Johan Thomasson (M) Mikael Westberg (S) Närvarande ej kallade:margareta Åhlstrand RPG och Helena Roininen PRO Fin

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Johan Thomasson (M) Mikael Westberg (S) Närvarande ej kallade:margareta Åhlstrand RPG och Helena Roininen PRO Fin"

Transkript

1 Anteckningar Pensionärsrådet Tid: Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningens sammanträdesrum Ulla Bäckström PRO Kry Lars Enghed RPG Sten Samuelsson Pro HO Ingmarie Larsson PRO Ave Heikki Kaskikallio PRO Fin Ulf Holmberg SPF Inger Ljungman PRO Gry Maj-Britt Birath SKPF Jan-Åke Andersson (S) Susanne Berger (S) Johan Thomasson (M) Mikael Westberg (S) Närvarande ej kallade:margareta Åhlstrand RPG och Helena Roininen PRO Fin Ärenden: 1. Föregående anteckningar Föregående mötesanteckningar godkändes och lades till handlingarna. 2. Information från omsorgsförvaltningen: Väntjänsten/volontärverksamhet/Seniorcentrum. Susanne Janhager och Marianne Birgersson Seniorcentrum är en öppen träffpunkt. Till Seniorcentrum har även den öppna verksamheten vid Balders flyttat. Här finns också Väntjänsten dit man kan ringa för att få sällskap vid affärs/ lasaretts-besök eller promenad. En ny volontärverksamhet vilken riktas mot trygghetsboenden är under uppbyggnad. Det är även tänkt att volontärerna kan göra enskilda besök. Hur blir man volontär? Innan man antas som volontär görs en intervju. Om man blir antagen får man en försäkring och man får även avge ett tystnadslöfte. En gång per år erbjuds volontärerna utbildning. Idag finns det 37 volontärer och man upplever att det är svårt att rekrytera nya. Ofta går nyrekrytering via mun-till-mun! Du får själv välja som volontär vad du vill göra, träffa pensionärer enskilt eller delta i aktiviteter. Du behöver som volontär inte ställa upp på akuta uppdrag. Personal följer ofta volontären vid den första kontakten med pensionären. Volontärerna får ersättning för t.ex. resor mot uppvisande av kvitto. Svårast är

2 Sida 2 det att nå de som bor i sina lägenheter. Ofta är det anhöriga som ringer och berättar om vilka behov pensionären har. Seniorcentrum vill gärna ha hjälp av pensionärsorganisationerna att rekrytera nya volontärer. Information om Seniorcentrum, Väntjänsten, volontärer går ut via brev till alla som fyller 80 år. Seniorcentrum har alla blanketter som gäller för vård och omsorg och man kan också få hjälp att fylla i blanketter. Du kan också få hjälp att betala dina räkningar på Seniorcentrum. Pensionärsrådet tar upp svårigheten att fler och fler pensionärer har ett annat modersmål eller kan tillhöra en minoritetsgrupp. All information måste finnas på fler språk. Brevet till 80-åringarna kommer att översättas till bl.a. finska till nästa års informationsbrev. (Det var 15 personer som hade Finland som födelseland av de 170 personer som fick årets informationsbrev för 80-åringar.) Omsorgsförvaltningen ska se till att brevet översätts. Valbara individanpassade tjänster i hemtjänst. Birgitta Pettersson Möjlighet finns nu att i hemtjänsten byta två timmar per månad av servicetjänster mot andra tjänster. Personen som har hemtjänst kan alltså hellre välja en promenad än en annan tjänst. Man kan välja vecka för vecka och kan t.ex. välja att gå ut om solen skiner. Det här är en början på att man själv kan styra vad hemtjänsten ska innehålla. I beslutet som tas ska det framgå att man själv valt att ändra till annan tjänst. Ibland kan ju det personliga valet vara något som innebär en helt annan tjänst än den man bedömt att personen har behov av och som beslutet gäller för. Omställning till SoL-boende av Idalunden, Balders. Eva-Lena Ängskog- Koivisto Idalunden på Balders är ett LSS-boende(Lagen om särskilt stöd). Boendet har 6 platser varav 3 varit tomma under en tid. Behovet av platser på liknande boenden har minskat, unga människor vill istället bo i egna lägenheter. Just nu bor det äldre personer med stora vårdbehov på Idalunden. Ingen kommer att behöva flytta från Idalunden. De tre platser som återstår blir platser för personer med vårdbehov som efter utredning och beslut enligt socialtjänstlagen kan få heldygnsboende på Idalunden. De nu boende på Idalunden har deltagit i processen att förändra Idalunden till heldygnsboende inom äldreomsorgen. Antalet heldygnsplatser ökar därmed från 205 till 211 platser vilket är positivt för äldreomsorgen. Syn-hörselinstruktör Behovet av en syn-hörselinstruktör har utretts eftersom omsorgsstyrelsens budgetgrupp föreslagit att tjänsten skulle kunna tas bort. Utredningen visar att behovet av tjänsten finns inom hemsjukvården och tjänsten kommer att vara kvar i samma utformning som tidigare. Tjänsten kommer att besättas med en undersköterska. Pensionärsrådet har tidigare utsetts att yttra sig då ett medborgarförslag lämnats med förslag om att tjänsten som syn-hörselinstruktör bör finnas kvar då behovet är stort.

3 Sida 3 Pensionärsrådets yttrande beskriver behovet av syn- och hörselinstruktör samt att pensionärsrådet ser positivt på omsorgsstyrelsens beslut att återbesätta tjänsten. 3. Information från Avesta kommuns verksamheter: Bildningsstyrelsen, Mikael Westberg Igelkotten kommer efter branden att byggas upp på annan plats inom skolområdet i Krylbo. Meningen är att man ska försöka få ihop skolområdet för båda skolorna till ett område. Efterfrågan på förskoleplatser är stor. Många efterfrågar barnomsorg redan när barnet är 12 månader gammalt, tidigare låg denna tidpunkt vid månaders ålder. I Avesta kommun finns också ett stort antal barn som hör till familjer som söker politisk asyl vilket påverkar tillgången till platser. Barnomsorg på obekväm arbetstid efterfrågas också. Idag finns det 70 sådana platser men antalet ska utökas. Avesta kommun har flest platser i Dalarnas län.( Stockholm 110 platser) Reglerna kring närvaro i gymnasiet har skärpts. 92 % av de som gick ut nian hade behörighet till gymnasiet. 95 % av gymnasieeleverna hade behörighet till högskolan. Avesta kommun har hög lärartäthet. Avesta Art Heart and Brain 2013 har haft färre besökare än utställningen 2012.(Ca140 besökare per dag) Verket har haft besök av Kungen och Drottningen, de blev mycket intresserade av den kreativa lärmiljön vilken också finns i Verket. Markberedningen av Sportparken är nu klar! Här finns multisportbana, parkourpark, tennisbana, bollplank m.m. Invigning av Sportparken planeras. En gångväg från Badhuset/Sportparken till Avestavallen/Skateparken planeras till nästa år. Avesta kommun äger fastigheten där det tidigare var handelsträdgård. Den kommer nu att användas som filial till fritidsgårdar och även ha lokaler för toaletter för Sportparken och Skateparken. Under sommaren har ett antal badsjöar/badplatser rustats. Under 2014 är det dags för Tjärnsjön, Utsund och Halsjön. Köket för tillagning av mat för hemkörning har byggts om. 140 personer har hemkörning av matlådor. Hemkörning sker 3 ggr per vecka. Varje matlåda +efterrätt koster 65 kr. Pensionärer erbjuds att äta skollunch, erbjudandet behöver marknadsföras bättre. En mötesplats/serviceplats planeras i Horndal för att förbättra service av olika slag för boende inklusive asylsökanden. Plats är ännu ej bestämd. Planeras att vara klart till årsskiftet. Finansieras delvis genom ansökan av medel till Landsbygdsutveckling. Upphandling av ny förskola till Horndal pågår. Omsorgsstyrelsen, Jan-Åke Andersson 3 fältassistenter har anställts för att arbeta förebyggande bland barn och ungdomar. Fältassistenterna ska arbeta ute på fältet, bostadsområden, skolan.m. Arbetet ska pågå både helg och vardag. Balders är färdigt för invigning!

4 Sida 4 En policy för en lärande organisation ska tas fram för omsorgsstyrelsen. Policyn är ett resultat av EFS- projektet 100 % stolt och kompeten. Nytt systematiskt kvalitetssystem framtaget för omsorgsstyrelsen för att förbättra kvaliteten i verksamheterna. Stödboende i centrala Avesta ska utvecklas. Arbetet med budget och eventuellt undreskott pågår. Västmanland-Dalarna miljö-och byggnadsnämnd, Göran Edström (informationen lämnas av Susanne Berger) Rekrytering av ny miljöchef pågår. Två ny bygglovshandläggare ska rekryteras då två medarbetare slutat. Arbetet med att inspektera restaurangernas menyer och råvaror fortsätter. Säkerheten på det kommunala vattnet ska kontrolleras. Tillsynen av rökningsförbudet på skolorna skärps. Kontroll kommer att utföras av försäljning av receptfria läkemedel, solarier och giftiga ämnen i smycken och leksaker. Gamla Byn AB, Susanne Berger Jan Näslund började som vi I Gamla Byn AB 1juni Anders Dickfors har gått i pension och Ola Westerlund ersätter honom. Lars-Ola kommer från Bygg Partner. Balders är nu slut besiktat och klart för inflyttning 1 oktober Rivella AB ägs nu av ett finskt holdingbolag och tvångsförvaltas av Gamla Byn AB. Rivella AB har hos hyresnämnden begärt att tvångsförvaltningen ska upphöra. Vakansgraden på fastighetsbeståndet är 54 %.Rivella har påbörjat viss upprustning som byte av termostater, fönster m.m. Gamla Byn AB har förnärvarande 7 lediga lägenheter varav 4 finns inom omsorgsförvaltningen. Kvarteret Örnen nu helt uthyrt. 4. Aktuellt i Avesta kommun, Susanne Berger Stora Enso har varslat 150 personer varav 80 i produktionen och 50 tjänstemän. Förhandlingar pågår. Säljavdelningen kommer att flyttas för att ligga mer centralt. Ombyggnationen av vägen kvarstår då den är mycket viktig för den fortsatta verksamheten. Avesta Visentpark har ökat antalet besökare med 30 %. Under sommaren har parken haft 7500 besökare besökt parken, då är inte besök av barn inräknat. Avesta kommuns ekonomi: Kostnaderna för försörjningsstöd har ökat under året, p.g.a. arbetslöshet och ändrade regler för sjukersättning. Sveriges kommuner kommer att få ersättning från AFA även i år, Avesta får 20 mkr. Detta gör att underskottet täcks september arrangeras kickoff för Avesta2020. Under fredagen är det aktiviteter för företagare och ungdomar, lördagen är en familjedag. Program utskickat till hushållen. Under september har arrangerats Träffa Avesta, återvändardag, kyrkomässa, kungen och drottningen har besökt Avesta, blåljusdag och Plushuset har firat 40 år och bytt namn till Avesta Gallerian.

5 Sida 5 V 40 är miljövänliga veckan! Pensionärsfest 30 oktober i Avestaparken! 5. Avslutning Mötet avslutas

Ulf Holmberg SPF Ing-Marie Larsson PROave Maj-Britt Birath SKPF Heikki Kaskikallio PROfin Susanne Berger (S) Mikael Westberg (S)

Ulf Holmberg SPF Ing-Marie Larsson PROave Maj-Britt Birath SKPF Heikki Kaskikallio PROfin Susanne Berger (S) Mikael Westberg (S) Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2013-02-14 kl. 13.15-15.30 Plats: Närvarande: Fridolinsalen Bildningsförvaltningen Ulf Holmberg SPF Ing-Marie Larsson PROave Maj-Britt Birath SKPF Heikki Kaskikallio PROfin

Läs mer

1. Föregående anteckningar Anteckningarna godkänns och läggs till handlingarna.

1. Föregående anteckningar Anteckningarna godkänns och läggs till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2016-02-16 kl. 09.00-11.30 Plats: Fridolinsalen Närvarande: Ulf Holmberg SPF Natanel Lönn RPG Maj-Britt Birath SKPF Gun Källman PRO gry Anders Westman (S) Johan Thomasson

Läs mer

Närvarande, ej kallade: Börje Jervered SPF, Göran Bengtsson PRO ave och Barbro Krigh SKPF

Närvarande, ej kallade: Börje Jervered SPF, Göran Bengtsson PRO ave och Barbro Krigh SKPF Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2012-11-23 kl. 9.00-12.15 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningens sammanträdesrum bv Ulla Bäckström PRO kry Lea Vulli Pro fin Inger Ljungman PRO gry Lars Enghed RPG Susanne

Läs mer

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 24 november 2017 godkänns och läggs till handlingarna.

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 24 november 2017 godkänns och läggs till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: Fredagen 16 februari kl. 09.00-12.15 Plats: Omsorgsförvaltningens sammanträdesrum 1 Närvarande: Lars Isacsson (S) Mikael Westberg (S) Laila Borger (S) Natanel Lönn RPG

Läs mer

Lars Isacsson (S) Johan Thomasson (M) Patrik Sundin (S) Natanel Lönn RPG Helena Roininen Finska PRO Maj-Britt Birath SKPF Rolf Thörn PRo Skogsbo

Lars Isacsson (S) Johan Thomasson (M) Patrik Sundin (S) Natanel Lönn RPG Helena Roininen Finska PRO Maj-Britt Birath SKPF Rolf Thörn PRo Skogsbo Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2018-11-16 kl. 09.00-12.00 Plats: Omsorgsförvaltningens sammanträdesrum 1 Närvarande: Ärenden: Lars Isacsson (S) Johan Thomasson (M) Patrik Sundin (S) Natanel Lönn RPG

Läs mer

Omsorgsförvaltningen. Anne-Sofi Söderholm Socialtjänsten, sekr

Omsorgsförvaltningen. Anne-Sofi Söderholm Socialtjänsten, sekr Anteckningar Kommunala Handikapprådet Tid: 2013-05-17 kl 13.00-15.05 Plats: Omsorgsförvaltningen Närvarande: Lars Isacsson (S) ordf, till 14.30 Wojciech Nedzewicz (MP) Patrik Engström (S) Göran Edström

Läs mer

Närvarande, ej kallade: Börje Jervered SPF och Göran Bengtsson PRO Ave. Föregående mötesanteckningar godkändes och lades till handlingarna.

Närvarande, ej kallade: Börje Jervered SPF och Göran Bengtsson PRO Ave. Föregående mötesanteckningar godkändes och lades till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2012-09-28 kl. 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Ulf Holmberg SPF Ulla Bäckström PRO kry Sten Samuelsson PRO hdl Inger Ljungman PRO gry Agneta Andreasson-

Läs mer

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 2 juni 2017 godkänns och läggs till handlingarna.

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 2 juni 2017 godkänns och läggs till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: Fredagen 15 september kl. 09.00-12.00 Plats: Omsorgsförvaltningens sammanträdesrum 1 Närvarande: Lars Isacsson (S) Johan Thomasson (M) Patrik Sundin (S) Ulla Bäckström

Läs mer

Anteckningar. Ärenden: Pensionärsrådet. 1. Föregående anteckningar Anteckningarna godkänns och läggs till handlingarna.

Anteckningar. Ärenden: Pensionärsrådet. 1. Föregående anteckningar Anteckningarna godkänns och läggs till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2015-09-11 kl. 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Göran Bengtsson PRO Ave Heikki Kaskikallio PRO Fin Leif Karlsson PRO Kry Maj-Britt Birath SKPF Natanel

Läs mer

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 16 februari 2018 godkänns och läggs till handlingarna.

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 16 februari 2018 godkänns och läggs till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: Fredag 4 maj 2018 kl. 9.00-12.00 Plats: Omsorgsförvaltningen sammanträdesrum 1 Närvarande: Lars Isacsson (S) Johan Thomasson (M) Blerta Krenzi (S) Ulla Bäckström PRO Avesta

Läs mer

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 15 september 2017 godkänns och läggs till handlingarna.

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 15 september 2017 godkänns och läggs till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: Fredagen 24 november kl. 09.00-12.00 Plats: Omsorgsförvaltningens sammanträdesrum 1 Närvarande: Lars Isacsson (S) Mikael Westberg (S) Laila Borger (S) Ulla Bäckström PRO

Läs mer

Anteckningar. Ärenden: Pensionärsrådet

Anteckningar. Ärenden: Pensionärsrådet Anteckningar Pensionärsrådet Tid: Fredag 27 maj klockan 09:00-11.45 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningens sammanträdesrum bv Lars Isacsson, ordförande Maria Hellgren, sekreterare Laila Borger (S) Mikael

Läs mer

Carlsson SPF, Ulla Nilsson SKPF

Carlsson SPF, Ulla Nilsson SKPF Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2015-03-13 kl. 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Stadshuset sammanträdesrum mv Ulf Holmberg SPF Ulla Bäckström PRO Ave Göran Bengtsson PRO Ave Heikki Kaskikallio PRO Fin Maj-Britt

Läs mer

Rune Berg, c Susanne Berger, s Ordförande Ruth Johansson, s Bo Brännström, fp Leif Eriksson, s Gerd Svedberg, s. Lillebil Grass.

Rune Berg, c Susanne Berger, s Ordförande Ruth Johansson, s Bo Brännström, fp Leif Eriksson, s Gerd Svedberg, s. Lillebil Grass. Sida 1 Plats och tid Konferensrum, Corneliusgatan 15, kl 16,15 17,45 Beslutande Calle Sjungargård, mp Rune Berg, c Susanne Berger, s Ordförande Ruth Johansson, s Bo Brännström, fp Leif Eriksson, s Gerd

Läs mer

1. Föregående anteckningar Anteckningarna godkänns och läggs till handlingarna.

1. Föregående anteckningar Anteckningarna godkänns och läggs till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2015-11-06 kl. 09.00-12.00 Plats: Fridolinsalen Närvarande: Ulf Holmberg SPF Natanel Lönn RPG Sid Sandström PRO Horn Robert Källman PRO Gryt Lars Isacsson (S) Susanne

Läs mer

Marianne Ahlqvist. Rebecca Rönnquist. Majvor Westberg Jönsson. Marianne Ahlqvist

Marianne Ahlqvist. Rebecca Rönnquist. Majvor Westberg Jönsson. Marianne Ahlqvist Protokoll 1 (11) Plats och tid: Guldsmeden, sal A klockan 13:00-15:45 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Majvor Westberg Jönsson (S) Ordf. Lillian Holmgren (S) Birgitta Medin (M) Bo Lindgren (PRO)

Läs mer

Föregående mötes anteckningar genomgicks och lades till handlingarna.

Föregående mötes anteckningar genomgicks och lades till handlingarna. Anteckningar Kommunala Handikapprådet Tid: 2013-09-20 kl 9.00-11.45 Plats: Omsorgsförvaltningen Närvarande: Lars Isacsson (S) ordf till 11.00 Johan Thomasson (M) Mikael Jansson (S) till 9.45 Gerti Stenberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Konferensrum, Corneliusgatan 15, kl 16,10 18,00 Beslutande Övriga deltagande Laila Borger, Ordförande Rune Berg Lennart Karlsson Kalle Hedin Kurt Kvarnström Ruth Johansson med till

Läs mer

Föregående mötesanteckningar godkändes och lades till handlingarna.

Föregående mötesanteckningar godkändes och lades till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2012-05-25 kl. 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Ulla Bäckström PRO Krylbo Ing-Mari Larsson PRO Avesta Inger Ljungman PRO Grytnäs Sid Sandström PRO Horndal

Läs mer

HEMTJÄNST I KRISTIANSTADS KOMMUN

HEMTJÄNST I KRISTIANSTADS KOMMUN HEMTJÄNST I KRISTIANSTADS KOMMUN Hemtjänst i Kristianstads kommun I den här broschyren kan Du läsa om vilket stöd Du kan söka från hemtjänsten i Kristianstads kommun. Målsättningen med hemtjänst är att

Läs mer

Sammanträde med pensionärsrådet Norra Hisingen

Sammanträde med pensionärsrådet Norra Hisingen Art: Sammanträde med pensionärsrådet Tid: Torsdagen den 20e september 2018 Pensionärsorganisationernas förmöte 08.30-09.30 Pensionärsrådsmötet ordinarie möte 09.30-12.00 Plats: Akka B, Backa kulturhus,

Läs mer

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(9) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors Kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus Hans Hellman PRO Ale

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2013-09-17 Prosten, kl. 13.30 15.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou ordf. SN Marianne Båtman

Läs mer

Jörgen Johansson PRO, Ulla Sjöström PRO, Inger Pettersson PRO, Bertil Karlsson SPF, Jan Harrysson SPF, Kerstin Nordenstam RPG,

Jörgen Johansson PRO, Ulla Sjöström PRO, Inger Pettersson PRO, Bertil Karlsson SPF, Jan Harrysson SPF, Kerstin Nordenstam RPG, PENSIONÄRSRÅDET 2017-05-17 Sida 1 (7) Plats och tid Centrum Öst, Mötesplats Hjärtat, kl. 13:30-16:30 Beslutande Ledamöter Ordförande Lena Blomgren (S), Maj Ader (KD), Iréne Apelqvist PRO, Kerstin Boije

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2017-09-05 1 (11) Plats och tid Österliden, Holsbybrunn kl. 13.00-14.55 Beslutande T Bohman (S), ordf., E Johansson (L) SPF Britta Johansson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren PRO Iron Henriksson, Paul

Läs mer

SOLLENTUNA KOMMUN Kommunala pensionärsrådet

SOLLENTUNA KOMMUN Kommunala pensionärsrådet SOLLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sidan 1 av 10 Plats och tid Närvarande ledamöter Röda rummet, Turebergshuset plan 10, kl. 13.30-15.50 Björn Karlsson, ordförande (M), Vivian Enochsson (PRO S-tuna)

Läs mer

Maj Ader (KD), Jörgen Johansson PRO, Inger Pettersson PRO

Maj Ader (KD), Jörgen Johansson PRO, Inger Pettersson PRO PENSIONÄRSRÅDET 2019-05-15 Sida 1 (5) Plats och tid Bäckliden mötesplats kl. 13.30-16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Ordförande Lena Blomgren (S),

Läs mer

Kommunhuset, stora sammanträdesrummet måndagen den 17 december 2012, kl

Kommunhuset, stora sammanträdesrummet måndagen den 17 december 2012, kl 1 Tid och plats: Närvarande: Kommunhuset, stora sammanträdesrummet måndagen den 17 december 2012, kl. 08.30 12.00 Christer Lundgren, ordförande Georg Åström, SPF Bengt Rending, PRO Elsy Eklund, PRO Erling

Läs mer

Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF)

Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum, Skive, kl. 13.30 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (11) 2011-05-31 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 1, Stadshuset, kl. 09.00-12.00 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (c), ordf Solbritt Lindborg (mp), ON Siv Nilsson, PRO Ingegärd Jönsson, PRO Pauli Petersson,

Läs mer

Gun Nilsson (SPF) Birgitta Blomqvist. Kommunkontoret, Ödeshög...

Gun Nilsson (SPF) Birgitta Blomqvist. Kommunkontoret, Ödeshög... 2014-04-29 1 Plats och tid Närvarande Frånvarande Hemsjukvårdens konferensrum, Nygatan 5, Ödeshög Tisdagen 29 april 2014, klockan 10:00-12:10 Weine Bäck (KD) ordförande, socialnämnden Maria Gustafsson

Läs mer

Sammanträde med pensionärsrådet Norra Hisingen. Tid: Torsdagen den 19 maj, kl (Pensionärsorganisationernas förmöte

Sammanträde med pensionärsrådet Norra Hisingen. Tid: Torsdagen den 19 maj, kl (Pensionärsorganisationernas förmöte Art: Sammanträde med pensionärsrådet Tid: Torsdagen den 19 maj, kl 09.30-12.00 (Pensionärsorganisationernas förmöte 08.30 09.30) Plats: Glöstorpsvägen 26, hemtjänstlokalen i Tuve Ledamöter: Kerstin Backström

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet PROTOKOLL

Kommunala Pensionärsrådet PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet PROTOKOLL 2018-08-13 KALLELSE 1(1) Kommunala Pensionärsrådet Lisa Hedin Datum 2018-07-11 Kommunala Pensionärsrådet kallas härmed till sammanträde måndag den 13 augusti 2018 kl.

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8)

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) PROTOKOLL 1 (8) Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Café Finland Beslutande Bo Silverbern (M), ordförande Marianne Eriksson (S), vice ordförande Pensionärsrådets ledamöter Knut Welander, PRO

Läs mer

Lokala Diarienummer: Datum:

Lokala Diarienummer: Datum: Lokala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Öster Protokoll 201 s-09-22 Tid Tisdag den 22 september 2015 kl. 10.00-12.00 ÖREBRO Plats Dojan, Ringgatan 32 Ledamöter och ersättare Ordi11a1ie Urban Boström,

Läs mer

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 4 maj 2018 godkänns och läggs till handlingarna.

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 4 maj 2018 godkänns och läggs till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 201-10-05 kl. 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Stadshuset sammanträdesrum mv Lars Isacsson (S) Johan Thomasson (S) Laila Borger (S) Ulla Bäckström PRO Avesta Håkan Bengtsson

Läs mer

1 (5) Vägledarens. Årsrapport 2010. Februari 2010. Ewa Karlsson Vägledare

1 (5) Vägledarens. Årsrapport 2010. Februari 2010. Ewa Karlsson Vägledare 1 (5) Vägledarens Årsrapport 2010 Februari 2010 Ewa Karlsson Vägledare 2 (5) Inledning I Oskarshamns kommun finns, sedan 2006, en tjänst som Vägledare inrättad. Vägledarens arbetsplats finns i Kulturhuset

Läs mer

Sammanträde med pensionärsrådet Norra Hisingen. Tid: Tisdagen den 5 november, kl Vision Bo Äldre, Lillhagsparken 11C

Sammanträde med pensionärsrådet Norra Hisingen. Tid: Tisdagen den 5 november, kl Vision Bo Äldre, Lillhagsparken 11C Art: Sammanträde med pensionärsrådet Tid: Tisdagen den 5 november, kl 13.30 16.15 Plats: Vision Bo Äldre, Lillhagsparken 11C Ledamöter: Birgit Malmbom PRO ordförande Gun Karlsson SPF Liisa Sabell Finska

Läs mer

Torsdag den 24 september 2015 kl. 09.00 12.00 Karlstad CCC

Torsdag den 24 september 2015 kl. 09.00 12.00 Karlstad CCC sid 1 (8) Tid och plats Torsdag den 24 september 2015 kl. 09.00 12.00 Karlstad CCC Ledamöter och ersättare Marléne Lund Kopparklint (M), ordf, kommunstyrelsen Anita Hall (C), vård- och omsorgsnämnden Ingela

Läs mer

Irene Westlund, HSO Göran Edström (S) Kristina Nielsen, FUB Gerti Stenberg, Anneli Andersson, enhetsch sskenheten

Irene Westlund, HSO Göran Edström (S) Kristina Nielsen, FUB Gerti Stenberg, Anneli Andersson, enhetsch sskenheten Anteckningar Kommunala handikapprådet Tid: 2012-11-30 kl 9.00-12.15 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Susanne Berger (S) ordf Lars Isacsson (S) 10-12 Johan Thomasson (M) till 10.45 Mikael Westberg

Läs mer

Riktlinjer för parboende i särskilt boende inom äldreomsorgen

Riktlinjer för parboende i särskilt boende inom äldreomsorgen Riktlinjer för parboende i särskilt boende inom äldreomsorgen 1 Rätt att bo tillsammans i särskilt boende I enlighet med socialtjänstlagen (SoL) 4 kapitlet 1 c har äldre människor som beviljas plats i

Läs mer

Weine Bäck (KD), socialnämnden Eino Liljegren (Reumatikerföreningen) Gun Nilsson. Kommunkontoret, Ödeshög...

Weine Bäck (KD), socialnämnden Eino Liljegren (Reumatikerföreningen) Gun Nilsson. Kommunkontoret, Ödeshög... 2013-12-10 1 Plats och tid Närvarande Frånvarande Carl August-rummet, Kommunkontoret, Ödeshög Tisdagen den 10 december 2013, klockan 10:00-12:00 Maria Gustafsson (S), ordförande, socialnämnden Inga Molin

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-11.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Birger Svensson Malin Norfall Äldrenämnden Äldrenämnden Kommunstyrelsen Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Tid och plats: Klockan , Sammanträdesrummet, Café Finland

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Tid och plats: Klockan , Sammanträdesrummet, Café Finland PROTOKOLL 1 (7) Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 11.20, Sammanträdesrummet, Café Finland Förtroendevalda Bo Silverbern (ON), ordförande Marianne Eriksson (ON) Anders Björklund (KS) Pensionärsrådets

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte 2015-02-24

Kommunala pensionärsrådets möte 2015-02-24 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2015-02-24 Tjustsalen, kl. 09.00-11.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou, SN, ordf. Ingela Svensson,

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(10) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 13.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

PRO slår larm om ökad fattigdom bland pensionärer. Söder Gävle

PRO slår larm om ökad fattigdom bland pensionärer. Söder Gävle PRO slår larm om ökad fattigdom bland pensionärer Söder Gävle Omvårdnad Gävle Föreningen NIX-Telefon Omvårdnad Gävle har ansvar för stöd och omsorg till äldre och personer med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning

Läs mer

Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Ingvar Johansson SPF

Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Ingvar Johansson SPF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-10.50 Beslutande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Ingegärd Jönsson PRO Solbritt

Läs mer

Tommy Nilsson (S) ordförande kl 10.30-11.15, Rolf Delcomyn (S), Lars-Åke Magnusson, PRO

Tommy Nilsson (S) ordförande kl 10.30-11.15, Rolf Delcomyn (S), Lars-Åke Magnusson, PRO SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.15 Beslutande Lars-Göran Wiberg (C) ordförande kl 09.00-10.30 Ledamöter Ingegärd Jönsson PRO Pauli Petersson SPF Ulla

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunala Pensionärsrådet 2015-05-18

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunala Pensionärsrådet 2015-05-18 SAMMANTRÄDESTOKOLL Sida 1(5) 2015-05-18 Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna klockan 10.00 11.45 Beslutande Kommunstyrelsen Margareta Lövgren Lisa Dahlberg Äldreomsorgsnämnden Ulla Maj Persson

Läs mer

SAMMANFATTNING AV ÄLDREOMSORGSPLAN FÖR PERIODEN 2015-2024

SAMMANFATTNING AV ÄLDREOMSORGSPLAN FÖR PERIODEN 2015-2024 SAMMANFATTNING AV ÄLDREOMSORGSPLAN FÖR PERIODEN 2015-2024 1 Inledning I din hand håller du en sammanfattning av Sigtuna kommuns äldreomsorgsplan. Äldreomsorgsplanen ska vara ett verktyg för att styra och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2015-04-23 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 12:15 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Brith Fäldt, samhällsbyggnadsnämnden Gösta Öhman,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Birgitta Frödin (SPF) Jan

Läs mer

Sven-Olov Fällman (PRO Rundvik) Birgit Nygren (SPF Kedjan) Ulla Holmberg (PRO Nordmaling)

Sven-Olov Fällman (PRO Rundvik) Birgit Nygren (SPF Kedjan) Ulla Holmberg (PRO Nordmaling) 1(17) Plats och tid: Kommunkontoret, Nordmaling, kl 13.00 16.00 Beslutande: Vera Jonzon (c), vice ordförande Anneli Kuosmanen (s) Sven Jonsson (s) Sven-Olov Fällman (PRO Rundvik) Birgit Nygren (SPF Kedjan)

Läs mer

Sessionssalen Kommunhuset, 2013-09-04 kl 08.30 12.00. P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Mona Gustavsson, PRO

Sessionssalen Kommunhuset, 2013-09-04 kl 08.30 12.00. P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Mona Gustavsson, PRO Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Sessionssalen Kommunhuset, kl 08.30 12.00 Beslutande P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO Göran Lundberg, (S) Sven-Olof Martinsson, PRO Rosie Folkesson,

Läs mer

Jan Harrysson SPF istället för Lars Johansson SPF

Jan Harrysson SPF istället för Lars Johansson SPF PENSIONÄRSRÅDET 2019-03-13 Sida 1 (6) Plats och tid Nicolairummet kl. 13.30-16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Ordförande Lena Blomgren (S), Per Gunnar

Läs mer

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson PRO Lis-Britt Berring, PRO

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson PRO Lis-Britt Berring, PRO Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.30-17.00. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert Larsson, PRO Ulf P

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Ringsbergsgårdens sammanträdesrum Västergatan 21, Växjö. Tid Måndagen 19 oktober, klockan 14.00-16.50

Ringsbergsgårdens sammanträdesrum Västergatan 21, Växjö. Tid Måndagen 19 oktober, klockan 14.00-16.50 Plats Ringsbergsgårdens sammanträdesrum Västergatan 21, Växjö Tid Måndagen 19 oktober, klockan 14.00-16.50 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin, (M) omsorgsnämndens ordförande Tomas Thornell, (S) omsorgsnämndens

Läs mer

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Kjell Klasson, SPF Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson, PRO Lis-Britt Berring, PRO Elving Claesson, byggnadsnämnden

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Kjell Klasson, SPF Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson, PRO Lis-Britt Berring, PRO Elving Claesson, byggnadsnämnden Plats och tid Kommunhuset, "Hållö", Kungshamn, kl 13.30 16.00. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Bertil Hansson, SPF Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert

Läs mer

Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91

Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91 Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91 MINNESANTECKNINGAR 2011-12-02 Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott 2011-12-02 Närvarande:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL JÖNKÖPINGS KOMMUN Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL JÖNKÖPINGS KOMMUN Kommunala pensionärsrådet 1 Plats och tid Tveta Vista, Rådhuset, Jönköping, kl. 13.15 16.10 Ordinarie Andreas Sturesson, ordförande 66-68 Marianne Alexandersson, PRO, ordförande 69-73 Cecilia Hjorth Attefall (KD), äldrenämnden

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1(12) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 13.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

EN VÄLPLANERAD ÄLDREOMSORG

EN VÄLPLANERAD ÄLDREOMSORG EN VÄLPLANERAD ÄLDREOMSORG Framtidens äldreomsorg Det här anser SPF Seniorernas distriktsstyrelse i Skåne att en äldreomsorgsplan skall innehålla Bakgrund Andelen äldre växer i många skånska kommuner samtidigt

Läs mer

Marianne Ahlqvist. Annika Forslin. Birgitta Medin. Marianne Ahlqvist

Marianne Ahlqvist. Annika Forslin. Birgitta Medin. Marianne Ahlqvist Protokoll 1 (10) Plats och tid: Forsa Rehab, Fredens Kulle, kl 13:00-16:00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Birgitta Medin (M) ordf Majvor Westberg-Jönsson (S) Roland Lodén (PRO) Gösta Larsson

Läs mer

Övriga deltagande: Kia Zacco Verksamhetschef Äldreomsorg

Övriga deltagande: Kia Zacco Verksamhetschef Äldreomsorg 1 Sammanträdesprotokoll 2012-12-10 kl. 10:00 12:00 Kommunala Pensionärsrådet Kommunalkontoret i Bergsjö Beslutande; Åke Bertils (S) Ordförande Elsy Hammar PRO Nils von Elern PRO AnnKristine Hasselvik PRO

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Sammanträdesdatum 2007-01-29 Pensionärsrådet Plats och tid Rådhuset 2007-01-29 kl 08.30 10.45 Beslutande Ersättare Utses att justera Stefan Möller, m ordförande Björn Stigborg,

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 18 december 2015 1 Ärendeförteckning vid kommunala pensionärsrådets sammanträde den 18 december 2015. 19 Protokoll från föregående möte 20 Verksamhetschef för hälso- och sjukvårdsorganisationen Anna Hedlund

Läs mer

Sammanträde med pensionärsrådet Norra Hisingen

Sammanträde med pensionärsrådet Norra Hisingen Art: Sammanträde med pensionärsrådet Tid: Torsdagen den 14e juni 2018 Pensionärsorganisationernas förmöte 08.30-09.30 Pensionärsrådsmötet ordinarie möte 09.30-12.00 Plats: Backa Folkets hus, Granåsgatan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 2010-02-19 1 () Plats och tid Stadshuset, Verdesalen, kl 13.15 15.30 Beslutande Enligt blad 2 Övriga deltagande Enligt blad 2 Utses att justera Mari-Anne Andersson Sekreterare...

Läs mer

Protokoll. Administrativa enheten. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Barbro Eriksson. Sammanträdesdatum Sida 1/

Protokoll. Administrativa enheten. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Barbro Eriksson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Sammanträdesdatum Sida 1/8 Plats och tid Sammanträdesrummet, vård- och omsorg, Dalavägen kl 10:00 Beslutande Övriga Plats och tid för justering Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Roger Brodin

Läs mer

Jörgen Johansson PRO, Ulla Sjöström PRO, Katarina Hjalmarsson SKPF, Kerstin Nordenstam RPG

Jörgen Johansson PRO, Ulla Sjöström PRO, Katarina Hjalmarsson SKPF, Kerstin Nordenstam RPG PENSIONÄRSRÅDET 2017-11-22 Sida 1 (5) Plats och tid Rudenschöldsrummet, kl. 13:30-15.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Ordförande Lena Blomgren (S), Iréne Apelqvist

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Konferensrum, Corneliusgatan 15, kl 15,05 17,25 Beslutande Anders Eriksson Rune Berg Martti Hopponen Rut Johansson Kurt Kvarnström, Ordförande Kalle Hedin Leif Eriksson Gerd Svedberg

Läs mer

Pensionärsrådets möte den 19 januari 2015

Pensionärsrådets möte den 19 januari 2015 Sida 1 (6) s möte den 19 januari 2015 Ledamöter Gunnar Sandell, ordförande Stig Åström, vice ordförande Inger Sjöberg Susanne Watthiersson Sonja Wenström Ersättare Bror Palmäng Gun-Britt Dahlberg Sven

Läs mer

Sammanträdesdatum Ol-27

Sammanträdesdatum Ol-27 Kristianstads kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsförvaltningen Kommunala pensionärsrådet Närvarande ledamöter och ersättare Marianne Eriksson, ordförande omsorgsnämnden Caroline Hedenström,

Läs mer

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(9)

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(9) 1(9) Plats och tid: C-salen, medborgarhuset, Alafors Kl. 13:00-16:00 Beslutande: Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Rolf Gustavsson Kommunstyrelsen

Läs mer

Barbro Nilsson Plats och tid Stadshuset Ann-Christin Olsson. Lena Blomgren. Barbro Nilsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Barbro Nilsson Plats och tid Stadshuset Ann-Christin Olsson. Lena Blomgren. Barbro Nilsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PENSIONÄRSRÅDET 2018-09-19 Sida 1 (8) Plats och tid Nicolairummet kl. 13.30-16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Ordförande Lena Blomgren (S), Iréne

Läs mer

Ulf Holmberg SPF. Leif Karlsson PRO kry Natanel Lonn RPG. Anders Westman (S) Per -Inge Nyberg (S) Landstinget Johan Thomasson (M) Kurt Kvarnstrom (S)

Ulf Holmberg SPF. Leif Karlsson PRO kry Natanel Lonn RPG. Anders Westman (S) Per -Inge Nyberg (S) Landstinget Johan Thomasson (M) Kurt Kvarnstrom (S) AVESTA KOMMUN Anteckningar Pensionarsradet Tid: Plats: Narvarande: 2016-02-16 kl. 09.00-11.30 Fridolinsalen Ulf Holmberg SPF Leif Karlsson PRO kry Natanel Lonn RPG Sid SandstrOm PRO Horn Maj-Britt Birath

Läs mer

Kommunala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Sov Protokoll

Kommunala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Sov Protokoll Tid Måndag den 7 mars 2016 kl. 13.30-16.30 Plats Närvarande Ledamöter Kupolen, Rådhuset Marie Brorson, ordförande (S) Åsa Johansson, (FP) Johanna Reimfelt, (M) Anita Forsström, PRO Karin Sahli, PRO Britta

Läs mer

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Kjell Klasson, SPF Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson, PRO Lis-Britt Berring, PRO Elving Claesson, byggnadsnämnden

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Kjell Klasson, SPF Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson, PRO Lis-Britt Berring, PRO Elving Claesson, byggnadsnämnden Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.30-16.30. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Bertil Hansson, SPF Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert

Läs mer

Stöd i vardagen från Omvårdnad Gävle

Stöd i vardagen från Omvårdnad Gävle OMVÅRDNAD GÄVLE Stöd i vardagen från Omvårdnad Gävle enligt socialtjänstlagen (SoL) Mer information och ansökan Om du har frågor eller vill ansöka om stöd, ring 026-17 80 00 till Gävle kommuns kundtjänst.

Läs mer

PROTOKOLL. Monica Samuelsson Rolf Gustafsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund

PROTOKOLL. Monica Samuelsson Rolf Gustafsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund 1(10) Sammanträdesdatum: 2015-02-16 Plats och tid C-salen, kl 13:30-16:30 Beslutande Monica Samuelsson Rolf Gustafsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund

Läs mer

C-salen, Medborgarhuset, Alafors Kl. 12:30 15:00. Beslutande: Rolf Gustavsson Kommunstyrelsen Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden.

C-salen, Medborgarhuset, Alafors Kl. 12:30 15:00. Beslutande: Rolf Gustavsson Kommunstyrelsen Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden. 1(7) Plats och tid: C-salen, Medborgarhuset, Alafors Kl. 12:30 15:00 Beslutande: Rolf Gustavsson Kommunstyrelsen Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Laila Johansson SPF Skepplanda Ritva Jansson

Läs mer

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie Kommunala pensionärsrådet 2011-05-18 1 Plats och tid Sammanträdesrum Appuna, Stadshuset, Mjölby, kl 14.00-15.55 Beslutande Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Pensionärsrepresentanter

Läs mer

Barnomsorg. Information till dig som är nyanländ i Avesta kommun. och har barn som är 1 till 6 år

Barnomsorg. Information till dig som är nyanländ i Avesta kommun. och har barn som är 1 till 6 år Barnomsorg Information till dig som är nyanländ i Avesta kommun och har barn som är 1 till 6 år Vad är barnomsorg? Det finns olika former av barnomsorg; språkstödjande allmän förskola, allmän förskola,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-19 6

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-19 6 Kommunala pensionärsrådet 2011-05-19 6 Plats och tid Hjernet, 2011-05-19 kl 09.00-11.30 Beslutande Mona Forsberg tj ersättare för Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-11-19

Sammanträdesdatum 2014-11-19 2014-11-19 Sida 1 (8) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl. 09.30-12.00 ande Övriga deltagande Marianne Löwgren (C), ordförande Diana Laitinen-Carlsson,

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 8 Dagordning... 2 9 Information från föregående sammanträde... 3 10 Öppna jämförelse... 4 11 Äldrevisionen... 5 12 Ökad måltidsglädje för äldre... 6 13 Information från socialnämnden...

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte 1 (5) Kommunala pensionärsrådets möte 2018-11-26 Kommunhuset: kl. 09.00 11.30 Ledamöter: Ingela Svensson, 1:e vice ordförande i socialnämnden Inger Wiman, PRO Jan Forsberg, PRO Bert Gren, PRO Lennart Tildemyr,

Läs mer

Vuxennämnden 2000-09-14 1. Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-17.40. Kerstin Eriksson Birgitta Luoto Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson

Vuxennämnden 2000-09-14 1. Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-17.40. Kerstin Eriksson Birgitta Luoto Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Vuxennämnden 2000-09-14 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-17.40. Beslutande Heikki Perttula Kerstin Eriksson Birgitta Luoto Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Sven Gustafsson

Läs mer

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Sonja Hedenberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Sonja Hedenberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Arbetslivsnämndens sammanträdesrum kl 09.00 Beslutande Närvarande ej tjänstgörande ersättare Ledamöter Stig Nilsson Bertil Bylund PRO Karl-Åke Engström PRO Hans Fernlund RPG Siv Holmberg

Läs mer

Kommunhuset i Bergsjö Torsdag 28 september 2017 kl. 13:00-14:30

Kommunhuset i Bergsjö Torsdag 28 september 2017 kl. 13:00-14:30 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunhuset i Bergsjö Torsdag 28 september 2017 kl. 13:00-14:30 Beslutande Karl-Gustaf Kjellin (M) Siv Strandberg Ann

Läs mer

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Kommunala handikapp- och pensionärsråden Sammanträdesdatum 12-06-12

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Kommunala handikapp- och pensionärsråden Sammanträdesdatum 12-06-12 KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Beslutare Plats och sammanträdestid Omsorgskontorets sammanträdesrum 20 kl. 09.00 12.00 Leif Andersson, Ordförande Sveja Filipova, Miljö- och Byggnämnden Sven Moosberg,

Läs mer

Leif Åsberg. Anna Jansson. Nils Olof Bengtson. Leif Åsberg. Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl

Leif Åsberg. Anna Jansson. Nils Olof Bengtson. Leif Åsberg. Plats och tid Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn, kl Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 09.00 12.45. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Jan Ulvemark, PRO Gert Larsson, PRO Ulla Turemark,

Läs mer

Birgitta Granström, omsorgs- och socialutskottet Gerry Ekgrund, PRO Inger Kjällström, PRO Britt Strömberg, PRO Ulf P R Svensson, SPF

Birgitta Granström, omsorgs- och socialutskottet Gerry Ekgrund, PRO Inger Kjällström, PRO Britt Strömberg, PRO Ulf P R Svensson, SPF Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-11.45. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert, ordförande Rose-Marie Ahlström, SPF Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2017-02-21 Tjustsalen: kl. 09.00 11.30 Ledamöter: Ingela Svensson, SN ordförande Inger Wiman,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, kl. 08.30 12.00 Närvarande Sune Håkansson (RP) Äldrenämnden, ordförande Anders Lund (M) Äldrenämnden, ledamot Bo Johansson (S) Äldrenämnden, ledamot Jan-Erik Wildros

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2010-05-06 6 Plats och tid Hjernet, 2010-05-06 kl 9.30 11.00 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Bertil Nilsson, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Jan William-Olsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2014-08-28 1 (8) Plats och tid Öjagårdens samlingssal, kl 13:00 16:00 Beslutande Övriga deltagande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO

Läs mer