Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 6 februari 2006

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 6 februari 2006"

Transkript

1 Kommunstyrelsen Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 6 februari 2006 Beslutande Ersättare Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Leif Öhman (m) Ove Hahn (m) Staffan Modig (fp) Jörgen Hellberg (fp) Ove Ekström (c) Ray Idermark (m) Jane Schultzberg (m) Claes Ericsson (m), ej Karin Unnerstad (fp) Lars-Bertil Ohlsson (kd) Hans Strandin (s) Jaana Tilles (s) Mauritz Lindroth (s) Tommy Eckelöv (s) Nicklas Steorn (mp) Jerker Sjögren (kd) Kenneth Bylund(s) Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Kommundirektör Kjell Johansson Kommunsekreterare Marianne Sarberg Tommy Eckelöv (s) Kommunledningskontoret, Vallentuna Sekreterare Marianne Sarberg Paragrafer 1-18 Ordförande Sten-Åke Adlivankin Justerande Tommy Eckelöv Organ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunledningskontoret, Vallentuna Underskrift 1 (35)

2 Innehållsförteckning: Sid Svar på motion (s) - utbyggnad av Väsbygården...3 Svar på motion (s) Högtalaranläggning till kommunens evenemang...5 Förslag till ny VA-anläggningstaxa för industri och annan fastighet...7 Gemensam klotterpolicy för Vallentuna kommun...8 Sporthall i centrala Vallentuna...10 Preliminärt bokslut för verksamhetsåret Avtal med Vallentuna folkrörelsearkiv om arkivering av föreningshandlingar...15 Medverkan i Bostads- och företagsmässa 2006 Framtid Vallentuna...17 Förslag tillägg kommunstyrelsens delegationsordning...19 Ansökan om bidrag Vallentuna hemvärnskompani...22 Ansökan om bidrag till Vallentuna Civilförsvarsförening Intern kontroll KS 2005/ uppföljning 2005 och områden för granskning Nämndernas Verksamhetsplaner Ekonomisk prognos Avskrivning av medlemslån...28 Finansiering av kommunikationsplan för Stockholm Nordost - en vision...29 Förvärv av fastigheten Vallentuna-Ekeby 2: Anmälningslista (35)

3 Svar på motion (s) - utbyggnad av Väsbygården KS 1 Dnr Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen föreslår fullmäktige besluta att förslaget i motionen skall finnas med som en del i den utredning av Väsbygårdens utveckling som skall genomföras under 2006 på uppdrag av fullmäktige. Ärendet Motion från Mauritz Lindroth (s) angående utbyggnad av Väsbygårdens vårdboende har inkommit till kommunfullmäktige som överlämnat ärendet till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstaben har remitterat ärendet till socialnämnden och samhällsbyggnadsnämnden för yttrande. I motionen föreslås bl.a. att den senast tillbyggda delen av Väsbygården Söderbo som idag används för sjukhemsvård byggs till med 2x8 bostäder för demensvård och att radhuslängan Apeln, som utgör en del av servicehuset, renoveras och byggs ihop med Söderbo. I kommunplan har samhällsbyggnadsnämnden fått i uppdrag från kommunfullmäktige att i samråd med socialnämnden utreda Väsbygårdens utvecklingsbehov under år 2006 Socialnämndens yttrande Socialnämnden beslutar att förslaget i motionen skall finnas med som en del i den utredning av Väsbygårdens utveckling som skall genomföras under 2006 på uppdrag av kommunfullmäktige. Samhällsbyggnadsnämndens yttrande I kommunplan ligger ett uppdrag till samhällsbyggnadsnämnden att under 2006 i samråd med socialnämnden utreda Väsbygårdens utvecklingsbehov. Om kommunfullmäktige så beslutar kan uppdraget utökas till att omfatta även utredning av motionens förslag. Kommunstabens förslag Förslaget i motionen skall finnas med som en del i den utredning av Väsbygårdens utveckling som skall genomföras under 2006 på uppdrag av fullmäktige. Motionen föreslås därmed anses besvarad. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet beslutade den 19 januari 2 enligt kommunstabens förslag. Yrkanden Mauritz Lindroth (s) yrkar bifall till arbetsutskottets förslag. 3 (35)

4 Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Handlingar i ärendet: Motion Mauritz Lindroth (s) om utbyggnad av Väsbygårdens vårdboende 4 (35)

5 Svar på motion (s) Högtalaranläggning till kommunens evenemang KS 2 Dnr Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen föreslår fullmäktige besluta att kommunen upprättar ett avtal med en konsult, som tillhandahåller utrustning och tekniker anpassade till olika arrangemang. Motionen föreslås därmed besvarad. Ärendet Karin Dahl-Strandin (s) har den 19 maj 2005 inkommit till kommunfullmäktige med rubricerad motion. Kommunfullmäktige beslutade den 19 september 2005, 39, att återremittera ärendet till fritidsnämnden för att utreda kostnader för inköp alternativt hyra av en högtalaranläggning till kommunens olika evenemang. Fritidsnämndens yttrande Fritidsnämnden har den 15 december 2005 beslutat föreslå kommunstyrelsen att kommunen skall upprätta ett avtal med en konsult, som tillhandahåller utrustning och tekniker anpassade till olika arrangemang. Fritidskontorets tjänsteutlåtande Fritidskontoret har uppdragit åt en ljudkonsult (Nöjesljud AB) att dels beräkna kostnaden för en ljudanläggning som klarar olika typer av tänkbara evenemang (tal, musik, sång, ute och inne), dels beräkna kostnaden för att hyra utrustning och tekniker för samma typ av evenemang samt att konsekvensbeskriva de olika alternativen. Fritidskontorets förvaltningschef redovisade vid arbetsutskottets sammanträde konsultens (Nöjesljud AB) rapport. Av den rapporten framgår att hyreskostnaden för olika typer av arrangemang, allt från det enklaste (tal inomhus) till det största (t.ex. Valborgsmässofirandet vid kvarnen) är till kronor. Till detta kommer kostnader för tekniker med ca 400 kronor/tim. Kostnaden för inköp av en anläggning, som klarar alla aktuella typer av arrangemang, är kronor. Till detta kommer kostnader för underhåll av anläggningen. Fritidskontorets förslag Utifrån ovanstående redovisning föreslår fritidskontoret att kommunen upprättar ett avtal med en konsult, som tillhandahåller utrustning och tekniker anpassade till olika arrangemang. Kommunstabens synpunkter Fritidsförvaltningen har utrett vad det skulle kosta att köpa en anläggning som klarar alla de behov som kan uppstå. Kostnaden 5 (35)

6 ligger på tkr. Utöver själva anläggningen krävs personella resurser som kan sköta den men också bedöma de yttre förutsättningar som gäller avseende aktuell plats, publikstorlek, väder m m. Denna kompetens finns inte inom kommunens organisation. En så pass avancerad anläggning kräver även underhåll och förvaring på säker plats samt att någon har ett huvudansvar för uthyrningen. Kommunstabens uppfattning är att det ekonomiskt mest rimliga är att hyra anläggning samt tekniker vid varje enskilt tillfälle. Kommunstabens förslag Kommunstyrelsen föreslår fullmäktige besluta att kommunen upprättar ett avtal med en konsult, som tillhandahåller utrustning och tekniker anpassade till olika arrangemang. Motionen föreslås därmed besvarad. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet beslutade den 19 januari 3 enligt kommunstabens förslag. Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Handlingar i ärendet Motion Karin Dahl-Strandin (s) högtalaranläggning till kommunens evenemang 6 (35)

7 Förslag till ny VA-anläggningstaxa för industri och annan fastighet KS 3 Dnr Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar fastställa att tomtyteavgiften i VA-anläggningstaxan för industri och annan fastighet sänks till 50 kronor/m 2. Ärendet Vallentunavatten AB beslutade att sänka tomtyteavgiften i VA-anläggningstaxan för industri och annan fastighet från nuvarande 80 kronor/m 2 till 50 kronor/m 2. Bakgrunden till den föreslagna sänkningen är främst att den nuvarande taxan i normalfallet inte speglar de verkliga kostnaderna för en VA-anslutning och att anslutningsavgiften är väsentligt högre än i närliggande kommuner i regionen. I praktiken har därför i de flesta fall en individuell prövning av av varje anslutning gjorts med utgångspunkt från den fastställda bostadstaxan som är väsentligt lägre. Den nya industritaxan innebär att anslutningsavgiften för en industrifastighet sänks vid en jämförelse med nuvarande industritaxa men höjs vid en jämförelse med den oftast tillämpade bostadstaxan. Effekterna av den nya taxan vid några olika vanliga fall avseende tomtareal och byggnadsyta framgår av bilagd redovisning. Kommunstabens förslag Kommunstaben har inget att invända mot den föreslagna förändringen. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet beslutade den 15 december 179/05 enligt kommunstabens förslag. Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Handlingar i ärendet Vallentuna Vatten AB Förslag på ny industritaxa i Vallentuna 7 (35)

8 Gemensam klotterpolicy för Vallentuna kommun KS 4 Dnr Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige beslutar anta en gemensam klotterpolicy för fastighetsägare och övriga aktörer inom Vallentuna kommun. Anslutningen till policyn av andra fastighetsägare än kommunen är frivillig. Ärendet Skadegörelse och klotter är ett tämligen stort problem inom framför allt Vallentuna tätort. En nedklottrad miljö skapar otrygghet och otrivsel för boende och verksamma i kommunen. Klotter som inte snabbt avslägsnas skickar också signaler till klottraren att gärningen är bagatellartad och att samhället inte tar så allvarligt på det som inträffat. Det är också känt att klotter inte sällan utgör en inkörsport till annan brottslig verksamhet, samt att klottrandet i många grupper kombineras med användande av alkohol och andra droger. Under de senaste åren har varje år den direkta kostnaden för sanering av klotter för Vallentuna kommun uppgått till omkring kronor. För att uppnå bättre effekt i bekämpandet av klotter är det angeläget att fler fastighetsägare än Vallentuna kommun agerar snabbt och med fasthet då nytt klotter upptäcks. Särskilt angeläget är det att påträffat klotter polisanmäls och att det därefter snabbt saneras. I dagsläget hanteras upptäckt klotter av samhällsbyggnadsförvaltningen i huvudsak i enlighet med det nu aktuella förslaget till policy för kommunen. En nyhet skulle dock bli att nya entreprenader handlas upp med villkoret objekt som hyrs in till kommunen (maskiner, arbetsbodar etc) ska vara sanerade från klotter då de ställs upp inom kommunen. Det klotterförebyggande arbetet kan dock förväntas få ett bättre genomslag om så många som möjligt av kommunens fastighetsägare kan förmås att ansluta sig till policyn. Efter att fullmäktige fastställt policyn kommer övriga kommersiella fastighetsägare och bostadsrättsföreningar i kommunen erbjudas att ansluta sig till densamma och i samband med detta också få dra nytta av den gemensamma anmälningscentral för klotter som inrättats på samhällsbyggnadsförvaltningen. Kommunstabens förslag Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige beslutar anta en gemensam klotterpolicy för fastighetsägare och övriga aktörer inom Vallentuna 8 (35)

9 kommun. Anslutningen till policyn av andra fastighetsägare än kommunen är frivillig. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet beslutade den 15 december 172/05 enligt kommunstabens förslag. Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Handlingar i ärendet Förslag till klotterpolicy 9 (35)

10 Sporthall i centrala Vallentuna KS 5 Dnr Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige beslutar att 1. anslå 12.5 mkr till barn- och ungdomsnämnden för att bygga ut idrottshallen i Ekebyskolan till en mellanhall. Denna skall vara handikappanpassad och dusch- och omklädningsfrågan skall vara lösta 2. ge kommunstyrelsen i uppdrag upphandla en mellanhall för förhyrning i kommunen. Ärendet Kommunfullmäktige har i Kommunplan uppdragit åt fritidsnämnden, barn- och ungdomsnämnden och samhällsbyggnadsnämnden att planera för en sporthall i centrala Vallenuna. En arbetsgrupp med företrädare från berörda förvaltningar har utrett behov, placeringar och kostnader för en sporthall. Arbetsgruppens resultat redovisas i bifogat underlag för beslut i styrgruppen. Behovet av en sporthall Alla berörda (skola, fritid och föreningsliv) är helt överens om att det finns ett stort behov av en mellanhall med måtten 18x36x7 m i centrala Vallentuna. De tre största inomhusidrotterna (innebandy, handboll och volleyboll) redovisar sina behov i arbetsgruppens redovisning. Dessutom finns ytterligare ett tiotal föreningar som också önskar fler timmar för sina verksamheter. Placeringar Arbetsgruppen redovisar tre möjliga placeringar: Ekeby-skolan, Lovisedalsskolan och Telllusområdet. Kostnader Utgiften för en mellanhall typ Karbyhallen är beräknad till ca 19 mkr vilket ger en internhyreskostnad på 1,6 mkr per år. Placeras hallen vid Ekebyskolan finns redan 6,5 mkr anslagna för en mindre idrottssal, 12x18 m, i investeringsbudgeten för Ekebyskolans ändring och tillbyggnad till F-9-skola. Tellusalternativet innebär ett hyresförfarande. Kommunstabens förslag Kommunstaben föreslår att kommunfullmäktige beslutar: att avsätta ytterligare 12,5 Mkr till byggandet av en sporthall (6,5 Mkr finns redan avsatta i projektet Ekebyskolan) i 2006 års investeringsbudget samt att uppdra åt samhällsbyggnadsnämnden att i nära samråd med barn- och ungdomsnämnden och fritidsnämnden genomföra projektet. 10 (35)

11 Yrkanden Den borgerliga koalitionen yrkar genom ordföranden Sten-Åke Adlivankin (m) att kommunstyrelsen föreslår fullmäktige att 1. anslå 12.5 mkr till barn- och ungdomsnämnden för att bygga ut idrottshallen i Ekebyskolan till en mellanhall. Denna skall vara handikappanpassad och dusch- och omklädningsfrågan skall vara lösta 2. ge kommunstyrelsen i uppdrag upphandla en mellanhall för förhyrning i kommunen. De socialdemokratiska ledamöterna yrkar genom Hans Strandin (s) bifall till punkt 1 samt yrkar att kommunstyrelsen ger staben i uppdrag att ta fram ett underlag för beslut om eventuell upphandling. Dessutom yrkar Hans Strandin att kommunstyrelsen delar ärendet i två ärenden, dels mellanhall i Ekebyskolan och dels uppdrag om en upphandling. Beslutsgång Ordföranden ställer proposition på yrkandet om två ärenden mot liggande ärende och finner att kommunstyrelsen beslutar behandla det som ett ärende. Därefter ställer ordföranden proposition på det borgerliga förslaget punkt 1 och finner att kommunstyrelsen beslutar enligt detta. Sist ställer ordföranden proposition på socialdemokraternas yrkande och det borgerliga förslaget 2 och finner att kommunstyrelsen beslutar enligt det borgerliga förslaget. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet beslutade den 19 januari 15 att arbetsutskottet lämnar ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Handlingar i ärendet Sporthall i centrala Vallentuna underlag för beslut i styrgruppen 11 (35)

12 Preliminärt bokslut för verksamhetsåret 2005 KS 6 Dnr Beslut Kommunstyrelsen noterar informationen om det preliminära bokslutet för Ärendet Kommunledningskontoret har upprättat ett preliminärt bokslut för verksamhetsåret 2005 i avsikt att ge kommunstyrelsen en tidig information om förväntat resultat. Årsredovisningen för 2005, med det definitiva bokslutet kommer att presenteras inför kommunstyrelsen den 10 april för behandling i kommunfullmäktige den 8 maj. Kommunstabens sammanfattning Analys av utfall jämfört med årets budget Årsbokslutet för 2005 är postivit. De preliminära siffrorna visar ett resultat på 29 Mkr att jämföra med det budgeterade resultatet på 13,5 Mkr (och 7,6 Mkr 2004). Avvikelsen mot budget blir därmed plus 15,5 Mkr. Budgeten är justerad med 5,3 Mkr i december varav 4,6 är en utökning av socialnämndens ram pga ökade LSS-kostnader och 0,7 Mkr är en överföring av KSOF investeringsmedel till samhällsbyggnadsnämnden att användas till kostnader för belysning i Karby/Brottby. Konsekvensen av denna utökade ram är att budgetens resultat har reducerats från 19 Mkr till 13,5 Mkr. Den totala differensen på 15,5 Mkr förklaras med följande poster poster; - Nämndernas samlade överskott 7,5 Mkr - Reavinst vid försäljning av mark och bostadsrätter 5,8 Mkr - Räntenetto 3,7 Mkr - Skatter och bidrag -3,3 Mkr - Övrigt 1,8 Nämndernas driftsöverskott Kommunstyrelsen visar ett överskott på 2,7 Mkr. Det största överskottet ligger på näringsliv och flyktingfrågor (1,4). Vi har inte haft så stora kostnader för flyktingar som beräknat då kostnaderna kommit först sent på året. IT-enheten har ett överskott (0,7) som främst beror på lägre kostnader i reception och vaktmästeri. I övrigt så är det projekt som var budgeterade 2005 men som kommer att belasta kommunen 2006 istället (Roslagspilen, översiktsplan mm). Samhällsbyggnadsnämndens överskott är på 3,8 Mkr varav 2,1 Mkr ligger på TuFa. Mediekostnader för el och värme har varit lägre än ett genomsnittsår samt att avfallshanteringen givit ett överskott. 12 (35)

13 Resterande delar som visar postitiva resultat är intäkter för bygglov som ökat både på grund av taxehöjning och volym samt även intäkter för miljötillsyn. Väghållningen ger också ett överskott då man ännu ej övertagit ansvaret för vissa vägar. Barn- och ungdomsnämndens överskott på 3,7 Mkr beror på att den fasta budgetramen inte gått åt fullt ut (0,9 Mkr) och att resultatenheterna visar ett samlat överskott på 2,8 Mkr. Resultatenheterna (skolorna) arbetar långsiktigt för att få balans i ekonomin, dessutom bedriver de verksamheten under skolår och inte kalenderår vilket gör att över- och underskott kan uppstå under ett specifikt kalenderår. Skolpengen beräknas ge 1 Mkr i underskott på grund av en ökad frekvens av barn i förskolan. Antalet barn i Vallentuna stämmer med prognosen men fler än beräknat har valt att använda förskolan. Socialnämndens underskott landar på 3 Mkr efter justering för ökade LSS-kostnader. Mest har kostnaderna ökat inom verksamheten individ- och familjeomsorg med högre dygnskostnader för placeringar av barn. Övriga poster är högre ekonomiskt bistånd och fler placeringar för psyksikt långtidssjuka. Utbildningsnämnden, Kulturnämnden och Fritidsnämnden håller sina budgetar med marginella överskott. Analys av utfall jämfört med prognosen Prognosen som togs fram i samband med delårsbokslutet visade ett totalt resultat för kommunen på 19 Mkr, utfallet blev 10 Mkr bättre. Den största skillnaden är att nämnerna har lägre kostnader än prognostiserat. Det kan verka låg prognossäkerhet när man inte landar på exakt vad utfallet blev, men de 10 Mkr i skillnad mellan prognosen per augusti och det verkliga utfallet för 2005 är 1% av den totala omsättningen på 935 Mkr, vilket kan anses som acceptabelt. Nämndernas prognoser har dock succesivt förbättrats varje månad för att landa på en postitiv avvikelse mot budget i november på 5 Mkr. Andra poster som påverkar differensen mellan prognos och utfall är att skatteintäkterna blev något lägre (2 Mkr) på grund av en större preliminär avräkningspost för 2005 än vad vi räknat med, avskrivningarna blev 2,6 Mkr högre på grund av beslutet att skriva ned kostnaderna för GIS-projeket. Utveckling av nämndernas driftskostnader Nämnderna har ökat sina nettokostnader (nämndernas intäkterkostnader) med 8% mellan 2004 och I ramarna hade nämnderna tilldelats en kostnadsökning på 9% som skulle täcka volym (7%) samt löne- och andra kostnadsökningar (2%). Nämnderna har därmed klarat sig med 1% lägre kostnadsökning än vad ramarna medgav. Övriga kostnader Utöver nämndernas kostnader redovisas som verksamhetskostnader även utbetalda pensioner. Denna post är 12 Mkr för 2005 och har 13 (35)

14 ökat med 1 Mkr (drygt 1%) sedan Avgift för intjänade pensioner har dessutom belastat resultatet med 22 Mkr, samma kostnad som vi hade Skatter och finansiella poster Sammantaget ligger dessa poster i nivå med budget. Skatteintäkter och bidrag är något lägre främst på grund av en högre avräkningspost för 2005 än beräknat men detta kompenseras av att räntekostnaderna blev lägre, dels tack vare att vi amorterat 100 Mkr under året på våra kortfristiga banklån och att vi kunnat lägga om lån till en lägre räntenivå. Investeringar Investeringarna är betydligt lägre än budgeterat (33 kr mot 46 Mkr) där TuFa är den enhet som står för den största avvikelsen. Det är dock så att de investeringar som inte kunnat genomföras skjuts till Soliditet och likviditet Soliditeten är fortsatt god för Vallentuna kommun, i det preliminära boklsutet ligger den på 68%. Om vi tar med vårt pensionsåtagande (som ligger utanför räkenskaperna) så hamnar vi på en soliditet på ca 15% vilket också är bra om man jämför med kommunerna i riket. Likviditeten är fortsatt god. Vi går ut ur året med en kassa på knappt 60 Mkr och då har vi ändå amorterat 100 Mkr på banklån under året samt att vi bundit drygt 20 mkr i exploateringsprojekt. Balanskravet och utsikterna till 2006 Med det redovisade resultatet uppfyller kommunen det lagstadgade balanskravet för Kommunen täcker också det beslutade resultatkravet som skall täcka uppräkning av pensionsåtagandet och värdesäkring av eget kapital. Beslutsgång Arbetsutskottet noterar informationen. Handlingar i ärendet Resultaträkning 14 (35)

15 Avtal med Vallentuna folkrörelsearkiv om arkivering av föreningshandlingar KS 7 Dnr Beslut Kommunstyrelsen beslutar teckna avtal med Vallentuna folkrörelsearkiv innebärande att dess styrelse ansvarar för skötsel och hantering av handlingar till föreningsarkivet. Ärendet Vallentuna kommun tar emot, förvarar och förvaltar ideella föreningars arkiv för bevarande i kommunens arkiv. Kostnader för arkivet belastar kostnadsställe för centralarkivet. Kommunstyrelsen beslutade att ställa erforderliga utrymmen till förfogande. Det var då kulturnämnden som ansvarade för föreningsarkivet. I praktiken har kommunstabens registrator varit arkivredogörare och tagit emot handlingar till föreningsarkivet under många år.regler för föreningsarkivet har också tagits fram av kommunkansliet i samråd med föreningen Vallentuna Folkrörelsearkiv. Vallentuna Folkrörelsearkiv är en ideell förening med stadgar för föreningen vilka anger mål för föreningens arbete. I ändamålsparagrafen står: Vallentuna Folkrörelsearkiv är en ideel förening av organisationer verksamma i Vallentuna kommun. Föreningen ska verka för att dessa arkiv samlas, bevaras och vårdas. Föreningens uppgift är också att väcka intresse för dessa organisationers historia och dess betydelse för samhällets utveckling. Nytt avtal Föreningsarkivet förvaras i centralarkivets lokal under ansvar av kommunstyrelsen. Ett förslag till avtal har tagits fram mellan kommunen och Vallentuna folkrörelsearkiv för klargörande av ansvarsfrågor och hantering av föreningshandlingarna. Till avtalet bifogas reviderade Regler för föreningsarkivet. Vallentuna Folkrörelsearkivs styrelse är villiga att ansvara för den praktiska skötseln av Föreningsarkivet. Kunskaper för detta finns hos styrelsen. Föreningshandlingarna är inte allmänna handlingar och ska inte lämnas ut utan styrelsens godkännande. 15 (35)

16 En ny arkivlokal, friliggande från kommunens centralarkiv, har iordningsställts för föreningsarkivet. Nycklar har kvitterats ut av styrelsens ordförande. Godkända arkivkartonger tillhandahålls av kommunen. Kommunen svarar dock inte för föreningens kostnader vad gäller verksamhet och utskick etc. Förslaget till avtal innebär inga förändringar jämfört med tidigare avseende hanteringen av föreningshandlingarna. Inga extra kostnader tillkommer förutom inredning med hyllor i den nya arkivlokalen, ca kr. Motsvarande utrymme frigörs i centralarkivet där föreningsarkivet tidigare förvarades. Kommunstabens förslag Kommunstyrelsen tecknar avtal enligt förslag, bilaga, med Vallentuna folkrörelsearkiv innebärande att dess styrelse ansvarar för skötsel och hantering av handlingar till föreningsarkivet. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet beslutade den 19 januari 1 enligt kommunstabens förslag. Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Handlingar i ärendet Kommunstyrelsens protokoll, Förslag till avtal med Vallentuna Folkrörelsearkiv Bilaga: Regler för föreningsarkiv, reviderade Exp: Folkrörelsearkivets styrelse Akt 16 (35)

17 Medverkan i Bostads- och företagsmässa 2006 Framtid Vallentuna KS 8 Dnr Beslut Kommunstyrelsen beslutar avsätta högst kr för marknadsföring och genomförande av projektet Framtid Vallentuna. Kostnaden ska belasta kommunstyrelsens konto för oförutsedda kostnader. Ärendet Vallentuna kommun har fått en förfrågan från Vallentuna Företagarcentrum om att medverka på en mässa 5-7 maj på temat Framtid Vallentuna. Med tanke på det omfattande bostadsbyggandet i kommunen och det ökande intresset för handels- och företagsetableringar är det rätt tid att göra en större marknadsföring av den positiva utvecklingen i kommunen. Ett sätt är att medverka i den planerade mässan samt att inför den ge ut en kommunbilaga i någon av Stockholms dagstidningar. Vallentuna Företagarcentrum har för mässan bokat båda ishallarna och en arbetsgrupp håller på att bildas med representanter från kommunen, företagarcentrum, föreningslivet och näringslivet. Kostnaden för en kommunbilaga kan troligtvis till största delen täckas med annonser från näringslivet. Kommunen kan dock behöva garantera annonsintäkter upp till högst 100 tkr men kostnaden kan bli lägre eller ingen alls beroende på annonsörernas intresse. Ett mediaföretag kommer att upphandlas för genomförande. Kommunen kommer att bidra med information och fakta till bilagan. För medverkan i mässan bör en buffert på högst 100 tkr anslås för att täcka kostnader för eventuella monterhyror, utställningsmaterial, personalkostnader, kläder etc. Kommunstaben förutsätter att övriga kommunala förvaltningar medverkar i projektet och svarar för sin egna kostnader. Kommunstabens förslag Kommunstyrelsen avsätter högst kr för marknadsföring och genomförande av projektet Framtid Vallentuna. Kostnaden ska belasta kommunstyrelsens konto för oförutsedda kostnader. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet beslutade den 19 januari 4 enligt kommunstabens förslag. Yrkanden Niklaes Steorn (mp) yrkar avslag på förslaget. 17 (35)

18 Ordföranden ställer proposition på yrkandena och finner att beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Reservation Niklas Steorn (mp) reserverar sig mot förslaget till förmån för eget yrkande. Exp: Ekonomiservice Handl Akt 18 (35)

19 Förslag tillägg kommunstyrelsens delegationsordning KS 9 Dnr Beslut Kommunstyrelsen beslutar ändra i kommunstyrelsens delegationsordning genom att: 1. arbetsmarknadspolitiska åtgärder delegeras till enhetschefen för näringslivs- och arbetsmarknadsfrågor 2. under Förmåner förtroendevalda att beloppet för kurser och konferenser ändras från kr till ett halvt basbelopp 3. Under Bil:PA/ORG - Beslut fattas av - B p 3 och 4 ändras till- ksordf i samråd med nämndordförande och kommundir. - C p 7 och E p 3 ändras till - ksordf i samråd med nämndordförande - F p 6 ändras till ksordf - F p 16 ändras till - ksordf i samråd med nämndordförande och kommundir. F p 16 Första stycket: Fastställande ändras till Ändring Ärendet Kommunstyrelsens delegationsordning saknar delegation av beslut om arbetsmarknadspolitiska åtgärder som idag hanteras av enhetschefen för näringslivs- och arbetsmarknadsfrågor. Kommunstabens förslag Kommunstyrelsen beslutar att beslut om arbetsmarknadspolitiska åtgärder delegeras till enhetschefen för näringslivs- och arbetsmarknadsfrågor tilläggs i kommunstyrelsens delegationsordning. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet beslutade den 19 januari 5 enligt kommunstabens förslag med tillägg under Förmåner förtroendevalda att beloppet för kurser och konferenser ändras från kr till ett halvt basbelopp. Yrkanden och propositioner Borgerliga koalitionen yrkar genom ordföranden Sten-Åke Adlivankin (m) ändringar i delegationsordningen enligt följande: Under Bil:PA/ORG - Beslut fattas av B p 3 och 4 ändras till- ksordf i samråd med nämndordförande och kommundir. C p 7 och E p 3 ändras till - ksordf i samråd med nämndordförande F p 6 ändras till ksordf F p 16 ändras till - ksordf i samråd med nämndordförande och kommundir. Fastställande ändras till Ändring 19 (35)

20 De socialdemokratiska ledamöterna yrkar genom Hans Strandin (s) återremiss till staben för synpunkter. 1. Ordföranden ställer först proposition på återremissyrkandet och finner att kommunstyrelsen beslutar att ärendet ska avgöras idag. 2. Ordföranden ställer därefter proposition på arbetsutskottets förslag finner att kommunstyrelsen beslutar enligt detta. Votering begärs och genomförs med följande propositionsordning: JA-röst för att avgöra ärendet idag NEJ-röst för återremiss Med 8 ja-röster (Sten-Åke Adlivankin (m), Marie-Louise Löwenbeck (m), Leif Öhman (m), Ove Hahn (m), Staffan Modig (fp), Jörgen Hellberg (fp), Ove Ekström (c) och Lars-Bertil Ohlsson (kd)) mot 5 nejröster (Hans Strandin (s), Jaana Tilles (s), Mauritz Lindroth (s), och Tommy Eckelöv (s) Nicklas Steorn (mp)) beslutar kommunstyrelsen att avgöra ärendet idag. Reservation De socialdemokratiska ledamöterna reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande. De socialdemokratiska ledamöterna yrkar genom Hans Strandin (s) därefter avslag till det borgerliga förslaget. 3. Ordföranden ställer sist proposition på avslag eller bifall till borgerliga tilläggsförslaget och finner att kommunstyrelsen beslutar bifalla tilläggsförslaget. Votering begärs och genomförs med följande propositionsordning: JA-röst för bifall till borgerliga förslaget NEJ-röst för avslag till förslaget. Med 8 ja-röster (Sten-Åke Adlivankin (m), Marie-Louise Löwenbeck (m), Leif Öhman (m), Ove Hahn (m), Staffan Modig (fp), Jörgen Hellberg (fp), Ove Ekström (c) och Lars-Bertil Ohlsson (kd)) mot 5 nejröster (Hans Strandin (s), Jaana Tilles (s), Mauritz Lindroth (s), och Tommy Eckelöv (s) Nicklas Steorn (mp)) beslutar kommunstyrelsen bifall till det borgerliga förslaget. Reservation De socialdemokratiska ledamöterna reserverar sig mot beslutet till förmån för eget avslagsyrkande. Handlingar i ärendet Förslag till ändrad delegationsordning för kommunstyrelsen 20 (35)

21 Exp: Kommunstyrelsens delegationsordning, kfs Samtliga nämnder Personalservice Ekonomiservice Enhetschef näringslivsfrågor Akt 21 (35)

22 Ansökan om bidrag Vallentuna hemvärnskompani KS 10 Dnr Beslut Kommunstyrelsen beslutar bevilja bidrag till Vallentuna Hemvärnskompani med kr. Ärendet Vallentuna hemvärnskompani ansöker om bidrag från Vallentuna kommun med kr för bestridande av kostnader enl HvF 12:36 samt kr som bidrag till hemvärnsgårdens driftskostnader, totalt kr. Vallentuna kommun har år 2005 utbetalat ett bidrag uppgående till kr. Kommunstabens förslag Kommunstyrelsen beviljar ansökan om bidrag till Vallentuna Hemvärnskompani om kr. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet beslutade den 19 januari 6 enligt kommunstabens förslag. Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Handlingar i ärendet Bidragsansökan 2006 Exp: Vallentuna Hemvärnskompani Ekonomiservice Akt 22 (35)

23 Ansökan om bidrag till Vallentuna Civilförsvarsförening 2006 KS 11 Dnr Beslut Kommunstyrelsen beslutar bevilja bidrag till Vallentuna Civilförsvarsförening med kr för verksamhetsåret Ärendet Civilförsvarsföreningens ansökan om bidrag grundar sig på det avtal som den 27 september 1995 upprättades mellan mellan föreningen och Vallentuna kommun och som varit löpande allt sedan dess. Innebörden i avtalet är att föreningen tillandahåller tjänster till kommunen främst med koppling till hemskyddsorganisationen. Kommunstabens synpunkter Civilförsvarsföreningen aktualiserade i slutet av år 2005 frågan om ett nytt avtal mellan parterna. Det nya avtalet skulle ta sikte på en ny organisation bestående av så kallade FRG-grupper (Frivilliga Resursgrupper) i vilka fler av samhällets frivilligorganisationer skulle kunna ingå. En sådan förändring och modernisering av avtalet framstår som mycket klok mot bakgrund av att hemskyddet nu förlorat merparten av den betydelse i samhällets beredskap mot svåra påfrestningar som det tidigare hade. Arbetet med tillskapandet av dessa grupper, och därmed också ett nytt avtal med bland andra Civilförsvarsföreningen, beräknas kunna ta fart under Kommunstabens förslag Kommunstyrelsen beslutar att bevilja bidrag till Vallentuna Civilförsvarsförening med kronor för verksamhetsåret Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet beslutade den 19 januari 11 enligt kommunstabens förslag. Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Handlingar i ärendet Ansökan från Vallentuna Civilförsvarsförening om bidrag för Exp: Vallentuna Civilförsvarsförening Ekonomiservice Akt 23 (35)

24 Intern kontroll KS 2005/ uppföljning 2005 och områden för granskning 2006 KS 12 Dnr Beslut Kommunstyrelsen godkänner rapporten för 2005 samt antar planen för granskningsområden för Ärendet Syftet med att utföra intern kontroll är att säkerställa att verksamhetens arbetsrutiner utförs ändamålsenligt, säkert och effektivt. Uppföljningen av den interna kontrollen för 2005 visar att de flesta granskade rutiner utförs tillfredställande men att det i vissa finns brister som föranleder åtgärder samt att dessa rutiner granskas även år I bilaga 1 framgår vilka rutiner som granskats 2005 samt utfallet av granskningen. Bilaga 2 anger förslag till granskningsområden för Kommunstabens förslag Kommunstyrelsen godkänner rapporten för 2005 samt antar planen för granskningsområden för Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet beslutade den 15 december 173/05 enligt kommunstabens förslag. Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Handlingar i ärendet 1. Intern kontrollplan för kommunstyrelsens verksamhetsområden 2005 samt rapporter över utförd granskning 2. Förslag på intern kontrollplan för 2006 för kommunstyrelsens verksamhetsområden Exp: Revisorer Ekonomiservice Akt 24 (35)

25 Nämndernas Verksamhetsplaner KS 13 Dnr Beslut Kommunstyrelsen godkänner information om nämndernas verksamhetsplaner och noterar att förutsättningarna för socialnämnden ändrats. Ärendet Nämnderna i Vallentuna kommun har upprättat verksamhetsplaner i enlighet med direktiv och ramar för Planerna inrymmer de kommungemensamma mål och uppdrag som finns i kommunplanen vid sidan av nämndernas egna mål. Dock har socialnämnden i sin plan pekat på att planen inte innehåller de volymökningar man ser och inte heller de ökade kostnader man prognostiserar på grund av LSS. I en komplettering till verksamhetsplan från socialnämndens arbetsutskott (protokoll 22 november 2005) pekar man på att man behöver ett ramtillskott för år på: 2005: 8 Mkr 2006: 23 Mkr 2007: 22 Mkr 2008: 23 Mkr Inom LSS finns ett statligt utjämningssystem och där får Vallentuna Kommun enligt senaste prognosen får följande bidrag: 2005: 5 Mkr 2006: 16 Mkr 2007: 16 Mkr 2008: 16 Mkr En stor del av kostnaderna täcks därmed av ökade bidrag. Dock ser ändå de intäktsprognoser vi räknat med i KP ut att hålla på total kommunnivå trots ökade bidrag inom LSS. Förklaringen till detta är att vi får mindre skatteintäkter per invånare före utjämning jämfört med tidigare prognoser. Vallentuna kommun har därmed ett problem om socialnämndens beräkningar stämmer och om man anser att det inte går att göra något åt de skenande kostnaderna. Kommunstabens förslag Kommunstyrelsen noterar information om nämndernas verksamhetsplaner. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet beslutade den 15 december 174/05 lämna ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. 25 (35)

26 Yrkanden Kommunstyrelsen godkänner information om nämndernas verksamhetsplaner och noterar att förutsättningarna för socialnämnden ändrats. Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar enligt det borgerliga förslaget. Handlingar i ärendet Nämndernas verksamhetsplaner Exp: Alla nämnder Akt 26 (35)

27 Ekonomisk prognos 2006 KS 14 Beslut Kommunstyrelsen noterar ekonomisk prognos Ärendet Chefsekonom Ann-Charlotte Järnström föredrar ärendet. Handlingar i ärendet Ekonomisk prognos 27 (35)

28 Avskrivning av medlemslån KS 15 Dnr Beslut Kommunstyrelsen beslutar att i bokslut 2005 avskriva kommunens fordran om SEK under förutsättning att övriga medlemskommuner beslutar detsamma. Ärendet Kommunförbundet i Stockholms län begär att kommunerna som är medlemmar avskriver lån som uppkom i samband med att kommunerna övertog huvudmannaskapet för vård- och naturbruksgymnasierna Medlemskommunerna gav KSL ett långfristigt, räntefritt lån 1998 när huvudmannanskapet för vård- och naturbruksgymnasierna övertogs från landstinget. Lånet skulle ha återbetalats år KSL:s styrelse beslutade i april 2005 att avskriva denna långfristiga skuld på grund av att förra årets rörelseresultat blivit starkt negativt. Alternativet till att skriva av lånet hade varit att göra en extra utdebitering av medlemsavgifterna. En avskrivning ansågs enklare att hantera. Kommunstabens förslag Kommunstyrelsen beslutar att i bokslut 2005 avskriva kommunens fordran om SEK, under förutsättning att övriga medlemskommuner beslutar detsamma. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet beslutade den 15 december 178/05 enligt kommunstabens förslag. Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Handlingar i ärendet KSL brev till kommunstyrelsen daterat Revers på det aktuella lånet Exp: Kommunförbundet i Stockholms län Ekonomiservice Akt 28 (35)

29 Finansiering av kommunikationsplan för Stockholm Nordost - en vision KS 16 Dnr Beslut Kommunstyrelsen beslutar anslå kr från kommunstyrelsens anslag för oförutsedda kostnader för finansiering av kommunikationsplanen. Ärendet Komunstyrelsen beslöt den 5 december 2005 föreslå kommunfullmäktige att godkänna den genom UNO-samarbetet framtagna gemensamma visionen Stockholm Nordost en vision. UNO-ledningsgrupp har den 7 december 2005 beslutat om en gemensam kommunikationsplan för att sprida kunskap om visionen. Det kommer att ske bl a genom ett seminarium för regionala beslutsfattare den 16 februari 2006 samt framtagande av en gemensam webbplats. De kommunikationsmål som satts upp är: Förankra huvuddragen i visionen. Sprida kunskap om att visionen finns, markera ett avstamp. Sprida kunskap om att de samverkade kommunerna är eniga om visionen. Sprida kunskap om att visionen har bred politisk enighet över partigränserna. Följande målgrupper har diskuterats: Huvudmålgrupper Beslutsfattare inom infrastruktur, tillväxt och regionala frågor på regional- och riksnivå Förtroendevalda i de sex kommunerna Intresseorganisationer i regionen Övriga målgrupper Medborgare i regionen och nordostkommunerna Företagare i nordostkommunerna Föreningar i nordostkommunerna Riksdagsmän från Stockholms län Förtroendevalda i övriga Stockholmsregionen inkl SLL Totala kostnaden för kommunikationsplanen har bedömts till kr, varav Vallentuna kommun ska svara för kr. Täby kommun kommer att inom UNO-samarbetet svara för arbetet med kommunikationsplanen. 29 (35)

30 Kommunstabens synpunkter Kommunstaben anser, i likhet med UNO-ledningsgrupp, att det är av stor vikt att den gemensamma visionen kommuniceras med angivana målgrupper. Att detta kan ske parallellt med Mälardalsrådets samverkansarbete för att skapa en gemensam plattform för hela Stockholm-Mälarregionen är nödvändigt. Vallentunas andel av kostnaderna bör belasta kommunstyrelsens anslag för oförutsedda kostnader under år Kommunstabens förslag Kommunstyrelsen beslutar anslå kr från kommunstyrelsens anslag för oförutsedda kostnader för finansiering av kommunikationsplanen. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet beslutade den 15 december 181/05 enligt kommunstabens förslag. Yrkanden Niklas Steorn (mp) yrkar avslag till förslaget. Beslutsgång Ordföranden ställer proposition på yrkandet och finner att kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Reservation Niklas Steorn (mp) reserverar sig mot beslutet till förmån för eget avslagsyrkande. Exp: Ekonomiservice Handl Akt 30 (35)

31 Förvärv av fastigheten Vallentuna-Ekeby 2:154 KS 17 Dnr Beslut Kommunstyrelsen beslutar uppdra åt samhällsbyggnadsnämnden att : 1. arbeta för en förändring av planbestämmelserna för det aktuella området så att även handel och idrottsverksamhet tillåts 2. inleda förhandlingar med KIAB med målet att nå ett avtal om försäljningen av den aktuella marken. Diskussionen om avtal ska föras med KIAB som huvudalternativ. Detta gäller dock längst t o m mars utreda trafikförsörjningen i området i samband med planering och exploatering. Ärendet Kreditintressenter AB (KIAB) har framfört önskemål om att få köpa kommunens fastighet Vallentuna - Ekeby 2:154 för att bygga ett handelsområde. Fastigheten tillhör Rosendals arbetsplatsområde. De vill också att detaljplanen görs om så att handel blir tillåten. Nuvarande bestämmelser tillåter industri i området och kontor utmed Väsbyvägen. KIAB har förvärvat fastigheten Vargmötet 2:3 nuvarande Beijers byggvaruhus. KIAB har presenterat skisser som visar på att området inkl Beijers kan utvecklas till ett handelsområde med ca kvm affärsytor och ca 1100 parkeringsplatser samt två sporthallar/multihallar. Uppskattningsvis kan det leda till minst 150 nya arbetstillfällen. Med all sannolikhet måste det göras förändringar vid in- och utfarter vilket kräver samverkan med Vägverket. Kommunstabens förslag Kommunstyrelsen beslutar uppdra åt samhällsbyggnadsnämnden att 1. arbeta för en förändring av planbestämmelserna för det aktuella området så att även handel och idrottsverksamhet tillåts 2. inleda förhandlingar med KIAB med målet att nå ett avtal om försäljningen av den aktuella marken. Diskussionen om avtal ska föras med KIAB som huvudalternativ. Detta gäller dock längst t o m mars Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet beslutade den 15 december 182/05 enligt kommunstabens förslag. 31 (35)

32 Yrkanden De socialdemokratiska ledamöterna yrkar genom Hans Strandin (s) att till förslaget läggs punkt 3: Utreda trafikförsörjningen i området i samband med planering och exploatering. Beslutsgång Ordföranden ställer proposition på yrkandena och finner att kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag med bifall till tilläggsyrkandet. Handlingar i ärendet Skrivelse från Kreditintressenter betr fastigheten Vallentuna Ekeby 2:154. Exp: Samhällsbyggnadsnämnden Handl Akt 32 (35)

33 Anmälningslista KS 18 Meddelas och läggs till handlingarna 1 Protokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Omedelbart justerade Kommunstyrelsens arbetsutskott Vallentunavatten AB Styrelsemöte Roslagsvatten AB Styrelsemöte Käppala förbundets arbetsutskott Norrvatten Handikapprådet Södra Roslagens Brandförsvarsförbund AB Össebyhus Södra Roslagens Brandförsvarsförbund Delegationsbeslut 2.1 Kommunstyrelsens ordförande Dnr Remissvar angående ansökan om tillstånd till allmän kameraövervakning av Tellusområdet. 2.2 Kommundirektör Dnr Beslutsprotokoll, försäkringsmäklare 2.3 Näringslivschef Dnr Överenskommelse om platser för skyddat arbete hos offentlig arbetsgivare (OSA) Giltighetstid (35)

34 Dnr Samarbetsavtal om ungdomsinsatser : Kommunala Ungdomsprogram Avtalstid Dnr Samarbetsavtal om ungdomsinsatser Ungdomsgarantin Avtalstid Dnr Överenskommelse om samverkan Aktivitetsgaranti Giltighetstid Dnr Samarbetsavtal om plusjobb Giltighetstid Cirkulär 05:102 Sveriges kommuner och Landsting - Analysrapporten. Produktivitet på andra villkor, bif tidskrift 05:103 Ekonomirapporten. Om kommunernas och landstingens ekonomi november :104 Hyreshöjning fr.o.m för lokaler med avtal knutna till konsumentindex KPI 05:105 Överenskommelse om undantag från BEA för Plusjobb m.m. 05:108 Budgetförutsättningar för åren :110 Basbelopp för år :112 De centrala parterna har träffat en överenskommelse om vissa ändrade bestämmelser i kollektivavtalet för tjänstegrupplivförsäkringen TGL-KL. 05:113 Arbetsdomstolens dom 2005 nr 98 angående fråga om etnisk diskriminering på grund av språkkrav - Rättelse av bilagan till cirkulär 2005:113 05:114 Budgetförutsättningar för åren :115 Uppgifter för beräkning av avgifter för äldre - och handikappomsorgen år :116 Överenskommelse om Kollektivavtalad pension KAP-KL 05:117 Pensionsnämndens beslut om förändring av pensionsbehållning, intjänad pension, livränta och utbetalda pensionsbelopp enligt PFA och KAP-KL 05:118 Utvecklings- och trygghetsanställningar Ny arbetsmodell för personer med funktionshinder som medför nedsatt arbetsförmåga. 05:119 Traktamentsbelopp år :1 Cirkulärhantering 2006 samt abonnemang på cirkulär 2006 och cirkulärförteckning för 2005 Ändrat distributionssätt 06:2 Lagen om offentlig upphandling ( Nya tröskelvärden ) 34 (35)

35 4 Diverse skrivelser Länsstyrelsen i Stockholms län Brännmossen SEO , Bevarandeplan för Natura 2000-område- utkast Länsstyrelsen i Stockholms län - Följebrev Bevarandeplaner för Natura 2000-områdena Sjökullarna och Brännmossen Länsstyrelsen i Stockholms län Sjökullarna SEO utkast AB Vårljus Kallelse till extra bolagsstämma den 1 dec 2005 med anledning av betydande ekonomisk förlust under verksamhetsåret 2005 Fotgängarnas Förening (FOT) En gångvänlig och mänsklig stad/tätort med bif skrift. Länsstyrelsen i Stockholms län Vallentunasjöns Fiskevårdsområdesförening har lämnat in en skrivelse angående utsläpp av avloppsvatten till Vallentunasjön. Handikappförbundens samarbetsorgan Mänskliga rättigheter en nödvändig grund i handikappolitiken! Erbjudande om kurser och föreläsningar. AB Vårljus Kallelse till extra bolagsstämma den 1 februari 2006 Se bif promemoria Bo Ivgren Kommunfullmäktiges ordförande- Tack för all uppvaktning på min 70-års dag. Anita Hofving Biblioteket Förtjänsttecken - Hjärtligt tack för den trevliga middagen på Vallentuna gymnasium och för den vackra tavlan. Det har varit härliga 20 år i kommunen. 5 Statliga och kommunala beslut Dnr Regeringen Socialdepartementet Stöd enligt förordningen (2005:376) om stöd till kommuner för kompetensutveckling 3 bilagor bifogas 35 (35)

KALLELSE. 1. Justerande:... Kommunstyrelsen 2006-02-06

KALLELSE. 1. Justerande:... Kommunstyrelsen 2006-02-06 Kommunstyrelsen 2006-02-06 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 6 februari 2006 kl 18.00 Kommundirektör Kjell Johansson Chefsekonom Ann-Charlotte

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 december 2005

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 december 2005 Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 december 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl Kommunstyrelsen 3 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl 17.00 17.15 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Ove Hahn

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35 Kommunstyrelsen 30 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise Löwenbeck

Läs mer

Kommunstyrelsen 15 december 2003

Kommunstyrelsen 15 december 2003 Kommunstyrelsen 15 december 2003 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 15 december 2003 kl 18.30-19.00 Beslutande Ersättare Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise

Läs mer

Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 december 2002 kl

Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 december 2002 kl Kommunstyrelsen 16 december 2002 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 december 2002 kl 17.00-18.45 Beslutande Ersättare Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 juni kl 14.00-14:35 Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Lars Rundgren (m) Bo Ivgren

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2010-03-22 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset Tunatorg 1, Vallentuna Måndag den 22 mars 2010 kl 18.00-19.10 Beslutande Ersättare Justerare Örjan Lid (M), ordförande

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 29 maj 2006

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 29 maj 2006 Kommunstyrelsen 29 maj 2006 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 29 maj 2006 Beslutande Ersättare Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise Löwenbeck

Läs mer

Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS

Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS 2016.142 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2016-05-30 101 Resultatöverföring från 2015 års bokslut (KS 2016.142) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna, Kl. 19.00-19.53 ande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M) ordförande, Hans Heneby (M), Jenny

Läs mer

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Agneta Fleischer, enhetschef, 11-12 Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Agneta Fleischer, enhetschef, 11-12 Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare Fritidsnämnden 24 februari 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 24 februari 2005, kl. 19.00-21.35 Jörgen

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002 Socialnämnden 3 december 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården. Allévägen, Vallentuna Tisdag den 3 december 2002 kl 18.30-19.30

Läs mer

Annika Wallenskog, kommundirektör Ann-Charlotte Järnström, ekonomichef Marianne Sarberg, kommunsekreterare. Kommunledningskontoret, Vallentuna

Annika Wallenskog, kommundirektör Ann-Charlotte Järnström, ekonomichef Marianne Sarberg, kommunsekreterare. Kommunledningskontoret, Vallentuna Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-04-28 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndag den

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2000-06-19

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2000-06-19 Kommunstyrelsen 2000-06-19 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 19 juni, kl 11.00-11.25

Läs mer

53e VALLENTUNA KOMMUN. iirendet i korthet. Månadsuppföljning februari 2013, samtl ga nämnder (KS ) Propositionsordning. Handlingar.

53e VALLENTUNA KOMMUN. iirendet i korthet. Månadsuppföljning februari 2013, samtl ga nämnder (KS ) Propositionsordning. Handlingar. VALLENTUNA KOMMUN Kom mu nstyrelsens a rbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I 20L3-03-2L 12 (16) 53e Månadsuppföljning februari, samtl ga nämnder (KS.093) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Kommunstyrelsen

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott. 27 april 2006

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott. 27 april 2006 arbetsutskott 27 april 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna torsdagen den 27 april

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1999-05-17 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Ann-Charlotte Alexandersson. Kommunledningskontoret, Vallentuna

Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Ann-Charlotte Alexandersson. Kommunledningskontoret, Vallentuna AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunstyrelsen 1998-12-28 1(6) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Hjälmstaskolans aula, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Ks 48 Dnr 02/KS1 042. Verksamhetsredovisning per 2002-03-31. Yrkanden och proposition

Ks 48 Dnr 02/KS1 042. Verksamhetsredovisning per 2002-03-31. Yrkanden och proposition 2 Ks 48 Dnr 02/KS1 042 Verksamhetsredovisning per 2002-03-31 Nämnder och kontor har till kommunstyrelsen överlämnat verksamhetsredovisning per 2002-03-31. Yrkanden och proposition Peter Carpelan (m), Leif

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl Handikapprådet 2008-11-28 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl. 19.00 ande Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck Maj Birgersson

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s)

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-01-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003 Fritidsnämndens arbetsutskott 14 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 januari 2003 kl 08.00-09.50 Jörgen Hellberg

Läs mer

Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Ove Larsson (s) och Ove Hahn (m) Kommunledningskontoret, Vallentuna

Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Ove Larsson (s) och Ove Hahn (m) Kommunledningskontoret, Vallentuna Kommunfullmäktige 2000-09-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 11 september 2000, kl 19.00-20.00

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2007-11-22

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2007-11-22 Fritidsnämnden 2007-11-22 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Markim-Orkesta IF:s klubbstuga, Orkestaplanen, Vallentuna, torsdagen den 22 november 2007, kl. 19.00-21.00 Marge Aab Svensson (m), ordförande

Läs mer

Förskoleförvaltningen, Vallentuna. Nils Lage Holmbom (m) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Förskolenämnden

Förskoleförvaltningen, Vallentuna. Nils Lage Holmbom (m) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Förskolenämnden AB VALLENTUNA KOMMUN Förskolenämnden 1999-02-09 1 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 23 februari 1999 Justeringens plats Angarnsrummet, Kommunalhuset, Tuna

Läs mer

Marge Aab Svensson (m), ordförande Karin Unnerstad (fp) Tommy Eckelöv (s) Jan-Åke Bredberg, fritidschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare

Marge Aab Svensson (m), ordförande Karin Unnerstad (fp) Tommy Eckelöv (s) Jan-Åke Bredberg, fritidschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare Fritidsnämndens arbetsutskott 16 april 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 16 april 2007, kl. 08.00-10.00 Marge Aab Svensson

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 8 maj 2006 kl Tf kommundirektör Ann-Charlotte Järnström Kommunsekreterare Marianne Sarberg

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 8 maj 2006 kl Tf kommundirektör Ann-Charlotte Järnström Kommunsekreterare Marianne Sarberg Kommunfullmäktige 2006-05-08 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 8 maj 2006 kl 19.00 Kommunfullmäktiges presidium träffas samma dag kl 18.45 Kallade tjänstemän Tf

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (5)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (5) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, Kl 18.00 18.10 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Örjan Lid (M), ordförande, AnnCharlotte Höglund

Läs mer

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s)

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s) Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-01-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/1 2001

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Socialnämndens arbetsutskott 20 april 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 20 april 2004 kl 14.00-16.00

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 1 december 1997 kl 18.00

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 1 december 1997 kl 18.00 AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunstyrelsen 1997-12-01 1(5) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (14) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m)

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m) Barn- och ungdomsnämnden 2003-04-29 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 29 april 2003 kl 19:00-22:00 Beslutande Jerker Sjögren (kd)

Läs mer

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s)

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s) 08:31SALEMS KOMMUN Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2006-08-17 1 Plats och tid Kommunalhuset Bergaholm. Torsdag 17 augusti 2006, kl 19.00-20.30 Beslutande Christina Lorentzon

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2011-03-28

KOMMUNSTYRELSEN 2011-03-28 K A LLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2011-03-28 Tid och plats Kl 18.00 Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Ann-Charlotte Järnström,Kommundirektör Victor Kilén, chef KS kansli Patric Andersson,

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16 Utbildningsnämnden 2009-01-29 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40 Beslutande Elisabeth Rydström (c),ordförande Jörgen

Läs mer

Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning efter oktober 2011

Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning efter oktober 2011 KRISTINA DAHL SID 1/8 CONTROLLER KRISTINA.DAHL@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning efter oktober 2011 Förslag till beslut Kommunstyrelsen noterar informationen och godkänner

Läs mer

Lars Holmström. Kommunkontoret Cecilia Håkansson. Justerande Lars Holmström

Lars Holmström. Kommunkontoret Cecilia Håkansson. Justerande Lars Holmström Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.10-15.35, 15.45-16.55, 17.05-17.48 1 (12) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-27 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.05 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl I Ann-Christine Furustrand (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott

Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl I Ann-Christine Furustrand (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott o Österåker Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl 10.50- I 1.30 Plats Närvarande Utses att justera, 10:2 Largen, Alceahuset, Åkersberga Enligt bifogad

Läs mer

Vallentuna gymnasium, Vallentuna måndagen den 10 juni 1996 kl 18.00-18.40

Vallentuna gymnasium, Vallentuna måndagen den 10 juni 1996 kl 18.00-18.40 AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunstyrelsen 1996-06-10 1(6) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna gymnasium, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 2000-01-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 11 januari 2000 kl 18 30 20 00. Leif Öhman (m),

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare arbetsutskott 22 augusti 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 22 augusti 2006 kl 17.00 17:40.

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 6 maj 2003 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 6 maj

Läs mer

onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25

onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1993-12-15 Plats och tid Beslutande Ej tjg ers Stadshuset, Storrummet onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25 Sven-Ove Cederstrand,

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

Kommunfullmäktige Kulturrummet, Kulturhuset, 28:e juni Per-Olof Björkman Karlsson BEVIS

Kommunfullmäktige Kulturrummet, Kulturhuset, 28:e juni Per-Olof Björkman Karlsson BEVIS Plats och tid Kulturrummet, Kulturhuset 19:00 19.49 Beslutande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Se bifogad närvarolista Se bifogad närvarolista Johanna Harling, kommunsekreterare,

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 juni 2009, kl. 19.30 20.40

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 juni 2009, kl. 19.30 20.40 Barn- och ungdomsnämnden 2009-06-16 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 juni 2009, kl. 19.30 20.40 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordförande Jerker

Läs mer

Per Ericson (M) Maria Matsson (S) Christer Johansson. Lars Ambrosiusson (C) Bengt-Åke Rehn (S) Björn Hammarskjöld (MOP)

Per Ericson (M) Maria Matsson (S) Christer Johansson. Lars Ambrosiusson (C) Bengt-Åke Rehn (S) Björn Hammarskjöld (MOP) 1(6) Tekniska nämnden Plats och tid: KS-rummet, 2018-10-29 kl. 18:00-19:45 Beslutande: Lars Nises (C) Per Ericson (M) Maria Matsson (S) Christer Johansson (V) Lars Ambrosiusson (C) Bengt-Åke Rehn (S) Björn

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2010-02-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Bällstarummet, Tuna

Läs mer

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer

Rapport avseende de uppdrag som redovisats som ej verkställda i ärende om Redovisning från nämnderna enligt 3 kap 15 kommunallagen

Rapport avseende de uppdrag som redovisats som ej verkställda i ärende om Redovisning från nämnderna enligt 3 kap 15 kommunallagen Östen' n Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-02-04 AU 2:10 Dnr. KS 2014/0372-01 Rapport avseende de uppdrag som redovisats som ej verkställda i ärende om Redovisning från nämnderna

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-02 1 () Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.30 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV)

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV) 7HYLTE KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-13 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen, Hyltebruk kl 08.30 12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Birgitta Gunolf Paragrafer 4 och 5 omedelbart justerad Ordförande

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Birgitta Gunolf Paragrafer 4 och 5 omedelbart justerad Ordförande Samhällsbyggnadsnämnden 13 februari 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Chefsekonom Ove Olsson Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Bergström (s) och Gunnel Orselius-Dahl (fp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Chefsekonom Ove Olsson Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Bergström (s) och Gunnel Orselius-Dahl (fp) Kommunfullmäktige 2000-11-20 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 20 november 2000, kl 16.00-20.15.

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Justerare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Kl 09.00- Örjan Lid (M), ordförande Elisabeth Rydström

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl. 08.30 10.30 Raimo Vuojärvi

Läs mer

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet Kommunstyrelsen 2009-11-30 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet Kallade tjänstemän Tf Kommundirektör

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 april kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 april kl Barn- och ungdomsnämnden 2005-04-19 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 april kl. 19.00-21.00 ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Hans

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritidsnämnden 2009-05-12 1 Plats och tid: Fritidskontorets sammanträdesrum, kl 14.00-17.15 ande: Ibrahim Candemir (KD) vice ordförande, ersättare för Sidsel Waern Karl-Mats Bodestad (M) Christian Aldenäs

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp) Kommunfullmäktige 2000-10-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 oktober 2000 kl 19.00-21.00.

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2008-10-14 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 14 oktober 2008, kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (6)

Sammanträdesprotokoll (6) Sammanträdesprotokoll 2014-06-02 1 (6) Tid och plats Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Plats och tid för justering Måndagen den 2 juni, kl. 17.00 17.40, Dirigenten, Stadshuset. Kerstin König

Läs mer

Tjänsteskrivelse Vasaru , samtliga nämnder

Tjänsteskrivelse Vasaru , samtliga nämnder KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2012-05-24 KRISTINA DAHL SID 1/9 CONTROLLER KRISTINA.DAHL@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Vasaru 1 2012, samtliga nämnder Förslag till beslut Kommunstyrelsen noterar

Läs mer

Valletuna Teater, Vallentuna måndagen den 23 maj kl 19.00. Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Marianne Sarberg. Vallentuna den 10 maj 2005

Valletuna Teater, Vallentuna måndagen den 23 maj kl 19.00. Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Marianne Sarberg. Vallentuna den 10 maj 2005 Kommunfullmäktige 23 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Valletuna Teater, Vallentuna måndagen den 23 maj kl 19.00 Kommunfullmäktiges presidium träffas samma dag kl 18.45 Kallade tjänstemän Kommundirektör

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-29 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik

Läs mer

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef 52-55

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef 52-55 Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2007-06-07 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdagdag den 10 maj 2007 kl 09.00-10.00 Örjan Lid (m), ordförande

Läs mer

Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden. Datum för anslag Överklagandetiden går ut. Kommunledningskontoret, Vallentuna

Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden. Datum för anslag Överklagandetiden går ut. Kommunledningskontoret, Vallentuna SID 1/1 Organ Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden Sammanträdesdatum 2018-09-11 Paragrafer 121-123 Datum för anslag 2018-09-18 Överklagandetiden går ut 2018-10-10 Förvaringsplats

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom Socialnämnden 2000-05-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

Reglemente för ekonomisk förvaltning och intern kontroll avseende Norrköpings kommuns nämnder och förvaltningar

Reglemente för ekonomisk förvaltning och intern kontroll avseende Norrköpings kommuns nämnder och förvaltningar Riktlinje 2011-05-30 Reglemente för ekonomisk förvaltning och intern kontroll avseende Norrköpings kommuns nämnder och förvaltningar KS-584/2010 Detta reglemente gäller från och med den 1 januari 2005.

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 5 movember 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den Lars Rundgren (m), ordförande Erik Sköldeberg (kd) Lars Hasselcrona (m) Hans Temrin (fp)

Läs mer

PROTOKOLL 1(5) 2011-04-21. Ledamöter: Bill Nilsson, s, ordförande. Stefan Hortlund

PROTOKOLL 1(5) 2011-04-21. Ledamöter: Bill Nilsson, s, ordförande. Stefan Hortlund - EXTRA PROTOKOLL 1(5) Tid: kl 08:30 8:45 Plats: Bäcken Ledamöter: Bill Nilsson, s, ordförande Stefan Hortlund, s Jenny Dahlberg, s Inger Grankvist, s Tomas Egmark, s Harry Nyström, v Matilda Wiklund,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015 06 24 1 av 7 Plats och tid: Beslutande: Övriga närvarande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 24 juni, kl. 17.00 17.35 i Astrakanen. Bo Wendt (BP), Ordförande Gösta Gebauer (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

Bernt Franzén. Kommunkontoret Cecilia Håkansson. Justerande Bernt Franzén

Bernt Franzén. Kommunkontoret Cecilia Håkansson. Justerande Bernt Franzén Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 14.00 15.11, 15.14-17.00 1 (19) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars

Läs mer

Barnomsorgsförvaltningen, Vallentuna. Elisabeth Fagerlund (c) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barnomsorgsnämnden

Barnomsorgsförvaltningen, Vallentuna. Elisabeth Fagerlund (c) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barnomsorgsnämnden AB VALLENTUNA KOMMUN Barnomsorgsnämnden 1998-01-20 1 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 1998-02-03 Justeringens plats Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna

Läs mer