Birgitta Granström, omsorgs- och socialutskottet Gerry Ekgrund, PRO Inger Kjällström, PRO Britt Strömberg, PRO Ulf P R Svensson, SPF

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Birgitta Granström, omsorgs- och socialutskottet Gerry Ekgrund, PRO Inger Kjällström, PRO Britt Strömberg, PRO Ulf P R Svensson, SPF"

Transkript

1 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert, ordförande Rose-Marie Ahlström, SPF Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert Larsson, PRO Ulla Turemark, SPF Verena Rohdin, utbildningsnämnden Närvarande ersättare Birgitta Granström, omsorgs- och socialutskottet Gerry Ekgrund, PRO Inger Kjällström, PRO Britt Strömberg, PRO Ulf P R Svensson, SPF Övriga deltagare Nina Roos, förvaltningschef Mats Abrahamsson, (M) 1 Mattias Jakobsson, VD Sotenäsbostäder, 2 Lena Vilhelmsson, sekreterare Pia Settergren, enhetschef, 3-5 Jörgen Karlson, ekonom, 6 Justerare Leif Åsberg Justering Kommunhuset, Kungshamn, den 3 oktober 2013, kl Sekreterare Ordförande Lena Vilhelmsson Justerare Kristina Frigert Leif Åsberg

2 KPR 1 Trygghetsboende - Renovering av Hunnebohemmet och Bankeberg Mats Abrahamsson informerar om att Sotenäsbostäder har fått i uppdrag att projektera för ett trygghetsboende i Hunnebostrand efter det att PEAB meddelat att de inte kunde uppfylla sin del i avtalet med kommunen. Mats Abrahamson informerar om att det inte kommer att finnas medel i investeringsbudgeten för att renovera eller bygga om Hunnebohemmet och Bankeberg. Kommunstyrelsens presidium ska tillsammans med omsorgsutskottets presidium och kommunledning träffas den 3 oktober för att diskutera den framtida äldreomsorgen. KPR 2 Trygghetsboende Mattias Jakobsson, VD Sotenäsbostäder, informerar om projekt trygghetsboende i Hunnebostrand. Förslag är att bygga två huskroppar med två våningar alt tre våningar. Resultatet från ett enkätutskick till samtliga i bostadskön över 65 år, har 43 av 281, svarat att de är intresserade av att bo i det planerade trygghetsboendet. Villkor för byggnation: Avtal med kommunen om bemanning av boendet Avtal med kommunen om förhyrning av lokalen Bygglov Finansiering. Kommunala pensionärsrådet framför att det är viktigt att pensionärsråd, tillgänglighetsråd, allmänheten får information om den fortsatta detaljplaneringen för trygghetsboendet. K:\PROT\Peradet\KPR 2013\kpr doc Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 2(6)

3 KPR 3 Information om hemsjukvård - samverkande sjukvård Pia Settergren, enhetschef, informerar om samverkande sjukvård. Sedan 2011 har Sotenäs kommun medverkat i en projektsamverkan i syfte att arbeta med patienten i centrum och använda de samlade sjukvårdsresurserna effektivt. Pilot projektet Samverkande sjukvård bygger på att sjukvårdsrådgivningen 1177, NU-sjukvårdens MÄVA, ambulanssjukvården, primärvården och den kommunala hälso- och sjukvården samarbetar. Fokus ligger på att leverera vård på rätt nivå, att patienten ges god vård i sitt närområde så långt det är möjligt och med strävan att undvika onödiga och långa besök på akutmottagningen. I praktiken innebär projektet att sjuksköterskor i ambulanssjukvården och den kommunala hemsjukvården, efter utbildning, kan utföra delar av varandras arbetsuppgifter. Samverkande sjukvård riktar sig till alla vuxna från 18 år och fungerar över hela dygnet. KPR 4 Rehabiliteringen efter en stroke Pia Settergren, enhetschef, informerar om att stroke är en propp, blödning i hjärnan. Rehabiliteringen syftar till att träna upp de funktioner som är skadade. Kommunen hjälper till med rehabilitering när patienten kommer hem från sjukhuset. Arbetsterapeut, sjukgymnast och sjuksköterska samarbetar och tar fram ett anpassat träningsprogram för patienten. Det är bra om rehabiliteringen sker i patientens hem. Nina Roos, förvaltningschef, informerar om att omsorgsförvaltningen ska arbeta med att skapa en organisation för"trygg hemgång". KPR 5 Leveranser av dosförpacking av mediciner Pia Settergren, enhetschef, informerar om att det har varit ett problem med leveranser av dosförpackningar av mediciner med anledning av att dosapoteken inte avreglerades som övriga apotek. Det är många dosförpackningar som har blivit fel. Det är ingen av kommunens patienter som blivit drabbade. Personalen är mycket noga med att kontrollera dosförpackningarna. K:\PROT\Peradet\KPR 2013\kpr doc Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 3(6)

4 KPR 6 Ekonomi Jörgen Karlsson, ekonomichef, informerar om kommunens budget Budgetuppföljningen för kommunen till och med augusti visar på ett prognostiserat överskott på 5,6 Mkr för den skattefinansierade verksamheten (inkl affärsverksamhet 8,9 Mkr). Omsorgs- och socialutskottet utgör 44 % av kommunens budget. Inom omsorgs- och socialutskottets verksamheter är äldreomsorgen den största verksamheten med 63%. Största kostnaden är för personal med 70%. Omsorgen 2014 Ramen ökas med tkr (riktad pengar till hemtjänsten för volymökningar) 1,5 Mkr är avsatta för projekt heltid/deltid Ramen minskas med tkr (1,0 %). Pensionärernas ekonomi i Sotenäs kommun I Sotenäs kommun uppgick antal invånare den 1 nov 2012 till personer. Av dem var personer 65 år och äldre vilket motsvarar 28,6% av befolkningen. Detta innebär ca 121,2 Mkr i skatter och bidrag för kommunen kostade äldreomsorgen i Sotenäs kommun 121 Mkr. KPR 7 Uppsökande verksamhet Nina Roos, förvaltningschef, informerar om arbetet med uppsökande hembesök Sotenäs kommun har år bedrivit hälsofrämjande hembesök med hjälp av statliga stimulansmedel. Slutrapporten visar att det är både uppskattat och viktig med den information som ges vid hembesöken. Arbetet med de uppsökande hembesöken har fortsatt under våren 2013 och erbjudandet om besöken har skickats till alla 85-åringar i Sotenäs Kommun som inte har några insatser av Hemtjänsten förutom trygghetslarm. K:\PROT\Peradet\KPR 2013\kpr doc Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 4(6)

5 Orsaken till att omsorgsförvaltningen valt de som inte har några insatser är att hembesöket ska ha ett förebyggande syfte. Omsorgsförvaltningen ska kunna erbjuda information som den enskilde inte redan känner till. Informationen som ges har till syfte att skapa trygghet, skapa ett förtroende för dem som arbetar inom äldreomsorgen. Besök hos de äldre kommuninvånarna kan även ge omsorgsförvaltningen värdefull information om hur de klarar sig i det egna hemmet och att omsorgsförvaltningen även kan ta del av deras erfarenheter för att kunna erbjuda bättre äldreomsorg, sociala aktiviteter mm. i framtiden. Under våren 2013 har det skickats ut totalt 46 stycken utskick och erbjudande om uppsökande hembesök. KPR 8 Matdistribution Nina Roos, förvaltningschef, informerar om att den som inte kan laga egen mat kan få hjälp med matdistribution. Matdistribution innebär att färdiglagad kyld mat levereras till bostaden en gång per vecka. Maten lagas på Hunnebohemmet. Man kan beställa fyra till sju portioner per vecka. Hemtjänsten är behjälplig vid frukost och kvällsmat. Den som inte klarar att värma maten i mikrovågsugn eller ugn kan få hjälp av hemtjänsten med detta. Den som inte klarar av att gå till affär eller att bära hem sina varor kan få hjälp med detta genom varuhemsändning. Varuhemsändningen utförs av hemtjänstens personal. Varuhemssändning kan man få en gång per vecka. KPR 9 Turlista för bussen från Bohus-Malmön Gert Larsson tar upp att det finns brister kring turlistan för bussen från Bohus-Malmön. Det finns två avgångar, kl och Bussen måste beställas dagen innan man ska åka. Det är besvärligt för de äldre att hålla reda på de kriterier som gäller för bussen. Det är även besvärligt för de som ska vidare med andra kommunikationer då dessa tider inte stämmer överense med turlistan. Ordföranden föreslår att ärendet tas upp vid kommande möte med kommunala pensionärsrådet och att rådet bjuder in kommunens kontaktpersoner för att informera om det finns möjligheter till att få till en lösning på turlistan för bussen från Bohus-Malmön. K:\PROT\Peradet\KPR 2013\kpr doc Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 5(6)

6 KPR 10 Revidering av äldreomsorgsplan Nina Roos, förvaltningschef, informerar om att omsorgsförvaltningen arbetar med den antagna äldreomsorgsplanen. Prioriterat område är att få en bra organisation inom hemtjänsten. Pensionärsorganisationerna kommer att få delta när äldreomsorgsplanen ska revideras vid kommande mandatperiod. KPR 11 Kvarnberget avd A Nina Roos, förvaltningschef, informerar om att omsorgsförvaltningen arbetar med att enligt äldreomsorgsplanen se över om det finns någon möjlighet att öppna avd A på Kvarberget. Det ska finansieras inom befintlig budget. KPR 12 Utskrivningsklara patienter Nina Roos, förvaltningschef, informerar om att det är endast en person som kommunen har betalt för och som har varit utskrivningsklar i ett dygn. Pensionärsorganisationerna framför att det är bra att kommunen klarar av att ta hem utskrivningsklara patienter. Pensionärsorganisationerna framför önskemål om att regelbundet få ta del av information om utskrivningsklara patienter. KPR 13 Ärendebalanslista Pensionärsrådet går igenom och reviderar ärendebalanslistan. Bilaga 1. K:\PROT\Peradet\KPR 2013\kpr doc Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 6(6)

Britt-Marie Knutsson, MAS 5 Monica Andén, controller, 6-7

Britt-Marie Knutsson, MAS 5 Monica Andén, controller, 6-7 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 14.00-17.15. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert, ordförande Rose-Marie Ahlström, SPF Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert

Läs mer

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson PRO Lis-Britt Berring, PRO

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson PRO Lis-Britt Berring, PRO Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.30-17.00. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert Larsson, PRO Ulf P

Läs mer

Birgitta Granström, omsorgs- och socialutskottet Gerry Ekgrund, PRO Inger Kjällström, PRO Britt Strömberg, PRO Ulf P R Svensson, SPF

Birgitta Granström, omsorgs- och socialutskottet Gerry Ekgrund, PRO Inger Kjällström, PRO Britt Strömberg, PRO Ulf P R Svensson, SPF Plats och tid Kvarnberget, "Kontakten", Kungshamn, kl 14.00-16.00. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Gert Larsson, PRO Ulla Turemark, SPF Verena

Läs mer

Leif Åsberg. Lena Vilhelmsson. Nils Olof Bengtson. Leif Åsberg. Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl

Leif Åsberg. Lena Vilhelmsson. Nils Olof Bengtson. Leif Åsberg. Plats och tid Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn, kl Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.30-17.15. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Bertil Hansson, SPF, 1-4 Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet och Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor Sammanträdesprotokoll

Kommunala pensionärsrådet och Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 14.00-16.30. (Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor, kl. 14.00-15.00, Kommunala pensionärsrådet, kl.14.00-16.30) Beslutande Närvarande ersättare Övriga

Läs mer

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Kjell Klasson, SPF Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson, PRO Lis-Britt Berring, PRO Elving Claesson, byggnadsnämnden

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Kjell Klasson, SPF Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson, PRO Lis-Britt Berring, PRO Elving Claesson, byggnadsnämnden Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.30-16.30. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Bertil Hansson, SPF Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert

Läs mer

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Kjell Klasson, SPF Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson, PRO Lis-Britt Berring, PRO Elving Claesson, byggnadsnämnden

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Kjell Klasson, SPF Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson, PRO Lis-Britt Berring, PRO Elving Claesson, byggnadsnämnden Plats och tid Kommunhuset, "Hållö", Kungshamn, kl 13.30 16.00. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Bertil Hansson, SPF Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert

Läs mer

Elving Claesson, omsorgsnämnden Sven Sundblad, SPF Inger Kjällström, PRO Leif Gabrielsson, PRO Britt Strömberg, PRO

Elving Claesson, omsorgsnämnden Sven Sundblad, SPF Inger Kjällström, PRO Leif Gabrielsson, PRO Britt Strömberg, PRO Plats och tid Kvarnberget, "Tången", Kungshamn, kl 14.00-16.45. Beslutande Kristina Frigert, ordförande Göran Fahlgren, SPF Leif Åsberg, PRO, 1-8 Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert Larsson, PRO Ulla

Läs mer

Mariann Lundin, enhetschef Amie Stobenius, utredare, 1 Anna-Lena Höglund, kommunsekreterare 5 Lena Vilhelmsson, sekreterare.

Mariann Lundin, enhetschef Amie Stobenius, utredare, 1 Anna-Lena Höglund, kommunsekreterare 5 Lena Vilhelmsson, sekreterare. Plats och tid Kommunhuset, "Hållö", Kungshamn, kl 14.00-17.00. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert Larsson, PRO Ulla Turemark,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet /Kommunala rådet för tillgänglighet Sammanträdesprotokoll

Kommunala pensionärsrådet /Kommunala rådet för tillgänglighet Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kvarnberget, "kontakten", Kungshamn, kl 13.00-17.00. Kommunala rådet för tillgänglighet, kl. 13.00-14.30. Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune

Läs mer

Nina Roos, förvaltningschef Maria Josefsson, anläggningsingenjör, 1 Lena Vilhelmsson, sekreterare. Leif Åsberg. Lena Vilhelmsson. Nils Olof Bengtson

Nina Roos, förvaltningschef Maria Josefsson, anläggningsingenjör, 1 Lena Vilhelmsson, sekreterare. Leif Åsberg. Lena Vilhelmsson. Nils Olof Bengtson Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.30 16.00. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert Larsson, PRO Ulla

Läs mer

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Kjell Klasson, SPF Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson, PRO, 1-6 Elving Claesson, byggnadsnämnden

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Kjell Klasson, SPF Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson, PRO, 1-6 Elving Claesson, byggnadsnämnden Plats och tid Kommunhuset, "Hållö", Kungshamn, kl 13.30-17.15. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert Larsson, PRO Ulla Turemark,

Läs mer

Nina Roos, förvaltningschef Pia Settergren, enhetschef, 1 Lena Vilhelmsson, sekreterare. Wilhelm Olsson. Lena Vilhelmsson.

Nina Roos, förvaltningschef Pia Settergren, enhetschef, 1 Lena Vilhelmsson, sekreterare. Wilhelm Olsson. Lena Vilhelmsson. Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor Sammanträdesprotokoll 2013-09-19 1-9 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 14.00-16.00. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert, ordförande

Läs mer

Verena Rodin, utbildningsnämnden, 1-11 Ulla Ljunglide, byggnadsnämnden, 1-14

Verena Rodin, utbildningsnämnden, 1-11 Ulla Ljunglide, byggnadsnämnden, 1-14 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.30-16.30. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Bertil Hansson, SPF Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert

Läs mer

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Kjell Klasson, SPF Owe Aronsson, PRO Lars-Erik Knutsson, kommunstyrelsen Elving Claesson, byggnadsnämnden, 1-8

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Kjell Klasson, SPF Owe Aronsson, PRO Lars-Erik Knutsson, kommunstyrelsen Elving Claesson, byggnadsnämnden, 1-8 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 09.00-11.35. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Gert Larsson, PRO Leif Gabrielsson, PRO Ulla

Läs mer

Kristina Frigert (M), ordförande Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Stina Espenkrona (KD) Olof Börjesson (C) Lena Linke (MP)

Kristina Frigert (M), ordförande Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Stina Espenkrona (KD) Olof Börjesson (C) Lena Linke (MP) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 09.00-11.30. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert (M), ordförande Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Närvarande ersättare Stina Espenkrona

Läs mer

Leif Åsberg. Anna Jansson. Nils Olof Bengtson. Leif Åsberg. Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl

Leif Åsberg. Anna Jansson. Nils Olof Bengtson. Leif Åsberg. Plats och tid Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn, kl Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 09.00 12.45. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Jan Ulvemark, PRO Gert Larsson, PRO Ulla Turemark,

Läs mer

Peter Bergman, räddningstjänsten 3 Daniel Jarnrot, samhällsbyggnadsförvaltningen 4 Lena Vilhelmsson, sekreterare

Peter Bergman, räddningstjänsten 3 Daniel Jarnrot, samhällsbyggnadsförvaltningen 4 Lena Vilhelmsson, sekreterare Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.30-16.00. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Ulla Turemark, SPF Jeanette

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet och Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor Sammanträdesprotokoll 2013-11-21 1-13

Kommunala pensionärsrådet och Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor Sammanträdesprotokoll 2013-11-21 1-13 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 14.00-16.00 Beslutande Kristina Frigert, ordförande Rose-Marie Ahlström, SPF Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert Larsson, PRO Ulla

Läs mer

Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl

Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn, kl Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 14.00-16.00. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Kristina Frigert, ordförande Kjell Klasson, SPF Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan

Läs mer

Kristina Frigert, ordförande Leif Holm Sven Sundblad Rune Rohdin Stefan Jurcic Gert Larsson Ulla Turemark Gunilla Stenman, 1-10 Kjell Andersson

Kristina Frigert, ordförande Leif Holm Sven Sundblad Rune Rohdin Stefan Jurcic Gert Larsson Ulla Turemark Gunilla Stenman, 1-10 Kjell Andersson Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll 2010-03-10 1-15 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 17.15 Beslutande Kristina Frigert, ordförande Leif Holm Sven Sundblad Rune Rohdin

Läs mer

Mathias Bruno (M) Lena Linke. Lena Vilhelmsson. Nils Olof Bengtson. Lena Linke

Mathias Bruno (M) Lena Linke. Lena Vilhelmsson. Nils Olof Bengtson. Lena Linke Plats och tid Kommunhuset, "Hållö", Kungshamn, kl 08.45-11.30. Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S), ej 97 Lena

Läs mer

Kommunhuset, , kl Lena Vilhelmsson. Elving Claesson

Kommunhuset, , kl Lena Vilhelmsson. Elving Claesson 01-12 Plats och tid Kungshamn, "Tryggö", Kommunhuset, kl 13.00 17.00. Beslutande Elving Claesson (S), ordförande Leif Holm Sven Sundblad Rune Rohdin, 01-08 Stefan Jurcic Gert Larsson Ulla Turemark Gunilla

Läs mer

Rose-Marie Ahlström (M) Anne Johansson (L) Stig Roos (S) Luis Morales (V)

Rose-Marie Ahlström (M) Anne Johansson (L) Stig Roos (S) Luis Morales (V) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-11.15. Beslutande Närvarande ersättare Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kristina Frigert (M) Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta

Läs mer

Rose-Marie Ahlström (M) Nina Roos, förvaltningschef Jörgen Karlsson, ekonomichef, 32 Lena Vilhelmsson, sekreterare. Mats Nilsson.

Rose-Marie Ahlström (M) Nina Roos, förvaltningschef Jörgen Karlsson, ekonomichef, 32 Lena Vilhelmsson, sekreterare. Mats Nilsson. Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-10.45. Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kristina Frigert (M) Kenny Thärnström (L) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Lena Linke

Läs mer

Rose-Marie Ahlström (M) Anne Johansson (FP)

Rose-Marie Ahlström (M) Anne Johansson (FP) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-12.15. Öppet sammanträde Beslutande Närvarande ersättare Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kristina Frigert (M) Kenny Thärnström (FP) Birgitta

Läs mer

Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Lena Linke (MP) Lill Grimani (KD)

Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Lena Linke (MP) Lill Grimani (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.45-11.00. Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Lena Linke

Läs mer

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33 26-34 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 16.00 Beslutande Leif T Johansson, (FP) ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S) 2:e vice ordförande Christina

Läs mer

Lena Vilhelmsson, sekreterare Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef, 10 Jan Olsson, tekniska avdelningen, 2

Lena Vilhelmsson, sekreterare Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef, 10 Jan Olsson, tekniska avdelningen, 2 1-11 Plats och tid Kungshamn, "Tryggö", Kommunhuset, kl 13.00 16.30. Beslutande Kristina Frigert, ordförande Leif Holm Sven Sundblad Rune Rohdin Stefan Jurcic Ulla Turemark Kjell Andersson Närvarande ersättare

Läs mer

Pia Settergren, enhetschef Lena Vilhelmsson, sekr. Wilhelm Olsson. Lena Vilhelmsson. Elving Claesson. Wilhelm Olsson.

Pia Settergren, enhetschef Lena Vilhelmsson, sekr. Wilhelm Olsson. Lena Vilhelmsson. Elving Claesson. Wilhelm Olsson. Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 15.00-17.00. Beslutande Elving Claesson, omsorgsnämnden, ordförande Mikael Sternemar, kommunstyrelsen Kerstin Lorentsson, miljö- och byggnämnden Wilhelm

Läs mer

Peter Hemlin (M), ordförande Kristina Frigert (M) Birgitta Granström (S) Elving Claesson (S) Margareetta Waldén (FP) Lena Linke (MP)

Peter Hemlin (M), ordförande Kristina Frigert (M) Birgitta Granström (S) Elving Claesson (S) Margareetta Waldén (FP) Lena Linke (MP) Plats och tid Kvarnberget, "Samlingssalen", Kungshamn, kl 09.00-12.30. Öppet sammanträde Beslutande Peter Hemlin (M), ordförande Kristina Frigert (M) Birgitta Granström (S) Elving Claesson (S) Margareetta

Läs mer

Nils Olof Bengtson (M), ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Leif Gabrielsson, PRO Ulla Turemark, SPF Gunilla Ohlin, ( L), Byggnadsnämnden

Nils Olof Bengtson (M), ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Leif Gabrielsson, PRO Ulla Turemark, SPF Gunilla Ohlin, ( L), Byggnadsnämnden Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn kl 09.00-12.00. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Leif Gabrielsson, PRO Ulla Turemark, SPF

Läs mer

Verena Rodin, utbildningsnämnden Ulla Ljunglide, byggnadsnämnden, 1-5

Verena Rodin, utbildningsnämnden Ulla Ljunglide, byggnadsnämnden, 1-5 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.30-16.15. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert Larsson, PRO Ulla

Läs mer

Rose-Marie Ahlström (M) Anne Johansson (L) Stig Roos (S) Stellan Welin (S) Luis Morales (V)

Rose-Marie Ahlström (M) Anne Johansson (L) Stig Roos (S) Stellan Welin (S) Luis Morales (V) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-12.00. Ajournering kl. 09.20-09.35. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kristina Frigert (M) Kenny Thärnström (L) Birgitta

Läs mer

Kristina Frigert (M), ordförande Ola Strand (KD) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Stina Espenkrona (KD) Olof Börjesson (C) Lena Linke (MP)

Kristina Frigert (M), ordförande Ola Strand (KD) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Stina Espenkrona (KD) Olof Börjesson (C) Lena Linke (MP) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00-16.00. Ajournering kl. 14.00-14.30. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert (M), ordförande Ola Strand (KD) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte 1 (5) Kommunala pensionärsrådets möte 2018-11-26 Kommunhuset: kl. 09.00 11.30 Ledamöter: Ingela Svensson, 1:e vice ordförande i socialnämnden Inger Wiman, PRO Jan Forsberg, PRO Bert Gren, PRO Lennart Tildemyr,

Läs mer

Stellan Welin. Lena Vilhelmsson. Nils Olof Bengtson. Stellan Welin

Stellan Welin. Lena Vilhelmsson. Nils Olof Bengtson. Stellan Welin Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-11.00. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta Granström

Läs mer

Lena Vilhelmsson, sekreterare Ann Larsson, förvaltningschef Annette Åberg, 01. Kommunhuset, 2009-09-22, kl 13.00. Lena Vilhelmsson.

Lena Vilhelmsson, sekreterare Ann Larsson, förvaltningschef Annette Åberg, 01. Kommunhuset, 2009-09-22, kl 13.00. Lena Vilhelmsson. 01-09 Plats och tid Kungshamn, "Tryggö", Kommunhuset, kl 15.00 17.45 Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert, ordförande Leif Holm Rune Rohdin, Stefan Jurcic Ulla Turemark Kjell Andersson Göran

Läs mer

Mathias Bruno (M) Lill Grimani (KD) Stig Roos (S)

Mathias Bruno (M) Lill Grimani (KD) Stig Roos (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.45-11.00. Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Göran Hahne (M) Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin

Läs mer

Nils Olof Bengtsson, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Gert Larsson, PRO Ulla Turemark, SPF Lars-Erik Knutsson, kommunstyrelsen, 1-5

Nils Olof Bengtsson, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Gert Larsson, PRO Ulla Turemark, SPF Lars-Erik Knutsson, kommunstyrelsen, 1-5 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 09.00 12.05. Öppet sammanträde Beslutande Närvarande ersättare Nils Olof Bengtsson, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Gert Larsson, PRO Ulla

Läs mer

Rose-Marie Ahlström (M) Olof Börjesson (C), 2-10 Stellan Welin (S), 2-10

Rose-Marie Ahlström (M) Olof Börjesson (C), 2-10 Stellan Welin (S), 2-10 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-12.50. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kristina Frigert (M) Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren

Läs mer

Vivianne Gustafsson, byggnadsnämnden, Barbro Eriksson, HRF Margareta Hallenberg, SRF Annette Fredriksson, DHR. Lena Vilhelmsson, sekreterare

Vivianne Gustafsson, byggnadsnämnden, Barbro Eriksson, HRF Margareta Hallenberg, SRF Annette Fredriksson, DHR. Lena Vilhelmsson, sekreterare Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor Sammanträdesprotokoll 2016-11-17 1-9 Plats och tid Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn, kl. 14.00 16.00. Öppet sammanträde Beslutande Birgitta Granström, ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens omsorgs- och socialutskott Sammanträdesprotokoll 2013-06-19 70-85

Kommunstyrelsens omsorgs- och socialutskott Sammanträdesprotokoll 2013-06-19 70-85 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 09.00-12.35. Öppet sammanträde Beslutande Peter Hemlin (M), ordförande Birgitta Granström (S) Kristina Frigert (M) Mats Nilsson (S) Margareetta Waldén

Läs mer

För pensionärsföreningarna

För pensionärsföreningarna Sida Kommunala Pensionärsrådet (KPR) 2016-05-13 1 (7) Plats och tid Kommunhuset Mönsterås, den 13 maj 2016, kl. 09.30-11.30 Beslutande För pensionärsföreningarna Göte Pettersson, PRO Samorganisation Inger

Läs mer

Maude Schlegel (M) Lennart Johansson (C) Eva-Britt Hansson (S)

Maude Schlegel (M) Lennart Johansson (C) Eva-Britt Hansson (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00-17.00. Öppet sammanträde 10-13 Beslutande Leif T Johansson (FP), ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S), 2:e vice

Läs mer

Rose-Marie Ahlström (M) Britt Lindgren (C) Peter Gustafsson (S) Stellan Welin (S) Luis Morales (V)

Rose-Marie Ahlström (M) Britt Lindgren (C) Peter Gustafsson (S) Stellan Welin (S) Luis Morales (V) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.00-11.30. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kristina Frigert (M) Kenny Thärnström (FP) Olof Börjesson (C) Birgitta Granström

Läs mer

Jan-Olof Larsson (S) Magnus Johansson (V) 30-32

Jan-Olof Larsson (S) Magnus Johansson (V) 30-32 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.15-10.50. Beslutande Närvarande ersättare Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kristina Frigert (M) Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta

Läs mer

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19 11-22 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 17.15. Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert (m), ordförande Göran Fahlgren (m), 2:e vice ordförande Lasse Andersson (m) Daniel

Läs mer

Rose-Marie Ahlström (M) Stig Roos (S) Luis Morales (V)

Rose-Marie Ahlström (M) Stig Roos (S) Luis Morales (V) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-10.30 Beslutande Närvarande ersättare Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kristina Frigert (M) Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta Granström

Läs mer

Ola Strand (KD) Stellan Welin (S) Luis Morales (V)

Ola Strand (KD) Stellan Welin (S) Luis Morales (V) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-11.45. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kenny Thärnström (L) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Lena Linke (MP)

Läs mer

Kristina Frigert (M), ordförande Ola Strand (KD) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Stina Espenkrona (KD) Lena Linke (MP)

Kristina Frigert (M), ordförande Ola Strand (KD) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Stina Espenkrona (KD) Lena Linke (MP) Plats h tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-12.00. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert (M), ordförande Ola Strand (KD) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Stina Espenkrona (KD)

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2013-09-17 Prosten, kl. 13.30 15.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou ordf. SN Marianne Båtman

Läs mer

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Kommunala handikapp- och pensionärsråden Sammanträdesdatum 12-06-12

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Kommunala handikapp- och pensionärsråden Sammanträdesdatum 12-06-12 KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Beslutare Plats och sammanträdestid Omsorgskontorets sammanträdesrum 20 kl. 09.00 12.00 Leif Andersson, Ordförande Sveja Filipova, Miljö- och Byggnämnden Sven Moosberg,

Läs mer

Marianne Ahlqvist. Annika Forslin. Birgitta Medin. Marianne Ahlqvist

Marianne Ahlqvist. Annika Forslin. Birgitta Medin. Marianne Ahlqvist Protokoll 1 (10) Plats och tid: Forsa Rehab, Fredens Kulle, kl 13:00-16:00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Birgitta Medin (M) ordf Majvor Westberg-Jönsson (S) Roland Lodén (PRO) Gösta Larsson

Läs mer

Mathias Bruno (M) Anne Johansson (L) Jan-Olof Larsson (S) Stig Roos (S) Magnus Johansson (V) Lill Grimani (KD) 08:45-10:

Mathias Bruno (M) Anne Johansson (L) Jan-Olof Larsson (S) Stig Roos (S) Magnus Johansson (V) Lill Grimani (KD) 08:45-10: Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.45-11.15. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Nils Olof Bengtson (M), ordförande Göran Hahne (M) 08:45-10:30 24 28 Kenny Thärnström (L)

Läs mer

Kommunstyrelsens omsorgs- och socialutskott Sammanträdesprotokoll

Kommunstyrelsens omsorgs- och socialutskott Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 09.00-12.15. Öppet sammanträde Beslutande Peter Hemlin (M), ordförande Birgitta Granström (S) Kristina Frigert (M) Margareetta Waldén (FP) Lena Linke

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte 2015-02-24

Kommunala pensionärsrådets möte 2015-02-24 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2015-02-24 Tjustsalen, kl. 09.00-11.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou, SN, ordf. Ingela Svensson,

Läs mer

Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Lena Linke (MP) Mathias Bruno (M)

Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Lena Linke (MP) Mathias Bruno (M) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.45-12.15. Ajournering kl 11.15-11.25. Beslutande Närvarande ersättare Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta

Läs mer

Kommunhuset, lokal: Tryggö, Kungshamn onsdagen den 14 januari 2015 kl

Kommunhuset, lokal: Tryggö, Kungshamn onsdagen den 14 januari 2015 kl Plats och tid Kommunhuset, lokal: Tryggö, Kungshamn onsdagen den 14 januari 2015 kl. 08.30-09.00 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Mats Abrahamsson (M), ordförande Peter Hemlin (M) Ronald

Läs mer

Dag: Tisdag 7 december 2010 Tid: Kl. 09.30 12.00 Konferensrummet, Forellen plan 2, Partille

Dag: Tisdag 7 december 2010 Tid: Kl. 09.30 12.00 Konferensrummet, Forellen plan 2, Partille Dag: Tisdag 7 december 2010 Tid: Kl. 09.30 12.00 Plats: Konferensrummet, Forellen plan 2, Partille Närvarande: Ledamöter Pia Karlsson, ordf. VON Leif Andersson VON, 6-10 Rune Furufors Sävedalen PRO Siv

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2017-02-21 Tjustsalen: kl. 09.00 11.30 Ledamöter: Ingela Svensson, SN ordförande Inger Wiman,

Läs mer

Nils Olof Bengtson (M), ordförande Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Mathias Bruno (M) Anne Johansson (L) Lena Linke (MP)

Nils Olof Bengtson (M), ordförande Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Mathias Bruno (M) Anne Johansson (L) Lena Linke (MP) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 14.00. Ajournering kl. 13.45-13.50. Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Mathias

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(10) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 13.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

Cecilia Simonsson (SD), Lisbeth Olsson, förvaltningschef Nicolina Ravnås, ekonom, 54 Nina Roos, utredare, 55 Lena Vilhelmsson, sekreterare

Cecilia Simonsson (SD), Lisbeth Olsson, förvaltningschef Nicolina Ravnås, ekonom, 54 Nina Roos, utredare, 55 Lena Vilhelmsson, sekreterare Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00-14.15. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Nils Olof Bengtson (M), ordförande Rosita Holmström (M) Britt Lindgren (C) Mikael Sternemar

Läs mer

Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bojan Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bojan Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(7) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.35 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bojan Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö-Nilsson

Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö-Nilsson 2017-09-18 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.00 Beslutande Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart

Läs mer

Ordförande Mats Jakobsson. Omsorgsnämnden Ketty Markstedt. VB Demensförening Eira Henriksson. PRO Smedjebacken Britt Henriksson

Ordförande Mats Jakobsson. Omsorgsnämnden Ketty Markstedt. VB Demensförening Eira Henriksson. PRO Smedjebacken Britt Henriksson 1(7) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Smedjebacken, måndagen den 25 september 2017 kl 14:00-15:20 Beslutande Ledamöter Monica Forsgren Ordförande Mats Jakobsson Omsorgsnämnden Ketty Markstedt

Läs mer

Tid: Kl. 09.30 12.00 Konferensrummet, Forellen plan 1, Partille

Tid: Kl. 09.30 12.00 Konferensrummet, Forellen plan 1, Partille Dag: Tisdag 9 mars 2010 Tid: Kl. 09.30 12.00 Plats: Konferensrummet, Forellen plan 1, Partille Närvarande: Ledamöter Pia Karlsson, ordf. VON Leif Andersson VON Marianne Sjögren KS (kommunstyrelsen) Britt

Läs mer

Mus-olle, måndagen den 3 april 2017, klockan

Mus-olle, måndagen den 3 april 2017, klockan 1(9) Plats och tid Mus-olle, måndagen den, klockan 9.00-12.10 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, socialnämnden Gulli Edman, PRO Örjan Persson, PRO Sten-Åke Jonsson, PRO Viola Ekavall, SPF Britt

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1(10) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig

Läs mer

Nils Olof Bengtson (M), ordförande Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Mathias Bruno (M) Lill Grimani (KD) Lena Linke (MP)

Nils Olof Bengtson (M), ordförande Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Mathias Bruno (M) Lill Grimani (KD) Lena Linke (MP) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-10.30. Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Mathias Bruno (M) Lill Grimani

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl 13.00-15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Anne-May Nilson (M) Bengt-Olof Bengtsson (SD) Birgitta Persson (SPF) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Anne-May Nilson (M) Bengt-Olof Bengtsson (SD) Birgitta Persson (SPF) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(11) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 13.00 16.30 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Läs mer

Roland Mattsson (M), Ordförande Ragnhild Selstam (M) Torgny Grahl (C) Birgitta Lysell (L)

Roland Mattsson (M), Ordförande Ragnhild Selstam (M) Torgny Grahl (C) Birgitta Lysell (L) Plats och tid Kommunhuset, Lokal Hållö, Kungshamn, torsdagen den 17 januari 2019 kl 08:30-11:15 Beslutande Roland Mattsson (M), Ordförande Ragnhild Selstam (M) Torgny Grahl (C) Birgitta Lysell (L) Lotta

Läs mer

Kristina Frigert (M), ordförande Ola Strand (KD) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Margareetta Waldén (FP)

Kristina Frigert (M), ordförande Ola Strand (KD) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Margareetta Waldén (FP) Plats h tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-12.00. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert (M), ordförande Ola Strand (KD) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Margareetta Waldén (FP)

Läs mer

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.50 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Tid och plats: Klockan , Sammanträdesrummet, Café Finland

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Tid och plats: Klockan , Sammanträdesrummet, Café Finland PROTOKOLL 1 (7) Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 11.20, Sammanträdesrummet, Café Finland Förtroendevalda Bo Silverbern (ON), ordförande Marianne Eriksson (ON) Anders Björklund (KS) Pensionärsrådets

Läs mer

Kommunstyrelsens omsorgs- och socialutskott Sammanträdesprotokoll 2012-12-12 40-48

Kommunstyrelsens omsorgs- och socialutskott Sammanträdesprotokoll 2012-12-12 40-48 Plats och tid Kvarnberget, "Kontakten", Kungshamn, kl 09.00-12.00. Öppet sammanträde Beslutande Peter Hemlin (M), ordförande Birgitta Granström (S) Elving Claesson (S) Margareetta Waldén (FP) Stina Espenkrona

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2018-02-20 Kommunhuset: kl. 09.00 11.00 Ledamöter: Angelica Katsanidou, ordförande i socialnämnden

Läs mer

Mötesprotokoll Kommunala pensionärsrådet. Ordförande ... Plats och tid Prologen kl. 08:30-10:00

Mötesprotokoll Kommunala pensionärsrådet. Ordförande ... Plats och tid Prologen kl. 08:30-10:00 Mötesprotokoll 2016-03-01 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Prologen kl. 08:30-10:00 Närvarande Övriga närvarande Protokollet omfattar paragraferna Cecilia Norlin (M) (ordförande) Anna Jakobsson

Läs mer

Olof Börjesson (C), ordförande Birgitta Albertsson (S) Erika Hassellöv, personalchef, sekreterare

Olof Börjesson (C), ordförande Birgitta Albertsson (S) Erika Hassellöv, personalchef, sekreterare Plats och tid Kommunhuset, Kungshamn, den 27 mars 2018 kl. 12,30 14,00 Beslutande Olof Börjesson (C), ordförande Birgitta Albertsson (S) Övriga deltagare Erika Hassellöv, personalchef, sekreterare Ej närvarande

Läs mer

Stefan Tengberg, ekonomichef Margareta Hammarberg, konsult äldreomsorgen Jan Ekström, mötessekreterare

Stefan Tengberg, ekonomichef Margareta Hammarberg, konsult äldreomsorgen Jan Ekström, mötessekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (4) Plats och tid Gripen, Gislaved kl. 08.30 11.40 Bengt Petersson, ordförande Lena Åsberg, socialnämnden Lis Melin, socialnämnden Ulla Petersson, SKPF Pentti Kuhna, Finska

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Birgitta Frödin (SPF) Jan

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2017-11-28 Nätet: kl. 09.00 12.00 Ledamöter: Ingela Svensson, 1:e vice ordförande i socialnämnden

Läs mer

Kommunala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Sov Protokoll

Kommunala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Sov Protokoll Tid Måndag den 7 mars 2016 kl. 13.30-16.30 Plats Närvarande Ledamöter Kupolen, Rådhuset Marie Brorson, ordförande (S) Åsa Johansson, (FP) Johanna Reimfelt, (M) Anita Forsström, PRO Karin Sahli, PRO Britta

Läs mer

Bengt Görling. Lena Vilhelmsson. Kristina Frigert. Bengt Görling. Plats och tid Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn, kl

Bengt Görling. Lena Vilhelmsson. Kristina Frigert. Bengt Görling. Plats och tid Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn, kl Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor Sammanträdesprotokoll 2016-02-18 1-8 Plats och tid Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn, kl 14.00 16.30. Beslutande Kristina Frigert, ordförande Stig-Arne Helmersson,

Läs mer

Peter Hemlin (M), ordförande Birgitta Granström (S) Kristina Frigert (M) Elving Claesson (S) Margareetta Waldén (FP), 11-20

Peter Hemlin (M), ordförande Birgitta Granström (S) Kristina Frigert (M) Elving Claesson (S) Margareetta Waldén (FP), 11-20 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 09.00-15.00. lunch kl. 12.30-13.30 Öppet sammanträde Beslutande Peter Hemlin (M), ordförande Birgitta Granström (S) Kristina Frigert (M) Elving Claesson

Läs mer

Datum Bengt-Olof Bengtsson (SD) Pia Raae (PRO Bromölla) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-5 Gitana Grikainiene

Datum Bengt-Olof Bengtsson (SD) Pia Raae (PRO Bromölla) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-5 Gitana Grikainiene 1(9) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 14.00 16.50 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bengt Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF Seniorerna Bromölla-Näsum)

Läs mer

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Rapport angående Mötesplats i Lit 5 Information

Läs mer

Leif T Johansson (FP), ordförande Kristina Frigert (M) Elving Claesson (S)

Leif T Johansson (FP), ordförande Kristina Frigert (M) Elving Claesson (S) 95-105 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 16.15. Beslutande Leif T Johansson (FP), ordförande Kristina Frigert (M) Elving Claesson (S) Närvarande ersättare Övriga deltagare Anders

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-09-08 Tjustsalen, kl. 09.00-11.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou, SN, ordf. Marianne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08:30-12:00 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Leif Nilsson PRO Ulla Svensson Omsorgsnämnden Åke Nilsson Tj.Ers. PRO Listerby/J-hus

Läs mer

PROTOKOLL 1 (20) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Kommunhuset, stora sammanträdesrummet 7 november 2012, klockan 09.00 11.

PROTOKOLL 1 (20) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Kommunhuset, stora sammanträdesrummet 7 november 2012, klockan 09.00 11. PROTOKOLL 1 (20) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid: Närvarande: Kommunhuset, stora sammanträdesrummet 7 november 2012, klockan 09.00 11.30 Sven-Åke Svensson (KD), ordförande

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2016-04-27 Rådmannen: kl. 08.30 11.45 Ledamöter: Ingela Svensson, SN ordf. Peter Johansson,

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 8 Dagordning... 2 9 Information från föregående sammanträde... 3 10 Öppna jämförelse... 4 11 Äldrevisionen... 5 12 Ökad måltidsglädje för äldre... 6 13 Information från socialnämnden...

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd 14 april 2016

Kommunalt pensionärsråd 14 april 2016 1 (7) Plats och tid Bällstarummet, Vallentuna. Kl 14.00-17.15 ande Björn Furugren Beselin KS (C), ordförande, Sven-Olof Ekström MSN (S), Margareta Svanström FN (M) 12-30, Eleanor Rydén ÖN (KD), Margareta

Läs mer

Monica Samuelsson Åke Larsson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund Lars Kopp. Maj Holmström Tyrone Hansson

Monica Samuelsson Åke Larsson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund Lars Kopp. Maj Holmström Tyrone Hansson 1(12) Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Sal 105, Nödinge, kl 13:00-16:00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Monica Samuelsson Åke Larsson Ritva Jansson Hans Hellman

Läs mer

Olof Börjesson (C), ordförande Birgitta Albertsson (S) Ola Strand (KD) Erika Hassellöv, sekreterare Lars Bennersten förvaltningschef 28

Olof Börjesson (C), ordförande Birgitta Albertsson (S) Ola Strand (KD) Erika Hassellöv, sekreterare Lars Bennersten förvaltningschef 28 Plats och tid Kommunhuset, Kungshamn, den 4 oktober 2016 kl. 08,30-10,00. Beslutande Olof Börjesson (C), ordförande Birgitta Albertsson (S) Ola Strand (KD) Övriga deltagare Erika Hassellöv, sekreterare

Läs mer

Kommunhuset, , kl Lena Vilhelmsson. Kristina Frigert

Kommunhuset, , kl Lena Vilhelmsson. Kristina Frigert 01-12 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 16.30. Beslutande Kristina Frigert (m), ordförande Göran Fahlgren (m), 2:e vice ordförande Lasse Andersson (m) Daniel Holmdahl (fp) Margareetta

Läs mer

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(8) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Bengt Englund SPF Skepplanda Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus

Läs mer