Naturvetenskapliga fakulteten Kulturvård

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Naturvetenskapliga fakulteten Kulturvård"

Transkript

1 HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Dnr V 2016/744 Naturvetenskapliga fakulteten Kulturvård DATUM: BESLUTAD AV: Prefektbeslut efter beredning i institutionsråd KONTAKTPERSON: Bosse Lagerqvist

2 FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål En utökad och förstärkt externfinansierad forskning genomförs i nationella och internationella nätverk, för att frigöra resurser från fakultetsanslag för forskning/forskarutbildning till återbetalning av budgetunderskottet Fler lektorer har blivit docentkompetenta eller befordrade till professor Infrastrukturer för forskning inom kulturvård har etablerats. Handlingsplan för att uppnå målen - Forskningskollegiet har en strategisk roll att samla lärare som forskar. - Forskningskollegiet arbetar med att tydliggöra de nätverk som forskare är verksamma inom och samarbetar med. - En lärare per år ska kunna genomföra sabbatical, vilka ska formuleras utifrån institutionens strategiska behov av internationell samverkan. - Alla lärare är involverade i handledning av doktorander. - Alla lärare har i sin tjänstgöring en individuellt anpassad balans mellan undervisning och forskning. - Anläggningarna i Mariestad (Trädgårdsmästeri, Murgård, Byggård, Måleriverkstad) utvecklas tillsammans med HDKs verksamhet i Steneby till en GUgemensam infrastruktur för forskning och utbildning hantverk/konsthantverk - Professuren i kulturvård med inriktning mot hantverk har i uppdrag att driva fram forskning som stärker infrastrukturuppbyggnaden. Verksamhetsplan Forskningskollegiet kartlägger forskningsprofil(en/er) utifrån pågående forskning, grundutbildningens behov, identifierbara framtida utmaningar, och externa samverkansmöjligheter. 2. Forskningskollegiet reviderar hemsidan om forskning för att förbättra informationen om den forskning som pågår. 3. Forskningskollegiet ser till att den interna informationen om finansieringsmöjligheter för forskning i kulturvård förbättras. 4. AU och Ledningsråd formulerar strategi för rekryteringar utifrån profilkartläggningen 5. En ansökan om sabbatical 2018 genomförs 6. Lärare har kunnat ta PIL-ettan och handledningskursen (eller har evaluerat motsvarande kunskaper från). 7. Individuella utvecklingsplaner som beskriver väg mot docentur resp befordran till professor. 8. Endast lärare utan externa forskningsmedel erbjuds forskningsstöttning via fakultetsanslag. 9. En referensgrupp gemensam med HDK Steneby etableras för uppbyggnaden av infrastruktur för forskning och utbildning inom hantverk/konsthantverk som en resurs. 10. Rekrytering av doktorand och/eller postdoc inom hantverksforskning (rekryteringsstöd professur) har påbörjats. 11. Rekrytering av tekniska tjänster för anläggningsstöd (Mariestad) har påbörjats 12. Externt stöd för gästprofessor (Mariestad) ska fortsatt undersökas. 2 (6)

3 Ett femårigt sparbeting ska formuleras avseende fakultetsanslaget för verksamhet 20 - K-kollegiet utvecklar i samverkan med andra forskare på Natfak en infrastruktur för FoU inom material- och skadeanalys - I samverkan med RAÄ utvecklas en plattform för deltagande i E- RIHS - Ett femårigt sparbeting formuleras så att verksamhet 20 är i budgetbalans. 13. En plan för utvecklingen av Conservation Science formuleras utifrån institutionens långsiktiga utveckling och i samverkan med relevanta samarbetsparter. 14. FUR formulerar med stöd av Ledningsrådet en plan för hur anslaget för verksamhet 20 ska disponeras med beaktande av sparbetinget. 3 (6)

4 UTBILDNING SOM FÖRNYAR Prioriteringar och mål Utbildningsutbudet svarar mot kulturvårdsområdets behov och finansieringen av utbildningsuppdraget är i långsiktig ekonomisk balans, med särskilt fokus på konsekvenserna för den pedagogiska kvaliteten. Insatser för breddad rekrytering är identifierade, och studiemiljön präglas av att vara inkluderande så att alla studenter ges förutsättningar för målinriktade studier och etablering i arbetslivet Handlingsplan för att uppnå målen - De reviderade utbildningsprogrammen är fullt etablerade. - En transparent modell för resurstilldelning är formulerad. - Varje lärare har en pedagogisk portfölj. - Studenter ska ha god kontakt med studie- och karriärvägledare. - Lärare och studenter ska vara informerade om vilka resurser som finns tillgängliga ifråga om studieteknik, informations- och litteratursökning, och akademiskt skrivande och hur dessa kan användas i nära anknytning till ordinarie undervisning. - Studenters studieprestationer följs upp. Verksamhetsplan Kursplaner enligt reviderade utbildningsplaner tas fram. 16. En modell för hur kurser är kategoriserade har fastställts, som grund för resurstilldelning. 17. Intermittenta gästläraravtal har upprättats för att säkerställa extern sakkunskap i utbildningarna. 18. Problem och frågor för en breddad rekrytering och möjligheter till inkluderande studiemiljö har identifierats som grund för en institutionsbaserad strategi och plan. 19. Arbetslivsanknytning säkerställs i resp program 20. Berörda lärare har genomfört eller fått evaluerat högskolepedagogisk utbildning. Masternivån innehåller fler fördjupande kurser med internationell attraktivitet baserat på kandidatutbildningarna och pågående forskning vid institutionen Tre doktorander antas per år genom antingen samverkansavtal eller externa projektbidrag för att på så sätt frigöra resurser för återbetalning av underskott på verksamhet Konservatorsutbildningen är omlagd till 3+2 år och fördjupningar/inriktningar på masternivå är utvecklade utifrån institutionens kompetensprofil. Övriga inriktningar tillgodoses genom samverkan på masternivå med andra lärosäten. - Masterkoordinator med kollegium formulerar i dialog med övriga kollegier relevanta fördjupningar. - Masterkoordinator och studierektor FU tar fram gemensamma kurser. Genom pågående forskning och omvärldssamverkan, formuleras möjligheter för nya samverkansdoktorander. I forskningsansökningar tas kostnader för doktorander upp. 21. Fördjupande kurser på masternivån tas fram utifrån pågående innevarande kandidatutbildningar. Detta sker eventuellt i samverkan med andra aktörer. 22. Strategiskt partnerskap och annan samverkan inom ERASMUS-ramen har formulerats och genomförs med utbyten av studenter och lärare 23. FUR formulerar en strategi för hur inriktning av potentiella samverkansdoktorander kan styras. 24. Forskningskollegiet verkar för att kostnader för doktorander tas med i ansökningar. 4 (6)

5 I utbildningsprogrammen är aspekter på miljö och hållbar samhällsutveckling tydliggjorda - Samtliga befintliga kurser har prövats mot kriterierna för hållbarhetsmärkning - Vid framtagning av nya kurser prövas de per automatik mot kriterierna för hållbarhetsmärkning. 25. Programrådet påbörjar utvärdering av kursutbudet utifrån kriterierna för hållbarhetsmärkning 5 (6)

6 ARBETSMILJÖ SOM INSPIRERAR Prioriteringar och mål Verksamheten präglas av en jämlik och jämställd atmosfär, och förmågan att identifiera och hantera psykosociala arbetsmiljöproblem har stärkts. Genom institutionsråd, ledningsråd, programråd, forskarutbildningsråd, forskningskollegium, samt arbetsmiljögrupp, är institutionens ledningsfunktioner och processtyrningar tillgängliga för medarbetare för kommentarer, kritik, önskemål, etc Handlingsplan för att uppnå målen - Rutiner för kartläggning och uppföljning av den psykosociala arbetsmiljön är formulerade. - Omdaningen av utbildningsprogrammen ställer krav på arbetsmiljön och åtgärder för att hantera detta vidtas. - Likabehandlingsplanen uppdateras årligen och bereds i Institutionsrådet. - Institutionens delegationsordning uppdateras minst en gång om året. - Utifrån delegationsordningen formuleras skriftliga delegationer. Verksamhetsplan Institutionsledningen deltar i den gemensamma arbetsgruppen för psykosociala arbetsmiljöfrågor på fakulteten. 27. Institutionens arbetsmiljögrupp får i uppdrag att genomföra en personalenkät för kartläggning av den psykosociala arbetsmiljön. 28. Institutionens arbetsmiljögrupp tar fram ett årsschema för arbetsmiljöronder 29. Resurstilldelningen till grundutbildningen ges en ny organisation, med syfte att minska det ekonomiadministrativa trycket på programkollegierna till förmån för innehållsliga frågor. 30. Skriftliga delegationer uppdateras för labb-, ateljé- och verkstadsansvariga. Samverkan mellan det administrativa stödsystemet och kärnverksamheterna är väl fungerande Institutionens verksamheter, planer och strategier är tydliga, transparenta och tillgängliga för institutionens medarbetare Ledningsrådet svarar för kontinuerlig översyn och utveckling av former för samverkan mellan den administrativa stödstrukturen och kärnverksamheten. - Institutionens nyhetsblad med intern och extern information kommer regelbundet till varje medarbetare. - Personalmöten hålls regelbundet på respektive ort. - GUL-aktiviteten och institutionens webbsida är uppdaterade och aktuella. 31. Respektive verksamhetsråd för kärnverksamheten identifierar problem och möjligheter i samverkan mellan stödstrukturen och kärnverksamheten 32. Rutiner för hantering av externa forskningsmedel utvecklas, och en möjlig rekrytering (ekonom) ska undersökas. 33. Informationen om institutionens forskning är uppdaterad på webbsidan och där även samverkansdoktoranders forskning presenteras 34. Rutiner som garanterar uppdatering av Personalaktiviteten på GUL är utvecklade (stödstrukturen) 6 (6)

Naturvetenskapliga fakulteten Kulturvård

Naturvetenskapliga fakulteten Kulturvård HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Dnr Naturvetenskapliga fakulteten Kulturvård DATUM: 2017-11-10 BESLUTAD AV: Prefektbeslut efter beredning i institutionsråd KONTAKTPERSON: Bosse Lagerqvist FORSKNING

Läs mer

HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 Institutionen för kulturvård DATUM: 2014-11-07 BESLUTAD AV: Institutionsrådet, Kulturvård KONTAKTPERSON: Bosse Lagerqvist FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål och

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE

INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE DATUM: 2016-10-16 BESLUTAD AV: Cecilia Wallerstedt KONTAKTPERSON: Cecilia Wallerstedt FORSKNING SOM

Läs mer

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för språk och litteraturer HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Institutionen för språk och litteraturer DATUM: 2015-12-01 BESLUTAD AV: Prefekten vid institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh FORSKNING

Läs mer

Konstnärliga fakulteten

Konstnärliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Konstnärliga fakulteten DATUM: 2019-01-10 BESLUTAD AV: Sanne Kofod Olsen KONTAKTPERSON: Mark Wennerström FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål för perioden

Läs mer

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016 Planen är formulerad med utgångspunkt i institutionens Handlingsplan för 2016-2018

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2015 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: 2016-02-15 BESLUTAD AV: Mats Björkin, prefekt KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål är att Göteborgs

Läs mer

Psykologiska Institutionen

Psykologiska Institutionen HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Psykologiska Institutionen DATUM: 2017-12-05 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Kompetensförsörjning sker i syfte

Läs mer

Statsvetenskapliga institutionen Göteborgs universitet Arbetsmiljöplan

Statsvetenskapliga institutionen Göteborgs universitet Arbetsmiljöplan Statsvetenskapliga institutionen Göteborgs universitet Arbetsmiljöplan 2014-2016 Organisation och prioriteringar Statsvetenskapliga institutionens arbetsmiljöplan styrs av Göteborgs universitets arbetsmiljöpolicy.

Läs mer

Psykologiska institutionen

Psykologiska institutionen HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019 Dnr V 2018/703 Psykologiska institutionen DATUM: 2018-10-30 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2019 2021 OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2018-10-23 BESLUTAD AV: Prefekt Frode Slinde KONTAKTPERSON: Frode Slinde Frode.slinde@gu.se FORSKNING

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2017-10-20 BESLUTAD AV: Prefekt Claes Annerstedt KONTAKTPERSON: Claes Annerstedt claes.annerstedt@ped.gu.se

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2015-10-29 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan FORSKNING SOM PÅVERKAR Den långsiktiga profileringen

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-10-12 BESLUTAD AV: Samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Birger Simonson, Malin Broberg och

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM:

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM: HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM: 2019-01-21 BESLUTAD AV: Prefekt Frode Slinde KONTAKTPERSON: Frode Slinde Frode.slinde@gu.se Innehållsförteckning SAMTLIGA LÄRARE OCH

Läs mer

Fakulteten för teknik. Strategi 2015 2020

Fakulteten för teknik. Strategi 2015 2020 Fakulteten för teknik Strategi 2015 2020 Attraktivt utbildningsutbud. Starka forskningsmiljöer. Samhörighetskänsla, ansvar och tydliga mål. Välkommen till Fakulteten för teknik! Fakulteten för teknik Strategi

Läs mer

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för språk och litteraturer HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Institutionen för språk och litteraturer DATUM: 2017-12-05 BESLUTAD AV: Prefekten vid institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh FORSKNING

Läs mer

Institutionen för svenska språket

Institutionen för svenska språket HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för svenska språket DATUM: 2016-11-28 BESLUTAD AV: Lena Rogström Dnr: V 2016/923 FORSKNING SOM PÅVERKAR Under den kommande treårsperioden har vi för

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2019-01-15 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Martin Wiik Johansson FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål

Läs mer

Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014

Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014 Diarienr: V 2014/195 Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014 Konstnärliga fakultetskansliets verksamhetsidé fastställdes av fakultetsstyrelsen 18 september 2013, där fastställs de grundläggande

Läs mer

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för språk och litteraturer HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för språk och litteraturer DATUM: 2016-12-06 BESLUTAD AV: Prefekten vid institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh FORSKNING

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: 2017-02-15 BESLUTAD AV: Mats Björkin KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål är att Göteborgs universitet

Läs mer

IT-fakulteten HANDLINGSPLAN , VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS Dnr V 2018/703 DATUM: BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen

IT-fakulteten HANDLINGSPLAN , VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS Dnr V 2018/703 DATUM: BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/703 IT-fakulteten DATUM: 2018-10-24 BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Margaretha Jansson FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

IT-fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN Dnr V 2016/526 DATUM: BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen

IT-fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN Dnr V 2016/526 DATUM: BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 IT-fakulteten Dnr V 2016/526 DATUM: 2016-10-27 BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Margaretha Jansson handlings- och verksamhetsplan 2017 2019 Under

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SOCIOLOGI OCH ARBETSVETENSKAP

INSTITUTIONEN FÖR SOCIOLOGI OCH ARBETSVETENSKAP INSTITUTIONEN FÖR SOCIOLOGI OCH ARBETSVETENSKAP HANDLINGSPLAN Dnr V 2015/109 HANDLINGSPLAN FÖR ARBETSMILJÖ DET SYSTEMATISKA ARBETSMILJÖARBETET VID INSTITUTIONEN FÖR SOCIOLOGI OCH ARBETSVETENSKAP Publicerad

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper HANDLINGSPLAN 2016 2018 V 2015/902 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: utkast 2015-11-10 BESLUTAD AV: KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål för perioden

Läs mer

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN Dnr V 2016/526 DATUM: BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN Dnr V 2016/526 DATUM: BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Handelshögskolan Dnr V 2016/526 DATUM: 2016-10-27 BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse KONTAKTPERSON: Catharina Tillman FORSKNING SOM PÅVERKAR Handlingsplan

Läs mer

Statsvetenskapliga institutionen

Statsvetenskapliga institutionen DIARIE NR V 2017/68 HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Statsvetenskapliga institutionen DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: Mikael Gilljam, prefekt KONTAKTPERSON: Anna-Karin Ingelström, administrativ

Läs mer

Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Utbildningsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Utbildningsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-10-26 BESLUTAD AV: Åke Ingerman, dekan KONTAKTPERSON: Mats d Hermansson, kanslichef mats.hermansson@gu.se

Läs mer

Universitetsledningen

Universitetsledningen HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Universitetsledningen DATUM: 2016-09-05 BESLUTAD AV: Rektor 2016-09-05 KONTAKTPERSON: Ingela.Elofsson@gu.se Dnr V 2016/526 FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer

Företagsekonomiska institutionen

Företagsekonomiska institutionen HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Företagsekonomiska institutionen DATUM: 170222 BESLUTAD AV: Patrik Ström, prefekt KONTAKTPERSON: Linda Vidén Ljungars, administrativ chef FORSKNING SOM

Läs mer

Arbets- och delegationsordning

Arbets- och delegationsordning Institutionen för Historiska studier Arbets- och delegationsordning gällande från 2015-01- 01 Bakgrund I samband med att Göteborgs universitet omorganiseras träder en ny arbets- och delegationsordning

Läs mer

Målbild för Fakulteten för lärande och samhälle vid Malmö universitet

Målbild för Fakulteten för lärande och samhälle vid Malmö universitet Malmö högskola / Fakulteten för lärande och samhälle Antagen av fakultetsstyrelsen 2017-03-24 2017-03-29 Dnr:LED 1.12016/570 Målbild för Fakulteten för lärande och samhälle vid Malmö universitet Målbild

Läs mer

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR FILOSOFI, LINGVISTIK OCH VETENSKAPSTEORI

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR FILOSOFI, LINGVISTIK OCH VETENSKAPSTEORI UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR FILOSOFI, LINGVISTIK OCH VETENSKAPSTEORI DATUM: 2014-12- 09 AVSÄNDARE: Christina Thomsen Thörnqvist, prefekt KONTAKTPERSON: Christina Thomsen Thörnqvist,

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: KONTAKTPERSON: FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål 2017

Läs mer

Psykologiska institutionen

Psykologiska institutionen HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Psykologiska institutionen DATUM: 2015-11-27 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål och strategier

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2016-10-27 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan Dnr V 2016/526 FORSKNING SOM PÅVERKAR Den

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 fakulteten DATUM: 2016-10-27 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan Dnr V 2016/526 FORSKNING SOM PÅVERKAR Den långsiktiga profileringen

Läs mer

HANDLINGSPLAN 2013-2015 & VERKSAMHETSPLAN 2014/15 HANDELSHÖGSKOLAN

HANDLINGSPLAN 2013-2015 & VERKSAMHETSPLAN 2014/15 HANDELSHÖGSKOLAN HANDLINGSPLAN 2013-2015 & VERKSAMHETSPLAN 2014/15 HANDELSHÖGSKOLAN DATUM: 2014-09-15 VERSION: Ekonomi och Samhälle AVSÄNDARE: Birgit Karlsson KONTAKTPERSON: Birgit Karlsson FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt

Läs mer

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN DATUM: Dnr V 2017/703. BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN DATUM: Dnr V 2017/703. BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Handelshögskolan DATUM: 2017-10-26 Dnr V 2017/703 BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse KONTAKTPERSON: Catharina Tillman FORSKNING SOM PÅVERKAR Fortsatt

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2016 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2017-02-15 KONTAKTPERSON: Fredrik Engström, prefekt FORSKNING SOM PÅVERKAR Vision 2020 Vårt mål är

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-10-26 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan FORSKNING SOM PÅVERKAR Den långsiktiga profileringen

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2016-10-17 BESLUTAD AV: Prefekt Claes Annerstedt Proprefekt Peter Korp Viceprefekt Christel Larsson

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: Fredrik Engström, prefekt. FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer

Strategisk plan

Strategisk plan 1 (7) -04-26 Beslutad på IS -06-08 Strategisk plan -2018 A. Lägesbeskrivning En av tidigare strategisk plan (2013-2015) visar att vi de tre senaste åren arbetat med fortsatt integration inom institutionen,

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2016

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2016 HANDLINGSPLAN 2016-2018 & VERKSAMHETSPLAN 2016 INSTITUTIONEN FÖR ODONTOLOGI DATUM: 2016-03-01 AV: Prefekt Annika Ekestubbe och proprefekt Agneta Robertson i samarbete med professor Mats Jontell tillika

Läs mer

Institutionen för svenska språket

Institutionen för svenska språket HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/1178 Institutionen för svenska språket DATUM: 2018-11-29 BESLUTAD AV: Karin Helgesson KONTAKTPERSON: Karin Helgesson FORSKNING

Läs mer

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2014/45-1.3 Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Dekanus för konst och humaniora Gäller från 2014-02-03 (reviderad 2016-05-09) Gäller från: 2014-02-03 Reviderad:

Läs mer

IPKL-möte 26 januari klockan i sal BE 015

IPKL-möte 26 januari klockan i sal BE 015 IPKL-möte 26 januari klockan 13-16.30 i sal BE 015 13.00-13.30 Dekan Roger Säljö kommer till IPKL och redogör för fakultetens förväntningar på institutionen, Kort redovisning av institutionens Handlingsplan

Läs mer

Handlingsplan för Uppsala universitet - Campus Gotland,

Handlingsplan för Uppsala universitet - Campus Gotland, UFV 2016/965 Handlingsplan för Uppsala universitet - Campus Gotland, 2017-2021 Fastställt av rektor 2017-03-27 Inledning I Program för Uppsala universitet- Campus Gotland 2017-2021, fastställt av konsistoriet

Läs mer

Verksamhetsplan för MND 2010

Verksamhetsplan för MND 2010 Dnr SU 408 11-0067-10 1(9) Institutionen för matematikämnets och naturvetenskapsämnenas didaktik, MND Verksamhetsplan för MND 2010 Denna verksamhetsplan är beslutad av institutionsstyrelsen 10-02-11. Inledning

Läs mer

Besluts- och delegationsordning vid Företagsekonomiska institutionen 2017 D nr V 2017/105

Besluts- och delegationsordning vid Företagsekonomiska institutionen 2017 D nr V 2017/105 1 (7) Besluts- och delegationsordning vid 2017 D nr V 2017/105 2017-01-20 som utgår från GU:s delegationsordning 2017-01-01-2017-12-31 GU = Grundutbildning FU = Forskarutbildning FFK = Forsknings- och

Läs mer

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER DATUM: 2013-12-10 AVSÄNDARE: Institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh, prefekt FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Humanistiska fakulteten

Humanistiska fakulteten HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Humanistiska fakulteten DATUM: Förslag 2015-10-13 BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Margareta Hallberg FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014 HANDLINGSPLAN 2014-2016 & VERKSAMHETSPLAN 2014 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN DATUM: 2013-11- 06 Fastställt av Fakultetsstyrelsen 6 november. KONTAKTPERSON: Ingrid Elam Ingrid.Elam@konst.gu.se FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Strategisk plan MUSIKHÖGSKOLAN I MALMÖ LUNDS UNIVERSITET

Strategisk plan MUSIKHÖGSKOLAN I MALMÖ LUNDS UNIVERSITET Strategisk plan 2017 2021 MUSIKHÖGSKOLAN I MALMÖ LUNDS UNIVERSITET Innehåll Inledning... 3 Uppdrag... 3 Bakgrund... 3 Vision... 4 Kvalitet i utbildning och forskning... 6 Utbildning och forskning i relation

Läs mer

Strategisk utvecklingsplan för Fakulteten för kultur och samhälle

Strategisk utvecklingsplan för Fakulteten för kultur och samhälle Dnr KS 15-2013/674 1 (av 6) Styr- och handledningsdokument Dokumenttyp: Beslutsdatum: Beslutande: Giltighetstid: Dokumentansvarig: Diarienummer: Version: Strategidokument 2013-11-25 Fakultetsstyrelsen

Läs mer

Ny utbildningsorganisation vid SLU

Ny utbildningsorganisation vid SLU Dnr SLU ua 2013.1.1.1-4639 PM Ny utbildningsorganisation vid SLU SLU får en ny utbildningsorganisation från den 1 januari 2014. Ny är den centrala utbildningsnämnden (UN) och programnämnderna (PN), men

Läs mer

Handlingsplan för Lika villkor

Handlingsplan för Lika villkor UPPSALA UNIVERSITET Institutionen för nordiska språk Handlingsplan för Lika villkor 2016 2018 Inledning Likavillkorsplanen har utarbetats av institutionens likavillkorsgrupp och fastställts av institutionsstyrelsen

Läs mer

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS).

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS). MAH / Fakulteten för teknik och samhälle 1(5) Thomas Strandberg Adm PM 20150121, Dnr TS 122015/116 Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS). Beslut i olika är delegerade rektor

Läs mer

Arbetsordning när det gäller rekrytering av lärare och forskare vid Institutionen för psykologi, Uppsala universitet

Arbetsordning när det gäller rekrytering av lärare och forskare vid Institutionen för psykologi, Uppsala universitet Förslag fastställd av Institutionsstyrelsen 2011-10-28 Reviderad 2012-02-13 Reviderad 2015-03-27 Arbetsordning när det gäller rekrytering av lärare och forskare vid Institutionen för psykologi, Uppsala

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2017

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2017 HANDLINGSPLAN 2017-2019 & VERKSAMHETSPLAN 2017 INSTITUTIONEN FÖR ODONTOLOGI DATUM: 2017-01-01 AV: Prefekt Annika Ekestubbe och proprefekt Agneta Robertson i samarbete med professor Mats Jontell tillika

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 Naturvetenskaplig fakultet DATUM: 2014-10-30 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekanus FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling. Institutionen för pedagogik och specialpedagogik (IPS)

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling. Institutionen för pedagogik och specialpedagogik (IPS) HANDLINGSPLAN Dnr V 2014/678 Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institutionen för pedagogik och specialpedagogik Publicerad http://www.ips.gu.se/om-ips/likabehandling/ Beslutsfattare Gäller

Läs mer

FöreskrUnivHögsk06_4.doc 1

FöreskrUnivHögsk06_4.doc 1 1 Verksamhetsstyrning 1.1 Politikområde Utbildningspolitik Mål Sverige skall vara en ledande kunskapsnation som präglas av utbildning av hög kvalitet och livslångt lärande för tillväxt och rättvisa. 1.1.1

Läs mer

Arbetsordning när det gäller rekrytering av lärare och forskare vid Institutionen för psykologi, Uppsala universitet

Arbetsordning när det gäller rekrytering av lärare och forskare vid Institutionen för psykologi, Uppsala universitet Reviderad 2012-02-13 Arbetsordning när det gäller rekrytering av lärare och forskare vid Institutionen för psykologi, Uppsala universitet Denna arbetsordning syftar till att vara en vägledning för institutionens

Läs mer

Områdesnämndens/fakultetsnämndens delegationer

Områdesnämndens/fakultetsnämndens delegationer Områdesnämndens/fakultetsnämndens delegationer Ärenden av större räckvidd och principiell natur ska hänskjutas till fakultetsnämnden för avgörande vid sammanträde. Fakultetsnämnden delegerar sina uppgifter

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan 1 Verksamhetsplan 2014-2015 Verksamhetsplan 2014-2015 2 Innehåll Ett universitet som gör det möjligt... 3 Långsiktighet möjliggör högt risktagande... 3 Delmål 1.1.3.3 TN. Fakultetens utlysningar innehåller

Läs mer

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2014

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2014 Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2014 Planen är formulerad med utgångspunkt i institutionens Handlingsplan för 2014-2016 och Verksamhetsplan för 2014 samt har diskuterats på IR.

Läs mer

RISKANALYS FÖR Humanistiska fakulteten. DATUM: Förslag BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen. KONTAKTPERSON: Mats Andrén

RISKANALYS FÖR Humanistiska fakulteten. DATUM: Förslag BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen. KONTAKTPERSON: Mats Andrén RISKANALYS FÖR 2015 Humanistiska fakulteten DATUM: Förslag 2014-10-14 BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Mats Andrén RISKANALYS Bakgrund Förordningen om intern styrning och kontroll

Läs mer

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER DATUM: 2014-12-10 AVSÄNDARE: Institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh, prefekt FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Institutionsledningen

Institutionsledningen Rollbeskrivning Institutionsledningen (prefekter/viceprefekter) 1 (9) Inledande kommentar Nedanstående beskrivningar utgör ramar som måste preciseras inom varje institution. Institutionsledningen kan välja

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR EKONOMISK HISTORIA

INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR EKONOMISK HISTORIA INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR EKONOMISK HISTORIA Typ av dokument: Instruktion Datum: (beslutsdatum) Beslutad av: rektor Giltighetstid: 2019-01-01 - tillsvidare Område: Organisation, delegation och beslutsstruktur

Läs mer

Handlingsplan för utveckling av IKT inom lärarutbildningen vid Göteborgs universitet

Handlingsplan för utveckling av IKT inom lärarutbildningen vid Göteborgs universitet UTBILDNINGS- OCH FORSKNINGSNÄMNDEN FÖR LÄRARUTBILDNING Handlingsplan för utveckling av IKT inom lärarutbildningen vid Göteborgs universitet 2009-2010 Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

Läs mer

Rektors besluts- och delegationsordning

Rektors besluts- och delegationsordning Dnr: ST 2013/165-1.1 Regeldokument Rektors besluts- och delegationsordning Beslutat av Rektor Gäller från 2013-04-22 Reviderad 2014-01-27 Beslutat av: rektor Beslutsdatum: 2013-04-22 Dnr: ST 2013/165-1.1

Läs mer

Meritportföljer för lärare och forskare vid Sahlgrenska akademin

Meritportföljer för lärare och forskare vid Sahlgrenska akademin SAHLGRENSKA AKADEMIN Bilaga 3 till Anvisningar för anställning av lärare vid Sahlgrenska akademin Meritportföljer för lärare och forskare vid Sahlgrenska akademin Sahlgrenska akademin använder meritportföljer

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2013 INST FÖR EKONOMI OCH SAMHÄLLE

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2013 INST FÖR EKONOMI OCH SAMHÄLLE HANDLINGSPLAN 2013-2015 & VERKSAMHETSPLAN 2013 INST FÖR EKONOMI OCH SAMHÄLLE DATUM: 130823 VERSION: Ekonomi och Samhälle AVSÄNDARE: Birgit Karlsson KONTAKTPERSON: Birgit Karlsson FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Verktyg för inventering och utveckling av utbildningskvalitet

Verktyg för inventering och utveckling av utbildningskvalitet 1 Beslutsdatum 2016-06-27 Dnr V 2016/378 Verktyg för inventering och utveckling av utbildningskvalitet Detta verktyg utgör ett stöd för fakulteter och institutioner i det kontinuerliga uppföljnings- och

Läs mer

AKADEMISKT SPRÅK: SPRÅKHANDLEDNING SOM EN RESURS FÖR INKLUDERANDE STUDIER ANN-MARIE ERIKSSON ENHETEN FÖR AKADEMISKT SPRÅK GÖTEBORGS UNIVERSITET

AKADEMISKT SPRÅK: SPRÅKHANDLEDNING SOM EN RESURS FÖR INKLUDERANDE STUDIER ANN-MARIE ERIKSSON ENHETEN FÖR AKADEMISKT SPRÅK GÖTEBORGS UNIVERSITET AKADEMISKT SPRÅK: SPRÅKHANDLEDNING SOM EN RESURS FÖR INKLUDERANDE STUDIER ANN-MARIE ERIKSSON ENHETEN FÖR AKADEMISKT SPRÅK GÖTEBORGS UNIVERSITET Enheten för akademiskt språk en universitetsgemensam enhet

Läs mer

Områdesnämndens/fakultetsnämndens delegationer

Områdesnämndens/fakultetsnämndens delegationer Gäller fr.o.m. Områdesnämndens/fakultetsnämndens delegationer Ärenden av större räckvidd och principiell natur ska hänskjutas till fakultetsnämnden för avgörande vid sammanträde. Fakultetsnämnden delegerar

Läs mer

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institution för geovetenskaper

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institution för geovetenskaper HANDLINGSPLAN Dnr V 2014/694 Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling - Institutionen för geovetenskaper Publicerad Beslutsfattare Gäller för www.gvc.gu.se Prefekt, Mark Johnson Institution för

Läs mer

Institutionen för kulturgeografi och ekonomiska geografis handlingsplan för jämställdhet, likabehandling och mångfald under 2016

Institutionen för kulturgeografi och ekonomiska geografis handlingsplan för jämställdhet, likabehandling och mångfald under 2016 HANDLINGSPLAN 2016-04-05 Dnr STYR 2016/597 1 Institutionen för kulturgeografi och ekonomisk geografi Institutionen för kulturgeografi och ekonomiska geografis handlingsplan för jämställdhet, likabehandling

Läs mer

Ann-Sofie Axelsson, Akademichef Fastställd:

Ann-Sofie Axelsson, Akademichef Fastställd: för utbildning och forskning vid Inledning :s vision, mål och strategi för utbildning och forskning (hädanefter benämnd VMS-A3 ) beskriver vision och mål för akademins kärnverksamhet utbildning och forskning

Läs mer

Ansvarsområden vid Statistiska institutionen (beslutad , reviderad och )

Ansvarsområden vid Statistiska institutionen (beslutad , reviderad och ) 1(5) Ansvarsområden vid Statistiska institutionen (beslutad 2012-09-12, reviderad 2013-11-13 och ) Institutionsstyrelsen Det högsta beslutande organet vid institutionen enligt delegationsordning samhällsvetenskapliga

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/1011 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2018-10-11 BESLUTAD AV: Samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Malin

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015/16. Institutionen för Ekonomi och Samhälle DATUM: BESLUTAD AV: Birgit Karlsson

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015/16. Institutionen för Ekonomi och Samhälle DATUM: BESLUTAD AV: Birgit Karlsson HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015/16 Institutionen för Ekonomi och Samhälle DATUM: 150910 BESLUTAD AV: Birgit Karlsson KONTAKTPERSON: Birgit Karlsson FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål för

Läs mer

Riktlinjer för befordran av biträdande universitetslektor till universitetslektor vid teknisknaturvetenskapliga. vetenskapsområdet UPPSALA UNIVERSITET

Riktlinjer för befordran av biträdande universitetslektor till universitetslektor vid teknisknaturvetenskapliga. vetenskapsområdet UPPSALA UNIVERSITET UPPSALA UNIVERSITET TEKNAT 2014/214 Riktlinjer för befordran av biträdande universitetslektor till universitetslektor vid teknisknaturvetenskapliga vetenskapsområdet Dessa riktlinjer tillämpas vid befordran

Läs mer

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling. Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande (IPKL)

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling. Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande (IPKL) HANDLINGSPLAN Dnr V 2014/715 Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande (IPKL) Publicerad http://www.ipkl.gu.se/internt/styrdokument/ Beslutsfattare

Läs mer

Den attraktiva fakulteten: Strategidokument för den Naturvetenskapliga fakulteten

Den attraktiva fakulteten: Strategidokument för den Naturvetenskapliga fakulteten Styrdokument Dnr A 2 5587/8 Den attraktiva fakulteten: Strategidokument för den Naturvetenskapliga fakulteten 29-213 Publicerad Beslutsfattare http://www.science.gu.se/fakulteten/namnden/policies Naturvetenskapliga

Läs mer

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS)

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS) MAH / Fakulteten för teknik och samhälle 1(5) Birgitta Magnusson Kvalitetskoordinator PM 20160512 Dnr LED 1.3 2016/232 Ersätter dnr TS 122013/496 och dnr TS 122015/116 Beslut och beredning vid Fakulteten

Läs mer

Dnr 2015/4. Verksamhetsplan Institutionen för nordiska språk. Fastställd av institutionsstyrelsen

Dnr 2015/4. Verksamhetsplan Institutionen för nordiska språk. Fastställd av institutionsstyrelsen Dnr 2015/4 Verksamhetsplan 2015 Institutionen för nordiska språk Fastställd av institutionsstyrelsen 2015-02-25 Innehållsförteckning Bakgrund och förutsättningar 3 Utbildning på grundnivå och avancerad

Läs mer

Statsvetenskapliga institutionen

Statsvetenskapliga institutionen HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Statsvetenskapliga institutionen DATUM: 2015-11-27 BESLUTAD AV: Mikael Gilljam KONTAKTPERSON: Anna Engkvist FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål och strategier enligt

Läs mer

RISKANALYS JMG, Institutionen för journalistik, medier och kommunikation, inkl SOMinstitutet DNR V 2015/965 DATUM:

RISKANALYS JMG, Institutionen för journalistik, medier och kommunikation, inkl SOMinstitutet DNR V 2015/965 DATUM: DNR V 2015/965 RISKANALYS 2016 JMG, Institutionen för journalistik, medier och kommunikation, inkl SOMinstitutet DATUM: 151126 BESLUTAD AV: Ulla Sätereie, prefekt KONTAKTPERSON: Ulla Sätereie, ulla.satereie@jmg.gu.se

Läs mer

Roller och ansvar inom grundutbildningen

Roller och ansvar inom grundutbildningen Roller och ansvar inom grundutbildningen Fastställt av prefekten på delegation av Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionens institutionsstyrelse den 2011-11-07. Beskrivningen av roller och ansvar inom

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2015 INSTITUTIONEN FÖR KLINISKA VETENSKAPER, SAHLGRENSKA AKADEMIN

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2015 INSTITUTIONEN FÖR KLINISKA VETENSKAPER, SAHLGRENSKA AKADEMIN HANDLINGSPLAN 2015-2017 & VERKSAMHETSPLAN 2015 INSTITUTIONEN FÖR KLINISKA VETENSKAPER, SAHLGRENSKA AKADEMIN 2015-01-30, version 1 DATUM: 2015-02-05 AVSÄNDARE & KONTAKTPERSON: Prefekt, Professor Ian Milsom

Läs mer

RISKANALYS Humanistiska fakulteten. Dnr V 2016/705. DATUM: Förslag till beslut BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen

RISKANALYS Humanistiska fakulteten. Dnr V 2016/705. DATUM: Förslag till beslut BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen RISKANALYS 2017 Dnr V 2016/705 Humanistiska fakulteten DATUM: Förslag till beslut 2016-10-10 BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Mats Andrén RISKANALYS Bakgrund Bakgrund Förordningen

Läs mer

Fastställd av prefekten, ställföreträdande prefekten och institutionsstyrelsen

Fastställd av prefekten, ställföreträdande prefekten och institutionsstyrelsen Juridiska institutionens jämställdhets- och likabehandlingsplan för perioden 1 januari 31 december 2014 Fastställd av prefekten, ställföreträdande prefekten och institutionsstyrelsen 2013-11-07. Juridiska

Läs mer

Mål och strategier. Vetenskapsområdet för humaniora och samhällsvetenskap. Fastställd av områdesnämnden för humaniora och samhällsvetenskap

Mål och strategier. Vetenskapsområdet för humaniora och samhällsvetenskap. Fastställd av områdesnämnden för humaniora och samhällsvetenskap HUMSAM 2014/48 och strategier Vetenskapsområdet för humaniora och Fastställd av områdesnämnden för humaniora och 2015-09-24 Innehållsförteckning Detta är vetenskapsområdet för humaniora och (humsam-området)

Läs mer

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2014/45-1.3 Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Dekanus för konst och humaniora Gäller från 2014-02-03 (reviderad 2018-02-07) Gäller från: 2014-02-03 Reviderad:

Läs mer

Diarienummer STYR 2014/973

Diarienummer STYR 2014/973 Diarienummer STYR 2014/973 Naturvetenskapliga fakulteten Vid befordran till en anställning som professor vid naturvetenskapliga fakulteten tillämpas högskoleförordningen (SFS 2010:1064, inledande text)

Läs mer