1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 2 juni 2017 godkänns och läggs till handlingarna.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 2 juni 2017 godkänns och läggs till handlingarna."

Transkript

1 Anteckningar Pensionärsrådet Tid: Fredagen 15 september kl Plats: Omsorgsförvaltningens sammanträdesrum 1 Närvarande: Lars Isacsson (S) Johan Thomasson (M) Patrik Sundin (S) Ulla Bäckström PRO Avesta Sid Sandström PRO Horndal Lars Åke Carlsson SPF Leif Karlsson PRO Krylbo Närvarande ej kallade:göran Bengtsson PRO Avesta, Lars Ahlm SPF och Margareta Forsman PRO Krylbo Susanne Berger (S) Mikael Westberg (S) Laila Borger (S) Natanel Lönn RPG Helena Roininen Finska PRO Maj-Britt Birath SKPF Rolf Thörn PRO Grytnäs Ärenden: 1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 2 juni 2017 godkänns och läggs till handlingarna. 2. Omsorgsförvaltningen informerar: Susanne Berger ordf. i omsorgsstyrelsen, Cecilia Dresch utredare och Anna Nurmilehto resultatenhetschef omsorgsförvaltningen. Handlingsplan för Äldre strategin: Pensionärsrådet har ställt frågan till omsorgsförvaltningen: Finns det en handlingsplan/tidplan kopplat till Äldre strategin? Hur ska utveckling enligt Äldrestrategin ske? Cecilia Dresch berättar att man just nu ser över Äldrestrategin. Äldrestrategin ska revideras och förtydligas. Mål ska sättas med tidsangivelser för när de ska vara nådda. Under hösten kommer en tidsplan för revidering att göras. Socialstyrelsens strategi ska sätta sin prägel på Äldrestrategin.

2 Sida 2 Anna Nurmilehto, resultatenhetschef informerar om att våren 2019 kommer det att finnas 36 nya platser på Balders hage som nu skall byggs kommer 51 nya platser på heldygnsboende att finnas. Susanne Berger ordförande i omsorgsstyrelsen informerar: Sommar 2017 har bemanningen på våra boenden varit bättre än sommaren Det stora bekymret är bristen på sjuksköterskor, 38 sjukskötersketjänster varav 14 är vakanta. Läget är kritiskt med sjuksköterskebrist i hela landet. Avesta kommun samarbetar med Avesta lasarett för att få en lösning när det gäller tillgång till personal för hela södra Dalarna. Bristen gäller även utbildade undersköterskor. Samarbetet sker också med högskolan. Just nu står 22 personer i kö för särskilt boende, väntetiden är 91 dagar. För att minska antalet betaldygn hos Landstinget har nödlösningar med belastning på korttidsboende varit en lösning under sommaren. 26 september tas ett nytt LSS boende med 9 lägenheter i bruk på Annexgatan i Krylbo. Öppet hus kommer att anordnas i samband med invigning. I hemtjänsten startar ett nytt projekt: Förtroendemodell. Hemtjänsten i Horndal kommer att testa denna modell som syftar till att öka kvaliteten på hemtjänstens arbete hos brukarna. Staten har beslutat att ersättningen till kommunerna för ensamkommande barn och unga ska bli lägre. Förändringar kommer därför att ske i Avesta kommun organisation kring ensamkommande. Boendet i Hackspettsbacken i Horndal läggs ner. Just nu har Avesta kommun 132 ensamkommande barn och unga. Endast ett barn har kommit till Avesta hittills under Omsorgsstyrelsen bjuder in till medborgardialog för äldre onsdagen 18 oktober kl i stora samlingssalen på Baldersgården. Information om äldreomsorgen, hemsjukvården och anhörigstödet och möjlighet att ställa frågor till omsorgsstyrelsens ledamöter. SPF Lars Åke Carlsson informerar om Socialstyrelsens: Tips och råd för att förhindra fallolyckor Balansera mera. Broschyr delas ut. 3. Teknisk service informerar Pensionärsrådet har efterfrågat information om trafikprojekt i Avesta hösten 2017 från teknisk service. Pga planeringsdagar kan inte teknisk service medverka. Pensionärsrådet går istället igenom information som finns på

3 Sida 3 4. Information från Landstinget Dalarna Sören Aspgren (S) Pensionärsrådets fråga om provtagning kan komma att ske i Horndal besvarades av Sören Aspgren: Avesta Vårdcentral har frågan aktuell och kommer att utveckla sina tjänster med provtagning i Horndal så snart resurserna tillåter det. Sören Aspgren har inte tagit del av någon information om planer på äldre mottagning i Avesta som också efterfrågades av pensionärsrådet. Ulla Bäckström PRO Avesta informerar om att Landstinget Dalarna informerat om denna fråga vid Landstingets pensionärsråd och att man är negativ till äldre mottagningar. Anledningen är att det finns farhågor att mottagningarna kan bli ett slags bmottagning med lägre status med allt vad det kan innebära. Sommaren 2017 har Landstinget Dalarna upplevt som bättre ur ett vårdperspektiv. Varje år rankar SYLF (Sveriges Yngre Läkares Förening) AT-tjänstgöringen på landets sjukhus. I år hamnar Avesta lasarett på en fin andra plats. Landstinget utvecklar under hösten mobila team som kan åka ut till äldre patienter istället för inläggning på sjukhus. De mobila teamen ska också fungera för rådgivning åt personal på tex heldygnsboende när någon boende insjuknar. Regionbildning i Dalarna Region Dalarna och Landstinget Dalarna arbetar tillsammans inför bildandet av en så kallad regionkommun. Landstinget Dalarna, Region Dalarna och Länsstyrelsen, samlas i en organisation. Frågor som påverkar hur det är att bo, leva och verka i Dalarna och länets 15 kommuner skulle därmed samlas i en organisation. Allmänheten får i och med detta demokratiskt inflytande över fler regionala frågor genom ett direktvalt beslutsorgan när landstingsfullmäktige blir regionfullmäktige. En ny och ändamålsenlig samhällsorganisation skapas därmed på regional nivå, som samlar frågor som rör hälso- och sjukvård, regional hållbar utveckling, folkhälsa, folktandvård, kollektivtrafik, kultur och bildning och tillväxt. Kollektivtrafiken kommer tex att behandlas i en gemensam nämnd. 5. Information från Avesta kommuns verksamheter: - Bildningsstyrelsen (Mikael Westberg) Antalet barn ökar i Avesta kommun hade Avesta 1200 barn i åldern 0-5år, 2017 är antalet 1550 barn. Förskoleverksamheten byggs ut, på kort sikt i form av moduler på lång sikt byggs nya lokaler. Idag har grundskolan 2500 elever om 5 år ca 2900 elever. Skogsbo skola byggs ut med 10 klassrum, matsal och idrottshall. Bostadsområdet Månsbo växer och diskussioner finns om byggandet av skola på området. Eleverna i Avesta väljer till 82,4 % att studera på Karlfeldtgymnasiet hemma i Avesta vilket är glädjande. (Rikssnittet är 53,8%) Yrkesintroduktionsutbildningar ska startas upp. Utbildningar vänder sig till elever som inte klarar gymnasiet.

4 Sida 4 Arbetsmarknadsenheten Avesta kommun har 58 extra tjänster. Extra tjänster är arbete som erbjuds personer som är ny i Sverige eller som har varit arbetslös en längre tid. Avesta kommun får ekonomiskt stöd från arbetsförmedlingen för denna typ av anställningar. Ungdomsarbetslösheten har i Avesta varit omkring 18,8% men har nu minskat med 5 %. Fritid/kultur Under sommaren har fritid / kultur erbjudit ett stort utbud av aktiviteter som öppen sommarverksamhet, kollon, gycklare mm. 350 barn har gått i gratis simskola. Kulturskola skapas nu där musikskolan numera ingår. - Avesta Vatten & Avfall AB ( Patrik Sundin) Resultatet för Avesta Vatten & Avfall är förnärvarande positivt med 1,2 mkr i överskott. I arbetet med ledningsförnyelse arbetar man nu med områdena Nordanö, Skvallertorget, Åsen och Fors till Horndal samt med pumpstationer i Axelsbo och Åsbo. Sluttäckning av del 2 Karlslund pågår. Ny återvinningsstation planeras till En tillfällig återvinningsstation byggs upp vid gamla OlloFood i Krylbo till påsken Avesta Vatten & Avfall planerar att föra över sin kundtjänst till Avesta Servicecenter under hösten Ett projekt i samverkan med Högskolan Dalarna pågår för att förtydliga processer och föreskrifter. - Gamla Byn AB/Avesta Industristad AB (Laila Borger) Gamla Byn Ab byter nu lokaler och flyttar till Vattenfall/gamla Energiverkets lokaler mittemot Räddningstjänsten. Ny projektör har anställts då många nya projekt är igång. Resultat enlig sista juli 2017 är positivt med 3,4 mkr. Arbetsförmedlingen kommer att flytta till Koppardalen, lokaler ovanpå restaurangen, inflyttning oktober Returtex beläget i Koppardalen har gått i konkurs och lokalerna står nu tomma. GBAB har ett projekt tillsammans med bildning där man ska ha lokaler i Koppardalen för utbildning i att renovera gamla byggnader enligt gamla metoder. Annexgatan skall nu invigas. Markusskolans / ny idrottshall är under upphandling. Bygget av Balders hage håller tidplanen. På Gamla badhustomten är förprojektering pågång. Rester av den gamla bassängen finns kvar vilket försvårar arbetet. Förfrågan har kommit till GBAB om inköp av 20 radhuslägenheter i Krylbo. GBAB undersöker status innan eventuellt köp. Bruksklubben kommer att läggas ut till öppna marknaden så snart ny detaljplan finns.

5 Sida 5 - Kommunstyrelsen (Lars Isacsson) Just nu är det mycket förfrågningar om köp av mark för etableringar, nybyggen mm. Biltema kommer att ha invigning av sin butik 2018 och butiken kommer även att innehålla en restaurangdel. KappAhl har haft invigning i Avesta Gallerian och butiken Smycka ska flytta in. Hotellet ska renoveras. Näringslivet blir allt mer medvetna om att de själva måste utbilda arbetskraft då efterfrågan på arbetskraft ökar. Detta gäller även för Landsting och kommuner. Lars Isacsson uppmanar pensionärsrådets ledamöter att rösta på ett av alternativen i Visionär stadsplan på Avesta kommuns webb. Polisen är alldeles för få i Avesta-Hedemora området var det 23 poliser och 2017 är det 11poliser vilket inte räcker till att bemanna dygnet om. Avesta kommun och polisen har annars ett bra samarbete men bristen på poliser gör trygghetsarbetet svårt. Den 29 november anordnas en trygghetsdag med öppna föreläsningar. Pensionärsrådets ledamöter och organisationer inbjudes att delta!

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 24 november 2017 godkänns och läggs till handlingarna.

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 24 november 2017 godkänns och läggs till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: Fredagen 16 februari kl. 09.00-12.15 Plats: Omsorgsförvaltningens sammanträdesrum 1 Närvarande: Lars Isacsson (S) Mikael Westberg (S) Laila Borger (S) Natanel Lönn RPG

Läs mer

Lars Isacsson (S) Johan Thomasson (M) Patrik Sundin (S) Natanel Lönn RPG Helena Roininen Finska PRO Maj-Britt Birath SKPF Rolf Thörn PRo Skogsbo

Lars Isacsson (S) Johan Thomasson (M) Patrik Sundin (S) Natanel Lönn RPG Helena Roininen Finska PRO Maj-Britt Birath SKPF Rolf Thörn PRo Skogsbo Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2018-11-16 kl. 09.00-12.00 Plats: Omsorgsförvaltningens sammanträdesrum 1 Närvarande: Ärenden: Lars Isacsson (S) Johan Thomasson (M) Patrik Sundin (S) Natanel Lönn RPG

Läs mer

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 15 september 2017 godkänns och läggs till handlingarna.

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 15 september 2017 godkänns och läggs till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: Fredagen 24 november kl. 09.00-12.00 Plats: Omsorgsförvaltningens sammanträdesrum 1 Närvarande: Lars Isacsson (S) Mikael Westberg (S) Laila Borger (S) Ulla Bäckström PRO

Läs mer

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 16 februari 2018 godkänns och läggs till handlingarna.

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 16 februari 2018 godkänns och läggs till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: Fredag 4 maj 2018 kl. 9.00-12.00 Plats: Omsorgsförvaltningen sammanträdesrum 1 Närvarande: Lars Isacsson (S) Johan Thomasson (M) Blerta Krenzi (S) Ulla Bäckström PRO Avesta

Läs mer

1. Föregående anteckningar Anteckningarna godkänns och läggs till handlingarna.

1. Föregående anteckningar Anteckningarna godkänns och läggs till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2016-02-16 kl. 09.00-11.30 Plats: Fridolinsalen Närvarande: Ulf Holmberg SPF Natanel Lönn RPG Maj-Britt Birath SKPF Gun Källman PRO gry Anders Westman (S) Johan Thomasson

Läs mer

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 4 maj 2018 godkänns och läggs till handlingarna.

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 4 maj 2018 godkänns och läggs till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 201-10-05 kl. 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Stadshuset sammanträdesrum mv Lars Isacsson (S) Johan Thomasson (S) Laila Borger (S) Ulla Bäckström PRO Avesta Håkan Bengtsson

Läs mer

1. Föregående anteckningar Anteckningarna godkänns och läggs till handlingarna.

1. Föregående anteckningar Anteckningarna godkänns och läggs till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2015-11-06 kl. 09.00-12.00 Plats: Fridolinsalen Närvarande: Ulf Holmberg SPF Natanel Lönn RPG Sid Sandström PRO Horn Robert Källman PRO Gryt Lars Isacsson (S) Susanne

Läs mer

Anteckningar. Ärenden: Pensionärsrådet. 1. Föregående anteckningar Anteckningarna godkänns och läggs till handlingarna.

Anteckningar. Ärenden: Pensionärsrådet. 1. Föregående anteckningar Anteckningarna godkänns och läggs till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2015-09-11 kl. 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Göran Bengtsson PRO Ave Heikki Kaskikallio PRO Fin Leif Karlsson PRO Kry Maj-Britt Birath SKPF Natanel

Läs mer

Anteckningar. Ärenden:

Anteckningar. Ärenden: Anteckningar Handikapprådet Tid: 2016-03-11 kl 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Lars Isacsson, (S) ordförande Patrik Sundin (S) Laila Borgrer, (S) till 10.45 Kristina Nielsen, FUB Ulla

Läs mer

Ulf Holmberg SPF Ing-Marie Larsson PROave Maj-Britt Birath SKPF Heikki Kaskikallio PROfin Susanne Berger (S) Mikael Westberg (S)

Ulf Holmberg SPF Ing-Marie Larsson PROave Maj-Britt Birath SKPF Heikki Kaskikallio PROfin Susanne Berger (S) Mikael Westberg (S) Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2013-02-14 kl. 13.15-15.30 Plats: Närvarande: Fridolinsalen Bildningsförvaltningen Ulf Holmberg SPF Ing-Marie Larsson PROave Maj-Britt Birath SKPF Heikki Kaskikallio PROfin

Läs mer

Anteckningar. Ärenden: Pensionärsrådet

Anteckningar. Ärenden: Pensionärsrådet Anteckningar Pensionärsrådet Tid: Fredag 27 maj klockan 09:00-11.45 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningens sammanträdesrum bv Lars Isacsson, ordförande Maria Hellgren, sekreterare Laila Borger (S) Mikael

Läs mer

Anteckningar. Ärenden: Ordförande hälsade välkommen.

Anteckningar. Ärenden: Ordförande hälsade välkommen. Anteckningar Handikapprådet Tid: 2018-02-23 kl 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Lars Isacsson (S) ordförande Laila Borger (S) Irene Westlund HSO Kristina Nielsen, FUB Margareta Nord,

Läs mer

Ulf Holmberg SPF. Leif Karlsson PRO kry Natanel Lonn RPG. Anders Westman (S) Per -Inge Nyberg (S) Landstinget Johan Thomasson (M) Kurt Kvarnstrom (S)

Ulf Holmberg SPF. Leif Karlsson PRO kry Natanel Lonn RPG. Anders Westman (S) Per -Inge Nyberg (S) Landstinget Johan Thomasson (M) Kurt Kvarnstrom (S) AVESTA KOMMUN Anteckningar Pensionarsradet Tid: Plats: Narvarande: 2016-02-16 kl. 09.00-11.30 Fridolinsalen Ulf Holmberg SPF Leif Karlsson PRO kry Natanel Lonn RPG Sid SandstrOm PRO Horn Maj-Britt Birath

Läs mer

Carlsson SPF, Ulla Nilsson SKPF

Carlsson SPF, Ulla Nilsson SKPF Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2015-03-13 kl. 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Stadshuset sammanträdesrum mv Ulf Holmberg SPF Ulla Bäckström PRO Ave Göran Bengtsson PRO Ave Heikki Kaskikallio PRO Fin Maj-Britt

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(10) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 13.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folkets Hus måndag 18 februari 2019 klockan 16:45-16:50 Beslutande Lars Isacsson (S) Susanne Berger (S) Patrik Sundin (S) Johan Thomasson (M)

Läs mer

1. Föregående mötes anteckningar Föregående mötes anteckningar genomgicks och lades till handlingarna.

1. Föregående mötes anteckningar Föregående mötes anteckningar genomgicks och lades till handlingarna. Anteckningar Handikapprådet Tid: 2017-09-22 kl 9.00-11.30 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Lars Isacsson, (S) ordförande Kurt Kvarnström, (S) Irene Westlund HSO Margareta Nord, Synskadads riksförbund

Läs mer

Johan Thomasson (M) Mikael Westberg (S) Närvarande ej kallade:margareta Åhlstrand RPG och Helena Roininen PRO Fin

Johan Thomasson (M) Mikael Westberg (S) Närvarande ej kallade:margareta Åhlstrand RPG och Helena Roininen PRO Fin Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2013-09-13 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningens sammanträdesrum Ulla Bäckström PRO Kry Lars Enghed RPG Sten Samuelsson Pro HO Ingmarie Larsson PRO Ave Heikki Kaskikallio

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll OMSORGSSTYRELSEN Plats och tid Omsorgsförvaltningen, kl. 14:00-15:30 Beslutande Övriga deltagande Susanne Berger (S), ordförande Kirsti Andersson (S) Anders Westman (S) Fredrik Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Konferensrum Axel Johnsons Väg 73 kl 14,10 16,40 Beslutande Laila Borger, Ordförande Rune Berg Martti Hopponen Rut Johansson Kurt Kvarnström Kalle Hedin Leif Eriksson Lennart Karlsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Konferensrum, Corneliusgatan 15, kl 16,10 18,00 Beslutande Övriga deltagande Laila Borger, Ordförande Rune Berg Lennart Karlsson Kalle Hedin Kurt Kvarnström Ruth Johansson med till

Läs mer

Närvarande, ej kallade: Börje Jervered SPF, Göran Bengtsson PRO ave och Barbro Krigh SKPF

Närvarande, ej kallade: Börje Jervered SPF, Göran Bengtsson PRO ave och Barbro Krigh SKPF Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2012-11-23 kl. 9.00-12.15 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningens sammanträdesrum bv Ulla Bäckström PRO kry Lea Vulli Pro fin Inger Ljungman PRO gry Lars Enghed RPG Susanne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Konferensrum, Corneliusgatan 15, kl 16,15 18,00 Beslutande Laila Borger, Ordförande Rune Berg Roy Uppgård, gick klockan 17,00 Kalle Hedin Kurt Kvarnström Ruth Johansson Leif Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll OMSORGSSTYRELSEN Plats och tid Omsorgsförvaltningen, kl. 14:00-16:00 Beslutande Susanne Berger (S), ordförande Tom Andersson (S) Kirsti Persson (S) Jonas Wells (S) Eva Blixt (S) Hans

Läs mer

Föregående mötesanteckningar godkändes och lades till handlingarna.

Föregående mötesanteckningar godkändes och lades till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2012-05-25 kl. 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Ulla Bäckström PRO Krylbo Ing-Mari Larsson PRO Avesta Inger Ljungman PRO Grytnäs Sid Sandström PRO Horndal

Läs mer

Tid: Tisdag 8 maj 2018 kl. 9:30-12:00 Plats: Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett

Tid: Tisdag 8 maj 2018 kl. 9:30-12:00 Plats: Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett Hälso- och sjukvården Datum 2018-05-08 Sida 1 (6) Västerbergslagen Dnr Minnesanteckningar patientrådet Ludvika Tid: Tisdag 8 maj 2018 kl. 9:30-12:00 Plats: Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett 1. Mötets

Läs mer

Britt-Marie Färje, kommunkansliet Sören Aspgren, landstinget till skrivtolkar

Britt-Marie Färje, kommunkansliet Sören Aspgren, landstinget till skrivtolkar Anteckningar Funktionshinderrådet i Avesta Tid: 2018-05-25 kl 9.00-11.30 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Lars Isacsson (S) ordförande till 11.20 Mikael Westberg (S) till 11.00 Kurt Kvarnström (S)

Läs mer

PROTOKOLL. Landstingets pensionärsråd Vid protokollet. Mikael Johansson Sekreterare. Justerat den 1 (6) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL. Landstingets pensionärsråd Vid protokollet. Mikael Johansson Sekreterare. Justerat den 1 (6) Sammanträdesdatum 1 (6) Vid protokollet Mikael Johansson Sekreterare Justerat den Åke Eriksson Ordförande Ulf Grell Justerare 2 (6) Närvarande ledamöter Kerstin Karlsson (S) Sven-Olof Reinholdsson (S) Sten Lang (MP) Christina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 10:00-10:45 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Susanne Berger (S) Johan Thomasson (M) Karl-Johan Petersson (C) Anita

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (12) Plats och tid Lokal Gäddan, Finjagatan 44, Hässleholm kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (12) Plats och tid Lokal Gäddan, Finjagatan 44, Hässleholm kl 2011-02-08 1 (12) Plats och tid Lokal Gäddan, Finjagatan 44, Hässleholm kl. 13.00-16.00 ande Lars-Göran Wiberg (c), ordf Solbritt Lindborg (mp), ON Pauli Petersson, SPF Ulla Eberhardt, SPF Kjell-Göran

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2015-11-11 1-5 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv Postmästaren, kl. 10:00-12:00 Ledamöter/ersättare Erland Linjer (M), socialnämnden, ordförande ViviAnne Johansson (C),

Läs mer

Johan Thomasson (M) Mathias Högberg, Tillväxt Avesta. 2 st skrivtolkar

Johan Thomasson (M) Mathias Högberg, Tillväxt Avesta. 2 st skrivtolkar Anteckningar Handikapprådet Tid: 2017-03-10 kl 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Lars Isacsson, (S) ordförande Susanne Berger (S) Johan Thomasson (M) Mikael Westberg (S) 9.45-11.40 Laila

Läs mer

Nu bildar vi region i Dalarna. Vi samarbetar för regionbildning

Nu bildar vi region i Dalarna. Vi samarbetar för regionbildning P Nu bildar vi region i Dalarna Vi samarbetar för regionbildning Dalarna är redo för en ny regionorganisation Genom att samla kraft och kompetens i en gemensam organisation blir vi starkare och tillsammans

Läs mer

I Il ~ Landstinget. Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde PROTOKOLL LPR. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Futurum Falun

I Il ~ Landstinget. Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde PROTOKOLL LPR. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Futurum Falun I Il ~ Landstinget DALARNA Sammanträde 2017-05-17 11-19 Sid 1 (7) Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde Tid: 2017-05-17, kl. 13.00-15.30 Plats: Landstingshuset, Futurum Falun Beslutande Elin Noren

Läs mer

Nu bildar vi region i Dalarna

Nu bildar vi region i Dalarna Nu bildar vi region i Dalarna Den 1 januari 2019 bildar vi region Då förenas Landstinget Dalarna och Region Dalarna i en ny regionorganisation. Sammanslagningen gör att kopplingen mellan hälsa, välfärd

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll OMSORGSSTYRELSEN Plats och tid Omsorgsförvaltningen, kl. 14:00-15:05 Beslutande Övriga deltagande Susanne Berger (S), ordförande Kirsti Andersson (S) Anders Westman (S) Marianne Lövgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl Kommunala pensionärsrådet Datum 2008-11-06 Sidan 1 av 5 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl.09.00-12.00 Beslutande Lars-Göran Wiberg, ordf Ulla Magnusson, PRO Pauli Petersson, SPF Kjell-Göran

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folkets hus, klockan 16:45-16:53 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Laila Borger (S) Susanne Berger (S) Pia Aronsson (V) Henrik Öhrn (MP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Stadshusets sammanträdesrum, klockan 11:00 11:30 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Susanne Berger (S) Johan Thomasson (M) Gunilla Berglund (C)

Läs mer

Anteckningar. Ärenden: Ordförande hälsade välkommen.

Anteckningar. Ärenden: Ordförande hälsade välkommen. Anteckningar Funktionshinderrådet i Avesta Tid: 2018-09-14 kl 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Lars Isacsson (S) ordförande till 10.10 Maria Andersson (S) till 9.40 Laila Borger (S) Irene

Läs mer

Minnesanteckningar Patientråd Ludvika Smedjebacken. Tid Tisdagen den 20 februari, kl. 09:30-12:00. Plats Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett

Minnesanteckningar Patientråd Ludvika Smedjebacken. Tid Tisdagen den 20 februari, kl. 09:30-12:00. Plats Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett Patientråd Ludvika Smedjebacken Tid Tisdagen den 20 februari, kl. 09:30-12:00 Plats Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett Ärenden 1. Mötets öppnande Ordförande öppnade mötet och hälsade välkomna. 2. Föregående

Läs mer

Patrik Sundin, ordförande Mia Bergkvist Tord Birgersson Johan Thomasson Maarit Hessling

Patrik Sundin, ordförande Mia Bergkvist Tord Birgersson Johan Thomasson Maarit Hessling Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-15:45 Beslutande Patrik Sundin, ordförande Mia Bergkvist Tord Birgersson Johan Thomasson Maarit Hessling Övriga deltagande Erik Nordén, VD Oskar Gustafsson, VA-ingenjör

Läs mer

Anteckningar. Ärenden: Ordförande hälsade välkommen.

Anteckningar. Ärenden: Ordförande hälsade välkommen. Anteckningar Handikapprådet Tid: 2016-11-18 kl 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Lars Isacsson, (S) ordförande Johan Thomasson (M) Laila Borgrer, (S) Kristina Nielsen, FUB Ulla Nyberg,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folketshus, klockan 16:45-16:50 Beslutande Laila Borger (S), ersättare för Lars Isacsson (S) som ordförande Jan-Åke Andersson (S) Pia Aronsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Konferensrum, Corneliusgatan 15, kl 16,35 18,00 Beslutande Laila Borger, Ordförande Rune Berg Roy Uppgård Kalle Hedin Kurt Kvarnström Ruth Johansson Leif Eriksson Bo Brännström Martti

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet PROTOKOLL

Kommunala Pensionärsrådet PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet PROTOKOLL 2018-08-13 KALLELSE 1(1) Kommunala Pensionärsrådet Lisa Hedin Datum 2018-07-11 Kommunala Pensionärsrådet kallas härmed till sammanträde måndag den 13 augusti 2018 kl.

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum

GISLAVEDS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 20 17-1 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum Isaberg 1 Gislaved, kl. 08.30-1 1.50 Beslutande Maria Gullberg Lorentsson, ordförande Kjell Thelin, förste vice ordförande

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet protokoll

Kommunala pensionärsrådet protokoll Datum: måndagen den 22 oktober 2018 Tid: 13:00-15.00 Plats: Östra Roten Justeringsdag: torsdagen den 25 oktober 2018 Paragrafer: 28-35 Utses att justera: Gunilla Ståhlberg (PRO Lilla Edet) Underskrifter:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll OMSORGSSTYRELSEN Plats och tid Omsorgsförvaltningen, kl. 14:00-15:05 Beslutande Övriga deltagande Susanne Berger (S), ordförande Kirsti Andersson (S) Anders Westman (S) Maria Seger

Läs mer

Linus Franssons medborgarförslag och Henrik Öhrns (MP) motion om försökskommun för sänkt rösträttsålder

Linus Franssons medborgarförslag och Henrik Öhrns (MP) motion om försökskommun för sänkt rösträttsålder Datum 2017-06-08 Sida 1 Kommunfullmäktige, ordinarie ledamöter Kallelse/föredragningslista Styrelse: Plats: Kommunfullmäktige Bygdegården Jubel i Sjövik Tid: Måndag 19 juni 2017 klockan 15.00 OBS! PLATS

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folkets hus, klockan 16:45-16.51 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Laila Borger (S) Susanne Berger (S) Pia Aronsson (V) Henrik Öhrn (MP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2016-06-03 1(7) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Kl. 10.00-11.15, D-salen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Prästgatan 50 onsdag 23 september 2015 kl 09:00-12:00 Beslutande Susanne Berger (S), ordförande Mikael Westberg (S) Jan Åke Andersson (S), ersättare

Läs mer

LOKALA PENSIONÄRSRÅDET ÖRGRYTE-HÄRLANDA. TID Kl 15:00-17:00 Stora salen, Kulturhuset Kåken

LOKALA PENSIONÄRSRÅDET ÖRGRYTE-HÄRLANDA. TID Kl 15:00-17:00 Stora salen, Kulturhuset Kåken LOKALA PENSIONÄRSRÅDET ÖRGRYTE-HÄRLANDA TID Kl 15:00-17:00 PLATS Stora salen, Kulturhuset Kåken LEDAMÖTER Monica Påhlsson SPF Bengt Carlsson PRO Hasse Kimmevik PRO Ulf Atlestam RPG PROTOKOLL Sammanträdesdatum

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(15) Styrelsen för Gamla Byn AB Plats och tid Konferensrum Axel Johnsons väg 73, tisdagen den 26 februari 2019 kl 15:20 17:05 Beslutande Ledamöter Laila Borger, Ordförande Kurt Kvarnström, Vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Konferensrum Axel Johnsons Väg 73 kl 15,20 17,20 Beslutande Laila Borger, Ordförande Rune Berg Martti Hopponen Rut Johansson Kurt Kvarnström Anders Eriksson Leif Eriksson Roy Uppgård

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd protokoll

Kommunalt pensionärsråd protokoll Datum: Måndagen den 29 maj Tid: 9.00 10.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 1 juni, klockan 8.00 Paragrafer: 10-15 Utses att justera: Underskrifter: Sekreterare

Läs mer

Sammanträde med pensionärsrådet Norra Hisingen

Sammanträde med pensionärsrådet Norra Hisingen Art: Tid: Plats: Sammanträde med pensionärsrådet Torsdagen den 30e november Pensionärsorganisationernas förmöte 08.30-09.30 Pensionärsrådsmötet ordinarie möte 09.30-12.00 Akka B, Backa kulturhus, Selma

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Arvika Näringslivscenter, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Jonas Ås, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Maria Rönnehäll (S) Lars-Åke Wickman

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet PROTOKOLL 1(5) Datum 2017-11-29 Sophia Ek, 0248-70333 sophia.ek@rattvik.se Kommunala Pensionärsrådet Plats Insikten, Hedslund Datum 2017-11-29 kl. 10:00 11:40 Deltagare Anders Åkerlund Bo Bjerner Lotta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (11) 2011-05-31 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 1, Stadshuset, kl. 09.00-12.00 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (c), ordf Solbritt Lindborg (mp), ON Siv Nilsson, PRO Ingegärd Jönsson, PRO Pauli Petersson,

Läs mer

PROTOKOLL Datum Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter

PROTOKOLL Datum Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Plats och tid Veckeborummet, 13:15-16:00 Beslutande: Ove Schönning (S) vice ordförande Stig Almström (LB) Sylvia Olsson (KD), tjänstgörande ersättare Jan Nilsson, PRO Ljusdal Kurt Rådlund, PRO Hennan Ewy

Läs mer

Ordförande hälsade välkommen. Eftersom vi hade en del nya med på mötet så blev det en presentationsrunda.

Ordförande hälsade välkommen. Eftersom vi hade en del nya med på mötet så blev det en presentationsrunda. Anteckningar Funktionshinderrådet i Avesta Tid: 2019-05-03 kl 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Susanne Berger (S) ordförande Johan Thomasson (M) Anna Perman (S) Irene Westlund Afasiföreningen

Läs mer

Tid: Tisdag 11 september 2018 kl. 09:30-12:00 Plats: Ängsklockan, plan 6 Ludvika lasarett

Tid: Tisdag 11 september 2018 kl. 09:30-12:00 Plats: Ängsklockan, plan 6 Ludvika lasarett Central förvaltning Datum 2018-09-11 Sida 1 (6) Hälso- och sjukvårdsenheten Dnr Områdessamordnare Minnesanteckningar patientrådet Ludvika Tid: Tisdag 11 september 2018 kl. 09:30-12:00 Plats: Ängsklockan,

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2013-09-17 Prosten, kl. 13.30 15.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou ordf. SN Marianne Båtman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Fridolinsalen Onsdag 12 april 2017, klockan 14:00-17:10 ande Mikael Westberg (S), ordförande Henrik Väyrynen (S) Ulf Bengtsson (S) Åsa Lövgren (S)

Läs mer

ANSLAGSBEVIS Justeringen har tillkännagivits via anslag

ANSLAGSBEVIS Justeringen har tillkännagivits via anslag 1 (6) Tid: Kl 10.00-12:00 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Bill Nilsson, KS ordförande Anita Karlsson, PRO Ulla-Britt Lindbäck, Reumatiker/Allergi Aina Hortlund, SKPF Karl-Erik

Läs mer

2014-08-28. Vi blir Region Jönköpings län

2014-08-28. Vi blir Region Jönköpings län 2014-08-28 Region Jönköpings län Vi bildar region i Jönköpings län. Det är en resa mot en ny kraftfull och demokratiskt vald organisation med ansvar för hälso- och sjukvård och för regional utveckling

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (14) 2011-03-17 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum 1, Stadshuset, kl. 13.30-16.00 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (c), ordf Solbritt Lindborg (mp), ON Siv Nilsson, PRO Ingegärd Jönsson, PRO Pauli Petersson,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 15:00-17:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Karl-Gustav Lindbäck (KV), Ingegerd Torhall (L),

Läs mer

Konferensrum Axel Johnsons väg 73, tisdagen den 8 maj 2018 kl 15:00

Konferensrum Axel Johnsons väg 73, tisdagen den 8 maj 2018 kl 15:00 Styrelsen för Gamla Byn AB 1(13) Plats och tid Konferensrum Axel Johnsons väg 73, tisdagen den 8 maj 2018 kl 15:00 Beslutande Laila Borger, Ordförande Kurt Kvarnström, Vice ordförande Bo Brännström Leif

Läs mer

Ordförande Mats Jakobsson. Omsorgsnämnden Ketty Markstedt. VB Demensförening Eira Henriksson. PRO Smedjebacken Britt Henriksson

Ordförande Mats Jakobsson. Omsorgsnämnden Ketty Markstedt. VB Demensförening Eira Henriksson. PRO Smedjebacken Britt Henriksson 1(7) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Smedjebacken, måndagen den 25 september 2017 kl 14:00-15:20 Beslutande Ledamöter Monica Forsgren Ordförande Mats Jakobsson Omsorgsnämnden Ketty Markstedt

Läs mer

Regionpensionärsrådet 42-51

Regionpensionärsrådet 42-51 Protokoll Sammanträdesdatum 2012-12-14 Regionpensionärsrådet 42-51 Tid Fredag 14 december 2012, kl 09:00 11:45 Plats Hallands sjukhus Kungsbacka Ledamöter Gösta Bergenheim (M) Lise-Lotte Bensköld-Olsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Konferensrum, Corneliusgatan 15, kl 15,05 17,25 Beslutande Anders Eriksson Rune Berg Martti Hopponen Rut Johansson Kurt Kvarnström, Ordförande Kalle Hedin Leif Eriksson Gerd Svedberg

Läs mer

Tuva Lund (S) ordförande Anny Mejdahl (S) Jean-Pierre Zune (PRO Norra Botkyrka)

Tuva Lund (S) ordförande Anny Mejdahl (S) Jean-Pierre Zune (PRO Norra Botkyrka) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Alytus, kl 16:00-18.10 ande Tuva Lund (S) ordförande Anny Mejdahl (S) Helle Larssson (M) Inger Grönberg (MP) Thomas Karlsson (TUP) Jean-Pierre

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Skive, kl. 13.30 16.00 Beslutande ledamöter Sten Fransson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Lars-Åke

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Styrelsen för Gamla Byn AB 1(14) Plats och tid Konferensrum Axel Johnsons väg 73, tisdagen den 12 juni 2018 kl 14:45-17:00 Beslutande Ledamöter Laila Borger, Ordförande Kurt Kvarnström, Vice ordförande

Läs mer

Region Kalmar län bildas genom att Landstingets och Regionförbundets nuvarande uppdrag och verksamheter förenas i en ny gemensam organisation.

Region Kalmar län bildas genom att Landstingets och Regionförbundets nuvarande uppdrag och verksamheter förenas i en ny gemensam organisation. Region Kalmar län Landstingsfullmäktige och Regionförbundets styrelse har beslutat att man har för avsikt att bilda regionkommun i Kalmar län från och med 2019. Region Kalmar län bildas genom att Landstingets

Läs mer

Bra vård och omsorg hela livet. Frågor om miljö det handlar om dig. Därför vill Centerpartiet i Avesta...

Bra vård och omsorg hela livet. Frågor om miljö det handlar om dig. Därför vill Centerpartiet i Avesta... Framåt för ETT nytt ledarskap i AVESTA Ett grönare Avesta Engagerade medborgare med inflytande över sin vardag Höjd kvalitet på äldreomsorgen Bättre integration AVESTA Bra vård och omsorg hela livet Kvaliteten

Läs mer

r-t DALARNA Central förvaltning Hälso- och sjukvårdsenheten

r-t DALARNA Central förvaltning Hälso- och sjukvårdsenheten JREGION r-t DALARNA Hälso- och sjukvårdsenheten Sammanträde 2019-02-21 1-10 Sid 1 (6) Protokoll från Regionens Pensionärsråd sammanträde Tid: 2019-02-21 I kl. 13.00-15.30 Plats: Regionkontoret, Futurum

Läs mer

Birgitta Granström, omsorgs- och socialutskottet Gerry Ekgrund, PRO Inger Kjällström, PRO Britt Strömberg, PRO Ulf P R Svensson, SPF

Birgitta Granström, omsorgs- och socialutskottet Gerry Ekgrund, PRO Inger Kjällström, PRO Britt Strömberg, PRO Ulf P R Svensson, SPF Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-11.45. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert, ordförande Rose-Marie Ahlström, SPF Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert

Läs mer

Marianne Ahlqvist. Rebecca Rönnquist. Majvor Westberg Jönsson. Marianne Ahlqvist

Marianne Ahlqvist. Rebecca Rönnquist. Majvor Westberg Jönsson. Marianne Ahlqvist Protokoll 1 (11) Plats och tid: Guldsmeden, sal A klockan 13:00-15:45 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Majvor Westberg Jönsson (S) Ordf. Lillian Holmgren (S) Birgitta Medin (M) Bo Lindgren (PRO)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. sammanträdesdatum 1 Plats och tid Förvaltningshuset sammanträdesrum Glan kl 13 00 15 35 Beslutande Övriga deltagande Conny Lindgren, ordförande Guy Gestranius, Aura Pentti Rantala, FFF Bernt Johansson, SPF Gruvan Leif Johanneson,

Läs mer

Kallelse/föredragningslista

Kallelse/föredragningslista 2019-01-24 Sida 1 s ledamöter s ersättare (f.k) Kallelse/föredragningslista Styrelse: Plats: Stadshusets sammanträdesrum bv Tid: Fredag 1 februari 2019 klockan 10:00 Val av justerare samt plats och tid

Läs mer

AVESTA Sid 1 KOMMUN. Sammanträdesprotokoll. Omsorgsstyrelsen Plats och tid Socialkontoret, kl

AVESTA Sid 1 KOMMUN. Sammanträdesprotokoll. Omsorgsstyrelsen Plats och tid Socialkontoret, kl AVESTA Sid 1 KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats och tid Socialkontoret, kl 15.00 15.50 ande Sören Sundin s, ordförande Britt Nilsson s David Bergendahl s, ersättare för Hans Larsson s Kurt Sköld s, ersättare

Läs mer

I Il ~ Landstinget. Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde PROTOKOLL LPR. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Futurum Falun

I Il ~ Landstinget. Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde PROTOKOLL LPR. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Futurum Falun I Il ~ Landstinget DALARNA Sammanträde 2017-10-17 20-27 Sid 1 (7) Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde Tid: 2017-10-17, kl. 13.00-15.30 Plats: Landstingshuset, Futurum Falun Beslutande Elin Noren

Läs mer

Malin Sjöberg Högrell (L), ordförande

Malin Sjöberg Högrell (L), ordförande Protokoll 1 (13) Plats och tid: Beslutande: Ersättare: Övriga deltagare: Regionens hus, den 9 maj 2019, kl. 09:00 15.30 Malin Sjöberg Högrell (L), ordförande Kenneth Holmström (M) Eva Fredriksson (KD)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folkets hus, klockan 16:45-15:50 Beslutande Laila Borger (S), ordförande, ersättare för Lars Isacsson (S), ordförande Jan-Åke Andersson (S) Henrik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2015-04-23 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 12:15 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Brith Fäldt, samhällsbyggnadsnämnden Gösta Öhman,

Läs mer

PROTOKOLL. Maria West Mutiso, sekreterare.

PROTOKOLL. Maria West Mutiso, sekreterare. Plats och tid Sunnanåsrummet, klockan 13:15-16 Beslutande: Sören Görgård (C), ordförande Jan Nilsson, PRO Kristina Olsson, SPF Ewy Sjögren, SKPF Stig Almström (LB) Övriga deltagande Maria West Mutiso,

Läs mer

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling LSF Kansli Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd Datum Torsdagen den 16 januari 2014 Tid 13.00-15.00 Plats Landstingshuset, Hantverkargatan

Läs mer

Pensionärsrådet Ärendenr 2018/01310 Dokumentnr 2018/

Pensionärsrådet Ärendenr 2018/01310 Dokumentnr 2018/ Minnesanteckningar 2018-09-12 Ärendeförteckning över Pensionärsrådet den 12 september 2018. 1. Mötets öppnande. 2 Kort lägesrapport Blekingesjukhuset samt svar på frågor. 3. Ekonomi och organisation. 4.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Konferensrum Barnkammaren, Kommunhuset i Alafors Kl. 10:00 12:00. Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Konferensrum Barnkammaren, Kommunhuset i Alafors Kl. 10:00 12:00. Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(8) Plats och tid: Konferensrum Barnkammaren, Kommunhuset i Alafors Kl. 10:00 12:00 Beslutande: Jan Skog Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Ritva Jansson PRO Surte/Bohus Hans Hellman,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum måndag 8 januari klockan 08:00-9:00 Beslutande Susanne Berger (S), ordförande Mikael Westberg (S) Patrik Sundin (S), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Konferensrum, Corneliusgatan 15, kl 15,50 18,00 Beslutande Laila Borger, Ordförande Rune Berg Martti Hopponen Rut Johansson Kurt Kvarnström Kalle Hedin Leif Eriksson Bo Brännström

Läs mer

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Stöd o omsorgschef May Hansson Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman. Staffan Nilsson, Ann-Britt Andersson

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Stöd o omsorgschef May Hansson Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman. Staffan Nilsson, Ann-Britt Andersson 1(7) Plats och tid Biblioteket, den 20 september kl 10.00-12.00 Beslutande Ledamöter Knut Jansson, ordf Staffan Nilsson, PRO Thore Hermansson, PRO Jens Rymoen, PRO Maj-Britt Söderberg, PRO Birgitta Åseby,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset sammanträdesrum Glan kl 13 00 16 00 Beslutande Övriga deltagande Conny Lindgren, ordförande Börje Wåhleman Pentti Rantala, FFF Bernt Johansson, SPF Gruvan Leif Johanneson, SPF

Läs mer

Ringsbergsgårdens sammanträdesrum Västergatan 21, Växjö. Tid Måndagen 19 oktober, klockan 14.00-16.50

Ringsbergsgårdens sammanträdesrum Västergatan 21, Växjö. Tid Måndagen 19 oktober, klockan 14.00-16.50 Plats Ringsbergsgårdens sammanträdesrum Västergatan 21, Växjö Tid Måndagen 19 oktober, klockan 14.00-16.50 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin, (M) omsorgsnämndens ordförande Tomas Thornell, (S) omsorgsnämndens

Läs mer

Kallelse/föredragningslista tilläggslista nytt i listan är skuggat

Kallelse/föredragningslista tilläggslista nytt i listan är skuggat Datum 2016-10-03 Sida 1 Kommunstyrelsens ordinarie ledamöter Kommunstyrelsens ersättare (f k) Kommundirektören Administrativa chefen Ekonomichefen Personalchefen Utbildningschefen (f k) Socialchefen (f

Läs mer