Områdesbestämmelser för Öjebyn 33:68 m.fl., Stormyrberget, i Piteå kommun, Norrbottens län

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Områdesbestämmelser för Öjebyn 33:68 m.fl., Stormyrberget, i Piteå kommun, Norrbottens län"

Transkript

1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse Områdesbestämmelser för Öjebyn 33:68 m.fl., Stormyrberget, i Piteå kommun, Norrbottens län A. Hur samrådet har bedrivits Samrådsredogörelsen är en sammanfattning av inkomna yttranden under samrådet. Förslaget har varit ute på samråd under tiden Inbjudan till samråd skickades ut till sakägare, berörda myndigheter, förvaltningar samt till organisationer. Samrådsmötet annonserades i Piteå Tidningen och Norrbottens Kuriren. Handlingarna var tillgängliga på Kommunens hemsida. Under samrådstiden har följande yttranden inkommit: 1. Skanova, Hans Enström Trafikverket, Anders Lundström Vattenfall Eldistribution AB, Conny Öhman Margareta Karlsson och Gerhard Karlsson Björn Töyrä och Jesper Töyrä Anneli Stenberg Lantmäteriet, Kristina Söderberg Gunnar Hannu, m.fl., Pålbergets byaförening, Caroline Trapp Länsstyrelsen, Joakim Lundbäck, Björn Adolfsson Lars Börjestrand B. Samrådsyttranden och kommentarer 1. Skanova, Hans Enström, som meddelat att man har inget att erinra mot planen. 2. Trafikverket, Anders Lundström, som meddelat att man har inget att erinra mot planen. 3. Vattenfall Eldistribution AB, Conny Öhman, som lämnat följande yttrande: Vattenfall har el-anläggningar i och i närheten av planområdet. 130 kv- luftledning är markerad i lila och 40kV-luftledning är markerat i grönt. Ledningens medföljande jordlinor redovisas ej i kartan. Enligt kundavtalet, Nät 2009 K 7.3, får inte byggnader uppföras, marknivån ändras, eller andra åtgärder vidtagas som äventyrar funktionen eller driften av nätägarens anläggningar. Ingen förändring av markanvändning eller marknivå får göras i servitut /ledningsrättsområdet. Om det krävs förändringar av läget för våra regionnätsledningar p.g.a. exploateringen innebär det troligtvis en ny linjekoncession hos Energimarknadsinspektionen. Ett förfarande som kan ta flera år att genomföra.

2 Detta medför att det med all säkerhet krävs omprövning av ledningsrätten hos Lantmäteriet. En ledningsrätt kan vid överklaganden dra ut på tiden ytterligare. Alla kostnader för ledningsflytt inklusive ledningsrätt och omkoncessionering bekostas av beställaren. Eventuell flytt/förändring av befintliga el-anläggningar utförs av Vattenfall men bekostas av exploatören om ej annan överenskommelse finns. Enligt gällande starkströmsföreskrifter skall säkerhetsavståndet till byggnad från spänningsförande ledare vara minst 20 m från yttersta fasen för en 130 kvluftledning. Elektrifierade byggnader ska placeras minst 50m (landsbygd) eller 20m (tätort) från ledningens närmaste fas. Hänvisar till Telestörningsnämnden TSN, meddelande nr.21 del 2. avstånd mellan friledningar för högspänning och annan markförlagd anläggning med hänsyn till markpotential. 130kV-ledningen har ett säkerhetsområde 6m horisontellt och 4m vertikalt från ledningens faser. Inom det området får inga maskiner, människor, redskap m.m. komma in. Väg med dess vägområde och parkeringsområde ska placeras minst 10m från ledningens närmaste fas, stolpar och stag. Avstånd till upplag med brandfarlig vara, minst 30m. Avstånd till anläggning med explosiv vara, minst 100m. Vid sprängning i närheten av ledning ska Vattenfall Eldistributions handläggare kontaktas i god tid före arbetet. Arbete i närheten eller under Vattenfalls ledning ska utföras enligt ESA Entreprenör 2006, ESA E. Entreprenör ska inneha erforderlig utbildning. Utöver dessa avstånd kommer försiktighetsprincipen för magnetfält. Beträffande elektromagnetiska fält finns inga fastställda gränsvärden utan vi förutsätter att försiktighetsprincipen tillämpas av exploatörer och kommun vid uppförande av ny bebyggelse nära våra befintliga kraftledningar. Hänvisar till Strålsäkerhetsmyndigheten och Boverket. Det är viktigt att byggherren kontaktar oss i god tid för offert på telefonnummer eller / Om anläggningsflytt behövs yrkar Vattenfall på att ett avtal, där kostnader och ansvar regleras, finns upprättat innan planen antas. Detta skall framgå av detaljplanehandlingarna. Befintliga elanläggningar måste hållas tillgängliga under alla skeden av langenomförande. Vid arbete nära våra anläggningar krävs bevakning. Vid markarbeten skall kabelutsättning i fält alltid begäras. Bevakning och kabelutsättning beställs hos vår Kundtjänst på telefonnummer eller via e-post: kabelanvisning@vattenfall.com Om beställningen görs minst fem arbetsdagar i förväg är tjänsten kostnadsfri.

3 Under förutsättning att ovanstående uppfylls tillstyrker Vattenfall. Samhällsbyggnad/Fysisk planering noterar yttrandet. Befintliga kraftledni ngar kommer att beaktas vid fortsatt planarbete. Samhällsbyggnad/Fysisk planering konstaterar däremot att inga byggnader avses uppföras nära ledningarna i samband med dessa områdesbestämmelser. 4. Margareta Karlsson och Gerhard Karlsson, som har lämnat följande yttrande: Vi vill med denna skrivelse protestera mot planer om upprättande av ovan nämnda område. Förtydligande: När jag i detta dokument anger Vi avser det Margareta Karlsson och Gerhard Karlsson ägare av Nybyn 8:4, 8:5, 8:6. 4 Orsak till vårt ställningstagande är naturligtvis att vi även fortsättningsvis vill ha full beslutanderätt över vår egen skogsmark (naturligtvis enl de lagar och regler som finns i dag). Vi är ägare av området sedan ca 26 år tillbaka. Vi antar-förutsätter att ett antal problem/svårigheter uppstår för oss om totalförsvaret finner området intressant. Anger här nedan ett antal frågeställningar: - kan vi på ett enkelt sätt fortsätta bedriva vårt skogsbruk (avverkning/gallring/gödsling mm) - kan vi sätta upp skogskoja utan ev krav på lovplikt från Totalförsvaret - kan vi sätta upp vindkraftverk inom området finns krav på lovplikt - kan vi fritt utnyttja vår skogsmark - kan jakt bedrivas inom området (björn, älg, fågel, småvilt) för eget bruk alt för det jaktlag som finns i byn. - om planer-/intresse finns att starta upp mindre verksamhet där vi tar emot besökanden/gäster som har intresse av jakt-friluftsliv, åka hund-/renspann, vi sätter upp grillkåta där enklare förtäring kan erbjudas. Övriga synpunkter: - Vi protesterar mot att ev vindmaster, radio-/telemaster antenner, stängselplank av olika slag sätts upp. OBS! Vi tänker att försvaret kan vara intresserad av högsta punkten på Furuberget som enl kartan ligger inom vårat område. - Oro för att skogsbilväg ordnas upp till området. Vad vi dock kan se av bilagda planskiss noterar vi att en del av markerad områdesgräns, gränsar till vår skogsbilväg Kattmyrvägen. Vad är orsaken till det.? Det kan väl inte vara så att man tänker använda den för egen del!? Men god ekonomisk ersättning till skogsägarna förmodar vi eller!!!??? - Vill dock göra er uppmärksam på att vägen till stor del finansierades av oss skogsägare. Kostnaderna för underhållet av vägen sker även av oss skogsägare. Den byggdes naturligtvis så att vi på ett effektivt sätt kan bedriva vårt skogsbruk. Huvudfrågan - är dock - - Vilka planer har totalförsvaret för området? - Vad innebär det för oss skogsägare? Ekonomisk ersättning? Lite Historia:

4 Furubergets klapperstensfält tillhör de största och mest sevärda inom hela Piteå kommun. Bildades av istiden för ca 9000 år. När sedan isen smälte kunde man se topparna på Pålberget och Furuberget som stack upp som öar i en ytterskärgård. Vår sammanfattande ståndpunkt är att totalförsvaret inte kommer att få vår acceptans till området för att bedriva sin verksamhet. Syftet med att inrätta områdesbestämmelser för Öjebyn är att här finns riksintressen för totalförsvarets militära del i form av teknisk utrustning i form av radioutrustning, antenner, sändare och mottagare som är en viktig del av försvarets och samhällets telenät. Denna utrustning kan störas av exempelvis skyltar, plank och stängsel, antenner, ekonomibyggnader och vindkraftverk och därför införs utökad bygglovplikt för att uppföra sådana inom dessa två områden. Det innebär att Försvarsmakten får möjlighet att yttra sig i bygglovärenden gällande dessa åtgärder. Kommunens målsättning är att ingen markägare behöver stå för kostnader som uppstå i området p.g.a. den utökade bygglovplikten. Eftersom områdesbestämmelsernas syfte är att skydda ett riksintresse, anser Försvarsmakten att det inte motiverar någon skyldighet till ekonomisk ersättning i övrigt. Försvarsmakten tar inte någon ytterligare yta i anspråk för verksamheten och den verksamhet som fortsättningsvis kommer att bedrivas inom områden av riksintressen, medför inte någon påverkan på omkringliggande fastigheter utöver den utökade lovplikten Skogsmarkägare kommer även fortsättningsvis att ha full beslutanderätt över sin mark med undantag av att bygglovsplikt för vissa åtgärder införs. Att införa sådana bestämmelser följer Plan- och bygglagen. Skogsägarna kommer att kunna bedriva skogsbruket och fritt utnyttja marken, bedriva jakt och turistaktiviteter. För byggnader större än 100m² och vindkraftverk ska man söka bygglov. Kommunen vill vid det tillfället upplysa om att det finns ett generellt krav på att komma in med en bygganmälan till Miljö- och byggnämnden som gäller alla typer av byggnader, även de som är bygglovsbefriade. Bestämmelser om utökad bygglovsplikt kommer att omarbetas och framgå tydligare i granskningshandlingen. 5. Björn Töyrä och Jesper Töyrä som har lämnat följande yttrande När PBL skapades så undantogs jord och skogsbruk i många delar för att underlätta och för ett effektiv näring som är viktig för Sveriges ekonomi. Klagande förutsätter att jord- och skogsbruk kan genomföras på planerat sätt utan begränsningar. Om detaljplanen kommer att försvåra arbetet med jord-och skogsbruk samt fördyra driften, för skog och jordbruk, som med anledning av planen inte kan genomföras effektivt och leder till merkostnader.

5 Det betyder att exportören som kräver detaljplan även tar merkostnaden, som jord och skogsbruket drabbas av i området. Samrådshandlingen anger också att vid uppförande av byggnader för jord - och skogsbruk måste vid fastställd plan söka bygglov samma som tätbebyggda områden, detta kommer att innebära en stor merkostnad och administrativt hinder för markägarna. Detaljplaner styr i många fall trädfällning, stängsel, reparation, målning mm i byggnader om dessa bestämmelser införs måste exploatören ta den kostnaden. Exploatören måste räkna med att vid byggnation ta kostnader för ritningshantering, bygglovhantering, kvalitetskontroll enligt bygglov. Den fortsatta hanteringen av detaljplanen måste beakta kostnaderna som tillkommer den enskilda jord-och skogsbrukaren. Den planerade verksamheten kan inte kräva den omfattning på planbestämmelser som anges. I området finns riksvägar som stör mer. Området är osymmetrisk så ytan är endast antagen. Undertecknad motsätter planen om ovanstående frågor inte är beaktade, de ökade kostnaderna och begränsningar i jord- och skogsbruk måste beaktas i den fortsatta hanteringen, samt sökandes behov av områdesbestämmelser. Skogsägarna kommer att kunna bedriva jord- och skogsbruket med undantag av det införs utökad lovplikt för vissa åtgärder. Bestämmelserna kommer att omarbetas och framgå tydligare i granskningshandlingen. Så kommer den bygglovsplikt endast gälla ekonomibyggnader och andra anläggningar för jord- och skogsbruk som är större än 100m², skyltar och plank av metall över 5m², stängsel av metall, elstängsel, vindkraftverk, antenner och basstationer, kommersiella radio, IT- och teleanläggningar. Även plangränsen kommer att ses över vid fortsatt planarbete. Kommunens målsättning är att ingen markägare behöver stå för kostnader som uppstå i området p.g.a. den utökade bygglovplikten. 6. Anneli Stenberg, som har lämnat följande yttrande: Enligt skrivelse från Piteå Kommun så har Försvaret ett riksintresse för området som markerats. Den fastighet som jag äger gränsar in på området och ca 5 ha av mitt område berörs tillika en sjö kallad Råbacktjärnen. Min skogsfastighet har ett skogsinnehav om 45 ha övrigt är jordbruksmark. Delen av fastigheten består av skog som är >75 år och skog som 2:a gallrats samt föryngringsmark. Jag är 6.e generationens ägare av fastigheten och det finns privata intressen för naturvård och fritids-friluftsliv inom markerat område. Området hyser också ett fint djurliv som jag som markägare kräver att få bevara, och området är även för djurlivet ett ställe där man kan föda sina ungar och lägga sin ägg. Området har också befintliga skotningsvägar/vintervägar för utforsling av virke. Området ska röjas och gallras och när det är dags slut avverkas. Därför ska inget hinder för mig eller entreprenör eller min familj och min närmsta släkt och vänner uppsättas att vistas i området genom stängsel eller annat hinder såsom bommar eller

6 dylikt som inte kan passeras uppsättas på fastigheten Nybyn 15:36 i sin helhet i någon som helst kompass riktning. Friluftsaktiviteter och brukande för familj, närmaste släkt och vänner samt bärplockning ska inte begränsas i någon form ej heller om jag eller nästa generations ägare väljer att bruka skog och jord med entreprenör. Inom min familj är det planerat att i området sätta upp en enklare byggnad för friluftsaktiviteter en s.k. övernattningskoja. Hinder för uppförande ska inte ske för denna planerade byggnad på min 15 m2. Ej heller ska byggnadslov eller debitering för sådan byggnad ske av Piteå Kommun. Ej heller behov av utökad bygglovsplikt eller utökat samråd med Försvaret ska ske. Byggnaden kommer inte att innehålla el eller avlopp. Ingen tidsbegränsning för uppförande av denna enkla byggnad ska sättas av varken Piteå Kommun eller Försvaret. Om Försvaret har intresse att förändra vägbeståndet så får inte ny vägdragning ske över min fastighet. Enbart befintlig genomfartsväg förstärkas och förbättras och detta måste samrådas med mig som fastighetsägare i mycket god tid. Breddning av vägar får inte ske. Försvaret måste garantera att inte området förändrar inriktning från enligt av Försvarets Hans Engman uppgift 27/1,2014 att området ska hysa en Mätmast till att övergå till annat användande såsom bomb öar eller raketuppskjutning ej heller övningar med vapen i någon form inom försvarets regi, och detta är för all framtid. Talan för fastigheten kan ske av min make eller söner. Detta fullmaktar jag. Områdesbestämmelserna kommer inte på något sätt att påverka tillgänglighet och användning inom berörd jord- och skogsbruksmark. Det är inte fråga om anläggning av nya vägar från Försvarsmaktens sida. Som i ovanstående kommentarer omnämnt, kommer det att vara möjligt att sätta upp kojor eller liknande byggnader upp till 100m² storlek. Försvarsmakten tar inte någon ytterligare yta i anspråk för verksamheten och den verksamhet som fortsättningsvis kommer att bedrivas inom områden av riksintressen, medför inte någon påverkan på omkringliggande fastigheter utöver den utökade lovplikten. Området kommer inte att hysa annat än mätutrustning. 7. Lantmäteriet, Kristina Söderberg, som har lämnat följande yttrande: Områdesbestämmelsen innebär utökad lovplikt och restrektioner som kan komma att påverka värdet på berörda fastigheter, det framgår dock inte huruvida berörda fastighetsägare har rätt till ersättning eller ej. Konsekvenserna som bestämmelsen innebär bör tydligt framgå i planbeskrivningen för att berörda ska kunna bevaka och tillvarata sin rätt. Planbeskrivningen bör fördyligas vad gäller ersättningsfrågor. Planhandlingen kommer att förses med en beskrivning av konsekvenser för berörda markägare samt ersättningsfrågor

7 8. Gunnar Hannu, Carolin Trapp, Åke Pahlin, Ulla Sundqvist, Rikard Risberg, Maria Hanno, som har lämnat följande yttrande: Vi undertecknade fastighetsägare på Stormyrberget (Fastigheterna Böle 7:18, 9:29, 9:2 och 10:2)vill framföra följande synpunkter på förslaget till Områdesbestämmelser för Öjebyn 33: 68 m.fl. Vi anser att de inskränkningar i användningen av våra fastigheter som föreslås är helt oacceptabla. Att begränsa möjligheten att uppföra ekonomibyggnader på jordbruksfastigheten och dess mest centrala områden gör fastigheten mycket mindre användbar och försämrar fastighetens värde och därmed belåningsmöjligheterna. Det är en dramatisk försämring av vår rätt att använda fastigheten, omfattningen är dessutom oförutsägbar. Att begränsa användningen av elstängsel, som idag används på samtliga våra fastigheter gör fastigheterna oanvändbara för det de är bäst lämpade för djurskötsel och hästnära boende. Även de två villafastigheterna kan med sådana begränsningar antas tappa i värde. På fastigheterna Böle 10:2 och 9:2 drivs idag företaget Stormyrbergets Lantgård med får, hästar och turistisk verksamhet (boende, mat, ridturer m.m.). Huvuddelen av företaget har generationsskiftats och planerar rel. stora investeringar (utökat boende, nytt fårhus m.m.). I den turistiska delen ingår också ett engagemang i Solanderleden (Vandringsled från Jävre till Ersnäs) till vi lken vi ska ansluta existerande vandringsled upp på Stormyrberget där det finns en bivack och en lada. Att begränsa våra möjligheter att uppföra t.ex. ett utsiktstorn är inte acceptabelt. Vi vill också påpeka att mobiltäckningen är dålig och att det därför kan behövas master för att förstärka mottagningen. Mot bakgrund av ovanstående föreslår vi att gränsen för området flyttas så att man följer rågången mellan Böle och Öjebyn registerområde till den vinkel som finns NO om Stormyrbergets södra topp och att man sedan går vinkelrätt mot rågången norr om Böle registerområde. (se karta) Bestämmelserna kommer att omarbetas och framgå tydligare i granskningshandlingen. Så kommer den bygglovsplikt endast gälla ekonomibyggnader och andra anläggningar för jord- och skogsbruk som är större än 100m², skyltar och plank av metall över 5m², stängsel av metall, elstängsel, vindkraftverk, antenner och basstationer, kommersiella radio, IT- och teleanläggningar. Med andra ord kommer det även fortsättningsvis vara möjligt att sätta upp ett utsiktstorn utan att behöva söka bygglov. Elstängslen och mobilmaster däremot kan utgöra aktiva störningskällor för Försvarsmaktens verksamhet och föreslås därför vara bygglovspliktiga. Därmed inte sagt att bygglov nekas per automatik. Plangränsen kommer att justeras vid fortsatt planarbete. 9. Pålbergets byaförening, Caroline Trapp, som har lämnat följande yttrande: Pålbergets Byaförening har på sitt årsmöte den 19 feb 2014 diskuterat frågan om

8 områdesbestämmelser för Öjebyn 33:68 m.fl.. Mötet konstaterade med bestörtning att förslaget innebär starka begränsningar i fastighetsägarnas rätt att använda sina fastigheter. För byn innebär det en försämring av utvecklingsmöjligheterna. I Pålberget är mobiltäckningen generellt svag, på en del platser obefintlig, det fasta nätet är dessutom nedmonterat. Att områdesbestämmelserna inskränker möjligheterna att sätta upp mobilmaster kan försvåra lösningen på detta problem. Planbestämmelser och plangränsen kommer att för att minimera inskränkningar som områdesbestämmelser kan medföra. 10. Länsstyrelsen, Joakim Lundbäck, Björn Adolfsson, som har lämnat följande yttrande: Fornlämningar som finns i området är skyddade genom Kulturmiljölagen och det gäller både de redan identifierade och nya som kan upptäckas när man företar någon åtgärd i landskapet. Vid eventuella åtgärder som berör en fornlämning måste man samråda med Länsstyrelsen och tillstånd till åtgärd är ofta nödvändigt. Länsstyrelsen föreslår därför att kommunen tydligt i plankartan upplyser om detta. Länsstyrelsen har i övrigt inga synpunkter till ärendet. Prövningsgrunderna i 11 kap. 10 PBL Länsstyrelsen har inte några invändningar mot planförslaget som skulle kunna leda till att ett beslut att anta detaljplanen behöver prövas enligt 11 kap. 10 plan- och bygglagen. Samråd Samråd har ägt rum med Länsstyrelsens enheter för kulturmiljö och naturvård. Planhandlingen kommer att förses med en tydligare beskrivning om fornlämningar i området. 11. Lars Börjestrand, som har lämnat följande yttrande: Tyvärr hade jag inte möjlighet att delta vid samrådsmötet med Fortverket på Christinaskolan. Jag motsätter mig Försvarsmaktens planer på utökat behov av bygglov för markägare. Jag har mycket svårt att se FM behov i nuvarande försvarspolitiska läge. Man har ju idag inte förrådsställda krigsförband ute terrängen osv. Den politiska ledningen har bedömt att det inte föreligger ett invasionshot mot vårt land. Om det utbryter krig som berör landet så regleras allt detta via krigsl agar så därmed löser sig markfrågor mm med automatik. Tycker att fortverket verkar ha "överkapacitet" när man har tid att driva dessa frågor som ligger så långt ute i periferin.

9 Samhällsbyggnad/Fysisk planering noterar yttrandet. Piteå kommun kan inte uttala sig om totalförsvarets situation eller det försvarspolitiska läget i allmänhet. C. Samrådsmöte Samrådsmötet hölls den 26 februari 2014 i Christinasalen, Piteå. Omkring 100 personer var närvarande, inklusive kommunens representanter Florian Steiner och Björn Berglund såsom Försvarsmaktens representanter Camilla Bramer och Hans Engman. Försvarsmakten informerade om bakgrund och syftet med områdesbestämmelserna, bland annat presenterades förslag till ändrade planbestämmelser i den kommande granskningshandlingen. Frågor som ställdes samt svaren framgår i samrådsprotokollet, daterad Sammanfattningsvis handlade frågorna mest om bygglovsprocessen och vilka bygglovskrav gäller i specifika fal. En del frågor gällde ekonomin. Dels, ve m som kommer att stå för kostnader i samband med bygglovsporcessen, dels om Försvaret kommer att betala ersättning pga. intrång i pågående eller framtida verksamheter i området, respektive minskning av markvärde. D. Ställningstaganden Med anledning av inkomna yttranden görs följande förändringar och kompletteringar i områdesbestämmelserna: Plangränsen justeras Planbestämmelserna ses över. Vissa bestämmelserna förtydligas, vissa stryks. Planbeskrivningen utgår från plankartan och blir ett separat dokument. Utöver detta kommer planen i fortsättningen att handläggas med normalt planförfarande. PITEÅ KOMMUN SAMHÄLLSBYGGNAD/FYSISK PLANERING Florian Steiner

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Utställningshandling Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. DETALJPLAN Upprättat av Britta Lundgren den 2012-02-20 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

OMRÅDESBESTÄMMELSER FÖR ÖJEBYN 33:68, M.FL., STORMYRBERGET

OMRÅDESBESTÄMMELSER FÖR ÖJEBYN 33:68, M.FL., STORMYRBERGET ANTAGANDEHANDLING/2014-06 OMRÅDESBESTÄMMELSER FÖR ÖJEBYN 33:68, M.FL., STORMYRBERGET PITEÅ KOMMUN, NORRBOTTENS LÄN PLANBESKRIVNING Beställare: Planhandläggare: Fortifikationsverket Florian Steiner, planarkitekt

Läs mer

Områdesbestämmelse för Hortlax 18:90 och Öjebyn 33:68 i Piteå kommun.

Områdesbestämmelse för Hortlax 18:90 och Öjebyn 33:68 i Piteå kommun. Samrådsprotokoll 2014-02-26 Typ av dokument ÅÅÅÅ-mm-dd MBN 2013-305 MBN 2013-306 MBNXXXX D XXXX Plats: Christinasalen, Piteå : 2014-02-26 Klockan: 18:00 Närvarande: Se bifogad närvarolista Områdesbestämmelse

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN VÄNNÄS 51:1 PÅ VÄSTRA INDUSTRIOMRÅDET I VÄNNÄS TÄTORT

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN VÄNNÄS 51:1 PÅ VÄSTRA INDUSTRIOMRÅDET I VÄNNÄS TÄTORT Dnr: POM 14/872 214 20 FÖR DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN VÄNNÄS 51:1 PÅ VÄSTRA INDUSTRIOMRÅDET I VÄNNÄS TÄTORT Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande

Läs mer

HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit på samrådsremiss under tiden 2012-02-02 t om 2012-02-24.

HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit på samrådsremiss under tiden 2012-02-02 t om 2012-02-24. GRANSKNINGSHANDLING Datum: 2012-03-28 Detaljplan för KOSKULLSKULLE 1:81 GÄLLIVARE KOMMUN NORRBOTTENS LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit

Läs mer

Inkomna yttranden Under samrådet inkom tre skriftliga yttranden. Yttranden redovisas sammanfattade eller i sin helhet och kommenteras.

Inkomna yttranden Under samrådet inkom tre skriftliga yttranden. Yttranden redovisas sammanfattade eller i sin helhet och kommenteras. 2013-10-03 DETALJPLAN FÖR KORPILOMBOLO 8:22, Samrådsredogörelse Hur samrådet har bedrivits Förslag till detaljplan har varit på samråd 2013-09-11 t.o.m. 2013-10-03. Detaljplaneförslaget handläggs med normalt

Läs mer

HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande Dnr 2011.0028.214 Samrådsredogörelse 2011-05-18 1 (5) Detaljplan för HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Hårstorp 1:1 m.fl Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

Läs mer

Förslag till detaljplan för Joeström 2:24 m fl, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad december 2013

Förslag till detaljplan för Joeström 2:24 m fl, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad december 2013 Förslag till detaljplan för Joeström 2:24 m fl, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad december 2013 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Rubricerat detaljplaneförslag har varit utsänd för samråd under tiden 17

Läs mer

Datum Förslag till Detaljplan för del av Björkfors 1:239, ny anslutningsväg Avavägen

Datum Förslag till Detaljplan för del av Björkfors 1:239, ny anslutningsväg Avavägen Förslag till Detaljplan för del av Björkfors 1:239, ny anslutningsväg Avavägen Förslag till Detaljplan för del av Björkfors 1:239, ny anslutningsväg Avavägen, upprättad 2018-05-25. Syfte med den nya planen

Läs mer

Förslag till detaljplanen har varit på samråd från och med den 24 maj 2010 till och med den 6 juni 2010.

Förslag till detaljplanen har varit på samråd från och med den 24 maj 2010 till och med den 6 juni 2010. DETALJPLAN FÖR DEL AV SÅGENOMRÅDET Utökning av industriverksamhet Pajala kommun Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅD BEDRIVITS Förslag till detaljplanen har varit på samråd från och med den 24

Läs mer

Under samrådstiden har sju yttranden inkommit. Dessa redovisas och kommenteras här nedanför. Länsstyrelsens yttrande återges i sin helhet.

Under samrådstiden har sju yttranden inkommit. Dessa redovisas och kommenteras här nedanför. Länsstyrelsens yttrande återges i sin helhet. Detaljplan för del av Fastigheten Läkaren 1, Gällivare sjukhus Gällivare kommun Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Samråd angående förslaget till detaljplan har hållits under tiden

Läs mer

Samrådsredogörelse. TYRESÖ 1:505 Tyresö Strand, Tyresö kommun, Stockholms län. Antagandehandling juli, 2015 Dnr 2015 KSM 0067

Samrådsredogörelse. TYRESÖ 1:505 Tyresö Strand, Tyresö kommun, Stockholms län. Antagandehandling juli, 2015 Dnr 2015 KSM 0067 Samhällsbyggnadsförvaltningen Amanda Hammer, planenheten Antagandehandling juli, 2015 Dnr 2015 KSM 0067 Detaljplan för TYRESÖ 1:505 Tyresö Strand, Tyresö kommun, Stockholms län Samrådsredogörelse Karta

Läs mer

Detaljplan för utvidgad återvinningscentral, Vallen 7:38 m.fl. Kalix kommun, Norrbottens län

Detaljplan för utvidgad återvinningscentral, Vallen 7:38 m.fl. Kalix kommun, Norrbottens län 1 Detaljplan för utvidgad återvinningscentral, Vallen 7:38 m.fl. Kalix kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planförslagets syfte Syftet med detaljplanen är att utöka befintlig återvinningsverksamhet

Läs mer

Detaljplan för industriområde Nedre Doteröd, Stenung 3:278

Detaljplan för industriområde Nedre Doteröd, Stenung 3:278 1 Dnr 0567/05 STENUNGSUNDS KOMMUN Samrådshandling 2012-02-09 Detaljplan för industriområde Nedre Doteröd, Stenung 3:278 Stenungsund kommun Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Bakgrund Inom fastigheten

Läs mer

Detaljplan för del av Älvsbyn 25:1 Västermalm PARKERING Älvsbyns kommun Norrbottens län

Detaljplan för del av Älvsbyn 25:1 Västermalm PARKERING Älvsbyns kommun Norrbottens län Detaljplan för del av Älvsbyn 25:1 Västermalm PARKERING Älvsbyns kommun Norrbottens län Samrådsredogörelse Ett förslag till detaljplan för parkering på fastigheten Älvsbyn 25:1 vid Knut Lundmarkskolan

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄNDRING AV BYGGNADSPLAN FÖR FRITIDSBEBYGGELSE ÖVER DEL AV FASTIGHETEN GÄLLIVARE 64:1 M FL VID VASSARATRÄSKET INOM GÄLLIVARE KOMMUN, AKT 25-P82/20 Miljö- och byggförvaltningen

Läs mer

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E GRANSKNINGSHANDLING Miljö- och byggnämnden Dnr 437/2011-214 S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E Tillhörande Detaljplan för del av ÅBY 6:26 och ÅBY 6:142 i Ödeshögs kommun. Miljö- och byggenheten den 2

Läs mer

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten Detaljplan för SÄTER 5:4, del av Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Utlåtande Upprättad 2009-09-08 Planenheten Antagen BN 2009-09-17 Laga kraft 2009-10-12 Detaljplan för Säter 5:4, del

Läs mer

Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för Bostäder Bansjöslingan 20-22, Venus 4 &5 i Tyresö kommun

Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för Bostäder Bansjöslingan 20-22, Venus 4 &5 i Tyresö kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen januari 2011 Sophia Norrman Winter Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för Bostäder Bansjöslingan 20-22, Venus 4 &5 i Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor upprättade

Läs mer

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län.

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Dnr: Ks 2017/25 Samrådsredogörelse Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Upprättad. Samråd Detaljplanen har varit utställd för samråd från och med

Läs mer

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran Detaljplan för Centralskolan omfattande del av fastigheten Märsta 1:223, i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms län Samrådshandling SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25

Läs mer

Förslag till detaljplan för Knipan 2, Storuman, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad 2014-11-06

Förslag till detaljplan för Knipan 2, Storuman, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad 2014-11-06 Förslag till detaljplan för Knipan 2, Storuman, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad 2014-11-06 Syftet med den nya planen är att bevara och utveckla fastigheten så att dess ursprungliga karaktär

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan. Bodens kommun, Norrbottens län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan. Bodens kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan Bodens kommun, Norrbottens län 2 Granskningshandling Ändring av detaljplan för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum

Läs mer

Detaljplan för del av KVARTERET TRANAN (Kyrkostaden 1:694 m.fl.) Länsstyrelsen har den 1 mars 2017 yttrat sig över samrådsversionen av planförslaget.

Detaljplan för del av KVARTERET TRANAN (Kyrkostaden 1:694 m.fl.) Länsstyrelsen har den 1 mars 2017 yttrat sig över samrådsversionen av planförslaget. Detaljplan för del av KVARTERET TRANAN (Kyrkostaden 1:694 m.fl.) Jokkmokks kommun Norrbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE HUR GRANSKNINGEN BEDRIVITS Granskning angående förslaget till detaljplan har hållits

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

Samrådsredogörelse 2016-02-08 Arjeplogs kommun MBR 2012/512. Detaljplan för ALLMÄNNINGSSKOGEN s:1, Stor-Mattaure Arjeplogs kommun, Norrbottens län

Samrådsredogörelse 2016-02-08 Arjeplogs kommun MBR 2012/512. Detaljplan för ALLMÄNNINGSSKOGEN s:1, Stor-Mattaure Arjeplogs kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Standardförfarande Detaljplan för ALLMÄNNINGSSKOGEN s:1, Stor-Mattaure Arjeplogs kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för del av fastigheten Allmänningsskogen s:1, daterat

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen.

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen. Samrådsredogörelse 2016-04-08 P 2015-2 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ GETEN 2 M.FL., FALKÖPING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för del Jägartorpet 1 och 2 har upprättas med standardförfarande (enligt PBL 2010:900,

Läs mer

Detaljplan för fastigheten KURROKVEJK 2:7

Detaljplan för fastigheten KURROKVEJK 2:7 Samrådsredogörelse Normalt planförfarande Detaljplan för fastigheten KURROKVEJK 2:7 Arjeplogs kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för fastigheten Kurrokvejk 2:7, daterat 2015-07-06, har

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. GRANSKNINGSUTLÅTANDE (Enkelt planförfarande) Detaljplan för LIMHALLEN 3 M.FL. Diarienummer 62/13-214.

ANTAGANDEHANDLING. GRANSKNINGSUTLÅTANDE (Enkelt planförfarande) Detaljplan för LIMHALLEN 3 M.FL. Diarienummer 62/13-214. Diarienummer 62/13-214 ANTAGANDEHANDLING Miljö- och byggnämnden GRANSKNINGSUTLÅTANDE (Enkelt planförfarande) tillhörande Detaljplan för LIMHALLEN 3 M.FL. i Ödeshögs kommun. Miljö- och byggenheten den 4

Läs mer

Detaljplan för DEL AV AVESTA 4:36 OCH 4:38, UTBYGGNAD AV KÄLLHAGEN samt upphävande av del av Detaljplan för del av Källhagens industriområde

Detaljplan för DEL AV AVESTA 4:36 OCH 4:38, UTBYGGNAD AV KÄLLHAGEN samt upphävande av del av Detaljplan för del av Källhagens industriområde Detaljplan för DEL AV AVESTA 4:36 OCH 4:38, UTBYGGNAD AV KÄLLHAGEN samt upphävande av del av Detaljplan för del av Källhagens industriområde Avesta kommun Dalarnas län Upprättad av Västmanland-Dalarna

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av ARVIDSJAUR 6:2 (Köpmantorget)

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av ARVIDSJAUR 6:2 (Köpmantorget) SAMRÅDSREDOGÖRELSE Granskningshandling Detaljplan för del av ARVIDSJAUR 6:2 (Köpmantorget) Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. DETALJPLAN Upprättat av Britta Lundgren den 2012-02-28 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län 2017-12-12 Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2016-10-04 244 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen att ta upprätta en detaljplan

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

Samrådsredogörelse 2015-05-18 Arjeplogs kommun MBR 2013/362

Samrådsredogörelse 2015-05-18 Arjeplogs kommun MBR 2013/362 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Enkelt planförfarande Detaljplan för ADOLFSSTRÖM 1:7, del av Arjeplogs kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för del av fastigheten Adolfsström 1:7, daterat 2015-01-30,

Läs mer

Granskningsutlåtande. Del av Gimmersta 1:1 Bollmora, Tyresö kommun, Stockholms län. Samhällsbyggnadsförvaltningen Amanda Hammer, planenheten

Granskningsutlåtande. Del av Gimmersta 1:1 Bollmora, Tyresö kommun, Stockholms län. Samhällsbyggnadsförvaltningen Amanda Hammer, planenheten Samhällsbyggnadsförvaltningen Amanda Hammer, planenheten Antagandehandling Februari, 2015 Dnr 2014 KSM 0848 Ändring genom tillägg för detaljplan för Del av Gimmersta 1:1 Bollmora, Tyresö kommun, Stockholms

Läs mer

Eknö 1:501, fritidshus på Trovill, Sandön

Eknö 1:501, fritidshus på Trovill, Sandön DETALJPLAN FÖR Eknö 1:501, fritidshus på Trovill, Sandön VÄRMDÖ KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling PBL (2010:900) Datum: 2017-04-12 Ansvarig handläggare: Sten Hammar Samhällsbyggnadsavdelningen

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att säkerställa befintliga användningsområden och möjliggöra ett samlat industri/verksamhetsområde

Läs mer

Detaljplan Nedre Hån 1:121 och 1:122. Tillägg till detaljplan som vann laga kraft

Detaljplan Nedre Hån 1:121 och 1:122. Tillägg till detaljplan som vann laga kraft 1(5) Samhällsbyggnad Karin Manner, Kommunarkitekt Karin.manner@arjang.se Datum 2018-06-07 Samrådsredogörelse Detaljplan Nedre Hån 1:121 och 1:122. Tillägg till detaljplan som vann laga kraft 2012-1227

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE Tegsnäset 8:4 mfl Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Sweco Architects SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2017-11-14 Granskningsutlåtande Rubricerad detaljplan

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:85 m.fl. (Thule), Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:85 m.fl. (Thule), Gnosjö kommun, Jönköpings län 2018-06-12 Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:85 m.fl. (Thule), Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2018-01-09 17 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen Februari 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0519 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Tyresö

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR SOUTUJÄRVI 17:5. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR SOUTUJÄRVI 17:5. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR SOUTUJÄRVI 17:5 Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 2016-04-04 har

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 2 Planförfarande... 2 STRANDSKYDD... 2 LANDSKAPSBILDSSKYDD... 2

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade 2015-04-29

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

Nämnden för samhällsplanering föreslås den besluta att med stöd av plan- och bygglagen 5 kap 27, anta detaljplanen för Axeln 1 m.fl.

Nämnden för samhällsplanering föreslås den besluta att med stöd av plan- och bygglagen 5 kap 27, anta detaljplanen för Axeln 1 m.fl. 1 Detaljplan för Axeln 1 m.fl. i Alvesta tätort SÄRSKILT UTLÅTANDE SAMMANFATTNING Planen har varit föremål för samråd under tiden 2017-06-01 2017-06-22. Under samrådstiden har 5 yttranden utan synpunkter

Läs mer

Beslutsdatum Beslut om planuppdrag Beslut om samråd och granskning Samråd INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Beslutsdatum Beslut om planuppdrag Beslut om samråd och granskning Samråd INNEHÅLLSFÖRTECKNING PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Marina Ziakouli 2019-08-26 PBN 2017-003004 Samrådsredogörelse Upphävande av del av detaljplan för Ärnevi, Funbo Standardförfarande Flygfoto med

Läs mer

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN Antagandehandling HANDLINGAR Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse med utlåtande Plankarta med bestämmelser Bilaga Fastighetsförteckning Planen antagen 2002-02-20 Laga kraft 2002-03-27

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för Källbogården, Surahammar 14:199 m.fl., Surahammars kommun. SURAHAMMAR Dnr:

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för Källbogården, Surahammar 14:199 m.fl., Surahammars kommun. SURAHAMMAR Dnr: GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Källbogården, Surahammar 14:199 m.fl., Surahammars kommun YTTRANDEN FRÅN SAMRÅD Länsstyrelsen Överensstämmelse med översiktsplan Enligt 4 kap 33 PBL ska planbeskrivningen

Läs mer

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården Laxå kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Global Care i Laxå AB äger fastigheten Laxåskogen 18:1. Företaget önskar möjlighet för fler typer av användningar

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Norbergsby 58:2 (Lilla Björkås) har varit utsänd på remiss och samråd under tiden 17 april t o m 15 maj 2019.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Norbergsby 58:2 (Lilla Björkås) har varit utsänd på remiss och samråd under tiden 17 april t o m 15 maj 2019. Detaljplan för NORBERGSBY 58:2, (Lilla Björkås) (under samrådet var detaljplanens namn Lilla Björkås 58:2) Norberg kommun Västmanlands län Upprättad av Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning 2019-06-10

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: SAM 2013/193 Områdesbestämmelser för område söder om Österlenvägen samt byarna Hammar, Ingelstorp och Peppinge Ystads kommun, Skåne län GRANSKNINGEN Områdesbestämmelser för område söder om Österlenvägen

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret GRANSKNINGSHANDLING 1(5) Erika Svensson DNR: MSN/2019:77. Samrådsredogörelse

Samhällsbyggnadskontoret GRANSKNINGSHANDLING 1(5) Erika Svensson DNR: MSN/2019:77. Samrådsredogörelse Samhällsbyggnadskontoret GRANSKNINGSHANDLING 1(5) Erika Svensson 2019-05-08 DNR: MSN/2019:77 Planarkitekt Rev Datum Samrådsredogörelse Tillhörande ändring av detaljplan för: Bresshammar 1:1, del av, Stavlund,

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 UTSTÄLLNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 Östanvik sett från Säfsbyn Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1

Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1 SÄRSKILT UTLÅTANDE Sara Aspvik Thelin, 2014-06-24 Vårt Dnr: P2012-000018 Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1 Planen hanteras med

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2018-01-08-2018-01-22 Ändring av detaljplan A159 för Fiolen 2 i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning till

Läs mer

Detaljplan för del av Stenung 3:199 och 3:60 (Tallåsens äldreboende) i Stenungsund

Detaljplan för del av Stenung 3:199 och 3:60 (Tallåsens äldreboende) i Stenungsund 1(9) Dnr 0320/10 Antagandehandling 2012-05-09 Detaljplan för del av Stenung 3:199 och 3:60 (Tallåsens äldreboende) i Stenungsund Stenungsunds kommun Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Bakgrund Samhällsbyggnadsutskottet

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands län

Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands län 1 Dnr 0499/08 Samrådshandling 2014-11-07 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands län

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMHÄLLSBYGGNAD Plan: DP 1055 Siggbo handelsområde Planförfarande: Utökat Dnr: EDP 2016.0387 Datum:2017-01-03 Handläggare: Erika Holmström GRANSKNINGSUTLÅTANDE DP 1055 Siggbo handelsområde Del av fastigheterna

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Komministern 5 och del av Tumba 7:206, Botkyrka

Detaljplan för Komministern 5 och del av Tumba 7:206, Botkyrka 1 [7] Stadsbyggnadsenheten 2014-09-23 Referens Lotta Kvist Samrådsredogörelse Detaljplan för Komministern 5 och del av Tumba 7:206, Botkyrka kommun Beskrivning av samrådsförfarandet Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

Förslag till detaljplan för del av Björkfors 1:450 och 1:598 i Hemavan, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad 27 mars 2012

Förslag till detaljplan för del av Björkfors 1:450 och 1:598 i Hemavan, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad 27 mars 2012 Förslag till detaljplan för del av Björkfors 1:450 och 1:598 i Hemavan, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad 27 mars 2012 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Rubricerat detaljplaneförslag har varit utsänt för

Läs mer

Detaljplan för Nedre Hån 1:85 och 1:114 etapp 2

Detaljplan för Nedre Hån 1:85 och 1:114 etapp 2 Detaljplan för 2017-04-26 Nedre Hån 1:85 och 1:114 etapp 2 Årjängs kommun Värmlands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Efter samrådsskedet PLANENS SYFTE Syftet med detaljplanen är att planlägga de delar av området

Läs mer

Transformatorstation i Tyresö centrum, alternativ 2

Transformatorstation i Tyresö centrum, alternativ 2 Samhällsbyggnadsförvaltningen Mars 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt 2012KSM0812 PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Transformatorstation i Tyresö centrum, alternativ 2 Del av Bollmora

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

Arbete med detaljplanering i Ale kommun

Arbete med detaljplanering i Ale kommun Arbete med detaljplanering i Ale kommun Arbete med detaljplanering innebär att kommunen prövar markens lämplighet för bebyggelse enligt exploatörens/markägarens ansökan och enligt Plan- och bygglagen.

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med Granskningsutlåtande 2017-03-23 P 2015 000001 Byggnadsnämnd GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Plåtslagaren 38 m.fl., Falköpings tätort, Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat planförslag

Läs mer

Järnvägen 9. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2016:1216. Ändring av detaljplan

Järnvägen 9. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2016:1216. Ändring av detaljplan 2017-09-05 Dnr MSN/2016:1216 Ändring av detaljplan Järnvägen 9 stadsdelen Brevik Samrådsredogörelse Innehåll 1. Bakgrund s. 1 2. Hur samrådet har gått till s. 1 3. Sammanfattning av inkomna synpunkter

Läs mer

Samrådsredogörelse

Samrådsredogörelse Samhällsbyggnad Plan- och naturenheten Samrådsredogörelse Datum 2016-05-27 Dnr BTN15/118 Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för del av Perennen 1 (Oscarsbergs trädgård) samt del av Anderslund 1:27,

Läs mer

NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län

NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 M.FL. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 2 Planförfarande... 2 STRANDSKYDD... 2 LANDSKAPSBILDSSKYDD... 2 SAMRÅDET...

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015 GRANSKNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015 Bild: Sweco Architects AB Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2017

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2017 A5014 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2017 Detaljplan för del av Döderhult 1:1 och Oskarshamn 3:2, Kvastmossen Centralorten, Oskarshamns kommun Dnr SBN 2015/41 Uppdragsbeslut

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra bostadsbebyggelse

Läs mer

Granskningsutlåtande. Fastigheten Tyresö 1:582 Solberga, Tyresö kommun, Stockholms län. Samhällsbyggnadsförvaltningen Heléne Hallberg, planchef

Granskningsutlåtande. Fastigheten Tyresö 1:582 Solberga, Tyresö kommun, Stockholms län. Samhällsbyggnadsförvaltningen Heléne Hallberg, planchef Samhällsbyggnadsförvaltningen Heléne Hallberg, planchef Antagandehandling Januari, 2015 Dnr 2014 KSM 0986 Ändring genom tillägg för detaljplan för Fastigheten Tyresö 1:582 Solberga, Tyresö kommun, Stockholms

Läs mer

1 INLEDNING...3 2 SAMRÅDSREDOGÖRELSE...3

1 INLEDNING...3 2 SAMRÅDSREDOGÖRELSE...3 Innehållsförteckning 1 INLEDNING...3 1.1 BAKGRUND...3 1.2 SYFTE...3 2 SAMRÅDSREDOGÖRELSE...3 2.1 MYNDIGHETER...4 2.1.1 Länsstyrelsen Västra Götalands län...4 2.1.2 Munkedals kommun...4 2.1.3 Skogsstyrelsen...4

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING Planeringsenheten Joel Lidholm, 0240861 80 Joel.lidholm@ludvika.se GRANSKNINGSHANDLING 1(7) Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika Ludvika kommun Hemsida www.ludvika.se

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun Sidan 1 av 5 Datum 2018-10-01 Granskningshandling Diarienummer 2018-018 Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun Samrådsförfarande Detaljplanen har varit på samråd

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 A 5011 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 Detaljplan för Ängsknarren 2 och del av Oskarshamn 3:2 Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Plankarta Planbestämmelse om huvudmannaskap tas bort.

Plankarta Planbestämmelse om huvudmannaskap tas bort. ANTAGANDEHANDLING Diarienummer: KS:2018:530 UTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR KVARTERET HACKSPETTEN Del av Malmberget 8:17, Robsam 1:1 m.fl Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

Läs mer

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten TENNISTOMTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-03-29 ENKELT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten Tjörns Kommun, Västra Götaland 1. INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

Områdesbestämmelser för Hortlax 18:90 m.fl., i Piteå kommun, Norrbottens län

Områdesbestämmelser för Hortlax 18:90 m.fl., i Piteå kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse Områdesbestämmelser för Hortlax 18:90 m.fl., i Piteå kommun, Norrbottens län A. Hur samrådet har bedrivits Samrådsredogörelsen är en sammanfattning av inkomna yttranden

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1, daterat 2017-09-25,

Läs mer

Kolstad Solklint fritidsområde (fastigheterna Kolstad 2:29-2:49 m.fl) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

Kolstad Solklint fritidsområde (fastigheterna Kolstad 2:29-2:49 m.fl) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande 2011.0303.214 Samrådsredogörelse Datum 2012-03-06 1 (8) Detaljplan för Kolstad Solklint fritidsområde (fastigheterna Kolstad 2:29-2:49 m.fl) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE BAKGRUND HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS INKOMNA YTTRANDEN. Detaljplan för Söderbymalm 3:125 med flera, Vallagränd Handen

SAMRÅDSREDOGÖRELSE BAKGRUND HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS INKOMNA YTTRANDEN. Detaljplan för Söderbymalm 3:125 med flera, Vallagränd Handen 2017-11-10 Dnr PLAN2012.06 Detaljplan för Söderbymalm 3:125 med flera, Vallagränd Handen SAMRÅDSREDOGÖRELSE BAKGRUND Kommunstyrelsen beslutade 2015-01-26, 16 att ge stadsbyggnadsnämnden i uppdrag att upprätta

Läs mer

Samrådsredogörelse. Inkomna synpunkter. 1. Länsstyrelsen (daterat ) Länsstyrelsen har inga synpunkter på förslaget till planändring.

Samrådsredogörelse. Inkomna synpunkter. 1. Länsstyrelsen (daterat ) Länsstyrelsen har inga synpunkter på förslaget till planändring. Datum Dnr. 1(5) Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fastigheten Stiernhielm 7 Mölndals stad, Västra Götalands län Tidigare behandling Kommunstyrelsen gav 2015-04-29, 114, stadsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Detaljplan för Del av Arvidsjaur 9:4 och del av Arvidsjaur 9:5 Camping, stugby och tillfällig vistelse Arvidsjaurs kommun, Norrbottens län

Detaljplan för Del av Arvidsjaur 9:4 och del av Arvidsjaur 9:5 Camping, stugby och tillfällig vistelse Arvidsjaurs kommun, Norrbottens län Arvidsjaurs kommun Árviesjávrien kommuvdna Samrådsredogörelse SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Del av Arvidsjaur 9:4 och del av Arvidsjaur 9:5 Camping, stugby och tillfällig vistelse Arvidsjaurs kommun,

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN GRANSKNINGSHANDLING 2017-12-15 Dnr: 2017.0478.211 DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25 september till den 15

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Dnr: SBN Detaljplan för. Hyvlaren 14. inom Östertälje i Södertälje. Upprättad

Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Dnr: SBN Detaljplan för. Hyvlaren 14. inom Östertälje i Södertälje. Upprättad Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr: SBN-2015-02847 Detaljplan för Hyvlaren 14 inom Östertälje i Södertälje Upprättad 2016-11-21 Tidigare Beslut i ärendet Nämnd Beslut Beslutsdatum Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Småindustriområde vid Odonvägen, del av Surahammar 9:722. Surahammar, Surahammars kommun

Småindustriområde vid Odonvägen, del av Surahammar 9:722. Surahammar, Surahammars kommun Ändring av detaljplan för Småindustriområde vid Odonvägen, del av Surahammar 9:722. Surahammar, Surahammars kommun GRANSKNINGSTID: 8 juli 24 juli 2015 Granskningshandling 2015-04-20. Dnr 2015.0018 211

Läs mer

0486-P2018/3. Upphävande ANTAGANDEHANDLING. Beslutsdatum Detaljplaneprogram. Gestaltningsprogram Illustrationskarta

0486-P2018/3. Upphävande ANTAGANDEHANDLING. Beslutsdatum Detaljplaneprogram. Gestaltningsprogram Illustrationskarta X 179900 X 179400 Upphävande Y 6583500 Y 6583500 Y 6583400 Y 6583300 X 179500 X 179400 Y 6583200 Handling: Dokumentstatus: ANTAGANDEHANDLING x x Planbeskrivning med Detaljplaneprogram Beslutsdatum Gestaltningsprogram

Läs mer

Förslag till detaljplan för handel, tankställe och campingområde i Umfors, Storumans kommun

Förslag till detaljplan för handel, tankställe och campingområde i Umfors, Storumans kommun Förslag till detaljplan för handel, tankställe och campingområde i Umfors, Storumans kommun Förslag till detaljplan för handel, tankställe och campingområde på del av Umfors 1:4 och Umfors 1:85, Storumans

Läs mer

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31 2019-03-21 19/KS/31 LAGA KRAFT Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län FÖRENKLAT FÖRFARANDE Samråd: 2019-03-01 2019-03-15 Antagen av KS: 2019-04-09

Läs mer