Rimsmeds. bladet. Porttelefonin

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rimsmeds. bladet. Porttelefonin"

Transkript

1 Rimsmeds Nr Brandvarnare Porttelefonin Avgifter, hyror och bredband Väderskydd Överklagan Stenmur och parkering Utemiljöbelysning Grovtvättstugor Samlingslokalen. Soprumsdörrar Cafe Rimsmeden Bommar Stölder och otrygghet Nya fönster och tak Gemensam el på extrastämma Vattenlarm Spolning av avlopp. Miljöhusen Besiktningsfel och balkonglådor Gästis och samlingslokal Nästa nummer beräknas komma ut i mars. Lämna in annonser eller annat material senast den 28 februari. hsb.rimsmeden Redaktörer: Torgny Skareteg och Annika Petersson bladet Brandvarnare och tända ljus Styrelsen påminner alla om att vara uppmärksamma om ni tänder ljus. Kring jul och nyår sker flest bränder på året, en brand händer lätt och snabbt så lämna inte levande ljus obevakade. Kontrollera din brandvarnare och se till att den fungerar. Är den trasig eller batteriet slut, hämtar du en ny hos vicevärden under expeditionstid. Om du vill få en påminnelse om att kontrollera din brandvarnare så kan du registrera ditt mobiltelefonnummer på nedan hemsida. Porttelefonin Vi har stora problem med porttelefonin. Om ni upplever fel notera datum och tid och meddela detta till vicevärden. Felsökning pågår för fullt. Vi hoppas verkligen att detta löser sig snabbt.

2 Avgifter, hyror och bredband Väderskydd På våra porttelefoner har väderskydd monterats för att skydda utrustningen från väder och vind samt skadegörelse. Avgifter för bostadsrättslägenheter och hyror för p-platser och garage lämnas oförändrade från 1 januari Viss justering av hyror för lokaler och hyresrätter höjs enligt tidigare överenskommelse. Från 1 januari tillkommer däremot ett informationsöverföringsbelopp för alla bostadsrätter och hyreslägenheter på 125kr i månad för kollektivt bredband (internet) med Telenor som beslutats av årsstämman Läs tidigare utlämnad information eller tala med vicevärden. Överklagan Överklagan av Kalmar Vattens bygglov väster om Runvägen 9 har Länsstyrelsen i Kalmar län nu lämnat beslut om att återremitera till samhällsbyggnadsnämnden p.g.a. att nämndens beslutsunderlag var otillräckligt för ett beslut enligt lag. Stenmur och parkering Under hösten har HSB Byggservice med underentreprenörer färdigställt 2st nya parkeringsplatser och 2st stenmur öster om Runvägen 11 och bort till södra sidan av Rimsmedsvägen 11. Parkeringsplatserna i byggområdet har alla förberetts så man i framtiden kan montera uttag för motorvärmare eller laddning av elbil.

3 Utemiljöbelysning LR har under hösten monterat den av styrelsen beställda utökade belysningen i vår utemiljö. Flertalet nya belysningsstolpar har tillkommit samt markbelysning av ett träd och vår Runsten. Våra dåliga och trasiga julbelysningar är nu också bytta till nya fräscha. Entreprenaden har besiktigats där några få anmärkningar noterades. Dessa ska senast åtgärdas till våren. Grovtvättstugor Arbetet med att modernisera med nya tvättmaskiner och torktumlare från Eletrolux blev klart i september. Observera att det finns ett filter i torktumlaren innanför luckan under trumman som ska rengöras efter varje tvättpass. Du öppnar genom att dra i de två handtagen. Samlingslokalen Styrelsen tog beslut tidigare i år att renovera lokalen. Arbetet går framåt och snart är det bara köket kvar att färdigställa. Styrelsen hoppas att allt ska hinna bli klart under januari månad. Innan allt är klar kan man inte hyra lokalen. Men boka gärna lokalen till era evenemang senare under 2019 Soprumsdörrar Funkabotorget har nu börjat få nya dörrar med lås. Styrelsen hoppas att montaget ska vara klart innan den värsta vintern infinner sig annars får tyvärr de kvarvarande dörrarna vänta till våren. Gamla dörren Nya dörren Café Rimsmeden En uppskattad aktivitet är tyvärr stängd på obestämd tid. Styrelsen söker efter personer som kan tänka sig, själva eller tillsammans med andra dela ansvaret för caféet. Är du eller ni intresserade vänligen hör av er till vicevärden.

4 Bommar mot Berga Centrum Styrelsen har beslutat och beställt montage av bommar till gångvägarna invid Runvägen 15 och Rimsmedsvägen 13 som leder mot hälsocentralen. Arbetet kommer utföras av Anläggarna AB Stölder och otrygghet I området har det tyvärr skett cykelstölder utomhus. Styrelsen rekommenderar att man använder sig av de källarlokaler som är avsatta för cyklar för att minimera risken att utsättas för en cykelstöld. Vill man fortsatt ha sin cykel utomhus rekommenderar vi att man låser fast hjul och cykelram i cykelstället med ordentliga låsanordningar. Vicevärden eller styrelsen har inte hört talas om några stölder inne i källare eller lägenheter. Vi har däremot sett och fått till oss att det uppehåller sig personer som inte bor i vårt område, personer som inte sköter sig och därmed skapar otrygghet och störning. Medlemmar som vidtalat dessa individer har bemöts med bland annat verbala hot. Styrelsen rekommenderar ingen att ensam tala med dessa personer. Är ni flera så får ni om ni känner er manade gärna tala med dem och tillrättavisa dem. Observerar ni individer som ni själv inte vill tala med och som stör i området så rekommenderar styrelsen att ni ringer vår störningsjour på så kommer väktare. Pågår misstänkt brott ring direkt 112 eller om ni själva utsatts för något som är brottsligt som t.ex. olaga hot, så ska ni direkt ringa Polisen på

5 Nya fönster och tak Styrelsen har under lång tid arbetat med förberedelserna som krävs för att utföra ett så omfattande arbete som vi nu står inför. Under hösten har vi haft anbudsförfrågan utskickad och nu har styrelsen förhandlat och beslutat att Skanska Direkt AB kommer vara huvudentreprenör. Byggstarten är preliminärt planerat till mars april Skanska kommer innan byggstart hålla ett informationsmöte tillsammans med styrelsen för alla boende i enlighet med de villkor som vi avtalat. Inbjudan kommer så snart vi vet datum, tid och plats. I projektet kommer följande utföras: Nya tak (likt taket på ICA i Berga Centrum och våra miljöhus) på alla hus med snörasskydd, taksäkring och brandsektionering på vindarna Nya stuprör och hängrännor Nya fönster och fönsterbläck med fönsterlås på alla öppningsbara fönster (ej fönster som byttes strax innan balkongrenoveringen) Nya persienner och fönsterbänkar Nya termostater och termostatventiler på samtliga element i föreningen Slipning av golv och målning i samtliga trapphus Lagning, där så behövs, av samtliga tegelfasader Lagning, där så behövs, och målning av samtliga fasader som har puts Lagning och målning av samtliga källarfasader Lagning och renovering av betongtak på Funkabotorget 1 och 3 Tilläggsisolering och byte till röda fasadskivor likt entréportarna under fönster där det idag är bruna plåtar. Inbyggnad av källarnedgångar med passagesystem och dörrautomatik förutsatt att vi får bygglov för detta Styrelsens bedömning av föreningens ekonomi och effekten av detta projekt på ekonomin gör att vi preliminärt tror att vi 1 januari 2020 behöver höja avgiften med 4-6% från nuvarande nivå. Det som påverkar detta mest är vilka räntor vi kan få på de nya lån som vi måste teckna.

6 Gemensam el på extrastämma Den 14 november på extrastämman röstade en stor majoritet bifall på förslaget om Gemensam el med individuell elmätning. Vad innebär då detta? Jo, i korthet betyder det att alla i föreningen kommer köpa sin el av brf Rimsmeden när allt är ombyggt och klar. Boenden kommer därefter spara cirka 100kr per månad på att de fasta kostnaderna betalas kollektivt för el-abonnemanget. Varje lägenhet och lokal som idag har elmätare kommer få en ny mätare som ägs av föreningen. Vid ombyggnaden kommer alla befintliga el-abonnemang avslutas med automatik och samtidigt startas den individuell mätningen. Du/ni behöver inte göra något. Denna nya elmätare registrerar din individuella elförbrukning precis som Kalmar Energis mätare gjorde innan ombyggnaden. Konsumtionen av el från din nya mätare får du sedan betala med 4 månaders fördröjning på fakturan som kommer från HSB där du idag betalar avgift/hyra och informationsöverföringsavgift. En ny post kommer läggas till för el som därmed gör att fakturans totala belopp kommer variera varje månad. Elpriset du får betala bestäms av styrelsen. Just nu är elpriset 1,04kr per kwh fram till Styrelsen arbetar just nu med att ta fram en tidsplan för ombyggnaden tillsammans med HSB Sydost, EcoGuard och Elovent. Preliminärt blir starten på ombyggnaden i maj eller juni Spolning av avlopp Styrelsen har beslutat att spolning av avloppsstammar från allas kök ska göras under 2019 för att förebygga problem. Molins kommer utföra jobbet. Vattenlarm 2015 monterades vattenlarm under lägenheternas diskbänkar för att förhindra vattenskador. Om vattenlarmet piper med intervall på nån minut så är batterierna dåliga. Byt batterier omgående. Läcker det vatten piper larmet likt en brandvarnare.

7 Miljöhusen Styrelsen nappade i våras på ett erbjudande om utrustning som skulle minska odör i våra miljöhus. Vi har nu tagit beslut om att köpa utrustningen då vi tycker det har fungerat bra även under den varma sommaren som vi haft i år kommer Specialrengöringar tvätta våra sopkärl 4 gånger per år istället för 2 gånger. Styrelsen hoppas därmed att odören ska bli så minimal som möjligt. Besiktningsfel och balkonglådor I juni garantibesiktigade vi våra balkonger och markiser. De fel som noterades då ska åtgärdas och därefter efterbesiktigas. En del fel som smörjning av markisarmarna och några saker till är åtgärdat men absolut inte allt. Balco som är leverantören av balkongerna har informerat oss att de kommer i början av 2019 för att åtgärda kvarvarande fel. Berörda bostadsrätter kommer informeras när det är dags. Styrelsen har på förfrågan från några medlemmar tagit reda på ett pris för nya balkonglådor likt de befintliga. Priset för en balkonglåda, utan insattslåda, är 2200kr styck exklusive montage som måste utföras av Balco för att balkonglådan ska vara godkänd av styrelsen. Vid intresse, som är bindande, vänligen beställ hos vicevärden innan den 1 februari.

8 Med önskan om en God Jul och ett Gott Nytt 2019 Gästis och samlingslokalen Bokning av våra övernattningslägenheter vid Runvägen 3 samt samlingslokalen vid Funkabotorget 3D görs hos vicevärden. Vicevärd Annika Petersson Telefontider Vardagar Mobil: Expeditionstider: måndagar kl , Funkabotorget 3D E-post: expeditionen@rimsmeden.se

Rimsmeds bladet. Information från styrelsen

Rimsmeds bladet. Information från styrelsen nr 4/2016 Rimsmeds bladet I detta nr: Oförändrad avgift Hyran för p-plats Hyra för garageplats Utemiljö Belysning i källargång Klotter Nya Lägenhetsdörrar Lokaldörrar Aktivitetsgruppen Markiser Hastighet

Läs mer

Rimsmeds. bladet Nya styrelsen vald på stämman Café Rimsmeden

Rimsmeds. bladet Nya styrelsen vald på stämman Café Rimsmeden Rimsmeds Nr 2 2018 Ny styrelse Cafe Rimsmeden Kollektivt bredband, Kalmar vatten Grovtvättstugor Miljöhusen Entréportar, uppställda dörrar Besiktning av balkonger Underhåll balkonger Rastning av djur Fastighetsbesiktningar

Läs mer

Rimsmeds bladet. Föreningsstämma. Balkonger och markiser ska garantibesiktigas 11 & 12 juni

Rimsmeds bladet. Föreningsstämma. Balkonger och markiser ska garantibesiktigas 11 & 12 juni Nr 1 2018 Rimsmeds bladet Föreningsstämman Balkonger, markiser, garantibesiktning. Grannsamverkan Café rimsmeden. Respektera tvättider Skyddsrummen har besiktigats Städning i miljöhus Tips vid strömavbrott

Läs mer

Rimsmeds bladet. Budgetbeslut. Nya stadgar

Rimsmeds bladet. Budgetbeslut. Nya stadgar Rimsmeds bladet Nr 3-4 2017 Budgetbeslut Nya stadgar Återvinning i miljöhusen Entrédörrar/ källardörrar Nya sopskåpsdörrar Fastighetsbesiktning Grannsamverkan Störningar på området Markiser Torkrummen

Läs mer

Rimsmeds bladet. Föreningsstämmor. Inbrottssäkerhet/larm

Rimsmeds bladet. Föreningsstämmor. Inbrottssäkerhet/larm Rimsmeds bladet Nr 1/2017 Föreningsstämmor Inbrottssäkerhet/ larm Utebelysning LED Underhåll i undercentral Nedtagning träd Tidsstyrd belysning Café Rimsmeden Sopskåpen Skyddsrum Kurser/utbildningar Aktivitetsgruppen

Läs mer

Inbjudan till adventskaffe andra advent kl Hjärtligt välkomna! I detta nr:

Inbjudan till adventskaffe andra advent kl Hjärtligt välkomna! I detta nr: nr 3/2012 nov - dec I detta nr: Café Rimsmeden Adventskaffe Styrelsen informerar Vicevärden informerar Talong till tomten Nästa nummer beräknas komma ut i mitten av mars 2012. Lämna in annonser eller annat

Läs mer

I detta nr: Styrelsen informerar

I detta nr: Styrelsen informerar nr 1/2013 jan - maj I detta nr: Styrelsen informerar Balkongrenoveringen Vicevärden informerar Nästa nummer beräknas komma ut i slutet av maj 2013. Lämna in annonser eller annat material senast den 20

Läs mer

Viktig information från styrelsen

Viktig information från styrelsen Viktig information från styrelsen Informationsmöte Styrelsen ordnar 12 februari kl. 19.00 ett informationsmöte för föreningens boende med Johan Bengtsson från Balco och Carita Schönbaum från HSB Sydost

Läs mer

Information från polisen

Information från polisen GRANSAMVERKANSNYTT SEPTEMBER 2018 Information från polisen Hej. Nu har sommarmånaderna passerat och hösten är på annalkan vilket innebär att den mörkare delen av året börja infinna sig. Vi vill påminna

Läs mer

I detta nr: En ros till våra gäster Styrelsen informerar Inbjudan till Loppis Nya grannar Cykelutrensning

I detta nr: En ros till våra gäster Styrelsen informerar Inbjudan till Loppis Nya grannar Cykelutrensning nr 4/2009 sep.-nov. I detta nr: En ros till våra gäster Styrelsen informerar Inbjudan till Loppis Nya grannar Cykelutrensning En ros till våra gäster Våra Gästis uppskattas mycket av både medlemmarna och

Läs mer

Information från styrelsen. I detta nr: Styrelsen informerar Vicevärden informerar Uteplatspolicy

Information från styrelsen. I detta nr: Styrelsen informerar Vicevärden informerar Uteplatspolicy nr 1/2014 I detta nr: Styrelsen informerar Vicevärden informerar Uteplatspolicy Nästa nummer beräknas komma ut i juni. Lämna in annonser eller annat material senast den 25 maj. Redaktör: Charlotte Wigbratt

Läs mer

BRF Prästgården Januari 2017

BRF Prästgården Januari 2017 Januari 2017 EXTRASTÄMMA! Vi kommer att ha en extrastämma för val av valberedning den 2/2 klockan 18.30. Tanken är att ha denna extrastämma på expeditionen då endast denna punkt kommer att diskuteras.

Läs mer

Bostadsföreningen Norrbacka u.p.a. Organisationsnummer: 702001,5439

Bostadsföreningen Norrbacka u.p.a. Organisationsnummer: 702001,5439 2009,10,06 Bostadsföreningen Norrbacka u.p.a. Organisationsnummer: 702001,5439 Postadress: Tomtebogatan 26 A, 113 38 STOCKHOLM Om fastigheten Fastighetsbeteckning: Smältan 12, med tre trappuppgångar: Tomtebogatan

Läs mer

Har öppet måndagar Kl Välkommen!

Har öppet måndagar Kl Välkommen! nr 1/2011 januari - april I detta nr: Café Rimsmeden Styrelsen informerar om Årstämma Träff för Facebook E-post Låscylindrar Funkabotorget Parkering Hustaken Snösnältning Föreningsverksamhet Ny styrelsemedlem

Läs mer

I detta nr: Styrelsen informerar. Vicevärden. informerar. Bilaga: Autogiroblankett

I detta nr: Styrelsen informerar. Vicevärden. informerar. Bilaga: Autogiroblankett nr 3/2011 okt - nov I detta nr: Styrelsen informerar Vicevärden informerar Bilaga: Autogiroblankett Nästa nummer beräknas komma ut i nov/dec. Lämna in annonser eller annat material senast den 23 november.

Läs mer

Uppgifter för mäklare etc angående Brf Ekeby i Ekerö

Uppgifter för mäklare etc angående Brf Ekeby i Ekerö Uppgifter för mäklare etc angående Brf Ekeby i Ekerö Kontaktperson: Sven-Olof Nilsson, ordf Organisationsnummer: 716418-0635 1. Hus Allmänt 1.1 Byggår 1985/1986 1.2 Föreningens adress: Brf Ekeby i Ekerö,

Läs mer

Här har vi samlat lite bra att veta om vår förening, om du saknar något hör gärna av dig till vicevärden eller någon i styrelsen.

Här har vi samlat lite bra att veta om vår förening, om du saknar något hör gärna av dig till vicevärden eller någon i styrelsen. Brf Rostugnen 2018-02-28 Här har vi samlat lite bra att veta om vår förening, om du saknar något hör gärna av dig till vicevärden eller någon i styrelsen. Ordförande, sekreterare Brf Rostugnens ordförande

Läs mer

Underhållsplan för Brf Månstenen 18/11 2014. Innehåll. 1. Objekt 2. 2. Syfte och omfattning 3. 3. Underlag 3. 4. Tidigare renoveringar 4

Underhållsplan för Brf Månstenen 18/11 2014. Innehåll. 1. Objekt 2. 2. Syfte och omfattning 3. 3. Underlag 3. 4. Tidigare renoveringar 4 Underhållsplan för Brf Månstenen 18/11 2014 Innehåll. 1. Objekt 2 2. Syfte och omfattning 3 3. Underlag 3 4. Tidigare renoveringar 4 5. Kortfattad byggnadsbeskrivning 4 6. Underhållsbehov och avsättning

Läs mer

Generellt om föreningen

Generellt om föreningen Generellt om föreningen När köpte föreningen huset? Brf Bornholm byggdes 1953 54 och har varit en bostadsrättförening från start. Vem var byggherren? HSB Fastighetsbeteckning Bornholm 8 Adresser Köpenhamnsvägen

Läs mer

Län Kalmar Gatuadress Lybecksvägen 13 C Kommun Kalmar Storlek 2 rum (1 sovrum) / 63.5 m² Område Djurängen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Kalmar Gatuadress Lybecksvägen 13 C Kommun Kalmar Storlek 2 rum (1 sovrum) / 63.5 m² Område Djurängen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Kalmar Gatuadress Kommun Kalmar Storlek 2 rum (1 sovrum) / 63.5 m² Område Djurängen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Det var köket som fick mig på fall när jag köpte lägenheten, det är unikt

Läs mer

Bybladet. December 2014

Bybladet. December 2014 Bybladet December 2014 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Oförändrad årsavgift Datum för årsstämman 2015 Motioner till årsstämman Information från valberedningen Våra informationskanaler Snösäsongen

Läs mer

Brf Solhörnet Frågor & Svar

Brf Solhörnet Frågor & Svar Brf Solhörnet Frågor & Svar Avgiften Vad ingår i avgiften? - I avgiften ingår värme och sophämtning. - Föreningen debiterar varm- och kallvatten med sk individuell mätning, dvs att du betalar endast för

Läs mer

Lindö Ängar 47 lägenheter med inflyttning oktober 2015.

Lindö Ängar 47 lägenheter med inflyttning oktober 2015. lägenheter med inflyttning oktober 01. OM PROJEKTET ligger i området Lindö i Norrköping, precis bredvid Hemköp. Totalt i området byggs tre punkthus där BRABOs hyresrätter kommer att ligga i ett av dem.

Läs mer

Gränsdragningslista över ansvarsfördelning mellan Brf Veken 1 och dess medlemmar

Gränsdragningslista över ansvarsfördelning mellan Brf Veken 1 och dess medlemmar Vägg Golv Tak mellan Veken 1 och dess medlemmar Föreningen äger hela fastigheten, och all fast inredning i samtliga lägenheter. Medan ansvaret för de olika installationerna fördelas mellan de två parterna.

Läs mer

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman.

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman. VÅRA LÄGENHETER FÖRÄNDRINGAR Ibland vill man förändra och komplettera sin lägenhet. När det gäller väsentliga förändringar tex badrum, kök och väggar måste styrelsen godkänna detta skriftligen. Installationer

Läs mer

Brf Reveljen 1 & 11. Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail.

Brf Reveljen 1 & 11. Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail. Brf Reveljen 1 & 11 Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail.com Mäklarinformation version 150110 På föreningens hemsida

Läs mer

INFORMATIONSMÖTE BRF TINGVALLEN

INFORMATIONSMÖTE BRF TINGVALLEN VÄLKOMNA TILL INFORMATIONSMÖTE BRF TINGVALLEN 28 JANUARI 2015 LQE-AVTAL MED HSB SKÅNE LQE utvidgat ekonomiskt avtal LQE Långsiktig Qvalitets Ekonomi VERKSAMHETSÅRET Årsstämma Leveransplan Kallelser Årlig

Läs mer

Idrottsparken 51 lägenheter med inflyttning november 2015.

Idrottsparken 51 lägenheter med inflyttning november 2015. Idrottsparken lägenheter med inflyttning november 0. OM PROJEKTET Idrottparken är ett bostadskvarter centralt beläget i orrköping precis intill idrottsanläggningen ya Parken. Kvarteret består av st hyresrätter

Läs mer

Allt du behöver veta innan du flyttar

Allt du behöver veta innan du flyttar Allt du behöver veta innan du flyttar Du har sagt upp din lägenhet hos Mimer. Här har vi samlat viktig information som du behöver ha koll på innan du flyttar. KOM-IHÅG-LISTAN När du ska flytta är det mycket

Läs mer

TRE DAMER Nr 70 December 2010

TRE DAMER Nr 70 December 2010 TRE DAMER Nr 70 December 2010 Eva Bonnier Hanna Pauli MEDLEMSBLAD FÖR BOENDE I RIKSBYGGENS BOSTADSRÄTTSFÖRENING TRE DAMER Kata Dalström Styrelsens kommande möten Styrelsen träffas nästa gång den 20 december,

Läs mer

Allmänna Villkor 1- STÄDGARANTI / REKLAMATION 2- FÖRE STÄDNING

Allmänna Villkor 1- STÄDGARANTI / REKLAMATION 2- FÖRE STÄDNING 1- STÄDGARANTI / REKLAMATION Det är viktigt att du som anlitar E-städ blir nöjd och får valuta för dina pengar. För att du ska känna dig trygg när du anlitar E-städ erbjuder vi fem dagars garanti. E-städs

Läs mer

Minnet bästa läget centralt på Väster

Minnet bästa läget centralt på Väster Minnet bästa läget centralt på Väster Stadsdelen Väster från ovan. Från Minnet tar du dig snabbt in till city. Lummigt och lugnt på Regementsgatan. Nytt boende i gammal stadsdel I utkanten av Väster, med

Läs mer

Län Kalmar Gatuadress Södra långgatan 21 A Kommun Oskarshamn Storlek 2 rum (1 sovrum) / 53.5 m². Tillträde tidigast

Län Kalmar Gatuadress Södra långgatan 21 A Kommun Oskarshamn Storlek 2 rum (1 sovrum) / 53.5 m². Tillträde tidigast Län Kalmar Gatuadress Kommun Oskarshamn Storlek 2 rum (1 sovrum) / 53.5 m² Område " Oskarshamn/ Centralt Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Vi trivs med läget, perfekt att man kan gå ner till centrum

Läs mer

Underhållsplan Brf Kopparsticket

Underhållsplan Brf Kopparsticket Underhållsplan 217-246 Förening Organisationsnummer 769617-237 Fastighetsuppgifter Byggnadsår Ombyggnadsår Antal Lgh 1946 58 Antal lokaler 4 Tomtyta, kvm 331 Lägenhetsyta, kvm 3293 Lokalyta, kvm 254 Byggnadstyp

Läs mer

Mäklarinformation: BRF Fyrtornet 1 (orgnr )

Mäklarinformation: BRF Fyrtornet 1 (orgnr ) Mäklarinformation: BRF Fyrtornet 1 (orgnr 769604-3020) Adress: Hemsida: E-post: BRF Fyrtornet 1 www.fyrtornet1.se info@fyrtornet1.se Åsögatan 185 nb 116 32 STOCKHOLM Fakta om fastigheten och lägenhetsfördelning

Läs mer

Så här har vi det i vår förening

Så här har vi det i vår förening 1 Så här har vi det i vår förening Bostadsrättsföreningen Stenhällen började byggas 1988 och i oktober samma år flyttade de första medlemmarna in. I dag består föreningen av 146 bostadsrättslägenheter

Läs mer

Mäklarinformation. Brf. Kronkvarnen 35

Mäklarinformation. Brf. Kronkvarnen 35 Brf. Kronkvarnen 35 Mäklarinformation Denna information riktar sig i första hand till mäklare som förmedlar bostadsrätter inom bostadsrättsföreningen Kronkvarnen 35. Reviderad: 2017-05-05 Brf. Kronkvarnen

Läs mer

BRF TIMOTEJEN

BRF TIMOTEJEN BRF TIMOTEJEN 2011-03-14 VAD ÄR EN BOSTADSRÄTTSFÖRENING? En bostadsrättsförening (brf) är en ekonomisk förening en sorts bostadsföretag med syfte att upplåta lägenheter med bostadsrätt, på obestämd tid.

Läs mer

HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01. VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP

HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01. VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01 VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP Nu har du blivit medlem i en kooperativ bostadsrättsförening. Det är något alldeles speciellt med en bostadsrätt i HSB. Tillsammans

Läs mer

-Bo centralt och havsnära i nya hyresrätter på lugna söder

-Bo centralt och havsnära i nya hyresrätter på lugna söder -Bo centralt och havsnära i nya hyresrätter på lugna söder www.byggsjogren.com ByggSjögren uppför nu ett nytt hus på Söder som har 700 m till centrum 39 stycken moderna lägenheter i 5-7 våningar ägenhetsförråd

Läs mer

Till dig som flyttar ut

Till dig som flyttar ut Till dig som flyttar ut Lycka till med flytten Vi tackar dig för den tid som du varit vår hyresgäst och önskar dig lycka till med ditt nya boende. Det är mycket att tänka på när du ska flytta. Här får

Läs mer

Presentation av Budget och Underhållsplan 2012

Presentation av Budget och Underhållsplan 2012 2011-12-05 Presentation av Budget och Underhållsplan 2012 Brf. Segelflygaren 1 av 8 Mark Utvändigt Invändig VVS Ventilation Tak Garage Utrustning Underhållsplan 2012 Budget (tkr) Markarbeten innergård

Läs mer

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL:

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: ---------------------- Välkommen som ny medlem i Svenska Folkbyggens Bostadsrättsförening nr 3 i Stockholm. För att samla information som kan vara

Läs mer

Välkommen till BRF Ringlåset 1! I detta välkomstbrev finner du information om det du behöver veta för att bo i vår bostadsrättsförening

Välkommen till BRF Ringlåset 1! I detta välkomstbrev finner du information om det du behöver veta för att bo i vår bostadsrättsförening Välkommen till BRF Ringlåset 1! I detta välkomstbrev finner du information om det du behöver veta för att bo i vår bostadsrättsförening 1 Innehåll Sid Inledning 4 Allmänt 4 Felanmälan 4 Nycklar 4 Att äga

Läs mer

Centralt och tillgängligt. boende i Karlaskolan

Centralt och tillgängligt. boende i Karlaskolan Centralt och tillgängligt boende i Karlaskolan Vad är kooperativ hyresrätt? Kungsörs kommun bygger i samarbete med ett lokalt byggföretag, BroWest Bygg AB, om före detta Karlaskolan till 15 lättillgängliga

Läs mer

VÄLKOMMEN till vårt hus!

VÄLKOMMEN till vårt hus! VÄLKOMMEN till vårt hus! Vi är alla glada för vårt fina hus och vi hoppas att Du också ska finna dig väl till rätta här och känna att du faktiskt är delägare i huset. Detta gör nämligen att man är rädd

Läs mer

Förtydligande av ansvarsfördelning i enlighet med stadgar i Bostadsrättsföreningen Sanda Backe i Upplands Väsby

Förtydligande av ansvarsfördelning i enlighet med stadgar i Bostadsrättsföreningen Sanda Backe i Upplands Väsby Lägenheten Fasad Föreningen utvändig målning Medlemmen Entrédörr utvändig målning invändig målning, lås, handtag, invändigt foder, glas, ringklocka, brevinkast Bad /våtrum Kök stammar till lägenheten (ledning

Läs mer

Nu bygger vi om i Husby

Nu bygger vi om i Husby Nu bygger vi om i Husby Nu startar vi ombyggnaden av våra hus och lägenheter på Järva. Vi bygger om för dig som bor i Svenska Bostäder Så här planerar vi att bygga om i Husby Hus för hus Det tar upp till

Läs mer

Län Kalmar Gatuadress Lybecksvägen 7 C Kommun Kalmar Storlek 2 rum (1 sovrum) / 63.5 m² Område Djurängen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Kalmar Gatuadress Lybecksvägen 7 C Kommun Kalmar Storlek 2 rum (1 sovrum) / 63.5 m² Område Djurängen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Kalmar Gatuadress Kommun Kalmar Storlek 2 rum (1 sovrum) / 63.5 m² Område Djurängen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Lägenheten är väldigt tyst, man hör mycket sällan något från grannarna!

Läs mer

Välkommen till HSB brf. NETTO Thulegatan 19

Välkommen till HSB brf. NETTO Thulegatan 19 Välkommen till HSB brf. NETTO Thulegatan 19 2012-01-04 ATT BO MED BOSTADSRÄTT... 4 STYRELSEN... 5 FÖRVALTNINGEN... 6 FASTIGHETSSKÖTSEL & FELANMÄLAN... 7 FÖRSÄLJNING AV BOSTADSRÄTT OCH ANDRAHANDSUTHYRNING...

Läs mer

Allmänna Villkor 1- STÄDGARANTI / REKLAMATION 2- INNAN STÄDNING

Allmänna Villkor 1- STÄDGARANTI / REKLAMATION 2- INNAN STÄDNING 1- STÄDGARANTI / REKLAMATION För oss är det viktigt att Du som kund är nöjd och får valuta för pengarna. För att Du ska känna dig trygg när du beställer våra tjänster erbjuder vi en 5 dagars garanti. 5

Läs mer

Centralt och tillgängligt. boende i Karlaskolan

Centralt och tillgängligt. boende i Karlaskolan Centralt och tillgängligt boende i Karlaskolan Vad är kooperativ hyresrätt? Kungsörs kommun har i samarbete med ett lokalt byggföretag, BroWest Bygg AB, byggt om före detta Karlaskolan till 15 lättillgängliga

Läs mer

Välkommen till Brf Olver.

Välkommen till Brf Olver. Välkommen till Brf Olver. Att tänka på när man flyttar in. Inför inflyttningen är det en hel del tips vi tror du kan ha nytta av. Vi vill också gärna tala om vilken service vi kan erbjuda och vilka rättigheter

Läs mer

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande.

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande. Vi som bor i Bostadsrättsföreningen (Brf) Sillgrisslan är delägare och äger tillsammans föreningen. Föreningens kostnader blir dina kostnader. Allt vi kan påverka för att öka trivseln i föreningen leder

Läs mer

Svar på de vanligaste frågorna från mäklare

Svar på de vanligaste frågorna från mäklare Svar på de vanligaste frågorna från mäklare Uppdaterat 2014-05 Föreningens namn: Bostadsrättsföreningen Norrbacken Är föreningen en äkta eller oäkta förening? Om den är oäkta, varför? Finns det några planer

Läs mer

MINI MIDI MAXI LYCKOSTIGEN

MINI MIDI MAXI LYCKOSTIGEN MINI MIDI MAXI LYCKOSTIGEN DET HÄR KAN DU VÄLJA! Nu är det dags för stamrenovering och ombyggnation av din lägenhet. Inför ombyggnationen behöver du göra några val. Först och främst ska du välja mellan

Läs mer

Brf Kungslyckan Underhållsplan Förening Organisationsnummer Fastighetsuppgifter Byggnadstekniska uppgifter Byggnadsår Stomme: Ombyggnadsår

Brf Kungslyckan Underhållsplan Förening Organisationsnummer Fastighetsuppgifter Byggnadstekniska uppgifter Byggnadsår Stomme: Ombyggnadsår Underhållsplan 2017-2036 Förening Kungsgatan 24, Malmö Organisationsnummer Fastighetsuppgifter Byggnadsår Ombyggnadsår Antal Lgh Antal lokaler Tomtyta, kvm Lägenhetsyta, kvm Byggnadstyp Antal huskroppar

Läs mer

Brf Körveln Kallelse till extra föreningsstämma

Brf Körveln Kallelse till extra föreningsstämma Brf Körveln Kallelse till extra föreningsstämma Bäste Medlem Som styrelsen informerade vid 2014 års föreningsstämma så har vi undersökt möjligheten att genomföra ett projekt att både öka storleken på våra

Läs mer

Grannsamverkan. Publik. 2015 Grannsamverkan Motala

Grannsamverkan. Publik. 2015 Grannsamverkan Motala Grannsamverkan 1 Historik Samverkan: Polisen, Räddningstjänsten, Länsförsäkringar Östgöta Start: 1985 Målgrupp: Syfte: Villaägare, bostadsrätter, fritidshus och hyresrätter Minska antalet inbrott-, vatten-

Läs mer

Namn: Hanna Svederberg Ansvarsområde i föreningen: Ordförande.

Namn: Hanna Svederberg Ansvarsområde i föreningen: Ordförande. Kontaktpersoner Namn: Hanna Svederberg Ansvarsområde i föreningen: Ordförande Telefon: 0705-080517 e-mail: info@brfgladjen2.se Extra kontaktperson Namn: Hubert Winell Telefon: - Ansvarsområde i föreningen:

Läs mer

Björngårdsgatan 3. Län Stockholm Gatuadress Björngårdsgatan 3 Kommun Stockholm Storlek 1 rum / 24 m² Område Södermalm - Maria. Enligt överenskommelse

Björngårdsgatan 3. Län Stockholm Gatuadress Björngårdsgatan 3 Kommun Stockholm Storlek 1 rum / 24 m² Område Södermalm - Maria. Enligt överenskommelse Län Stockholm Gatuadress Kommun Stockholm Storlek 1 rum / 24 m² Område Södermalm - Maria Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 10 Interiör Hall med klinkergolv, klädhängare

Läs mer

Genomförda underhålls- och förbättringsåtgärder i Brf. Västeråshus 19.

Genomförda underhålls- och förbättringsåtgärder i Brf. Västeråshus 19. Genomförda underhålls- och förbättringsåtgärder i Brf. Västeråshus 19. Under årens lopp har nedanstående åtgärder genomförts syftande till att bevara husen i gott skick med minsta möjliga kostnader för

Läs mer

INFORMATIONSMÖTE 100224. Brf Svavlet 4

INFORMATIONSMÖTE 100224. Brf Svavlet 4 INFORMATIONSMÖTE 100224 Brf Svavlet 4 Rikard Johansson Bjurfors & Thörner AB Vi hjälper föreningen. Kontakta oss för alla typer av frågor om ombildningen Syfte med dagens möte Informera om ombildningen

Läs mer

I februari påbörjas ett servicearbete på samtliga garageportar. Berörda kommer att informeras ytterligare

I februari påbörjas ett servicearbete på samtliga garageportar. Berörda kommer att informeras ytterligare Januari 2015 Stamarbetet är igång för fullt, nu i Hus 10. Arbetet i samtliga fastigheter kommer att vara slutfört i vår. PEAB kontaktar varje medlem i god tid innan de behöver få tillgång till lägenheten.

Läs mer

Stenbrinken 7. Län Södermanland Gatuadress Stenbrinken 7 Kommun Nyköping Storlek 4 rum (3 sovrum) / 100,5 m² Område Öster Tillträde tidigast

Stenbrinken 7. Län Södermanland Gatuadress Stenbrinken 7 Kommun Nyköping Storlek 4 rum (3 sovrum) / 100,5 m² Område Öster Tillträde tidigast Län Södermanland Gatuadress Kommun Nyköping Storlek 4 rum (3 sovrum) / 100,5 m² Område Öster Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 14 Exteriör Välskött fastighet med högt

Läs mer

Varje år begås tiotusentals bostadsinbrott i Sverige

Varje år begås tiotusentals bostadsinbrott i Sverige Trygg i bostaden Varje år begås tiotusentals bostadsinbrott i Sverige Det här är en brottsförebyggande broschyr mot bostadsinbrott. Den beskriver vad du kan göra för att minska risken att drabbas av inbrott

Läs mer

Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33

Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33 Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33 Fastighetsförvaltning Fastigheten ägs av Aroseken Bostäder. Vår förvaltare är Jörgen Källman tfn 021-17 91 14. Felanmälan Telefon till felanmälan är 021-17

Läs mer

Dokumentation informationsmöte

Dokumentation informationsmöte Dokumentation informationsmöte 2017-05-02 Den kulvert som löper under låghusen, Knutsgatan 4-10, har föreningen haft problem med under några år. Ett flertal stopp med spolningar som följd, samt också rörbrott

Läs mer

Underhållsplan HSB BRF 32 Astolf

Underhållsplan HSB BRF 32 Astolf Underhållsplan HSB BRF 32 Astolf Uppsala 2004-12-01 Rev 1: 2009-07-09 Rev 2: 2012-03-30 (denna version) Hydracon Sverige AB Fålhagsleden 57 UPPSALA Upprättad av: Joakim Hammarsten Denna revidering utförd

Läs mer

Vem ansvarar för vad? En lathund för medlemmar i Brf Oliven 13-14. Underhåll och reparationer

Vem ansvarar för vad? En lathund för medlemmar i Brf Oliven 13-14. Underhåll och reparationer 2010-05-20 Vem ansvarar för vad? En lathund för medlemmar i Brf Oliven 13-14 Underhåll och reparationer Brf Oliven 13-14, Oxelösund sida 1 av 5 1. Balkong Ingen målning, håltagning, påförande av material

Läs mer

Välkommen till HSB brf. NETTO Thulegatan 19

Välkommen till HSB brf. NETTO Thulegatan 19 Välkommen till HSB brf. NETTO Thulegatan 19 2017-05-19 ATT BO MED BOSTADSRÄTT... 3 STYRELSEN... 4 FÖRVALTNINGEN... 4 FASTIGHETSSKÖTSEL & FELANMÄLAN... 5 FÖRSÄLJNING AV BOSTADSRÄTT OCH ANDRAHANDSUTHYRNING...

Läs mer

Information och tips för dig som bor i hyresrätt

Information och tips för dig som bor i hyresrätt För dig som flyttar Information och tips för dig som bor i hyresrätt När du ska flytta är det en del att hålla reda på. Först och främst ska du säga upp ditt hyresavtal. Men observera att du måste fortsätta

Läs mer

Ljusa lägenheter i attraktiv design och på bästa läge

Ljusa lägenheter i attraktiv design och på bästa läge Norrevångsgatan 2 Ljusa lägenheter i attraktiv design och på bästa läge I de 27 ljusa och väldesignade lägenheterna i Vellinge är livet enkelt. Det centrala läget ger bekväm närhet till det mesta. Till

Läs mer

Styrelsen informerar December 2007

Styrelsen informerar December 2007 December 2007 Månadsavgift På ett mycket välbesökt informationsmöte 7 december informerades om att månadsavgiften blir oförändrad nästa år. Inre fonden Styrelsen har beslutat att avsättningen till den

Läs mer

Faktafrågor rörande den information som finns i detta dokument kan tillställas administratören för brf Sandskogens hemsida:

Faktafrågor rörande den information som finns i detta dokument kan tillställas administratören för brf Sandskogens hemsida: Mäklarinfo 20180127 1 Mäklarinfo Denna information vänder sig i första hand till mäklare och bostadsspekulanter och innehåller fakta om HSB brf Sandskogen i Nynäshamn. Om ytterligare info önskas kontaktas

Läs mer

Styrelsen. Björn Bylund Bengt Fagerström Bertil Nyman Ordförande Vice ordförande Sekreterare

Styrelsen. Björn Bylund Bengt Fagerström Bertil Nyman Ordförande Vice ordförande Sekreterare Styrelsen Den nya styrelsen som valdes vid föreningsstämman i april presenteras nedan. Den största enskilda frågan för styrelsens arbete under året blir att bereda föregående års föreningsstämmans uppdrag

Läs mer

BYGGNADSVERK Besiktningsadag: 2006- Kostnader är exklusive mervärdeskatt och YTTERTAK Utförd av: Wilhelm Apor och Rune Enquist

BYGGNADSVERK Besiktningsadag: 2006- Kostnader är exklusive mervärdeskatt och YTTERTAK Utförd av: Wilhelm Apor och Rune Enquist PLANERAT UNDERHÅLL/ KOSTNADER FASTIGHETSUNDERHÅLL 1(6) Byggnadsår:1897 UTVÄNDIGA BYGGNADSVERK Besiktningsadag: 2006- Kostnader är exklusive mervärdeskatt och YTTERTAK Utförd av: Wilhelm Apor och Rune Enquist

Läs mer

RESUMÉ Vinnarkransens informationsträff den 22/23 augusti Bredband

RESUMÉ Vinnarkransens informationsträff den 22/23 augusti Bredband 2018-09-04 RESUMÉ Vinnarkransens informationsträff den 22/23 augusti 2018 Bredband Föreningen har tecknat ett gruppavtal med Telenor. Priset är 214 kr/månaden. Observera att ni INTE behöver beställa tv-box

Läs mer

Nu bygger vi om i Rinkeby

Nu bygger vi om i Rinkeby Nu bygger vi om i Rinkeby Nu startar vi ombyggnaden av våra hus och lägenheter på Järva. Vi bygger om för dig som bor i Svenska Bostäder Så här planerar vi att bygga om i Rinkeby Hus för hus Det tar upp

Läs mer

HSB BRF BOCKEMOSSEN STAMBYTE / VÅTRUMSRENOVERING INFOMÖTE

HSB BRF BOCKEMOSSEN STAMBYTE / VÅTRUMSRENOVERING INFOMÖTE HSB BRF BOCKEMOSSEN STAMBYTE / VÅTRUMSRENOVERING 2017-2020 INFOMÖTE 2017-03-16 AGENDA Varför ombyggnad Vattenskador Föreningens / Boendes ansvar Omfattning Kvarboende Samrådsgrupp Val och tillval Samtycke

Läs mer

Viktigt inför din flytt

Viktigt inför din flytt u d r Nä! t u r a t t fly Viktigt inför din flytt När du ska flytta är det mycket att hålla reda på både när det gäller ditt nya boende och den lägenhet du lämnar. Här följer en checklista över sådant

Läs mer

Mäklarinformation för BRF Söderhus

Mäklarinformation för BRF Söderhus Mäklarinformation för BRF Fönster 1985 Balkonger 1991 Byte av varmvattenstammar i badrum 1995 Ny el och jordfelsbrytare 1997 Byte kallvattenstammar i badrum 2001 Badrumsrenovering och byte av golvbrunn

Läs mer

Boendeansvar vem ansvarar för underhållet av bostaden?

Boendeansvar vem ansvarar för underhållet av bostaden? Boendeansvar vem ansvarar för underhållet av bostaden? Som en grundprincip gäller att bostadsrättshavaren, den boende, har ansvaret för underhållet av sin lägenhet, och att bostadsrättsföreningen ansvarar

Läs mer

Renovering, ombyggnad och ev tillbyggnad av REGNBÅGEN

Renovering, ombyggnad och ev tillbyggnad av REGNBÅGEN Renovering, ombyggnad och ev tillbyggnad av REGNBÅGEN Bakgrund till varför vi bygger om Regnbågen Regnbågen (eller kvarteret Harven 2-4) byggdes under miljonprogramtiden, 1965-1967 vilket innebär att husen

Läs mer

Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2012 i Brf. Humlegården. Mötesordning för ordinarie föreningsstämma 2012

Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2012 i Brf. Humlegården. Mötesordning för ordinarie föreningsstämma 2012 Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2012 i Brf. Humlegården Medlemmarna i Bostadsrättsföreningen Humlegården kallas härmed till ordinarie årsstämma i föreningen enligt följande: Datum: Onsdagen den

Läs mer

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget BRF FINNBERGET POLICY FÖR SKÖTSEL OCH RENOVERING 1(6) Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget Ansvar för skötsel och renovering Enligt 13 i föreningens stadgar gäller: Bostadsrättshavaren

Läs mer

HSB:s bostadsrättsförening Rimsmeden kallas till ordinarie föreningsstämma tisdagen den 15 maj 2018 kl i Ulvåsasalen

HSB:s bostadsrättsförening Rimsmeden kallas till ordinarie föreningsstämma tisdagen den 15 maj 2018 kl i Ulvåsasalen Sida 1 (17) HSB:s bostadsrättsförening Rimsmeden kallas till ordinarie föreningsstämma tisdagen den 15 maj 2018 kl. 19.00 i Ulvåsasalen Insläpp genom Birgittakyrkans sidoentré från kl. 18.00. Tänk på att

Läs mer

Odensvivägen 6 F. Odensvivägen 6 F. www.hemverket.se - Sida 1 av 15

Odensvivägen 6 F. Odensvivägen 6 F. www.hemverket.se - Sida 1 av 15 Län Västmanland Gatuadress Kommun Köping Storlek 4 rum (3 sovrum) / 83.5 m² Område Nyckelberget Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Inflyttningsklar fyrarummare i ett mycket gott skick! Välskött

Läs mer

Hyresgästsamråd. Storholmen 3 och 5 Storholmsbackarna 2-44 Projekt-ID: 6001. Datum 2015-02-02 Tid 18.00-20.00 Plats Storholmsbackarna 10

Hyresgästsamråd. Storholmen 3 och 5 Storholmsbackarna 2-44 Projekt-ID: 6001. Datum 2015-02-02 Tid 18.00-20.00 Plats Storholmsbackarna 10 Fastighetsutveckling Distrikt Söderort Hyresgästsamråd Storholmen 3 och 5 Storholmsbackarna 2-44 Projekt-ID: 6001 Datum 2015-02-02 Tid 18.00-20.00 Plats Storholmsbackarna 10 Närvarande Anita Sundh Hyresgäst

Läs mer

Välkommen till Brf Vindrosen Ön Limhamn Allmän information

Välkommen till Brf Vindrosen Ön Limhamn Allmän information Välkommen till Brf Allmän information 2018:1 Funderar du på att köpa (eller har) en bostadsrättslägenhet i brf? Det glädjer oss att du/ni har köpt en lägenhet eller funderar på att bosätta er på Ön och

Läs mer

Elrenovering 2015-2016 SVENSKA FOLKBYGGEN BRF NR 1 GÖTEBORG RÄNTMÄSTAREGATAN 25

Elrenovering 2015-2016 SVENSKA FOLKBYGGEN BRF NR 1 GÖTEBORG RÄNTMÄSTAREGATAN 25 Elrenovering 2015-2016 SVENSKA FOLKBYGGEN BRF NR 1 GÖTEBORG RÄNTMÄSTAREGATAN 25 Innehållsförteckning Allmän information... 3 Tidsplan... 3 Tillvägagångssätt... 3 Säkerhet... 4 Detta förväntas av lägenhetsinnehavaren...

Läs mer

Om föreningen Lund, Svar Bostadsrättsföreningen Norrbacken, organisationsnummer

Om föreningen Lund, Svar Bostadsrättsföreningen Norrbacken, organisationsnummer Allmänt Föreningens namn? Bostadsrättsföreningen Norrbacken, organisationsnummer 745000-1370 Är föreningen en äkta eller oäkta förening? Om den är oäkta, varför? Finns det några planer på att den ska bli

Läs mer

ABC information till boende i HSB Brf 351 Ettan i Östhammar

ABC information till boende i HSB Brf 351 Ettan i Östhammar ABC information till boende i HSB Brf 351 Ettan i Östhammar Allmän information: Föreningens hus byggdes 1966-67. Vår bostadsrättsförening heter HSB Brf 351 Ettan i Östhammar. Fastighetsbeteckning Östhammar

Läs mer

Så här ser agendan för kvällens möte ut.

Så här ser agendan för kvällens möte ut. 1 Så här ser agendan för kvällens möte ut. 2 3 Husen är byggda på 1960 talet. Fram tills idag är inga större renoveringar utförda. På senare år har vi haft stora problem med bland annat vattenskador och

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Myren i Borlänge

HSB Bostadsrättsförening Myren i Borlänge HSB Bostadsrättsförening Myren i Borlänge Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017-01-01 2017-12-31 Spara årsredovisningen, den kan behövas vid kontakt med din bank eller vid ev

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Nynäsvägen 342B

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Nynäsvägen 342B Län Stockholm Gatuadress Kommun Stockholm Storlek 2 rum (1 sovrum) / 57 m² Område Enskede Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Fin tvårummare i mycket gott skick! Renoverat badrum, stambytt 2006.

Läs mer

Om BRF Citymunken. Ort: Malmö. E-Mail: Kontaktpersoner. Namn: Torbjörn Bodin Telefon: 0768558960. Ansvarsområde i föreningen: Ordförande.

Om BRF Citymunken. Ort: Malmö. E-Mail: Kontaktpersoner. Namn: Torbjörn Bodin Telefon: 0768558960. Ansvarsområde i föreningen: Ordförande. Om BRF Citymunken Föreningens juridiska namn: Brf Citymunken Organisationsform: Bostadsrättsförening Organisationsnummer: 7696110217 Föreningens adress: Munkgatan 3 Postnummer: 21147 Hemsida: www.citymunken.se

Läs mer

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget POLICY FÖR SKÖTSEL OCH RENOVERING 1(6) Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget Ansvar för skötsel och renovering Enligt 13 i Föreningens stadgar gäller att Bostadsrättshavaren

Läs mer

Nu bygger vi om i Akalla

Nu bygger vi om i Akalla Nu bygger vi om i Akalla Nu startar vi ombyggnaden av våra hus och lägenheter på Järva. Vi bygger om för dig som bor i Svenska Bostäder Så här planerar vi att bygga om i Akalla Hus för hus Det tar omkring

Läs mer

Informationsmöte HSB 38 Domar

Informationsmöte HSB 38 Domar Informationsmöte HSB 38 Domar 29/1-2013 Agenda Fönster HSBs nya stadgar Lägenhetsdörrar Källarutrymmen Fönster Föreningens fönster är original sedan 50- talet, två-glas De läcker värme och leder till ojämn

Läs mer