Statsbidrag för en likvärdig skola 2019

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Statsbidrag för en likvärdig skola 2019"

Transkript

1 BSN Sid 1 av 7 Handläggare Titel: E-post: Ulla Wredle Kvalitetsutvecklare ulla.wredle@norrtalje.se Till Barn-och skolnämnden Statsbidrag för en likvärdig skola 2019 Fördelning av statsbidraget för en likvärdig skola 2019 Förslag till beslut Barn-och skolnämnden beslutar att godkänna barn-och utbildningskontorets förslag på fördelning av statsbidraget Likvärdig skola Sammanfattning av tjänsteutlåtandet Norrtälje kommun ansöker om statsbidraget Likvärdig skola Flera insatser planeras men fokus ligger på utbildning av befintlig personal. Statsbidraget möjliggör bland annat för att samtliga skolor får tillgång till specialpedagoger. Det innebär också att lärarna får stöd i införandet av programmering och digital kompetens. Statsbidraget kommer även att användas för att säkerställa att förstelärarna kan arbeta för en likvärdig skola inom Norrtälje kommuns samtliga skolenheter. Två nya resursklasser kommer att bildas för elever i årskurs 7-9 för att säkerställa att eleven får en röd tråd i sin utbildning från förskoleklass till och med årskurs nio. Bakgrund Norrtälje kommun ansöker om statsbidraget Likvärdig skola Statsbidraget ska användas till att utöka pågående insatser eller genomföra nya insatser som stärker likvärdighet och kunskapsutveckling i förskoleklass och grundskolan. Huvudmannen ansvarar själv för att analysera sina resultat, identifiera behoven och prioritera vilka insatser som statsbidraget ska finansiera. Bidraget för 2019 kan ni använda för kostnader till insatser under perioden 1 januari-31 december Statsbidraget ska gå till att finansiera insatser för att stärka likvärdigheten och kunskapsutvecklingen som valts utifrån en analys av lokala förutsättningar och behov. Statsbidraget får inte användas för att ersätta egna kostnader för förskoleklass och grundskola. Det innebär det att vi måste redovisa att vi inte har minskat era egna kostnader per elev under bidragsomgången 2019 jämfört med ett genomsnitt för de tre föregående åren (2016, 2017, 2018). Det gäller för kategorierna personal i förskoleklassen, undervisning i grundskolan och elevhälsa i grundskolan. Om vi minskar kostnaderna kan det leda till återkrav. Samberedning P O S T AD R E S S B E S Ö K S AD R E S S T E L E F O N T E L E F AX E - P O S T Box 802, Norrtälje Estunavägen kontaktcenter@norrtalje.se n o r r t a l j e. s e K O N T A K T C E N T E R

2 2 (7) Tillförordnad verksamhetschef för grundskolan har berett ärendet med samtliga rektorer, elevhälsan samt de två ledningsgrupperna på barn-och utbildningskontoret. Beskrivning av ärendet Norrtälje kommun ansöker om statsbidraget Likvärdig skola 2019, för att fortsätta redan påbörjade utvecklingsområden, som möjliggjorts genom 2018 års statsbidrag, samt påbörja ytterligare utvecklingsområden identifierade genom vårt systematiska kvalitetsarbete. Under våren 2019 har huvudmannen för avsikt att planera för en organisation där alla grundskolor har ämnesansvariga i samtliga ämnen. Det är ett led i arbetet med att få en likvärdig bedömning och betygsättning samt säkerställa att alla skolor får ta del av aktuell forskning samt ämnesfördjupning. Genom att kommunen har brist på lärare inom vissa kompetenser arbetar ett antal obehöriga lärare inom huvudmannens organisation. Norrtälje kommun ser ett behov av att även kartlägga hur varje skola strukturerat upp stödfunktioner kring obehöriga lärares betygsättning och bedömning. På huvudmannanivå har det systematiska kvalitetsarbetet synliggjort att arbetet med kränkande behandling och diskriminering hanteras olika beroende på skolenhet men även inom varje skola. Även här behöver Norrtälje kommun säkerställa att rätt insatser genomförs genom att kartlägga brister och behov samt ge utbildning för personal. Arbetet har påbörjats under hösten 2018 och kommer att fortgå under I och med ett flertal förändringar i skolans styrdokument behöver Norrtälje kommun förändra verksamheten genom att till exempel sätta in kompetenshöjande insatser inom programmering på högstadiet och inom Prao för årskurs 8 och 9. Arbetet har påbörjats och behöver fortsätta Norrtälje kommun har tagit emot ett stort antal nyanlända, framförallt i Hallstavik där huvudmannen har infört en sluss för att underlätta introduktionen till svensk skola för nyanlända elever. Det är av största vikt att detta får fortsätta. Norrtälje kommun ser ett behov att öka kompetensen och kunskapen om elever i behov av särskilt stöd och planerar att genomföra en fördjupad utbildning för handledare i NPF, samt införskaffa så kallade NPF-lådor Kommunen har två små väl fungerande undervisningsgrupper för årskuraeran F-6 och ser nu ett behov av att starta grupper för årskurserna 7-9. Motsvarande grupp finns redan på gymnasiet, Vi behöver säkerställa kontinuiteten för dessa elevers lärande.

3 3 (7) Kommunen lider brist på behöriga specialpedagoger och behöver säkerställa ett antal pedagoger på utbildning, för att säkerställa att alla eleverna ges möjlighet att nå målen, med hjälp av olika individuella insatser. Då försteläraruppdraget ser olika ut bland kommunens skolor behöver ett samlat grepp tas om funktionen så att alla skolor ges samma möjlighet att nyttja denna kompetens. Utbildning i kollegialt lärande planeras till våren för att sättas igång till hösten. Kommunen har ett stort antal resurspersoner utan utbildning anställda för att stödja och hjälpa elever i behov av stöd. Dessa personer behöver få kompetenshöjande handledning på flera olika sätt, samt ges möjlighet att delta i lektionsplaneringarna. Det kan bidra till en ökad måluppfyllelse för de enskilda eleverna. Planerade insatser 1. Kartläggning av grundskollärarnas kompetens inom betygsättning och bedömning. Kartläggning av skolans arbete med obehöriga lärares betygssättning och bedömning. Kartläggningen ska innefatta: grundskollärarnas behov av kompetensutveckling obehöriga lärares behov av stötting kring bedömning och betygssättning nuvarande stödfunktioner kring obehöriga lärare rektorers kompetensbehov för att säkerställa likvärdighet på sin skola huvudmannens nuvarande insatser för att stötta verksamheterna inom området En person, 30 % tjänst under 6 månader under kronor lön i omkostnader för resor och utrustning. 2. Kartlägga skolornas arbete med kränkande behandling och diskriminering samt utbilda alla grundskollärare och rektorer i skollagens 6 kapitel samt diskrimineringslagen. Norrtälje kommun har behov av att kartlägga alla grundskolors arbete med kränkande behandling och diskriminering. Genom kommunens eget anmälningssystem framkommer det att arbetet brister i vissa skolor medan andra skolor arbetar mer strukturerat. Kartläggningen syftar till att få syn på brister men också i de fall arbetet fungerar kunna dra lärdomar av det för det fortsatta arbetet inom området.

4 4 (7) I förebyggande syfte, innan kartläggningen är klar, avser huvudmannen att utbilda alla lärare i skollagens 6 kapitel samt diskrimineringslagen. De insatser huvudmannen genomför efter kartläggningen förväntas då kunna implementeras i snabbare takt. Kartläggningen ska innefatta: skolans arbete med kränkande behandling och diskriminering kompetensbehov hos all personal involverad i arbetet Utbildningsinsatsen ska innefatta: utbildning av skollagens 6 kapitel för alla grundskollärare och rektorer i kommunal verksamhet ca 300 personer samt personal inom elevhälsan utbildning av diskrimineringslagen för alla grundskollärare och rektorer i kommunal verksamhet ca 300 personer samt personal inom elevhälsan En person, halvtid under 12 månader kronor i lön. Ca för omkostnader för resor, lokaler, fika och material. 3. Utarbeta en kommungemensam strategi för praoverksamheten Bestämmelserna om obligatorisk prao gäller från 1 juli Det gäller för de elever som påbörjar årskurs 8 i grundskolan höstterminen I Norrtälje kommun betyder det alla elever med klassnamn 10. Norrtälje kommun har utsett en ansvarig för prao på huvudmannanivå Arbetet med att utarbeta en gemensam strategi för alla grundskolor i kommunen har startats. En person på heltid som skall organisera, implementera och driva praoverksamheten under 12 månader kronor i lön, samt material. 4. Insatser för att stärka arbetet med programmering i grundskolan Kompetensutvecklingsinsatser för lärare som undervisar i matematik och teknik samt insatser för lärare i alla ämnen har påbörjats. En samordnare för programmering i förskoleklass och grundskola har anställts. Insatserna gäller även didaktiska insatser inom digitalisering i grundskolan.

5 5 (7) En person på heltid som stöd till verksamheten under 12 månader En person på heltid kronor 5. Införande av ämnesansavarig i alla ämnen på alla skolor Under våren 2019 har huvudmannen för avsikt att planera upp för en organisation där alla skolor har ämnesansvariga i samtliga ämnen. I de fall lärare är ensamma i sitt ämne på skolan behöver de kunna träffas på annan plats och kanske i en annan form för att kunna diskutera och utveckla undervisningen. För att huvudmannen ska kunna säkerställa att alla elever får en likvärdig undervisning med god kvalitet krävs det någon form av samarbete mellan skolorna. Ett ämnesansvar med avsikten att kvaliteten ska höjas medför en organisation där lärare kan avsätta tid till uppgiften. Även lärare i förskoleklassen ska kunna delta i ett kommunalt nätverk. Personal En person på halvtid under 12 månader. En person halvtid under 6 månader. : kronor i löner samt kronor i omkostnader för resor utbildning, seminarier, lokaler, fika och material. 6. Införande av en Sluss för nyanlända elever i Hallstavik Hallsta skola tar löpande emot nyanlända elever nästan varje vecka. Under kartläggningsperioden går eleverna ett speciellt program med bland annat SVA-lärare tills kartläggningen är klar och eleverna kan inkluderas i ordinarie klasser. På Hallsta skola är två slussar verksamma, en för elever i årskurs 1-6 och en för elever som ska gå i högstadiet. Slussen startade upp hösten 2018 och kommer att fortsätta och utvecklas under detta och nästkommande läsår. Fyra personer på heltid under 12 månader kronor. 7. Kollegial handledning i NPF Då många lärare idag saknar kunskap om elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Under 2019 planeras att utbilda 12 lärare eller specialpedagoger i kollegial handledning för att kunna bistå sina kollegor med ökad kunskap och förståelse för dessa elever så att de ges möjlighet att nå målen. Handledning under våren: 7 träffar Handledning under hösten 7 träffar

6 6 (7) Samt egen handledning vid 6 tillfällen och medlyssning. Kostnad: kronor. I form av vikariekostnader. 8. Utbildning i specialpedagogik Kommunen lider brist på specialpedagoger, särskilt på de små skolorna. Behovet av utbildning är stort då vi har många elever i behov av speciella insatser. Kompetens behövs för att säkerställa uppföljningen så att eleverna får rätt insatser i form av åtgärdsprogram, analys och utvärdering. Behov finns också av handledning till våra resursassistenter, samt att bistå rektorerna i deras arbete. Vi planerar för att 10 lärare får möjlighet att gå en specialpedagogutbildning i Stockholm under Utbildningen går på halvtid under två år. Kostnad: Specialpedagogisk utbildning samt inköp av litteratur och resor kronor 9. Utbildning i kollegialt lärande Kommunen har idag ca 50 förstelärare som har väldigt skiftande uppdrag. Vissa små skolor har inte någon förstelärare alls. Vi ser det som nödvändigt att likställa uppdraget, för att säkerställa att vi når en likvärdig skola. Under våren planerar vi en utbildning i kollegialt lärande för samtliga förstelärarna, som från och med hösten skall ges möjlighet att verka över hela kommunen på lika grunder. Kostnad: Utbildning av förstelärare samt material kronor 10. Liten resursklass Kommunen har två små undervisningsgrupper som är förlagda på två olika skolor De har ett elevunderlag från förskoleklass till årskurs 6. På gymnasiet finns motsvarande grupp, men årskurserna 7-9 saknar denna möjlighet. Elever som skall börja årskurs 7 måste då gå i vanlig klass, vilket inte gagnar deras inlärning alls. Dessutom behöver lärarna i dessa grupper kunna arbeta tillsammans för att säkerställa att eleven får en röd tråd i sin undervisning. En resursklass för elever i årskurs 7-9 planeras att införas på två högstadieskolor. Kostnad: Personal kronor fördelat på två skolor.

7 7 (7) Koppling till gällande styrdokument Skollagen 2010:800 Lagkrav Inte aktuellt Ekonomiska konsekvenser Total kostnad för samtliga insatser är kronor Konsekvensanalys/riskanalys Inte aktuellt Tidplaner Inte aktuellt Eva Wetterström Wickbers Förvaltningsdirektör Barn-och utbildningskontoret Birgitta Andersson tf Verksamhetschef Barn-och utbildningskontoret Beslutet ska skickas till Registrator

Statsbidrag för en likvärdig skola statsbidraget ska gå till att stärka likvärdigheten och kunskapsutvecklingen i förskoleklass och grundskolan

Statsbidrag för en likvärdig skola statsbidraget ska gå till att stärka likvärdigheten och kunskapsutvecklingen i förskoleklass och grundskolan Statsbidrag för en likvärdig skola statsbidraget ska gå till att stärka likvärdigheten och kunskapsutvecklingen i förskoleklass och grundskolan I skollagen står det om lika tillgång till utbildning, likvärdig

Läs mer

Skolinspektionens kvalitetsgranskning av mottagandet av nyanlända elever i Stockholms stad

Skolinspektionens kvalitetsgranskning av mottagandet av nyanlända elever i Stockholms stad Utbildningsförvaltningen Grundskoleavdelningen Sida 1 (5) 2017-02-27 Handläggare Elisabeth Forsberg Uvemo Telefon: 08-508 33 010 Till Utbildningsnämnden 2017-03-16 Ingalill Hägglund Telefon: 08-508 33

Läs mer

Månadsrapport. Utgåva: Månadsrapport. Rapportperiod: Organisation: Barn och skolnämnd

Månadsrapport. Utgåva: Månadsrapport. Rapportperiod: Organisation: Barn och skolnämnd Månadsrapport Utgåva: Månadsrapport Rapportperiod: 2019-02-28 Organisation: Barn och skolnämnd Könsfördelning År: 2019 2 God ekonomisk hushållning År: 2019 Nyckeltal Kön Målvärde 2019 Prognos Helår 2019

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete

Systematiskt Kvalitetsarbete Systematiskt Kvalitetsarbete 2017-2018 Tomtbergaskolans rektorsområde Eleverna känner sig nöjda med vår skola och är trygga här oavsett ålder. Tryggheten bland fritidsbarnen är ännu högre, vi har stora

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10346 Haninge kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Tungelsta skola i Haninge kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Dnr 43-2016:10346

Läs mer

För huvudmän inom skolväsendet. Läslyftet Kollegialt lärande för utveckling av elevers läsande och skrivande Läsåret 2015/16

För huvudmän inom skolväsendet. Läslyftet Kollegialt lärande för utveckling av elevers läsande och skrivande Läsåret 2015/16 För huvudmän inom skolväsendet Läslyftet Kollegialt lärande för utveckling av elevers läsande och skrivande Läsåret 2015/16 Ansök senast den 23 januari 2015 Läslyftet 2015 2018 Hösten 2015 startar Läslyftet,

Läs mer

Överenskommelse om samverkan mellan Skolverket och Robertsfors kommun avseende insatser inom ramen för uppdraget om samverkan för bästa skola

Överenskommelse om samverkan mellan Skolverket och Robertsfors kommun avseende insatser inom ramen för uppdraget om samverkan för bästa skola 1 (10) Överenskommelse om samverkan mellan Skolverket och Robertsfors kommun avseende insatser inom ramen för uppdraget om samverkan för bästa skola 1 Parter Skolverket 106 20 Stockholm Telefon: 08-52

Läs mer

Svar till Skolinspektionen utifrån förelägganden efter regelbunden tillsyn genomförd våren 2015. Uppgiftslämnare Monica Sonde

Svar till Skolinspektionen utifrån förelägganden efter regelbunden tillsyn genomförd våren 2015. Uppgiftslämnare Monica Sonde Svar till Skolinspektionen utifrån förelägganden efter regelbunden tillsyn genomförd våren 2015 Södertälje kommun Datum 2015-11-20 Uppgiftslämnare Monica Sonde Aktuell verksamhet Södertälje grundskola

Läs mer

Stödinsatser i skolan

Stödinsatser i skolan Stödinsatser i skolan Kompetensutveckling inom specialpedagogik Regeringen: Fler lärare än speciallärare och specialpedagoger får ökade kunskaper om specialpedagogiska förhållningssätt, metoder och arbetssätt

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2018:6516 Sollefteå kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn på Vallaskolan 4-6 i Sollefteå kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (7) Skolinspektionens

Läs mer

Regeringens beslut. Regeringsbeslut I: U2018/03106/S. Utbildningsdepartementet. Statens skolverk Stockholm

Regeringens beslut. Regeringsbeslut I: U2018/03106/S. Utbildningsdepartementet. Statens skolverk Stockholm Regeringsbeslut I:4 2018-07-12 U2018/03106/S Utbildningsdepartementet Statens skolverk 106 20 Stockholm Specialpedagogiska skolmyndigheten Box 1100 871 29 Härnösand Uppdrag att svara för genomförandet

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:5633 Avesta kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Åvestadalskolan i Avesta kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (5) Skolinspektionens

Läs mer

Tillgången till CSI-grupper

Tillgången till CSI-grupper Utbildningsförvaltningen Grundskoleavdelningen Sida 1 (5) 2018-09-04 Handläggare Annika Risel Telefon: 08-50833607 Till Utbildningsnämnden 2018-10-25 Svar på skrivelse från Lotta Edholm (L), Cecilia Brinck

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:6002 Österåkers kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Österåkers kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (5) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola fink Beslut Stockholm Lära Aktiebolag Org.nr. 556724-0659 Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Dialogskolan belägen i Stockholms kommun 2(10) Uppföljning av tillsyn

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Malung-Sälens kommun Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Malung-Sälens kommun 2 (6) Uppföljning av tillsyn i Malung-Sälens kommun genomförde tillsyn av Malung-Sälens

Läs mer

Statsbidrag - Likvärdig skola 2019

Statsbidrag - Likvärdig skola 2019 Tjänsteskrivelse 1 (6) Utbildningskontoret Klas Lind 2019-01-30 Dnr BOU 2019-86 Barn- och ungdomsnämnden Statsbidrag - Likvärdig skola 2019 Förslag till beslut 1. Statsbidraget fördelas till skolor där

Läs mer

Specialpedagogik för alla

Specialpedagogik för alla 2015-06-14 Nytt nationellt skolutvecklingsprogram efter Läslyftet och Matematiklyftet: Specialpedagogik för alla Sammanfattning Förra läsåret lämnade fler elever än någonsin nionde klass utan att ha behörighet

Läs mer

- Projekt med att utbilda språk-, läs- och skrivutvecklare. - boksamtal - läsning på modersmål - Pedagogista/Processledare - Utbildning om Lpfö/18

- Projekt med att utbilda språk-, läs- och skrivutvecklare. - boksamtal - läsning på modersmål - Pedagogista/Processledare - Utbildning om Lpfö/18 Planering utvecklingsområden Verksamhet: Bildning Förskola Språk-, läs- och skrivutveckling - delta i den nationella satsningen på språk-, läs- och skrivutveckling med fyra pilotförskollärare Utveckla

Läs mer

Nyanlända och den svenska skolan. Luisella Galina Hammar Utvecklingsavdelning. luisella.galina.hammar@skolverket.se

Nyanlända och den svenska skolan. Luisella Galina Hammar Utvecklingsavdelning. luisella.galina.hammar@skolverket.se Nyanlända och den svenska skolan Luisella Galina Hammar Utvecklingsavdelning luisella.galina.hammar@skolverket.se 1 Bakgrund Nyanlända elever har svårare att nå kunskapskraven i skolan. Endast 64 procent

Läs mer

Beslut efter uppföljning av förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning av förskoleklass och grundskola rn Beslut Borlänge kommun Beslut efter uppföljning av förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Borlänge kommun 2(8) Uppföljning av tillsyn i Borlänge kommun genomförde tillsyn av Borlänge kommun under

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10888 Härnösands kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i grundskolan i Härnösands kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

Verksamhetens systematiska kvalitetsarbete - om grundskolans arbete med systematisk uppföljning och analys

Verksamhetens systematiska kvalitetsarbete - om grundskolans arbete med systematisk uppföljning och analys Information om skolenheten Stenungskolan har inför läsåret 18/19 ca 420 elever. Personalen består av både pedagoger och resurspersonal och är totalt 46 stycken. Stenungskolan är en 7-9 skola med tre åldershomogena

Läs mer

Riktlinjer - Karriäruppdrag inom skolan

Riktlinjer - Karriäruppdrag inom skolan Riktlinjer - Karriäruppdrag inom skolan Karriäruppdrag Regeringen har sedan 2013 infört två nya karriärvägar för lärare. Den ena karriärvägen benämns förstelärare, den andra benämns lektor. Regeringens

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola rn I Beslut Umeå montessoriskola AB Org.nr. 556623-1501 Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Umeå Montessoriskola belägen i Umeå kommun ' Beslut 2(9) Uppföljning av

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Nyckelknippan Förskole AB Org.nr. 556478-7397 Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Nyckelskolan belägen i Södertälje kommun , Beslut 2(8) Uppföljning av tillsyn i Nyckelskolan

Läs mer

Situationen för elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar

Situationen för elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar Enskild motion MP1806 Motion till riksdagen 2018/19:1403 av Annika Hirvonen Falk (MP) Situationen för elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen ställer

Läs mer

Skolutvecklingsplan. Skolans namn: Hallerna Skola Läsår: Kommun: Stenungsunds kommun. Vi utbildar världsmedborgare

Skolutvecklingsplan. Skolans namn: Hallerna Skola Läsår: Kommun: Stenungsunds kommun. Vi utbildar världsmedborgare Skolutvecklingsplan Skolans namn: Hallerna Skola Läsår:2017-2018 Kommun: Stenungsunds kommun Vi utbildar världsmedborgare Information om skolenheten Hallerna är en nystartad enhet. Verksamheten på enheten

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola f in Skolinspektionen Dnr 44-2017:5471 Montenova montessoriskola ekonomisk förening Org.nr. 769602-2248 susanne.palmgren@montenova.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Nova Montessoriskola

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete BUN 2013-08-27 57 Systematiskt kvalitetsarbete Barn- och utbildningsförvaltningen Systematiskt kvalitetsarbete i Svenljunga kommun Skollagens krav innebär att huvudmän, förskole- och skolenheter systematiskt

Läs mer

STRATEGI. Strategi för förbättrade kunskapsresultat

STRATEGI. Strategi för förbättrade kunskapsresultat STRATEGI Strategi för förbättrade kunskapsresultat Vision Barn- och utbildningsförvaltningen ska skapa förskolor och skolor där alla barn och elever når sin fulla potential. Trygghet, trivsel och lärande

Läs mer

Nyanländas lärande - halvårsrapport 2018

Nyanländas lärande - halvårsrapport 2018 Rapport 1 (5) Datum Diarienummer 2019-03-07 BIN 2019/773 Emma Rydgren Myndighetshandläggare emma.rydgren@trelleborg.se Nyanländas lärande - halvårsrapport 2018 Ärendebeskrivning Bildningsnämndens arbetsutskott

Läs mer

Kompetensförsörjningsplan 2017 område grundskola. Förslag till beslut Stadsdelsnämnden antecknar rapporten till protokollet.

Kompetensförsörjningsplan 2017 område grundskola. Förslag till beslut Stadsdelsnämnden antecknar rapporten till protokollet. Västra Göteborg Rapport Utfärdat: 2017-03-02 Diarienummer: N137-0162/17 Sektor Utbildning, område grundskola Amanda Andersson Telefon: 365 00 00 E-post: amanda.andersson@vastra.goteborg.se Kompetensförsörjningsplan

Läs mer

Sida 1(8) Elevhälsoplan Knutsbo/Junibackens skolområde

Sida 1(8) Elevhälsoplan Knutsbo/Junibackens skolområde 1(8) 2(8) Elevhälsoplan 2018/2019 Elevhälsans uppdrag enligt Skollagen kap 2 25 För eleverna i förskoleklassen, grundskolan, grundsärskolan, sameskolan, specialskolan, gymnasieskolan och gymnasiesärskolan

Läs mer

Verksamhetens systematiska kvalitetsarbete - om grundskolans arbete med systematisk uppföljning och analys

Verksamhetens systematiska kvalitetsarbete - om grundskolans arbete med systematisk uppföljning och analys Information om skolenheten Stenungskolan har inför läsåret 17/18 ca 390 elever. Personalen består av både pedagoger och resurspersonal och är totalt 46 stycken. Stenungskolan är en 7-9 skola med tre åldershomogena

Läs mer

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2018:7148 Kiruna kommun Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kiruna kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2015:4718 Göteborgs kommun orgryteharlanda@orgryteharlanda.goteborg.se Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Grundsärskolan Örgryte-Härlanda i Göteborgs kommun Box 2320, 403 15 Göteborg 2(10)

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Älvdalens kommun Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Älvsdalsskolan f-9 belägen i Älvdalens kommun 2(12) Uppföljning av tillsyn i Älvsdalsskolan f-9 genomförde tillsyn

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9598 Stockholms montessoriskola aktiebolag Org.nr. 556460-9666 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Stockholms Montessoriskola Anne Frank belägen i Stockholms kommun 2 (9)

Läs mer

På goda grunder - en åtgärdsgaranti för läsning, skrivning och matematik

På goda grunder - en åtgärdsgaranti för läsning, skrivning och matematik Utbildningsförvaltningen Grundskoleavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (10) 2016-10-19 Handläggare Annika Risel Telefon: 08-50833607 Till Utbildningsnämnden 2016-11-24 På goda grunder - en åtgärdsgaranti

Läs mer

Bedömningsunderlag förstagångstillsyn förskoleklass och grundskola

Bedömningsunderlag förstagångstillsyn förskoleklass och grundskola Bedömningsunderlag förskoleklass och grundskola 1 (5) Bedömningsunderlag förstagångstillsyn förskoleklass och grundskola Enskild huvudman 1 Undervisning och lärande Utbildningen ska vara likvärdig varhelst

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl. 13-13.50 Ledamöter Övriga närvarande Robert Beronius (L) (ordförande) Ganimete Kalludra

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Ljungby kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Åbyskolan 1 i Ljungby kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2(6) Skolinspektionens

Läs mer

Remissvar angående betänkandet På goda grunder en åtgärdsgaranti för läsning, skrivning och matematik SOU 2016:59

Remissvar angående betänkandet På goda grunder en åtgärdsgaranti för läsning, skrivning och matematik SOU 2016:59 Remissvar angående betänkandet På goda grunder en åtgärdsgaranti för läsning, skrivning och matematik SOU 2016:59 Piteå Kommun 20161030 Betänkandet som ligger till underlag för följande kommentarer från

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Bollnäs kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kilafors skola F 9 i Bollnäs kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (8) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut. efter kvalitetsgranskning av fördelning av 'ärar - resurser i Lidköpings kommun, Lilleskogs skola och Östbyskolan

Beslut. efter kvalitetsgranskning av fördelning av 'ärar - resurser i Lidköpings kommun, Lilleskogs skola och Östbyskolan Lidköpings kommun kommun@lidkoping.se Rektor vid Lilleskogs skola magnus.hammar@lidkoping.se Rektor vid Östbyskolan maria.westberg@lidkoping.se efter kvalitetsgranskning av fördelning av 'ärar - resurser

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10388 Eskilstuna kommun info@eskilstuna.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Eskilstuna kommun Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (6) s beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2018:6853 Therese.Linner@lessebo.se Lessebo kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bikupan i Lessebo kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2018:7485 Forshaga kommun kommunkvforshaga.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Dejeskolan F-3 i Forshaga kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Skolinspektionen 2017-06-09 Dnr 44-2016:4319 Lonnhyttans skola ekonomisk förening Org Nr: 716453-2033 skolan@lonnhyttan.se för grundskola efter tillsyn av Lonnhyttans skola ekonomisk förening Skolinspektionen

Läs mer

Verksamhetens systematiska kvalitetsarbete - om grundskolans arbete med systematisk uppföljning och analys

Verksamhetens systematiska kvalitetsarbete - om grundskolans arbete med systematisk uppföljning och analys Information om skolenheten Kopperskolan är en F-6:skola som h ar ca 320 elever och 45 personal. Skolans organisation har fyra F-1:or och tvåparellelligt från år 2-6. Det finns fyra fritidsavdelningar och

Läs mer

Göteborg den 23 april 2018 Wifi: EliteWifi

Göteborg den 23 april 2018 Wifi: EliteWifi Göteborg den 23 april 2018 Wifi: EliteWifi Henrik Carlsson Tove Mejer Helga Stensson Program 09.30 12.00 10.45 11.00 Paus 12.00 13.00 Lunch 13.00 14.00 Valbart pass 1 14.00 14.30 Skapa goda förutsättningar

Läs mer

Dnr :567. Beslut. efter tillsyn av fristående förskoleklass, grundskola Frestaskolan i Upplands Väsby kommun

Dnr :567. Beslut. efter tillsyn av fristående förskoleklass, grundskola Frestaskolan i Upplands Väsby kommun Beslut efter tillsyn av fristående förskoleklass, grundskola Frestaskolan i Upplands Väsby kommun Beslut Tillsyn i Frestaskolan 1 (3) Magnetica Education AB. Box 5017 194 05 UPPLANDS VÄSBY Tillsyn i Frestaskolan

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2017:6133 Bollnäs kommun för grundsärskola efter tillsyn i Alirskolan i Bollnäs kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (11) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Resursskola. - En del av särskilt stöd. Beskrivning av Resursskolans uppdrag och ansvar

Resursskola. - En del av särskilt stöd. Beskrivning av Resursskolans uppdrag och ansvar Resursskola - En del av särskilt stöd Beskrivning av Resursskolans uppdrag och ansvar Karlskrona kommun Barn- och ungdomsförvaltningen - 2013 1 Resursskola en del av särskilt stöd Enligt Allmänna råden

Läs mer

Sammanfattning. Genomförande. Redovisning av regeringsuppdrag

Sammanfattning. Genomförande. Redovisning av regeringsuppdrag Regeringskansliet Utbildningsdepartementet Delredovisning 1 (7) Dnr 6.1.1 2018:1887 Redovisning av uppdrag om vilka fortbildningsinsatser som har genomförts för personal inom förskoleklassen och fritidshemmet

Läs mer

Beslut efter uppföljning för grundskola

Beslut efter uppföljning för grundskola Landskrona School of Sports AB Org.nr. 556720-6239 Beslut efter uppföljning för grundskola efter tillsyn i Landskrona School of Sports belägen i Landskrona kommun 2 (11) Uppföljning av tillsyn i Landskrona

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Stiftelsen Orionskolan Org.nr. 834001-7915 efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Orionskolan belägen i Gotland kommun 2(8) Uppföljning av tillsyn i Orionskolan genomförde tillsyn

Läs mer

Beslut. en Skolinspektionen

Beslut. en Skolinspektionen en Skolinspektionen Beslut Landskrona School of Sports AB Box 654 261 25 Landskrona 2017-05-23 Dnr 400-2016:6993 Roland Schoultze roland.schoultzealasos.se Beslut för LA School of Sports i Landskrona kommun

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasiesärskola

Beslut efter uppföljning för gymnasiesärskola r Beslut Järfälla kommun Beslut efter uppföljning för gymnasiesärskola efter tillsyn i Järfälla kommun 201 7-1 1-02 2 (7) Uppföljning av tillsyn i Järfälla kommun genomförde tillsyn av Järfälla kommun

Läs mer

Ärendet Bakgrund TJÄNSTESKRIVELSE UBN 2018/213. Utbildningsnämnden

Ärendet Bakgrund TJÄNSTESKRIVELSE UBN 2018/213. Utbildningsnämnden 2018-02-05 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE UBN 2018/213 Utbildningsnämnden Politikerinitiativ - Inventering av en jämlik kunskapsskola för barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) Politikerinitiativ

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen 1 (8) Gluntens Montessoriskola Ekonomisk förening Organisationsnummer 716422-5521 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Gluntens Montessoriskola i Uppsala kommun Skolinspektionen

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

Resultatredovisning betyg HT 2018 årskurs 6 till 9

Resultatredovisning betyg HT 2018 årskurs 6 till 9 Ärende 8 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE 2019-02-15 Utbildningskontoret Utbildningsnämnden Kommundelsnämnderna Resultatredovisning betyg HT 2018 årskurs 6 till 9 Dnr: UN 19/29 Sammanfattning av ärendet Enligt den

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola n Skolinspektionen Dnr 44-2018:9610 Tulinkisuando friskoleförening Org.nr. 802417-5567 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Tulinkisuando Friskola i Kiruna kommun Skolinspektionen Box 3177,

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Kulturskolan raketen AB Org.nr. 556548-4796 Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kulturskolan Raketen belägen i Stockholms kommun 2 (5) Uppföljning av tillsyn i Kulturskolan

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola n Skolinspektionen Beslut Filosofiska i Sverige AB (svb) Org.nr. 556867-4252 Beslut för förskoleklass och grundskola efter förstagångstillsyn i Filosofiska i Skarpnäck belägen i Stockholm kommun Beslut

Läs mer

Föreläggande efter uppföljning av tillsyn i den fristående grundskolan Deltaskolan i Haninge kommun

Föreläggande efter uppföljning av tillsyn i den fristående grundskolan Deltaskolan i Haninge kommun Skolinspektionen Föreläggary Mia Lundberg enskild firma mia@deltaskolan.se Rektorn vid Deltaskolan thomas@deltaskolan.se 1 (6) Föreläggande efter uppföljning av tillsyn i den fristående grundskolan Deltaskolan

Läs mer

Projektplan Skolalternativ för elever inom autismspektrumtillstånd. Version:

Projektplan Skolalternativ för elever inom autismspektrumtillstånd. Version: Projektplan Skolalternativ för elever inom autismspektrumtillstånd Version: 2014-01-08 Innehållsförteckning 1. BAKGRUND... 3 2. PROJEKTETS UPPDRAG... 3 3. MÅLGRUPP... 4 4. SYFTE... 4 5. MÅL... 4 MÅL PÅ

Läs mer

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 BARN OCH UTBILDNING Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 Verksamhetsidé På vår skola ges alla elever möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar! Det viktiga för alla på skolan är att

Läs mer

Remissvar - På goda grunder - en åtgärdsgaranti för läsning, skrivning och matematik

Remissvar - På goda grunder - en åtgärdsgaranti för läsning, skrivning och matematik TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Katarina Sandberg 2016-11-01 BUN 2016/0859 0480-45 30 03 Barn- och ungdomsnämnden Remissvar - På goda grunder - en åtgärdsgaranti för läsning, skrivning

Läs mer

Uppföljning av tillsyn i den fristående grundskolan Gryningeskolan i Botkyrka kommun

Uppföljning av tillsyn i den fristående grundskolan Gryningeskolan i Botkyrka kommun Johai AB Box 3044 145 03 NORSBORG 1 (6) Uppföljning av tillsyn i den fristående grundskolan Gryningeskolan i Botkyrka kommun Bakgrund Skolinspektionen har genomfört tillsyn i den fristående grundskolan

Läs mer

OH-mallen. Systematiskt kvalitetsarbete - vägen till utveckling. Marie Sedvall Bergsten, undervisningsråd Anders Palm, undervisningsråd

OH-mallen. Systematiskt kvalitetsarbete - vägen till utveckling. Marie Sedvall Bergsten, undervisningsråd Anders Palm, undervisningsråd OH-mallen Systematiskt kvalitetsarbete - vägen till utveckling Marie Sedvall Bergsten, undervisningsråd Anders Palm, undervisningsråd Skolverket visar vägen Skolverket ska genom sin verksamhet främja att

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:7697 Västerås kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Norra Vallbyskolan i Västerås kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (9) Skolinspektionens

Läs mer

RESURSSKOLAN. Beskrivning av Resursskolans uppdrag och ansvar

RESURSSKOLAN. Beskrivning av Resursskolans uppdrag och ansvar RESURSSKOLAN Beskrivning av Resursskolans uppdrag och ansvar Karlskrona kommun Barn och ungdomsförvaltningen - 2014 RESURSSKOLAN EN DEL AV SÄRSKILT STÖD SÄRSKILD UNDERVISNINGS- GRUPP ENLIGT SKOLLAGEN:

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Brunnby skola M-I handelsbolag Org.nr. 916774-4359 efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Brunnbyskolan belägen i Höganäs kommun Skolinspektionen Box 156, 221

Läs mer

Läslyftets uppföljande konferens för rektorer, mars 2017 Ildico Hellman och Anna Lindblom. Twitter:#laslyft

Läslyftets uppföljande konferens för rektorer, mars 2017 Ildico Hellman och Anna Lindblom. Twitter:#laslyft Läslyftets uppföljande konferens för rektorer, mars 2017 Ildico Hellman och Anna Lindblom Twitter:#laslyft Program 10.00 Läslyftet tillbakablick och nuläge 13.00 Lunch Erfarenhetsutbyte i mindre grupper

Läs mer

Beslut för gymnasieutbildning

Beslut för gymnasieutbildning Dnr 43-2014:8497 Storfors kommun storfors.kommun@storfors.se Beslut för gymnasieutbildning efter tillsyn i Storfors kommun 2(12) Tillsyn i Storfors kommun har genomfört tillsyn av Storfors kommun under

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:5739 Lunds kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Lunds kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (7) Skolinspektionens beslut Skolinspektionens

Läs mer

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10921 Gällivare kommun Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Gällivare kommun Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (6) s beslut Föreläggande förelägger

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola a Skolinspektionen Dnr 43-2017:5329 Hagfors kommun kommun@hagfors.se för grundsärskola efter tillsyn i Älvstranden bildningscentrum 1-3, 4-6 och 7-9. i Hagfors kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2017:5469 Föräldrakoop.gadden ek.förening Org.nr. 716448-1132 patrik.solerius@gmail.com för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Föräldrakooperativet Gadden i Bollebygds kommun Skolinspektionen

Läs mer

Huvudmannens kommentarer Didaktus Läsår 13/14

Huvudmannens kommentarer Didaktus Läsår 13/14 Huvudmannens kommentarer Didaktus Läsår 13/14 DIDAKTUS LÄSÅR 13/14 Didaktus har sitt huvudmannasäte i Göteborg och ingår i en grupp av gymnasieskolor tillsammans med LBS Kreativa Gymnasiet och Designgymnasiet.

Läs mer

Lovisedalsskolan RO Skolplan

Lovisedalsskolan RO Skolplan L Ä SÅR 2017/2018 Lovisedalsskolan RO Skolplan Innehållsförteckning Vårt rektorsområde... 3 Vision... 3 Nationella mål... 4 Prioriterade mål och indikatorer... 4 Lovisedalsskolan RO, Skolplan 2(8) Vårt

Läs mer

Botkyrka satsar på karriärlärare Inom skola, förskola och fritidshem. Kristina Gustafsson Chef Kvalitetsstöd kristina.gustafsson@botkyrka.

Botkyrka satsar på karriärlärare Inom skola, förskola och fritidshem. Kristina Gustafsson Chef Kvalitetsstöd kristina.gustafsson@botkyrka. Botkyrka satsar på karriärlärare Inom skola, förskola och fritidshem Kristina Gustafsson Chef Kvalitetsstöd kristina.gustafsson@botkyrka.se Fakta om Botkyrka 87 600 innevånare 22 kommunala grundskolor

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:5817 Pajala kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Gårdbyskolan i Pajala kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (11) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola 2017-1 0-16 Dnr 43-2016:10520 Ljungby kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kungshögsskolan 1 i Ljungby kommun Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (5) s beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut. rin Skolinspektionen

Beslut. rin Skolinspektionen rin Skolinspektionen Beslut Anton utbildning AB marcus.sundin@antonskolan.com beritiennartsson@antonskolan.com 2017-10-09 Dnr 400-2016:6993 Rektor Ann-Christin Berglund ann-christin.berglund@antonskolan.com

Läs mer

Kvalitetsrapport för Montessoriskolan Castello

Kvalitetsrapport för Montessoriskolan Castello 1 Kvalitetsrapport för Montessoriskolan Castello Systematiskt kvalitetsarbete Uppdraget i förskola och skola är en tjänst gentemot våra kunder, där barn, elever och föräldrars behov ska tillgodoses inom

Läs mer

V Ä L K O M M E N. Bengt Thorngren Skolverket

V Ä L K O M M E N. Bengt Thorngren Skolverket ? V Ä L K O M M E N Bengt Thorngren Skolverket Varför har allmänna råden revideras? o Råden har anpassats till nu gällande skollag och läroplan o Ge stöd i tillämpningen av bestämmelserna o Belysa utvecklingsområden

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Segrande Liv Grundskola Org.nr. 843001-7593 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Segrande Liv Grundskola belägen i Höörs kommun Skolinspektionen. Postadress: Box

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Nacka kommun Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Stavsborgsskolan belägen i Nacka kommun 2(11) Uppföljning efter tillsyn i Stavsborgsskolan genomförde tillsyn av Nacka

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Beslut 2014-03-18 Yggdrasil resursskola Rektorn vid Yggdrasil resursskola malin.ahlkvist@skolgrunden.se Beslut för grundskola efter tillsyn i Yggdrasil resursskola i Tyresö kommun Skolinspektionen, Box

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola n Beslut Stockholms kommun Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Eriksdalsskolan belägen i Stockholms kommun 2 (7) Tillsyn i Eriksdalsskolan har genomfört tillsyn av Stockholms kommun under våren 2016.

Läs mer

Läslyftet - uppdrag att svara för genomförandet av fortbildning i läs- och skrivutveckling. Erica Jonvallen projektledare

Läslyftet - uppdrag att svara för genomförandet av fortbildning i läs- och skrivutveckling. Erica Jonvallen projektledare Läslyftet - uppdrag att svara för genomförandet av fortbildning i läs- och skrivutveckling Erica Jonvallen projektledare Varför Läslyft? Regeringsuppdrag Vad är Läslyftet? Utgångspunkter Genomförande -

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Västerås kommun Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i S:ta Gertruds skola belägen i Västerås kommun 2 (7) Uppföljning av tillsyn i S:ta Gertruds skola genomförde tillsyn

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:5101 Varbergs Montessoriskola Ekonomisk förening Org.nr. 716408-3417 josefirte.kastberg@arkkas.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Varbergs Montessoriskola belägen i

Läs mer

Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem

Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem Beslut 2013-06-14 Lunaskolan Rektorn vid Lunaskolan Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem efter tillsyn av Lunaskolan i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress:

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning 2013/2014 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och

Läs mer

Statsbidrag för en likvärdig skola ansökan

Statsbidrag för en likvärdig skola ansökan 2018-09-18 Dnr 2018/434-047 Grundskolechef Ewa Myhrén 0490-254626 ewa.myhren@vastervik.se Barn- och utbildningsförvaltningen Statsbidrag för en likvärdig skola 2019 - ansökan Sammanfattning Likvärdighetsbidraget

Läs mer