Västarvets verksamhet har varit framgångsrik under 2015, om än något turbulent. Några faktorer som påverkat såväl verksamhet som ekonomi är:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Västarvets verksamhet har varit framgångsrik under 2015, om än något turbulent. Några faktorer som påverkat såväl verksamhet som ekonomi är:"

Transkript

1 Sida 1(17) Årsredovisning 2015 Västarvet 1. Sammanfattning Västarvets verksamhet har varit framgångsrik under 2015, om än något turbulent. Några faktorer som påverkat såväl verksamhet som ekonomi är: Ett stort antal besökare till museerna En kraftigt ökad uppdrags- och projektverksamhet Bohusläns museums verksamhetsövergång Detta har påverkat verksamheten och ekonomin i förhållande till planering och budget både positivt och negativt. Sammantaget överväger den positiva påverkan: Antalet besökare till våra besöksmål är , en ökning med 13 % Uppdrags- och projektverksamheten har ökat med drygt 20 % Omslutningen i våra butiker, m m har ökat med 15 % Det budgeterade och prognostiserade 0-resultatet har ersatts med tkr, (0,5 % av omslutningen). En tydlig tendens är att efterfrågan på våra konsulenttjänster och på vår pedagogiska verksamhet ökar. Västarvets verksamhet och kompetens blir allt mer känd hos invånare, kommuner och andra samverkansparter inom civilsamhälle och näring i regionen. 2 Regionfullmäktiges mål Västra Götalandsregionens egna verksamheter ska vara föregångare i miljöarbetet Kulturnämnden ska skapa förutsättningar för att deltagande i kulturlivet vidgas och en kvalitativ kulturutveckling stärks i hela Västra Götaland. Andel barn och unga som 1. besökare till museer ska öka från 26 % (2013) till 30 % besökare till programaktiviteter på museer ska öka från 31 % (2013) till 40 % Västarvet är en av kulturnämndens utförare. Västarvet har sedan länge prioriterat vidgat deltagande och barn och unga. Under 2015 har vi bland annat samverkat med KulturUngdom inom ramen för projektet Spektrum, där de nationella minoriteterna lyfts fram av unga i samarbete med konstnärer. Två pedagogiska metodprojekt har påbörjats, ett med avsikt att nå ut med vår pedagogiska verksamhet till skolor i hela regionen och ett för att bättre kunna ta emot barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar på våra besöksmål. Under 2013 genomförde vi, tillsammans med barn i Kungälvs och Marks kommuner, en

2 Sida 2(17) förstudie om de minsta barnens ljudskapande. Resultatet från förstudien ligger till grund för formgivningen och innehållet i den turnerande utställningen Kan själv en ljudupplevelse för de minsta som hade premiär våren Utställningen är fullbokad 2017 ut, och Västarvet har fått ett extra bidrag från kulturnämnden för att bygga en dubblett för att svara upp mot efterfrågan i Västra Götaland. Utställningen har väckt intresse från andra regioner och även internationellt. Västarvets turnéversion av utställningen Hembygd - någonstans i Sverige, har turnerat i regionen under året. Utställningen bygger frågor som: Hur ser unga människor på sin hembygd? Vill de förändra något? Har de makt att påverka? I utställningen delar ungdomar med sig av sina tankar, berättelser och fotografier om sin hembygd en grundförutsättning för historia, identitet och utveckling. a) Andelen barn och unga (tom 18 år) av dem som besökte Västarvets besöksmål var %. I faktiska tal var de unga besökarna fler än Eftersom det totala antalet besök ökade med dryga personer har andelen unga minskat. b) Andelen unga som deltog i olika typer av programaktiviteter på Västarvets museer och turnerande verksamhet var %. Totalt deltog personer i någon programaktivitet och av dessa var drygt barn och unga. Regionstyrelsen ska trygga den långsiktiga kompetensförsörjningen Regionstyrelsen ska trygga den långsiktiga kompetensförsörjningen. Västarvet arbetar efter upprättad kompetensförsörjningsplan. Vi bedömer att det finns god tillgång på de kärnkompetenserna (natur och kulturarv, pedagogik) verksamheten behöver. Vid de rekryteringar som skett under 2015 har antalet sökande varit gott. Vid chefsrekryteringar liksom inom kommunikationsområdet märker vi dock viss svårighet att hitta rätt kompetenser. I kompetensförsörjningsplanen lyfter vi fram behovet av att öka den digitala kompetensen i förvaltningen för att kunna öka deltagandet via digitala interaktiva lösningar och digitala medier. Ett par rekryteringar har gjorts på det området under Regionfullmäktiges uppdrag Alla verksamheter ska ha kostnadskontroll och redovisa ekonomisk balans Alla verksamheter ska ha kostnadskontroll och redovisa ekonomisk balans. Västarvet har en hög ekonomisk mognad och väl fungerande system för budgetering, redovisning och uppföljning. Årets resultat är ett överskott på 887 tkr, vilket är 0,5 % av omslutningen som var 182 mnkr.

3 Sida 3(17) Alla verksamheter ska arbeta för att utveckla kvaliteten i den egna verksamheten samt öka sin produktivitet och effektivitet. Regionstyrelsen ska följa upp arbetet och tillse att resultatet kan jämföras inom och mellan verksamheterna Alla verksamheter ska arbeta för att utveckla kvaliteten i den egna verksamheten samt öka sin produktivitet och effektivitet. Regionstyrelsen ska följa upp arbetet och tillse att resultatet kan jämföras mellan verksamheterna. Västarvet gör ett antal mätningar av kund- och besökarnöjdheten, både på besöksmålen och för de regionala tjänsterna. Resultaten används för att utveckla verksamheten. En stor satsning har gjorts på kvalitetsutveckling under Dels har ett utbildningskoncept tagits fram som ska göras tillgängligt för andra publika aktörer i regionen och dels har den egna frontpersonalen utbildats i kvalitetsdriven verksamhetsutveckling och bemötande. Beställarna ska i dialog med utförarstyrelserna säkerställa att effektiviseringskravet inte hanteras som ett generellt sparbeting som fördelas ut jämnt över hela organisationen Beställarstyrelserna ska i dialog med utförarstyrelserna säkerställa att effektiviseringskravet inte hanteras som ett generellt sparbeting som fördelas ut jämnt över hela organisationen. Västarvet tillämpar inga generella sparbeting i budgetarbetet. Detta har rapporterats till kulturnämnden. Alla nämnder och styrelser ska jämtegrera budgetar och årsredovisningar. Regionstyrelsen ska i regionens gemensamma årsredovisning redovisa resultatet av de samlade arbetet hos verksamheter och förvaltningar... Alla nämnder och styrelser ska jämtegrera sina budgetar och årsredovisningar. Regionstyrelsen ska i regionens gemensamma årsredovisning redovisa resultatet av det samlade arbetet hos verksamheter och förvaltningar för att integrera jämställdhetsperspektivet under året. Västarvet arbetar utifrån sin plan för rättighetsbaserat arbetssätt, som omfattar samtliga diskrimineringsgrunder. En grupp med MR (mänskliga rättigheter) ambassadörer har formerats och i uppdraget till gruppen finns bland annat att granska vår planering- och uppföljning ur ett rättighetsperspektiv. Under året har utställningen Kvinnornas berättelse producerats, som synliggör kvinnorna som verkat i och omkring Forsviks bruk. Forsviks bruk är en industrimiljö med anor från 1200-talet, som genom tiderna har hyst olika typer av traditionellt mansdominerade verksamheter. Av våra publikmätningar kan vi se att andelen kvinnliga besökare till Forsviks bruk har ökat under 2015, 53 % kvinnor och 47 % män (2014: 48 % kvinnor, 52 % män). Lönekartläggning och löneanalys har gjorts. Västarvet har inte identifierat några osakliga löneskillnader mellan män och kvinnor.

4 Sida 4(17) 4. Verksamheten 4.4 Rättighetsfrågor Västarvet har under 2015 arbetat med utgångspunkt från Västarvets plan för rättighetsbaserat arbetssätt, som omfattar samtliga diskrimineringsgrunder och som har såväl ett internt som ett externt perspektiv. En arbetsgrupp, med uppdrag att stödja vårt utvecklingsarbete mot ett rättighetsbaserat arbetssätt, har påbörjat sitt arbete under året. Där ingår även förvaltningens barnrättsombud. Arbetsgruppen deltog i VGR:s Mänskliga rättighetsdagar. I samverkan med Kultur i Väst har två seminarier om tillgänglighet arrangerats, Från att till hur om hur man skapar tillgängliga miljöer på museer och konsthallar. Ett trettiotal av Västarvets medarbetare deltog. Som en fördjupning arrangerades workshopen Från visionsdokument till vardaglig praktik för pedagoger och utställningsproducenter i anslutning till seminariet. År 2 av projektet Spektrum - mötesplats för kultur, demokrati och mänskliga rättigheter, har genomförts enligt plan med tyngdpunkt i Trollhättan och Borås i anslutning till att utställningen Vi är romer visats där. Planering för fortsättningen av arbetet med de nationella minoriteterna har gjorts under Huvudingredienserna blir en mindre turnerande utställning och ett utbildningspaket med föreläsningar och workshops för kommunala tjänstemän och politiker. Planeringen har gjorts i samarbete med de kommuner (Falköping, Trollhättan och Borås) som varit huvudaktörer i Spektrum och de erfarenheter som gjorts där. Lagom till jul kunde Västarvet, genom samverkan med regionens Avdelning Hälsa, kostnadsfritt erbjuda en turnéversion av utställningen An ordinary boy, anpassad för bibliotek och mindre utställningshallar. 4.7 Verksamhetens miljöarbete Västarvet arbetar utifrån miljöledningssystem och handlingsplan för miljöarbetet. Under 2015 har vi bland annat gjort en översyn av utställningsbelysning och påbörjat utbyte till energieffektivare lösningar. Västarvet har under hösten beslutat att inleda arbetet med miljödiplomering av verksamheten. Vi strävar efter att minska bilresandet i den mån det går med tanke på våra uppdrag att verka i regionens 49 kommuner. Bland annat har vi skaffat Västtrafikkort till våra arbetsställen som medarbetarna kan använda för sina tjänsteresor. Detta för att det ska vara smidigt att välja kollektivtrafik istället för bil. 4.8 Verksamhetens säkerhetsarbete En genomgång av inbrottslarmanläggningar har gjorts. Tre anläggningar är utdaterade och behöver bytas ut under Krishanteringsplan och kriskommunikationsplan har gåtts igenom, uppdaterats och fastställts av Västarvets styrelse. Utbildning om hot och våld har erbjudits all personal. Ca 50 medarbetare deltog. Utbildning i hjärt-lungräddning har genomförts. Ca 35 medarbetare deltog. Med anledning av den höjda säkerhetsnivån i landet har vi säkerställt att det finns aktuella larmlistor i entréerna på besöksmålen, att frontpersonalen håller en skärpt uppmärksamhet i våra publika lokaler och att en

5 Sida 5(17) chef/ansvarig kan nås via telefon även under helger. Under 2015 har 30 händelser/incidenter rapporterats i avvikelsehanteringssystemet. Tio rör säkerhet, t ex stölder och skadegörelse, 20 handlar om arbetsmiljö/arbetsskador eller tillbud. 5. Personal Västarvets mål: Versamhet i balans Utmaningar: En stor del av de anställda inom de regionala tjänsterna arbetar både som konsulenter och som konsulter. Fördelen med detta är att Västarvet kan ha en bredd och ett djup i kompetens som är unik. När vår kompetens och våra tjänster efterfrågas allt mer i den regionala och kommunala utvecklingen ställs vi oftare i dilemman om regional/kommunal utveckling kontra att dra in pengar för att hålla budget. Även om denna typ av prioriteringar är en chefsfråga så påverkar det våra anställda som är väldigt lojala och engagerade, inte bara med VGR utan med hela regionens natur- och kulturarv. Utmaningen är att få till en bra balans mellan konsulent och konsultroll och samtidigt kunna behålla bredd och djup i Västarvets kompetens. I den publika verksamheten inom Västarvet är en stor ökning av besökare önskad, men också en stor utmaning för frontpersonalen. Här gäller att det finns en beredskap för att ta in extrapersonal med gott värdskap. En annan utmaning inom museiverksamheten är att upprätthålla den specialistkompetens som krävs för att kunna förvalta och tillgängliggöra samlingarna med bibehållen kvalitet. En utmaning för alla chefer i Västarvet är att tillsammans med personalen ta fram tydliga aktivitetsplaner, vilka förväntningar som finns på vad som ska utföras under året. Det är viktigt eftersom många anställda inom Västarvet har ett stort engagemang i arbetet som ibland överstiger uppdraget. I medarbetarenkät 2015 framkom att Västarvets medarbetarkraft ligger på ett värde av 70,4, vilket är 0,4 enheter över riktvärdet. Sammantaget betyder det att energin att genomföra arbetsuppgifterna på kort sikt är god. Kvinnorna ligger något under riktvärdet (69), medan männen ligger något över (73). Prestationsnivå är ett sammanvägt värde av de elva förbättringsområden som enkäten tar upp. Den ligger på 70,3, vilket är 0,3 enheter över riktvärdet. Här uppvisar däremot kvinnorna (71) ett mer positivt värde än männen (69). De områden där kvinnor ger ett mer positivt värde än männen är effektivitet, socialt klimat, lärande i arbetet och ledarskap. Det förbättringsområde som visar största skillnaden mellan kvinnor och män är arbetstakt, där kvinnor ligger på 36 och männen på 26. Det optimala värdet ligger mellan 25 och 30. Det indikerar att kvinnor upplever större svårigheter att få tiden att räcka till för planering, reflektion och genomförande av arbetsuppgifterna. Detta blir en utmaning att hantera i de handlingsplaner som ska tas fram utifrån resultaten av enkäten. Aktiviteter: Ledningen driver frågan om ökad möjlighet till konsulentinsatser, med långsiktig offentlig finansiering. Genomgång i chefsgruppen om vikten av tydliga aktivitetsplaner och prioriteringar. Utbildning i stresshantering för alla anställda.

6 Sida 6(17) 5.2 Chefsförutsättningar Västarvets chefer har mellan 3 och 25 underställda medarbetare. 5.4 Sjukfrånvaro Sjukfrånvaron har ökat med 0,3 % till 5,3 %. Frånvaron för män har ökat med 0,2 % och för kvinnor med 0,3 %. Av den totala sjukfrånvaron är 61,3 % långtidssjukfrånvaro (60 dagar eller mer). Det är en minskning med 0,2 % jämfört föregående år. Andelen långtidssjukfrånvaro har ökat något för männen och minskat något för kvinnorna. Det är alltså korttidssjukfrånvaron som står för den ökade sjukfrånvaron.vi har sett att ökningen framförallt skett i februari och i november-december och hänger samman med influensa- och förkylningsperioder, som drabbade ett par av enheterna särskilt hårt. Sjukfrånvaro, procent av ordinarie arbetstid Jan-Dec 2015 Jan-Dec 2014 Kvinnor 6,4 % 6,1 % Män 3,4 % 3,2 % Totalt 5,3 % 5,0 % Andel långtidssjukfrånvaro (60 dagar eller mer) av totala sjukfrånvaron Jan-Dec 2015 Jan-Dec 2014 Kvinnor 63,6 % 64,0 % Män 54,0 % 53,5 % Totalt 61,3 % 61,5 % 5.7 Personalvolym och personalstruktur Antal nettoårsarbetare har minskat med 8,15 från 199,10 i december 2014 till 190,95 i december 2015.Antal tillsvidare- och timanställda har minskat medan antal visstidsanställda har ökat. Antalet tillsvidareanställda har minskat med 10 personer, från 202 till 192. Minskningen finns främst inom etiketterna övergripande handläggare och receptionister. Antal visstidsanställda har ökat med 7 personer, från 19 till 26, ökningen finns främst inom etiketterna antikvarie och receptionist. Antal timanställda har minskat med 18 personer (från 46 till 28) och minskningen finns främst inom etiketterna receptionist och museiarbete. Minskningen av tillsvidareanställda beror delvis på att Västarvet varit återhållsamt med att rekrytera för att skapa utrymme för att hantera effekterna av verksamhetsövergången till Bohusläns museum. Först i september blev det klart hur många medarbetare som valde att stanna i Västarvet. Två personer valde att stanna. Denna nödvändiga försiktighet ledde till att personalvolym och struktur inte fullt ut motsvarat verksamhetens behov. Det åtgärdas nu genom ett antal pågående och planerade rekryteringar. En enhetschefstjänst har varit vakant under året. Rekryteringen inleddes i våras men avbröts och återupptas i början av En områdeschef avled under Nyrekrytering pågår och blir klar våren I samband med pensionsavgångar inom ekonomi och HR har egen personal ersatts av köp från Regionservice/Kompetenscentrum.

7 Sida 7(17) Nettoårsarbetare per personalgrupp Etiketthuvudgrupp Dec 2015 Dec 2014 Utbildning, kultur och fritid 103,20 103,58 Teknik, hantverkare 13,29 14,44 Kök, städ, tvätt 3,50 4,78 Administration 70,96 76,30 Totalt 190,95 199,10 Uppföljning av ofrivilliga deltider: Västarvet har inga ofrivilligt deltidsanställda. * Definition Ofrivilligt deltidsanställd Ofrivilligt deltidsanställd är en tillsvidareanställd medarbetare med deltidsanställning, som önskar högre tjänstgöringsgrad och är beredd att acceptera utökning av tjänstgöringsgrad på annan arbetsplats på förvaltningen, andra arbetstider och/eller andra arbetsuppgifter inom ramen för anställningsavtalet. 5.8 Bemanningsföretag Västarvet använder inte bemanningsföretag. 5.9 Personalkostnadsanalys Trots dessa vakanshållningar och förändringar är lönekostnaderna något över budget. Det beror på att uppdragsverksamheten varit betydligt större än budgeterat, vilket krävt ett antal tillfälligt anställda, framför allt inom arkeologin. Dessutom har det stora antalet besökare, till framförallt Göteborgs naturhistoriska museum, inneburit att vi behövt ta in extra frontpersonal. Budget löner 2015: Utfall löner 2015: tkr Ersättningen för OB-tillägg har minskat med 45 tkr jämfört med föregående år, från 880 tkr till 835 tkr. OB-tillägg utgår till schemalagd personal som arbetar kvällar och helger. Det OBtillägg som betalas ut i Västarvet avser i allt väsentligt den personal som arbetar enligt schema på obekväm arbetstid när våra besöksmål är öppna och är en budgeterad kostnad. Övertidsersättningen har minskat med 46 tkr jämfört med föregående år, varav Enkel övertidsersättning har minskat med 14 tkr och Kvalificerad övertidsersättning med 46 tkr. Kostnad för mertid och komp har ökat från 335 tkr 2014 till 373 tkr Övertidsersättning utgår när någon heltidsanställd arbetar utöver ordinarie arbetstid. För att övertidsersättning ska beviljas ska den vara godkänd av närmaste chef, som regel i förväg. Övertiden står endast för 0,4 % av den totala lönekostnaden. Detta får anses normalt i Västarvet som har i uppdrag att samverka med föreningslivet. Det sker ofta på kvällar eller helger utanför ordinarie arbetstid. Vi deltar också i mässor och evenemang som riktar sig till allmänheten, t ex Göteborgs kulturkalas och Festa Via 190, som går av stapeln på lördagar och söndagar. Ersättning för mertid utbetalas då deltidsanställda arbetar utöver sitt schema för att bemanna vid extra öppethållande, vid större evenemang där det krävs en ökad personalvolym, vid arbetstoppar eller för att täcka upp när annan medarbetare är frånvarande. Främst uppstår detta bland frontpersonalen, där flera är deltidsanställda och bemanning alltid behövs under

8 Sida 8(17) öppettid. Jan-Dec 2015 Jan-Dec 2014 OB-tillägg Mertid, komp, fyllnadstidsersättning Enkel övertidsersättning Kvalificerad övertidsersättning Summa Ekonomi Tre faktorer har haft stor påverkan på Västarvets verksamhet och även ekonomi under En är verksamhetsövergången för Bohusläns museum. Vi har iakttagit försiktighet i alla rekryteringar fram till dess personalen på Bohusläns museums val var klart i september. En annan är att uppdrags- och projektverksamheten, framförallt inom arkeologin, varit mycket större än budgeterat. Det innebär ökade intäkter (redovisas som övriga bidrag och fsg tjänster/uppdrag) men också ökade kostnader i form av extra personal och främmande tjänster. Den tredje faktorn är den stora ökningen av antalet besökare, särskilt till Göteborgs naturhistoriska museum som haft över besök under 2015 vilket är ca 14 % mer än föregående år. Det har krävt extra frontpersonal men har också medfört att omslutningen i framförallt butik men även restaurang/kafé varit betydligt högre än budgeterat och den publika enheten på museet har ett positivt resultat jämfört med budget på drygt 500 tkr. Dessa faktorer har inneburit relativt stora skillnader i förhållande till budget i den interna redovisningen och även att Västarvet har en större omslutning (+8 %) än budgeterat. Sammantaget för förvaltningens resultat tar de dock i stora delar ut varandra. 6.1 Ekonomiskt resultat Resultaträkning (mnkr) Årsvärden Avvikelse Förändring Utfall Budget Utfall budget/ utfall/utfall utfall % Statsbidrag 3,8 4,1 5,3-0,3-27,9% Erhållna bidrag 126,7 116,7 138,5 10,1-8,5% Övriga intäkter 51,5 47,3 51,7 4,2-0,3% Verksamhetens intäkter 182,1 168,1 195,4 14,0-6,8% Personalkostnader -106,3-106,4-117,4 0,1-9,4% Övriga kostnader -72,1-58,1-75,8-14,0-4,8% Avskrivningar -2,5-3,4-2,9 0,8-13,5% Verksamhetens kostnader -181,0-167,9-196,1-13,1-7,7% Finansiella intäkter/kostnader m.m. -0,2-0,2-0,2 0,0

9 Sida 9(17) Obeskattade reserver 0,0 0,0 0,0 0,0 Resultat 0,9 0,0-0,9 0,9 Resultatet för året är + 0,9 mnkr. (887 tkr vilket är ca 0,5% av omslutningen) Budgeten för perioden var 0 mnkr. Prognos för helåret var 0 mnkr. Verksamhetsövergången på Västergötlands museum från och med 1 juli 2014 påverkar volymen vid jämförelse av utfall mellan perioderna. Utfall jämfört med budget Årets resultat jämfört med budget är 0,9 mnkr bättre. Intäkterna ligger 14,0 mnkr över budget och kostnaderna totalt 13,1 mnkr över budget. Personalkostnaderna ligger i nivå med budget. Den positiva avvikelsen mot budget beror bland annat på att intäkterna för uppdrags- och projektverksamheten ligger över budget. Detta innebär samtidigt en högre volym på kostnader. Omslutningen i museibutikerna har också varit högre än budgeterat. Årets investeringar har varit lägre än planerat och har medfört lägre kostnad för avskrivningar. Prognosen i augusti 2015 höjdes volymmässigt med 8,5 mnkr jämfört budget på grund av den ökade uppdrags- och projektverksamheten vilken fortsatt ökat under senare delen av året. Kostnadsutvecklingen på de av regionfullmäktige beslutade besparingarna. Konsulter, konto 7551, IT-tjänster konto 754X, motpart Målnivå Periodutfall 100 regionen (tkr) Eget kapital Utgående Utgående Differens exkl balans balans årets resultat och Eget kapital ev bokslutsdisp Eget kapital, region Eget kapital, VG Primärvård 0 0 Årets resultat, bolag och region

10 Sida 10(17) Summa eget kapital Investeringar Årets investeringar uppgår till 829 tkr vilket är betydligt lägre än planerat. Främst microbläster Studio Västsvensk konservering, dykbåt marinarkeologi Bohusläns Museum, belysning på Vänersborgs museum. 6.4 Åtgärder vid ekonomisk obalans Någon ekonomisk obalans föreligger inte. 7. Bokslutsdokument och noter Not Utfall Utfall Resultaträkning Verksamhetens intäkter Verksamhetens kostnader 2, Avskrivningar och nedskrivningar Verksamhetens nettokostnader Finansnetto Erhållna/lämnade bidrag spec. beslut 0 0 Erhållna/lämnade regionbidrag 0 0 Obeskattade reserver (bolagen) 0 0 Årets resultat Not Utfall Utfall Kassaflödesanalys Löpande verksamhet Årets resultat Investeringsbidrag 0 0 Avskrivningar Utrangeringar/nedskrivningar 8, Reavinster/-förluster sålda anläggningstillgångar 0 0 Avsättningar 0 0 Obeskattade reserver (bolagen) 0 0 Kassaflöde från löpande verksamhet före förändring av rörelsekapital

11 Sida 11(17) Förändring av rörelsekapital Ökning-/minskning+ av förråd Ökning-/minskning+ av kortfristiga fordringar Ökning+/minskning- av kortfristiga skulder Kassaflöde från löpande verksamhet Förändring av redovisningsprincip 0 0 Förändring av eget kapital 0 0 Investeringsverksamhet Investeringar Momsjustering vid överlåtelse 0 0 Anläggningstillgångar överfört mellan enheter 0 0 Försäljningar anläggningstillgångar 0 0 Aktier och andelar 0 0 Kassaflöde från investeringsverksamheten Finansieringsverksamhet Ökning-/minskning+ av långfristiga fordringar 0 0 Ökning+/minskning- av långfristiga skulder Erhållna/lämnade bokslutsdispositioner 0 0 Justering för årets aktiverade investeringsbidrag 0 0 Förändring aktiekapital 0 0 Kassaflöde från finansieringsverksamheten ÅRETS KASSAFLÖDE Ingående likvida medel och kortfristiga placeringar Utgående likvida medel och kortfristiga placeringar Kontroll av årets kassaflöde Differens 0 2 Not Utfall Utfall Balansräkning

12 Sida 12(17) Anläggningstillgångar Immateriella anläggningstillgångar Materiella anläggningstillgångar - byggnader och mark maskiner och inventarier pågående investeringar Finansiella anläggningstillgångar Summa anläggningstillgångar Omsättningstillgångar Förråd Kortfristiga fordringar Kortfristiga placeringar Likvida medel Summa omsättningstillgångar Summa tillgångar Eget kapital Eget kapital Bokslutsdispositioner 0 0 Årets resultat Summa eget kapital Avsättningar 0 0 Skulder Långfristiga skulder Kortfristiga skulder Summa skulder Summa eget kapital, avsättningar och skulder Redovisningen är upprättad enligt de anvisningar som lämnats av Västra Götalandsregionen. Anvisningarna bygger på kommunallagen, lagen om kommunal redovisning samt rekommendationer utfärdade av Rådet för kommunal redovisning. Noter, tkr 1. Verksamhetens intäkter Försäljning material, varor och tjänster, internt Försäljning material, varor och tjänster, externt

13 Sida 13(17) Hyresintäkter Specialdestinerade statsbidrag Övriga bidrag, internt Övriga bidrag, externt Övriga intäkter, internt Övriga intäkter, externt Totalt Verksamhetens kostnader Personalkostnader Lämnade bidrag, externt Lokalkostnader, internt Lokalkostnader, externt Verksamhetsanknutna tjänster, internt 1 0 Verksamhetsanknutna tjänster, externt Material och varor, internt Material och varor,externt Övriga tjänster, internt Övriga tjänster, externt Övriga kostnader, internt Övriga kostnader, externt Totalt Personalkostnader, detaljer Löner Övriga personalkostnader Sociala avgifter Totalt Avskrivningar och nedskrivningar Avskrivningar Immateriella anläggningstillgångar 0 0 Byggnader och markanläggningar Maskiner och inventarier Fiansiell leasing maskiner och inventarier 0 0 Totalt Nedskrivningar Immateriella anläggningstillgångar 0 0 Byggnader och markanläggningar 0 0 Maskiner och inventarier 0 0 Totalt 0 0

14 Sida 14(17) Totalt avskrivningar och nedskrivningar Finansnetto Finansiella intäkter Ränteintäkter, internt 3 23 Ränteintäkter, externt 2 2 Övriga finansiella intäkter, internt 0 0 Övriga finansiella intäkter, externt 7 6 Totalt Finansiella kostnader Räntekostnader, internt 8 34 Räntekostnader, externt 11 9 Övriga finansiella kostnader, internt 6 9 Övriga finansiella kostnader, externt Totalt Totalt finansnetto Investering i anläggningstillgångar Årets investering i immateriella anläggningstillgångar 0 0 Årets investering i byggnader och mark 0 0 Årets investering i maskiner och inventarier Årets investering, finansiell leasing maskiner och inventarier 0 0 Årets pågående investering 9 0 Totalt Immateriella anläggningstillgångar inklusive medicin-tekniska informationssystem Ackumulerade anskaffningsvärden Vid årets början 0 0 Nyanskaffningar 0 0 Omklassificeringar 0 0 Överfört mellan enheter 0 0 Försäljningar/utrangeringar 0 0 Korrigering anskaffningsvärde 0 0 Utgående ackumulerade anläggningstillgångar 0 0 Ackumulerade avskrivningar Vid årets början 0 0 Årets avskrivning och nedskrivning 0 0

15 Sida 15(17) Omklassificeringar 0 0 Överfört mellan enheter 0 0 Försäljningar/utrangeringar 0 0 Korrigeringar avskrivningar och nedskrivningar 0 0 Utgående ackumulerade avskrivningar 0 0 Utgående restvärde Byggnader och mark Ackumulerade anskaffningsvärden Vid årets början Nyanskaffningar 0 0 Omklassificeringar 0 0 Överfört mellan enheter 0 0 Försäljningar/utrangeringar Korrigering anskaffningsvärde 0 0 Utgående ackumulerade anläggningstillgångar Ackumulerade avskrivningar Vid årets början Årets avskrivning och nedskrivning Omklassificeringar 0 0 Överfört mellan enheter 0 0 Försäljningar/utrangeringar 0-84 Korrigering avskrivningar och nedskrivningar 0 0 Utgående ackumulerade avskrivningar Utgående restvärde Maskiner och inventarier Ackumulerade anskaffningsvärden Vid årets början Nyanskaffningar Omklassificeringar 0 0 Överfört mellan enheter 0 0 Försäljningar/utrangeringar Korrigering anskaffningsvärde 0 0 Utgående ackumulerade anläggningstillgångar Ackumulerade avskrivningar Vid årets början Årets avskrivning och nedskrivning Omklassificeringar 0 0 Överfört mellan enheter 0 0 Försäljningar/utrangeringar

16 Sida 16(17) Korrigering avskrivningar och nedskrivningar 0 0 Utgående ackumulerade avskrivningar Utgående restvärde Pågående investeringar Ackumulerade anskaffningsvärden Vid årets början -9-9 Nyanskaffningar 9 0 Omklassificeringar 0 0 Överfört mellan enheter 0 0 Försäljningar/utrangeringar 0 0 Korrigering anskaffningsvärde 0 0 Utgående ackumulerade anläggningstillgångar Finansiella anläggningstillgångar Aktier och andelar 0 0 Långfristiga fordringar, internt 0 0 Långfristiga fordringar, externt 0 0 Totalt Kortfristiga fordringar Kundfordringar, internt 0 0 Kundfordringar, externt Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter, internt 62 0 Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter, externt Övriga fordringar, internt 0 0 Övriga fordringar, externt Totalt Kortfristiga placeringar Kortfristiga placeringar Totalt Långfristiga skulder Långfristig skuld, investeringsbidrag 0 0 Övriga långfristiga skulder, internt Övriga långfristiga skulder, externt 0 0 Totalt

17 Sida 17(17) 15. Kortfristiga skulder Leverantörsskulder, internt Leverantörsskulder, externt Semesterskuld Löner, jour, beredskap, övertid Arbetsgivaravgifter, källskatt, F-skatt Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter, internt 0 23 Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter, externt Övriga kortfristiga skulder, internt 0 0 Övriga kortfristiga skulder, externt Totalt

Resultat 4,6 0,0-0,1 4,6

Resultat 4,6 0,0-0,1 4,6 1 (1) ASSR Årsredovisning sammanställning RR 728 Resultaträkning (mnkr) Årsvärden Avvikelse Förändring Utfall Budget Utfall budget/ utfall/utfall 1512 1512 1412 utfall % Regioninternt såld vård, avtal

Läs mer

:05 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:05 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR 2018-04-16 17:05 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1803 1703 Verksamhetens intäkter 222 723 216 418 Verksamhetens kostnader -226 723-217 797 Avskrivningar och nedskrivningar -1

Läs mer

:13 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:13 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR 2017-09-19 07:13 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1708 1608 Verksamhetens intäkter 580 198 566 129 Verksamhetens kostnader -559 281-532 977 Avskrivningar och nedskrivningar -3

Läs mer

Not Utfall Utfall Resultaträkning

Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Not Utfall Utfall Resultaträkning 1803 1703 Verksamhetens intäkter 1 169 071 157 996 Verksamhetens kostnader 2-176 078-163 092 Avskrivningar och nedskrivningar 4-2 399-2 153 Verksamhetens

Läs mer

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Naturbruksstyrelsen 2018-04-19 07:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1803 1703 Verksamhetens intäkter 69 173 71 871 Verksamhetens kostnader -71 142-84 165 Avskrivningar och

Läs mer

Not Utfall Utfall Resultaträkning

Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Not Utfall Utfall Resultaträkning 1708 1608 Verksamhetens intäkter 1 412 018 398 661 Verksamhetens kostnader 2-419 307-400 438 Avskrivningar och nedskrivningar 4-5 856-5 129 Verksamhetens

Läs mer

:09 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:09 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Habilitering & Hälsa 2017-04-20 16:09 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1703 1603 Verksamhetens intäkter 216 418 208 792 Verksamhetens kostnader -217 797-207 086 Avskrivningar

Läs mer

Bilaga 2 Bokslutsdokument och noter

Bilaga 2 Bokslutsdokument och noter Sida 23(28) Bilaga 2 Bokslutsdokument och noter Bokslutsdokument RR KF BR Not Utfall Utfall Resultaträkning 1712 1612 Verksamhetens intäkter 1 119 194 89 192 Verksamhetens kostnader 2-5 213 230-5 026 834

Läs mer

Ingående likvida medel och kortfristiga placeringar Utgående likvida medel och kortfristiga placeringar

Ingående likvida medel och kortfristiga placeringar Utgående likvida medel och kortfristiga placeringar Bokslutsdokument RR KF BR Kungälvs sjukhus 2017-01-18 16:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1612 1512 Verksamhetens intäkter 1 1 274 610 1 196 250 Verksamhetens kostnader 2-1 265 736-1 196 368 Avskrivningar

Läs mer

Delårsrapport vårdvalsverksamheten mars 2017

Delårsrapport vårdvalsverksamheten mars 2017 13 (22) Protokoll från Primärvårdsstyrelsen, 2017-04-24 28 Delårsrapport vårdvalsverksamheten mars 2017 Diarienummer PVV 2017-00019 Beslut 1. Primärvårdsstyrelsen godkänner delårsrapport mars 2017. Sammanfattning

Läs mer

:14 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:14 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Kungälvs sjukhus 2018-01-18 12:14 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1712 1612 Verksamhetens intäkter 1 1 358 033 1 274 610 Verksamhetens kostnader 2-1 358 150-1 265 736 Avskrivningar

Läs mer

Bokslutsdokument RR KF BR. Kommittén för rättighetsfrågor

Bokslutsdokument RR KF BR. Kommittén för rättighetsfrågor Bokslutsdokument RR KF BR 2015-09-16 11:16 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408 Verksamhetens intäkter 1 1 784 2 441 Verksamhetens kostnader 2-27 220-22 569 Avskrivningar och nedskrivningar 0 0

Läs mer

5. Bokslutsdokument och noter

5. Bokslutsdokument och noter 5. Bokslutsdokument och noter Bokslutsdokument RR KF BR Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd Resultaträkning 1708 1608 Verksamhetens intäkter 1 187 055 108 619 Verksamhetens kostnader 2-6 473 945-5 934

Läs mer

Delårsrapport augusti 2017

Delårsrapport augusti 2017 1 (1) Tjänsteutlåtande Datum 2017-09-08 Diarienummer KUN 2017-00199 Västra Götalandsregionen Koncernkontoret Handläggare: Dick Wesström Telefon: 076-2 919132 E-post: dick.wesstrom@vgregion.se Till kulturnämnden

Läs mer

Bokslutsdokument RR KF BR. Kollektivtrafiknämnden

Bokslutsdokument RR KF BR. Kollektivtrafiknämnden Bokslutsdokument RR KF BR 2015-09-16 11:13 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408 Verksamhetens intäkter 1 298 33 562 Verksamhetens kostnader 2-2 624 004-2 462 301 Avskrivningar och nedskrivningar

Läs mer

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Miljönämnden 2019-09-13 11:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1908 1808 Verksamhetens intäkter 1 2 488 1 505 Verksamhetens kostnader 2,3-56 384-60 393 Avskrivningar och nedskrivningar

Läs mer

1/ :57 Not Utfall Utfall Resultaträkning

1/ :57 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1/3 Bokslutsdokument RR KF BR Kungälvs sjukhus 2018-04-18 08:57 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1803 1703 Verksamhetens intäkter 1 358 387 333 415 Verksamhetens kostnader 2,3-364 783-332 080 Avskrivningar

Läs mer

Årsredovisning 2017 för Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd

Årsredovisning 2017 för Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd 8 (46) Protokoll från Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd, 2018-01-25 2 Årsredovisning 2017 för Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd Diarienummer HSNG 2018-00012 Beslut 1. Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd

Läs mer

ANS arbete med Mänskliga rättigheter har positivt uppmärksammats vid den spridningskonferens som VGR anordnade under hösten.

ANS arbete med Mänskliga rättigheter har positivt uppmärksammats vid den spridningskonferens som VGR anordnade under hösten. 6 (25) Protokoll från styrelsen för, 2018-02-01 1 Årsredovisning 2017 Diarienummer ANS 2018-00021 Beslut 1. Styrelsen för Angereds närsjukhus godkänner årsredovisning 2017 efter överenskomna redaktionella

Läs mer

Film i Väst AB Bokslutsdokument RR KF BR (tkr)

Film i Väst AB Bokslutsdokument RR KF BR (tkr) Film i Väst AB Bokslutsdokument RR KF BR (tkr) Redovisningen är upprättad enligt de anvisningar som lämnats från Västra Götalandsregionen. Anvisningarna bygger på kommunallagen, lagen om kommunal redovisning

Läs mer

Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408

Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408 Frölunda Specialistsjukhus Resultat- och balansräkning samt kassaflödesanalys Belopp i tkr Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408 Verksamhetens intäkter 1 143 002 139 275 Verksamhetens kostnader 2,3-138

Läs mer

38933 Driftbidrag från nämnd inom regionen, avtal int

38933 Driftbidrag från nämnd inom regionen, avtal int 1 (4) RR RESULTATRÄKNING 1712AC 1712BU 1612AC Habilitering & Hälsa Ack Ack Ack 766 utfall budget utfall 38111 Specialdestinerade statsbidrag, externt 2 002 38211 Personalanknutna statsbidrag, externt 1

Läs mer

Bokslutsdokument RR KF BR. Folkhälsokommittén

Bokslutsdokument RR KF BR. Folkhälsokommittén Bokslutsdokument RR KF BR 2016-04-14 13:35 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1603 1503 Verksamhetens intäkter 1 0 258 Verksamhetens kostnader 2,3-7 874-8 305 Avskrivningar och nedskrivningar 4-1 -1 Verksamhetens

Läs mer

Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408

Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408 Bokslutsdokument RR KF BR Närhälsan vårdvalsverksamhet Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408 Verksamhetens intäkter 1 2 827 724 2 546 597 Verksamhetens kostnader 2-2 753 537-2 514 775 Avskrivningar

Läs mer

Årsredovisning för regionutvecklingsnämnden 2017

Årsredovisning för regionutvecklingsnämnden 2017 10 (71) Protokoll från regionutvecklingsnämnden, 2018-01-31 1 Årsredovisning för regionutvecklingsnämnden 2017 Diarienummer RUN 2018-00012 Beslut 1. Regionutvecklingsnämnden godkänner årsredovisning 2017

Läs mer

2015-01-21 17:37 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1412 1312

2015-01-21 17:37 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1412 1312 Bokslutsdokument RR KF BR Västtrafik AB 2015-01-21 17:37 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1412 1312 Verksamhetens intäkter 7 596 854 7 071 871 Verksamhetens kostnader -7 207 998-6 905 657 Avskrivningar

Läs mer

Redovisningsprinciper

Redovisningsprinciper 1 (5) Redovisningsprinciper Redovisningen i kommuner och landsting regleras av kommunallagen och lagen om kommunal redovisning (KRL). Därutöver lämnar Rådet för kommunal redovisning (RKR) anvisningar och

Läs mer

Intern kontroll. Plan för intern kontroll. Nämnd/styrelse: Kulturnämnden. Gäller år: Dnr: KUN

Intern kontroll. Plan för intern kontroll. Nämnd/styrelse: Kulturnämnden. Gäller år: Dnr: KUN Intern kontroll Plan för intern kontroll Nämnd/styrelse: Kulturnämnden Gäller år: 2017 Dnr: KUN 2016-00566 Fastställd av kulturnämnden 2016-12-08 Y Genomförda kontroller enligt plan för intern kontroll

Läs mer

Delårsrapport mars 2017 Hälsan och Stressmedicin

Delårsrapport mars 2017 Hälsan och Stressmedicin Sida 1(12) Delårsrapport mars 2017 Hälsan och Stressmedicin 1. Sammanfattning Förvaltningen Hälsan och Stressmedicins (HoS) uppdrag är att bedriva företagshälsovård för Västra Götalandsregionens förvaltningar

Läs mer

RRV RESULTATRÄKNING VÄSTTRAFIK AB 1512AC 1512BU 1412AC Västtrafik AB Ack Ack Ack 501 utfall budget utfall

RRV RESULTATRÄKNING VÄSTTRAFIK AB 1512AC 1512BU 1412AC Västtrafik AB Ack Ack Ack 501 utfall budget utfall RRV RESULTATRÄKNING VÄSTTRAFIK AB 1512AC 1512BU 1412AC Västtrafik AB Ack Ack Ack 501 utfall budget utfall 38111 Specialdestinerade statsbidrag, externt 13 537 8 284 22 310 36111 Övrig försäljning av tjänster,

Läs mer

RRB RESULTATRÄKNING BOLAG 1508AC 1508BU 1408AC Regionteater Väst AB Ack Ack Ack 515 utfall budget utfall

RRB RESULTATRÄKNING BOLAG 1508AC 1508BU 1408AC Regionteater Väst AB Ack Ack Ack 515 utfall budget utfall RRB RESULTATRÄKNING BOLAG 1508AC 1508BU 1408AC Regionteater Väst AB Ack Ack Ack 515 utfall budget utfall 38111 Specialdestinerade statsbidrag, externt 31201 Såld vård, sjukhusvård övrigt, externt 38933

Läs mer

Blankett RRB RESULTATRÄKNING BOLAG

Blankett RRB RESULTATRÄKNING BOLAG Bolag: Blankett RRB RESULTATRÄKNING BOLAG Period: 16-dec Konto Namn Ack utfall i tkr Prognos i tkr 38111 Specialdestinerade statsbidrag, externt 31201 Såld vård, sjukhusvård och övrigt, externt 38933 Driftbidrag

Läs mer

Delårsrapport. Folkhälsokommittén Mars Folkhälsokommittén

Delårsrapport. Folkhälsokommittén Mars Folkhälsokommittén Delårsrapport Folkhälsokommittén Mars 2018 Folkhälsokommittén Delårsrapport Mars 2018 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Verksamhet... 4 2.1 Viktigaste händelserna under perioden...4 3 Mål och

Läs mer

- genomför samgranskningar med Göteborgs stad och Borås stads revision

- genomför samgranskningar med Göteborgs stad och Borås stads revision Sida 1(6) Delårsrapport augusti Revision 1. Sammanfattning Revisionen bedriver ett kontinuerligt granskningsarbete i syfte att kunna bedöma om regionens verksamheter har skötts på ett sådant sätt, att

Läs mer

SL fortsatt införandestöd PCV på Kungälvs sjukhus Personcentrerat ledarskap på Kungälvs sjukhus

SL fortsatt införandestöd PCV på Kungälvs sjukhus Personcentrerat ledarskap på Kungälvs sjukhus personcentrerat Delaktivitet VAD ska göras HUR genomföras Ansvarig Startdatum Slutdatum Status: grön/gul/röd Effekt: grön/gul/röd Resp VC i samråd Katrin Modig Pallin kontaktar alla VC för att Varje VC

Läs mer

Not Utfall Utfall Resultaträkning

Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Not Utfall Utfall Resultaträkning 1712 1612 Verksamhetens intäkter 1 1 814 1 862 Verksamhetens kostnader 2,3-4 414 012-4 196 177 Avskrivningar och nedskrivningar 4-55 -63 Verksamhetens

Läs mer

Årsredovisning 2015 Hälsan och Stressmedicin

Årsredovisning 2015 Hälsan och Stressmedicin Sida 1(16) Årsredovisning 2015 Hälsan och Stressmedicin 1. Sammanfattning Hälsan och Stressmedicins uppdrag är att bedriva företagshälsovård för Västra Götalandsregionens förvaltningar och bolag samt att

Läs mer

RRV RESULTATRÄKNING VÄSTTRAFIK AB 1712AC 1712BU 1612AC Västtrafik AB Ack Ack Ack 501 utfall budget utfall

RRV RESULTATRÄKNING VÄSTTRAFIK AB 1712AC 1712BU 1612AC Västtrafik AB Ack Ack Ack 501 utfall budget utfall RRV RESULTATRÄKNING VÄSTTRAFIK AB 1712AC 1712BU 1612AC Västtrafik AB Ack Ack Ack 501 utfall budget utfall 38111 Specialdestinerade statsbidrag, externt 1 127 7 194 38211 Personalanknutna statsbidrag, externt

Läs mer

Delårsrapport mars 2017 Göteborgs botaniska trädgård

Delårsrapport mars 2017 Göteborgs botaniska trädgård Sida 1(13) Delårsrapport mars 2017 Göteborgs botaniska trädgård 1. Sammanfattning Botaniska trädgården kommer även under 2017 att tillhöra ett av regionens fokusområden. Frågor som kommer att vara särskilt

Läs mer

Årsredovisning 2015 Agnesbergs folkhögskola

Årsredovisning 2015 Agnesbergs folkhögskola Sida 1(15) Årsredovisning 2015 Agnesbergs folkhögskola 1. Sammanfattning Under året har både Västra Götalandsregionen samt folkbildningsrådet tillstyrkt Interkulturella folkhögskolans ansökan om att bli

Läs mer

Delårsrapport jan-okt 2009 Upphandlingscentrum

Delårsrapport jan-okt 2009 Upphandlingscentrum Delårsrapport jan-okt 2009 Upphandlingscentrum Vision MEDBORGAR FÖRNYELSE PROCESS MEDARBETAR EKONOMI PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET Strategier Framgångsfaktorer Nyckelindikatorer

Läs mer

Göteborgs Symfoniker AB

Göteborgs Symfoniker AB Göteborgs Symfoniker AB Utfall Budget Utfall Budget 2015 2015 2014 2014 RESULTATRÄKNING (kkr) Jan - Dec Jan - Dec Jan - Dec Jan - Dec Rörelsens intäkter Nettomsättning 40499 36637 36905 40503 Övriga rörelseintäkter

Läs mer

Delårsrapport augusti 2014 Regionteater Väst AB 2014

Delårsrapport augusti 2014 Regionteater Väst AB 2014 Sida 1(12) Delårsrapport augusti 2014 Regionteater Väst AB 2014 1. Sammanfattning Volymen i verksamheten har ökat kraftigt det senaste året och fortsätter göra det under 2014 för att sedan plana ut under

Läs mer

Totalt Miljö (722) : Externa konsultkostnader och IT-tjänster Miljönämnden. varav projektkostnader (ans31900) :

Totalt Miljö (722) : Externa konsultkostnader och IT-tjänster Miljönämnden. varav projektkostnader (ans31900) : Miljösekretariatet Bilaga konsultkostnader delårsrapport mars 2015 Karin Stadig Roswall Externa konsultkostnader 2011-2014 och 2015 (motpart 100) (konto 7551 konsulter spec utredningar och kontogrupp 754

Läs mer

Koncernens nyckeltal Kv 4 Kv 4 Helår Helår Omsättning, Mkr 91,1 86,8 313,2 283,9 Rörelseresultat, Mkr 12,2 10,8 34,9-30,9

Koncernens nyckeltal Kv 4 Kv 4 Helår Helår Omsättning, Mkr 91,1 86,8 313,2 283,9 Rörelseresultat, Mkr 12,2 10,8 34,9-30,9 Koncernens nyckeltal 2017 2016 2017 2016 Kv 4 Kv 4 Helår Helår Omsättning, Mkr 91,1 86,8 313,2 283,9 Rörelseresultat, Mkr 12,2 10,8 34,9-30,9 Rörelsemarginal, % 13,4 12,4 11,1 neg Resultat efter finansiella

Läs mer

Resultaträkningar. Göteborg Energi

Resultaträkningar. Göteborg Energi Göteborg Energi Resultaträkningar Koncernen Moderföretaget Belopp i mkr Not 2016 2015 2016 2015 Rörelsens intäkter Nettoomsättning 4 5 963 5 641 3 438 3 067 Anslutningsavgifter 88 88 35 45 Aktiverat arbete

Läs mer

Göteborgs Symfoniker AB

Göteborgs Symfoniker AB Göteborgs Symfoniker AB Utfall Budget Utfall Budget 2015 2015 2014 2014 RESULTATRÄKNING (kkr) Jan - Mar Jan - Mar Jan - Mar Jan - Mar Rörelsens intäkter Nettomsättning 9439 9251 10354 9690 Övriga rörelseintäkter

Läs mer

Göteborgs Symfoniker AB

Göteborgs Symfoniker AB Göteborgs Symfoniker AB Utfall Budget Utfall Budget 2015 2015 2014 2014 RESULTATRÄKNING (kkr) Jan - Aug Jan - Aug Jan - Aug Jan - Aug Rörelsens intäkter Nettomsättning 21083 20696 23248 22368 Övriga rörelseintäkter

Läs mer

Rullande tolv månader.

Rullande tolv månader. Koncernens nyckeltal 2017 2016 2017 2016 2016 Kv 2 Kv 2 Jan-Juni Jan-Juni Helår Omsättning, Mkr 66,6 59,6 153,2 140,9 283,9 Rörelseresultat, Mkr 4,9 2,9 17,7 14,0-30,9 Rörelsemarginal, % 7,4 4,8 11,5 9,9

Läs mer

Delårsrapport. Augusti 2014 BOT 2014:113:1

Delårsrapport. Augusti 2014 BOT 2014:113:1 Delårsrapport Augusti 2014 BOT 2014:113:1 Sida 1(15) Delårsrapport augusti 2014 1. Sammanfattning Delårsbokslutet augusti visar ett något bättre resultat än budgeterat. Skälet är att tillsättning av vakanser

Läs mer

Trafiknämndens verksamhetsplan 2013

Trafiknämndens verksamhetsplan 2013 2012-11-08 Dnr TN 2012-49 Trafiknämndens verksamhetsplan 2013 - årsbudget - 2012-11-12 INNEHÅLLSFÖRTECKNING _Toc340145143 Innehållsförteckning... 2 Bakgrund... 3 Årsbudget... 4 Bilaga 1: Resultaträkning,

Läs mer

Rullande tolv månader.

Rullande tolv månader. Koncernens nyckeltal 2017 2016 2016 Kv 1 Kv 1 Helår Omsättning, Mkr 86,6 81,4 283,9 Rörelseresultat, Mkr 12,7 11,1-30,9 Rörelsemarginal, % 14,7 13,7 neg Resultat efter finansiella poster, Mkr 12,2 10,9-31,8

Läs mer

Delårsrapport januari-juni 2013

Delårsrapport januari-juni 2013 Delårsrapport januari-juni 2013 1 - Apoteksgruppen delårsrapport januari juni 2013 2 - Apoteksgruppen delårsrapport januari juni 2013 Koncernens rapport över totalresultat KONCERNENS RESULTATRÄKNING

Läs mer

Delårsrapport Jan-okt 2009 Närsjukvården i centrala Östergötland

Delårsrapport Jan-okt 2009 Närsjukvården i centrala Östergötland Delårsrapport Jan-okt 2009 Närsjukvården i centrala Östergötland Till Landstingsstyrelsen ENHETSCHEFENS KOMMENTAR Måste tyvärr justera helårsbedömningen från minus 5 mkr till minus 10 mkr. Orsakerna är

Läs mer

Enligt tidigare redovisningsprinciper. Kostnader för material och underentreprenörer -4 187-4 187. Personalkostnader -4 548-4 548

Enligt tidigare redovisningsprinciper. Kostnader för material och underentreprenörer -4 187-4 187. Personalkostnader -4 548-4 548 resultaträkning Enligt Nettoomsättning 10 511 10 511 Kostnader för material och underentreprenörer -4 187-4 187 Personalkostnader -4 548-4 548 Avskrivningar materiella anläggningstillgångar -33-33 Avskrivningar

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2000-05-01 2001-04-30

Årsredovisning för räkenskapsåret 2000-05-01 2001-04-30 UTKAST för räkenskapsåret 2000-05-01 2001-04-30 Styrelsen och verkställande direktören för Lyxklippare Aktiebolag avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

Riksförbundet Bokslut (Årsmöte 25 april 2015,Bilaga nr 4) Sida 1(6) Sällsynta diagnoser Verksamhetsåret 2014 Organisationsnummer 802408-4934

Riksförbundet Bokslut (Årsmöte 25 april 2015,Bilaga nr 4) Sida 1(6) Sällsynta diagnoser Verksamhetsåret 2014 Organisationsnummer 802408-4934 Riksförbundet Bokslut (Årsmöte 25 april 2015,Bilaga nr 4) Sida 1(6) 5 år i sammandrag (tkr) 2014 2013 2012 2011 2010 Verksamhetens intäkter Anslag och bidrag 4 679 4 209 4 295 3 949 3 784 Gåvor 90-konto

Läs mer

BALANSRÄKNING

BALANSRÄKNING BALANSRÄKNING 2010 12 31 2009 12 31 TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar Byggnader Not 1 78 480 441 78 930 441 Mark 2 000 000 2 000 000 Maskiner och inventarier Not 2 483 540 546 514 Insats SCB 3 500 3 500

Läs mer

Rullande tolv månader.

Rullande tolv månader. Koncernens nyckeltal 218 217 218 217 217 2 2 Förändr. Jan-Jun Jan-Jun Förändr. Helår Omsättning, Mkr 79,6 66,6 19,5% 186,3 153,2 21,6% 313,2 Rörelseresultat, Mkr 5,2 4,9 5,1% 22,9 17,7 29,8% 34,9 Rörelsemarginal,

Läs mer

MSEK, 1 september - 30 april 2013/2014 2012/2013. Nettoomsättning 15 994 17 236 Kostnader för sålda varor -15 141-16 370

MSEK, 1 september - 30 april 2013/2014 2012/2013. Nettoomsättning 15 994 17 236 Kostnader för sålda varor -15 141-16 370 Resultaträkningar Kommentarer till de första två tertialen, verksamhetsåret 2013/2014 Ackumulerat rörelseresultat efter 8 månader 55 MSEK (föregående år 13 MSEK) Stabila volymer och marknadsandelar Positiv

Läs mer

RESULTATRÄKNING 2013 2012

RESULTATRÄKNING 2013 2012 RESULTATRÄKNING 2013 2012 Intäkter Hyresintäkter 3 726 068 3 708 806 Intäkter varmvatten 143 029 134 510 Övriga intäkter 12 1 581 Summa intäkter 3 869 109 3 844 897 Övriga kostnader Värme -512 514-507

Läs mer

Delårsrapport mars 2016 Naturbruksstyrelsen

Delårsrapport mars 2016 Naturbruksstyrelsen Sida 1(17) Delårsrapport mars 2016 Naturbruksstyrelsen 1. Sammanfattning De övergripande mål som Naturbruksstyrelsen (NS) arbetar för grundas på regionfullmäktiges mål och fokusområden, strategi 2020 samt

Läs mer

Delårsrapport jan-oktober 2009 Informationscentrum

Delårsrapport jan-oktober 2009 Informationscentrum Delårsrapport jan-oktober 2009 Informationscentrum 2009-11-27 sidan 2 av 3 Innehållsförteckning Enhetschefens reflektion 3 Bilagor HELÅRSBEDÖMNING RESULTATRÄKNING MM 2 2009-11-27 sidan 3 av 3 Till Landstingsstyrelsen

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 1(12) Skellefteå Golfklubb Org nr 894700-4423 Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Delårsrapport för januari-mars 2015

Delårsrapport för januari-mars 2015 Delårsrapport för januari-mars 2015 Swedish National Road Consulting AB Delårsrapport 2015-03-31 Delårsrapport för perioden 2015-01-01 2015-03-31 Postadress: Box 4021 171 04 Solna Besöksadress: Hemvärnsgatan

Läs mer

Nettoomsättningen uppgick till 26 585 (21 406) TSEK, en ökning med 24%. EBITDA uppgick till 5 492 (4 496) TSEK en ökning med 996 TSEK motsvarande 22%. EBITDA-marginalen uppgick till 20,7 (21,0)%,. Årets

Läs mer

Delårsrapport 1 januari - 30 juni 2014

Delårsrapport 1 januari - 30 juni 2014 Datum 2014-08-29 ~~ ~, Antal sidor REGIONFÖRBUNDET JÖNKÖPINGS LÄN 1(2) Delårsrapport 1 januari - 30 juni 2014 Kommentarer till det ekonomiska utfallet Det ekonomiska utfallet för det första halvåret 2014

Läs mer

Delårsrapport augusti 2015 Göteborgs botaniska trädgård

Delårsrapport augusti 2015 Göteborgs botaniska trädgård Sida 1(16) Delårsrapport augusti 2015 Göteborgs botaniska trädgård 1. Sammanfattning Göteborgs botaniska trädgård bidrar till det goda livet. Trädgården utgör ett av de största besöksmålen i Västsverige

Läs mer

Koncernens rapport över resultat och övrigt totalresultat

Koncernens rapport över resultat och övrigt totalresultat Koncernens rapport över resultat och övrigt totalresultat 1 januari-31 december Belopp i KSEK Not 2014 2013 Nettoomsättning 2, 3 69 366 36 105 Kostnad för sålda varor -22 464-16 479 Bruttoresultat 46 902

Läs mer

Magasin 3, Frihamnsgatan 22, Stockholm, T , F E

Magasin 3, Frihamnsgatan 22, Stockholm, T , F E AD CITY MEDIA 28 000 21 000 14 000 7 000 0 Q3-14 Q4-14 Q1-15 Q2-15 Q3-15 Q4-15 Q1-16 Q2-16 Oms EBITDA 5000 3750 2500 1250 0-1250 2 4 SAMSUNG 508kvm SERGELS TORG, STOCKHOLM 6 8 TSEK 2016 apr-jun 2015

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Växjö Golfklubb Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Resultaträkning

Resultaträkning Resultaträkning 1999-07-01-1999-12-31 1998-07-01-1999-06-30 Kkr 6 månader 12 månader* Rörelsens intäkter m m Visa rad Visa rad Nettoomsättning 9 837 8 289 Aktiverat arbete för egen räkning 0 1 215 Summa

Läs mer

Jojka Communications AB (publ)

Jojka Communications AB (publ) Årsredovisning för Jojka Communications AB (publ) Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Kassaflödesanalys 6 Noter

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Fridhems Folkhögskola. för 844000-2411. Räkenskapsåret

ÅRSREDOVISNING. Fridhems Folkhögskola. för 844000-2411. Räkenskapsåret ÅRSREDOVISNING för Fridhems Folkhögskola 844000-2411 Räkenskapsåret 2009 Fridhems Folkhögskola 844000-2411 Styrelsen för Fridhems Folkhögskola får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2009. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Delårsrapport. för. januari-september 2015

Delårsrapport. för. januari-september 2015 Delårsrapport för januari-september 2015 Swedish National Road Consulting AB Delårsrapport 2015-09-30 Delårsrapport för perioden 2015-01-01 2015-09-30 Postadress: Box 4021 171 04 Solna Besöksadress: Hemvärnsgatan

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 1 (8) Årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Styrelsen för Borås Golf AB avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4

Läs mer

Delårsrapport för Vilhelmina Bostäder AB

Delårsrapport för Vilhelmina Bostäder AB Delårsrapport för Vilhelmina Bostäder AB 2004-01-01-2004-06-30 Vilhelmina Bostäder AB 1(11) Styrelsen och verkställande direktören för Vilhelmina Bostäder AB får härmed avge delårsrapport för perioden

Läs mer

KONCERNENS RESULTATRÄKNING 2006-10-01 2005-10-01 2006-01-01 2005-01-01

KONCERNENS RESULTATRÄKNING 2006-10-01 2005-10-01 2006-01-01 2005-01-01 KONCERNENS RESULTATRÄKNING 2006-10-01 2005-10-01 2006-01-01 2005-01-01 Belopp i kkr 2006-12-31 2005-12-31 2006-12-31 2005-12-31 Rörelsens intäkter m.m. Intäkter 88 742 114 393 391 500 294 504 88 742 114

Läs mer

DELÅRSRAPPORT MARS 2015 Göteborgs botaniska trädgård

DELÅRSRAPPORT MARS 2015 Göteborgs botaniska trädgård DELÅRSRAPPORT MARS 2015 BOT 2015:44:1 Sida 2(18) 1. Sammanfattning bidrar till det goda livet. Trädgården utgör ett av de största besöksmålen i Västsverige och dess växtsamlingar och anläggningar är internationellt

Läs mer

Delårsrapport. Augusti 2015 Göteborgs botaniska trädgård

Delårsrapport. Augusti 2015 Göteborgs botaniska trädgård Delårsrapport Augusti 2015 Sida 2(18) Delårsrapport augusti 2015 1. Sammanfattning bidrar till det goda livet. Trädgården utgör ett av de största besöksmålen i Västsverige och dess växtsamlingar och anläggningar

Läs mer

Delårsrapport. för. januari-mars 2016

Delårsrapport. för. januari-mars 2016 Delårsrapport för januari-mars 2016 Swedish National Road Consulting AB Delårsrapport 2016-03-31 Delårsrapport för perioden 2016-01-01 2016-03-31 Postadress: Box 4021 171 04 Solna Besöksadress: Hemvärnsgatan

Läs mer

ÅRETS SIFFROR. Affärsverken Energi i Karlskrona AB

ÅRETS SIFFROR. Affärsverken Energi i Karlskrona AB ÅRETS SIFFROR Affärsverken Energi i Karlskrona AB RESULTATRÄKNING KSEK Not Nettoomsättning 1 293 017 321 292 Rörelsens kostnader Råvaror och förnödenheter -252 976-274 959 Övriga externa kostnader 2,3-19

Läs mer

Kvartalsrapport Januari september 2016

Kvartalsrapport Januari september 2016 Kvartalsrapport Januari september 2016 SenseAir AB Org. Nr 556475 5519 Denna rapport har ej varit föremål för extern revision. 2 Sammanfattning Nettoomsättningen för SenseAir koncernen uppgick under perioden

Läs mer

Årsredovisning. Hälsan och Stressmedicin

Årsredovisning. Hälsan och Stressmedicin Årsredovisning Hälsan och Stressmedicin Helår 2017 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Verksamhet... 4 2.1 Viktigaste händelserna under perioden...4 2.2 Verksamhetens miljöarbete...4 2.3 Inköp...5

Läs mer

Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp. Datum: Skrivtid: 3 timmar

Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp. Datum: Skrivtid: 3 timmar MITTUNIVERSITETET Institutionen för samhällsvetenskap Företagsekonomiska ämnesenheten i Sundsvall Carl-Michael Unger Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp Datum: 2011-05-06

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013 1(13) Skellefteå Golfklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2

Läs mer

Årsredovisning. Revisorskollegiet

Årsredovisning. Revisorskollegiet Årsredovisning Revisorskollegiet Helår 2017 Innehållsförteckning 1 Verksamhet... 3 1.1 Viktigaste händelserna under perioden...3 1.2 Verksamhetens miljöarbete...3 1.3 Folkhälsa...3 1.4 Mänskliga rättigheter

Läs mer

Riksförbundet Bokslut (Bilaga nr 3) Sida 1(6) Sällsynta diagnoser Verksamhetsåret 2013 Organisationsnummer

Riksförbundet Bokslut (Bilaga nr 3) Sida 1(6) Sällsynta diagnoser Verksamhetsåret 2013 Organisationsnummer Riksförbundet Bokslut (Bilaga nr 3) Sida 1(6) 5 år i sammandrag (tkr) 2013 2012 2011 2010 2009 Verksamhetens intäkter Anslag och bidrag 4 209 4 295 3 949 3 784 4 024 Gåvor 90-konto 37 18 39 1 5 Medlemsavgifter

Läs mer

ÅRETS SIFFROR. Affärsverken Elnät i Karlskrona AB

ÅRETS SIFFROR. Affärsverken Elnät i Karlskrona AB ÅRETS SIFFROR Affärsverken Elnät i Karlskrona AB Å RS R E D OV I S NI NG 2 0 1 7 67 RESULTATRÄKNING KSEK Not Nettoomsättning 1 126 276 129 898 Aktiverat arbete för egen räkning 3 827 2 978 SUMMA INTÄKTER

Läs mer

Belopp i kr Not

Belopp i kr Not Riksorganisationen Sveriges MotorCyklister 1(7) Resultaträkning Belopp i kr Not Nettoomsättning 1 23 882 872 23 918 839 Övriga rörelseintäkter 185 407 965 700 24 068 279 24 884 539 Rörelsens kostnader

Läs mer

Samordningsförbundet Kungälv

Samordningsförbundet Kungälv Försäkringskassan Västra Götaland Diarienr: 2008:013.1 Kungälvs kommun Länsarbetsnämnden i Västra Götalands län Västra Götalandsregionen Samordningsförbundet Kungälv Ansvarig tjänsteman Per Liljebäck HAR

Läs mer

Årsredovisning 2013 Årsredovisning 2013 Trafiknämnden

Årsredovisning 2013 Årsredovisning 2013 Trafiknämnden Årsredovisning 2013 Årsredovisning 2013 Trafiknämnden Produktionsenhetsnamnet fylls i här Dnr TN 2014 6 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Förvaltningsberättelse Ekonomiperspektivet 3 Ekonomisk redovisning Resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning. Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a.

Årsredovisning. Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a. Årsredovisning för Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a. 769000-0356 Räkenskapsåret 2015 1 (7) Styrelsen för Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a., med säte i Lidköping, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Bokslutskommuniké för 2016/2017

Bokslutskommuniké för 2016/2017 Stockholm 2017-06-30 Bokslutskommuniké för 2016/2017 Det interaktiva elearningsutbildningsföretaget Klick Datas verksamhetsår 2016/2017 visar ett redovisat resultat efter skatt om -0 Mkr (1,3 Mkr), vilket

Läs mer

THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP

THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP Årsredovisning För THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP 829502-2472 Räkenskapsår 2018 1 (8) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2018. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Allmänt om verksamheten är

Läs mer

Västra Götalandsregionens egna verksamheter ska vara föregångare i miljöarbetet

Västra Götalandsregionens egna verksamheter ska vara föregångare i miljöarbetet Sida 1(5) Årsredovisning 2015 Kultur i Väst 1. Sammanfattning Verksamheten på Kultur i Väst baseras på ett treårigt uppdrag som beslutats av Kulturnämnden där 2015 var första året. Verksamheten under året

Läs mer

Ånge kommun Tekniska förvaltningva verksamhet. RESULTATRÄKNING (TKR) Not

Ånge kommun Tekniska förvaltningva verksamhet. RESULTATRÄKNING (TKR) Not Ånge kommun Tekniska förvaltningva verksamhet RESULTATRÄKNING (TKR) Not 2018 2017 2016 Verksamhetens intäkter 1 22 600 20 727 24 279 Jämförelsestörande intäkter 0 Verksamhetens kostnader 2-17 268-16 024-16

Läs mer

Årsredovisning. Nyedal Konsult AB

Årsredovisning. Nyedal Konsult AB Årsredovisning för 556251-3985 Räkenskapsåret 2018 1 (6) Styrelsen och verkställande direktören för avger följande årsredovisning för räkenskapsåret 2018. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor,

Läs mer

Kassaflödesanalys. SSABs kassaflödesanalys. Kap 24 Kassaflödesanalys Kap 25 Utvidgad finansiell analys. Koncernen. ME1001 Industriell ekonomi GK

Kassaflödesanalys. SSABs kassaflödesanalys. Kap 24 Kassaflödesanalys Kap 25 Utvidgad finansiell analys. Koncernen. ME1001 Industriell ekonomi GK Kassaflödesanalys Kap 24 Kassaflödesanalys Kap 25 Utvidgad finansiell analys ME1001 Industriell ekonomi GK 1 2011 Vt period 4 Tomas Sörensson 1 SSABs kassaflödesanalys Koncernen Koncernens kassaflödesanalys

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6

Läs mer