Minnesanteckningar och protokoll från Sporrens möten finns på

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar och protokoll från Sporrens möten finns på"

Transkript

1 Årsberättelse 2017 Verksamhetsidé Personalföreningen Sporren är en ideell förening där kommunens personalpolitiska mål inom det hälsofrämjande området ska vara vägledande. Sporren ska verka för att stimulera och skapa förutsättningar för medarbetare i Umeå kommun att delta i hälsofrämjande aktiviteter. Varje år upprättas en verksamhetsplan där utbudet ska omfatta såväl kropp, själ som kultur. Aktiviteter och utbud ska inspirera och erbjuda möjligheter att prova på och prova nytt. Sporrens verksamhet är ett komplement till arbetsgivaren inom det hälsofrämjande området och ska även bidra till Umeå kommuns strävan att vara en attraktiv arbetsgivare. Sporren samverkar internt med kommunens olika verksamheter och genom att tillvarata medlemmars intressen, önskemål och resurser. Sporren har en särskild samverkan med Personalfunktionen/Arbetsmiljö & Hälsa. Externt samverkar Sporren med andra föreningar, företag samt enskilda aktörer. Styrelsen Styrelsen har under 2017 haft ett årsmöte, ett konstituerande möte och 10 ordinarie styrelsemöten. Den avgående styrelsen lämnade i vanlig ordning en påbörjad verksamhetsplan efter sig, vilket gav utrymme för den nya styrelsen att hitta fortsatta och egna former för sitt arbete. Ett särskilt arbetsutskott har handlagt vissa frågor och inriktningsbeslut genom att träffas för beredning inför alla styrelsemöten. Mellan styrelsemöten har även verksamhetsgruppen träffats och planerat. Under 2017 bildades också en särskild arbetsgrupp som döptes till Sporrens Referensgrupp >60 som ska medverka vid två verksamhetsmöten per år från och med hösten Minnesanteckningar och protokoll från Sporrens möten finns på Under verksamhetsåret har följande personer ingått i styrelsen: Marie Eriksson, ordförande, Personalfunktionen/Rekrytering och bemanning Maria Lindgren, vice ordförande, Umeå Stadsbibliotek Ingrid Robertsson, sekreterare, Fastighet Anna Adolfsson, kassör, Personalfunktionen/Arbetsmiljö och Hälsa Manne Ekeborg, Utbildning/Grisbackaskolan Annika Sjölund, Ledsagningsenheten Vuxna Sören Hjort, Ersäng skola Karin Öberg, Personalfunktionen/ Arbetsmiljö och Hälsa Ethel Henriksson, Kommunal Monica Hörnström, Hemtjänsten Elin Lindqvist, Tillväxt/Övergripande planering Anna Adolfsson, Sporrens friskvårdsutvecklare, adjungerad 1 (5)

2 Verksamhet Sporren inledde verksamhetsåret med att förmedla guidade turer på Vakins reningsverk och gav ut fribiljetter samt sålde rabatterade biljetter till sportevenemang. En bit in på det nya verksamhetsåret höll styrelsen en numera traditionsenlig, gemensam kick-off och introduktion för nya och gamla medlemmar i styrelsen, där verksamhetsidé, stadgar, roller och uppdrag samt historik, nuläge och tankar framåt diskuterades. Tid ägnades också åt presentation av alla styrelsemedlemmar och avslutande fika. Sporren har under året erbjudit ett flertal prova-påaktiviteter eftersom inspiration till medlemmar att våga prova nytt är en bärande idé i verksamheten. Många aktiviteter har följts av ett erbjudande att fortsätta i en ordinarie cirkel eller kurs, ofta till subventionerat pris. Återkommande tema i verksamheten är återbruk, hållbarhet och att tillvarata egna och andras resurser. Ett långsiktigt tema och en ståndpunkt vi önskar fortsätta att utveckla. Vissa av Sporrens aktiviteter har återkommit eftersom de varit särskilt populära, i linje med Sporrens verksamhetsidé samt även inneburit ett bra komplement till arbetsgivarens hälsofrämjande arbete. Exempel på detta är yogakurser på Norrlands Kundaliniyogacenter, löpskolning, skapande av julgrupper på Forslunda och kreativitetsmässan. Nytt för mässan i år var att vi höll till en söndag i FIKA s lokaler i Väven med väldigt många besökare som fick avnjuta livemusik av Sensibelle under tiden som de tog del av alla utställares kreativa alster. Vi har även erbjudit olika former av föreläsningar och utlottning av biljetter till musik-, teater- och humorarrangemang. En rabattkväll ordnades tillsammans med Ekmans handelsträdgård och prova-på-tillfällen hos rabattställen som till exempel Nordic Military Training och Umeå Spa Hälsocenter. Under året har vi erbjudit kvällspromenad längs Umeälven på Backen med guide från Naturskolan. Vi har ökat andelen förmedlade aktiviteter av typen motionslopp och kostnadsfria aktiviteter, som exempelvis Utegympa i vänortsparken, Landstingets satsning på hälsa Hälsa 2020, Västerbottens museums Berättarworkshops samt Bio i parken. 2 (5)

3 Från och med i år kommer medlemmar kunna köpa rabatterade biobiljetter till SF-bio som går att köpa/hämta i Stadshusets reception. Luciafirande arrangerades traditionsenligt i samarbete med restaurang Översten och Backenskolans musikklass stod för det uppskattade Luciatåget. Under vårens Blodomlopp deltog Sporren med eget tält för att på ett positivt och hälsofrämjande sätt möta medarbetare (och medborgare) i Umeå kommun. Tältet var precis som tidigare välbesökt varför vi planerar för en repris även kommande år. Det var fler än 400 medlemmar som anmälde sig till Sporrens aktiviteter i egen regi under 2017 utöver det har vi förmedlat över 45 aktiviteter som arrangeras av andra, som till exempel Korpens gruppträningsprogram, Forslunda växtförsäljning, IKSU Alpin och Frilufts aktiviteter samt stugor att hyra i fjällvärlden. Under året har Sporren fortsatt arbetet med hemsidan och har under året ökat antalet regelbundna nyhetsprenumeranter med 25% jämfört med föregående år. Facebook och Instagram används parallellt för att öka dialogen med medlemmarna och även där har en ökning av antal följare skett. För att förenkla och underlätta den ekonomiska hanteringen både för medlemmar och Sporrens administration har föreningen endast Swish och bankgiro som betalningsmöjligheter, vilket underlättar bokföring och avstämning av betalningar. Sporren har medverkat vid kommungemensam introduktion för nyanställda medarbetare där friskvårdsutvecklare och kommunens hälsocoach håller kort information om Sporren och bjuder upp till dans (eftersom stillasittande är det nya röka!). Vi har även närvarat vid hälsoinspiratörsutbildningar för att sprida information om verksamheten och påminna dem om deras roll som Sporrenambassadörer. Ett av budskapen då är att uppmuntra alla att registrera sig som prenumerant på Sporrens webbplats, där all information om verksamheten samt pågående och kommande aktiviteter regelbundet publiceras. De uppmanas även inspirera och informera sina kollegor om att ta del av Sporrens utbud och följa oss på Facebook och/eller Instagram. En kväll under hösten träffades tidigare och nuvarande ledamöter i Sporren för en avtackning av Birgitta Lilja som då utsågs till Sporrens första Hederssporre. Birgitta fick bland annat ett diplom med hedersutnämnandet som tilldelades Birgitta för hennes mångåriga och målmedvetna arbete med att erbjuda hälsofrämjande och hållbara aktiviteter med mera till alla Umeå kommuns anställda. Sporren har som tidigare år tryckt upp medlemskort gällande i två år. För 2017 delades kort ut inom kommunens olika verksamheter. 3 (5)

4 Under året genomfördes sedvanligt en redovisning av Sporrens verksamhet i Centrala samverkansgruppen (CSG) och för Personalfunktionen/Arbetsmiljö & Hälsa. Sporren har även sett över utvecklingen mellan 2014 till 2017 för att söka goda exempel på uppmaning av stadsdirektören och kan konstatera att under dessa år har en hög grad av anpassning av verksamheten skett främst med anledning av föreningens halverade budget vid ingången av år Under samma period har Sporren trots det ökat utbudet av hälsofrämjande aktiviteter med 24% och ökat närvaro på sociala medier med 42% fler prenumeranter på hemsidans nyheter, 58% fler följare på Facebook och 21% fler följare på Instagram. Under denna period, vann även Sporren pris som Årets förening 2015 vilket ledde till att vi var värd för Sveriges kommuners fritids- och personalföreningars konferens i september Sporrens foldrar, Vad sporrar dig? och Rabattställen är framtagna för att sprida information om Sporren. Sedan hösten 2017 skickas utvärderingsenkäter till kursdeltagare för att komma åt fler förbättringsområden 1. Vi strävar efter att sporra medlemmarna till bättre hälsa och utmana den enskilde individen att själv ta reda på vad den mår bra av. För Sporrens aktiviteter i sin helhet, se bilaga 2. Samarbete Sporren strävar kontinuerligt efter att utveckla samverkansformer med lämpliga och relevanta aktörer inom många olika områden. Under 2017 har Sporren samarbetat med bland annat: Personalfunktionen/Arbetsmiljö och Hälsa Förutom medverkan i utbildningar anordnade av Arbetsmiljö & Hälsa, har Sporrens webbsida använts som hjälp för att sprida information om kommunens hälsofrämjande arbete och aktiviteter. Sporren samverkar kontinuerligt med hälsoutvecklare och hälsocoach och bland annat har en löparskolning genomförts under våren. Sporren har också medverkat i arbetet med aktiviteter för långtidssjukskrivna/daglediga och har för avsikt att också fortsättningsvis bidra inom detta område, då det ligger helt i linje med vår verksamhetsidé, målsättning och våra värderingar. Företag Sporren har idag 62 rabattställen 3. Många av våra avtalspartners och rabattställen ger medlemmarna möjlighet till rabatterade priser på kurser eller produkter. Ett par medlemskvällar har ordnats med olika teman utifrån respektive företags inriktning och aktuell årstid. 1 Bilaga 2 - Övergripande enkätresultat 2 Bilaga 3 - Sporrens aktiviteter Bilaga 4 - Folder Rabattställen 4 (5)

5 Föreningar Sporren har samarbetat med Umeå IK genom att sälja orienteringskartor för Skoj på Hoj, Dra åt skogen och Gång på gång samt med Umeå orienteringsklubbs Skogsluffen. Medlemskapet i Korpen har ifrågasatts till Korpens ledning, men vi fortsätter vårt goda samarbete som bland annat inneburit att vi förmedlat Korpens gruppträningstider samt ett fortsatt samarbete i och med Blodomloppet. KAF Personalföreningen Sporren är medlem i KAF (Kommunanställdas fritidsförbund). De organiserar kommunernas personalföreningar/-klubbar samt anordnar bl.a. riksmästerskap och årlig konferens som medlemskommuner kan delta i. Sporrens styrelseledamot Karin Öberg, fortsatte sitt deltagande i KAF s nationella styrelse, vilket ger möjlighet till ökad samverkan och påverkan. Inte minst genom ett landsomfattande nätverk för kunskaps- och erfarenhetsutbyte. Sporrenpensionär Kommunanställda fortsätter att vara medlem i Sporren även efter det att man gått i pension. För att nå dessa Sporrenpensionärer har vi startat en referensgrupp som diskuterar dels hur man på bästa sätt kan nå pensionärerna och dels vilka aktiviteter som kan locka denna grupp. Referensgruppen >60 kommer att medverka i verksamhetsplaneringen. Under året har medlemmar ur referensgruppen även deltagit i Sporrens större arrangemang. Avslutningsvis kan konstateras att vi detta verksamhetsår varit fullt bemannade med 0,75 tjänst. Vi har därför kunnat bedriva och även utveckla en verksamhet som vi är glada och nöjda över. Inte minst känner vi oss stolta över att vi fortsätter att erbjuda stor variation av aktiviteter och att Sporren är en stor del i Umeå kommuns arbete med att vara en attraktiv arbetsgivare. Ekonomi Sporrens ekonomi har omfattats av ett kommunalt bidrag på kr Ingående balans: kr ,49 Total budget: kr ,49 Ett resultat på: kr ,00 och tillgångar på kr ,49 Sporrens kostnader reduceras till viss del genom deltagarnas egenavgifter i olika aktiviteter. /Sporrens styrelse 5 (5)

Minnesanteckningar och protokoll från Sporrens möten finns på

Minnesanteckningar och protokoll från Sporrens möten finns på Årsberättelse 2016 Verksamhetsidé Personalföreningen Sporren är en ideell förening där kommunens personalpolitiska mål inom det hälsofrämjande området ska vara vägledande. Sporren ska verka för att stimulera

Läs mer

Årsberättelse Minnesanteckningar och protokoll från Sporrens möten finns på

Årsberättelse Minnesanteckningar och protokoll från Sporrens möten finns på Årsberättelse 2015 Verksamhetsidé Personalföreningen Sporren är en ideell förening där kommunens personalpolitiska mål inom det hälsofrämjande området ska vara vägledande. Sporren ska verka för att stimulera

Läs mer

SAMMANFATTNING Sporren har under året ordnat för medlemmar att prova mycket hälsosamt och lärorikt för både kropp och knopp.

SAMMANFATTNING Sporren har under året ordnat för medlemmar att prova mycket hälsosamt och lärorikt för både kropp och knopp. SAMMANFATTNING Sporren har under året ordnat för medlemmar att prova mycket hälsosamt och lärorikt för både kropp och knopp. Bland annat har Sporren erbjudit besök på Umevatoriet med familjemedlemmar,

Läs mer

Protokoll Årsmöte 2013

Protokoll Årsmöte 2013 Protokoll Årsmöte 2013 www.sporren.info Datum: 2013-02-25 Plats: Stadshuset/Ryttmästaren Tid: 17.00-18.00 Närvarande: Helene Hopfgarten, Birgitta Lilja, Catharina Hedlund-Östman, Tordleif Hansson, Monica

Läs mer

www.sporren.info Personalföreningen Sporren Verksamhetsberättelse 2007

www.sporren.info Personalföreningen Sporren Verksamhetsberättelse 2007 Verksamhetsidé Personalföreningen Sporren ska vara en ideell förening där kommunens personalpolitiska motiv ska vara vägledande. Sporren ska verka för att stimulera och skapa förutsättningar för anställda

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

ÖVERGRIPANDE VERKSAMHETSPLAN GRRC

ÖVERGRIPANDE VERKSAMHETSPLAN GRRC ÖVERGRIPANDE VERKSAMHETSPLAN GRRC - 2019 Medlemmar Medlemskapet är ett krav för att delta i kursverksamheten. Kurser Verksamheten indelas i två terminer, vår och höst. Kurser som erbjuds är Bugg, Fox,

Läs mer

Medlemsföreningens styrelse

Medlemsföreningens styrelse Medlemsföreningens styrelse På ett medlemsföreningsårsmöte (läs dokumentet Medlemsföreningsårsmöte ) beslutar medlemmarna vilka som ska sitta i medlemsföreningens styrelse under ett år framåt. Det måste

Läs mer

ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen)

ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen) ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen) 1 INLEDNING 1.1 SYFTE Syftet med organisationsguiden (guiden) är att ge föreningens medlemmar och funktionärer en samlad information om hur föreningen

Läs mer

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping Årsmöteshandlingar årsmöte 2018-01-25 Feministiskt initiativ Linköping Innehåll Dagordning... 2 Årsberättelse Feministiskt initiativ Linköping 2017... 3 Resultaträkning för 2017 Feministiskt initiativ

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2009

Verksamhetsberättelse för 2009 1 Verksamhetsberättelse för 2009 Styrelse Ordinarie ledamöter Margareta Ljungström KLK ordförande Ing-Marie Jungegård TSF sekreterare Carina Klang Svensson SOC kassör Lena Andersson TSF Carina Alvén KFF

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Vision Bromma sdf INLEDNING Den 2 september 2011 bytte SKTF namn till Vision och sektionen i Bromma bytte därmed även namn till Vision Bromma sdf vid ett medlemsmöte den 9 november 2011. Under 2011 har

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2012

Verksamhetsberättelse för 2012 1 Verksamhetsberättelse för 2012 Styrelse Ordinarie ledamöter Lena Andersson TSF ordförande Lisbeth Hultin TSF vice ordförande Ing-Marie Jungegård TSF sekreterare Carina Klang Svensson TSF kassör Inger

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten

Läs mer

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015 Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Årsmöte torsdagen den 8 oktober 2014 i samband med dansen. Plats: Södermalmshemmet Dagordning:

Läs mer

Studentradion i Sverige Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2017 FÖRSLAG TILL ÅRSMÖTE

Studentradion i Sverige Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2017 FÖRSLAG TILL ÅRSMÖTE Studentradion i Sverige Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2017 FÖRSLAG TILL ÅRSMÖTE 2016-10-29 1 Fokusområden 1. Verka för att vara en ekonomiskt och organisatoriskt stabil organisation a. Skapa rutiner

Läs mer

Huvudmålen är ofta formulerade visionärt, för att sedan brytas ned i delmål och i största utsträckning också i mätbara mål.

Huvudmålen är ofta formulerade visionärt, för att sedan brytas ned i delmål och i största utsträckning också i mätbara mål. Sidan 13 av 21 Verksamhetsplan 2016 Det är dags för ett nytt år! Årets verksamhetsplan bygger på samma grund som föregående år. För att tydliggöra vad det är som skall uppnås med distriktets verksamhet

Läs mer

En vanlig vecka i MalMö

En vanlig vecka i MalMö En vanlig vecka i Malmö Foto: Eva Klamméus I början av april 2006 sändes brev och enkät till ideella och kommersiella arrangörer inom kultur- nöjes- och idrottslivet i Malmö. Syftet med undersökningen

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Söndag 25 febrauri, HSO i Umeå ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH RUTINER VID ÅRSMÖTET...

Läs mer

Verksamhetsplan för. Isaberg Golfklubb

Verksamhetsplan för. Isaberg Golfklubb Verksamhetsplan för Isaberg Golfklubb 2012 Inledning Verksamhetsplanen är ett dokument som behandlar kort- och långsiktiga mål och aktiviteter, samt vision och strategier. Syftet med dokumentet är att

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2012 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 för FUB Dalarna

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 för FUB Dalarna 1 Verksamhetsberättelse 2015 för 2 Verksamhetsberättelse Ordförande Lars Jalkevik Falun Vice ordförande Ann-Sofie Eriksson Borlänge Kassör Thord Öberg Borlänge (adjungerad) Sekreterare Lillemor Wass Ovansiljan

Läs mer

Plats och tid: Parlatoriet kl Beslutande:

Plats och tid: Parlatoriet kl Beslutande: [Skriv text] Vision avd 052 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1(6) Plats och tid: Parlatoriet 2012-03-14 kl. 14.00-16.45 Beslutande: Anmält förhinder: Anne-Sofie Koivisto Jan Viinikainen Susanne Hägglund Berith

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 30 januari 2015 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

Nordpols stadgar. Kapitel 1 - Föreningens namn 1. Föreningens namn är Nordpol.

Nordpols stadgar. Kapitel 1 - Föreningens namn 1. Föreningens namn är Nordpol. Nordpols stadgar Kapitel 1 - Föreningens namn 1. Föreningens namn är Nordpol. Kapitel 2 - Föreningens syfte och målsättning 2. Nordpol är en ideell politiskt- och religiöst obunden studerandeförening vars

Läs mer

Plats: Borlänge, Blå rummet Tid: 10.00-15.00 Lämnat återbud: Helena, Lennart, Herman, Joakim och Linda

Plats: Borlänge, Blå rummet Tid: 10.00-15.00 Lämnat återbud: Helena, Lennart, Herman, Joakim och Linda Protokoll styrelsemöte 2013-04-23 Plats: Borlänge, Blå rummet Tid: 10.00-15.00 Lämnat återbud: Helena, Lennart, Herman, Joakim och Linda 1) Mötets öppnande Mikke förklarar mötet öppnat 2) Närvarande Staffan,

Läs mer

Biblioteket verkar i olika sammanhang och ska vara en klok, spännande och intressant samarbetspartner både i närområdet och utanför.

Biblioteket verkar i olika sammanhang och ska vara en klok, spännande och intressant samarbetspartner både i närområdet och utanför. 1 Inledning 1.1 VISION, VÄRDEGRUND OCH VERKSAMHETSIDÉ Lindängenbiblioteket ska vara en attraktiv mötesplats som tidigt bygger relationer med närområdets medborgare och stödjer dessa till lärande, utveckling

Läs mer

Dagordning årsmöte. Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb. Datum: Tid: 19:00. Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande

Dagordning årsmöte. Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb. Datum: Tid: 19:00. Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande Dagordning årsmöte Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb Datum: 2019-03- 19 Tid: 19:00 Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande 2 Val av mötesordförande 3 Val av mötessekreterare 4 Val av

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2014 1 Förtroendevalda Sekreterare: Lena Lindbäck Suppleant: Martina Bergman Ledamot, Vice ordförande: Ulf Kvist Suppleant: Jesper Andersson Kassör: Börje Ulander Ordförande: Göran

Läs mer

Personalförening. Jämtlands läns landsting

Personalförening. Jämtlands läns landsting Personalförening Jämtlands läns landsting Arbetsgruppen för föreningens bildande: Gunilla Lirell, Lena Sollander Lundh, Jan Lemnert, Helene Olsson, Lisa Bengtsdotter, Inger Lindholm, Annika Fahlvik, Eva

Läs mer

Dansförening kallelse

Dansförening kallelse Dansförening kallelse 170531 Välkommen på årsmöte och start av en social dansförening 170613 kl 19-21! Vi startar igång föreningen med dagordningen på nästa sida. Vi fikar sedan och diskuterar i de arbetsgrupper

Läs mer

SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00

SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00 SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00 Plats: SV:s lokaler, Fabriksgatan 8, Örebro Innehållsförteckning Sid Föredragningslista 1 Styrelsen 2 Revisorer 2 Verksamhet 2 Seniorfestivalen 2 SeniorNet

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015. Personalföreningen Region Jämtland Härjedalen. Ansvarig: Jonas Törngren

Verksamhetsberättelse 2015. Personalföreningen Region Jämtland Härjedalen. Ansvarig: Jonas Törngren Verksamhetsberättelse 2015 Personalföreningen Region Jämtland Härjedalen Ansvarig: Jonas Törngren Verksamhetsberättelse 2015 Personalföreningen RJH 2(11) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING... 3 2 SYFTE MED

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2017-2019 Friskis&Svettis Halmstad Friskis&Svettis Halmstad Friskis&Svettis är en idrottsförening med anslutning till Riksidrottsförbundet och består av 159 ideella föreningar. Varje förening

Läs mer

Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte 2009-03-08

Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte 2009-03-08 Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte Närvarande: Katarina Swahn (ordförande), Marie Fredlundh, Inger Karlsson, Anna Carlfors Tingstedt, Lotta Vig, Annika Sahl-Kadar och

Läs mer

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Malmö mot Diskriminering Stadgar för Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Antagna vid årsmöte 2010-09-22 STADGAR Malmö mot Diskriminering Malmö

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN 1 Innehållsförteckning 1. FYRISGÅRDEN, MÖTESPLATSEN FÖR ALLA... 3 1.1 VERKSAMHETSIDÉ... 3 1.2 LEDORD... 3 1.3 FYRISGÅRDENS ÖVERGRIPANDE MÅL ENLIGT STADGARNA

Läs mer

Medarbetarskap i Umeå kommun

Medarbetarskap i Umeå kommun Medarbetarskap i Umeå kommun Vi tar ansvar och visar engagemang för det egna och det gemensamma uppdraget www.umea.se/kommun 2 Inledning Vi som arbetar i Umeå kommun har ett viktigt uppdrag: att bidra

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN

VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN 1. FYRISGÅRDEN, MÖTESPLATSEN FÖR ALLA 1.1 VERKSAMHETSIDÉ Fyrisgården är en ideell förening som anordnar fritidsaktiviteter med mera för alla åldrar. Verksamheten

Läs mer

Verksamhetsplan 2016. Beslutad av årsmötet 2015

Verksamhetsplan 2016. Beslutad av årsmötet 2015 Verksamhetsplan 2016 Beslutad av årsmötet 2015 Verksamhetsplan 2016 Det här är vår verksamhetsplan för 2016. Den är en viktig riktlinje för de aktiva och anställda inom vår organisation och pekar ut tydliga

Läs mer

Medarbetarskap i Umeå kommun. Vi tar ansvar och visar engagemang för det egna och det gemensamma uppdraget

Medarbetarskap i Umeå kommun. Vi tar ansvar och visar engagemang för det egna och det gemensamma uppdraget Medarbetarskap i Umeå kommun Vi tar ansvar och visar engagemang för det egna och det gemensamma uppdraget Inledning Vi som arbetar i Umeå kommun har ett viktigt uppdrag: att bidra till ett gott liv i Umeå

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 31 januari 2014 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009

Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009 Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009 Tyresö Förenings Råd till gagn för Tyresös kultur- och idrottsliv Så här har föreningsrådet tagit form Under en föreningskonferens till Åland

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006 Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare verksamhetsåret 2006 Styrelsen för YSS har under verksamhetsåret varit: fredag den 24 augusti 2007 Ordföranden fram till årsmötet i Skövde

Läs mer

Vision Stockholms stads avdelningsstyrelse är motpart till arbetsgivaren på kommunövergripande

Vision Stockholms stads avdelningsstyrelse är motpart till arbetsgivaren på kommunövergripande / Sektion 01/ Rinkeby-Kista Verksamhetsberättelse 2016 Vision Rinkeby-Kista Avdelning 300 sektion 01 Vision är en vertikal fackförening som i första hand organiserar tjänstemän på alla nivåer i stadens

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 PROFESSIONSFÖRENINGEN NUTRITIONISTFÖRENINGEN Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 Bilagor till verksamhetsberättelsen: 1) Verksamhetsplan 2014 2) Projektsammanställning för fokusprojektet Kvalitetssäkring

Läs mer

Verksamhetsberättelse Distriktungdomssektionen 2012

Verksamhetsberättelse Distriktungdomssektionen 2012 Verksamhetsberättelse Distriktungdomssektionen 2012 Innehållsförteckning Ordförande har ordet 3 DUS STYRELSEN 2012 4 SAMMANTRÄDEN UNDER ÅRET 4 DUS VERKSAMHET UNDER 2012 5 DUS årsmöte 5 US-campen 5 Vi i

Läs mer

Strategi för Agenda 2030 i Väst,

Strategi för Agenda 2030 i Väst, Partnerskap för genomförande av de Globala målen i Västsverige Detta dokument tar sin utgångspunkt i visionen om ett Västsverige som är i framkant i partnerskap för genomförande av de Globala målen, och

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013 Styrelsen har bestått av Ordförande Eva-Lena Blom Vice Ordförande Ingegärd Rådström Sekreterare ViviAnn Labba Kassör Trine Amundsen Ledamöter Helena

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Lördag den 21 februari 2015 kl 14.00, The Guitars ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte Protokoll fört vid Ireortens Biodlarförenings styrelsemöte 2014-03-24 Plats: Naturskolan i Ire Närvarande: Hans Erlandsson Anna Erlandsson Lars Nilsson Nils-Erik Svensson Bengt Eriksson Göran Åstrand 1

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2014 Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2014 Styrelse Ordförande Vice ordförande Studieorganisatör Sekreterare Kassör Övriga ledamöter Suppleanter:

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2013 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2010

Verksamhetsberättelse för 2010 1 Verksamhetsberättelse för 2010 Styrelse Ordinarie ledamöter Maria Skarnehall Lövgren KFF ordförande Ing-Marie Jungegård TSF sekreterare Carina Klang Svensson SOC kassör Lena Andersson TSF Lillemor Ekberg

Läs mer

Föreningsworkshop 2015 Vä V lk l o k mm m e m n

Föreningsworkshop 2015 Vä V lk l o k mm m e m n Föreningsworkshop 2015 Välkommen Program 17.30 Middag 18.15 Inledning c:a 18.30 Styrelsen jobbar enskilt 21.00 Släcks ljuset Målbild Avveckla eldsjälen Fler som bidrar En vanlig förening/styrelse Roll/

Läs mer

Styrelsemöte för ViS Lernia, Stockholm 2008-06-12

Styrelsemöte för ViS Lernia, Stockholm 2008-06-12 Styrelsemöte för ViS Lernia, Stockholm 2008-06-12 Deltagare Ronny Spångberg ordförande Katharina Sjögren Edström vice ordförande Annika Ramsell kassör Jussi Koreila vice kassör Jonas Jonsson vice sekreterare

Läs mer

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar Årsmöte 2014 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2014 Dagordning årsmöte 2014-11-19 Alnarp

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer

Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer STYRELSE Styrelsen väljs av medlemmarna på föreningsstämman. 1.8 Valbar till förtroendeuppdrag. Röstberättigad medlem, enligt 5.3,

Läs mer

Arbetsplan. Förslag planering:

Arbetsplan. Förslag planering: Arbetsplan Vi använder följande referenslitteratur: Civilförsvarsförbundets egna skrifter samt, om cirkeldeltagarna vill, även boken Styrelsearbete i ideella föreningar författad av David Gustafsson. Sammankomst

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Holmsund brukshundklubb

Verksamhetsplan 2017 Holmsund brukshundklubb Verksamhetsplan 2017 Holmsund brukshundklubb VISION OCH MÅLBESKRIVNING VISION Holmsund Brukshundklubb är en klubb där alla medlemmar är välkomna att trivas och utvecklas oavsett mål med hundägandet. Allt

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015 Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015 Närvarande: Karin Andersson, ordförande Agneta Lindmark, sekreterare Elisabeth Wallenbring, ledamot Monica Rohland, ledamot Carolina

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2017-2019 Organisationsnummer: 883201-3513 Vision Riksteatern Dalarna vågad viktig kulturkraft Övergripande mål Att främja och stödja aktuell och professionell scenkonst för alla och överallt

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 2015-01-25 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

Skellefteå Älvdals styrelse/ LAG

Skellefteå Älvdals styrelse/ LAG Skellefteå Älvdals styrelse/ LAG Möte nr: 1 Plats: Kommunhuset, Norsjö Tid: 15 oktober 2015, kl. 13.00 16.00 Närvarande: Ingrid Ejderud Nygren Ulrika Renström Per-Ove Lööv Dorina Larsson Peder Johansson

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011.

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Styrelsen för Scenkonst Kalmar lämnar härmed följande rapport för året 2011. 1 Styrelsens sammansättning Ordinarie ledamöter:

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Föreningen för Kognitivt Stöd - FKS verksamhetsåret 2014

Verksamhetsberättelse för Föreningen för Kognitivt Stöd - FKS verksamhetsåret 2014 Verksamhetsberättelse för Föreningen för Kognitivt Stöd - FKS verksamhetsåret 2014 Styrelsen för FKS med organisationsnummer 802411-2636 ger här sin redovisning för år 2014. Föreningens verksamhetsår är

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2014-10-26 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands scoutkårer så att de kan

Läs mer

Juridiska föreningen vid Umeå universitet

Juridiska föreningen vid Umeå universitet Juridiska föreningen vid Umeå universitet Om föreningen 1. Juridiska föreningen vid Umeå universitet är en underförening till samhällsvetenskapliga sektionen (Samsek) och ytterst till Umeå studentkår (US).

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 Alingsåsavdelningen

Verksamhetsberättelse 2016 Alingsåsavdelningen Verksamhetsberättelse 2016 Alingsåsavdelningen Vision 2016 Avdelning 094 Avdelningens förtroendevalda arbetade under året med att förnya och förbättra det lokala fackliga arbetet. Styrelsen har tagit fram

Läs mer

Stadgar. för Kullaledens vänner förening

Stadgar. för Kullaledens vänner förening Stadgar för Kullaledens vänner förening Föreningen bildad Den 11 november 2014 1 Föreningens syfte och mål Kullaledens Vänner är en ideell, oberoende förening som har till ändamål att värna om Kullaledens

Läs mer

Arbetsordning. Version

Arbetsordning. Version Version 1.1 2011-11-19 ALLMÄNT Denna arbetsordning har antagits av Bohusläns klätterklubbs (BKK) styrelse den 2011-11- 19. Den skall fastställas på nytt vid styrelsens första ordinarie sammanträde efter

Läs mer

Anställningsförmåner i landstinget

Anställningsförmåner i landstinget 1(5) Anställningsförmåner i landstinget Vi erbjuder dig ett meningsfullt och utvecklande arbete Landstingets vision är att Norrbottningen ska leva ett rikt och utvecklande liv i en region med livskraft

Läs mer

Tips och råd hur du synliggör Försvarsförbundet på din arbetsplats. - guide för dig med fackligt uppdrag. Att synas.

Tips och råd hur du synliggör Försvarsförbundet på din arbetsplats. - guide för dig med fackligt uppdrag. Att synas. Tips och råd hur du synliggör Försvarsförbundet på din arbetsplats - guide för dig med fackligt uppdrag Att synas på arbetsplatsen Välkomstpaketet till nyanställda: foto: Sören Andersson Broschyr om förbundet

Läs mer

Verksamhetsberättelse sektion 06 2013

Verksamhetsberättelse sektion 06 2013 Region Skåne Verksamhetsberättelse sektion 06 2013 Region Skåne Sektionen har att ansvara för medlemmarna inom förvaltningarna Skånes Universitetssjukhus, lasarettet i Landskrona och lasarettet i Trelleborg.

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015 Verksamhetsplan Medicine Studerandes Förbund Stockholm Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på att tillvarata

Läs mer

Protokoll från sammanträde med barn- och ungdomsutskottet

Protokoll från sammanträde med barn- och ungdomsutskottet PROTOKOLL Justeringsdatum 2005-09-07 1 (5) Ledningsenheten Kansliavdelningen/ 2005-09-06 BU 4/05 Protokoll från sammanträde med barn- och ungdomsutskottet Tid Tisdagen den 6 september kl. 14.00-16.10 Plats

Läs mer

Stadgar för Hallands traktorpullingklubb

Stadgar för Hallands traktorpullingklubb Organisationsnummer 8024186622, nedan kallad Föreningen Föredragna på årsmötet den 23 januari 2016 Fastställda av extra årsmöte den 13 februari 2016 1 Namn och inriktning Föreningen Hallands är en ideell

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

Styrelsearbete i lokalförening 2015-04-29

Styrelsearbete i lokalförening 2015-04-29 Styrelsearbete i lokalförening 2015-04-29 Detta dokument innehåller förslag på hur det grundläggande arbetet inom STHFs lokalföreningar kan bedrivas. Inledningsvis hänvisas i första hand till Stadgar för

Läs mer

Varberg kommuns Personalförening Koman Å R S B E R Ä T T E L S E

Varberg kommuns Personalförening Koman Å R S B E R Ä T T E L S E Varberg kommuns Personalförening Koman 2013 Å R S B R Ä T T L S De senaste åren har vi i styrelsen medvetet arbetat med att nå fler medlemmar. Genom att använda ombud, delta på introduktionsdagarna för

Läs mer

Verksamhetsplan. Skolmatsakademin 2016-2017. Beslutad av Skolmatsakademins Styrgrupp: Datum: Ort :

Verksamhetsplan. Skolmatsakademin 2016-2017. Beslutad av Skolmatsakademins Styrgrupp: Datum: Ort : Verksamhetsplan Skolmatsakademin 2016-2017 Beslutad av Skolmatsakademins Styrgrupp: Datum: Ort : 1. Vision & Strategi Skolmatsakademins vision är att på ett inspirerande sätt grundlägga sunda och hållbara

Läs mer

DUS ordnar träffar och aktiviteter för ungdomar som är aktiva inom distriktens klubbar.

DUS ordnar träffar och aktiviteter för ungdomar som är aktiva inom distriktens klubbar. VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR DISTRIKTETS UNGDOMSSEKTION 2010 DUS STYRELSEN 2010 UPPDRAG OCH VERKSAMHET Ordförande Vice ordf. Sekreterare Vice sekr. Kassör Övriga ledamöter Karolina Peterson Louise Bergström

Läs mer

Matfors IF Verksamhetsplan 2014. MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18

Matfors IF Verksamhetsplan 2014. MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18 MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18 Inledning Styrelsen som valdes på årsmötet 2013 bestod av samma personer som arbetade i styrelsen 2012. Vi

Läs mer

Verksamhetsplan och Arbetsordning för

Verksamhetsplan och Arbetsordning för Verksamhetsplan och Arbetsordning för Villaägarna i Malmö Antagen av styrelsen 2009-03-17 Reviderad senast 2010-12-08 1 (8) I texten nedan kallade: Villaägarna i Malmö (ViM) Regionkontor (RK), Regionstyrelsen

Läs mer

Personalpolitiskt Program

Personalpolitiskt Program Personalpolitiskt Program Landskrona kommuns personalpolitiska målsättning Kommunens personalpolitik är ett strategiskt medel för att kunna ge kommunens invånare omvårdnad, utbildning och övrig samhällsservice

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 31 MARS 2015 KL 1800 LINKÖPINGS STADSHUS

VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 31 MARS 2015 KL 1800 LINKÖPINGS STADSHUS Foto: Charlotte Nordahl, publicerad under Creative Common licens VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 31 MARS 2015 KL 1800 LINKÖPINGS STADSHUS Kvällens program Inledning Mötesförhandlingar Återblick 20 år med föreningen

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 för Brottsofferjouren Mellersta Skåne

Verksamhetsplan 2018 för Brottsofferjouren Mellersta Skåne Verksamhetsplan 2018 för Brottsofferjouren Mellersta Skåne Organisation: Brottsofferjouren Mellersta Skåne är en av landets 79 lokala brottsofferjourer och ger stöd i kommunerna Lund, Eslöv, Höör, Hörby,

Läs mer

Protokoll 1001,från konstituerande möte med föreningen Förbundet Norrlandet.se 2010-02-01

Protokoll 1001,från konstituerande möte med föreningen Förbundet Norrlandet.se 2010-02-01 Protokoll 1001,från konstituerande möte med föreningen Förbundet Norrlandet.se 2010-02-01 Deltagare: Böna Hembygdsförening genom Sven-Erik Ekdahl Böna Tennisklubb genom Lars Olsson Harkskärsföreningen

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14

Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14 Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14 Förslag till dagordning för årsmötet Celiakiföreningen i Uppsala län Lördagen den 6 februari 2016 på Kungsgatan

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte med Sölvesborgs Brukshundklubb, MÖTE 4

Protokoll fört vid styrelsemöte med Sölvesborgs Brukshundklubb, MÖTE 4 Protokoll fört vid styrelsemöte med Sölvesborgs Brukshundklubb, MÖTE 4 Datum: 20130618 Tid: 18.30 Plats: Klubbstugan Närvarande: Alf Karlström Bengt Jonsson Ingrid Lundh Ingela Brandt Jerker Jeppsson Ida

Läs mer

UTBILDNINGAR & SEMINARIER

UTBILDNINGAR & SEMINARIER UTBILDNINGAR & SEMINARIER HÖSTEN 2016 - VÅREN 2017 Att utveckla styrelsens kompetens löpande - är en investering för hela bostadsrättsföreningen KUNSKAP ÄR VÄGEN TILL DET GODA BOENDET! Vägen till utveckling

Läs mer

Medlemmar: Sista december, 31/ hade vi 181 betalande medlemmar.

Medlemmar: Sista december, 31/ hade vi 181 betalande medlemmar. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Föreningen Freija Roslagens företagarkvinnor Styrelsen Styrelsen för Freija Roslagens företagarkvinnor, lämnar härmed sin verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015 Styrelsen,

Läs mer

Verksamhetsplan År

Verksamhetsplan År Verksamhetsplan År 2017-2018 1. Målsättning Riksföreningen för sjuksköterskor inom urologi är en politiskt obunden förening med humanistisk grundsyn. "Riksföreningen för sjuksköterskor inom urologi" är

Läs mer

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Borlänge

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Borlänge Verksamhetsplan 2019 Friskis&Svettis Borlänge Genom att engagera, samarbeta och synas kommer vi att växa och bli fler. Fyra långsiktiga mål pekar ut hur vi ska röra oss mot 2022 Vi inspirerar till mer

Läs mer

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag.

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag. INTRODUKTIONSPROGRAM FÖR NYA FÖRTROENDEVALDA INOM FÖRENINGEN SOCIAL OMSORG (FSO) Grattis till ditt nya förtroendeuppdrag inom FSO Vi hoppas att du ska trivas i ditt nya uppdrag och känna dig välkommen

Läs mer

Scouterna Västmanland

Scouterna Västmanland Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplanen föreslås av distriktsstyrelsen och fastställdes av distriktsstämman 2013-10-19 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer