FRIDA Modul Miljöredovisning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FRIDA Modul Miljöredovisning"

Transkript

1 FRID Modul Miljöredovisning Lathund för Trafikbeställare December 08 Förändringar sker kontinuerligt i FRID så de skärmbilder och arbetsflöden som visas i denna lathund kommer så småningom att avvika lite från hur FRID ser ut i verkligheten. Hör gärna av dig till oss på support@nordicport.se om du har problem att följa instruktionerna. Sida (3)

2 Modulen Miljöredovisning och dess övergripande flöde Med modulen Miljöredovisning (MR) i FRID kan trafikbeställare (TB) årligen följa upp hur avtalsparter jobbar med miljörelaterade frågor i sin verksamhet. Detta görs genom att avtalsparten en gång per år och avtal svarar på en blankett med miljöfrågor som därefter granskas av TB. Frågorna kan dels vara standardfrågor från branschens miljökravsbilagor, dels frågor som trafikbeställaren skapat. Nedanstående skiss visar det övergripande flödet i modulen som därefter förklaras mer detaljerat. Huvudflöde - Miljöredovisning i FRID Under avtalsperioden ggr/år /avtal FRID (via systeminst) Rapporteringsperiod öppnar Påminnelser skickas - baserat på tid till stängning Löpande summering & beräkning av genomförda och obesvarade MR Rapporteringsperiod stänger Ja TB/Frågande part dministration MR dministration behörigheter MR Koppla MR-blankett till avtal Granskning genomförs och sparas Nej Granskning klarmarkerad? Ja Någon fråga återöppnad? Nej Utfall MR Bekräftelsemeddelande: MR Klar för granskning TF/Svarande part Ev. dministration behörigheter MR Påminnelsemeddelande Dags att besvara MR MR-Blankett besvaras och sparas Nej MR Klarmarkerad? J Bekräftelsemeddelande: Granskning klarmarkerad (oavsett utfall) Utfall MR Statusförändringar Status för Besvara (TF) Status för Granska (TB) Sida (3)

3 Konfiguration Inledningsvis behöver man se över hur miljöredovisningen är konfigurerad i modulen System.. Periodinställningar Säkerställ att datumen i periodinställningen för trafikföretagens (TFs) miljöredovisning motsvarar den period då man önskar få in svaren för respektive trafikår.. nsvariga hos avtalspart för varje O För att det trafikföretag som är avtalspart ska kunna besvara en MRblankett, krävs att det finns en nsvarig för MR-modulen i det (eller de) avtalsområde(n) som ett avtal är kopplat till.. På sidan Trafikföretag, välj att sortera på TF som saknar ansvarig i någon modul. Klicka på ett Trafikföretag i tabellen och välj fliken nsvar 3. Säkerställ att det finns en ansvarig för modulen MR i alla avtalsområden. 3 Observera att miljöredovisningen av ett trafikår sker i efterhand, dvs när trafikåret är avslutat. Miljöredovisningen för ett trafikår måste genomföras under närmast efterföljande kalenderår. Sida 3 (3)

4 .3 Inställningar för meddelanden Det är möjligt att ställa in automatiska påminnelsemeddelanden till avtalspart. Dels ett initialt påminnelsemeddelande, dels upprepade påminnelser som skickas ut till dess att miljöredovisningen har besvarat.. På fliken llmänt: nge om, när och eventuellt med vilken frekvens påminnelsemeddelande ska skickas till avtalspart. a. Observera att det även går att göra inställningar på specifikt avtal som gäller före dessa inställningar.. På fliken Meddelandemallar: Se över innehållet i de meddelanden som skickas Sida 4 (3)

5 3 dministration Här beskrivs hur man skapar förutsättningarna för att genomföra en miljöredovisning för ett avtal. En miljöredovisningsblankett består av miljöfrågor som är grupperade under olika rubriker och eventuellt underrubriker. En rubrik En underrubrik 3. Rubriker Vid behov kan nya rubriker och underrubriker läggas till. Med hjälp av ordningsnummer kan man justera i vilken ordning rubrikerna, underrubrikerna samt deras frågor hamnar på blanketten.. Lägg till rubrik samt dess ordningsnummer. Ta bort rubrik a. Endast möjligt att ta bort rubrik om inga frågor kopplats till den 3. Lägg till underrubrik samt ordningsnummer 4. Möjlighet att välja om rubriken ska kunna användas vid koppling av nya frågor a. Om checkboxen kryssas ur kan inga nya frågor kopplas till rubriken. Befintliga frågor med koppling till rubriken ligger dock kvar. En fråga En förklarande text till fråga 4 Svarsalternativ 3 Sida 5 (3)

6 3. Miljöfrågor På sidan miljöfrågor administreras frågorna som ingår på blanketter: Frågor med hänglås på är standardfrågor från en eller flera miljökravsbilagor. Dessa kan inte tas bort. 3.. Lägg till miljöfråga Vid skapandet av en miljöfråga ska ett antal uppgifter fyllas i utöver själva frågeformuleringen vilka avgör hur frågan kommer att placeras och hanteras på svarsblanketterna: 3.. Detaljer för en miljöfråga Utöver de uppgifter som definieras när en fråga läggs till finns möjlighet att göra ytterligare konfigurationer i detaljvyn för frågan:. Miljöfrågorna kan manuellt kopplas till eller från en eller flera miljökravsbilagor. a. tt en fråga kan kopplas till en miljökravsbilaga innebär att den vid skapandet av en ny blankett som baseras på en viss miljökravsbilaga grupperas ihop med övriga frågor som är kopplade till samma miljökravsbilaga.. Det går att skriva en hjälptext till en fråga som skrivs ut på blanketten som stöd för den som ska besvara frågan 3. Det går att skriva ytterligare information om frågan som inte skrivs ut på blanketten utan som endast syns för trafikbeställaren som administrerar frågan. Miljöfrågorna kan ha olika svarstyper. Miljöfrågorna kan kopplas till ett eller flera trafikslag. 3 Sida 6 (3)

7 3.3 Blanketter På sidan Blanketter kan man skapa och administrera svarsblanketter. Välj i vilken ordning frågan ska komma under sin rubrik och eventuella underrubrik med hjälp av blåa pilar. a. Denna inställning överskriver den ursprungliga ordningen som frågorna fått baserat på frågornas ordningsnummer 3. Förhandsgranska blanketten för att se hur den kommer att se ut för den användare som ska besvara den 4. Klicka på knappen Ändra för att lägga till eller ta bort frågor från blanketten. 5. Spara Lägg till blankett Vid skapandet av en blankett görs val av trafikslag och eventuell miljökravsbilaga. Dessa val påverkar vilka frågor som är möjliga att koppla till blanketten samt i vilket steg i flödet som frågorna presenteras: Färdigställ/Ändra blankett När frågor lagts till blanketten behöver man se över deras egenskaper och placering på blanketten under fliken Blankettinnehåll 5. Välj vilka egenskaper varje enskild fråga ska ha på aktuell blankett Sida 7 (3)

8 4 Koppla blankett till ett eller flera avtal När en blankett är skapad ska den kopplas till ett eller flera avtal på sidan Val av avtal och blanketter 4. Koppla blankett till avtal I detaljfönstret till höger på sidan är det möjligt att göra inställningar för ett specifikt avtal. Lägg till blankett som ska besvaras för aktuellt avtal. a. nge från och med vilket år blanketten ska gälla. Den gäller då tillsvidare eller tills annan blankett läggs till.. Om man för ett specifikt avtal vill att första påminnelsen skickas ut enligt annan förutsättning än den som konfigurerats generellt kan man göra den inställningen här. Med hjälp av statusikonerna längst till vänster i tabellen kan man avgöra vilka avtal som behöver kompletteras eller är klara för miljöredovisning: (För att det ska vara möjligt att koppla en blankett till ett avtal måste avtalsansvarig ha kryssat i uppgift om att miljöredovisning krävs på avtalet på sidan vtalsregister i modulen vtal.) Observera att om en avtalspart ska besvara miljöredovisning för flera avtal så kan det vara värt att fundera på om avtalen ska ha blanketter med olika innehåll så att avtalsparten inte behöver besvara företagsgemensamma frågor flera gånger på olika avtal. Sida 8 (3)

9 5 vtalspart besvarar miljöredovisningsblankett När ovanstående är gjort och inrapporteringsperioden har öppnat kan avtalspart besvara miljöredovisning på sidan Besvara och granska. Vid samtliga tillfällen då miljöredovisningen sparas eller klarmarkeras skapas en logg post i fliken Historiklogg I detaljfönstret till höger på sidan finns information om avtalets miljöredovisning både avseende besvara och granska.. vtalspart får tillgång till blanketten genom att klicka på knappen Besvara 3. vtalspart besvarar varje fråga i blanketten a. I de fall dokument ska/kan bifogas en fråga visas en dokument-länk som används för att lägga till bilagor till svaret. 4. vtalspart väljer Jag är klar när alla frågor är besvarade a. Det är möjligt att välja Spara och stäng om man inte kan slutföra miljöredovisningen vid ett och samma tillfälle. 5. När avtalspart har sparat eller klarmarkerat blanketten uppdateras status på besvarandet av miljöredovisningen. a. Status framgår av ikonen längst till vänster i tabellen. 5 En klarmarkerad miljöredovisning medför även att ett meddelande skickas till TB som en signal på att avtalets miljöredovisning är redo för granskning Sida 9 (3)

10 6 Trafikbeställare granskar svar från avtalspart Vid samtliga tillfällen då granskningen sparas eller klarmarkeras skapas en logg post i fliken Historiklogg Meddelande om klarmarkering När avtalspart klarmarkerat en miljöredovisning skickas ett meddelande till den eller de som är ansvarig för miljöredovisningsmodulen hos TB Trafikbeställaren får tillgång till blanketten för granskning genom att klicka på knappen Granska Meddelandet visas på startsidan tills det markerats som läst. Det återfinns dock alltid under Mottagna meddelanden i sektionen Kommunikation Genomföra granskning I detaljfönstret till höger och i fliken Status Besvara och granska återfinns detaljerad information miljöredovisningen i form av 6. Vem som besvarat och klarmarkerat miljöredovisningen hos avtalspart och när den klarmarkerats a. Här framgår även om den endast sparats.. ktuell granskningsstatus 3. En läsvy som presenterar svaret på varje fråga samt aktuell granskningsstatus 7 5. Det är möjligt för TB att skriva en intern kommentar kopplad till miljöredovisningen som inte syns för avtalspart. Sida 0 (3)

11 6. Granskning görs genom att svaret på varje fråga bedöms med ett av 4 alternativ: lternativ Innebörd OK Frågans svar godkänns Underkänn Frågans svar underkänns Sätt bara som granskad Frågans svar bedöms inte som godkänt eller underkänt, men svaret har granskats Öppna för redigering Frågans svar behöver justeras eller kompletteras. Blanketten kommer att återöppnas för avtalspart som behöver besvara frågan på nytt. 7. Granskningen klarmarkeras när alla frågor är granskade. a. Det är möjligt att välja Spara och stäng om man inte kan slutföra granskningen vid ett och samma tillfälle. En klarmarkerad granskning medför även att ett meddelande skickas till avtalspart som en signal på att avtalets miljöredovisning har granskats. 6.3 Status på granskning Efter klarmarkering görs en bedömning av miljöredovisningens granskningsstatus. I samtliga fall förutom när minst en fråga öppnats för redigering avslutas nu flödet En eller flera frågor öppnade för redigering Om en eller flera frågor har öppnats för redigering återöppnas blanketten för avtalspart som då får komplettera den eller de frågor som återöppnats och därefter klarmarkera blanketten på nytt. TB behöver då granska på nytt. 6.4 Häva klarmarkerad granskning Det är möjligt att häva en klarmarkering vid behov. Då klickar man återigen på knappen Granska och bekräftar därefter att man vill häva klarmarkeringen: Granskningen behöver då klarmarkeras på nytt. Meddelande till avtalspart skickas vid varje tillfälle då klarmarkering görs. 6.5 Kontakta ansvarig hos trafikföretagen På sidan Status inrapportering per trafikföretag kan man se detaljer kring samtliga miljöredovisningar på ett trafikföretags alla avtal. Här finns även möjlighet att kontakta de ansvariga för att besvara miljöredovisningen hos respektive trafikföretag genom att. Kryssa för ett eller flera trafikföretag i tabellen till vänster. Klicka på knappen Kontakta ansvarig och anpassa eventuellt meddelandet som visas innan det skickas. Sida (3)

12 7 Uppföljning Nedan följer en kort sammanfattning av de uppföljningsmöjligheter som finns i modulen miljöredovisning. 7. Sammanfattning av svar Endast tillgänglig för Trafikbeställare En årsvis sammanställning av hur svaren på samtliga frågor som använts i blanketter som besvarats. Siffror som är blåmarkerade går att klicka på och då får man längst till höger i bild en detaljerad sammanställning över på vilka avtal det aktuella svaret har angivits. 7.3 Översikt miljöredovisning Endast tillgänglig för Trafikbeställare Kortfattad statistik över föregående trafikårs miljöredovisningar 7. Sammanfattning per trafikföretag Tillgänglig både för trafikbeställare och trafikföretag. En årsvis sammanställning av status på samtliga miljöredovisningar för respektive trafikföretag. Den grafiska presentationen överst i bild visar status för de avtal där miljöredovisning krävs. Därefter visas mer detaljerad statistik för respektive trafikföretag. Sida (3)

13 7.4 Tidigare svar per avtal Tillgänglig både för trafikbeställare och trafikföretag. Möjlighet att se hur svaren på miljöredovisningar för olika år har sett ut per avtal. 8 Sammanfattning av status Det finns ett antal olika status i miljöredovisningen. Nedan följer en sammanställning av dessa. 8. Besvara per avtal (Status på TFs arbete) Ikon Innebörd Period för att besvara blankett ej öppen Inga frågor besvarade Vissa frågor återstår att besvara och/eller blanketten inte klarmarkerad lla frågor besvarade och blanketten klarmarkerad Klarmarkerad och granskning pågår 8. Granskning per avtal (Status på TBs arbete) Ikon Innebörd Inväntar klarmarkering // Klarmarkerad men granskning ej påbörjad Granskning pågår lla svar är granskade och godkända (Kan även finns frågor som är markerade som Endast granskade ) lla svar är granskade. Ett eller flera svar är underkända. lla svar är granskade. lla frågor är enbart markerade som granskade. 8.3 Granskning per fråga (Baserat på TBs bedömning) Ikon Innebörd Ej granskad Godkänd Underkänd Återöppnad för redigering Endast granskad Sida 3 (3)

FRIDA Modul Miljöredovisning

FRIDA Modul Miljöredovisning FRIDA Modul Miljöredovisning Lathund för Trafikföretag Januari 2019 A Förändringar sker kontinuerligt i FRIDA så de skärmbilder och arbetsflöden som visas i denna lathund kommer så småningom att avvika

Läs mer

KOM IGÅNG MED FRIDA. Maj Nordic Port AB Mölndalsvägen 93 Tfn: Sida 1 (20) GÖTEBORG

KOM IGÅNG MED FRIDA. Maj Nordic Port AB Mölndalsvägen 93 Tfn: Sida 1 (20) GÖTEBORG KOM IGÅNG MED FRID Maj 2018 Nordic Port B Mölndalsvägen 93 Tfn: 031 773 99 20 Sida 1 (20) FRID ffärskoordinatorer VT Innehållsförteckning 1 Inledning FRID och FRID 2... 3 2 Inloggning... 3 2.1 Ändra Inloggningsuppgifter...

Läs mer

FRIDA FÖR TRAFIKFÖRETAG Nordic Port AB Sida 1 (35)

FRIDA FÖR TRAFIKFÖRETAG   Nordic Port AB Sida 1 (35) FRID FÖR TRFIKFÖRETG HTTPS://VSTTRFIK.FRID.NORDICPORT.SE Nordic Port B Sida 1 (35) Kom igång med FRID Trafikföretag Innehållsförteckning 1 Inledning FRID och FRID 2... 4 2 Inloggning... 5 2.1 Ändra Inloggningsuppgifter...

Läs mer

FRIDA FÖR TRAFIKFÖRETAG. Nordic Port AB Sida 1 (39)

FRIDA FÖR TRAFIKFÖRETAG. Nordic Port AB Sida 1 (39) FRID FÖR TRFIKFÖRETG Nordic Port B Sida 1 (39) Kom igång med FRID Trafikföretag llmän kollektivtrafik Innehållsförteckning 1 Inledning FRID och FRID 2... 4 2 Inloggning... 5 2.1 Ändra Inloggningsuppgifter...

Läs mer

Kursvärderingar guide för lärare

Kursvärderingar guide för lärare Guide Kursvärderingar guide för lärare Denna guide beskriver hur man steg för steg skapar en kursvärdering och skriver en kursrapport i Studentportalen. Exempel på frågor, kursvärderingar och kursrapporter

Läs mer

FRIDA FÖR TRAFIKFÖRETAG. Nordic Port AB Sida 1 (32)

FRIDA FÖR TRAFIKFÖRETAG. Nordic Port AB Sida 1 (32) FRIDA FÖR TRAFIKFÖRETAG Nordic Port AB Sida 1 (32) Innehållsförteckning 1 Inledning FRIDA och FRIDA 2... 4 2 Inloggning... 5 2.1 Ändra Inloggningsuppgifter... 6 2.2 Behörighetsansvarig... 7 3 Navigering

Läs mer

FRIDA FÖR TRAFIKFÖRETAG. Nordic Port AB Sida 1 (36)

FRIDA FÖR TRAFIKFÖRETAG. Nordic Port AB Sida 1 (36) FRIDA FÖR TRAFIKFÖRETAG Nordic Port AB Sida 1 (36) Innehållsförteckning 1 Inledning FRIDA och FRIDA 2... 4 2 Inloggning... 5 2.1 Ändra Inloggningsuppgifter... 6 2.2 Behörighetsansvarig... 7 3 Navigering

Läs mer

EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02

EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02 EVALD manual Evald version 2 2014-05-02 Innehåll KURSVÄRDERING PÅ ENGELSKA... 1 Egna frågor på engelska...1 Sammanställning på engelska...1 KURSVÄRDERING GENERELLT... 2 Skapa kursvärdering...2 Ändra öppnings/stängningsdatum...5

Läs mer

SÖKA FRAM KURSEN. Klicka på Kurs som finns under studiedokumentation.

SÖKA FRAM KURSEN. Klicka på Kurs som finns under studiedokumentation. RAPPORTERA RESULTAT 2 SÖKA FRAM KURSEN Klicka på Kurs som finns under studiedokumentation. I sökfältet kan du söka fram kursen och kurstillfället som du ska rapportera för. Du kan antingen välja att fylla

Läs mer

Gäller version Användarinstruktion för Hogia Approval Manager Elektronisk attest av leverantörsfaktura

Gäller version Användarinstruktion för Hogia Approval Manager Elektronisk attest av leverantörsfaktura Gäller version 2011.2 Användarinstruktion för Hogia Approval Manager Elektronisk attest av leverantörsfaktura Välkommen som användare av Hogia Approval Manager, en programvara där du kommer att attestera

Läs mer

Skriv [kommunnamn].skola24.se i webbläsaren (inget www först) för att komma till inloggningssidan för Skola24.

Skriv [kommunnamn].skola24.se i webbläsaren (inget www först) för att komma till inloggningssidan för Skola24. Skola24 - Föräldrar Föräldramodulen i Skola24 kan ge föräldrar en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även om de går på

Läs mer

Lisa kortmanual. Version 8.12 2013-05-08. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.

Lisa kortmanual. Version 8.12 2013-05-08. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata. Lisa kortmanual Version 8.12 2013-05-08 Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.se Systematisk uppföljning av arbetsmiljön Lisa är en förkortning

Läs mer

Handhavandeguide: Attestera resultat Innevarande version vid senaste uppdatering:

Handhavandeguide: Attestera resultat Innevarande version vid senaste uppdatering: Handhavandeguide: Attestera resultat Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.13.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial publiceras på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual Innehåll 1. INLEDNING 4 2. ROLLER 4 2.1. CHEF 4 2.2. MEDARBETARE 4 2.3. ADMINISTRATÖR 4 2.4. KURSLEDARE 5 2.5. UTBILDARE 5 3. BEGREPP 5 3.1. ENHET 5 3.2.

Läs mer

Date Version Document id Page. 2015-12-15 4.0 CABNET-141-574 1 of 10. Denna instruktion beskriver hur man i CAB Plan tillgängliggör reparationsstatus.

Date Version Document id Page. 2015-12-15 4.0 CABNET-141-574 1 of 10. Denna instruktion beskriver hur man i CAB Plan tillgängliggör reparationsstatus. 2015-12-15 4.0 CABNET-141-574 1 of 10 Syfte Denna instruktion beskriver hur man i CAB Plan tillgängliggör reparationsstatus. Klarmarkerande av reparationsstatus 1. Inställningar i CAB Plan Organisationsinställningar

Läs mer

Synkronisera projekt med SharePoint

Synkronisera projekt med SharePoint Synkronisera projekt med SharePoint Du kan synkronisera ett lokalt projekt med ett SharePoint-bibliotek. För att det ska fungera måste du först ha lagt upp en anslutning till SharePoint i Chaos desktop,

Läs mer

Manual för attestering via nya webben

Manual för attestering via nya webben Hogia Performance Management AB Manual för attestering via nya webben Hösten 2016 släpptes vår nya webbapplikation som är byggd i HTML5 och inte i Silverlight. Utseendet är lite förändrat men funktionerna

Läs mer

Lathund FRIDA för taxitrafikföretag inom Särskild kollektivtrafik version Sida 1 av 3. Välj modul Fordon och därefter Inrapportering

Lathund FRIDA för taxitrafikföretag inom Särskild kollektivtrafik version Sida 1 av 3. Välj modul Fordon och därefter Inrapportering version 1.1 2018-02-08 Sida 1 av 3 Detta är en kortfattad checklista för de vanligaste momenten. Fullständig manual och lathund finns alltid att hämta under Dokument\Dokumentregister. Nås även om du inte

Läs mer

Elevhälsans ärenden Lathund

Elevhälsans ärenden Lathund Elevhälsans ärenden Lathund Innehållsförteckning 1 Dokumentversioner 4 2 Bakgrund 4 3 Startsidan i Mitt arbete 4 4 Elevärenden 5 5 Registrera en anmälan till Elevhälsan 6 6 Hämta ärende 9 7 Beslut inleda

Läs mer

VASS Hållbarhetsindex Användarmanual

VASS Hållbarhetsindex Användarmanual VASS Hållbarhetsindex Användarmanual 2018-08-29 VASS Hållbarhetsindex Sida 1 (7) Innehållsförteckning Logga in i VASS... 3 Behörighetssystem... 3 Mata in uppgifter... 3 Hållbarhetsindex... 3 Rapporter...

Läs mer

Beställa varor från Webbutik KUL

Beställa varor från Webbutik KUL 1 (12) 2016-10-07 Status: i Pilotdrift Beställa varor från Webbutik KUL Innehållsförteckning Inloggning... 2 Snabbguide för beställning... 2 Spara beställning... 6 Spara som mall - Favoritbeställning...

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

Raindance-guide: Registrera samfinansiering

Raindance-guide: Registrera samfinansiering 1 Raindance-guide: Registrera samfinansiering Innehåll Registrera samfinansieringsbehovet... 1 Godkänn det registrerade samfinansieringsbehovet... 7 Statusrapport... 8 Manuell samfinansiering... 9 Guiden

Läs mer

Ankomstkontroll För säkrare Lagerhantering och produktion

Ankomstkontroll För säkrare Lagerhantering och produktion Ankomstkontroll För säkrare Lagerhantering och produktion Nyheter Hybron MPS version 4.7 1-1 1 Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning...1-2 2 Ankomstkontroll & Kontrollager...2-3 2.1 Bakgrund...2-3

Läs mer

tidrapporteringar i två steg

tidrapporteringar i två steg Godkännande av tidrapporteringar i två steg Så här säkerställer ni kvalitén i tidrapporteringen och skapar högre vinst Godkännande av timmar Kom igång med godkännande av tidrapporteringar i två steg Det

Läs mer

Har du fått ett mail att du har fakturor som skall åtgärdas kan du klicka på länken i mailet. Ange användarnamn t ex 1464B. Företag BS.

Har du fått ett mail att du har fakturor som skall åtgärdas kan du klicka på länken i mailet. Ange användarnamn t ex 1464B. Företag BS. LOGGA IN För att logga in i Agresso Webb går man via Borås Stads intranätsida. Under IT-tjänster finns länken Agresso som tar dig till vår Agresso-sida. Här hittar man förutom information om vårt ekonomisystem

Läs mer

SRU-hantering i Byra. Innehåll. Supportmanual Byrå. SRU-hantering

SRU-hantering i Byra. Innehåll. Supportmanual Byrå. SRU-hantering i Byra Innehåll Inställningar... 2 Klarmarkera SRU... 4 Meddelanden i SRU-status... 6 Filen är utcheckad... 6 Ingen deklarationsfil funnen... 6 För många filer... 7 Filen är inte lagrad i en deklarationsversion...

Läs mer

Raindance-guide: Registrera samfinansiering

Raindance-guide: Registrera samfinansiering 1 Raindance-guide: Registrera samfinansiering Innehåll Registrera samfinansieringsbehovet... 1 Godkänn det registrerade samfinansieringsbehovet... 7 Statusrapport... 9 vsluta automatisk samfinansiering...

Läs mer

Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin

Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin Swish Företag Ta betalt enklare Admin, manual version 2.0 Innehåll 1 Nordea Swish Företag Admin... 3 1.1 Kort introduktion... 3 1.2 Administratör i avtalet...

Läs mer

Blackboard Studentmanual - Att arbeta med Wikis

Blackboard Studentmanual - Att arbeta med Wikis 1 (5) Blackboard Studentmanual - Att arbeta med Wikis Läraren på kursen kan ha valt att kursen ska använda sig av Wikis. Då syns funktionen i menyn. En wiki är en webbsida/webbplats som användarna skapar

Läs mer

Webbrekrytering och Rekryteringsmodulen

Webbrekrytering och Rekryteringsmodulen Webbrekrytering och Rekryteringsmodulen Webbrekrytering finns inte i Hogia Personal för er som har löneprogrammet Hogia Lön. Webbrekryteringen ger dig möjlighet att själv på ett enkelt sätt bygga rekryteringsannonser

Läs mer

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera.

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare

Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare Innehållsförteckning 1. Översikt... 4 2. Målgrupp... 4 3. Åtkomst till Mina sidor... 4 4. Logga in... 5 5. Glömt lösenord... 5 6. Ändra

Läs mer

Introduktion till Wihlborgs system för ärendehantering

Introduktion till Wihlborgs system för ärendehantering Introduktion till Wihlborgs system för ärendehantering I denna manual beskrivs hur systemet Vitec Teknisk förvaltning fungerar och hur du som avtalsleverantör får meddelande om att du fått ett nytt ärende

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-koordinator Senast uppdaterad: 2012-01-12 Innehåll 1. Startsidan... 3 2. Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 3. Redigera information för en arbetsplats... 6 4.

Läs mer

Lathund. Urval för tandregleringsbehandling via remiss i Tandvårdsfönster (TVF) Specialiserad tandvård för barn och unga vuxna

Lathund. Urval för tandregleringsbehandling via remiss i Tandvårdsfönster (TVF) Specialiserad tandvård för barn och unga vuxna 1 (35) Lathund remiss i Tandvårdsfönster (TVF) Specialiserad tandvård för barn och unga vuxna Allmän tandvård för barn och unga vuxna 2 (35) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 2 Skapa remiss som remittent...

Läs mer

Medarbetarsamtalet i ELLSA. Medarbetaren börjar alltid fylla i samtalsformuläret, grön instruktion. Chefens instruktion följer, blåmarkerad.

Medarbetarsamtalet i ELLSA. Medarbetaren börjar alltid fylla i samtalsformuläret, grön instruktion. Chefens instruktion följer, blåmarkerad. Medarbetaren börjar alltid fylla i samtalsformuläret, grön instruktion. Chefens instruktion följer, blåmarkerad. För att komma till samtalsformuläret klickar du på länken för medarbetarsamtal eller på

Läs mer

Webbrekrytering och Rekryteringsmodulen

Webbrekrytering och Rekryteringsmodulen Webbrekrytering och Rekryteringsmodulen Webbrekrytering finns inte i Hogia Personal för er som har programmet Hogia Lön. Webbrekryteringen ger dig möjlighet att själv på ett enkelt sätt bygga rekryteringsannonser

Läs mer

Lathund länkar. Skapa en intern länk som en sida

Lathund länkar. Skapa en intern länk som en sida Lathund länkar SiteVision hanterar enkelt olika typer av länkar: interna länkar (webbsidor som finns på egna webbplatsen) externa länkar (andras webbsidor) länkar till filer/dokument länkar till bilder

Läs mer

Internutbildning i Studentportalen

Internutbildning i Studentportalen Guide Internutbildning i Studentportalen Uppdaterad 2012-08-10 Om internutbildning... 2 Behörigheter... 2 Översikter... 2 Skapa internutbildning/internutbildningstillfällen... 3 Skapa internutbildning...

Läs mer

Kom igång med ibinder Avtalsregistret

Kom igång med ibinder Avtalsregistret Kom igång med ibinder Avtalsregistret Kom igång med avtal Grunderna i ibinder.com Denna manual beskriver hur avtal hanteras i ibinder.com och är ett komplement till den separata manualen Kom igång med

Läs mer

Lathund fo r systemadministration i VASS 3.0

Lathund fo r systemadministration i VASS 3.0 Lathund fo r systemadministration i VASS 3.0 Innehåll 1. Logga in i VASS... 1 2. Behörighetssystem... 2 3. Rekommenderat arbetssätt för undersökningarna... 2 4. Välj kommun... 2 5. Skapa urval av frågor

Läs mer

Webbrekrytering och Rekryteringsmodulen

Webbrekrytering och Rekryteringsmodulen WEBBREKRYTERING Sida 1 Webbrekrytering och Rekryteringsmodulen Webbrekrytering finns inte i Hogia Personal för er som har programmet Hogia Lön. Webbrekryteringen ger dig möjlighet att själv på ett enkelt

Läs mer

Förnyad konkurrensutsättning. Manual för användare

Förnyad konkurrensutsättning. Manual för användare Förnyad konkurrensutsättning Manual för användare Ansvarig utgivare: Göteborgs Stads Upphandlings AB Titel: Förnyad konkurrensutsättning Manual för användare Version: 1.0.5.2015 2 Innehåll 1. Förnyad konkurrensutsättning

Läs mer

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel.

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. 1 (15) 2018-02-28 Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. Innehållsförteckning Inloggning... 2 Regelverk för lösenord:... 3 Felmeddelanden vid första inloggning...

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

På följande sidor återfinns en kort dokumentation som beskriver några användbara programfunktioner.

På följande sidor återfinns en kort dokumentation som beskriver några användbara programfunktioner. RengöringsSystemet V4 På följande sidor återfinns en kort dokumentation som beskriver några användbara programfunktioner. Översikt över innehåll i bifogad dokumentation: Visa / Visa ej flikar/knappar i

Läs mer

RESULTATHANTERING I NYA LADOK FRÅN BÖRJAN TILL SLUT / Studentavdelningen, Systemförvaltning LADOK/SISU 1

RESULTATHANTERING I NYA LADOK FRÅN BÖRJAN TILL SLUT / Studentavdelningen, Systemförvaltning LADOK/SISU 1 RESULTATHANTERING I NYA LADOK FRÅN BÖRJAN TILL SLUT 2017-01-20 / Studentavdelningen, Systemförvaltning LADOK/SISU 1 Nya processen 2017-01- / Studentavdelningen, Systemförvaltning LADOK/SISU 2 20 Resultatrapportering

Läs mer

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att:

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att: Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Att rikta information i en aktivitet

Att rikta information i en aktivitet Att rikta information i en aktivitet Det är inte alltid man vill att all informationen på Hjärntorget ska gå ut till alla deltagare i aktiviteten. Det kan vara ett Anslag på Anslagstavlan som bara berör

Läs mer

Frågor: Kontakta supporten på eller elevens skola

Frågor: Kontakta supporten på eller elevens skola Vårdnadshavare En vårdnadshavare i Skolplattform Stockholm kan frånvaroanmäla sitt/sina barn och också ansöka om ledighet direkt i plattformen. En central databas gör det möjligt att ha samma inloggning

Läs mer

Tidrapportering i FLEX Portal

Tidrapportering i FLEX Portal Tidrapportering i FLEX Portal Inloggning När du startar FLEX Portal möts du av en inloggningsruta. Ange ditt användar id och mata in ditt lösenord. Klicka på OK. 2 Inloggning saknade inloggningsuppgifter

Läs mer

VERSION 2.0 ANVÄNDARE. Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr

VERSION 2.0 ANVÄNDARE. Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr 090622 MANUAL FÖR MEMO COMAI WEBBKALENDER VERSION 2.0 ANVÄNDARE Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr Comai AB Follingbo Rosendal 305,

Läs mer

Instruktion för Betanias Kundportal

Instruktion för Betanias Kundportal Instruktion för Betanias Kundportal Att bli användare När er organisation godkänt att bli användare av systemet får du ett välkomstmeddelande första gången vi skickar en rekvisition till dig. Klicka eller

Läs mer

Inställningar för mottagning

Inställningar för mottagning Inställningar för mottagning I detta dokument beskrivs de inställningar som behöver göras inför att mottagningen ansluts till 1177 Vårdguidens e-tjänster. Använd checklistan här nedanför för att kontrollera

Läs mer

Skapa remissvar, skicka för godkännande, godkänn, diarieför och skicka remissvar

Skapa remissvar, skicka för godkännande, godkänn, diarieför och skicka remissvar Datum 2018-05-02 Upprättad av Ulrika Kämpe Skapa remissvar, skicka för godkännande, godkänn, diarieför och skicka remissvar Denna manual innehåller en beskrivning av flödet hur man skapar ett remissvar,

Läs mer

Godkänn betalningar Generellt Godkänn betalning vid registrering

Godkänn betalningar Generellt Godkänn betalning vid registrering Generellt För att de betalningar du registrerat (se vägledning Registrera betalning) eller sänt in till banken via fil (se vägledning Filer till banken) ska expedieras måste de godkännas och, om betalningarna

Läs mer

Grupper; Gruppindelningar; Vanliga inställningar för modul

Grupper; Gruppindelningar; Vanliga inställningar för modul Personalsupport Medicinska fakulteten, Lunds universitet Grupper; Gruppindelningar; Vanliga inställningar för modul Moodle version 2.7.1 Lars Rundgren, 2012-2014 Moodle 2.7.1 Grupper; Gruppindelningar;

Läs mer

LATHUND PA-WEBBEN HANDLÄGGNING AV KOMPETENSÄRENDE. Version Sida 1 av 5

LATHUND PA-WEBBEN HANDLÄGGNING AV KOMPETENSÄRENDE. Version Sida 1 av 5 LATHUND PA-WEBBEN HANDLÄGGNING AV KOMPETENSÄRENDE Version 00-08- Sida av 5 INTRODUKTION... HANDLÄGGNING AV EGENRAPPORTERAT KOMPETENSÄRENDE... HANDLÄGGNING AV ANNAN ANSTÄLLDS KOMPETENSÄRENDE.... Sida av

Läs mer

Uppgifter i Blackboard 9

Uppgifter i Blackboard 9 Marie Andersson PIL- Enheten för Pedagogik, IKT och Lärande E-post: marie.e.andersson@mdh.se 2012-02-08 (Bb Learn 9.1.7) Uppgifter i Blackboard 9 Allmänt om uppgifter En uppgift kan tilldelas deltagarna

Läs mer

MANUAL mobil OMSORG App (MOA) version 1.2.5

MANUAL mobil OMSORG App (MOA) version 1.2.5 MANUAL mobil OMSORG App (MOA) version 1.2.5 Besökslista Vid inloggning i appen kommer den inloggade användarens besökslista visas Knappen längst upp till vänster är utloggningsknapp och knappen uppe till

Läs mer

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel.

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. 1 (14) 2017-06-14 Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. Innehållsförteckning Inloggning... 2 Regelverk för lösenord:... 2 Felmeddelanden vid inloggning...

Läs mer

Resultatrapportering och attestering i Ladok Handhavandeguide-Ladok Resultatrapportering 0

Resultatrapportering och attestering i Ladok Handhavandeguide-Ladok Resultatrapportering 0 Resultatrapportering och attestering i Ladok 2018-06-01 Handhavandeguide-Ladok-1.6.0-Resultatrapportering 0 Startsidan i Ladok 2018-06-01 Handhavandeguide-Ladok-1.6.0-Resultatrapportering 1 Startsidan

Läs mer

Lathund för Uppsökande Verksamhet. T99Webb

Lathund för Uppsökande Verksamhet. T99Webb Version 190225 Lathund för Uppsökande Verksamhet T99Webb 2019 Innehåll Inledning och inloggning... 2 Startsida för uppsökande verksamhet... 4 Besöks- och restlista... 5 Registrera Munhälsobedömning...

Läs mer

Lathund för Utbildning och Utfärdande av Tandvårdskort. T99Webb /Landstinget Dalarna

Lathund för Utbildning och Utfärdande av Tandvårdskort. T99Webb /Landstinget Dalarna Lathund för Utbildning och Utfärdande av Tandvårdskort T99Webb 2017-05-02/Landstinget Dalarna Innehåll Startsida för kunskapstest... 2 Studiematerial... 3 Kunskapstest... 4 Startsida för utfärdare... 7

Läs mer

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 1 Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 Hur kan jag använda en enkätmall i KI Survey? I verktyget KI Survey finns färdiga mallar för kursvärderingsenkäter. Mallarna har skapats av KI Survey- administratörer

Läs mer

Handbok för lokal administratör

Handbok för lokal administratör Handbok för lokal administratör ÄRENDEHANTERING I 1177 VÅRDGUIDENS E-TJÄNSTER 1 Innehåll Inledning... 2 Logga in... 2 Personliga inställningar... 3 Ändra signatur... 3 Aviseringar... 3 Inställningar för

Läs mer

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03 Handledning Biträdessidan Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 4 2.1 Logga in på biträdessidan... 4 2.2 Logga ut från biträdessidan... 5 3 Biträdets administration av assistenter...

Läs mer

1. Börja med att logga in på CoopEgenkontroll (http://coop.storedriver.se) med dina ordinarie inloggningsuppgifter.

1. Börja med att logga in på CoopEgenkontroll (http://coop.storedriver.se) med dina ordinarie inloggningsuppgifter. Gör din skyddsrond i CoopEgenkontroll (via webben) Här kan du läsa om hur du startar ett formulär, besvarar uppgifter samt följer upp och stänger eventuella öppna avvikelser via webben. Logga in på CoopEgenkontroll

Läs mer

Lisa kortmanual. Version 10.1 2015-08-27. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.

Lisa kortmanual. Version 10.1 2015-08-27. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata. Lisa kortmanual Version 10.1 2015-08-27 Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.se Systematisk uppföljning av arbetsmiljön Lisa är en förkortning

Läs mer

PMO- Inskrivningsmanual

PMO- Inskrivningsmanual PMO- Inskrivningsmanual Första kontakten Inskrivning, nyfödd Inskrivning, ej nyfödd Skriva ut Hembesöksunderlag Manual: PMO- Inskrivningsmanual. Version 1.0 Inskrivningsmanual 1.1. Innehållsförteckning

Läs mer

Manual för godkännande av leverantörsfakturor

Manual för godkännande av leverantörsfakturor Manual för godkännande av leverantörsfakturor Författare: Ekonomiavdelningen l År: 2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING: 1. Inloggning.. 3 2. Startsida.. 4 3. Godkännande av leverantörsfakturor.. 5 3.1 Minimera och

Läs mer

Användarguide: Pagero Free Web Portal Skapa och skicka fakturor

Användarguide: Pagero Free Web Portal Skapa och skicka fakturor Användarguide: Pagero Free Web Portal Skapa och skicka fakturor Aktivera ditt Pagero Online-konto 1. När ditt företag har blivit registrerat skickas ett mail till din e-postadress. I mailet hittar du en

Läs mer

Manual Mapaz MZ - provtagare

Manual Mapaz MZ - provtagare Manual Mapaz MZ - provtagare Vid tekniska problem, kontakta Mapaz Support. support@mapaz.com, telefon: 08-551 142 01. Maskinkörkortet är framtaget av Trä- och Möbelföretagen (TMF) och Facket för skogs-,

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-samordnare Senast uppdaterad: 2013-01-14 Innehåll 1. Startsidan... 3 2. Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 3. Redigera information för en arbetsplats... 6 4. Lägg

Läs mer

Lathund Bokning. Senselogic AB Version 2.3

Lathund Bokning. Senselogic AB Version 2.3 Lathund Bokning Senselogic AB Version 2.3 Innehållsförteckning 1 Bokning... 1 1.1.1 Användningsområde... 1 1.1.2 Inställningar för Bokning... 2 Fliken Resurs, Kategori och Plats... 2 Fliken Formulär...

Läs mer

Handbok PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE. Ver 1.2

Handbok PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE. Ver 1.2 Handbok PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE Ver 1.2 2 Innehåll Vad är Privera...3 Rapportering till landstinget Västmanland...4 Registrerar besök...5 Skicka fil...8 Mottagna filer...9 Rätta besök/ersätta fil...9 Ta

Läs mer

Handhavandeguide: Rapportera resultat Innevarande version vid senaste uppdatering:

Handhavandeguide: Rapportera resultat Innevarande version vid senaste uppdatering: Handhavandeguide: Rapportera resultat Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.13.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial publiceras på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-samordnare Senast uppdaterad: 2018-05-14 Innehåll Innehåll... 2 Startsidan... 3 Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 Redigera information för en arbetsplats... 6

Läs mer

Lathund utbildarwebben

Lathund utbildarwebben Handledning 1 (13) Upprättad av Konrad Asterbäck Sjö- och luftfartsavdelningen Bemannings- och behörighetsenheten Sektionen för sjöpersonal Till utbildningssamordnare Handledning 2 (13) shistorik Beskrivning

Läs mer

Manual IndTA2.0. Skapa lag och anmäla till tävling Synkro, par och isdans. IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet.

Manual IndTA2.0. Skapa lag och anmäla till tävling Synkro, par och isdans. IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet. Manual IndTA2.0 Skapa lag och anmäla till tävling Synkro, par och isdans IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet http://www.indta.se 1 4. Skapa lag och anmäla till tävling Tävlande i såväl synkro, par som

Läs mer

Lathund länkar. Skapa en intern länk som en sida

Lathund länkar. Skapa en intern länk som en sida Lathund länkar SiteVision hanterar enkelt olika typer av länkar: interna länkar (webbsidor som finns på egna webbplatsen) externa länkar (andras webbsidor) länkar till filer/dokument länkar till bilder

Läs mer

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel.

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. 1 (15) 2019-05-22 Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. Innehållsförteckning Inloggning... 2 Regelverk för lösenord:... 3 Felmeddelanden vid byte av lösenord

Läs mer

Lagen (2014:266) om energikartläggning i stora företag, EKL

Lagen (2014:266) om energikartläggning i stora företag, EKL EM4500 W-4.0, 2010-11-22 Datum 1 (19) 2018-02-14 Lagen (2014:266) om energikartläggning i stora företag, EKL Manual till Energimyndighetens e-tjänst för delrapportering enligt EKL Datum 2 (19) Inledande

Läs mer

Lathund_ Lathund. Milestone 5 UBW

Lathund_ Lathund. Milestone 5 UBW Lathund Milestone 5 UBW Innehåll Startsidan i UBW... 3 Programverktygsfältet:... 3 Din Uppgiftslista... 3 Senast öppnade... 3 Favoriter... 3 Logga ut... 3 Chattfunktionen... 3 Sökfält... 3 Menyknappar...

Läs mer

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10)

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) Innehåll Sid 2 Inledning Sid 3 Logga in Sid 4 Startsidan Sid 5 Obligatoriska frågor Sid 6 Kursutvärderingar Sid 10 Statistik Sid 12 Formulär Sid 16 Skapa utvärdering

Läs mer

Studentmanual. 2013-08-09 (Bb Learn 9.1.13) iktsupport@oru.se

Studentmanual. 2013-08-09 (Bb Learn 9.1.13) iktsupport@oru.se Studentmanual Inledning... 1 Krav på dator och rekommenderade webbläsare... 1 Support och stöd... 1 Översikt... 1 Logga in i Blackboard... 1 Navigeringsmenyn... 2 Fliken Min Blackboard... 2 Struktur inne

Läs mer

Schemalätt 6.0 Applikationstjänstanvisning

Schemalätt 6.0 Applikationstjänstanvisning Schemalätt 6.0 Applikationstjänstanvisning Inledning Här följer en kort instruktion över hur du ansluter till Schemalätt 6.0 med applikationstjänsten RemoteApp via Windows 7 och Internet Explorer (IE)

Läs mer

Handhavandeguide: Tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering:

Handhavandeguide: Tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering: Handhavandeguide: Tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.13.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial publiceras på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen

Läs mer

Skapa rapport till regeringen, skicka för godkännande, godkänna och diarieföra och skicka rapport

Skapa rapport till regeringen, skicka för godkännande, godkänna och diarieföra och skicka rapport Datum 2018-04-27 Upprättad av Ulrika Kämpe Skapa rapport till regeringen, skicka för godkännande, godkänna och diarieföra och skicka rapport Denna manual innehåller en beskrivning av flödet hur man skapar

Läs mer

Instruktion för den anställde att önska arbetstider på webben

Instruktion för den anställde att önska arbetstider på webben Instruktion för den anställde att önska arbetstider på webben version 2010.05 Medvind Informationsteknik AB 2011-04-06 Logga in.... 3 Ange lösen... 3 Lägga in tider.... 4 Välj period... 4 Välja arbetspass...

Läs mer

Selma Manual Kurslitteratur administrera kurslitteraturlista. Ladokgruppen

Selma Manual Kurslitteratur administrera kurslitteraturlista. Ladokgruppen Selma Manual Kurslitteratur administrera kurslitteraturlista Ladokgruppen Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Inledande information... 3 Allmänt om kurslitteraturmodulen... 3 Arbeta med kurslitteraturlistor...

Läs mer

Krav på webbläsare. Manual för arbetslöshetkassorna. De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox 2.

Krav på webbläsare. Manual för arbetslöshetkassorna. De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox 2. Användarmanual till IAF:s portal för arbetslöshetskassor 1 (8) Manual för arbetslöshetkassorna Krav på webbläsare De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox

Läs mer

Uppgifter

Uppgifter Uppgifter 2017-07-01 Innehåll Uppgifter... 2 Sidan Uppgifter... 3 Skapa en Uppgift... 4 Tillfällen... 5 Skapa uppgift och välj tillfälle... 5 Kunskapskrav... 7 Inställningar... 8 Kopiera uppgift... 9 Skapa

Läs mer

Önska arbetstider- Manual

Önska arbetstider- Manual Önska arbetstider- Medarbetare Manual Version 2015.01 Medvind Informationsteknik AB Innehåll Innehåll... 2 Logga in... 3 Ange lösen... 3 Lägga in tider... 4 Välj period... 4 Välja arbetspass... 4 Snabbinmatning...

Läs mer

APA för nybörjare. Innan du börjar. Översikt

APA för nybörjare. Innan du börjar. Översikt APA för nybörjare Den här texten är tänkt som en snabb introduktion hur du kan använda publiceringssystemet APA (Advanced Publication Application) för att redigera webbplatser. Texten kräver inga förkunskaper

Läs mer

Användarguide Dialog

Användarguide Dialog Användarguide Dialog Innehåll 1 Dialog... 3 1.1 Process från administratörsperspektiv... 3 1.2 Process från chefs- och medarbetarperspektiv... 3 1.3 Målgrupp... 3 1.4 Mål och syfte... 4 1.5 Administrera

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om ändring i Projektrummet

Hur du skapar en ansökan om ändring i Projektrummet Hur du skapar en ansökan om ändring Version: 1.0 Datum : 2016-04-05 Hur du skapar en ansökan om ändring i Projektrummet Innehållsförteckning Hur du skapar en ansökan om ändring... 1 Öppna Stödärendet...

Läs mer

För att få konto måste vårdnadshavaren fylla i en ansökan skrifligt och e-posta skolan. Skola24 skickar då en aktiveringskod till vårdnadshavaren.

För att få konto måste vårdnadshavaren fylla i en ansökan skrifligt och e-posta skolan. Skola24 skickar då en aktiveringskod till vårdnadshavaren. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer