BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (33)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (33)"

Transkript

1 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (33) Plats och tid Konferensrum Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl Beslutande Ersättare Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson (M) Hans-Åke Mårtensson (S) Bengt Åström (S) Ove Johansson (MP), tjg ers. Kerstin Lidén (V) Fredrik Jörgensen (C) Inger Borgenberg (S) Carl-Olof Landgren (S) Selvete Murtezi (S) Bo Lindquist (V) Anneli Kihlstrand (C) Sven Sonesson (-) Lars-Anders Espert (SD) Christer Swahn (SD) Rolf Hagmann (SD) Nils Holmqvist (M) Anders Brännström (L), tjg ers Mats Lithner (FP), Roland Bäck (SD) Ingvar Olsson (SD) Sara Stanojevic (M) Carl Ahrling (M) Anders Brännström (FP) Övriga närvarande Utses att justera Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Charlotta Wemme Dehlin, kanslichef Från VA SYD: Anders Ledskog, förbundsdirektör, Eva Kristensson, avdelningschef, Lars-Fredrik Alingfeldt, enhetschef, Från kommunledningskontoret: Susanne Petersson, IT-strateg 184 Från utbildnings- och kulturförvaltningen: Anders Öhlin, förvaltningschef, Inga-Britt Henriksson, biträdande förvaltningschef, Sandra Tauberman, kvalitetsutvecklare, 185 Från socialförvaltningen: Lars Wästberg, socialchef, 186 Lars Johnson Justeringens plats och tid Medborgarhuset den 14 december 2015 Paragrafer Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerande _ Charlotta Wemme Dehlin Katja Larsson Lars Johnson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Anslaget uppsatt den Anslaget tas ner den Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsens arkiv Underskrift _ Nima Khojasteh

2 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 2 (33) 178 Val av justerare samt bestämmande av plats och tid för justeringen Kommunstyrelsen beslutar att utse Lars Johnson (M) att utöver ordföranden justera dagens protokoll. Justering ska äga rum på Medborgarhuset den 14 december 2015.

3 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 3 (33) 179 Besök: VA SYD Förbundsdirektör Anders Ledskog, avdelningschef Eva Kristensson samt enhetschef Lars-Fredrik Alingfeldt från VA SYD informerar kommunstyrelsen om kommunalförbundets verksamhet.

4 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 4 (33) 180 Avfallstaxa 2016 KS/2015:939 VA SYD hemställer hos Burlövs kommun att fastställa avfallstaxa för Den budget som är framtagen för VA SYD:s avfallsverksamhet 2016 visar ett underskott om 3,0 mnkr. Intäkterna för 2016 förväntas öka med 2,5 mnkr i jämförelse med 2015, framför allt beror på att antalet kärlabonnemang ökar. Kostnaderna för 2016 förväntas öka med 1,9 mnkr, vilket främst beror på ökade kostnader i samband med Sysavs nya återvinningscentral i Norra hamnen samt ökade gemensamma kostnader inom förbundet. VA SYD föreslår att 2016 års budgeterade underskott på 3,0 mnkr täcks med en justering av taxan. För att taxan skall kunna gälla måste den antas av både kommunfullmäktige i Burlövs kommun den 21 december och kommunfullmäktige i Malmö kommun den 10 december Arbetsutskottets förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att fastställa avfalltaxa 2016 enligt i ärendet redovisat förslag, att gälla från och med den 1 januari 2016, under förutsättning att även Malmö kommunfullmäktige för sin del fastställer förslaget till avfallstaxa 2016 att gälla för Malmö stad från och med den 1 januari Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att fastställa avfalltaxa 2016 enligt i ärendet redovisat förslag, att gälla från och med den 1 januari 2016, under förutsättning att även Malmö kommunfullmäktige för sin del fastställer förslaget till avfallstaxa 2016 att gälla för Malmö stad från och med den 1 januari 2016.

5 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 5 (33) 181 KS/2015:179 Avgifter i kommunala förskolor, fritidshem, fritidshem och pedagogisk omsorg höjd maxtaxa Förordningen (2001:160) om statsbidrag till kommuner som tillämpar maxtaxa inom förskola och fritidshem har förändrats och är nu indexerad. Inkomsttaket kommer från och med 1 januari 2016 höjas från kronor till kronor. Följden av detta är att de hösta tillåtna avgiftsnivåerna höjs. De nya avgiftsnivåerna innebär att kommunens avgiftsintäkter kommer att öka och statsbidraget minskas i motsvarande omfattning. Med anledning av detta föreslår utbildnings- och kulturnämnden den 9 november 2015, 135, fullmäktige att fastställa avgifter i kommunala förskolor, fritidshem och pedagogisk omsorg i enlighet med de förändrade avgiftsnivåerna i maxtaxeförordningen. Arbetsutskottets förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att fastställa föreskrifter för avgifter i kommunala förskolor, fritidshem och pedagogisk omsorg enligt i ärendet redovisat förslag, att gälla från och med den 1 januari Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att fastställa föreskrifter för avgifter i kommunala förskolor, fritidshem och pedagogisk omsorg enligt i ärendet redovisat förslag, att gälla från och med den 1 januari 2016.

6 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 6 (33) 182 Revidering av delegationsordning för kommunstyrelsen KS/2014:334 Då kommunens nämnder inte längre beslutar om detaljerade internbudgetar kan man inte av nämndens beslut avgöra vem i tjänstemannaorganisationen som har ansvar för de olika delarna, det vill säga verksamhetskoder eller objektkoder. Detta innebär att budgetansvaret inte kan utläsas och att det saknas underlag för att koppla verksamhetskoder och objektkoder till ansvarskoder i ekonomisystemet. Kommunledningskontoret föreslår därför att respektive nämnd delegerar till förvaltningschefen att besluta om vem i tjänstemannaorganisationen som ansvarar för olika delar av nämndens budget. För kommunstyrelsens del föreligger förslag till tillägg. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen besluta att fastställa delegationsordning för kommunstyrelsen med i ärendet redovisat förslag till tillägg, samt att uppmana socialnämnden, utbildnings- och kulturnämnden samt miljö- och byggnämnden att göra motsvarande ändringar i nämndernas delegationsordningar. Kommunstyrelsen beslutar att fastställa delegationsordning för kommunstyrelsen med i ärendet redovisat förslag till tillägg, samt att uppmana socialnämnden, utbildnings- och kulturnämnden samt miljö- och byggnämnden att göra motsvarande ändringar i nämndernas delegationsordningar.

7 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 7 (33) 183 Val av värdepappersfonder KS/2015:950 Fullmäktige antog den 19 september 2011, 97, föreskrifter för medelsförvaltningen i Burlövs kommun ( finanspolicy ). Policyn avser förvaltning av kommunens likvida medel samt de medel som avsatts för särskilda ändamål, placering av pensionsmedel och medel avsatt för finansiering av avtal med Banverket för utbyggnad av Södra Stambanan. För detta finns i policyn angivet att dessa medel skall placeras i bland annat svenska aktiefonder, bland annat Robur Fonder AB Sverigefond MEGA. Enligt finanspolicyn ansvarar kommunstyrelsen för kommunens medelsförvaltning och beslutar om val av värdepappersfonder. Kommunledningskontoret arbetar med en revidering av finanspolicyn då det finns en diskussion bland svenska kommuner att utöver avkastning och risk även väga in andra aspekter vid val av placeringar i exempelvis fonder. Det som avses är olika etiska och miljömässiga krav. Varje år gör ekonomiavdelningen smärre förändringar i innehavet i syfte att realisera delar av det övervärde ( orealiserat resultat ) som finns, för närvarande 58 mnkr. Realiseringen innebär att andelar säljs för att därefter placeras på nytt i fonden. En sådan realisering är planerad att utföras under december för att reavinsten skall föras till 2015 års bokslut. Med tanke på det förslag som kommunledningskontoret kommer att lägga fram avseende revidering av finanspolicyn, det vill säga om en successiv övergång till fonder med inriktning på etiska/hållbara placeringar, föreslår förvaltningen att kommunstyrelsen beslutar att placering även kan ske i Roburs fond Ethica Sverige MEGA och att placering görs i denna fond i samband med att andelar i Sverigefond MEGA realiseras. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen besluta att placering av särskilt avsatta medel enligt finanspolicyn även får ske i Robur Sverige AB:s fond Ethica Sverige AB, samt att placeringar i Ethica Sverige MEGA görs i samband med realisering av fondandelar i Sverigefond MEGA. Protokollsanteckning Ordförande Katja Larsson (S) gör följande anteckning till protokollet: Kommunledningskontoret uppmanas att tillse att förslaget till reviderad finanspolicy även överensstämmer med kommunens miljöpolicy. forts.

8 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 8 (33) Forts. 183 Kommunstyrelsen beslutar att placering av särskilt avsatta medel enligt finanspolicyn även får ske i Robur Sverige AB:s fond Ethica Sverige AB, samt att placeringar i Ethica Sverige MEGA görs i samband med realisering av fondandelar i Sverigefond MEGA. Protokollsanteckningar På begäran av Lars Johnson (M), med instämmande av Mats Lithner (L), antecknas följande till protokollet: Av kommunallagen 8 kap. 2 3a framgår att kommuner skall förvalta sina medel på ett sådant sätt att krav på god avkastning och betryggande säkerhet kan tillgodoses, samt Det får inte var någon tvekan om att det är avkastningen och inte politiskt hänsynstagande som står i fokus för avsättningarna. Ordförande Katja Larsson (S) gör följande anteckning till protokollet: Kommunledningskontoret uppmanas att tillse att förslaget till reviderad finanspolicy även överensstämmer med kommunens miljöpolicy.

9 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 9 (33) 184 Besök: IT-strateg Susanne Petersson Kommunens nya IT-strateg Susanne Petersson presenterar sig för kommunstyrelsen.

10 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 10 (33) 185 Besök: Utbildnings- och kulturförvaltningen Förvaltningschef Anders Öhlin, biträdande förvaltningschef Inga-Britt Henriksson samt kvalitetsutvecklare Sandra Tauberman från utbildnings- och kulturförvaltningen informerar kommunstyrelsen om förvaltningens arbete med kvalitet och språkutveckling i skola och förskola.

11 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 11 (33) 186 Åtgärder med anledning av flyktingsituationen KS/2015:996 Antalet ensamkommande barn som anländer till Sverige för att söka asyl har ökat kraftigt under innevarande år. I Migrationsverkets höstprognos framgår bland annat att antalet ensamkommande barn som kommer till Sverige för att söka asyl fortsätter att ligga på en hög nivå. Migrationsverkets bedömning utgör underlag för länsstyrelsens fördelningstal. För Burlövs kommun utgör fördelningstalet för ensamkommande barn asylplatser 100 för Burlövs kommun har hittills under 2015 tagit emot 87 ensamkommande barn. Kommunledningskontoret gör bedömningen att kommunen behöver inrätta 80 boendeplatser i kommunen under 2016 för att klara fördelningstalet för På grund av den rådande situationen föreslår kommunledningskontoret även att antalet boendeplatser i överenskommelsen med Migrationsverket utökas till 85. Kommunledningskontoret föreslår vidare att fullmäktige godkänner att en överenskommelse om mottagande och bosättning av nyanlända invandrare tecknas med länsstyrelsen, samt att kommunstyrelsen bemyndigas att fatta beslut i sådana ärenden. Verksamheten i kommunens förvaltningar påverkas starkt av den nuvarande utvecklingen. För att kunna hantera situationen framöver behöver åtgärder vidtas för att organisera och bemanna de berörda verksamheterna. Förslag föreligger slutligen att kommunstyrelsen får i uppdrag att utarbeta ett förslag till integrationsstrategi. För beslutsfattande i ärendet, med hänsyn till framställda yrkanden, godkänner kommunstyrelsen den av ordföranden föreslagna propositionsordningen enligt nedan. Beslut att-sats 1 och 2 i kommunledningskontorets förslag till beslut Yrkanden Lars-Anders Espert (SD) yrkar avslag på kommunledningskontorets förslag. Kerstin Lidén (V), med instämmande av Ove Johansson (MP) och Kent Wollmér (S), yrkar bifall till kommunledningskontorets förslag till beslut. Proposition Ordföranden ställer Lars-Anders Esperts yrkande emot kommunledningskontorets förslag till beslut och finner att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med kommunledningskontorets förslag till beslut. forts.

12 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 12 (33) Forts. 186 Votering Votering begärs och verkställs. Kommunstyrelsen beslutar om följande voteringsordning: JA röstar den som bifaller kommunledningskontorets förslag till beslut. NEJ röstar den som bifaller Lars-Anders Esperts yrkande. Voteringen utfaller enligt följande: Kent Wollmér (S) Lars Johnson (M) Hans-Åke Mårtensson (S) Bengt Åström (S) Ove Johansson (MP) Kerstin Lidén (V) Fredrik Jörgensen (C) Lars-Anders Espert (SD) Christer Swahn (SD) Rolf Hagmann (SD) Nils Holmqvist (M) Mats Lithner (L) Katja Larsson (S), ordf. Ja Nej Avstår 10 3 Med 10 JA-röster mot 3 NEJ-röster finner ordföranden att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med kommunledningskontorets förslag till beslut. Beslut att-sats 3 8 i kommunledningskontorets förslag till beslut Yrkanden Lars-Anders Espert (SD) yrkar avslag på kommunledningskontorets förslag. Ove Johansson (MP) yrkar bifall till kommunledningskontorets förslag till beslut. Proposition Ordföranden ställer Lars-Anders Esperts yrkande emot kommunledningskontorets förslag till beslut och finner att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med kommunledningskontorets förslag till beslut. forts.

13 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 13 (33) Forts. 186 Votering Votering begärs och verkställs. Kommunstyrelsen beslutar om följande voteringsordning: JA röstar den som bifaller kommunledningskontorets förslag till beslut. NEJ röstar den som bifaller Lars-Anders Esperts yrkande. Voteringen utfaller enligt följande: Kent Wollmér (S) Lars Johnson (M) Hans-Åke Mårtensson (S) Bengt Åström (S) Ove Johansson (MP) Kerstin Lidén (V) Fredrik Jörgensen (C) Lars-Anders Espert (SD) Christer Swahn (SD) Rolf Hagmann (SD) Nils Holmqvist (M) Mats Lithner (L) Katja Larsson (S), ordf. Ja Nej Avstår 10 3 Med 10 JA-röster mot 3 NEJ-röster finner ordföranden att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med kommunledningskontorets förslag till beslut. Kommunstyrelsen beslutar således för egen del att utöka antal boendeplatser för ensamkommande barn utan legal vårdnadshavare i Sverige till 85 i kommunens överenskommelse med Migrationsverket, samt att delegera åt kommunstyrelsens ordförande att underteckna överenskommelsen. Kommunstyrelsen föreslår vidare kommunfullmäktige besluta att uppdra åt kommunstyrelsen att, efter samråd med nämnderna, anordna boendeplatser för upp till 100 ensamkommande barn, att uppdra åt samtliga nämnder att vidta nödvändiga åtgärder för att organisera och bemanna verksamheten, att uppdra åt kommunstyrelsen att anvisa medel för ovanstående i enlighet med rutiner för hantering av ramtillskott med anledning av regeringens förslag till ändringsbudget, forts.

14 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 14 (33) Forts. 186 att, under förutsättning att lagen om mottagande av vissa nyanlända invandrare för bosättning antas i enlighet med regeringens förslag, godkänna att Burlövs kommun tecknar överenskommelse med länsstyrelsen om mottagande och bosättning av nyanlända invandrare, att delegera åt kommunstyrelsen att besluta i ärende om tecknande av överenskommelse med länsstyrelsen om mottagande och bosättning av nyanlända invandrare, samt att uppdra åt kommunstyrelsen att utarbeta en integrationsstrategi. Reservation Lars-Anders Espert för Sverigedemokraterna inkommer med följande reservation: Det liggande förslaget kommer, på grund av den kraftigt ökande mängden ensamkommande flyktingbarn till Sverige, att påverka undervisningen mycket negativt för eleverna i Burlövs skolor. Kvaliteten på undervisningen kommer att försämras eftersom lärarkårens resurser/förmåga att undervisa barnen inte kommer att räcka till för nuvarande elever. Jag anser vidare att Burlövs kommun har nått taket och inte har kapacitet/förmåga att ta emot den ökande mängd som kommer att anvisas till kommunen.

15 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 15 (33) 187 KS/2015:952 Rutiner för hantering av ramtillskott med anledning av regeringens förslag till ändringsbudget Regeringen lämnar i proposition 2015/16:47 förslag till ändringar i statens budget för För att hantera den rådande flyktingsituationen med ett stort antal asylsökande och minska trycket på den kommunala ekonomin, föreslår regeringen ett tillfälligt stöd om sammanlagt 8,3 mdr kronor till Sveriges kommuner. För Burlövs del innebär förslaget ett bidrag på 7,9 mnkr. Det tillfälliga stödet kommer att utbetalas 2015, men avses även täcka kostnader som kan förväntas uppstå Hela eller delar av bidraget kan därför skuldföras i 2015 års bokslut och hänföras till Kostnadsökningar till följd av flyktingmottagande kan förväntas uppkomma på många ställen i organisationen, en del av akut slag. Därför kan det vara aktuellt med en enklare och snabbare beslutsprocess än normalt. Kommunledningskontoret föreslår därför att fullmäktige delegerar till kommunstyrelsen att besluta om tilläggsanslag inom ramen för bidraget. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen besluta att fastställa rutiner för hantering av ramtillskott med anledning av regeringens förslag till ändringsbudget (prop. 2015/16:47) enligt i ärendet redovisat förslag. Arbetsutskottet lämnar vidare följande förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att delegera åt kommunstyrelsen att besluta om tilläggsanslag inom ramen för bidraget. Kommunstyrelsen beslutar för egen del att fastställa rutiner för hantering av ramtillskott med anledning av regeringens förslag till ändringsbudget (prop. 2015/16:47) enligt i ärendet redovisat förslag. Kommunstyrelsen föreslår vidare kommunfullmäktige besluta att delegera åt kommunstyrelsen att besluta om tilläggsanslag inom ramen för bidraget.

16 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 16 (33) 188 Attestordning 2016 KS/2015:946 Från kommunledningskontoret föreligger förslag till attestordning för perioden avseende kommunstyrelsens ansvarsområde. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen besluta att utse beslutsattestanter och ersättare för kommunstyrelsens ansvarsområde för perioden enligt av kommunledningskontoret upprättat förslag till attestordning, samt att därjämte utse kommundirektören och kommunstyrelsens ordförande till ersättare för samtliga anslag. Kommunstyrelsen beslutar att utse beslutsattestanter och ersättare för kommunstyrelsens ansvarsområde för perioden enligt av kommunledningskontoret upprättat förslag till attestordning, samt att därjämte utse kommundirektören och kommunstyrelsens ordförande till ersättare för samtliga anslag.

17 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 17 (33) 189 Utseende av firmatecknare för Burlövs kommun år 2016 KS/2015:859 Från kommunledningskontoret föreligger förslag till firmatecknare för år Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen besluta i enlighet med föreliggande förslag. Kommunstyrelsen beslutar att för tiden , eller till dess annan dessförinnan väljs, utse följande firmatecknare: Till att underteckna styrelsens handlingar utses kommunstyrelsens ordförande Katja Larsson, med kommunstyrelsens 1:e vice ordförande Kent Wollmér, kommunstyrelsens 2:e vice ordförande Lars Johnson eller tekniska utskottets ordförande Hans-Åke Mårtensson som ersättare, vardera med kontrasignation av kommundirektör Lars-Åke Ståhl eller kanslichef Charlotta Wemme Dehlin. Som handlingar avses även borgensförpliktelser. Till att underteckna avtal och andra liknande handlingar som inte beslutas av styrelsen, enligt kommunstyrelsens beslut , 54, utses kommundirektör Lars-Åke Ståhl, med kanslichef Charlotta Wemme Dehlin som ersättare, med kontrasignation av vederbörande handläggare. Förvaltningsövergripande ramavtal och avropsavtal beslutade enligt p B.2.5 i kommunstyrelsens delegationsförteckning undertecknas av upphandlingsstrateg Mari Stanfield. Till att underteckna låneförbindelser för lån upptagna enligt delegationsbeslut utses kommundirektör Lars-Åke Ståhl med kontrasignation av ekonomichef Boris Blumenfeld. Till att föra kommunens talan inför domstol och kronofogdemyndighet i mål om betalningsföreläggande samt begäran om verkställighet hos kronofogdemyndigheten utses ekonomichef Boris Blumenfeld, redovisningschef Kjell Andersson, ekonom Sabina Sadikovic två i förening eller envar med kontrasignation av assistent Kerstin Nordfors- Johansson eller assistent Eva Karlsson. För kvittering av värdepost, rekommenderade brev och liknande (för kommunens samtliga nämnder och styrelser) utses kommundirektör Lars-Åke Ståhl, kommunvägledare Lisbeth Jensen, kommunvägledare Carina Magnusson, kommunvägledare Elisabeth Nilsson, vaktmästare Anders Tegel och vaktmästare Stefan Ersson var för sig. forts.

18 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 18 (33) Forts. 189 Till att utfärda anvisningar på kommunens, och av kommunen förvaltade stiftelsers, bank- och plusgiroräkningar utses ekonomichef Boris Blumenfeld, redovisningschef Kjell Andersson och ekonom Sabina Sadikovic, två i förening eller envar med kontrasignation av assistent Eva Karlsson eller assistent Kerstin Nordfors-Johansson. Till att via telefon beordra uttag från kommunens bankräkningar, varefter bekräftelse med skriftlig fax sker till bank, utses ekonomichef Boris Blumenfeld, redovisningschef Kjell Andersson och ekonom Sabina Sadikovic var för sig. Attest av avräkningsnotor samt aviseringar beträffande telefonuttag skall ske i enlighet med beslut om undertecknande av anvisningar på bank- och plusgiroräkningar. Till att via kommunens Nordeas internetbank signera utbetalningar överförda från socialförvaltningens system TRESERVA, postgirokonto , utses ekonomichef Boris Blumenfeld, redovisningschef Kjell Andersson, ekonom Sabina Sadikovic, assistent Kerstin Nordfors-Johansson eller assistent Eva Karlsson, var för sig. Attest av utbetalningar i Nordeas internetbank vilka enkelsignerats, skall i efterhand attesteras i enlighet med beslut om undertecknande av anvisningar på bank- och plusgiroräkningar. Övriga utbetalningar i Nordeas internetbank, postgirokonto , signeras enligt beslut om undertecknande av anvisningar på bank- och plusgiroräkningar (dubbelsigneras). Till att för kommunens räkning motta inbetalningar, under förutsättning att antingen särskilt avsedda reversalblanketter i löpande följd används eller också kvittens sker med kvitteringsmaskin, bemyndigas ekonomichef Boris Blumenfeld, redovisningschef Kjell Andersson, ekonom Sabina Sadikovic, assistent Kerstin Nordfors-Johansson och assistent Eva Karlsson, var för sig.

19 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 19 (33) 190 Delårsrapport Räddningstjänsten Syd KS/2015:430 Räddningstjänsten Syd överlämnar den 14 oktober 2015, 54, delårsrapport till kommunfullmäktige. Det sammanlagda ekonomiska resultatet för årets första åtta månader uppgår till ett överskott på tkr. Helårsprognosen för 2015 pekar på ett överskott på tkr, vilket innebär en positiv budgetavvikelse med tkr. Möjligheten att tidigarelägga inköp och andra aktiviteter för 2016 ska övervägas. Delårsrapporten har översiktligt granskats av de av fullmäktige utsedda revisorerna. Det innebär att granskningen har varit begränsad i omfattning, inriktad på övergripande analys och inte på detaljer i redovisningen. Revisorerna bedömer att delårsrapporten, beträffande kriteriet rättvisande räkenskaper, i allt väsentligt kan anses upprättad enligt god kommunal redovisningssed. Samtliga fyra finansiella mål bedöms uppfyllas vid räkenskapsårets slut. Av de fem verksamhetsmålen tror sig förbundet uppnå två mål, två mål bedöms delvis att uppnås och ett mål kommer inte att uppnås. Kommunfullmäktige föreslås lägga delårsrapport för Kommunalförbundet Räddningstjänsten Syd till handlingarna.

20 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 20 (33) 191 KS/2015:917 Förslag till ny policy för lön samt lönekriterier till den årliga löneöversynen Som ett led i arbetet med att Burlövs kommun skall arbeta för att vara en attraktiv arbetsgivare där samtliga medarbetare har samma rättigheter och skyldigheter inom alla verksamhetsområden har man partgemensamt arbetat fram nya dokument gällande lön och lönesättning som skall genomsyra hela Burlövs kommun som arbetsgivare. Målsättningen är att alla medarbetare skall bedömas på samma grunder oaktat verksamhetsområde och chef. Bedömningen skall ske på verksamhetsspecifika aktiviteter, som skall tas fram i dialog med medarbetarna, utifrån nämndsmålen och lagstiftning inom de olika verksamhetsområdena. Förslagen är förhandlade med de fackliga organisationerna den 28 oktober Under 2016 kommer implementeringsarbetet att ske ute i verksamheterna med målsättningen att lönekriterierna skall användas i bedömningen när 2017 års löneöversyn genomförs. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen besluta att fastställa lönekriterierna till den årliga löneöversynen enligt i ärendet redovisat förslag. Arbetsutskottet föreslår vidare följande förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta policy för lön enligt i ärendet redovisat förslag, samt att därigenom upphäva lönepolitiskt program, , 113. Kommunstyrelsen beslutar för egen del att fastställa lönekriterierna till den årliga löneöversynen enligt i ärendet redovisat förslag. Kommunstyrelsen föreslår vidare kommunfullmäktige besluta att anta policy för lön enligt i ärendet redovisat förslag, samt att därigenom upphäva lönepolitiskt program, , 113.

21 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 21 (33) 192 Parkeringsprogram för Burlövs kommun KS/2014:31 Den 23 januari 2014, 9, beslutade kommunstyrelsens planutskott att uppdra åt samhällsbyggnadsförvaltningen att ta fram en parkeringsstrategi och parkeringspolicy, som i föreliggande ärende kallas Parkeringsprogram för Burlövs kommun policy och norm. I parkeringsprogrammet tas ett samlat grepp kring parkeringsfrågorna i kommunen. I programmet finns en policy för hur kommunen översiktligt skall arbeta med parkering samt en norm för hur många parkeringsplatser som måste uppföras för olika typer av bebyggelse. Den 5 oktober 2015, 142, återremitterade kommunstyrelsen ärendet till samhällsbyggnadsförvaltningen för vidare utredning om programmet behöver kompletteras med normer avseende parkering för elbilar och andra miljöfordon. Från samhällsbyggnadsförvaltningen föreligger ärendet på nytt för kommunstyrelsens behandling. svis föreslår förvaltningen inga förändringar i förslaget. Förslag Ordförande Katja Larsson (S) föreslår att man i framtiden beaktar utvecklingen kring elbilar och laddinfrastruktur. Kommunstyrelsens planutskott förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta Parkeringsprogram för Burlövs kommun policy och norm enligt i ärendet redovisat förslag, samt att man i framtiden beaktar utvecklingen kring elbilar och laddinfrastruktur. Förslag Ordförande Katja Larsson (S) föreslår att ärendet återremitteras till samhällsbyggnadsförvaltningen för komplettering och revidering. Kommunstyrelsen beslutar att återremittera ärendet till samhällsbyggnadsförvaltningen för komplettering och revidering.

22 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 22 (33) 193 KS/2015:318 Motion av Christer Swahn (SD) Stoppa trafikkaoset vid utfart från Burlöv Center Christer Swahn har väckt motion med yrkande att uppmana gatukontoret/trafikverket att göra en körfilindelning på Kronetorpsvägen vid utfarten från Burlöv Center. Samhällsbyggnadsförvaltningen har i tjänsteskrivelse den 6 augusti 2015 anfört bland annat följande. Historiskt har det funnits två körfält mitt på sträckan. Refugen som omöjliggör korsande trafik över Kronetorpsvägen gör att vägbredden vid refugen är strax under sex meter, vilket inte gör två körfält lämpliga då ena körfältet skall fånga upp svängande trafik, särskilt i beaktande av att det går många extra tunga och breda transporter på sträckan, så kallad dispenstrafik, och att en smal gångbana om endast 1,5 meter finns parallellt med ett av körfälten. Även hastighet och antalet fordon gör två körfält olämpliga vid in/utfarten. Samhällsbyggnadsförvaltningens tjänsteskrivelse har den 24 augusti 2015, 74, behandlats av kommunstyrelsens tekniska utskott. Utskottet, som varande ett utskott under kommunstyrelsen och därmed att ses som en del av styrelsen, kan dock inte vara en remissinstans till styrelsen och inte heller yttra sig till styrelsen. Utskottet har likväl lämnat ett förslag till beslut i ärendet, att avslå motionen. Även kommunledningskontoret föreslår att motionen avslås. Arbetsutskottets förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå motionen. Yrkanden Rolf Hagmann (SD) yrkar i första hand att ärendet skall remitteras till Burlöv Center för yttrande. Rolf Hagmann yrkar i andra hand att kommunstyrelsen skall tillstyrka motionen. Kent Wollmér (S) yrkar bifall till arbetsutskottets förslag. Propositionsordning För beslutsfattande i ärendet, med hänsyn till framställda yrkanden, godkänner kommunstyrelsen den av ordföranden föreslagna propositionsordningen enligt nedan. Det under överläggningen framställda formella yrkandet tas upp för avgörande. forts.

23 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 23 (33) Forts. 193 Beslut återremissyrkandet Vid givna propositioner om dels bifall till, dels avslag på yrkandet om återremiss, finner ordföranden den sistnämnda propositionen med övervägande ja besvarad. Beslut arbetsutskottets förslag Ordföranden ställer Rolf Hagmanns yrkande mot arbetsutskottets förslag och finner att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag. Kommunstyrelsen föreslår således kommunfullmäktige besluta att avslå motionen. Reservation Mot kommunstyrelsens beslut i ärendet anmäls reservation av Rolf Hagmann för Sverigedemokraterna till förmån för framställda men ej bifallna yrkanden.

24 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 24 (33) 194 KS/2015:371 Motion av Margareta Abelsson (S) och Petra Malmquist (S) Motion om idrottsskola Margareta Abelsson och Petra Malmquist har väckt motion med yrkande att ge utbildnings- och kulturförvaltningen i uppdrag att utreda möjligheterna att organisera en idrottsprofil på någon grundskola i Burlövs kommun. Utbildnings- och kulturnämnden föreslår i yttrande den 17 augusti 2015, 98, att motionen skall anses besvarad på grund av nämndens positiva inställning till införande av fotbollsakademi på Vårboskolan. Kommunledningskontoret konstaterar att utbildnings- och kulturnämnden den 17 augusti 2015, 94, ställer sig positiv till en fotbollsakademi på Vårboskolan, samt anslår medel för 2016 för införandet. Avtal har sedermera tecknats med Malmö Fotbollförening, MFF, och samarbetet kommer att inledas under Med hänvisning till att motionärernas yrkande redan har verkställts, föreslår kommunledningskontoret att motionen avslås. Arbetsutskottets förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå motionen. Protokollsanteckning Arbetsutskottets ordförande Katja Larsson (S) gör följande anteckning till protokollet: Kommunstyrelsens arbetsutskott är eniga i sin bedömning att en motion som regel antingen skall bifallas eller avslås, och att den endast i undantagsfall får anses besvarad. En motion, där motionärens yrkande redan har verkställts, skall avslås, men anledningen till detta skall tydligt framgå av den sammanfattande texten i protokollet. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå motionen.

25 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 25 (33) 195 KS/2015:232 Motion av Lars Johnson (M) och Mats Lithner (FP) - Börja bygga fler bostäder nu Lars Johnson och Mats Lithner har väckt motion med yrkande att ge kommunstyrelsen i uppdrag att genom ägardirektiv se till att Burlövs Bostäder AB ökar takten och börjar bygga bostäder. Burlövs Bostäder anför i yttrande den 25 maj 2015 bland annat följande. Burlövs kommun har en begränsad markyta och det råder brist på byggbar tomtmark i kommunen. En av förutsättningarna för nyproduktion är att tomtmark kan förvärvas. En möjlighet att bygga fler bostäder kan också vara genom förtätning av befintliga kvarter, antingen genom påbyggnad eller genom utnyttjande av ytor som inte är bebyggda. En förutsättning vid förtätning är då att detaljplanen medger det. Burlövs kommun har planmonopolet och styr över planförfarandet. För att få fram eller ändra detaljplaner krävs resurser både hos kommunen och hos bolaget. Burlövs Bostäder ser positivt på ökade möjligheter till nyproduktion genom bland annat markanvisningar och snabbare planprocesser. Yrkanden Kent Wollmér (S), med instämmande av Lars-Anders Espert (SD), yrkar att kommunstyrelsen skall föreslås avstyrka motionen. Lars Johnson (M) yrkar att kommunstyrelsen skall föreslås tillstyrka motionen. Proposition Ordföranden ställer yrkandena emot varandra och finner att arbetsutskottet beslutar i enlighet med Kent Wollmérs yrkande. Arbetsutskottets förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå motionen. Yrkanden Lars Johnson (M), med instämmande av Mats Lithner (L), yrkar att kommunstyrelsen skall tillstyrka motionen. Kent Wollmér (S) yrkar bifall till arbetsutskottets förslag till beslut. forts.

26 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 26 (33) Forts. 195 Proposition Ordföranden ställer Lars Johnsons yrkande emot arbetsutskottets förslag och finner att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag. Kommunstyrelsen föreslår således kommunfullmäktige besluta att avslå motionen. Reservation Mot kommunstyrelsens beslut i ärendet anmäls reservation av Lars Johnson (M), Mats Lithner (L) och Nils Holmqvist (M) till förmån för motionen.

27 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 27 (33) 196 KS/2015:145 Motion av Lars Johnson (M) Hyr hela Vårbogården för fritidsgårdsverksamhet Lars Johnson har väckt motion med yrkande att uppdra åt kommunstyrelsen att hyra hela Vårbogården för fritidsgårdsverksamhet. Utbildnings- och kulturnämnden ställer sig den 8 juni 2015, 82, positiv till motionens yrkande under förutsättning att nämnden kompenseras för den aktuella hyran. Yrkanden Lars Johnson (M) yrkar att kommunstyrelsen skall föreslås tillstyrka motionen. Kent Wollmér (S), med instämmande av Lars-Anders Espert (SD), yrkar att kommunstyrelsen skall föreslås avstyrka motionen. Proposition Ordföranden ställer yrkandena emot varandra och finner att arbetsutskottet beslutar i enlighet med Kent Wollmérs yrkande. Arbetsutskottets förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå motionen. Protokollsanteckning På begäran av Lars Johnson (M) antecknas följande till protokollet: Kampen mot terrorismen avgörs i Europas förorter. I detta sammanhang hör Burlöv till Malmös förorter. Vi måste vinna unga människors stöd för demokrati och mot extremism. Ett inkluderande samhälle är grundläggande för att motverka radikalisering. Goda möjligheter till egen försörjning samt trygga miljöer där människor möts är viktiga förutsättningar. Vi måste bryta det nya utanförskapet som särskilt drabbar unga och utrikes födda. Alla skall uppleva att Burlöv (Sverige) är för dem, att de kan komma till sin rätt, växa och utvecklas och leva ett gott liv. Yrkanden Lars Johnson (M), med instämmande av Mats Lithner (L), yrkar att kommunstyrelsen skall tillstyrka motionen. Kent Wollmér (S) yrkar bifall till arbetsutskottets förslag till beslut. forts.

28 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 28 (33) Forts. 196 Proposition Ordföranden ställer Lars Johnsons yrkande emot arbetsutskottets förslag och finner att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag. Kommunstyrelsen föreslår således kommunfullmäktige besluta att avslå motionen. Reservation Mot kommunstyrelsens beslut i ärendet anmäls reservation av Lars Johnson (M), Mats Lithner (L) och Nils Holmqvist (M) till förmån för motionen. Protokollsanteckning På begäran av Lars Johnson (M) antecknas följande till protokollet: Kampen mot terrorismen avgörs i Europas förorter. I detta sammanhang hör Burlöv till Malmös förorter. Vi måste vinna unga människors stöd för demokrati och mot extremism. Ett inkluderande samhälle är grundläggande för att motverka radikalisering. Goda möjligheter till egen försörjning samt trygga miljöer där människor möts är viktiga förutsättningar. Vi måste bryta det nya utanförskapet som särskilt drabbar unga och utrikes födda. Alla skall uppleva att Burlöv (Sverige) är för dem, att de kan komma till sin rätt, växa och utvecklas och leva ett gott liv.

29 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 29 (33) 197 Motion av Lars Johnson (M) Utveckla vänortssamarbetet KS/2015:229 Lars Johnson har väckt motion med yrkande att kommunstyrelsen får i uppdrag att komma med förslag på ett utvecklat vänortssamarbete i närområdet. Utbildnings- och kulturnämnden avstyrker motionen den 8 juni 2015, 78, och anför bland annat att nämnden bejakar ökat internationellt utbyte för skolelever och föreningsliv, men i andra former än genom vänortssamarbete. Nämnden ser att aktuella behov och intresseområden växlar över tid, och då vänortskontakter brukar vara av en mer långvarig karaktär ser nämnden det som begränsande att endast ha utbyte med vänorter. Nämnden poängterar även att nämnden idag inte har avsatt egna ekonomiska resurser att genomföra utlandsresor, varken centralt eller på enhetsnivå. Kommunledningskontoret konstaterar att vänortssamarbetet med Anklam, Tyskland, förnyades 2014 med syfte att nå bättre och bredare kontakter under Yrkanden och förslag Lars Johnson (M), med instämmande av Armin Memic (MP), yrkar att kommunstyrelsen skall föreslås tillstyrka motionen. Ordförande Katja Larsson (S) föreslår att motionen tillstyrkes med tillägget att en utveckling i första hand skall ske med nuvarande vänorten Anklam, Tyskland, och att man efter utvärdering eventuellt kan komplettera med förslag på nya kontakter i närområdet. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att, med bifall till motionen, uppdra åt kommunstyrelsen att komma med förslag på ett utvecklat vänortssamarbete, i första hand med nuvarande vänorten Anklam, Tyskland, och efter utvärdering härav eventuellt komplettera med förslag på nya kontakter i närområdet. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att, med bifall till motionen, uppdra åt kommunstyrelsen att komma med förslag på ett utvecklat vänortssamarbete, i första hand med nuvarande vänorten Anklam, Tyskland, och efter utvärdering härav eventuellt komplettera med förslag på nya kontakter i närområdet.

30 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 30 (33) 198 KS/2015:231 Motion av Lars Johnson (M) Redovisa motioner och interpellationer på kommunens hemsida Lars Johnson har väckt motion med yrkande att motioner och interpellationer som inkommer till kommunfullmäktige skall redovisas på kommunens hemsida, med upplysning om den ärendegång som gäller för respektive ärende. Kommunledningskontoret föreslår att fullmäktige skall föreslås avslå motionen. Yrkande Lars Johnson (M) yrkar att kommunstyrelsen skall föreslås tillstyrka motionen. Proposition Ordföranden ställer Lars Johnsons yrkande mot förvaltningens förslag och finner att arbetsutskottet beslutar i enlighet med förvaltningens förslag. Arbetsutskottets förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå motionen. Yrkande Lars Johnson (M) yrkar att kommunstyrelsen skall tillstyrka motionen. Proposition Ordföranden ställer Lars Johnsons yrkande mot arbetsutskottets förslag och finner att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag. Kommunstyrelsen föreslår således kommunfullmäktige besluta att avslå motionen. Reservation Mot kommunstyrelsens beslut i ärendet anmäls reservation av Lars Johnson (M), Mats Lithner (L) och Nils Holmqvist (M) till förmån för motionen.

31 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 31 (33) 199 Delgivningar Förteckning över delgivningar Kommunstyrelsen lägger delgivningarna till handlingarna.

32 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 32 (33) 200 Delegation Delegationsbeslut nr Protokoll från kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Protokoll från kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Protokoll från planutskottets sammanträde Kommunstyrelsen lägger ärendet till handlingarna.

33 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 33 (33) 201 Information Kommundirektör Lars-Åke Ståhl informerar kommunstyrelsen om följande: I MalmöLundregionens verksamhetsplan för 2016 föreslås fyra fokusområden: arbetsmarknad/sysselsättning, långsiktig kompetensförsörjning, migration och integration samt stimulera ökat bostadsbyggande. Burlövs nya planchef heter Kerstin Torseke Hulthén och tillträder senast i mars Den 1 november 2015 uppgick antalet invånare i kommunen till , vilket innebär en ökning hittills under året med mer än 200 invånare.

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2017-12-11 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.00 17.15 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-01-07 Sida 1 (15)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-01-07 Sida 1 (15) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-01-07 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 13.00 14.00 Katja Larsson (S), ordförande Kent Wollmér

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.30 18.00 Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson (M) Hans-Åke

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8) Plats och tid Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 20.30 Beslutande Förteckning sida 2 Övriga närvarande Britt Sonesson (M), ers.

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla Sessionsalen kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla Sessionsalen kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2016-03-07 Sida 1 (17) Plats och tid Beslutande Lilla Sessionsalen kl. 15.00 17.10 Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson (M) Hans-Åke Mårtensson (S) Bengt

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-12-02 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 19.20 Katja Larsson (S), ordförande Hans-Åke Mårtensson (S), tjg ers.

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-06-02 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.10 Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2018-01-22 Sida 1 (10) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 15.00 Katja Larsson (S), ordf.

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-02-16 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-02-16 Sida 1 (16) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-02-16 Sida 1 (16) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 19.05 Beslutande Förteckning sida 2 Ersättare Övriga närvarande Sven Sonesson

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2017-11-27 Sida 1 (21) Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 15.00 17.15 Beslutande Ersättare Katja Larsson (S), ordf. Inger Borgenberg (S), tjg

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2016-04-11 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 15.00 17.20 Beslutande Ersättare Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (20) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (20) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2016-02-15 Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 15.00 17.35 Katja Larsson (S),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (19)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-02-02 Sida 1 (19) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 15.00 18.15 Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-05-21 Sida 1 (13) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.45 Beslutande Förteckning sida 2 Ersättare Sven Sonesson (-) 39 43, 45 47

Läs mer

Fredrik Jörgensen, kommunfullmäktiges ordförande Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Charlotta Wemme Dehlin, kanslichef

Fredrik Jörgensen, kommunfullmäktiges ordförande Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Charlotta Wemme Dehlin, kanslichef Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2019-06-17 Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv 16.30 16.45 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S) Lars Johnson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-01-19 Sida 1 (9) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.35 Beslutande Förteckning sida 2 Övriga närvarande Sven Sonesson (M), ers.

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2016-11-21 Sida 1 (14) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.30 Beslutande Se förteckning, sida 2 Ersättare Sven Sonesson (-) 116 119

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora Sessionsalen kl. 18:00-18:18

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora Sessionsalen kl. 18:00-18:18 Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-02-05 Sida 1 (13) Plats och tid Stora Sessionsalen kl. 18:00-18:18 Beslutande Förteckning, sida 3 Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Håkan Dahlgren (M)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (19)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-04-07 Sida 1 (19) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 15.00 16.20 Katja Larsson (S),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-01-07 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-01-07 Sida 1 (11) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-01-07 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 19.00 Katja Larsson (S), ordförande Carl-Olof Landgren

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (14)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-10-19 Sida 1 (14) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.55 Beslutande Förteckning, sida 2 Ersättare Övriga närvarande Utses att justera

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Kallelse Kommunstyrelsen 2015-04-14 Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för ledamot

Läs mer

Sekreterare. Val av justerande: Doris Brunstorp och Mats Lithner. Ärende Beteckning Sida

Sekreterare. Val av justerande: Doris Brunstorp och Mats Lithner. Ärende Beteckning Sida Kungörelse Kommunfullmäktige 2012-12-06 Plats: Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-12-17 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-03-16 Sida 1 (22)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-03-16 Sida 1 (22) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-03-16 Sida 1 (22) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 20.20 Beslutande Förteckning, sida 2 Ersättare Övriga närvarande Utses att justera

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (18) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (18) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2016-10-31 Sida 1 (18) Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 15.00 16.30 Beslutande Ersättare Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2018-10-29 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 15.00 16.20 Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson (M) Hans-Åke

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-08-29 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Bengt Åström (S), ordförande Anneli

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-06-15 Sida 1 (11) Plats och tid Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00 19:30 Beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Marianne Pettersson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (20)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (20) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-10-05 Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 15.00 18.20 Katja Larsson (S),

Läs mer

Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Charlotta Wemme Dehlin, kanslichef Eva Blosfeld, mark- och exploateringsstrateg, 12

Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Charlotta Wemme Dehlin, kanslichef Eva Blosfeld, mark- och exploateringsstrateg, 12 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2019-01-07 Plats och tid Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv, 18.00 18.50 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S) Lars Johnson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2011-02-10. Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv. Tid: 2011-02-21 kl. 18:00

Kommunfullmäktige 2011-02-10. Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv. Tid: 2011-02-21 kl. 18:00 Kungörelse Kommunfullmäktige 2011-02-10 Plats: Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2011-02-21 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7) Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7) Plats och tid Stora sessionssalen, kl. 9:00-11.30 Beslutande Katja Larsson, ordförande Sven Sonesson (M), tjg. ers. Lars Johnson (M) Mats Lithner (FP)

Läs mer

Vid utskicket av kungörelsen är inte KS-protokollet justerat. Sekreterare. Val av justerande: Lisbeth Jensen och Gustavo Garcia

Vid utskicket av kungörelsen är inte KS-protokollet justerat. Sekreterare. Val av justerande: Lisbeth Jensen och Gustavo Garcia Kungörelse Kommunfullmäktige 2013-04-04 Plats: Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2013-04-15 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-06-17 Sida 1 (13) Plats och tid Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 19.15 Beslutande Förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Pertti Wannerqvist

Läs mer

Måns Benjaminsson Ström (S) Tore Nilsson (SD) Jonas Lyberg (S) Göran Kihlstrand (C) Per Olof Johansson (S) Philip Maughan (V) Lisa Eliasson (L)

Måns Benjaminsson Ström (S) Tore Nilsson (SD) Jonas Lyberg (S) Göran Kihlstrand (C) Per Olof Johansson (S) Philip Maughan (V) Lisa Eliasson (L) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-08 Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-19:30 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Anders Brännström (L),

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2016-12-05 Sida 1 (21) Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 15.00 17.30 Beslutande Ersättare Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Sammanträdesdatum 2013-11-27 Sida 1 (11) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 12:15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Övriga närvarande Anders

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:05

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:05 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-03-26 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:05 Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand

Läs mer

Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (4) Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-9:30

Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (4) Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-9:30 Planutskott Sammanträdesdatum 2016-05-17 Sida 1 (4) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-9:30 Katja Larsson, ordförande Sara Stanojevic

Läs mer

Vid utskicket av kungörelsen är inte KS protokollet justerat. Kanslichef. Val av justerande: Petra Ekström och Philip Maughan. Ärende Beteckning Sida

Vid utskicket av kungörelsen är inte KS protokollet justerat. Kanslichef. Val av justerande: Petra Ekström och Philip Maughan. Ärende Beteckning Sida Kungörelse Kommunfullmäktige 2012-08-09 Plats: Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-08-20 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-05-18 Sida 1 (17)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-05-18 Sida 1 (17) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-05-18 Sida 1 (17) Plats och tid Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00 19:30 Beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Lars-Olle Olsson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-10-16 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-10-16 Sida 1 (7) Planutskott Sammanträdesdatum 2014-10-16 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv, kl. 9:00 11:00 Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér (S) Lars Johnson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-12-01 Sida 1 (19)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-12-01 Sida 1 (19) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-12-01 Sida 1 (19) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset Arlöv kl. 18.00 19.25 Hans-Åke Mårtensson (S), tjg ers. Lars-Erik

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-05-29 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-05-02 Sida 1 (15) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.30 Beslutande Förteckning, sida 2 Ersättare Britt Sonesson (M), 28 31, 33

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (25)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (25) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2012-12-03 Sida 1 (25) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.30 20.25 Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-11-12 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:15 Inger Borgenberg, ordförande Bo Lindquist

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (27) Mötesplatsen, Dalbyvägen 51A, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (27) Mötesplatsen, Dalbyvägen 51A, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2017-09-11 Sida 1 (27) Plats och tid Beslutande Mötesplatsen, Dalbyvägen 51A, Arlöv kl. 15.00 16.50 Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson (M) Hans-Åke

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-03-18 Sida 1 (18)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-03-18 Sida 1 (18) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-03-18 Sida 1 (18) Plats och tid Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 20.05 Beslutande Förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Carl-Olof Landgren

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-05 Sida 1 (10) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.15 18.45 Lars-Olle

Läs mer

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50. Uno Törringer (C)

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50. Uno Törringer (C) Valnämnd Sammanträdesdatum 2017-09-12 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Ersättare Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Andréette Bengtsson (S) Britt Sonesson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (20)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (20) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-04-20 Sida 1 (20) Plats och tid Stora Sessionsalen kl. 18.00 20.15 Beslutande Förteckning, sida 2 Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Sven Sonesson (M)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-10-19 Sida 1 (6)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-10-19 Sida 1 (6) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-10-19 Sida 1 (6) Plats och tid Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00 18:10 Beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Rickard Brinck, nämndsekreterare. Katja Larsson Christer Swahn

Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Rickard Brinck, nämndsekreterare. Katja Larsson Christer Swahn Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2019-02-04 Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-18:16 1 Beslutande Se förteckning sida 2 Ersättare - Övriga närvarande Utses att justera Lars-Åke

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot Sammanträdesdatum s. 1 (25) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.55 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande 143- del av 158, 159-164 Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-06 Sida 1 (12) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015 06 24 1 av 7 Plats och tid: Beslutande: Övriga närvarande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 24 juni, kl. 17.00 17.35 i Astrakanen. Bo Wendt (BP), Ordförande Gösta Gebauer (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-08-19 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-08-19 Sida 1 (7) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-08-19 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 16.00 17.05 Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-01-08 Sida 1 (9) Plats och tid Medborgarhuset i Arlöv, Konfer, kl. 18:00-19.00 Beslutande Övriga närvarande Inger Borgenberg, S, ordförande Bo Lindquist, V, 1e vice

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-03-07 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Medborgarhuset, Lilla Sessionssalen, kl. 18:30 21:00 Inger Borgenberg (S), ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 20:15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-12-12 Sida 1 (19) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:10

Läs mer

243 Svar på motion om att avtal för mottagande av nyanlända ska beslutas av kommunfullmäktige (KSKF/2015:279)

243 Svar på motion om att avtal för mottagande av nyanlända ska beslutas av kommunfullmäktige (KSKF/2015:279) Kommunstyrelsen 2015-11-10 1(2) 243 Svar på motion om att avtal för mottagande av nyanlända ska beslutas av kommunfullmäktige (KSKF/2015:279) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen avslås. Reservationer

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:30

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:30 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-06-11 Sida 1 (9) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:30 Bengt Åström (S),

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Barn- och utbildningsnämndens Sammanträdesdatum 2011-11-02 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Övriga

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (12)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-08-19 Sida 1 (12) Plats och tid Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 19.20 Beslutande Förteckning sida 2 Övriga närvarande Carl-Olof Landgren (S),

Läs mer

Michelle Drakälv (S) Carina Åström (S) Leila Karlberg (M) Lena Lundgren, tf förvaltningschef Malin Lövdahl, sekreterare. Laila Knudsen (SD)

Michelle Drakälv (S) Carina Åström (S) Leila Karlberg (M) Lena Lundgren, tf förvaltningschef Malin Lövdahl, sekreterare. Laila Knudsen (SD) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-03 Plats och tid Skärfläckan/Betan 18:00-19:25 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Inger Borgenberg (S) Mats Olsson (M), tjg. ers. för Sara

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 17.30 18.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordförande Fredrik Jönsson (C) Stefan Pettersson (M), tjg ers för Olof

Läs mer

Amelie Gustafsson (M) Sara Vestering (M) Vlasta Ekman (S) Mats Hedenström (SD) Margareta Abelsson (S) Ove Johansson (MP)

Amelie Gustafsson (M) Sara Vestering (M) Vlasta Ekman (S) Mats Hedenström (SD) Margareta Abelsson (S) Ove Johansson (MP) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2019-05-08 Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv 18:00 18.45 1 Beslutande Katja Larsson (S), 73 80, 82--86 Vlasta Ekman (S), tjg ersättare för Katja

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-08-24 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 15.00-16.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande Kristina

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-11-19 Sida 1 (10) Plats och tid Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.00 17.30 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger kommunhuset, 2017-04-13, kl. 11.00 11.59 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Cornelia Englén,

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2019-01-21 Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv 18.00 18.35 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S) Lars Johnson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 19.00 20.00 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-04 Sida 1 (17) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:10 ande Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-06-01 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-06-01 Sida 1 (11) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-06-01 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 19:00 20.20 Katja Larsson, ordförande Lars-Erik Wollmér

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-01-07 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-01-07 Sida 1 (11) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-01-07 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.30 20.30 Katja Larsson (S), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2019-10-15, kl. 08:03-10:58 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Charlott Enocson (M) Pia Johnson (S) Christian

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2011-11-21 Sida 1 (25)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2011-11-21 Sida 1 (25) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2011-11-21 Sida 1 (25) Plats och tid Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.00 21.05 Beslutande Se förteckning, sidan 2 Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Kommunfullmäktige 2011-09-07. Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv. Tid: 2011-09-19 kl. 18:00

Kommunfullmäktige 2011-09-07. Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv. Tid: 2011-09-19 kl. 18:00 Kungörelse Kommunfullmäktige 2011-09-07 Plats: Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2011-09-19 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (25) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (25) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-03-19 Sida 1 (25) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 20.25 Beslutande Förteckning, sida 2 Ersättare Håkan Dahlgren (M), 9 14 Leif

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (22)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (22) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-09-09 Sida 1 (22) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 15.00 18.00 Katja Larsson (S),

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (24) Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (24) Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-10-15 Sida 1 (24) Plats och tid Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 19.40 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsslaen, Medborgarhuset i Arlöv, kl 18.30-20.40 Beslutande Inger Borgenberg,(S) ordförande Sven-Åke Persson, (S) Britt Sonesson,

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (18) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (18) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2018-05-07 Sida 1 (18) Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 15.00 17.10 Beslutande Katja Larsson (S), ordf. 58 69, 71 Inger Borgenberg (S), tjg

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-06-15 Sida 1 (25)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-06-15 Sida 1 (25) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-06-15 Sida 1 (25) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.00 19.15 Beslutande Se förteckning sida 2 Ersättare Sven Sonesson (-) Håkan Dahlgren

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 1 (1) KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2014-11-27 VÄLKOMMEN Kommunstyrelsen i Höganäs kommun kallas till sammanträde. Datum och tid: 2014-11-27, kl 17:30 Plats: Gruvsalen, Stadshuset Ledamot som är förhindrad

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 10 Sida 1 av 10 Tid och plats Onsdagen den 22 april kl. 18.30-21.00 Varagårdsskolans samlingssal, S. Storgatan 21, Bjuv Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Roger Jonsson, bygglovsarkitekt Ingegerd Andersson, miljö- och byggchef Rickard Brinck, nämndsekreterare

Roger Jonsson, bygglovsarkitekt Ingegerd Andersson, miljö- och byggchef Rickard Brinck, nämndsekreterare Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-29 Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgahuset, Arlöv 18:00-19:25 1 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S) 10-15, 17-18 Anders Brännström (L), ordf. Rolf

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Kanslichef. Ärende Beteckning Sida

Kanslichef. Ärende Beteckning Sida Kommunstyrelsen 2012-02-28 Plats: Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-03-05 kl. 18:30 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2018-10-16 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05 Lars-Olle Olsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 1(6) Tid och plats 2014-06-17 - i Kommunhuset klockan 13.00. Beslutande Madeleine Roos, (M) - ordförande Björn Zorec, (FP) - förste vice ordförande Patric Carlsson, (S) - andre vice ordförande Lennart

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2015-04-20 Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2015-04-20 Sida 1 (9) Planutskott Sammanträdesdatum 2015-04-20 Sida 1 (9) Plats och tid Beslutande Lilla Sessionsalen kl. 9:00-10:35 Katja Larsson (S), ordförande Lars Johnson (M), 1:e vice ordförande Bo Lindquist (V) Lars-Anders

Läs mer