Lyckas med lammet på grillen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lyckas med lammet på grillen"

Transkript

1 Priserna gäller t o m söndag 11/ GRILL & bbq NR 3 Rykande succé för Grill & BBQ SM ulriks grilltips LÄR DIG MER OM LAMM Lyckas med lammet på grillen Så mycket bättre grilla hel kyckling

2 Vårt motto: Sveriges bästa och största utbud av lamm Svenskt lamm är fantastiskt. Inte nog med att det är ett av de mest smakrika kött du kan köpa, det är också ett av de mest prisvärda. Svenska lamm mår bra. De går ute nästan året om och får för det mesta leva på det naturen har att erbjuda, vilket kommer fram i smaken. Vi på City Gross har färskt svenskt lamm året om. Dessutom styckar vi själva i butiken, så vi kan erbjuda ett bättre sortiment. Nu i grilltider fyller vi till exempel upp diskarna med lammstek i skivor, grillskiva av lammrygg, lammsadel och lammkotletter som passar bäst för grillen kort sagt. För lamm är kanske allra godast när du grillar det! Vi betalar mer för lammköttet DET GÖR INTE DU För 200 år sedan var lamm det vanligaste djuret på svenska bondgårdar. Så är det inte längre. För att säkerställa att vi kan fortsätta ha färskt svenskt lammkött året om, betalar vi minst en krona mer för varje kilo kött vi köper. Extrapengarna går direkt till uppfödaren och hamnar inte i några mellanhänders fickor. Vi kallar projektet Lammkronan!

3 Succé för Sveriges första Grill & BBQ-SM! 2013 Arrangör Huvudsponsor Sponsorer Svenska Mästare i Grill & Barbeque 2013 blev lag Staffan & Henrik från Gävle! City Gross mobila köttbutik! Inte kunde vi ana att så många duktiga svenska hemmagrillare skulle anmäla sig när vi tillsammans med Svenska Grillfrämjandet bestämde oss för att stå bakom landets första Grill & BBQ-SM. Hela personer fördelade på 484 lag, anmälde sig och kvaltävlade utanför Sveriges alla City Grossbutiker. Till finalen på Liseberg 19:e maj kom så 33 lag och gjorde upp om SM-titeln och en plats i Grill-VM i Marocko. Finalen var tät och alla lagen tävlade i fem delmoment. Till slut kunde den 132 personers stora juryn kora Sveriges första grillmästare: Svenska Mästare i Grill & Barbeque 2013 blev Staffan, Henrik och Linus i lag Staffan & Henrik från Gävle! Uppdukat till den 132 personer stora juryn. På andra plats kom Andréns Crew från Höganäs och på tredje Team Borgström från Karlshamn! Snabbaste pizzadegen 4 dl mjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 1,5 dl vatten 0,5dl olivolja Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt vatten och olja och knåda ihop till en deg. Kavla ut och börja gör din pizza direkt! Allt går att laga på grillen Svenska folket älskar att grilla. Men det går faktiskt att använda grillen till nästan all matlagning, undantaget möjligen fritering som inte är att rekommendera. I vårt stora specialsortiment hittar du bland annat pizzasten som är ett härligt tillbehör till din gill. Om du kör kolgrillat i exempelvis klotgrill, lägg kolet som en ring ut mot sidorna. Placera stenen och lägg på locket tills det är ordentligt varmt (har du termometer på locket, vänta tills den är en bra bit över 200 grader). På med pizzan och baka under lock i 3-4 minuter. Resultatet gör att du kommer vilja göra om detta många gånger, sannolikt kommer du även få grannar på oväntat besök, när doften sprider sig. Detsamma gäller även för bröd som du med fördel gräddar på pizzastenen oemotståndligt gott! 299:- Landmann Pizzasten med pizzaspade och slicer /förp /förp /förp 8 95 /förp /förp =

4 Rygg Hur du lyckas med lammet Lamm är oerhört tacksamt att grilla. Innertemperaturen för rosa är rätt låg (55-60 grader) men köttet blir faktiskt aldrig dåligt även om det får gå länge. På City Gross styckar man modernt i portionsbitar, lite grand som du är van att köpa nöt- och griskött. Och faktum är att lamm kan ersätta nästan allt annat kött oavsett recept. Men, man ska komma ihåg att alla inte gillar den typiska lammsmaken. Då gäller det att välja magrare bitar eftersom smaken alltid sitter i fettet. På nästa sida guidar vi dig till de olika styckdetaljerna som du finner i våra köttdiskar som har Sveriges största utbud av färskt svenskt lamm. Sadel Stek Bog Tunnbringa Enkla kryddor De klassiska lamm kr yddorna går inte at t misslyc kas med. Tänk Provence: tim jan, rosmarin, oregano, persilja, citron och inte min st vitlök. Dessa passar alltid. Lamm är populärt grillköt t i många kulturer och inte m inst i nordafrikanska och mellanöstern-köken finns många spännande varianter. City Gross vår egen grillsås marinad/glaze /st JFR.PRIS 166,25-221,60/KG Ört och vitlöksmarinad, Honungsgrillsås/glaze, Red Hot Chilimarinad, Riojamarinad, Mästergrillkrydda, Sweet n Smokey BBQ Glaze Bruschette ip r ik t ul s på stenugnsbakat surdegsbröd s gr i l l I din City Grossbutik har vi bagare som gör jobbet för hand. Här sätts surdegar, knådas och bakas i stenugn. Så att du får en förstklassig och hantverksmässig bageriprodukt. Världens enklaste och godaste förrätt (när grillen ändå är varm) är bruschette. Skär upp rejäla skivor valfritt bröd, gnid in med en halv vitlök och grilla snygga ränder. Toppa med valfria primörer från sommarskördarna, hackade tomater med basilika, kokta mosade bondbönor, grillade squashskivor med olivolja vad som helst passar!

5 LAMMSTEK Vi säljer lammstek med och utan ben och i skivor. Alla detaljer är lika goda att grilla eftersom köttet är mört och ganska fett. En urbenad stek tar betydligt kortare tid på grillen än en nötstek (fyll tomrummet efter benet med kryddor). Om du väljer stek med ben får du räkna med ca 1 timme per kilo. Hela stekar mår bäst av indirekt värme under lock. Gott till grillspett. Skivorna är enklare, de grillar du som vanlig biff på direkt värme med rub eller glaze. FAKTA Tid: Innertemp 70 grader. Halvfet Räkna med 150g per person. LAMMRYGG Lammryggen är en mycket prisvärd styckdetalj, men låt er inte luras av det. Så här i grilltider rekommenderar vi att du köper den i skivor och grillar hel. Krydda med oregano, citron, rosmarin och vitlök. Eller skär du i bitar och gör som spett, typ souvlaki. Spetten grillar du snabbt över direktvärme. FAKTA Tid: Skivor och som spett ca 3 min/sida. Fet 1-2 skivor per person. TUNNBRINGA Tunnbringan kan delas i mindre delar och användas som kokkött eller malas till färs. Den kan också fyllas med färs och örter och formas till en rulle som sedan ugnsteks eller bräseras. Tunnbringan är relativt fet och har en tydlig lammsmak. FAKTA Tid: 1-2 timmar (innertemp 75-80g) Fet Ca 400 gram per person LAMMLÄGG Få saker är bättre att bjuda på än lammlägg, men det kräver lite planering och tid. Lägg är fram- och bakben och ben betyder alltid extra smak. Innan du grillar måste du koka lammläggen i saltat vatten tills de är riktigt möra. Det kan ta upp till 3 timmar. På grillen fixar du sedan ytan med någon god glaze eller kryddning. FAKTA Tid: Ca 3 timmar i gryta och 5-8 minuter på grillen. Fet Räkna med ca 500g per person. LAMMBRINGA Bringan, eller, är roligast på grillen som revbensspjäll. Marinera och krydda och låt ligga på indirekt värme under lock. Precis som för andra revbensspjäll är regeln: Ju längre du kör dem desto godare blir det!skivorna är enklare, de grillar du som vanlig biff på direkt värme med rub eller glaze. FAKTA Tid: 1-2 timmar (innertemp 75-80g) Fet Ca 400 gram per person KOTLETTRAD/LAMMSADEL Kotlettraden eller sadeln sitter längs lammets rygg. Du kan köpa den som hel rad eller i skivor. Men för en härlig grillrätt med många olika smakupplevelser kan du använda hela kotlettraden. Grilla den i portionsskivor med klassiska kryddor som timjan och rosmarin. FAKTA Tid: Grillas till 60 grader innertemp. Mager-halvfet Räkna med en skiva per person.

6 Vårt motto: 129:- lamm grillskiva av stek Och Sveriges största utbud! Över 200 styckdetaljer färskt, svenskt och butiksstyckat Tack vare våra skickliga yrkesmän och kvinnor i köttavdelningarna, kan vi erbjuda fler styckdetaljer än någon annan livsmedelskedja. Dessutom är ju allt kött färskt och svenskt. Sommarens grill-utbud är ovanligt stort med många unika nyheter. Missa till exempel inte våra färska korvar, vårt grillbacon eller den möra och saftiga flintaklubban. Du hittar dem inte någon annanstans. lamm grillskiva av stek. Färsk svensk. 169:- lammkotletter med ben i skivor lamm tunnbringa lamm att koka lammgrillskiva lamm tunnbringa med ben och slag. Färsk svensk. lamm att koka lammgrillskiva av rygg. Färsk svensk. Lammkotletter med ben i skivor. Färsk svensk.

7 Nyhet! 49:- 2 FÖR KORVBURGARE korvburgare Ingemar Johansson Jalapikaburgare, Chorizoburgare, Korvburgare, gott som alternativ till hamburgare. 320 g, jfr-pris 76, GRILLBACON Nyhet! GRILLBACON Marinerad och klar för grillen. Mycket gott! Av gris, svenskt kött. nyheter! 129:- FÄRSKA KRYDDKORVAR FÄRSKA Nyhet! KRYDDKORVAR City Gross, olika smaker GRILLkarré benfri Behåll skärpan med Tokyo Chefs Knife! En vass kniv är viktigt för oss som hanterar kött. Nyhet! flintaklubba Marinerad av fläskkött. Mör och god att lägga på grillen! Av gris, svenskt kött flintaklubba Nyhet! högrevsfärs Färsk nymald, ursprung Sverige, av nöt HÖGREVSFÄRS Nyhet! GRILLkarré benfri Marinerad och lättrökt. Av gris, svenskt kött.

8 Duka upp till sommarfest! Enkel pesto 1 påse färsk spenat Flingsalt 3 vitlöksklyftor 3 dl enkel olja 2 dl rostade hackade solrosfrön 1 dl riven parmesan Mixa ingredienserna med stavmixer eller kör i mortel, börja då med vitlöksklyftorna och flingsaltet. Efter den långa långa vintern får vi äntligen umgås utomhus. På sommaren gör vi det gärna runt grillen. För att du som värd ska få en behaglig stund tipsar vi om olika tillbehör som är enkla att förbereda och goda till det grillade. Limeyoghurt Recept på sidan 9. Färskpotatissallad med vattenmelon och fetaost, passar bra till lamm och fläskkött. Recept på sidan 10. Cesardressad huvudsallad Recept på sidan 10. Het BBQ-sås Recept på sidan 9. Nybakat surdegsbröd från vårt butiksbageri! Sallad på ruccola och 3 sorters bönor passar till lamm men är även god till fisk, fläsk, kyckling och nöt. Recept på sid 10.

9 Grillade potatisar med rosmarin och schalottenlök. Passar bra till lamm. Recept på sidan 10. ulriks grilltips Dressingar & tillbehör! Limeyoghurt 3 dl matlagningsyoghurt 2 st lime med skal och juice 2 kvistar mynta strimlad 1 tsk sambal oelek 2 msk råsocker,salt o peppar Tomat och löksalsa Recept på sidan 9. Oliver & feta i egen olja. Recept sidan 9. Ulrik Lindelöv som är en av Sveriges mest meriterade grillexperter har som vanligt gjort recepten och du hittar även hans andra recept på citygross.se VM-glazen! Rör ihop, låt stå kallt till servering. Tomat och löksalsa 5 tomater i tärningar 2 rödlökar finhackade 3 msk kallpressad rapsolja 1 citron, pressad 1 bunt med strimlad persilja smaka av med salt och peppar ev. nypa socker. Oliver & feta i egen olja Persilja Ruccola Basilika Olja Salt och peppar Mixa 2 dl persilja, ruccola eller basilika eller allt tillsammans med 3 vitlökar och 5 dl enkel olja till oljan är slät och grön. Smaka av med salt och peppar. För att behålla den gröna färgen längre så bör örterna förvällas 20 sek och kylans ner innan mixning. Lägg finaste oliver och bästa fetaost i en burk som rymmer 1-1,5 liter. Slå på oljan och låt stå ett par dagar innan du njuter. Oljan är perfekt som smör till det grillade brödet. het bbq-sås 3 dl chilisås 3 vitlöksklyftor finhackade 5 msk muscovadosocker 1 msk rödvinsvinäger 1 msk soja 0,5 dl dijonsenap 1 msk finhackad färsk ingefära 2 tsk liquid smoke 1/2 tsk sambal olek 1 st gullök finhackad Salt och peppar efter smak. Kallrör och låt gärna stå någon dag. Nudelsallad East Passar bra till kyckling och lax. Recept på sidan 10. vm-glazen! (Till lax, kyckling och fläsk) 1 1/2 dl japansk soja 1 1/2 dl honung 2 tsk kalvfond 2 dl vatten 1 msk finhackad ingefära 1 vitlöksklyfta finhackad 1 chilifrukt delad på längden 2 msk sesamolja 1/2 dl sesamfrön 2 msk majsmjöl Koka allt i 10 min och red därefter av med majsmjöl utrört i lite vatten och låt koka 5 min ytterligare. Smaka av.

10 Sallad på ruccola och 3 sorters bönor med vitlöksolja (4 personer) 1 påse/ask ruccola 100 g vaxbönor förvällda 100 g sockerärtor förvällda 100 g gröna bönor förvällda Till oljan behövs 2 dl sv. enkel rapsolja 2 vitlöksklyftor 1 dl ruccola 3 msk basilka från tub salt och peppar Kör med stavmixer tills oljan är grön. Smaka av med salt och peppar. Vänd bönorna gärna dagen innan och rucolan innan servering. Passar till lamm men är även god till fisk, fläsk, kyckling och nöt. nudelsallad east (4 personer) 4 portioner äggnudlar 1 morot i fina strimlor 1 rödpaprika i strimlor 8 minisparrisar 1 burk vattenkastanjer, ca 200g 1 st ca 10 cm purjolök i strimlor grillade potatisar med rosmarin och schalottenlök (4 personer) 1 kg potatis, gärna små och ur specialsortimentet typ Amandine 6 msk rapsolja Kvistar färsk rosmarin 150 g små schalottenlökar 2 vitlöksklyftor, skivade Salt och peppar Potatisens form väljer du, delad, hel eller i bitar. Koka i rikligt saltat vatten tills den är färdig. Vänd alla ingredienserna i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Grilla indirekt på teflongaller eller i en eldfast form. Passar bra till lamm. Sesamdressing 1 st finhackad vitlöksklyfta 1/2 finhackad röd chili Saften av 3 lime ca 1 dl 1/2 dl japansk soja 3 msk oystersås 3 msk sesamolja 2 tsk råsocker 2 msk thailändsk fisksås 1 msk hackad färsk koriander 2 msk sesamfrön Banda dressingen medan du tillagar nudlarna enligt instruktionerna på paketet. Låt dressingen dra i ca 10 min. Under tiden blandar du nudlarna med grönsakerna därefter vänd ner dressingen försiktigt. Smaka ev. av med salt och peppar. Salladen smakar nästan bättre efter ett par dagar. Passar bra till kyckling och lax. färskpotatissallad med vattenmelon och fetaost (4 personer) 1/3 liten vattenmelon i tärningar 500g kokt färskpotatis i tärningar 1 st rödlök i tunna halvmånar 1 knippe basilika ( går även med mynta) Juice av en halv citron 1 dl kallpressad sv. rapsolja 0,5 dl äppelcidervinäger eller balsamicovinäger Salt och svartpeppar från kvarnen Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Denna sallad bör ätas omgående. Den blir vattnig om den får stå för länge då saltet drar ur vätska ur vattenmelonen. Passar till lamm och fläskkött. En klassiker En klassiker till kyckling är salladernas sallad, Caesarsalladen som för övrigt inte har något med Ceasars palace i Vegas att göra utan lär komma från italiensk-amerikanske kocken Caesar Cardini. Så här gör du min variant: Cesardressad huvudsallad Dressing 3 äggulor 1/2 msk dijonsenap 3 dl matolja 3-4 vitlöksklyftor 50g sardeller 1 dl riven parmesan eller smakrik hårdost Citronsaft, salt och peppar efter smak Blanda ihop äggula, dijonsenap och olja till en majonnäs. Fuskar du kan du köpa en färdig majonnäs. Fräs vitlöken mjuk och finhacka därefter med sardellerna. Vänd ner vitlök, sardeller och parmesan i majonnäsen och smaka av med citron, salt och peppar. Sallad 2-3 st huvudsallad 1 paket bacon, knaperstekt 3 skivor rostbröd i tärningar Smör Salt och peppar Dela salladen på 4 så att stammen håller ihop salladen. Stek baconet knaprigt och lägg på en servett så att det rinner av. Låt baconfettet vara kvar i pannan med lite smör och bryn det tärnade brödet gyllenbrunt på mellanvärme. Dressa salladen och garnera med krutonger och bacon. Bara på City Gross! officiella SM-Grillkolen Var noga med kvaliteten på kol och briketter. Välj en påse som är märkt med en DNV-stämpel eller CE som betyder att den uppfyller den europeiska standarden för grillkol/briketter. På City Gross hittar du det officiella SM-kolet från Skandivaror. Det fick betyget Bäst i test i ICA-kurirens stora genomgång förra grillsäsongen (Ica-kuriren v ).

11 Våga grilla hel kyckling! ulriks grilltips Mitt bästa tips när det gäller fågel är att grilla den hel. Filéerna är visserligen enklare att grilla, men allt kött med ben blir så mycket saftigare och godare. Dessutom får du ju det knapriga skinnet som extra smakförstärkare. Hel kyckling är enkelt att grilla! Säg detta några gånger för dig själv för att sänka tröskeln Följ bara mina praktiska och enkla knep här nedan och utrusta dig med en köttermometer (finns billiga och bra på City Gross). snabbgrillad hel kyckling (Spatchcock) Det tar längre tid att grilla en hel fågel, så är det bara. Men det går faktiskt att göra det ganska mycket snabbare. Och det är värt besväret helgrillad är så mycket godare! Tekniken går ut på att göra kycklingen så jämntjock som möjligt så att ben och filéer är färdiga samtidigt. 1. Använd en rejäl kökssax och klipp upp kycklingen på filésidan. Ta bort detta ben helt Grillmixlåda bbq smoke Kronfågel beer can chicken Kronfågel storpack! Landmann Grillspett 4-pack 2. Placera den uppfläkta kycklingen med skinnsidan uppåt och pressa ut kycklingen med handflatan. Använd kraft, det ska knaka i kycklingbenen. 3. När kycklingen är jämnt utplattad. Gör ett kors med två spett (bambu går bra) från ben till vinge diagonalt. På så vis håller sig kycklingen platt på grillen. 4. Grilla över direktvärme och vänd ofta (så att det inte tar fyr). För en liten kyckling, räkna med ca 30 minuter (innertemperatur för hel kyckling ska alltid vara runt 80 grader) kycklingben kycklinglår Kronfågel, storpack. Ca 1,8 kg Klara för grillen. dancing chicken 1 kyckling på 1-1,5kg (för ca 4 portioner) 1 liten burk öl 1 klotgrill 1 kol Kryddor t ex: fänkålsfrön, paprika, chili, farinsocker, spiskummin, salt o peppar Förutom en rejäl kyckling behöver du en grill med lock (troligen bäst med klotgrill) samt en liten burk öl. Eftersom kycklingen ska stå upp på grillgallret är det bra att först kolla om locket går att få på över kycklingen. Check! Tänd grillen och se till att kolet är längs sidorna, men använd mycket kol. Lägg gärna ett aluminiumtråg i mitten så att alla goda stekjuicer fångas upp. Ölburken öppnas och töms på halva sitt innehåll (direkt i munnen eller i ett glas), tänk på att det ska vara en liten burk, annars får den inte plats i kycklingen. Trä på kycklingen på burken så att den kan stå upprätt. Det här är själva grejen med denna rätt eftersom ölet i burken kommer att vaporieseras och ge smak och saft åt hela kycklingen. Gnid in kycklingen med kryddor, ställ på gallret i mitten och lägg på locket. Låt stå under lock i ca 1 timme per kg eller till innertemperaturen vid benet har nått 80 grader. Lyft upp kycklingen och av burken. Grilla försiktigt skinnet ännu mer knaprigt på den direktvärme som finns kvar Grillbestick, 3-dels rostfria. 129:- tvådelad kycklingfilé Guldfågeln, med glaze eller marinad. /förp kycklingspett Guldfågeln, 310 g, jfr.pris 128:87.

12 Matkasse Flest färskvaror till lägst pris! Nyheter! Nu finns vår matkasse även för 2 personer och som laktosfri. Du kan även beställa tillvals kassar som grillkasse och fruktkasse. Grillkassen full av sommarrecept! City Gross populära matkassar finns även som Grillkasse. Hämta upp din kasse i butiken eller få den direkt hem till dörren. Det är bara att starta grillen. Nyhet! grillkasse 4 pers Grillkasse med 4 middagar för 4 personer. Samma recept under v18-24, därefter kommer det en ny grillkasse med nya recept. Färska råvaror i varje recept. Färskt svenskt butiksstyckat kött. Inslag av Ä-märkta produkter och ekologiska produkter efter säsong. Färska grönsaker och rotfrukter. 599:- HEMLEVERANS Hämtas i butik 549:- Välj något extra! Prova våra tilläggskassar och produkter. Kött & Grillådan ca 3,8kg 439:- innehåller bara köttråvaror som färska korvar, hamburgerfärs och grillribs för dig som vill fixa tillbehören själv. smaksättarkassen 99:- Caj P med grillolja, rub, glaze och marinad sätter härlig smak på grillat. smaksättarkassen 149:- Sweet Baby Ray med fyra riktigt goda såser gör att du kan grilla med äkta amerikanska bbq-smaker. STARTPAKET Värde 98:- TILL ALLA NYA KUNDER! Laktosfri! Grillar och tillbehör Du kan även beställa ett urval av våra grillar och grilltillbehör! Se mer på citygross.se/matkasse 599:- HEMLEVERANS 79:- ca 3,5 kg frukt Hämtas i butik 549:- Hämtas i butik 549:- 5 middagar för 4 pers 5 middagar för 4 personer med färska råvaror i varje recept. Alltid färskt svenskt butiksstyckat kött. 2 pers hemleverans 499:- Hämtas i butik 449:- 599:- HEMLEVERANS Laktosfri laktosfri 4 pers En laktosfri matkasse med 5 middagar för 4 personer. Färska råvaror i varje recept. Alltid färskt svenskt butiksstyckat kött. 2 pers hemleverans 499:- Hämtas i butik 449:- Fruktkasse ca 3,5 kg Tillvalskasse. Innehåller ca 3,5 kg färsk frukt som levereras tillsammans med din Matkasse. Bananer finns alltid i fruktkassen samt härliga frukter från säsongen. Beställ kassen nu! Vi är glada över att kunna erbjuda en högkvalitativ matkasse till ett svårslaget pris och för din bekvämlighet kan du dessutom välja mellan följande alternativ: Hemleverans till dörren måndagar mellan kl (på vår hemsida kan du kolla om vi levererar i ditt postnummerområde) Hämta i butik måndagar mellan kl Registrera dig på Priserna gäller t o m söndag 11/ Reservation för slutförsäljning och ev tryckfel.

BBQ Beer Can Chicken hetast på grillen i sommar! Nyhet!

BBQ Beer Can Chicken hetast på grillen i sommar! Nyhet! BBQ Beer Can Chicken hetast på grillen i sommar! Nyhet! Bra mat från Lantmännen Grilla kyckling Grillglädje är matglädje! Äntligen grilltider! Nu flyttar vi ut både matlagningen och måltiden utomhus igen.

Läs mer

Att marinera är inte alltid så lätt men här är några tips som kan användas till kött, fågel och fisk. 6 sidor om marinader.

Att marinera är inte alltid så lätt men här är några tips som kan användas till kött, fågel och fisk. 6 sidor om marinader. Att marinera är inte alltid så lätt men här är några tips som kan användas till kött, fågel och fisk. 6 sidor om marinader. 1 Foto: Ulrika Pousette Marinad till lamm Ingredienser 1 sats 0,5 dl olivolja

Läs mer

5 dagar. Ingredienser v.39. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.39. Köp gärna med fler matvaror!

5 dagar. Ingredienser v.39. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.39. Köp gärna med fler matvaror! dagar v.39 Recept Kött/fisk Ca 00 gram nötfärs Ca 600 gram laxfilé Ca 40-00 gram fläskfilé 700 gram kycklinginnerfilé 1 2 3 Potatis/ris/pasta mm 1 kg fast potatis 1 pkt pasta 1 pkt lasagneplattor 1,4 2

Läs mer

Nya, snabba vardagsfavoriter!

Nya, snabba vardagsfavoriter! Nya, snabba vardagsfavoriter! Wokstrimlor med limedressing och koriander 4 portioner 5 10 min ca 400 g wokstrimlor 2 lime (saft och rivet skal) 1/2 msk syltad ingefära 2 tsk Sambal Oelek 3 msk Kikkoman

Läs mer

Recept på svensk grillsommar!

Recept på svensk grillsommar! Recept på svensk grillsommar! KYCKLING BBQ Rabarberchutney 4 personer Tillagningstid 15 min ½ dl äppelcidervinäger 3 msk råsocker 1 hackad röd chili 3 tsk chipotle kryddpasta 1 svenskt äpple (skalat och

Läs mer

Ingredienser v.38. Recept. Veckans meny: Bra att ha hemma v.38. Köp gärna med fler matvaror! Hej!

Ingredienser v.38. Recept. Veckans meny: Bra att ha hemma v.38. Köp gärna med fler matvaror! Hej! v.38 Recept Kött/fisk Ca 00 gram nötfärs Ca 600 gram laxfilé 1 fläskfilé, ca 00 gram 700 gram kycklinginnerfilé 1 2 3 Potatis/ris/pasta mm 1 kg fast potatis 1 pkt pasta 1 pkt lasagneplattor 1,4 2 Grönsaker

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 3. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 3. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 3. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 3. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v Kött/fisk Ca 600 gram laxfilé 500 gram nötfärs 500 gram hönsfärs Recept Potatis/ris/pasta 900 gram potatis förp risnudlar Hej! Välkomna till en ny vintervecka med flera goda smaker

Läs mer

Inspirerande recept med ekologisk kyckling

Inspirerande recept med ekologisk kyckling Inspirerande recept med ekologisk kyckling SVENSK EKOLOGISK KYCKLING Kronfågel Bosarpkyckling Svensk KRAV-märkt & EU-ekologisk kyckling En utomhuskyckling från våra svenska, ekologiska gårdar. Den äter

Läs mer

Härliga recept av Lisa Lemke

Härliga recept av Lisa Lemke Härliga recept av Lisa Lemke Sol&Sprätt Utomhus kyckling kommer från svenska Free Range-gårdar. Kycklingen har gott om plats att röra sig både inne och ute. Utomhus sprätter den i jorden och pickar efter

Läs mer

Härliga recept av Lisa Lemke

Härliga recept av Lisa Lemke Härliga recept av Lisa Lemke Sol&Sprätt Utomhus kyckling kommer från svenska Free Range-gårdar. Kycklingen har gott om plats att röra sig både inne och ute. Utomhus sprätter den i jorden och pickar efter

Läs mer

3 DAGAR VECKA 3 VECKANS MENY

3 DAGAR VECKA 3 VECKANS MENY DAGAR VECKA Hej och välkomna tillbaka till vardagen efter några härliga julveckor. Vi fortsätter på temat med lätta och fräscha rätter så här i början av det nya året. Först ut på menyn har vi klassikern

Läs mer

Rik på Omega-3. Ljuva Matlagning. Endast 15 % Ljuva Ostcrème Original. Fetthalt endast 15 %. Kylvara. Endast 15 % Ljuva Ostcrème Stark

Rik på Omega-3. Ljuva Matlagning. Endast 15 % Ljuva Ostcrème Original. Fetthalt endast 15 %. Kylvara. Endast 15 % Ljuva Ostcrème Stark Enkelt med kött Mat man gillar De flesta tycker om att äta kött. Det är god och nyttig mat som ger en bra mättnadskänsla, och variationsmöjligheterna är enorma. I den här broschyren har vi samlat ett antal

Läs mer

Läckra recept på KRAV-märkt ekologisk Bosarpkyckling

Läckra recept på KRAV-märkt ekologisk Bosarpkyckling Läckra recept på KRAV-märkt ekologisk Bosarpkyckling EKOLOGISK Ingredienser: 10 port 100 port Hel Bosarp kyckling 4 kg 40 kg Vitlök 150 g 1 kg Strimlad rödkål 1 kg 10 kg Skivade äpplen 200 g 2 kg Majonnäs

Läs mer

Chorizo. med rostad paprikapasta. Vecka 14

Chorizo. med rostad paprikapasta. Vecka 14 Chorizo med rostad paprikapasta A Chorizo med rostad paprikapasta En enkel men tilltalande pastarätt med mycket smak från kryddig chorizokorv, grillad paprika, lök, oliver, pumpakärnor och basilika. Chorizo

Läs mer

Recept. Ingredienser v.39. Veckans meny: Bra att ha hemma v.39. Köp gärna med fler matvaror! Hej!

Recept. Ingredienser v.39. Veckans meny: Bra att ha hemma v.39. Köp gärna med fler matvaror! Hej! v.39 Kött/fisk Ca 600 gram rödspättafilé Ca 500 gram nötfärs Ca 000 gram kycklingben Ca 800 gram falukorv Ca 500 gram lövbiff Recept 2 5 3 Potatis/ris/pasta mm kg mjölig potatis 3 bakpotatisar pkt pasta

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 28. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 28. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 28. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 28. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 8 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 600 gram laxfilé Ca 700 gram fläskkarré Potatis/ris/pasta kg potatis, Hej! Vi har en härlig sommarvecka framför oss med flera inspirerande och

Läs mer

Entrecôte på fem festliga sätt Helstek, marinera eller lägg på grillen med en smakrik glaze. Entrecôte är mört kött som är lätt att lyckas med.

Entrecôte på fem festliga sätt Helstek, marinera eller lägg på grillen med en smakrik glaze. Entrecôte är mört kött som är lätt att lyckas med. 1 Entrecôte på fem festliga sätt Helstek, marinera eller lägg på grillen med en smakrik glaze. Entrecôte är mört kött som är lätt att lyckas med. Foto: Ulrika Pousette Helstekt kalventrecôte med salviasky

Läs mer

Pad thai med räkor. Vecka 5

Pad thai med räkor. Vecka 5 Pad thai med räkor A Vecka 5 Pad thai med räkor Pad Thai är ett typiskt thailändskt nudelrecept med många aptitretande ingredienser som räkor, spansk peppar, morötter, salladslök och böngroddar. Snabbt,

Läs mer

Insänt av: Sushma Jobanputra, Norrahammar

Insänt av: Sushma Jobanputra, Norrahammar BBQ/Salsasås till grillfesten c:a 8 personer 2 dl Het Tomatketchup 1/2 dl citronsaft 1 bunt finhackad (färsk) koriander ½ dl Dansukker Cane Syrup 1-2 tsk chilipulver (het) 1 bunt finhackad salladslök 1

Läs mer

5 dagar. Ingredienser v 13. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 13. Köp gärna med fler matvaror!

5 dagar. Ingredienser v 13. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 13. Köp gärna med fler matvaror! 5 dagar v 3 Recept Kött/fisk Ca 600 gram koljafilé Ca 600 gram kassler Ca 500 gram hönsfärs kg kycklingben 2 3 5 Potatis/ris/pasta 2 kg potatis 2,5 Hej! Vår gästkock Ulrika Brydling bjuder på härlig tacomiddag

Läs mer

Inspiration. lite recept och upplägg. Charkprodukter AB Billesholm www.charkprodukter.se

Inspiration. lite recept och upplägg. Charkprodukter AB Billesholm www.charkprodukter.se Inspiration lite recept och upplägg Rostat surdegsbröd med bakad leverpastej 6 skivor surdegsbröd 450 gr bakad leverpastej 6 st delade champinjoner 12 skivor krispigt stekt bacon 3 st halverade salt gurkor

Läs mer

3 dagar. Recept. Ingredienser v 34. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 34. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Recept. Ingredienser v 34. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 34. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 4 Recept Kött/fisk Ca 600 gram torskfilé Ca 650 gram minutfilé pkt salsiccia Potatis/ris/pasta kg potatis, Hej! Den här veckan bjuder på många härliga smakupplevelser. Först ut på menyn så hittar

Läs mer

Enchilada med tomatsalsa. Vecka 12

Enchilada med tomatsalsa. Vecka 12 Enchilada med tomatsalsa A Vecka 12 Enchilada med tomatsalsa Enchilada med tomatsalsa är ett smarrigt och mättande texmex-recept där du fyller färska tortillabröd med rivig köttfärssås, kokta svarta bönor

Läs mer

Ingredienser v.27. Recept. Hej! Bra att ha hemma v.27. Veckans meny: Köp gärna med fler matvaror!

Ingredienser v.27. Recept. Hej! Bra att ha hemma v.27. Veckans meny: Köp gärna med fler matvaror! Ingredienser v.7 Recept Kött/fisk Ca 500 gram nötfärs fläskytterfilé, ca 600 gram Ca 700 gram Bjärekycklingfilé Potatis/ris/pasta mm kg färskpotatis, Grönsaker 450 gram morötter broccoli rödlök tomat paprika

Läs mer

Vecka 26,4 port. Nyhet! MatHems Familjematkasse!

Vecka 26,4 port. Nyhet! MatHems Familjematkasse! Vecka 6, port Ingredienser MatHems Familjematkasse! Hej, hoppas att midsommarhelgen har varit riktigt bra med mycket god mat och dryck! Denna vardagsvecka inleds med milda och saftiga färsbiffar med en

Läs mer

Strutskött. - lätt och läckert. www.struts.nu

Strutskött. - lätt och läckert. www.struts.nu Strutskött - lätt och läckert Lätt att smaksätta Snabb tillagning Mört och magert Lätt att grilla www.struts.nu Marinerad Strutsrostbiff rosé 6 personer Krossa pepparkornen i mortel. Gnid in köttet med

Läs mer

3 DAGAR VECKA 46 VECKANS MENY

3 DAGAR VECKA 46 VECKANS MENY DAGAR VECKA 46 Hej! Vi presenterar stolt Plura Jonsson som vår nya gästkock i matkassen. I över 40 år har han varit sångare och låtskrivare i gruppen Eldkvarn. Men det är först på senare år Plura Jonsson

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 27. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 27. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 27. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 27. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 7 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 500 gram laxfilé Ca 700 gram fläskkarré 1 Potatis/ris/pasta 1 kg potatis 1, Hej! Somriga köttbullar med smak av gräslök och citron i krämig gräddsås

Läs mer

5 dagar. Ingredienser v 52. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 52. Köp gärna med fler matvaror!

5 dagar. Ingredienser v 52. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 52. Köp gärna med fler matvaror! 5 dagar v 5 Kött/fisk Ca 500 gram nötfärs Ca 600 gram kycklingfilé Ca 400 gram räkor Ca 600 gram fläskkotletter Recept 3 4 5 Potatis/ris/pasta 900 gram potatis pkt pasta 3,5 4 Hej! Julaftonsveckan är här

Läs mer

BBQ chipotle delad filé med glace

BBQ chipotle delad filé med glace Recept Kronfågel Grill 2013 BBQ chipotle delad filé med glace 1. Med rostad ananas och paprikasalsa och sallad på grillad potatis 2. I tortillabröd med koriander, rödkål-och äppleslaw och grillat bacon

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 3. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 3. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 3. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 3. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v Recept Potatis/ris/pasta förp pasta Grönsaker vitlök gul lök rödlök citron avokado tomater romansallad 500 gram morötter förp salladslök aubergine kruka koriander,,, Hej! Välkomna

Läs mer

5 dagar. Ingredienser v.35. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.35. Köp gärna med fler matvaror!

5 dagar. Ingredienser v.35. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.35. Köp gärna med fler matvaror! dagar v.3 Recept Kött/fisk 00 gram nötfärs Ca 600 gram kycklingfilé Ca 800 gram fläskkarre 2 pkt bacon 400 gram torskfilé 400 gram lax 2 3 4 Potatis/ris/pasta mm 2 kg potatis pkt pasta 3, Hej! Vi har en

Läs mer

RECEPTBILAGA FOODNEWS 4 2011. 10 läckra kycklingrecept

RECEPTBILAGA FOODNEWS 4 2011. 10 läckra kycklingrecept RECEPTBILAGA FOODNEWS 4 2011 10 läckra kycklingrecept Kycklinglårfilé med soltorkade tomater, rotfrukter och vitkålssallad Skala och skiva rotfrukterna tunt och varva i eldfast form med olivolja, salt,

Läs mer

Chorizo. med rostad paprikapasta. Vecka 14

Chorizo. med rostad paprikapasta. Vecka 14 Chorizo med rostad paprikapasta A Chorizo med rostad paprikapasta En enkel men tilltalande pastarätt med mycket smak från kryddig chorizokorv, grillad paprika, lök, oliver, pumpakärnor och basilika. Chorizo

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 36. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 36. Köp gärna med fler matvaror! Trevlig matlagning!

3 dagar. Ingredienser v 36. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 36. Köp gärna med fler matvaror! Trevlig matlagning! dagar v 6 Recept Potatis/ris/pasta förp pasta Hej! Vi har en riktigt härlig vecka framför oss med flera goda rätter på menyn. Vi inleder med en sann vardagsräddare i form av en krämig och god pasta med

Läs mer

Recept i vårens tecken Tema picknick. Laga mjölkfritt Enkel sallad gjord på kokt ägg, grönsaker & skinka. Något sött efter: Melon och physalis

Recept i vårens tecken Tema picknick. Laga mjölkfritt Enkel sallad gjord på kokt ägg, grönsaker & skinka. Något sött efter: Melon och physalis Recept i vårens tecken Tema picknick Enkel sallad gjord på kokt ägg, grönsaker & skinka. Något sött efter: Melon och physalis Välkommen till min alldeles egna tidning där jag delar med mig av mina bästa

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 11. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 11. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 11. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 11. Köp gärna med fler matvaror! dagar v Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 800 gram torskfilé pkt bacon Potatis/ris/pasta 900 gram potatis Hej! Ulrika Brydling är kocken som brinner för ekologiskt och närproducerat med hållbar mat

Läs mer

Vecka 32,4 port. Matnyttigt! MatHems Familjematkasse! Recept. Ingredienser

Vecka 32,4 port. Matnyttigt! MatHems Familjematkasse! Recept. Ingredienser Vecka, port Ingredienser Kött/fisk 00-600 gram laxfilé pkt lammfärs, ca 00-00 gram pkt lövbiff, ca 00-00 gram 700 gram kycklinginnerfiléer Potatis/ris/pasta mm kg potatis pkt pasta 800 gram sötpotatis,

Läs mer

grillbuffé 12 juni 2014

grillbuffé 12 juni 2014 Matglädje MED ABROTOS RECEPT grillbuffé 12 juni 2014 Sander g johansson matmästare ABROTOS Ekologisk mat- och vinkultur ABROTOS Kooperativ ekonomisk förening UPPLANDS VÄSBY Thaimarinerat Fisk- och Skaldjursspett

Läs mer

Vårbuffé. Rucolaröra. Kycklingfilé med tomat & oliv. Portioner: 10 personer (buffé)2 dl rucolasallad (ca 35 g) 1 vitlöksklyfta

Vårbuffé. Rucolaröra. Kycklingfilé med tomat & oliv. Portioner: 10 personer (buffé)2 dl rucolasallad (ca 35 g) 1 vitlöksklyfta Vårbuffé Rucolaröra Portioner: 10 personer (buffé)2 dl rucolasallad (ca 35 g) 1 vitlöksklyfta 1 burk kesella/kvarg (2 1/2 dl, 10%) 1 dl yoghurt av medelhavstyp (10%) svartpeppar Tillagningstid: Max 20

Läs mer

3 DAGAR VECKA 10 VECKANS MENY. Han frontar TV-programmet

3 DAGAR VECKA 10 VECKANS MENY. Han frontar TV-programmet DAGAR VECKA 10 Han frontar TV-programmet Vad blir det för mat, har släppt flertalet kokböcker och lanserat ett eget vin, älskar att jaga och driver en egen kollektion jaktkläder samtidigt som han är en

Läs mer

Sätt smak på grillfesten! Marinader, rubs och såser.

Sätt smak på grillfesten! Marinader, rubs och såser. Sätt smak på grillfesten! Marinader, rubs och såser. Magiska marinader Fördjupa och förhöj smaken på både kött och fisk snabbt och enkelt med läckra marinader. Marinad till fläskkött Till cirka 1 ½ kg

Läs mer

CHICKEN RIBS. & andra goda nyheter

CHICKEN RIBS. & andra goda nyheter CHICKEN RIBS & andra goda nyheter v ä r &s m ervera värm & servera gnyoh da eter Mer tid, mer smak, mindre jobb! God mat får ibland ta lite extra tid. Men inte för dig. Vi har tillagat våra nyheter enligt

Läs mer

Krämig kycklingpasta med persilja. vecka 35

Krämig kycklingpasta med persilja. vecka 35 Krämig kycklingpasta med persilja vecka 35 inspiration Krämig kycklingpasta med persilja Är du på jakt efter den perfekta pastarätten? Jakten är över, här har du en krämig kycklingpasta med persilja, purjo,

Läs mer

Bra att ha hemma v.52 Veckans meny:

Bra att ha hemma v.52 Veckans meny: Ingredienser v.5 Kött/fisk Ca 500 gram nötfärs Ca 600 gram bjärekyckling Ca 600-800 gram torskfilé Recept Potatis/ris/pasta mm 900 gram potatis pkt pasta Grönsaker gul lök rödlök citron vitlök tomater

Läs mer

Spaghetti bolognese med ljummen broccolisallad

Spaghetti bolognese med ljummen broccolisallad Spaghetti bolognese med ljummen broccolisallad 1 morot 1 gul lök 200 g rotselleri 0,5 vitlök 2 msk olivolja 600 g köttfärs 1 tsk salt 1 burk hela tomater 0,5 dl vitt matlagningsvin 1 dl vatten 1 dl grädde

Läs mer

Het lövbiff med ingefära och ananas. Vecka 50

Het lövbiff med ingefära och ananas. Vecka 50 Het lövbiff med ingefära och ananas A Vecka 50 Het lövbiff med ingefära och ananas Strimlade lövbiffar med ingefära och ananas ger en spännande och sötstark maträtt med sting! Blanda i lite färsk koriander

Läs mer

VI KOCKAR MED GRÖNSAKER O ROTFRUKTER FÖR SÄSONGEN

VI KOCKAR MED GRÖNSAKER O ROTFRUKTER FÖR SÄSONGEN Gillekockarna 17.02.2016 VI KOCKAR MED GRÖNSAKER O ROTFRUKTER FÖR SÄSONGEN Närande o värmande vintermat av grönsaker och rotfrukter. Fyllda paprikor är en riktig 70-talsrätt som kan serveras till såväl

Läs mer

Sätt din egen smak på grillfesten

Sätt din egen smak på grillfesten Sätt din egen smak på grillfesten Med hemgjorda grillmarinader, rubs och såser. 15 RECEPT MED SOCKER OCH SIRAP SOM SMAK- FÖRHÖJARE Magiska marinader Fördjupa och förhöj smaken på både kött och fisk snabbt

Läs mer

Matinspiration & Recept. Sommar vid grillen. Fånga sommarens ljusa kvällar!

Matinspiration & Recept. Sommar vid grillen. Fånga sommarens ljusa kvällar! Matinspiration & Recept Sommar vid grillen. Fånga sommarens ljusa kvällar! Trädgårdar och parker dignar av grönska, kvällarna är långa och ljusa nu är tiden på året då man aldrig vill gå in! För mig är

Läs mer

Inspirationshäfte för mat, klimat & en hållbar livsstil

Inspirationshäfte för mat, klimat & en hållbar livsstil Inspirationshäfte för mat, klimat & en hållbar livsstil Foto: Johann Selles Vikten av bra matvanor för hälsan och miljön Maten har stor betydelse för vårt klimat. Såväl produktion, hantering och transport

Läs mer

Recept. Ingredienser v.19. Veckans meny: Bra att ha hemma v.19. Köp gärna med fler matvaror! Hej!

Recept. Ingredienser v.19. Veckans meny: Bra att ha hemma v.19. Köp gärna med fler matvaror! Hej! v.19 Recept Kött/fisk Ca 600 gram torskfilé Ca 500 gram nötfärs Ca 1000 gram kycklingfilé 1 pkt bratwurst Ca 400 gram lövbiff 1 2 3,4 4 5 Potatis/ris/pasta mm 2 kg fast potatis 1 pkt pasta 1,2,4 3 Grönsaker

Läs mer

Krämig papardelle med portabello. vecka 43

Krämig papardelle med portabello. vecka 43 Krämig papardelle med portabello vecka 43 inspiration Krämig papardelle med portabello Avnjut en krämig papardelle med portabello. Svampen ansas, skivas och steks tillsammans med lök. Koka upp grädden,

Läs mer

Ladda batterierna. med vällagad, god och hälsosam mat så att kroppen håller sig frisk. Matinspiration & Recept

Ladda batterierna. med vällagad, god och hälsosam mat så att kroppen håller sig frisk. Matinspiration & Recept Ladda batterierna med vällagad, god och hälsosam mat så att kroppen håller sig frisk. Matinspiration & Recept Ta hand om dig och håll dig frisk när mörkret kommer krypande. Fyll upp kroppens reserver,

Läs mer

Fem enkla och goda recept med Findus Wok Spicy Zanju

Fem enkla och goda recept med Findus Wok Spicy Zanju Fem enkla och goda recept med Findus Wok Spicy Zanju Findus Wok Spicy Zanju är en fräsch, kryddstark och färgsprakande wokgrönsaksblandning som är gjord på gul morot, bönor, röd paprika, rödlök, bambuskott,

Läs mer

Kycklingfilé Fredagskänsla för vardag och fest

Kycklingfilé Fredagskänsla för vardag och fest Kronfågel är bra mat från Lantmännen 10t på Recelpingfilé kyck Kycklingfilé Fredagskänsla för vardag och fest Kycklingfilé med kryddig korv Filéerna är de ädlaste delarna på kycklingen! Låt dig väl smakas

Läs mer

Bra barnmat Del 3 Middag

Bra barnmat Del 3 Middag Bra barnmat Del 3 Middag I sista och tredje delen om näringsrik barnmat tänkte jag delge er några tips som anpassar klassiska barnrätter till mer häslosamma alternativ. Har du missat barnmat frukost eller

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 41. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 41. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 41. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 41. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 4 Recept Grönsaker gula lökar vitlök avokado chilipeppar gurka paprikor 5 tomater salladshuvud kruka koriander kruka persilja,,,,,,,,, Mejeri dl grädde 5 dl soyayoghurt 50 gram brieost Hej! Välkomna

Läs mer

Vecka 35,4 port. Nyhet! MatHems Familjematkasse! Recept. Ingredienser

Vecka 35,4 port. Nyhet! MatHems Familjematkasse! Recept. Ingredienser Vecka 3,4 port MatHems Familjematkasse! Hej! I årets sista augustikasse hittar du pestofrikadeller i tomatsås och pasta pesto med kyckling. Två väldigt barnvänliga och enkla rätter från det italienska

Läs mer

Vecka 1: Måndag: Frukost: (kl 6-8.00) Äggröra med grönsaker. Lunch: (kl 11-13.00) Nötshake med frukt

Vecka 1: Måndag: Frukost: (kl 6-8.00) Äggröra med grönsaker. Lunch: (kl 11-13.00) Nötshake med frukt Vecka 1: Måndag: Frukost: (kl 6-8.00) Äggröra med grönsaker Lunch: (kl 11-13.00) Nötshake med frukt Middag: (efter kl 17.00) Grekiskbiff med medelhavsallad Tisdag: Frukost: (kl 6.00-8.00) Äggröra med grönsaker

Läs mer

Kalvfärsbullar i tomatsås. vecka 43

Kalvfärsbullar i tomatsås. vecka 43 Kalvfärsbullar i tomatsås vecka 43 familj Kalvfärsbullar i tomatsås cirka 30 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 2551 kj/ 596 kcal. Protein 34,9 g. Fett 27,1 g. Kolhydrater 62,1 g. Ingredienser: 1/2

Läs mer

PROJEKT REGIONPRODUCERAD MAT I ÖSTERBOTTNISKA STORKÖK. GRILLFEST MED REGIONPRODUCERADE LIVSMEDEL

PROJEKT REGIONPRODUCERAD MAT I ÖSTERBOTTNISKA STORKÖK. GRILLFEST MED REGIONPRODUCERADE LIVSMEDEL PROJEKT REGIONPRODUCERAD MAT I ÖSTERBOTTNISKA STORKÖK. GRILLFEST MED REGIONPRODUCERADE LIVSMEDEL Laxspett 4 pers 0,6 kg laxfilé 200 g gul paprika 200 g tomater 150 g färska champinjoner små 200 g röd lök

Läs mer

Zucchinispagetti med tomatsås

Zucchinispagetti med tomatsås Zucchinispagetti med tomatsås Pasta på zucchini är ett bra alternativ för den som vill dra ner på kolhydraterna. Tomatsås 1 msk olivolja 1 st. gul lök, hackad och stekt 2 st. vitlöksklyftor, finhackade

Läs mer

Köttfärspiroger. Fyllning. ½ gul lök. 2 krm salt

Köttfärspiroger. Fyllning. ½ gul lök. 2 krm salt Köttfärspiroger Pirogdeg 50 g matfett ¾ dl mjölk ¼ pkt jäst 1 krm salt 1 äggvita 2 ½ dl vetemjöl Fyllning ½ gul lök 150 g nötfärs 2 krm salt 2 krm svartpeppar 2 msk tomatpuré 1 vitlöksklyfta ½ dl svamp

Läs mer

Nygrillat i butiken FOTBOLLEN HETA RECEPT TILL SOFFAN FRAMFÖR. Picknick i parken. BBQ goes. Dela med en kompis SAMBA PÅ STRANDEN. a k yck li n g be o

Nygrillat i butiken FOTBOLLEN HETA RECEPT TILL SOFFAN FRAMFÖR. Picknick i parken. BBQ goes. Dela med en kompis SAMBA PÅ STRANDEN. a k yck li n g be o Nygrillat i butiken D ip p a k yck li n g be ni po bl an o m oj o! BBQ goes HETA RECEPT TILL SOFFAN FRAMFÖR FOTBOLLEN Picknick i parken SAMBA PÅ STRANDEN Dela med en kompis Chimichurri 4 personer 5 min

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v. 5. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v. 5. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v. 5. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v. 5. Köp gärna med fler matvaror! dagar v. 5 Recept Kött/fisk Ca 500 gram hönsfärs pkt kabanoss Ca 800 gram torskfilé Potatis/ris/pasta 900 gram potatis Hej! Den här veckan har vi Ulrika Brydling som gör ett minigästspel i matkassen. Ulrika

Läs mer

carpaccio på nötrulle

carpaccio på nötrulle XköttX carpaccio på nötrulle från olsson s utvalda med confit på svamp Recept: Peter Häll 300 g nötrulle Olsson s Utvalda 300 g blandad svamp 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 dl olivolja skal och saft av 1

Läs mer

VECKA 11 3 DAGAR VECKANS MENY

VECKA 11 3 DAGAR VECKANS MENY DAGAR INGREDIENSER VECKA RECEPT Han frontar TV-programmet Vad blir det för mat, har släppt flertalet kokböcker och lanserat ett eget vin, älskar att jaga och driver en egen kollektion jaktkläder samtidigt

Läs mer

Snabbfixat med korv på grillen Enklare kan det knappast bli! Här är fem goda grillrecept med korv. 5 Recept med korv

Snabbfixat med korv på grillen Enklare kan det knappast bli! Här är fem goda grillrecept med korv. 5 Recept med korv Snabbfixat med korv på grillen Enklare kan det knappast bli! Här är fem goda grillrecept med korv. 5 Recept med korv 1 Foto: Leif Jacobsson En grillad med bröd och zucchini 4 st chorizokorvar,, eller andra

Läs mer

Grillspett av struts. 4 personer

Grillspett av struts. 4 personer 21-228 Receptfoldern 2004-09-27 15.46 Sida 1 Grillspett av struts 500 600 g wokbitar av biff/filé 1 pkt bacon 8 st små tomater 12 st hela champinjoner ev gul lök 1 banan ev 1 paket strutskorv Grillolja:

Läs mer

Pastasnäckor med kryddig färsfyllning

Pastasnäckor med kryddig färsfyllning Pastasnäckor med kryddig färsfyllning 12 stora pastasnäckor 2 dl krossade tomater ½ gul lök 1/4 dl parmesan 1 bit kryddstark korv Salt och peppar 2 msk olivolja 2 msk finhackad basilika 100 g nötfärs 1.

Läs mer

Rödbets- och quinoasallad med granatäpple och fetaost. vecka 11

Rödbets- och quinoasallad med granatäpple och fetaost. vecka 11 Rödbets- och quinoasallad med granatäpple och fetaost vecka 11 inspiration Rödbets- och quinoasallad med granatäpple och fetaost En matig quinoasallad med många tilltalande smaker: söta morötter, saftiga

Läs mer

5 dagar. Ingredienser v 3. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 3. Köp gärna med fler matvaror!

5 dagar. Ingredienser v 3. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 3. Köp gärna med fler matvaror! 5 dagar v 3 Recept Kött/fisk Ca 600 gram laxfilé Ca 500 gram nötfärs Ca 600 gram kycklingfilé 1 förp kalkonkassler 1 förp bacon 1 3 2 4 5 Potatis/ris/pasta mm 900 gram mjölig potatis 1 pkt pasta 4 1,5

Läs mer

Receptsamling 2015. Inspiration på korv och leverpastej. Chark-Produkter AB Billesholm www.charkprodukter.se

Receptsamling 2015. Inspiration på korv och leverpastej. Chark-Produkter AB Billesholm www.charkprodukter.se Receptsamling 2015 Inspiration på korv och leverpastej Bakad leverpastej på rostat surdegsbröd 6 skivor surdegsbröd 450 gr bakad leverpastej 6 st delade champinjoner 12 skivor krispigt stekt bacon 3 st

Läs mer

Härligt goda kycklingspett! Gjorda på svensk bröstfilé

Härligt goda kycklingspett! Gjorda på svensk bröstfilé Härligt goda kycklingspett! Gjorda på svensk bröstfilé TIPS! Använd gärna riset från igår Kycklingspett Sweet Chili med härligt asiatiskt grönsaksris 4 personer ca 10-15 minuter Kycklingspett Sweet Chili

Läs mer

Tomatsoppa med kräfttoast. vecka 44

Tomatsoppa med kräfttoast. vecka 44 Tomatsoppa med kräfttoast vecka 44 familj Tomatsoppa med kräfttoast cirka 30 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 2677 kj/ 631 kcal. Protein 23,1 g. Fett 31,1 g. Kolhydrater 60,3 g. Ingredienser: Tomatsoppa

Läs mer

3 DAGAR VECKA 48 VECKANS MENY

3 DAGAR VECKA 48 VECKANS MENY 3 DAGAR VECKA 48 Hej! Vi är inne på 3:e veckan med vår folkkära gästkock Plura Jonsson. I över 40 år har han varit sångare och låtskrivare i gruppen Eldkvarn. Men det är först på senare år Plura Jonsson

Läs mer

3 dagar. Recept. Ingredienser v 42. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 42. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Recept. Ingredienser v 42. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 42. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 4 Recept Potatis/ris/pasta paket quinoa Hej! Välkomna till andra veckan med vår gästkock Mattias Kristiansson Mattias är vegovärldens flitigaste kille och har skrivit flera kokböcker, driver bloggen

Läs mer

GRILLA VILT INSPIRATION OCH LÄCKRA GRILLRECEPT FÖR DIG SOM UPPSKATTAR DET GODA I LIVET

GRILLA VILT INSPIRATION OCH LÄCKRA GRILLRECEPT FÖR DIG SOM UPPSKATTAR DET GODA I LIVET GRILLA VILT INSPIRATION OCH LÄCKRA GRILLRECEPT FÖR DIG SOM UPPSKATTAR DET GODA I LIVET Grilla Vilt är något alldeles extra Receptsamlingen med grillat från åke P är här. Fullproppad med unika recept med

Läs mer

VECKA 50 3 DAGAR VECKANS MENY

VECKA 50 3 DAGAR VECKANS MENY 3 DAGAR INGREDIENSER VECKA 50 RECEPT Hej och välkomna till sista veckan med vår härliga gästkock Plura Jonsson. I över 40 år har Plura varit sångare och låtskrivare i gruppen Eldkvarn. Men det är först

Läs mer

Kycklingburgare med rostad majs och avokadokräm. vecka 6

Kycklingburgare med rostad majs och avokadokräm. vecka 6 Kycklingburgare med rostad majs och avokadokräm vecka 6 inspiration Kycklingburgare med rostad majs och avokadokräm Denna rätt bidrar till fantastiska smaker av den rostade majsen ihop med avokadokräm

Läs mer

Köttfärspaj med apetinaost och örtig tomatsås

Köttfärspaj med apetinaost och örtig tomatsås Köttfärspaj med apetinaost och örtig tomatsås Pajdeg: 2,5-3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 3 krm salt 50 g smör 0,75 dl mjölk 600 g köttfärs 1 gul lök 0,25 vitlök 1 msk olivolja 2 krm svartpeppar 1 tsk sambal

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 6. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 6. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 6. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 6. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 6 Recept Potatis/ris/pasta förp pasta Grönsaker vitlök gul lök citroner aubergine gurka salladshuvud kruka basilika kruka persilja påse bladspenat tomat,,,,, Hej! En krämig och snabblagad pasta

Läs mer

7 enkla pastasallader

7 enkla pastasallader 1 7 enkla pastasallader Pastasallad som går snabbt att göra och är lätt att ta med sig. Här hittar du sju goda varianter. 7 Recept Foto: Ingvar Eriksson Marias pasta med pesto och halloumi 300 g pasta

Läs mer

Vecka 41,4 port. Matnyttigt! MatHems Familjematkasse! Ingredienser. Recept

Vecka 41,4 port. Matnyttigt! MatHems Familjematkasse! Ingredienser. Recept Vecka, port MatHems Familjematkasse! Hej! Välkommen till en ny härlig vecka med en blandning av spännande, klassiska, enkla och utmanande rätter. En chiligryta på köttfärs är snabbfixat men minst lika

Läs mer

Lättbakade bröd till vardag och fest. Knäckebröd, Pestosnurror, Mustigt nötbröd, Focaccia och mycket mer. Matinspiration & Recept från Coop

Lättbakade bröd till vardag och fest. Knäckebröd, Pestosnurror, Mustigt nötbröd, Focaccia och mycket mer. Matinspiration & Recept från Coop Matinspiration & Recept från Coop Varsågod! En grunddeg, tretton olika bröd! Lättbakade bröd till vardag och fest. Knäckebröd, Pestosnurror, Mustigt nötbröd, Focaccia och mycket mer nu! Lever du i tron

Läs mer

Snitta och wrappa med mjukt tunnbröd

Snitta och wrappa med mjukt tunnbröd Snitta och wrappa med mjukt tunnbröd Tunnbrödswrap med äppelkyckling 4 st Polarbröd mjukt tunnbröd Dragen äppelkyckling 1 ekologisk kyckling 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 1 röd chili 2 msk olivolja 3 1/2

Läs mer

Meny! För en hållbar vecka! Sju miljösmarta middagsrecept. www.lulea.se/ meny

Meny! För en hållbar vecka! Sju miljösmarta middagsrecept. www.lulea.se/ meny Meny! För en hållbar vecka! Sju miljösmarta middagsrecept www.lulea.se/ meny Måndag Snabb rotsakssoppa Ingredienser: 4 portioner 2 morötter 8 potatisar 1 stor gulbeta 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 2 buljongtärningar

Läs mer

Alslöfs Limousin. Smaklig måltid! Karin&Karl

Alslöfs Limousin. Smaklig måltid! Karin&Karl Alslöfs Limousin Vi är tredje generationen som äger och driver Alslöfsgård som har en historia långt tillbaka till 1400-talet. Sedan 1970-talet har det fötts upp köttdjur på gården då de naturliga betesmarkerna

Läs mer

Potatis- och purjolökssoppa med tunnbrödsrulle. vecka 47

Potatis- och purjolökssoppa med tunnbrödsrulle. vecka 47 Potatis- och purjolökssoppa med tunnbrödsrulle vecka 47 familj Potatis- och purjolökssoppa med tunnbrödsrulle cirka 30 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 2400 kj/ 574 kcal. Protein 13,9 g. Fett 30,2

Läs mer

BRAXENRIBS BRAXENFRESTELSE KNAPRIG BRAXEN

BRAXENRIBS BRAXENFRESTELSE KNAPRIG BRAXEN Recept på Smartfisk BRAXENRIBS 2 BRAXENFRESTELSE 2 KNAPRIG BRAXEN 2 CEVICHE 3 CITRONMARINERAD GÄDDA 4 GÄDDA 4 FÄRSBIFFAR 4 GRAVAD MÖRT/ID/BRAXEN 5 LINGONGRAVAD ID 6 INLAGD MÖRT 6 STEKT NORS ELLER FRITERAD

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 47. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 47. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 47. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 47. Köp gärna med fler matvaror! 3 dagar Ingredienser v 47 Kött/fisk Ca 500 gram laxfilé 600 gram kycklingfilé Recept Hej! Först ut på menyn denna vecka hittar du en god och lättlagad lax med blomkålscouscous och basilikakräm signerat

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 40. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 40. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 40. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 40. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 40 Recept Potatis/ris/pasta pkt pasta Hej! Vi inleder denna höstvecka med en riktigt snabb pastarätt med milda goda edamamebönor, även kallat sojabönor. Edamamebönan härstammar från

Läs mer

Pappardelle med zucchini och soltorkad tomat. vecka 21

Pappardelle med zucchini och soltorkad tomat. vecka 21 Pappardelle med zucchini och soltorkad tomat vecka 21 inspiration Pappardelle med zucchini och soltorkad tomat En rätt i äkta italiensk anda. Sparrisen kokas upp tillsammans med grädden och zucchinipasta,

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 36. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 36. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 36. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 36. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 6 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs 500 gram laxfilé hel kyckling Potatis/ris/pasta mm kg potatis, Hej! Vi har en riktigt härlig vecka framför oss med flera inspirerande rätter på menyn. Just nu

Läs mer

FULLT TRYCK PÅ SMAKEN

FULLT TRYCK PÅ SMAKEN FULLT TRYCK PÅ SMAKEN Inspiration för din tryckkokare Inspiration för din tryckkokare Spara upp till 2/3 av tillagningstiden Bevara upp till 95% av vitaminerna i maten Spara upp till 70% energi Näringsrik

Läs mer

Broiler Lönkan, 16.10 2013

Broiler Lönkan, 16.10 2013 Broiler Lönkan, 16.10 2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Fyllda Broilerbröst... 3 Hönsklubbor med Glasering... 4 Tom Ka Kai (Thailändsk hönssoppa)... 5 Grillad Curryhöna... 6 Couscous... 7 Potatissallad... 8 Vinegrätt...

Läs mer

RECEPTFOLDER FRÅN LANTMÄNNEN KRONFÅGEL NR 1 2013. Starta året med tio goda kycklingrecept!

RECEPTFOLDER FRÅN LANTMÄNNEN KRONFÅGEL NR 1 2013. Starta året med tio goda kycklingrecept! RECEPTFOLDER FRÅN LANTMÄNNEN KRONFÅGEL NR 1 2013 Starta året med tio goda kycklingrecept! Kycklingbröstfilé på varm bönsallad med avocadocreme Krydda kycklingbrösten rikligt med de malda kryddorna och

Läs mer

MELLANMÅL Frukt och grönsaker 1 valfri frukt/grönsak med ProPoints värde 0. FRUKOST. Frukost Mellanmål Lunch Middag ... ...

MELLANMÅL Frukt och grönsaker 1 valfri frukt/grönsak med ProPoints värde 0. FRUKOST. Frukost Mellanmål Lunch Middag ... ... Veckomatsedel Frukost Mellanmål Lunch Middag FRUKOST Flingfrukost 3 dl lättfil 1 ½ dl fullkornsflingor ½ rivet äpple 1 skiva knäckebröd 1 msk leverpastej max 10% tomat, gurka Mannagrynsfrukost 2 msk mannagryn

Läs mer

Carina och Ulrika Brydlings recept med GoGreens svenskodlade bönor

Carina och Ulrika Brydlings recept med GoGreens svenskodlade bönor Innehåll Bönkebabspett med fetaoströra och rostad potatis 2 Hälsobar med hallon- och bönsmoothies 3 Jordgubb- och kaffekaka 4 Snabb lunch eller tapas med böna och kantarell 5 Bönkebabspett med fetaoströra

Läs mer