Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida?"

Transkript

1 Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vi går igenom allt du bör tänka på innan köp. Råd som du tjänar på längre fram.

2 sförteckning et i denna bok ser du till höger. Vill du gå direkt till något avsnitt så klickar du bara på namnet. Är du på en sida och vill komma tillbaka hit klickar du på innehåll som finns på varje sida. Lycka till och hoppas att du för ut något av boken. Ska jag ha hemsida? domännamn grafisk profil Fördelar med blogg Nyhetsbrev Skapa kontakter Vad kostar det?

3 2 Ska jag ha hemsida? Det är den första frågan du måste ställa dig. Jo, för att jag vill: Visa upp mitt företag på ett proffisgt sätt. Jag vill sälja min produkt på nätet. Dokumentera min hobby. Idrottsklubben vill visa upp en sida med bilder och resultat. Följa vår nya hunds uppväxt. som en dagbok. börja blogga. En dagbok på nätet. Du vet förmodligen redan nu vad du ska ha för typ av hemsida men för att ge dig lite extra tips bör du veta vad som ska ingå. Är det bara information eller ska du sälja på hemsidan? Ska det vara mycket bilder, ska du ha en portfolio? Är det en blogg? Ska den integreras med nyhetsbrev? logotype ska vara lätt att känna igen. Tänk på färgvalet, det kan vara svårt att trycka samma färg om det är för många nyanser. På hemsidan är det snyggt men på andra tryck kan det bli svårt När du är klar över hur det ska se ut är det en del tekniska saker som måste till för att det ska fungera. Du måste ha din hemsida någonstans. Man köper en plats på webbhotell. Det finns en del att välja på men det vi rekommenderar är Loopia webbhotell. Det fungerar bra och är på svenska. Supporten är också mycket bra och dom har bra öppet tider. Nu har det också betydelse vilken typ av hemsida du ska ha, då du måste välja storlek på ditt hotell. Många brukar börja med det mindre för att senare gradera upp kontot.

4 3 Domännamn Efter det så ska du köpa ett domän namn till din sida. Det är din adress på nätet. Vi har köpt webbkontakt.se för att kunna ha denna sidan. Domäner för privat hemsida Ska du blogga eller följa ditt djur så är det bra att ta sitt egna namn eller djurets. Handlar det om fotbollslaget kan du ha ett namn som relaterar till laget. Du bör inte använda bokstäverna å,ä och ö i namnet. logotype ska vara lätt att känna igen. Tänk på färgvalet, det kan vara svårt att trycka samma färg om det är för många nyanser. På hemsidan är det snyggt men på andra tryck kan det bli svårt Domäner till företag använd gärna företagets namn. håll det så kort som möjligt. Har du ett namn som inte säger så mycket om produkten kan det vara bättre att ha ett namn som relaterar till densamma. Heter ditt företag Kalle AB och säljer cyklar så är det bättre att heta cyklar.se. Använd.se eller.com om det går. de ger ett bättre intryck. Det ska vara lätt att stava till. Du bör inte använda å,ä och ö i namnet. Du ska inte låsa in dig vid att ha ett namn. Har du cyklar som ovan kan du köpa mer namn som knyter an de du säljer. Billigacyklar.se, nyacyklar.se, snabbacyklar.se. försök att hitta ord som dina kunder söker på när det är ute på internet. Det förekommer samma domännamn på många av orden men har olika avslut. Det kan vara.se.com.net.nu för att nämna några. Det kan vara på sin plats att redan här köpa samma namn men fler olika slut så att ingen annan tar ditt namn.

5 4 Grafi sk profi l När du köpt webbhotell och domän namn är det dags att tänka till hur du vill att hemsidan ska se ut? Vad vill du förmedla? Ska det vara en tuff sida? Eller en romantisk? Vill du förmedla ett kunnande och skap förtroende? Ägnar här tankarna till de som ska skapa hemsida för företag men fungerar även till privatpersoner. logotype ska vara lätt att känna igen. Tänk på färgvalet, det kan vara svårt att trycka samma färg om det är för många nyanser. På hemsidan är det snyggt men på andra tryck kan det bli svårt Hemsidan ska hjälpa till att positionera ditt företag. det innebär: Den skapar tillfälle att visa upp dig och ditt företag du kan skicka ut nyhetsbrev och skapa dialog. kan hjälpa dig vid telefonkontakt..kolla in vår hemsida, eller så kan du be att kunden gå in på din hemsida och med din hjälp klicka sig vidare till de du har att erbjuda. Talar om vad du gjort tidigare. referenser på produkter och jobb ni. Du kan ha vanliga frågor och svar på din hemsida. Många idag är ute och letar nya kontakter på internet. Har du en sida kan det vara droppen som gör att du blir kontaktad. Innan du bestämmer dig kan det vara bra att surfa runt och se hur andra har lagt upp sina sidor och även se vad de har för undersidor.

6 5 Ska du blogga? Ja det tycker vi att du ska!. Med bloggen håller du din hemsida vid liv, dina kunder går in oftare för att uppdatera sig. Det gör att hemsidan inte blir gammal. Att ha en hemsida som du gör en gång utan uppdateringar är bland det sämsta du kan göra. Den talar om att du inte är särskilt intresserad att förnyelse. Vill du inte ändra din sida med jämna mellanrum är det bättre att inte ha någon. Innan du kör igång din blogg är det bra att ha några inlägg på lager. Då blir det ingen press att man måste skriva något. tänk hur den närmaste tiden ser ut och vad ni tänkt göra på företget. Vad är då en blogg? Det är ett ställe du kan gå in och göra ett inlägg. Skriva om något som ligger i tiden. Du kan skriva om: öppet tider under en storhelg. Rabatter just nu..gäller bara två dagar till.. Lösa kundernas problem. Uppdateringar som kunderna ska ha Skapa kontakter genom att skriva i vi form. 10 tips som kunden kan ha nytta av. Berätta om nyheter i branschen. tala om att ni ska vara med på mässa. tid, plats och montermnr. Hur ofta ska jag göra ett inlägg? Det beror på vilken typ av verksamhet du har. Det viktiga är att skriva när du har något vettigt att skriva om. Händer något bra för kunden som du vill förmedla kan det vara varje dag. Det viktiga och det tål att struka under, skriv om sådant som kunden har nytta av. Gör du det kontinuerligt kommer kunden att längta efter dina inlägg och du har fått en kund som är trogen dig över lång tid.

7 6 Nyhetsbrev? Vill du förstärka dina inlägg kan du kombinera med ett nyhetsbrev. Du skriver då små korta inlägg på ditt nyhetsbrev. Vill kunden fördjupa sig och läsa mer skickar du de vidare till hemsidan för att läsa hela inlägget där. Du får ett proffsigt nyhetsbrev där kunden får läsa om det senaste vill de då läsa vidare så kommer de till dina inlägg och är på det viset inne på din hemsida. En hemsida som du uppdaterar med nya inlägg. skriver om det som hänt och kommer att hända. En levande hemsida.. Detta är ett mycket bra sätt att Ha dialog med kunden och skapa nya kontater på sikt.

8 7 Skapa kontakter? Ska du bygga en namnlista bör du ha ett kontaktformulär. En lista som jobbar åt dig dygnet runt helt automatiskt. Med nyhetsbrev och inlägg på din hemsida har du bra förutsättningar att hitta nya kunder. Tekniken som behövs är att skapa formulär som kunden fyller i för att få mer information. När kunden har fyllt i e-post adressen får han det du har utlovat och du har en e-post adress. Varje gång en ny kund vill ha information bygger det på din lista av namn och du har börjat nygga på din namnlista Namnlistan kan vara guld värd. Tänk dig själv att det blir 100 st som vill ha information och skriver in sig. du har nu 100st som du kan skicka ditt erbjudande till. erbjudande som du ska försöka koppla till det som kunden var intresserad av när det ville ha mer information. Säj att du får 1-2% i order. det innebär att det blir 1-2 order varje gång du skickar ett erbjudande. tänk när det blir 1000st kunder st kunder... Vill Ni ha hjälp med detta så hoppas jag att ni hör av er så kan vi komma med ett förslag hur det skulle kunna se ut för just ert företag.

9 8 Vad kostar det? Det beror på de saker som vi skrev i början. Hur hemsidan ska se ut, vad du ska kunna göra osv. Generellt kan man säga att hemsidor har blivit billigare med åren och du kan göra mer själv som då enbart kostar din tid. Vi skulle vilja säga att tiden är nog den största investeringen. Det kan vara på sin plats att utse den som ska vara ansvarig för hemsidan. Det tar tid. Läs det finstilta innan du beställer webbhotell. Loopias webbhotell har vi använt under en längre tid och det är ett proffsigt hotell med bra support. inga extra kostnader. Webbhotell kr/ månad Här tycker jag att man ska satsa på ett riktigt webbhotell. Visst, det finns gratis hotell men du får inte samma support. Många börjar också med att det är gratis men tar betalt längre fram och då kanske till ett högre pris. För att få ett proffsigt intryck ska du ha ett eget namn och inte vara en del av något hotell som har sitt namn före ditt i din adress. namn.se Domän namn kr / år Priset beror på vilken ändelse ordet har i slutet..se kostar 99kr styck.com kostar 79kr styck.nu kostar 159kr styck Som du ser så är det inga stora pengar. Det kan vara på sin plats att köpa flera ändelser av sitt namn för att på så vis försäkra sig om att inte någon annan köper namnet och börjar konkurera. Utseendet Mallen gratis- 1000kr Priset påverkar hur stor din sida ska vara. hur mycket finesser du vill ha med. Det finns idag många bra mallar som är gratis. Här kan det vara på sin plats att tänka att din sida ska vara anpassningsbar till i-pad och i-phone.

10 9 Vad kostar det? Arbetskostnad kr Hur stor kostnaden är beror helt och hållet hur mycket du vill ha gjort. Priset är oftast baserat på en tid x timpeng. Då vi har hemmakontor behöver vi inte ta betalt för kostnader som är runt ikring utan håller nere kostnaderna för att du ska få mycket för pengarna. Skriv ett mail och beskriv vad du vill ha för hemsida så sätter vi ett pris på den hjälp ni behöver från oss. Börjar du med en enklare hemsida med ca 5 sidor blir kostnaden ca 7oookr. Då är allt inkluderat. Varje år har du kostnad på webbhotell och domännamn så är ca 1000kr Sidor går sedan att bygga på, allt efter ert behov. Kan vara till fördel att bygga ut undan för undan så hemsidan växer i den takt du vill. Alla priser här är inklusive moms.

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Introduktion Det finns mycket man kan göra för att lyckas på nätet och att skriva sökmotoroptimerade texter är definitivt en av de viktigare. I korta ordalag kan

Läs mer

Gör en egen webbplats

Gör en egen webbplats I det här avsnittet får du lära dig att bygga en egen minsida lägga till text och bilder skapa en egen design lägga till en bakgrund på webbplatsen I nästa nummer får du hjälp att bygga en större webbplats

Läs mer

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Facebook Ett av de snabbaste sätten att sprida sin webbutik och få sin första beställning är att använda sig av Facebook. Det finns två olika sätt att

Läs mer

Uppdateramera. Tio tips för en bättre webbplats. PRODUKTIONSBYRÅ AB. 1 Krokedil Produktionsbyrå AB www.krokedil.se

Uppdateramera. Tio tips för en bättre webbplats. PRODUKTIONSBYRÅ AB. 1 Krokedil Produktionsbyrå AB www.krokedil.se Uppdateramera Tio tips för en bättre webbplats. PRODUKTIONSBYRÅ AB 1 Krokedil Produktionsbyrå AB www.krokedil.se Välkommen Här har vi samlat tio grundläggande tips som hjälper dig att skapa en effektivare,

Läs mer

Att skapa en webbplats

Att skapa en webbplats Att skapa en webbplats En introduktion till ämnet med vägledning, tips och råd Andreas Ellhar 2014 1 Innehållsförteckning 1. Syfte med webbplatsen s. 4 2. Domännamn s. 4-5 3. Webbhotell s. 5 4. Webbplatsens

Läs mer

Rekryteringsmanual. - För dig som behöver rekryteringsråd. roi:recruit, 0770 110 177 info@roirecruit.se

Rekryteringsmanual. - För dig som behöver rekryteringsråd. roi:recruit, 0770 110 177 info@roirecruit.se Rekryteringsmanual - För dig som behöver rekryteringsråd Kontakt: E-post: Utgivare: roi:recruit, 0770 110 177 info@roirecruit.se roi:recruit Innehållsförteckning 1. SKAPA EN GENOMARBETAD KRAVPROFIL...

Läs mer

Parallella Extra Inkomster

Parallella Extra Inkomster Du kommer med den här specialrapporten kunna få reda på hur du också kan utöka dina månatliga inkomster med hjälp av internet. Detta utan att behöva bygga egen hemsida eller att sälja något. Jag heter

Läs mer

Processledar manual. Landsbygd 2.0

Processledar manual. Landsbygd 2.0 Processledar manual Landsbygd 2.0 Inledning och tips Bilda grupper Börja med att placera deltagarna i grupper om ca 5-8 personer i varje. De som kommer från samma ort ska vara i samma grupp eftersom det

Läs mer

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA Projektarbete Medieprogrammet Niklas Kurvinen, MP07, 2 Maj 2010 Innehållsförteckning Introduktion...3 Inledning...3 Syfte...3 Metod...3 Förarbete... 4-5 Planering...4

Läs mer

5 steg som tar dig till Googles första sida på under 7 dagar!

5 steg som tar dig till Googles första sida på under 7 dagar! 5 steg som tar dig till Googles första sida på under 7 dagar! En del av projektet Sveriges Smartaste Marknadsförare av Jesper Lindén - Bli inte en SEO terrorist, bygg ett långsiktigt och hållbart system

Läs mer

Loopia L1.pdf Loopia L2.pdf Loopia L3.pdf Loopia L4.pdf

Loopia L1.pdf Loopia L2.pdf Loopia L3.pdf Loopia L4.pdf Loopia L1.pdf Loopia L2.pdf Loopia L3.pdf Loopia L4.pdf WordPress-skolan del 1 Loopia Blogg http://blogg.loopia.se/2011/02/01/wordpress-skolan-%e2%80%93-del-1/ Page 1 of 10 Kundzon ÅF-zon Webbmail Hem

Läs mer

Tips för att lyckas med e-handel

Tips för att lyckas med e-handel Tips för att lyckas med e-handel Innehållsförteckning 1. PRODUKTER 3 PRODUKTTEXTER 3 PRODUKTBILDER 3 PRISSÄTTNING 3 2. MARKNADSFÖRING 4 SEO (SÖKMOTOROPTIMERING) 4 GOOGLE ADWORDS 7 NYHETSBREV 7 SMS 8 BANNERANNONSERING

Läs mer

* 86% av svenskarna som är över 18 år använder Internet dagligen (2013) * 65% av Sveriges befolkning använder smartphones för att surfa (2013)

* 86% av svenskarna som är över 18 år använder Internet dagligen (2013) * 65% av Sveriges befolkning använder smartphones för att surfa (2013) 1 Några skäl till att du måste finnas och synas på Internet... * 86% av svenskarna som är över 18 år använder Internet dagligen (2013) * 65% av Sveriges befolkning använder smartphones för att surfa (2013)

Läs mer

HANDBOK I TELEFONFÖRSÄLJNING

HANDBOK I TELEFONFÖRSÄLJNING HANDBOK I TELEFONFÖRSÄLJNING Av och med: Tommy Kreutner Kreutner.se Skriven någon gång för ganska länge sedan Det var en gång en gammal bortglömd domän, domänen var fortfarande knuten till ett webbhotell

Läs mer

Pengar är för de flesta av oss en begränsad resurs d v s vi har bara en begränsad summa pengar per vecka eller månad att hushålla med.

Pengar är för de flesta av oss en begränsad resurs d v s vi har bara en begränsad summa pengar per vecka eller månad att hushålla med. Hkk åk 9 PRIVATEKONOMI-INTERNETHANDEL-KRONOFOGDEN Tid 160 min PRIVATEKONOMI Pengar är för de flesta av oss en begränsad resurs d v s vi har bara en begränsad summa pengar per vecka eller månad att hushålla

Läs mer

Lägg in basinformationen. Starta här om du inte redan har fyllt i basinformationen på ditt företags sida. Klicka Redigera uppe till höger i verktyget.

Lägg in basinformationen. Starta här om du inte redan har fyllt i basinformationen på ditt företags sida. Klicka Redigera uppe till höger i verktyget. 7 steg för att skapa en företagssida på LinkedIn LinkedIn lanserar ständigt nya förbättringar i applikationen för företagssidor på LinkedIn. Nu senast bl. a s.k showcase- sidor. Detta e- blad fungerar

Läs mer

?Har du För dig som är ung! koll

?Har du För dig som är ung! koll Har du koll? För dig som är ung! Har du råd att bli vuxen? Alla tonåringar drömmer nog om att bli vuxen. Om att bestämma över sitt eget liv och ta sina egna beslut. Om friheten att tjäna egna pengar och

Läs mer

MARY KAY MARKNADSPLAN!

MARY KAY MARKNADSPLAN! MARY KAY MARKNADSPLAN! Hur vi tianar våra pengar: (hur vi jobbar) Klasser Facialsl makeup Kundvård /Mer-köp Ledarskap 0-2999kr exkl.moms. = 30% 3000-4999kr -/l- = 40% 5000-& tlppåt -/l- = 50% Klass snitt

Läs mer

Starta företag Information från myndigheterna Lättläst

Starta företag Information från myndigheterna Lättläst Starta företag Information från myndigheterna Lättläst 2011 3 Till läsaren Den här broschyren är för dig som vill starta företag. Här får du veta det viktigaste. Texten är skriven på lättläst svenska

Läs mer

Texter från filmen Prata Pengar

Texter från filmen Prata Pengar Texter från filmen Prata Pengar 1.1 Boendeformer - Inledning - Vad gör du för något? - Jag letar efter en lägenhet. - Jaha, har du hittat någon? - Ja, den här, titta. Den lägenheten vill jag ha. Den ligger

Läs mer

99 enkla sa tt att fa ba ttre resultat pa allt du skriver

99 enkla sa tt att fa ba ttre resultat pa allt du skriver 99 enkla sa tt att fa ba ttre resultat pa allt du skriver En bra hantverkare har alltid en stor verktygslåda. Och oavsett vilka problem han ställs inför så kan han alltid dyka ner i lådan och plocka fram

Läs mer

Lättläst om Läkemedelsverket och läkemedel

Lättläst om Läkemedelsverket och läkemedel Lättläst om Läkemedelsverket och läkemedel Här finns inga svåra ord eller långa meningar. Här kan du läsa om läkemedel och om Läkemedelsverket. Denna information finns också på www.lakemedelsverket.se/lattlast

Läs mer

Är du ett med din företagsidé?

Är du ett med din företagsidé? Är du ett med din företagsidé? Är du ett med din företagsidé? Testa Dig själv 1 Varför vill Du starta företag? 2 Är det rätt tillfälle för dig? 3 Har du lämpliga erfarenheter och kunskaper? DINA SLUTSATSER

Läs mer

Att köpa webb En guide till en värld i daglig förändring.

Att köpa webb En guide till en värld i daglig förändring. Att köpa webb En guide till en värld i daglig förändring. Denna guide vänder sig till dig som kommer köpa kompetens inom webbområdet. Guiden är främst tänkt som en hjälp till dig. Med denna hjälp kan du

Läs mer

SÄLJGUIDE. - så lyckas du med din försäljning

SÄLJGUIDE. - så lyckas du med din försäljning SÄLJGUIDE - så lyckas du med din försäljning Hej! I den här guiden vill vi dela med oss av några tips och råd som vi tror att du och dina kompisar kan ha nytta av när webbutiken ska öppna och försäljningen

Läs mer

Habilitering & Hjälpmedel

Habilitering & Hjälpmedel Communicator 4.6 Lathund kring hur du arbetar för programmet Communicator med de absolut vanligaste grunderna och även några mer avancerade funktioner Habilitering & Hjälpmedel Lathund Communicator Ett

Läs mer

Barnhack! Kom igång med programmering. Anders Thoresson Kom igång med Wordpress

Barnhack! Kom igång med programmering. Anders Thoresson Kom igång med Wordpress Anders Thoresson Kom igång med Wordpress förord 2 kapitel 1 att bygga en webbplats 3 Det här är Wordpress 3 Domännamn visar vägen på internet 4 kapitel 2 kom i gång med wordpress.com 6 Registrera ett konto

Läs mer

Att sälja smycken och tjäna på det

Att sälja smycken och tjäna på det Innehåll Kan man sälja smycken och tjäna på det? Sida 2 Vad vill du med ditt skapande? Sida 3 Hobby eller företag? Sida 4 Vem ska köpa dina smycken? Sida 5 Dina kunder Sida 6 Ge referenser Sida 7 Kundens

Läs mer

Möjlighet att leva som andra

Möjlighet att leva som andra Möjlighet att leva som andra Lättläst sammanfattning Slutbetänkande av LSS-kommittén Stockholm 2008 SOU 2008:77 Det här är en lättläst sammanfattning av en utredning om LSS och personlig assistans som

Läs mer

Datorstöd till din turnering

Datorstöd till din turnering Datorstöd till din turnering Cup Manager erbjuder modern resultatservice kombinerat med ett avancerat administrationsverktyg När man organiserar en turnering är det mycket att hålla reda på. Det som tar

Läs mer