Högsby kommun Protokoll 1(10) Socialutskottet. Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist (kd) Nedzad Talovic (s)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Högsby kommun Protokoll 1(10) Socialutskottet. Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist (kd) Nedzad Talovic (s)"

Transkript

1 Högsby kommun Protokoll 1(10) Socialutskottet Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunhuset, kl Beslutande Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist (kd) Nedzad Talovic (s) Övriga deltagande Socialchef Stellan Lindeberg Eva-Lisa Gustavsson, områdeschef Handikapp, Linda Blomqvist, biståndsbedömare, 30 Margareta Johansson, Ifo-chef, Utses att justera Nedzad Talovic Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Stellan Lindeberg Ordförande... Ingemar Svanström Justerande..... Nedzad Talovic ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Nämnd / styrelse Socialutskottet Sammanträdesdatum Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunhuset Underskrift...

2 Högsby kommun Protokoll 2 SU 30 DNR: SU/ Ökade behov inom handikappomsorgen Områdeschef och biståndsbedömare informerar socialutskottet om den behovsutveckling som är för handen i handikappverksamheten. Nya tunga ärenden har tillkommit och tidigare aviserade kommer snart att behöva insatser, där det framför allt handlar yngre personer som behöver boende och tillsyn. Socialutskottet fick ett beslut ifrån Kommunstyrelsen att inrätta servicebostäder för funktionshindrade inom befintlig budgetram. Socialutskottet sade dock i detta sammanhang att man var mycket tveksam till att kunna finansiera verksamheten fullt ut genom omfördelningar i befintlig verksamhet. Som situationen är idag är det två personer som behöver akuta insatser genom personlig assistans i sitt hem. Personalbehovet är ca 5.0 heltidstjänster för dessa ärenden. Ca 4 5 personer är också i akut behov av serviceboende med personalstöd dygnet runt. Områdeschef och socialchef kommer omgående att ta fram kostnadsbilden för täcka behovet av boendestöd och nuvarande kostnader (köp av plats) för dessa personer, samt den alternativkostnad som uppstår om kommunen inte gör något på hemmaplan dvs att kommunen behöver upphandla omsorgen av annan huvudman. Områdeschefen får i uppdrag att färdigställa de akuta utredningarna ned inriktning personlig assistans samt att socialchefen redovisar situationen i handikappomsorgen på Kommunstyrelsens möte den 24 april.

3 Högsby kommun Protokoll 3 SU 31 DNR:SU/ Omvandling av medel för ledsagning till en tjänst Stora svårigheter finns att verkställa beslut om ledsagning inom handikappverksamheten eftersom det inte går att hitta personal/ledsagare som vill arbeta med små och korta tjänstgöringstider. Handikappverksamheten vill dock försöka lösa situationen genom ett projekt under ett års tid som innebär att delar av de medel som finns för ledsagning omvandlas till en heltidstjänst vilken enbart har ledsagningsuppdrag. Projektet har diskuterats med socialförvaltningen och där ställer man sig positiv till detta. Socialutskottet ser positivt på projektet och noterar informationen till protokollet.

4 Högsby kommun Protokoll 4 SU 32 DNR: SU/ Situationen inom Individ- och Familjeomsorgen. IFO-chefen redovisar personalsituationen på avdelningen och under juni månad blir man fullbemannade igen eftersom flera socialsekreterare har slutat för arbete i andra kommuner. En ny organisationsskiss och ny telefonlista har tagits fram och delges ledamöterna. Ett nytt tvångsomhändertagande av två små barn, samt dispyt med Migrationsverket centralt om uteblivna ersättningar för kommunplacerade barn utan legala vårdnadshavare upptar för närvarande mycket tid på avdelningen. Socialutskottet noterar informationen till protokollet.

5 Högsby kommun Protokoll 5 SU 33 DNR:KU/ Flyktingmottagandet i kommunen Kommunledningsutskottet har givit utskott och förvaltningar i uppdrag att lämna synpunkter på ett kommunalt flyktingmottagande med 40 platser per år. Enligt Integrationsverkets egen fördelningsnyckel över det långsiktiga behovet av introduktionsplatser i Sveriges kommuner vill man att Högsby kommun skall ta emot 19 flyktingar 2007, 22 flyktingar 2008 och 17 år Kommunen har inte haft något organiserat mottagande sedan 2003 då Högsby tog emot 110 flyktingar. Trots detta har det skett en inflyttning till kommunen i genomsnitt 14 flyktingar per år de senaste åren genom anhöriginvandring och spontaninflyttning. I år har det hittills kommit 8 flyktingar. Beslutar Kommunfullmäktige om att ta emot 40 flyktingar per år finns inga garantier att det inte blir det dubbla genom anhöriginvandring exempelvis. I detta perspektiv kan det vara värt att uppmärksamma att Kommunfullmäktige fattade beslut i samband med mottagandet av 100 flyktingar att flyktingmottagningen skulle utökas, men därav blev intet. Mot bakgrund av de senaste årens allvarliga händelser i flyktingmottagandet och den pressade arbetssituation för socialtjänsten utan stöd ifrån de statliga myndigheterna är förutsättningarna för ett nytt mottagande begränsade. Stödet saknas både praktiskt, i bemötande och genom bristande ekonomisk ersättning för de extraordinära kostnader kommunen faktiskt har. Högsby kommun har under det senaste decenniet haft ett av landets största flyktingmottagande efter befolkningsunderlag och har dessutom sedan ett par år tillbaka asylverksamhet ifrån Migrationsverket i kommunen. Kommunen har tagit ett oproportionerligt stor ansvar för flyktingsituationen i Sverige och socialutskottet anser att kommunen inte har resurser att ta emot ytterligare flyktingar. Socialutskottet vill istället att det görs en kraftansträngning ifrån kommunens sida att ge de flyktingar som finns i dag i kommunen så bra förutsättningar som möjligt i sitt nya hemland. Detta kräver både tid och resurser och skulle det beslutas om en utökning utöver den spontana inflyttning som sker idag har inte individ- och familjeomsorgen möjlighet att hantera detta med nuvarande resurser. Socialutskottet ställer sig därför avvisande till en utökning av flyktingmottagandet och anser att nuvarande anhörig- och spontaninvandring ligger inom de ramar kommunen kan hantera.

6 Högsby kommun Protokoll 6 SU 34 DNR:SU/ Budgetuppföljning januari mars 2007 Socialchefen redovisar budgetläget i alla verksamheter efter tre månader. Individ- och familjeomsorgen uppvisar ett stort underskott bland annat beroende på två tunga missbruksplaceringar. Äldreomsorgen har ett underskott till största delen beroende på att den besparing som beslutades i budgeten för 2007 ej kunnat verkställas, tack vare den nya arbetstidslagen. Arbetsmarknadsenheten och flykting har också underskott genom att besparingar ej klarats i biståndet till flyktingarna samt ändringar i statens reglemente för plusjobben. Efter justeringar med periodiseringar av intäkter och kostnader ligger verksamheterna på ett underskott på ca 1600 tkr efter tre månader. Socialutskottet kommer att göra särskilda ansträngningar för att se om delar av besparingen inom äldreomsorgen kan realiseras under året, trots arbetstidslagen, men med tanke på att vårdbehoven i det särskilda boendet trots allt har minskat under det sista året. Socialutskottet noterar redovisningen till protokollet.

7 Högsby kommun Protokoll 7 SU 35 DNR:SU/ Budget år 2008 Socialutskottet diskuterade på sitt förra sammanträde nedskärningsförslag i budgeten år Den ekonomiska ramen för socialtjänsten har minskat med 3929 tkr. Mot bakgrund av den ekonomiska situationen i år bedömer socialutskottet att det svårligen går att hantera dessa förslag samtidigt som både handikappverksamheten och individ- och familjeomsorgen pekar på ökade behov och kostnader för sina verksamheter. I de budget förslag som lagts fram är det få saker som kan göras på kort sikt, utan skall radikala omställningar kunna göras i socialtjänstens budget måste större strukturella förändringar till, exempelvis i det särskilda boendet. Detta görs ej på kort sikt utan kräver flera års handläggning, men beslut behöver fattas nu om färdriktningen. Socialutskottet begär att få en särskild diskussion med Kommunstyrelsen för att analysera budgeten för socialtjänsten och hur man skall kunna få denna i balans framöver.

8 Högsby kommun Protokoll 8 SU 36 DNR:SU/ Mål och riktlinjer Socialutskottet beslutar att sätta in ett extra sammanträde den 23 april kl för att fastställa dessa inför år 2008.

9 Högsby kommun Protokoll 9 SU 37 DNR:SU/ Ansökan om permanent serveringstillstånd Salaheddin El Mawla, Nedre Lotsgatan 13, Påskallavik ansöker om serverings- tillstånd enligt 7 kap 5 Alkohollagen gällande Tombstone Restaurang och Pub, Storgatan 61, Högsby. Ansökan är ett byta av driftansvarig. Lokalerna och verksamheten har sedan tidigare godkänts för alkoholservering. Utredning har företagits i ärendet och alkoholhandläggaren tillstyrker ansökan.. Socialutskottet beslutat att bevilja serveringstillstånd enligt ansökan.

10 Högsby kommun Protokoll 10 SU 38 DNR:SU/ Delgivningar Utskottet delges den färdiga utredningen om Centrum mot våld i nära relationer som länets 5 norra kommuner gemensamt tagit fram. Den presenteras den 24 april i Vimmerby för politiker och tjänstemän. Ingen ifrån utskottet har möjlighet att deltaga. En inbjudan om utbildning i Oskarshaman om godemans verksamheten den 27 april. Ingen ifrån utskottet har möjlighet att deltaga.

Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic (s) Stellan Lindeberg, socialchef Marianne Ek, områdeschef, 16-17

Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic (s) Stellan Lindeberg, socialchef Marianne Ek, områdeschef, 16-17 Högsby kommun Protokoll 1(9) Socialutskottet Sammanträdesdatum 2007-03-07 Plats och tid Kommunhuset, kl 10.30-12.00 Beslutande Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic

Läs mer

Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic (s) Socialchef Stellan Lindeberg

Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic (s) Socialchef Stellan Lindeberg Högsby kommun Protokoll 1(10) Socialutskottet Sammanträdesdatum 2007-01-10 Plats och tid Kommunhuset, kl 08.00-10.00 Beslutande Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic

Läs mer

Högsby kommun Protokoll 1(7) Socialutskottet

Högsby kommun Protokoll 1(7) Socialutskottet Högsby kommun Protokoll 1(7) Socialutskottet Sammanträdesdatum 2007-10-03 Plats och tid Kommunhuset onsdagen den 3 oktober 2007, kl 10.00-13.00 Beslutande Ingemar Svanström (c), ordförande Marita Björkvall

Läs mer

Högsby kommun Protokoll 1(13) Socialutskottet. Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist (kd) Nedzad Talovic (s)

Högsby kommun Protokoll 1(13) Socialutskottet. Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist (kd) Nedzad Talovic (s) Högsby kommun Protokoll 1(13) Socialutskottet Sammanträdesdatum 2007-06-04 WEBVERSION Plats och tid Kommunhuset måndagen den 4 juni 2007, kl 10.00-12.30 Beslutande Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar

Läs mer

Socialnämnden 2012-09-12

Socialnämnden 2012-09-12 215 Omprövning av beslut avseende köp av extern plats... 2 216 Delegationsbeslut... 3 217 Personlig assistans och ledsagning i entreprenadform... 4 218 Brukarråd inom äldreomsorgen... 6 219 Delgivningar...

Läs mer

Socialnämnden 2007-09-18 1 (15)

Socialnämnden 2007-09-18 1 (15) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-09-18 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-09-18, kl. 13.00-15.30 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Benny

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-09-26 2 SN 89 Dnr Resultatinformation 2007:8 Ekonom Karin Johansson redovisar ekonomisk uppföljning för augusti månad samt personalstatus inom äldreomsorgen. Socialchef Inger Brandt

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14)

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2015-09-23, kl 0900-1330 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Maria Alldén, V Irene

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2015-06-16 87-96

Protokoll. Socialnämnden 2015-06-16 87-96 Socialnämnden 87-96 2 87 Utökat tillstånd för alkoholservering till allmänheten - O learys...5 88 Tillfälligt tillstånd för alkoholservering till allmänheten - Lejonberget AB (Savannen)...6 89 Presentation

Läs mer

Ann-Christine Bingåker. Pia Ingvarsson 2015-01-31

Ann-Christine Bingåker. Pia Ingvarsson 2015-01-31 1 1 Plats och tid Socialförvaltningen, kl 09.00-10.50 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Verksamhetschef Anders Johansson Omsorgschef Marianne Ek, 7, 13 LSS-handläggare Catarina Karlsson, 7, 13 Projektledare Asta Andersson, 7

Verksamhetschef Anders Johansson Omsorgschef Marianne Ek, 7, 13 LSS-handläggare Catarina Karlsson, 7, 13 Projektledare Asta Andersson, 7 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Kommunhusets tingssal onsdagen den 13 april 2011, kl 09.00-12.00 Beslutande Jonas Erlandsson (S), ordförande Diana Bergeskans (S) Marita Björkvall

Läs mer

Socialnämnden 2015-12-10

Socialnämnden 2015-12-10 141 Budgetuppföljning... 2 142 Revidering av socialförvaltningens attestförteckning... 3 143 Riktlinjer för kravverksamhet... 4 144 Uppföljning av situation i personalgrupp... 5 145 Bostad med särskild

Läs mer

Socialnämnden 2006-02-14 1 (19) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-12-13, kl. 13.00-16.50.

Socialnämnden 2006-02-14 1 (19) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-12-13, kl. 13.00-16.50. Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2006-02-14 1 (19) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-12-13, kl. 13.00-16.50. Beslutande Sune Frisk, ordförande Anita Johansson Kerstin Hugosson Urban

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2009-10-22 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2009-10-22 1 Vård- och omsorgsnämnden 2009-10-22 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2009-10-22 kl 08.00-11.45 Beslutande Anne Sörqvist (C) ordförande Gunnar Dahlstrand (C) Terttu Martinsson (C) Torbjörn Kock

Läs mer

Socialkontoret, Tingshusgatan 1, 281 31 Hässleholm

Socialkontoret, Tingshusgatan 1, 281 31 Hässleholm Socialnämnden 2007-10-23 1 (15) Plats och tid Tingshusgatan kl 15.00-17.00 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande

Läs mer

J^^É.t Måns Nilsson (S)

J^^É.t Måns Nilsson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 16.00-16.25 Louise Branting (C), ordförande

Läs mer

Pia Ingvarsson Torsdagen den 23 september 2010. Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2010-10-16

Pia Ingvarsson Torsdagen den 23 september 2010. Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2010-10-16 2010-09-23 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, torsdagen den 23 september 2010 kl. 9.00 11.45 Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Socialnämnden 2010-10-19. Föredragningslista

Socialnämnden 2010-10-19. Föredragningslista 2 (31) Föredragningslista 178 Val av protokolljusterare 179 Anmälan av övriga ärenden 194 Informationsärenden a. Statistik boenderådet och meddelande om utskrivningsklara från heldygnssjukvård b. Kvarteret

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2008-06-10 89 Plats och tid Humlegårdens samlingssal 2008-06-10, kl 16.00 18.25 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Olle Olsson (s), ordförande Bo Sävhammar (kd) Tomas Ring (s)

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Socialnämnden 2007-05-22 1

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Socialnämnden 2007-05-22 1 Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Socialnämnden 2007-05-22 1 Plats och tid Högantorp tisdagen den 22 maj kl. 19:00 20:15 Beslutande Mikael Romanoff, ordförande (fp), 45-49 och 51-54 Ulla Wickstein (m)

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 27 maj 2015, kl 13.00 14.10

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 27 maj 2015, kl 13.00 14.10 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 27 maj 2015, kl 13.00 14.10 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S) Susann

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2014-06-18 (58)78 Plats och tid Anhörigcentrum Vingåker, onsdagen den 18 juni, klockan 16.00-19.00 Beslutande Övriga deltagande Anneli Bengtsson (S), ordf Bo Sävhammar (KD) Sari Thorén (M)

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämnden

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämnden ' ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-05-07 Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Skånes Fagerhultrummet Kommunhuset Tisdagen den 7 maj 2013, klockan 13.30 Madeleine

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 (10)

Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 (10) Tid och plats: Kommunhuset, kl 14.00-16.30 Avser : 41-48 ande: Övriga närvarande: Benny Pedersén (S), ordförande Anneli Bodin (S), 1:e vice ordförande Joachim Aude

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 21 maj 2015, kl 13.30. Sekreterare Paragrafer 76-88. Margaretha Gadde-Jennische Karl-Arne Larsson ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 21 maj 2015, kl 13.30. Sekreterare Paragrafer 76-88. Margaretha Gadde-Jennische Karl-Arne Larsson ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-15.15 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande, 76-77, 79-88 Karl-Arne Larsson (C) Gudrun Wängelin-Lernskog

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-02-10 Innehåll 20 Verksamhet med personligt ombud... 28 21 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 29 22 Överföring av ram mellan programområden...

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2013-09-18 ( ) Kommunhuset, kl 16.00-18.20

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2013-09-18 ( ) Kommunhuset, kl 16.00-18.20 SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2013-09-18 ( ) Kommunhuset, kl 16.00-18.20 Beslutande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Jennie Wernäng (M) tjg ers Gun Simonsson (S) Maj-Britt

Läs mer

Jan Plantin (M) K ristina Pettersson (S) Å ke Malmqvist (MP), ersättare för Karl Arne Larsson (C) 17. Medborgarkontoret, Östervåla 28 januari 2014

Jan Plantin (M) K ristina Pettersson (S) Å ke Malmqvist (MP), ersättare för Karl Arne Larsson (C) 17. Medborgarkontoret, Östervåla 28 januari 2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30 12.00 Beslutande Karl Arne Larsson (C), ordförande, 2 16, 18 22 Inga Lill Hellgre n (S) Susanne Stambolidou T ellebo

Läs mer

Protokoll från Socialutskottets sammanträde 2010-09-15. Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Beslutande... 2

Protokoll från Socialutskottets sammanträde 2010-09-15. Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Beslutande... 2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (23) 2010-09-15 Protokoll från Socialutskottets sammanträde 2010-09-15 Innehållsförteckning ande... 2 Äldreomsorgen i Mariannelund, medborgarförslag...3 Rapportering

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-11-29 1 (15) Sammanträdesrum Bohuslän, 1:a vån Högskolecentrum, Vänersborg. Lutz Rininsland ANSLAG/BEVIS.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-11-29 1 (15) Sammanträdesrum Bohuslän, 1:a vån Högskolecentrum, Vänersborg. Lutz Rininsland ANSLAG/BEVIS. 2007-11-29 1 (15) Plats Sammanträdesrum Bohuslän, 1:a vån Högskolecentrum, Vänersborg Tid Torsdagen 29 november 2007, kl 08.30 10.50. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista,

Läs mer

Socialnämnden 2014-11-12

Socialnämnden 2014-11-12 232 Visning av nytt planerings- och insatsverktyg, Laps Care... 2 233 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen - äldre- och handikappomsorgen... 3 234 Budgetuppföljning... 4 235 PRIO-dialog

Läs mer

Utskottet för omsorg 2015-12-01. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50

Utskottet för omsorg 2015-12-01. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Mats Överfjord (M) Leif Appelgren (M) ersätter Ulf Sjölinder

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, Lokal: Bäcken. Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s. Anette Lundberg

Förvaltningsbyggnaden, Lokal: Bäcken. Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s. Anette Lundberg PROTOKOLL 1(24) Tid: Kl 08:00-12:00 Plats: Förvaltningsbyggnaden, Lokal: Bäcken Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s Anette Lundberg, s Harry Bäckström, s Lars-Åke Andersson, v Gun-Britt

Läs mer

Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Christine Andersson (S) Ingela Lind

Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Christine Andersson (S) Ingela Lind Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tid och plats Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf. (S) Christina

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd

Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd Sammanträdesdatum Sida 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd Förslag angående nya riktlinjer och vägledning vid 4 bedömning av ekonomiskt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2008-09-16 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 16 september 2008, kl. 14.00-19.10 Beslutande Övriga närvarande Kenth Hulth (s), ordförande Margaretha Johansson (s) Sirpa

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN Protokoll 1(14 ) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

HÖGSBY KOMMUN Protokoll 1(14 ) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum HÖGSBY KOMMUN Protokoll 1(14 ) Plats och tid Kommunhusets tingssal måndagen den 8 januari 2007 kl 08.30-09.30 Beslutande Ej beslutande Ewa Engdahl (c), ordförande Ingemar Bergquist (kd) Patrik Köhler (m)

Läs mer

Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.20. Peter Borgström, s 130-136

Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.20. Peter Borgström, s 130-136 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.20 Beslutande Mattias Wärnsberg, s Gunvor Nilsson, m Stig Andersson, s Gillis Gustafsson, m Göran Lundberg, s Gunilla Aronsson, c Ingbert Andersson,

Läs mer

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 125-137. Ann-Charlotte Elgh. Ordförande: Pontus Wessman. Justerande: Birgitta Lieberth

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 125-137. Ann-Charlotte Elgh. Ordförande: Pontus Wessman. Justerande: Birgitta Lieberth Socialnämnden 2014-10-16 1 (14) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2014-10-16, kl. 9.30-10.50 Gruppsammanträde: 8.00-9.30 Beslutande: Pontus Wessman (MP), ordf Siw Nordin (M) Ingegärd Brogren

Läs mer

Ann-Marie Flink, (s), ordförande Siw Karlsson, (s) Helena Stålhandske, (s) tjänstgörande ersättare Anna-Karin Kindgren, (c) Sören Norrby, (m)

Ann-Marie Flink, (s), ordförande Siw Karlsson, (s) Helena Stålhandske, (s) tjänstgörande ersättare Anna-Karin Kindgren, (c) Sören Norrby, (m) 1(10) Plats och tid ande Gröna rummet Bjursdalens servicehus, klockan 09.00-12.15 Ann-Marie Flink, (s), ordförande Siw Karlsson, (s) Helena Stålhandske, (s) tjänstgörande ersättare Anna-Karin Kindgren,

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-08-16 1

Kommunstyrelsen 2010-08-16 1 Kommunstyrelsen 2010-08-16 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren kl. 18:00-20:10 Beslutande Frånvarande Övriga deltagande Claes Jägevall (FP) Ann-Britt Danielsson (M) PeO Andersson (M) Siw Malmsten

Läs mer

2015-10-12 Datum då anslaget tas ned

2015-10-12 Datum då anslaget tas ned SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08:30 11:45 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Carin Palm (S) för Kenneth Axelsson, (M) Peder Griph, (S) Marianne

Läs mer

Socialnämnden 2011-10-12

Socialnämnden 2011-10-12 Socialnämnden 2011-10-12 250 Delgivning av protokoll... 2 251 Delegationsbeslut... 3 252 Budgetuppföljning... 4 253 Sammanställning av uppsökande verksamhet under 2011, personer födda 1931... 5 254 Kommunens

Läs mer

Gunilla Andersson - sn 20080624.doc Sida 1

Gunilla Andersson - sn 20080624.doc Sida 1 Gunilla Andersson - sn 20080624.doc Sida 1 Nr Socialnämnden 2008-06-24 1(17) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 24 juni 2008 klockan 08.30-12.30 Beslutande Daniel Jensen, ordf. (kd) Kerstin

Läs mer

Ajournering för lunch 12.15 13.15

Ajournering för lunch 12.15 13.15 1 Plats och tid Sessionssalen, Nämndhuset 08.15 13.45 Ajournering för lunch 12.15 13.15 Beslutande Ledamöter Ann-Christine Myrgren (S), ordförande Hans Sefbom (M), 2:e vice ordförande Lars Zetterlund (S)

Läs mer

Socialnämnden 2013-11-14 85

Socialnämnden 2013-11-14 85 Socialnämnden 2013-11-14 85 Plats och tid Hjernet, 2013-11-14 kl. 13.00-16.15 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Anna Pettersson (S), tj ers för Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Raimo Niskanen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2016-04-05 1 (9) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2016-04-05, kl 13 00 15 30 Beslutande Sylvia Samuelsson ordförande Stefan Åhlin Helly Johansson Malin

Läs mer

Omsorgsnämnden 2009-05-28 1 (18)

Omsorgsnämnden 2009-05-28 1 (18) Omsorgsnämnden 2009-05-28 1 (18) Plats och tid Tingshuset, torsdagen den 28 maj 2009, kl. 16.00-18.20 Ajournering kl.17.10-17.30 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande

Läs mer

Jonas Erlandsson (S), ordförande Diana Bergeskans (S), 25-26 Marita Björkvall (KD) Verksamhetschef Anders Johansson

Jonas Erlandsson (S), ordförande Diana Bergeskans (S), 25-26 Marita Björkvall (KD) Verksamhetschef Anders Johansson HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Beslutande Kommunhusets tingssal onsdagen den 16 november 2011, kl 08.30-15.30 Jonas Erlandsson (S), ordförande Diana Bergeskans (S), 25-26 Marita

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-05-20 1 (15)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-05-20 1 (15) 2014-05-20 1 (15) Plats och tid Älmhults kommunhus tisdagen 20 maj 2014 kl. 08.30-11.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Kramstarummet, plan 3, 13:15-15:00 Beslutande: Ordförande Tommy Olsson (C) Vice ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson Anna-Maria Winblad Ingvar Pettersson Kurt Rådlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(23)

Sammanträdesprotokoll 1(23) Sammanträdesprotokoll 1(23) Plats och tid Öjersbo konferens, 15.00 19:30 ande Gunnar Tiger (S) ordförande Annika Hedberg Roth (S) Åke Andersson (V) Nancy Ibarra (V), tjg ersättare Torsten Jansson (S),

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Personalutskottet 2015-09-09

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Personalutskottet 2015-09-09 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Tingssalen, onsdagen den 9 september 2015 kl:08.00-12.15 Beslutande Mikael Jonnerby (C), ordförande Per Gröön (C), ledamot Carl-Axel Blom (S), v

Läs mer

Tjänstemän Bodil Sundlöf, förvaltningschef 117-127 Marie Olsson Taxén, enhetschef 117 Angela Samarzija, nämndsekreterare

Tjänstemän Bodil Sundlöf, förvaltningschef 117-127 Marie Olsson Taxén, enhetschef 117 Angela Samarzija, nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Gunnel Persson (s)

Läs mer

Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Karin Nodin (C) Marianne Larsson (M) Märta Collén

Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Karin Nodin (C) Marianne Larsson (M) Märta Collén Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tid och plats Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Anita Augustsson (KIM) tjg för Daniel Jensen(KD)

Läs mer

Anna Lövgren Berndt Franzén. Socialkontoret 2007-03-01 Paragrafer. Lena Nockert

Anna Lövgren Berndt Franzén. Socialkontoret 2007-03-01 Paragrafer. Lena Nockert 1 (19) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Boken kl 14.00 16.50 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Lövgren (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

Gunilla Östlund (V) Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Dennis Byberg (M) Maj Stenson (FP) tj ers

Gunilla Östlund (V) Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Dennis Byberg (M) Maj Stenson (FP) tj ers 1( 12) Plats och tid, Socialkontoret, Hagfors, kl 09:00-10.15 ande Åsa Johansson (S) Gunilla Östlund (V) Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Dennis Byberg (M) Maj Stenson (FP) tj ers

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 35 Godkännande av dagordning... 44 36 Redovisningar av placeringar inom Individ- och familjeomsorgen... 45 37 Fortsatta insatser för män som utövar våld i nära relationer... 46 38

Läs mer

Karin Björkman, socialchef Anna-Lena Lilja, förvaltningssekreterare ANSLAG / BEVIS. Socialnämnden 2012-11-12. Socialkansliet

Karin Björkman, socialchef Anna-Lena Lilja, förvaltningssekreterare ANSLAG / BEVIS. Socialnämnden 2012-11-12. Socialkansliet Sammanträdesprotokoll 1 (18) Plats och tid Måndagen den 12 november 2012 i Portalen, Baggängsvägen 65, klockan 13.00-18.00 Beslutande Ingegerd Bennysson (S), ordförande Reidar Johansson (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden 2011-04-13

Socialnämnden 2011-04-13 Socialnämnden 2011-04-13 94 Delgivning av protokoll... 2 95 Delegationsbeslut... 3 96 Ansökan om ekonomiskt bistånd till boendeskuld... 4 97 Ansökan om ekonomiskt bistånd till tandvård... 5 98 Ansökan

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Beslutande Kommunhusets tingssal onsdagen den 19 september 2012, kl 08.30-15.30 Jonas Erlandsson (S), ordförande Diana Bergeskans (S) Marita Björkvall

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) 60-67 Lars-Gunnar Andersson (s) Gabrielle Boström (kd)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) 60-67 Lars-Gunnar Andersson (s) Gabrielle Boström (kd) Plats och tid Kommunkontoret 2015-05-11 kl 8.00 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) 60-67 Lars-Gunnar Andersson (s) Gabrielle Boström (kd) Övriga deltagare

Läs mer

Maria Lindeberg, projektkoordinator, 11-14 Stig Fjelheim, IT-projektledare, 15 Emma Rauf-Otworowski, nämndsekreterare. Bengt-Erik Johansson

Maria Lindeberg, projektkoordinator, 11-14 Stig Fjelheim, IT-projektledare, 15 Emma Rauf-Otworowski, nämndsekreterare. Bengt-Erik Johansson Kommunala handikapprådet 2015-04-09 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset Dragonvägen 86. Lokal: Vilundarummet. Torsdagen den 9 april, klockan 09:00-11.30 Ledamöter: Ann-Christin Martens (S) Anders Rosén

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-05-25 kl. 08.30-10.46. Sekreterare. Fanny Palmér- Holst. Ordförande. Lars Ingvert. Justerande.

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-05-25 kl. 08.30-10.46. Sekreterare. Fanny Palmér- Holst. Ordförande. Lars Ingvert. Justerande. 2016-05-25 1(14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-05-25 kl. 08.30-10.46 Paragrafer 72-80 Utses att justera Vidar Lundbäck Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-05-31 Underskrifter

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum s arbetsutskott 2011-11-09 1(17) Sida Plats och tid Åsele kommunhus, 2011-11-09, kl 09 00 13 00 Beslutande Gunnel Jonsson (s) ordförande Peter Danielsson (s) Brage Sundberg (åkl) Övriga

Läs mer

Vuxennämnden 2000-08-15 1. Kommunhuset, rum 293, kl 13.30-16.15.

Vuxennämnden 2000-08-15 1. Kommunhuset, rum 293, kl 13.30-16.15. Vuxennämnden 2000-08-15 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.30-16.15. Beslutande Heikki Perttula Kerstin Eriksson Jan Staszewski Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Britt-Marie Kärngren Sven Gustafsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2011-05-23 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.15 15.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a personuppgiftslagen eller offentlighets- och sekretesslagen. Beslutande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2011-08-23 52 (62) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, tisdagen den 23 augusti 2011, kl. 17.30-18.45 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Gerd Johansson (KD) tjänstg ers 43 Kent

Läs mer

Jessica Danielsson, FP, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Maurice Leroy, C Esbjörn Andersson, C

Jessica Danielsson, FP, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Maurice Leroy, C Esbjörn Andersson, C 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 19 november kl 14.00-15.20 Beslutande Ledamöter Jessica Danielsson, FP, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Maurice Leroy, C Esbjörn Andersson,

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2006-02-22 1 (22) Socialkontoret, kl. 9.00 13.15

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2006-02-22 1 (22) Socialkontoret, kl. 9.00 13.15 2006-02-22 1 (22) Plats och tid Socialkontoret, kl. 9.00 13.15 Beslutande Stefan Lamme (m) Pia Ingvarsson (s) Anita Svensson (c) tjänstgörande ersättare för Ulf Johansson (c) 17-35 Cecilia Edman (öp) 17-33

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2008-06-13 Anslags nedtagande: 2008-07-05

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2008-06-13 Anslags nedtagande: 2008-07-05 Socialnämnden 2008-06-10 1 (19) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, tisdagen 2008-06-10, kl. 10.00-12.05 Gruppsammanträde: 8.00-10.00 Beslutande: Ingegärd Brogren (c) Per Adolfsson (kd), ersättare Siw

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdag 2015-08-26 Innehåll 103 Tillkommande ärenden och godkännande av föredragningslista... 118 104 Statusrapport... 119 105 Öppna jämförelser Stöd till personer

Läs mer

Svea Hund i kommunhuset, den 5 februari 2015, kl. 08.00-10.00

Svea Hund i kommunhuset, den 5 februari 2015, kl. 08.00-10.00 Sammanträdesdatum: Familjenämndens utskott för gymnasie-, Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.00-10.00 Beslutande Anders Albäck (FP), ordförande Sven Gunnarsson (MP), 1:e vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden 2009-11-11

Socialnämnden 2009-11-11 Socialnämnden 2009-11-11 283 Delgivning av protokoll...2 284 Delegationsbeslut...3 285 Rapport avseende ej verkställda beslut...4 286 Socialnämndens sammanträdesdagar 2010...5 287 Återbesättning av tjänst

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-01-17 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-01-17 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 08:30-12:10 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Plats Rodret Ledamöter Lillemor Arvidsson (M) ordförande Janette Olsson (S) vice ordförande, ej 4-5 Inger Johnsson (C) Christian Andersson

Läs mer

Socialnämnden 2006-03-14 1 (11)

Socialnämnden 2006-03-14 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2006-03-14 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-12-13, kl. 13.00-15.50 Beslutande Sune Frisk, ordförande Anita Johansson Kerstin Hugosson Urban

Läs mer

Socialnämnd 2010-09-27 1

Socialnämnd 2010-09-27 1 Socialnämnd 2010-09-27 1 Plats och tid Socialtjänsten, 16.00-17.45 Beslutande Bengt Andersson (C), ordförande Per Gren (S) Louise Averhed (M) Ove Emanuelsson (M) Annika Eclund (KD) Inger Strand (FP) Agneta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2015-11-23 97 (104) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 23 november 2015, kl. 08.00-08.45 Beslutande Leif Skeppstedt (S) ordf Robert Davidsson (C) Övriga deltagande Thorsten Schnaars, enhetschef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2011-09-14 65 (76) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 14 september 2011, kl. 08.30-12.00 Beslutande Stefan Westin (S) ordf Rutger Hallin (M) Övriga deltagande Utses att justera Lena Furén,

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 21 september 2011, kl 13.00 15.45

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 21 september 2011, kl 13.00 15.45 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 21 september 2011, kl 13.00 15.45 Beslutande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2006-11-22 1. (23)

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2006-11-22 1. (23) Socialnämnden 2006-11-22 1. (23) Plats och tid: Letälvsgårdens samlingssal, kl. 13.15 17.05. Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Bjarne Rasmussen (s), ordförande Ingvar Näsman (s) Annica

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag PROTOKOLL 2012-09-19 1(16) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 17.30 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Björn Liljedahl (M) Göran Malmestedt

Läs mer

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2008-12-18 217 Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Håkan Anderberg, (m) ordf. Henrik Kvennberg, (m) ledamot Ingrid Håkansson, (m) ledamot Lars

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Vård- och omsorgsnämnden 2007-05-31. Camilla Salomonsson BEVIS. Vård- och omsorgskontoret.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Vård- och omsorgsnämnden 2007-05-31. Camilla Salomonsson BEVIS. Vård- och omsorgskontoret. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.00 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Gun Cederbaum (m) Ann Svensson (s) Klas-Gunnar Appel (s) Bjarne Westerlund (s) Katarina

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott s arbetsutskott Sammanträdesdag 2015-03-25 Innehåll 34 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 40 35 Överföring av ram mellan programområden... 41 36 Ansökan om serveringstillstånd

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.50 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2015-10-12 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, kl 08:55 11:35 Ledamöter Margareta Johansson (C) ordförande Jerry Sellin (Op) vice ordförande Gunnel Jonsson (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 3 september 2014 kl. 08:15 10:50. Kommunkontoret I Bergsjö 2014-09-09

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 3 september 2014 kl. 08:15 10:50. Kommunkontoret I Bergsjö 2014-09-09 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (5) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 3 september 2014 kl. 08:15 10:50 Beslutande Åke Bertils (S) Anders Engström (S) Yvonne

Läs mer

Socialnämnden 2014-06-18

Socialnämnden 2014-06-18 149 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen äldre- och handikappomsorgen... 2 150 Budgetuppföljning... 3 151 Redovisning av innebörden av personkrets enligt LSS... 4 152 Fördelning av avkastning

Läs mer

PROTOKOLL. Socialnämnden 2008-09-16. Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Socialnämnden 2008-09-16. Plats och tid för sammanträdet Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 16 september 2008 kl 18.30 20.05 Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Huido Mesilane

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14)

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Kommunhusets tingssal onsdagen den 18 april 2012, kl 08.30-17.00 Beslutande Jonas Erlandsson (S), ordförande Diana Bergeskans (S) Marita Björkvall

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, 2014-01-20, kl 1300-1540 ande Kurt Wennberg, S, 1-3 Anne Niska, S, 4-9 Laila Mäki, S Åke Johdet, S, 3-9 Maria Alldén, V Stig Töyrä,

Läs mer

Uppsättande: 2012-10-04 Nedtagande: 2012-10-26

Uppsättande: 2012-10-04 Nedtagande: 2012-10-26 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl 18:00 20:10 Plats och tid 83-97 Anna Strand (C) Marie Raask (S) Lars Lewander (M) Adam Algotsson (M) Agne Eklund (FP) Hamza Demir (V) Marina Borneblad (MP) Olli Högström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Erstavik, stadshuset, den 17 november 2009 kl. 17.00 18.25 ande Eva Öhbom Ekdahl (M) Jan-Eric Jansson (KD) Annika Jung Backman (M) Hans-Åke Donnersvärd (S) Arne Larsson (M) Inga-Lisa Dahlbäck

Läs mer

Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55

Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55 Omsorgsnämnden 2015-06-10 1(2) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 10 juni 2015 kl. 13.15 15.45 Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55 Justerade paragrafer 33-45 Beslutande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Arbete och välfärdsförvaltningen, Östra Kaserngatan mötesrum 5:5. Kl. 13:30-16:10 ande Radovan Javurek (FP) Ewa Jakobsen (M) Mats Edin (S) Maria Nilsson (S) Tommy

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 253 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Katarina Christensson, miljöchef, 142 Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera

Läs mer

Lars-Magnus Ek, (c) ordförande Magnus Gabrielsson, (s) Anders Johansson, skolchef Ewa Engdahl, (c), 21

Lars-Magnus Ek, (c) ordförande Magnus Gabrielsson, (s) Anders Johansson, skolchef Ewa Engdahl, (c), 21 Högsby kommun Protokoll 1(7) Utbildningsutskottet Sammanträdesdatum 2007-04-11 Plats och tid Kommunhuset, kl 09.00-12.00 Beslutande Lars-Magnus Ek, (c) ordförande Magnus Gabrielsson, (s) Övriga deltagande

Läs mer