Fast Lane IT. Microsoft Azure & Qbranch Managed Services

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fast Lane IT. Microsoft Azure & Qbranch Managed Services"

Transkript

1 Fast Lane IT Microsoft Azure & Qbranch Managed Services

2 Microsoft Azure ger dig helt nya möjligheter. En snabbt ökande portfölj av tjänster finns alltid direkt tillgängliga. I kombination med Qbranch Managed Services kan du ge din organisation tillgång till molnets fördelar med full kontroll över vilken avdelning som förbrukar vad. Dessutom säkerställer vi att de resurser du tillhandahåller uppfyller de krav ni har på till exempel säkerhet, hantering och övervakning. Vi kallar detta Managed Azure, låt oss visa hur det fungerar!

3 Snabbhet Tänk dig att kunna leverera en internt godkänd projektmiljö, en kampanjsite eller någon annan tillfällig miljö utan att ta hänsyn till varken avskrivningar eller leveranstider. Du kan dessutom prata med din organisation i minuter och timmar i stället för i veckor och månader. När en IT-beställning görs är det ofta bråttom, speciellt om det är fråga om tillfälliga miljöer. Vi har byggt Managed Azure med tanke på detta och som ett komplement till din befintliga miljö. Se det som din egen IT-bussfil.» När du kopplar upp vår självbetjäningsportal mot ett befintligt subscribtion / Azure-konto för första gången så inventeras det och du ser en tydlig presentation av hur du ligger till mot dina olika quotas. Allt inom loppet av 10 sekunder.» När du lägger en beställning på en ny miljö kan den vara uppe inom minuter eller timmar, beroende på vilka managerade tjänster du kopplar till den.» Du har direkt och personlig anpassningsbar översikt över de kostnader som är viktiga för dig.» Dina användare kan göra enklare administrativa åtgärder direkt i verktyget om du så önskar.

4 Kostnadskontroll Tänk dig att på nästa ledningsmöte direkt kunna redogöra varför dina kostnader ökade med 13% i februari. Du kan visa exakt vilken last som utgjorde kostnadsökningen, vilka avdelningar eller projekt som nyttjade den och hur förbrukningen ser ut för närvarande. Detta gör du direkt från din ipad eller från vilken enhet som helst. Alla beställningar kan kopplas automatiskt till beställaren men det går även att ange kostnadsställe manuellt. Detta innebär att du kan ta ut, analysera och presentera ekonomiskt data för en given period eller givna kostnadsställen på ett mycket intuitivt och tilltalande sätt. Eftersom beställningar är så lätta att göra finns det en risk att kostnader skenar om man inte övervakar dessa. Här har vi många möjligheter med individualiserade widgets för specifik kontroll av en last eller ett kostnadsställe. Beroende på hur stor del av din verksamhet som använder denna lösning kan man få mycket bra kostnadskontroll. Så om du integrerar ditt eller eller din partners privata Hyper-V moln mot samma lösning ger det dig möjlighet att hantera ditt privata moln på samma sätt och med samma kontroll som ditt publika. Vi hjälper dig gärna med det.

5 Styrning Tänk dig att du, i en värld där verksamheten blir IT-beställare, har möjligheten att leverera det som efterfrågas utan att lämna bort kontrollen eller att ge avkall på era krav. Hela tanken med Managed Azure är att kombinera leveranskapaciteten och snabbheten i det relativt oflexibla publika molnet med Qbranch kundnärhet och anpassningsförmåga. Vi vill kunna styra och anpassa molnleveransen så att den passar våra kunders kravbilder. Därför anpassar vi beställningssidorna enligt hur du vill presentera erbjudandet för dina användare. Du kan även integrera ditt befintliga ärendehanteringssystem eller låta oss ta fram widgets på vad du än kan vilja övervaka och styra. Du undviker inlåsning eftersom allt metadata på resurser i Azure sparas direkt på objekten vilket gör att dina egna system kan läsa samma data som våra. Detta gör att du enkelt skulle kunna avsluta samarbetet med oss utan att förlora data.

6 Beställning Beställningsgränsnittet finns i ett grundutförande men du kan enkelt anpassa utseendet för dina beställare. Vi kan skapa beställningssidor med många val eller paketera beställningarna hårt med några få val. Managed Azure self service För hanteringen av Managed Azure tillhandahåller vi självbetjäning. När du använder den kan du direkt välja vilken manageringsnivå som är aktuellt för den resurs du beställer. Du kommer direkt i verktyget kunna följa upp ärenden och dessutom få en bra översikt över den aktuella kostnaden. En förutsättning för flexibilitet är att varje användare av portalen kan anpassa den personligt. Vår instrumentbräda är widgetbaserad villket innebär att du på din första sida kan ha precis de nyckeltal eller grafer som är aktuella för just dig, utan att de övriga användarnas vyer påverkas. Du väljer från en lista och placerar dem som du vill. Resurserna som levereras kommer både från Microsoft och Qbranch. För att inte ha för många kontaktytor kan du låta oss vara din enda kontakt där vi representerar både oss själva och Microsoft Azure. Observera att det är möjligt att använda antingen dina egna Azure-avtal med Microsoft eller att använda Qbranchs. Kostnader Du kan följa upp kostnader baserat på vilket kostnadsställe som helst eller välja ett tidsspann med vår timeslider. Vi knyter dessutom ihop kostnaderna för de managerade tjänsterna och den använda Azure-kapaciteten och levererar rätt kostnad till rätt kostnadsställe. Responsiv Design Genom att använda responsiv webbdesign när du bygger en hemsida anpassas webbsidan automatiskt efter storleken på webbläsarfönstret. Detta gör att sajten fungerar lika bra i en smartphone som på en surfplatta eller en 30 stor bildskärm.

7 Finns det några självklara, lättillgängliga fördelar med Microsofts molntjänster. Är detta någonting för min organisation? Får jag placera min data i molnet? Hur kommer jag igång? Vi har fyra hjälpmedel för att hjälpa dig tillrätta Get started

8 DE LEGALA ASPEKTERNA - WORKSHOP INFORMATIONSSÄKERHET - WORKSHOP Många hävdar att det legala perspektivet är ett hinder för att använda molntjänster. Är det så, eller är det bara osäkerhet inför det nya som bromsar? Denna halvdagsworkshop reder ut begreppen. Med utgångspunkt från er verklighet går vi igenom det mest relevanta gällande personuppgifter, immateriella rättigheter och rätten till data. Vi går igenom vad som faktiskt är prövat av datainspektionen och hur man kan använda avtal i förhållanden som inte är juridiskt prövade ännu. Allt data kan inte residera var som helst. Resultatet av denna workshop blir en ökad förståelse för reella hot och risker. Du får en insyn i vilka aspekter som behöver tas hänsyn till vid en eventuell molnplacering, av både information och system. Qbranch specialister inom IT- och informationssäkerhet genomför tillsammans med verksamhetsrepresentanter från ditt företag en halvdagsworkshop i två delar. Första delen är en allmän orientering i IT- och informationssäkerhet och varför det är en så viktig del av alla affärsprocesser och relaterade IT-projekt. Detta följs sedan upp med en övergripande säkerhetsklassificering av företagets system och information.. CLOUD ADVISORY REPORT MANAGED AZURE JUMPSTART En genomlysning av arbetssätt, plattformar och licensiering innebär nästan alltid att man upptäcker förbättringsmöjligheter och kan göra besparingar. Nu finns dessutom det publika molnet som ger helt nya möjligheter. Drar din organisation nytta av dessa? Vilka är de lågt hängande frukterna i så fall? Qbranch Cloud Advisory Report är ett analyskoncept där ett företags IT-miljö kartläggs med målsättning att kartlägga de områden där IT kan levereras på ett mer kostnadseffektivt sätt. Vi utmanar den klassiska IT-leveransen med moderna teknologier och nya leveransformer. Ofta finns det pengar att spara och även möjlighet att med små ingrepp öka verksamhetens uppfattade värde av din leverans. Utvalda IT-system djupanalyseras för att kartlägga en helhetsbild med faktorer såsom, systemarkitektur, integrationer, belastningsmönster, användare, krav på bandbredd, latens med mera. Även om du inte har använt Microsoft Azure tidigare behöver du inte avsätta mer än en dag för att komma igång med Managed Azure. Tillsammans med Qbranch molnexperter kommer du att genomföra ett antal aktiviteter. Vi etablerar en Azure-miljö som vi integrerar med ditt företags befintliga IT-miljö och vår självbetjäningsportal. Du får pröva på enkelheten i att beställa kapacitet där du dessutom har möjlighet att lägga på managering. Självbetjäningsportalen kopplar vi upp mot ert befintliga Azure-konto eller mot ett som vi förberett. Dagen består av tre huvudsakliga delar: 1. Utbildning i Microsoft Azure. 2. Integration av självbetjäningsportal och företagsmiljö (om så önskas). 3. Användande av portalen för provisionering, styrning och kontroll både av resurser och kostnader. Vill du få mer information kontakta

9 HÄR FINNS VI QBRANCH STOCKHOLM Primusgatan 18, Stockholm, Tel: QBRANCH GÖTEBORG Johan på Gårdas Gata 5A, Göteborg, Tel: QBRANCH MALMÖ Eric Perssons väg 51 (Swedbank Stadion), Malmö, Tel: I samarbete med: Grafisk form: srok.se