Reglemente med gemensamma bestämmelser för styrelsen och nämnderna i Trelleborgs kommun

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Reglemente med gemensamma bestämmelser för styrelsen och nämnderna i Trelleborgs kommun"

Transkript

1 1(5) Reglemente med gemensamma bestämmelser för styrelsen och nämnderna i Trelleborgs kommun Antaget av kommunfullmäktige den 24 november 2007, 276 Utöver vad i kommunal- och förvaltningslagen eller annan lagstiftning är stadgat vad som angetts i särskilt reglemente för kommunstyrelsen eller respektive nämnd, skall följande närmare föreskrifter gälla gemensamt för styrelsen och samtliga nämnder i Trelleborgs kommun. 1 Tidpunkt för sammanträdena Styrelsen och nämnderna bestämmer tid och plats för sina sammanträden. Efter förslag från ordföranden beslutar styrelsen och nämnderna årligen om en sammanträdesplan för de ordinarie sammanträdena. 2 Kallelse Ordföranden ansvarar för att kallelse utfärdas till sammanträdena. Kallelsen skall vara skriftlig och innehålla uppgift om tid och plats för sammanträdet. Kallelsen skall på lämpligt sätt tillställas varje ledamot och ersättare senast fem dagar före sammanträdesdagen. Kallelsen skall åtföljas av föredragningslista. Ordföranden bestämmer i vilken utsträckning handlingar som tillhör ett ärende på föredragningslistan skall bifogas kallelsen. I undantagsfall får kallelsen ske på annat sätt och med kortare kallelsetid. När varken ordförande eller vice ordförande kan kalla till sammanträde, skall den till levnadsåldern äldste ledamoten göra detta. 3 Ersättares tjänstgöring Är ledamot förhindrad att närvara vid sammanträde skall han underrätta styrelsens eller nämndens kansli i så god tid att ersättare kan kallas till tjänstgöring. Se 13 B om ersättares yttranderätt m.m. Trelleborg2000, v 1.0, Trelleborgs kommun Postadress: Trelleborg Telefon: Besöksadress: Rådhuset, Algatan 13 Fax: E-post: trelleborgs.kommun@trelleborg.se Fakturaadress: Box 173, Trelleborg Org.nr:

2 2 (5) 4 Om en ledamot är förhindrad att inställa sig till ett sammanträde eller att vidare delta i ett sammanträde skall en ersättare tjänstgöra i ledamotens ställe. Om ersättarna inte valts proportionellt, skall ersättarna tjänstgöra enligt den av fullmäktige mellan dem bestämda ordningen. En ersättare som har börjat tjänstgöra har dock alltid företräde oberoende av turordningen. En ersättare som avbryter tjänstgöringen på grund av jäv i ett ärende får åter tjänstgöra, sedan ärendet har handlagts. En ledamot som inställer sig under ett pågående sammanträde har rätt att tjänstgöra även om en ersättare har trätt in i ledamotens ställe. Ledamot får dock inte inträda i tjänstgöring under pågående handläggning av ett ärende. En ledamot som har avbrutit tjänstgöringen vid ett sammanträde på grund av något annat hinder än jäv får därefter under samma dag inte tjänstgöra vid sammanträdet. 5 Ersättare för ordföranden Om varken ordföranden eller vice ordföranden kan delta i ett helt sammanträde eller i en del av ett sammanträde tjänstgör som ordförande den som varit ledamot i styrelsen eller nämnden längst tid. Om flera ledamöter har lika lång tjänstgöringstid som ledamot, skall den äldste av dem tjänstgöra som ordförande. Om ordföranden eller vice ordföranden på grund av sjukdom eller av annat skäl är hindrad att fullgöra uppdraget för längre tid än en månad får styrelsen eller nämnden utse en annan ledamot att vara ersättare för ordföranden eller vice ordföranden. Ersättaren fullgör ordförandens eller vice ordförandens samtliga uppgifter. 6 Utskott Om styrelsen eller nämnden bestämmer att ett utskott skall finnas, skall styrelsen eller nämnden samtidigt för den tid som styrelsen eller nämnden bestämmer bland utskottets ledamöter välja en ordförande och en vice ordförande. Om ordföranden i utskottet på grund av sjukdom eller av annat skäl är förhindrad att fullgöra sitt uppdrag för längre tid än en månad får styrelsen eller nämnden utse en annan ledamot i utskottet att som ersättare för ordföranden fullgöra dennes uppgifter. 7 Utskottet sammanträder på dag och tid som utskottet bestämmer. Sammanträden skall också hållas när ordföranden anser att det behövs. Utskottet får handlägga ärenden bara när mer än hälften av ledamöterna är närvarande.

3 3 (5) 8 Närvarorätt Vid styrelsens eller nämndens sammanträde äger i den mån inte för särskilt fall annat beslutas av styrelsen eller nämnden dess chefstjänsteman närvara och har rätt att deltaga i överläggningarna. 9 Yrkanden och förslag När styrelsen eller nämnden har förklarat överläggningen i ett ärende avslutad går ordföranden igenom de yrkanden och förslag som har framställts under överläggningen och kontrollerar att de har uppfattats rätt. Ordföranden befäster genomgången med ett klubbslag. Därefter får inte något yrkande eller förslag ändras eller återtas, om inte styrelsen eller nämnden beslutar medge det enhälligt. Om ordförande anser att det behövs skall den ledamot som har framställt ett yrkande eller förslag avfatta det skriftligt. 10 Ledamots initiativrätt Ledamot i styrelsen eller nämnden får väcka ärenden genom skriftlig framställan eller muntlig anmälan vid sammanträde. 10 A Medborgarförslag Den som väckt ett ärende genom medborgarförslag har rätt att delta i överläggningarna i ärendet när beslut ska fattas i anledning av förslaget utom i de fall som anges i 6 kap. 19 a tredje stycket kommunallagen. Styrelsen/nämnden skall fortlöpande informera kommunfullmäktige om de beslut som har fattats i anledning av medborgarförslag. Styrelsen/nämnden skall två gånger per år redovisa de medborgarförslag som inte avgjorts inom ett år från det att förslagen väcktes i fullmäktige. Fullmäktige skall informeras om anledningen till att ärendena inte avgjorts och när beslut kan beräknas fattas. Redovisningen skall göras på fullmäktiges ordinarie sammanträde i april och oktober. 11 Deltagande i beslut En ledamot som avser att avstå från att delta i ett beslut skall anmäla detta till ordföranden, innan beslutet fattas. En ledamot som inte har gjort sådan anmälan anses ha deltagit i beslutet, om styrelsen eller nämnden fattar det med acklamation. 12 Omröstningar Omröstningarna genomförs så, att ledamöterna avger sina röster efter upprop. Uppropet sker enligt uppropslistan. Ordföranden avger alltid sin röst sist. Sedan omröstningen har avslutats, befäster ordföranden detta med ett klubbslag. Därefter får inte någon ledamot avge sin röst. Inte heller får någon ledamot ändra eller återta en avgiven röst efter klubbslaget.

4 4 (5) Om oenighet uppstår om resultatet av en öppen omröstning, skall en ny omröstning genomföras omedelbart. En valsedel som avlämnas vid en sluten omröstning skall uppta så många namn som valet avser samt vara omärkt, enkel och sluten. En valsedel är ogiltig 1. om den upptar namnet på någon som inte är valbar 2. om den upptar flera eller färre namn än det antal personer som skall väljas 3. om den upptar ett namn som inte klart utvisar vem som avses Det som sagts nu gäller inte vid val som sker med tillämpning av proportionellt valsätt. För sådana val finns särskilda föreskrifter i lag. 13 Reservation Om en ledamot har reserverat sig mot ett beslut och ledamoten vill motivera reservationen skall ledamoten göra det skriftligt. Motiveringen skall lämnas före den tidpunkt som har fastställts för justering av protokollet. 13 B Ersättares yttranderätt m.m. Ersättare som inte tjänstgör får delta i överläggningen men har inte rätt att få sin mening antecknad i protokollet. Ersättare som företräder parti som saknar av kommunfullmäktige vald ordinarie ledamot i nämnden eller styrelsen har dock rätt att på samma sätt som en ledamot ta initiativ ( 10) delta i överläggningen i överläggningarna framställa yrkanden och förslag och i ärendet där yrkande eller förslag framställt avge särskilt yttrande som skall läggas fram på samma sätt som en ledamots reservation ( 13) 14 Justering av protokollet Protokollet skall senast fjorton dagar efter sammanträdet justeras av ordföranden och minst två ledamöter som styrelsen eller nämnden varje gång utser bland de närvarande. Styrelsen eller nämnden kan besluta att en paragraf i protokollet skall justeras omedelbart. Paragrafen skall redovisas skriftligt innan styrelsen eller nämnden justerar den. 15 Undertecknande av handlingar Avtal, andra handlingar och skrivelser som beslutats av styrelsen eller nämnden skall undertecknas av ordföranden eller vid förfall för denne av vice ordförande och kontrasigneras av anställd som styrelsen eller nämnden bestämmer. I övrigt bestämmer styrelsen eller nämnden vem som skall underteckna handlingarna.

5 5 (5) 16 Delgivning Behörig att mottaga delgivning på styrelsens eller nämndens vägnar, är förutom ordföranden, styrelsens eller nämndens chefstjänsteman eller annan anställd som styrelsen eller nämnden bestämmer. 17 Personalfrågor Befogenhetsfördelningen mellan kommunstyrelsens och verksamhetsansvarig nämnd i personalfrågor framgår av särskilda riktlinjer, som antagits av kommunfullmäktige. 18 Registrering av handlingar Enligt offentlighets- och sekretesslagen* gäller att allmän handling som kommit in till eller upprättats hos en nämnd eller styrelse, skall registreras utan dröjsmål, om inte är uppenbart att den är av ringa betydelse för nämndens verksamhet. Med inkommande handlingar som i allmänhet bör kunna underlåtas registrering avses bl.a. cirkulär och reklamtryck, statistiska meddelanden, tidskrifter och kopior av andra myndigheters yttrande. Registrering bör även kunna underlåtas av anonyma skrifter och skrifter med meningslöst eller obegripligt innehåll som kommer in från enskilda. Beträffande handling som registreras skall av registret framgå datum, då handlingen kom in eller upprättats, diarienummer eller annan beteckning som åsatts handlingen, i förekommande fall från vem handlingen har kommit in eller till vem den har expedierats samt i korthet vad handlingen rör. * Justerad med anledning av ny lag. Ikraftträdande Detta reglemente gäller fr.o.m. den dag då kommunfullmäktiges beslut om antagande slutgiltigt vunnit laga kraft.

Kommunal Författningssamling

Kommunal Författningssamling Kommunal Författningssamling för Falköpings kommun KS 2016/36 003 KFS 2016:10 Reglemente för valnämnden Antagen av kommunfullmäktige den 21 mars 2016 Gäller från och med 1 april 2016 Utöver det som föreskrivs

Läs mer

REGLEMENTE FÖR ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN MED GEMENSAMMA BESTÄMMELSER FÖR STYRELSEN OCH SAMTLIGA NÄMNDER I TRELLEBORGS KOMMUN

REGLEMENTE FÖR ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN MED GEMENSAMMA BESTÄMMELSER FÖR STYRELSEN OCH SAMTLIGA NÄMNDER I TRELLEBORGS KOMMUN Trelleborg2000, v 1.0, 2008-09-16 1 (9) REGLEMENTE FÖR ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN MED GEMENSAMMA BESTÄMMELSER FÖR STYRELSEN OCH SAMTLIGA NÄMNDER I TRELLEBORGS KOMMUN Detta reglemente är beslutat av kommunfullmäktige

Läs mer

Regel. modell plan policy. program regel. riktlinje rutin strategi taxa. reglemente för valnämnden ... Beslutat av: Kommunfullmäktige

Regel. modell plan policy. program regel. riktlinje rutin strategi taxa. reglemente för valnämnden ... Beslutat av: Kommunfullmäktige modell plan policy Regel reglemente för valnämnden program regel riktlinje rutin strategi taxa............................ Beslutat av: Kommunfullmäktige Beslutandedatum: 2018-12-17 217 Ansvarig: Valansvarig

Läs mer

REGLEMENTE FÖR KRISLEDNINGSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR KRISLEDNINGSNÄMNDEN Reglemente 1 (8) Datum Diarienummer 2018-12-07 KS 2018/987 REGLEMENTE FÖR KRISLEDNINGSNÄMNDEN Detta reglemente är beslutat av kommunfullmäktige den 2018-12-07. Utöver det som föreskrivs om krisledningsnämnd

Läs mer

Skellefteå kommun (6) REGLEMENTE FÖR BARN- OCH GRUNDSKOLENÄMNDEN

Skellefteå kommun (6) REGLEMENTE FÖR BARN- OCH GRUNDSKOLENÄMNDEN Skellefteå kommun 2015-10-02 1 (6) REGLEMENTE FÖR BARN- OCH GRUNDSKOLENÄMNDEN 1 Nämnden fullgör kommunens uppgifter inom det offentliga skolväsendet för barn och ungdom inom verksamheterna förskola, fritidshem,

Läs mer

REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGS- OCH KULTURNÄMNDEN Antaget av: kommunfullmäktige 2019-06-24, 84 Gäller från: 2019-07-01 Ansvarig: Utbildningschef Revideras: Vid behov Ersätter: av kommunfullmäktige fastställt reglemente 2018-01-29, 4 REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGS-

Läs mer

REGLEMENTE FÖR BARN- OCH GRUNDSKOLENÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR BARN- OCH GRUNDSKOLENÄMNDEN Skellefteå kommun 2014-02-04 1 (6) REGLEMENTE FÖR BARN- OCH GRUNDSKOLENÄMNDEN 1 Nämnden fullgör kommunens uppgifter inom det offentliga skolväsendet för barn och ungdom inom verksamheterna förskola, fritidshem,

Läs mer

REGLEMENTE FÖR VERKSAMHETSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR VERKSAMHETSNÄMNDEN REGLEMENTE 1(7) REGLEMENTE FÖR VERKSAMHETSNÄMNDEN Utöver det som föreskrivs i kommunallagen och förvaltningslagen eller annan speciallagstiftning gäller bestämmelserna i detta reglemente. VERKSAMHETSNÄMNDENS

Läs mer

Reglemente. med föreskrifter om styrelsens och nämndernas arbetsformer Gäller fr.o.m Antagen av kommunfullmäktige

Reglemente. med föreskrifter om styrelsens och nämndernas arbetsformer Gäller fr.o.m Antagen av kommunfullmäktige Reglemente med föreskrifter om styrelsens och nämndernas arbetsformer Gäller fr.o.m. 2018-01-01 Antagen av kommunfullmäktige 2017-11-22 176 med föreskrifter om styrelsens och nämndernas arbetsformer Innehållsförteckning

Läs mer

REGLEMENTE FÖR VALNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR VALNÄMNDEN REGLEMENTE FÖR VALNÄMNDEN Gällande från den 1 januari 2015 Fastställt av kommunfullmäktige den 22 september 2014, 112 REGLEMENTE FÖR VALNÄMNDEN VALNÄMNDENS VERKSAMHETSOMRÅDE 1 Huvuduppgifter Valnämnden

Läs mer

ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING NR 8 REGLEMENTE FÖR BARN- OCH FAMILJENÄMNDEN

ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING NR 8 REGLEMENTE FÖR BARN- OCH FAMILJENÄMNDEN 1 ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING NR 8 REGLEMENTE FÖR BARN- OCH FAMILJENÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige 2006-11-27 Reviderat 2013-03-25 42, 2013-09-30 124 och 2014-12-15 176 Att gälla fr o m 2015-01-01

Läs mer

DALS-EDS KOMMUN REGLEMENTE. SOCIALNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige Senast reviderat , 117

DALS-EDS KOMMUN REGLEMENTE. SOCIALNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige Senast reviderat , 117 DALS-EDS KOMMUN REGLEMENTE SOCIALNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige 1997-12-11 Senast reviderat 2006-11-15, 117 Innehållsförteckning Sid Nämndens verksamhet 3 Nämndens arbetsformer Sammansättning 3 Ersättarnas

Läs mer

ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE Februari 1996

ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE Februari 1996 ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE Februari 1996 Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige i lag eller annan författning gäller bestämmelserna i denna arbetsordning. Antalet ledamöter 1 Fullmäktige

Läs mer

Socialnämnden utövar också ledningen av den kommunala hälso- och sjukvården samt svarar för sådan hälso- och sjukvård som erbjuds i särskilt boende

Socialnämnden utövar också ledningen av den kommunala hälso- och sjukvården samt svarar för sådan hälso- och sjukvård som erbjuds i särskilt boende F 1 REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige 1991-12-09, 276 Reviderat 1993-05-10, 128 Reviderat 1995-02-27, 44 Reviderat 1997-06-16, 158 Reviderat 1998-12-07, 265 Reviderat 1999-02-15,

Läs mer

Reglemente för individnämnden i Leksands kommun

Reglemente för individnämnden i Leksands kommun Reglemente för individnämnden i Leksands kommun Antaget av kommunfullmäktige 2013-06-10 69 Gäller från och med 2013-07-01 2 Reglemente för individnämnden i Leksands kommun fr.o.m. 2013-07-01 Antaget av

Läs mer

Bilaga KF 21/2010:2. Reglemente. Valnämnden. Gäller fr.o.m Antaget av kommunfullmäktige /2010:2

Bilaga KF 21/2010:2. Reglemente. Valnämnden. Gäller fr.o.m Antaget av kommunfullmäktige /2010:2 Bilaga KF 21/2010:2 Reglemente Valnämnden Gäller fr.o.m 2011-01-01 Antaget av kommunfullmäktige 2010-12-20 21/2010:2 Valnämnden Innehållsförteckning Valnämndens verksamhet... 1 Valnämndens arbetsformer...

Läs mer

Reglemente för Socialnämnden

Reglemente för Socialnämnden REGLEMENTE 1(6) Reglemente för Antagen av kommunfullmäktige 2006-12-11, 90 Dnr 2006.197 003 Gäller fr. o m 2007-01-01 Reviderad av kommunfullmäktige 2008-01-28 Nämndens uppgifter 1 Nämnden ansvarar för

Läs mer

REGLEMENTE FÖR VALNÄMNDEN I LERUMS KOMMUN

REGLEMENTE FÖR VALNÄMNDEN I LERUMS KOMMUN REGLEMENTE FÖR VALNÄMNDEN I LERUMS KOMMUN Typ av styrdokument Reglemente Datum för fastställande 2017-09-21 Beslutsinstans Kommunfullmäktige Datum för revidering 2018-12-31 Dokumentansvarig Administrativa

Läs mer

Arbetsordning för samfällda kyrkofullmäktige i Hästveda och Farstorps kyrkliga samfällighet

Arbetsordning för samfällda kyrkofullmäktige i Hästveda och Farstorps kyrkliga samfällighet Ordförande 1 Det år då ordinarie direkta kyrkoval ägt rum väljer de nyvalda kyrkofullmäktige bland ledamöterna en ordförande samt en vice ordförande (presidium). Presidiet väljs för samma tid som övriga

Läs mer

Utöver det som är föreskrivet om nämnder i kommunallagen eller annan författning, gäller bestämmelserna i detta reglemente.

Utöver det som är föreskrivet om nämnder i kommunallagen eller annan författning, gäller bestämmelserna i detta reglemente. Reglemente individnämnden Utöver det som är föreskrivet om nämnder i kommunallagen eller annan författning, gäller bestämmelserna i detta reglemente. Individnämndens uppgifter 1 Individnämnden fullgör

Läs mer

Reglemente för vård- och omsorgsnämnden

Reglemente för vård- och omsorgsnämnden 1(5) Gäller från och med den 1 januari 2011 Reglemente för vård- och omsorgsnämnden VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDENS VERKSAMHET Övergripande verksamhet 1 Vård- och omsorgsnämnden fullgör kommunens uppgifter vad

Läs mer

Reglemente. överförmyndarnämnden. för. Fastställt: Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen

Reglemente. överförmyndarnämnden. för. Fastställt: Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen Reglemente för överförmyndarnämnden Fastställt av: Kommunfullmäktige Fastställt: 2016-11-24 323 Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen Giltighetstid: från 1 januari 2017 tills vidare A: Överförmyndarnämndens

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 95:1

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 95:1 TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 95:1 Kf 116/1995 Dnr Ks 2012/132 Dnr 1995.348-102 REGLEMENTE FÖR VALBEREDNINGSNÄMNDEN I TOMELILLA KOMMUN Utöver vad som sägs i kommunallagen för nämnder

Läs mer

ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 44 REGLEMENTE FÖR NÄMNDEN FÖR ARBETE OCH FÖRSÖRJNING

ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 44 REGLEMENTE FÖR NÄMNDEN FÖR ARBETE OCH FÖRSÖRJNING 1 ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 44 REGLEMENTE FÖR NÄMNDEN FÖR ARBETE OCH FÖRSÖRJNING Antaget av kommunfullmäktige 2014-12-15, 175 Att gälla från och med 2015-01-01 Utöver vad i kommunallagen är

Läs mer

Reglemente för Myndighetsnämnden

Reglemente för Myndighetsnämnden Reglemente för Myndighetsnämnden Antaget av Kommunfullmäktige 2010-12-16 178 Inledning Enligt 6 kap 32 Kommunallagen ska fullmäktige utfärda reglementen med närmare föreskrifter om nämndernas verksamhet

Läs mer

Utöver det som föreskrivs om nämnden i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente.

Utöver det som föreskrivs om nämnden i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. 1 REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige 2008-05-26 Utöver det som föreskrivs om nämnden i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. SOCIALNÄMNDENS UPPGIFTER Uppgifter

Läs mer

REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGS- OCH KULTURNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige 2018-01-29 4 Gäller från: 2018-01-01 Ansvarig: Utbildningschef Revideras: Vid behov Ersätter: av kommunfullmäktige fastställt reglemente 2017-04-24, 42 REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGS-

Läs mer

ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE I GRÄSTORPS KOMMUN. Fastställd av kommunfullmäktige , 3 att gälla från och med

ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE I GRÄSTORPS KOMMUN. Fastställd av kommunfullmäktige , 3 att gälla från och med Dnr 48/2013 ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE I GRÄSTORPS KOMMUN Fastställd av kommunfullmäktige, 3 att gälla från och med 2014-10-15. Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige i lag eller annan

Läs mer

Reglemente med allmänna bestämmelser för Vingåker kommuns nämnder

Reglemente med allmänna bestämmelser för Vingåker kommuns nämnder Flik 3.2 Reglemente med allmänna bestämmelser för Vingåkers Flik 3.2 Reglemente med allmänna bestämmelser för Vingåker kommuns nämnder Allmänna uppgifter och bemyndiganden 2 Sammanträden 3 Ersättares tjänstgöring

Läs mer

Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente.

Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Reglemente Valnämnden Kommunfullmäktige 2018-11-22 143 Dnr KA 2018/000961 Sid 1/5 Reglemente för Valnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente.

Läs mer

Arbetsordning för Solna kommunfullmäktige

Arbetsordning för Solna kommunfullmäktige Arbetsordning för Solna kommunfullmäktige 2 (11) Antagen av kommunfullmäktige den 27 januari 1992, 1 Reviderad av kommunfullmäktige den 31 maj 1999, 100 den 18 februari 2002, 41 den 19 februari 2007, 5

Läs mer

Jävsnämndens reglemente

Jävsnämndens reglemente Jävsnämndens reglemente Styrdokument Styrdokument Dokumenttyp: Reglemente Beslutad av: Kommunfullmäktige 2010-08-28, 88 Dokumentansvarig: Kommunchefen Reviderad av: Kommunfullmäktige 2014-03-26 45 2 Innehållsförteckning

Läs mer

Utöver vad som föreskrivs om kommunfullmäktige i lag eller annan författning gäller bestämmelserna i denna arbetsordning.

Utöver vad som föreskrivs om kommunfullmäktige i lag eller annan författning gäller bestämmelserna i denna arbetsordning. SID 1 FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT Kf 42/17 Ändring 2017-02-20 Kf 125/17 Ändring 2017-06-12 Kf 167/17 Ändring 2017-10-02 ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE Utöver vad som föreskrivs om kommunfullmäktige

Läs mer

Arbetsordning för kommunfullmäktige

Arbetsordning för kommunfullmäktige Arbetsordning för kommunfullmäktige Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige i lag eller annan författning gäller bestämmelserna i denna arbetsordning. (Kapitel och paragrafhänvisningar under rubrikerna

Läs mer

regel modell plan policy program riktlinje rutin strategi taxa reglemente för interna myndighetsnämnden ... Beslutat av: Kommunfullmäktige

regel modell plan policy program riktlinje rutin strategi taxa reglemente för interna myndighetsnämnden ... Beslutat av: Kommunfullmäktige modell plan policy regel reglemente för interna myndighetsnämnden program riktlinje rutin strategi taxa............................ Beslutat av: Kommunfullmäktige Beslutandedatum: 2018-12-17 216 Ansvarig:

Läs mer

Reglemente för Valnämnden i Enköpings kommun

Reglemente för Valnämnden i Enköpings kommun Ärendenummer KS2017/239 VALN2016/2 Reglemente för Valnämnden i Enköpings kommun Dokumenttyp Beslutad av Gäller fr.om. Gäller t.om. Reglemente Kommunfullmäktige 2017-06-12 Tillsvidare Ersätter Gäller för

Läs mer

ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE I ESKILSTUNA KOMMUN

ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE I ESKILSTUNA KOMMUN ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE I ESKILSTUNA KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige den 19 december 1991, att gälla fr o m den 1 januari 1992. Ändring antagen av kommunfullmäktige den 26 augusti 1993,

Läs mer

LIDINGÖ STADS FÖRFATTNINGSSAMLING F 6 / 2017 REGLEMENTE FÖR OMSORGS- OCH SOCIALNÄMNDEN

LIDINGÖ STADS FÖRFATTNINGSSAMLING F 6 / 2017 REGLEMENTE FÖR OMSORGS- OCH SOCIALNÄMNDEN LIDINGÖ STADS FÖRFATTNINGSSAMLING F 6 / 2017 REGLEMENTE FÖR OMSORGS- OCH SOCIALNÄMNDEN antaget av kommunfullmäktige den 29 november 2016 och gällande från den 1 januari 2017 1 REGLEMENTE FÖR OMSORGS- OCH

Läs mer

Svedala Kommuns 4:22 Författningssamling 1(5)

Svedala Kommuns 4:22 Författningssamling 1(5) Författningssamling 1(5) Reglemente för valnämnden antaget av kommunfullmäktige 1992-09-09, 68, med ändring 2008-02-13, 17 Gäller från 1992-10-01 Utöver vad som föreskrivs om valnämnden i kommunallagen

Läs mer

ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 49 REGLEMENTE FÖR GYMNASIE- OCH VUXENUTBILDNINGSNÄMNDEN

ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 49 REGLEMENTE FÖR GYMNASIE- OCH VUXENUTBILDNINGSNÄMNDEN 1 ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 49 REGLEMENTE FÖR GYMNASIE- OCH VUXENUTBILDNINGSNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige 2010-11-08, 94. Reviderat 2013-04-29 55, 2013-09-30 125 och 2014-11-24 153 Att

Läs mer

Arbetsordning för kommunfullmäktige

Arbetsordning för kommunfullmäktige Arbetsordning för kommunfullmäktige Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige i lag eller annan författning gäller bestämmelser i denna arbetsordning Antalet ledamöter 1 Fullmäktige har 45 ledamöter.

Läs mer

Reglemente. valnämnden. för. Fastställt: Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen

Reglemente. valnämnden. för. Fastställt: Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen Reglemente för valnämnden Fastställt av: Kommunfullmäktige Fastställt: 2016-11-24 323 Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen Giltighetstid: från 1 januari 2017 tills vidare A: Valnämndens verksamhet

Läs mer

Svedala Kommuns 4:23 Författningssamling 1(5)

Svedala Kommuns 4:23 Författningssamling 1(5) Författningssamling 1(5) Reglemente för överförmyndarnämnd antaget av kommunfullmäktige 1993-01-13, 2 Gäller från 1993-02-01 Utöver vad som föreskrivs om överförmyndarnämnden i kommunallagen och i övrig

Läs mer

ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE I ORSA KOMMUN

ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE I ORSA KOMMUN ORSA KOMMUN Sidan 1 (11) ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE I ORSA KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2012-03-26, 21, att gälla från och med 2012-05-01. Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige

Läs mer

Reglemente. Socialnämnden. Mariestad. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad

Reglemente. Socialnämnden. Mariestad. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad Reglemente Socialnämnden Mariestad Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2012-01-30 (Reviderat i socialnämnden 2014-08-19 och komplettering 2015-01-13) Datum: 2012-01-13 Dnr: SN 2011/0062-700 Sida: 2

Läs mer

REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Jokkmokks kommun Dnr 2007:421 003 REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Utöver vad som föreskrivits i särskilda författningar och i kommunallagen om nämnd gäller bestämmelserna i detta reglemente.

Läs mer

Utöver vad som stadgas för kommunal nämnd i kommunallagen gäller för konsumentnämnden bestämmelserna i detta reglemente.

Utöver vad som stadgas för kommunal nämnd i kommunallagen gäller för konsumentnämnden bestämmelserna i detta reglemente. 1 (5) REGLEMENTE FÖR KONSUMENTNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige 1991-12-16, 322 Reviderat 1996-03-25, 39, 2001-02-26 24. Utöver vad som stadgas för kommunal nämnd i kommunallagen gäller för konsumentnämnden

Läs mer

Reglemente för Socialnämnden

Reglemente för Socialnämnden Reglemente för Socialnämnden Antaget av Kommunfullmäktige 2013-11-21 180 Inledning Enligt 6 kap. 32 Kommunallagen ska fullmäktige utfärda reglementen med närmare föreskrifter om nämndernas verksamhet och

Läs mer

Reglemente för miljö- och byggnadsnämnd

Reglemente för miljö- och byggnadsnämnd Reglemente för miljö- och byggnadsnämnd antagen i kf 2006-12-28 153 reviderad i kf 2011-02-03 15 Utöver det som föreskrivs om nämnder i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Miljö och

Läs mer

Laholms kommuns författningssamling 3.8

Laholms kommuns författningssamling 3.8 Laholms kommuns författningssamling 3.8 Reglemente för socialnämnden; antaget av kommunfullmäktige den 16 december 2014, 196 1, med ändring den 28 april 2015, 68 2, den 29 september 2015, 119 3, den 28

Läs mer

Reglemente för överförmyndarnämnden

Reglemente för överförmyndarnämnden Utgiven av kommunledningskontoret Antagen av kommunfullmäktige 2018-06-11, 67 Reglemente för överförmyndarnämnden Ansvarsområde och uppgifter 1 Överförmyndarnämnden fullgör de uppgifter som ankommer på

Läs mer

Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige i lag eller annan författning gäller bestämmelserna i denna arbetsordning.

Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige i lag eller annan författning gäller bestämmelserna i denna arbetsordning. 1 ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige i lag eller annan författning gäller bestämmelserna i denna arbetsordning. Antalet ledamöter (5 kap 1-3 ) 1 Fullmäktige

Läs mer

Kommunal Författningssamling

Kommunal Författningssamling Kommunal Författningssamling för Falköpings kommun KS 2016/37 003 KFS 2016:05 Reglemente för kompetens- och arbetslivsnämnden Antagen av kommunfullmäktige 21 mars 2016 Gäller från och med 1 april 2016

Läs mer

Reglemente. socialnämnden. för. Fastställt: Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen

Reglemente. socialnämnden. för. Fastställt: Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen Reglemente för socialnämnden Fastställt av: Kommunfullmäktige Fastställt: 2016-11-24 323 Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen Giltighetstid: från 1 januari 2017 tills vidare A: Socialnämndens

Läs mer

REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN 1 REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige: 60/2015-06-22 Utöver vad som föreskrivs i kommunallagen för nämnder och dess verksamhet gäller bestämmelserna i detta reglemente. UTBILDNINGSNÄMNDENS

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN I HAMMARÖ KOMMUN

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN I HAMMARÖ KOMMUN Antaget av kommunfullmäktige 2002-12-03, 18 Reviderad enl. kommunfullmäktige 76/2005 (bostadsanpassningsbidrag) Reviderad enl. kommunfullmäktige 92/2007 (flyktingfrågor m m) REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN

Läs mer

REGLEMENTE FÖR OMSORGSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR OMSORGSNÄMNDEN U T G I V E N A V K O M M U N K A N S L I E T Nr 2.6 Sid 1 (7) Dnr Gäller fr. o. m. Antagen 2011/64 2011-05-17 Kf 2011-05-09 45 2014/331 2015-01-01 Kf 2014-12-15 142 REGLEMENTE FÖR OMSORGSNÄMNDEN Sid 2

Läs mer

Reglemente för omsorgsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente.

Reglemente för omsorgsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Reglemente Omsorgsnämnden Kommunfullmäktige 2018-11-22 140 Dnr KA 2018/000958 Sid 1/7 Reglemente för omsorgsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta

Läs mer

Reglemente för Valnämnden - Ragunda kommun

Reglemente för Valnämnden - Ragunda kommun Utfärdad Kf, 20150429, 37 2015/225 003 20150429 1 Reglemente för Valnämnden - Ragunda kommun ALLMÄNNA UPPGIFTER 1 Valnämnden ansvarar på kommunal nivå för - genomförande av val till riksdag, kommunfullmäktige

Läs mer

Arbetsordning. för kommunfullmäktige

Arbetsordning. för kommunfullmäktige 1(11) Dnr: 2014/ 303 dpl 101 Arbetsordning för kommunfullmäktige Beslutad av kommunfullmäktige 2014-12-08 99 2(11) ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE I HAMMARÖ KOMMUN Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige

Läs mer

Reglemente för vård- och omsorgsnämnden

Reglemente för vård- och omsorgsnämnden KARLSTADS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (4) Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2018-06-19 Ersätter: 2017-03-01 Gäller fr o m: 2018-07-01 Reglemente för vård- och omsorgsnämnden Utöver det som

Läs mer

Reglemente för gymnasienämnd Lapplands gymnasium

Reglemente för gymnasienämnd Lapplands gymnasium Reglemente för gymnasienämnd Lapplands gymnasium Antaget av direktionen för Lapplands kommunalförbund 2009-06-22, 33 Verksamhetsområde 1 Gymnasienämnden för Lapplands gymnasium fullgör Gällivare, Jokkmokks,

Läs mer

Reglemente för barn- och utbildningsnämnden

Reglemente för barn- och utbildningsnämnden Reglemente för barn- och utbildningsnämnden Antaget av kommunfullmäktige den 14 oktober 2015, 139 Reglementet gäller från och med 1 november 2015. 0 Uppdrag och verksamhet 1 Barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE

ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE 2018-02-12 ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE Arbetsordning för kommunfullmäktige Dnr: KS 2018-67 Typ av dokument: Arbetsordning Handläggare: Linda Ökvist, kommunsekreterare Antagen av: Kommunfullmäktige

Läs mer

Arbetsordning för kommunfullmäktige

Arbetsordning för kommunfullmäktige Arbetsordning för kommunfullmäktige Allmänt 1 Utöver det som föreskrivs om Kommunfullmäktige i lag eller annan författning gäller bestämmelserna i denna arbetsordning. Antalet ledamöter 2 Kommunfullmäktige

Läs mer

Kommunfullmäktiges arbetsordning

Kommunfullmäktiges arbetsordning Kommunfullmäktiges arbetsordning Dokumentets namn Kommunfullmäktiges arbetsordning Diarienr KS 2018/439 Dokumenttyp Fastställd av Kommunfullmäktige Datum och 2018-10-22 162 paragraf Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

Reglemente. socialnämnden. för. Fastställt: Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen

Reglemente. socialnämnden. för. Fastställt: Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen Reglemente för socialnämnden Fastställt av: Kommunfullmäktige Fastställt: 2015-12-10 237 Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen Giltighetstid: tills vidare A: Socialnämndens verksamhet Verksamhetsområde

Läs mer

REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN. Antagen av Kf 5/2005 Reviderat av Kf 233/2015 Gäller fr o m

REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN. Antagen av Kf 5/2005 Reviderat av Kf 233/2015 Gäller fr o m LINDESBERGS KOMMUN Författningssamling REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Antagen av Kf 5/2005 Reviderat av Kf 233/2015 Gäller fr o m 2016-01-01 1 Barn- och utbildningsnämndens verksamhet Barn-

Läs mer

Arbetsordning för Laxå kommunfullmäktige

Arbetsordning för Laxå kommunfullmäktige Arbetsordning för Laxå kommunfullmäktige Antagen av kommunfullmäktige 12 december 2017, 183 Utöver det som föreskrivs om fullmäktige i lag eller annan författning gäller bestämmelserna i denna arbetsordning.

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Kf 96/ Sn 13 1 Kf 71/ ändring Kf 36/ ändring

FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Kf 96/ Sn 13 1 Kf 71/ ändring Kf 36/ ändring FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Kf 96/94 1995-01-01 Sn 13 1 Kf 71/06 2006-08-28 ändring Kf 36/11 2011-04-13 ändring REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Utöver vad som föreskrivs om nämnder i kommunallagen

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING FÖR FALKÖPINGS KOMMUN KS 2015/628 003 KFS 2016:02 Reglemente för barn- och utbildningsnämnden Antagen av kommunfullmäktige den 21 mars 2016 Gäller från och med 1 april 2016

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 003.2

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 003.2 Bromölla kommun KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 003.2 Antagen/Senast ändrad Gäller från Dnr Kf 2010-04-26 37 2011-01-01 2010/224-001 Kf 2018-09-24 122 2018-10-15 2018/541 ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens reglemente

Barn- och utbildningsnämndens reglemente Antal sidor 12 Barn- och utbildningsnämndens reglemente Antagen av, datum och Kommunfullmäktige, 1992 08 27 140 Reviderad, datum och Revideringen avser KF 1993 04 29 68 Personalfrågor KF 1994 12 15 181

Läs mer

Antaget av kommunfullmäktige , 321 Reviderat , 193, , , ,

Antaget av kommunfullmäktige , 321 Reviderat , 193, , , , 1 (5) REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige 1991-12-16, 321 Reviderat 1993-09-27, 193, 1998-11-23 141, 2001-02-26 24, 2009-08-31 136, 2011-03-28 56 Utöver vad som föreskrives i kommunallagen

Läs mer

arbetsmarknadsnämnden

arbetsmarknadsnämnden Reglemente för arbetsmarknadsnämnden Fastställt av: Kommunfullmäktige Fastställt: 2014-12-11 238 Ansvar för revidering: kommunledningsförvaltningen Giltighetstid: tills vidare A: Arbetsmarknadsnämndens

Läs mer

I vallagen finns det bestämmelser om antalet ersättare.

I vallagen finns det bestämmelser om antalet ersättare. Arbetsordning för Kommunfullmäktige i Örebro antagen av kommunfullmäktige 18 december 1991, reviderad den 26 maj 1993, 20 april 1994, 19 juni 1996, 8 februari 2001, 21 maj 2014 och den 28 februari 2018.

Läs mer

Reglemente. Valnämnden. Mariestad. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad

Reglemente. Valnämnden. Mariestad. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad Reglemente Valnämnden Mariestad Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 1997-05-26 Datum: 2012-01-24 Dnr: Sida: 2 (5) Reglemente för valnämnden Kommunfullmäktiges beslut 55/97. Utöver det som föreskrivs

Läs mer

Reglemente för Barn- och Bildningsnämnden

Reglemente för Barn- och Bildningsnämnden REGLEMENTE 1(6) Reglemente för Antaget av kommunfullmäktige 2006-12-11 91 Dnr 2006.196 003 Gäller fr. o m 2007-01-01 Reviderad av kommunfullmäktige 2008-01-28 Nämndens uppgifter 1 Nämnden ansvarar för

Läs mer

Älvsbyns kommuns Arbetsordning för kommunfullmäktige

Älvsbyns kommuns Arbetsordning för kommunfullmäktige 1(10) STYRDOKUMENT DATUM 2009-10-19 Älvsbyns kommuns Arbetsordning för kommunfullmäktige Detta dokument ersätter Arbetsordning för kommunfullmäktige med senaste ändring 2007-11-26. Utöver det som föreskrivs

Läs mer

NYKVARNS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING

NYKVARNS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING Reglemente för Utbildningsnämnden Antagen av kommunfullmäktige den 14 oktober 2010 Ändringar införda till och med KF, 58/2011 Innehållsförteckning 1 Nämndens ansvarsområde... 2 2 Nämndens ansvar och rapporteringsskyldighet...

Läs mer

Reglemente för valnämnden

Reglemente för valnämnden Dnr 2016/269/003, Id 51286 Reglemente för valnämnden Antaget av kommunfullmäktige 2016-06-27, KF 170 2 3 INNEHÅLL VALNÄMNDENS UPPGIFTER 4 Sakområden 4 Processbehörighet 4 Rätt att ingå avtal 4 Rätt att

Läs mer

REGLEMENTE FÖR BYGGNADSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR BYGGNADSNÄMNDEN U T G I V E N A V K O M M U N K A N S L I E T Nr 2.5 Sid 1 (7) Dnr Gäller fr. o. m. Antagen 2014/337 2018/321 2015-01-01 2019-01-01 Kf 2014-12-15 144 Kf 2018-11-26 155 REGLEMENTE FÖR BYGGNADSNÄMNDEN Nr

Läs mer

Arbetsordning för kommunfullmäktige i Gullspångs kommun

Arbetsordning för kommunfullmäktige i Gullspångs kommun Arbetsordning för kommunfullmäktige i Gullspångs kommun Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-15, 255 Dnr: KS 2014/740 Första gången antagen av kf 1992-01-01 Kommunledningskontoret Torggatan 19, Box 80

Läs mer

REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN GULLSPÅNG KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2016-10-31, KF 166 Dnr: KS 2015/90 Kommunledningskontoret Torggatan 19, Box 80 548 22 HOVA Tel: 0506-360 00 www.gullspang.se

Läs mer

Överförmyndarnämndens reglemente

Överförmyndarnämndens reglemente Överförmyndarnämndens reglemente Styrdokument Styrdokument Dokumenttyp: Reglemente Beslutad av: Kommunfullmäktige 2005-03-30, 20 Dokumentansvarig: Kommunchefen Reviderad av: Kommunfullmäktige 2007-01-31,

Läs mer

Arbetsordning för kommunfullmäktige

Arbetsordning för kommunfullmäktige 1 (14) Typ: Arbetsordning Giltighetstid: Tills vidare Version: 2.1 Fastställd: KF 2015-09-16, 87 Reviderad: KF 2018-06-13, 42 Uppdateras: Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige i lag eller annan

Läs mer

U T G I V E N A V K O M M U N K A N S L I E T Nr 1.1 Sid 1(12) ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE

U T G I V E N A V K O M M U N K A N S L I E T Nr 1.1 Sid 1(12) ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE U T G I V E N A V K O M M U N K A N S L I E T Nr 1.1 Sid 1(12) Dnr Gäller fr. o. m. Antagen 2014/288 2018/11 2014-11-03 2018-01-29 Kf 2014-11-03 96 Kf 2018-01-29 14 ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSAMLING 1 (6) REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSAMLING 1 (6) REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSAMLING 1 (6) Ersätter KFS 2009:33 2016:12 REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN NÄMNDENS ÖVERGRIPANDE UPPGIFTER 1 Nämnden fullgör kommunens uppgifter inom socialtjänsten (socialtjänstlagen,

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1 Reglemente för valnämnden Antaget av fullmäktige 2010-06-09, 44 att gälla från och med 2011-01-01 Reviderat av fullmäktige 2015-05-07, 48. Dnr 2015/0104 KS.022 1 Verksamhetsområde Nämnden fullgör de

Läs mer

REGLEMENTE FÖR KRISLEDNINGSNÄMND Antaget av kommunfullmäktige , 63. På krisledningsnämnden ankommer NÄMNDENS ÖVRIGA VERKSAMHETER

REGLEMENTE FÖR KRISLEDNINGSNÄMND Antaget av kommunfullmäktige , 63. På krisledningsnämnden ankommer NÄMNDENS ÖVRIGA VERKSAMHETER 1 (5) REGLEMENTE FÖR KRISLEDNINGSNÄMND Antaget av kommunfullmäktige 2008-08-27, 63 NÄMNDENS UPPGIFTER 1 Krisledningsnämnden har till uppgift att utöva den ledningsfunktion som enligt lag ankommer på kommunen

Läs mer

Reglemente för arbetsmarknads- och socialnämnden

Reglemente för arbetsmarknads- och socialnämnden KARLSTADS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5) Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2017-02-16 Ersätter: 2014-12-18 Gäller fr o m: 2017-03-01 Reglemente för arbetsmarknads- och socialnämnden Utöver

Läs mer

Reglemente för kommunstyrelsens och nämndernas gemensamma bestämmelser och arbetsformer

Reglemente för kommunstyrelsens och nämndernas gemensamma bestämmelser och arbetsformer Reglemente för kommunstyrelsens och nämndernas gemensamma bestämmelser och arbetsformer Antaget av kommunfullmäktige 2015-05-28, 39 Gäller fr o m 2015-07-01 Styrelsens och nämndernas gemensamma bestämmelser

Läs mer

Socialnämnden är personuppgiftsansvarig för behandling av personuppgifter enligt personuppgiftslagen.

Socialnämnden är personuppgiftsansvarig för behandling av personuppgifter enligt personuppgiftslagen. REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Fastställt av kommunfullmäktige 2013-12-16 263 SOCIALNÄMNDENS UPPGIFTER 1 Socialnämnden fullgör kommunens uppgifter inom socialtjänsten och vad som i lag sägs om socialnämnd.

Läs mer

ARBETSORDNING för Kommunfullmäktige Knivsta kommun

ARBETSORDNING för Kommunfullmäktige Knivsta kommun ARBETSORDNING för Kommunfullmäktige Knivsta kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2012-10-25 167 Utöver det som föreskrivs om fullmäktige i lag eller annan författning gäller bestämmelserna i denna arbetsordning.

Läs mer

Överförmyndarnämnden. Reglemente för Överförmyndarnämnden

Överförmyndarnämnden. Reglemente för Överförmyndarnämnden Överförmyndarnämnden Reglemente för Överförmyndarnämnden Innehåll Överförmyndarnämndens uppdrag och verksamhet...3 1 Allmänt om överförmyndarnämndens uppgifter...3 2 Ansvarsområde...3 3 Samverkan och samverkansområden...3

Läs mer

Reglemente. Socialnämnden. Gäller fr.o.m Antaget av kommunfullmäktige /2010:2

Reglemente. Socialnämnden. Gäller fr.o.m Antaget av kommunfullmäktige /2010:2 Reglemente Socialnämnden Gäller fr.o.m. 2011-01-01 Antaget av kommunfullmäktige 2010-12-20 25/2010:2 Reviderad av kommunfullmäktige datum 2013-12-16 81 Innehållsförteckning Verksamhet... 1 Verksamhetsområde...

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING FÖR STOCKHOLM Utgiven av KF/KS kansli 2006:5 Reglemente med allmänna bestämmelser för Stockholms stads nämnder Kommunfullmäktiges beslut den 11 december 2006 (Utl 2006:193)

Läs mer

ARBETSORDNING FÖR FULLMÄKTIGE I TRELLEBORGS KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige Dnr KS 2015/116

ARBETSORDNING FÖR FULLMÄKTIGE I TRELLEBORGS KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige Dnr KS 2015/116 ARBETSORDNING FÖR FULLMÄKTIGE I TRELLEBORGS KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2016-10-31 Dnr KS 2015/116 Utöver det som föreskrivs om fullmäktige i lag eller annan författning gäller bestämmelserna i

Läs mer

REGLEMENTE SOCIALNÄMNDEN

REGLEMENTE SOCIALNÄMNDEN REGLEMENTE SOCIALNÄMNDEN Reglemente för socialnämnden Fastställd Kommunfullmäktige 2007-02-19 8 Reviderad Kommunfullmäktige 2015-09-21 90 Produktion Kommunledningskontoret Dnr 2015/00340 700 Dokument Public

Läs mer

Arbetsordning för kommunfullmäktige

Arbetsordning för kommunfullmäktige Styrdokument Arbetsordning för kommunfullmäktige Katrineholms kommuns författningssamling (KFS nr 1.01) Senast reviderad av kommunfullmäktige, 107 Antagen av kommunfullmäktige 1992-04-27 112 2 (12) Beslutshistorik

Läs mer