Lodolas 1:e dirigent skall vara körens musikaliskt ansvarige/-a och konstnärlige/-a ledare, som leder körens utveckling framåt genom att:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lodolas 1:e dirigent skall vara körens musikaliskt ansvarige/-a och konstnärlige/-a ledare, som leder körens utveckling framåt genom att:"

Transkript

1 Befattningsbeskrivningar för förtroendevalda i Lodola Hösten 2017

2 A) Dirigenter 1:e-dirigent 1 Lodolas 1:e dirigent skall vara körens musikaliskt ansvarige/-a och konstnärlige/-a ledare, som leder körens utveckling framåt genom att: I samråd med Musikutskottet, men även genom tips från körmedlemmar, ta fram repertoar och sammanställa körens alla konsertprogram Vid behov skriva arrangemang för blandad kör, ensemble och, vid behov, instrumentationer Leda körens ordinarie och extra repetitioner Dirigera vid körens framträdanden Vid behov förse körmedlemmarna med musikaliska hjälpmedel såsom övningsfiler etc. Föra den musikaliska dialogen vid samarbete med externa aktörer såsom solister orkestrar, gästdirigenter etc. Tillsammans med Musikutskottet och körens ordförande genomföra provsjungningar av intresserade korister 2:e-dirigent Lodolas 2:e dirigent tar över dirigentposten när 1:e-dirigenten fått förhinder och inte kan närvara och stödjer 1:e-dirigenten i dess uppgifter. 2:e-dirigenten skall dessutom: Ingå i Musikutskottet och därmed även medverka vid provsjungningar Dirigera delar av konserterna där 1:e-dirigenten är engagerad som ackompanjatör 1 Uppdragsbeskrivningen för 1:e dirigent skall anpassas efter aktuell 1:e dirigent.

3 B) Styrelsen Styrelsens uppdrag är att förvalta och genomföra de beslut som årsmötet fattat, leda Lodolas arbete mellan årsmöten och representera Lodola i olika sammanhang. Den ska bestå av åtta ordinarie ledamöter, en av dessa är körens 1:e dirigent. Körens 2:e dirigent är suppleant för 1:e dirigenten. Styrelsen ska sammanträda minst fyra gånger per år och är beslutsfattande med minst fem närvarande ledamöter. Inom styrelsen finns fem befattningar som är preciserade i Lodolas stadgar (ordförande, vice ordförande, kassör, klubbmästare och sekreterare). Därutöver har styrelsen lagt uppdraget att vara kommunikationsansvarig på en av sina allmänna ledamöter. Ordförande Ordföranden skall leda styrelsen, vara sammankallande till möten och har enligt praxis huvudansvaret för styrelsens arbete. Detta innefattar att: Representera kören i olika sammanhang Tillsammans med kassören vara firmatecknare- var för sig- hos banken eller för andra kontrakt som skrivs under Ansvara för styrelsemöten (kallelse, agenda och vara mötesordförande) Vara körens kontaktperson gentemot passiva medlemmar och hedersmedlemmar, samt tidigare medlemmar i Lärkorna och regelbundet uppdatera dessa med aktuell information om kören Vara kontaktperson mot Sensus och ansvara för att närvarolistor från kören skickas till Senus två gånger årligen (juni och december) Regelbundet informera körens medlemmar om styrelsens beslut och vad som händer i kören Se till att ansvarsområden fördelas inför konserter, resor och andra arrangemang med vem som ansvarar för vad (inom styrelsen och externt) och göra denna plan tillgänglig för hela styrelsen Se till att kören har en långsiktig planering av sin verksamhet. Vice ordförande Vice ordförande tar över ordförandeposten när ordförande har fått förhinder och inte kan närvara och stödjer ordföranden i dess uppgifter. Vice ordförande bör därför ha god insikt i vad som händer i föreningen. Kassör Kassören ansvarar för körens ekonomi. Detta innefattar att: Sköta löpande bokföring samt upprätta årsbokslut Sköta betalningar via körens konto Sköta avisering samt påminnelser av medlemsavgifter för aktiva medlemmar Samarbeta med ordförande och sekreterare/kommunikationsansvarig när det gäller avisering till passiva samt tjänstlediga medlemmar Samarbeta med ordförande och sekreterare för att hålla medlemsregistret aktuellt

4 Deklarera Upprätta årsbudget samt budget för enskilda evenemang tillsammans med övrig styrelse Vara kontaktperson för externa nyttjare av Lodolas klubblokal Ansvara för biljettförsäljningen inför konserter Ansvara för kontrakt och eventuell fakturering till externa nyttjare av klubblokalen Sekreterare Sekreteraren ansvarar för att: Skriva protokoll på styrelsemöten och årsmöten När så krävs ansvara för att protokoll justeras och skrivs under Arkivera alla protokoll i Lodolas elektroniska arkiv Skriva körens verksamhetsberättelse och redovisa denna på årsmötet Ha hand om föreningens post Hålla körens födelsedagslista aktuell, se till att jubilarer blir uppvaktade med present eller blomma, samt ansvara för annan uppvaktning vid konserter och terminsslut. Ansvara för att hålla en aktuell förteckning om antalet nycklar till klubblokalen och innehavare. Klubbmästare Klubbmästaren är Lodolas festfixare som ansvarar för att: Ordna mat/fika till styrelsemöten och andra möten Organisera körens fikalista för övningarna och ser till att det finns allt som behövs för att servera fika. Ansvara för fikakassan och lämna in en redovisning vid varje bokslut till kassören. Organisera glöggserveringen kring julkonserterna Organisera höst- och vårfester tillsammans med en festkommitté, inklusive ordna festlokal, ta upp anmälningar och beställa mat Ansvara för att leda och koordinera eventuell annan evenemangsupport/festkommitté som styrelsen har beslutat om Kommunikationsansvarig: En av styrelsens allmänna ledamöter innehar rollen som kommunikationsansvarig. Detta innebär att vara ansvarig för att: Sköta och uppdatera Lodolas hemsida Uppdatera Lodolas konton på sociala medier (Facebook, Twitter etc) I god tid innan konserter och andra evenemang ansvara för all marknadsföring av konserter, såsom affischer, biljetter, och annonser Allmanna ledarmöter: Allmänna ledamöter kallas till alla möten och deltar i styrelsearbetet fullt ut. Uppgifter som läggs på allmänna ledamöter innefattar att ansvara för Lodolas elektroniska arkiv, hålla kontakt med hyresvärd för övningslokal samt att boka konsertlokaler

5 C) Övriga förtroendeposter Revisor Lodolas revisorer ansvarar för att i samband med verksamhetsårets slut granska styrelsens arbete, att stadgar följs och att styrelsen arbetar utifrån fastställda riktlinjer. Detta innebär att: I god tid före årsmötet motta all bokföring för det gångna året från kassören. Granska balans- och resultaträkningarna och kontrollera att det finns kvitton som verifierar alla inkomster och utgifter. Skriva en revisionsberättelse som sedan presenteras på årsmötet. Revisorssuppleant Revisorssuppleanten stödjer revisorerna i arbetet, alternativt ersätter revisor vid behov Körfiskal Körfiskalen ansvarar för dokumentation av närvaron i kören. Detta innefattar att: Upprätta aktuella körlistor för att föra närvaro vid övningar Ta emot och registrera frånvaroanmälningar från körmedlemmar Föra närvaro vid samtliga träffar Stödja ordföranden i rapportering till det studieförbund vi medverkar med (Sensus) Rapportera till ordförande och dirigent när en körmedlem har mer än tre oanmälda frånvarotillfällen, eller när en körmedlem har haft markant frånvaro under en period. Stämfiskal Lodola har en stämfiskal för varje stämma (sopran, alt, tenor, bas). Stämfiskalen är ledare för stämman avseende att: speciellt välkomna/ta hand om nya sångare i stämman, vid behov se till att nya sångare har tillgång till notkopior fungera som språkrör med dirigent/styrelse i frågor som rör stämman, ta ett extra ansvar för att de i stämman som har missat en övning blir uppdaterade på de musikaliska instruktioner som dirigenten ger vid repetitionerna.

6 Notansvarig Lodolas notansvarig ansvarar för att, i samarbete med dirigenten, distribuera och arkivera noter. Detta innefattar att: Distribuera noter till kören, främst genom uppladdning på Lodolas hemsida. Om originalnoter delas ut ska den notansvarige ansvara för att dela ut och samla in dessa. Arkivera körens noter. Detta görs främst digitalt. Notansvarig ansvarar för att scanna noter, arkivera dessa och hålla ordning i det digitala arkivet. Ansvara för god ordning i körens fysiska notarkiv som finns i Lodolas klubblokal i mappar och pärmar. Arkivarie Lodolas arkivarie ansvarar för att strukturera och förvalta körens arkiv med undantag för noter (som hanteras av notansvarig), ljudfiler (som hanteras av ljudansvarig) och foton (som hanteras av fotoansvariga). Detta innefattar att: Ta hand om gåvor, brev, tackkort, programblad, annonser, recensioner, artiklar, affischer, ljud-och bildmaterial mm Ta hand om återlämnade smycken och manschettknappar från tidigare medlemmar och se till att dessa sparas i Lodolas arkiv i klubblokalen Hålla god ordning i Lodolas arkiv i klubblokalen Vid behov ladda upp material i Lodolas digitala arkiv Klädansvarig Lodolas klädansvariga ansvarar för att inför varje framförande/aktivitet besluta om och i god tid informera kören om gällande klädsel. Detta innefattar att: Ta fram ett förslag på klädsel för framförandet och stämma av detta med styrelsen. I god tid informera kören om gällande klädsel I samråd med styrelsen införskaffa nya uppsättningar av såväl befintliga som nya kläder till kören. Ansvara för att ha överblick över alla uppsättningar av aktuella körkläder och vem i kören som har mottagit vilka kläder. Ansvara för att körkläder ska återlämnas till Lodola när en medlem slutar. Se till att nya sångare får körkläder. Klubblokalsansvarig Vice klubblokalsansvarig Lodolas klubblokalsansvariga ansvarar för att upprätthålla ordning och reda i Lodolas klubblokal. Detta innefattar att: Minst en gång per termin initiera städning av klubblokalen Vara behjälplig vid renovering av klubblokalen Vid behov införskaffa ytterligare nycklar.

7 Inspicient Vice inspicient Inspicienten är tekniskt ansvarig för framträdandet med avseende på inmarsch, utmarsch, uppställning, körens förflyttningar, scen, gradänger, ljus och ljud. Detta innefattar att: I god tid innan konserten, i samråd med dirigenten, planera en uppställning av kören. I samråd med dirigenten planera körens förflyttningar under kören Ansvara för att säkerställa att det finns tillgång till gradänger i konsertlokalen, alternativt ansvara för inhyrning av gradänger. Under konsertdagar ansvara för att gradänger är på plats inför körens repetitioner, samt att öva ut- och ingång och andra förflyttningar med kören under repetitionen. Fotoansvarig Lodolas fotoansvariga ansvarar för att dokumentera körens aktiviteter genom foto och video. Detta innebär att: Dokumentera övningar och framträdanden genom foto och video. Omhänderta och publicera materialet på lämpligt sätt till körens medlemmar eller externt. Samla in foto-och videodokumentation från andra/källor Ta en porträttbild av alla nya Lodolamedlemmar. Denna används till klubblokalens vägg med aktuell kör samt till matrikeln på hemsidan. Arkivera det material som ska sparas i Lodolas digitala arkiv. Replokalsansvarig Vice replokalsansvarig Replokalsansvarig har nycklar till replokalen och ser till att denna öppnas i tid inför repetition. Detta innefattar också att Ansvara för att replokalen lämnas i gott skick, att alla lampor är släckta och köket är rent. Se till att samtliga dörrar är låsta och larmade, alternativt stämma av med annat sällskap i lokalen om ansvar av låsning.

8 Ljudansvarig Lodolas ljudansvarig ansvarar för att det görs ljudupptagning i samband med konserter. Detta innefattar att: Vid behov och i samråd med styrelsen ansvara för att ta in externa resurser för detta. Redigera ljudfiler och göra dessa tillgängliga till kören (främst genom Lodolas hemsida) Arkivera ljudfilerna i Lodolas digitala arkiv. Valberedning Valberedningen ansvarar för att föreslå valbara kandidater inför årsmötet. Detta innefattar att: I god tid inför årsmötet identifiera kandidater för alla förtroendeposter i Lodola Presentera dessa skriftligt minst två veckor innan årsmötet. Redovisa sitt förslag under årsmötet.

OPUS 83 ARBETSBESKRIVNING FÖR STYRELSE OCH FUNKTIONÄRER Ansvarar för uppsjungningar vid repetitioner och konserter

OPUS 83 ARBETSBESKRIVNING FÖR STYRELSE OCH FUNKTIONÄRER Ansvarar för uppsjungningar vid repetitioner och konserter OPUS 83 ARBETSBESKRIVNING FÖR STYRELSE OCH FUNKTIONÄRER 2017 STYRELSE DIRIGENTEN - ansvarar för körens musikaliska ledning Notbibliotekarier Ansvarar för planering och genomförande av repetitioner, konserter

Läs mer

Stadgar för Tyresö Kammarkör, reviderade och antagna

Stadgar för Tyresö Kammarkör, reviderade och antagna Stadgar för Tyresö Kammarkör, reviderade och antagna 2013-10-17 Inledning 1 Tyresö Kammarkör är en ideell förening som har sitt säte i Tyresö. Kören är en blandad amatörkör som strävar efter att utveckla

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer

Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer STYRELSE Styrelsen väljs av medlemmarna på föreningsstämman. 1.8 Valbar till förtroendeuppdrag. Röstberättigad medlem, enligt 5.3,

Läs mer

En information om hur det går till att bilda en förening.

En information om hur det går till att bilda en förening. Bilda förening En information om hur det går till att bilda en förening. Att bilda en förening I Sverige finns det ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. Det innebär

Läs mer

Exempel på att bilda en förening

Exempel på att bilda en förening Exempel på att bilda en förening Information om hur man går till väga för att bilda en förening och information om vad styrelsen och styrelsens ledamöter har för uppgifter. 1. Att bilda en förening I Sverige

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening Här hittar du information om hur man startar en förening och om vilka uppgifter styrelsen och styrelsens ledamöter har. Förberedelser För att kunna bilda en förening måste det finnas

Läs mer

Förtroendevald. i en ideell förening

Förtroendevald. i en ideell förening Förtroendevald i en ideell förening Föreningspool Malmö Föreningspool Malmö är främst till för den lilla föreningen utan anställd personal. Vi vill vara en stödfunktion i föreningens vardag så de ideella

Läs mer

Grupper i Gloryfires. Välkommen till The Gloryfires!

Grupper i Gloryfires. Välkommen till The Gloryfires! Grupper i Gloryfires Kören bygger på alla körmedlemmars engagemang och att vi fördelar arbetsuppgifter mellan oss. Vi är organiserade i 6 beslutsfattande grupper som träffas kontinuerligt för att leda

Läs mer

Innehållsförteckning. Styrelsens arbete. Valberedningens arbete. Årsmötet. Arbetsordning för Svenska Nätverket Dubbeldiagnoser SNDD.

Innehållsförteckning. Styrelsens arbete. Valberedningens arbete. Årsmötet. Arbetsordning för Svenska Nätverket Dubbeldiagnoser SNDD. Innehållsförteckning Allmänt Styrelsens arbete 1. Styrelsens sammansättning 2. Styrelsens uppgifter 3. Ordförandens och vice ordförandens uppgifter 4. Kassörens uppgifter 5. Sekreterarens uppgifter 6.

Läs mer

Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping

Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping 1 (5) Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköpings stadgar innehåller grundläggande bestämmelser för organisationen. Stadgarna ska säkerställa medlemmarnas

Läs mer

VI BILDAR FÖRENING. Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun

VI BILDAR FÖRENING. Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun VI BILDAR EN FÖRENING Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun SAMMANSTÄLLNING I KORTHET ÖVER VAD SOM SKALL GÖRAS NÄR EN FÖRENING BILDAS - Inbjud de som är intresserade - Besluta om att bilda

Läs mer

Att bilda förening 2 (7)

Att bilda förening 2 (7) Att bilda förening 2 (7) Att bilda förening 3 (7) 1. Att bilda förening I Sverige råder organisationsfrihet, vilket innebär att vem som helst har rätt att bilda förening och kring vad som helst. En förening

Läs mer

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse.

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse. Bilda förening Barn, ungdom eller vuxen, det finns föreningar för alla grupper. Kanske tillhör du en grupp som skulle vinna på att bilda en förening kring ert intresse. Som en ideell förening finns det

Läs mer

Lätt och roligt att bilda en förening

Lätt och roligt att bilda en förening Lätt och roligt att bilda en förening Instruktioner till dig som vill starta en förening Vid frågor kontakta på 0155-24 89 01, eller e-post 2 Uppstart av en förening Bjud in de som är intresserade Besluta

Läs mer

STADGAR FÖR Riksföreningen, DET SENEGAMBISKA VÄLFÄRDSUTSKOTTET FÖR Sene-Gambier,som avlider i Sverige

STADGAR FÖR Riksföreningen, DET SENEGAMBISKA VÄLFÄRDSUTSKOTTET FÖR Sene-Gambier,som avlider i Sverige 2012.08.15 STADGAR FÖR Riksföreningen, DET SENEGAMBISKA VÄLFÄRDSUTSKOTTET FÖR Sene-Gambier,som avlider i Sverige 1Ändamål Föreningen har till ändamål att ordna med praktiska detaljer vid dödsfall för att

Läs mer

Reglemente Sektionen för Energi och Miljö

Reglemente Sektionen för Energi och Miljö Reglemente Sektionen för Energi och Miljö 1 Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Ändamål... 3 1.2 Reglementsändringar... 3 2 Förtroendevalda... 3 2.1 Ordförande... 3 2.2 Vice Ordförande... 3 2.3 Sekreterare...

Läs mer

KARLEKONS STADGAR. Kapitel 1. Sammansättning och ändamål

KARLEKONS STADGAR. Kapitel 1. Sammansättning och ändamål KARLEKONS STADGAR Kapitel 1 Sammansättning och ändamål 1.1 Sammansättning Karlstads ekonomistuderandes förening (KarlEkon), är en självständig ideell förening vid Karlstads universitet. KarlEkon är fackligt

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Att starta en förening I den här broschyren kan du läsa om hur flera människor kan starta en förening tillsammans. I en förening kan människor som har samma intresse träffas och

Läs mer

STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö

STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET Reglemente Sektionen för Energi och Miljö 1 2 Innehåll 1. 1 Allmänt 3 1.1. Ändamål.....................................3 1.2. Reglementsändringar...........................3

Läs mer

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid En grupp människor med samma intresse samlas till ett möte för att bilda en förening. En provisorisk styrelse(interimsstyrelse) som kan bestå av tre personer

Läs mer

Nästan lika lätt som att räkna till tre.

Nästan lika lätt som att räkna till tre. Nästan lika lätt som att räkna till tre. 1 Håll ett första årsmöte. Meddela din kör två veckor i förväg att ni ska ha ett årsmöte där ni bildar förening, ett så kallat konstituerande möte. UNGiKÖR kan

Läs mer

Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping

Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping STADGAR 1. Namn, säte, status 1. Szent Istvan Ungerska föreningen i Norrköping 2. Norrköping; Sverige. 3. Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping är

Läs mer

BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER

BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER 1 BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER Det åligger alla förtroendevalda att; Vara engagerad i de frågor som föreningen driver Följa föreningens policys Vid förtroendeperiodens slut lämna in en verksamhetsberättelse

Läs mer

Stadgar för Uppsala Peace and Development Students Association Antagna vid föreningens årsmöte 20/1/2017

Stadgar för Uppsala Peace and Development Students Association Antagna vid föreningens årsmöte 20/1/2017 Stadgar för Uppsala Peace and Development Students Association Antagna vid föreningens årsmöte 20/1/2017 1 Föreningens namn Uppsala Peace and Development Students Association 2 Föreningens säte Föreningens

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH Antagna 2008-04- 19 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. 1.2 Symbol

Läs mer

Senast reviderad 2010-05-19

Senast reviderad 2010-05-19 STUDENTFIKET CAMPUS NORRKÖPING Studentfiket Campus Norrköping Senast reviderad 2010-05-19 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. ALLMÄNT... 4 1.1. SYFTE... 4 1.2. FIRMA... 4 1.3. SÄTESORT... 4 1.4. VERKSAMHETSÅR... 4

Läs mer

1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun.

1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. Stadgar antagna den 24 april 2018 Föreningen Svalorna Indien Bangladesh Stadgar för Föreningen Svalorna Indien Bangladesh 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh.

Läs mer

Guide Postbeskrivning Uppdaterad: Sida 1 av 5

Guide Postbeskrivning Uppdaterad: Sida 1 av 5 Sida 1 av 5 Guide för postbeskrivningar Den här guiden visar exempel på olika poster som en elevkårsstyrelse kan innehålla. Poster är alltså olika ansvarsområden inom en styrelse och det kan variera beroende

Läs mer

Stadgar för Kvinnokören Embla

Stadgar för Kvinnokören Embla Innehållsförteckning Kapitel 1 Allmänt... 1 Kapitel 2 Medlemskap... 1 Kapitel 3 Räkenskaper... 1 Kapitel 4 Styrelsen... 2 Kapitel 5 Företrädare... 2 Kapitel 6 Valberedningen... 2 Kapitel 7 Repertoarkommitté...

Läs mer

Stadgar för Mälarscouterna

Stadgar för Mälarscouterna Stadgar för Mälarscouterna 1 Allmänt Scoutkåren Mälarscouterna är en partipolitisk och religiöst obunden sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att i bedriva scoutverksamhet. Mälarscouterna

Läs mer

Stadgar för Västerås Harmony Chorus

Stadgar för Västerås Harmony Chorus Sid 1 (5) 1. Namn Namnet på denna ening är, tillhörande Nordic Light Region # 32 inom Sweet Adelines International. Organisationsnumret är 878001-1550, med säte i Västerås. 2. Syfte, nedan kallat VHC,

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN HAVÄNGS SOMMARBY sid. 1(5)

STADGAR FÖR FÖRENINGEN HAVÄNGS SOMMARBY sid. 1(5) sid. 1(5) ÄNDAMÅL 1 Föreningens namn och firma är Föreningen Havängs Sommarby. Föreningen är en ideell förening med org nr 802449-8878. Föreningens räkenskapsår är kalenderår. 2 Föreningens ändamål är

Läs mer

Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet STADGAR

Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet STADGAR Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet STADGAR Sida 1 (5) 1 Föreningens namn och syfte Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet är en allmännyttig ideell förening vars uppgift är att gagna systemsäkerhetsmässig

Läs mer

erlagd medlemsavgift vars storlek bestäms av årsmöte intresse att verka för föreningens bästa

erlagd medlemsavgift vars storlek bestäms av årsmöte intresse att verka för föreningens bästa KARLEKONS STADGAR Kapitel 1 Sammansättning och ändamål 1.1 Sammansättning Karlstads ekonomistuderandes förening (KarlEkon), är en självständig ideell förening vid Karlstads universitet. KarlEkon är fackligt

Läs mer

2009 09 20 KODUKORD & STADGAR

2009 09 20 KODUKORD & STADGAR KODUKORD & STADGAR 2009 09 20 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 STADGAR... 3 Ordf. ansvar... 4 Sek. ansvar... 4 Kassörens ansvar... 5 AS. ansvar... 6 Rev. ansvar... 7 Valb. ansvar... 7 2 STADGAR

Läs mer

Landvetter scoutkår av Scouterna Stadgar för Landvetter scoutkår

Landvetter scoutkår av Scouterna Stadgar för Landvetter scoutkår Stadgar för Landvetter scoutkår Organisationsnummer: 852000-3446 Antagna av Kårstämman den 2012-11-08 1 Allmänt Scoutkåren är en sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att bedriva scoutverksamhet

Läs mer

att verka för Karlstad universitets ekonomiutbildnings kvalitet att väcka intresse och debatt kring ekonomisk utbildning och forskning

att verka för Karlstad universitets ekonomiutbildnings kvalitet att väcka intresse och debatt kring ekonomisk utbildning och forskning KARLEKONS STADGAR Kapitel 1 Sammansättning och ändamål 1.1 Sammansättning Karlstads ekonomistuderandes förening (KarlEkon), är en självständig ideell förening vid Karlstads universitet. KarlEkon är fackligt

Läs mer

En liten skrift med tips och råd om hur man startar en MC-klubb

En liten skrift med tips och råd om hur man startar en MC-klubb En liten skrift med tips och råd om hur man startar en MC-klubb 2 Varför starta mc-klubb? Att starta en mc-klubb innebär att man samlas runt det gemensamma intresset motorcykeln. En SMC-klubb visar genom

Läs mer

Medlemsföreningens styrelse

Medlemsföreningens styrelse Medlemsföreningens styrelse På ett medlemsföreningsårsmöte (läs dokumentet Medlemsföreningsårsmöte ) beslutar medlemmarna vilka som ska sitta i medlemsföreningens styrelse under ett år framåt. Det måste

Läs mer

Stadgar Blodstenens Hyresgästförening Proposition

Stadgar Blodstenens Hyresgästförening Proposition Stadgar Blodstenens Hyresgästförening Proposition Kapitel 1. Allmänt 1.1 Medlemmar Hyresgästföreningen på Blodstensvägen (nedan kallad föreningen) är en förening öppen för de boende skrivna på Blodstensvägen

Läs mer

Styrelsens arbetsordning. Reviderad 2014-04-27

Styrelsens arbetsordning. Reviderad 2014-04-27 Styrelsens arbetsordning Reviderad 2014-04-27 Sida 1 av 5 Arbetsordning för FSO:s styrelsearbete Mål FSO ska verka för att få delaktighet i verksamheter och projekt som avser Social Omsorg runt om i landet

Läs mer

Stadgar för scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår, organisationsnummer Antagna av kårstämman

Stadgar för scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår, organisationsnummer Antagna av kårstämman Stadgar för scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår, organisationsnummer 802468-2471 Antagna av kårstämman 2012-1 1-06 1 Allmänt Scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår är en sammanslutning av enskilda personer och

Läs mer

ATT BILDA EN LOKALFÖRENING - råd och tips om hur man bildar och arbetar i en förening (uppdaterad 2014-03-12)

ATT BILDA EN LOKALFÖRENING - råd och tips om hur man bildar och arbetar i en förening (uppdaterad 2014-03-12) ATT BILDA EN LOKALFÖRENING - råd och tips om hur man bildar och arbetar i en förening (uppdaterad 2014-03-12) Vad är en ideell förening? En förening kan bildas av ett antal personer med ett gemensamt intresse.

Läs mer

En ideell förening är en sammanslutning av personer som förenas genom ett antal gemensamma idéer och intressen.

En ideell förening är en sammanslutning av personer som förenas genom ett antal gemensamma idéer och intressen. BILDA FÖRENING Ideell förening En ideell förening är en sammanslutning av personer som förenas genom ett antal gemensamma idéer och intressen. Har föreningen stadgar och en styrelse betraktas föreningen

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

Stockholms Spiritualistiska Förening

Stockholms Spiritualistiska Förening 1 Stockholms Spiritualistiska Förening STADGAR Slutligen fastställda på årsmötet den 28 april 1998. (Justerade enligt beslut på årsmötet den 20 april 2009.) (Justerade enligt beslut på årsmötet den 22

Läs mer

STADGA KALMAR ESS Antagen av årsmötet den 11 januari 2011 samt av extra föreningsstämman den 10 februari 2011 1

STADGA KALMAR ESS Antagen av årsmötet den 11 januari 2011 samt av extra föreningsstämman den 10 februari 2011 1 STADGA KALMAR ESS Antagen av årsmötet den 11 januari 2011 samt av extra föreningsstämman den 10 februari 2011 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1. ALLMÄNT... 4 1.1 Namn... 4 1.2 Ändamål och syfte... 4 KAPITEL

Läs mer

Granuddens hamnförening, Verksamhetsbeskrivning

Granuddens hamnförening, Verksamhetsbeskrivning Granuddens hamnförening, Verksamhetsbeskrivning Fastställd av styrelsen 2016-04-25 1. Inledning, syfte 2. Organisation 2.1. Allmänt 2.2. Styrelsearbetet 2.2.1. Ansvarsfördelning 2.2.2. Arbetsutskott 2.2.3.

Läs mer

Att starta förening hur gör man det?

Att starta förening hur gör man det? Att starta förening hur gör man det? Läs hjälpredan med liten ordlista Kultur - och fritidsförvaltningen en del av Hultsfreds kommun Finns det ingen förening som passar dig? Vill du starta en egen? Då

Läs mer

VI BILDAR EN FÖRENING En information om hur det går till att bilda en förening

VI BILDAR EN FÖRENING En information om hur det går till att bilda en förening STOCKHOLMS IDROTTSFÖRVALTNING STABEN FÖR IDROTT OCH FOLKHÄLSA VI BILDAR EN FÖRENING VI BILDAR EN FÖRENING En information om hur det går till att bilda en förening Varför ska vi gå samman i en förening?

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening I den här broschyren kan du läsa om hur flera människor kan starta en förening tillsammans. I en förening kan människor som har samma intresse träffas och göra något tillsammans.

Läs mer

5 SRS verksamhetsår omfattar tiden mellan den 1 januari och den 31 december.

5 SRS verksamhetsår omfattar tiden mellan den 1 januari och den 31 december. Studentradion i Sverige - Stadgar SENAST ÄNDRADE 2014-10-12 Firma 1 Föreningens firma är Studentradion i Sverige, och förkortas SRS. Föreningens firma tecknas av ordförande och kassör var och en för sig.

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Fritidskontoret Hur du bildar en förening En grupp människor med samma intresse samlas till ett möte för att bilda en förening. En provisorisk styrelse (interimsstyrelse) utses som

Läs mer

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH)

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) FÖRENINGENS SYFTE: IESH PTA finns till för att: - utgöra en länk mellan ledning och personal

Läs mer

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet 2012-03-27 1 Namn Föreningens namn är ULI Geoforum. 2 Ändamål ULI Geoforum är en ideell förening med syfte att sprida och effektivisera

Läs mer

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic 1 Firma Föreningens firma är Global Picnic. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen ska främja medlemmarnas intresse genom att bedriva aktiviteter som är förknippade

Läs mer

1 Föreningens namn Föreningens namn är LÄSK. LÄSK är en förkortning för Lärarstuderande I Karlstad

1 Föreningens namn Föreningens namn är LÄSK. LÄSK är en förkortning för Lärarstuderande I Karlstad LÄSK STADGAR 2014 1 Föreningens namn Föreningens namn är LÄSK. LÄSK är en förkortning för Lärarstuderande I Karlstad 2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i Karlstad kommun 3 Föreningsform Föreningen

Läs mer

Scouterna, Stadgar Sollentuna Norra scoutkår

Scouterna, Stadgar Sollentuna Norra scoutkår Scouterna, Stadgar Sollentuna Norra scoutkår Stadgar för Sollentuna Norra Scoutkår Organisationsnummer: 814800-3513 Antagna av Kårstämman den 2012-10-10 1 Allmänt Scoutkåren är en sammanslutning av enskilda

Läs mer

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014)

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Antagna 2014-03-20 Innehåll Stadgar för föreningen Svensk Miljöbas... 4 1 Namn och organisationsform... 4 2 Syfte... 4 3 Medlemskap... 4 4 Utträde... 4 5 Uteslutning...

Läs mer

STADGAR. för MALMÖ KVARTETTSÅNGSÄLLSKAP. Antagna första gången den 28 oktober 1999 och andra gången den 26 oktober 2000

STADGAR. för MALMÖ KVARTETTSÅNGSÄLLSKAP. Antagna första gången den 28 oktober 1999 och andra gången den 26 oktober 2000 Sida 1 av 5 STADGAR för MALMÖ KVARTETTSÅNGSÄLLSKAP Antagna första gången den 28 oktober 1999 och andra gången den 26 oktober 2000 Tillägg till 7 antagna första gången den 9 oktober 2008 och andra gången

Läs mer

Styrelseposter i ESN Linköping verksamhetsåret 15/16

Styrelseposter i ESN Linköping verksamhetsåret 15/16 Styrelseposter i verksamhetsåret 15/16 Samtliga styrelseposter skriver testamente till sin efterträdare samt ser till att dela dessa med samtliga i styrelsen. Avgående styrelsemedlem ska finnas tillgänglig

Läs mer

STADGAR. Antagna av Hyresbetalarmötet den 14 februari 1973. Senast reviderade av Boendestämman den 14 Maj 2014.

STADGAR. Antagna av Hyresbetalarmötet den 14 februari 1973. Senast reviderade av Boendestämman den 14 Maj 2014. STADGAR Antagna av Hyresbetalarmötet den 14 februari 1973. Senast reviderade av Boendestämman den 14 Maj 2014. Dessförinnan reviderade 2011-05-23, 2010-04-28, 2009-01-22, 2008-11-18, 2007-11-13, 2004-11-08,

Läs mer

Stadgar för kulturföreningen Ebeneser

Stadgar för kulturföreningen Ebeneser Stadgar för kulturföreningen Ebeneser Dat. 2014-03-12 Dat. 2015-03-11 Utgåva 1.0 Utgåva2.0 1 1 Kulturföreningen Ebenesers ändamål Kulturföreningen Ebeneser ska erbjuda ett mångkulturellt utbud i en inspirerande

Läs mer

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Stina Studieinspiratörerna Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Föreningen 1 Föreningens namn är Studieinspiratörerna. 2 Föreningen och dess

Läs mer

Stadgar för Radions och Televisionens Pensionärsklubb (RTPK)

Stadgar för Radions och Televisionens Pensionärsklubb (RTPK) RTPK 2014-04-24 Stadgar för Radions och Televisionens Pensionärsklubb (RTPK) Stadgarna skrevs ursprungligen 1969, när Sveriges Radios Pensionärsklubb bildades, och har sedan reviderats ett antal gånger,

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN PLAYGROUND

STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN PLAYGROUND ALLMÄNNA BESTÄMMELSER STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN PLAYGROUND Föreningens verksamhet bedrivs enligt dessa stadgar. Meningsskiljaktigheter vad gäller dessa stadgars tolkning avgörs av styrelsen. Styrelsen

Läs mer

Beskrivning av arbetsgrupperna i The Gloryfires

Beskrivning av arbetsgrupperna i The Gloryfires Beskrivning av arbetsgrupperna i The Gloryfires Ny rutin Ht 2018: För att underlätta och förenkla för alla bör kommunikationen mellan grupperna endast ske mellan de sk. fetingarna. Så får varje feting

Läs mer

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm.

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. FÖRENINGSSTADGAR 1. 1 Namn och säte Föreningens namn är Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Syfte och målsättning Riksorganisationen Glöm Aldrig Pela och Fadime (GAPF)

Läs mer

Hembygdsgillet i Karlstad Stadgar

Hembygdsgillet i Karlstad Stadgar ÄNDAMÅL 1 Hembygdsgillet i Karlstad, Gillet, är en ideell förening vars ändamål och syfte är att med folklig tradition som grund verka för ett sunt nöjesliv i förening med god arbetsvilja. Gillets verksamhet

Läs mer

Att bilda förening. ...för dig som vill starta en idéell förening. Allt från hur en interimsstyrelse bildas till hur man skriver stadgar.

Att bilda förening. ...för dig som vill starta en idéell förening. Allt från hur en interimsstyrelse bildas till hur man skriver stadgar. Att bilda förening En enkel guide......för dig som vill starta en idéell förening. Allt från hur en interimsstyrelse bildas till hur man skriver stadgar. Ordförklaringar samt enkla exempel på skrivelser.

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. ÄNDAMÅL 2 Föreningens ändamål Föreningen ska fungera som nätverk för

Läs mer

FÖRSLAG STADGAR MESKALIN

FÖRSLAG STADGAR MESKALIN FÖRSLAG STADGAR MESKALIN 1 NAMN Föreningens namn är Meskalin, och har sitt säte i Kalmar. Meskalin är en religiöst och partipolitiskt obunden förening. 2 SYFTE Meskalin ska representera och arbeta för

Läs mer

ARBETSORDNING FÖR STYRELSENS LEDAMÖTER

ARBETSORDNING FÖR STYRELSENS LEDAMÖTER ARBETSORDNING FÖR STYRELSENS LEDAMÖTER LEDAMOT Av ledamot i styrelsen krävs stort intresse för verksamheten samt tid att arbeta ideellt. Ledamöterna är ofta sammankallande i kommittéer och sektioner eller

Läs mer

4 Medlemskap Varje enskild person med intresse för körsång och som vill bidra till föreningens ändamål enligt 2 kan bli medlem i föreningen.

4 Medlemskap Varje enskild person med intresse för körsång och som vill bidra till föreningens ändamål enligt 2 kan bli medlem i föreningen. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Stockholms Gaykör. 2 Ändamål Stockholms Gaykör (kören) är en ideell förening (föreningen). Kören är en manskör och har som mål att utvecklas musikaliskt och bygga

Läs mer

Vi söker personer till tio styrelseplatser i Kids of Ugandas styrelse, samt valberedningens ordförande och verksamhetsrevisor.

Vi söker personer till tio styrelseplatser i Kids of Ugandas styrelse, samt valberedningens ordförande och verksamhetsrevisor. Styrelseposter 2014 Vi söker personer till tio styrelseplatser i Kids of Ugandas styrelse, samt valberedningens ordförande och verksamhetsrevisor. För att söka en plats i Kids of Ugandas styrelse 2014

Läs mer

STADGAR FÖR KULTURFÖRENINGEN TÅGET Reviderade vid årsmöte

STADGAR FÖR KULTURFÖRENINGEN TÅGET Reviderade vid årsmöte STADGAR FÖR KULTURFÖRENINGEN TÅGET Reviderade 110227 vid årsmöte SYFTE OCH ÄNDAMÅL 1 Föreningen är en ideell förening. Föreningen har som syfte att erbjuda sina medlemmar ett alternativ till det kommersiella

Läs mer

KOT:s Arbetsordning. Rev :100216

KOT:s Arbetsordning. Rev :100216 KOT:s Arbetsordning Rev :100216 PROLOG Detta är en sammanfattning av KOT-funktionärernas arbetsordning och har fått namnet KOT:s arbetsordning. Den togs fram och godkändes av 1987 års styrelse Den ska

Läs mer

Bildandet av en förening.

Bildandet av en förening. Bildandet av en förening. Konstituerande möte är när föreningen bildas och ett första möte hålls. När en förening söker bidrag, hyr lokal, skaffar telefonabonnemang eller liknande frågas det oftast efter

Läs mer

Arbetsfördelning i Brf Ullstämma 2

Arbetsfördelning i Brf Ullstämma 2 Arbetsfördelning i Brf Ullstämma 2 Ordföranden Styrelsens ordförande ska: Regelbundet följa bostadsrättsföreningens verksamhet och se till att rapporteringen till övriga styrelseledamöter är tillfredsställande

Läs mer

Förslag: Ansvarsfördelning Skogsbärens SFF

Förslag: Ansvarsfördelning Skogsbärens SFF Förslag: Ansvarsfördelning Skogsbärens SFF STYRELSEN Ledamöter - Rapportera planerade och utförda aktiviteter till övriga i styrelsen. - Dokumentera sådant som inte dokumenteras i styrelseprotokoll på

Läs mer

Stadgar Livemusik Sverige/MoKS.

Stadgar Livemusik Sverige/MoKS. Stadgar Livemusik Sverige/MoKS. Antagna i första läsningen vid MoKS Riksstämma 2016-04-02 i Linköping. Antagna i andra läsningen vid MoKS extra riksstämma 2017-01-21 i Malmö samt vid ordinarie årsmöte

Läs mer

SIG Securitys stadgar

SIG Securitys stadgar SIG Securitys stadgar Fastställda 2002-10-08. Reviderade 2006-03-16. Reviderade 2008-03-14. Reviderade 2013-04-18. 1 Firma Föreningens benämning skall vara SIG Security. 2 Ändamål SIG Security är en intressegrupp

Läs mer

Stadgar. Förslag på ändring av stadgar för Svensk Live - Unga arrangörsnätverkets extra årsstämma

Stadgar. Förslag på ändring av stadgar för Svensk Live - Unga arrangörsnätverkets extra årsstämma Stadgar. Förslag på ändring av stadgar för Svensk Live - Unga arrangörsnätverkets extra årsstämma 2018-01-08. 1 NAMN 1.1 Föreningens namn är Svensk Live - Unga arrangörsnätverket. 1.2 I internationella

Läs mer

Lathund Bilda en ideell förening

Lathund Bilda en ideell förening Lathund Bilda en ideell förening Denna broschyr handlar i första hand om hur man startar en ideell förening. Vill ni starta en ekonomisk förening så rekommenderar vi att ni söker information på www.skatteverket.se

Läs mer

Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås

Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås Örjanshus 12-09-24 1 Allmänt S:t Örjans Scoutkår är en sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att i bedriva scoutverksamhet. Scoutverksamheten bedrivs

Läs mer

Styrelsen roll är att säkerställa och ge förutsättningar att vision och mål följs.

Styrelsen roll är att säkerställa och ge förutsättningar att vision och mål följs. Styrelsens roll Västra Marks styrelse består av en ordförande, en kassör, en sekreterare, en materialförvaltare och två representanter för moderföreningarna Hajoms IF (HIF) och Björketorps IF (BIF). Styrelsen

Läs mer

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Allmänna bestämmelser 1. 2. 3. Medlemskap 4. 5. 6. Sveriges läkarförbund student Lund är en lokalavdelning av Sveriges läkarförbund student inom Sveriges Läkarförbund

Läs mer

Beskrivning av arbetsgrupperna i The Gloryfires

Beskrivning av arbetsgrupperna i The Gloryfires Senast uppdaterad hösten 2016 Beskrivning av arbetsgrupperna i The Gloryfires Varje medlem i The Gloryfires, med undantag av ordförande, kassör och bandmedlem, ingår i en arbetsgrupp. Arbetsgrupperna finns

Läs mer

Stadgar. för. Trollhättans Arkivförening

Stadgar. för. Trollhättans Arkivförening Stadgar för Trollhättans Arkivförening Förslag inför beslut om antagande vid årsmöte den 20 mars 2018 1 2 Allmänna bestämmelser 1 Ändamål Trollhättans Arkivförening är en ideell förening som har till uppgift

Läs mer

Stadgar. Förslag på ändring av stadgar för Svensk Live vid extra årsstämma

Stadgar. Förslag på ändring av stadgar för Svensk Live vid extra årsstämma Stadgar. Förslag på ändring av stadgar för Svensk Live vid extra årsstämma 2018-01-24. 1 NAMN 1.1 Föreningens namn är Svensk Live. 1.2 I internationella sammanhang är namnet Swedish Live. 2 FORM OCH ORGANISATION

Läs mer

03. Val av mötessekreterare Mötets sekreterare är den som antecknar vad som beslutas på mötet. Dessa anteckningar kallas för årsmötesprotokollet.

03. Val av mötessekreterare Mötets sekreterare är den som antecknar vad som beslutas på mötet. Dessa anteckningar kallas för årsmötesprotokollet. Årsmötesordlista Förklaringar till dagordning på årsmöte 01. Årsmötets öppnande När mötet ska starta enligt kallelsen får någon öppna mötet, exempelvis föreningens ordförande. Det gör man genom att säga

Läs mer

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS).

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). 1(6) FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). INTRESSEFÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE 1. Den ideella intresseföreningens namn är KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS) och har sitt

Läs mer

Reglemente Fastställda vid stormöte 2014-03-26

Reglemente Fastställda vid stormöte 2014-03-26 Reglemente Fastställda vid stormöte 2014-03-26 Innehåll Sida 1 Föreningsaktiva 1 2 Föreningsstyrelsen 1 2.1 Ordförande............................... 1 2.2 Vice ordförande tillika ekonomiskt ansvarig.............

Läs mer

1. NAMN 2. MEDLEM 3. ORGANISATION 4. FÖRENINGENS ÄNDAMÅL 5. STYRDOKUMENT 6. BESLUTSFATTANDE. förtroenderådet i ryd STADGAR

1. NAMN 2. MEDLEM 3. ORGANISATION 4. FÖRENINGENS ÄNDAMÅL 5. STYRDOKUMENT 6. BESLUTSFATTANDE. förtroenderådet i ryd STADGAR Antagna av Hyresbetalarmötet den 14 februari 1973. Senast reviderade av Boendestämman den 23 Maj 2011. Dessförinnan reviderade 2010-04-28, 2009-01-22, 2008-11-18, 2007-11-13, 2004-11-08, 2003-05-13, 2002-11-11,

Läs mer

Kallelse & Agenda för årsstämma

Kallelse & Agenda för årsstämma Bostadsrättsföreningen Veken 1 Sida 1 av 5 Kallelse & Agenda för årsstämma 2014 05 11 Härmed kallas medlemmarna i Brf Veken 1 till årsstämma Datum: Söndagen den 11 maj 2014 Tid: 19:15 Plats: I boxningsklubben

Läs mer

Juridiska föreningen vid Umeå universitet

Juridiska föreningen vid Umeå universitet Juridiska föreningen vid Umeå universitet Om föreningen 1. Juridiska föreningen vid Umeå universitet är en underförening till samhällsvetenskapliga sektionen (Samsek) och ytterst till Umeå studentkår (US).

Läs mer

Ludvigsborgs Byförening Org nr

Ludvigsborgs Byförening Org nr STADGAR för den ideella föreningen Ludvigsborgs Byförening (LBF) med hemort i Ludvigsborg, Hörby kommun. LBF bildades 1975. Stadgarna ändrade av årsmöte den 20 mars 2011. Organisationsnummer: 842000-6325

Läs mer