Astronomisk Ungdoms årsmöte 2015 Protokoll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Astronomisk Ungdoms årsmöte 2015 Protokoll"

Transkript

1 Astronomisk Ungdoms årsmöte 2015 Protokoll Datum Plats Älvsjö Scoutgård 1 Årsmötets öppnande Ordförande Mikael Ingemyr förklarade mötet öppnat klockan Mötesformalia 2.1 Val av mötesordförande Valberedningen föreslog att välja David Andersson till mötesordförande. att 1 David Andersson valdes till mötesordförande. 2.2 Val av mötessekreterare Valberedningen föreslog att välja Izabella Remmert till mötessekreterare. att 2 Izabella Remmert valdes till mötessekreterare. 2.3 Val av två protokolljusterare tillika rösträknare Det förslag som fanns var att välja Josefine Nittler och Linnea Lindkvist till protokolljusterare tillika rösträknare. Inga ytterligare förslag väcktes av årsmötet.

2 att 3 Josefine Nittler och Linnea Lindkvist valdes till protokolljusterare tillika rösträknare. 2.4 Beslut om årsmötets stadgeenliga utlysande I Astronomisk Ungdoms stadgar står följande att läsa: 3.4 Årsmötet är beslutsmässig om skriftlig eller elektronisk kallelse har avsänts till samtliga medlemmar senast två veckor före årsmötet Årsmöteshandlingarna skall vara samtliga medlemmar tillhanda senast två veckor före årsmötet. Skriftlig kallelse skickades ut via mejl. Dessutom har kallelse lagts ut på föreningens facebooksida och hemsida Årsmöteshandlingarna publicerades på hemsidan. att 4 Astronomisk Ungdoms årsmöte 2015 fastslogs stadgeenligt utlyst. 2.5 Fastställande av röstlängden Röstlängden är en närvarolista över de röstberättigade. Bilaga A, Röstlängd. att 5 Röstlängden fastställdes enligt bilaga A, Röstlängd. 2.6 Fastställande av dagordning I Astronomisk Ungdoms stadgar står följande att läsa: 3.5 Årsmötet ska behandla följande ärenden: Verksamhetsberättelse Revisionsberättelse Ansvarsfrihet för styrelsen Val av föreningsordförande Val av övriga styrelseledamöter

3 Val av revisorer Val av valberedning Fastställande av medlemsavgift Motioner Övriga frågor Förslag till ändringar som kommit in lyder som följer: att 1: Ändra Diana Diez till David Andersson. att 3: Ändra NN och NN till Josefine Nittler och Linnea Lindkvist. att 24: Ändra NN, NN och NN till Robin Djerf, David Andersson och Emma Andersdotter Svensson. att 6 Dagordningen fastställdes enligt det förslag som bifogats till handlingarna med de ändringarna i att-sats 1, 3 samt Mötesregler och arbetsform Mötesregler och arbetsformer reglerar hur årsmötet går till. att 7 Använda de mötesregler och arbetsformer som återfinns i bilaga 3 till handlingarna, Astronomisk Ungdoms årsmöte 2015 Arbetsordning. 4 Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelsen är en rapport över föreningens gångna år från styrelsen till årsmötet där det framgår vilken verksamhet som har bedrivits samt specifikt hur verksamhetsplanen har uppfyllts. Verksamhetsberättelsen med höjdpunkter sammandrages av föreningsordförande Mikael Ingemyr. Årsmötet hade inga övriga frågor. att 8 Verksamhetsberättelse för Astronomisk Ungdom 2014 beslutas att läggas till handlingarna.

4 5 Redovisning av årsbokslut och ekonomisk berättelse Årsbokslut och den ekonomiska berättelsen är ett kvitto på vad föreningen har förvaltat ekonomiskt under året. Se även rekommendationerna från revisorerna. Den ekonomisk berättelse föredrages av Mikael Ingemyr, enligt en powerpoint från frånvarande skattmästare Anna Larsson. Lägren räknades inte i budgeten, men i balansräkningen så gör de det. En kommentar till siffrorna gällande AUrora Borealis: Ekonomin från lägret ligger på Rymdgymnasiet, så lägret kostade egentligen mycket mer än vad som framkommer i föreningens redovisning. Övriga kommentarer kring arrangemang var att USP gick mer plus än vad de hade utgifter, och även AstroGlenn gick på vinst. Styrelsehelgen har inga inkomster, enbart utgifter. Under året har kontot bytts, från Unga Forskares till ett eget Swedbank, ett betalkort införskaffades och likaså ett swishnummer. Omsättningen fördubblades 2014 jämfört med Styrelsen fikade för 199 kronor under året. Mikael föredrog också vad som händer om vi får 1000 medlemmar och fem lokalföreningar, inklusive vad som sker om vi får eget statsbidrag, i runda slängar en miljon kronor om året, så om tre år så kanske vi har en sjusiffrig budget att 9 Bilaga 5 i handlingarna, Årsbokslut 2014 beslutas att läggas till handlingarna. att 10 Resultaträkning och balansräkning för räkenskapsåret 2014 fastställdes. 6 Revisionsberättelse En revision är när utomstående part ser över föreningens verksamhet och hur styrelsen har skött ekonomin. Detta presenteras i revisionsberättelsen.

5 Revisionsberättelsen läses upp i sin helhet av Izabella Remmert då ingen av revisorerna hade möjlighet att medverka vid årsmötet. att 11 Bilaga 6 i handlingarna, Revisionsberättelse 2014 beslutas att läggas till handlingarna. 7 Beviljande av ansvarsfrihet för den avgående styrelsen Styrelsen är enligt svensk lag ansvariga för att förvalta föreningen omsorgsfullt och enligt det högst beslutande organets årsmötets direktiv. Om styrelsen inte gör detta kan den komma att ställas inför rätta, och därför är det viktigt att varje år besluta om styrelsen har verkat enligt detta samt besluta om ansvarsfrihet för räkenskapsåret. att 12 Ansvarsfrihet för styrelsen för räkenskapsåret 2014 beviljades. 8 Fastställande av medlemsavgift för 2015 Enligt stadgarna skall årsmötet fastställa medlemsavgiften för det kommande året. Motionen presenterades av Linnéa Lindh. Kort beskrivs läget om medlemskap idag, och att det inte fungerar, det finns 35 medlemmar som är över 25, men enbart en av dem har betalt medlemsavgiften, samt att det nuvarande systemet genererar styrelsen onödigt administrativt arbete. Föreningen skall inte glömma bort de gamla medlemmarna. Därför bör ett stödmedlemskap införas. Oskar Tegby berättade om sin lokalförening, Ångströms Astronomiska Sällskap, och att de ska ta över en förening där många professorer är medlemmar, som då skulle behövas sparkas ut ur sin förening enligt dagens medlemsstruktur. Mikael Ingemyr föredrog motionssvaret från styrelsen, som föreslår att bifalla motionens båda att-satser.

6 att 13 att 14 Medlemsavgiften för år 2015 fastställdes till 0 kronor. Enbart bidragsgrundande medlemmar (7-25 år) får Populär Astronomi gratis. Ett stödmedlemskap beslutas införas där alla som så önskar ges möjligheten att stödja föreningen ekonomiskt med en gåvoavgift om 500 kronor per år. Att-sats 13 och 14 beslutades i klump. 9 Fastställande av verksamhetsplan för 2015 Den verksamhetsplan som antas av årsmötet är den plan som styrelsen ska jobba efter under det kommande verksamhetsåret. Verksamhetsplanen skall reflektera föreningens gemensamma mål och ambitioner. Mikael Ingemyr presenterade det som föreningen planerar att genomföra under året. Han påpekade också att detta är ett minimum av AUs aktiviteter. Dessutom nämndes Rymdpodden som precis har startas och som inte finns med i verksamhetsplanen. att 15 Anta verksamhetsplanen för 2015 enligt bilaga 7 i handlingarna, Verksamhetsplan för verksamhetsåret Fastställande av budget för 2015 Varje år beslutar årsmötet om en budget som specificerar hur pengar skall spenderas det kommande året. Den budget som antas av årsmötet är en rambudget som anger hur pengar fördelas grovt per område. Mikael Ingemyr föredrog punkten. Intressant är att föreningen räknar med intäkter på ungefär kronor, och dessutom att AU ska spendera alla pengar och lite till. Utgifterna är större än intäkterna då föreningen vill ha i buffert, och med det ackumulerade resultatet från föregående år leder det till ett negativt resultat för det kommande året. Styrelsen planerar att lägga bokföringen på

7 att 16 en redovisningsbyrå då omsättningen har ökat så pass mycket sedan föreningens uppstart. Budgeten fastställdes enligt bilaga 8 i handlingarna, Rambudget Propositioner 11.1 Vision En vision är ett gemensamt mål för hela föreningen att jobba för långsiktigt. En vision beskriver kortfattat och oberoende faktorer som realism, mätbarhet eller tidsbundenhet en utopiversion av föreningen eller föreningens mål. Erik Liliequist presenterade visionspropositionen. att 17 Visionen Den självklara vägen till ett utvecklat rymdintresse för unga beslutades antas för Astronomisk Ungdom Utredning kring verksamheter Syftet med en utredning kring verksamheter är att kunna erbjuda aktiviteter och verksamheter som lockar och passar Astronomisk Ungdoms medlemmar. Erik Liliequist presenterade propositionen. När föreningen blir större blir det svårare att veta vad som medlemmarna är intresserade av att ha för verksamheter och därför behövs en utredning för att ta reda på var föreningen bör hålla sitt fokus när det kommer till verksamheter. att 18 att 19 Tillträdande styrelse ska utse en grupp som ska utreda, bland annat, ovanstående frågor och presentera detta som en grund för styrelsens vidare arbete. Resultaten från utredningen skall presenteras på nästa årsmöte. Att-sats 18 och 19 beslutades i klump.

8 12 Motioner Inga motioner hade till styrelsen vid handlingarnas utskick inkommit som berör frågor som inte redan tagits upp, dock löpte deadlinen ut först enligt stadgarnas där det står att motioner senast skall vara styrelsen tillhanda en vecka innan årsmötet. Inga ytterligare motioner inkom innan deadlinen löpte ut. 13 Val av förtroendeposter 13.1 Val av föreningsordförande Valberedningens Robin Djerf presenterade Mikael Ingemyr som förslag till föreningsordförande då han är grundaren av föreningen och har fortfarande mer att ge och valberedningen anser att han bör sitta kvar. Mikael presenterade sig själv och säger även att föreningen har vuxit så mycket mer än vad han trodde när den grundades. att 20 Ett enigt årsmöte valde Mikael Ingemyr till föreningsordförande Fastställande av styrelsens storlek En styrelse som är för liten får det väldigt stressigt för sig, en för stor styrelse är rörig. Därför är det viktigt att ha en alldeles lagom stor styrelse. Att ha en styrelse med ett udda antal ledamöter inklusive ordförande är också att föredra då det kan underlätta beslutsprocessen. Robin Djerf presenterade valberedningens förslag och hur de kom fram till det. att 21 Styrelsens storlek fastställdes enligt valberedningens förslag till sex (6) ledamöter exklusive ordförande.

9 13.3 Val av styrelseledamöter Robin Djerf presenterade valberedningens förslag och alla närvarande styrelsekandidater presenterade kort sig själva och vad de sysslar med att 22 Anna Larsson Hera Protopapas Wettergren Izabella Remmert Oskar Tegby Jennifer Andersson Linnéa Lindh valdes av ett enigt årsmöte till styrelseledamöter enligt valberedningens förslag Val av två förtroendevalda revisorer Två förtroendevalda revisorer skall utses att sköta föreningens revision. Robin Djerf presenterade valberedningens förslag. att 23 Cecilia Gullström Frida Stenebo valdes till förtroendevalda revisorer enligt valberedningens förslag Val av valberedning Under helgen har en grupp bestående av bland annat medlemmar ur den gamla styrelsen, lägergruppen och den avgående valberedningen utrönt vilka som skulle passa som ny valberedning. De har sedan satt samman ett förslag som presenterades till årsmötet. Förslag till beslut: att 24 Robin Djerf David Andersson Emma Andersdotter Svensson valdes till valberedning enligt det lagda förslaget.

10 14 Övriga frågor Frågor som inte tidigare har tagits upp under årsmötet kan väckas under den här punkten. Ombud nummer 22, Leo Norling, frågade David Andersson om han ämnar gå med i föreningen nu när han är invald i valberedningen. David svarar att ja, självklart skall han göra det. Ombud nummer 6, Oscar Bergqvist, undrar över den lokalavdelning som finns i Stockholm, var man han kan hitta information om den. Mikael Ingemyr svarar att Häggviks Astronomiska Sällskap bedriver sin verksamhet uteslutande på Häggviksskolan med mellanstadieelever. Ombud nummer 3, Oskar Tegby, sade att Ångströms Astronomiska Sällskap i Uppsala välkomnar ett samarbete med en eventuell lokalavdelning i Stockholm som riktar sig till lite äldre medlemmar. Ombud nummer 23, Hera Protopapas Wettergren, som är lokalavdelningsansvarig i styerelsen meddelade att det inte alls är svårt att starta en lokalavdelning och att hon gärna ser en i Stockholm. Dessutom är en lokalavdelning i Lund under uppstart. 15 Mötets avslutande Mikael Ingemyr tackade Linnéa Lindh för sitt projektledarskap över USP 2015 med en present. Tre ledamöter avgick från styrelsen, Elisabeth Werner, Måns Holmberg och Erik Liliequist, och de tackades av med presenter. Elisabeth och Erik var med vid det konstituerande årsmötet vid Astronomisk Ungdoms bildande och har varit kvar i styrelsen sedan dess. Erik var den enda närvarande och mottog sin present på plats. Erik har varit mycket aktiv och har varit med att planera majoriteten av lägren, jobbat med visionen, varit skattmästare. Erik passade på att uppmuntra alla att hjälpa styrelsen att bli lat och inte jobba med verksamheterna utan det mer övergripande och jobbiga administrativa arbetet.

11

12 Bilaga A Röstlängd 1. Mikael Ingemyr 2. Jesper Hansson 3. Oskar Tegby 4. Daniil Pintjuk 5. Hanna Fransson von Euler-Chelpin 6. Oscar Bergqvist 7. Hannah Wik 8. Emil Efraimsson 9. Robin Djerf 10. Eric Ahlström 11. Towa Eriksson 12. Ruben Torrico Valdivia 13. Malin Lindell 14. Jennifer Andersson 15. Josefine Nittler 16. Linnea Lindkvist 17. Yanina Kaira 18. Louise Fischer 19. Emma Andersdotter Svensson 20. Elvira Granqvist 21. Linnéa Lindh 22. Leo Norling 23. Hera Protopapas Wettergren 24. Theodor de Sousa 25. Erik Liliequist 29. David Andersson (yttranderätt) 31. Izabella Remmert

Dagordning SIRIUS Årsmöte 2017 (org.nr )

Dagordning SIRIUS Årsmöte 2017 (org.nr ) Dagordning SIRIUS Årsmöte 2017 (org.nr. 802500-4774) Datum 2017 05 07 Plats Polhemsgatan 38, Stockholm 1 Årsmötets öppnande Oscar Bergqvist förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötesfunktionärer 2.1 Val av

Läs mer

Handlingar till Astronomisk Ungdoms årsmöte 2015

Handlingar till Astronomisk Ungdoms årsmöte 2015 Handlingar till Astronomisk Ungdoms årsmöte 2015 Sida 1 av 42 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 2 Astronomisk Ungdoms årsmöte 2015 Dagordning 3 Förslag på mötesfunktionärer 13 Röstlängd 14 Astronomisk

Läs mer

Mötesdatum Lokalavdelningens ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat.

Mötesdatum Lokalavdelningens ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 20151 Lokalavdelningens ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 1. Justering av röstlängd Röstlängden godkändes och justerades omedelbart 2. Val av ordförande för årsmötet Mötet

Läs mer

Norrbottens Körsångarförbund

Norrbottens Körsångarförbund Styrelsens förslag Norrbottens Körsångarförbund www.bdkör.se info@bdkor.se 1. Namn Norrbottens Körsångarförbund. 2. Ändamål Förbundet har till ändamål att verka för körsångens utveckling att sprida kännedom

Läs mer

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1.

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1. ÅRSMÖTESPROTOKOLL För Svenska Kyrkans Unga Datum, år och plats: MÖTETS ÖPPNANDE öppnade mötet. MÖTETS BEHÖRIGA UTLYSANDE Kallelsen till årsmötet fanns tillgänglig den årsmötet var behörigt utlyst. VAL

Läs mer

Vi välkomnar alla medlemmar till Årsmötet för föreningen Svenska Pride.

Vi välkomnar alla medlemmar till Årsmötet för föreningen Svenska Pride. Kallelse till årsmöte för föreningen Svenska Pride. Vi välkomnar alla medlemmar till Årsmötet för föreningen Svenska Pride. Datum: 29 mars kl 18.00 Var: Internet via appen "Go-to-meeting" Det kommer även

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter Fastställda av årsmötet 21 april 2015 1. Namn 2. Ändamål 3. Uppgift 4. Säte Föreningens namn är Vi Konsumenter Föreningen är en fristående, partipolitiskt

Läs mer

Stadgar för Feministiska Juriststudenter Uppsala

Stadgar för Feministiska Juriststudenter Uppsala Stadgar för Feministiska Juriststudenter Uppsala Grundad den 8 maj 2014 Reviderade och antagna den 25 februari 2015 Stadgar för Feministiska Juriststudenter Uppsala Innehåll 1. Föreningens namn 2. Föreningens

Läs mer

Protokoll Sveriges Ungdomsråds kongress 2009

Protokoll Sveriges Ungdomsråds kongress 2009 Protokoll Sveriges s kongress 2009 20090313 till 20090315 - Borås Närvarande: Ombud Se röstlängd, bilaga 1 Suppleanter Se röstlängd, bilaga 1 Dagordning: 1. Kongressen öppnas 2. Val av mötesordförande

Läs mer

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs Årsmöte måndag 27/2 2017. Scandic Bollnäs I ordförandes och vice ordförandes frånvaro, öppnade ledamot Pontus Forsmark mötet och hälsade alla välkomna. 1. Fastställande av röstlängd för mötet. En närvarolista

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014

PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014 PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014 Plats: Bygdegården, Anna Whitlock, Eriksbergsgatan 8B, Stockholm Tid: 17:30-19:00 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Föreningens ordförande,

Läs mer

Årsmötesprotokoll 2015

Årsmötesprotokoll 2015 FSDB Stockholm och Gotlands län Årsmötesprotokoll 2015 Dag: Lördag 28 mars 2015 Tid: 13:13-17:00 Plats: Dövas Hus, Palmfeltsvägen 15 Närvarande: 26 röstberättigade medlemmar. 1 Årsmötets öppnande FSDB

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 35:e ordinarie årsmötet Lördagen den 7 mars 2015 kl. 15.00 på Valla Folkhögskola, Linköping. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Protokoll årsstämma Plats: Biomedicinskt Centrum, Uppsala Tid: 17.30

Protokoll årsstämma Plats: Biomedicinskt Centrum, Uppsala Tid: 17.30 Protokoll årsstämma 2014-12-09 Plats: Biomedicinskt Centrum, Uppsala Tid: 17.30 a Årsstämman förklarades öppnad av Sabri Jamal. Mötets öppnande b Kallelsen kom ut 10:e november, 29:e dagar innan stämmans

Läs mer

03. Val av mötessekreterare Mötets sekreterare är den som antecknar vad som beslutas på mötet. Dessa anteckningar kallas för årsmötesprotokollet.

03. Val av mötessekreterare Mötets sekreterare är den som antecknar vad som beslutas på mötet. Dessa anteckningar kallas för årsmötesprotokollet. Årsmötesordlista Förklaringar till dagordning på årsmöte 01. Årsmötets öppnande När mötet ska starta enligt kallelsen får någon öppna mötet, exempelvis föreningens ordförande. Det gör man genom att säga

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 2009-08-03 PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande

Läs mer

Normalstadgar för regional förening inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av..

Normalstadgar för regional förening inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av.. Sköldkörtelförbundet Normalstadgar för regional förening inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av.. 1 Ändamål Sköldkörtelförbundet har till ändamål att stödja personer med sköldkörtelsjukdomar och relaterade

Läs mer

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt.

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt. Stadgar 1 Namn Partiets namn är Vägvalet. 2 Säte Partiets säte är Göteborg. 3 Syfte och värderingar Vägvalets mål och syfte är att driva politik där demokratin utgår från medborgarna och speglar deras

Läs mer

Föreningen Utveckla Örbyhus Tobo och Vendel

Föreningen Utveckla Örbyhus Tobo och Vendel Stadgar Föreningen Utveckla Örbyhus Tobo och Vendel 2016-02-03 Innehåll 1 Föreningens namn... 1 2 Föreningens sätesort... 1 3 Föreningens ändamål... 2 4 Elektronisk kommunikation... 2 5 Medlemskap... 2

Läs mer

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422 S T A D G A R för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING org.nr: 822000-8422 Dessa stadgar har antagits vid årsmöte i Linköpings Villaägareförening 2010-03-16 1 Ändamål och verksamhetsområde 1 1. Linköpings Villaägareförening,

Läs mer

Dagordning)för)Astronomisk)Ungdoms)årsmöte)2013803803) )

Dagordning)för)Astronomisk)Ungdoms)årsmöte)2013803803) ) Dagordning)för)Astronomisk)Ungdoms)årsmöte)2013803803) ) 1. #Mötet#öppnas.# 2. Upprop#av#närvarande.# 3. Fråga#om#årsmötets#stadgeenliga#utlysande.# 4. Val#av#mötesfunktionärer.# 4.1. #Val#av#mötesordförande.#

Läs mer

Protokoll för lokalavdelnings. årsmöte den / 2017, kl i

Protokoll för lokalavdelnings. årsmöte den / 2017, kl i Protokollet sparas av lokalavdelningen. Protokoll för lokalavdelnings årsmöte den / 2017, kl i Redovisning av genomfört årsmöte sker genom digital inlämning av valrapport och verksamhetsberättelse senast

Läs mer

Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping

Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping 2018-02-11 1. Mötet öppnas: Ordförande Johan Norgren hälsar medlemmarna välkomna och förklarar årsmötet öppnat. Därefter

Läs mer

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 1. Mötets öppnande Lena Togander, föreningens ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade därefter årsmötet

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 94:e årsmöte söndagen den 9 mars 2014

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 94:e årsmöte söndagen den 9 mars 2014 PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 94:e årsmöte söndagen den 9 mars 2014 Närvarande: Cirka 40 representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och kansli. Mötets öppnande Ordförande Gärmund

Läs mer

Årsmöte Chalmers Orienteringslöpare

Årsmöte Chalmers Orienteringslöpare Årsmöte Chalmers Orienteringslöpare Tid och plats 22:a februari 2017, Vera Sandberg-salen, Chalmers kårhus. Närvarande Bifogad lista 1 Mötets öppnande 2016 års styrelseledamot Simon Öberg hälsade alla

Läs mer

Protokoll årsmöte 17 november 2016

Protokoll årsmöte 17 november 2016 Protokoll årsmöte 17 november 2016 Tid 2016-11-17 kl 16.30-18.00 Plats Stockholmsmässan, Älvsjö Närvarande Röstlängd Södra lokalavdelningen Kurt Månsson Ulrika Blom Åsa Berg Västra lokalavdelningen Björn

Läs mer

Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar

Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar Dessa normalstadgar är den ram utifrån vilken SCUF:s medlemsföreningar ska utforma sina stadgar. Stadgarna går att ändra så länge medlemsföreningen

Läs mer

Stadgeändringar Förslag till årsmötet 2019

Stadgeändringar Förslag till årsmötet 2019 STADGAR för SVERIGES EKUMENISKA KVINNORÅD Antagna vid årsmötet i Eskilstuna 1974 Reviderade vid årsmötet i Lund 1989 Antagna vid årsmötet i Uppsala 1990 Reviderade vid årsmötet i Södertälje 2000 Reviderade

Läs mer

Protokoll för lokalavdelnings årsmöte den / 2017 kl. i:

Protokoll för lokalavdelnings årsmöte den / 2017 kl. i: 1 ex sparas av lokalavdelningen. 1 ex skickas tillsammans med valrapporten till Carin Svensson LRF Sydost, Kronobergsgatan 9, 352 33 Växjö. Senast inkommen 1 mars. Protokoll för lokalavdelnings årsmöte

Läs mer

Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping

Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping 1 (5) Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköpings stadgar innehåller grundläggande bestämmelser för organisationen. Stadgarna ska säkerställa medlemmarnas

Läs mer

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Allmänna bestämmelser 1. 2. 3. Medlemskap 4. 5. 6. Sveriges läkarförbund student Lund är en lokalavdelning av Sveriges läkarförbund student inom Sveriges Läkarförbund

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB.

FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB. Årsmöte 2014-02-02 FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB. 1. Val av ordförande för mötet. Till ordförande valdes Torbjörn Cairén. 2. Val av sekreterare. Till sekreterare valdes Ulla Omberg. 3. Godkännande

Läs mer

Normalstadgar för lokalavdelning inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av Årsmöte den 25 mars och Extra Årsmöte den 22 april 2017.

Normalstadgar för lokalavdelning inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av Årsmöte den 25 mars och Extra Årsmöte den 22 april 2017. Normalstadgar för lokalavdelning inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av Årsmöte den 25 mars och Extra Årsmöte den 22 april 2017. 1 Ändamål Sköldkörtelförbundet har till ändamål att stödja personer med sköldkörtelsjukdomar

Läs mer

Reviderade Stadgar för MPSK Luleå, Miljöpartister i Svenska kyrkan Luleå stift, ideell förening.

Reviderade Stadgar för MPSK Luleå, Miljöpartister i Svenska kyrkan Luleå stift, ideell förening. Reviderade Stadgar för MPSK Luleå, Miljöpartister i Svenska kyrkan Luleå stift, ideell förening. Antagna vid årsmöte den..org. Nr: 802473-9081 1 Föreningens namn. Föreningens namn är Miljöpartister i Svenska

Läs mer

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014)

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Antagna 2014-03-20 Innehåll Stadgar för föreningen Svensk Miljöbas... 4 1 Namn och organisationsform... 4 2 Syfte... 4 3 Medlemskap... 4 4 Utträde... 4 5 Uteslutning...

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

Bilaga 4: Stadgar Psykologstudent Sverige

Bilaga 4: Stadgar Psykologstudent Sverige Bilaga 4: Stadgar Psykologstudent Sverige 1. Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är Psykologstudent Sverige, med förkortningen PS. Föreningens organisationsnummer är 80244157688.

Läs mer

Olle tackade för informationen, förklarade årsmötet för öppnat.

Olle tackade för informationen, förklarade årsmötet för öppnat. Fört vid årsmöte den 25 februari 2017. Plats: Allianslokalen i Alunda Närvarande: se särskild närvarolista PROTOKOLL 1 Mötets öppnande Olle hälsade välkommen till årsmötet 2017. Lennart Johansson ordförande

Läs mer

Stadgar för Malmö Dövas Förening Svenske

Stadgar för Malmö Dövas Förening Svenske Dessa stadgar är antagna den 26 mars 2011 efter att ha behandlats vid föreningsmöte den 16 oktober 2010 och vid föreningens årsmöte den 26 mars 2011. Malmö Dövas Förening Svenske är ansluten till Sveriges

Läs mer

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA Antagna på årsmöte 2011-xx-xx 1. Firma Lokalavdelningens namn är jagvillhabostad.nu Uppsala. 2. Syfte Lokalavdelningens syfte är att bevaka samt agera utifrån unga bostadssökandes

Läs mer

Innehåll Föreningens namn Målsättning Säte Beslutande organ Firmateckning... 3

Innehåll Föreningens namn Målsättning Säte Beslutande organ Firmateckning... 3 Stadgar INNEHÅLL Innehåll... 2 1 Föreningens namn... 3 2 Målsättning... 3 3 Säte... 3 4 Beslutande organ... 3 5 Firmateckning... 3 6 Verksamhets- och räkenskapsår... 3 7 Stadgeändring... 3 8 Upplösning

Läs mer

Protokoll konstituerande årsmöte

Protokoll konstituerande årsmöte Protokoll konstituerande årsmöte (Föreningens namn) (Ort) (Datum) 1 Mötets öppnande Årsmötesordförande förklarade mötet öppnat 2 Val av mötesfunktionärer Styrelsen föreslog att välja till årsmötesordförande

Läs mer

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS).

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). 1(6) FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). INTRESSEFÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE 1. Den ideella intresseföreningens namn är KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS) och har sitt

Läs mer

Feministiskt initiativ Gävle ÅRSMÖTE 2016

Feministiskt initiativ Gävle ÅRSMÖTE 2016 Protokoll Årsmöte 2016-03-20 Feministiskt initiativ Gävle ÅRSMÖTE 2016 Plats och tid: Fängelsemuseet, Hamiltongatan 1, kl. 13:00-16:00 BILAGOR Dagordning (bilaga 1) Närvarolista och röstlängd (bilaga 2)

Läs mer

Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden.

Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden. RHC stadgar Senast reviderad 2016-03-06 1 Namn och ändamål Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden. RHC är

Läs mer

Djurens partis stadgar

Djurens partis stadgar Djurens partis stadgar 1. Namn och syfte Partiets namn är Djurens parti. Djurens parti är en politisk organisation vars syfte är att kraftfullt verka för djurens intressen genom att ta politiskt mandat

Läs mer

Årsmötesprotokoll 2013

Årsmötesprotokoll 2013 Årsmötesprotokoll 2013 Unga Synskadade Stockholm (USS) Plats: Långholmen Hotell & Konferens Datum: 2013-03-10 Slag av sammanträde: Årsmötesprotokoll Protokollsförare: Johan Häglerud Justerare: Jennifer

Läs mer

Stadgar för föreningen Mutomoprojektet

Stadgar för föreningen Mutomoprojektet Stadgar för föreningen Mutomoprojektet Stadgarna har antagits vid konstituerande möte i föreningen Mutomoprojektet Antagna vid möte den xxxx xxxx 2018 och medlemsmöte den xxxx xxxx 2018 1 Föreningens namn

Läs mer

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te 2015-03-01 pa SKKs kansli, Spa nga Mötets öppnande Brith Andersson välkomnade alla till SKKs lokaler och berättade lite om deras verksamhet

Läs mer

Inledning... 2 Normalstadga Sveriges läkarförbund Students lokalavdelningar... 2

Inledning... 2 Normalstadga Sveriges läkarförbund Students lokalavdelningar... 2 Index Inledning... 2 Normalstadga Sveriges läkarförbund Students lokalavdelningar... 2 Allmänna bestämmelser... 2 1 Lokalavdelning... 2 2 Ändamål... 2 3 Verksamhet... 2 4 Firmateckning... 2 5 Verksamhets-

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb

Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb Datum: 2016-02-25, kl 19:00 i klubbstugan Närvarande: 41 st enligt närvarolista DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängden 3.

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby

Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby 2018 03 24 Närvarande: se bilaga 1 1 Årsmötets öppnande Ordförande Leif Thomsson hälsade de närvarande välkomna och förklarade årsmötesförhandlingarna

Läs mer

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL 1 (5) Mötesdatum: Tid: 2017-02-11 16.00 Plats: Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE 1. Mötets öppnande Ordförande Lars Fahlberg hälsade alla närvarande varmt välkomna och förklarade

Läs mer

Stadgar för Landsbygdspartiet oberoende Uppsala kommun

Stadgar för Landsbygdspartiet oberoende Uppsala kommun Stadgar för Landsbygdspartiet oberoende Uppsala kommun Antagna vid årsmöte 201-02-03 i Knutbygården, Knuby. Ersätter tidigare antagna stadgar för LPo Uppsala kommun 2013. 1 Föreningens namn Landsbygdspartiet

Läs mer

Ordförande Rebecca Lundberg förklarade mötet för öppnat kl att justera röstlängden till 20 stycken ombud att justera röstlängden löpande

Ordförande Rebecca Lundberg förklarade mötet för öppnat kl att justera röstlängden till 20 stycken ombud att justera röstlängden löpande 1. Mötets öppnande Rebecca Lundberg förklarade mötet för öppnat kl 18.02 2. Justering av röstlängd Röstlängden justerades till 20 stycken ombud att justera röstlängden till 20 stycken ombud att justera

Läs mer

Maktsalongens stadga

Maktsalongens stadga Maktsalongens stadga Grundläggande bestämmelser 1 Namn och syfte Maktsalongen är en organisation som arbetar med jämställdhet i det unga civilsamhället. Maktsalongens mål är att skapa ett jämställt ungt

Läs mer

Protokoll för MASKUS Årsmöte

Protokoll för MASKUS Årsmöte Protokoll för MASKUS Årsmöte 2013-02-09 Plats: Ekelund 1 Mötets öppnande Bella Segerlund hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2 Val av a) Mötesordförande Bella Segerlund väljs till ordförande för mötet.

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010 PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010 Närvarande: Ett 35-tal representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och kansli. Mötets öppnande Birgitta

Läs mer

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Göran Strömbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Närvarande medlemmar har prickats av på röstlängden,

Läs mer

STADGAR VÄLLINBGY FOLKETS HUS-FÖRENING Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker

STADGAR VÄLLINBGY FOLKETS HUS-FÖRENING Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker 1 NAMN Vällingby Folkets hus förening är en allmännyttig ideell förening. 2 ÄNDAMÅL Föreningens ändamål är att,

Läs mer

Stadgar RFSL Stockholm

Stadgar RFSL Stockholm Stadgar RFSL Stockholm 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är RFSL Stockholm 2 Tillhörighet Reviderade vid årsmöte 16 mars 2013 2.1 RFSL Stockholm är en ideell förening och en avdelning inom Riksförbundet

Läs mer

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20 Stadgar Villaägarna Göteborg Antagna vid årsmöte 2013-03-20 1 2 (6) ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1. Villaägarna Göteborg är en partipolitiskt obunden sammanslutning, ideell förening, av medlemmar i Villaägarnas

Läs mer

justerat Protokoll från Afrikagruppernas årsmöte 2014 10-11 maj, Valla Folkhögskola, Linköping

justerat Protokoll från Afrikagruppernas årsmöte 2014 10-11 maj, Valla Folkhögskola, Linköping Protokoll från Afrikagruppernas årsmöte 2014 10-11 maj, Valla Folkhögskola, Linköping 1 Ordförande öppnar mötet Calle Sundstedt förklarade mötet öppnat. 2 Information om årsmötesförhandlingarna Hanna Carr

Läs mer

JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. JUS högsta beslutande organ är årsmötet och därefter styrelsen.

JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. JUS högsta beslutande organ är årsmötet och därefter styrelsen. JUS Stadga 1 Syfte JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. 2 Organisation (JUS) Ungdomsförbundets juridiska namn är Judiska Ungdomsförbundet i Sverige JUS har sitt säte på den ort

Läs mer

Svenska Frisbeesportförbundet

Svenska Frisbeesportförbundet Svenska Frisbeesportförbundet Protokoll fört vid årsmöte 19 mars, 2016 Plats: Scandic Järva Krog, Stockholm 1 ÖPPNANDE AV ÅRSMÖTET 2016 Ordförande Johan Robertson hälsade alla välkomna och förklarade mötet

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH Antagna 2008-04- 19 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. 1.2 Symbol

Läs mer

RFSU Stockholms stadgar

RFSU Stockholms stadgar RFSU Stockholms stadgar 1 Namn Föreningens namn är Riksförbundet för sexuell upplysning Stockholm och förkortas RFSU Stockholm. 2 Säte Föreningens säte är Stockholm. 3 Ändamål Föreningen utgår från övertygelsen

Läs mer

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic 1 Firma Föreningens firma är Global Picnic. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen ska främja medlemmarnas intresse genom att bedriva aktiviteter som är förknippade

Läs mer

mom 2 Norra Reals Elevkårs högsta beslutande organ är årsmötet och därefter Elevkårsstyrelsen.

mom 2 Norra Reals Elevkårs högsta beslutande organ är årsmötet och därefter Elevkårsstyrelsen. Norra Reals Elevkårs Stadga Med organisationsnummer 802408 7036 Antogs på årsmötet 25 mars 2015 1 Organisationen mom 1 Elevkårens juridiska namn är Norra Reals Elevkår. mom 2 Norra Reals Elevkårs högsta

Läs mer

Kallelse & Agenda för årsstämma

Kallelse & Agenda för årsstämma Bostadsrättsföreningen Veken 1 Sida 1 av 5 Kallelse & Agenda för årsstämma 2014 05 11 Härmed kallas medlemmarna i Brf Veken 1 till årsstämma Datum: Söndagen den 11 maj 2014 Tid: 19:15 Plats: I boxningsklubben

Läs mer

Stadgar - Funkibator ideell förening

Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar för Funkibator ideell förening. Antagna vid årsmöte 19 mars 2013. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator ideell förening. 2 - Föreningens säte

Läs mer

Mötesprotokoll Ung Pirat Östra Distriktets kongress 2015. 28 februari 1 mars, Uppsala

Mötesprotokoll Ung Pirat Östra Distriktets kongress 2015. 28 februari 1 mars, Uppsala Mötesprotokoll Ung Pirat Östra Distriktets kongress 2015. 28 februari 1 mars, Uppsala 1. Mötets öppnande Distriktsordförande Erik Einarsson öppnar mötet klockan 12.15. 2. Mötets behörighet Stadgan säger:

Läs mer

Innan stadgeparagraferna kommer brukar man skriva till vilken förening stadgarna tillhör och när den bildades samt när stadgarna senast reviderades.

Innan stadgeparagraferna kommer brukar man skriva till vilken förening stadgarna tillhör och när den bildades samt när stadgarna senast reviderades. Köping2000, v3.2, 2011-07-04 1 (5) Kultur & Fritid Manual för stadgar Föreningens stadgar kan beskrivas som föreningens regler. Men då inte exempelvis öppettider eller städscheman utan mer generella regler

Läs mer

Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna.

Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna. IFK Lidingö Friidrottsklubb Protokoll årsmöte 2013-04-17 Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna. Före det formella årsmötet förrättas prisutdelning. Hanen utdelades till Nadja

Läs mer

Protokoll Årsmöte 2015-04-12 Feministiskt Initiativ Gävle

Protokoll Årsmöte 2015-04-12 Feministiskt Initiativ Gävle Protokoll Årsmöte 2015-04-12 Feministiskt Initiativ Gävle Plats: Fängelsemuseets konferenslokal (Hamiltongatan 1 Gävle) 1 Mötets öppnande förklarar mötet öppnat klockan 13:11 ÅRSMÖTE 2015 2 Fastställande

Läs mer

Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet

Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet 2016-01-26 Ladyfest Göteborg är en partipolitiskt- och religiöst obunden feministisk ideell förening med säte i Göteborg. Ladyfest Göteborg arbetar för

Läs mer

Svensk förening för Postoperativ vård (SPOV) Stadgar

Svensk förening för Postoperativ vård (SPOV) Stadgar Svensk förening för Postoperativ vård (SPOV) Stadgar Antagna vid föreningens konstituerande Årsmöte i samband med SFAI-mötet i Jönköping 2014-09-17. Reviderade i samband med Årsmötet i Stockholm 2015-09-24

Läs mer

2.1 RFSL Västmanland är en ideell förening och en avdelning inom RFSL - Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter.

2.1 RFSL Västmanland är en ideell förening och en avdelning inom RFSL - Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter. STADGAR FÖR RFSL VÄSTMANLAND Antagna 2008-10-22 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är RFSL Västmanland 2 Tillhörighet 2.1 RFSL Västmanland är en ideell förening och en avdelning inom RFSL - Riksförbundet

Läs mer

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner Ett årsmöte hålls för att stämma av vad som har hänt under det föregående året, bestämma vad som ska hända det kommande året och att välja

Läs mer

STADGAR FÖR KULTURFÖRENINGEN TÅGET Reviderade vid årsmöte

STADGAR FÖR KULTURFÖRENINGEN TÅGET Reviderade vid årsmöte STADGAR FÖR KULTURFÖRENINGEN TÅGET Reviderade 110227 vid årsmöte SYFTE OCH ÄNDAMÅL 1 Föreningen är en ideell förening. Föreningen har som syfte att erbjuda sina medlemmar ett alternativ till det kommersiella

Läs mer

Stadgar för Systema Uppsala

Stadgar för Systema Uppsala Stadgar för Systema Uppsala Organisations nr: 802508-9049 med hemort i Uppsala Bildad 2016 Systema Uppsalas verksamhetsidé: Föreningens verksamhetsidé är att bedriva självförsvars utbildningar och kurser.

Läs mer

Stockholms Spiritualistiska Förening

Stockholms Spiritualistiska Förening 1 Stockholms Spiritualistiska Förening STADGAR Slutligen fastställda på årsmötet den 28 april 1998. (Justerade enligt beslut på årsmötet den 20 april 2009.) (Justerade enligt beslut på årsmötet den 22

Läs mer

1 Namn och sätesort Föreningens namn är Agera Kvinnojour. Föreningen har sin sätesort i Solna.

1 Namn och sätesort Föreningens namn är Agera Kvinnojour. Föreningen har sin sätesort i Solna. Stadgarna antogs 2014-10-17 Agera Kvinnojour är en ideell och partipolitiskt obunden organisation som arbetar med våldsutsatta personer definierar sig som kvinnor eller tjejer och deras eventuellt medföljande

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Ordförande Ina El-Sherif förklarade årsmötet öppnat. Årsmötet beslutade att välja Åsa Andersson till ordförande.

Ordförande Ina El-Sherif förklarade årsmötet öppnat. Årsmötet beslutade att välja Åsa Andersson till ordförande. Protokoll Årsmöte Distriktssköterskeföreningen i Stockholm 2016-04-07 Bygget Fest & Konferens, Norrlandsgatan 11, Stockholm Närvarande: 54 medlemmar 1 Mötets öppnande Ordförande Ina El-Sherif förklarade

Läs mer

Stadgar antagna av kongressen 2013, Riksförbundet HjärtLung Juridiskt namn: Hjärt- och Lungsjukas Riksförbund

Stadgar antagna av kongressen 2013, Riksförbundet HjärtLung Juridiskt namn: Hjärt- och Lungsjukas Riksförbund , 1 Hjärt- och Lungsjukas lokalförening i Uppsala Hjärt- och Lungsjukas förening i Uppsala är en lokalförening inom Hjärt- och Lungsjukas Riksförbund. Lokalföreningen är en egen juridisk person och dess

Läs mer

Dansförening kallelse

Dansförening kallelse Dansförening kallelse 170531 Välkommen på årsmöte och start av en social dansförening 170613 kl 19-21! Vi startar igång föreningen med dagordningen på nästa sida. Vi fikar sedan och diskuterar i de arbetsgrupper

Läs mer

STADGAR. för ÖREBRO LÄNS HEMBYGDSFÖRBUND. Namn, verksamhetsområde och karaktär

STADGAR. för ÖREBRO LÄNS HEMBYGDSFÖRBUND. Namn, verksamhetsområde och karaktär ~Sida 1 ~ STADGAR för ÖREBRO LÄNS HEMBYGDSFÖRBUND 1 Namn, verksamhetsområde och karaktär Örebro Läns Hembygdsförbund (nedan även kallad förbundet) är en samlande organisation för hembygdsrörelsen i Örebro

Läs mer

Stadgar för. Söderbykarls fornminnes- och hembygdsförening

Stadgar för. Söderbykarls fornminnes- och hembygdsförening Stadgar för Söderbykarls fornminnes- och hembygdsförening Ändring av lydelse i 5 antagen på ordinarie årsmöten 2014-03-09 och 2015-03-01. 1. Föreningens namn och karaktär Föreningens namn är Söderbykarls

Läs mer

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening Sveriges Släktforskarförbund Framtagna 2011 NORMALSTADGAR För släktforskarförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är. 2 Föreningens ändamål Föreningen, är en ideell förening samt politiskt och religiöst

Läs mer

Protokoll fört vid SLK Södra distriktets årsmöte 23 mars Plats: Svedala brukshundklubb

Protokoll fört vid SLK Södra distriktets årsmöte 23 mars Plats: Svedala brukshundklubb Svenska Lapphundsklubben Södra distriktet Protokoll fört vid SLK Södra distriktets årsmöte 23 mars 2014. Plats: Svedala brukshundklubb 14 1. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Marianne Stenström hälsade

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE. Per-Åke Sörman, kommunalråd, Örebro. CG Larzon, hedersordförande VBF Lolo Gustafsson, revisor. Per Birkefall, ledamot

PROTOKOLL ÅRSMÖTE. Per-Åke Sörman, kommunalråd, Örebro. CG Larzon, hedersordförande VBF Lolo Gustafsson, revisor. Per Birkefall, ledamot PROTOKOLL ÅRSMÖTE Datum: 2018-02-24 kl. 14.00 15.30 Plats: Scandic Väst, Örebro Närvarande: Kenneth Ax, ordförande Marie Andersson, vice ordf./sekreterare Elin Andersson, vice sekreterare Björn Andersson,

Läs mer

Årsmötesprotokoll 2015, IF Friskis & Svettis Norrköping

Årsmötesprotokoll 2015, IF Friskis & Svettis Norrköping Årsmötesprotokoll 2015, IF Friskis & Svettis Norrköping Tid och plats: 2015-03-31, 18.00-19.10, Citylokalen 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande Agnetha Westerdahl öppnade mötet. 2 Fastställande av

Läs mer

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden.

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden. STADGAR för CISV Umeå 1 Ändamål CISV-Umeå är en ideell fredsförening med uppgift att: a) Utbilda unga människor för fred oberoende av ras, religion eller politisk uppfattning b) utveckla unga människors

Läs mer

2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i [namnet på kommunen där verksamheten i huvudsak bedrivs]

2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i [namnet på kommunen där verksamheten i huvudsak bedrivs] Stadgar för föreningen [namnet på er förening] Antagna på årsmötet [ÅÅÅÅ-MM-DD] 1 Namn på förening Föreningens namn är [namnet på er förening] KOMMENTAR: Namnet är till för att bekräfta för andra parter

Läs mer

Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen

Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen Stadgar för Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen Första versionen, antagna vid föreningens bildande 2018-02-09. Organisationsnummer: ansökan skickas snarast till Skatteverket. Säte: Stockholm

Läs mer

Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet STADGAR

Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet STADGAR Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet STADGAR Sida 1 (5) 1 Föreningens namn och syfte Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet är en allmännyttig ideell förening vars uppgift är att gagna systemsäkerhetsmässig

Läs mer