PROTOKOLL 6-05/06, fört vid styrelsemöte med Svenska Boxningsförbundet den 13 juni 2006 på förbundskansliet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL 6-05/06, fört vid styrelsemöte med Svenska Boxningsförbundet den 13 juni 2006 på förbundskansliet"

Transkript

1 PROTOKOLL 6-05/06, fört vid styrelsemöte med Svenska Boxningsförbundet den 13 juni 2006 på förbundskansliet Närvarande: Bettan Andersson ordförande Mats Kullström v. ordförande/skattmästare Leif Frimanson ledamot Terry Laitala ledamot Angelica Söderberg ledamot Övriga närvarande: Gunnar Ekman förbundsläkare Lennart Bernström sportchef Tommy Torstenson generalsekreterare Öppnande Ordförande Bettan Andersson förklarar sammanträdet öppnat. Med anledning av att SVT2 i Sportnytt den 9 juni sänt ett inslag som berör förbundets verksamhet behandlas detta översiktligt. Inslaget behandlar en anmälan som lämnats till RIN och avser styrelseledamoten Leif Frimanson. Bettan Andersson redogör för de frågor hon under eftermiddagen den 9 juni fått från SVTs reporter. Någon närmare upplysning om bakgrunden till frågorna har hon då inte erhållit varför de svar hon lämnat varit av principiell natur. Generalsekreteraren rapporterar att han med anledning av inslaget skrivit en PM till RF:s ordförande Karin Mattsson och RF:s idrottschef Mikael Santoft och redogjort för ärendet utifrån den information han erhållit i frågan. Vidare har han tillskrivit ansvarige utgivaren för Sportnytt och kritiserat inslaget utifrån de etiska regler som upprättats för press, radio och TV. Generalsekreteraren föreslår att styrelsen beslutar att inslaget anmäls till gransk-ningsnämnden för prövning om det strider mot de regler som gäller för Sveriges Television avseende saklighet och opartiskhet. BESLUT: Styrelsen beslutar i enlighet med framlagt förslag och uppdrar åt generalsekreteraren att lämna anmälan till granskningsnämnden. Leif Frimanson deltar inte i beslutet 61 Föredragningslista Föreslagen föredragningslista godkännes efter komplettering. 62 Protokolljustering; justeringsmän, uppföljning av beslut Föregående sammanträdens protokoll, 5-05/06 och 5B-05/06, godkännes efter följande justering i 5-05/06, 50.b: Mats Kullström påpekar att utlysande av extra årsmöte borde ha diskuterats i anslutning till att två ledamöter och en suppleant avsagt sig sina uppdrag. Att, jämte ordförande justera dagens protokoll utses Mats Kullström och Terry Laitala. Vid uppföljning av beslut i protokoll 5-06/07 noteras: 44.c: Leif Frimanson kontaktat samtliga SDF och anmodat dessa att uppmana samtliga föreningar att inkomma med tävlingsrapporter.

2 44.e: Bettan Andersson redogör för situationen angående mästarbälten. Mats Kullström föreslår att, med hänsyn till att vare sig föreningar eller bältesinnehavare uppvisat tillräckligt intresse för att hålla reda på var bältena befinner sig, eller borde befinna sig, tävling om mästarbälte läggs ned. BESLUT: Vid kommande säsongsstart skall inventering av bältena genomföras samt skall beslutet om nedläggning av projektet meddelas i cirkulär. Beslutet är enhälligt. 44.f: Tommy Torstenson rapporterar att RF meddelat att avtal träffats med ny leverantör av Förbundet on line och tillhörande hemsidor samt att information skall inhämtas om den eventuella påverkan detta kan få på vårt arbete med en ny hemsida. 44.g: Arbetsmateriel kommer att tillställas styrelsen i mitten av september från Mats Kullström och Angelica Söderberg. 44.i: Avseende ansvarsförsäkring för tävlingsläkare avvaktas information från medicinska kommitten. 63 VU-beslut Föreligger inga VU-beslut till behandling. 64 Bordlagda frågor Föreligger inga bordlagda frågor till behandling. 65 Skrivelser a/ Kaspar Sinabian, Stenhagens KK, har i brev till styrelsen anfört synpunkter och ställt frågor med anledning uttagningen av det lag som skall delta i EU-mästerskapen för damer på Sardinien. BESLUT: Ansvar för laguttagningar har delegerats till sportchefen och de förbundskaptener som usetts för respektive lagenhet. Styrelsen finner ej anledning att i detta fall göra någon annan bedömning. Till protkollet noteras att tävlingen genomförts på deltagarnas egen bekostnad. I anslutning till ärendets behandling föreslår generalsekreteraren att, då boxarnas inbördes ranking åberopats i detta ärende, ansvaret för ranking i fortsättningen lämnas till annan än berörda förbundskaptener. Förslaget bordlägges. b/ Hans Lindahl, Narva BK, har i brev till styrelsen påtalat att det tävlas för lite i Sverige samt att styrelsen tar initiativ till minst två, helst tre landskamper under hösten 2006 samt att dessa med fördel kan arrangeras i Brygghuset. BESLUT: Styrelsen delar Hans Lindahls uppfattning att det tävlas för lite. Styrelsen är dock inte helt övertygad om att detta skall lösas med att SBF åtar sig ett större ansvar för en utökad tävlingsverksamhet i Stockholm. Frågan bordlägges för behandling vid fastställande av verksamhetsplanen för kommande säsong. 66 Ekonomi Av lämnad rapport framgår att likviditetsförstärkning kan komma att bli nödvändig omedelbart i verksamhetsårsskiftet då den kommande säsongen inleds med kostnadskrävande tränings- och tävlingsverksamhet. Uppdras åt ordföranden och generalsekreteraren att hantera frågan. Av ordföranden och generalsekreteraren upprättat förslag till rambudget för verk-samhetsåret 2006/07 godkännes som underlag för upprättande av årsbudget. Uppdras åt sportchefen och generalsekreteraren att utarbeta budgetförslag för respektive ansvarsområden till kommande sammanträde.

3 67 Rapporter a/ Förbundskapten Lennart Bernström har till styrelsen lämnat skriftlig rapport för tiden 7 april - 5 juni samt planerad verksamhet till och med september BESLUT Rapporten godkännes. Rapporten bifogas originalprotkollet b/ Ordförande Bettan Andersson har till styrelsen lämnat skriftlig rapport för tiden 20 april - 6 juni 2006 samt särskild rapport från SM för herrseniorer april. Utöver detta rapporterar ordföranden att hon skrivit till samtliga ledamöter i riksdagens kulturutskott med anledning av utskottets sammanträde den 18 maj då betänkandet avseende lagförslaget om tillstånd för kampsportsmatcher skall fastställas. Vidare att hon varit i kontakt med RF med anledning av lagförslaget samt att hon skrivit en debattartikel för publicering i Aftonbladet inför riksdagens beslut om nämnda lag. Lagförslaget kommer att behandlas den 15 juni. BESLUT: Rapporterna godkännes Ordförandens rapporter bifogas originalprotokollet. c/ Diplomboxningskommitten. Terry Laitala rapporterar att han avser utarbeta ett formulär för inventering av föreningarnas diplomboxare samt genomföra en kartläggning av diplom-boxningsverksamheten. BESLUT Rapporten godkännes d/ Domarkommitten Domarkommittens protokoll av den 29 maj har tillställts styrelsen. Leif Frimanson rapporterar att i protokollets 38.c skall Leo Vainonen bytas ut mot Anders Andersson föranlett av att Vainonen efter protokollets upprättande lämnat återbud. Domarkommittens protokoll bifogas originalprotokollet. e/ Medicinska kommitten Gunnar Ekman rapporterar att han deltagit som tävlingsläkare vid EU-mästerskapen för damer på Sardinien. Ett bra arrangemang som genomförts utomhus och där Anna Ingman vunnit guld. Vidare rapporterar han att AIBA/EABA- med. com arbetar med ett förslag syftande till att tillåtna handbandage utökas till fem meter. Enkät kommer att distribueras. I övrig hänvisar Gunnar Ekman till medicinska kommittens protokoll från sammanträde den 21 april i Stockholm. BESLUT: Rapporten godkännes Medicinska kommittens protokoll bifogas originalprotokollet. f/ Utbildningskommitten Kommitteprotokoll av den 9 juni har tillställts styrelsen. Leif Frimanson föreslår att Utbildningskommitten övertar ansvaret även för domarutbildning och att domarkommittens ledamöter deltar som instruktörer. Utbildningskommittens protkoll bifogas originalprotokollet g/ Marknadsföringskommitten Mats Kullström arbetar fortsatt med avtal om utrustning och har gott hopp om att detta skall kunna resultera. Vidare avser han att skissa på ett projekterbjudande där kunden erbjuds ett utökat engagemang från vår sida och där eventuellt boxare kan komma att ingå. I anslutning till rapporten meddelar Bettan Andersson att hon varit i kontakt med föreningsledare med erfarenhet av området och då fått en positiv respons.

4 h/ Tävlingskommitten Redovisas under 68 Tävlingsverksamhet nedan. i/ Informationskommitten Angelica Söderberg rapporterar att hon arbetat, och lyckats, med att få ordförandens debattartikel placerad i Aftonbladet. k/ Handslagskommitten Bettan Andersson rapporterar att fördelningsarbetet kommer att inledas den 14 juni och föreslår vidare att VU lämnas i uppdrag att godkänna fördelningen efter att förslaget utarbetats. BESLUT: Uppdras åt VU att godkänna fördelning av handslagsmedel. Bettan Andersson rapporterar vidare att Handslagsseminarium kommer att hållas i januari 2007 i Örebro. l/ Tidningsgruppen Bettan Andersson rapporterar att hon tillsammans med Mats Kullström sammanträtt med Kjell Tuvemark och Olof Johansson den 8 juni i Göteborg och då diskuterat förutsättningarna för fortsatt utgivning av förbundstidningen från och med 1 januari Vid sammanträdet konstaterades att antalet prenumeranter inte förändrats sedan tidigare. För att tidningen fortsatt skall produceras måste därför kronor utöver gällande prenumerationer garanteras per år och den enda möjligheten att nå detta är att årsmötet föreslås besluta om en höjning av medlemsavgiften med motsvarande belopp och att denna avgiftsdel reserveras för tidningen. BESLUT: Årsmötet föreslås anta en höjning av årsavgiften enligt framlagt förslag. m/ Distriktsansvariga Kontakt med samtliga SDF genomförd enligt rapport under 62 ovan. o/ Prokommissionen Föreligger ingen rapport p/ Internationell rapport Bettan Andersson rapporterar att hon till sammans med Björn Rosengren skall delta i EABA:s kongress i Moskva juni Bettan Andersson redogör för de motioner som Björn Rosengren och hon utarbetat till AIBAs kongress Motionsförslagen godkännes. 68 Tävlingsverksamhet a/ Mats Kullström redogör för det sammanträde han tillsammans med general-sekreteraren haft med Torbjörn Hällström, Haninge BK, angående landskamp mot Finland i december Parterna enades om att tävlingen genomför som ett samarrangemang med gemensamt ansvar. Formellt avtal kommer att träffas efter det att Haninge BKs styrelse behandlat förslaget. Mats Kullström föreslår att styrelsen fattar besluta i enlighet med redogörelsen. BESLUT: Enligt Mats Kullströms förslag. b/ Bettan Andersson föreslår att landskamp arrangeras på Nalen det sista veckoslutet i januari 2007 och att landskamp mot Danmark arrangeras i Skåne under april månad Terry Laitala föreslår att landskampen kan arrangeras som dubbelkamp med en tävling i Skåne och en i

5 Danmark, dagarna efter varandra. BESLUT: Landskampsförslagen godkännes i princip och uppdras åt Bettan Andersson att kontakta Danmark angående dubbelkamp. c/ Uppdras åt kansliet att med Narva BK/Botkyrka BK fastställa tävlingsdagar för Ungdoms-SM. d/ Uppdras åt sportchefen att kontaka IK Ymer för genomförande av Diplom-SM 2007 och beslutas att föreningen tilldelas arrangemanget vid positivt svar. e/ Sportchef Lennart Bernström rapporterar att I19IF i Boden anmält intresse att arrangera senior- SM Då datum ännu ej kan fastställas i avvaktan på OS-kvalturneringarnas förläggning under våren 2008 tilldelas I19IF arrangemanget under förutsättning att föreningen kan acceptera att vänta med fastställande av tävlingsdatum och att föreningen är beredd att betala kronor för rätten att arrangera SM. Uppdras åt Lennart Bernström att ta erforderliga kontakter med föreningen. 69 Övriga frågor a/ Bettan Andersson väcker fråga om fastställanden av mål och inriktning för såväl sportslig verksamhet som sponsring. Mats Kullström understryker vikten av att fastställa konkreta mål för OS 2008 och 2012 för att en meningsfull uppföljning skall bli möjlig. Information om arbetet skall lämnas vid förmötet då det är viktigt att skapa del-aktighet för att arbetet skall kunna bedrivas långsiktigt. Uppdras åt Bettan Andersson, Mats Kullström och Lennart Bernström att arbeta vidare med frågan. b/ Årsmötet 2006 skall hållas den 14 oktober i Stockholm. Uppdras åt generalsekreteraren att till nästa sammanträde lämna förslag på sammanträdeslokal. Årsredovisning och verksamhetsberättelse utarbetas av Angelica Söderberg och Tommy Torstenson. Till nästa sammanträde utarbetas förslag till propositioner avseende ändring av åldersbestämmelser att sammanfalla med de internationella samt förslag till medlemsavgift för föreningarna. Med hänsyn till riksdagens beslut om tillståndsplikt för boxningsmatcher kan ytterligare stadge- och regelfrågor komma att bli föremål för översyn. c/ Bettan Andersson föreslår att utmärkelserna årets boxare utökas med årets damjunior. Vidare föreslås att utse årets diplomdistrikt och årets domare. BESLUT: Årets damjunior och årets diplomdistrikt skall utses. Beslut om årets domare bordlägges till nästa sammanträde. Uppdras åt Lennart Bernström att med SBI kontrollera hur årets tränare och mottagare av Fair play -priset skall utses. d/ Bettan Andersson föreslår att ansökan om RF:s förtjänsttecken skall lämnas för Björn Rosengren och Hans Widmark. BESLUT: Uppdras åt Bettan Andersson att kontrollera gällande kriterier samt bordlägga ärenden till kommande sammanträde. SBFs guldmedalj skall vid årsmötet utdelas till Olof Johansson och Leif Frimanson. e/ Förslag om åldersindelning för SM-start bordlägges i avvaktan på årsmötets beslut i frågan om tillämpning av internationella åldersbestämmelser. f/ Angelica Söderberg redogör översiktligt för RFs projekt Ideella ledare. Nulägesanalys påbörjas under hösten och eventuell projektstart beräknas till våren 2007.

6 g/ Första cirkulärutskick under hösten skall innehålla - information om övergång till e-post med uppmaning till de föreningar som fortsatt vill ha infomation per brev att meddela detta. - information om gällande regler för EEG-undersökning - PM för mästerskapsarrangörer. Av PM skall framgå att rum för domare skall tillhandahållas samt att vid mästerskapstävling skall tjänstgöra två läkare varav en skall ingå i/utses av medicinska kommitten. h/ Beslutas att kansliet hålles stängt för semester under tiden 26 juni - 23 juli. 70 Avslutning Ordförande Bettan Andersson förklarar sammanträdet avslutat. Stockholm som ovan Tommy Torstenson Generalsekreterare Justeras: Mats Kullström Bettan Andersson Ordförande Terry Laitala

PROTOKOLL 5-05/06, fört vid styrelsemöte med Svenska Boxningsförbundet den 4 april 2006 på förbundskansliet

PROTOKOLL 5-05/06, fört vid styrelsemöte med Svenska Boxningsförbundet den 4 april 2006 på förbundskansliet PROTOKOLL 5-05/06, fört vid styrelsemöte med Svenska Boxningsförbundet den 4 april 2006 på förbundskansliet Närvarande: Bettan Andersson ordförande Mats Kullström v. ordförande/skattmästare Leif Frimanson

Läs mer

PROTOKOLL 5-06/07, fört vid styrelsemöte med Svenska Boxningsförbundet den 27 mars 2007 på förbundskansliet.

PROTOKOLL 5-06/07, fört vid styrelsemöte med Svenska Boxningsförbundet den 27 mars 2007 på förbundskansliet. PROTOKOLL 5-06/07, fört vid styrelsemöte med Svenska Boxningsförbundet den 27 mars 2007 på förbundskansliet. Närvarande: Bettan Andersson ordförande Mats Kullström v.ordf/skattmästare Angelica Söderberg

Läs mer

PROTOKOLL 3-06/07, fört vid styrelsemöte med Svenska Boxningsförbundet den 12 december 2006 i Idrottens Hus.

PROTOKOLL 3-06/07, fört vid styrelsemöte med Svenska Boxningsförbundet den 12 december 2006 i Idrottens Hus. 3-2006/07 1 PROTOKOLL 3-06/07, fört vid styrelsemöte med Svenska Boxningsförbundet den 12 december 2006 i Idrottens Hus. Närvarande: Bettan Andersson ordförande Terry Laitala ledamot Angelica Söderberg

Läs mer

PROTOKOLL 3-05/06, fört vid styrelsemöte med Svenska Boxningsförbundet den 8 december 2005 på Hotel Foresta

PROTOKOLL 3-05/06, fört vid styrelsemöte med Svenska Boxningsförbundet den 8 december 2005 på Hotel Foresta PROTOKOLL 3-05/06, fört vid styrelsemöte med Svenska Boxningsförbundet den 8 december 2005 på Hotel Foresta Närvarande: Bettan Andersson ordförande Mats Kullström vice ordförande (ordf 27) Anders Holmberg

Läs mer

Protokoll nr 4 2001/ 03 fört vid sammanträde med SISU Idrottsutbildarnas förbundsstyrelse. Tid Fredag och lördag den 13 resp 14/10 2001 Plats Bosön

Protokoll nr 4 2001/ 03 fört vid sammanträde med SISU Idrottsutbildarnas förbundsstyrelse. Tid Fredag och lördag den 13 resp 14/10 2001 Plats Bosön Närvarande Förbundsstyrelsen Rolf Carlsson, förbundsordförande, Kerstin Rosén-Ljusenius, v.ordf, Jane Andersson, Annika Sylvén, Lars Edwinson, Leif Bolin, Ingegerd Lusensky (from 3), Jan Olofsson ( tom

Läs mer

SVENSKA BÅGSKYTTEFÖRBUNDETS normalstadgar för specialidrottsdistriktsförbund

SVENSKA BÅGSKYTTEFÖRBUNDETS normalstadgar för specialidrottsdistriktsförbund SVENSKA BÅGSKYTTEFÖRBUNDETS normalstadgar för specialidrottsdistriktsförbund STADGAR för ÖSTERGÖTLANDS BÅGSKYTTEFÖRBUND Antagna av styrelsen Den 4 mars 1992 Fastställda av årsmötet Den 4 mars 1992 Godkända

Läs mer

Protokoll nr / 03 fört vid sammanträde med SISU Idrottsutbildarnas förbundsstyrelse

Protokoll nr / 03 fört vid sammanträde med SISU Idrottsutbildarnas förbundsstyrelse Närvarande Förbundsstyrelsen Rolf Carlsson, förbundsordförande, Kerstin Rosén-Ljusenius, v.ordf, Jane Andersson, Pia Zätterström, Ingegerd Lusensky, Lars Tigerberg (tom 4), Lars Edwinson (tom 9), Leif

Läs mer

Håkan Stigzelius, generalsekreterare Per-Ola Lindell, valberedningen ( 09-12e) Gunnar Ekman, medicinska kommittén ( 09-12b medicinska kommittén)

Håkan Stigzelius, generalsekreterare Per-Ola Lindell, valberedningen ( 09-12e) Gunnar Ekman, medicinska kommittén ( 09-12b medicinska kommittén) Stockholm 2009-11-09 Protokoll 2 Närvarande: Patrick Wheeler, ordförande Åke Johansson, vice ordförande Ingrid Niklasson, skattmästare Jörgen Kalmendal, ledamot Marika Holm, ledamot ( 09-17) Lennart Bernström,

Läs mer

STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BADMINTONFÖRBUND

STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BADMINTONFÖRBUND STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BADMINTONFÖRBUND Godkänd av Svenska Badmintonförbundet _15_/ 8_ 1996. KAP. 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 UPPGIFTER Västergötlands Badmintonförbund (SDF) skall, enligt dessa stadgar

Läs mer

BÅGSKYTTEFÖRBUNDET MEMBER OF SVERIGES RIKSIDROTTSFÖRBUND AND FÉDERATION INTERNATIONALE DE TIR A L ARC

BÅGSKYTTEFÖRBUNDET MEMBER OF SVERIGES RIKSIDROTTSFÖRBUND AND FÉDERATION INTERNATIONALE DE TIR A L ARC Svenska Bågskytteförbundet Protokoll Fört vid Svenska Bågskytteförbundets förbundsstämma. Tid 2009-04-19 Plats Hotell Scandic, Södertälje Förbundsstämmans öppnande Förbundsordföranden, Berryl Arvehell,

Läs mer

Stadgar för Agronomförbundet

Stadgar för Agronomförbundet 1. Ändamål [STADGAR FÖR AGRONOMFÖRBUNDET] Antagna den 9 mars 2013 Stadgar för Agronomförbundet Medlemskap i Agronomförbundet tillkommer den som besitter agronomexamen eller som bedriver studier för att

Läs mer

Anmält förhinder Ingegerd Lusensky, Pia Zätterström, Lars Tigerberg, Karin Mattsson och Lars-Åke Lagrell.

Anmält förhinder Ingegerd Lusensky, Pia Zätterström, Lars Tigerberg, Karin Mattsson och Lars-Åke Lagrell. Protokoll nr 15 2001/ 03 fört vid sammanträde med SISU Idrottsutbildarnas förbundsstyrelse Tid Tisdagen den 8/ 4 Plats Idrottens Hus, Farsta Närvarande Förbundsstyrelsen Rolf Carlsson, Annika Sylvén (from

Läs mer

Protokoll 2. Stockholm 2010-11-15. SBF:s styrelsemöte måndagen den 15 november 2010.

Protokoll 2. Stockholm 2010-11-15. SBF:s styrelsemöte måndagen den 15 november 2010. Stockholm 2010-11-15 Protokoll 2 SBF:s styrelsemöte måndagen den 15 november 2010. Närvarande: Patrick Wheeler, ordförande Åke Johansson, vice ordförande Anders Holmberg, skattmästare Ingrid Niklasson,

Läs mer

Protokoll nr 3/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen på Steam Hotel, Västerås

Protokoll nr 3/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen på Steam Hotel, Västerås Protokoll nr 3/2019 22-33, fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen 2019-03-29 30 på Steam Hotel, Västerås Närvarande: Margareta Israelsson, ordförande Putte Eby Sussan Eriksson Åsa Llinares Norlin,

Läs mer

Proposition om upptagande av yrkesföreningen Sveriges Förening för Arbets- och Organisationspsykologer

Proposition om upptagande av yrkesföreningen Sveriges Förening för Arbets- och Organisationspsykologer Proposition om upptagande av yrkesföreningen Sveriges Förening för Arbets- och Organisationspsykologer 1 1 1 1 1 2 2 2 2 2 3 3 3 3 3 4 4 4 4 4 0 Förbundsstyrelsens proposition om upptagande av Sveriges

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 Plats: Telefon Datum: 2012-06-26 Tid: 19.30-23.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Thomas Nilsson, Jonny Svensson, Mattias

Läs mer

Tid Torsdag den 7 april 2005

Tid Torsdag den 7 april 2005 Närvarande Förbundsstyrelsen Rolf Carlsson, Kerstin Rosén, Pia Zätterström, Annika Sylvén, Solveig Lundström, Karin Mattsson from 5, Börje Sandgren, Leif Bolin, Jan Olofsson, Lars Edwinson from 3, och

Läs mer

Stockholms Spiritualistiska Förening

Stockholms Spiritualistiska Förening 1 Stockholms Spiritualistiska Förening STADGAR Slutligen fastställda på årsmötet den 28 april 1998. (Justerade enligt beslut på årsmötet den 20 april 2009.) (Justerade enligt beslut på årsmötet den 22

Läs mer

Protokoll 5 ( )

Protokoll 5 ( ) Protokoll 5 (2008-2009) Styrelsesammanträde för Svenska Boxningsförbundet 31 mars 2009, förbundskansliet i Stockholm. Närvarande: Bettan Andersson Terry Laitala Thomas Carlsson Angelica Söderberg Åke Johansson

Läs mer

Stadgar för SULF:s doktorandförening

Stadgar för SULF:s doktorandförening Stadgar för SULF:s doktorandförening Innehåll Stadgar för SULF:s doktorandförening... 1 Innehåll... 1 Stadgar för SULF:s doktorandförening... 2 Allmänna bestämmelser... 2 1 Ändamål... 2 2 Organisation...

Läs mer

Kent Johansson, 11-18a, 19-21

Kent Johansson, 11-18a, 19-21 FOLKBILDNINGSRÅDET Styrelsen PROTOKOLL 2007:5 Datum 15-16 maj 2007 Plats Steningevik konferens, Märsta Närvarande Torsten Friberg, ordförande ledamöter Marie Linder, vice ordförande, 11-18a, 19-21 Walter

Läs mer

Svenska Agilityklubben

Svenska Agilityklubben Svenska Agilityklubben 8-2014 2014-09-25 135-159 Protokoll från styrelsemöte via telefon med Svenska Agilityklubbens styrelse torsdag 25 september 2014. Närvarande Per-Inge Johansson ordförande Christianne

Läs mer

Protokoll 8 ( )

Protokoll 8 ( ) Protokoll 8 (2008-2009) Styrelsesammanträde för Svenska Boxningsförbundet 18 aug 2009, lokal Rosen i Idrottens hus, Stockholm. Närvarande: Bettan Andersson ordförande Terry Laitala vice ordförande Angelica

Läs mer

STADGAR FÖR SMÅLAND BLEKINGE BOWLINGFÖRBUND

STADGAR FÖR SMÅLAND BLEKINGE BOWLINGFÖRBUND STADGAR FÖR SMÅLAND BLEKINGE BOWLINGFÖRBUND Kap 1 Allmänna Bestämmelser 1 Uppgift Småland Blekinge Bowlingförbund (SDF) skall, enligt dessa stadgar och Svenska Bowlingförbundets stadgar, såsom Svenska

Läs mer

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL 1 STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL Reviderade 1974-03-14, 1975-03-05, 1982-02-25, 1994-05-09, 2004-03-04, 2005-03-15 1 BAKGRUND Ericsson Idrottsförening är en ideell idrottsförening,

Läs mer

Svenska Agilityklubben 10-2014

Svenska Agilityklubben 10-2014 Svenska Agilityklubben 10-2014 2014-12-07 185-210 Protokoll från styrelsemöte med Svenska Agilityklubbens styrelse söndag 7 december 2014 på SKKs kansli. Närvarande Per-Inge Johansson ordförande Christianne

Läs mer

Årsmöte 2014 på Albatross GK, Göteborg den 11 december 2014

Årsmöte 2014 på Albatross GK, Göteborg den 11 december 2014 Svensk Senior Golf Årsmöte 2014 på Albatross GK, Göteborg den 11 december 2014 Protokoll 1 Årsmötets öppnande Tf ordföranden Per Ljungberg hälsade medlemmarna hjärtligt välkomna och förklarade årsmöte

Läs mer

Stadgar för Gotlands Bowlingförbund Org.nr:

Stadgar för Gotlands Bowlingförbund Org.nr: Stadgar för Gotlands Bowlingförbund Org.nr: 834000-7874 Ändringen av stadgarna är beslutade på årsmötet 2015-05-28 KAP 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Uppgift Gotlands Bowlingförbund skall, enligt dessa stadgar

Läs mer

3 Grunderna för förvaltningen Samfälligheten ska förvaltas i enlighet med vad som vid bildandet bestämts om dess ändamål.

3 Grunderna för förvaltningen Samfälligheten ska förvaltas i enlighet med vad som vid bildandet bestämts om dess ändamål. STADGAR för Bärnstenens samfällighetsförening, bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltning ska gälla i den mån inte annat framgår av dessa stadgar.

Läs mer

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund.

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund. Årsmöte 2011-03-14 Protokoll fört vid Östergötlands Skyttesportsförbunds årsmöte måndagen den 14 mars 2011. Plats: Hemgården, Norrköping Totalt deltog 32 personer 1) Mötets öppnande Vice ordförande Roger

Läs mer

BÅGSKYTTEFÖRBUNDET MEMBER OF SVERIGES RIKSIDROTTSFÖRBUND AND WORLD ARCHERY

BÅGSKYTTEFÖRBUNDET MEMBER OF SVERIGES RIKSIDROTTSFÖRBUND AND WORLD ARCHERY Plats: Örebro Scandic Väst Datum: Fredagen den 19 lördagen den 20 april Tid: Start 16.00 Närvarande: Adjungerade ledamöter: Anmält förhinder: 13-25 Öppnande 13-26 Protokolljusterare Bo Palm, Peo Gunnars

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 2009-08-03 PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande

Läs mer

SÖDRA GÖTALANDS TYNGDLYFTNINGSFORBUND

SÖDRA GÖTALANDS TYNGDLYFTNINGSFORBUND Stadgar för SÖDRA GÖTALANDS TYNGDLYFTNINGSFORBUND Antagna vid årsmötet 2011-03-19 Revisionshistoria 1998-02-07 Första utgåvan antagna vid årsmötet 1998-02-07. 2011-03-19 Uppdaterad enligt beslut på årsmöte

Läs mer

STADGAR FÖR Sid 1/5 SPÅRVÄGENS BADMINTONFÖRENING

STADGAR FÖR Sid 1/5 SPÅRVÄGENS BADMINTONFÖRENING STADGAR FÖR Sid 1/5 SPÅRVÄGENS BADMINTONFÖRENING Stiftad den 29 maj 1991 och som har sin hemort i Stockholm. (Föreningen ursprungligen bildad som sektion den 8 december 1943) Stadgarna senast fastställda/ändrade

Läs mer

Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor

Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor 1 Namn Föreningens namn är Prostatacancerföreningen Viktor, en patientförening i Blekinge med registrerat säte i Karlskrona kommun. Patientföreningen är en ideell

Läs mer

SGVF styrelsemöte Göteborg den 20 oktober 2007

SGVF styrelsemöte Göteborg den 20 oktober 2007 SGVF styrelsemöte Göteborg den 20 oktober 2007 Omfattning 45-60 Beslutande Folke Andersson Karin Dahl Börje Hansson, deltog 45-57 Karin Ingelhag Ernst Larsson Christer Svensson, deltog 45-57 Jan-Erik Wettermark

Läs mer

STADGAR FÖR FLOTTANS MÄN GOTLAND FASTSTÄLLDA VID ÅRSMÖTET DEN 19 FEBRUARI 1994.

STADGAR FÖR FLOTTANS MÄN GOTLAND FASTSTÄLLDA VID ÅRSMÖTET DEN 19 FEBRUARI 1994. Sida 1 av 5 STADGAR FÖR FLOTTANS MÄN GOTLAND FASTSTÄLLDA VID ÅRSMÖTET DEN 19 FEBRUARI 1994. ÄNDAMÅL Flottans Män på Gotland är en lokalförening till Riksförbundet Flottans Män och omfattar Gotlands län.

Läs mer

Stadgar för ProLiv Kronoberg

Stadgar för ProLiv Kronoberg 2010-03-01 1 Stadgar för ProLiv Kronoberg 1. Namn Föreningens namn är ProLiv Kronoberg - patientföreningen för prostatacancer i Kronobergs län - med registrerat säte i Växjö kommun. Patientföreningen är

Läs mer

Föreningen består av de fysiska personer som har upptagits i föreningen som medlemmar.

Föreningen består av de fysiska personer som har upptagits i föreningen som medlemmar. fastställda den 14 september 2009 1 ! " Vår förening vill skapa en positiv idrottsmiljö, där såväl sociala som kulturella inslag är en naturlig del av verksamheten, där våra medlemmar utvecklas till självständiga

Läs mer

Protokoll Nr 11, , 2014

Protokoll Nr 11, , 2014 Protokoll från styrelsemöte i Svenska Jujutsufederationen Tid: 2014-11-22, kl. 14.00 2014-11-23, kl. 12.00. Plats: Scandic, Värnamo. Närvarande: Jesper Kedjevåg (ordförande), Nico Christoforidis (kassör),

Läs mer

Innehåll Föreningens namn Målsättning Säte Beslutande organ Firmateckning... 3

Innehåll Föreningens namn Målsättning Säte Beslutande organ Firmateckning... 3 Stadgar INNEHÅLL Innehåll... 2 1 Föreningens namn... 3 2 Målsättning... 3 3 Säte... 3 4 Beslutande organ... 3 5 Firmateckning... 3 6 Verksamhets- och räkenskapsår... 3 7 Stadgeändring... 3 8 Upplösning

Läs mer

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10.

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10. Edsvallaskolan Ekonomisk Förening Version B Stadgar Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 B 2015-04-23 Revidering och komplettering 6. och 10. vid styrelsemöte

Läs mer

Protokoll Nr 7, 83-101, 2014

Protokoll Nr 7, 83-101, 2014 Protokoll från styrelsemöte i Svenska Jujutsufederationen Tid: 2014-05-25, kl. 10.00-15.00. Plats: Färs och Frosta Sparbank Arena, Lund. Närvarande: Jesper Kedjevåg ordförande Nico Christoforidis kassör

Läs mer

Protokoll. Svenska Ölfrämjandet SÖ, styrelsen. Nr: 7 2010/2011. Tid: Lördagen den 11 december 2010, kl. 13.00 17.00

Protokoll. Svenska Ölfrämjandet SÖ, styrelsen. Nr: 7 2010/2011. Tid: Lördagen den 11 december 2010, kl. 13.00 17.00 Protokoll Svenska Ölfrämjandet SÖ, styrelsen Nr: 7 2010/2011 Tid: Lördagen den 11 december 2010, kl. 13.00 17.00 Ajournering: Matpaus kl. 15.10 15.35. Plats: Ölrepubliken, Kronhusgatan 2B, Göteborg. Ledamöter:

Läs mer

STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015

STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015 STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015 1. ÄNDAMÅL Svenska Motorvagnsklubben (SMoK) är en riksomfattande ideell förening. Dess huvudsyfte är att bevara kulturarvet i form av äldre svenska motorvagnar, och

Läs mer

Stadgar för Gymnastikförbundet Sydost

Stadgar för Gymnastikförbundet Sydost Stadgar för Gymnastikförbundet Sydost Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Uppgift Gymnastikförbundet Sydost skall, enligt dessa stadgar och Svenska Gymnastikförbundets stadgar, såsom Svenska Gymnastikförbundets

Läs mer

KIDS FUTURE

KIDS FUTURE STADGAR för KIDS FUTURE Beslutade i Stockholm den 11 maj 2016 1 FIRMA Föreningens firma är Kids Future. 2 ÄNDAMÅL Kids Future är en partipolitiskt och religiöst obunden, ideell förening som bedriver internationellt

Läs mer

143 Mötets öppnande Förbundsordförande Patrick Wheeler hälsade närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

143 Mötets öppnande Förbundsordförande Patrick Wheeler hälsade närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. Stockholm 2010-10-09 Protokoll 15 Protokoll fört under SBF:s styrelsemöte lördagen den 9 oktober 2010. Närvarande: Patrick Wheeler, ordförande Åke Johansson, vice ordförande Ingrid Niklasson, skattmästare

Läs mer

STADGAR. för SMÅLAND - BLEKINGE HANDBOLLFÖRBUND

STADGAR. för SMÅLAND - BLEKINGE HANDBOLLFÖRBUND STADGAR för SMÅLAND - BLEKINGE HANDBOLLFÖRBUND Antaget av Småland-Blekinge Handbollförbunds årsmöte 2009-06-15 KAPITEL 1 Allmänna bestämmelser Uppgift 1 Sammansättning 2 Verksamhetsområde 3 Stadgar 4 Beslutande

Läs mer

Protokoll nr 10/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen i Idrottens hus och Scandic hotel Skärholmen

Protokoll nr 10/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen i Idrottens hus och Scandic hotel Skärholmen Protokoll nr 10/2018 85-96, fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen 2018-12-07 08 i Idrottens hus och Scandic hotel Skärholmen Närvarande: Margareta Israelsson, ordförande Sussan Eriksson, inte 85-88,

Läs mer

Stadgar för IOD Fleet Sweden Antagna

Stadgar för IOD Fleet Sweden Antagna Kapitel 1 Allmänna bestämmelser Organisations 1 Tillhörighet IOD Fleet Sweden företräder Svenska IOD klassen. Säte: Tjörn Mål 2 Svenska IOD-Förbundet har till mål att: a) svara för klassens administration

Läs mer

Protokoll nr 9/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen på hotell Quality Hotel Winn, Haninge

Protokoll nr 9/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen på hotell Quality Hotel Winn, Haninge Protokoll nr 9/2017 97-109, fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen 2017-08-26 på hotell Quality Hotel Winn, Haninge Närvarande: Margareta Israelsson, ordförande Putte Eby Sussan Eriksson Lena-Marie

Läs mer

SGVF styrelsemöte i MunktellArenan i Eskilstuna den 1 december 2007

SGVF styrelsemöte i MunktellArenan i Eskilstuna den 1 december 2007 SGVF styrelsemöte i MunktellArenan i Eskilstuna den 1 december 2007 Omfattning 61-77 Beslutande Folke Andersson Karin Dahl 61-72 Börje Hansson Ernst Larsson Birger Fält Jan-Erik Wettermark Christer Svensson,

Läs mer

Förbundet omfattar de föreningar som är medlemmar i SAFF, och som har hemvist inom distriktets geografiska område.

Förbundet omfattar de föreningar som är medlemmar i SAFF, och som har hemvist inom distriktets geografiska område. Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Uppgift Södra Svenska Amerikansk FotbollsFörbund. nedan benämnt förbundet, skall, enligt dessa stadgar och Svenska Amerikansk Fotbollförbundets (SAFF) stadgar, såsom SAFFs

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Förslag till stadgar antogs av SULF/LiU vid årsmöte 2014-01-14 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse 2014-02-07. Innehåll Allmänna bestämmelser

Läs mer

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid En grupp människor med samma intresse samlas till ett möte för att bilda en förening. En provisorisk styrelse(interimsstyrelse) som kan bestå av tre personer

Läs mer

M-båtsförbundets årsmöte 2010

M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 (5) Protokoll 2010-11-28 M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 Årsmötet öppnades Förbundets ordförande Kristina Lundevall hälsade närvarande medlemmar välkomna till mötet. Erik Persson anmäler frågan om mässan

Läs mer

Samhällsbyggnadssektorns Etiska Råd

Samhällsbyggnadssektorns Etiska Råd STADGAR FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSSEKTORNS ETISKA RÅD Antagna vid konstituerande möte den 9 december 2008. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Samhällsbyggnadssektorns Etiska Råd ( Föreningen ) och är en

Läs mer

PROTOKOLL STY 14/2004 1(6) 2004-12-08. Tid 2004-12-04 kl 10.00-15.00 Plats Electrolux AB, S:t Göransgatan 143, Stockholm

PROTOKOLL STY 14/2004 1(6) 2004-12-08. Tid 2004-12-04 kl 10.00-15.00 Plats Electrolux AB, S:t Göransgatan 143, Stockholm PROTOKOLL STY 14/2004 1(6) PROTOKOLL STY 14/2004 Sammanträdesdata Tid 2004-12-04 kl 10.00-15.00 Plats Electrolux AB, S:t Göransgatan 143, Stockholm Närvarande Sture Fredell, ordförande Olle Bergman Bertil

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande av röstlängd

Läs mer

Östsvenska Taekwondoförbundet STADGAR

Östsvenska Taekwondoförbundet STADGAR Östsvenska Taekwondoförbundet STADGAR STADGAR FÖR ÖSTSVENSKA TAEKWONDOFÖRBUNDET KAP. 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Uppgift Östsvenska Taekwondoförbundet skall, enligt dessa stadgar och Svenska Taekwondoförbundets

Läs mer

Stadgar för Stureby SK

Stadgar för Stureby SK Stadgar för Stureby SK 1 Föreningen har till uppgift främja och genom sina medlemmar utöva allmän idrottslig verksamhet. För detta ändamål skall föreningen verka för idrottens bästa, välja ändamålsenliga

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Ändring av stadgarna antogs av SULF/GU:s årsmöte 2014-01-28 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX.) Allmänna bestämmelser 1 Ändamål

Läs mer

Årsmötet, som är föreningens högsta beslutande organ, hålls före utgången av april månad på tid och plats som styrelsen bestämmer.

Årsmötet, som är föreningens högsta beslutande organ, hålls före utgången av april månad på tid och plats som styrelsen bestämmer. 1. Ändamål. Föreningens målsättning är att erbjuda människor i alla åldrar möjlighet till ett varierat dansutbud inom scenisk dans av god kvalitet till en rimlig kostnad. En meningsfull fritid, där även

Läs mer

GMIC Sweden - Inspiring Sustainability

GMIC Sweden - Inspiring Sustainability GMIC Sweden - Inspiring Sustainability Stadgar för den näringsdrivande ideella föreningen GMIC Sweden 1 Namn Föreningens namn är GMIC Sweden. 2 Ändamål och verksamhetsområde Förening är en ideell icke

Läs mer

Att fastställa föredragningslistan för sammanträdet. 4 Bolagsstämma i Sveab Förbundsstyrelsen diskuterade den kommande bolagsstämman i Sveab.

Att fastställa föredragningslistan för sammanträdet. 4 Bolagsstämma i Sveab Förbundsstyrelsen diskuterade den kommande bolagsstämman i Sveab. Förbundsstyrelsen Protokoll nr 2/2016 2016-02-09 Tid: Tisdag 9 februari kl 19.00 Plats: Närvarande: Anmält förhinder: Telefonmöte Saffet Eraybar Susanne von Sydow Göran Karlsson Lena Tholse Klas Elm Ola

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte , kl. 18:00

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte , kl. 18:00 Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte 190121, kl. 18:00 Närvarande Ordinarie ledamöter Jan Gustavsson (JG) Torbjörn Håkansson (TH) Ida Lilja (IL) Birgitta Limnefelt Sundin

Läs mer

Södermanlands Pistolskyttekrets KRETSHANDBOK Dokument Skriven: Senast uppdaterad: Sid:1

Södermanlands Pistolskyttekrets KRETSHANDBOK Dokument Skriven: Senast uppdaterad: Sid:1 Skriven: 2003-04-12 Senast uppdaterad: 2010-04-06 Sid:1 STADGAR för SÖDERMANLANDS pistolskyttekrets, antagna vid årsmötet den 12 april 2003 och godkända av Svenska Pistolskytteförbundets styrelse den 20

Läs mer

FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Hotel Arlandastad , kl.09.00

FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Hotel Arlandastad , kl.09.00 FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Hotel Arlandastad 2014-09-14, kl.09.00 1 MÖTETS ÖPPNANDE Förbundsordförande Mats Tibbelin öppnade Svenska Badmintonförbundets sjuttiosjätte ordinarie årsmöte. 2 UPPROP OCH FULLMAKTSGRANSKNING

Läs mer

REGLEMENTE FÖR ÖSTRA SKÅNES HJÄLPMEDELSNÄMND

REGLEMENTE FÖR ÖSTRA SKÅNES HJÄLPMEDELSNÄMND A 15 KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING FÖR HÄSSLEHOLMS KOMMUN REGLEMENTE FÖR ÖSTRA SKÅNES HJÄLPMEDELSNÄMND Antaget av kommunfullmäktige i Hässleholm 2002-12-16, 226 Bromölla, Hässleholm, Kristianstad, Osby,

Läs mer

- STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA

- STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA - STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA BAKGRUND Svenska Karateförbund Västra (SKV) bildades som Specialdistriktsförbund (SDF) 2010-XX-XX mot bakgrund av att Svenska Karateförbundet vid Riksidrottsmötet

Läs mer

Protokoll årsmöte Svenska Poledanceförbundet 17 mars Dag och tid Onsdag den 13 februari klockan Fältöverstens samlingslokaler, Stockholm.

Protokoll årsmöte Svenska Poledanceförbundet 17 mars Dag och tid Onsdag den 13 februari klockan Fältöverstens samlingslokaler, Stockholm. Protokoll årsmöte Svenska Poledanceförbundet 17 mars 2013. Dag och tid Onsdag den 13 februari klockan 15.30. Plats Närvarande Återbud Fältöverstens samlingslokaler, Stockholm. Camilla Roa Cortés Daniel

Läs mer

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta Årsmöte 2014 Protokoll från årsmöte med Tyresö hembygdsförening torsdagen den 20 februari 2014 i Uddby gårdskafé. Närvarande: 51 medlemmar. 1. Mötet öppnas Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen

Läs mer

Protokoll Nr 9, , 2015

Protokoll Nr 9, , 2015 Datum: 27/10 2015 Tid: 21.30 23.20 Plats: Skype Närvarande: Jesper Kedjevåg (ordförande), Cicci Nyström (sekreterare), Nico Christoforidis (kassör), Isabelle Sarfati (ledamot), Sara Holm (ledamot), Hamid

Läs mer

Reglemente med gemensamma bestämmelser för styrelsen och nämnderna i Trelleborgs kommun

Reglemente med gemensamma bestämmelser för styrelsen och nämnderna i Trelleborgs kommun 1(5) Reglemente med gemensamma bestämmelser för styrelsen och nämnderna i Trelleborgs kommun Antaget av kommunfullmäktige den 24 november 2007, 276 Utöver vad i kommunal- och förvaltningslagen eller annan

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH Antagna 2008-04- 19 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. 1.2 Symbol

Läs mer

Protokoll nr fört vid Förbundsstyrelsens sammanträde den 3 september 2007, Hotell Concorde Montparnasse, Paris

Protokoll nr fört vid Förbundsstyrelsens sammanträde den 3 september 2007, Hotell Concorde Montparnasse, Paris Protokoll nr 3 2007-09 fört vid Förbundsstyrelsens sammanträde den 3 september 2007, Hotell Concorde Montparnasse, Paris Deltagande: Förhinder: Vid protokollet: FS ledamöter: Rolf Carlsson (Ordf.), Jane

Läs mer

Reglemente för överförmyndarnämnden

Reglemente för överförmyndarnämnden Utgiven av kommunledningskontoret Antagen av kommunfullmäktige 2018-06-11, 67 Reglemente för överförmyndarnämnden Ansvarsområde och uppgifter 1 Överförmyndarnämnden fullgör de uppgifter som ankommer på

Läs mer

Föreningen skall förvalta vägar och parkeringar i enlighet med grundprincipen: en fastighet en röst.

Föreningen skall förvalta vägar och parkeringar i enlighet med grundprincipen: en fastighet en röst. STADGAR Flakaskär Stannklubbens Fritidsstugeförening. Antagna vid ordinarie årsstämma 2009-07-25, reviderade 2015-05-04 1 FIRMA Föreningens firma är STANNKLUBBEN-FLAKASKÄRS FRITIDSSTUGEFÖRENING 2 SAMFÄLLIGHETER

Läs mer

STADGAR. Stora Rörs Intresseförening

STADGAR. Stora Rörs Intresseförening STADGAR för den ideella föreningen Stora Rörs Intresseförening med hemort i Stora Rör, Borgholm och Mörbylånga kommuner. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att ta till vara och

Läs mer

Stadgar Blodstenens Hyresgästförening Proposition

Stadgar Blodstenens Hyresgästförening Proposition Stadgar Blodstenens Hyresgästförening Proposition Kapitel 1. Allmänt 1.1 Medlemmar Hyresgästföreningen på Blodstensvägen (nedan kallad föreningen) är en förening öppen för de boende skrivna på Blodstensvägen

Läs mer

Stadgar. 1. Namn. 2. Ändamål. 3. Verksamhet

Stadgar. 1. Namn. 2. Ändamål. 3. Verksamhet 1. Namn Stadgar Föreningens namn är Träpatronerna, patientförening för prostatacancer med registrerat säte i Sundsvalls kommun. Föreningen bedriver sin verksamhet i Västernorrlands län. Patientföreningen

Läs mer

Protokoll fört vid Tibetanska Terriersällskapets årsmöte

Protokoll fört vid Tibetanska Terriersällskapets årsmöte Protokoll fört vid Tibetanska Terriersällskapets årsmöte 2016-03-05 Sjögestad motell, Vikingstad 1 Mötets öppnande Ordförande Janne Andersson öppnar mötet och hälsar alla hjärtligt välkomna. 2 Justering

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nämndrummet, 10:00-12:00. Sven Olof Larsson (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nämndrummet, 10:00-12:00. Sven Olof Larsson (S) VALNÄMNDEN Nämnd Plats och tid Utses att justera Nämndrummet, 10:00-12:00 Sven Olof Larsson (S) Justeringens plats och tid Rådhuset, 2018-04-11 klockan 09:00 Paragrafer 15-24 Underskrifter Kjell Pettersson

Läs mer

Tid Tisdagen den 5 oktober 2004

Tid Tisdagen den 5 oktober 2004 Närvarande Förbundsstyrelsen Rolf Carlsson, Kerstin Rosén, Pia Zätterström, Annika Sylvén, Karin Mattsson (tom 7), Lars Edwinson, Börje Sandgren, Jan Olofsson, Leif Bolin och Olle Kristenson, personalrepresentant.

Läs mer

STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BOWLINGFÖRBUND

STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BOWLINGFÖRBUND KAP 1: ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Uppgift Västergötlands Bowlingförbund (SDF) skall, enligt dessa stadgar och Svenska Bowlingförbundets stadgar, såsom Svenska Bowlingförbundets (SvBF) regionala organ arbeta

Läs mer

STADGAR STOCKHOLMS KONSTÅKNINGSFÖRBUND

STADGAR STOCKHOLMS KONSTÅKNINGSFÖRBUND STADGAR FÖR STOCKHOLMS KONSTÅKNINGSFÖRBUND Specialidrottsdistriktsförbund Konståkning Stockholms region KAPITEL 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 - UPPGIFT Stockholms Konståkningsförbund skall, enligt dessa stadgar

Läs mer

Stadgar. SULF:s Professorers Förening (SPF)

Stadgar. SULF:s Professorers Förening (SPF) Stadgar SULF:s Professorers Förening (SPF) Innehåll Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 3 2 Organisation 3 3 Regler för beslut och val 3 Ombudsmöte 4 Ombudsmöte 4 5 Ombudsmötets sammansättning 4 6 Närvarorätt

Läs mer

Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim.

Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim. Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim. STADGAR FÖR FÖRENINGEN BETANIAHEMMET 1 Föreningen är en ideell förening. Dess namn är Föreningen Betaniahemmet.

Läs mer

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20 Stadgar Villaägarna Göteborg Antagna vid årsmöte 2013-03-20 1 2 (6) ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1. Villaägarna Göteborg är en partipolitiskt obunden sammanslutning, ideell förening, av medlemmar i Villaägarnas

Läs mer

Swedish Showjumpers Owners Club (SSOC).

Swedish Showjumpers Owners Club (SSOC). STADGAR FÖR FÖRENINGEN Swedish Showjumpers Owners Club (SSOC). 1 Föreningens firma Föreningens firma är; Swedish Showjumpers Owners Club (SSOC) 2 Föreningens ändamål Föreningen är en sammanslutning för

Läs mer

2 Samfälligheter Föreningen förvaltar vägar och gator i Almby GA:19 samt gatubelysning ingående i Almby GA:20.

2 Samfälligheter Föreningen förvaltar vägar och gator i Almby GA:19 samt gatubelysning ingående i Almby GA:20. STADGAR Sammanträdesdatum 2006-06-12 Sammanträdesledare Per Askengren Ärende Stadgar för Dreve samfällighetsförening enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen

Läs mer

nr 7, 2007-08-18 och 19 2 Val av protokolljusterare för mötet Styrelsen beslutar att utse Olle Dahlin till protokolljusterare.

nr 7, 2007-08-18 och 19 2 Val av protokolljusterare för mötet Styrelsen beslutar att utse Olle Dahlin till protokolljusterare. PROTOKOLL nr 7, 2007-08-18 oh 19 Svenska Skidskytteförbundet Plats: Quality Hotel, Arlanda Närvarande: Björn Eriksson, Björn Lindblom, Marianne Nilsson, Ingemar Arwidson, Lage Woutilainen, Stefan Söderblom,

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben

Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben Organisation är en förutsättning för att en verksamhet ska fungera. En bra organisation är nödvändig för att nå bra resultat. I bland fungerar organisationen

Läs mer

Protokoll nr 12/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen i Idrottens hus, Stockholm

Protokoll nr 12/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen i Idrottens hus, Stockholm Protokoll nr 12/2017 131-144, fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen 2017-12-08 09 i Idrottens hus, Stockholm Närvarande: Margareta Israelsson, ordförande, fr.o.m. 135 Putte Eby, t.o.m. 138.2, inte

Läs mer

Arbetsordning för styrelsen BRF Färdknäppen 2 (reviderad )

Arbetsordning för styrelsen BRF Färdknäppen 2 (reviderad ) Arbetsordning för styrelsen BRF Färdknäppen 2 (reviderad 2010-06-12) Denna skrift ska sammanfatta styrelsens arbetsordning samt ansvars-och arbetsfördelning inom styrelsen och mellan styrelsen och övriga

Läs mer

EUROPA NOSTRA SVERIGE

EUROPA NOSTRA SVERIGE EUROPA NOSTRA SVERIGE Organisationen Europa Nostra (Vårt Europa), bildades 1963 i syfte att internationellt uppmärksamma och värna om det gemensamma europeiska kulturarvet. Europa Nostra är en paraplyorganisation

Läs mer

STADGAR. för Föreningen Svenska Sågverksmän. och Föreningen Svenska Sågverksmäns Fond

STADGAR. för Föreningen Svenska Sågverksmän. och Föreningen Svenska Sågverksmäns Fond STADGAR för Föreningen Svenska Sågverksmän och Föreningen Svenska Sågverksmäns Fond Reviderad juni 2009 STADGAR för FÖRENINGEN SVENSKA SÅGVERKSMÄN 1 Ändamål Föreningen har till ändamål: att att skapa ett

Läs mer

Förbundsstyrelsemöte i Hotel Scandic Continental, Stockholm den 23 april 2006

Förbundsstyrelsemöte i Hotel Scandic Continental, Stockholm den 23 april 2006 Förbundsstyrelsemöte i Hotel Scandic Continental, Stockholm den 23 april 2006 Omfattning 83-89 Beslutande Elisabeth Wahlström Calle Bengtsson Karin Dahl Birger Fält Börje Hansson Jan-Erik Wettermark Anmält

Läs mer