Sida 1(18) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sida 1(18) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl"

Transkript

1 1(18) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Alf Nilsson (S) Christer Pålsson, kommunchef Jarl Gustavsson, planeringschef, Åsa Pahlmblad, folkhälsostrateg, 57 Tove Dåderman, landskapsarkitekt praktikant, 57 Klara Berg, folkhälsoplanerare praktikant, 57 Madeleine Meiby, trainee, 57 Gulistan Batak, planarkitekt, 57 Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare Justering Justerare Tid och plats Ninnie Lindell (M) Omedelbar justering Justerade paragrafer Underskrifter Sekreterare Susan Elmlund Ordförande Anders Månsson (S) Justerande Ninnie Lindell (M)

2 2 ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 38 omedelbar justering /Sed Beslutande organ Sammanträdesdatum Datum när anslaget sätts upp Datum när anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Kommunledningskontorets kansli, Mejerigatan, Bjuv Underskrift Susan Elmlund

3 3 Innehåll Ksau Fastställande av dagordning... 4 Ksau 57 Ks /Sed... 5 Förslag på kulturhistoriska promenadslingor i Bjuvs tätort... 5 Ksau 58 Ks Ny detaljplan för kv Elefanten mm, plan 228 norr om Storgatan (köpcentrum), Bjuv... 7 Ksau 59 Ks Utredning om möjligheten till arrende av bowlinghallen... 8 Ksau 60 Ks Åtgärder på väg 110 för att förbättra trafiksäkerheten Ksau 61 Ks Ansökan om anslag för våtmarksanläggande på Norra Vram 36: Ksau 62 Ks Förslag till igångssättningsbeslut för inköp av besluts- och ledningsstöd för räddningstjänsten Ksau 63 Ks Förslag till igångsättningsbeslut av punpstation P12 i Ekeby Ksau 64 Ks Förslag till igångsättningbeslut av rötkammare på Ekebro avloppsreningsverk Ksau 65 Ks Rapporteringav intern kontroll för kommunstyrelsen Ksau 66 Ks Förslag till årsredovisning år 2012 för Bjuvs kommun Ksau 67 Ks Svar på motion från Allan Jönsson (S), Heidi Kronvall (SD) och Roger Strömpers (SD): Trygga medborgare i rörelse (SD)/Sed... 18

4 4 Ksau 56 Fastställande av dagordning Föreligger förslag till dagordning daterad Arbetsutskottets beslut beslutar godkänna föreslagen dagordning.

5 5 2013/Sed Ksau 57 Ks Förslag på kulturhistoriska promenadslingor i Bjuvs tätort I enlighet med kommunfullmäktiges beslut , 113, efter en motion om promenadslingor i Bjuv, har nu tre olika förslag till promenadslingor arbetats fram. Promenadslingorna syftar till: Förbättra folkhälsan hos befolkningen i Bjuv. Lyfta fram Bjuvs arkitektur och kulturhistoria. Öka attraktiviteten som kommun. Två av slingorna går i centrum, var av den ena följer intentionen i motionen och den tilltänkta kulturhistoriska prägeln. Den andra är något kortare och är tänkt som motionsslinga. De sammanlagda kostnaderna för dessa slingor är beräknade till kronor för skyltar och kronor för bänkar. Kostnaderna föreslås finansieras av Bjuvs kommun som en del i visions/centrumutvecklingen. Det tredje förslaget till slinga går längs med Vegeå och är något längre än de andra, har en tydlig naturprägel och koppling till grönytor. Anläggning av Vegeåslingan kräver en budgetering för röjning, anläggning och underhåll. Kostnaderna beräknas bli omfattande och kräver en detaljerade kostnadsberäkningar. Extern medfinansiering ses som en möjlighet Motion, Urban Berglund, Kommunfullmäktige, , 113 Tjänsteskrivelse, Gulistan Batak/Åsa Pahlmblad, Rapport I Bjuv ska man leva- promenadslingor i Bjuvs tätort Enhetens förslag till beslut Samhällsutvecklingsenheten föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott besluta att inrätta de två promenadslingorna i Bjuvs tätort, en med kulturhistoriska prägeln och en motionsslinga till en kostnad av max 100 tkr. beslutar vidare att tillsätta en arbetsgrupp med representanter från kommun, föreningsliv och näringsliv för att arbeta vidare med kostnadsberäkningar och externa finansieringsmöjligheter för Vegeåpromenaden.

6 6 Arbetsutskottets beslut beslutar att inrätta de två promenadslingorna i Bjuvs tätort, en med kulturhistoriska prägeln och en motionsslinga till en kostnad av max 100 tkr. beslutar vidare att tillsätta en arbetsgrupp med representanter från kommun, föreningsliv och näringsliv för att arbeta vidare med kostnadsberäkningar och externa finansieringsmöjligheter för Vegeåpromenaden.

7 7 Ksau 58 Ks Ny detaljplan för kv Elefanten mm, plan 228 norr om Storgatan (köpcentrum), Bjuv antogs gällande plan den centrala delen av Bjuvs centrum. Planen innehåller bostäder och handel och får som högst innehålla två plan i en del av området. Som ett led i kommunens centrumplanering är det angeläget att fastställa en ny detaljplan för området. Arbetet bedöms vara så omfattande och kommer att beröra så många att det krävs ett normalt planförfarande. Tjänsteskrivelse, Christel Sundberg och Gulistan Batak, Plankarta Enhetens förslag till beslut Samhällsutvecklingsenheten föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott besluta att ge samhällsutvecklingsenheten i uppdrag att inleda arbete med en ny detaljplan för Kv Elefanten mm, Plan 228 norr om Storgatan ( köpcentrum ), Bjuv. Kostnaden belastar inledningsvis kommunledningsförvaltningens, samhällsutvecklingsenhet men kan komma att belasta, helt eller delvis, en privat aktör. Arbetsutskottets beslut beslutar att ge samhällsutvecklingsenheten i uppdrag att inleda arbete med en ny detaljplan för Kv Elefanten mm, Plan 228 norr om Storgatan ( köpcentrum ), Bjuv. Kostnaden belastar inledningsvis kommunledningsförvaltningens, samhällsutvecklingsenhet men kan komma att belasta, helt eller delvis, en privat aktör.

8 8 Ksau 59 Ks Utredning om möjligheten till arrende av bowlinghallen Ärendet har aktualiserats på grund av att Arbetsmiljöverket har konstaterat brister i bowlinghallen och kommer att stänga densamma i september 2013 om inte åtgärder vidtagits. Kultur- och fritidsnämnden beslutade , 55, att föreslå kommunfullmäktige att investera ca tkr i nya bowling- och kägelmaskiner mot att bowlingföreningarna fick en hyra motsvarande ränta och avskrivningskostnader. Kommunstyrelsen föreslog fullmäktige att bowlingföreningarna skulle få en hyra för 2013 motsvarande 4 månader á kr per månad och att kulturoch fritidsnämnden skulle få i uppdrag att återkomma med finansieringsförslag för 2014 och framåt. Kommunfullmäktige beslutade , 108, att återremittera ärendet till kultur- och fritidsnämnden för att få belyst finansieringen från 2014 och framåt. På uppdrag av ordförande i kultur- och fritidsnämnden har enheten utrett möjligheten till arrende/uthyrning av bowlinghallen i Bjuv. Det är fullt rimligt att anta att det finns aktörer som är intresserade av att arrendera/hyra bowlinghallen under förutsättning att hyressättningen är rimlig i förhållande till hyresläget i Bjuv. Hyran måste också sättas i förhållande till lokalens begränsade möjligheter till inkomster vid sidan av bowlingen. För att kunna gå ut och annonsera efter en hyresgäst/arrendator förutsätts att kommunen investera i nya maskiner. Kultur och fritidsnämnden beslutade , 14, att ge enheten i uppdrag att gå ut och annonsera efter en hyresgäst/arrendator och att föreslå kommunfullmäktige att investera i nya bowling- och kägelmaskiner. Medel för investeringar av maskinerna har redan skrivits fram i ett övergripande ärenden avseende investeringsanslag för Så i den delen faller kultur- och fritidsnämndens förslag till kommunfullmäktige. Kvarstår att informera fullmäktige om tänkt finansiering, långsiktigt, för investeringen. Inspektionsmeddelande, Arbetsmiljöverket, Tjänsteskrivelse, Richard Mortenlind, Kultur- och fritidsnämnden, , 8 Tjänsteskrivelse, Jonny Wedin, , , 133 Tjänsteskrivelse med bilaga, Christel Sundberg, Kultur- och fritidsnämnden, , 55

9 9 Tjänsteskrivelse, Christel Sundberg, Kommunfullmäktige, , 108 Tjänsteskrivelse, Catarina Månsson, Kultur- och fritidsnämnden, , 14 Tjänsteskrivelse, Christel Sundberg, Enhetens förslag till beslut Samhällsutvecklingsenheten föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott besluta föreslå kommunstyrelsen informera kommunfullmäktige att kultur- och fritidsnämnden har för avsikt att upplåta bowlinghallen till hyresgäst/arrendator till, för Bjuvs förhållande, marknadsmässig hyra inkl nya kägelresningsmaskiner och klotreturer. Nämnden bedömer möjligheterna för uthyrning som goda och kommer att begära ingångsättningsbesked för investeringen så snart en hyresgäst/arrendator tillsatts. Arbetsutskottets beslut beslutar föreslå kultur- och fritidsnämnden informera kommunfullmäktige att kultur- och fritidsnämnden har för avsikt att upplåta bowlinghallen till hyresgäst/arrendator till, för Bjuvs förhållande, marknadsmässig hyra inkl nya kägelresningsmaskiner och klotreturer. Nämnden bedömer möjligheterna för uthyrning som goda och kommer att begära ingångsättningsbesked för investeringen så snart en hyresgäst/arrendator tillsatts.

10 10 Ksau 60 Ks Åtgärder på väg 110 för att förbättra trafiksäkerheten har initierat ett ärende i syfte att förbättra trafiksäkerheten vid utfarterna på väg 110 från Södra vägen, Mellersta vägen och Kungsgårdsvägen. Vid möte med Trafikverket har kommunen rekommenderats att hos länsstyrelsen begära hastighetsnedsättning vid de aktuella trafikplatserna samt att ta upp frågan medtrafikverket om en åtgärdsvalsstudie., , 219 Tjänsteskrivelse med bilagor, Jarl Gustavsson, Ärendet Den 28 februari träffade planeringschefen två planerare på Trafikverket (TRV) och diskuterade möjliga åtgärder i syfte att förbättra trafiksäkerheten vid de aktuella trafikplatserna. Olycksstatistik har också erhållits av TRV. Statistiken gäller den senaste tioårsperioden och visar flera allvarliga olyckor i samtliga trafikplaser. Statistik har även tagits med för Kristinetorpsvägen. TRV begär för sin vidare handläggning att kommunen mäter trafikströmmarna vid anslutande vägar till väg 110, dvs på båda sidor om väg 110 vid samtliga berörda trafikplatser. Tung trafik måste särskiljas in mätningarna. TRV har statistik för Kungsgårdsvägen, som TRV svarar för. Med dessa undersökningar som grund kan en framställan göras till TRV om att trafikplatserna ska komma med i en åtgärdsvalsstudie. I åtgärdsvalsstudien undersöks vilken åtgärd som är den bästa för respektive trafikplats. Det är inte omöjligt att TRV begär at kommunen ska medverka finansiellt till studierna. Det första steget efter trafikmätningarna är dock att tillskiva länsstyrelsen om hastighetsnedsättning i berörda trafikplatser. Enhetens förslag till beslut Samhällsutvecklingsenheten föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott besluta att ge driftenheten i uppdrag att utföra trafikmätningar vid anslutande vägar till Södra vägen och Mellersta vägen, ge driftenheten i uppdrag att tillskriva länsstyrelsen om hastighetsnedsättningar på väg 110 vid Mellersta vägen, Södra vägen och Kungsgårdsvägen, samt ge samhällsutvecklingsenheten i uppdrag att tillskriva Trafikverket om att Trafikverket utför åtgärdsvalsstudier på trafikplatserna på väg 110 vid Mellersta vägen, Södra vägen och Kungsgårdsvägen.

11 11 Arbetsutskottets beslut beslutar att ge driftenheten i uppdrag att utföra trafikmätningar vid anslutande vägar till Södra vägen och Mellersta vägen, ge driftenheten i uppdrag att tillskriva länsstyrelsen om hastighetsnedsättningar på väg 110 vid Mellersta vägen, Södra vägen och Kungsgårdsvägen, samt ge samhällsutvecklingsenheten i uppdrag att tillskriva Trafikverket om att Trafikverket utför åtgärdsvalsstudier på trafikplatserna på väg 110 vid Mellersta vägen, Södra vägen och Kungsgårdsvägen.

12 12 Ksau 61 Ks Ansökan om anslag för våtmarksanläggande på Norra Vram 36:73 Göran Alfredsson, ägare till Norra Vram 36:73, har ansökt om anslag för byggande av våtmark på sin fastighet i Norra Vram. Beloppet kr tillstyrks. Alfredsson har under hösten utfört schaktningsarbeten för våtmarken. Trots den besvärliga senhösten har det varit möjligt färdigställa det mesta av arbetena. Våtmarken kommer totalt sett att få en yta om fyra hektar, varav vattenyta utgör 1,85 hektar. Våtmarken uppdelad i två delar. Våtmarken är anlagd huvudsakligen i en fd mindre bäckravin som fördjupats i en del, den östra, och fyllts upp i den västra, varvid en damm erhållits som smälter bra in i terrängen. Den har alla förutsättningar att bli en tillgång för såväl fågel- som djurliv.totala kostnaderna utgör kr enligt ansökan. Ansökan hos kommunen avser 10%, dvs kr. I Bjuvs kommun finns inte så mycket sjöar eller vattendrag varför ansökan bör beviljas. Ansökan, Göran Alfredsson, Tjänsteskrivelse med bilaga, Jarl Gustavsson, Enhetens förslag till beslut Samhällsutvecklingsenheten föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott besluta att godkänna ansökan från Göran Alfredsson om kr för våtmark. Arbetsutskottets beslut beslutar att återremittera ärendet för klargörande av vad kostnaden avser och om kommunen har rätt att utbetala bidrag enligt ansökan.

13 13 Ksau 62 Ks Förslag till igångssättningsbeslut för inköp av besluts- och ledningsstöd för räddningstjänsten MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, har gjort en besluts- och ledningsstödsanalys för nordvästra Skåne. Förslaget omfattar räddningstjänster och krisledningsfunktionen. Myndigheten har tagit fram ett förslag över vilka utrustningar de anser att räddningstjänsten och krisledningen behöver anskaffa i Bjuvs kommun. Detsamma är gjort för övriga kommuner och nordvästra Skåne för att uppnå optimal samverkan. Förvaltningens förslag för genomförande är enligtföljande: MSB finansierar 30 % av den totala kostnaden eller kr. totalkostnad kr Bjuvs kommuns kostnader kr Räddningstjänsten Visualisering (30 %) Rakel (50 %) Övrigt Summa kr kr Kapitalkostnaden av investeringen beräknas till kr för år 1 (2014). Om inte utrymme finns inom ramen för nuvarande kapitalkostnader kommer en ramförstärkning att behövas år Tjänsteskrivelse med bilaga, Anders Kronfelt, Förvaltningens förslag till beslut Kommunledningsförvaltningen föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott besluta att bevilja igångsättningsbeslut för anskaffande av besluts- och ledningsstöd för räddningstjänsten enligt anslaget på 202 tkr i 2013 års investeringsbudget, samt utse Christer Nilsson räddningstjänsten som ansvarig för projektet. Arbetsutskottets beslut beslutar att bevilja igångsättningsbeslut för anskaffande av besluts- och ledningsstöd för räddningstjänsten enligt anslaget på 202 tkr i 2013 års investeringsbudget, samt utse Christer Nilsson räddningstjänsten som ansvarig för projektet.

14 14 Ksau 63 Ks Förslag till igångsättningsbeslut av punpstation P12 i Ekeby Föreligger förslag ( ) till igångsättningsbeslut avseende investering i pumpstation P12 i Ekeby i Bjuvs kommun. Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB har inkommit med ett underlag med förslag till beslut om igångsättning av reinvestering i pumpstation P12 i Ekeby i Bjuvs kommun. Det handlar om en totalrenovering av pumpstation som är helt utsliten. Den samlade investeringsutgiften uppgår till kr och den finansieras ur det investeringsanslag som kommunfullmäktige fastställt i budget Kapitalkostnaden för 2014 är beräknad till kr. Förslag till igångsättningsbeslut från NSVA, Tjänsteskrivelse, Anders Kronfelt, Förvaltningens förslag till beslut Kommunledningsförvaltningen föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott besluta om igångsättning av projektet pumpstation P12 i Ekeby. Arbetsutskottets beslut beslutar om igångsättning av projektet pumpstation P12 i Ekeby.

15 15 Ksau 64 Ks Förslag till igångsättningbeslut av rötkammare på Ekebro avloppsreningsverk Föreligger förslag ( ) till igångsättningsbeslut avseende investering i rötkammare på Ekebro avloppsreningsverk i Bjuvs kommun. Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB har inkommit med ett underlag med förslag till beslut om igångsättning av reinvestering av rötkammaren på Ekebro avloppsreningsverk i Bjuvs kommun. Den samlade investeringsutgiften uppgår till kr och den finansieras ur det investeringsanslag som kommunfullmäktige fastställt i budget Avskrivningstiden är 10 år. Kapitalkostnaden för 2014 är beräknad till kr. NSVA AB, förslag till igångsättningsbeslut, Tjänsteskrivelse, Anders Kronfelt, Förvaltningens förslag till beslut Kommunledningsförvaltningen föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott besluta om igångsättning av projektet rötkammare på Ekebro avloppsreningsverk. Arbetsutskottets beslut beslutar om igångsättning av projektet rötkammare på Ekebro avloppsreningsverk.

16 16 Ksau 65 Ks Rapporteringav intern kontroll för kommunstyrelsen 2012 Föreligger rapport av de granskningar som utförts enligt intern kontrollplan för kommunstyrelsens verksamheter år Kommunstyrelsen antog i november 2012 en plan för sin interna kontroll. Granskningarna har utförts enligt planen och här presenteras en sammanfattning av resultaten. Granskningarna har rapporterats mer utförligt till kommunchefen eller utskott. Enligt reglementet för intern kontroll, 10, ska resultatet av den interna kontrollen enligt plan rapporteras senast i samband med att årsredovisningen upprättas. Rapport av utförda granskningar enligt intern kontrollplan för kommunstyrelsens verksamheter 2012 Tjänsteskrivelse, Anders Kronfelt, Förvaltningens förslag till beslut Kommunledningsförvaltningen föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott föreslå kommunstyrelsen besluta att godkänna rapporten. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsens beslut föreslår kommunstyrelsen besluta att godkänna rapporten.

17 17 Ksau 66 Ks Förslag till årsredovisning år 2012 för Bjuvs kommun Föreligger förslag till årsredovisning år 2012 för Bjuvs kommun. Förslaget kommer att kompletteras på några punkter inför kommunstyrelsens sammanträde Förslag till årsredovisning år 2012 för Bjuvs kommun Tjänsteskrivelse, Anders Kronfelt, Förvaltningens förslag till beslut Kommunledningsförvaltningen föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott föreslå kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att godkänna förslaget till årsredovisning år 2012 för Bjuvs kommun. Redaktionell ändring n 28, punkt Personalkostnader: De samlade personalkostnaderna uppgick 2011 ändras till De samlade personalkostnadern uppgick Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktiges beslut föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att godkänna förslaget till årsredovisning år 2012 för Bjuvs kommun.

18 18 Ksau 67 Ks (SD)/Sed Svar på motion från Allan Jönsson (S), Heidi Kronvall (SD) och Roger Strömpers (SD): Trygga medborgare i rörelse Allan Jönsson (SD), Heidi Kronvall (SD) och Roger Strömpers (SD) har i en motion föreslagit att kommunen ska bekosta halkskydd till äldre invånare i kommunen. Motionen remitterades till vård- och omsorgsnämnden som behandlade den , 19. Vård- och omsorgsförvaltningen uttalade sig enligt nedan: Kan vara en marknadsföringsåtgärd. Kommunen kombinerar marknadsföring och en personlig nytta genom att dela ut halkskydd på tex kommunhuset. Bör dock i så fall vara för kommunens samtliga invånare, oavsett ålder med hänsyn till likställighetsprincipen. Samhällskostnaden finns i hög grad även när yrkesverksamma blir sjukskrivna. Vård- och omsorgsförvaltningen har i övrigt inga invändningar mot motionen. Vård- och omsorgsnämnden beslutade avslå motionen samt översända förvaltningens yttrande till kommunfullmäktige. Likställighetsprincipen gör det svårt för kommunen att gynna en grupp som det föreslås i motionen. Däremot kan kommunen genom sina kanaler i hemtjänsten, kommunala handikapprådet samt kommunala pensionärsrådet sprida information om halkskydd direkt till äldre personer och via intresseorganisationerna PRO och SPF. Motion, Allan Jönsson (SD), Heidi Kronvall (SD), Roger Strömpers (SD), Tjänsteskrivelse, Cathrine Eriksson och Ole Nilson, Vård- och omsorgsnämnden, , 19 Tjänsteskrivelse, Susan Elmlund, Ordförandes förslag till beslut Kommunstyrelsens ordförande föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott föreslå kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att motionen härmed anses besvarad. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktiges beslut föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att motionen härmed anses besvarad.

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 1(8) Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 17.00-18.30 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) /Sed Niklas Svalö (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(9) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S)

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Kerstin Wulff, teknisk chef Jarl Gustavsson, planeringschef Susan Elmlund, sekreterare

Christer Pålsson, kommunchef Kerstin Wulff, teknisk chef Jarl Gustavsson, planeringschef Susan Elmlund, sekreterare 1(5) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Sven-Ingvar

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Bjuv, kl Beslutande

Plats och tid Kommunhuset, Bjuv, kl Beslutande 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Bjuv, kl 11.00-11.15 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S) Christer Landin (S), på telefonförbindelse Sven Yngve Persson (M), på telefonförbindelse

Läs mer

Kommunkansliet, 2013-03-18 kl 15.00

Kommunkansliet, 2013-03-18 kl 15.00 1(12) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.30 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 1(11) Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 09.00-11.15 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, 2013-01-09 kl 09.00-11-20

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, 2013-01-09 kl 09.00-11-20 1(13) Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 09.00-11-20 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf, jäv 6 Anders Månsson (S), ordf 6 Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M)

Läs mer

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50 1(10) Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, kl 08.00-8.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S), jäv 102 Christer Landin (S) Sven-Ingvar Blixt (FP) Bertil Olsson (M), 92-97, 101, 103, går 11.

Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S), jäv 102 Christer Landin (S) Sven-Ingvar Blixt (FP) Bertil Olsson (M), 92-97, 101, 103, går 11. 1(17) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-12.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S), jäv 102 Christer Landin (S)

Läs mer

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 1(7) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 18.00-18.30 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Kjell-Åke Johnsson

Läs mer

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 1(7) Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 09.00-10.10 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S)

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00 1(18) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.00 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering 1(11) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.20, ajournering 11.10-11.15 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell

Läs mer

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.50 Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL 2014-03-26. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2014-03-26 kl 09.00-11.35

Sida 1(14) PROTOKOLL 2014-03-26. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2014-03-26 kl 09.00-11.35 1(14) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.35 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Kommunstyrelsens sammanträde 2014-04-09

Kommunstyrelsens sammanträde 2014-04-09 1(5) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 14.30-16.30 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Sven Yngve Persson (M) Sven-Ingvar

Läs mer

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 1(7) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 17.00-17.40 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell (M) Sven-Ingvar

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Stefan Svalö (S), ordf, jäv 4. Anders Månsson (S) Rolf Olsson (S) Christos Torounidis (S), 4

Stefan Svalö (S), ordf, jäv 4. Anders Månsson (S) Rolf Olsson (S) Christos Torounidis (S), 4 1(18) Plats och tid Blosset, Almliden, Bjuv kl 9.00-10.10 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf, jäv 4 Anders Månsson (S), ordf 4 Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Bert

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl

Sida 1(14) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 1(14) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare Rolf Olsson (S) Martin Fridehjelm

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund, sekreterare

Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund, sekreterare 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.20 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), ordförande/sed Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga

Läs mer

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö 1(15) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv kl 13.00-16.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena

Läs mer

Sida 1(19) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl

Sida 1(19) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 1(19) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 14.00-15.55 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund, sekreterare

Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund, sekreterare 1(7) Plats och tid Findus, Bjuv, kl 12.00-12.15 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(10) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund,

Läs mer

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.00 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Rune Ahlberg,

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(15) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson

Läs mer

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 09.00-12.55 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Kjell-Åke Johnsson (S), Martin Fridehjelm, S, 35. Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare

Kjell-Åke Johnsson (S), Martin Fridehjelm, S, 35. Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare 1(19) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.40 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf, 36-42 Anders Månsson (S), ordf, 31-35 Christer Landin (S) Alf Nilsson (S), jäv 35 Bert Roos (S) Lars Karlsson

Läs mer

Stefan Svalö (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M)

Stefan Svalö (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) 1(17) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Stefan Svalö (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve

Läs mer

Sida 1(11) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl

Sida 1(11) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 1(11) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.15 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(28) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt,

Läs mer

Jonny Wedin, tf kommunchef Staffan Persson, teknisk chef, Susan Elmlund, sekreterare

Jonny Wedin, tf kommunchef Staffan Persson, teknisk chef, Susan Elmlund, sekreterare 1(11) Plats och tid Blosset, Almliden, Bjuv kl 9.00-10.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Tid och plats Anders Månsson (S),

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef 66-67 Susan Elmlund, sekreterare

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef 66-67 Susan Elmlund, sekreterare 1(18) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.45 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Kjell-Åke Johnsson (S) Bertil Olsson

Läs mer

Kommunalkontoret kl 15.00

Kommunalkontoret kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.30 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-19.20 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(11) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-19.40 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund,

Läs mer

Niels Madsen (M) för Bertil Olsson (M)

Niels Madsen (M) för Bertil Olsson (M) 1 (7) Plats och tid Varagårdssskolans aula, torsdagen den 26 maj 2016 kl 18:00-18:10 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Ninnie Lindell (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Henrik Nyberg, produktionsdirektör Findus, 221

Henrik Nyberg, produktionsdirektör Findus, 221 1(15) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.45 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.35 Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson,

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (12) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 30 augusti 2017 kl 09:00-11:00 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

Kommunalkontoret, 2015-08-31 kl 15.00

Kommunalkontoret, 2015-08-31 kl 15.00 1(11) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.45 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän

Läs mer

Kommunskansliet, , kl , omedelbar justering

Kommunskansliet, , kl , omedelbar justering 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.55 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Anders Månsson (S), Ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), Ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (7) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 21 september 2016 kl 09:00-10:30 Beslutande Anders Månsson (S), Ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

Byggnadsförvaltningen kl 15.00

Byggnadsförvaltningen kl 15.00 1 Plats och tid, kl 14.00-15.45 i Gruesalen, Bjuv ande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare Tid och plats Justerade paragrafer Kenneth Bolinder (S) ordförande Liselott Ljung

Läs mer

Kommunalkontoret, kl 15.00

Kommunalkontoret, kl 15.00 1(14) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.30 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän

Läs mer

Sida 1(12) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl

Sida 1(12) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 1(12) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.45 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (11) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 6 september 2017 kl 09:00-10:40 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad

Läs mer

Annsofi Frendin, fastighetschef Kristin Palmborg Snygg, ekonom Mihaela Gugoasa Jeder, energiingenjör 116 Monica Siggelow, sekreterare

Annsofi Frendin, fastighetschef Kristin Palmborg Snygg, ekonom Mihaela Gugoasa Jeder, energiingenjör 116 Monica Siggelow, sekreterare 1 (20) Plats och tid Flötsen, Verkstadsgatan 1, onsdagen den 3 oktober 2018 kl 13:30-15:30 Beslutande Niklas Svalö (S), Ordförande Lars Karlsson (S), 1:e vice ordförande Alf Nilsson (S) Sven-Ingvar Blixt

Läs mer

Göran Skoog, tf kommunchef Jarl Gustavsson, planeringschef, 108-111 Susan Elmlund, sekreterare

Göran Skoog, tf kommunchef Jarl Gustavsson, planeringschef, 108-111 Susan Elmlund, sekreterare 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.15 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), jäv 112 Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande

Läs mer

Sida 1(28) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl

Sida 1(28) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 1(28) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.45 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund,

Läs mer

Sida 1(12) PROTOKOLL 2014-04-16. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2014-04-16 kl 09.00-10.30

Sida 1(12) PROTOKOLL 2014-04-16. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2014-04-16 kl 09.00-10.30 1(12) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.30 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare Alf Nilsson

Läs mer

Drift- och fastighet, Verkstadsgatan 1, måndag kl 17.30

Drift- och fastighet, Verkstadsgatan 1, måndag kl 17.30 1(10) Plats och tid Flötsen, Verkstadsgatan 1, Bjuv, kl 16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Niklas Svalö (S), ordförande Alf Nilsson (S) Sven-Ingvar Blixt (FP)

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) för Niklas Svalö (S)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) för Niklas Svalö (S) 1 (6) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 1 februari 2017 kl 09:00-10:45 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Margit Johansson (M) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Margit Johansson (M) Irena Alm (S) 1(10) Plats och tid Blosset, kl. 13.00 16.00 Beslutande Ledamöter Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Margit Johansson (M) Irena Alm (S) Nils Nilsson (C) Maria Berglund (KD) Sten-Göran Claesson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Lars-Göran Wiberg (C) ordförande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Lars-Göran Wiberg (C) ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) 2009-02-17 Plats och tid Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-9.45 ande ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Tommy Nilsson (S) Pär Palmgren (M) Tjänstemän Utses att justera Kommunchef

Läs mer

Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) Martin Fridehjelm (S)

Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) Martin Fridehjelm (S) 1 (13) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 21 juni 2017 kl 09:00-11:10 Beslutande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Krister Bergsten (L)

Läs mer

Plats och tid Flötsen Verkstadsgatan 1, Bjuv, 2015-06-10 kl 13.30-15.40

Plats och tid Flötsen Verkstadsgatan 1, Bjuv, 2015-06-10 kl 13.30-15.40 1(14) Plats och tid Flötsen Verkstadsgatan 1, Bjuv, kl 13.30-15.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Niklas Svalö (S), ordförande Lars Karlsson (S) Alf Nilsson (S)

Läs mer

Kommunkansliet 2014-02-17 kl 15.00

Kommunkansliet 2014-02-17 kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-9.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf, 14-17 Anders Månsson (S), ordf 11-13 Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (10) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 26 april 2017 kl 09:00-10:30 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (13) Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 23 januari 2019 kl 09:00-10:50 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Mikael Henrysson (SD) Claes Osslén (SD) Tjänstgörande

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

Sida 1(18) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl Beslutande Ledamöter

Sida 1(18) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl Beslutande Ledamöter 1(18) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 14.00-15.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Kjell-Åke Johnsson

Läs mer

Torsdagen den 15 augusti 2013, kl i Gruesalen, Bjuv

Torsdagen den 15 augusti 2013, kl i Gruesalen, Bjuv 1(13) Plats och tid ande Ledamöter Torsdagen den 15 augusti 2013, kl 14.00-15.45 i Gruesalen, Bjuv Niklas Svalö (S) ordförande Lars Karlsson (S) Alf Persson (S) Olle Lundgren (S) Stig Lundblad (M) Niels

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (16) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 25 april 2018 kl 09:00-11:15 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande, jäv 70 Niklas Svalö (S) Stig Lundblad

Läs mer

Kommunalkontoret, , kl 08.00

Kommunalkontoret, , kl 08.00 1(15) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 17.00-18.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Lisbeth Madsen (M) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD)

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Lisbeth Madsen (M) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD) 2013-03-20 Sida 1 (av 13) Tid 2013-03-20, kl 19.00-20.30 Plats Almliden, Blosset Beslutande Ledamöter Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Lisbeth Madsen (M) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD) Tjänstgörande

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (13) Plats och tid Konferensrum 1 kommunalhuset, torsdagen den 4 juli 2019 kl 09:00-11:00 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Nils Nilsson (C) /Sed Mikael Henrysson

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Kerstin Wulff, teknisk chef, , 104 Staffan Persson, teknisk specialist, Susan Elmlund, sekreterare

Christer Pålsson, kommunchef Kerstin Wulff, teknisk chef, , 104 Staffan Persson, teknisk specialist, Susan Elmlund, sekreterare 1(14) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.20 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Kjell-Åke Johnsson

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(15) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-19.50 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund,

Läs mer

Kenneth Bolinder (S)

Kenneth Bolinder (S) 2013-11-20 Sida 1 (av 15) Tid 2013-11-20, kl 19.00-19.40 Plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Blosset, Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-05-03, kl. 08:00-12:25 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.55, ajournering 10.20-10-30

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.55, ajournering 10.20-10-30 1(18) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.55, ajournering 10.20-10-30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Anders Månsson (S) Christer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2017-03-29, kl. 08:00-12:05 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens tekniska utskott

Kommunstyrelsens tekniska utskott 1 (17) Plats och tid Flötsen, Verkstadsgatan 1, onsdagen den 21 september 2016 kl 17:00 Beslutande Niklas Svalö (S), Ordförande Lars Karlsson (S), 1:e vice ordförande Alf Nilsson (S) Sven-Ingvar Blixt

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) för Niklas Svalö (S)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) för Niklas Svalö (S) 1 (10) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 1 mars 2017 kl 09:00-10:15 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Ersättare

Läs mer

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M)

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) 1(7) Plats och tid Beslutande Ledamöter Almliden, Blosset 13.30 15.00 Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän Carina Järold

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Jarl Gustavsson, planeringschef, Mikael Bruselius, fastighetschef, Susan Elmlund, sekreterare

Christer Pålsson, kommunchef Jarl Gustavsson, planeringschef, Mikael Bruselius, fastighetschef, Susan Elmlund, sekreterare 1(17) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.15 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän

Läs mer

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 2015-01-07 1 (12) Plats och tid ande Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP), 2:e vice ordf

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen :15-9:45

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen :15-9:45 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-08-13 8:15-9:45 Beslutande Kristina Svensson Kerstin Gadde Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Plats och tid Gruesalen, torsdagen den 11 maj 2017 kl 14:00-15:05 Beslutande

Plats och tid Gruesalen, torsdagen den 11 maj 2017 kl 14:00-15:05 Beslutande 1 (15) Plats och tid Gruesalen, torsdagen den 11 maj 2017 kl 14:00-15:05 Beslutande Liselott Ljung (S), 1:e vice ordförande Niels Madsen (M), 2:e vice ordförande Kai Christiansen (S) Alf Persson (S) Nils-Erik

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) 1(13) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.45 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) Övriga närvarande

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 25 april 2017 kl. 08:30-12.15 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Urban Berglund (KD) för Alf Nilsson (S)

Urban Berglund (KD) för Alf Nilsson (S) 1 (10) Plats och tid Flötsen, Verkstadsgatan 1, onsdagen den 30 maj 2018 kl 08:30-11:45 Beslutande Niklas Svalö (S), Ordförande Lars Karlsson (S), 1:e vice ordförande Sven-Ingvar Blixt (L) Ninnie Lindell

Läs mer

, kl , Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv

, kl , Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv 1 Plats och tid, kl 14.00-15.10, Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Kenneth Bolinder (S), ordförande Liselott Ljung (S), vice ordförande Niels Madsen (M) Alf

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (8) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 20 september 2017 kl 09:00-11:30 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

(C) Jörgen Johnsson (M) för Patric Fors (C) (M) /Sed

(C) Jörgen Johnsson (M) för Patric Fors (C) (M) /Sed 1 (16) Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 6 februari 2019 kl 09:00-12:05 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Mikael Henrysson (SD) Claes Osslén (SD) Tjänstgörande

Läs mer

Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl , ajournering kl

Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl , ajournering kl 1(19) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-12.00, ajournering kl 11.05-11.15 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1(13) Plats Brandstationen, Tid kl.17.30-19.00 Sammanträdesprotokoll Ledamöter Se förteckning Tjänstgörande Se förteckning ersättare Ersättare Se förteckning Övriga Se förteckning Justerande Mona Andersson

Läs mer

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD)

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD) 1 (8) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.00 Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2019-04-15, kl. 17:00-17:32 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Lennart Månsson (M) Bert Larsson (M) Emma Köster (M) Gun Larsson (L) Rune

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 114 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 19.00-20.20 Beslutande Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Övriga närvarande Ulf Carlsson (m) Ewa Rawlings-Olsson Ulf Cronbring (s) Ulf Strömstedt,

Läs mer

2015-04-01, kl 13.30-15.10 i Skeneholmssalen, Storgatan 24, Billesholm

2015-04-01, kl 13.30-15.10 i Skeneholmssalen, Storgatan 24, Billesholm 1 Plats och tid, kl 13.30-15.10 i Skeneholmssalen, Storgatan 24, Billesholm ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare Tid och plats Justerade paragrafer

Läs mer