Månadsuppföljning, BUN. Skived grundskola December 2018

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Månadsuppföljning, BUN. Skived grundskola December 2018"

Transkript

1 Månadsuppföljning, BUN Skived grundskola December 2018

2 Innehållsförteckning 1 Månadsrapport Verksamhetsbeskrivning Driftredovisning per enhet Budgetavvikelse Åtgärder med anledning av budgetavvikelse Överenskommelse förvaltning/politik Vad händer på din enhet närmaste månaden Skived grundskola, Månadsuppföljning, BUN 2(10)

3 1 Månadsrapport Här kan man skriva en inledande text om så önskas Under verksamhetsåret följs kommunens ekonomi upp kontinuerligt via månadsrapporter. Den innehåller aktuell information om det ekonomiska läget och prognoser för hur man tror att årets bokslut kommer att se ut. De ekonomiska rapporterna behandlas i nämnden och kommunstyrelsen. Rektorer och enhetschefer träffar förvaltningschef, samordnare/enhetschef och controller månadsvis för att gå igenom utfall och prognos för helåret. Nämndens ordförande deltar också några tillfällen under året. Budgetansvariga uppmanas arbeta aktivt med anpassning av verksamheterna så att respektive budget hålls. Skived grundskola, Månadsuppföljning, BUN 3(10)

4 2 Verksamhetsbeskrivning Grundfakta/verksamhetsbeskrivning Fyll i följande information (exempel visas nedan): Resultatenhet: Ullerud förskola och Olsäter skola Period: 2017 Budgetansvarig: Rektor och förskolechef Jennie Lindman Resultatenhet: Skived grundskola Period: december 2018 Budgetansvarig: Rektor Madeleine Berglund Antal årsarbetare för enheten Januari April Augusti Antal barn på enheten fritids Budgetram SEK Förskola Skola Gemensamt Total summa kr kr kr Skived grundskola, Månadsuppföljning, BUN 4(10)

5 3 Driftredovisning per enhet Verksamhet T.o.m. innevarande månad Helår Nr Namn Verkligt utfall Avvikelse mot budget Förskola Verksamhetspengar Projekt Fritidshem Förskoleklass BUN förvaltning Skolexpedition Ledningspersonal Skolhälsovård Psykolog och kurator Vaktmästare Undervisning Verksamhetspengar Särskilt stöd Specialistkompetens Kompetensutveckling Ensamkommande barn IT-gem. nämd förd. kostn Summa Summa skola Budget Prognos Avvikelse Skived grundskola, Månadsuppföljning, BUN 5(10)

6 4 Budgetavvikelse Fyll i följande information: 6/2-19 Kommentera avvikelserna mot budget. Förklara avvikelserna och vad de beror på, jämför utfall/skillnad mot förra månaden, är trenden positiv/negativ framöver. Underskottet på särskilt stöd beror på att vi har resursförstärkningar kring elever i behov av säsrskilt stöd enligt Skollagen. Det särskilda stödet ges även under fritidshemstid för de elever som behöver det. Våra lokaler kräver en viss utökning av bemanning då vi inte slå samman fritidsgrupper för då de inte plats. Vårt minus på fritidshem består till vis del av detta samtidigt som vi också inte lagt rätt konto dvs en del ska ligga på förskoleklass. Fritidshem och förskoleklass går dock gemensamt back utifrån ovanstående. Minuset på undervisning handlar om samma saker som ovan. Ser en stor risk att måluppfyllelsen påverkas negativt om dessa insatser tas bort helt och hållet. 23/11-18 Vår skolområde har ett gott socio-ekonomiskt index, vilket inte ger oss några tilldelade medel utifrån det. Det visar dock inte hur verkligheten ser ut. Vi har många barn utan och med diagnoser (medicinska, neuro-psykiatriska) som är i behov av särskilt stöd enligt Skollagen. Ska de få en rimlig chans att nå måluppfyllelse behöver vi sätta in särskilt stöd. I årets budget har vi inte heller blivit tilldelade några medel gällande specialistkompetens medans vi har elever som är i behov av det. Våra lokaler har också stor påverkan hur vi kan organisera oss. Vi har flera byggnader, bland annat våra smågårdar, som inte ger möjlighet till sammanslagning av grupper större delen av dagen. Det är på morgonen fram till ca 7.15 och på eftermiddagen från ca 16.45/17.00 som vi t.ex. kan slå samman fritidshemmen. Det gör att vi behöver en något utökad bemanning. Detsamma gäller antalet elever. Vi har en del grupper som kan synas små men om vi skulle slå samman dem blir de för stora. Skived grundskola, Månadsuppföljning, BUN 6(10)

7 5 Åtgärder med anledning av budgetavvikelse Fyll i följande information: Vilka åtgärder (konkreta) kommer du att vidta för att hålla budget (glöm inte ange när de ska vara vidtagna - kort -och långsiktiga åtgärder, vilken effekt i kronor förväntas de ge) Vad behöver nämnden/politiken veta för att förstå hur åtgärderna påverkar verksamheten (konsekvenser, beakta barnperspektivet) 6/2 Vi har gjort förslag på anpassningar i budget En till två lärare. En obehörig fritidspedagog Tre resurspersoner Vi håller inne med kr under läsåret på kompetensutveckling. Utvecklingspedagog per månad Skolbibliotek per månad Vi är två parallella, våra grupper är inte stora i antal men de skulle bli för stora om vi skulle slå ihop dem. Enda möjliga sammanslagningen är eventuellt våra blivande tvåor som då skulle bli 28. Vid eventuell inflytt blir den för stor samtidigt som det naturligtvis också kan ske utflytt. Egentligen vill jag inte göra det här inför åk 2 utan kanske inför åk 4. Om vi gör sammanslagningen tänker jag behålla båda behöriga lärarna men då kunna spara in på resursperson. Det kommer innebära att vårt spårtänk spricker för den här årsgruppen. Det frigör då ett klassrum på en av smågårdarna vilket gör att en av blivande treor skulle kunna vara kvar istället för att gå upp till Gammelgården. Vilket i sin tur skulle innebära att vi inte behöver göra om lokaler på G1 inför nästa läsår. I augusti kommer en behörig lärare i fritidshem tillbaks efter föräldraledighet vilket gör att en obehörig fritidspedagog blir övertalig. Ser det möjligt att ta bort tre resurspersoner, ett avtal löper ut den 7/6-19. De övriga två kan avslutas när beslut, översyn mm är genomförda. Ser möjligheten till att avsluta en ev. två lärare. Ett avtal löper ut i juni 2019, ett avtal löper ut i december Det avtal som löper ut i december är vår textilsslöjdslärare som håller på med sin utbildning, det är svårt att rekrytera slöjdlärare så det avtalet vill jag förlänga. Övriga lärare är tillsvidare anställda, har en lärare som är obehörig. För att vända på alla stenar har jag också räknat på vad det skulle innebära att säga upp utvecklingspedagogen, vilket i sig inte är det optimala. Detsamma gäller vårt skolbibliotek, som vi är väldigt stolta över dessutom något vi ska ha enligt skollagen. 23/11-18 Skived grundskola, Månadsuppföljning, BUN 7(10)

8 Vi har påbörjat arbetet med nästa läsårs organisation. Jag kan se att vårt nya verktyg i Stratsys gällande beamnningsplanering är en god hjälp. Vi har elever som är i behov sv särskilt stöd som kommer att gå vidare till högstadiet. Kan också se andra möjligheter att lägga lärarans scheman. Vi behöver förbättra likvärdigheten. Det kommer troligtvis att leda till ett minskat resursbehov. Skived grundskola, Månadsuppföljning, BUN 8(10)

9 6 Överenskommelse förvaltning/politik Fyll i följande information: Kommentarer från uppföljningsmötet Skived grundskola, Månadsuppföljning, BUN 9(10)

10 7 Vad händer på din enhet närmaste månaden Fyll i följande information: Kommande event Temadagar/veckor Särskilda insatser/arbete Informationen ovan gäller enbart den närmaste månaden Vi fortsätter med vårt utvecklingsområde på skolenheten som vi flätar samman med vårt kommungemensamma: Hur utvecklar vi vårt arbete med: elevsyn arbetssätt relationer för att nå vår vision? Vi har syftet att: Skapa tid för enskild och gemensam reflektion kring vår undervisning. Vad, hur, varför? Kvalitetsarbete i praktiken. Erfarenhetsutbyte. Gemensam begreppsförståelse samt att ta del av aktuell forskning. Våra mål är: En levande vision. Skivedsskolan är en skola. Samsyn kring vår elevsyn samt gemensamma arbetssätt. 23/11-18 Det pågår ett hälsofrämjande och förebyggande skolutvecklingsarbete både kommunövergripande men också lokalt. Vårt egna inre med fokus på aktionsforskning och reflektion i arbetslagen ser vi som en långsam utvecklingsprocess. VI försöker väva in det kommunövergripande i det arbetet så att inte känslan av att det blir för mycket tar överhanden. Jag ser att det arbete som Ulla Wiklund påbörjat går väldigt bra ihop med vårt inre, hon lyfter reflektion och processer. Vi har förmånen att ha några elever ifrån våra åk 6 or som deltar i Kulturcrew. De gör ett väldigt gott arbete och lär sig mycket som de kan vara med och bidra med både hos oss och för övrigt. Tyvärr har vi haft en period med ökad skadegörelse i form av nedkastade takpannor, förstörda cyklar och eldningsförsök. Det har lett till att vi kontaktat vår säkerhetskoordinator och hon kommer till oss nästa vecka. Då ska vi planera hur vi kan ge våra elever ökad förståelse och kunskap omkring säkerhetsfrågor. Vi har också fått utökade skyddsronder från Securitas. Hoppas också att fastighet kan bidra med bättre belysning. Skived grundskola, Månadsuppföljning, BUN 10(10)

Månadsuppföljning, BUN. Grossbol förskola December 2018

Månadsuppföljning, BUN. Grossbol förskola December 2018 Månadsuppföljning, BUN Grossbol förskola December 2018 Innehållsförteckning 1 Månadsrapport... 3 2 Verksamhetsbeskrivning... 4 3 Driftredovisning per enhet... 5 4 Budgetavvikelse... 6 5 Åtgärder med anledning

Läs mer

Månadsuppföljning, BUN. Ullerud förskola December 2017

Månadsuppföljning, BUN. Ullerud förskola December 2017 Månadsuppföljning, BUN Ullerud förskola December 2017 Innehållsförteckning 1 Månadsrapport... 3 2 Verksamhetsbeskrivning... 4 3 Driftredovisning per enhet... 5 4 Budgetavvikelse... 6 5 Åtgärder med anledning

Läs mer

Månadsuppföljning, BUN. Grossbol förskola Oktober 2018

Månadsuppföljning, BUN. Grossbol förskola Oktober 2018 Månadsuppföljning, BUN Grossbol förskola Oktober 2018 Innehållsförteckning 1 Månadsrapport... 3 2 Verksamhetsbeskrivning... 4 3 Driftredovisning per enhet... 5 4 Budgetavvikelse... 6 5 Åtgärder med anledning

Läs mer

Månadsuppföljning, BUN. Lärcenter grundskola Oktober 2018

Månadsuppföljning, BUN. Lärcenter grundskola Oktober 2018 Månadsuppföljning, BUN Lärcenter grundskola Oktober 2018 Innehållsförteckning 1 Månadsrapport... 3 2 Verksamhetsbeskrivning... 4 3 Driftredovisning per enhet... 5 4 Budgetavvikelse... 6 5 Åtgärder med

Läs mer

Månadsuppföljning, BUN. Lärcenter grundskola December 2018

Månadsuppföljning, BUN. Lärcenter grundskola December 2018 Månadsuppföljning, BUN Lärcenter grundskola December 2018 Innehållsförteckning 1 Månadsrapport... 3 2 Verksamhetsbeskrivning... 4 3 Driftredovisning per enhet... 5 4 Budgetavvikelse... 6 5 Åtgärder med

Läs mer

Månadsuppföljning, BUN. Skived förskola December 2018

Månadsuppföljning, BUN. Skived förskola December 2018 Månadsuppföljning, BUN Skived förskola December 2018 Innehållsförteckning 1 Månadsrapport... 3 2 Verksamhetsbeskrivning... 4 3 Driftredovisning per enhet... 5 4 Budgetavvikelse... 6 5 Åtgärder med anledning

Läs mer

Månadsuppföljning, BUN. Grossbol grundskola December 2018

Månadsuppföljning, BUN. Grossbol grundskola December 2018 Månadsuppföljning, BUN Grossbol grundskola December 2018 Innehållsförteckning 1 Månadsrapport... 3 2 Verksamhetsbeskrivning... 4 3 Driftredovisning per enhet... 5 4 Budgetavvikelse... 6 5 Åtgärder med

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL PROTOKOLL Plats och tid 2017-05-16, Klarälven, klockan 13:00-16:00 Avser paragrafer 53-62 ande Veronica Oldne (S) Ordförande Aakash Budathoki (S) 1:e vice ordförande Sten Myreback (C) 2:e vice ordförande

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL Plats och tid 2017-10-23, Klarälven, klockan 13:00-16:00 Avser paragrafer 93-101 Beslutande Veronica Oldne (S) Ordförande Aakash Budathoki (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 43-2016:10513 Ljungby kommun för fritidshem efter tillsyn i Ljungby kommun Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2016:10513 2(4) s beslut Föreläggande förelägger med stöd av 26

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 43-2014:7992 Kils kommun kommun@kil.se Beslut för fritidshem efter tillsyn av skolformen fritidshem i Kils kommun 2(11) Tillsyn av skolformen fritidshem i Kils kommun har genomfört tillsyn av Kils

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Kulturskolan raketen AB Org.nr. 556548-4796 Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kulturskolan Raketen belägen i Stockholms kommun 2 (5) Uppföljning av tillsyn i Kulturskolan

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport per april 2019 Dnr BUN19/8-022

Ekonomisk månadsrapport per april 2019 Dnr BUN19/8-022 Johannes Pålsson Chef barn och utbildning Ekonomisk månadsrapport per april 2019 Dnr BUN19/8-022 Sammanfattning Prognosen för april är fortsatt -8 mnkr förutsatt att resultatenheterna vidtar ett antal

Läs mer

Underlag budgetuppföljning till BUN

Underlag budgetuppföljning till BUN Underlag budgetuppföljning till BUN 190409 Analys budget 2018 Barn och utbildningsnämnden redovisade ett större underskott 2018 än prognostiserat. En analys har gjorts där orsaker identifierats. I detta

Läs mer

Delårsbokslut Barn och utbildning

Delårsbokslut Barn och utbildning Delårsbokslut 2019 Barn och utbildning Delårsbokslut 2019 2(8) Innehållsförteckning Viktiga händelser... 5 Ekonomiskt utfall/finansiell analys... 5 Framtiden... 6 Målområden... 6 Attraktiv kommun... 6

Läs mer

Kvalitetsdokument 2018 Grundskola. Re 334 Ekeby/Svalnäs

Kvalitetsdokument 2018 Grundskola. Re 334 Ekeby/Svalnäs Kvalitetsdokument 2018 Grundskola Re 334 Ekeby/Svalnäs 1 Innehållsförteckning 1 Skolans utvecklingsarbete 5 1.1 Hur har ni lyckats med era utvecklingsområden för innevarande läsår? 5 1.2 Vilka är skolans

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Ån %.10 Skolinspektionen Dnr 43-2017:5420 Sotenäs kommun registrator.kommun@sotenas.se för gymnasieskola efter tillsyn i Sotenäs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Kiruna kommun efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Vittangi skola belägen i Kiruna kommun 2 (7) Uppföljning av tillsyn i Vittangi skola genomförde tillsyn av Kiruna kommun

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2018:7485 Forshaga kommun kommunkvforshaga.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Dejeskolan F-3 i Forshaga kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 43-2017:5920 Uppvidinge kommun för fritidshem efter tillsyn i Uppvidinge kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (7) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen

Läs mer

Protokoll. förskole- och skolråd 25 april 2016

Protokoll. förskole- och skolråd 25 april 2016 Protokoll förskole- och skolråd 25 april 2016 Deltagare: Ledningsnivå Alla elever ska kunna läsa efter åk 1 -utifrån Nya Språket lyfter definitionen Alla barn ska bli sitt bästa jag Ledningsnivå Alla elever

Läs mer

Verksamhetsredovisning, Produktionsområde Barn och Utbildning per mars 2015 Dnr BUN15/5-042

Verksamhetsredovisning, Produktionsområde Barn och Utbildning per mars 2015 Dnr BUN15/5-042 215-4-2 Johannes Pålsson Chef produktion barn och utbildning Johannes.Palsson@ekero.se Verksamhetsredovisning, Produktionsområde Barn och Utbildning per mars 215 Dnr BUN15/5-42 Sammanfattning Produktionsområdet

Läs mer

Månadsrapport. Utgåva: Månadsrapport. Rapportperiod: Organisation: Barn och skolnämnd

Månadsrapport. Utgåva: Månadsrapport. Rapportperiod: Organisation: Barn och skolnämnd Månadsrapport Utgåva: Månadsrapport Rapportperiod: 2019-02-28 Organisation: Barn och skolnämnd Könsfördelning År: 2019 2 God ekonomisk hushållning År: 2019 Nyckeltal Kön Målvärde 2019 Prognos Helår 2019

Läs mer

Beslut efter uppföljning för fritidshem

Beslut efter uppföljning för fritidshem Pajala kommun efter uppföljning för fritidshem efter tillsyn i Pajala kommun 2 (6) Uppföljning av tillsyn i Pajala kommun genomförde tillsyn i Pajala kommun under våren 2018. fattade den 26 april 2018

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens systematiska kvalitetsarbete

Barn- och utbildningsnämndens systematiska kvalitetsarbete Barn- och utbildningsnämndens systematiska kvalitetsarbete 1 Barn och utbildningsnämndens systematiska kvalitetsarbete 2 Nuläge 2 Systematiskt kvalitetsarbete enligt skollagens 4:e kapitel 2 Modellen för

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:6002 Österåkers kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Österåkers kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (5) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Budget 2020 och plan för ekonomin FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Budget 2020 och plan för ekonomin FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Budget 2020 och plan för ekonomin 2021-2023 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Innehållsförteckning 1 VERKSAMHETERNA... 3 1.1 Driftbudget... 3 1.2 Verksamhetsbeskrivning... 3 1.3 Förändringar i verksamheten...

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Nyckelknippan Förskole AB Org.nr. 556478-7397 Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Nyckelskolan belägen i Södertälje kommun , Beslut 2(8) Uppföljning av tillsyn i Nyckelskolan

Läs mer

Skolutvecklingsplan. Skolans namn: Hallerna Skola Läsår: Kommun: Stenungsunds kommun. Vi utbildar världsmedborgare

Skolutvecklingsplan. Skolans namn: Hallerna Skola Läsår: Kommun: Stenungsunds kommun. Vi utbildar världsmedborgare Skolutvecklingsplan Skolans namn: Hallerna Skola Läsår:2017-2018 Kommun: Stenungsunds kommun Vi utbildar världsmedborgare Information om skolenheten Hallerna är en nystartad enhet. Verksamheten på enheten

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Ramlösa Friskola AB Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Ramlösa friskola belägen i Helsingborg kommun 2(11) Tillsyn i Ramlösa friskola Skolinspektionen har genomfört

Läs mer

Beslut för fritidshem, grundskola och gymnasieskola

Beslut för fritidshem, grundskola och gymnasieskola Dnr 44-2016:11157 Dnr 44-2016:11158 Dnr 44-2016:11159 Jensen education college AB Org.nr. 556635-8759 anna.wigerjensen@jenseneducation.se mats.rosen@jenseneducation.se för fritidshem, grundskola och gymnasieskola

Läs mer

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2018:7148 Kiruna kommun Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kiruna kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Vittraskoloma AB Rektorn vid Vittra Luma Park Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Vittra Luma Park i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Sammanställning och analys av skolinspektionens tillsyn 2013

Sammanställning och analys av skolinspektionens tillsyn 2013 2014-01-07 1 (5) Sammanställning och analys av skolinspektionens tillsyn 2013 Förskolan Vid skolinspektionens tillsyn 2013 fick förskolan 4 anmärkningar/förelägganden, detta är lika många i antal som vid

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsredovisning per mars 2019 Dnr BUN19/5-006

Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsredovisning per mars 2019 Dnr BUN19/5-006 Johannes Pålsson Chef barn och utbildning Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsredovisning per mars 2019 Dnr BUN19/5-006 Sammanfattning Barn- och utbildningsnämndens utfall per mars visar ett negativt

Läs mer

Huvudmannabeslut för fritidshem

Huvudmannabeslut för fritidshem Dnr 43-2016:10985 Uppsala kommun Huvudmannabeslut för fritidshem efter tillsyn i Uppsala kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 43-2017:3404 Töreboda kommun kommunen@toreboda.se för grundskola efter tillsyn i Töreboda Centralskola i Töreboda kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2(4)

Läs mer

Beslut för Grimsåsskolan

Beslut för Grimsåsskolan Skolinspektionen 2017-11-29 Dnr 403-2017:6374 Tranemo kommun kommun@tranemo.se för Grimsåsskolan efter tillsyn i Tranemo kommun Skolinspektionen Box 23069 104 35 Stockholm Besöksadress: Sveavägen 159 2(11)

Läs mer

Vollsjö skola och fritidshem i Sjöbo kommun

Vollsjö skola och fritidshem i Sjöbo kommun Vollsjö skola och fritidshem i Sjöbo kommun Lokal arbetsplan 2018. Pia Jönsson, rektor Vollsjöskola och fritidshems Lokala Arbetsplan Till grund för den lokala arbetsplanen ligger Läroplan för grundskola

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9598 Stockholms montessoriskola aktiebolag Org.nr. 556460-9666 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Stockholms Montessoriskola Anne Frank belägen i Stockholms kommun 2 (9)

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola 2017-1 0-16 Dnr 43-2016:10520 Ljungby kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kungshögsskolan 1 i Ljungby kommun Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (5) s beslut Föreläggande

Läs mer

Uppföljning av tillsyn i den fristående grundskolan Engelska skolan Kungsholmen (f.d Stockholms Engelska skola) i Stockholms kommun

Uppföljning av tillsyn i den fristående grundskolan Engelska skolan Kungsholmen (f.d Stockholms Engelska skola) i Stockholms kommun Global Bridge i Sverige AB Rålambsvägen 22 112 59 Stockholm 1 (9) Uppföljning av tillsyn i den fristående grundskolan Engelska skolan Kungsholmen (f.d Stockholms Engelska skola) i Stockholms kommun Beslut

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 43-2017:5456 Öckerö kommun kommun@ockero.se för grundskola efter tillsyn i Hedens skola 7-9 i Öckerö kommun Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2 (5) s beslut Föreläggande förelägger

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL Plats och tid 2018-02-20, Klarälven, klockan 13:00-15:00 Avser paragrafer 10-18 Beslutande Aakash Budathoki (S) Ordförande Eva Ahlm (S) 1:e vice ordförande Anita

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 44-2016:5173 Föreningen Hemgårdar i Malmö Org.nr. 846000-9460 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Malmö Montessoriskola belägen i Malmö kommun 2 (9) Dnr 44-2016:5173

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola r% Beslut Dnr 44-2014:7787 Freinetskolan Mimer Ekonomisk Förening Org.nr. 769602-1117 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Freinetskolan Mimer belägen i Norrtälje kommun 2(10) Tillsyn

Läs mer

Uppdragsplan 2014. För Barn- och ungdomsnämnden. BUN 2013/1809 Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2013-12-18

Uppdragsplan 2014. För Barn- och ungdomsnämnden. BUN 2013/1809 Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2013-12-18 Uppdragsplan 2014 För Barn- och ungdomsnämnden BUN 2013/1809 Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2013-12-18 Kunskapens Norrköping Kunskapsstaden Norrköping ansvarar för barns, ungdomars och vuxnas skolgång.

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:4656 Göteborgs kommun vastrahisingen@vastrahisingen.goteborg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Skutehagen F-3 i Göteborgs kommun 2(10) Tillsyn Skutehagen F-3 har genomfört

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Alingsås Montessori Skola Globen Org.nr. 864000-9794 styrelsen@globen.nu Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Alingsås Montessoriskola Globen belägen i Alingsås kommun

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:7697 Västerås kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Norra Vallbyskolan i Västerås kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (9) Skolinspektionens

Läs mer

Skolornas SKA ligger till grund för Grundskolans SKA som sedan ligger till grund för Utbildnings SKA.

Skolornas SKA ligger till grund för Grundskolans SKA som sedan ligger till grund för Utbildnings SKA. Skola Rektor SKA-samtal 18/19 Svedala kommun ska vara en utbildningskommun som varaktigt räknas bland landets tio bästa utifrån SKL:s Öppna jämförelser. Svedala kommun ska ha en utbildningsverksamhet där

Läs mer

2013-02-26 Dnr: 2013/530-BaUN-615. Teddy Söderberg - ax067 E-post: teddy.soderberg@vasteras.se

2013-02-26 Dnr: 2013/530-BaUN-615. Teddy Söderberg - ax067 E-post: teddy.soderberg@vasteras.se TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Teddy Söderberg - ax067 E-post: teddy.soderberg@vasteras.se 2013-02-26 Dnr: 2013/530-BaUN-615 Kopia till Uppdrag att föreslå organisation för elevhälsoarbetet och särskola Förslag

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola r Beslut Dnr 44-2015:4063 Villberga Familjecenter Aktiebolag Org.nr. 556571-6650 Beslut för grundskola efter tillsyn i Bergtallens skola belägen i Enköpings kommun 2 (10) Tillsyn i Bergtallens skola har

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:3856 Fredrikshovs Utbildning AB Org.nr. 556883-4765 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Campus Manilla belägen i Stockholms kommun 2 (7) Tillsyn i Campus Manilla har

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsredovisning per mars 2019 (BUN19/5)

Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsredovisning per mars 2019 (BUN19/5) Sammanträdesprotokoll 2019-04-24 Barn- o utbildningsnämnden 35 Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsredovisning per mars 2019 (BUN19/5) Beslut Barn- och utbildningsnämnden godkänner verksamhetsredovisningen

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1 Lärande Studieresultat ämnesprov grundskolan Antal elever Antal elever som har: Procent Svenska Nått målen i ämnesprovet* Åk 3 10 7 70 % Svenska Åk

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Beslut s# Skolinspektionen Haninge kommun haningekommun@haninge.se Beslut för fritidshem i Haninge kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080

Läs mer

Delårsrapport 2019 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Delårsrapport 2019 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Delårsrapport 2019 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Innehållsförteckning 1 Delårsrapport 2019... 3 1.1 Driftredovisning... 3 1.2 Sammanfattning... 3 1.3 Perioden - Analys ekonomi/verksamhet... 3 1.4 Helårsprognos...

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 43-2014:7777 Forshaga kommun kommun@forshaga.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av skolformerna förskoleklass och grundskola i Forshaga kommun Skolinspektionen

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skolenhet F-6

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skolenhet F-6 Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skolenhet F-6 Kvalitetsredovisning 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

STI SOLLENTUNA KOAAMUN Barn- och utbildningskontoret

STI SOLLENTUNA KOAAMUN Barn- och utbildningskontoret STI SOLLENTUNA KOAAMUN Barn- och utbildningskontoret Halina Jankowska Tjänsteutlåtande 2011-09-05 Sidan 1 av 2 Dnr 2011/52 BUN.104 Barn- och ungdomsnämnden Resultatprognos inkl. delårsrapport 2011 Förslag

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Brunnby skola M-I handelsbolag Org.nr. 916774-4359 efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Brunnbyskolan belägen i Höganäs kommun Skolinspektionen Box 156, 221

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Stiftelsen anden o ordet Org.nr. 864501-5697 info@bkskola.org Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Borås Kristna skola belägen i Borås kommun r Beslut 2(12) Uppföljning

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL Plats och tid 2016-06-14, Klarälven, klockan 13:00-16:00 Avser paragrafer 56-63 Beslutande Veronica Oldne (S) Ordförande Aakash Budathoki (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Kokalite aktiebolag Org.nr. 556447-0978 Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kokaliteskolan belägen belägen i Sollentuna kommun 2(10) Uppföljning av tillsyn i Kokaliteskolan

Läs mer

Beslut för Habo kommun

Beslut för Habo kommun Skolinspektionen Habo kommun Beslut för Habo kommun efter tillsyn av utbildningen i Habo kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2017:5469 Föräldrakoop.gadden ek.förening Org.nr. 716448-1132 patrik.solerius@gmail.com för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Föräldrakooperativet Gadden i Bollebygds kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem %AoF Dnr 43-2017:5417 Sotenäs kommun registrator.kommun@sotenas.se för fritidshem efter tillsyn i Sotenäs kommun Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2(5) s beslut Föreläggande förelägger

Läs mer

Vårt systematiska kvalitetsarbete

Vårt systematiska kvalitetsarbete Vårt systematiska kvalitetsarbete Gör vi rätt saker i våra verksamheter? Vad är det som gör att vi är framgångsrika? Det kan vara svåra frågor om vi inte regelbundet analyserar våra verksamheter i relation

Läs mer

Beslut efter uppföljning för grundskola

Beslut efter uppföljning för grundskola Landskrona School of Sports AB Org.nr. 556720-6239 Beslut efter uppföljning för grundskola efter tillsyn i Landskrona School of Sports belägen i Landskrona kommun 2 (11) Uppföljning av tillsyn i Landskrona

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Stockholms kommun Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Kungsholmens grundskola belägen i Stockholms kommun 2 (9) Tillsyn i Kungsholmens grundskola har genomfört tillsyn av Stockholms kommun under våren

Läs mer

Prioriterade utvecklingsområden för Rebbelberga rektorsområde verksamhetsåret 2014/2015 samt kompetensutvecklingsplan

Prioriterade utvecklingsområden för Rebbelberga rektorsområde verksamhetsåret 2014/2015 samt kompetensutvecklingsplan 2014-06-30 Prioriterade utvecklingsområden för Rebbelberga rektorsområde verksamhetsåret 2014/2015 samt kompetensutvecklingsplan I Kunskapsstaden Ängelholm möter du en förskola och skola som vilar på vetenskaplig

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Falu kommun Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Falu kommun 2 (9) Tillsyn i Falu kommun har genomfört tillsyn av Falu kommun under hösten 2015. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet för

Läs mer

Budget 2019 samt plan för ekonomin åren FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Budget 2019 samt plan för ekonomin åren FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Budget 2019 samt plan för ekonomin åren 2020-2021 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Innehållsförteckning VERKSAMHETERNA... 3 Driftbudget... 3 Verksamhetsbeskrivning... 3 Förändringar i verksamheten... 3 Framtid...

Läs mer

Skolverkets allmänna råd med kommentarer om. Systematiskt kvalitetsarbete - för skolväsendet

Skolverkets allmänna råd med kommentarer om. Systematiskt kvalitetsarbete - för skolväsendet Skolverkets allmänna råd med kommentarer om Systematiskt kvalitetsarbete - för skolväsendet Allmänna råd om systematiskt kvalitetsarbete Målgrupper Riktar sig till huvudmän, rektorer och förskolechefer.

Läs mer

Bidrag till enskild verksamhet; förskola, skolbarnomsorg, förskoleklass och grundskola

Bidrag till enskild verksamhet; förskola, skolbarnomsorg, förskoleklass och grundskola Datum 2015-01-14 Diarienummer Förvaltningsområde Lärande Christina Halling, vikarierande ekonom Tel: 0304-33 41 82 E-post: christina.halling@orust.se Delegeringsbeslut Bidrag till enskild verksamhet; förskola,

Läs mer

Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Delårsrapport 2015 Sammanfattning För perioden januari till och med augusti visar för- och grundskola sammantaget en positiv budgetavvikelse om 2,0 mnkr

Läs mer

Förskolans och skolans plan för särskilt stöd

Förskolans och skolans plan för särskilt stöd 2011-08-10 Sid 1 (5) Förskolans och skolans plan för särskilt stöd Detta dokument är reviderat i juli 2011 och gäller tillsvidare. Rutinerna för arbetet med särskilt stöd kommer under hösten 2011 att noggrannare

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING Fritidshemmet Vargen, Hults skola. 2012/2013 Eksjö kommun

KVALITETSREDOVISNING Fritidshemmet Vargen, Hults skola. 2012/2013 Eksjö kommun KVALITETSREDOVISNING Fritidshemmet Vargen, Hults skola 2012/2013 Eksjö kommun 2(6) 1. Rektorns sammanfattande analys och bedömning av hur väl verksamheten når de nationella målen och styrkortsmålen. 1.1

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola 6N 1 Skolinspektionen Dnr 43-2017:4467 Falkenbergs kommun barn.utbildning@falkenberg.se för grundsärskola efter tillsyn i Falkenbergs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/förskolan styrs av nationella styrdokument som skollag (2010:800) och läroplaner, vilka är kopplade till respektive skolform. Dessutom styrs verksamheterna av kommunala

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem ^ Beslut Föreningen Maria Magdalena Org.nr. 815600-8255 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Föreningen Maria Magdalena 2 (6) Tillsyn av Föreningen Maria Magdalena har genomfört tillsyn av Föreningen

Läs mer

Arbetsplan 2018/2019 Fritidshemmet Eken, Åtorpsskolan

Arbetsplan 2018/2019 Fritidshemmet Eken, Åtorpsskolan Arbetsplan 2018/2019 Fritidshemmet Eken, Åtorpsskolan Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Segrande Liv Grundskola Org.nr. 843001-7593 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Segrande Liv Grundskola belägen i Höörs kommun Skolinspektionen. Postadress: Box

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10624 Partille kommun kundcenter@partille.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Vallhamra skola 2-6 i Partille kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress

Läs mer

Dnr :5302, :5303, :5305, :5306, :5307, :5308, :5310

Dnr :5302, :5303, :5305, :5306, :5307, :5308, :5310 Skolinspektionen 2018-01-08 Dnr 43-2017:5302, 43-2017:5303, 43-2017:5305, 43-2017:5306, 43-2017:5307, 43-2017:5308, 43-2017:5310 Bollebygds kommun kommunenabollebygd.se för förskolan, fritidshemmet, förskoleklassen,

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola _ Beslut Järfälla kommun Beslut för gymnasiesärskola efter tillsyn i Järfälla kommun 2(12) Tillsyn i Järfälla kommun har genomfört tillsyn av Järfälla kommun under vårterminen 2017. Tillsynen har avsett

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Förskola Skola Via Emilia ekonomisk förening Org.nr. 769607-4421 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Förskola Skola Via Emilia belägen i Stockholms kommun 2 (6) Tillsyn i Förskola Skola

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Eskilstuna kommun info@eskilstuna.se Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Skiftingehus F-9 belägen i Eskilstuna kommun 2 (5) Uppföljning av tillsyn i Skiftingehus F-9

Läs mer

Regelbunden tillsyn 2012

Regelbunden tillsyn 2012 1 (15) Regelbunden tillsyn 2012 Innehållsförteckning 2 (15) Sammanfattning... 3 Inledning... 3 När du tolkar statistiken tänk på följande:... 4 Resultat för grundskolan nästan alla grundskolor har brister...

Läs mer

r'n Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter bastillsyn i Assaredsskolan belägen i Göteborgs kommun

r'n Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter bastillsyn i Assaredsskolan belägen i Göteborgs kommun r'n Beslut Dnr 44-2015:4209 Assareds skolkooperativ Ek för. Org.nr. 716445-1390 jan.andersson@assaredsskolan.se styrelsen@assaredsskolan.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Assaredsskolan

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete BUN 2013-08-27 57 Systematiskt kvalitetsarbete Barn- och utbildningsförvaltningen Systematiskt kvalitetsarbete i Svenljunga kommun Skollagens krav innebär att huvudmän, förskole- och skolenheter systematiskt

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Skolinspektionen Dnr 44-2015:4396 Kuloelidens Montessoriförskola, Grundskola och Fritidshem Org.nr. 769600-8684 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kubelidens Montessoriskola

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola ein Beslut Lär i Värmdö AB Org.m. 556593-4279 Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Skolan Lär belägen i Värmdö kommun 2 (5) Uppföljning av tillsyn i Skolan Lär genomförde

Läs mer

Kvartalsrapport 3 med prognos. September 2012. Barn- och utbildningsnämnd

Kvartalsrapport 3 med prognos. September 2012. Barn- och utbildningsnämnd Kvartalsrapport 3 med prognos. September 2012 Barn- och utbildningsnämnd Innehållsförteckning 1 Verksamheten till och med september... 3 2 Det ekonomiska utfallet till och med september... 3 2.1 Åtgärder

Läs mer

Huvudmannabeslut för fritidshem

Huvudmannabeslut för fritidshem Dnr 43-2018:7125 Örnsköldsviks kommun bildning@ornskoldsvik.se Huvudmannabeslut för fritidshem efter tillsyn i Örnsköldsviks kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 44-2016:5103 Öringe montessoriförening ekonomisk förening Org.nr. 716442-2300 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Öringe Skola belägen i Laholms kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen Beslut 2013-04-30 Jönköpings kommun Rektorn vid Kålgårdsskolan Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn av Kålgårdsskolan i Jönköpings kommun Skolinspektionen, Post- och besöksadress

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Norrtälje kommun Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Söderbykarls skola belägen i Norrtälje kommun 2 (6) Uppföljning av tillsyn i Söderbykarls skola genomförde tillsyn

Läs mer