PROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 december 2005

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 december 2005"

Transkript

1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 december 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 15 december kl Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Gunnel Orselius-Dahl (fp), vice ordförande Elisabeth Rydström (c) Lars-Bertil Ohlsson (kd) Hans Strandin (s) Jaana Tilles (s) Kommundirektör Kjell Johansson Kommunplanerare Shula Gladnikoff, 171 Kommunsekreterare Marianne Sarberg Hans Strandin (s) Kommunledningskontoret, Vallentuna Sekreterare Marianne Sarberg Paragrafer Ordförande Sten-Åke Adlivankin Justerande Hans Strandin BEVIS Justeringen har anmälts hos kommunstyrelsen. 1 (20)

2 Innehållsförteckning: Sid Informationsärende STRAIR...3 Gemensam klotterpolicy för Vallentuna kommun...4 Intern kontroll KS 2005/ uppföljning 2005 och områden för granskning Nämndernas Verksamhetsplaner , information...7 Månadsuppföljning november Ekonomisk prognos Uppdragsavtal momsåtervinning...11 Avskrivning av medlemslån...12 Förslag till ny VA-anläggningstaxa för industri och annan fastighet...13 Ansökan från Stiftelsen Vallentuna Företagarcentrum om samverkan i Växtkraft Mål 3,14 Finansiering av kommunikationsplan för Stockholm Nordost - en vision...15 Förvärv av fastigheten Vallentuna-Ekeby 2: Sporthall i centrala Vallentuna (20)

3 Informationsärende STRAIR KSAU 171 Kommunplanerare Shula Gladnikoff informerar om samarbetet med andra flygplatser i Europa, STRAIR, Strategic Development and cooperation between Airport Regions. Arbetsutskottet tackar för informationen. 3 (20)

4 Gemensam klotterpolicy för Vallentuna kommun KSAU 172 Dnr Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige beslutar anta en gemensam klotterpolicy för fastighetsägare och övriga aktörer inom Vallentuna kommun. Anslutningen till policyn av andra fastighetsägare än kommunen är frivillig. Skadegörelse och klotter är ett tämligen stort problem inom framför allt Vallentuna tätort. En nedklottrad miljö skapar otrygghet och otrivsel för boende och verksamma i kommunen. Klotter som inte snabbt avslägsnas skickar också signaler till klottraren att gärningen är bagatellartad och att samhället inte tar så allvarligt på det som inträffat. Det är också känt att klotter inte sällan utgör en inkörsport till annan brottslig verksamhet, samt att klottrandet i många grupper kombineras med användande av alkohol och andra droger. Under de senaste åren har varje år den direkta kostnaden för sanering av klotter för Vallentuna kommun uppgått till omkring kronor. För att uppnå bättre effekt i bekämpandet av klotter är det angeläget att fler fastighetsägare än Vallentuna kommun agerar snabbt och med fasthet då nytt klotter upptäcks. Särskilt angeläget är det att påträffat klotter polisanmäls och att det därefter snabbt saneras. I dagsläget hanteras upptäckt klotter av samhällsbyggnadsförvaltningen i huvudsak i enlighet med det nu aktuella förslaget till policy för kommunen. En nyhet skulle dock bli att nya entreprenader handlas upp med villkoret objekt som hyrs in till kommunen (maskiner, arbetsbodar etc) ska vara sanerade från klotter då de ställs upp inom kommunen. Det klotterförebyggande arbetet kan dock förväntas få ett bättre genomslag om så många som möjligt av kommunens fastighetsägare kan förmås att ansluta sig till policyn. Efter att fullmäktige fastställt policyn kommer övriga kommersiella fastighetsägare och bostadsrättsföreningar i kommunen erbjudas att ansluta sig till densamma och i samband med detta också få dra nytta av den gemensamma anmälningscentral för klotter som inrättats på samhällsbyggnadsförvaltningen. Kommunstabens förslag Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige beslutar anta en gemensam klotterpolicy för fastighetsägare och övriga aktörer inom Vallentuna 4 (20)

5 kommun. Anslutningen till policyn av andra fastighetsägare än kommunen är frivillig. Beslutsgång Arbetsutskottet beslutar enligt kommunstabens förslag. Förslag till klotterpolicy 5 (20)

6 Intern kontroll KS 2005/ uppföljning 2005 och områden för granskning 2006 KSAU 173 Dnr Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen godkänner rapporten för 2005 samt antar planen för granskningsområden för Syftet med att utföra intern kontroll är att säkerställa att verksamhetens arbetsrutiner utförs ändamålsenligt, säkert och effektivt. Uppföljningen av den interna kontrollen för 2005 visar att de flesta granskade rutiner utförs tillfredställande men att det i vissa finns brister som föranleder åtgärder samt att dessa rutiner granskas även år I bilaga 1 framgår vilka rutiner som granskats 2005 samt utfallet av granskningen. Bilaga 2 anger förslag till granskningsområden för Kommunstabens förslag Kommunstyrelsen godkänner rapporten för 2005 samt antar planen för granskningsområden för Beslutsgång Arbetsutskottet beslutar enligt kommunstabens förslag. 1. Intern kontrollplan för kommunstyrelsens verksamhetsområden 2005 samt rapporter över utförd granskning 2. Förslag på intern kontrollplan för 2006 för kommunstyrelsens verksamhetsområden 6 (20)

7 Nämndernas Verksamhetsplaner , information KSAU 174 Dnr Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet lämnar ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Arbetsutskottet kallar till KSAU/budgetberedning den 19 januari 2006 kl Nämnderna i Vallentuna kommun har upprättat verksamhetsplaner i enlighet med direktiv och ramar för Planerna inrymmer de kommungemensamma mål och uppdrag som finns i kommunplanen vid sidan av nämndernas egna mål. Dock har socialnämnden i sin plan pekat på att planen inte innehåller de volymökningar man ser och inte heller de ökade kostnader man prognostiserar på grund av LSS. I en komplettering till verksamhetsplan från socialnämndens arbetsutskott (protokoll 22 november 2005) pekar man på att man behöver ett ramtillskott för år på: 2005: 8 Mkr 2006: 23 Mkr 2007: 22 Mkr 2008: 23 Mkr Inom LSS finns ett statligt utjämningssystem och där får Vallentuna Kommun enligt senaste prognosen får följande bidrag: 2005: 5 Mkr 2006: 16 Mkr 2007: 16 Mkr 2008: 16 Mkr En stor del av kostnaderna täcks därmed av ökade bidrag. Dock ser ändå de intäktsprognoser vi räknat med i KP ut att hålla på total kommunnivå trots ökade bidrag inom LSS. Förklaringen till detta är att vi får mindre skatteintäkter per invånare före utjämning jämfört med tidigare prognoser. Vallentuna kommun har därmed ett problem om socialnämndens beräkningar stämmer och om man anser att det inte går att göra något åt de skenande kostnaderna. Kommunstabens förslag Kommunstyrelsen noterar information om nämndernas verksamhetsplaner och kallar till en budgetberedning för att reda ut socialnämndens förslag till kompletterande verksamhetsplan. Beslutsgång Arbetsutskottet lämnar ärendet utan ställningstagande samt kallar till budgetberedning den 19 januari (20)

8 Nämndernas verksamhetsplaner med protokoll Socialnämndens protokoll från AU 22 november 2005 Reviderad sammanträdesplan (20)

9 Månadsuppföljning november 2005 KSAU 175 Kommundirektör Kjell Johansson informerar. Arbetsutskottet tackar för informationen Månadsuppföljning november 9 (20)

10 Ekonomisk prognos 2006 KSAU 176 Arbetsutskottets förslag Prognosen utsänds snarast till arbetsutskottets ledamöter. hanteras direkt i kommunstyrelsen. Ekonomisk prognos. 10 (20)

11 Uppdragsavtal momsåtervinning KSAU 177 Dnr Beslut Arbetsutskottet beslutar att anlita Lokalrevisioner AB enligt bifogat avtal. Kommunen har rätt att återsöka moms i kommunkontosystemet, den så kallade Ludvika-momsen. Momsen avser tjänser inom externa förhyrningar samt extern tillhandahållen vård och utbildning. Vallentuna kommun återsöker moms idag men vi tror inte att vi gör det på det optimala sättet, då det finns olika sätt att göra detta på. Vi har därför valt att anlita Lokalrevisioner AB som konsult för att de ska hjälpa oss dels att återsöka maximal moms för 5-6 år tillbaka i tiden, dels att komma med förslag till rutiner så att vi återsöker rätt moms framåt i tiden. Lokalrevisoner AB har god renommé bland de kommuner de har hjälpt med ovanstående tjänster. Vi har tagit referenser på tre kommuner i Stockholmsområdet och dessa kommuner är mycket nöjda både med själva arbetet som genomförts och med de pengar de har fått tillbaka. Det är för närvarande oklart vilket belopp vi kommer att betala för denna tjänst eftersom provisionen till konsulten är helt rörlig och beror på hur mycket moms, utöver vad vi återsöker idag, som konsulterna kommer fram till att vi kan söka. Eftersom sannolikheten att provisionen kommer att överstiga 15 basbelopp så går detta avtal för beslut till KSAU. Kommunstabens förslag Kommunstaben föreslår att arbetsutskottet beslutar att anlita Lokalrevisioner AB enligt bifogat avtal. Beslutsgång Arbetsutskottet beslutar enligt kommunstabens förslag. Uppdragsavtal momsåtervinning mellan Vallentuna kommun och Lokalrevisioner AB 11 (20)

12 Avskrivning av medlemslån KSAU 178 Dnr Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen beslutar att i bokslut 2005 avskriva kommunens fordran om SEK under förutsättning att övriga medlemskommuner beslutar detsamma. Kommunförbundet i Stockholms län begär att kommunerna som är medlemmar avskriver lån som uppkom i samband med att kommunerna övertog huvudmannaskapet för vård- och naturbruksgymnasierna Medlemskommunerna gav KSL ett långfristigt, räntefritt lån 1998 när huvudmannanskapet för vård- och naturbruksgymnasierna övertogs från landstinget. Lånet skulle ha återbetalats år KSL:s styrelse beslutade i april 2005 att avskriva denna långfristiga skuld på grund av att förra årets rörelseresultat blivit starkt negativt. Alternativet till att skriva av lånet hade varit att göra en extra utdebitering av medlemsavgifterna. En avskrivning ansågs enklare att hantera. Kommunstabens förslag Kommunstyrelsen beslutar att i bokslut 2005 avskriva kommunens fordran om SEK, under förutsättning att övriga medlemskommuner beslutar detsamma. Beslutsgång Arbetsutskottet beslutar enligt kommunstabens förslag. KSL brev till kommunstyrelsen daterat Revers på det aktuella lånet 12 (20)

13 Förslag till ny VA-anläggningstaxa för industri och annan fastighet KSAU 179 Dnr Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar fastställa att tomtyteavgiften i VA-anläggningstaxan för industri och annan fastighet sänks till 50 kronor/m 2. Vallentunavatten AB beslutade att sänka tomtyteavgiften i VA-anläggningstaxan för industri och annan fastighet från nuvarande 80 kronor/m 2 till 50 kronor/m 2. Bakgrunden till den föreslagna sänkningen är främst att den nuvarande taxan i normalfallet inte speglar de verkliga kostnaderna för en VA-anslutning och att anslutningsavgiften är väsentligt högre än i närliggande kommuner i regionen. I praktiken har därför i de flesta fall en individuell prövning av av varje anslutning gjorts med utgångspunkt från den fastställda bostadstaxan som är väsentligt lägre. Den nya industritaxan innebär att anslutningsavgiften för en industrifastighet sänks vid en jämförelse med nuvarande industritaxa men höjs vid en jämförelse med den oftast tillämpade bostadstaxan. Effekterna av den nya taxan vid några olika vanliga fall avseende tomtareal och byggnadsyta framgår av bilagd redovisning. Kommunstabens förslag Kommunstaben har inget att invända mot den föreslagna förändringen. Beslutsgång Arbetsutskottet beslutar enligt kommunstabens förslag. Vallentuna Vatten AB Förslag på ny industritaxa i Vallentuna 13 (20)

14 Ansökan från Stiftelsen Vallentuna Företagarcentrum om samverkan i Växtkraft Mål 3 KSAU 180 Dnr Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottets beslutar ställa sig positv till projektet. Vallentuna Företagarcenter (VFC) har den 2 december 2005 ansökt om en samverkan med Vallentuna kommun i samlingsprojektet Kompetensanalys & Kompetensutveckling för Vallentunaföretagare att ingå i Svenska ESF-rådets Växtkraft Mål 3. Ansökan innebär att: Vallentuna kommun blir projektägare och VFC projektledare med ansvar för att kompetens finns för att genomföra projektet. Vallentuna kommun bidrar initialt med SEK exkl. moms till uppstartskostnaden. VFC ombesörjer ansökningsförfarandet. Projektet löper 15 december juni Kommunstabens synpunkter Kommunstaben är positiv till den satsning Svenska ESF-rådet vill genomföra för företagare i Vallentuna. Det finns dock vissa komplikationer om Vallentuna kommun ska åta sig vara ägare till projektet vilket beskrivs i bifogat PM. Kommunstaben är dock positiv till att Vallentuna Företagarcentrum påtar sig rollen att vara projektägare och i samverkan med intresserade Vallentunaföretagare genomför projektet. Kommunledningskontorets näringslivs- och arbetsmarknadsenhet kommer att aktivt stödja projektet. Beslutsgång Arbetsutskottet beslutar ställa sig positv till projektet. Ansökan stiftelsen Vallentuna företagarcentrum PM Kompetensanalys & Kompetensutveckling för Vallentunaföretagare. 14 (20)

15 Finansiering av kommunikationsplan för Stockholm Nordost - en vision KSAU 181 Dnr Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen beslutar anslå kr från kommunstyrelsens anslag för oförutsedda kostnader för finansiering av kommunikationsplanen. Komunstyrelsen beslöt den 5 december 2005 föreslå kommunfullmäktige att godkänna den genom UNO-samarbetet framtagna gemensamma visionen Stockholm Nordost en vision. UNO-ledningsgrupp har den 7 december 2005 beslutat om en gemensam kommunikationsplan för att sprida kunskap om visionen. Det kommer att ske bl a genom ett seminarium för regionala beslutsfattare den 16 februari 2006 samt framtagande av en gemensam webbplats. De kommunikationsmål som satts upp är: Förankra huvuddragen i visionen. Sprida kunskap om att visionen finns, markera ett avstamp. Sprida kunskap om att de samverkade kommunerna är eniga om visionen. Sprida kunskap om att visionen har bred politisk enighet över partigränserna. Följande målgrupper har diskuterats: Huvudmålgrupper Beslutsfattare inom infrastruktur, tillväxt och regionala frågor på regional- och riksnivå Förtroendevalda i de sex kommunerna Intresseorganisationer i regionen Övriga målgrupper Medborgare i regionen och nordostkommunerna Företagare i nordostkommunerna Föreningar i nordostkommunerna Riksdagsmän från Stockholms län Förtroendevalda i övriga Stockholmsregionen inkl SLL Totala kostnaden för kommunikationsplanen har bedömts till kr, varav Vallentuna kommun ska svara för kr. Täby kommun kommer att inom UNO-samarbetet svara för arbetet med kommunikationsplanen. 15 (20)

16 Kommunstabens synpunkter Kommunstaben anser, i likhet med UNO-ledningsgrupp, att det är av stor vikt att den gemensamma visionen kommuniceras med angivana målgrupper. Att detta kan ske parallellt med Mälardalsrådets samverkansarbete för att skapa en gemensam plattform för hela Stockholm-Mälarregionen är nödvändigt. Vallentunas andel av kostnaderna bör belasta kommunstyrelsens anslag för oförutsedda kostnader under år Kommunstabens förslag Kommunstyrelsen beslutar anslå kr från kommunstyrelsens anslag för oförutsedda kostnader för finansiering av kommunikationsplanen. Beslutsgång Arbetsutskottet beslutar enligt kommunstabens förslag. 16 (20)

17 Förvärv av fastigheten Vallentuna-Ekeby 2:154 KSAU 182 Dnr Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen beslutar uppdra åt samhällsbyggnadsnämnden att : 1. arbeta för en förändring av planbestämmelserna för det aktuella området så att även handel och idrottsverksamhet tillåts 2. inleda förhandlingar med KIAB med målet att nå ett avtal om försäljningen av den aktuella marken. Diskussionen om avtal ska föras med KIAB som huvudalternativ. Detta gäller dock längst t o m mars Kreditintressenter AB (KIAB) har framfört önskemål om att få köpa kommunens fastighet Vallentuna - Ekeby 2:154 för att bygga ett handelsområde. Fastigheten tillhör Rosendals arbetsplatsområde. De vill också att detaljplanen görs om så att handel blir tillåten. Nuvarande bestämmelser tillåter industri i området och kontor utmed Väsbyvägen. KIAB har förvärvat fastigheten Vargmötet 2:3 nuvarande Beijers byggvaruhus. KIAB har presenterat skisser som visar på att området inkl Beijers kan utvecklas till ett handelsområde med ca kvm affärsytor och ca 1100 parkeringsplatser samt två sporthallar/multihallar. Uppskattningsvis kan det leda till minst 150 nya arbetstillfällen. Med all sannolikhet måste det göras förändringar vid in- och utfarter vilket kräver samverkan med Vägverket. Kommunstabens förslag Kommunstyrelsen beslutar uppdra åt samhällsbyggnadsnämnden att 1. arbeta för en förändring av planbestämmelserna för det aktuella området så att även handel och idrottsverksamhet tillåts 2. inleda förhandlingar med KIAB med målet att nå ett avtal om försäljningen av den aktuella marken. Diskussionen om avtal ska föras med KIAB som huvudalternativ. Detta gäller dock längst t o m mars Beslutsgång Arbetsutskottet beslutar enligt kommunstabens förslag. Skrivelse från Kreditintressenter betr fastigheten Vallentuna Ekeby 2: (20)

18 Kameraövervakning av Tellusområdet KSAU 183 Dnr Beslut Eftersom ärendet skulle besvaras senast den 12 december har ordföranden Sten-Åke Adlivankin (m) på delegation (KL kap 6 36) beslutat att Vallentuna kommun tillstyrker AB Vatellus begäran om tillstånd till kameraövervakning av Tellusområdet med förbehållet att den del av fastigheten som inrymmer gymnasieskolans bygglinje endast får övervakas under tider då ingen ordinarie verksamhet pågår i lokalerna. Beslutet anmäles till kommunstyrelsen. Vallentuna kommun har från länsstyrelsen mottagit begäran om yttrande över den ansökan om kameraövervakning som inkommit från Vatellus AB. Svar begärs senast Fritidsförvaltningens synpunkter Fritidsförvaltningen ser inget negativt med att begärd övervakning beviljas. Barn- och ungdomsförvaltningens synpunkter Barn- och ungdomsförvaltningen är tveksamma till att fastighetsägaren övervakar gymnasie-skolans elever under tid då skolverksamhet pågår. Man ser därför helst att tillstånd, vad avser denna del av fastigheten, medges endast under tid då skolan inte bedriver ordinarie verksamhet i lokalerna. Skolverksamhet bedrivs i lokalerna måndag fredag kl Kommunstabens synpunkter Kommunstaben är positiv till att kameraövervakning sker i brottsförebyggande syfte på utsatta platser inom kommunen. Dock bör inte pågående kommunal skolverksamhet övervakas av en extern fastighetsägare. Kommunstabens förslag Kommunstyrelsen beslutar att tillstyrka AB Vatellus begäran om tillstånd till kameraövervakning av Tellusområdet med förbehållet att den del av fastigheten som inrymmer gymnasieskolans bygglinje endast får övervakas under tider då ingen ordinarie verksamhet pågår i lokalerna. Remissvar Exp:KS Anmälningslista 18 (20)

19 Sporthall i centrala Vallentuna KSAU 184 Dnr Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet lämnar ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Kommunfullmäktige har i Kommunplan uppdragit åt fritidsnämnden, barn- och ungdomsnämnden och samhällsbyggnadsnämnden att planera för en sporthall i centrala Vallenuna. En arbetsgrupp med företrädare från berörda förvaltningar har utrett behov, placeringar och kostnader för en sporthall. Arbetsgruppens resultat redovisas i bifogat underlag för beslut i styrgruppen. Behovet av en sporthall Alla berörda (skola, fritid och föreningsliv) är helt överens om att det finns ett stort behov av en mellanhall med måtten 18x36x7 m i centrala Vallentuna. De tre största inomhusidrotterna (innebandy, handboll och volleyboll) redovisar sina behov i arbetsgruppens redovisning. Dessutom finns ytterligare ett tiotal föreningar som också önskar fler timmar för sina verksamheter. Placeringar Arbetsgruppen redovisar tre möjliga placeringar: Ekeby-skolan, Lovisedalsskolan och Telllusområdet. Kostnader Utgiften för en mellanhall typ Karbyhallen är beräknad till ca 19 mkr vilket ger en internhyreskostnad på 1,6 mkr per år. Placeras hallen vid Ekebyskolan finns redan 6,5 mkr anslagna för en mindre idrottssal, 12x18 m, i investeringsbudgeten för Ekebyskolans ändring och tillbyggnad till F-9-skola. Tellusalternativet innebär ett hyresförfarande. Kommunstabens förslag Kommunstaben föreslår att kommunfullmäktige beslutar: att avsätta ytterligare 12,5 Mkr till byggandet av en sporthall (6,5 Mkr finns redan avsatta i projektet Ekebyskolan) i 2006 års investeringsbudget samt att uppdra åt samhällsbyggnadsnämnden att i nära samråd med barn- och ungdomsnämnden och fritidsnämnden genomföra projektet. Yrkanden De socialdemokratiska ledamöterna yrkar genom Hans Strandin (s) bifall till kommunstabens förslag. 19 (20)

20 Ordföranden Sten-Åke Adlivankin (m) yrkar att arbetsutskottet lämnar ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Lars-Bertil Olsson (kd) biträder yrkandet. Beslutsgång Ordförande ställer proposition på yrkandena och finner att arbetsutskottet lämnar ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Sporthall i centrala Vallentuna underlag för beslut i styrgruppen 20 (20)

KALLELSE. 1. Justerande:... Kommunstyrelsen 2006-02-06

KALLELSE. 1. Justerande:... Kommunstyrelsen 2006-02-06 Kommunstyrelsen 2006-02-06 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 6 februari 2006 kl 18.00 Kommundirektör Kjell Johansson Chefsekonom Ann-Charlotte

Läs mer

Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdag den 13 mars 2007 kl

Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdag den 13 mars 2007 kl Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2008-03-13 Plats och tid för sammanträdet Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdag den 13 mars 2007 kl 9.00-12.00 Beslutande Örjan Lid (m), ordförande, ej 9 Elisabeth

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-12-01

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-12-01 Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-12-01 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 1 december 2008 kl 15-17

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Justerare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Kl 09.00- Örjan Lid (M), ordförande Elisabeth Rydström

Läs mer

Kommunstyrelsen 15 december 2003

Kommunstyrelsen 15 december 2003 Kommunstyrelsen 15 december 2003 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 15 december 2003 kl 18.30-19.00 Beslutande Ersättare Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35 Kommunstyrelsen 30 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise Löwenbeck

Läs mer

Annika Wallenskog, kommundirektör Ann-Charlotte Järnström, ekonomichef Marianne Sarberg, kommunsekreterare. Kommunledningskontoret, Vallentuna

Annika Wallenskog, kommundirektör Ann-Charlotte Järnström, ekonomichef Marianne Sarberg, kommunsekreterare. Kommunledningskontoret, Vallentuna Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-04-28 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndag den

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott/ planberedningsgrupp 2007-11-15

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott/ planberedningsgrupp 2007-11-15 Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2007-11-15 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdagen den 15 november 2007 kl 9.00-13.00 Örjan Lid (m), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens EXTRA arbetsutskott 2006-12-18

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens EXTRA arbetsutskott 2006-12-18 Kommunstyrelsens EXTRA arbetsutskott 2006-12-18 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Karbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl Kommunstyrelsen 3 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl 17.00 17.15 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Ove Hahn

Läs mer

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef Ingrid Ullman, kulturchef 40

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef Ingrid Ullman, kulturchef 40 Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2007-04-12 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdagdag den 12 april 2007 kl 10.00-12.15 Örjan Lid (m),

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 15 december 2008 kl 17-18.30

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 15 december 2008 kl 17-18.30 Kommunstyrelsen extra 2008-12-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 15 december 2008 kl 17-18.30 ande Ersättare Örjan Lid (m), ordförande Raimo Vuojärvi

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 juni kl 14.00-14:35 Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Lars Rundgren (m) Bo Ivgren

Läs mer

Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Onsdagen den 13 juni 2007 kl 08.00-11.30

Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Onsdagen den 13 juni 2007 kl 08.00-11.30 Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2007-06-13 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Onsdagen den 13 juni 2007 kl 08.00-11.30 Örjan Lid (m), ordförande

Läs mer

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef 52-55

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef 52-55 Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2007-06-07 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdagdag den 10 maj 2007 kl 09.00-10.00 Örjan Lid (m), ordförande

Läs mer

Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 december 2002 kl

Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 december 2002 kl Kommunstyrelsen 16 december 2002 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 december 2002 kl 17.00-18.45 Beslutande Ersättare Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002 Socialnämnden 3 december 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården. Allévägen, Vallentuna Tisdag den 3 december 2002 kl 18.30-19.30

Läs mer

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Agneta Fleischer, enhetschef, 11-12 Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Agneta Fleischer, enhetschef, 11-12 Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare Fritidsnämnden 24 februari 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 24 februari 2005, kl. 19.00-21.35 Jörgen

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2010-03-22 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset Tunatorg 1, Vallentuna Måndag den 22 mars 2010 kl 18.00-19.10 Beslutande Ersättare Justerare Örjan Lid (M), ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-27 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.05 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp) Kommunfullmäktige 2000-10-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 oktober 2000 kl 19.00-21.00.

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 21 september 2004

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 21 september 2004 Utbildningsnämnden 21 september 2004 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 21 september 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 oktober 2009, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 oktober 2009, kl Utbildningsnämnden 2009-10-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 oktober 2009, kl. 17.00-19.00 Beslutande Elisabeth Rydström (C),ordförande Jörgen

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16 Utbildningsnämnden 2009-01-29 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40 Beslutande Elisabeth Rydström (c),ordförande Jörgen

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 maj 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna måndagen den 24 maj 2004 kl 14.00-15.45

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna L Utbildningsämndens arbetsutskott 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Kragstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 8 juni 2004 kl 08.15 09.20 Elisabeth

Läs mer

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef Kristina Gewers, chef plan och exploatering

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef Kristina Gewers, chef plan och exploatering Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2007-08-29 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna onsdag den 29

Läs mer

53e VALLENTUNA KOMMUN. iirendet i korthet. Månadsuppföljning februari 2013, samtl ga nämnder (KS ) Propositionsordning. Handlingar.

53e VALLENTUNA KOMMUN. iirendet i korthet. Månadsuppföljning februari 2013, samtl ga nämnder (KS ) Propositionsordning. Handlingar. VALLENTUNA KOMMUN Kom mu nstyrelsens a rbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I 20L3-03-2L 12 (16) 53e Månadsuppföljning februari, samtl ga nämnder (KS.093) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Kommunstyrelsen

Läs mer

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (14) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Ordförande Raimo Vuojärvi (M)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Ordförande Raimo Vuojärvi (M) 1 (14) Plats och tid Ekebyskolan, Teknikvägen 25, Vallentuna, kl. 16.00 18.10 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Raimo Vuojärvi (M), ordf., Roswitha Melzer (FP),

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet Kommunstyrelsen 2009-11-30 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet Kallade tjänstemän Tf Kommundirektör

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, Kl. 09.16 11.40 ande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Roswitha Melzer (FP), Bodil Umegård

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1999-05-17 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 29 maj 2006

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 29 maj 2006 Kommunstyrelsen 29 maj 2006 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 29 maj 2006 Beslutande Ersättare Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise Löwenbeck

Läs mer

Kommundirektör Annika Wallenskog Chefsekonom Ann-Charlotte Järnström Kommunsekreterare Marianne Sarberg Planeringschef Shula Gladnikoff 36

Kommundirektör Annika Wallenskog Chefsekonom Ann-Charlotte Järnström Kommunsekreterare Marianne Sarberg Planeringschef Shula Gladnikoff 36 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-02-22 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna fredagen den 22

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdag den 15 november 2007 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdag den 15 november 2007 kl Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-11-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdag den 15 november 2007 kl 9-9.30 Beslutande Örjan Lid (m), ordförande, ej 136 Elisabeth

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl. 09.00 09.15 BESLUTANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Mikael Johansson (S), ordförande Georg Forsberg (C), 1:e vice ordförande Hans Eriksson

Läs mer

Bernt Franzén. Kommunkontoret Cecilia Håkansson. Justerande Bernt Franzén

Bernt Franzén. Kommunkontoret Cecilia Håkansson. Justerande Bernt Franzén Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 14.00 15.11, 15.14-17.00 1 (19) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 6 februari 2006

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 6 februari 2006 Kommunstyrelsen 2006-02-06 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 6 februari 2006 Beslutande Ersättare Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise Löwenbeck

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 9 november 2009 kl 17.00-17.45

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 9 november 2009 kl 17.00-17.45 Extra Kommunstyrelse 2009-11-09 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 9 november 2009 kl 17.00-17.45 Beslutande Ersättare Örjan Lid (M), ordförande Raimo

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 31 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 31 oktober 2003 kl. 07.30-10.45 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25

onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1993-12-15 Plats och tid Beslutande Ej tjg ers Stadshuset, Storrummet onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25 Sven-Ove Cederstrand,

Läs mer

Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl I Ann-Christine Furustrand (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott

Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl I Ann-Christine Furustrand (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott o Österåker Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl 10.50- I 1.30 Plats Närvarande Utses att justera, 10:2 Largen, Alceahuset, Åkersberga Enligt bifogad

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna, Kl. 19.00-19.53 ande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M) ordförande, Hans Heneby (M), Jenny

Läs mer

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-02-17. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09.

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-02-17. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09. Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09.35 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) ej 10 Patrik Boström (S) Yvonne Gmeiner (Fp) Erkki

Läs mer

Kvarnbadet avgifter 14 KS

Kvarnbadet avgifter 14 KS Kvarnbadet avgifter 14 KS 2017.008 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-02-02 11 Kvarnbadet avgifter (KS 2017.008) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003 Fritidsnämndens arbetsutskott 14 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 januari 2003 kl 08.00-09.50 Jörgen Hellberg

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2000-06-19

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2000-06-19 Kommunstyrelsen 2000-06-19 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 19 juni, kl 11.00-11.25

Läs mer

Folkhälsopolicy 4 KS

Folkhälsopolicy 4 KS Folkhälsopolicy 4 KS 2015.126 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-11-17 185 Folkhälsopolicy (KS 2015.126) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Justerare Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdag 8 april 2010,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 26 augusti 2015 kl. 08.00-11.20 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco

Läs mer

Revidering av kommunstyrelsens reglemente samt delegationsordning 25 KS

Revidering av kommunstyrelsens reglemente samt delegationsordning 25 KS Revidering av kommunstyrelsens reglemente samt delegationsordning 25 KS 2017.204 3 Kommunstyrelsen 2017-10-23 195 Revidering av kommunstyrelsens reglemente (KS 2017.204) Beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (49)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (49) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (49) Plats och tid Oxhagen, 08.00-10.50 Beslutande närvarande Johan Skog (M), ordförande, Gunnel Orselius-Dahl (FP), Thomas Arctaedius (S) Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-02

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-02 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Carl August-rummet, kommunkontoret, Ödeshög måndagen den 2 april 2012 kl 13:00-14:50 Magnus Oscarsson (KD), ordförande Roger Silfver (C), ersättare för Arne

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s)

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-01-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 5 movember 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den Lars Rundgren (m), ordförande Erik Sköldeberg (kd) Lars Hasselcrona (m) Hans Temrin (fp)

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl. 08.30 10.30 Raimo Vuojärvi

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2011-03-28

KOMMUNSTYRELSEN 2011-03-28 K A LLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2011-03-28 Tid och plats Kl 18.00 Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Ann-Charlotte Järnström,Kommundirektör Victor Kilén, chef KS kansli Patric Andersson,

Läs mer

Marge Aab Svensson (m), ordförande Karin Unnerstad (fp) Tommy Eckelöv (s) Jan-Åke Bredberg, fritidschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare

Marge Aab Svensson (m), ordförande Karin Unnerstad (fp) Tommy Eckelöv (s) Jan-Åke Bredberg, fritidschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare Fritidsnämndens arbetsutskott 16 april 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 16 april 2007, kl. 08.00-10.00 Marge Aab Svensson

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Socialnämndens arbetsutskott 20 april 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 20 april 2004 kl 14.00-16.00

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-09-16 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl. 19.00-20.30 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m)

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m) Barn- och ungdomsnämnden 2003-04-29 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 29 april 2003 kl 19:00-22:00 Beslutande Jerker Sjögren (kd)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Fredag 19 februari 2016, kl. 09.00 12.30, ajournering 10.00 10.15 Plats Svansjörummet Beslutande M Jannicke Wichne tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) L Niklas Herneryd

Läs mer

Sven-Olov Axelsson (S), ordförande Ingegerd Bennysson (S), 1:e vice ordförande Maria Nyberg (V) Pia Renman (M) Anneli Lyckeborn (FP)

Sven-Olov Axelsson (S), ordförande Ingegerd Bennysson (S), 1:e vice ordförande Maria Nyberg (V) Pia Renman (M) Anneli Lyckeborn (FP) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Måndagen den 24 februari 2014 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan 13:00-16:15 Sammanträdet ajournerades klockan 13:50-14:10 Sven-Olov

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-07 1 (12) Osby, onsdagen den 7 mars 2012 kl 08.30-12.15, 13.00-17.05

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-07 1 (12) Osby, onsdagen den 7 mars 2012 kl 08.30-12.15, 13.00-17.05 arbetsutskott 2012-03-07 1 (12) Plats och tid Osby, onsdagen den 7 mars 2012 kl 08.30-12.15, 13.00-17.05 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Erland Nilsson (S) Dag Ivarsson (M) Marika Bjerstedt

Läs mer

Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller Annika Hellberg

Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller Annika Hellberg Barn- och ungdomsnämnden 2006-12-19 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-02-15 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl Barn- och ungdomsnämnden 2010-04-20 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordförande Jerker

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09:15-09:30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 8 (26) Socialnämndens arbetsutskott 2016-05-31 92 Yttrande, remiss om Folkhälsopolicy (SN 2016.029) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Socialnämnden

Läs mer

Rapport avseende de uppdrag som redovisats som ej verkställda i ärende om Redovisning från nämnderna enligt 3 kap 15 kommunallagen

Rapport avseende de uppdrag som redovisats som ej verkställda i ärende om Redovisning från nämnderna enligt 3 kap 15 kommunallagen Östen' n Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-02-04 AU 2:10 Dnr. KS 2014/0372-01 Rapport avseende de uppdrag som redovisats som ej verkställda i ärende om Redovisning från nämnderna

Läs mer

K U NGÖRELSE. Victor Kilén, Tf kommundirektör Karin Kilerud, kommunsekreterare. Vallentuna den 27 oktober 2014

K U NGÖRELSE. Victor Kilén, Tf kommundirektör Karin Kilerud, kommunsekreterare. Vallentuna den 27 oktober 2014 K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2014-11-10 Tid och plats Kl 18.00 Kultursalen, Kulturhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Victor Kilén, Tf kommundirektör Karin Kilerud, kommunsekreterare Övriga kallade

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl Handikapprådet 2008-11-28 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl. 19.00 ande Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck Maj Birgersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (13) Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 23 januari 2019 kl 09:00-10:50 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Mikael Henrysson (SD) Claes Osslén (SD) Tjänstgörande

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 7 (28)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 7 (28) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 7 (28) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-28 64 Skatteväxling LSS (KS 2015.173) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 22 maj 2012 kl. 8:30-9:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 64-66 Beslutande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP)

Läs mer

Stina Nilsson Till Kommunstyrelsen

Stina Nilsson Till Kommunstyrelsen Tjänsteutlåtande ö Österåker Kommunkansliet Stina Nilsson Till Kommunstyrelsen Dnr KS 2014/0372 Datum 2015-03-20 Uppdaterad rapport avseende de uppdrag som redovisats som ej verkställda i ärende om Redovisning

Läs mer

Tid och plats 19:00-21:00 Kulturrummet, kulturhuset. Övrig information. Ordförande. Sekreterare Tfn:

Tid och plats 19:00-21:00 Kulturrummet, kulturhuset. Övrig information. Ordförande. Sekreterare Tfn: KALLELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2018-11-12 Tid och plats 19:00-21:00 Kulturrummet, kulturhuset Övrig information Ordförande Sekreterare Tfn: 08-587 850 00 1 Förslag till beslut 2 (2) Kommunfullmäktige 2018-11-12

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (5)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (5) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, Kl 18.00 18.10 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Örjan Lid (M), ordförande, AnnCharlotte Höglund

Läs mer

26 Dnr 2016/ KS

26 Dnr 2016/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (4) 26 Dnr 2016/37-298 KS Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, lokallösning för socialförvaltningens administration i fastigheten Höken. Kommunstyrelsen

Läs mer

KALLELSE. Nygårds Värdshus, Täby kyrkby, måndagen den 8 december 2008, kl (middag kl )

KALLELSE. Nygårds Värdshus, Täby kyrkby, måndagen den 8 december 2008, kl (middag kl ) Fritidsnämnden 2008-12-08 Plats och tid för sammanträdet Nygårds Värdshus, Täby kyrkby, måndagen den 8 december 2008, kl. 17.00 (middag kl. 18.30) Du har väl inte glömt att anmäla dig till fritidsnämndens

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) 2004-02-04 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 09.45-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Utvecklingschef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2009-04-21 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 21 april 2009, kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin.

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer