bra habilitering, förskola, skola och fritid. Ett exemplar av tidningen kommer att finnas arkiverat hos KHRsekreteraren, i kommunhuset rum 305.

11 11 KHR 22 Information från riksorganisationen Unga Synskadade (US) om kampanjen Operation utrop Ärendebeskrivning Ordförande Gunnar Pihl informerar om att kampanjen körs i hela Sverige, med syftet att öka handikappanpassningen inom kollektivtrafiken, exempelvis fungerande utrop. Om KHR lyckas få till ett temamöte med Arriva och SL kanske man samtidigt kan bjuda in en talesperson för de Unga Synskadade till mötet. Förslaget bordläggs tills vidare.

12 12 KHR 23 Information från kommunens nämndrepresentanter Representant från Barn- och ungdomsnämnden informerar att BUN inte har gått in på handikappfrågor sedan senaste KHR-mötet, men att det är viktigt att det görs. Man måste ta hänsyn till funktionshindrade barns behov i samma grad som de vuxnas. Flera av skolorna inom kommunen borde bli mer handikappanpassade.

13 13 KHR 24 Övriga synpunkter eller frågor Handikapprådets beslut Kommunala handikapprådet beslutar att lämna över frågan till Kommunstyrelsen, för att utreda och se om det finns möjlighet att skapa någon form av väntkur utanför Ica. Ärendebeskrivning I föregående handikapprådsmöte togs frågan om väntkurer upp, som rådet anser behövs för de äldre och funktionshindrade när de väntar på färdtjänst eller buss utanför bland annat Ica. Expedieras: Kommunstyrelsen

14 14 KHR 25 Nästa KHR möte Extra möte den 11:e juni kl.17.30, i Soc stora. Kommande fastställda möten: Den 7:e oktober kl.17.30, rum 386 Den 24:e november kl.17.30, rum 386

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-10-07

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-10-07 1 Plats: Rum 386, Kommunhuset, kl. 17.30-19.20 Närvarande Ledamöter och ersättare: Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Veronika Cornils Berg (C) Anne Lindberg (MP) Anna-Carin Stålgren, (KD) Anitha

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-11-24

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-11-24 1 Tid och plats: den 24 november 2009 kl.17.30-20.00 i rum 386 Närvarande Ledamöter och ersättare: Gunnar Pihl (FP), ordf. Veronika Cornils Berg (C) Roger Axelsson (S) Anne Lindberg (MP) Anitha Lindwall,

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2010-04-22

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2010-04-22 1 Tid och plats: den 22 april 2010 kl.17.30-19.10 i rum 386 Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Anna-Stina Eklund-Wivallius (M) Frida Tamker (M) Veronika Cornils Berg (C) Anne Lindberg

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2011-09-08

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2011-09-08 Tid och plats: den 8 september 2011 kl 17.00-19.00 i Prologen Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Helena Butén (M) Anna-Carin Stålgren (KD) P A Hammarström (S) Stig Becker, SRF Bertil

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2013-05-16

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2013-05-16 Tid och plats: 16 maj 2013 kl.17.00 19.15 i Prologen Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Ulla Melin (MP) P A Hammarström (S) Stig Becker, repr SRF Bertil Magnusson,

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll Tid och plats: den 1 december 2011 kl 17.00-19.00 i Prologen Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Ulla Melin (MP) P A Hammarström (S) Stig Becker, SRF Bertil

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Tid och plats Ledamöter Representanter Övriga, 16.00-17.30 i Prologen (Kommunhuset) Gunnar Pihl (FP) ordf. Lennart Nilsson (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Ulla Melin (MP) P A Hammarström (S) Stig Becker (SRF)

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2012-12-06

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2012-12-06 Tid och plats: 6 december 2012 kl.16.00 18.00 Ekebyhovs Slott Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Helena Butén (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Ulla Melin (MP) P A Hammarström (S) Bertil

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Tid och plats Ledamöter Representanter Övriga, 16.00-17.45 i Prologen (Kommunhuset) Gunnar Pihl (FP) ordf. Lennart Nilsson (M) Helena Butén (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Stig Becker (SRF) Bertil Magnusson

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll Tid och plats: 28 februari 2013 kl.16.00 18.00 i Prologen Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Helena Butén (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Ulla Melin (MP) P A Hammarström (S) Bertil Magnusson,

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2010-09-29

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2010-09-29 Tid och plats: den 29 september 2010 kl.17.00-19.10 i rum Prologen Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Veronika Cornils Berg (C) Anne Lindberg (MP) Anna-Carin Stålgren (KD) Anitha Lindwall,NHR

Läs mer

Prologen kl. 16:00 Sluttid:18:00

Prologen kl. 16:00 Sluttid:18:00 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 16:00 Sluttid:18:00 Margaretha Wiberg (M), vice ordförande Karin Henriksson (FP), ordförande Jimmy Sjöblom (C) P A Hammarström (S) Stig Becker (SRF) Ej tjänstgörande

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll s Tid och plats Måndagen den 10 september 2012 kl. 18.00 20.40 Prologen, kommunhuset Beslutande Ledamöter Gunilla Lindberg (FP), ordförande fr o m 32 Sivert Åkerljung (KD) Ann-Britt Fransson (M) Johan

Läs mer

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR 1 Enligt beslut av kommunfullmäktige 2000-02-16 131 Revidering av kommunfullmäktige 2007-09-19, 132, Dnr 84/07.003 Revidering av kommunfullmäktige 2013-04-24, 34, Dnr 74/11.103 Reglemente för kommunala

Läs mer

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Prologen kl. 16:00-18:15

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Prologen kl. 16:00-18:15 Plats och tid Prologen kl. 16:00-18:15 Närvarande Protokollet omfattar paragraferna Margaretha Wiberg (M) (vice ordförande) Heidi Carneheim (M) 30-34 Ingela Sedin Nilsson (L) (ordförande) Ove Wallin (C)

Läs mer

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Prologen kl. 16:00-17:45

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Prologen kl. 16:00-17:45 Plats och tid Prologen kl. 16:00-17:45 Närvarande Protokollet omfattar paragraferna Margaretha Wiberg (M) (vice ordförande) Heidi Carneheim (M) Ingela Sedin Nilsson (L) (ordförande) Anna-Carin Stålgren

Läs mer

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Debatten kl. 16:00-18:15

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Debatten kl. 16:00-18:15 Plats och tid Debatten kl. 16:00-18:15 Närvarande Margaretha Wiberg (M) (vice ordförande) Karin Henriksson (FP) (ordförande) P A Hammarström (S) Ulla Melin (MP) Stig Becker (SRF) Bertil Magnusson (HSK

Läs mer

Nils Lundqvist (m) Krister Skånberg (mp) fr o m 122. Tjänstgörande Staffan Strömbäck (m) Sveneric Larsson (s) 121 ersättare

Nils Lundqvist (m) Krister Skånberg (mp) fr o m 122. Tjänstgörande Staffan Strömbäck (m) Sveneric Larsson (s) 121 ersättare 2 Kommunhuset, kl 08.30-08.45 Peter Carpelan (m), ordf Jan-eric Billter (fp) Anna-Karin Ullgren (m) Solveig Brunstedt (c) Lennart Nilsson (m) Ulric Andersen (s) Anders Bodolla (m) Eleonor Eriksson (s)

Läs mer

Margit Grahn, Synskadades Riksförbund (SRF) Medborgarkontoret, Östervåla, 17 juni Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Margit Grahn, Synskadades Riksförbund (SRF) Medborgarkontoret, Östervåla, 17 juni Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS 1 (8) och tid Medborgarkontoret, Östervåla, kl 18.00 20.00 Beslutande Dick Pettersson (C), ordförande Jan Plantin (M), sociala nämnden (Sn) Lars-Erik Larsson, Synskadades Riksförbund (SRF) Holger Heldmark

Läs mer

Michael Löfstaf, VL Gunilla Sundberg. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialförvaltningen

Michael Löfstaf, VL Gunilla Sundberg. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialförvaltningen Sammanträdesprotokoll 2016-05-10 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Malmen klockan 10.15-12.00, 13.00-15.00 Beslutande Gunilla Sundberg ordförande Björn Åkesson utbildnings- och fritidsnämnden kl

Läs mer

Kommunala Handikapprådet

Kommunala Handikapprådet 1 Protokoll Kommunala Handikapprådet Plats och tid Beslutande Övriga ledamöter Sandvikens Stadshus, Varkaussalen, tisdagen den 30 november 2010 kl 09.00-14.00 Marie Frestadius HO ordf. Lars-Göran Wadén

Läs mer

Rådet för funktionshinderfrågor

Rådet för funktionshinderfrågor KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Rådet för funktionshinder Tidpunkt: Tisdag 22 april 2014 kl. 15:00 16:30 Lokal: Stora Konferense,, Justerat: 25 /4 2014 Ewa Samuelsson Ordförande Magnus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (17)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (17) 2011-02-17 1 (17) Plats och tid Senioren, stora sammanträdesrummet Hässleholm 13.30-15.00 ande Förtoendevalda: Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Irene Nilsson (s) ON Peter Groth (mp) BN Ernst Herslow

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13) 2007-03-06 1 (13) Plats och tid Stadshuset sammanträdesrum 1, Kl 09.00-11.00 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON, ordf, Arne Johansson, SRF vice ordf Kl 09.00-10.00 Johan Berglund, BUN Per-Ingvar

Läs mer

NORDMALINGS KOMMUN Kommunala Handikapprådet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-09-21. Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.

NORDMALINGS KOMMUN Kommunala Handikapprådet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-09-21. Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15. 1(12) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.00 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Anneli Kuosmanen (s) Stig Ögren, Reumatikerna RMR Ros-Marie

Läs mer

Reglemente. Kommunala handikapprådet (KHR) Antagen av kommunfullmäktige KF 67/ Reviderad av kommunfullmäktige KF 45/

Reglemente. Kommunala handikapprådet (KHR) Antagen av kommunfullmäktige KF 67/ Reviderad av kommunfullmäktige KF 45/ Reglemente Kommunala handikapprådet (KHR) Antagen av kommunfullmäktige KF 67/2008-09-29 Reviderad av kommunfullmäktige KF 45/2015-04-27 (KHR) i Degerfors kommun GRUNDER Följande lagrum föreskriver att

Läs mer

Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl Plats: Fleminggatan 4, Gamla Biblioteket.

Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl Plats: Fleminggatan 4, Gamla Biblioteket. s HANDIKAPPRÅDET VID FASTIGHETS- OCH SALUHALLSNÄMNDEN, MARKNÄMNDEN, TRAFIK- NÄMNDEN OCH STOCKHOLMS STADS PARKERINGS AB. Protokoll nr 9, 2006. Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl. 14.00 17.00. Plats: Fleminggatan

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet Protokoll Tid torsdagen den 6 november 2008, kl. 13.30-16.00 Plats Rådhuset, sammanträdesrum Kupolen Närvarande Jonas Eriksson ordförande (MP) Veronika Plamén-Lemke (M) Ingeborg

Läs mer

Plats och tid Daglig verksamhet, Tegelbruksvägen 1A kl. 16:00-17:45. Anna-Carin Stålgren (KD) P A Hammarström (S) Ulla Melin (MP)

Plats och tid Daglig verksamhet, Tegelbruksvägen 1A kl. 16:00-17:45. Anna-Carin Stålgren (KD) P A Hammarström (S) Ulla Melin (MP) Plats och tid Daglig verksamhet, Tegelbruksvägen 1A kl. 16:00-17:45 Närvarande Övriga närvarande Protokollet omfattar paragraferna Heidi Carneheim (M) Anna-Carin Stålgren (KD) P A Hammarström (S) Ulla

Läs mer

... Gunilla Sundberg

... Gunilla Sundberg Sammanträdesprotokoll 2017-12-12 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Tårtbiten på Malmen klockan 13.15-16.00 Beslutande Gunilla Sundberg Ordförande Bo Berg Hörselskadades Riksförbund Margareta Westerberg

Läs mer

Handikapprådet. KHR: Kommunala handikapprådet. ett samverkansorgan mellan Södertälje kommun och handikapporganisationerna

Handikapprådet. KHR: Kommunala handikapprådet. ett samverkansorgan mellan Södertälje kommun och handikapporganisationerna Kommunala KHR Handikapprådet Kommunala handikapprådet ett samverkansorgan mellan Södertälje kommun och handikapporganisationerna KHR: Kommunala handikapprådet ett samverkansorgan mellan Södertälje kommun

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11) 2007-09-20 1 (11) Plats och tid Trädhuset Kl 13.30 15.40 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON ordf Birgitta Nilsson, NHR Ingvar Malmström, Hjärt o lungsjukas förening Helen Larsson, FUB Kerstin Rittbo,

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 18.30-21.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) Socialnämnden ordförande Ingrid Larsson (m) Kommunstyrelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll Innehåll 1 Information från Länsrådet för funktionsnedsättningar... 3 2 Godkännande av ärendelista... 4 3 Föregående sammanträdesprotokoll... 5 4 Information från Länstrafikens trafik- och tillgänglighetsråd...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-05-31 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-05-31 1 (11) 2007-05-31 1 (11) Plats och tid Senioren Kl 13.30 15.45 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON ordf Arne Johansson, SRF v ordf Gun Arhag, Reumatikerföreningen Birgitta Nilsson, NHR Helen Larsson, FUB

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) 2010-05-21 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Gunilla Åström Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindkvist Camilla Stenmark Britt-Inger Lundstedt Eva Gustavsson

Läs mer

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan 15.00 16.30 Sammanträdet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Kommunala Handikapprådet. Sid nr. 12 Sammanträdets öppnande

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Kommunala Handikapprådet. Sid nr. 12 Sammanträdets öppnande Kommunala Handikapprådet Ärendeförteckning Sid nr 12 Sammanträdets öppnande 2 13 14 Presentation Godkännande av dagordningen 15 Godkännande av föregående protokoll 2 16 Val av justerare 2 17 Val av vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Kongsvinger, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Hans Forssell (S) Kjell Nilsson (HSO) Bertil Nilsson (HSO) Agneta

Läs mer

Kallelse/föredragningslista KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET

Kallelse/föredragningslista KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET Kallelse/föredragningslista KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET 2015-02-12 Tid: torsdag 12 februari 2015 16:00 Sluttid: 18:00 Plats: Prologen Ledamöter kallas Ersättare underättas Karin Henriksson (FP), ordförande

Läs mer

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sammanträdesrum 1 Stadshuset, kl. 09.30-11.15 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Utses att justera ens plats Anna Gustavsson (KD)

Läs mer

Näringslivsrådet Mötesprotokoll

Näringslivsrådet Mötesprotokoll Tid och plats: den 16 maj 2013 kl 15.00-17.00 på Ekebyhovs slott Närvarande: Ingemar Hertz (M), ordförande Gunnar Pihl (FP) Lena Lönnquist (C) Sivert Åkerljung ( KD) Lars Holmström (S) Lena Holst (MP)

Läs mer

Protokoll nr 9 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den3 december 2012 kl

Protokoll nr 9 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den3 december 2012 kl KOMMUNSTYRELSENS RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR Protokoll nr 9 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den3 december 2012 kl. 11.15 11.30 Justerat den 7 / 12 2012 Magnus

Läs mer

MARIA - GAMLA STANS HANDIKAPPRÅD

MARIA - GAMLA STANS HANDIKAPPRÅD M ARIA-GAMLA STANS STADSDELSFÖRVALTNING PROTOKOLL 3/2006 2006-03-20 MARIA - GAMLA STANS HANDIKAPPRÅD Justeras 22 /3 2006 Tomas Wahlström Erika Beliaev Datum 20 mars 2006 Klockan 15.30 17.30 Plats Maria

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (8) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 13.00 13.30 Ordinarie ledamöter Bengt Ingvarsson, SN, ordförande Kjell Carlström, RMA Bengt Grönwall, SN Sven-Erik Sjöstrand, KS Linda Gottschalk,

Läs mer

1. Val av justerare Till justerare utsågs Ann-Sofie Höij. Tid för justering: 15/11 kl Plats: Statshuset (det blå huset), HR-avdelningen, 1 tr.

1. Val av justerare Till justerare utsågs Ann-Sofie Höij. Tid för justering: 15/11 kl Plats: Statshuset (det blå huset), HR-avdelningen, 1 tr. Agneta Jonsson, ordförande TR(S) Ingvar Rodin - DHR Önne Norberg Diabetesföreningen Ingrid Nordin Synskadades riksförbund Margreta Thelin Härnösands/Kramfors Strokeförening Louise Sohlin Gå och bada Stefan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Kommunala Handikapprådet Sammanträdets öppnande

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Kommunala Handikapprådet Sammanträdets öppnande Kommunala Handikapprådet 2008-09-03 Ärendeförteckning 23 Sammanträdets öppnande 24 Den kommunala arbetsgången och beslutsprocessen 25 Föreslagen arbetsordning, fortsatta diskussioner 26 Kort information

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl Handikapprådet 2004-03-04 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl 19.00 21.15 ande Ersättare Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck,

Läs mer

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2. Johan Ekström

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2. Johan Ekström 2013-03-04 1 (8) Plats Rum 225, kommunhuset, Vänersborg Tid Måndag 4 mars 2013, kl. 13.30 16.00 Närvarande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista Sid 3 Utsedd

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2003-11-20

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2003-11-20 Handikapprådet 2003-11-20 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 20 november 2003 kl 19.00. Handikappföreningarna träffas kl 18.00 Anhörig-

Läs mer

Reglemente för kommunala rådet för funktionshinderfrågor

Reglemente för kommunala rådet för funktionshinderfrågor Reglemente för kommunala rådet för funktionshinderfrågor Dokumenttyp Reglemente Fastställd/upprättad 2010-11-29 av Kommunfullmäktige 20 Senast reviderad - Detta dokument gäller för Rådet för funktionshinderfrågor

Läs mer

Stig Ögren, Reumatikerna RMR Ros-Marie Eriksson, HRF Syrene Öberg, HCK Yvonne Grenholm, PSO Elsa Eriksson, SRF. Gunnar Westerlundh, ersättare HRF

Stig Ögren, Reumatikerna RMR Ros-Marie Eriksson, HRF Syrene Öberg, HCK Yvonne Grenholm, PSO Elsa Eriksson, SRF. Gunnar Westerlundh, ersättare HRF 1(12) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 10.00 11.25 Beslutande: Margareta Gustavsson, (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Anneli Kuosmanen, (s), ersättare Stig Ögren, Reumatikerna

Läs mer

Övriga deltagande Sirene Johansson Avd.chef handikappomsorg Marianne Sandsten Sekreterare

Övriga deltagande Sirene Johansson Avd.chef handikappomsorg Marianne Sandsten Sekreterare TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) + Plats och tid Bullarsalen kommunhuset Tanumshede Klockan 9.30-12.00 Närvarande Mona Svegås Omsorgsnämnden Bertil Gedda Omsorgsnämnden Lennart Larson Kommunstyrelsen Hans

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Tillgänglighet 5 Tillgänglighetspris 6 Information om Mötesplats Krokom

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (5) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21. Närvarande: Bo Pettersson

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (5) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21. Närvarande: Bo Pettersson Kommunala Handikapprådet (KHR) 070124 1 (5) Tid: Kl 15.00 16.35 Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21 Närvarande: Bo Pettersson Göran Andersson Ingegärd Karlsson Monica Marker Dick Malmström Ola Arheimer

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Plats och tid Tullbackagården, 2011-12-15 kl. 17.30-19.15 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Ulla

Läs mer

Riktlinje för kommunalt tillsatta råd Kommunala

Riktlinje för kommunalt tillsatta råd Kommunala Riktlinje för kommunalt tillsatta råd - Kommunala handikapprådet (KHR) Dokumentnamn Riktlinje för kommunalt tillsatta råd Kommunala handikapprådet (KHR) Dokumenttyp Riktlinje Beslutad av Kommunfullmäktige

Läs mer

Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Karin Hansson Nyberg sekreterare Närvarande:

Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Karin Hansson Nyberg sekreterare Närvarande: KOMMUNSTYRELSENS RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR Protokoll nr 5 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 21 maj 2012 kl. 15.00 16.00. Justerat den 25 / 5 2012 Ewa

Läs mer

Protokoll Rådet för funktionshinderfrågor

Protokoll Rådet för funktionshinderfrågor Datum och tid Plats 2017-02-13 09:30-11:00 Rådsalen ande ledamöter Siv Ahlstrand (S) (ordförande) (SN) Birgitta Fredriksson (C) (SN) Rune Karlsson (V) (KS) Lennart Andersson (Medicinska gruppen) Gunnar

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Plats och tid Tullbackagården, 2012-06-12 kl. 17:30-19:10 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ...

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Konferenslokal, Restaurang Jungfrusund, Bryggavägen 133 kl. 14:00-15:30 Närvarande Protokollet omfattar paragraferna Margaretha Wiberg (M) (ordförande) Heidi Carneheim (M) Ingela Sedin Nilsson

Läs mer

Helen Larsson, FUB för Lisen Ekdahl Astrid Strömblad, Hjä-Lungsj för Ingvar Malmström. Iréne Persson, Sekreterare. Anna-Lena Päkkilä.

Helen Larsson, FUB för Lisen Ekdahl Astrid Strömblad, Hjä-Lungsj för Ingvar Malmström. Iréne Persson, Sekreterare. Anna-Lena Päkkilä. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Högalid Storstugan, kl. 13.30 15.40 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anna Gustavsson (KD) ordförande Evert Storm, AstmAll, V ordf Irene Nilsson (S) ON Lena

Läs mer

Kl. 16.00 18.30. Margareta Svensson, Demensföreningen. Paragrafer 1 15. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson. Ordförande Anne-Marie Wigertz

Kl. 16.00 18.30. Margareta Svensson, Demensföreningen. Paragrafer 1 15. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson. Ordförande Anne-Marie Wigertz Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl. 16.00 18.30 Politiker och representanter Anne-Marie Wigertz (m), ordf Hjördis Hultgren (c), ers Lilian Persson (s), ers Jim Grönman (Diabetesföreningen) Allan Häll (FUB)

Läs mer

Protokoll nr 7 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 21 oktober 2013 kl

Protokoll nr 7 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 21 oktober 2013 kl Protokoll nr 7 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 21 oktober 2013 kl. 15.00 15.30. Justerat den 23/10 2013 Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Karin Hansson Nyberg

Läs mer

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården 2010-12-15 Sida 1 av 10 Plats och tid Senioren 18.00 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Lennart Svensson, (c) Kultur- och fritidsnämnden Nore Hansson,

Läs mer

Föreskrift för rådet för funktionshinderfrågor

Föreskrift för rådet för funktionshinderfrågor Föreskrift för rådet för funktionshinderfrågor Föreskrift Ersätter reglemente för rådet för funktionshinderfrågor 2014-10-01 KS2014/1492 Diarienummer: KS2015/1444-1 Dokumentansvarig: Sekreterare i rådet

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 3 mars klockan 10:00 12:00

Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 3 mars klockan 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 3 mars klockan 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (c) ordförande Anders Broberg (c) vice

Läs mer

Kommunhusets annex soc stora, kl. 18.00-20.30. Ej tjänstgörande Gunnar Pihl (fp) Sveneric Larsson (s) ersättare Lars Skoglund (c) Gina Rosales (v)

Kommunhusets annex soc stora, kl. 18.00-20.30. Ej tjänstgörande Gunnar Pihl (fp) Sveneric Larsson (s) ersättare Lars Skoglund (c) Gina Rosales (v) 1 Kommunhusets annex soc stora, kl. 18.00-20.30 Peter Carpelan (m), ordf Anna-Karin Ullgren (m) Lennart Nilsson (m) Jan Runesten (m) Kjell Öhrström (m) Staffan Strömbäck (m) Jan-Eric Billter (fp) Solveig

Läs mer

Länsrådet för funktionsnedsättningar, LFF Tid: kl.13:00-16:00 Plats: Regionens hus, Jönköping, sal A

Länsrådet för funktionsnedsättningar, LFF Tid: kl.13:00-16:00 Plats: Regionens hus, Jönköping, sal A Protokoll Länsrådet för funktionsnedsättningar, LFF Tid: 2016-09-08 kl.13:00-16:00 Plats: Regionens hus, Jönköping, sal A Närvarande: Mattias Ingeson, RJL, ordförande Eva Blomquist, HRF Eva Eliasson, RJL

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tillgänglighetsrådet 2014-05-19 Blad 1 (8) Plats och tid Almen, kommunkontoret i Strömsund, kl. 09.00 11.35 Beslutande Susanne Hansson (s), ordförande Björn Bloom (s) Jan-Olof Olofsson (m) Inez Krånglin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Enligt förteckning. Enligt förteckning. Roland Dehlin (M) och Daniel Adborn (FP)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Enligt förteckning. Enligt förteckning. Roland Dehlin (M) och Daniel Adborn (FP) 1(8) Plats och tid Nämndhuset, sammanträdeslokal: Landsort kl 08.30-11.55 Beslutande Enligt förteckning Övriga närvarande Enligt förteckning Utses att justera Roland Dehlin (M) och Daniel Adborn (FP) Justeringens

Läs mer

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige 2 Ks 118 Dnr 01/KS1 042 Verksamhetsuppföljning per 30 september 2001 Nämnder och kontor har överlämnat verksamhetsuppföljning per 30 september 2001. Kommunledningsstaben har upprättat tjänsteutlåtande

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10:

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10: NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10:00-12.00 Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Bengt Ola

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Tid och plats Tisdagen den 13 december 2011, kl 16.30 18.30 på Ekebyhovs slott Beslutande Ledamöter Lena Gerby (M), ordförande Tjänstgörande ersättare Mats Ahlbom (M) Thomas Heed Miskar (FP) Lotta Claussnitzer

Läs mer

P R O T O K O L L F Ö R T V I D S A M M A N T R Ä D E

P R O T O K O L L F Ö R T V I D S A M M A N T R Ä D E NORRMALMS STADSDELSNÄMND H A N D I K A P P R Å D E T 2009-10-07 SID 1 (5) P R O T O K O L L F Ö R T V I D S A M M A N T R Ä D E M E D N O R R M A L M S H A N D I K A P P R Å D Tid: onsdagen den 7 oktober

Läs mer

Näringslivsrådet Mötesprotokoll 2012-09-20

Näringslivsrådet Mötesprotokoll 2012-09-20 Tid och plats: den 20 september 2012 kl 15.00-17.00 på Ekebyhovs slott Närvarande: Ingemar Hertz (M), ordförande Gunnar Pihl (FP) Carina Braun (M) Lena Holst (MP) Sivert Åkerljung ( KD) Lars Holmström

Läs mer

Protokoll Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor 0035/15. Sammanträdesdatum 2015-09-16. Plats och tid: Dalheimers hus, 15:30 18:00

Protokoll Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor 0035/15. Sammanträdesdatum 2015-09-16. Plats och tid: Dalheimers hus, 15:30 18:00 Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor Plats och tid: Dalheimers hus, 15:30 18:00 Paragrafer: 56 66 ande Ledamöter Ordförande Pia Andersson (SRF) 56 66 Robert Kindberg (DHR) 56 66 Christina Fridén-

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådets arbetsutskott Datum Sid 2008-03-13 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådets arbetsutskott Datum Sid 2008-03-13 1 (13) 2008-03-13 1 (13) Plats och tid Finjagatan 44, sammanträdesrum Gäddan. Kl 13.30 15.30 ande Anna Gustavsson, ordf, ON Arne Johansson, v ordf SRF Ingvar Malmström, HLR Gun Arhag, Reumatikerför Yvonne Gustavsson,

Läs mer

Väsbysalen, Väsbygården, Allévägen 63, Vallentuna torsdagen den 21 november 2002 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18.

Väsbysalen, Väsbygården, Allévägen 63, Vallentuna torsdagen den 21 november 2002 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18. Handikapprådet 2002-11-21 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Väsbysalen, Väsbygården, Allévägen 63, Vallentuna torsdagen den 21 november 2002 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Tid och plats Tisdagen den 26 april 2011, kl. 13.00-15.20 i Prologen, kommunhuset Beslutande Ledamöter Peter Carpelan (M) ordf. Lennart Nilsson (M) Jan Runesten (M) Jan-Eric

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Tisdagen den 11 september 2012, kl. 18.00 - i Debatten, kommunhuset Peter Carpelan (M) ordf. Staffan Strömbäck (M) Lennart Nilsson

Läs mer

Justering av Beredningen för omsorg och livsmiljös protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av Beredningen för omsorg och livsmiljös protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Björken samlingssalen, Tierps köping kl. 17.00-19.00 Se sidan 30 Susanne Ivarsson, utredare/utvecklare Åsa Joelsson, sekreterare Christina Svensson (S) Kommunhuset måndag den 8 oktober 2012 kl.07.30 Justering

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 6 mars 2012 kl 10:00-12:00

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 6 mars 2012 kl 10:00-12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 6 mars 2012 kl 10:00-12:00 Beslutande Stig Eng (c) ordförande Bengt-Ola Olsson,

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11)

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset Hyltebruk, kl. 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Wiveca Norén (SPI) ordförande,

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS RÅD FÖR FUNKTIONS- HINDERFRÅGOR. Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Pia Modin sekreterare Närvarande:

KOMMUNSTYRELSENS RÅD FÖR FUNKTIONS- HINDERFRÅGOR. Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Pia Modin sekreterare Närvarande: KOMMUNSTYRELSENS RÅD FÖR FUNKTIONS- HINDERFRÅGOR Protokoll nr 2 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 18 februari 2013 kl. 14.00 15.00 Justerat den 20 / 2 2013

Läs mer

VALNÄMNDEN. Protokoll 2012-01-24. Tisdagen den 24 februari 2012, kl 18-20 i Dialogen. Tid och plats

VALNÄMNDEN. Protokoll 2012-01-24. Tisdagen den 24 februari 2012, kl 18-20 i Dialogen. Tid och plats Tid och plats Tisdagen den 24 februari 2012, kl 18-20 i Dialogen Beslutande Ledamöter Göran Löfgren (M), ordförande Bo Hammarlund (FP) Anna-Carin Stålgren (KD) Ann-Britt Lindberg (C) Madeleine Mjöberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Handikappråd 2014-05-20 7 (16) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 20 maj 2014, klockan 17.00 19.00. Beslutande Anneli Bengtsson, socialnämnden, ordf. Bo Sävhammar, socialnämnden Agneta Skarp, socialnämnden

Läs mer

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Presentationsrunda 3 Föregående protokoll 4 Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5 Information från socialnämnden 6 Tillgänglighet 7 Ändring av

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-08 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 februari 2012, kl. 08.00-12.15 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

Kommunala handikapprådet (10) Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C)

Kommunala handikapprådet (10) Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C) Kommunala handikapprådet 2011-09-19 1 (10) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, 16.00 17.35 ande Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C) Referensgruppen:

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet REGLEMENTE FÖR Kommunala handikapprådet Antaget av Kommunstyrelsen Antaget 2018-11-26 246 Giltighetstid Dokumentansvarig Tills vidare Kanslichef Håbo kommuns styrdokumentshierarki Diarienummer KS 2018/00577

Läs mer

Sammanträdesdatum Isabell Holm, sekreterare $2:2._. - ~.~.~~- ~~

Sammanträdesdatum Isabell Holm, sekreterare $2:2._. - ~.~.~~- ~~ Karlsborgs...... kommun susa, ~/ Sida 13 Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen 2015-06-15, kl 13.00-16.00 Beslutande Ingvar Kärrsmyr Berith Rånge-Hägg Björn Rubenson Anders Englund Barbro Widerström

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2003-09-25

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2003-09-25 Handikapprådet 2003-09-25 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 25 september kl 19.00. OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18.00 för att

Läs mer

Koordinaten Fritidsgården kl 13.00-15.00

Koordinaten Fritidsgården kl 13.00-15.00 Plats och tid Koordinaten Fritidsgården kl 13.00-15.00 Närvarande Mattias Pettersson Kommunstvrelsen Birgitta Gustafsson Lola Karlsson Anna-Lisa Pärsson Sinikka Famme Britt-Inger Ahlbom Åke Thunholm Rolf

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 PROTOKOLL Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 Plats och tid: Kommunstyrelsesalen Stadshuset 100303 kl. 13.00 15.00 Närvarande: Ledamöter: Gun Engström Fibromyalgifören. Marianne Johansson DHR Eva

Läs mer

Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck Birgitta Karlsson Tommy Eckelöv

Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck Birgitta Karlsson Tommy Eckelöv Handikapprådet 2009-11-26 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna Torg 1, Vallentuna torsdagen den 26 november kl. 19.00 Beslutande Ersättare Politiskt valda ledamöter Marie-Louise

Läs mer

Ulla Lundby HSO Ulla Granberg HSO Agneta Jansson DHR. 2 skrivtolkar från tolkcentralen

Ulla Lundby HSO Ulla Granberg HSO Agneta Jansson DHR. 2 skrivtolkar från tolkcentralen Kommunala Handikapprådet Sid 2 (7) Ledamöter Per-Åke Fredriksson ordf, (fp) Curt Nygren (s) Vivi-Anne Sundqvist (s) Peter Hasch (s) Maritha Johansson (v) Karl-Ivan Rönnbäck, HSO Ingrid Jönsson, DHR Ersättare

Läs mer

Tillgänglighetsplan för full delaktighet Antagen av kommunfullmäktige , 26

Tillgänglighetsplan för full delaktighet Antagen av kommunfullmäktige , 26 SUNNE KOMMUN Tillgänglighetsplan för full delaktighet 2006 2010 Antagen av kommunfullmäktige 2006-12-18, 26 Baserad på Nationell handlingsplan för handikappolitiken från patient till medborgare, plan för

Läs mer