INSTITUTIONEN FÖR KULTURVETENSKAPER. Minnesanteckningar institutionsråd Dagordning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INSTITUTIONEN FÖR KULTURVETENSKAPER. Minnesanteckningar institutionsråd Dagordning"

Transkript

1 INSTITUTIONEN FÖR KULTURVETENSKAPER Minnesanteckningar institutionsråd Datum: Tid: Plats: Vasa 3147 Närvarande: Mats Björkin, prefekt (ordförande) Åsa Bergman, universitetslektor Christine Sjöberg, doktorandrepresentant Erika Alm, proprefekt Lena Martinsson, likabehandlingsrepresentant (adjungerad) Gunilla Zachau, personalhandläggare Mats Nilsson (adjungerad) Ingrid Jarlsmark, administrativ chef (sekreterare) Frånvarande: Felicia Bigot Klinteberg, arbetsmiljöombud (adjungerad) Jeanette Sundhall, universitetslektor Mats Jönsson, universitetslektor Alexandra Herlitz, universitetslektor Catharina Thörn, universitetslektor Dagordning 1. Fastställande av dagordning Dagordningen fastställdes efter tillägg av två punkter under övriga frågor, tider för kommande institutionsråd samt ny valberedning för nytt institutionsråd. 2. Prefektbeslut E2018/170 Avsteg från gängseupphandlingsregler avseende konsultuppdrag som ingår som en del i forskningsprojektet CRUSH (Critical Urban Sustainability Hub) Övriga beslut PAN2018/333 Uppdrag som studierektor för lärarutbildningen PAN2018/334 Uppdrag som studierektor för musikvetenskap PAN2018/335 Uppdrag som studierektor för etnologi, kulturstudier och barn- o ungdomskultur PAN2018/336 Uppdrag som studierektor för konst- o bildvetenskap PAN2018/337 Uppdrag som studierektor för genusvetenskap Institutionen för kulturvetenskaper 1 (5) Vera Sandbergs Allé 8, Box 200, Göteborg

2 PAN2018/338 Uppdrag som studierektor för kulturanalys PAN2018/339 Uppdrag som studierektor för filmvetenskap PAN2018/340 Uppdrag som studierektor för kvalificerad Yrkespraktik PAN2018/341 Uppdrag som programkoordinator för programmet kultur o demokrati PAN2018/342 Uppdrag som programkoordinator för programmet Gendering Practices PAN2018/343 Uppdrag som programkoordinator för programmet kultur PAN2018/344 Uppdrag som programkoordinator för programmet medier, estetik och kulturellt entreprenörskap PAN2018/345 Uppdrag som studierektor för KVL PAN2018/346 Uppdrag som studierektor för KVL PAN2018/347 Uppdrag som studierektor för KVL V2018/68 Delegation till studierektor för lärarutbildningen V2018/69 Delegation till studierektor för musikvetenskap V2018/70 Delegation till programkoordinator för kultur och demokrati samt till studierektor för etnologi, kulturstudier, barn- o ungdomskultur och KVL V2018/71 Delegation till studierektor för konst- o bildvetenskap samt KVL V2018/72 Delegation till programkoordinator för Gendering Practices samt till studierektor för KVL V2018/73 Delegation till programkoordinator för kultur samt till studierektor för kulturanalys V2018/74 Delegation till programkoordinator för medier, estetik och kulturellt entreprenörskap V2018/76 Delegation till studierektor för kvalificerad yrkespraktik 3. Information från prefekten Institutionen har inkommit med synpunkter på den remiss som har gått ut till fakulteten angående förslag på förändringar avseende etikprövningsprocessen. För vår del skulle en prövningsprocess av varje studentuppsats vara väldigt problematisk, nästintill omöjlig. Arbetet med RED 19, en kvalitetsutvärdering med fokus på forskning och forskningsmiljöer, är igång och för närvarande håller man på att tillsätta externa granskare, ett par personer per institution. Karin Wagner återkommer med information till berörda forskare när arbetet med den självutvärdering institutionen ska göra startar. Rektor har tillsatt en prislappsgrupp, en arbetsgrupp som ska hitta ett mer flexibelt system för att ha differentierade studentprislappar. Pauli Kortteinen, universitetslektor i lingvistik vid institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori är beslutad ersättare för Åsa Wengelin, vår nuvarande vicedekan för utbildning grund och avancerad nivå. Ny utbildningsledare på fakultetskansliet är Kaj Johansson som ersätter Anna Nordling. 2 (5)

3 Av de på institutionen som sökte medel för extra merkostnader i fakultetens utlysning var det endast MEK som fick medel för exkursioner samt för kursen interaktionsdesign. Rektor har lovat att Humanistiska fakulteten kan släppa språkskrapan till Gemensamma förvaltningen vilket innebär att nuvarande inplaceringen måste revideras, lyckligtvis är behovet av utrymme idag mindre än vad man förutspådde tidigare. För vår del innebär det att vi endast kommer att sitta på plan 2 och inte på plan 3 som tidigare var planerat. Möte om inplacering kommer att hållas om två veckor. Byggprojektet rullar på som tänkt, och har i dagsläget inte blivit dyrare än var det var planerat för utan det är den vikande studenttillströmningen som gör att fakulteten har mindre pengar att röra sig med. I sommar stänger nuvarande huvudentré till Humanisten och ingång kan ske från Eklandagatan samt via en ny ingång från Lundgrensgatan. Det har framkommit att lärosätena inte får ställa högre krav vid prövning för tillsvidareanställning av innehavare av den nya anställningsformen biträdande lektorer än vad som gäller för vanliga utlysta universitetslektorat. Rektor har tillsatt en utredning av nuvarande organisation för att se över hur det kollegiala fungerar i förhållande till linjeorganisationen (t.ex. institutionsråd istället för institutionsstyrelser). Rektor har också tillsatt en utredning om uppdragstilläggen på grund av att det finns stora skillnader i institutionernas sätt att hantera dessa. Det har varit problem i LFN då det visat sig att sakkunniga varit jäviga vilket har försenat processen. Viktigt att jävsfrågan kollas upp i ett tidigt skede och att det förs en dialog med sakkunniga om det. Ladok 3 startar till hösten och berör samtliga lärare (dock inte doktorander) och det är viktigt att berörda går utbildning. Canvas, som kommer att ersätta lärplattformen Gul, startar vt 2019, Gul stängs under Vi behöver bestämma hur vår institution ska göra, när och hur. Kan vara vettigt att välja ut några kurser för att testa, t.ex. den samlästa B-nivån (4 kurser). Systemstöd för forskarutbildning, Fubas, är också på gång att implementeras. Fakulteten har beslutat att ge ett antal fakultetsgemensamma kurser på forskarnivå. I fortsättningen kommer frågan om självregistrering för studenterna vara upp till oss själva på institutionen och vi måste ta beslut i frågan. Söksiffrorna för hösten för fakultetsnivån är fortsatt låga och vår institution är inget undantag. 3 (5)

4 4. Förslag till reviderade kursplaner KD2170 Kulturens praktiska fält (Bilaga 1) Inga kommentarer eller tillägg. Kursplanen föreslogs att fastställas av viceprefekt för utbildning på grund och avancerad nivå. BOU215 Barns och ungas delaktighet i samhälle, kultur och politik (Bilaga 2) Efter smärre justering föreslogs kursplanen att fastställas av viceprefekt för utbildning på grund och avancerad nivå. FL1801 Filmvetenskap, kandidatkurs (Bilaga 3) Inga kommentarer eller tillägg. Kursplanen föreslogs att faställas av vice prefekt för utbildning på grund och avancerad nivå. H2KOD Kultur och demokrati (Bilaga 4) Inga kommentarer eller tillägg. Utbildningsplanen föreslogs att skickas vidare till fakultetsstyrelsen för fastställande. 5. Rekryteringar Carl Magnus Forsudd börjar 1 juni som utbildningskoordinator och kommer att arbeta med tjänstgöringsplanering och som internationell handläggare. Han kommer att sitta i Erikas tidigare rum och under perioden fram till 1 juni kommer Carl Magnus att vara här en dag i veckan. Det är klart (men ännu inte tillkännagivet) med vikarierande utbildningsadministratör för Caroline. Personen i fråga arbetar idag som studieadministratör på Matematiska vetenskaper och har en uppsägningstid på 2 månader. Diskussioner pågår med inblandade parter om när ett tillträde kan ske och förhoppningen är att personen kommer att kunna gå parallellt med Caroline en dag i veckan så snart som möjligt. Prefekt återkommer i frågan avseende administrativ chef. Institutionen för språk och litteraturer har nu anställt en kommunikatör, Jelaine Legaspi, som börjar den 1 maj. Hon är utbildad i strategisk kommunikation har jobbat med event och studentrekryteringsfrågor på Handelshögskolans fakultetskansli Jelaine kommer att arbeta två dagar i veckan hos oss och tre dagar i veckan hos SPL. Daniel Persson som arbetar med bokrensningen blir kvar på 75 % året ut. Det pågår en rekrytering av en postdoc i Mia Liinasons projekt och förhoppningen är att det ska finnas någon på plats till hösten (oktober). 6. Nya viceprefekter fr.o.m Åsa Bergman går in som viceprefekt för utbildning på grund och avancerad nivå. Fram till årsskiftet är Karin Wagner kvar som viceprefekt för forskning och Alf Björnberg som viceprefekt för forskarutbildning. Från och med kommer Mia Liinason och Tobias Pontara att dela på uppdraget som viceprefekt för forskning och Karin Wagner kommer att efterträda Alf Björnberg som viceprefekt för forskarutbildning. 4 (5)

5 7. Övriga frågor Tider för möten i institutionsrådet Tisdag 22/ Måndg 11/ Val av nytt institutionsråd Rådet ska utse en ny valberedning med personer som representerar hela institutionen och som inte har ett intresse av att vara med i IR själva. Mats Nilsson får i uppdrag att fråga Helena och Liselott om det kan tänka sig att sitta kvar i valberedningen och sedan kolla med Juan, Thomas o Andreas om någon av dem kan tänka sig att vara med. Vi bör utarbeta en instruktion som stöd för valberedningens arbete. 5 (5)

4. Information från prefekten Prefekten har börjat med lärarnas lönesamtal. Samtalen bokas in löpande och de ska vara klara i december.

4. Information från prefekten Prefekten har börjat med lärarnas lönesamtal. Samtalen bokas in löpande och de ska vara klara i december. INSTITUTIONEN FÖR KULTURVETENSKAPER Minnesanteckningar från institutionsråd Datum: 2016-10-26 Tid: 09.00-16.00 Plats: Ågrenska Närvarande: Mats Björkin, prefekt (ordförande) Kerstin Ahlskog Arbaeus, studievägledare

Läs mer

Företrädare för verksamheten. Mats Andrén Britt-Marie Karlsson Auður Magnúsdóttir Kenneth Nyberg Marcus Nordlund Ola Sigurdson Åsa Wengelin

Företrädare för verksamheten. Mats Andrén Britt-Marie Karlsson Auður Magnúsdóttir Kenneth Nyberg Marcus Nordlund Ola Sigurdson Åsa Wengelin Humanistiska fakultetsstyrelsen PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-11-20 Tid 09.00 09.50 Närvarande Företrädare för verksamheten Margareta Hallberg Mats Andrén Britt-Marie Karlsson Auður Magnúsdóttir Kenneth

Läs mer

Institutionsstyrelsens medlemmar presenterar sig kortfattat. 2 Val av sekreterare Institutionsstyrelsen utser Michael Pettersson till sekreterare.

Institutionsstyrelsens medlemmar presenterar sig kortfattat. 2 Val av sekreterare Institutionsstyrelsen utser Michael Pettersson till sekreterare. Institutionsstyrelsen Protokoll Sammanträdesdatum: 2009-02-11 Närvarande: Gunhild Vidén, ordf. Ken Benson Rhonwen Bowen Caroline Magnusson Morgan Nilsson Marie Olofsson Michael Pettersson Tetz Rooke Tove

Läs mer

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2014/45-1.3 Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Dekanus för konst och humaniora Gäller från 2014-02-03 (reviderad 2016-05-09) Gäller från: 2014-02-03 Reviderad:

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET 1 Humanistiska fakulteten Enligt humanistiska fakultetens delegationsordning fattar fakultetsnämnden beslut

GÖTEBORGS UNIVERSITET 1 Humanistiska fakulteten Enligt humanistiska fakultetens delegationsordning fattar fakultetsnämnden beslut GÖTEBORGS UNIVERSITET 1 Humanistiska fakulteten 2007-06-07 Enligt humanistiska fakultetens delegationsordning fattar fakultetsnämnden beslut 1. om anslagsframställningar, årsredovisningar, budget, verksamhetsberättelse

Läs mer

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2014/45-1.3 Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Dekanus för konst och humaniora Gäller från 2014-02-03 (reviderad 2018-02-07) Gäller från: 2014-02-03 Reviderad:

Läs mer

Fakulteten för konst och humaniora Dekanens beslutsmöte

Fakulteten för konst och humaniora Dekanens beslutsmöte 2019-01-23 och humaniora Närvarande: Gunlög Fur dekan Hans T Sternudd prodekan Ulrika Bengtsson-Verde kanslichef Carina Boman ledningsstöd Anna Eskilsson utbildningsledare Ylva Forell-Gustavsson forskningssekreterare

Läs mer

PROTOKOLL Lokal arbetsmiljökommitté block I

PROTOKOLL Lokal arbetsmiljökommitté block I LAMK I PROTOKOLL 2018:1 HUMANISTISKA FAKULTETEN PROTOKOLL Lokal arbetsmiljökommitté block I Datum 2018-02-08 Tid Kl. 09.00 10.40 Plats Stora konferensrummet (H821), plan 8, Humanisten Närvarande för arbetsgivaren

Läs mer

Aktuell bemanningsplan

Aktuell bemanningsplan Institutionen för Historiska studier Aktuell bemanningsplan gällande från 2015-01- 01 Bakgrund I samband med att Göteborgs universitet omorganiseras träder en ny arbets- och delegationsordning i kraft

Läs mer

Tänk vidare - tänk avancerad nivå. Kandidatexamen Studier på avancerad nivå Magister/masterexamen Studier på forskarnivå Utbytesstudier och praktik

Tänk vidare - tänk avancerad nivå. Kandidatexamen Studier på avancerad nivå Magister/masterexamen Studier på forskarnivå Utbytesstudier och praktik Tänk vidare - tänk avancerad nivå Kandidatexamen Studier på avancerad nivå Magister/masterexamen Studier på forskarnivå Utbytesstudier och praktik Universitets- och högskoleutbildning Doktorsexamen (lic)

Läs mer

Tänk vidare - tänk avancerad nivå

Tänk vidare - tänk avancerad nivå Tänk vidare - tänk avancerad nivå Högskolestudier Kandidatexamen Studier på avancerad nivå Våra utbildningar på avancerad nivå Universitets- och högskoleutbildning Forskarutbildning Masterexamen Kandidatexamen

Läs mer

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 3/12 1 / 6 2012-03-20 Tid: tisdag 20 mars 2012, kl 13.00 16.00 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt,

Läs mer

HUMANISTISKA FAKULTETEN

HUMANISTISKA FAKULTETEN HUMANISTISKA FAKULTETEN Humanistiska fakultetsstyrelsen PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-05-03 Tid 09.00 12.05 Närvarande Frånvarande Övriga närvarande Företrädare för verksamheten Margareta Hallberg Ordförande

Läs mer

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna Inger Brännberg Annika Lantz-Andersson Johannes Lunneblad

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna Inger Brännberg Annika Lantz-Andersson Johannes Lunneblad Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 1/12 1 / 7 2012-01-24 Tid: tisdag 24 januari 2012, kl 13.00 15.35 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt,

Läs mer

Protokoll Institutionsråd vid institutionen för medicin

Protokoll Institutionsråd vid institutionen för medicin 30 mars 2015 Protokoll Institutionsråd vid institutionen för medicin Tid: Måndag 30 mars, kl. 14:00 16:30 Plats: Jörgen Lehmann, Academicum Valda ledamöter Ord. & Prefekt Henrik Sjövall Vice ordf. & Proprefekt

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga f aku ltetsstyrelsen

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga f aku ltetsstyrelsen UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga f aku ltetsstyrelsen Datum: Tid: Plats: Närvarande ledamöter 2016-01-28 09:00-11 :40 Al 136, hus A, Pedagogen

Läs mer

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Protokoll Sammanträdesdatum: 111205 Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Ledamöter: Närvarande: Jan Petersson, ordförande Marie Albertsson, lärarrepresentant, Sandra Karlsson, studeranderepresentant Kalmar

Läs mer

Doktorand i Etnologi Arbetsuppgifter Behörighet Bedömningsgrund Övrigt

Doktorand i Etnologi Arbetsuppgifter Behörighet Bedömningsgrund Övrigt Göteborgs universitet är ett av de stora i Europa med drygt 38 000 studenter och 6 000 anställda. Verksamheten bedrivs i vetenskapsområden, till allra största del i centrala Göteborg. Utbildningen och

Läs mer

Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Minnesanteckningar 180919 SAHLGRENSKA AKADEMIN Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2018-09-19 Tid: 14:00-15:30 Plats: Konferensrummet plan 6, Medicinaregatan

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.05 Närvarande ledamöter Lena Ambjörn professor Louise Berglund ekonom Åsa Bergström doktorand Henry Diab universitetsadjunkt ej 105 Jonas

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR FILOSOFI, LINGVISTIK OCH VETENSKAPSTEORI

INSTITUTIONEN FÖR FILOSOFI, LINGVISTIK OCH VETENSKAPSTEORI 2017-09-13 INSTITUTIONEN FÖR FILOSOFI, LINGVISTIK OCH VETENSKAPSTEORI PM Datum: 2017-09-13 Dnr: PAR 2017/448 Mottagare: Humanistiska fakultetsstyrelsen Anhållan om inrättande av professur i vetenskapsteori

Läs mer

Till Humanistiska fakultetsnämnden. Anhållan om rekrytering av universitetslektor i musikvetenskap

Till Humanistiska fakultetsnämnden. Anhållan om rekrytering av universitetslektor i musikvetenskap 2011-12-12 Till Humanistiska fakultetsnämnden Anhållan om rekrytering av universitetslektor i musikvetenskap Med hänvisning till nedan redovisat underlag anhåller Institutionen för kulturvetenskaper härmed

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen 2009-09-08 klockan 9.15 11.20

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen 2009-09-08 klockan 9.15 11.20 LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.20 Närvarande ledamöter Elisabet Björklund doktorand Lars Olof Delsing professor Sara Håkansson universitetslektor Marie Källkvist universitetslektor,

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2015 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: 2016-02-15 BESLUTAD AV: Mats Björkin, prefekt KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål är att Göteborgs

Läs mer

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden Fakultetskansliet RIKTLINJER 1 / 4 2014-12-11 dnr V 2014/900 Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden 2015-07-01 2018-06-30 FÖRUTSÄTTNINGAR Val till fakultetsstyrelse och

Läs mer

Arbets- och delegationsordning

Arbets- och delegationsordning Institutionen för Historiska studier Arbets- och delegationsordning gällande från 2015-01- 01 Bakgrund I samband med att Göteborgs universitet omorganiseras träder en ny arbets- och delegationsordning

Läs mer

HUMANISTISKA FAKULTETEN

HUMANISTISKA FAKULTETEN HUMANISTISKA FAKULTETEN Humanistiska fakultetsstyrelsen PROTOKOLL 2018:3 Sammanträdesdatum 2018-05-03 Tid 10.45 13.40 Ajournering 11.45 12.30 Närvarande Företrädare för verksamheten Marie Demker Ordförande

Läs mer

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden 2017-06-15 Dnr V 2017/464 Handelshögskolan vid Göteborgs universitet Fakultetskansliet RIKTLINJER dnr V 2017/464 Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden 2018-07-01 2024-06-30

Läs mer

HUMANISTISKA FAKULTETEN

HUMANISTISKA FAKULTETEN HUMANISTISKA FAKULTETEN PROTOKOLL 2018:6 Sammanträdesdatum 2018-09-20 Tid 09.15 11.50 Närvarande Företrädare för verksamheten Marie Demker Åsa Andersson Anders Gustafsson Gunilla Hermansson Susanna Karlsson

Läs mer

Protokoll institutionsråd

Protokoll institutionsråd INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN Protokoll institutionsråd Datum: 2018-10-22 Tid: 14.00-16:00 Plats: Calle Bengtsson, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter: Jan Borén Ordförande och prefekt Anna Rudin Vice ordförande

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper,

Institutionen för kulturvetenskaper, Institutionen för kulturvetenskaper, 2017-11-08 Dnr G 2017/396 Mats Nilsson Utbildningsansvarig Till Fakultetsstyrelsen Humanistiska fakulteten Anhållan om inrättande av huvudområdet Kulturvetenskap på

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

GÖTEBORGS UNIVERSITET Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL Institutionen för filosofi, lingvistik och 2011-05-27 vetenskapsteori Närvarande ledamöter Jan Lif prefekt ordf Åsa Abelin lärare (t o m 17) Staffan Larsson lärare ( f o

Läs mer

Protokoll institutionsråd

Protokoll institutionsråd INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN Protokoll institutionsråd Datum: 2019-02-04 Tid: 14.00-16:00 Plats: Calle Bengtsson, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter: Jan Borén Ordförande och prefekt Anna Rudin Vice ordförande

Läs mer

Vad vill universitetet?

Vad vill universitetet? Vad vill universitetet? Vägar till examen på avancerad nivå Ämnesövergripande kurser Program på avancerad nivå (två spår) Viktiga dokument! Magister- och masterprogram i Sv och Sv som andraspråk Magisterprogram

Läs mer

Verksamhetsuppdrag och anslagsfördelning år 2015

Verksamhetsuppdrag och anslagsfördelning år 2015 Humanistiska fakultetskansliet FÖRSLAG TILL BESLUT 2014-10-15 E 2014/274 Humanistiska fakultetsstyrelsen Verksamhetsuppdrag och anslagsfördelning år 2015 Övergripande planeringsförutsättningar De samlade

Läs mer

Verksamhetsutveckling vid Konstnärliga fakulteten - ny organisation

Verksamhetsutveckling vid Konstnärliga fakulteten - ny organisation Konstnärliga fakultetsnämnden BESLUT 1 / 5 2011-06-08 Verksamhetsutveckling vid Konstnärliga fakulteten - ny organisation Vid sitt sammanträde 2011-06-08 har Konstnärliga fakultetsnämnden fattat nedanstående

Läs mer

Områdesnämndens/fakultetsnämndens delegationer

Områdesnämndens/fakultetsnämndens delegationer Områdesnämndens/fakultetsnämndens delegationer Ärenden av större räckvidd och principiell natur ska hänskjutas till fakultetsnämnden för avgörande vid sammanträde. Fakultetsnämnden delegerar sina uppgifter

Läs mer

HUMANISTISKA FAKULTETEN

HUMANISTISKA FAKULTETEN HUMANISTISKA FAKULTETEN Humanistiska fakultetsstyrelsen PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-03-31 Tid 09.00 12.10 Närvarande Frånvarande Övriga närvarande Företrädare för verksamheten Margareta Hallberg Ordförande

Läs mer

Arbetsordning för den Samhällsvetenskapliga fakulteten

Arbetsordning för den Samhällsvetenskapliga fakulteten Sid 1 (6) Arbetsordning för den Samhällsvetenskapliga fakulteten Bakgrund Universitetsstyrelsen har den 6 oktober 2016 fastställt en revidering av Arbetsordning för Umeå universitet (dnr: FS 1.1.2-20-14).

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.40 Närvarande ledamöter Lena Ambjörn professor Åsa Bergström doktorand Henry Diab universitetsadjunkt Erik Erlanson doktorand Jonas Granfeldt

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdag klockan 9.15 10.55 Närvarande ledamöter Lena Ambjörn professor Åsa Bergström doktorand Henry Diab universitetsadjunkt ej 110 Erik Erlanson doktorand Jonas

Läs mer

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde 2017-05-24 Tid: 09.00 12.00 Plats: Tupprummet, 14:340 Närvarande: Ordinarie Henrik Edgren

Läs mer

Institutionsledningen

Institutionsledningen Rollbeskrivning Institutionsledningen (prefekter/viceprefekter) 1 (9) Inledande kommentar Nedanstående beskrivningar utgör ramar som måste preciseras inom varje institution. Institutionsledningen kan välja

Läs mer

HUMANISTISKA FAKULTETEN

HUMANISTISKA FAKULTETEN HUMANISTISKA FAKULTETEN BESLUT Datum Dnr: Handläggare: 2016-10-20 E 2016/274 Marianne Edshage, fakultetsekonom Anna Nordling, kc/utbildningsledare Verksamhetsuppdrag och anslagsfördelning vid Humanistiska

Läs mer

HUMANISTISKA FAKULTETEN

HUMANISTISKA FAKULTETEN HUMANISTISKA FAKULTETEN PROTOKOLL 2018:9 Tid 09.15 11.20 Sammanträdesdatum 2018-12-18 Närvarande Företrädare för verksamheten Marie Demker Åsa Andersson Gunilla Hermansson Susanna Karlsson Göran Larsson

Läs mer

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016 Planen är formulerad med utgångspunkt i institutionens Handlingsplan för 2016-2018

Läs mer

Protokoll, Institutionsråd vid institutionen för medicin

Protokoll, Institutionsråd vid institutionen för medicin Protokoll, Institutionsråd vid institutionen för medicin Tid: måndag 19 oktober, kl. 14:00 16:00 Plats: Jörgen Lehman, Academicum Valda ledamöter Bowman Heiden Eva Sjögren Nilsson Maria Rosvall Per-Arne

Läs mer

HUMANISTISKA FAKULTETEN

HUMANISTISKA FAKULTETEN HUMANISTISKA FAKULTETEN Humanistiska fakultetsstyrelsen PROTOKOLL 2018:2 Tid 09.15 11.10 Sammanträdesdatum 2018-03-27 Närvarande Företrädare för verksamheten Marie Demker Gunilla Hermansson Per Holmberg

Läs mer

HUMANISTISKA FAKULTETEN

HUMANISTISKA FAKULTETEN HUMANISTISKA FAKULTETEN FÖRSLAG TILL BESLUT Datum Dnr: Handläggare: 2016-10-10 E 2016/274 Marianne Edshage, fakultetsekonom Anna Nordling, kc/utbildningsledare Verksamhetsuppdrag och anslagsfördelning

Läs mer

Organisation, roller och styrning på nya institutionen HDK-Valand

Organisation, roller och styrning på nya institutionen HDK-Valand 2018-06-05 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Organisation, roller och styrning på nya institutionen HDK-Valand Slutligt förslag att förhandla i enlighet med MBL den 23 augusti Fakultetens ledningsgrupp har nu formulerat

Läs mer

Företrädare för verksamheten. Mats Andrén Sverker Hyltén-Cavallius Britt-Marie Karlsson Auður Magnúsdóttir Marcus Nordlund Ola Sigurdson Åsa Wengelin

Företrädare för verksamheten. Mats Andrén Sverker Hyltén-Cavallius Britt-Marie Karlsson Auður Magnúsdóttir Marcus Nordlund Ola Sigurdson Åsa Wengelin Humanistiska fakultetsstyrelsen PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-12-19 Tid 10.00 11.10 Närvarande Företrädare för verksamheten Margareta Hallberg Mats Andrén Sverker Hyltén-Cavallius Britt-Marie Karlsson

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Språk- och litteraturcentrum Sammanträdesdag Styrelsen klockan Lena Ambjörn professor

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Språk- och litteraturcentrum Sammanträdesdag Styrelsen klockan Lena Ambjörn professor LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.20 Närvarande ledamöter Lena Ambjörn professor Henry Diab universitetsadjun ej del av 12 kt Jonas Granfeldt professor, bitr prefekt Lars

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(8) Humanistiska och teologiska fakulteterna Sammanträdestid Forskarutbildningsnämnden klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(8) Humanistiska och teologiska fakulteterna Sammanträdestid Forskarutbildningsnämnden klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(8) Sammanträdestid klockan 9.15 12.50 Närvarande ledamöter Lena Ambjörn professor Ingar Brinck professor Samuel Byrskog professor, prodekanus ordförande Mattias Gunnemyr doktorand

Läs mer

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna. Företrädare för teknisk-administrativ personal. Företrädare för studenterna

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna. Företrädare för teknisk-administrativ personal. Företrädare för studenterna Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 9/11 1 / 7 2011-11-21 Tid: måndag 21 november 2011, kl 13.00 15.00 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt,

Läs mer

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR GEMENSAMT UTBUD AV KURSER PÅ FORSKARNIVÅ

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR GEMENSAMT UTBUD AV KURSER PÅ FORSKARNIVÅ STYRDOKUMENT Dnr U 2018/187 HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR GEMENSAMT UTBUD AV KURSER PÅ FORSKARNIVÅ Publicerad Beslutsfattare Handläggare http://uf.gu.se/ Beredning för utbildning på forskarnivå Utbildningsvetenskapliga

Läs mer

Beslut Denna utbildningsplan är fastställd av humanistiska fakultetsnämnden

Beslut Denna utbildningsplan är fastställd av humanistiska fakultetsnämnden Utbildningsplan för Masterprogram i estetiska vetenskaper Master's Programme in Aesthetical Disciplines 120.0 Högskolepoäng 120.0 ECTS credits Programkod: HEKKO Gäller från: HT 2010 Fastställd: 2009-04-08

Läs mer

UTKAST ARBETS- OCH DELEGATIONSORDNING

UTKAST ARBETS- OCH DELEGATIONSORDNING STYRDOKUMENT Dnr F X XXXX/XX UTKAST ARBETS- OCH DELEGATIONSORDNING INSTITUTIONEN FÖR FILOSOFI, LINGVISTIK OCH VETENSKAPSTEORI Publicerad Beslutsfattare Fredrik Engström, prefekt Handläggare Beslutsdatum

Läs mer

Arbetsordning när det gäller rekrytering av lärare och forskare vid Institutionen för psykologi, Uppsala universitet

Arbetsordning när det gäller rekrytering av lärare och forskare vid Institutionen för psykologi, Uppsala universitet Förslag fastställd av Institutionsstyrelsen 2011-10-28 Reviderad 2012-02-13 Reviderad 2015-03-27 Arbetsordning när det gäller rekrytering av lärare och forskare vid Institutionen för psykologi, Uppsala

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Språk- och litteraturcentrum Sammanträdesdag Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Språk- och litteraturcentrum Sammanträdesdag Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.15 Närvarande ledamöter Lena Ambjörn professor ej del av 92 Henry Diab universitetsadjun kt Jonas Granfeldt professor, bitr prefekt Oskar

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga faku ltetsstyrelsen

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga faku ltetsstyrelsen UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga faku ltetsstyrelsen Datum: Tid: Plats: Närvarande ledamöter 2017-12-14 09:00-12:45 Al 136, hus A, Pedagogen Åke

Läs mer

NÄRVARANDE. Anders Gustafsson, professor, Institutionen för odontologi. Ordförande:

NÄRVARANDE. Anders Gustafsson, professor, Institutionen för odontologi. Ordförande: 1 (6) NÄRVARANDE Ordförande: Anders Gustafsson, professor, Institutionen för odontologi Ledamöter: Jan Ekstrand, professor, Institutionen för odontologi Lena von Koch, docent, studierektor tillika programkoordinator

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakultetens aktivitetsplan 2012 fastställd 2012-01-16

Samhällsvetenskapliga fakultetens aktivitetsplan 2012 fastställd 2012-01-16 Samhällsvetenskapliga fakultetens aktivitetsplan 2012 fastställd 2012-01-16 Fakulteten leds av dekan Dieter K. Müller och han ingår i ledningsgruppen tillsammans med prodekan Ulrika Haake, vicedekan Magnus

Läs mer

Institutionen för de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik

Institutionen för de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik 1 Nr 8/1715 Art: Institutionsstyrelsesammanträde Tid:, kl. 14:02-16:03 Plats: P302 Svante Arrhenius Väg 20A Ordinarie ledamöter Inger Eriksson, prefekt, ordförande Catrine Björck, studierektor Kristina

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2008:7 1 av 5 Pedagogisk utveckling och interaktivt lärande Sammanträdesdatum Kansliadm Susanne Pedersen

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2008:7 1 av 5 Pedagogisk utveckling och interaktivt lärande Sammanträdesdatum Kansliadm Susanne Pedersen GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2008:7 1 av 5 Tid: Måndagen den 24 november kl. 13.00 16.00 Plats: Göteborgs universitet, Pedagogen Hus A, A2 136 Närvarande: Ledamöter: Företrädare för verksamheten

Läs mer

Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA)

Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA) 2017-01-25 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA) Datum: 2017-04-24 Tid: 9:00 Plats: Konstnärliga fakultetskansliet, Storgatan

Läs mer

Sammanträdesdatum arbetsmiljöblock I Carina Fägersten

Sammanträdesdatum arbetsmiljöblock I Carina Fägersten GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3 Ledamöter: Företrädare för arbetsgivaren Mats Andrén Thomas Bossius Petra Platen ordförande Företrädare för arbetstagarna Bo Claesson Audur Magnúsdóttir Susanna Zivic

Läs mer

EKONOMISTYRNINGSMODELL FÖR GRUNDUTBILDNINGEN

EKONOMISTYRNINGSMODELL FÖR GRUNDUTBILDNINGEN EKONOMISTYRNINGSMODELL FÖR GRUNDUTBILDNINGEN Fastställd av institutionsstyrelsen 2009-04-01 Reviderad 2012-12-07 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori införde 2009 en ekonomistyrningsmodell

Läs mer

Tid: måndag den 24 januari 2011, kl Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111

Tid: måndag den 24 januari 2011, kl Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 1/11 1 / 5 2011-01-24 Tid: måndag den 24 januari 2011, kl 13.00 16.00 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Mauritzson Ulla prefekt,

Läs mer

UPPSALA UNIVERSITET PROTOKOLL Nr 6. Teologiska fakultetens sammanträdesrum i universitetshuset

UPPSALA UNIVERSITET PROTOKOLL Nr 6. Teologiska fakultetens sammanträdesrum i universitetshuset Tid 10.15-12.45 Plats Teologiska fakultetens sammanträdesrum i universitetshuset Närvarande Carl Reinhold Bråkenhielm, dekanus, prefekt, ledamöter: ordförande Eberhard Herrmann Stig Norin Thorleif Pettersson

Läs mer

Institutionsstyrelsen, Institutionen för medicin och hälsa. Tid: Lokal: Måndagen den 19 maj 2014 kl Ugglan, Hälsans hus

Institutionsstyrelsen, Institutionen för medicin och hälsa. Tid: Lokal: Måndagen den 19 maj 2014 kl Ugglan, Hälsans hus 1(6) Tid: Lokal: Måndagen den 19 maj 2014 kl. 14.00-16.00 Ugglan, Hälsans hus Närvarande: Ej närvarande: Ledamöter: Birgitta Öberg Preben Bendtsen Siw Alehagen Tino Ebbers Michael Sandborg Dick Wågsäter

Läs mer

PROTOKOLL. Företrädare för studenterna Viktor Edgren, HHGS Billy Jörgensen, HHGS Hannes Lenk, HHGS, doktorandrepresentant. Mikael Brisslert, SACO

PROTOKOLL. Företrädare för studenterna Viktor Edgren, HHGS Billy Jörgensen, HHGS Hannes Lenk, HHGS, doktorandrepresentant. Mikael Brisslert, SACO Tid: kl 13.00-15 Plats: Kurt Grönforsrummet, Vasagatan 1 Närvarande: Ledamöter Verksamhetsföreträdare Per Cramér, professor, dekanus, ordförande 1-8 samt 10-12 Olof Johansson Stenman, professor, prodekanus,

Läs mer

Områdesnämndens/fakultetsnämndens delegationer

Områdesnämndens/fakultetsnämndens delegationer Gäller fr.o.m. Områdesnämndens/fakultetsnämndens delegationer Ärenden av större räckvidd och principiell natur ska hänskjutas till fakultetsnämnden för avgörande vid sammanträde. Fakultetsnämnden delegerar

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/02 1(5) Tid: kl.09.00 12.25 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för lärarna Dahl Eva-Lena professor, vice ordförande Franzén

Läs mer

Universitetets organisation. www.gu.se

Universitetets organisation. www.gu.se Universitetets organisation Universitetsstyrelse ska bland annat besluta om Universitetets organisation Årsredovisning, budget, intern styrning och kontroll Antagningsordning Arbetsordning Anställningsordning

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.55 Närvarande ledamöter Lars Olof Delsing professor fr o m 86 Oscar Hassby studerande Sara Håkansson universitetslektor Arona Johansson

Läs mer

studeranderepresentant, 2:a suppl.

studeranderepresentant, 2:a suppl. Minnesanteckningar - FoB Sammanträdesdatum 2013-04-04 Forskningsberedningen Närvarande ledamöter: Anders Axelsson rektor, p. 5-6 Annika Mårtensson prorektor, mötesordförande Ulla Holst vicerektor Björn

Läs mer

Eriksson, Susanne Hanstorp, Dag (från 2) Madjarova, Jana (t.o.m. 7, ej 7.1) Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie

Eriksson, Susanne Hanstorp, Dag (från 2) Madjarova, Jana (t.o.m. 7, ej 7.1) Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie nr 11 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Ahlberg, Elisabet Wetterberg, Ola dekanus, ordförande prodekanus Eriksson, Susanne Hanstorp, Dag (från 2) Madjarova, Jana (t.o.m. 7, ej 7.1) Nyman,

Läs mer

PROTOKOLL Lokal arbetsmiljökommitté block I

PROTOKOLL Lokal arbetsmiljökommitté block I PROTOKOLL 2017:1 HUMANISTISKA FAKULTETEN PROTOKOLL Lokal arbetsmiljökommitté block I Datum 2017-02-01 Tid Kl. 13.00 Plats Stora Gästmatsalen, Humanisten för arbetsgivaren Göran Larsson ordförande, prodekan

Läs mer

Fakulteten för konst och humaniora Dekanens beslutsmöte

Fakulteten för konst och humaniora Dekanens beslutsmöte Föredragningslista 2018-12-12 Fakulteten för konst och humaniora Dekanens beslutsmöte Datum och tid: 2018-12-12, kl. 08.30 Plats: Blända i Växjö och RA2122 i Kalmar Ärende 120 Dnr: 2018/786-2.2.1 Ärende

Läs mer

Verksamhetsuppdrag och anslagsfördelning år 2014

Verksamhetsuppdrag och anslagsfördelning år 2014 Humanistiska fakultetsstyrelsen BESLUT 2013 11-21 E 2013/393 Verksamhetsuppdrag och anslagsfördelning år 2014 Övergripande planeringsförutsättningar De samlade intäkterna på statsanslagen uppgår för 2014

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte 2017-10-12 SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETSSTYRELSEN Protokoll styrelsemöte Datum: 2017-10-12 Tid: 13:15 16:10 Plats: Konferenssal Stora Skansen, Sprängkullsgatan 19, vån 3 Frånvarande: Närvarande Ordförande:

Läs mer

Arbetsordning när det gäller rekrytering av lärare och forskare vid Institutionen för psykologi, Uppsala universitet

Arbetsordning när det gäller rekrytering av lärare och forskare vid Institutionen för psykologi, Uppsala universitet Reviderad 2012-02-13 Arbetsordning när det gäller rekrytering av lärare och forskare vid Institutionen för psykologi, Uppsala universitet Denna arbetsordning syftar till att vara en vägledning för institutionens

Läs mer

Humanistiska fakultetsnämndens arbetsordning. Humanistiska fakultetens arbetsordning fastställd Dnr: FS

Humanistiska fakultetsnämndens arbetsordning. Humanistiska fakultetens arbetsordning fastställd Dnr: FS Humanistiska fakultetsnämndens arbetsordning Humanistiska fakultetens arbetsordning fastställd 2017-05-23 Dnr: FS 1.1-824-17 INNEHÅLL 1 Bakgrund... 5 2 Beslutande organ... 6 2.1 Fakultetsnämnden... 6 2.2

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan Marie Källkvist universitetslektor, bitr prefekt

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan Marie Källkvist universitetslektor, bitr prefekt LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 10.20 Närvarande ledamöter Louise Berglund ekonom Henry Diab universitetsadjunkt Marie Källkvist universitetslektor, bitr prefekt Karin Nykvist

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2019-01-15 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Martin Wiik Johansson FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål

Läs mer

HUMANISTISKA FAKULTETEN

HUMANISTISKA FAKULTETEN HUMANISTISKA FAKULTETEN Humanistiska fakultetsstyrelsen PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-12-20 Tid 10.00 11.00 Närvarande Företrädare för verksamheten Margareta Hallberg Mats Andrén Per Holmberg Mia Liinason

Läs mer

Frånvarande ledamöter: universitetslektor, vice rektor för samverkan och innovation

Frånvarande ledamöter: universitetslektor, vice rektor för samverkan och innovation PROTOKOLL Sammanträdesdag 2017-08-22 1(5) LTH FORSKNINGSNÄMND Ledamöter Viktor Öwall Erik Swietlicki Eva Nordberg Karlsson Per Tunestål Erik Serrano Hanna Isaksson Catharina Sternudd David Kinsella Tobias

Läs mer

Riktlinjer för anställda

Riktlinjer för anställda Riktlinjer för anställda Följande riktlinjer och villkor gäller för anställda vid Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion. Riktlinjerna kompletterar de regler som gäller vid Göteborgs universitet

Läs mer

2013-03-21. studentrepresentant, suppleant. Christina Wehtje St: Petri skola, Malmö 148-157 Johan Wennerberg DuPont Chemoswed Malmö

2013-03-21. studentrepresentant, suppleant. Christina Wehtje St: Petri skola, Malmö 148-157 Johan Wennerberg DuPont Chemoswed Malmö Sammanträdesprotokoll 2013-03-21 Utbildningsnämnden Ledamöter Bo-Anders Jönsson prodekanus, ordförande Per Ahlberg Stina Ausmeel, suppleant Jonna Axbom, suppleant Tomas Brage Crister Ceberg Patrik Edén

Läs mer

Fakultetsnämnden PROTOKOLL 2/2016 Dnr HS 2016/177 PROTOKOLL FRÅN MÖTE MED FAKULTETSNÄMNDEN VID HÖGSKOLAN I SKÖVDE

Fakultetsnämnden PROTOKOLL 2/2016 Dnr HS 2016/177 PROTOKOLL FRÅN MÖTE MED FAKULTETSNÄMNDEN VID HÖGSKOLAN I SKÖVDE Fakultetsnämnden PROTOKOLL 2/2016 Dnr HS 2016/177 PROTOKOLL FRÅN MÖTE MED FAKULTETSNÄMNDEN VID HÖGSKOLAN I SKÖVDE Tid 20 april 2016, kl. 10:00 16:15 Plats Kanslihuset, plan 3, vid Högskolan i Skövde Ledamöter

Läs mer

Fakulteten för konst och humaniora Dekanens beslutsmöte

Fakulteten för konst och humaniora Dekanens beslutsmöte Föredragningslista 2016-12-21 Fakulteten för konst och humaniora Dekanens beslutsmöte Datum och tid: 2016-12-21, kl. 08.30 Plats: Platon i Växjö och E509B i Kalmar Ärende 187 Dnr: 2016/6886-2.2.2 Ärende

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.30 Närvarande ledamöter Åsa Bergström doktorand Lars Jansson studerande t o m del av 17 Karin Nykvist universitetslektor Anders Ohlsson

Läs mer

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2015

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2015 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2015 Planen är formulerad med utgångspunkt i institutionens handlingsplan för 2015-2017

Läs mer

Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi

Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi SAHLGRENSKA AKADEMIN Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Datum: 2017-02-06 Tid: 14:00-16:15 Plats: Konferensrummet plan 3, hus 2, Arvid Wallgrens

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: 2017-02-15 BESLUTAD AV: Mats Björkin KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål är att Göteborgs universitet

Läs mer

Utbildningsplan för programmet KULTUR. 180 högskolepoäng. KULTUR - Bachelor s Program 180 hec H1KLT

Utbildningsplan för programmet KULTUR. 180 högskolepoäng. KULTUR - Bachelor s Program 180 hec H1KLT Utbildningsplan för programmet KULTUR 180 högskolepoäng KULTUR - Bachelor s Program 180 hec H1KLT Fastställd av Humanistiska fakultetsnämnden 2009-10-01 1. Beslut om fastställande Utbildningsplan för programmet

Läs mer

HUMANISTISKA FAKULTETEN

HUMANISTISKA FAKULTETEN HUMANISTISKA FAKULTETEN BESLUT Datum Dnr: Beslutad av Handläggare: 2018-10-30 E 2018/234 Humanistiska fakultetsstyrelsen Ann Eliasson Anna Nordling Mikael Strömberg Verksamhetsuppdrag och anslagsfördelning

Läs mer

KULTUR. KULTUR Bachelor s Program 180 higher education credits

KULTUR. KULTUR Bachelor s Program 180 higher education credits Utbildningsplan för programmet KULTUR 180 högskolepoäng KULTUR Bachelor s Program 180 higher education credits H1KLT Fastställd av Humanistiska fakultetsnämnden 2009-10-01 1. Beslut om fastställande Utbildningsplan

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Språk- och litteraturcentrum Sammanträdesdag Styrelsen klockan Louise Berglund.

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Språk- och litteraturcentrum Sammanträdesdag Styrelsen klockan Louise Berglund. LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 10.55 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Lena Ambjörn Louise Berglund Henry Diab Jonas Granfeldt Oskar Johansson Karin Nykvist Mikael Nystrand

Läs mer

Institutionen för svenska språket

Institutionen för svenska språket HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Institutionen för svenska språket Dnr: V 2017/993 DATUM: 2017-11-29 BESLUTAD AV: Lena Rogström KONTAKTPERSON: Lena Rogström FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer