SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret februari 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret februari 2015"

Transkript

1 A 5011 Upprättat av samhällsbyggnadskontoret februari 2015 Detaljplan för Ängsknarren 2 och del av Oskarshamn 3:2 Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret maj 2014, reviderad januari 2014 Dnr SBN 2013/141 Uppdragsbeslut Samrådsbeslut Granskningsbeslut Antagande Laga kraft Inledning I samrådsredogörelsen sammanställs inkomna synpunkter från samrådstiden tillsammans med kommunens svar på hur synpunkterna beaktas i den fortsatta hanteringen av planärendet. Här redovisas även de ändringar av planhandlingarna som har gjorts inför granskningsskedet och vilka synpunkter som inte har tillgodosetts. Samrådsskedet Detaljplanen upprättas med normalt planförfarande, vilket betyder att planförslaget varit ute på samråd och nu ska ställas ut för granskning innan antagandeprövning sker. Samrådet pågick 4 augusti till 2 september 2014 och berörda sakägare, myndigheter och kommunala förvaltningar hade då tillfälle att lämna synpunkter gällande detaljplanen. Samrådet kungjordes på kommunens anslagstavla, på kommunens hemsida ( genom annons i kommuntäckande dagstidningar och genom direktutskick till berörda sakägare. Under samrådstiden fanns handlingarna tillgängliga på hemsidan och i entréerna i Stadshuset, Kulturhuset och på Oscarsgymnasiet. Ett samrådsmöte hölls den 20 augusti 2014 på Kommunhuset i Oskarshamn. Mötet besöktes av 4 personer. Under mötet framfördes följande: - Göran Svensson, boende Tofsmesen 1 In- och utfarten i väster är problematisk. Inte trafiksäkert att göra en vänstersväng. Endast infart bör tillåtas för fordon som kommer västerifrån och utfart tillåtas för fordon som skall svänga åt öster, in mot centrum. Det bästa hade varit om ett flöde hade kunnat skapas inom fastigheten så att utfart hade kunnat ske vid den östra in- och utfarten. Dessutom bör det studeras om det går att anlägga en vägdelare utmed Döderhultsvägen. Bra att den mittersta inoch utfarten försvinner och ersätts av cykelväg. 1 (12)

2 - Mats Hansson, OTK En personlig åsikt är att ekarna bör bevaras. Sammanfattning av ändringar Nedan sammanfattas de ändringar som har gjorts i planhandlingarna efter samrådet. Plankarta - En egenskapsgräns förs in norr samt i väst. - Ny planbestämmelse förs in; n1 markytan skall möjliggöra infiltration av dagvatten. - Planbestämmelsen Marklov krävs för fällning av ek med stamdiameter över 60 cm mätt 1,3 m över mark revideras och ändras till Marklov krävs för fällning av träd. - Plangränsen justeras då planområdet minskar i väster. - Gräns för körbar förbindelse får inte annordnas förlängs och flyttar in- och utfarten något västerut. - Kontor läggs till som ny användning inom hela planområdet. - Största byggnadsarea ändras till bruttoarea. - Planbeskrivning - Planbeskrivningen kompletteras på sidan 8 med Kommunstyrelsens beslut Redaktionella ändringar så som rättstavningar, bildjustering osv. - Syftet kompletteras med skrivelse angående kontor som användning. - Planområdet minskas i väster och erforderliga ändringar i planbeskrivningen görs. Inkomna synpunkter Under samrådstiden inkom 9 skriftliga yttranden. Yttrandena finns tillgängliga på samhällsbyggnadskontorets planavdelning. Yttrande från Ankomstdatum Kommentar 1. Länsstyrelsen Tillgodosedda 2. Tekniska nämnden Tillgodosedda 3. Oskarshamns Handikappkommitté Tillgodosedda 4. Anders Carlsson, ICA Fastigheter Sverige AB Tillgodosedda 5. Elisabeth Wanneby, Matti Wahlström Synpunkter 6. Göran Svensson och Marianne Svensson Synpunkter 7. Åke Rühling, Biologiska Sällskapet Tillgodosedda 8. Emma Bartl, Skanova Tillgodosedda 9. Bildningsnämnden Inga synpunkter På följande sidor redovisa de inkomna synpunkterna följt av kommunens svar på hur synpunkterna beaktas i den fortsatta hanteringen av planärendet. 2 (12)

3 3 (12)

4 1. Länsstyrelsen Rubricerat förslag har insänts till Länsstyrelsen för samråd enligt PBL 5: 11. Handlingarna utgörs av plankarta med bestämmelser, plan- och genomförandebeskrivnning samt behovsbedömning. Detaljplanen handläggs med ett enkelt planförfarande enligt PBL 5:7. Detaljplanens syfte är att möjliggöra för handelsändamål inom hela planområdet samt utöka byggrätten. Gällande fördjupning av översiktsplanen anger ett halvexternt handelsområde som ges utrymme att växa fram runt den mellersta trafikplatsen. Planförslaget överensstämmer med översiktsplanen. LÄNSSTYRELSENS SYNPUNKTER Kontroll enligt kap 11 PBL Hälsa och säkerhet Av planförslaget framgår att den tidigare markföroreningen vid bensinstationen har sanerats, men också att det kan finnas kvar markföroreningar vid butikslokalerna. Länsstyrelsen delar kommunens bedömning att en miljöteknisk markundersökning måste göras innan planen antas, detta för att klargöra förekomst och utbredning. Finns markföroreningar som överstiger gällande gränsvärden måste en planbestämmelse om att sanering ska ha skett innan bygglov ges införas på plankartan, alternativt att markföroreningarna saneras innan planen antas. Behovsbedömning Länsstyrelsen instämmer i kommunens bedömning att genomförandet av planen inte kan antas medföra betydande miljöpåverkan och att en miljöbedömning därför inte behöver upprättas. Samråd har härmed skett. Rådgivande Länsstyrelsen är positiv till att kommunen har infört en planbestämmelse om att marklov krävs för att fälla bevarandevärda ekar inom planområdet. Länsstyrelsen noterar samtidigt att användning handel har lagts ut över hela planområdet Det skapar en otydlighet om huruvida kommunen tänker sig att marken där de skyddsvärda ekarna står ska bevaras som naturmark eller exploateras. Det blir inte minst otydligt för invånare utanför den egna organisationen. För att säkerställa kommunens goda ambition om att bevara dessa ekar bör bestämmelsen natur läggas ut över detta område. Att inte hela planområdet hårdgöras vore även positivt för dagvattensituationen inom planområdet samt möjligheten att uppnå fastställda miljökvalitetsnormer i vattenförekomsten inre hamnen. Svar: En miljöteknisk markundersökning ska genomföras under detaljplanarbetet. Det ska under planarbetet visas att marken går att bebyggas med föreslagen bebyggelse. Se PBL 4 kap 12 & 14 samt Prop. 2009/10:170 s Tekniska nämndens arbetsutskott Tekniska kontoret föreslår att den marklovplikt för fällning av större ekar inom planområdet skall skärpas till att gälla ekar med stamdiameter större än 40 cm (i planförslaget från 60 cm) då flertalet ekar idag ej uppnår 60 cm stamdiameter. I övrigt har tekniska kontoret inget att erinra mot planförslaget. 4 (12)

5 Svar: Noteras. Planbestämmelsen Marklov krävs för fällning av ek med stamdiameter över 60 cm mätt 1,3 m över mark revideras och ändras till Marklov krävs för fällning av träd. 3. Oskarshamns Handikappkommitté Enligt Konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Artikel 9 Där står att den fysiska miljön, transporter, information, kommunikation, IT, och tjänster ska vara tillgängliga för personer med funktionsnedsättning. Sverige har antagit en diskrimineringslag, vilket innebär att en arbetsgivare inte kan neka en arbetssökande arbete på grund av en persons funktionshinder. Arbetsgivaren ska tillse att verksamheten är tillgänglig och begära att lokalerna är handikappanpassade av fastighetsägaren. Synpunkter Transporter och kommunikation i området Ängknarren är en viktig fråga för alla funktionshindrade eftersom det redan idag finns både daglig och sällan varuhandel i området. Behov av säkerhet är stor, för att känna trygghet, när det blir mer flöde i trafiknätet. Tillgängligheten av cykel och gångväg ska vara nåbar för funktionshindrade. Gång och cykelvägar ska vara separerade från varandra, jämna och hårdgjorda utan hinder, snöröjas och sandas i god tid för att förebygga olyckor. På öppna ytor ska ledstråk och kontraster i ljushet, färg och struktur finnas. Använd sinusplattor i två rader och släta plattor vid val av riktning. Gatsten är ej lämpligt det ger ojämn gångyta. Buskage/planteringar måste vara låga för det kan innebära fara för personer med nedsatt syn. Gångytor/gångbanor ska inte luta mer än 1:50 Gångstråken ska ha anpassade mått för lutning och hårdgjord yta för att få kvalité att som funktionshindrad kunna ta sig fram om rörelseförmågan är nedsatt och använder rullstol. Långa vilplan på minst 2 m och synlig och kännbar kontrastmarkering. Ledstänger på båda sidor. Höjdskillnad max 0,5 m mellan vilplan. Synlig kännbar kontrastmarkering innan och efter rampens slut. Övergångsställen ska vara anpassade för personer med nedsatt rörelseförmåga och för personer med nedsatt syn och anpassat för hörselskadade. Busshållplatsen ska vara väl upplyst och med ledstråk med sinusplattor och kupolplattor i 2 rader till busskuren. Avslutning med kupolplattor vid påstigning av buss. Busshållplatsen ska vara utformad så rullstolsburna har jämn nivå till bussen. Taxi ska kunna stanna på särskild plats nära entré utan den funktionshindrade ska korsa gatan. Tillgängligheten när taxi kommer och hämtar och lämnar får det inte vara någon nivåskillnad som försvårar. Väl uppmarkerade platser som är anpassade för synsvaga. Handikapparkeringar i området placeras nära ingångar max 10 m från entrén. Det bör vara 5% av befintligt antal parkeringsplatser. Handikapparkeringsplatserna ska hårdgjord, jämn och halkfri yta med lutning 1:50. Fritt från kanter, 5m bred plats och inga nivåskillnader och hinder från handikapparkering och till entré. Funktionshindrade ska inte behöva korsa trafikstråken. 5 (12)

6 Cykelställ och anpassad cykelparkering för trehjuliga cyklar bör finnas nära entrén. Information ska kunna läsas av alla. Det innebär att skyltar placeras så att stående och sittande personer kan läsa den. Skyltar ska konstratera i ljushet mot själva skyltarna. Använd stor upphöjd text med jämt, fyllda bokstäver utan krusiduller t. ex Ariel, så kan flera personer läsa. Komplettera med punktskrift för blinda, tillhandahåll teknik, så att personer med synskada ges möjlighet att läsa. Sittplatser bör ordnas med jämna mellanrum som kan användas av personer med funktionsnedsättning. Sittplats ska ha armstöd och ryggstöd. sitthöjd 0,45-0,50 m och armstöden 0,70,m över mark samt att ha armstöd som går att greppa om. Armstöden ska nå förbi sittytans framkant. Sittmöbler med plats för rullstol på ena sidan ska placeras vid sidan av gångytan. Belysning ska vara god, jämn och bländfri gäller yttre och inre miljöer. Viktigt att ha målpunkter så personer med nedsatt rörelse-orenteringförmåga kan orientera sig. Se marken, läsa skyltar, hörselskadade kunna läsa på läpparna. Markytan ska vara jämt belyst. Fast belysning ska inte var bländande. Exempelvis är det viktigt att ljuskällan ger tillräckligt jämn belysning på gångytor. Reglera belysningen, så elektriska och magnetiska fält begränsas enligt försiktighetsprincipen. Buller med tanke på ökad trafik är hörselskadades hälsa viktig att ta hänsyn till, 45 dba bör inte överstigas. Allergi, Grönområde med rekreation där behövs växter som är vänliga för personer med allergi och doftöverkänslighet. Samt att marken undersöks eftersom det finns förhöjd halt radon på området. Tänk på att material som används vid byggnation är svalanmärkt. Vi förväntar oss att få bygglovhandlingar för yttrande som berör publika miljöer. Oskarshamns handikappkommitté använder Bygg i Kapp och BBR vid ritgranskning och emotser att våra synpunkter beaktas. Mera utförlig information om genomförande av BBR regler finns i Bygg i kapp. Svar: Synpunkten medför inga ändringar. 4. Anders Carlsson, ICA Fastigheter Sverige AB ICA Fastigheter Sverige AB, ägare till fastigheten Blåmesen 13, har nu tagit del av samrådshandlingarna för ny detaljplan. Vi är i grunden positiva till utveckling av handel i denna del av Oskarshamn och framförallt nära vår handelsplats. I planbeskrivningen skriver ni bl a "Trafikökningen bedöms inte bli betydande vid en utbyggnad av handeln" samt "I och med att den mittersta infarten in till planområdet stängs igen minskar konflikten med Ica Maxis infart vilket bedöms ge en positiv effekt på trafikflödet in till planområdet. " Vi har ingen annan utgångspunkt än ovan men vill fora fram att det for hela området idag periodvis är ansträngt trafikmässigt, både tillfart/infart och vår utfart mot Norra fabriksgatan. Vi vill även poängtera att vi har en pågående detaljplanärende for vår fastighet som bl a innehåller nya byggrätter for utökad handel invid befintlig ICA Maxi. Denna detaljplan får inte medfora några effekter och begränsningar for vår detaljplan vad gäller trafikflöden, 6 (12)

7 buller och utsläpp till luft. Svar: Synpunkten medför inga ändringar. 5. Elisabeth Wanneby, Miljöpartiet, Matti Wahlström, Vänsterpartiet Förslaget till detaljplan för Ängsknarren 2 och del av Oskarshamn 3:2 innebär att Oskarshamns kommun lämnar ifrån sig 334m2 mark i sluttningen mitt emot Ica Maxi utmed Döderhultsvägen till privata markägare. Planförslaget motiveras med att detta ger ägaren till fastigheten Ängsknarren 2 ökade möjligheter att utöka det befintliga handelsområdet. Det område som ska överlämnas till privata ägare ska enligt planen fyllas ut för att kunna användas till parkeringsändamål. Det område som överlämnas utgör en del av Brunnsparken. I Brunnsparken finns 107 träd, varav 50 ekar, 8 lindar och 1 lönn finns norr och nordöst om Tennishallen. Flertalet ekar bedöms vara äldre än 100 år. Samhällsbyggnadskontoret bedömer att förslaget till detaljplan innebär ett skydd för de ekar som finns i det område som planförslaget omfattar, detta då krav ställs på marklov för att avverka träd med en stamdiameter över 60 centimeter. Att skydda de ekar som finns i planområdet anges som ett syfte med att upprätta en ny detaljplan. Hur de lindar som finns i området påverkas av planförslaget redovisas inte i planförslaget. Beviljande av marklov för att avverka träd är ett beslut som kan fattas av Samhällsbyggnadsnämnden. I avsnittet Tidigare ställningstaganden för det område som omfattas av planen uppger Samhällsbyggnadskontoret under delavsnittet Förordnanden att inga övriga förordnanden finns. Vi ser allvarligt på detta påstående med anledning av att kommunfullmäktige beslutat bifalla kommunstyrelsens förslag: Kommunstyrelsen föreslår , 234, att motionen bifalls och att kommunstyrelsen/ kommunkontoret får i uppdrag att utreda möjligheterna att ge Brunnsparken ett förstärkt skydd mot exploatering samt ge förslag till beslut på hur området ska ges ett förstärkt skydd, enligt Anders Stenbergs motion. Vidare att bevarandevärda ekar ska märkas och skyddas i detaljplan. Någon utredning har till dags dato inte genomförts och inga ekar har märkts upp eller skyddats i detaljplan. Vi ifrågasätter kraftfullt lämpligheten i att lämna över delar av Brunnsparken till en privat markägare utan att ha verkställt beslut som fattats av kommunfullmäktige.. Om vi ser närmare på vad planförslaget i praktiken innebär kan vi på sidan 13 i planen se horisontell illustration av de utfyllnader som är tänkta att utföras inom planområdesgränsen. Vi har svårt att se att dessa utfyllnader praktiskt kommer att kunna begränsas inom den tänkta planområdesgränsen. Oavsett om så är fallet eller inte, innebär förslaget att fyllmassor kommer att läggas runt trädstammar. De utfyllnader som planeras är därför ett hot mot mot de ekar som finns i slänten, både på kort och på lång sikt. Flera av de ekar som finns i slänten ned mot Tennishallen har inte en helt oval stamform utan har varierande stamdiameter beroende på från vilket håll diametern mäts. När det gäller flera av de äldre ekar som finns inom eller mycket nära planområdesgränsen kan man från visa vinklar mäta fram en stamdiamater som är mindre än 60 cm i brösthöjd. Därmed kan man om man vill mäta fram en stamdiameter som gör att marklov inte krävs för att fälla träden. Detta innebär att det krav på marklov som Samhällsbyggnadskontoret föreslår för att få fälla träd i området knappast räcker för att skydda träden från att avverkas. 7 (12)

8 Bortsett från rent juridiska och tekniska aspekter av planförslaget vill vi påtala det estetiska värdet av de ekar som finns i Brunnsparken och som kantar infarten till Oskarshamn. Ett betydande antal ekar som tidigare kantat den västra infarten till Oskarshamn har fällts under senare decennier. Vi behöver vara rädda om de träd som finns kvar. Besökare till Oskarshamn behöver inte mötas av mer betong och asfalt än vad som redan är fallet. Vi anser sammantaget att Oskarshamns kommun tar stora risker när det gäller bevarandet av de ekar som finns utmed Döderhultsvägen om delar av Brunnsparken lämnas över till privata markägare. Frågan om Brunnsparkens framtid är knappast ny och Samhällsbyggnadskontorets tjänstemän kan knappast vara omedvetna om de risker vi tagit upp i detta yttrande. Med detta i åtanke anser vi att Samhällsbyggnadskontoret inte i tillräcklig grad motiverat varför Oskarshamns kommun ska lämna över mark till privata ägare i det aktuella området. Att Samhällsbyggnadskontoret dessutom anger skydd av...de ekar som finns inom planområdet som ett av syftena med själva planförslaget ser vi som ett ytterst tveksamt motiv. Vi yrkar att planförslaget omarbetas om så att förslaget inte innebär en ändring av de nuvarande fastighetsgränserna mellan Ängsknarren 2 och Oskarshamn 3:2. Avslutningsvis uppmanar vi Samhällsbyggnadsnämnden och Samhällsbyggnadskontoret att omgående medverka till ett verkställande av kommunfullmäktiges beslut från : Kommunfullmäktiges beslut enligt kommunstyrelsens förslag Motionen bifalls. Kommunstyrelsen/ kommunkontoret får i uppdrag att utreda möjligheterna att ge Brunnsparken ett förstärkt skydd mot exploatering samt ge förslag till beslut på hur området ska ges ett förstärkt skydd, enligt Anders Stenbergs motion. Bevarandevärda ekar ska märkas och skyddas i detaljplan. Svar: Noteras. Planhandlingarna kompletteras med Kommunstyrelsens beslut , 234. Anledningen till att fastighetsägaren vill förvärva marken är för att utöka antalet parkeringsplatser i Arena Oskarshamns område. Planområdet minskas för att skydda de jätteekar som finns väster om planområdet efter resultat från naturvärdesinventering. Ekarna ska ej påverkas utav markarbeten, se sektion sidan 13. Planbestämmelsen Marklov krävs för fällning av ek med stamdiameter över 60 cm mätt 1,3 m över mark revideras och ändras till Marklov krävs för fällning av träd Planområdet planeras inte medföra större mängd hårdgjorda ytor än vad som finns i dagsläget. Planbestämmelse införs på plankartan inom egenskapsgräns som säger att markytan ska möjliggöra infiltration. Planbestämmelsen gällande marklov för fällning av träd säkrar ekarnas framtid även vid privat ägare av marken. 8 (12)

9 6. Tofsmesen 1, Göran Svensson och Marianne Svensson Föreliggande illustrationskarta, för rub. ärende, upprättad maj 2014, är i huvudsak bra. Dock påpekades detaljutformning för västra in - och utfarten enl. vad som framkom, vid samrådsmöte den 20 aug Positioner noterade på illustrationskarta, enl dessa påpekanden. 1. Mittmarkering för att förhindra såväl in - som utfart till Ängsknarren 2, från och till norrgående fil på Döderhultsvägen. 2. Beakta också busshållplatsen, som är skymmande för bilister vilka skall ut från Syrenvägen till Döderhultsvägen mot väster. Korsande trafik över vägmitt bör undvikas. 3. Trafik in till Ängsknarren 2 4. Trafik ut från Ängsknarren 2, följer med trafiken. 5. Här bör utföras markering för väjningsplikt. i nuläget smyger bilister fram i läge pos 6 för att vänta in bilister i pos 7, som svänger in på Syrenvägen Bilister på väg ut från Syrenvägen pos 8 mot centrum får då stå på tomgång eftersom dom hindras av bilister i pos 6 Finnes väjningsplikt i läge 5 kan bilister i pos 8 köra ut på Döderhultsvägen mot centrum, medan bilar pos 7 kör in på Syrenvägen Detta medför ett bättre trafikflöde Det förekommer oftast hindrande bilar i pos 6 Detta skall beaktas att det inte alltid, som bilar passerar i fil pos 9 in mot centrum När bilar i pos 9 passerar har bilar i pos 8 väjningsplikt. Bilar i pos 6 skall inte förekomma. 9 (12)

10 Svar: Noteras. Västra in- och utfarten flyttas ytterligare västerut och gräns för körbar förbindelse får inte anordnas förlängs. 7. Åke Rühling, Biologiska Sällskapet Biologiska sällskapet Oskarshamn har tagit del av handlingarna i rubricerande ärende samt även besökt området. Det är välkänt att det finns äldre, storvuxna ekar inom och nära planområdet. De utgör ett värdefullt inslag i stadsbilden och bör inte bara bevaras utan också erbjudas goda möjligheter för fortsatt tillväxt. Eftersom flera mycket stora ekar fälldes då Arena byggdes, framstår det som särskilt angeläget att nuvarande ekbestånd lämnas intakt. Planförslaget sägs ha till syfte att bland annat skydda de ekar som finns där. Mer specifikt skall detta ske genom att marklov krävs för fållning av ek med stamdiameter över 60 cm, mätt 1,3 m över mark. Vi vill framhålla att lov för fållning bör ges med stor restriktivitet och att asfalterade markytor ej bör anläggas nära intill ekbeståndet. Svar: Noteras. Planbestämmelsen Marklov krävs för fällning av ek med stamdiameter över 60 cm mätt 1,3 m över mark revideras och ändras till Marklov krävs för fällning av träd. Planområdet planeras inte medföra större mängd hårdgjorda ytor än vad som finns i dagsläget. Planbestämmelse införs på plankartan inom egenskapsgräns som säger att markytan ska möjliggöra infiltration. 8. Emma Bartl, Skanova 10 (12)

11 Bakgrund TeliaSonera Skanova Access AB (Skanova) har tagit del av förslag till detaljplan enligt ovan, och låter framföra följande: Yttrande Skanova har markförlagda teleanläggningar inom planområdet, se bifogad karta. Generellt så önskar Skanova att så långt som möjligt behålla befintliga teleanläggningar i sina nuvarande lägen för att undvika de olägenheter och kostnader som uppkommer i samband med flytt. Vidare så förutsätter Skanova att de kostnader som uppstår vid en eventuell flytt bekostas av den som initierar flytten. Skanova önskar i ett tidigt skede medverka i planarbetet, det vill säga när detaljplanarbete påbörjas, för att få med befintliga ledningar i planeringsunderlaget. På så sätt kan oförutsedda hinder i planeringen som berör Skanovas nät undvikas för att få en smidigare och snabbare planprocess. Om så önskas kan ledningarna skickas digitalt i dwg-format för att infogas på planeringsunderlaget. Kontakta Kontakta förvaltande nätplanerare Anders Bartl på tfn för eventuell flytt eller skydd av kabel. Svar: Planbeskrivningen har kompletterats under rubriken Tekniska frågor - energi och tele enligt Skanovas synpunkter. 9. Bildningsnämnden Ärendet 11 (12)

12 Samhällsbyggnadsnämnden har för samråd till bildningsnämnden överlämnat detaljplan för Ängsknarren 2 och del av Oskarshamn 3:2. Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för handelsändamål inom hela planområdet samt en utökad byggrätt. Syftet med planen är även att skydda de ekar som finns inom planområdet. Planen behandlar också särskilda frågor som rör parkerings- och infartsförhållanden. Yttrande Bildningsförvaltningen har studerat förslaget utifrån trafiksituationen i området utifrån bildningsnämndens verksamheter, exempelvis för besökare till Arena Oskarshamn, Bildningsförvaltningen har inget att erinra mot planförslaget, men påminner om att det pågår en förstudie av möjliga utvecklings- och ombyggnadsmöjligheter för Arena Oskarshamn. I förstudien ingår som ett deluppdrag att undersöka möjlig placering av en ny träningshall. Arena Oskarshamn gränsar till det aktuella planområdet. Beslut Bildningsnämnden har inget att erinra mot planförslaget och överlämnar förvaltningens tjänsteskrivelse till samhällsbyggnadsnämnden som nämndens yttrande över detaljplan för Ängsknarren 2 och del av Oskarshamn 3:2. Svar: Noteras. Samhällsbyggnadskontoret Planavdelningen Pär Hansson Planchef Rebecka Olsson Planarkitekt 12 (12)

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 A 5011 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 Detaljplan för Ängsknarren 2 och del av Oskarshamn 3:2 Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

ÄNDRING AV OMRÅDESBESTÄMMELSER GENOM TILLÄGG FÖR DEL AV SÖRVIK 4:11 M.FL. FASTIGHETER, ELSEMAR, Centralorten, Oskarshamns kommun

ÄNDRING AV OMRÅDESBESTÄMMELSER GENOM TILLÄGG FÖR DEL AV SÖRVIK 4:11 M.FL. FASTIGHETER, ELSEMAR, Centralorten, Oskarshamns kommun ÄNDRING AV OMRÅDESBESTÄMMELSER GENOM TILLÄGG FÖR DEL AV SÖRVIK 4:11 M.FL. FASTIGHETER, ELSEMAR, Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret april 2017 Dnr SBN 2016/163 Uppdragsbeslut

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2017

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2017 A5014 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2017 Detaljplan för del av Döderhult 1:1 och Oskarshamn 3:2, Kvastmossen Centralorten, Oskarshamns kommun Dnr SBN 2015/41 Uppdragsbeslut

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad av samhällsbyggnadskontoret i april 2018

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad av samhällsbyggnadskontoret i april 2018 Upprättad av samhällsbyggnadskontoret i april 2018 Detaljplan för Älvehult 1:195 och del av Älvehult 1:2 Påskallavik, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret i februari 2018 Dnr SBN 2018/000001

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad av samhällsbyggnadskontoret mars 2017, rev juni 2018

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad av samhällsbyggnadskontoret mars 2017, rev juni 2018 Upprättad av samhällsbyggnadskontoret mars 2017, rev juni 2018 Detaljplan för Fälgen 1 m.fl. fastigheter Centralorten, Oskarshamns kommun Dnr SBN 2013/000059 Uppdragsbeslut 2016-10-12 Samrådsbeslut 2017-02-08

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret i oktober 2017

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret i oktober 2017 Upprättat av samhällsbyggnadskontoret i oktober 2017 Detaljplan för del av Oskarshamn 3:3, Kikebogatan Centralorten, Oskarshamns kommun Dnr SBN 2016/64 Uppdragsbeslut 2016-04-15 Samrådsbeslut 2017-02-08

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Blåmesen 13 m.fl. fastigheter Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av Samhällsbyggnadskontoret november 2014

BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Blåmesen 13 m.fl. fastigheter Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av Samhällsbyggnadskontoret november 2014 A 5012 BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Blåmesen 13 m.fl. fastigheter Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av Samhällsbyggnadskontoret november 2014 Dnr SBN 2013/000009 Uppdragsbeslut 2012-10-10 Samrådsbeslut

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad av samhällsbyggnadskontoret mars 2015 GRANSKNINGSHANDLING

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad av samhällsbyggnadskontoret mars 2015 GRANSKNINGSHANDLING Upprättad av samhällsbyggnadskontoret mars 2015 GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Oskarshamn 3:1 m.fl. fastigheter, Kulturhusets entréområde Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Upprättad januari 2014 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Planbeskrivningen

Upprättad januari 2014 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Planbeskrivningen Uppdragsbeslut 2012-12-11 Samrådsbeslut 2012-12-11 Detaljplan för del av Oskarshamn 3:3 m.fl. fastigheter Gyllings väg Centralorten, Oskarshamns kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad januari 2014 av samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING Planeringsenheten Joel Lidholm, 0240861 80 Joel.lidholm@ludvika.se GRANSKNINGSHANDLING 1(7) Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika Ludvika kommun Hemsida www.ludvika.se

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret mars 2017

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret mars 2017 DA 103 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret mars 2017 Ändring av detaljplan, genom tillägg, för Sörvik 2:42 m.fl Oskarshamns kommun Dnr SBN 2016/115 Uppdragsbeslut 2016-09-12 Samrådsbeslut

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad av samhällsbyggnadskontoret oktober 2016

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad av samhällsbyggnadskontoret oktober 2016 Upprättad av samhällsbyggnadskontoret oktober 2016 Ändring av detaljplan, genom tillägg, för Sörvik 2:42 m.fl Oskarshamns kommun Dnr SBN 2016/115 Uppdragsbeslut 2016-09-12 Samrådsbeslut 2016-09-12 Granskningsbeslut

Läs mer

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet Antagandehandling Detaljplan för Svetsaren 1 och 2, Saab Barracuda AB Gamleby, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2017-01-30 GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för Ängsknarren 2 och del av Oskarshamn 3:2

Detaljplan för Ängsknarren 2 och del av Oskarshamn 3:2 PLANBESKRIVNING Detaljplan för Ängsknarren 2 och del av Oskarshamn 3:2 Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av Rebecka Olsson för samhällsbyggnadskontoret maj 2014, reviderad januari 2015 Dnr SBN

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad av samhällsbyggnadskontoret i augusti 2016 GRANSKNINGSHANDLING

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad av samhällsbyggnadskontoret i augusti 2016 GRANSKNINGSHANDLING Upprättad av samhällsbyggnadskontoret i augusti 2016 GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Emmekalv 4:298 och del av Emmekalv 4:169, Förskolan Påskallavik, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE NORMALT PLANFÖRFARANDE DNR KS 2011/416 PLAN NR S158 2014-04-29 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Del av Kv. Svärdet Tomelilla kommun, Skåne län GRANSKNING Detaljplanen har varit utställd för granskning

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård Uppdragsbeslut 2007-12-12 Samrådsbeslut 1 2008-03-11 Samrådsbeslut 2 2008-08-15 Figeholm, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret jan 2008 SAMRÅDSREDOGÖRELSE samråd 2 Detaljplanen upprättad

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret augusti 2017

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret augusti 2017 Upprättat av samhällsbyggnadskontoret augusti 2017 Detaljplan för del av Oskarshamn 3:4 m.fl., Östra Storskogens industriområde, Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret augusti

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-03-19 Dnr. 2017-182 2(8) 3(8) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Oskarshamn 3:3, Södra Fabriksgatan Centralorten, Oskarshamns kommun

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Oskarshamn 3:3, Södra Fabriksgatan Centralorten, Oskarshamns kommun Detaljplan för del av Oskarshamn 3:3, Södra Fabriksgatan Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret i september 2018 Dnr SBN 2018/000059 Uppdragsbeslut 2018-03-13 Samrådsbeslut

Läs mer

G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E

G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E Diarienummer 499/12-214 ANTAGANDEHANDLING Miljö- och byggnämnden G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E Tillhörande Detaljplan för del av ÅBY 6:26 (Fårbetet) i Ödeshögs kommun. Miljö- och byggenheten

Läs mer

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran Detaljplan för Centralskolan omfattande del av fastigheten Märsta 1:223, i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms län Samrådshandling SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25

Läs mer

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM Samrådshandling Upprättad 2018-08-09 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Innehållsförteckning PLANBESKRIVNING 3 1. Inledning 4 2. Bebyggelse

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län SBN 2013.0111 Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län Upprättad 2014-06-10 av Samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlskoga Normalt planförfarande, enligt

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län

Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län 1(7) Datum: Diarienummer: 2013-08-13 2013/124 Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅDSHANDLING Detaljplanen har Upprättas: 2013-08-13 Antagits

Läs mer

Detaljplan för Omnibussen 2 m. fl. Ökad andel mark som får bebyggas Östersunds kommun

Detaljplan för Omnibussen 2 m. fl. Ökad andel mark som får bebyggas Östersunds kommun Detaljplan för Omnibussen 2 m. fl. Ökad andel mark som får bebyggas Östersunds kommun Dnr MSN 01896-2018 Dnr ByggR: P 2016-48-00 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Granskning pågick mellan 1 juli och 9 augusti 2019

Läs mer

Glimåkra 3:65 m.fl (Trollacenter) Glimåkra Östra Göinge kommun Skåne län Dnr KS 2016/01798

Glimåkra 3:65 m.fl (Trollacenter) Glimåkra Östra Göinge kommun Skåne län Dnr KS 2016/01798 Detaljplan för Glimåkra 3:65 m.fl (Trollacenter) Glimåkra Östra Göinge kommun Skåne län Dnr KS 2016/01798 Detaljplanen har varit ute på granskning enligt kommunstyrelsens beslut 7 december 2016 224. Granskningstiden

Läs mer

PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN ÖSTERSKOG 1:43 M.FL. (GUNNARS TRÅD) I GNOSJÖ KOMMUN

PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN ÖSTERSKOG 1:43 M.FL. (GUNNARS TRÅD) I GNOSJÖ KOMMUN PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN ÖSTERSKOG 1:43 M.FL. (GUNNARS TRÅD) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Behovsbedömning Samrådsredogörelse

Läs mer

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM Samrådshandling Upprättad 2018-08-09 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Innehållsförteckning PLANBESKRIVNING 3 1. Inledning 4 2. Bebyggelse

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad av samhällsbyggnadskontoret januari 2017

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad av samhällsbyggnadskontoret januari 2017 Upprättad av samhällsbyggnadskontoret januari 2017 Detaljplan för del av Döderhult 1:1 och Oskarshamn 3:2 fastigheter, Kvastmossen Centralorten, Oskarshamns kommun Dnr SBN 2015/41 Uppdragsbeslut 2015-04-14

Läs mer

Detaljplan för Komministern 5 och del av Tumba 7:206, Botkyrka

Detaljplan för Komministern 5 och del av Tumba 7:206, Botkyrka 1 [7] Stadsbyggnadsenheten 2014-09-23 Referens Lotta Kvist Samrådsredogörelse Detaljplan för Komministern 5 och del av Tumba 7:206, Botkyrka kommun Beskrivning av samrådsförfarandet Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558 1055 Samrådshandling Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl Lidköpings kommun Dnr. SBN 2018/558 Innehåll Planbeskrivning... 3 Ändringar i planförslaget... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Förslag

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av fastigheten Gården 1 genom tillägg till detaljplan DA 61, detaljplan för Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret april 2016

Läs mer

Granskningsutlåtande. Gruvstugan 1:9 ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(8) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten

Granskningsutlåtande. Gruvstugan 1:9 ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(8) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten Granskningsutlåtande 1(8) 214 214 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Gruvstugan 1:9 med närområde inom Kolmården i Norrköpings kommun den 18 november 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Granskningshandling Dnr: DETALJPLAN HÖGLANDSSJUKHUSET FASTIGHETEN Västanå 4 m.fl. HANDLINGAR PLANFÖRFARANDE

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Granskningshandling Dnr: DETALJPLAN HÖGLANDSSJUKHUSET FASTIGHETEN Västanå 4 m.fl. HANDLINGAR PLANFÖRFARANDE Granskningshandling 2015-12-01 Dnr: 2014-0331 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Här redovisas yttranden inkomna under samrådstiden. DETALJPLAN HÖGLANDSSJUKHUSET FASTIGHETEN Västanå 4 m.fl. HANDLINGAR Till detaljplanen

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för del Jägartorpet 1 och 2 har upprättas med standardförfarande (enligt PBL 2010:900,

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2018-01-08-2018-01-22 Ändring av detaljplan A159 för Fiolen 2 i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning till

Läs mer

Detaljplan för Tallmon 2:1. Parkeringsändamål. Skutskär, Älvkarleby kommun, Uppsala län

Detaljplan för Tallmon 2:1. Parkeringsändamål. Skutskär, Älvkarleby kommun, Uppsala län 1(7) Samhällsbyggnadsnämnden Bygg- och miljöavdelningen Timothy Levin Timothy.Levin@alvkarleby.se 070-160 63 38 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Tallmon 2:1. Parkeringsändamål. Skutskär, Älvkarleby

Läs mer

0486-P2018/3. Upphävande ANTAGANDEHANDLING. Beslutsdatum Detaljplaneprogram. Gestaltningsprogram Illustrationskarta

0486-P2018/3. Upphävande ANTAGANDEHANDLING. Beslutsdatum Detaljplaneprogram. Gestaltningsprogram Illustrationskarta X 179900 X 179400 Upphävande Y 6583500 Y 6583500 Y 6583400 Y 6583300 X 179500 X 179400 Y 6583200 Handling: Dokumentstatus: ANTAGANDEHANDLING x x Planbeskrivning med Detaljplaneprogram Beslutsdatum Gestaltningsprogram

Läs mer

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran)

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) Samhällsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Dnr 2015-00397-214 Detaljplan för Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) inom Brunnsäng i Södertälje Upprättad 2017-05-15 Beslut Stadsbyggnadsnämnden beslöt 2015-03-24

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheterna Hissmon 1:226, 1:278 och 1:231, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING. Granskningshandling

Detaljplan för del av fastigheterna Hissmon 1:226, 1:278 och 1:231, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING. Granskningshandling Datum 2013-10-14 1 (7) Detaljplan för del av fastigheterna Hissmon 1:226, 1:278 och 1:231, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress

Läs mer

detaljplan för Pentagonen 1 m.fl.

detaljplan för Pentagonen 1 m.fl. MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011-109 Antagandehandling Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Särskilt utlåtande efter samråd och granskning Ändring av

Läs mer

Inkomna yttranden Under samrådet inkom tre skriftliga yttranden. Yttranden redovisas sammanfattade eller i sin helhet och kommenteras.

Inkomna yttranden Under samrådet inkom tre skriftliga yttranden. Yttranden redovisas sammanfattade eller i sin helhet och kommenteras. 2013-10-03 DETALJPLAN FÖR KORPILOMBOLO 8:22, Samrådsredogörelse Hur samrådet har bedrivits Förslag till detaljplan har varit på samråd 2013-09-11 t.o.m. 2013-10-03. Detaljplaneförslaget handläggs med normalt

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

Samrådsredogörelse. Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6. Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län

Samrådsredogörelse. Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6. Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län Dnr: 2018: BMN259 Tekniska kontoret, bygg- och miljöenheten Granskningshandling Dnr: 2018:BMN259 Datum 2019-08-26 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6 Emmaboda tätort, Emmaboda

Läs mer

Detaljplan för infart till Laxå centrum del av Bjursnäs 1:251 m.fl. December 2014

Detaljplan för infart till Laxå centrum del av Bjursnäs 1:251 m.fl. December 2014 Antagandehandling Planbeskrivning för Detaljplan för infart till Laxå centrum del av Bjursnäs 1:251 m.fl. December 2014 VAD ÄR EN DETALJPLAN? En detaljplan (DP) är ett juridiskt bindande dokument mellan

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Upprättad 2016-02-17 Dnr: KS 2015/00884 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Utskrift från Tekis-GI Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län www.ostragoinge.se

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-09-23 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 26 657 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede

Läs mer

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet Detaljplan för Nolgård 1:334, 1:335, 1:336 Hammarö kommun Värmlands län UTLÅTANDE Efter granskningsskedet PLANENS SYFTE Syftet av planändringen är att fastigheten Nolgård 1:334 blir mark för handel, småindustri

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR PLANBESKRIVNING SAMRÅDSSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Behovsbedömning Upprättad: 2017-09-12

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Kalix kommun Norrbottens län Samrådshandling juni 2019 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och huvuddrag... 2 Plandata... 2 Planområdets läge och areal... 2

Läs mer

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl.

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-11-07 Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 181 att

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN MARIA BORUP SID 1 (5) TFN 010 452 21 21 2014-06-30 Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen

Läs mer

Datum Förslag till Detaljplan för del av Björkfors 1:239, ny anslutningsväg Avavägen

Datum Förslag till Detaljplan för del av Björkfors 1:239, ny anslutningsväg Avavägen Förslag till Detaljplan för del av Björkfors 1:239, ny anslutningsväg Avavägen Förslag till Detaljplan för del av Björkfors 1:239, ny anslutningsväg Avavägen, upprättad 2018-05-25. Syfte med den nya planen

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Datum 2017-11-16 Dnr PL/2016:31 (189057) D636 P6/16.01 Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt,

Läs mer

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10 Drivern Planområde SAMRÅDSHANDLING 2015-09-10 Innehåll Förutsättningar 3 Planförslag 4 Plankarta med bestämmelser 5 Genomförandebeskrivning 6 Samråd av planförslaget

Läs mer

DETALJPLAN för del av Grytingen 1:2 och Smedseröd 1:8, Uddevalla kommun

DETALJPLAN för del av Grytingen 1:2 och Smedseröd 1:8, Uddevalla kommun Utställningshandling 1 (6) 2015-10-08 Dnr: SBN-EDP 2015/0081 SBN 2015/449 Handläggare Planarkitekt Maria Åkerkvist Telefon 0522-69 73 29 maria.akerkvist@uddevalla.se SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande DETALJPLAN

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid fastigheten Tjockö 1 i stadsdelen Larsboda

Antagande av förslag till detaljplan för område vid fastigheten Tjockö 1 i stadsdelen Larsboda STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-03-03 NORMALT PLANFÖRFARANDE Handläggare: Peter Jacobsson Tfn 08-508 269 06 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen Februari 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0519 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Tyresö

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2019-01-10-2019-01-24 Ändring av detaljplan A139 för Pepparriskan 1 m.fl. i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Datum 2017-10-13 Dnr SBN 2015/166 Detaljplan för Orion 1, Granskningsutlåtande Hur granskningen bedrivits Granskningen har skett på i stadshuset under perioden 13 september och 4 oktober 2017. Kungörelse

Läs mer

DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA

DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA KS/2014/497 GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN Aktuellt detaljplanområde markerat med heldragen röd linje. ANTAGANDEHANDLING 2015-01-30 BAKGRUND

Läs mer

75 Ärende 8. Beslut. Ärendebeskrivning. Beslutsunderlag PROTOKOLLSUTDRAG. Kommunstyrelsen. Dnr KSF 2014/67. Kommunstyrelsens beslut.

75 Ärende 8. Beslut. Ärendebeskrivning. Beslutsunderlag PROTOKOLLSUTDRAG. Kommunstyrelsen. Dnr KSF 2014/67. Kommunstyrelsens beslut. Kommunstyrelsen 75 Ärende 8 PROTOKOLLSUTDRAG Sida 1 (1) Sammanträdesdatum 2014-05-08 Dnr KSF 2014/67 78 Upphävande av del av byggnadsplan för delar av Höör 143, 1822, Fogdaröd 26, 48, m.fl. fastigheter

Läs mer

Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse

Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse 2015-02-13 SBN2014/0691 Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse Hur samrådet bedrivits Detaljplanen är upprättad i november 2014 och samhällsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

Samrådsredogörelse. Upphävandeplan för tillägg till detaljplan: Ändring genom tillägg: Fasanen 6, i Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län

Samrådsredogörelse. Upphävandeplan för tillägg till detaljplan: Ändring genom tillägg: Fasanen 6, i Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län Tekniska kontoret, bygg- och miljöenheten Dnr: 2017.BMN.511 Granskningshandling 2018-02-05 Samrådsredogörelse Upphävandeplan för tillägg till detaljplan: Ändring genom tillägg: Fasanen 6, i Emmaboda tätort,

Läs mer

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun 2013-10-18 Reviderad 2013-11-18 Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun Planbeskrivning HANDLINGAR Planförslaget består av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser.

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande Dnr Plan.2014.1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun SAMRÅDSSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2014-02-06

Läs mer

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget hör denna beskrivning, plankarta i ett blad med bestämmelser

Läs mer

Datum Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun.

Datum Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun. KROKOM1000, v1.0, 20121009 Datum 20190409 1 (5) Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd 19 februari 2018 till

Läs mer

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2018-04-25 Dnr SBN 2018/66 Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samråd och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna detaljplanen för

Läs mer

Detaljplan för Fritzhem 9 GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun

Detaljplan för Fritzhem 9 GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun Antagandehandling 1 Detaljplan för Fritzhem 9 Dnr Ädh Dnr planmodul: GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Upprättad av samhällsbyggnad den 5 november

Läs mer

NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län

NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 M.FL. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 2 Planförfarande... 2 STRANDSKYDD... 2 LANDSKAPSBILDSSKYDD... 2 SAMRÅDET...

Läs mer

Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och 13, Helenelund

Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och 13, Helenelund Kommunledningskontoret Samrådsredogörelse Michaela Lundqvist Sidan 1 av 5 Planarkitekt 08-579 221 31 UNDERRÄTTELSEHANDLING Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 2 Planförfarande... 2 STRANDSKYDD... 2 LANDSKAPSBILDSSKYDD... 2

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HILLERSTORP 21:1, TRAFIKSÄKERHETSHÖJANDE ÅTGÄRDER VID HILLERSTORPSSKOLAN I HILLERSTORP, GNOSJÖ KOMMUN SAMRÅDSHANDLING

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HILLERSTORP 21:1, TRAFIKSÄKERHETSHÖJANDE ÅTGÄRDER VID HILLERSTORPSSKOLAN I HILLERSTORP, GNOSJÖ KOMMUN SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HILLERSTORP 21:1, TRAFIKSÄKERHETSHÖJANDE ÅTGÄRDER VID HILLERSTORPSSKOLAN I HILLERSTORP, GNOSJÖ KOMMUN SAMRÅDSHANDLING HANDLINGAR Planbeskrivning Behovsbedömning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Varpet 1:17

Detaljplan för Varpet 1:17 Detaljplan för Varpet 1:17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-04-19 Dnr. 2017-163 2(6) 3(6) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Miljösamverkan Östra Skaraborg

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande 2013-01-24 Dnr PLAN.2011.33 Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun Planbeskrivning Samrådshandling Enkelt planförfarande Planbeskrivning 1 INLEDNING Detaljplanens

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Bygg- och miljöförvaltningen Josefine Andersson Dnr BMN-2017-134 1(6) Granskningsutlåtande Förslag till detaljplan för Frösåkersskolan, del av fastigheten Gammelbyn 1:70 Östhammars kommun, Uppsala län

Läs mer

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län 2017-12-12 Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2016-10-04 244 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen att ta upprätta en detaljplan

Läs mer

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden Dnr KS/2015:180 Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2016-06-17 2016-07-15. Nedan följer en sammanfattning av inkomna synpunkter under plansamrådet med s kommentarer. Inför granskningsskedet

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Upphävande av del av detaljplan för Järnsjö Strand SAMRÅDSHANDLING. Dnr KS 2019/ del av Leverhögen 1:117

PLANBESKRIVNING. Upphävande av del av detaljplan för Järnsjö Strand SAMRÅDSHANDLING. Dnr KS 2019/ del av Leverhögen 1:117 Dnr KS 2019/53.20 INFOGA BILD/KARTA PLANBESKRIVNING Upphävande av del av detaljplan för Järnsjö Strand del av Leverhögen 1:117 Årjängs Kommun Värmlands Län SAMRÅDSHANDLING 20190410 Standardförfarande enligt

Läs mer

Sid 1 (5) U T L Å T A N D E. tillhörande. Detaljplan för. Del av ÖSTERMALM 1:1. Östermalm. Finspångs kommun. Samhällsplaneringsenheten

Sid 1 (5) U T L Å T A N D E. tillhörande. Detaljplan för. Del av ÖSTERMALM 1:1. Östermalm. Finspångs kommun. Samhällsplaneringsenheten Sid 1 (5) U T L Å T A N D E tillhörande Detaljplan för Del av ÖSTERMALM 1:1 Östermalm Finspångs kommun Samhällsplaneringsenheten den 24 augusti 2010 Sid 2 (5) Utlåtande Rubricerad detaljplan, daterad 2010-03-25,

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015 GRANSKNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015 Bild: Sweco Architects AB Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

Förslag till detaljplan för nytt resecentrum (Kalix 23:2 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län

Förslag till detaljplan för nytt resecentrum (Kalix 23:2 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län 1 Förslag till detaljplan för nytt resecentrum (Kalix 23:2 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planförslagets syfte Planområdet är beläget vid Skogskyrkogården ca 1 km norr om Kalix

Läs mer

DNR: 13BMN32 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON. Planbeskrivning. Mackmyra 20:18 mfl, Nya köpis Detaljplan för handel Gävle kommun, Gävleborgs län

DNR: 13BMN32 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON. Planbeskrivning. Mackmyra 20:18 mfl, Nya köpis Detaljplan för handel Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMRÅDS- /UNDERRÄTTELSEHANDLING 2013-11-06 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON Planbeskrivning Mackmyra 20:18 mfl, Nya köpis Detaljplan för handel Gävle kommun, Gävleborgs län Samråds- /underrättelsetid:

Läs mer

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad ANTAGANDEHANDLING BYGGNADSKONTORET EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad Byggnadskontoret 2010-03-24 Planområde 1 ANTAGANDEHANDLING EKETÅNGA 2:19, del av. (Vid Svanhallavägen.) Söndrum,

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Tillägg till detaljplan Välsvikens handelsområde Granskningsutlåtande 1

ANTAGANDEHANDLING Tillägg till detaljplan Välsvikens handelsområde Granskningsutlåtande 1 Tillägg till detaljplan Välsvikens handelsområde Granskningsutlåtande 1 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Inledning Granskningsutlåtandet innehåller en redovisning av de synpunkter som inkommit under granskningstiden

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Ivalo 1 m.m. i stadsdelen Akalla (överföring av mark)

Antagande av förslag till detaljplan för Ivalo 1 m.m. i stadsdelen Akalla (överföring av mark) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2011-09-26 Handläggare: Johan Filipsson Tfn 08-50827252 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Ivalo 1 m.m.

Läs mer