Lathund Webbstöd för Jobb- och utbildningsexperter

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lathund Webbstöd för Jobb- och utbildningsexperter"

Transkript

1 Reviderad: (11) Ansvarig: Andreas Sundberg, Systemförvaltare andreas.sundberg@nacka.se Lathund Webbstöd för Jobb- och utbildningsexperter Webbstödet GWA-Webb är tänkt som en administrativ förenkling för Jobb- och utbildningsexperter samt för Nacka kommun vad gäller Arbetsmarknadsinsatser genom Jobbpeng. Genom webbstödet kommer Jobb- och utbildningsexperter att rapportera eventuell frånvaro på 14 dagar eller mer, genomförandeplan, månadsrapport, slutrapport samt eventuell bonusrapport med bifogat bonusunderlag. Denna rapportering granskas återremitteras eller godkänns av Arbets- och företagsenhetens Karriärvägledare och detta ligger sedan till grund för all form av ersättning för aktiviteter beslutade och framåt. Se bilaga. Register Inloggning Sid 2 Orientering i systemet samt påminnelsefunktionen Sid 3 Rapportering Sid 4 Eventuell frånvarorapportering Sid 9 POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON E-POST SMS WEBB ORG.NUMMER Nacka kommun, Nacka Stadshuset, Granitvägen info@nacka.se

2 2 (11) Inloggning 1. Gå till webbplatsen: 2. Under rubriken Vänligen välj inloggningsmetod nedan väljer du AnvID/lösenord och engångskod 3. Skriv ditt användarid och lösenord. Tex AFE-ANDREAS samt lösenord. 4. Efter att du tryckt på knappen (Tryck endast en gång) så kan det ta några sekunder (ibland upp till 5-10 sekunder) innan du kommer till en sida där du ska ange din engångskod/otp-lösenord. Titta i din e-postlåda och ange det tillfälliga lösenordet på raden för OTP-lösenord. Se till att e-postmeddelandet med tillfälligt lösenord inte hamnat i din skräppost. 5. Nu kommer du till en sida med rubriken PORTAL.NACKA.SE, här klickar du på ikonen GwArbMarkW 6. Efter detta kommer du till en ny sida med rubriken GW Arbetsmarknad Web. Klicka på Logga in. 7. Nu är du inloggad på ett säkert sätt.

3 3 (11) Orientering i systemet samt påminnelsefunktionen 1. På startsidan i systemet har du en bild från Nacka i mitten och uppe i vänstra hörnet information om din användare i systemet. Användarnamn, roll utförarhandläggare, behörighet vilket är nivå 3 för Jobb- och utbildningsexperter samt Behörighet till vilket anger vilken jobb- och utbildningsexperts deltagare du har tillgång till i systemet. Under användarinformationen ser du fyra flikar; Startsida, Formulär, Registrera Närvaro/Frånvaro samt Rapporter. 2. Fliken Startsida tar dig till startsidan med bilden från Nacka; och om du har någon rapport som blivit underkänd eller annan påminnelse så finns det en knapp under Nackabilden: Påminnelser. Se bild. Har du inga påminnelser just nu så syns inte knappen. Håll koll på denna knapp då den är ditt sätt att enklast få veta om en rapport blivit underkänd och behöver åtgärdas. 3. Tryck på knappen och välj sedan den blå fliken utförare - rapporter. Klicka på den underkända rapporten och du kommer till sidan där du kan åtgärda problemet.

4 4 (11) Skapa genomförandeplan med aktiviteter Följande information gäller endast ärenden startade från och med På äldre ärenden gå direkt till sidan 6. Från och med kommer Arbets- och företagsenheten att ställa andra krav på rapportering av Genomförandeplan, Månadsrapport och Slutrapport. Syftet är att höja kvaliteten på rapporter och möjligheten till resultat och kvalitetsuppföljning. Äldre ärenden från innan rapporteras precis som innan med de gamla rapportmallarna. 1. Sök upp den nya deltagaren som du ska rapportera för. Klicka på fliken aktiviteter. 2. Klicka på raden med den aktuella aktiviteten och sedan på knappen Ändra genomförandeplan. 3. På den efterföljande sidan väljer du vilka aktiviteter ni kommer att arbeta med. De aktiviteter som inte är aktuella för just den deltagaren klickar ni ur, det vill säga ni gör ett aktivt val att inte arbeta med en viss aktivitet så väljer ni bort den genom att ta bort bocken på den. 4. Du sätter ett start- och slutdatum för aktiviteten och skriver en beskrivning av vad planeringen är. Bläddra/scrolla ned för att se resterande aktiviteterna. Tryck sedan spara. 5. Nu är du tillbaka på aktivitetssidan och kan där se att ni nu har en aktuell genomförandeplanering med den aktuella kunden.

5 5 (11) 6. Nu går du till fliken Utförare - Rapporter, väljer Genomförandeplan och klickar Skapa Rapport. En förhandsvisning av Genomförandeplanen visas. Nu har du möjlighet att skriva ut ett gransknings-exemplar av rapporten utan att skicka den till Karriärvägledaren, till exempel om du vill visa den för kunden innan du skickar in den och skriver ut den slutgiltiga. 1. Om du vill ta ut ett gransknings-exemplar trycker du endast spara, inte spara/skicka. 2. Nu kan du markera genomförandeplanen i listan och trycka skriv ut. 3. Den kommer nu ut utan försättsblad och utan möjlighet att skriva under. 4. När du är redo att spara och skriva ut en slutgiltig version av genomförandeplanen så öppnar den igen och trycker spara/skicka. 5. Nu går rapporten iväg digitalt till Karriärvägledaren (Gå nu till Steg 8 nedan) 6. Rapporten får här ett försättsblad (som ligger längst bak och innehåller adressuppgifterna) samt en sida för underskrift av kund och Jobbexpert. 7. Om du är nöjd med genomförandeplanen och inte vill skriva ut ett granskningsexemplar så trycker du Spara/Skicka för att skicka in den till Arbets- och företagsenhetens karriärvägledare. Vill du göra ändringar i den så gör om steg Skriv sedan ut Genomförandeplanen på arkivbeständigt papper och låt kund/deltagare skriva under den innan du postar den till Arbets- och företagsenhetens karriärvägledare. Det är först när Arbets- och företagsenhetens karriärvägledare tagit emot den inskickade och påskrivna Genomförandeplanen som de kan godkänna den. Rapportering av Månadsrapport och Slutrapport. Förutom att skriva sammanfattning av aktiviteterna, vad som hänt sedan sist och ange om dialog och samtycke från kund skett så behöver du här ange en månadsstatus för varje aktivitet. Alla aktiviteter är listade, men det är endast de aktiviteter du angivit i Genomförandeplanen som går att ange status på: De olika status-nivåerna är: Delmålet kommer att uppnås enligt plan. Risk för försening. Detta kan bero på Delmålet kommer inte att uppnås enligt plan. Det justerade datumet skrivs i nästa kolumn Delmålet är passerat och samtliga aktiviteter relaterade till delmålet slutförda.

6 6 (11) Anger du gul eller röd status så tänds Åtgärdsfältet för den delaktiviteten och du behöver ange vad för åtgärd du bedömer behövs. Vid röd status tänds även Justerat fältet, och där behöver du ange ett justerat slutdatum för när du tror att målet med aktiviteten kan uppnås. Det justerade datumet måste vara senare än det planerade slutdatumet för delaktiviteten men får inte vara senare än insatsens slutdatum. Om aktivitetens slutdatum är detsamma som insatsens slutdatum kan du inte justera datumet. Detta då du inte kan förlänga insatsen efter dess slutdatum. I detta fall sätter du status gul, Risk för försening och motiverar i åtgärdstexten. Om du under pågående insats behöver lägga till fler aktiviteter behöver du skicka in en underskriven förnyad Genomförandeplan både via GWA-Web och per post. Notera att du i rapporter måste se till att rätt månad och rätt aktivitet är vald. Se bild på sidan 8. Rapportering av Genomförandeplan, Månadsrapport, slutrapport osv. 1. Tryck på fliken Formulär och sedan personer och du kommer till till en sida där du kan söka på antingen en enskild av just era deltagare eller alla hos just er som Jobb- och utbildningsexpert. Klicka i Visa alla följt av Sök för att se alla deltagare som är inskrivna hos er eller välj att söka på personnummer eller namn i rutan Sök person. Skriver du första bokstäverna i antingen förnamn eller efternamn eller första siffrorna i personnumret så visar den alla deltagare ni har som börjar på de bokstäverna/siffrorna. Du kan även söka på kund-id som du kan få av Karriärvägledaren. Kund-id är ett avidentifierat löpnummer på den specifika kunden och det är detta som du ser längst till vänster på ditt faktureringsunderlag som en specifikation av vilken kund det gäller. 2. Till höger syns nu en lista med de valda personerna/personen. Klicka nu på personnumret och du kommer till personbilden. Här kan du se mer information om deltagaren så som eventuell försörjningsstödshandläggare samt handläggare på Arbetsförmedlingen i de fall Karriärvägledaren känner till uppgifterna samt om deltagaren har A-kassa vilket kan påverka vilka typer av insatser ni kan ge deltagaren. Dessa uppgifter är helt beroende på om Karriärvägledaren har kännedom om detta och bör inte tas som fakta.

7 7 (11) 3. Nedanför detta kan du se tre flikar; Aktiviteter, Närvaro/frånvaro samt utförarerapporter. Fliken för aktiviteter visar egenskaperna hos just den Jobbpeng som deltagaren blivit beviljad och den period ni kommer att få ersättning för att jobba med deltagaren. OBSERVERA - Kontrollera att perioden (Akt.from till Plan slutdat) stämmer överens med det som står i uppdraget du fått. Detta är perioden då du kan förvänta dig ersättning för insatsen. Stämmer det inte så bör du snarast kontakta ansvarig Karriärvägledare. 4. Klicka på raden med Aktiviteten/Jobbpengen under fliken för Aktiviteter och du kommer till ett fönster där du kan se ytterligare information om deltagaren samt ange vem hos just denna Jobb- och utbildningsexpert som är handledare för deltagaren. Tryck på rullisten vid Utförares handl och ange dig själv eller vem det nu är som kommer ansvara för deltagaren. Tryck Spara. 5. Tryck nu på fliken Utförare-rapporter. Här ser du en lista med alla rapporter ni skickat in genom detta system. I början på en ny kund är det av naturliga skäl tomt. Klicka i rullisten och välj en rapporttyp; den första du skriver är Genomförandeplan som ska vara inne senast 14 dagar efter aktivitetens startdatum. Tryck Skapa rapport. Du kommer nu till en sida där du skriver rapporten. Om du har eller har haft fler än en aktivitet på den kunden/deltagaren så ser du en rullist uppe till vänster där du väljer vilken aktivitet du nu rapporterar för. Det är viktigt att du noggrant väljer rätt aktivitet då du här kopplar rapporten till rätt aktivitet. Se bild på sidan 6. Sedan kan du välja att Spara, Spara-skicka eller avbryt. Spara använder du om du vill påbörja en rapport i systemet för att pausa och sedan återuppta arbetet med rapporten. Det är först när du trycker Spara-skicka som rapporten faktiskt tas emot av Arbets- och företagsenhetens karriärvägledare. Det är alltså viktigt att du själv håller koll på att du faktiskt skickat rapporterna. Observera: Om du använder en webbläsare som tillåter dig att välja att inte få upp bekräftelsefönster efter att du sparat så ska du inte välja ja. Då kommer du inte kunna spara efter det. Vi rekommenderar Internet Explorer eller Safari som webbläsare. Om du skriver en lång rapport så finns risken att systemet tolkar dig som inaktiv och då loggas du ut av säkerhetsskäl. Långa rapporter skrivs förslagsvis först i word för att sedan kopieras över till rapporten i systemet.

8 8 (11) 6. Ska du skapa en månadsrapport så gör du på samma sätt. Föregående månad är förvald i rullisten högst upp men du kan rapportera för vilken månad du vill. Det är dock under dag 1-10 i en månad som du förväntas rapportera gällande föregående månad. Det är först då du vet vad ni har gjort under föregående månad. Slutrapport och eventuell bonusrapport med bifogat bonusunderlag enligt avtalet fylls i likadant. Även här viktigt att i de fall du har eller har haft fler än en aktivitet på denna kund/deltagare noggrant välja rätt aktivitet i rullisten för att koppla rapporten till rätt aktivitet. Se bild på sidan 6. Notera att om du rapporterar för tex maj månad den sista maj så kommer april månad att vara förvald då det alltid är föregående månad som är automatiskt förvald. Då behöver du själv välja rätt månad i rullisten. 7. I listan med rapporter kan du nu se att rapporten är antingen Registrerad vilket innebär att den tagits emot av Arbets- och företagsenheten, Granskad återremitterad vilket innebär att den blev underkänd (då får du även ett meddelande om orsaken till underkännandet) samt Granskad godkänd vilket innebär att Karriärvägledaren har godkänt rapporten. Du kan när som helst klicka på rapporten i listan och se vad det står i den och du kan göra ändringar fram till den dagen då Karriärvägledaren har godkänt rapporten. 8. Om du markerar en rapport och trycker Skriv ut så kan du välja att att konvertera den till PDF så att du kan skriva ut den på papper eller lagra den på egen hand också. Notera dock att du vid all egen dokumentation och lagring utanför systemet måste säkerställa tillräcklig säkerhet för personuppgifterna i enlighet med Personuppgiftsbiträdesavtalet. 9. När Genomförandeplan och månadsrapport är inkommen och godkänd så kommer denna deltagares aktivitet räknas in i den månadens debiteringsberäkning vilket producerar ett specificerat fakturaunderlag för er att fakturera Arbets- och företagsenheten för. Ni får alltså ett underlag för alla aktiviteter inledda och senare vilket ni skickar en samlad faktura för. Eventuella aktiviteter från innan 2015 fakturerar ni på det gamla sättet.

9 9 (11) 10. Kom ihåg att om du har eller har haft mer än en aktivitet med en kund/deltagare så måste alla rapporter du skriver i systemet kopplas till rätt aktivitet. Detta är viktigt då rapporten annars riskerar att hamna på fel aktivitet med konsekvensen att systemet vid debiteringsberäkningen betraktar er rapport som ej inkommen. Väljer man noggrant rätt aktivitet (detta val finns alltså bara när du har eller har haft mer än en aktivitet på en kund/deltagare) så hamnar rapporten alltid på rätt aktivitet.

10 10 (11) Eventuell frånvarorapportering 1. Vid frånvaro i 14 sammanhängande dagar eller mer ska du göra en frånvarorapportering i systemet. Detta för att dessa dagar enligt avtal ska dras av från ersättningen för den månaden. Du behöver själv hålla koll på antalet sammanhängande frånvarodagar och när dessa uppnår 14 eller mer så ska du frånvarorapportera. 2. Frånvarorapportering gör du genom att klicka på den övre gröna fliken som heter Registrera närvaro/frånvaro. Välj sedan Närv/Från Period (Utf). 3. Här väljer du vilka veckor frånvaron varade, i grupp väljer du er grupp, du väljer deltagare i listan och trycker OK. 4. Klicka nu på de dagar som deltagaren var frånvarande, ändra inte i från och till -fälten utan lämna de som de är (dvs 00:01 23:59). Vi räknar alltså endast dagar, inte enskilda timmar. Välj frånvaroorsak och tryck Spara denna lista. När du har fyllt i den första dagen så kan du klicka i den dagen i rutan till vänster och sedan klicka i nästkommande dagar enligt nedan. Tryck sedan Kopiera. Detta kopierar första dagens frånvaro till alla andra markerade dagar. Se före- respektive efterbilderna nedan. Före kopiering:

11 11 (11) Efter kopiering: 5. Ströfrånvaro rapporteras precis som tidigare direkt till Karriärvägledaren via antingen månadsrapport eller e-post/telefon då det är viktigt att i god tid ta tag i ströfrånvaro då det är ett stort hinder för er och deltagarens möjligheter att nå målet. Socialsekreterare kan vilja ha en egen närvarorapportering. I detta fall ber kunden/deltagaren dig om en sådan.

Lathund Webbstöd för Jobb- och utbildningsexperter Kundval Jobbspår

Lathund Webbstöd för Jobb- och utbildningsexperter Kundval Jobbspår Reviderad: 2018-06-13 1 (9) Ansvarig: Andreas Sundberg, Förvaltningsledare andreas.sundberg@nacka.se 08-718 89 19 Lathund Webbstöd för Jobb- och utbildningsexperter Kundval Jobbspår Webbstödet GWA-Webb

Läs mer

Lathund Webbstöd för Jobb- och utbildningsexperter

Lathund Webbstöd för Jobb- och utbildningsexperter Reviderad: 2016-11-30 1 (14) Ansvarig: Andreas Sundberg, Systemförvaltare andreas.sundberg@nacka.se 08-718 89 19 Lathund Webbstöd för Jobb- och utbildningsexperter Webbstödet GWA-Webb är tänkt som en administrativ

Läs mer

Lathund Webbstöd för Samhällsorientering Samhällskommunikatörer

Lathund Webbstöd för Samhällsorientering Samhällskommunikatörer Reviderad: 2016-06-07 1 (5) Ansvarig: Andreas Sundberg, Systemförvaltare andreas.sundberg@nacka.se 08-718 89 19 Lathund Webbstöd för Samhällsorientering Samhällskommunikatörer Webbstödet YongSO är tänkt

Läs mer

Krav på webbläsare. Manual för arbetslöshetkassorna. De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox 2.

Krav på webbläsare. Manual för arbetslöshetkassorna. De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox 2. Användarmanual till IAF:s portal för arbetslöshetskassor 1 (8) Manual för arbetslöshetkassorna Krav på webbläsare De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

2015-09-09, version 1. Användarmanual för

2015-09-09, version 1. Användarmanual för 2015-09-09, version 1 Användarmanual för Innehåll Skolverkets Mina sidor en introduktion... 2 Behörigheter i Mina sidor... 3 Lägg upp en behörighetsstruktur för Mina sidor... 4 Vem får ett användarkonto

Läs mer

Ansökan om stöd till kulturverksamhet via webben Gäller från 2015-08-27

Ansökan om stöd till kulturverksamhet via webben Gäller från 2015-08-27 Ansökan om stöd till kulturverksamhet via webben Gäller från 2015-08-27 KULTURFÖRVALTNINGEN Innehåll Kontakta Kulturstöd... 2 Inledning, Ansökan på webben... 3 Logga in... 4 Felmeddelanden... 7 Godkänn

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20150911 v 1.1 orebro.se 2

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

Lathund skriva reseräkning. Tur och Retur (T&R) 2009-11-10

Lathund skriva reseräkning. Tur och Retur (T&R) 2009-11-10 Lathund skriva reseräkning Tur och Retur (T&R) 2009-11-10 Innehållsförteckning - Normal inloggning Sidan 3 - Inloggning första gången (eller om du glömt lösenordet) Sidan 4 - Ändra lösenord Sidan 5 - T&R

Läs mer

uppgifter Närvarorapportering via mobiltelefon 3 via webben 5 Klarmärkning av närvarorappportering 6 Statistik 7 Teckenförklaring 8

uppgifter Närvarorapportering via mobiltelefon 3 via webben 5 Klarmärkning av närvarorappportering 6 Statistik 7 Teckenförklaring 8 Lathund Länk via www.linkoping.se/foreningskalender eller http://aktlin.argentum.se/login.aspx Föreningsledarens uppgifter Innehåll Sid Logga in 2 Byta lösenord, glömt lösenord, spärrad inloggning 2 Registrera

Läs mer

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare 1 Innehållsförteckning 1 Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Användare - Låst lösenord...

Läs mer

Gör så här för att rapportera:

Gör så här för att rapportera: Cykla och gå till jobbet 2012 Gör så här för att rapportera: OBS! Se till att du har anmält dig innan du gör detta. Om du inte vet hur man gör, klicka här. Steg 1: Skriv ut redovisningspapperet Gå till

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

Webbstöd till leverantörer för

Webbstöd till leverantörer för Webbstöd till leverantörer för Arbetsmarknadsutbildningar, Förberedande utbildningar och Insatser Skapa Gemensam Utbildningsplan (GUP) Skapa periodisk rapport, Närvarorapportering Avvikelserapport (Uppdaterat

Läs mer

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09 1 Användarmanual - OVK 2 Inloggning... 3 Allmänt... 4 Öppna protokoll... 6 Fylla i protokoll... 7 Skriva ut protokoll... 16 Returnera protokoll... 17 Uppföljning anmärkningar/åtgärder... 17 3 Inloggning

Läs mer

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 Treserva Genomfo randewebb Innehåll 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 3 Sök... 5 4 Meddelanden... 6 5 Nya uppdrag läsa/kvittera uppdrag... 9 6 Vårdplaner... 10 6.1 Läsa vårdplan...

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

Snabbhjälp Kulturdatabasen.se projektbidrag

Snabbhjälp Kulturdatabasen.se projektbidrag Snabbhjälp Kulturdatabasen.se projektbidrag Kulturdatabasen.se - projektbidrag är en webbapplikation som ska användas för att skicka och redovisa ansökan om arrangörs- och utvecklingsbidrag samt ansökan

Läs mer

Instruktion Genomförandewebb TRESERVA

Instruktion Genomförandewebb TRESERVA VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN INSTRUKTION Sid: 1 (16) GENOMFÖRANDEWEBB -16 Områdeschef område 3 (arbetsgrupp social dokumentation) 1 2014-11-25 Chef utföraravdelningen Instruktion Genomförandewebb Godkänd

Läs mer

Så här rapporterar du dina aktiviteter med lösenordsinloggning

Så här rapporterar du dina aktiviteter med lösenordsinloggning 1 MANUAL - AKTIVITETSRAPPORT Så här rapporterar du dina aktiviteter med lösenordsinloggning Observera! Från och med 19 mars så delar vi inte längre ut utökad behörighet. Nu krävs det att du istället skaffar

Läs mer

Lathund Fritidshem 2014-10-03

Lathund Fritidshem 2014-10-03 Lathund Fritidshem 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

Sök Idrottslyftet år 4

Sök Idrottslyftet år 4 Sök Idrottslyftet år 4 Du ansöker via din förenings Idrottonline sida enkelt och säkert! Förbered! Som vid all idrott är förberedelsen det viktigaste, förberedelsen för att ansöka om Idrottslyftet består

Läs mer

Aktivitetskort på nätet

Aktivitetskort på nätet Aktivitetskort på nätet En tjänst för bidragsgrundande närvarorapportering. Kundsupport vardag kl 8-17 090-16 16 60, välj 2 Inloggningsuppgifter föreningsadministratör: asa.borglund@vallentuna.se Manual

Läs mer

Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning

Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning Handbok kundwebb för kunder... 1 Översikt... 2 Logga in... 2 Ditt ärende... 3 Hur använder du kundwebben... 3 informationsfältet... 4 Arbetsfältet... 4

Läs mer

Lathund utbildarwebben

Lathund utbildarwebben Handledning 1 (13) Upprättad av Konrad Asterbäck Sjö- och luftfartsavdelningen Bemannings- och behörighetsenheten Sektionen för sjöpersonal Till utbildningssamordnare Handledning 2 (13) shistorik Beskrivning

Läs mer

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15 Sidan 1 (18) 1. Ledare... 3 1.2 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 3 2. Hantera deltagare... 5 2.1 Deltagare... 6 2.1.1 Lägga in deltagare i ny grupp... 6 2.1.2 Lägga till deltagare i befintlig grupp... 6 2.2

Läs mer

E-rekrytering Sökandeportalen

E-rekrytering Sökandeportalen E-rekrytering Sökandeportalen Manual för Sökandeportalen i Göteborgs universitets E-rekryteringssystem 2012-04-24 Innehåll Göteborgs universitets Sökandeportal... 3 Skapa ett nytt konto... 4 Startsidan...

Läs mer

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Innehållsförteckning 1 Terminologi... 3 2 Knappar i toppmenyn... 4 3 Logga in i ParaGå... 5 3.1 Starta ParaGå med genväg... 5 3.2 Starta ParaGå utan genväg... 5

Läs mer

Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-10-07

Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-10-07 2013-10-07 Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Palmfeltsvägen 5 Webb: bankgirot.se Bankgironr: 160-9908

Läs mer

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30) Aktivitetsstöd Behörigheten Föreningsadministratör Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (30) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress tillre Aktivitetsstöd... 3

Läs mer

Uppdaterad: 2013-06-20. Lathund app. App-Manual 1 1

Uppdaterad: 2013-06-20. Lathund app. App-Manual 1 1 Uppdaterad: 2013-06-20 Lathund app App-Manual 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Användningsområde 4 Kom igång 4 Förberedelse 5 Logga in 5 Notiser 5 Välj organisaton 6 Välj grupp 7 Symbolförklaring 7

Läs mer

Webbapplikation för extern uppdatering

Webbapplikation för extern uppdatering SVERIGES KOMMUNER OCH LANDSTINGS ADRESS- OCH MEDLEMSREGISTER Webbapplikation för extern uppdatering ANVÄNDARMANUAL Ansvarig för innehåll Karl Johansson, Avdelningen för administration Tel.: 08-452 74 92

Läs mer

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 1 (12) Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 Denna manual innehåller instruktioner för gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet.

Läs mer

Användarmanual Tidvis 2014-03-26

Användarmanual Tidvis 2014-03-26 Användarmanual Tidvis 2014-03-26 1 Innehåll Allmänt... 3 Funktioner i Tidvis... 4 Tidrapportera... 6 Tidrapportering när schemat inte är inlagt eller arbete sker utanför schemat... 6 Tidrapportering när

Läs mer

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb Kom igång med Riksbyggen Kundwebb På din nya kundwebb får du tillgång till information, hjälp och uppgifter kopplat till ditt boende samt en rad olika verktyg som underlättar i kommunikationen med Riksbyggen.

Läs mer

Manual för Aktivitetskort på Nätet (ApN) för föreningsledare

Manual för Aktivitetskort på Nätet (ApN) för föreningsledare Manual för Aktivitetskort på Nätet (ApN) för föreningsledare Manual för föreningsledare (ApN) Innehåll Kom igång med ApN... 2 Registrera sammankomst... 2 Välj rätt närvarokort... 2 Välj vad ni gjorde och

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17) Aktivitetsstöd Behörigheten Ledare Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (17) Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt

Läs mer

Användarstöd Webbstödet för kompletterande aktörer

Användarstöd Webbstödet för kompletterande aktörer Användarstöd Webbstödet för kompletterande aktörer Avtal, behörighet och roller Inloggning Hantera företagsinformation Uppdaterat 2015-10-13 Sid 2 av 28 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 OM

Läs mer

Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05

Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05 Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05 Inledning...2 Operativsystem och webbläsare...2 Föreningens utbildningsmodul.3 Inledning...3 Arrangemang...3 Öppna arrangemang...3 Sök arrangemang...5 Kopiera arrangemang...5

Läs mer

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (26) Datum 2011-09-16 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

Användardokumentation Avvikelsehantering livsmedel (ordermatchning)

Användardokumentation Avvikelsehantering livsmedel (ordermatchning) 2017-05-30 Användardokumentation 1 (8) Författare: Marika Agetoft Användardokumentation Avvikelsehantering livsmedel (ordermatchning) Inledning Denna användardokumentation även kallad lathund används för

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING...

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Logga in

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Logga in Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Logga in 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL 1 INLEDNING Programmet ipool är ett system för att på ett effektivt sätt sköta bemanning och personalinformation via ett webbaserat gränssnitt som är enkelt att använda

Läs mer

Dina inloggningsuppgifter är samma som du använder för att logga in på skolans datorer.

Dina inloggningsuppgifter är samma som du använder för att logga in på skolans datorer. Att logga in Öppna Internet Explorer (eller någon annan webbläsare). I adressfältet skriver du www.hjarntorget.net (eller bara hjarntorget.net). Tryck sedan på Enter-tangenten. Nu öppnas Hjärntorgets inloggningssida.

Läs mer

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Version Uppdaterat 2015-11-14 Detta användarstöd hanterar: - ärenden - handlingar - ersättningar information som gäller dig som har rollen behörighetsadministratör,

Läs mer

Time Care Pool Vikarie

Time Care Pool Vikarie Time Care Pool Vikarie Logga in Gå in direkt på http://timepool.tierp.se eller via www.tierp.se och klicka på länken Logga in som finns längst ned på höger sida. Här klickar du på länken till Time Care

Läs mer

2015-09-25 Lathund i Heroma självservice

2015-09-25 Lathund i Heroma självservice Lathund i Heroma självservice 1 (13) Allmänt bra att känna till Den här användarinstruktionen används tillsammans med webbguider för att ge dig en introduktion och en översikt av Heroma-självservice. I

Läs mer

Lathund till Nyköpings föreningsregister - så gör du enkelt dina föreningsärenden på webben

Lathund till Nyköpings föreningsregister - så gör du enkelt dina föreningsärenden på webben Lathund till Nyköpings föreningsregister - så gör du enkelt dina föreningsärenden på webben Gäller från jan 2015 Innehåll Nu förenklar vi för dig som förening i Nyköping... 3 Kontaktpersoner Nyköpings

Läs mer

(Vid tekniska problem, kontakta Mapaz Support, support@mapaz.com, 08-551 142 01)

(Vid tekniska problem, kontakta Mapaz Support, support@mapaz.com, 08-551 142 01) Registrering, inloggning och genomföra prov i Maskinkörkortets provdel (Vid tekniska problem, kontakta Mapaz Support, support@mapaz.com, 08-551 142 01) Maskinkörkortet består i huvudsak av två delar, en

Läs mer

Information till webbstödet för leverantörer Rehabiliterings tjänster 2011. (Uppdaterat 2013-09-09)

Information till webbstödet för leverantörer Rehabiliterings tjänster 2011. (Uppdaterat 2013-09-09) Information till webbstödet för leverantörer Rehabiliterings tjänster 2011 (Uppdaterat 2013-09-09) Sida: 2 av 16 Innehållsförteckning KORT BESKRIVNING AV PROCESSEN REHABILITERINGSTJÄNST... 3 Trepartssamtal

Läs mer

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö 1 Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö Det är givetvis kostnadsfritt att stå i Malmö stads odlingslottskö. Innehåll Steg 1: Registrera dig som ny kund och skapa en sökprofil...

Läs mer

Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg

Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg Vuxen, Insats Chefsspecifika uppgifter stockholm.se Titel: Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg

Läs mer

Manual Interbook. Datum: 2013 01 24 Version 1.3 Sidan 1 (14)

Manual Interbook. Datum: 2013 01 24 Version 1.3 Sidan 1 (14) Manual Interbook Datum: 2013 01 24 Version 1.3 Sidan 1 (14) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1. 1 Föreningsregistret... 3 1.2 Kontaktpersoner... 3 1.3 Huvudanvändare och underanvändare... 3 2. Hitta

Läs mer

Frågor och svar om Projektrummet

Frågor och svar om Projektrummet 1(6) Senast uppdaterad 2008-08-21 Frågor och svar om Projektrummet FRÅGOR OCH SVAR OM PROJEKTRUMMET... 1 1. Hur ändrar jag uppgifter för min organisation eller mitt arbetsställe?... 2 2. Hur ändrar jag

Läs mer

Börja skriv för a6 lägga in text. Handbok - de la gardienätet. för vårdnadshavare. Uppdaterad 2012-09- 10

Börja skriv för a6 lägga in text. Handbok - de la gardienätet. för vårdnadshavare. Uppdaterad 2012-09- 10 Börja skriv för a6 lägga in text Handbok - de la gardienätet för vårdnadshavare innehållsförteckning Var loggar jag in?/ Inloggning... 1 Funktioner på De la Gardienätet... 2 Fält på startsidan... 2 Vid

Läs mer

Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd

Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd 1 Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd I e-tjänsten Ekonomiskt bistånd kan du på ett enkelt och säkert sätt söka ekonomiskt bistånd. Du kan också följa ditt ärende när du vill och kontakta

Läs mer

MANUAL UTFÖRARE. Genomförandeplan Barn och unga - BBIC Maria Huber

MANUAL UTFÖRARE. Genomförandeplan Barn och unga - BBIC Maria Huber MANUAL UTFÖRARE Genomförandeplan Barn och unga - BBIC 2018-11-15 Maria Huber Innehållsförteckning 1 Skriva genomförandeplan... 3 1.1 Slutredigera genomförandeplanen... 8 1.2 Avge genomförandeplan... 10

Läs mer

Hur kommer jag igång?

Hur kommer jag igång? 2015-01-12 Hur kommer jag igång? Hej och välkommen till Eftermarknadsutbildningen inom Konsumenträtt! Börja med att läsa igenom denna instruktion (i utskriftslayout). Den är till hjälp för att du snabbt

Läs mer

Webbstöd till leverantörer för

Webbstöd till leverantörer för Webbstöd till leverantörer för Arbetsmarknadsutbildningar, Förberedande utbildningar och Insatser Skapa lärare (Uppdaterat ) Sida: 2 av 10 Innehållsförteckning WEBBSTÖD FÖR ARBETSMARKNADSUTBILDNINGAR...

Läs mer

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen.

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. 1. Webbläsare Följande versioner av webbläsare stöds: Netscape från version 7.x Firefox från version 1.x Internet Explorer

Läs mer

Manual för GRABO. Webbokning av begravningsceremoni och gravsättning hos Stockholms kyrkogårdsförvaltning KYRKOGÅRDSFÖRVALTNINGEN

Manual för GRABO. Webbokning av begravningsceremoni och gravsättning hos Stockholms kyrkogårdsförvaltning KYRKOGÅRDSFÖRVALTNINGEN KYRKOGÅRDSFÖRVALTNINGEN Manual för GRABO Webbokning av begravningsceremoni och gravsättning hos Stockholms kyrkogårdsförvaltning 2013-01-31 Version 3.1.2 1 (14) Innehåll: Bakgrund och behörighet till Grabo

Läs mer

Bildtelefoni.net webbklient

Bildtelefoni.net webbklient Bildtelefoni.net webbklient Användarmanual 1.2 www.bildtelefoni.net Direktlänk: www.tolk.sip.nu Copyright 2015 bildtelefoni.net Fokus på tillgänglighet Med webbklienten kan alla få enkel tillgång till

Läs mer

Introduktion till. CDB Internet

Introduktion till. CDB Internet Introduktion till CDB Internet Juni 2012 CDB-Internets webbsida CDB-Internets webbsida nås via Jordbruksverket www.jordbruksverket.se Under bilden E-tjänster väljer du CDB-Internet i snabbvalslistan Första

Läs mer

Användarmanual för Lunds universitets sökandeportal

Användarmanual för Lunds universitets sökandeportal Användarmanual för Lunds universitets sökandeportal 1 Innehållsförteckning 1. ATT SÖKA EN ANSTÄLLNING VIA SÖKANDEPORTALEN... 3 1.1 LOGGA IN I SÖKANDEPORTALEN... 3 1.2 SKAPA ETT NYTT KONTO... 4 1.3 LÖSENORD...

Läs mer

Lathund. Föreningen Nordens medlemsregister KomMed Uppdaterad: 2015-09-21

Lathund. Föreningen Nordens medlemsregister KomMed Uppdaterad: 2015-09-21 Lathund Föreningen Nordens medlemsregister KomMed Uppdaterad: 2015-09-21 1 2 Dessa lathundar är utformade för att underlätta för Föreningen Nordens medlemmar att administrera i det nya medlemssystemet

Läs mer

Guide för räddningstjänsternas kontaktpersoner

Guide för räddningstjänsternas kontaktpersoner Guide för räddningstjänsternas kontaktpersoner Guiden beskriver hur Räddningstjänsternas kontaktpersoner ska godkänna och prioritera sina anställdas anmälningar till kurser och program som anordnas av

Läs mer

Manual tidrapportering i Personec ESS

Manual tidrapportering i Personec ESS Manual tidrapportering i Personec ESS Detta är en kort genomgång av hur du kommer igång med att tidrapportera via Aditros webbsystem. 1. Öppna Internet Explorer. Ange adressen: https://asp.aditro.com/candyking/

Läs mer

Lathund för användare av BeSched. Version 10.1 1 (15)

Lathund för användare av BeSched. Version 10.1 1 (15) Lathund för användare av BeSched Version 10.1 1 (15) INLOGGNING WEBB http://beschedlyck/beschedweb Inloggningsbild Inloggningsbilden i BeSchedWebb. Användarid är Ditt personnummers 9 första siffror, initialt

Läs mer

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Uppdaterat 2016-09-23 Detta användarstöd hanterar: - avtal - behörigheter - roller - inloggning - kommunspecifik information och gäller i första hand dig som har

Läs mer

Att använda ELSA. Vad behövs för att använda ELSA?. Felrapportering och support

Att använda ELSA. Vad behövs för att använda ELSA?. Felrapportering och support KI Biobank Instruktion Användarmanual för ELSA Innehållsförteckning Allmänt... 1 Vad är ELSA?... 1 Vad behövs för att använda ELSA?... 2 Felrapportering och support... 2 Att använda ELSA... 2 Viktig information...

Läs mer

manual interbook SKOLOR

manual interbook SKOLOR manual interbook SKOLOR Innehållsförteckning 1. Inledning 1.1 Huvudanvändare och underanvändare 2. Hitta Interbook 2.1 Hjälp-funktion 3. Logga in 3.1 Glömt lösenord 3.2 Byta lösenord 4. Boka lokal 5.1

Läs mer

Användarmanual TextAppen Online

Användarmanual TextAppen Online Användarmanual TextAppen Online Innehåll Innehåll... 2 Registera dig... 3 Logga in på Textappen online... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta samtal... 7 Spara samtal... 7 Besvara samtal... 8 Ringa

Läs mer

Manual för attestering via nya webben

Manual för attestering via nya webben Hogia Performance Management AB Manual för attestering via nya webben Hösten 2016 släpptes vår nya webbapplikation som är byggd i HTML5 och inte i Silverlight. Utseendet är lite förändrat men funktionerna

Läs mer

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14 Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0 Version 1.0, 2013-06-14 Utgivare: Trafikverket Kontakt: fakturering.jarnvag@trafikverket.se Distributör: Trafikverket,

Läs mer

Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk.

Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk. Manual Mina sidor 1 2 Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk. 2) Genom att klicka på Mina sidor i menyn. 3) Genom att klicka på

Läs mer

Heroma självservice för arbetsledare

Heroma självservice för arbetsledare Heroma självservice för arbetsledare 2011-12-02 1 Innehållsförteckning 3. Allmän orientering 4. Löneresultat Grundlista 5. Statistik 6. Fastställ frånvaroärende 7. Registrera frånvaro och fastställ 8.

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline

Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline 1 Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline För att skicka kommunfil från IdrottOnline behöver föreningen även ha inloggningsuppgifter till kommunens system Aktivitetsstöd. Det är olika inloggningsuppgifter

Läs mer

Lathund för Styret (version 1.0)

Lathund för Styret (version 1.0) Lathund för Styret (version 1.0) Välkommen till Styret! systemet som underlättar administrationen för dig som ledamot i styrelsen för en bostadsrättsförening och hjälper föreningen att ta kontroll. Denna

Läs mer

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår hemsida

Läs mer

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster Identity Manager Användarhandbok Identity Manager Behörighetsverktyg för Mina tjänster April 2017 1 VAD ÄR IDENTITY MANAGER?... 2 1.1 VAD SKA BEHÖRIGHETSADMINISTRATÖREN GÖRA I IDENTITY MANAGER?... 2 1.2

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 1 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post Hemsida Box 7118, 192 07 Sollentuna Johan Berndes väg 8-10 010-750

Läs mer

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43)

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43) Datum: 2013-03-22 Version 1.6 Sidan 1 (43) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning...3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3

Läs mer

Manual för Användarhanteraren. ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister

Manual för Användarhanteraren. ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister Manual för Användarhanteraren ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister Kvalitetsregister som är anslutna till Registercentrum Västra Götaland ligger oftast

Läs mer

Användardokumentation Granska abonnemangsfaktura i Visma Proceedo

Användardokumentation Granska abonnemangsfaktura i Visma Proceedo 2017-02-01 Användardokumentation 1 (7) Författare: Marika Agetoft Användardokumentation Granska abonnemangsfaktura i Visma Proceedo Inledning Denna användardokumentation även kallad lathund används för

Läs mer

Lathund för webbmail (OWA) Innehåll:

Lathund för webbmail (OWA) Innehåll: Lathund för webbmail (OWA) Innehåll: 1 Komma igång 2 Mailsignatur 3 Vidarebefordra e-post 4 Skräppostfiltrering 5 Trådade och otrådade konversationer 6 Autosvar OWA 2010 (Outlook Web App) Kom igång med

Läs mer

Manual publicering och administration av Enskild rådgivning med besök inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28

Manual publicering och administration av Enskild rådgivning med besök inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 1 (8) Manual publicering och administration av Enskild rådgivning med besök inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 Denna manual innehåller instruktioner för Enskild rådgivning med besök. Man

Läs mer

Användardokumentation Beställning enligt offert

Användardokumentation Beställning enligt offert 2019-02-01 1 (17) Användardokumentation Författare: Marika Agetoft Användardokumentation Beställning enligt offert Inledning Denna användardokumentation även kallad lathund används för att beställa enligt

Läs mer

Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben

Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben 1 Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben Innehåll Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 Allmänna inställningar hur du ändrar

Läs mer

LATHUND. Egenrapportering för studentassistenter Högskolan i Borås

LATHUND. Egenrapportering för studentassistenter Högskolan i Borås Version 3, 2011-04-12 1 av 6 LATHUND Egenrapportering för studentassistenter Högskolan i Borås För att få ersättning för dina arbetade timmar som studentassistent/mattesupport skall du själv rapportera

Läs mer

Manual för din hemsida

Manual för din hemsida Manual för din hemsida Dynamiska hemsidor är en lösning för att man på ett enkelt sätt skall kunna lägga till, ändra och ta bort sidor på sin hemsida. För att detta skall vara möjligt bygger lösningen

Läs mer

Användarmanual för rekvisition av karriärtjänster

Användarmanual för rekvisition av karriärtjänster Användarmanual för rekvisition av karriärtjänster Innehåll: Påbörja rekvisition för karriärtjänster... 1 Steg 1. Godkänn lagring... 2 Steg 2. Granska användare... 3 Steg 3. Ange kontaktpersoner... 4 Steg

Läs mer

Berättarministeriet. Lathund Light

Berättarministeriet. Lathund Light Berättarministeriet Lathund Light 1 1.1 - Administrationspanelen 1.1 - Logga in För att göra ändringar på berattarministeriet.se måste du logga in i administrationspanelen. Du måste då skriva in adressen

Läs mer

LATHUND Lokalt aktivitetsstöd För aktivitetsledare

LATHUND Lokalt aktivitetsstöd För aktivitetsledare Version 1.0 2011-05-09 LATHUND Lokalt aktivitetsstöd För aktivitetsledare Registrera sammankomst Menyval Tryck på "Närvarokort" i den vänstra menyn. Välj rätt närvarokort Välj det närvarokort du vill registrera

Läs mer

Manual Feriearbetande ungdomar. Självservice HR/Lön för ferieanställda ungdomar

Manual Feriearbetande ungdomar. Självservice HR/Lön för ferieanställda ungdomar Manual Feriearbetande ungdomar Självservice HR/Lön för ferieanställda ungdomar Logga in via mobil Gå via mobilens webbläsare och skriv i adressen Pmobile.soltakab.se Logga in med ditt AA-nummer och lösenord.

Läs mer

Lathund fo r Schakt och TA - a renden Sida 1 av 13

Lathund fo r Schakt och TA - a renden Sida 1 av 13 Lathund fo r Schakt och TA - a renden Sida 1 av 13 Innehåll Inloggning... 3 Skapa ärende... 3 Fylla i schaktformuläret... 4 Obligatoriska fält som måste vara ifyllda för att kunna spara ärendet:... 5 Icke

Läs mer

Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg

Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg Vuxen, Insats stockholm.se Titel: Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg Vuxen, Insats Oktober, 2014

Läs mer