Anteckningar. Ärenden: Pensionärsrådet. 1. Föregående anteckningar Anteckningarna godkänns och läggs till handlingarna.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anteckningar. Ärenden: Pensionärsrådet. 1. Föregående anteckningar Anteckningarna godkänns och läggs till handlingarna."

Transkript

1 Anteckningar Pensionärsrådet Tid: kl Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Göran Bengtsson PRO Ave Heikki Kaskikallio PRO Fin Leif Karlsson PRO Kry Maj-Britt Birath SKPF Natanel Lönn RPG Sid Sandström PRO Horn Ulf Holmberg SPF Jan-Åke Andersson (S) Närvarande ej kallade:larsåke Carlsson och Ulla Nilsson Britt-Marie Färje sekreterare Ärenden: 1. Föregående anteckningar Anteckningarna godkänns och läggs till handlingarna. 2. Teknisk service Jan- Gustaf Eriksson, planerare informerar: Jan-Gustaf Eriksson börjar med att presentera teknisk service nya utredare Klara Pettersson. Klara kommer att ta över arbetsuppgifter efter Jan-Gustaf och Anders Hagfeldt när de går i pension. Jan-Gustaf informerar även om att Sofie Norberg och Börje Forslund som arbetar med kollektivtrafiken nu flyttat till teknisk service kontor. - Parkeringar Jan- Gustaf börjar med att informera pensionärsrådet om begreppet väghållare. Avesta kommun och Trafikverket och är båda väghållare i Avesta. Det är inte alltid givet att det är Avesta kommun som har ansvaret och är väghållare. När det gäller Baldersvägen är Avesta kommun väghållare. Det som komplicerar situationen med parkeringar efter gatan är att det är många utfarter. Parkeringar försvårar sikten. Arbetet pågår för att lösa situationen. (Parkeringar Balders/ pensionärsrådets yttrande se punkt 5)

2 Sida 2 Pensionärsrådet uttrycker svårigheter med att veta hur parkeringarna i Avesta centrum fungerar. Vad är tillåtet och hur använder man p-skivan? Parkering är tillåten 7-24 mån-fredag med tilläggsmöjligheter. På en del parkeringar tillåts parkering endast två timmar under speciella klockslag. P-skivan ska användas överallt. Fastighetsbolagen/ägarna bestämmer själva över sina parkeringar, där kan bestämmelserna avvika. Använd p-skivan på parkeringarna i Åsbo. Parkeringskontroll finns i Avesta. Felparkeringsavgift vid kontroll utfärdas alltid om fordonet parkerats på gång-cykelbana och om fordonet står på fel sida i färdriktningen. Det är alltid parkeringsförbud på huvudled. Om du får parkeringsavgift, kom ihåg att påminnelse om parkeringsavgift alltid ska skickas till dig innan du betalar avgiften. Om du behöver parkera din bil i Krylbo vid järnvägsstationen finns en långtidsparkering vid Vintervägen. Där kan bilen stå 7 dygn. Om den behöver stå längre tid, får man ansöka om parkeringstillstånd hos teknisk service. - Transportstyrelsen har bra information om trafikregler och trafikmärken. - Myrgatans ombyggnad börjar nu ta form. Hittills positiva reaktioner. - Cyklandet ökar i Sverige och i Europa ökar antalet el-cyklar. En trend är att man nu alltmer skiljer på gång och cykelväg. En arbetsgrupp för att arbeta med Avestas cykelvägar och framtidens cykelvägar har bildats. I gruppen ingår representanter för teknisk service, miljö-och bygg och turistbyrån. 3. Landstinget Dalarna, Per-Inge Nyberg (S) - Avesta Lasarett Landstinget kommer att sammanträda 26 oktober kring det förslag om förändringar som det nu arbetas med i Landstinget. De förtroendevalda kommer den 21 september att få en genomgång av förslaget. Avesta kommun tillsammans med företagare i Avesta har genom kommunalrådet Lars Isacsson (S) tagit ställning för att arbeta för Avesta lasarett tillsammans med lasarettets ledning. Akuten i Avesta med akutsjukvård är mycket viktig för företagarna. Boende i Västmanland väljer också lasarettet i Avesta i stället för Fagersta. Avesta lasarett är idag 6 % av Landstinget Dalarnas hela budget. Pensionärsrådet och Per-Inge Nyberg (S), förtroendevald Landstinget Dalarna diskuterar olika synpunkter om Avesta lasarett. 4. Gamla Byn AB informerar: Seniorboende, mm. Kurt Kvarnström (S) v.ordf. Pensionärsrådet har ställt frågan om kvarteret Tjäderns funktion som seniorboende. Tjädern har tidigare för pensionärsrådet presenterats som ett boende som i första hand ska hyras ut till seniorer. Det har också utrustats med hissar i vissa hus förutom höghuset som har hiss. Kurt Kvarnström (S) bekräftar att ett tidigare förslag varit att göra Tjädern till seniorboende. Det har inte fungerat och något formellt beslut togs aldrig. Svårigheterna har bl.a. bestått i att 3-4-or har varit svåra att hyra ut till seniorer. Idag finns det tankar om att göra om delar av Tjädern till

3 Sida 3 trygghetsboende och i samband med det utnyttja Seniorcentrums lokaler för de boende kommer ett nytt vårdboende med förskole-enhet och kök i samma byggnad att stå klart. Planerna är att denna byggnad byggs i närheten av Baldersgården. Balders och Framnäs kök kommer att byggas om till vårdplatser. - Gamla Byn AB har för närvarande 3-6 lägenheter lediga varje månad. - Gamla Byn AB bygger förnärvarande om ventilationen i Markusskolan, musikskolan ska byta lokal till Koppardalen. - Industristaden AB behöver nya hyresgäster i Koppardalen där flera lokaler står tomma. 5. Information från Avesta kommuns verksamheter: Omsorg: Jan-Åke Andersson - Omsorgsförvaltningen har fått stimulansmedel från regeringen med 2,9 mkr. Omsorgsstyrelsen beslutade den 18 augusti att med stöd av dessa pengar anställa nio undersköterskor, en sjuksköterska och en fysioterapeut inom de verksamheter där behovet är störst. - All personal inom hemtjänsten har nu fått arbetskläder! - Avesta kommun har nytt avtal för ensamkommande flyktingbarn med 40 barn. Omsorgsstyrelsen har gett Carina Johansson förvaltningschef delegation för att ta nya beslut om antalet barn om behovet finns. - Omsorgsstyrelsen planerar för ett trapphusboende för personer som är i behov av särskilt stöd i sitt boende - Taxor: Omsorgsstyrelsen inför bom taxa. Bom taxa innebär att man kommer att ta ut betalning för hemtjänstens besök om man inte är hemma på den tid som avtalats för hemtjänst. (134 kr) Priset på matlåda höjs till 60 kr (57kr) och då ingår hemkörning av maten Vilket görs av ny startsjobbare. Bildning: Blerta Krenzi (S) ordf. - Bildningsstyrelsen arbetar på sitt vallöfte 1 barn/1plats inom förskolan. Löftet infriat på 8 av 15 förskolor. - Det finns 120 platser på Nattis i Avesta kommun. -85 % av Avestas niondeklassare valde att gå gymnasiet i Avesta. ( %). - Avesta kommun har 27 obehöriga lärare vilket motsvarar 87,8%. I Sverige i övrigt är andelen 70 % obehöriga lärare kommer antalet kommunala sommarjobb att öka med 0-90 platser. En ökning av budget med 1 mkr. - Musik och kulturskolan flyttar till Avesta vårdcentrals f.d. lokaler. Ett kulturhus är målet! - Besöksstatistiken för Avesta Art är ännu inte sammanräknad. - Metropoolen har slagit besöksrekord under sommaren. - En hundrastgård har invigts i Sportparken. - Bågskytte har fått ett nytt område att vara på i Sportparken. - Skateparken har infört tider för olika grupper vilket hittills verkat positivt. +67 service har 300 kunder just nu. En stor del av kunderna vill ha hjälp med gräsklippning och snöskottning. Priset är 175 kr/tim.

4 Sida 4 - FINSAM och SIVA kommer att flytta samman och bland annat utveckla servicen till äldre. Kommunstyrelsen JanÅke Andersson (S) - Folkmängden ökar i Avesta. Dagsfärska siffror från SCB visar att Avesta kommun haft en positiv befolkningsutveckling även under det andra kvartalet Mellan 1 april och 30 juni växte Avestas befolkning med ytterligare 167 personer. Lägger man ihop det med siffrorna från första kvartalet så ser man en ökning med hela 308 personer under första halvåret. Det innebär att Avesta kommun nu har länets största befolkningsökning och står för nästan en tredjedel av Dalarnas totala befolkningsökning. Kopplar man det till befolkningens storlek så är det den åttonde största procentuella ökningen i Sverige. Av de 827 personer som under 2015 valt att flytta till Avesta kommer 107 från Dalarnas län, 470 från övriga Sverige och 250 från utlandet. - Avesta har deltagit i Insiktsmätningen, en enkätundersökning till företagare. Enkätundersökningen handlar om hur man blivit bemött och fått service från sin kommun. Avesta kommun ligger på 14plats av 290 kommuner september står Avesta kommun värd för en konferens kring kollektiv trafik som tillväxtfaktor. 130 deltagare från 13 länder har samlats för att ta del av studier och diskutera avgiftsfri kollektivtrafik utifrån tre perspektiv; befolkningsutveckling, hållbarhet och jämlikhet. 6. Pensionärsrådet yttrar sig: Medborgarförslaget från Iris Johansson samt boende och anställda vid Baldersgården om busslinje som trafikerar Axel Johnsons väg med hållplats vid Baldersgården samt parkeringsplatser för besökare till Baldersgården Iris Johansson skriver i sitt medborgarförslag att besökare har svårigheter att hitta parkeringsplats när de ska besöka Baldersgården. Det är dessutom så att det saknas hållplats för buss i närheten av Baldersgården. Det innebär svårigheter även för besökare som inte är bilburna. I medborgarförslaget påpekas det också att en hållplats för buss skulle innebära att anställda skulle kunna använda sig av kollektivtrafiken för att ta sig till sitt arbete. En fördel inte minst ur miljösynpunkt. Yttrande: Pensionärsrådet finner det märkligt, att man i samband med investeringar för miljoner med omfattande planeringsarbete vid Baldersgården verkar ha glömt att planera för parkeringar. I samband med investeringar i form av byggnader eller tillbyggnader är detta ett måste. Pensionärsrådet ställer sig positivt till förslaget om hållplats i närheten av Baldersgården. Mjuka Linjen som tidigare fanns i Avesta efterfrågas av Pensionärsrådet. Ett praktiskt sätt att åka buss i form av en linje som slingrade sig fram genom flera delar av Avesta. Pensionärsrådet vill också föra fram att i det här sammanhanget är av stor vikt att besökare bekvämt kan ta sig till och från Baldersgården när de besöker de

5 Sida 5 boende. För de boende på Baldersgården har det stor betydelse för livskvaliteten att kunna ta mot besökare. Pensionärsrådet ställer sig positivt till medborgarförslaget Förslag - Medborgarförslaget är besvarat med pensionärsrådets yttrande 7. Nästa möte kl

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 24 november 2017 godkänns och läggs till handlingarna.

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 24 november 2017 godkänns och läggs till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: Fredagen 16 februari kl. 09.00-12.15 Plats: Omsorgsförvaltningens sammanträdesrum 1 Närvarande: Lars Isacsson (S) Mikael Westberg (S) Laila Borger (S) Natanel Lönn RPG

Läs mer

1. Föregående anteckningar Anteckningarna godkänns och läggs till handlingarna.

1. Föregående anteckningar Anteckningarna godkänns och läggs till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2016-02-16 kl. 09.00-11.30 Plats: Fridolinsalen Närvarande: Ulf Holmberg SPF Natanel Lönn RPG Maj-Britt Birath SKPF Gun Källman PRO gry Anders Westman (S) Johan Thomasson

Läs mer

Lars Isacsson (S) Johan Thomasson (M) Patrik Sundin (S) Natanel Lönn RPG Helena Roininen Finska PRO Maj-Britt Birath SKPF Rolf Thörn PRo Skogsbo

Lars Isacsson (S) Johan Thomasson (M) Patrik Sundin (S) Natanel Lönn RPG Helena Roininen Finska PRO Maj-Britt Birath SKPF Rolf Thörn PRo Skogsbo Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2018-11-16 kl. 09.00-12.00 Plats: Omsorgsförvaltningens sammanträdesrum 1 Närvarande: Ärenden: Lars Isacsson (S) Johan Thomasson (M) Patrik Sundin (S) Natanel Lönn RPG

Läs mer

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 2 juni 2017 godkänns och läggs till handlingarna.

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 2 juni 2017 godkänns och läggs till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: Fredagen 15 september kl. 09.00-12.00 Plats: Omsorgsförvaltningens sammanträdesrum 1 Närvarande: Lars Isacsson (S) Johan Thomasson (M) Patrik Sundin (S) Ulla Bäckström

Läs mer

Ulf Holmberg SPF Ing-Marie Larsson PROave Maj-Britt Birath SKPF Heikki Kaskikallio PROfin Susanne Berger (S) Mikael Westberg (S)

Ulf Holmberg SPF Ing-Marie Larsson PROave Maj-Britt Birath SKPF Heikki Kaskikallio PROfin Susanne Berger (S) Mikael Westberg (S) Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2013-02-14 kl. 13.15-15.30 Plats: Närvarande: Fridolinsalen Bildningsförvaltningen Ulf Holmberg SPF Ing-Marie Larsson PROave Maj-Britt Birath SKPF Heikki Kaskikallio PROfin

Läs mer

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 15 september 2017 godkänns och läggs till handlingarna.

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 15 september 2017 godkänns och läggs till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: Fredagen 24 november kl. 09.00-12.00 Plats: Omsorgsförvaltningens sammanträdesrum 1 Närvarande: Lars Isacsson (S) Mikael Westberg (S) Laila Borger (S) Ulla Bäckström PRO

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet PROTOKOLL

Kommunala Pensionärsrådet PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet PROTOKOLL 2018-08-13 KALLELSE 1(1) Kommunala Pensionärsrådet Lisa Hedin Datum 2018-07-11 Kommunala Pensionärsrådet kallas härmed till sammanträde måndag den 13 augusti 2018 kl.

Läs mer

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 16 februari 2018 godkänns och läggs till handlingarna.

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 16 februari 2018 godkänns och läggs till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: Fredag 4 maj 2018 kl. 9.00-12.00 Plats: Omsorgsförvaltningen sammanträdesrum 1 Närvarande: Lars Isacsson (S) Johan Thomasson (M) Blerta Krenzi (S) Ulla Bäckström PRO Avesta

Läs mer

1. Föregående anteckningar Anteckningarna godkänns och läggs till handlingarna.

1. Föregående anteckningar Anteckningarna godkänns och läggs till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2015-11-06 kl. 09.00-12.00 Plats: Fridolinsalen Närvarande: Ulf Holmberg SPF Natanel Lönn RPG Sid Sandström PRO Horn Robert Källman PRO Gryt Lars Isacsson (S) Susanne

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(10) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 13.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

Johan Thomasson (M) Mikael Westberg (S) Närvarande ej kallade:margareta Åhlstrand RPG och Helena Roininen PRO Fin

Johan Thomasson (M) Mikael Westberg (S) Närvarande ej kallade:margareta Åhlstrand RPG och Helena Roininen PRO Fin Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2013-09-13 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningens sammanträdesrum Ulla Bäckström PRO Kry Lars Enghed RPG Sten Samuelsson Pro HO Ingmarie Larsson PRO Ave Heikki Kaskikallio

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll OMSORGSSTYRELSEN Plats och tid Omsorgsförvaltningen, kl 14:00-16:00 Beslutande Jan-Åke Andersson (S), ordförande Kirsti Andersson (S) Anders Westman (S) Rune Berglund (S), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Konferensrum, Corneliusgatan 15, kl 16,10 18,00 Beslutande Övriga deltagande Laila Borger, Ordförande Rune Berg Lennart Karlsson Kalle Hedin Kurt Kvarnström Ruth Johansson med till

Läs mer

Ulf Holmberg SPF. Leif Karlsson PRO kry Natanel Lonn RPG. Anders Westman (S) Per -Inge Nyberg (S) Landstinget Johan Thomasson (M) Kurt Kvarnstrom (S)

Ulf Holmberg SPF. Leif Karlsson PRO kry Natanel Lonn RPG. Anders Westman (S) Per -Inge Nyberg (S) Landstinget Johan Thomasson (M) Kurt Kvarnstrom (S) AVESTA KOMMUN Anteckningar Pensionarsradet Tid: Plats: Narvarande: 2016-02-16 kl. 09.00-11.30 Fridolinsalen Ulf Holmberg SPF Leif Karlsson PRO kry Natanel Lonn RPG Sid SandstrOm PRO Horn Maj-Britt Birath

Läs mer

Marianne Ahlqvist. Annika Forslin. Birgitta Medin. Marianne Ahlqvist

Marianne Ahlqvist. Annika Forslin. Birgitta Medin. Marianne Ahlqvist Protokoll 1 (10) Plats och tid: Forsa Rehab, Fredens Kulle, kl 13:00-16:00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Birgitta Medin (M) ordf Majvor Westberg-Jönsson (S) Roland Lodén (PRO) Gösta Larsson

Läs mer

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 4 maj 2018 godkänns och läggs till handlingarna.

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 4 maj 2018 godkänns och läggs till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 201-10-05 kl. 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Stadshuset sammanträdesrum mv Lars Isacsson (S) Johan Thomasson (S) Laila Borger (S) Ulla Bäckström PRO Avesta Håkan Bengtsson

Läs mer

Fredag den 8 april Oskarslunds vårdboende

Fredag den 8 april Oskarslunds vårdboende sid 1 (9) Tid och plats Fredag den 8 april 2016 09.00 12.00 Oskarslunds vårdboende Ledamöter Marléne Lund Kopparklint, (M) KS, ordförande Kjell-Åke Rhodin, PRO, v ordförande Anita Hall (C) VON Ingela Wretling

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2015-04-23 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 12:15 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Brith Fäldt, samhällsbyggnadsnämnden Gösta Öhman,

Läs mer

Kallelse/föredragningslista

Kallelse/föredragningslista Datum 2018-11-28 Sida 1 Kommunfullmäktiges ordinarie ledamöter Kommunfullmäktiges ersättare för kännedom Kallelse/föredragningslista Styrelse: Plats: Tid: Kommunfullmäktige Fors Folkets Hus måndag 10 december

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Konferensrum, Corneliusgatan 15, kl 15,05 17,25 Beslutande Anders Eriksson Rune Berg Martti Hopponen Rut Johansson Kurt Kvarnström, Ordförande Kalle Hedin Leif Eriksson Gerd Svedberg

Läs mer

Närvarande, ej kallade: Börje Jervered SPF, Göran Bengtsson PRO ave och Barbro Krigh SKPF

Närvarande, ej kallade: Börje Jervered SPF, Göran Bengtsson PRO ave och Barbro Krigh SKPF Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2012-11-23 kl. 9.00-12.15 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningens sammanträdesrum bv Ulla Bäckström PRO kry Lea Vulli Pro fin Inger Ljungman PRO gry Lars Enghed RPG Susanne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Konferensrum, Corneliusgatan 15, kl 16,35 18,00 Beslutande Laila Borger, Ordförande Rune Berg Roy Uppgård Kalle Hedin Kurt Kvarnström Ruth Johansson Leif Eriksson Bo Brännström Martti

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Konferensrum, Corneliusgatan 15, kl 16,15 18,00 Beslutande Laila Borger, Ordförande Rune Berg Roy Uppgård, gick klockan 17,00 Kalle Hedin Kurt Kvarnström Ruth Johansson Leif Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Styrelsen för Gamla Byn AB Plats och tid Konferensrum Axel Johnssons väg 73, tisdagen den 27 mars 2018 kl 14:30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Styrelsen för Gamla Byn AB Plats och tid Konferensrum Axel Johnssons väg 73, tisdagen den 27 mars 2018 kl 14:30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Styrelsen för Gamla Byn AB Plats och tid Konferensrum Axel Johnssons väg 73, tisdagen den 27 mars 2018 kl 14:30 Beslutande Ledamöter Laila Borger, Ordförande Kurt Kvarnström,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Prästgatan 50 onsdag 23 september 2015 kl 09:00-12:00 Beslutande Susanne Berger (S), ordförande Mikael Westberg (S) Jan Åke Andersson (S), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Konferensrum Axel Johnsons Väg 73 kl 14,10 16,40 Beslutande Laila Borger, Ordförande Rune Berg Martti Hopponen Rut Johansson Kurt Kvarnström Kalle Hedin Leif Eriksson Lennart Karlsson

Läs mer

Sambiblioteket, Olof Högbergsalen,

Sambiblioteket, Olof Högbergsalen, 1(13) Plats och tid Sambiblioteket, Olof Högbergsalen, 09.00-12.00 Ledamöter Stig Nilsson, ordförande (S) Lars Östberg, vice ordförande (PRO Stigsjö) Karl-Åke Engström (PRO Viksjö) Ulla Nilsson, (SPF Kontakt)

Läs mer

Anteckningar. Ärenden:

Anteckningar. Ärenden: Anteckningar Handikapprådet Tid: 2016-03-11 kl 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Lars Isacsson, (S) ordförande Patrik Sundin (S) Laila Borgrer, (S) till 10.45 Kristina Nielsen, FUB Ulla

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 8 Dagordning... 2 9 Information från föregående sammanträde... 3 10 Öppna jämförelse... 4 11 Äldrevisionen... 5 12 Ökad måltidsglädje för äldre... 6 13 Information från socialnämnden...

Läs mer

1 (9) Pensionärsrådet

1 (9) Pensionärsrådet 2016-11-23 Sida 1 (9) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Garvaren kl 09.30 12.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Marie-Louise Gunnarsson (M) ordförande Berit Ekedahl, Ingatorp PRO Gunnel

Läs mer

1 (11) Kommunala pensionärsrådet

1 (11) Kommunala pensionärsrådet 2018-09-26 Sida 1 (11) Sammanträde med Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Bryggaren kl. 09.30 12:00 ande Ledamöter Klein Karlsson, Eksjö PRO Gunnel Svensson, SPF Seniorerna Hult-Höreda Anna-Kerstin

Läs mer

Carlsson SPF, Ulla Nilsson SKPF

Carlsson SPF, Ulla Nilsson SKPF Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2015-03-13 kl. 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Stadshuset sammanträdesrum mv Ulf Holmberg SPF Ulla Bäckström PRO Ave Göran Bengtsson PRO Ave Heikki Kaskikallio PRO Fin Maj-Britt

Läs mer

Anneli Karlsson. Lena Kandergård. Kenneth Klarström

Anneli Karlsson. Lena Kandergård. Kenneth Klarström Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Gunnern, Stadshuset, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Lena Kandergård (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Lars-Åke Wickman (PRO) Birgitta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(6)

Sammanträdesprotokoll 1(6) Rådet för äldre och funktionsnedsatta Sammanträdesprotokoll 1(6) Sammanträdesdatum 2018-09-20 Plats och tid Öjersbo konferens 15.00 16.20 Närvarande Annika Hedberg Roth (KsSu) ordförande Lena Norgren (HRF)

Läs mer

Anteckningar. Ärenden: Pensionärsrådet

Anteckningar. Ärenden: Pensionärsrådet Anteckningar Pensionärsrådet Tid: Fredag 27 maj klockan 09:00-11.45 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningens sammanträdesrum bv Lars Isacsson, ordförande Maria Hellgren, sekreterare Laila Borger (S) Mikael

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Prästgatan 50 onsdag 21 oktober 2015 kl 09:00-11:20 Beslutande Susanne Berger (S), ordförande Mikael Westberg (S) Jan-Åke Andersson (S), ersättare för

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Styrelsen för Gamla Byn AB 1(14) Plats och tid Konferensrum Axel Johnsons väg 73, tisdagen den 12 juni 2018 kl 14:45-17:00 Beslutande Ledamöter Laila Borger, Ordförande Kurt Kvarnström, Vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (12) Plats och tid Lokal Gäddan, Finjagatan 44, Hässleholm kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (12) Plats och tid Lokal Gäddan, Finjagatan 44, Hässleholm kl 2011-02-08 1 (12) Plats och tid Lokal Gäddan, Finjagatan 44, Hässleholm kl. 13.00-16.00 ande Lars-Göran Wiberg (c), ordf Solbritt Lindborg (mp), ON Pauli Petersson, SPF Ulla Eberhardt, SPF Kjell-Göran

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Pensionärsrådet 2011-11-09 20

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Pensionärsrådet 2011-11-09 20 2011-11-09 20 Plats och tid Kommunhuset, A-salen kl 10:00-11:45 Beslutande Pia Wårdsäter (S), ordförande Urban Blomster (V) Gert Berlin (PRO), vice ordförande Göran Pettersson (PRO) Marianne Pettersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2016-06-03 1(7) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Kl. 10.00-11.15, D-salen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors

Läs mer

Kommunstyrelsesalen

Kommunstyrelsesalen Kommunala pensionärsrådet 2016-11-16 Plats och tid Kommunstyrelsesalen 9.00-10.30 Närvarande Övriga deltagare Dan Avdic Karlsson socialnämnden, Pirjo Karlsson socialnämnden, Kristina Fogwall Bjurström

Läs mer

Maj Ader (KD), Jörgen Johansson PRO, Inger Pettersson PRO

Maj Ader (KD), Jörgen Johansson PRO, Inger Pettersson PRO PENSIONÄRSRÅDET 2019-05-15 Sida 1 (5) Plats och tid Bäckliden mötesplats kl. 13.30-16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Ordförande Lena Blomgren (S),

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum C, tisdagen 24 mars kl 13:15-16:15

Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum C, tisdagen 24 mars kl 13:15-16:15 2015-03-24 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum C, tisdagen 24 mars kl 13:15-16:15 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren, ordförande Roland Mähl (PRO) Roger Torvidsson (PRO) Mats Ivarsson

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2016-05-25 Sida 1 Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Förvaltningshuset, Södra Kyrkogatan 4, Eksjö, lokal: Garvaren, kl. 09.30-12.00 ande Kerstin Robertson (M), ordförande Berit Ekedahl, Ingatorp

Läs mer

Tommy Nilsson (S), Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Solveig Silversand SPF, Barbro Bengtsson SPF, Bo Lindoff SKPF, Hanna Karlsson SPRF

Tommy Nilsson (S), Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Solveig Silversand SPF, Barbro Bengtsson SPF, Bo Lindoff SKPF, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Utses att justera ens plats, tid Lars-Göran

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Ordförande... Anslags uppsättande Anslags nedtagande

Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Ordförande... Anslags uppsättande Anslags nedtagande Sida 1 Plats och tid Konferensrum, Corneliusgatan 15, kl 16,15 18,20 Beslutande Anders Eriksson Rune Berg Roy Uppgård med till klockan 18,00 Kalle Hedin Kurt Kvarnström, Ordförande Ruth Johansson Leif

Läs mer

Plats och tid Fjällräven Center, Hamnen, Örnsköldsvik, kl. 13:00-15:30

Plats och tid Fjällräven Center, Hamnen, Örnsköldsvik, kl. 13:00-15:30 Kommunala pensionärsrådet 2018-08-29 1 (8) Plats och tid Fjällräven Center, Hamnen, Örnsköldsvik, kl. 13:00-15:30 Ledamöter Ordförande Per Nylén (S), kommunstyrelsen Gunnar Eklöf (V), omsorgsnämnden Göran

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (10) 2011-11-24 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum 1, Stadshuset, kl 13.00-15.10 ande Lars-Göran Wiberg (C), ordförande Siv Nilsson PRO, vice ordförande Pauli Petersson, SPF Ulla Eberhardt, SPF Ruth Wernolf-Nyberg,

Läs mer

Berit Jacobsson, Kårsta PRO Carl-Erik Wikström, Attunda SPF Ulla Ahlsén, Vallentuna PRO Åke T Carlestam, KOM SPF

Berit Jacobsson, Kårsta PRO Carl-Erik Wikström, Attunda SPF Ulla Ahlsén, Vallentuna PRO Åke T Carlestam, KOM SPF Pensionärsrådet 2002-02-26 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna Tisdagen

Läs mer

Tid och plats Fredag den 6 oktober 2017 kl 09:00-11:35 Samhällsbyggnadshuset, Solen

Tid och plats Fredag den 6 oktober 2017 kl 09:00-11:35 Samhällsbyggnadshuset, Solen sid 1 (9) Tid och plats Fredag den 6 oktober 2017 kl 09:00-11:35 Samhällsbyggnadshuset, Solen Ledamöter Marléne Lund Kopparklint (M), ordförande, kommunstyrelsen Kjell-Åke Rhodin, PRO, vice ordförande

Läs mer

Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö

Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö 2016-01-13 Plats Tid Beslutande Ledamöter Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö Kl.14.00-15.50 Ulf Hedin, (M) omsorgsnämndens ordförande Tomas Thornell, (S) omsorgsnämndens vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Kontorshotellets konferensrum Koppardalen, kl 13.40 15.00 Beslutande Rune Berg Rut Johansson Kalle Hedin Kurt Kvarnström Lennart Karlsson Leif Eriksson Martti Hopponen Laila Borger,

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1(12) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 13.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum

GISLAVEDS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 20 17-1 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum Isaberg 1 Gislaved, kl. 08.30-1 1.50 Beslutande Maria Gullberg Lorentsson, ordförande Kjell Thelin, förste vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08:30-12:00 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Leif Nilsson PRO Ulla Svensson Omsorgsnämnden Åke Nilsson Tj.Ers. PRO Listerby/J-hus

Läs mer

Socialförvaltningen, Revelj 14 december 2016 kl. 08:30 11:50. Per-Inge Pettersson, C, ordf Elsy Larsson, SPF

Socialförvaltningen, Revelj 14 december 2016 kl. 08:30 11:50. Per-Inge Pettersson, C, ordf Elsy Larsson, SPF Plats och tid Socialförvaltningen, Revelj 14 december 2016 kl. 08:30 11:50 Deltagande Per-Inge Pettersson, C, ordf Elsy Larsson, SPF Jonny Bengtsson, S Sivert Bergström, SPF Lena Hasting, PRO C-G Odengrund,

Läs mer

2014-04-08. Kommunstyrelsesalen, Kommunhuset, Drottninggatan 2, Motala Tisdagen den 8 april 2014 kl. 08:30 12:00

2014-04-08. Kommunstyrelsesalen, Kommunhuset, Drottninggatan 2, Motala Tisdagen den 8 april 2014 kl. 08:30 12:00 Sida 1 Plats och tid Kommunstyrelsesalen, Kommunhuset, Drottninggatan 2, Motala Tisdagen den 8 april 2014 kl. 08:30 12:00 Beslutande Eric Davidsson S Ordf. Inger Lorentzson FP Kjell-Arne Karlsson S Hans

Läs mer

Britt-Marie Färje, kommunkansliet Sören Aspgren, landstinget till skrivtolkar

Britt-Marie Färje, kommunkansliet Sören Aspgren, landstinget till skrivtolkar Anteckningar Funktionshinderrådet i Avesta Tid: 2018-05-25 kl 9.00-11.30 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Lars Isacsson (S) ordförande till 11.20 Mikael Westberg (S) till 11.00 Kurt Kvarnström (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Birgitta Frödin (SPF) Jan

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Gruvsalen, 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Ulf Molin, kommunstyrelsen Peter Graff, kommunstyrelsen Lars-Anders

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning administrativa avdelningen Protokoll Sida 1 (6) 2016-11-16 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen 2016-11-15 Närvarande: Rolf

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl Kommunala pensionärsrådet Datum 2008-11-06 Sidan 1 av 5 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl.09.00-12.00 Beslutande Lars-Göran Wiberg, ordf Ulla Magnusson, PRO Pauli Petersson, SPF Kjell-Göran

Läs mer

Malmen, kl Niclas Bergström Britt Janvald Inger Degerman Siv Johansson

Malmen, kl Niclas Bergström Britt Janvald Inger Degerman Siv Johansson FAGERSTA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 2011-02-21 Sida Plats och tid Beslutande Malmen, kl. 13.30-16.30 Niclas Bergström Britt Janvald Inger Degerman Siv Johansson Sune Andersson Sirkka Gillberg Matti Nokelainen

Läs mer

Sammantradesprotokoll

Sammantradesprotokoll Sammantradesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Omsorgens hus Markusgatan 25 onsdagen 14 september 2016 kl 9:00-12:00 Beslutande Susanne Berger (S) ordforande, ersatter Lars Isacsson (S) som ordforande

Läs mer

Ordförande Mats Jakobsson. Omsorgsnämnden Ketty Markstedt. VB Demensförening Eira Henriksson. PRO Smedjebacken Britt Henriksson

Ordförande Mats Jakobsson. Omsorgsnämnden Ketty Markstedt. VB Demensförening Eira Henriksson. PRO Smedjebacken Britt Henriksson 1(7) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Smedjebacken, måndagen den 25 september 2017 kl 14:00-15:20 Beslutande Ledamöter Monica Forsgren Ordförande Mats Jakobsson Omsorgsnämnden Ketty Markstedt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Ylöjärvi, Ö:a Esplananden 5, 671 81 Arvika, kl. 10.00 12.10 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Jonas Ås, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Maria

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (11) 2011-05-31 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 1, Stadshuset, kl. 09.00-12.00 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (c), ordf Solbritt Lindborg (mp), ON Siv Nilsson, PRO Ingegärd Jönsson, PRO Pauli Petersson,

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1 (10) Plats och tid Hjälmaren, kommunhuset, Vingåker tisdagen den 6 februari kl. 13.15-14.45 Deltagare Caisa Palm, SPF Baggetorp Ingegerd Rask, SPF Baggetorp Laila Nordström, SPF Gullvivan Britt-Marie

Läs mer

Anneli Karlsson, sekreterare Lars-Erik Eriksson, Simhallsföreståndare, 16 Maria Björn, avdelningschef, Anneli Karlsson.

Anneli Karlsson, sekreterare Lars-Erik Eriksson, Simhallsföreståndare, 16 Maria Björn, avdelningschef, Anneli Karlsson. Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum, Skive, kl. 13.30 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Lars-Åke Wickman (PRO) Birgitta

Läs mer

Rolf Delcomyn (S), Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Hanna Karlsson SPRF

Rolf Delcomyn (S), Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.00 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Solbritt Lindborg (MP) Ingegärd Jönsson

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-14:30. Paragrafer 8-9. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-14:30. Paragrafer 8-9. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset Torup 2016-03-23, kl 13:30-14:30 Paragrafer 8-9 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson

Läs mer

Medborgardialog om framtidens äldreboende

Medborgardialog om framtidens äldreboende Mötet hölls torsdagen den 10 november 2016 klockan 18-20 på Lyktan i Arjeplog. Cirka 80 personer deltog. Demokratiberedningen genom ordförande Kurt Burman var arrangör. Ingela Lekfalk från Luleå var inbjuden

Läs mer

Rune Berg, c Laila Borger, s Ordförande Kalle Hedin, s, Kurt Kvarnström, s. Eva Gustavsson

Rune Berg, c Laila Borger, s Ordförande Kalle Hedin, s, Kurt Kvarnström, s. Eva Gustavsson Sida 1 Plats och tid Konferensrum, Corneliusgatan 15, kl 15,00 17,20 Beslutande Övriga deltagande Roy Uppgård, kd Rune Berg, c Laila Borger, s Ordförande Kalle Hedin, s, Kurt Kvarnström, s Eva Gustavsson,

Läs mer

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Stöd o omsorgschef May Hansson Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman. Staffan Nilsson, Ann-Britt Andersson

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Stöd o omsorgschef May Hansson Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman. Staffan Nilsson, Ann-Britt Andersson 1(7) Plats och tid Biblioteket, den 20 september kl 10.00-12.00 Beslutande Ledamöter Knut Jansson, ordf Staffan Nilsson, PRO Thore Hermansson, PRO Jens Rymoen, PRO Maj-Britt Söderberg, PRO Birgitta Åseby,

Läs mer

Kallelse/föredragningslista

Kallelse/föredragningslista Datum 2016-09-14 Sida 1 Kommunfullmäktige, ordinarie ledamöter Kallelse/föredragningslista Styrelse: Plats: Kommunfullmäktige Fors Folkets hus Tid: Tisdag 27 september 2016 klockan 17.00 OBS! Veckodag!

Läs mer

PROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum:

PROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum: 1(11) Plats och tid Ledamöter Ale kulturrum sal 105 Nödinge, kl 13-16 Monica Samuelsson Lars Kopp Rolf Gustavsson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Daniel Höglund Helen Johansson Hans Åström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1(7)

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1(7) Sammanträdesdatum 1(7) Plats och tid Ekebogården, Ekenässjön, kl. 13.00-16.00 Beslutande Carina Bardh, ordf Ejlon Johansson Kjell Åke Nottemark Från pensionärsorganisationerna: Lennart Carlsson, SPF Anna-Lena

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset sammanträdesrum Glan kl 13 00 16 00 Beslutande Övriga deltagande Conny Lindgren, ordförande Börje Wåhleman Pentti Rantala, FFF Bernt Johansson, SPF Gruvan Leif Johanneson, SPF

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Birgitta Granström, omsorgs- och socialutskottet Gerry Ekgrund, PRO Inger Kjällström, PRO Britt Strömberg, PRO Ulf P R Svensson, SPF

Birgitta Granström, omsorgs- och socialutskottet Gerry Ekgrund, PRO Inger Kjällström, PRO Britt Strömberg, PRO Ulf P R Svensson, SPF Plats och tid Kvarnberget, "Kontakten", Kungshamn, kl 14.00-16.00. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Gert Larsson, PRO Ulla Turemark, SPF Verena

Läs mer

Weine Bäck (KD), socialnämnden Eino Liljegren (Reumatikerföreningen) Gun Nilsson. Kommunkontoret, Ödeshög...

Weine Bäck (KD), socialnämnden Eino Liljegren (Reumatikerföreningen) Gun Nilsson. Kommunkontoret, Ödeshög... 2013-12-10 1 Plats och tid Närvarande Frånvarande Carl August-rummet, Kommunkontoret, Ödeshög Tisdagen den 10 december 2013, klockan 10:00-12:00 Maria Gustafsson (S), ordförande, socialnämnden Inga Molin

Läs mer

Kommunstyrelsesalen

Kommunstyrelsesalen Kommunala pensionärsrådet 2017-05-31 Plats och tid Kommunstyrelsesalen 9.00-10.25 Närvarande Övriga deltagare Dan Avdic Karlsson socialnämnden, Pirjo Karlsson socialnämnden, Jan-Erik Jansson fritid- och

Läs mer

Konferensrum Axel Johnsons väg 73, tisdagen den 8 maj 2018 kl 15:00

Konferensrum Axel Johnsons väg 73, tisdagen den 8 maj 2018 kl 15:00 Styrelsen för Gamla Byn AB 1(13) Plats och tid Konferensrum Axel Johnsons väg 73, tisdagen den 8 maj 2018 kl 15:00 Beslutande Laila Borger, Ordförande Kurt Kvarnström, Vice ordförande Bo Brännström Leif

Läs mer

Landstingshuset, Smedjan, Kalmar

Landstingshuset, Smedjan, Kalmar KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2012-10-03 Tid Kl 13:00 16:00 Plats Landstingshuset, Smedjan, Kalmar Omfattning 30-41 ande Anette Lingmerth (S) ordf. (kommunstyrelsen) Gunilla Johansson

Läs mer

T Bohman (S), ordf.; E Johansson (L); N-E Olofsson (S)

T Bohman (S), ordf.; E Johansson (L); N-E Olofsson (S) 2018-05-08 1 (10) Plats och tid Hörsalen, Biblioteket kl. 13-16.30 Workshop kl. 9-12 Beslutande T Bohman (S), ordf.; E Johansson (L); N-E Olofsson (S) SPF L Carlsson (endast em), B Sigfridsson, E Wahlgren

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 24-35

Länspensionärsrådet (LPR) 24-35 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Sal B, Regionens hus Närvarande: Jimmy Henriksson, FP, ordf Britt Johansson, M Lena Persson, S Elisabeth Lindberg, SPF Birgitta Sigfridsson, SPF Marie-Louise Stålbark,

Läs mer

Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning administrativa avdelningen

Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning administrativa avdelningen Hägersten-Liljeholmens sdelsförvaltning administrativa avdelningen Sida 1 (7) fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen 2018-01-24 Närvarande: Gunnar Carlsson ordförande, SPF Seniorerna

Läs mer

Torsdag den 24 september 2015 kl. 09.00 12.00 Karlstad CCC

Torsdag den 24 september 2015 kl. 09.00 12.00 Karlstad CCC sid 1 (8) Tid och plats Torsdag den 24 september 2015 kl. 09.00 12.00 Karlstad CCC Ledamöter och ersättare Marléne Lund Kopparklint (M), ordf, kommunstyrelsen Anita Hall (C), vård- och omsorgsnämnden Ingela

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Prästgatan 50 torsdag 16 mars kl. 09:00-10:40 Beslutande Susanne Berger (S) ordförande, ersätter Lars Isacsson (S) som ordförande Mikael Westberg (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (14) 2011-03-17 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum 1, Stadshuset, kl. 13.30-16.00 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (c), ordf Solbritt Lindborg (mp), ON Siv Nilsson, PRO Ingegärd Jönsson, PRO Pauli Petersson,

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd protokoll

Kommunalt pensionärsråd protokoll Datum: Måndagen den 23 oktober 2017 Tid: 13.00 14.15 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 26 oktober, klockan 8.00 Paragrafer: 23-28 Utses att justera: Dick Bergström

Läs mer

Birgitta Granström, omsorgs- och socialutskottet Gerry Ekgrund, PRO Inger Kjällström, PRO Britt Strömberg, PRO Ulf P R Svensson, SPF

Birgitta Granström, omsorgs- och socialutskottet Gerry Ekgrund, PRO Inger Kjällström, PRO Britt Strömberg, PRO Ulf P R Svensson, SPF Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-11.45. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert, ordförande Rose-Marie Ahlström, SPF Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert

Läs mer

Linus Franssons medborgarförslag och Henrik Öhrns (MP) motion om försökskommun för sänkt rösträttsålder

Linus Franssons medborgarförslag och Henrik Öhrns (MP) motion om försökskommun för sänkt rösträttsålder Datum 2017-06-08 Sida 1 Kommunfullmäktige, ordinarie ledamöter Kallelse/föredragningslista Styrelse: Plats: Kommunfullmäktige Bygdegården Jubel i Sjövik Tid: Måndag 19 juni 2017 klockan 15.00 OBS! PLATS

Läs mer

Mona Melander, tekniska förvaltningen. Karl-Ove Johansson. Tekniska förvaltningen.... Mona Melander.... Karl-Ove Johansson. Tekniska förvaltningen

Mona Melander, tekniska förvaltningen. Karl-Ove Johansson. Tekniska förvaltningen.... Mona Melander.... Karl-Ove Johansson. Tekniska förvaltningen Tekniska förvaltningen 2014-05-26 Plats och tid Högskolecentrum Arboga klockan 18.00-18.55 Närvarande: Carl-Erik Almskoug, OPA, Anitha Andersson, SPF Aktiv, Inga-Lill Andersson, Arboga Vision Seniorer,

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Monica Samuelsson Åke Larsson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund Lars Kopp. Maj Holmström Tyrone Hansson

Monica Samuelsson Åke Larsson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund Lars Kopp. Maj Holmström Tyrone Hansson 1(12) Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Sal 105, Nödinge, kl 13:00-16:00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Monica Samuelsson Åke Larsson Ritva Jansson Hans Hellman

Läs mer

Övriga deltagande: Kia Zacco Verksamhetschef Äldreomsorg

Övriga deltagande: Kia Zacco Verksamhetschef Äldreomsorg 1 Sammanträdesprotokoll 2012-12-10 kl. 10:00 12:00 Kommunala Pensionärsrådet Kommunalkontoret i Bergsjö Beslutande; Åke Bertils (S) Ordförande Elsy Hammar PRO Nils von Elern PRO AnnKristine Hasselvik PRO

Läs mer

Tid: Kl. 09.30 12.00 Konferensrummet, Forellen plan 2, Partille

Tid: Kl. 09.30 12.00 Konferensrummet, Forellen plan 2, Partille Dag: Tisdag 4 maj 2010 Tid: Kl. 09.30 12.00 Plats: Konferensrummet, Forellen plan 2, Partille Närvarande: Ledamöter Pia Karlsson, ordf. VON Leif Andersson VON Marianne Sjögren KS (kommunstyrelsen) Rune

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Styrelsen för Gamla Byn AB 1(16) Plats och tid Konferensrum Axel Johnsons väg 73, tisdagen den 4 december 2018 kl 14:30 16-35 Beslutande Ledamöter Laila Borger, Ordförande Kurt Kvarnström, Vice ordförande

Läs mer

Parkeringstaxa fr o m 2011 06 01

Parkeringstaxa fr o m 2011 06 01 Tekniska nämnden 2010 11 18 124 304 Tekniska nämndens arbetsutskott 2010 11 04 188 463 Dnr 2010/847.514 Parkeringstaxa fr o m 2011 06 01 Bilagor: Zonindelning Luleå centrum 2010, bil 1 Zonindelning Luleå

Läs mer