Samrådsredogörelse Arjeplogs kommun MBR 2013/362

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Samrådsredogörelse 2015-05-18 Arjeplogs kommun MBR 2013/362"

Transkript

1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Enkelt planförfarande Detaljplan för ADOLFSSTRÖM 1:7, del av Arjeplogs kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för del av fastigheten Adolfsström 1:7, daterat , har upprättats av Arjeplogs kommun, Samhällsutvecklingsförvaltningen. Syftet med detaljplanen är att ge planmässiga förutsättningar för bostadsändamål inom kvartersmark samt i övrigt reglera allmän platsmark för utfartsväg, skoterled och naturområde. Hur samrådet har bedrivits Planen handläggs enligt plan- och bygglagen (2010:900) med s.k. enkelt planförfarande och har varit föremål för samråd under tiden Sakägare, statliga och kommunala instanser, föreningar m.fl. har getts möjlighet att lämna synpunkter på förslaget. Samrådshandlingar har skickats på remiss till berörda sakägare, myndigheter m.fl. samt varit tillgängliga under samrådstiden på Arjeplogs kommun (Tingsbacka) samt på kommunens hemsida. Inkomna samrådsyttranden Följande skriftliga synpunkter har inkommit under samrådstiden: MYNDIGHETER Länsstyrelsen i Norrbottens län Har inkommit med yttrande enligt nedan: Bakgrund Arjeplogs kommun har tagit fram ett förslag till detaljplan för del av fastigheten Adolfsström 1:7 med syfte att pröva förutsättningarna av ytterligare bostadstomter. Detaljplanen handläggs enligt plan- och bygglagens enkla planförfarande. Länsstyrelsen har i tidigare skede yttrat sig över behovsbedömningen och ansåg likt kommunen att genomförandet av föreslagen detaljplan inte kan anses ha en sådan betydande miljöpåverkan att en särskild miljökonsekvensbeskrivning är nödvändig. 1(7)

2 Länsstyrelsen synpunkter Länsstyrelsen har inga synpunkter på planförslaget. Prövningsgrunderna i 11 kap. 10 PBL Länsstyrelsen har inte sådana invändningar mot planförslaget som skulle kunna leda till att beslutet att anta detaljplan behöver prövas enligt 11 kap. 10 plan- och bygglagen. Lantmäteriet Lantmäteriet anför att det av samrådshandlingarna inte framgår hur allmän platsmark [NATUR] ska förvaltas. Inom planområdet råder enskilt huvudmannaskap för allmän platsmark betecknad [NATUR]. I plan- och bygglagen regleras inte hur det enskilda huvudmannaskapet ska organiseras och det finns inte några formella hinder att fastighetsägare inom planområdet själva finner lämpliga lösningar hur den allmänna platsmarken ska ordnas, upplåtas och underhållas. Trafikverket Trafikverket har inget att erinra angående förslaget till detaljplan. Vattenfall Vattenfall Eldistribution AB meddelar att de har elanläggningar, 20 kv-luftledning och 0,4 kv-jordkabel, i närheten av planområdet. Enligt kundavtalet, Nät 2009 K 7.3, får inte byggnader uppföras, marknivån ändras eller andra åtgärder vidtagas som äventyrar funktionen eller driften av nätägarens anläggningar. Vid ny korsande väg ska befintlig markkabel förläggas i rör. För 20 kv-ledningen gäller ett säkerhetsområde 4 meter horisontellt och 4 meter vertikalt från ledningens faser. Inom det området får inga maskiner, människor, redskap m.m. komma in. Enligt Vattenfalls riktlinjer bör minsta horisontella avstånd mellan fasledare och närmaste byggnadsdel inte understiga 10 meter. Utöver ovanstående avstånd gäller försiktighetsprincipen för magnetfält. Beträffande elektromagnetiska fält finns inga fastställda gränsvärden utan Vattenfall förutsätter att försiktighetsprincipen tillämpas av exploatörer och kommun vid uppförande av ny bebyggelse nära befintliga kraftledningar. Arbete i närheten eller under Vattenfalls ledning ska utföras enligt ESA. Entreprenör ska inneha erforderlig utbildning. Vid arbete nära Vattenfalls anläggningar krävs bevakning. Vid markarbeten ska kabelutsättning i fält alltid begäras. Bevakning och kabelutsättning beställs hos Vattenfalls kundtjänst. Vattenfalls anläggningar måste hållas tillgängliga under alla skeden av detaljplanegenomförandet. Eventuell flytt eller förändring av befintliga elanläggningar utförs av Vattenfall men bekostas av exploatören om inte annan överenskommelse finns. Om anläggningsflytt behövs yrkar Vattenfall på att ett avtal, där kostnader och ansvar regleras, finns upprättat innan detaljplanen antas, vilket ska framgå av detaljplanehandlingarna. Vid samförläggning, förstärkning av nätet m.m. är det viktigt att byggherren kontaktar Vattenfall i god tid. 2(7)

3 Under förutsättning att ovanstående uppfylls tillstyrker Vattenfall detaljplanen. Yttrandet föranleder inte någon kommentar. Skanova Skanova har inget att erinra angående förslaget till detaljplan. KOMMUNALA NÄMNDER OCH FÖRVALTNINGAR Miljökontoret Miljökontoret anser att detaljplanen ger uppfattningen att fungerande vatten- och avloppssystem kommer att kunna anordnas för tillkommande bostadsbebyggelse. Oklarheter finns dock huruvida de befintliga vatten- och avloppsanläggningarna har den kapacitet som fordras för att tillhandahålla en godtagbar vatten- och avloppsstandard i byn Adolfsström vid högbeläggning. Befintliga vatten- och avloppsanläggningar är dimensionerade för 50 fastboende och 140 turister. I dagsläget finns cirka 15 fastboende och cirka turister (fritidshus, husvagnar och uthyrningsstugor) vid fullbeläggning. När det föreslagna planområdet är bebyggt och taget i drift kan ytterligare cirka brukare tillkomma. Oklarheter finns även huruvida avloppsanläggningen håller en tillräckligt hög skyddsnivå vad avser miljö- och hälsoskydd. Avloppsanläggningen i Adolfsström är 28 år och därmed kan risk finnas att anläggningen inte längre uppfyller en acceptabel reningsgrad. Med beaktande av ovanstående är det ytterst viktigt att vatten- och avloppsfrågan är löst avseende kapacitet samt miljö- och hälsomässiga faktorer innan detaljplanens antas och vinner laga kraft. I detaljplanen anges att området ligger inom lågriskområde för radon. Av planbeskrivningen framgår inte hur denna upplysning är styrkt. Om inte markradonundersökning är utförd eller annan verifikation finns, kan det vara mindre lämpligt att lämna en angivelse att planområdet ligger inom lågriskområde för radon. I gällande översiktsplan för Arjeplogs kommun anges att markradonundersökning ska genomföras vid nybyggnad av bostadshus eller byggnad med arbetslokaler eller vid framtagande av detaljplan för sådan bebyggelse. Nya bostadshus och arbetsplatser inom normalrisk- och högriskområden ska utföras med särskilda krav på grundläggningen. 3(7)

4 Planbeskrivningen revideras under avsnittet Radon. SAKÄGARE Kjell Johansson Kjell Johansson framför att han inte har något emot att förutsättningar för bostadsändamål skapas men anser att innan fler får ansluta sig till vatten- och avloppsledningsnätet ska det byggas ut. Vatten- och avloppsledningsnätet projekterades 1987 och dimensionerades för 50 fastboende och 140 turister, d.v.s. för 190 personer. Idag betjänar anläggningen totalt 630 personer enligt följande: Fastboende: 19 personer Uthyrningsstugor (32 st): 155 personer Privata fritidsstugor (33 st): 132 personer Husvagnar (81 st): 324 personer Johansson menar att kommunens vatten- och avloppsledningsnät inte har kapacitet att hantera föreslagen utbyggnad. Anläggningen är redan underdimensionerad och sprider en oacceptabel lukt i byn. Caroline Torfve och Tom Wiklund Då den befintliga infiltrationsanläggningen under flera år orsakat problem för de fastboende i form av illaluktande stank anser Torfve och Wiklund att det skulle vara huvudlöst att koppla på fler användare på det befintliga avloppsledningsnätet utan att ha vidtagit erforderliga åtgärder. De menar att infiltrationen är fruktansvärt underdimensionerad trots kommunens tidigare uttalanden. Enligt tjänsteanteckningar (Ks 2012,265 U2) är anläggningen gjord för 190 användare, en siffra som passerades för länge sedan. I kommunens uträkning över det totala antalet användare tas ingen hänsyn till antalet användare i form av husvagnsgäster, boende i uthyrningsstugor samt nyttjare av servicehus. Torfve och Wiklund anser att en aktuell sammanställning över antalet användare bör 4(7)

5 upprättas i samråd med fastboende i Adolfström för att därefter gå vidare med en saklig utredning över situationen och arbeta fram en handlingsplan som leder till konkreta omedelbara åtgärder. En icke-fungerande och eftersatt infiltration orsakar stora miljöproblem i form av stank för de boende närmast anläggningen. En anpassning till verkligheten bör ske innan vidare exploatering av byn kan genomföras. Jan Thorfve och Marianne Thorfve Jan Thorfve och Marianne Thorfve framför att planerad väg till det föreslagna bostadsområdet passerar nära deras fastighet och särskilt nära den tomt som ligger på den nordvästra sidan om deras fastighet. Med beaktande av planerade och redan avstyckade bostadsfastigheter inom Adolfsström 1:7, kommer trafikstörningen att bli stor. Det finns dessutom en skoterled som passerar över undertecknades fastighet. Skoterleden och biltrafiken gör att den tomt som ligger alldeles intill den planerade vägen kommer att påverkas negativt. Undertecknade hemställer att planerad väg till det föreslagna bostadsområdet placeras så långt västerut att den inte utgör någon störning på deras fastighet. Detaljplanen innehåller förslag om 12 tillkommande fastigheter inom område som i översiktsplanen utpekats som intressant för fritidsbebyggelse. Antalet föreslagna fastigheter inom planområdet är förhållandevis lågt och bedöms inte medföra sådan trafikbelastning som kan innebära betydande störning inom fastigheten Adolfsström 1:9. Anslutning till föreslaget planområde sker via befintlig tillfartsväg, vilket innebär att redan utbyggd infrastruktur kan nyttjas. För planlagd tillfartsväg har anslutning till befintlig tillfartsväg placerats i syfte att åstadkomma en lämplig sträckning med hänsyn till terräng och minsta påverkan på befintliga förhållanden. 5(7)

6 Walter Thorfwe Walter Thorfwe har med stor förvåning tagit del av föreslagen detaljplan för Adolfsström 1:7. Thorfwe anser att detaljplaneförslaget är dåligt underbyggt och att det inte tar hänsyn till den totala bilden och effekterna. Dels måste den kommunala vatten- och avloppsanläggningen byggas ut då den är överbelastad och skapar dålig lukt vid infiltrationsanläggningen. Dels påverkar detaljplaneförslaget starkt byns gemensamhetsanläggningar. Hamnområdet är redan i dagsläget fullbelagt. Var ska eventuella nya fastighetsägare ha sina båtar? Byn Adolfström har inte något ansvar för dessa. Trycket ökar på byns skoterleder. Detaljplanen medför också mindre aktivitetsutrymme för byns turistanläggningar. Stugägare på s.k. Junibacken har redan i nuläget svårt att få plats inom byns hamnområde. Samfällighetsföreningen har beslutat att ytterligare utbyggnad av brygganläggningar vid byns samfällighetsvatten inte ska få ske. Beslutet har inte överklagats av fastighetsägaren till Adolfsström 1:7 som, enligt Thorfwe, visar stor intolerans mot sina egna stugägare med det nya detaljplaneförslaget. Detaljplaneförslaget innebär fler konfliktanledningar mellan bybornas fritidsintressen, levnadsvillkor och levnadskvalité. Älg- och småviltsjakt är redan nu ett stort säkerhetsproblem. Thorfwe anser att planförslaget inte har någon större samhällssocial nytta för byn eller dalen och bör inte tillåtas att verkställas. Laisdalen-Laisälven är ett Natura 2000-område, tillika en nationalälv, och har ett mycket högt skyddsvärde och ska inte hårdexploateras som detaljplaneförslaget medverkar till. Thorfwe överklagar därför planförslaget som sådant. De fastighetsrättsliga åtgärder som detaljplanens genomförande innebär i form av inrättande samt omprövning av gemensamhetsanläggning framgår av planbeskrivningen och omfattar åtgärder för befintlig samt tillkommande tillfartsväg inom fastigheten Adolfsström 1:7. Båt- och parkeringsplatser förvaltas av Adolfströms samfällighetsförening som beslutar om uthyrning av båtplatser. Detaljplanens genomförande medför inte en otvungen rätt till båtplats för blivande fastighetsägare. 6(7)

7 Vid planläggning tillämpas bestämmelser i plan- och bygglagen som bland annat innebär att hänsyn ska tas till både allmänna och enskilda intressen. I avvägningen mellan allmänna och enskilda intressen har kommunens översiktsplan en vägledande betydelse. I Översiktsplan för Arjeplogs kommun utpekas Adolfsström som intressant för tillkommande fritidsbebyggelse där nybebyggelse för annat än det rörliga friluftslivet bör koncentreras till exploaterade områden. Beträffande riksintresse för naturvården, Graddis-Tärna- Laisälven, anges i översiktsplanen att det inte ska utgöra ett hinder för Adolfsströms fortsatta utveckling. Tillskapandet av bostadsfastigheter i Adolfsström överensstämmer med riktlinjer i översiktsplanen och bedöms sammantaget inte innebära negativ påverkan på allmänna intressen. En behovsbedömning enligt plan- och bygglagen och MKB-förordningen har upprättats av Arjeplogs kommun. Genomförandet av detaljplanen har i behovsbedömningen inte bedöms innebära risk för inverkan på Natura 2000-området för Laisälven och Laisdalens fjällurskog. Länsstyrelsen har yttrat sig över behovsbedömningen och anser likt kommunen att detaljplanens genomförande inte kan anses medföra betydande miljöpåverkan med anledning av delar av Laisälven och Laisdalen som utpekat Natura 2000-område. REVIDERING Inkomna synpunkter har föranlett redaktionella ändringar i planbeskrivningen avseende radon. Kvarstående synpunkter Inga kvarstående synpunkter. Arjeplogs kommun, Samhällsutvecklingsförvaltningen, Hans-Erik Jonsson, Tf. förvaltningschef MBR Mats Abrahamsson, Byggnadsinspektör 7(7)

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Utställningshandling Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. DETALJPLAN Upprättat av Britta Lundgren den 2012-02-20 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Samrådsredogörelse 2016-02-08 Arjeplogs kommun MBR 2012/512. Detaljplan för ALLMÄNNINGSSKOGEN s:1, Stor-Mattaure Arjeplogs kommun, Norrbottens län

Samrådsredogörelse 2016-02-08 Arjeplogs kommun MBR 2012/512. Detaljplan för ALLMÄNNINGSSKOGEN s:1, Stor-Mattaure Arjeplogs kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Standardförfarande Detaljplan för ALLMÄNNINGSSKOGEN s:1, Stor-Mattaure Arjeplogs kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för del av fastigheten Allmänningsskogen s:1, daterat

Läs mer

Inkomna yttranden Under samrådet inkom tre skriftliga yttranden. Yttranden redovisas sammanfattade eller i sin helhet och kommenteras.

Inkomna yttranden Under samrådet inkom tre skriftliga yttranden. Yttranden redovisas sammanfattade eller i sin helhet och kommenteras. 2013-10-03 DETALJPLAN FÖR KORPILOMBOLO 8:22, Samrådsredogörelse Hur samrådet har bedrivits Förslag till detaljplan har varit på samråd 2013-09-11 t.o.m. 2013-10-03. Detaljplaneförslaget handläggs med normalt

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN VÄNNÄS 51:1 PÅ VÄSTRA INDUSTRIOMRÅDET I VÄNNÄS TÄTORT

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN VÄNNÄS 51:1 PÅ VÄSTRA INDUSTRIOMRÅDET I VÄNNÄS TÄTORT Dnr: POM 14/872 214 20 FÖR DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN VÄNNÄS 51:1 PÅ VÄSTRA INDUSTRIOMRÅDET I VÄNNÄS TÄTORT Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande

Läs mer

Detaljplan för fastigheten KURROKVEJK 2:7

Detaljplan för fastigheten KURROKVEJK 2:7 Samrådsredogörelse Normalt planförfarande Detaljplan för fastigheten KURROKVEJK 2:7 Arjeplogs kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för fastigheten Kurrokvejk 2:7, daterat 2015-07-06, har

Läs mer

HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit på samrådsremiss under tiden 2012-02-02 t om 2012-02-24.

HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit på samrådsremiss under tiden 2012-02-02 t om 2012-02-24. GRANSKNINGSHANDLING Datum: 2012-03-28 Detaljplan för KOSKULLSKULLE 1:81 GÄLLIVARE KOMMUN NORRBOTTENS LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit

Läs mer

PLANHANDLING. ADOLFSSTRÖM 2:5, del av DETALJPLAN. Samrådshandling MBR 2014/472. Arjeplogs kommun. Arjeplogs kommun, Norrbottens län

PLANHANDLING. ADOLFSSTRÖM 2:5, del av DETALJPLAN. Samrådshandling MBR 2014/472. Arjeplogs kommun. Arjeplogs kommun, Norrbottens län Arjeplogs kommun Samrådshandling 2014-11-03 MBR 2014/472 PLANHANDLING ADOLFSSTRÖM 2:5, del av DETALJPLAN Arjeplogs kommun, Norrbottens län Upprättat av GG-arkitekter i Piteå Förslag till detaljplan för

Läs mer

PLANHANDLING. ADOLFSSTRÖM 1:7, del av DETALJPLAN. Samrådshandling 2015-01-30 MBR 2014/472. Arjeplogs kommun. Arjeplogs kommun, Norrbottens län

PLANHANDLING. ADOLFSSTRÖM 1:7, del av DETALJPLAN. Samrådshandling 2015-01-30 MBR 2014/472. Arjeplogs kommun. Arjeplogs kommun, Norrbottens län Arjeplogs kommun Samrådshandling 2015-01-30 MBR 2014/472 PLANHANDLING ADOLFSSTRÖM 1:7, del av DETALJPLAN Arjeplogs kommun, Norrbottens län Upprättat av GG-arkitekter i Piteå Förslag till detaljplan för

Läs mer

Förslag till detaljplan för Joeström 2:24 m fl, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad december 2013

Förslag till detaljplan för Joeström 2:24 m fl, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad december 2013 Förslag till detaljplan för Joeström 2:24 m fl, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad december 2013 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Rubricerat detaljplaneförslag har varit utsänd för samråd under tiden 17

Läs mer

HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande Dnr 2011.0028.214 Samrådsredogörelse 2011-05-18 1 (5) Detaljplan för HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Hårstorp 1:1 m.fl Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

Läs mer

Under samrådstiden har sju yttranden inkommit. Dessa redovisas och kommenteras här nedanför. Länsstyrelsens yttrande återges i sin helhet.

Under samrådstiden har sju yttranden inkommit. Dessa redovisas och kommenteras här nedanför. Länsstyrelsens yttrande återges i sin helhet. Detaljplan för del av Fastigheten Läkaren 1, Gällivare sjukhus Gällivare kommun Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Samråd angående förslaget till detaljplan har hållits under tiden

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄNDRING AV BYGGNADSPLAN FÖR FRITIDSBEBYGGELSE ÖVER DEL AV FASTIGHETEN GÄLLIVARE 64:1 M FL VID VASSARATRÄSKET INOM GÄLLIVARE KOMMUN, AKT 25-P82/20 Miljö- och byggförvaltningen

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Detaljplanens syfte är att justera byggrätten för Äventyrets

Läs mer

Förslag till ny detaljplan för del av Hamnholmen (Ytterbyn 86:1 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län

Förslag till ny detaljplan för del av Hamnholmen (Ytterbyn 86:1 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län 1 Förslag till ny detaljplan för del av Hamnholmen (Ytterbyn 86:1 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planförslagets syfte Planområdet är beläget på Hamnholmen som är en halvö med förbindelse

Läs mer

Detaljplan Hamnholmen, som berör Ytterbyn 86:1 m.fl. Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande.

Detaljplan Hamnholmen, som berör Ytterbyn 86:1 m.fl. Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande. SAMRÅDSHANDLING Detaljplan Hamnholmen, som berör Ytterbyn 86:1 m.fl. Kalix kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Följande handlingar utgör förslaget: Plankarta i skala 1:1000 med planbestämmelser

Läs mer

Granskning 2 för detaljplan för ny anslutning Karhuniemi, E10

Granskning 2 för detaljplan för ny anslutning Karhuniemi, E10 GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 Cecilia Nerman, 2017-04-26 Vårt Dnr: 00907-2014 Granskning 2 för detaljplan för ny anslutning Karhuniemi, E10 Planen hanteras med ett normalt planförfarande enligt PBL 2010:900.

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

Ändring genom tillägg av detaljplan (byggnadsplan) för. Tillägg till planbeskrivningar och planbestämmelser

Ändring genom tillägg av detaljplan (byggnadsplan) för. Tillägg till planbeskrivningar och planbestämmelser 1 (7) Datum Dnr 2017-01-02 2013-306 Samrådshandling Ändring genom tillägg av detaljplan (byggnadsplan) för Moningssand å fastigheten Böle 3:2 m. fl. (1965-10-30) Ändring och utvidgning av byggnadsplan

Läs mer

Samrådsredogörelse: ändring av detaljplan 129 Getskär-Valeberget för fastigheten Anrås 44:1

Samrådsredogörelse: ändring av detaljplan 129 Getskär-Valeberget för fastigheten Anrås 44:1 Sida 1 av 7 Samrådsredogörelse: ändring av detaljplan 129 Getskär-Valeberget för fastigheten Anrås 44:1 Bakgrund och syfte Fastighetsägaren för Anrås 44:1, i Stora Höga, Stenungsunds kommun, har inkommit

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

Datum Förslag till Detaljplan för del av Björkfors 1:239, ny anslutningsväg Avavägen

Datum Förslag till Detaljplan för del av Björkfors 1:239, ny anslutningsväg Avavägen Förslag till Detaljplan för del av Björkfors 1:239, ny anslutningsväg Avavägen Förslag till Detaljplan för del av Björkfors 1:239, ny anslutningsväg Avavägen, upprättad 2018-05-25. Syfte med den nya planen

Läs mer

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E GRANSKNINGSHANDLING Miljö- och byggnämnden Dnr 437/2011-214 S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E Tillhörande Detaljplan för del av ÅBY 6:26 och ÅBY 6:142 i Ödeshögs kommun. Miljö- och byggenheten den 2

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun Upprättad den 5 februari 2019 1 (6) 1 INLEDNING OCH BAKGRUND 1.1 PLANÄNDRINGENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1, daterat 2017-09-25,

Läs mer

Förslag till detaljplanen har varit på samråd från och med den 24 maj 2010 till och med den 6 juni 2010.

Förslag till detaljplanen har varit på samråd från och med den 24 maj 2010 till och med den 6 juni 2010. DETALJPLAN FÖR DEL AV SÅGENOMRÅDET Utökning av industriverksamhet Pajala kommun Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅD BEDRIVITS Förslag till detaljplanen har varit på samråd från och med den 24

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

Kolstad Solklint fritidsområde (fastigheterna Kolstad 2:29-2:49 m.fl) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

Kolstad Solklint fritidsområde (fastigheterna Kolstad 2:29-2:49 m.fl) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande 2011.0303.214 Samrådsredogörelse Datum 2012-03-06 1 (8) Detaljplan för Kolstad Solklint fritidsområde (fastigheterna Kolstad 2:29-2:49 m.fl) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Läs mer

Samrådsredogörelse. TYRESÖ 1:505 Tyresö Strand, Tyresö kommun, Stockholms län. Antagandehandling juli, 2015 Dnr 2015 KSM 0067

Samrådsredogörelse. TYRESÖ 1:505 Tyresö Strand, Tyresö kommun, Stockholms län. Antagandehandling juli, 2015 Dnr 2015 KSM 0067 Samhällsbyggnadsförvaltningen Amanda Hammer, planenheten Antagandehandling juli, 2015 Dnr 2015 KSM 0067 Detaljplan för TYRESÖ 1:505 Tyresö Strand, Tyresö kommun, Stockholms län Samrådsredogörelse Karta

Läs mer

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2009-09-21 NORMALT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik Tjörns Kommun, Västra Götaland 2/5 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Upprättad

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE Tegsnäset 8:4 mfl Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Sweco Architects SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2017-11-14 Granskningsutlåtande Rubricerad detaljplan

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för Inre Sållaren upprättas med enkelt planförfarande, vilket innebär att planen kommer att

Läs mer

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun Samrådsredogörelse Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun 2018-09-28 Dnr 2017/317 1 Inledning Kommunledningskontoret fick 2018-02-12 av kommunstyrelsens arbetsutskott i uppdrag att ta fram

Läs mer

Detaljplan för del av Stenung 3:199 och 3:60 (Tallåsens äldreboende) i Stenungsund

Detaljplan för del av Stenung 3:199 och 3:60 (Tallåsens äldreboende) i Stenungsund 1(9) Dnr 0320/10 Antagandehandling 2012-05-09 Detaljplan för del av Stenung 3:199 och 3:60 (Tallåsens äldreboende) i Stenungsund Stenungsunds kommun Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Bakgrund Samhällsbyggnadsutskottet

Läs mer

NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län

NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 M.FL. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 2 Planförfarande... 2 STRANDSKYDD... 2 LANDSKAPSBILDSSKYDD... 2 SAMRÅDET...

Läs mer

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl.

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-11-07 Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 181 att

Läs mer

Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands län

Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands län 1 Dnr 0499/08 Samrådshandling 2014-11-07 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands län

Läs mer

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31 2019-03-21 19/KS/31 LAGA KRAFT Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län FÖRENKLAT FÖRFARANDE Samråd: 2019-03-01 2019-03-15 Antagen av KS: 2019-04-09

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR SOUTUJÄRVI 17:5. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR SOUTUJÄRVI 17:5. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR SOUTUJÄRVI 17:5 Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 2016-04-04 har

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 UTSTÄLLNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 Östanvik sett från Säfsbyn Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 7 april 2015 28 april 2015 ANTAGANDE 11 maj 2015 LAGA KRAFT 3 juni 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Diken 1:51 och 1:52 Harbo tätort Heby kommun,

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan: Saturnus. Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan: Saturnus. Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan: Saturnus Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017 HUR UTSTÄLLNINGEN BEDRIVITS INKOMNA YTTRANDEN Detaljplanen har varit på samråd i form av utställning under

Läs mer

Del av Vadholmen, FOSS 10:1 m.fl. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Munkedal, Västra Götalands län. Detaljplan för. Upprättad , rev

Del av Vadholmen, FOSS 10:1 m.fl. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Munkedal, Västra Götalands län. Detaljplan för. Upprättad , rev Antagen av Kommunstyrelsen, enl. beslut 2011-06-14, 93. Laga kraft, 2011-07-26. Detaljplan för Del av Vadholmen, FOSS 10:1 m.fl. Munkedal, Västra Götalands län Upprättad 2011-04-14, rev 2011-06-01 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark)

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) Samrådsredogörelse 1(5) 214 214 tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) inom gällande detaljplaner: 0581-88/6, 05-KIM-293, 05-KIM-502, 0581-P94/7,

Läs mer

Dnr: SBK 2011/77. Copyright BLOM Pictometry. Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Hertsön 11:1, Islamiskt center Hertsö centrum

Dnr: SBK 2011/77. Copyright BLOM Pictometry. Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Hertsön 11:1, Islamiskt center Hertsö centrum Dnr: SBK 2011/77 Copyright BLOM Pictometry Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Hertsön 11:1, Islamiskt center Hertsö centrum Luleå kommun Norrbottens län GRANSKNINGshandling 2013-09 1 Innehåll Hur

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Detaljplan för Gamla Gymnastiksalen, del av Kåbdalis 4:75 (tidigare Kåbdalis S:1), Kåbdalis, Jokkmokks kommun, Norrbottens län

Detaljplan för Gamla Gymnastiksalen, del av Kåbdalis 4:75 (tidigare Kåbdalis S:1), Kåbdalis, Jokkmokks kommun, Norrbottens län Detaljplan för Gamla Gymnastiksalen, del av Kåbdalis 4:75 (tidigare Kåbdalis S:1), Kåbdalis, Jokkmokks kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅD Samråd har hållits under tiden 26 april till 17

Läs mer

PLANBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING II DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET KULLTORP 2:2 (KLOCKAREGÅRDEN) I GNOSJÖ KOMMUN

PLANBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING II DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET KULLTORP 2:2 (KLOCKAREGÅRDEN) I GNOSJÖ KOMMUN PLANBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING II DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET KULLTORP 2:2 (KLOCKAREGÅRDEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Planbeskrivning Behovsbedömning Plankarta med bestämmelser Fastighetsförteckning

Läs mer

Ändring genom tillägg av byggnadsplan för VINTERGATSFJÄRDEN i Hudiksvalls kommun, Gävleborgs län.

Ändring genom tillägg av byggnadsplan för VINTERGATSFJÄRDEN i Hudiksvalls kommun, Gävleborgs län. Upprättad: 2016-02-24 1 (6) DnrPLAN.2015.23 PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg av byggnadsplan för VINTERGATSFJÄRDEN i Hudiksvalls kommun, Gävleborgs län. PLANFÖRFARANDE Byggnadsnämnden beslutade 2015-12-08

Läs mer

Förslag till detaljplan för bostäder på del av fastigheten Joeström 1:73 m.fl., Storumans kommun

Förslag till detaljplan för bostäder på del av fastigheten Joeström 1:73 m.fl., Storumans kommun Förslag till detaljplan för bostäder på del av fastigheten Joeström 1:73 m.fl., Storumans kommun Förslag till detaljplan för bostäder på del av fastigheten Joeström 1:73 m.fl., Storumans kommun, Västerbottens

Läs mer

VA-avdelningen har inget att erinra mot rubricerad detaljplan. Marksektionen tillstryker detaljplaneförslaget.

VA-avdelningen har inget att erinra mot rubricerad detaljplan. Marksektionen tillstryker detaljplaneförslaget. 1 (4) Dnr PLAN.2013.13 Samrådsredogörelse Detaljplan för Skyttegillet 3:10 m fl., Hudiksvalls kommun, Gävleborgs län. Planhandlingar har varit utställda för samråd under tiden 25 mars-15 april. Underrättelsen

Läs mer

Förslag till detaljplan för del av Björkfors 1:450 och 1:598 i Hemavan, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad 27 mars 2012

Förslag till detaljplan för del av Björkfors 1:450 och 1:598 i Hemavan, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad 27 mars 2012 Förslag till detaljplan för del av Björkfors 1:450 och 1:598 i Hemavan, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad 27 mars 2012 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Rubricerat detaljplaneförslag har varit utsänt för

Läs mer

Detaljplan för Karlsborgs fd. reningsverk (Karlsborg 3:1) Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande.

Detaljplan för Karlsborgs fd. reningsverk (Karlsborg 3:1) Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande. GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Karlsborgs fd. reningsverk (Karlsborg 3:1) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Plankarta med bestämmelser Denna planbeskrivning

Läs mer

DETALJPLAN FÖR GULMÅRAN 2-4, TÖRNSKOGEN, VAXMORA. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2012/0748 KS.203 Nr 632

DETALJPLAN FÖR GULMÅRAN 2-4, TÖRNSKOGEN, VAXMORA. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2012/0748 KS.203 Nr 632 DETALJPLAN FÖR GULMÅRAN 2-4, TÖRNSKOGEN, VAXMORA Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2012/0748 KS.203 Nr 632 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR. Samrådshandling. Allmänt. Planprocessen. Morlanda, Orust kommun, Västra Götalands län

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR. Samrådshandling. Allmänt. Planprocessen. Morlanda, Orust kommun, Västra Götalands län 1 (7) Detaljplan för del av KÅREHOGEN 1:2 och MORLANDA 2:1 Samrådshandling Upprättad 2012-12-17 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR Allmänt en redovisar de organisatoriska, tekniska, ekonomiska

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

PL AN BES K R I VN I N G

PL AN BES K R I VN I N G 1 Nordanstigs kommun, Gävleborgs län Laga kraft PL AN BES K R I VN I N G Planförfarande Prövning av detaljplanen sker genom enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagen. Förfarandet tillämpas eftersom

Läs mer

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten Detaljplan för SÄTER 5:4, del av Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Utlåtande Upprättad 2009-09-08 Planenheten Antagen BN 2009-09-17 Laga kraft 2009-10-12 Detaljplan för Säter 5:4, del

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. DETALJPLAN FÖR DEL AV GÄLLIVARE 76:1 - Borgargatan. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. DETALJPLAN FÖR DEL AV GÄLLIVARE 76:1 - Borgargatan. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län ANTAGANDEHANDLING GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV GÄLLIVARE 76:1 - Borgargatan Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget

Läs mer

Förslag till detaljplan för Knipan 2, Storuman, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad 2014-11-06

Förslag till detaljplan för Knipan 2, Storuman, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad 2014-11-06 Förslag till detaljplan för Knipan 2, Storuman, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad 2014-11-06 Syftet med den nya planen är att bevara och utveckla fastigheten så att dess ursprungliga karaktär

Läs mer

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark)

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) Samrådsredogörelse 1(5) 214 214 tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) inom gällande detaljplaner: 0581-88/6, 05-KIM-293, 05-KIM-502, 0581-P94/7,

Läs mer

Detaljplan för Bodön 1:6 m.fl. Kalix kommun, Norrbottens län

Detaljplan för Bodön 1:6 m.fl. Kalix kommun, Norrbottens län 1 Detaljplan för Bodön 1:6 m.fl. Kalix kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planförslagets syfte Syftet med planen är att utöka tomtarealer, höja byggrättsarean samt skapa förutsättningar för nya

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 165 för Hovgården Tavsta Hage, Köpings kommun

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 165 för Hovgården Tavsta Hage, Köpings kommun Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 165 för Hovgården Tavsta Hage, Köpings kommun Upprättad den 5 februari 2019 1 (6) 1 INLEDNING OCH BAKGRUND 1.1 PLANÄNDRINGENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

Läs mer

DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER I KÅREVIK Rönnäng 1:267 m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län

DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER I KÅREVIK Rönnäng 1:267 m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län 1/5 Planområd G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Antagandehandling 2010-08-16, reviderad 2011-03-25 DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER I KÅREVIK Rönnäng 1:267 m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län

Läs mer

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHET NISSAFORS 1:199 M.FL (BOSTÄDER VID ISABERGS GOLFBANA) I GNOSJÖ KOMMUN

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHET NISSAFORS 1:199 M.FL (BOSTÄDER VID ISABERGS GOLFBANA) I GNOSJÖ KOMMUN PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHET NISSAFORS 1:199 M.FL (BOSTÄDER VID ISABERGS GOLFBANA) I GNOSJÖ KOMMUN Antagen av samhällsbyggnadsnämnden: 2012-06-13 Laga Kraft: 2012-07-19 HANDLINGAR

Läs mer

Granskningshandling februari 2017 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av Sannerud 1:65 Laxå kommun, Örebro län

Granskningshandling februari 2017 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av Sannerud 1:65 Laxå kommun, Örebro län Granskningshandling februari 2017 PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av Sannerud 1:65 Laxå kommun, Örebro län VAD ÄR EN DETALJPLAN? En detaljplan (DP) är ett juridiskt bindande dokument mellan kommunen,

Läs mer

Förslag till detaljplan för nytt resecentrum (Kalix 23:2 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län

Förslag till detaljplan för nytt resecentrum (Kalix 23:2 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län 1 Förslag till detaljplan för nytt resecentrum (Kalix 23:2 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planförslagets syfte Planområdet är beläget vid Skogskyrkogården ca 1 km norr om Kalix

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Upphävande av del av detaljplan för Järnsjö Strand SAMRÅDSHANDLING. Dnr KS 2019/ del av Leverhögen 1:117

PLANBESKRIVNING. Upphävande av del av detaljplan för Järnsjö Strand SAMRÅDSHANDLING. Dnr KS 2019/ del av Leverhögen 1:117 Dnr KS 2019/53.20 INFOGA BILD/KARTA PLANBESKRIVNING Upphävande av del av detaljplan för Järnsjö Strand del av Leverhögen 1:117 Årjängs Kommun Värmlands Län SAMRÅDSHANDLING 20190410 Standardförfarande enligt

Läs mer

Datum Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun.

Datum Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun. KROKOM1000, v1.0, 20121009 Datum 20190409 1 (5) Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd 19 februari 2018 till

Läs mer

Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra bostadsbebyggelse på del

Läs mer

Mörbylånga kommun. Genomförandebeskrivning Detaljplan för Stora Frö 16:1 och 16:47 Mörbylånga Kommun. Organisatoriska frågor

Mörbylånga kommun. Genomförandebeskrivning Detaljplan för Stora Frö 16:1 och 16:47 Mörbylånga Kommun. Organisatoriska frågor Genomförandebeskrivning Detaljplan för Stora Frö 16:1 och 16:47 Mörbylånga Kommun Organisatoriska frågor Planförfarande Detaljplaneförslaget har upprättats i överenskommelse med vad planoch bygglagen,

Läs mer

BOSTÄDER OCH UTBILDNINGSLOKALER Nyhem 3:4. Finspångs kommun, Östergötlands län Enkelt planförfarande (5 kap 7 PBL)

BOSTÄDER OCH UTBILDNINGSLOKALER Nyhem 3:4. Finspångs kommun, Östergötlands län Enkelt planförfarande (5 kap 7 PBL) Dnr ks 2012.0167/BMN 13.0178 Underrättelsehandling Datum 2013-11-14 DP XXX 1 (10) Antagen 2012-XX-XX Laga kraft 2012-XX-XX Detaljplan för BOSTÄDER OCH UTBILDNINGSLOKALER Nyhem 3:4 Finspångs kommun, Östergötlands

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.)

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Detaljplan för del av Skutviken, del av Skutviken 16:5, Pumpstation GRANSKNINGSUTLÅTANDE

Detaljplan för del av Skutviken, del av Skutviken 16:5, Pumpstation GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: SBF 2015/27 Stadsbyggnadsförvaltningen Detaljplan för del av Skutviken, del av Skutviken 16:5, Pumpstation Luleå kommun Norrbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2015-12-18 Bakgrund (ev.) Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län.

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Dnr: Ks 2017/25 Samrådsredogörelse Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Upprättad. Samråd Detaljplanen har varit utställd för samråd från och med

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

Dingle förskola, DINGLE 4:33, 1:84 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Munkedal, Västra Götalands län. Detaljplan för. Upprättad , rev

Dingle förskola, DINGLE 4:33, 1:84 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Munkedal, Västra Götalands län. Detaljplan för. Upprättad , rev Antagen av Kommunstyrelsen, Munkedals kommun enl. beslut 2012-08-08, 102. Laga kraft, 2012-09-04. Detaljplan för Dingle förskola, DINGLE 4:33, 1:84 m fl Munkedal, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att säkerställa befintliga användningsområden och möjliggöra ett samlat industri/verksamhetsområde

Läs mer

Detaljplan för utvidgad återvinningscentral, Vallen 7:38 m.fl. Kalix kommun, Norrbottens län

Detaljplan för utvidgad återvinningscentral, Vallen 7:38 m.fl. Kalix kommun, Norrbottens län 1 Detaljplan för utvidgad återvinningscentral, Vallen 7:38 m.fl. Kalix kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planförslagets syfte Syftet med detaljplanen är att utöka befintlig återvinningsverksamhet

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för del av Böle 24:3 Piteå kommun, Norrbottens län. Upprättad av: Arkitekthuset Monarken AB.

Planbeskrivning. Detaljplan för del av Böle 24:3 Piteå kommun, Norrbottens län. Upprättad av: Arkitekthuset Monarken AB. Dnr. PB 2017-366 Version Plannr. 2 D2093 Planbeskrivning Lantmäteriet Detaljplan för del av Böle 24:3 Piteå kommun, Norrbottens län Upprättad av: Arkitekthuset Monarken AB Postadress 941 85 PITEÅ Besöksadress

Läs mer

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE PL 2016/22. Samrådsredogörelse

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE PL 2016/22. Samrådsredogörelse Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (6) Datum 2019-08-05 Dnr Samrådsredogörelse PL 2016/22 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 184 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget. Detaljplaneförslaget

Läs mer

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran)

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) Samhällsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Dnr 2015-00397-214 Detaljplan för Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) inom Brunnsäng i Södertälje Upprättad 2017-05-15 Beslut Stadsbyggnadsnämnden beslöt 2015-03-24

Läs mer

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde Tillägg till Förslag till byggnadsplan för del av fastigheten Finnanäs 6:6 m.fl. (Ådala) i Tranås kommun (06-LIN-395) Antagen av kommunfullmäktige 1975-02-17, fastställd av länsstyrelsen 1975-11-07 Detaljplan

Läs mer

Båstad 109:365 m.fl. Båstads kommun, Skåne län

Båstad 109:365 m.fl. Båstads kommun, Skåne län Upphävande av del av Detaljplan för del av Båstad 109:365 m.fl. Båstads kommun, Skåne län Samrådsredogörelse Detta detaljplaneförslag, har varit utsänt för samråd under tiden 2013-12-02 till 2014-01-12

Läs mer

Detaljplan för industriområde Nedre Doteröd, Stenung 3:278

Detaljplan för industriområde Nedre Doteröd, Stenung 3:278 1 Dnr 0567/05 STENUNGSUNDS KOMMUN Samrådshandling 2012-02-09 Detaljplan för industriområde Nedre Doteröd, Stenung 3:278 Stenungsund kommun Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Bakgrund Inom fastigheten

Läs mer

Antagen Lagakraft

Antagen Lagakraft 1 Dnr 82032 09-P-213 Innehåller: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Tillägg till detaljplan för När Hamngården 1:1 m fl. Region Gotland Samhällsbyggnadsförvaltningen 2011-09-07

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan. Bodens kommun, Norrbottens län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan. Bodens kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan Bodens kommun, Norrbottens län 2 Granskningshandling Ändring av detaljplan för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(5) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Ramnö 1:1 inom Vikbolandet i Norrköpings kommun den 5 augusti 2014 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Myggenäs 1:114 m fl. I Myggenäs, Tjörns kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Lagakrafthandling Antagen , laga kraft

Myggenäs 1:114 m fl. I Myggenäs, Tjörns kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Lagakrafthandling Antagen , laga kraft Lagakrafthandling 2011-03-23 Antagen 2011-04-27, laga kraft 2011-05-27 Detaljplan för Myggenäs 1:114 m fl. I Myggenäs, Tjörns kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1 INLEDNING Genomförandebeskrivningen redovisar

Läs mer

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden Dnr KS/2015:180 Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2016-06-17 2016-07-15. Nedan följer en sammanfattning av inkomna synpunkter under plansamrådet med s kommentarer. Inför granskningsskedet

Läs mer

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun 2013-10-18 Reviderad 2013-11-18 Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun Planbeskrivning HANDLINGAR Planförslaget består av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser.

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

GG-arkitekter i Piteå. Planbeskrivning. JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan. Detaljplan för. Utställningshandling. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

GG-arkitekter i Piteå. Planbeskrivning. JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan. Detaljplan för. Utställningshandling. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. 1 GG-arkitekter i Piteå Planbeskrivning Utställningshandling Detaljplan för JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. Upprättat av GG-arkitekter i Piteå 1 2 JAKOB-LARSAGÄRDAN

Läs mer