FRIDA Modul Miljöredovisning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FRIDA Modul Miljöredovisning"

Transkript

1 FRIDA Modul Miljöredovisning Lathund för Trafikföretag Januari 2019 A Förändringar sker kontinuerligt i FRIDA så de skärmbilder och arbetsflöden som visas i denna lathund kommer så småningom att avvika från hur FRIDA ser ut i verkligheten. Hör gärna av dig till oss på support@nordicport.se om du har problem att följa instruktionerna. Sida 1 (10)

2 1 Modulen Miljöredovisning och dess övergripande flöde Med modulen Miljöredovisning (MR) i FRIDA kan trafikbeställare (TB) årligen följa upp hur trafikföretag (TF) som är avtalsparter på ett eller flera avtal jobbar med miljörelaterade frågor i sin verksamhet. Detta görs genom att avtalsparten en gång per år och avtal svarar på en blankett med miljöfrågor som därefter granskas av trafikbeställaren. Frågorna kan dels vara standardfrågor från branschens miljökravsbilagor, dels frågor som trafikbeställaren skapat. Nedanstående skiss visar det övergripande flödet i modulen som därefter förklaras mer detaljerat. Huvudflöde - Miljöredovisning i FRIDA 2 Under avtalsperioden 1 ggr/år /avtal FRIDA (via systeminst) Rapporteringsperiod öppnar Påminnelser skickas - baserat på tid till stängning Löpande summering & beräkning av genomförda och obesvarade MR Rapporteringsperiod stänger Ja TB/Frågande part Administration MR Administration behörigheter MR Koppla MR-blankett till avtal Granskning genomförs och sparas Nej Granskning klarmarkerad? Ja Någon fråga återöppnad? Nej Utfall MR Bekräftelsemeddelande: MR Klar för granskning TF/Svarande part Ev. Administration behörigheter MR Påminnelsemeddelande Dags att besvara MR MR-Blankett besvaras och sparas Nej MR Klarmarkerad? JA Bekräftelsemeddelande: Granskning klarmarkerad (oavsett utfall) Utfall MR Statusförändringar Status för Besvara (TF) Status för Granska (TB) Sida 2 (10)

3 2 Konfiguration Inför miljöredovisningen behöver man se över hur den är konfigurerad i modulen System. 2.1 Periodinställningar På sidan Periodinställningar framgår mellan vilka datum det är möjligt att besvara miljöredovisningar för avtal. Trafikbeställaren kan justera dessa datum. 2.2 Ansvariga hos avtalspart för varje avtalsområde Den användare hos ett trafikföretag som har rollen Ansvarig för modulen Miljöredovisning i det (eller de) avtalsområde(n) som ett avtal (där aktuellt trafikföretag är avtalspart) är kopplat till är den som kan besvara miljöredovisningen. Behörigheter administreras vanligtvis av trafikbeställaren, men om det finns en behörighetsansvarig på trafikföretaget kan denne själv dela ut rättigheter per modul och eventuellt per avtalsområde (AO). Säkerställ att det finns en ansvarig för modulen Miljöredovisning enligt följande: 1. Klicka på trafikföretagets namn i tabellen på sidan Trafikföretag a. Om inloggad användare tillhör ett samverkansbolag finns även dess medlemsföretag valbara i listan över trafikföretag. 2. Klicka på fliken Ansvar 3. Säkerställ att det finns en ansvarig i kolumnen för modulen Miljöredovisning och att det är korrekt person. a. Beroende på vald metod för rättighetssättning för trafikföretaget sätts antingen en ansvarig per avtalsområde och modul, eller så sätts en ansvarig per modul (och den är då per automatik ansvarig i alla avtalsområden) Observera att miljöredovisningen av ett trafikår sker i efterhand, dvs när trafikåret är avslutat. Miljöredovisningen för ett trafikår måste genomföras under närmast efterföljande kalenderår. Sida 3 (10)

4 3 Besvara en miljöredovisning b. Fliken Status besvara och granska visar aktuell statusinformation om trafikföretagets/avtalspartens svar på valt avtals miljöredovisning samt trafikbeställarens granskning. Här visas även de på blanketten ingående frågorna, eventuella svar och aktuell granskningsstatus för varje fråga. Observera att det inte är möjligt att besvara frågor här, utan detta är en läsvy som ger möjlighet för alla som har tillgång till miljöredovisningen att se detaljer kring valt avtal. 3.1 Sidan Besvara och granska De miljöredovisningar som ska genomföras återfinns på sidan Besvara och granska under sektionen Inrapportering I tabellen till vänster finns kortfattad information om respektive avtal och dess miljöredovisningsstatus. 2. I detaljfönstret till höger på sidan finns detaljerad information om valt avtals miljöredovisning både avseende besvara och granska. a. Fliken Allmänt redovisas faktauppgifter om själva miljöredovisningen och avtalet c. Fliken Historiklogg visar loggposter för varje gång en miljöredovisning sparas eller klarmarkeras av avtalspart eller trafikbeställare. 3. För att få möjlighet att svara på frågorna i miljöredovisningen behöver man klicka på knappen Besvara. a. Knappen Besvara är endast tillgänglig för användare med behörighet att besvara miljöredovisningar. Sida 4 (10)

5 3.2 Besvara en miljöredovisningsblankett När man tryckt på knappen Besvara visas det i tabellen valda avtalets blankett. 4. När blanketten har sparats eller klarmarkerats uppdateras status på besvarandet av miljöredovisningen. a. Status framgår av ikonen längst till vänster i tabellen. b. Status framgår även i detaljfönstret till höger under fliken Status besvara och granska 1 4a 4b 2 5. En klarmarkerad miljöredovisning medför att ett meddelande skickas till trafikbeställaren som en signal på att avtalets miljöredovisning är redo för granskning 3 5 Gå igenom varje enskild fråga och besvara dem på lämpligt sätt. 1. I de fall dokument kan bifogas en fråga visas en blå dokumentlänk som används för att lägga till ett eller flera dokument till svaret, alternativt visa redan bifogade dokument. 2. Frågor som är obligatoriska att besvara är markerade med en asterisk (*) efter frågan 3. När alla frågor (eller åtminstone alla obligatoriska frågor) är besvarade klickar man på Jag är klar a. Det är möjligt att välja Spara och stäng om man inte kan slutföra miljöredovisningen vid ett och samma tillfälle. Sida 5 (10)

6 3.3 Hämta svar från tidigare år Om samma blankett används två år efter varandra på ett visst avtal får man möjlighet att hämta svaren från föregående års miljöredovisning. Om man väljer Utgå från föregående år hämtas svaren på de frågor som då besvarades, väljer man istället Nej får man en obesvarad blankett. Efter detta steg görs eventuella justeringar och kompletteringar innan miljöredovisningen sparas/klarmarkeras enligt ovan. 3.4 Kopiera svar från annat avtal med samma blankett Denna funktionalitet är inte implementerad i skrivande stund, men är planerad att bli tillgängligt i FRIDA under januari Om två avtal med samma avtalspart har samma blankett kopplad till sig får man möjlighet att kopiera svar samt eventuella dokument från en redan klarmarkerad miljöredovisning till en annan eller flera andra. Efter detta steg görs eventuella justeringar och kompletteringar innan varje avtals miljöredovisning sparas/klarmarkeras enligt ovan. Sida 6 (10)

7 4 Trafikbeställare granskar svar från avtalspart När avtalspart har klarmarkerat en miljöredovisning är det möjligt för trafikbeställaren att granska inlämnade svar Granskningen klarmarkeras med knappen Jag är klar när alla frågor är granskade. a. Det är möjligt att välja Spara och stäng om granskningen inte kan slutföras vid ett och samma tillfälle. 3. En klarmarkerad granskning medför även att ett meddelande skickas till det trafikföretag som är avtalspart som en signal på att avtalets miljöredovisning har granskats. a. Meddelandet går till den eller de som har möjlighet att besvara avtalets miljöredovisning hos trafikföretaget b. I meddelandet framgår resultatet på granskningen och om det krävs kompletteringar från avtalspartens sida Granskning görs genom att svaret på varje fråga bedöms med ett av 4 alternativ: Alternativ Innebörd OK Frågans svar godkänns Underkänn Frågans svar underkänns Sätt bara som granskad Frågans svar bedöms inte som godkänt eller underkänt, men svaret har granskats Öppna för redigering Frågans svar behöver justeras eller kompletteras. Blanketten kommer att återöppnas för avtalspart som behöver besvara frågan på nytt. Sida 7 (10)

8 4.1 Status på granskning Efter granskningens klarmarkering gör systemet en bedömning av miljöredovisningens granskningsstatus. I samtliga fall förutom när minst en fråga öppnats för redigering avslutas nu också flödet En eller flera frågor öppnade för redigering Om en eller flera frågor har öppnats för redigering vid granskning återöppnas blanketten för att kunna besvaras på nytt På sidan syns detaljerad information om granskningen totalt sett samt per fråga 1. Kolumnen Granska har fått en färgad statusikon 2. Statusinformationen i detaljfönstret uppdateras med slutlig status 3. I blankettens läsvy framgår varje frågas granskningsstatus, dvs här kan man se hur trafikbeställaren bedömt svaret på varje enskild fråga a. Med knappen Visa/Dölj svar kan man välja att visa/dölja svaret på varje fråga 1. Kolumnen Besvara får en gul statusikon i tabellen till vänster (efter att den tidigare varit grön) för aktuellt avtal 2. Vilka frågor som återöppnats framgår av granskningsstatus i blankettens läsvyn 3. Klicka på knappen Besvara för att komplettera den eller de frågor som återöppnats och klarmarkera därefter blanketten på nytt. a. Trafikbeställaren behöver då granska frågans svar på nytt Sida 8 (10)

9 5 Uppföljning Nedan följer en kort sammanfattning av de uppföljningsmöjligheter som finns i modulen miljöredovisning. 5.2 Tidigare svar per avtal Möjlighet att se hur svaren på miljöredovisningar för olika år har sett ut per avtal. 5.1 Sammanfattning per trafikföretag En årsvis sammanställning av status på samtliga miljöredovisningar för respektive trafikföretag. Den grafiska presentationen överst i bild visar status för de avtal där miljöredovisning krävs. Därefter visas mer detaljerad statistik för respektive trafikföretag. Inloggad trafikföretagsanvändare ser endast det egna trafikföretaget i denna vy. Sida 9 (10)

10 6 Sammanfattning av status Det finns ett antal olika status i miljöredovisningen. Nedan följer en sammanställning av dessa. 6.1 Besvara per avtal (Status på trafikföretagens arbete) Ikon Innebörd Period för att besvara blankett ej öppen Inga frågor besvarade Vissa frågor återstår att besvara och/eller blanketten inte klarmarkerad Alla frågor besvarade och blanketten klarmarkerad Klarmarkerad och granskning pågår 6.2 Granskning per avtal (Status på trafikbeställarens arbete) Ikon Innebörd Inväntar klarmarkering // Klarmarkerad men granskning ej påbörjad Granskning pågår Alla svar är granskade och godkända (Kan även finns frågor som är markerade som Endast granskade ) Alla svar är granskade. Ett eller flera svar är underkända. Alla svar är granskade. Alla frågor är enbart markerade som granskade. 6.3 Granskning per fråga (Baserat på trafikbeställarens bedömning) Ikon Innebörd Ej granskad Godkänd Underkänd Återöppnad för redigering Endast granskad Sida 10 (10)

FRIDA Modul Miljöredovisning

FRIDA Modul Miljöredovisning FRID Modul Miljöredovisning Lathund för Trafikbeställare December 08 Förändringar sker kontinuerligt i FRID så de skärmbilder och arbetsflöden som visas i denna lathund kommer så småningom att avvika lite

Läs mer

KOM IGÅNG MED FRIDA. Maj Nordic Port AB Mölndalsvägen 93 Tfn: Sida 1 (20) GÖTEBORG

KOM IGÅNG MED FRIDA. Maj Nordic Port AB Mölndalsvägen 93 Tfn: Sida 1 (20) GÖTEBORG KOM IGÅNG MED FRID Maj 2018 Nordic Port B Mölndalsvägen 93 Tfn: 031 773 99 20 Sida 1 (20) FRID ffärskoordinatorer VT Innehållsförteckning 1 Inledning FRID och FRID 2... 3 2 Inloggning... 3 2.1 Ändra Inloggningsuppgifter...

Läs mer

FRIDA FÖR TRAFIKFÖRETAG. Nordic Port AB Sida 1 (36)

FRIDA FÖR TRAFIKFÖRETAG. Nordic Port AB Sida 1 (36) FRIDA FÖR TRAFIKFÖRETAG Nordic Port AB Sida 1 (36) Innehållsförteckning 1 Inledning FRIDA och FRIDA 2... 4 2 Inloggning... 5 2.1 Ändra Inloggningsuppgifter... 6 2.2 Behörighetsansvarig... 7 3 Navigering

Läs mer

FRIDA FÖR TRAFIKFÖRETAG. Nordic Port AB Sida 1 (32)

FRIDA FÖR TRAFIKFÖRETAG. Nordic Port AB Sida 1 (32) FRIDA FÖR TRAFIKFÖRETAG Nordic Port AB Sida 1 (32) Innehållsförteckning 1 Inledning FRIDA och FRIDA 2... 4 2 Inloggning... 5 2.1 Ändra Inloggningsuppgifter... 6 2.2 Behörighetsansvarig... 7 3 Navigering

Läs mer

FRIDA FÖR TRAFIKFÖRETAG Nordic Port AB Sida 1 (35)

FRIDA FÖR TRAFIKFÖRETAG   Nordic Port AB Sida 1 (35) FRID FÖR TRFIKFÖRETG HTTPS://VSTTRFIK.FRID.NORDICPORT.SE Nordic Port B Sida 1 (35) Kom igång med FRID Trafikföretag Innehållsförteckning 1 Inledning FRID och FRID 2... 4 2 Inloggning... 5 2.1 Ändra Inloggningsuppgifter...

Läs mer

FRIDA FÖR TRAFIKFÖRETAG. Nordic Port AB Sida 1 (39)

FRIDA FÖR TRAFIKFÖRETAG. Nordic Port AB Sida 1 (39) FRID FÖR TRFIKFÖRETG Nordic Port B Sida 1 (39) Kom igång med FRID Trafikföretag llmän kollektivtrafik Innehållsförteckning 1 Inledning FRID och FRID 2... 4 2 Inloggning... 5 2.1 Ändra Inloggningsuppgifter...

Läs mer

SÖKA FRAM KURSEN. Klicka på Kurs som finns under studiedokumentation.

SÖKA FRAM KURSEN. Klicka på Kurs som finns under studiedokumentation. RAPPORTERA RESULTAT 2 SÖKA FRAM KURSEN Klicka på Kurs som finns under studiedokumentation. I sökfältet kan du söka fram kursen och kurstillfället som du ska rapportera för. Du kan antingen välja att fylla

Läs mer

Lathund FRIDA för taxitrafikföretag inom Särskild kollektivtrafik version Sida 1 av 3. Välj modul Fordon och därefter Inrapportering

Lathund FRIDA för taxitrafikföretag inom Särskild kollektivtrafik version Sida 1 av 3. Välj modul Fordon och därefter Inrapportering version 1.1 2018-02-08 Sida 1 av 3 Detta är en kortfattad checklista för de vanligaste momenten. Fullständig manual och lathund finns alltid att hämta under Dokument\Dokumentregister. Nås även om du inte

Läs mer

Tillvalsbeskrivning. Procapita Vård och Omsorg Månadsrapportering Ver 9.4.0 2014-11-07

Tillvalsbeskrivning. Procapita Vård och Omsorg Månadsrapportering Ver 9.4.0 2014-11-07 Tillvalsbeskrivning Månadsrapportering Ver 9.4.0 2014-11-07 Sida 2/27 Innehållsförteckning 1 Inledning - syfte...3 2 Installation...3 3 Systemadministration...4 3.1 TSS...4 3.1.1 Roller...4 3.1.2 CentralenAdministration...5

Läs mer

EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02

EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02 EVALD manual Evald version 2 2014-05-02 Innehåll KURSVÄRDERING PÅ ENGELSKA... 1 Egna frågor på engelska...1 Sammanställning på engelska...1 KURSVÄRDERING GENERELLT... 2 Skapa kursvärdering...2 Ändra öppnings/stängningsdatum...5

Läs mer

Synkronisera projekt med SharePoint

Synkronisera projekt med SharePoint Synkronisera projekt med SharePoint Du kan synkronisera ett lokalt projekt med ett SharePoint-bibliotek. För att det ska fungera måste du först ha lagt upp en anslutning till SharePoint i Chaos desktop,

Läs mer

Fakturaunderlag Fakturera Underhållsåtgärd

Fakturaunderlag Fakturera Underhållsåtgärd Lathund Fakturaunderlag Fakturera Underhållsåtgärd Skapa fakturaunderlag Godkänna fakturaunderlag Yta för bild TMALL 0004 Rapport generell v 2.0 Trafikverket E-post: trafikverket@trafikverket.se Telefon:

Läs mer

Sa ha r anva nder du VASS

Sa ha r anva nder du VASS Sa ha r anva nder du VASS Innehåll 1 Logga in... 2 2 Funktioner i menyrad... 3 3 Indata Mata in uppgifter... 4 3.1 Besvara undersökningen... 4 3.2 Jämföra med fjolårets undersökning... 5 3.3 Eget urval...

Läs mer

Handhavandeguide: Attestera resultat Innevarande version vid senaste uppdatering:

Handhavandeguide: Attestera resultat Innevarande version vid senaste uppdatering: Handhavandeguide: Attestera resultat Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.13.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial publiceras på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen

Läs mer

Hämta projektkonfiguration från SharePoint till ett lokalt projekt

Hämta projektkonfiguration från SharePoint till ett lokalt projekt Hämta projektkonfiguration från SharePoint till ett lokalt projekt Du kan använda synkroniseringsfunktionen för att hämta projektkonfiguration från ett SharePoint-bibliotek till ett tomt lokalt projekt.

Läs mer

Innehåll Modulmanual Arbetsflöde

Innehåll Modulmanual Arbetsflöde Innehåll Om arbetsflöden...2 Objektdata...3 Objektidentifikation...3 Datum och villkor...4 Beskrivning...5 Ganttchart...6 Objektstruktur...6 Skapa objekt...6 Ta bort objekt...10 Sorteringsordning...10

Läs mer

Lathund för Uppsökande Verksamhet. T99Webb

Lathund för Uppsökande Verksamhet. T99Webb Version 190225 Lathund för Uppsökande Verksamhet T99Webb 2019 Innehåll Inledning och inloggning... 2 Startsida för uppsökande verksamhet... 4 Besöks- och restlista... 5 Registrera Munhälsobedömning...

Läs mer

Selma Manual Kurslitteratur administrera kurslitteraturlista. Ladokgruppen

Selma Manual Kurslitteratur administrera kurslitteraturlista. Ladokgruppen Selma Manual Kurslitteratur administrera kurslitteraturlista Ladokgruppen Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Inledande information... 3 Allmänt om kurslitteraturmodulen... 3 Arbeta med kurslitteraturlistor...

Läs mer

Gäller version Användarinstruktion för Hogia Approval Manager Elektronisk attest av leverantörsfaktura

Gäller version Användarinstruktion för Hogia Approval Manager Elektronisk attest av leverantörsfaktura Gäller version 2011.2 Användarinstruktion för Hogia Approval Manager Elektronisk attest av leverantörsfaktura Välkommen som användare av Hogia Approval Manager, en programvara där du kommer att attestera

Läs mer

Lathund fo r systemadministration i VASS 3.0

Lathund fo r systemadministration i VASS 3.0 Lathund fo r systemadministration i VASS 3.0 Innehåll 1. Logga in i VASS... 1 2. Behörighetssystem... 2 3. Rekommenderat arbetssätt för undersökningarna... 2 4. Välj kommun... 2 5. Skapa urval av frågor

Läs mer

Date Version Document id Page. 2015-12-15 4.0 CABNET-141-574 1 of 10. Denna instruktion beskriver hur man i CAB Plan tillgängliggör reparationsstatus.

Date Version Document id Page. 2015-12-15 4.0 CABNET-141-574 1 of 10. Denna instruktion beskriver hur man i CAB Plan tillgängliggör reparationsstatus. 2015-12-15 4.0 CABNET-141-574 1 of 10 Syfte Denna instruktion beskriver hur man i CAB Plan tillgängliggör reparationsstatus. Klarmarkerande av reparationsstatus 1. Inställningar i CAB Plan Organisationsinställningar

Läs mer

Journalanteckningar. och Meddelandefunktion

Journalanteckningar. och Meddelandefunktion Sid 1 (21) Lathund Journalanteckningar och Meddelandefunktion utförare Sid 2 (21) Innehållsförteckning 1 Releasehantering... 3 2 Skapa journal/arbetsanteckning... 4 2.1 Skapa journal från kundens process...

Läs mer

Förbereda resultatrapportering. Rapportera resultat. Attestera. resultat

Förbereda resultatrapportering. Rapportera resultat. Attestera. resultat RESULTAT RAPPORTERA 2 PROCESS FÖR RESULTATRAPPORTERING Förbereda resultatrapportering Administratör lägger till resultatrapportörer och attestanter till kurser/kurstillfällen Rapportera resultat Resultatrapportör

Läs mer

Sända fil i Handelsbankens Internettjänst Företag

Sända fil i Handelsbankens Internettjänst Företag Sända fil i Handelsbankens Internettjänst Företag I denna guide går vi igenom hur du går till väga för att sända filer till Handelsbanken. Filerna kan t ex. innehålla betalningar, autogirodragningar och

Läs mer

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera.

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Kursvärderingar guide för lärare

Kursvärderingar guide för lärare Guide Kursvärderingar guide för lärare Denna guide beskriver hur man steg för steg skapar en kursvärdering och skriver en kursrapport i Studentportalen. Exempel på frågor, kursvärderingar och kursrapporter

Läs mer

Handhavandeguide: Tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering:

Handhavandeguide: Tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering: Handhavandeguide: Tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.13.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial publiceras på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen

Läs mer

Lathund. Urval för tandregleringsbehandling via remiss i Tandvårdsfönster (TVF) Specialiserad tandvård för barn och unga vuxna

Lathund. Urval för tandregleringsbehandling via remiss i Tandvårdsfönster (TVF) Specialiserad tandvård för barn och unga vuxna 1 (35) Lathund remiss i Tandvårdsfönster (TVF) Specialiserad tandvård för barn och unga vuxna Allmän tandvård för barn och unga vuxna 2 (35) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 2 Skapa remiss som remittent...

Läs mer

Webbrekrytering och Rekryteringsmodulen

Webbrekrytering och Rekryteringsmodulen Webbrekrytering och Rekryteringsmodulen Webbrekrytering finns inte i Hogia Personal för er som har programmet Hogia Lön. Webbrekryteringen ger dig möjlighet att själv på ett enkelt sätt bygga rekryteringsannonser

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Manual för attestering via nya webben

Manual för attestering via nya webben Hogia Performance Management AB Manual för attestering via nya webben Hösten 2016 släpptes vår nya webbapplikation som är byggd i HTML5 och inte i Silverlight. Utseendet är lite förändrat men funktionerna

Läs mer

Skapa remissvar, skicka för godkännande, godkänn, diarieför och skicka remissvar

Skapa remissvar, skicka för godkännande, godkänn, diarieför och skicka remissvar Datum 2018-05-02 Upprättad av Ulrika Kämpe Skapa remissvar, skicka för godkännande, godkänn, diarieför och skicka remissvar Denna manual innehåller en beskrivning av flödet hur man skapar ett remissvar,

Läs mer

A n v ä n d a r m a n u a l

A n v ä n d a r m a n u a l A n v ä n d a r m a n u a l Palasso RESOR Version 5.21 2010-04-27 Innehåll 1 Om Palasso RESOR... 3 1.1 Starta Palasso... 3 2 Grundfönstret i Reserapportering... 5 2.1 Verktyg... 5 2.2 Menyval... 5 2.3

Läs mer

SRU-hantering i Byra. Innehåll. Supportmanual Byrå. SRU-hantering

SRU-hantering i Byra. Innehåll. Supportmanual Byrå. SRU-hantering i Byra Innehåll Inställningar... 2 Klarmarkera SRU... 4 Meddelanden i SRU-status... 6 Filen är utcheckad... 6 Ingen deklarationsfil funnen... 6 För många filer... 7 Filen är inte lagrad i en deklarationsversion...

Läs mer

Webbrekrytering och Rekryteringsmodulen

Webbrekrytering och Rekryteringsmodulen WEBBREKRYTERING Sida 1 Webbrekrytering och Rekryteringsmodulen Webbrekrytering finns inte i Hogia Personal för er som har programmet Hogia Lön. Webbrekryteringen ger dig möjlighet att själv på ett enkelt

Läs mer

Elevhälsans ärenden Lathund

Elevhälsans ärenden Lathund Elevhälsans ärenden Lathund Innehållsförteckning 1 Dokumentversioner 4 2 Bakgrund 4 3 Startsidan i Mitt arbete 4 4 Elevärenden 5 5 Registrera en anmälan till Elevhälsan 6 6 Hämta ärende 9 7 Beslut inleda

Läs mer

Lathund Bokning. Senselogic AB Version 2.3

Lathund Bokning. Senselogic AB Version 2.3 Lathund Bokning Senselogic AB Version 2.3 Innehållsförteckning 1 Bokning... 1 1.1.1 Användningsområde... 1 1.1.2 Inställningar för Bokning... 2 Fliken Resurs, Kategori och Plats... 2 Fliken Formulär...

Läs mer

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014 Kortfattad instruktion för Crystal Reports Kom i gång med Crystal Reports När du ska logga in i Crystal Reports ska inloggning alltid ske via sidan om Crystal Reports på vårdgivarwebben. Det är viktigt

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om ändring i Projektrummet

Hur du skapar en ansökan om ändring i Projektrummet Hur du skapar en ansökan om ändring Version: 1.0 Datum : 2016-04-05 Hur du skapar en ansökan om ändring i Projektrummet Innehållsförteckning Hur du skapar en ansökan om ändring... 1 Öppna Stödärendet...

Läs mer

Uppgifter i Blackboard 9

Uppgifter i Blackboard 9 Marie Andersson PIL- Enheten för Pedagogik, IKT och Lärande E-post: marie.e.andersson@mdh.se 2012-02-08 (Bb Learn 9.1.7) Uppgifter i Blackboard 9 Allmänt om uppgifter En uppgift kan tilldelas deltagarna

Läs mer

Tidrapportering i FLEX Portal

Tidrapportering i FLEX Portal Tidrapportering i FLEX Portal Inloggning När du startar FLEX Portal möts du av en inloggningsruta. Ange ditt användar id och mata in ditt lösenord. Klicka på OK. 2 Inloggning saknade inloggningsuppgifter

Läs mer

Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare

Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare Innehållsförteckning 1. Översikt... 4 2. Målgrupp... 4 3. Åtkomst till Mina sidor... 4 4. Logga in... 5 5. Glömt lösenord... 5 6. Ändra

Läs mer

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att:

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att: Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Lathund Webbstöd för Jobb- och utbildningsexperter Kundval Jobbspår

Lathund Webbstöd för Jobb- och utbildningsexperter Kundval Jobbspår Reviderad: 2018-06-13 1 (9) Ansvarig: Andreas Sundberg, Förvaltningsledare andreas.sundberg@nacka.se 08-718 89 19 Lathund Webbstöd för Jobb- och utbildningsexperter Kundval Jobbspår Webbstödet GWA-Webb

Läs mer

Selma - Manual Kurslitteratur

Selma - Manual Kurslitteratur Selma - Manual Kurslitteratur Selma 5.4 2013-10-09 Innehållsförteckning KURSLITTERATUR... 3 KURSLITTERATUR... 3 SKAPA EN NY LITTERATURLISTA... 3 NY LITTERATURLISTA... 3 NY LITTERATURLISTA EFTER FÖRLAGA...

Läs mer

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03 Handledning Biträdessidan Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 4 2.1 Logga in på biträdessidan... 4 2.2 Logga ut från biträdessidan... 5 3 Biträdets administration av assistenter...

Läs mer

Lathund Webbstöd för Jobb- och utbildningsexperter

Lathund Webbstöd för Jobb- och utbildningsexperter Reviderad: 2015-10-16 1 (11) Ansvarig: Andreas Sundberg, Systemförvaltare andreas.sundberg@nacka.se 08-718 89 19 Lathund Webbstöd för Jobb- och utbildningsexperter Webbstödet GWA-Webb är tänkt som en administrativ

Läs mer

Användarguide: Pagero Free Web Portal Skapa och skicka fakturor

Användarguide: Pagero Free Web Portal Skapa och skicka fakturor Användarguide: Pagero Free Web Portal Skapa och skicka fakturor Aktivera ditt Pagero Online-konto 1. När ditt företag har blivit registrerat skickas ett mail till din e-postadress. I mailet hittar du en

Läs mer

Digitala blanketter för kommunala tjänster

Digitala blanketter för kommunala tjänster Digitala blanketter för kommunala tjänster Våra medborgare och brukare ska på ett enkelt sätt kunna hitta kommunens tjänster via www.umea.se och kunna göra ansökningar, lämna uppgifter etc. Därför inför

Läs mer

Lathund FRIDA Fordonsdokument för trafikföretag

Lathund FRIDA Fordonsdokument för trafikföretag Lathund FRIDA Fordonsdokument för trafikföretag Version 1.2 Inledning För att möjliggöra för användare att kunna koppla diverse dokument till fordon har Nordic Port i FRIDA utvecklat en funktion som heter

Läs mer

Lisa kortmanual. Version 8.12 2013-05-08. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.

Lisa kortmanual. Version 8.12 2013-05-08. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata. Lisa kortmanual Version 8.12 2013-05-08 Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.se Systematisk uppföljning av arbetsmiljön Lisa är en förkortning

Läs mer

Skapa rapport till regeringen, skicka för godkännande, godkänna och diarieföra och skicka rapport

Skapa rapport till regeringen, skicka för godkännande, godkänna och diarieföra och skicka rapport Datum 2018-04-27 Upprättad av Ulrika Kämpe Skapa rapport till regeringen, skicka för godkännande, godkänna och diarieföra och skicka rapport Denna manual innehåller en beskrivning av flödet hur man skapar

Läs mer

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet Datum: 1 (12) 2016-07-26 Version 1.2 Support: projektrummet@esf.se Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet EBS2020 Svenska ESF-rådet Stockholm Besöksadress: Rosterigränd 12, 3 tr Postadress:

Läs mer

DIO Webb, en kort manual. Version 10.0 2015-05-26

DIO Webb, en kort manual. Version 10.0 2015-05-26 DIO Webb, en kort manual Version 0.0 05-05-6 Innehåll. Skapa nytt meddelande a. Välja mottagare b. Förklaring av de olika fälten c. Kartans funktion. Vidarebefordra inkommit meddelande 3. Uppdatera/avsluta

Läs mer

PMO- Inskrivningsmanual

PMO- Inskrivningsmanual PMO- Inskrivningsmanual Första kontakten Inskrivning, nyfödd Inskrivning, ej nyfödd Skriva ut Hembesöksunderlag Manual: PMO- Inskrivningsmanual. Version 1.0 Inskrivningsmanual 1.1. Innehållsförteckning

Läs mer

PP7Mobile User s Guide

PP7Mobile User s Guide PP7Mobile User s Guide PP7 Mobile är en del i PP7s produktserie och är beroende av PP7 Pro Desktop för att fungera. Modulen är optimerad för användning på mobiltelefon och/eller tablet. För användning

Läs mer

tidrapporteringar i två steg

tidrapporteringar i två steg Godkännande av tidrapporteringar i två steg Så här säkerställer ni kvalitén i tidrapporteringen och skapar högre vinst Godkännande av timmar Kom igång med godkännande av tidrapporteringar i två steg Det

Läs mer

Handbok PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE. Ver 1.2

Handbok PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE. Ver 1.2 Handbok PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE Ver 1.2 2 Innehåll Vad är Privera...3 Rapportering till landstinget Västmanland...4 Registrerar besök...5 Skicka fil...8 Mottagna filer...9 Rätta besök/ersätta fil...9 Ta

Läs mer

Inlämningsverktyget i Fronter för studenter

Inlämningsverktyget i Fronter för studenter Inlämningsverktyget i Fronter för studenter I inlämningsverktyget kan du enkelt lämna in en uppgift som du fått av din lärare. Läraren kan se vem som lämnat in uppgiften, vilken tid det är inlämnat och

Läs mer

Webbrekrytering och Rekryteringsmodulen

Webbrekrytering och Rekryteringsmodulen Webbrekrytering och Rekryteringsmodulen Webbrekrytering finns inte i Hogia Personal för er som har löneprogrammet Hogia Lön. Webbrekryteringen ger dig möjlighet att själv på ett enkelt sätt bygga rekryteringsannonser

Läs mer

Instruktioner plattformen entreprenörer (centrala användare)

Instruktioner plattformen entreprenörer (centrala användare) Instruktioner plattformen entreprenörer (centrala användare) Välkomna till vår digitala plattform! Plattformen är optimerad för att användas via webbläsaren Google Chrome. Om ni behöver ladda ner Chrome,

Läs mer

Uppgifter i Blackboard 9

Uppgifter i Blackboard 9 Marie Andersson, IKT-centrum E-post: iktcentrum@mdh.se 2012-06-11 (Bb Learn 9.1.8) Uppgifter i Blackboard 9 Allmänt om uppgifter En uppgift kan tilldelas deltagarna individuellt eller gruppvis. Studenterna

Läs mer

Lathund. Joint Collaboration AB Korta Gatan 7 171 54 Stockholm Tel. 08 28 20 30. www.interaxo.se interaxo@joint.se. Org.nr.

Lathund. Joint Collaboration AB Korta Gatan 7 171 54 Stockholm Tel. 08 28 20 30. www.interaxo.se interaxo@joint.se. Org.nr. Lathund Joint Collaboration AB Korta Gatan 7 171 54 Stockholm Tel. 08 28 20 30 www.interaxo.se interaxo@joint.se Org.nr. 556565-2590 SE INNEHÅLL LATHUND, INTERAXO... 2 1 Varför är det olika färg och utseende

Läs mer

Administratörsroller Strukturen (Hierarkier) Användarhantering Kurshantering Bedömningsinställningar

Administratörsroller Strukturen (Hierarkier) Användarhantering Kurshantering Bedömningsinställningar Fronter 19 snabbguide för administratörer I Fronter 19 har vi gjort det enklare att administrera systemet. Om du tidigare har administrerat Fronter kommer du troligen uppleva att du i Fronter 19 lägger

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

SITHS i Easy. Handledning i hanteringen av Självdeklarationen

SITHS i Easy. Handledning i hanteringen av Självdeklarationen Handledning i hanteringen av Självdeklarationen Revisionshistorik Version Datum Författare Kommentar 1.0 2013-06-01 Therese Odmar Mellon Instruktion fastställd 2.0 2014-05-16 Therese Odmar Mellon Instruktion

Läs mer

Administration av moment och kontrollpunkter

Administration av moment och kontrollpunkter Administration av moment och kontrollpunkter Innehåll Vad är moment och kontrollpunkter... 2 Ändra på befintliga moment och kontrollpunkter... 3 Kopiera eller skapa ny momenttyp/kontrollpunkt... 6 Kopiera

Läs mer

Handhavandeguide: Kursbevis och tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.9.0

Handhavandeguide: Kursbevis och tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.9.0 Handhavandeguide: Kursbevis och tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.9.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial utvecklas efterhand och publiceras på Ladok.se: Aktuellt

Läs mer

EOS-Guide: Verksamhetsrapportering

EOS-Guide: Verksamhetsrapportering 1 EOS-Guide: Verksamhetsrapportering Innehåll Allmänt... 1 Uppgiften... 1 Avsnitt i rapporten... 2 Egna tillägg i rapporten... 3 Inställningar och sökmöjligheter... 4 Utskrift av verksamhetsrapporten...

Läs mer

Lathund Fritidshem 2014-10-03

Lathund Fritidshem 2014-10-03 Lathund Fritidshem 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

Instruktion för att godkänna och attestera

Instruktion för att godkänna och attestera Instruktion för att godkänna och attestera Version 2010.05 Medvind Informationsteknik AB 2011-04-06 Innehåll Godkännande/Attestering... 3 Allmänt...3 Registrering av attestansvarig/rätt att godkänna...3

Läs mer

Begreppen bemanning och planering i Retendo 2 Två olika sätt att bemanna 3

Begreppen bemanning och planering i Retendo 2 Två olika sätt att bemanna 3 Bemanna och Planera Begreppen bemanning och planering i Retendo 2 Två olika sätt att bemanna 3 Bemanning av ett uppdrag 3 Kursansvarig och timbudget 3 Bemanning 5 Timmar i tjänsteplaneringen 6 Planering

Läs mer

VERSION 2.0 ANVÄNDARE. Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr

VERSION 2.0 ANVÄNDARE. Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr 090622 MANUAL FÖR MEMO COMAI WEBBKALENDER VERSION 2.0 ANVÄNDARE Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr Comai AB Follingbo Rosendal 305,

Läs mer

Återrapportering Ledsagarservice och avlösning i hemmet

Återrapportering Ledsagarservice och avlösning i hemmet Återrapportering Ledsagarservice och avlösning i hemmet Viktigt att veta innan du börjar: Grovplanera alla insatserna! Endast grovplanerade insatser dyker upp i återrapporteringen. Det innebär att du bör

Läs mer

S2S SECRETS TO SPORTS Lathund

S2S SECRETS TO SPORTS Lathund S2S SECRETS TO SPORTS Lathund BARKARÖ SK Hans Nehrman 2016-02-17 Detta dokument är en instruktion för användare av S2S Secrets to Sports 1. Logga in i S2S Syftet med dokumentet är att beskriva de vanligaste

Läs mer

Kom igång med ibinder Avtalsregistret

Kom igång med ibinder Avtalsregistret Kom igång med ibinder Avtalsregistret Kom igång med avtal Grunderna i ibinder.com Denna manual beskriver hur avtal hanteras i ibinder.com och är ett komplement till den separata manualen Kom igång med

Läs mer

Raindance-guide: Registrera samfinansiering

Raindance-guide: Registrera samfinansiering 1 Raindance-guide: Registrera samfinansiering Innehåll Registrera samfinansieringsbehovet... 1 Godkänn det registrerade samfinansieringsbehovet... 7 Statusrapport... 8 Manuell samfinansiering... 9 Guiden

Läs mer

Användarmanual Allmän REQS 7

Användarmanual Allmän REQS 7 1 Användarmanual Allmän REQS 7 2 Innehållsförteckning: Inloggning... 3 Allmänt... 4 Bokmärken statistik... 5 Fastighetsinformation... 6 Uppdragsöversikt... 7 Listläge filtrera/sortera... 8 Listläge skriv

Läs mer

Hantera dokument i inkorgen

Hantera dokument i inkorgen Hantera dokument i inkorgen 2 Innehållsförteckning 1. ÖPPNA ETT DOKUMENT... 3 2. BLÄDDRA MELLAN DOKUMENT... 4 3. STÄNG ETT ÖPPNAT DOKUMENT... 5 4. I FLIKEN INFORMATION... 5 5. I FLIKEN KONTERINGAR... 6

Läs mer

INTERNFAKTURERING I AGRESSO

INTERNFAKTURERING I AGRESSO Sidan 1 av 22 INTERNFAKTURERING I AGRESSO Sidan 2 av 22 INNEHÅLL Översikt internfakturering 3 Registrera internfaktura 4 Kontering och godkännande av kostnadsrad 8 Slutattestering av kostnadsrad 11 Uppgifter

Läs mer

Raindance-guide: Registrera samfinansiering

Raindance-guide: Registrera samfinansiering 1 Raindance-guide: Registrera samfinansiering Innehåll Registrera samfinansieringsbehovet... 1 Godkänn det registrerade samfinansieringsbehovet... 7 Statusrapport... 9 vsluta automatisk samfinansiering...

Läs mer

För att få konto måste vårdnadshavaren fylla i en ansökan skrifligt och e-posta skolan. Skola24 skickar då en aktiveringskod till vårdnadshavaren.

För att få konto måste vårdnadshavaren fylla i en ansökan skrifligt och e-posta skolan. Skola24 skickar då en aktiveringskod till vårdnadshavaren. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Lathund TakeCare version 17.3 ny SIP-modul

Lathund TakeCare version 17.3 ny SIP-modul Innehåll Inledning, samverkan kring SIP... 2 Ny lag... 2 Driftsättning 2018-01-08... 2 SVPL byter namn till SIP... 2 Processvyn... 2 Oförändrat i ett första steg... 2 Slutenvården... 3 Inskrivningsmeddelande...

Läs mer

Byråanstånd i Hogia Skatt vid koppling till Hogia Point

Byråanstånd i Hogia Skatt vid koppling till Hogia Point Byråanstånd i Hogia Skatt vid koppling till Hogia Point Innehåll Allmänt... 1 Grundförutsättningar... 1 Arbetsmetodik... 2 Steg 1 - Förbered för Byråanstånd i Hogia Skatt... 2 Steg 2 - Skapa elektronisk

Läs mer

Uppdaterad /MH

Uppdaterad /MH Uppdaterad 2019-02-05 /MH 1 Rapporteringen är uppdelat på att rapportera inkubatorns egna verksamhet, samt att rapportera för projekten och företagen i inkubatorn. Sista dag att rapportera är: Helårsrapportering

Läs mer

Tid som har klarmarkerats av den anställde kan ändras av arbetsledaren. Den anställde markerar till och med vilket datum han/hon är klar.

Tid som har klarmarkerats av den anställde kan ändras av arbetsledaren. Den anställde markerar till och med vilket datum han/hon är klar. Attestnivåer Attestering kan utföras upp till tre nivåer varav den 1:a (klarmarkering) är frivillig. Om tre nivåer används, står nivå 1 för att den anställde själv godkänner sina tider (klarmarkering),

Läs mer

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Detta dokument utgör användarhandledningen till funktionen hemkomstkontroll i mobilappen Skogsappen som tillhör tjänsten epiforest. E p i s c o p e M o n i t o r i

Läs mer

Skapa om geometriskt na tverk

Skapa om geometriskt na tverk Produkt: GEOSECMA Modul: Ledning VA Skapad för Version: 10.3 Uppdaterad: 2017-05-04 Skapa om geometriskt na tverk Denna guide beskriver hur ni skapar om det geometriska nätverket för Avlopp respektive

Läs mer

OBS! Applikationen uppdateras då och då vilket innebär att även instruktionen kan ändras något.

OBS! Applikationen uppdateras då och då vilket innebär att även instruktionen kan ändras något. Arrangemang via webb Arrangemang via webb eller Registrera arrangemang är en webbapplikation där cirkelledare samt utbildnings- och studieansvariga kan logga in och anmäla nya arrangemang samt anmäla deltagare.

Läs mer

Ankomstkontroll För säkrare Lagerhantering och produktion

Ankomstkontroll För säkrare Lagerhantering och produktion Ankomstkontroll För säkrare Lagerhantering och produktion Nyheter Hybron MPS version 4.7 1-1 1 Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning...1-2 2 Ankomstkontroll & Kontrollager...2-3 2.1 Bakgrund...2-3

Läs mer

Administration generellt

Administration generellt Administration generellt Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Generellt Med Business Online Administration kan du bl.a. registrera, ändra och ta bort användare beställa

Läs mer

Guide fö r SRU-inlä mning

Guide fö r SRU-inlä mning Guide fö r SRU-inlä mning I Norstedts Byrå lämnar du enkelt in dina deklarationsuppgifter via SRU till Skatteverket. Du når funktionen under meny och inlämning av SRU-uppgifter. Den information som visas

Läs mer

Anvä ndärmänuäl AcädeMediä RP. Prognosmanual för Enhetschefer

Anvä ndärmänuäl AcädeMediä RP. Prognosmanual för Enhetschefer Anvä ndärmänuäl AcädeMediä RP Prognosmanual för Enhetschefer 0 Innehållsförteckning Inloggning i AcadeMedia RP (genom fjärrskrivbordet)... 2 Prognos i RP Vad ska jag som enhetschef göra?... 2 Starta arbetet

Läs mer

Ansökan om stöd till kulturverksamhet via webben Gäller från 2015-08-27

Ansökan om stöd till kulturverksamhet via webben Gäller från 2015-08-27 Ansökan om stöd till kulturverksamhet via webben Gäller från 2015-08-27 KULTURFÖRVALTNINGEN Innehåll Kontakta Kulturstöd... 2 Inledning, Ansökan på webben... 3 Logga in... 4 Felmeddelanden... 7 Godkänn

Läs mer

BUDGETSYSTEM HYPERGENE EOS. Kompletterande Budget och prognosmanual

BUDGETSYSTEM HYPERGENE EOS. Kompletterande Budget och prognosmanual 1 LUNDS UNIVERSITETS BUDGETSYSTEM HYPERGENE EOS Kompletterande Budget och prognosmanual För användare med utökad behörighet 2 INNEHÅLL 1. Inledning... 3 2. EOS portal - System - Koppla uppgifter till kostnadsställe...

Läs mer

Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig

Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig XXX Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig Manual v. 7 Innehåll: 1 Inledning... 3 1.1 Inloggning... 3 2 Bokningslistan... 5 2.1 Skapa ny bokningslista... 5 2.2 Inställningar... 7 2.2.1 Grundinformation...

Läs mer

Aktivitetsstöd Importfunktion

Aktivitetsstöd Importfunktion Utbildningsmaterial Aktivitetsstöd Importfunktion Sidan 1 (20) Datum: 2011-10-05 Version 1.2 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Importera en fil med medlemmar i Aktivitetsstöd... 4 3. Lägga till

Läs mer

GODKÄNNANDE AV TÄVLING

GODKÄNNANDE AV TÄVLING 203 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 234 600 02 NORRKÖPING Tel. 0-23 0 80 www.svemo.se GODKÄNNANDE AV TÄVLING DISTRIKT Motocross [En enkel guide om hur du ansöker om en tävling.] Innehåll

Läs mer

Manual till Möbelfaktas e-deklaration

Manual till Möbelfaktas e-deklaration Manual till Möbelfaktas e-deklaration Innehåll 1. Inloggning... 2 2. Överblick deklarationer... 3 3. Ny e-deklaration... 3 4. Signera... 4 5. Förnyelsedeklaration... 5 6. Processen... 8 7. Logga ut...

Läs mer