Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2012-12-06"

Transkript

1 Tid och plats: 6 december 2012 kl Ekebyhovs Slott Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Helena Butén (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Ulla Melin (MP) P A Hammarström (S) Bertil Magnusson, Vindens Vänner Anitha Lindwall, NHR Maj Bredin, RSMH Inga-Brita Lindgren, NLR Tjänstemän: Panteha Fahimi, sekreterare Birgitta Lundén, färdtjänsthandläggare Johan Hagland, miljö- och stadsbyggnadschef Justeras 4 januari 2013, Maj Bredin (repr.) justerare.. Gunnar Pihl (FP), ordförande. Panteha Fahimi, sekreterare

2 31 Föregående protokoll Mötesprotokollet från kommunala handikapprådets sammanträde den 12 september läggs till handlingarna.

3 32 Information angående kommunens budget från respektive nämndledamot Lennart Nilsson, ledamot i Kommunstyrelsen och ordförande i Byggnadsnämnden, informerade om att kommunen inte längre har råd att bygga ett badhus i dagsläget. Men man har fortfarande en stark budget, och det har inte gjorts några neddragningar. P A Hammarström, ledamot i Socialnämnden, informerade om att det har gjorts omdisponering av medel för att kunna stärka Solrosens verksamhet. Gunnar Pihl, 1:e vice ordf. i Tekniska nämnden, informerade om framtaget förslag till underhållsplan för perioden 2013 tom 2017 för kommunens byggnader för att säkerställa ett kostnadseffektivt underhåll. Det ska bli ett levande dokument som förändras över tiden, där underhållsbehovet i detalj bedöms som omgående (2013), på 2 års, på 5 års resp. på 10 års sikt. Det akuta underhållet har minskat genom extra investeringsmedel för perioden Ulla Melin, ledamot i Barn- och utbildningsnämnden, informerade om att man har i budget för att öka kompetensutveckling och få behöriga förskolelärare. Det kommer även att ske en ombyggnation i Träkvista skola, och Färentuna skola och Närlunda skola kommer att få nya baracker.

4 33 Remiss Program för Svanhagen/Söderberga på Färingsö Dnr KHR12/8-214 Miljö- och stadsbyggnadschef Johan Hagland informerade kort om den remiss som skickats ut. Sammanfattning av ärendet Ekerö kommun arbetar fram program för att pröva möjligheten till ytterligare bostadsbebyggelse och verksamheter samt att samtlig bebyggelse ska kunna anslutas till det kommunala vatten- och avloppsnätet. Programområdet är beläget på Färingsö och omfattar Svanhagen, Söderberga samt delar av Skogby och Skå-Edeby. Som ett första led i planprocessen har ett program upprättats och skickas nu ut på samråd till berörda fastighetsägare och instanser. Eventuella synpunkter på förslaget ska vara stadsarkitektkontoret tillhanda senast den 8 januari Synpunkter kommer att kunna lämnas vid ytterligare två tillfällen innan detaljplanen kan antas.

5 34 Information om projektet Enkelt avhjälpta hinder Dnr KHR12/5-214 Miljö- och Stadsbyggnadschef Johan Hagland presenterade projektet Enkelt avhjälpta hinder. Sedan 2001 finns det krav i plan- och bygglagen på att åtgärda de hinder som är enkelt att avhjälpa. Johan lämnade över till KHR Boverkets (Myndigheten för samhällsplanering, byggande och boende) skrift: Enkelt avhjälpt så här kan det gå till. En exempelsamling på tillvägagångssätt för att belysa hur man kan arbeta och hitta egna lösningar ur olika infallsvinklar. Ansvaret kan ligga på både privata och offentliga aktörer och omfatta enstaka lokaler eller ett helt område. Johan Hagland gav några exempel ur boken på möjliga ageranden från Handikapprådet, där vi skulle kunna bidra. Handikapprådet bestämmer att ta upp detta ärende på nästa Beredningsgruppmöte och kommande Handikapprådsmöte. Handikapprådets sekreterare beställer från Boverket nedanstående informationsmaterial till samtliga ledamöter: - Enkelt avhjälpta hinder Broschyr för fastighetsägare - Enkelt avhjälpt så här kan det gå till Sammanfattning av ärendet År 2003 skedde en lagändring som innebar att öka tillgängligheten på alla publika lokaler och allmänna platser för personer med nedsatt rörelse- och funktionsförmåga fram till år Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) tog fram en modell, så kallad tillgänglighetsspindel, för att ta reda på vilka områden som främst behövdes tillgänglighets anpassas. Byggnadsnämnden har kravet att se till att dessa bestämmelser följs. Många kommuner har använt sig av organisationerna i den egna kommunen för att förbättra tillgängligheten. Tidskrifter och broschyr inskaffas från Boverket. Beredningsgruppen förbereder material till kommande möten.

6 35 Information om idéförslaget till ett handikappanpassat utomhusbad Handikapprådets ordförande Gunnar Pihl informerade om att han tagit upp förslaget muntligt med Tekniska kontoret. Vid tidigare möte informerades Handikapprådet om att ordförande presenterat förslagen/tankarna om ett handikappanpassat utomhusbad till Tekniska nämnden, och bett om att det ska läggas in i budgetförslaget. Handikapprådet är positiva till idén om ett handikappanpassat utomhusbad och vill att det framförs till Kommunstyrelsen.

7 36 Information om färdtjänsten i Ekerö kommun Färdtjänsthandläggare Birgitta Lundén, som nyligen tagit hand om handläggningen, informerade kort om färdtjänstsituationen i Ekerö kommun. Det har framkommit mycket klagomål och missnöje med att färdtjänsten ute på Ekerö kommun inte fungerar. Färdtjänsten upphandlas på Landstinget. Handikapprådets ordförande är beredd att skicka in brev med klagomål till landstinget och överlämna Handikapprådet synpunkter.

8 37 Information angående vind-/regnskydd för färdtjänstresenärarer vid Ekerö centrum - ICA Handikapprådets ordförande Gunnar Pihl informerade om att man tagit upp förslaget på Näringslivsrådet. Kommunens näringslivschef har i kommunikation med ICAs ägare kommit överens om att tillgodose de synpunkter som Handikapprådet haft, genom att ändra förvaringssättet av sina vagnar. ICA har bestämt att avstå med att använda en del av vagnytan för att skapa en väntkur. Väntkuren kommer enbart vara till för personer med ett handikapp. Beredningsgruppen kommer att följa upp detta med ägaren av ICAbutiken och lämna förslag på namn och färdtjänst/taxi-information. Ordföranden tar kontakt med både Färdtjänst och Taxi och informerar. Sammanfattning av ärendet Vid tidigare handikapprådsmöten lades det fram en synpunkt angående väntkur vid ICA i Ekerö Centrum.

9 38 Presentation av föreningen Vindens Vänner Bertil Magnusson som är föreningens representant i Handikapprådet informerade rådet om föreningens bakgrund, aktiviteter och syfte. Vindens Vänner är ett Handikappseglarklubb som vänder sig främst till personer med funktionsnedsättning, deras anhöriga och vänner, och har funnits i ca 30år. Vindens vänner är en fristående del av Abrahamskyrkan, som bland andra är bidragsgivare till föreningen. De har två stora aktiviteter, en på sommaren och en under vintern. Sommaraktiviteten är ett seglarläger på Koviken för personer med funktionsnedsättning, deras anhöriga och vänner. Båtarna som används är främst klubbens så kallade Sambor, en båttyp som är konstruerad för personer med funktionsnedsättning med en specialstol. Vinteraktiviteten arrangeras tillsammans med Abrahamskyrkan, där man har ett Tillsammansläger i Hassela. Hassela-veckan är till för människor i olika åldrar och med olika behov och livssituationer. På Tillsammanslägret kan man uppleva friluftsliv, äventyrsbad, skidåkning m.m.

10 39 Information från föreningsrepresentanter RSMH har sökt pengar hos Socialstyrelsen och man inväntar nu besked. NLR föreningen har minskat, kan bero på att det tillkommit en årsavgift.

11 40 Övriga synpunkter och frågor Anitha Lindwall, föreningsrepresentant från NHR, undrar hur det går med inventeringen av infartparkeringar för handikappade, och hur många handikapp-parkeringar som finns i Ekerö kommun. Ordföranden och Beredningsgruppen följer upp.

12 41 Mötestider för år 2013 Handikapprådet (samtliga möten i Prologen kl.16-18) 28 februari 16 maj 17 oktober 5 december OBS! Annan lokal, meddelas senare. Handikapprådets beredningsgrupp (samtliga möten i Synpunkten) 7 februari kl april kl september kl november kl (Den 7 feb + 21 nov har ordf. möten kl med Näringslivsrådet eller dess Beredningsgrupp)

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll Tid och plats: 28 februari 2013 kl.16.00 18.00 i Prologen Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Helena Butén (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Ulla Melin (MP) P A Hammarström (S) Bertil Magnusson,

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll Tid och plats: den 1 december 2011 kl 17.00-19.00 i Prologen Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Ulla Melin (MP) P A Hammarström (S) Stig Becker, SRF Bertil

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2011-09-08

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2011-09-08 Tid och plats: den 8 september 2011 kl 17.00-19.00 i Prologen Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Helena Butén (M) Anna-Carin Stålgren (KD) P A Hammarström (S) Stig Becker, SRF Bertil

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2013-05-16

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2013-05-16 Tid och plats: 16 maj 2013 kl.17.00 19.15 i Prologen Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Ulla Melin (MP) P A Hammarström (S) Stig Becker, repr SRF Bertil Magnusson,

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Tid och plats Ledamöter Representanter Övriga, 16.00-17.30 i Prologen (Kommunhuset) Gunnar Pihl (FP) ordf. Lennart Nilsson (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Ulla Melin (MP) P A Hammarström (S) Stig Becker (SRF)

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Tid och plats Ledamöter Representanter Övriga, 16.00-17.45 i Prologen (Kommunhuset) Gunnar Pihl (FP) ordf. Lennart Nilsson (M) Helena Butén (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Stig Becker (SRF) Bertil Magnusson

Läs mer

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Debatten kl. 16:00-18:15

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Debatten kl. 16:00-18:15 Plats och tid Debatten kl. 16:00-18:15 Närvarande Margaretha Wiberg (M) (vice ordförande) Karin Henriksson (FP) (ordförande) P A Hammarström (S) Ulla Melin (MP) Stig Becker (SRF) Bertil Magnusson (HSK

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-11-24

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-11-24 1 Tid och plats: den 24 november 2009 kl.17.30-20.00 i rum 386 Närvarande Ledamöter och ersättare: Gunnar Pihl (FP), ordf. Veronika Cornils Berg (C) Roger Axelsson (S) Anne Lindberg (MP) Anitha Lindwall,

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 1 Plats: Soc stora, Kommunhuset, kl. 17.30-20.00 Närvarande Ledamöter och ersättare: Gunnar Pihl (FP), ordf. Veronika Cornils Berg (C) Anna-Carin Stålgren (KD) Anne Lindberg (MP) ( 13-18) Representanter:

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-10-07

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-10-07 1 Plats: Rum 386, Kommunhuset, kl. 17.30-19.20 Närvarande Ledamöter och ersättare: Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Veronika Cornils Berg (C) Anne Lindberg (MP) Anna-Carin Stålgren, (KD) Anitha

Läs mer

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Prologen kl. 16:00-18:15

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Prologen kl. 16:00-18:15 Plats och tid Prologen kl. 16:00-18:15 Närvarande Protokollet omfattar paragraferna Margaretha Wiberg (M) (vice ordförande) Heidi Carneheim (M) 30-34 Ingela Sedin Nilsson (L) (ordförande) Ove Wallin (C)

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2010-04-22

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2010-04-22 1 Tid och plats: den 22 april 2010 kl.17.30-19.10 i rum 386 Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Anna-Stina Eklund-Wivallius (M) Frida Tamker (M) Veronika Cornils Berg (C) Anne Lindberg

Läs mer

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ...

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Debatten, Socialkontorets nedre plan, Tappströmsvägen 2 kl. 16:00-18:00 Närvarande Protokollet omfattar paragraferna Margaretha Wiberg (M) (ordförande) Heidi Carneheim (M) Ingela Sedin Nilsson

Läs mer

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ...

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Konferenslokal, Restaurang Jungfrusund, Bryggavägen 133 kl. 14:00-15:30 Närvarande Protokollet omfattar paragraferna Margaretha Wiberg (M) (ordförande) Heidi Carneheim (M) Ingela Sedin Nilsson

Läs mer

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Prologen kl. 16:00-17:45

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Prologen kl. 16:00-17:45 Plats och tid Prologen kl. 16:00-17:45 Närvarande Protokollet omfattar paragraferna Margaretha Wiberg (M) (vice ordförande) Heidi Carneheim (M) Ingela Sedin Nilsson (L) (ordförande) Anna-Carin Stålgren

Läs mer

Plats och tid Daglig verksamhet, Tegelbruksvägen 1A kl. 16:00-17:45. Anna-Carin Stålgren (KD) P A Hammarström (S) Ulla Melin (MP)

Plats och tid Daglig verksamhet, Tegelbruksvägen 1A kl. 16:00-17:45. Anna-Carin Stålgren (KD) P A Hammarström (S) Ulla Melin (MP) Plats och tid Daglig verksamhet, Tegelbruksvägen 1A kl. 16:00-17:45 Närvarande Övriga närvarande Protokollet omfattar paragraferna Heidi Carneheim (M) Anna-Carin Stålgren (KD) P A Hammarström (S) Ulla

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2010-09-29

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2010-09-29 Tid och plats: den 29 september 2010 kl.17.00-19.10 i rum Prologen Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Veronika Cornils Berg (C) Anne Lindberg (MP) Anna-Carin Stålgren (KD) Anitha Lindwall,NHR

Läs mer

Prologen kl. 16:00 Sluttid:18:00

Prologen kl. 16:00 Sluttid:18:00 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 16:00 Sluttid:18:00 Margaretha Wiberg (M), vice ordförande Karin Henriksson (FP), ordförande Jimmy Sjöblom (C) P A Hammarström (S) Stig Becker (SRF) Ej tjänstgörande

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll s Tid och plats Måndagen den 10 september 2012 kl. 18.00 20.40 Prologen, kommunhuset Beslutande Ledamöter Gunilla Lindberg (FP), ordförande fr o m 32 Sivert Åkerljung (KD) Ann-Britt Fransson (M) Johan

Läs mer

Näringslivsrådet Mötesprotokoll 2012-05-24

Näringslivsrådet Mötesprotokoll 2012-05-24 Tid och plats: den 24 maj 2012 kl 15.00-17.00 på Ekebyhovs slott Närvarande: Gunnar Pihl (FP), vice ordförande Carina Braun (M) Sivert Åkerljung ( KD) Lena Holst (MP) Lars Holmström (S) Bengt Tedemyr,

Läs mer

Näringslivsrådet Mötesprotokoll 2013-11-21

Näringslivsrådet Mötesprotokoll 2013-11-21 Tid och plats: den 21 november 2013 kl 15.00-17.00 på Ekebyhovs slott Närvarande: Ingemar Hertz (M), ordförande Gunnar Pihl (FP) Lena Lönnquist (C) Lars Holmström (S) Lena Holst (MP) Joakim Becker, Mälaröarnas

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 17.30 Beslutande Pehr Magnusson, SN, ordförande Linda Gottschalk, HRF, vice ordförande Boel Rosdahl, BN Bertil Ek, NHR Kjell Carlström, RMA

Läs mer

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR 1 Enligt beslut av kommunfullmäktige 2000-02-16 131 Revidering av kommunfullmäktige 2007-09-19, 132, Dnr 84/07.003 Revidering av kommunfullmäktige 2013-04-24, 34, Dnr 74/11.103 Reglemente för kommunala

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDEN Sammanträdesprotokoll

TEKNISKA NÄMNDEN Sammanträdesprotokoll TEKNISKA NÄMNDEN Tid och plats Beslutande Ledamöter Tisdag den 12 mars 2013, kl. 18.00 i Debatten, kommunhuset Adam Reuterskiöld (M), ordf. Ulf Sagström (M) Andreas Redlund (M) Maria Kvarnheden (M) Gunnar

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Tisdagen den 12 juni 2012, kl 18 19.45 i Debatten Lena Gerby (M) ordförande Marzena Waligorska (M) Gunnar Mossberg (M) 29-36 Ove Wallin (C) Thomas

Läs mer

Kallelse/föredragningslista KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET

Kallelse/föredragningslista KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET Kallelse/föredragningslista KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET 2015-02-12 Tid: torsdag 12 februari 2015 16:00 Sluttid: 18:00 Plats: Prologen Ledamöter kallas Ersättare underättas Karin Henriksson (FP), ordförande

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Plats och tid Tullbackagården, 2011-12-15 kl. 17.30-19.15 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Ulla

Läs mer

Näringslivsrådet Mötesprotokoll

Näringslivsrådet Mötesprotokoll Tid och plats: den 16 maj 2013 kl 15.00-17.00 på Ekebyhovs slott Närvarande: Ingemar Hertz (M), ordförande Gunnar Pihl (FP) Lena Lönnquist (C) Sivert Åkerljung ( KD) Lars Holmström (S) Lena Holst (MP)

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 18.30-21.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) Socialnämnden ordförande Ingrid Larsson (m) Kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunala handikapprådet (10) Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C)

Kommunala handikapprådet (10) Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C) Kommunala handikapprådet 2011-09-19 1 (10) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, 16.00 17.35 ande Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C) Referensgruppen:

Läs mer

2013-09-25, kl 18.00-21.30 i Kommunhuset, lokal Prologen

2013-09-25, kl 18.00-21.30 i Kommunhuset, lokal Prologen Tid och plats 2013-09-25, kl 18.00-21.30 i Kommunhuset, lokal Prologen Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Lennart Nilsson (M) ordförande Jan Runesten (M) Robert Claussnitzer (M) Eva Laurén (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådets arbetsutskott Datum Sid 2008-03-13 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådets arbetsutskott Datum Sid 2008-03-13 1 (13) 2008-03-13 1 (13) Plats och tid Finjagatan 44, sammanträdesrum Gäddan. Kl 13.30 15.30 ande Anna Gustavsson, ordf, ON Arne Johansson, v ordf SRF Ingvar Malmström, HLR Gun Arhag, Reumatikerför Yvonne Gustavsson,

Läs mer

Mattias Bjellvi, stadsarkitekt Maria Dahlberg, bygglovshandläggare. Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare

Mattias Bjellvi, stadsarkitekt Maria Dahlberg, bygglovshandläggare. Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl. 15.00 16.30 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson, SN, ordförande Elisabeth Holmer, SN Hans Stifors, BN Kjell

Läs mer

Näringslivsrådet Mötesprotokoll 2012-09-20

Näringslivsrådet Mötesprotokoll 2012-09-20 Tid och plats: den 20 september 2012 kl 15.00-17.00 på Ekebyhovs slott Närvarande: Ingemar Hertz (M), ordförande Gunnar Pihl (FP) Carina Braun (M) Lena Holst (MP) Sivert Åkerljung ( KD) Lars Holmström

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala handikapprådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala handikapprådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid ande Övriga deltagande Samlingssalen Ljungsätra, Hångersvägen 2 i Ljungby, torsdagen den 3 mars 2011 kl. 13.30-15.30 Anne Karlsson (S) ordförande

Läs mer

1. Val av ledamöter, ersättare, ordförande, 1:e och 2:e vice ordförande till Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr KS15/16

1. Val av ledamöter, ersättare, ordförande, 1:e och 2:e vice ordförande till Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr KS15/16 Kommunstyrelsen Kallelse/Föredragningslista 2015-01-09 Andreas Halvarsson Kommunsekreterare Andreas.Halvarsson@ekero.se Tid och plats: 2015-01-13 i Debatten, kl. 18.00- ÄRENDEN 1. Val av ledamöter, ersättare,

Läs mer

Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck Birgitta Karlsson Tommy Eckelöv

Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck Birgitta Karlsson Tommy Eckelöv Handikapprådet 2009-11-26 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna Torg 1, Vallentuna torsdagen den 26 november kl. 19.00 Beslutande Ersättare Politiskt valda ledamöter Marie-Louise

Läs mer

2013-10-30, kl 18.00-19.40 i Kommunhuset, lokal Prologen

2013-10-30, kl 18.00-19.40 i Kommunhuset, lokal Prologen Tid och plats 2013-10-30, kl 18.00-19.40 i Kommunhuset, lokal Prologen Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Lennart Nilsson (M) ordförande, jäv 236 Jan Runesten (M) Robert Claussnitzer (M) Eva

Läs mer

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sammanträdesrum 1 Stadshuset, kl. 09.30-11.15 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Utses att justera ens plats Anna Gustavsson (KD)

Läs mer

Lill-Marie Ekelund, Tolklärare Anna Nilsson, Tolk elev Marielle Trempenau, Tolk elev Annika Andersson, omsorgschef Iréne Persson, Sekreterare

Lill-Marie Ekelund, Tolklärare Anna Nilsson, Tolk elev Marielle Trempenau, Tolk elev Annika Andersson, omsorgschef Iréne Persson, Sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Högalid Storstugan, kl. 13.45 16.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anna Gustavsson (KD) ordförande Evert Storm, AstmAll, V ordf Peter Groth (MP) Bn Anna-Lena

Läs mer

Sofie Eén, sekreterare I övrigt se respektive paragraf. Anna-Carin Hammarberg. Anna-Carin Hammarberg

Sofie Eén, sekreterare I övrigt se respektive paragraf. Anna-Carin Hammarberg. Anna-Carin Hammarberg 1(9) Plats och tid Beslutande Blomstergården, Rödörummet, måndagen den, klockan 14.00-16.10 Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Karin Jonsson, barn och utbildningsnämnden Peter Grundström, Krokomsbostäder

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:30

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:30 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) Camilla Wallhed (M) Magnus Danielsson

Läs mer

Prologen kl. 15:00 Sluttid:17:00. Ingemar Hertz (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Ove Wallin (C) Lena Samuelsson (KD)

Prologen kl. 15:00 Sluttid:17:00. Ingemar Hertz (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Ove Wallin (C) Lena Samuelsson (KD) Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 15:00 Sluttid:17:00 Ingemar Hertz (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Ove Wallin (C) Lena Samuelsson (KD) Lars Holmström (S) Lena Holst (MP) Christin Blomberg

Läs mer

Mötesprotokoll Kommunala pensionärsrådet. Ordförande... Helena Butén (M) ... Plats och tid Debatten kl. 08:30-10:45

Mötesprotokoll Kommunala pensionärsrådet. Ordförande... Helena Butén (M) ... Plats och tid Debatten kl. 08:30-10:45 Plats och tid Debatten kl. 08:30-10:45 Närvarande Helena Butén (M) (ordförande) Lotta Claussnitzer (M) 15-22 Veronica Cornils-Berg (C) (vice ordförande) Anna-Carin Stålgren (KD) Anna Jakobsson (L) Inger

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13) 2007-03-06 1 (13) Plats och tid Stadshuset sammanträdesrum 1, Kl 09.00-11.00 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON, ordf, Arne Johansson, SRF vice ordf Kl 09.00-10.00 Johan Berglund, BUN Per-Ingvar

Läs mer

Mötesprotokoll Näringslivsrådet. Ordförande ... Plats och tid Ekebyhovs Slott kl. 15:00-17:00

Mötesprotokoll Näringslivsrådet. Ordförande ... Plats och tid Ekebyhovs Slott kl. 15:00-17:00 Plats och tid Ekebyhovs Slott kl. 15:00-17:00 Närvarande Övriga närvarande Protokollet omfattar paragraferna Ingemar Hertz (M) (ordförande) Gunnar Pihl (L) (vice ordförande) Mats Ahlbom (M) Ove Wallin

Läs mer

Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson

Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (10) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 23 september, kl. 13:00-16:30 Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson Margareta Pohjanen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. 12 september 2011 kl 18.00 20.30 i Kommunhuset.

Sammanträdesprotokoll. 12 september 2011 kl 18.00 20.30 i Kommunhuset. Sammanträdesprotokoll Tid och plats 12 september 2011 kl 18.00 20.30 i Kommunhuset. Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Tjänstemän Lennart Nilsson (M) ordförande Jan Runesten (M) Andreas Redlund

Läs mer

, kl i Kommunhuset, lokal Prologen

, kl i Kommunhuset, lokal Prologen Byggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2015-12-09, kl 18.00-20.45 i Kommunhuset, lokal Prologen Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Lennart Nilsson (M) ordförande Robert Claussnitzer

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDEN Sammanträdesprotokoll

TEKNISKA NÄMNDEN Sammanträdesprotokoll TEKNISKA NÄMNDEN Tid och plats Tisdag den 5 februari 2013, kl. 18.00 i Debatten, kommunhuset Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Adam Reuterskiöld (M), ordf. Ulf Sagström (M), deltog ej i 4 Andreas

Läs mer

Näringslivsrådet Mötesprotokoll 2012-03-15

Näringslivsrådet Mötesprotokoll 2012-03-15 Tid och plats: den 15 mars 2012 kl 15.00-17.00 på Ekebyhovs slott Närvarande: Ingemar Hertz (M), ordförande Carina Braun (M) Gunnar Pihl (FP) Lena Lönnquist (C) Lars Holmström (S) Bengt Tedemyr, Företagarna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid 2011-12-08 1 (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid 2011-12-08 1 (14) 2011-12-08 1 (14) Plats och tid Sjögläntan, Vinslöv, sammanträdesrum 1 Kl 13.30-15.15 ande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Ernst Herslow (m) tekniska utskottet

Läs mer

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan 15.00 16.30 Sammanträdet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. 2011-03-23 kl 18.00 21.00 i Kommunhuset.

Sammanträdesprotokoll. 2011-03-23 kl 18.00 21.00 i Kommunhuset. Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2011-03-23 kl 18.00 21.00 i Kommunhuset. Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Tjänstemän Lennart Nilsson (M) ordförande Jan Runesten (M) Andreas Redlund (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Tillgänglighet 5 Tillgänglighetspris 6 Information om Mötesplats Krokom

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 17 april kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 17 april kl Handikapprådet 2008-04-18 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 17 april kl. 19.00 ande Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck, ordf Gunnar Lundgren

Läs mer

Nils Lundqvist (m) Krister Skånberg (mp) fr o m 122. Tjänstgörande Staffan Strömbäck (m) Sveneric Larsson (s) 121 ersättare

Nils Lundqvist (m) Krister Skånberg (mp) fr o m 122. Tjänstgörande Staffan Strömbäck (m) Sveneric Larsson (s) 121 ersättare 2 Kommunhuset, kl 08.30-08.45 Peter Carpelan (m), ordf Jan-eric Billter (fp) Anna-Karin Ullgren (m) Solveig Brunstedt (c) Lennart Nilsson (m) Ulric Andersen (s) Anders Bodolla (m) Eleonor Eriksson (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Kongsvinger, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Hans Forssell (S) Kjell Nilsson (HSO) Bertil Nilsson (HSO) Agneta

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats Beslutande Ledamöter Tisdagen den 31 januari 2012, kl. 18.00-18.30 i Debatten, kommunhuset Peter Carpelan (M) ordf. Staffan Strömbäck (M) Lennart Nilsson (M) Jan Runesten

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Plats och tid Tullbackagården, 2012-06-12 kl. 17:30-19:10 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Tid och plats Torsdagen den 27 september 2012, kl. 13.00-15.00 i Prologen, kommunhuset Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Peter Carpelan (M) ordf. Lennart Nilsson

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Tid och plats Tisdagen den 26 april 2011, kl. 13.00-15.20 i Prologen, kommunhuset Beslutande Ledamöter Peter Carpelan (M) ordf. Lennart Nilsson (M) Jan Runesten (M) Jan-Eric

Läs mer

Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl Plats: Fleminggatan 4, Gamla Biblioteket.

Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl Plats: Fleminggatan 4, Gamla Biblioteket. s HANDIKAPPRÅDET VID FASTIGHETS- OCH SALUHALLSNÄMNDEN, MARKNÄMNDEN, TRAFIK- NÄMNDEN OCH STOCKHOLMS STADS PARKERINGS AB. Protokoll nr 9, 2006. Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl. 14.00 17.00. Plats: Fleminggatan

Läs mer

_~f.~ g&::---bevis. ar~h;l)çò'- ""O",. 1-7

_~f.~ g&::---bevis. ar~h;l)çò'- O,. 1-7 ?T.Jltll7 ~rj in. 'if I ; IZatrineholn1s kon11tiun '- TI LLGÄNG L1G HETSUTSKOTTET 2011-02-21 i Plats och tid Beslutande KTS-salen, Vita huset kl 13.30-15.30 Gunilla Magnusson (s), Bengt Andersson (m),

Läs mer

, kl i Kommunhuset, lokal Prologen

, kl i Kommunhuset, lokal Prologen Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2013-05-22, kl 18.00-20.30 i Kommunhuset, lokal Prologen Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Tjänstemän Lennart Nilsson (M) ordförande Hans Gyllingmark (M)

Läs mer

Tekniska nämnden. Sammanträdesprotokoll Beslutande

Tekniska nämnden. Sammanträdesprotokoll Beslutande Tid och plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare, 18.00 i Debatten Adam Reuterskiöld (M), ordf. Maria Kvarnheden (M) Martin Hamberg (C) Gunnar Pihl (FP) 1:e vice ordf. Liisa Ödén Vento (S)

Läs mer

Ekebyhovs slott kl. 15:00 Sluttid:17:00

Ekebyhovs slott kl. 15:00 Sluttid:17:00 Plats och tid Beslutande ledamöter Ekebyhovs slott kl. 15:00 Sluttid:17:00 Ingemar Hertz (M), ordförande Gunnar Pihl (FP), vice ordförande Mats Ahlbom (M) Ove Wallin (C) Lena Samuelsson (KD) Mattias Lindmark

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Representation 3 Föregående protokoll 4 Delgivningar 5 Tillgänglighetsprogram 6 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Näringslivsrådet Mötesprotokoll 2013-02-21

Näringslivsrådet Mötesprotokoll 2013-02-21 Tid och plats: den 21 februari 2013 kl 15.00-17.00 på Ekebyhovs slott Närvarande: Ingemar Hertz (M), ordförande Carina Braun (M) Gunnar Pihl (FP) Lena Lönnquist (C) Sivert Åkerljung ( KD) Lars Holmström

Läs mer

Reglemente för kommunala handikapprådet

Reglemente för kommunala handikapprådet Utgåva Datum Status Kommentar 1.0 2010-12-14 Kf 20/08 1.2 2012-11-26 Gällande KF 168/12 Reglemente för kommunala handikapprådet Askersunds kommun REGLEMENTE FÖR ASKERSUNDS KOMMUNS HANDIKAPPRÅD Syfte 1

Läs mer

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige 2 Ks 118 Dnr 01/KS1 042 Verksamhetsuppföljning per 30 september 2001 Nämnder och kontor har överlämnat verksamhetsuppföljning per 30 september 2001. Kommunledningsstaben har upprättat tjänsteutlåtande

Läs mer

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET (KHR) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Trineholme, Kristinehamns Konferens Center, 13.15-14.50 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson, Ordförande Inga-Lill Röhr, Överförmyndarnämnden

Läs mer

Kommunala Handikapprådet

Kommunala Handikapprådet 1 Protokoll Kommunala Handikapprådet Plats och tid Beslutande Övriga ledamöter Sandvikens Stadshus, Varkaussalen, tisdagen den 30 november 2010 kl 09.00-14.00 Marie Frestadius HO ordf. Lars-Göran Wadén

Läs mer

Kommunala handikapprådet (9) Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Wiveca Norén () Dorothea Nilsson () Hans Moberg (KD)

Kommunala handikapprådet (9) Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Wiveca Norén () Dorothea Nilsson () Hans Moberg (KD) Kommunala handikapprådet 2009-09-14 1 (9) Plats och tid Torulund, Torup, 16.00-18.15 Beslutande Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Wiveca Norén () Dorothea Nilsson () Hans Moberg (KD) Referensgruppen:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11) 2007-09-20 1 (11) Plats och tid Trädhuset Kl 13.30 15.40 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON ordf Birgitta Nilsson, NHR Ingvar Malmström, Hjärt o lungsjukas förening Helen Larsson, FUB Kerstin Rittbo,

Läs mer

Kommunhuset, Medborgarrummet, kl.13.00

Kommunhuset, Medborgarrummet, kl.13.00 Plats och tid Kommunhuset, Medborgarrummet, kl.13.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 1-5 Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Susanne Ivarsson

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-06-17. KilArena, tisdag 17 juni 2014, 18.00 OBS! 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-06-17. KilArena, tisdag 17 juni 2014, 18.00 OBS! 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-06-17 PLATS OCH TID KilArena, tisdag 17 juni 2014, 18.00 OBS! FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt

Läs mer

Näringslivsrådet Mötesprotokoll 2013-09-12

Näringslivsrådet Mötesprotokoll 2013-09-12 Tid och plats: den 12 september 2013 kl 15.00-17.00 på Ekebyhovs slott Närvarande: Ingemar Hertz (M), ordförande Carina Braun (M) Gunnar Pihl (FP) Sivert Åkerljung ( KD) Lena Lönnquist (C) Lars Holmström

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 21 februari 2012, kl 18.00 19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Gerby (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Gunnel Bergström (FP) Ove Wallin (C) Hanna

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 PROTOKOLL Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 Plats och tid: Kommunstyrelsesalen Stadshuset 100303 kl. 13.00 15.00 Närvarande: Ledamöter: Gun Engström Fibromyalgifören. Marianne Johansson DHR Eva

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Tid och plats Onsdagen den 9 maj 2012, kl 18 20.30 i Debatten Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Gerby (M) ordförande Lotta Claussnitzer, (M) Marzena Waligorska (M) Gunnar Mossberg (M) Ove

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13)

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen i centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV), SBN

Läs mer

, kl i Kommunhuset, lokal Debatten

, kl i Kommunhuset, lokal Debatten Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2014-10-22, kl 18.00-20.30 i Kommunhuset, lokal Debatten Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Tjänstemän Lennart Nilsson (M) ordförande Robert Claussnitzer (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.00 14.00 ande Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Stefan Pettersson (M) Anneli Persson (S) Agneta Lenander (V), tjg ersättare för

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Valnämnden. Plats och tid Prologen kl. 17:00-17:35

Sammansträdesprotokoll Valnämnden. Plats och tid Prologen kl. 17:00-17:35 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Prologen kl. 17:00-17:35 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Göran Löfgren (M) (ordförande) Ann-Britt Lindberg (C) (vice ordförande) Anna-Carin

Läs mer

Margareta Heimer, socialdirektör Maria Victorin, nämndsekreterare Maria Strandell, enhetschef 141 Lotten Rudberg Flismark, kval utv 136-140

Margareta Heimer, socialdirektör Maria Victorin, nämndsekreterare Maria Strandell, enhetschef 141 Lotten Rudberg Flismark, kval utv 136-140 Sammanträdesdatum Plats och tid Socialkontoret, Tranholmen Mörby C 18.00 19.45 Paragrafer 136-145 Beslutande Isabella Jernbeck (M) Ersättare Bo Wihlborg (KD) Anna-Lena Corell (M) (ej 138) Åke Alm (M) (

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Stadsarkitektkontoret 2012-01-12 SAMRÅD NORMALT PLANFÖRFARANDE Ändring av detaljplan för Gällstaö 1:29 m fl på Ekerö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr PLAN.2010.27.214 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Tobias Hellberg Söderhäll (S) ledamot 106-107, 109-118 Kent Fredriksson (S) ersättare 108, 113-118

Tobias Hellberg Söderhäll (S) ledamot 106-107, 109-118 Kent Fredriksson (S) ersättare 108, 113-118 Miljö och byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kristinelundsvägen 4, Dammen, Köping, kl 08.15-10.50 ande Per Carlesson (S) ordförande Lena Vilhelmsson (S) v ordförande Tobias Hellberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (11) 2008-12-04 1 (11) Plats och tid Högalidshemmet, salongen. Kl 13.30 16.20 ande Anna Gustavsson, ordf, ON Arne Johansson, v ordf SRF Ingvar Malmström, HLR Gun Arhag, Reumatikerför Yvonne Gustavsson, HRF

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Kommunhuset, kl Ej tjänstgörande Kjell Öhrström (m) Georg Gustafsson (s) ersättare Sivert Åkerljung (kd) Inger Andersen (s)

Kommunhuset, kl Ej tjänstgörande Kjell Öhrström (m) Georg Gustafsson (s) ersättare Sivert Åkerljung (kd) Inger Andersen (s) 2 1(11) Kommunhuset, kl 16.00 17.15 Peter Carpelan (m), ordf Henry Molvidson (m) Lennart Nilsson (m) Lena Blomstergren (m) Jan-Eric Billter (fp) Lennart Ljungblom (fp) Christina Blom Andersson (kd) Ulric

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2016-09-22 Ärendelista 80 Dnr 2016-000076 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2016 81 Dnr 2016-000163 Remiss av förslag från barn- och ungdomskonferensen

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2010-09-23 10 Plats och tid Tullbackagården, 2010-09-23 kl 17.30 18.45 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta

Läs mer

Protokoll

Protokoll Tid och plats Måndagen den 24 september 2012, kl 18.00-20.00 i Debatten Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Gunilla Lindberg (FP) ordförande Jill Nilsson (M) Monica Wallenius (M) Hans

Läs mer

, kl i Kommunhuset, lokal Prologen

, kl i Kommunhuset, lokal Prologen Byggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2016-06-22, kl 18.00-19.10 i Kommunhuset, lokal Prologen Beslutande Tjänstgörande ersättare Lennart Nilsson (M) ordförande Dick Ullgren (M) Charlotte

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (17)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (17) 2011-02-17 1 (17) Plats och tid Senioren, stora sammanträdesrummet Hässleholm 13.30-15.00 ande Förtoendevalda: Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Irene Nilsson (s) ON Peter Groth (mp) BN Ernst Herslow

Läs mer

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S)

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2019-01-23 kl 08.30-12.00 Ajournering 8, kl. 11:15-11:30 Beslutande Närvarande ersättare Robert Yngve (KD) ordförande Gunilla Ohlin (L) Klaes Mattsson (M)

Läs mer

Väsbysalen, Väsbygården, Allévägen 63, Vallentuna torsdagen den 21 november 2002 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18.

Väsbysalen, Väsbygården, Allévägen 63, Vallentuna torsdagen den 21 november 2002 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18. Handikapprådet 2002-11-21 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Väsbysalen, Väsbygården, Allévägen 63, Vallentuna torsdagen den 21 november 2002 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas

Läs mer