BESKRIVNING till detaljplan för område norr om stadsdelsparken (kv Kommendörkaptenen och Flaggskepparen mm) i Hamnen i Malmö

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BESKRIVNING till detaljplan för område norr om stadsdelsparken (kv Kommendörkaptenen och Flaggskepparen mm) i Hamnen i Malmö"

Transkript

1 Dp 4839 BESKRIVNING till detaljplan för område norr om stadsdelsparken (kv Kommendörkaptenen och Flaggskepparen mm) i Hamnen i Malmö BAKGRUND Stadsbyggnadskontoret har i samarbete med Fastighetskontoret utfört förarbeten till denna detaljplan. Ett övergripande mål är att Västra Hamnen skall bli ett nationellt exempel på hållbar stadsutveckling såväl ekonomiskt, ekologiskt som socialt. Målet är att bygga ca 650 lägenheter, de flesta hyresrätter, till en rimlig kostnad. Förarbete, planläggning och utbyggnad ingår i projektet Det goda samtalet inom ByggaBoDialogen i Malmö, där samtal och öppet arbetsklimat mellan byggare, förvaltare och kommunen prövas som planeringsmetod. Stadsbyggnadskontoret har gjort skissunderlag, där bebyggelsestrukturen har framarbetats i samarbete med en grupp exploatörer. Detaljplanen har utformats generell och principiell med enskilda byggnadskvarter och gemensamma kvartersytor. Utformningsfrågor och grannsamverkan mm drivs vidare inom ramen för Det goda samtalet. HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, illustrationsplan, genomförandebeskrivning, samrådsredogörelse och denna planbeskrivning. Härutöver sammanfattas även synpunkter som kommit fram under Det Goda Samtalet DGS i särskilda bilagor. Som underlag för detaljplanen har en bullerutredning utarbetats och finns i sin helhet att tillgå på stadsbyggnadskontoret.

2 PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet med planen är att möjliggöra utbyggnaden av bostäder och viss verksamhet inom ett storkvarter omedelbart norr om Västra Hamnens stadsdelspark. Storkvarteret rymmer ett antal mindre kvarter, två små gröningar och en liten kvarterspark. Området skall omfatta en viss andel hyresbostäder med bra och prisvärda bostäder. Planen möjliggör även utbyggnad av omgivande gator samt parkering väster om Västra Varvsgatan. Lokaler för verksamhet kommer i olika grad att anordnas längs omgivande gator. Planen medger även att bl.a. vårdlokaler och förskoleverksamhet kan anordnas. PLANDATA Planområdet är beläget nordöst om Turning Torso och norr om den planerade stadsdelsparken i Västra Hamnen i anslutning till Västra Varvsgatan. Områdets area är ca m 2 och marken ägs av Malmö stad. TIDIGARE STÄLLNINGSTAGANDEN I översiktsplan för Malmö år 2000 (ÖP 2000) som antagits av kommunfullmäktige i december 2000 anges markanvändningen för området till bostäder och service. I översiktsplan för Västra Hamnen ÖP 2013 som antagits av kommunfullmäktige i maj samma år, anges markanvändningen vara bostäder och verksamheter. Planförslaget överensstämmer med översiktsplanerna. För planområdet gäller Dp 4007 som vann laga kraft Området är där redovisat som industri. FÖRUTSÄTTNINGAR OCH FÖRÄNDRINGAR Förutsättningar Planområdet ligger på utfyllnadsmark till den före detta SAAB-fabriken. Den västra delen fylldes ut mellan och den övriga större delen fylldes ut med sand Utfyllnadens mäktighet varierar mellan 6 till 12 meter. Marken är obebyggd och ligger på ca + 2,5 m vid Västra Varvsgatan. Geoteknik År 1999 presenterade VBB VIAK en utredning över miljöstatus, åtgärdsbehov och åtgärdsförslag för Västra hamnen där planområdet ingår. Då utfördes geoteknisk sondering och provtagning i jordlager och/eller kalkberg i flera punkter inom planområdet. Samtidigt gjordes miljöundersökningar i ett antal punkter samt studier av dräneringsförhållanden. Allt har sedan sammanställts i förslag till åtgärder som ligger till grund för det fortsatta arbetet. Parallellt med planarbetet har en översiktlig geoteknisk undersökning för planområdet har 2(12)

3 utförts av Sweco VBB AB , Området norr om stadsdelsparken i Västra Hamnen. En utfyllnad av stadsdelparken söder om planområdet har påbörjats. Även planområdet kommer att fyllas upp. Inför höjdsättning och projektering av området har ett förslag till höjdsättning av området utarbetats av Sweco VBB i PM Område norr om stadsdelsparken. Planerade byggnader i omgivningen Söder om planområdet har en plan för park och skola nyligen antagits. I kvarteret Förens norra del, väster om Västra Varvsgatan, planeras för bostäder och vårdboende. Planförslaget Förslaget innebär att området kan användas till bostäder och verksamheter. Planbestämmelsen anger bostäder, centrum, vård och parkering. I dessa användningsbeteckningar ryms även möjligheten att etablera kontor, butiker, serveringar, förskolor mm. Tillåten byggnadshöjd är 5 våningar i områdets yttre delar. Mot områdets inre delar eftersträvas en högsta byggnadshöjd som är 3 våningar. Härutöver får takvåningar och torn uppföras. Utgångspunkter har varit att den enskilda fastigheten skall ha en fasadlängd mot gatan på ca 25 meter. Med olika byggherrar med olika exploateringsintressen har detta lett till att några fastigheter kommer att vara 25 meter, några 50 och någon enstaka endast 12 m. Grundmåtten har utgjort en enkel fördelningsgrund för olika projekt och bidrar till en stadsmässig indelning av kvarteret. Entréer till flerbostadshus trapphus skall vara genomgående så att trapphusen kan nås från offentligt rum och från gård. Mot omgivande gator skall lokaler i vissa lägen utformas så att verksamheter kan inrymmas i dem. Sådana lokaler skall ha minst 3 meters rumshöjd och ett bjälklag som ansluter till angränsande gatunivå. Trafik Biltrafik Planområdet kommer att trafikmatas från Västra, Norra och Mellersta Varvsgatan. Genom planområdet kommer en lokalgata i nord-sydlig riktning att anordnas. I norr och öster om området ligger parkeringsgator på kvartersmark. Angöring till parkeringar och bostadsentréer sker primärt via lokalgatan och kvartersgatorna. En direktutfart kommer att finnas mot Västra Varvsgatan och en mot Mellersta Varvsgatan. Utrymme på kvartersmark kommer att anordnas så att bilar inte behöver stanna och blockera gång- och cykelbanor vid in- och utfart. Med Västra Hamnen fullt utbyggt bedömer gatukontoret att hela stadsdelen kommer att alstra ca fordon/dygn. Det aktuella planområdet beräknas 3(12)

4 alstra ca 2000 bilresor. Trafikmängden har för år 2015 prognostiserats till ca fordon/dygn på gatorna runt kvarteret. Lokalgatan inom planområdet kommer att ha betydligt lägre trafikmängd. Kollektivtrafik Nuvarande busslinje 15 trafikerar Västra Varvsgatan. Kollektivtrafiklinjerna kommer att byggas ut i takt med utbyggnaden av Västra hamnen, vilket gör att området på sikt kommer att vara väl kollektivtrafikförsörjt. Utöver stadsbussar pågår en diskussion om att dra in regionala busslinjer i Västra hamnen. Avståndet till närmsta hållplats kommer att bli kortare än 300 m för samtliga boende i kvarteret. Gång- och cykeltrafik Huvudprincipen för Västra hamnen är allmänna gator förses med dubbelriktade gång- och cykelbanor på båda sidor. Inom planområdet kommer cykelbanor att finnas utmed Västra och Mellersta Varvsgatan. Cykeltrafik inne i kvarteren sker generellt i gata, dock finns gränder inom kvarteret där enbart gång- och cykeltrafik tillåts. Parkering Parkering inom kvarteret kommer att ske i delvis försänkta parkeringsgarage under byggnader samt på en anordnad parkeringsgata. På grund av det höga antalet små lägenheter i projektet har parkeringsnormen för bil sänkts från 1,1 till 1,0 platser per lägenhet. För verksamheter varierar bilplatsbehovet med verksamhetens art. Krav på redovisning av parkering till dessa kommer att följas upp i samband med bygglov. Generellt för projektet gäller att samtliga besöksparkeringar skall kunna anordnas i markplan och att det erforderliga antalet (ca 70 st) löses genom parkeringsköp på den kommande badplatsparkeringen i väster. Behovet av bilplatser skall lösas till minst 68 % på den egna fastigheten, ovan eller under mark. På parkeringsgatan kommer ca 100 platser att kunna anordnas vilka planeras tillfalla tillkommande hyresrätter. Bostadsrätter skall utöver andelen besöksparkering till 100 % lösa parkering på egen tomt. Utfarter från garage och gårdar skall utformas trafiksäkra genom att erforderliga siktförhållanden tillgodoses. Parkeringsplatser för cykel skall följa Malmö stads parkeringsnorm på 2,5 cyklar per lägenhet. Cykeluppställningen skall ordnas på kvartersmark inom respektive fastighet. Platserna bör vara lättillgängliga så att en daglig användning av cykeln främjas. I tabellen nedan redovisas parkeringsbehovet utifrån bedömt antal planerade lägenheter. Antal planerade lgh Bilplatsbehov, antal Cykelplatsbehov, antal (12)

5 Parkeringsbehov för bil och cykel utifrån uppskattat antal kommande lägenheter Markparkering på gårdar bör ej förläggas närmare ett bostadsfönster, balkong eller uteplats än 15 meter. Om parkering hamnar närmare, dock ej närmare än 8 meter, skall plank, mur eller liknande uppföras som skydd. Tekniska system Området kommer att få sin va-försörjning från uppsamlingsgatan i planområdets norra del. För att kunna knyta an till befintligt spillvattennät anordnas en pumpstation på parkeringen väster om bebyggelsekvarteren. Pumpstationen består av en konstruktion såväl över som under mark. VA-verket lägger ut dagvattenledningar i området och varje fastighetsägare väljer sin dagvattenlösning, som utformas i samråd med VA-verket. Planområdets östra delar består av sandutfyllnader vilket lämpar sig mycket väl för dagvatteninfiltration. Dagvattnet skall omhändertas lokalt där möjligheten finns. Till exempel kan de planerade parkeringsytorna utföras med genomsläppligt material. Byggrätt för nätstationer finns inom trafikområdet i norr samt vid parkeringen väster om Västra Varvsgatan. Olika energinivåer har diskuterats. Energiförsörjningen kommer att lösas med fjärrvärme. Graden fastighetsel diskuteras inom DGS. Avfallshantering kommer att lösas traditionellt på enskilda fastigheter där sopsortering kan ske nära hushållen. Där byggnad ligger utanför normal insatstid skall byggnad utföras så att utrymning kan ske utan hjälp av räddningstjänsten. Trapphusen kommer då att behöva utföras brandsäkra. Åtkomlighet för räddningstjänstens fordon ska anordnas inom området. Avståndet mellan körbar väg och husets entré får inte överstiga 50 meter. Gröna ytor Planområdet gränsar mot stora parker i väster och söder. Inom området planeras tre gröningar varav två skall rymma lekplatser. Särskild uppmärksamhet skall ägnas uppbyggnaden av växtbäddarna på områdets utfyllnadsmark så att lämpliga växtbetingelser för grönska skapas. Maxvärde 0,6 Grönytefaktor Inom planområdet för Västra hamnen ska en grönytefaktor tillämpas för alla tomter. Grönytefaktorn mäts som ett genomsnittligt värde för hela tomtens yta. De olika delytorna inom tomten får ett värde mellan 0,0 och 1,0 beroende på vilka förutsättningar de erbjuder för växtligheten och för den lokala dagvattenhanteringen. Vilket genomsnittligt värde på grönytefaktorn som utformningen av en tomt ska uppnå bestäms av dess överbyggnadsgrad d.v.s. hur stor del av tomten som är 5(12)

6 bebyggd med bostadshus. Om tomten är bebyggd till 55 % så ska genomsnittsfaktorn vara 0,45 och om tomten är bebyggd till 40 % ska genomsnittsfaktorn vara 0,60. Detta är också maximivärdet på den genomsnittliga grönytefaktorn. Så om tomten är överbyggd till mindre än 40 % så behöver ändå inte den genomsnittliga grönytefaktorn vara mer än 0,6. Genomsnittsvärdet för grönytefaktorn blir således lägre för tomter som är överbyggda till stor del och har liten gårdsyta kvar. En redovisning i plan, fasad (vid eventuell delfaktor för grönska på väggar) och i text med beräkningar skall bifogas bygglovansökan. Uppfyllande av grönytefaktorn kommer att ingå i granskningen inför bygglovgivningen. Delfaktorer för grönska 1,0 0,8 0,8 0,2-0,6 Grönska på marken med fullgoda förutsättningar vad gäller växtbäddens och terrassens dränering, rotpenetrerbarhet etc. Terrassen skall vara anpassad till biotopen. Den får ej skära av eller försvåra kontakten mellan växtbädden och underliggande jord på ett sätt som gör att växtlighetens eller biotopens långsiktiga utveckling äventyras. Växtbädden och terrassen skall ge förutsättningar för en naturlig infiltration och perkolation till grundvattnet. Om växtbäddar och terrass inte utformas på ett acceptabelt sett, skall ytan räknas lika som grönska på bjälklag. Grönska på väggar. Kläng- och klätterväxter med eller utan stöd av spaljéer, linor etc. Ytan räknas för den del av väggen upp till högst 10 meters höjd, som inom loppet av 5 år kan förväntas bli övervuxen. Det innebär att artvalet påverkar vilken yta som kan tillgodoräknas. En klängande växt som kräver stöd kan bara täcka den yta där det finns stöd monterat. En självklättrande växt beräknas täcka alla ytor inom den bredd som de planterade plantorna kan förväntas täcka (detta är artberoende), exklusive fönsterytor. (Skall redovisas med skiss av fasaden och förväntad täckning efter 5 år) Gröna tak. Tunna växtbäddar med torktålig växtlighet som används som ytskikt på tak istället för, eller som komplement till, andra ytskikt. Taken räknas med verkligt antal kvadratmeter takgrönska och inte med yta enligt takens projektion på marken. När samma typ av växtlighet (sedummattor) används på marken räknas den som vilken annan växtlighet som helst och delfaktorn beräknas enligt förutsättningarna för växtbädden. Träd. Träd av rejäl storlek ger en tilläggsfaktor för planteringsytor såväl på mark som på bjälklag. För bjälklag gäller dock den begränsningen att växtbäddens tjocklek och uppbyggnad skall ha förutsättningar för att långsiktigt bära träden och ge dem god utveckling. Faktorn räknas för en planteringsyta av högst 25 kvm planteringsyta/träd. Träd med stamomfång cm ger 6(12)

7 tilläggsfaktor 0,2, träd med stamomfång cm ger tilläggsfaktor 0,4 och träd med stamomfång större än 30 cm ger tilläggsfaktor 0,6. Grönska på bjälklag, d.v.s. på taket till garage och parkeringshus, terrasser på hus, balkonger etc. Till växtbäddsdjupet räknas endast det som är möjligt för växternas rötter att tränga in i och som är biologiskt aktivt. Överbyggnader under rotspärr av t.ex. gummiduk får således inte räknas in i växtbäddstjockleken. Ej heller isoleringsmaterial typ frigolit som inte är möjligt för rötterna att växa in i. Däremot dräneringsskikt av t.ex. lecakulor eller grus kan ingå i växtbädden om det inte avgränsas av rotspärr. 0,5 Växtbädd på bjälklag <800 mm djup. 0,9 Växtbädd på bjälklag 800 mm djup. Delfaktorer för lokal dagvattenhantering 1,0 0,4 Vattenytor i dammar, bäckar, diken etc. Avser vattenytor som finns under minst 6 månader av året. Uppsamling och fördröjning av dagvatten. Dagvatten från täta ytor (faktor 0,0) och hårdgjorda ytor med fogar (faktor 0,2) som samlas upp i damm eller andra magasin där vattnet kan hämtas för användning på gården eller i husen, ger tilläggsfaktor för den avvattnade ytan under förutsättning av att magasinet rymmer minst 20 l/m2 avvattnad yta. 0,2 Avvattning av täta ytor till omgivande grönska på marken. Täta ytor (faktor 0,0) och hårdgjorda ytor med fogar (faktor 0,2) som inte har några brunnar och som höjdsätts så att de avvattnas till intilliggande ytor med grönska på marken (faktor 1,0), ger en tilläggsfaktor. Faktorn beräknas för den yta som avvattnas, dock högst det antal m 2 som vegetationsytan omfattar. Delfaktorer för hårdgjorda ytor 0,0 0,2 Täta ytor. Takytor, asfalt och betong som inte har någon form av växtbädd eller annan möjlighet att utveckla biotoper för växtlighet och som inte släpper igenom något dagvatten Hårdgjorda ytor med fogar. Traditionellt lagda platt- och stenytor, som betongplattor, gatsten och klinker, med normala fogar fogade med sand som ger en viss genomsläpplighet för dagvattnet. 7(12)

8 0,4 Halvöppna till öppna hårdgjorda ytor. Gräsarmerad betong- eller natursten, öppen asfalt, grus, singel, sand och andra ytor med hög genomsläpplighet för dagvatten. Grus, singel och andra svårframkomliga ytor får inte användas så att de minskar tillgängligheten för rörelsehindrade. Kommunens tillgänglighetsrådgivare kommer att granska denna aspekt vid bygglovprövningen och grönytefaktor får inte räknas för yta som blir hindrande för tillgängligheten. Exempel på beräkning Nedanstående två fastigheter med flerbostadshus är hämtade från två kvarter inom Bo01. Den ena tomten hör till de större inom området och den andra till de mindre. Beräkningarna bygger på en principiell utformning och inte det verkliga utförandet. m 2 Faktor Faktorbe- Förklaring räknad yta Överbyggnadsgrad 423/ % Genomsnittlig faktor 0,6 Tomtstorlek ,6 644 Grönska på marken 162 1,0 162 Gräs, buskar och träd Grönska på väggar 75 0, m vägglängd, 5 m höjd Gröna tak 150 0,8 120 Tak på cykelhus på gården och en del av övriga tak Vattenytor 60 1,0 60 Damm på bjälklag Växtbädd bjälklag <800 mm 143 0,5 72 Gräs och perenner Växtbädd bjälklag >800 mm 62 0,9 56 Buskar och träd Träd SO , st träd i gräs- och planteringsytor Täta ytor 423 0,0 0 Takytor, exkl. cykelhus Hårdgjorda ytor med fogar 175 0,2 35 Plattor Halv- öppna hårda ytor 25 0,4 13 Sand och grus Avvattning till veg.ytor 76 0,2 15 Plattytor som ligger på mark Uppsamling av dagvatten 130 0,4 52 Från del av taket till dammen. Uppnådd faktor och yta 0, Kommentar: Gården är förhållandevis lite överbyggd och den genomsnittliga grönytefaktorn stannar på maxvärdet 0,6. Gården är till viss den underbyggd med ett garage. För att ordna cykelhanteringen finns ett cykelskjul. Genomsnittsfaktorn uppnås i stort sett genom de ytor som kan skapas på gården tillsammans med fasadgrönskan och det gröna taket på cykelskjulet samt 120 m 2 grönt tak på huset. 8(12)

9 KONSEKVENSER Riksintressen Området berörs inte av några riksintressen. Inverkan på mark Området ligger på utfylld mark som inte tidigare varit bebyggd. Landskapsbild Området ligger i Västra Hamnen som är under utbyggnad. I områdets närhet finns utbyggda och planerade bostadskvarter inom Bo 01- området samt några storskaliga anläggningar som Turning Torso och Mässhallarna. Den nu föreslagna utbyggnaden kommer tillsammans med stadsdelsparken att positivt påverka dagens landskapsbild. Marksanering För området har en markundersökning gjorts av Sweco Viak gjorts provgropsgrävning har gjorts, varefter jorden har delats in i tre olika klasser: A-jord: Kan användas fritt på alla djup B-jord. Kan användas fritt efter övertäckning med minst 1,2 m A-jord C-jord: Jord som skall saneras. Med anledning av denna undersökning anger Miljönämnden i beslut att följande försiktighets mått skall vidtas på området: Området kring provgrop 0402 m.fl (nordvästra hörnet) skall saneras så att fastställda platsspecifika riktvärden uppfylls. Det innebär att metallskrot, aska och metallförorenad jord skall schaktas upp och omhändertas. Sanering av ytlig C-jord med avseende på PAH (polycykliska aromatiska kolväten) skall saneras så att ytjorden uppfyller A-jordskriterier för PAH. Detta gäller två punkter. Asfalt, betong och skrot skall plockas ut och hanteras separat. När det gäller asfalt skall provtagning av denna ske vilket skall redovisas för Miljöförvaltningen. Även C-jord som påträffas skall hanteras separat och föroreningens utbredning skall fastställas och efterföljande sanering av detta område. Innan schaktningsarbetet påbörjas skall anmälan om efterbehandling göras till Miljöförvaltningen. I planen regleras detta med bestämmelserna att förorenad mark skall vara efterbehandlas så att platsspecifika riktvärden underskrids och att markarbeten skall ske i samråd med Miljöförvaltningen. 9(12)

10 Miljökvalitetsnormer Trafik, uppvärmning och olika industriprocesser medför utsläpp av luftföroreningar. Trafiken står för merparten av utsläppen av kväveoxider. Miljökvalitetsnormer gäller för kväveoxid, svaveldioxid, bly och partiklar. För kväveoxid skall normerna vara uppfyllda senast Med stöd av utredningar som gjorts för andra planområden i Västra Hamnen med högre trafikmängder och mindre avstånd till Kockums industriområde kan man dra slutsatsen att området inte berörs av luftföroreningar. I området söder om Mässhallarna visar t.ex. utredningen Påverkan av luftföroreningar från biltrafik (Bilen 8) Scandiakonsult , att föroreningar från biltrafik med högre trafikmängder inte överskrider riktvärden enligt Miljökvalitetsnormerna. I rapporten Spridningsberäkningar för kolväten från Kockums industrier SMHI redovisas olika halter av luftföroreningar och lukttrösklar inom stapelbäddsområdet. I området krävs att bemannad tilluft anordnas i den södra delen. Det aktuella planområdet ligger meter från stapelbäddsområdet och är genom sitt läge nära vattnet vindutsatt, varigenom eventuella föroreningar kraftigt kommer att utspädas. Buller I Miljöprogrammet för Malmö Stad , redovisas mål avseende buller. Följande riktvärden för trafikbuller skall eftersträvas vid nybyggnad av bostäder: Utomhus 55 dba ekvivalent ljudnivå vid uteplats Utomhus 70 dba maximal ljudnivå vid uteplats Inomhus 30 dba ekvivalent ljudnivå Inomhus 45 dba ekvivalent ljudnivå nattetid Följande riktvärden för externt industribuller skall innehållas vid fasad vid nybyggnad av bostäder: 50 dba ekvivalentnivå, dagtid dba ekvivalentnivå, kvällstid dba ekvivalentnivå, nattetid Ingemansson Technology AB har utfört en slutlig bullerutredning avseende trafikbuller och industribuller för området. Beräkningar har gjorts för vägtrafik samt från Kockums industrier. Utöver detta har buller från Nord Mills, Toyotas Europalager samt båttrafiken till och från hamnen berörts. Nedan redovisas en sammanfattning av utredningen. Bullerutredningen i sin helhet finns att tillgå på Stadsbyggnadskontoret i Malmö. Vägtrafikbuller Utredningen visar att gällande bullerriktvärden för uteplats överskrids för bostadslägenheter mot Västra Varvsgatan, Mellersta Varvsgatan och Norra Varvsgatan med värden 58, 58, resp 56 dba. Överskridandet innebär inte restriktioner mot balkonger ut mot gatorna, men innebär att bostäder här skall ha tillgång till en bullerskyddad uteplats på den egna gården. I övrigt skall byggnader utformas så att riktvärden inomhus inte överskrids. 10(12)

11 Externt industribuller - Kockums Kockums bullerkoncession medger tillstånd att avge höga bullernivåer från anläggningen. Källstyrkorna från de olika arbetsområdena skulle vid fullt utnyttjande som mest orsaka beräknade nivåer, vid fasad mot Mellersta Varvsgatan, som överskrider riktvärden med ca 2 dba. För att klara riktvärden finns i detaljplanen en bestämmelse som anger att berörda fasader skall förberedas så att extra ljudisolerande glasfasad till skydd för industribuller kan anbringas. Båttrafik, Toyotas Europalager samt Nord Mills Samtliga tillämpbara riktvärden innehålls från dessa verksamheter. Bostadspolitiska mål I bostadspolitiska mål för Malmö, antagen av kommunfullmäktige är ett av huvudmålen att verka för en socialt inriktad bostadspolitik och erbjuda god tillgång på ett varierat utbud av bostäder. Vidare anges att kommunen skall ta initiativ för att stimulera nyproduktion och hålla nere hyreskostnaderna. Man kan konstatera att det aktuella projektet att bjuda in en rad byggherrar med sikte att producera i första hand hyresbostäder med låg hyresnivå är i linje med kommunens bostadspolitiska mål. Arbetsformen med planering i dialogform med en grupp byggherrar, kan dessutom gagna ett varierat utbud av bostäder. Barnperspektiv Enligt FN:s barnkonvention skall barns bästa sättas i främsta rummet. Området planeras för ca 650 lägenheter, vilket kommer att medföra ett nytillskott av barn i Västra Hamnen. I stadsdelsparken söder om området planeras en ny förskola och skola för barn i åldrarna 1-16 år. Skolan projekteras för närvarande för att bereda vidare beslut att skolan även skall uppföras. Inom Bo01-området sydväst om planområdet finns Wennöska skolan - en privat Vittraskola för elever i åldern 6 16 år. I angränsande detaljplan för Bo01-området samt i det aktuella planförslaget ges möjligheter att anordna förskolor inom bebyggelsen. Söder om området har börjat anläggas en stadsdelspark. Väster och norr om området finns rekreativa grönstråk med planerade badmöjligheter. Söder om området kommer en scateboardanläggning att anläggas i anslutning till en bevarad stapelbädd. Inom planområdet har avsatts två platsbildningar som skall anordnas för mindre lekplatser. Centralt i området anordnas en gröning med mer offentlig utformning. Varje enskild tomt är avsedd att rymma en obebyggd gårdsyta (45% av tomten) för vilken en viss grönkvot skall uppfyllas. Här anordnas lämpligen lekmöjligheter för de minsta barnen. Allmänt kan sägas att området har mycket goda förutsättningar att bli en bra livsmiljö för både små som litet större barn. 11(12)

12 ADMINISTRATIVA FRÅGOR Genomförandetiden för planen är fem år från det datum planen vunnit laga kraft. I planarbetet har bl.a. Malena Larsvall, Eva Dalman, Erik Hedman och Pia Laike från Stadsbyggnadskontoret medverkat. Christer Larsson Jerry Westerström 12(12)

Västra Hamnen Western Harbour. Copenhage n MALMÖ. Lars Böhme Stadsbyggnadskontoret Malmö Malmö Stad

Västra Hamnen Western Harbour. Copenhage n MALMÖ. Lars Böhme Stadsbyggnadskontoret Malmö Malmö Stad Copenhage n Västra Hamnen Western Harbour MALMÖ Lars Böhme Stadsbyggnadskontoret Malmö Malmö Stad då 1 Malmö nu och nu towards sustainable living 2 Grönytefaktorn i Malmö Stad Varför grönytor även på kvartersmark?

Läs mer

Grönytefaktor Tillämpning

Grönytefaktor Tillämpning LAGA KRAFT 2013-02-05 Samhällsbyggnadskontoret BILAGA 1(9) Plan- och Byggenheten Dnr: PBN/2008:772 Grönytefaktor Tillämpning Inspirationsbild från Augustenborg, Malmö Bilaga till detaljplan för Bresshammar

Läs mer

Grönytefaktor Hyllie, Malmö. Varför grönytor även på kvartersmark? Temperatur Luftfuktighet. Dagvattenhantering

Grönytefaktor Hyllie, Malmö. Varför grönytor även på kvartersmark? Temperatur Luftfuktighet. Dagvattenhantering Grönytefaktor Hyllie, Malmö Varför grönytor även på kvartersmark? Finpartiklar Luftsammansättning Dagvattenhantering Temperatur Luftfuktighet 1 Solskydd Vindskydd Ljuddämpning Välbefinnande Stoftbindning

Läs mer

Det estetiska och arkitektoniska ska beaktas likväl som det byggnadstekniska när ny bebyggelse planeras.

Det estetiska och arkitektoniska ska beaktas likväl som det byggnadstekniska när ny bebyggelse planeras. Sundbybergs stads mark- och byggpolicy 1 Allmänt All fysisk planering och byggande ska utgå från översiktsplanens 2 intentioner. Översiktsplanen kan ändras genom tillägg. 3 Fördjupad översiktsplan ska

Läs mer

som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö

som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö 2011 03 04 Dp 5156 BESKRIVNING som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning, fastighetsförteckning

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. Dnr Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING datum 2011-09-06 diarienummer 2010-00707 Dp 5178 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av kv. VÄNDROSTEN mm i Innerstaden i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt PBL 2010:900

Läs mer

S 99A. Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan)

S 99A. Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan) PÄ 16/2009a SAMRÅDS/UTSTÄLLNINGSHANDLING Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan) Upprättad 2010-04-29 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för del av Furulund 3:116 och Ligustern 25 i Furulund, Kävlinge kommun, enkelt planförfarande

Detaljplan för del av Furulund 3:116 och Ligustern 25 i Furulund, Kävlinge kommun, enkelt planförfarande Planbeskrivning Samrådshandling 2013-05-14 Antagandehandling xxxx-xx-xx Laga kraft xxxx-xx-xx Detaljplan för del av Furulund 3:116 och Ligustern 25 i Furulund, Kävlinge kommun, enkelt planförfarande Planhandlingar

Läs mer

Detaljplan för Ärlan 10, Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning

Detaljplan för Ärlan 10, Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning 2014-08-04 Dnr 2014/TK091 Detaljplan för Ärlan 10, Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Handlingar Planhandlingarna utgörs av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser. Planens syfte och huvuddrag

Läs mer

del av KV SEGERDAL, GREDELBY 21:4 Knivsta kommun

del av KV SEGERDAL, GREDELBY 21:4 Knivsta kommun Detaljplan för PLA 2003/20034-1 del av KV SEGERDAL, GREDELBY 21:4 Knivsta kommun Enkelt planförfarande PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING HANDLINGAR Till detaljplanen har följande handlingar upprättats:

Läs mer

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning.

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning. 1(6) PLANBESKRIVNING Planavdelningen Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 2009-12-17 Förslag Detaljplan för område vid kv Granholmen i stadsdelen Skärholmen i Stockholm HANDLINGAR Planhandlingarna består av

Läs mer

tillhörande detaljplan för fastigheten Stensjön 8 i Hyllie i Malmö

tillhörande detaljplan för fastigheten Stensjön 8 i Hyllie i Malmö 2010 06 07 Dp 5124 BESKRIVNING tillhörande detaljplan för fastigheten Stensjön 8 i Hyllie i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning.

Läs mer

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05 Diarienummer SBN 2005/0181 214 Detaljplan för GULLRISET 6 m fl Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2005-09-05 LAGA KRAFT 2005-10-21 1 (7) ANTAGNA PLANHANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Burlöv 3:7, 3:121 i Burlövs Egnahem Burlövs kommun, Skåne län Enkelt planförfarande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Burlöv 3:7, 3:121 i Burlövs Egnahem Burlövs kommun, Skåne län Enkelt planförfarande Detaljplan för Burlöv 3:7, 3:121 i Burlövs Egnahem Burlövs kommun, Skåne län Enkelt planförfarande PLANBESKRIVNING Samråds-/Utställningshandling 2010-09-13 1(5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till detaljplanen

Läs mer

Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning.

Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning. PLANBESKRIVNING 1 (5) Strategiska avdelningen 2004-12-21 S-Dp 2004-04194-54 Anna Signal Tfn 08-508 27 565 Plankonsult Sofia Westerlund, Nyréns Arkitektkontor Tfn 08-698 43 75 Förslag Detaljplan för område

Läs mer

datum justerad Detaljplan för del av fastigheten Studenten 1 och 2 i Fosie i Malmö

datum justerad Detaljplan för del av fastigheten Studenten 1 och 2 i Fosie i Malmö datum 2012-10-10 justerad 2012-10-31 diarienummer 2010-00245 Dp 5248 UNDERRÄTTELSEHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten Studenten 1 och 2 i Fosie i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen

Läs mer

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29 Diarienummer PBN 2010/0086 214 Detaljplan för SJÖBY 3:40 Horred, Marks kommun, Västra Götalands län Karta 1-1. Fastigheten Sjöby 3:40 i Horred omringad med svartlinje Upprättad 2010-03-29 Behnam Sharo

Läs mer

Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun

Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun PÄ 42/2006a Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun Upprättad 2007-09-24 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Detaljplanekarta med planbestämmelser PLANBESKRIVNING 1 (8) Detaljplan

Läs mer

Yttrande över detaljplan för Årsta torg, samråd

Yttrande över detaljplan för Årsta torg, samråd MILJÖFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Emilia Hammer 2016-08-10 018-727 43 20 Till miljö- och hälsoskyddsnämndens sammanträde den 17 augusti 2016 Yttrande över detaljplan för Årsta torg, samråd Remiss från

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan Smeden 13, Östertull, Falköpings stad

PLANBESKRIVNING. Detaljplan Smeden 13, Östertull, Falköpings stad PLANBESKRIVNING Detaljplan Smeden 13, Östertull, Falköpings stad, juni 2009 BESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget består av plankarta i skala 1:1000 med bestämmelser. Till förslaget hör planbeskrivning,

Läs mer

OLOF MARKUSGÅRDEN. Detaljplan för. Del av fastigheten Mark Näktergalen 1. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer BN 2005/

OLOF MARKUSGÅRDEN. Detaljplan för. Del av fastigheten Mark Näktergalen 1. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer BN 2005/ Diarienummer BN 2005/0279 214 Detaljplan för OLOF MARKUSGÅRDEN Del av fastigheten Mark Näktergalen 1 Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2005-06-03 LAGA KRAFT 2005-10-21 1 (8) ANTAGNA PLANHANDLINGAR

Läs mer

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad Upprättad 16 januari 2018 Ändring av stadsplan (1283K-9482) för Närlundaområdet, Närlunda, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 16 januari 2018 BEGRÄNSAT FÖRFARANDE. Program

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-09-24 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i

Läs mer

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL 1 (5) ANTAGANDEHANDLING Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen omfattas av följande handlingar: - Fastighetsförteckning

Läs mer

Detaljplan för Hagtornen 10, 11, 12, 16 samt del av Hagtornen 9 i Furulund, Kävlinge kommun, enkelt planförfarande

Detaljplan för Hagtornen 10, 11, 12, 16 samt del av Hagtornen 9 i Furulund, Kävlinge kommun, enkelt planförfarande Plan- och genomförandebeskrivning Samrådshandling 2013-05-14 Antagandehandling xxxx-xx-xx Laga kraft xxxx-xx-xx Detaljplan för Hagtornen 10, 11, 12, 16 samt del av Hagtornen 9 i Furulund, Kävlinge kommun,

Läs mer

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar: Ronneby kommun, Blekinge län Idrottsplats Gymnasieskola/ sporthall Blekan Fotbollsplan/ Brunnsparken Översiktskarta, planområdet markerat med rött PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G NYBRO KOMMUN PLANBESKRIVNING 1(7) Detaljplan för Kv Stinsen i Nybro, Nybro kommun P L A N B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: plankarta med bestämmelser

Läs mer

INNEHÅLL PLANBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Sid. INLEDNING 2 Handlingar Bakgrund Planens syfte och huvuddrag Planområdet

INNEHÅLL PLANBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Sid. INLEDNING 2 Handlingar Bakgrund Planens syfte och huvuddrag Planområdet INNEHÅLL Sid PLANBESKRIVNING INLEDNING 2 Handlingar Bakgrund Planens syfte och huvuddrag Planområdet TIDIGARE STÄLLNINGSTAGANDEN 3 Översiktsplan Detaljplaner AVVÄGNINGAR ENLIGT MILJÖBALKEN 3 Riksintressen

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

Innehåll. Sida. BULLERUTREDNING för fastigheten Rosengård 173:3 i Rosengård i Malmö...1. Sammanfattning...1. Bakgrund...1. Trafikförutsättningar...

Innehåll. Sida. BULLERUTREDNING för fastigheten Rosengård 173:3 i Rosengård i Malmö...1. Sammanfattning...1. Bakgrund...1. Trafikförutsättningar... Innehåll BULLERUTREDNING för fastigheten Rosengård 173:3 i Rosengård i Malmö...1 Sida Sammanfattning...1 Bakgrund...1 Trafikförutsättningar...2 Metod...3 Planförslaget 3 Avgränsningar...3 Beräkningsresultat...4

Läs mer

Grönytefaktor - urban grönska och dagvattenhantering

Grönytefaktor - urban grönska och dagvattenhantering Grönytefaktor - urban grönska och dagvattenhantering 1 Grönytefaktor på byggnadstomterna Grönytefaktorn mäts som ett genomsnittligt värde för hela tomtens yta. Delytorna inom tomten får ett värde mellan

Läs mer

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, och fastighetsförteckning.

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, och fastighetsförteckning. 1 ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1014-211 PLANBESKRIVNING SOLDALEN 7 Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

Dp tillhörande förslag till detaljplan för del av kvarteret FLUGSVAMPEN mm i Limhamn i Malmö

Dp tillhörande förslag till detaljplan för del av kvarteret FLUGSVAMPEN mm i Limhamn i Malmö 2009-06-01 Dp 4966 UTSTÄLLNINGSHANDLING BESKRIVNING tillhörande förslag till detaljplan för del av kvarteret FLUGSVAMPEN mm i Limhamn i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser,

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Detaljplan för TÖRESTORP 2:52, DEL AV HangOn AB, Gnosjö kommun, Jönköpings län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser - Plan- och genomförandebeskrivning - Behovsbedömning Bakgrund HangOn

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL

PLANBESKRIVNING. Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL 1 (5) Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen omfattas av följande handlingar: - Tillägg till plankarta

Läs mer

datum 2014-09-08 Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö

datum 2014-09-08 Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö datum 2014-09-08 diarienummer SBN-2014-281 Dp 5342 PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen är att göra det möjligt att

Läs mer

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Detaljplan- Samrådshandling För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta Bilagor Fasighetsförteckning Grundkarta Genomförandetid

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-10-14 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen

Läs mer

Samrådshandling Enkelt planförfarande 2014-12-01 PLANBESKRIVNING. Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede

Samrådshandling Enkelt planförfarande 2014-12-01 PLANBESKRIVNING. Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede Samrådshandling Enkelt planförfarande 2014-12-01 PLANBESKRIVNING Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede Munkedals kommun Västra Götalands län Infarten till Fisketorp med

Läs mer

Bagaren 10 m.fl. PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE

Bagaren 10 m.fl. PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Ansvarig planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Bagaren 10 m.fl. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE PLANBESKRIVNING 2

Läs mer

Antagandehandling upprättad 2004-12-21

Antagandehandling upprättad 2004-12-21 Detaljplan för Åkarp 19:1 m.fl., Burlövs kommun, Skåne län. 209 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I handlingarna ingår denna beskrivning, genomförandebeskrivning, plankarta med planbestämmelser och illustrationsplan

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(6) Dnr 198/2014 FASTIGHETEN DANMARK 29 SÖDER, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Ansökan om planändring inkom från fastighetsägaren Fastighets AB Danmarkshuset den 6 februari 2014. SYFTE

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till detta planförslaget

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 GRANSKNINGSHANDLING

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

datum 2014-07-11 Detaljplan för fastigheten SÄDESÄRLAN 6 i Limhamn i Malmö

datum 2014-07-11 Detaljplan för fastigheten SÄDESÄRLAN 6 i Limhamn i Malmö datum 2014-07-11 diarienummer 2012-01169 Dp 5374 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten SÄDESÄRLAN 6 i Limhamn i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen är att bestämmelsen

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Kv BÅTEN 1 och 8 m fl i Ulricehamn, Ulricehamns kommun Västra Götalands län Upprättad den 16 januari 2008 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET ANTAGANDEHANDLING 08-02-05 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV HISSMOBÖLE 2:334 M FL KROKOMS INDUSTRIOMRÅDE KROKOM, KROKOMS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR DEL AV HISSMOBÖLE 2:334 M FL KROKOMS INDUSTRIOMRÅDE KROKOM, KROKOMS KOMMUN 2007-10-10 ANTAGANDEHANDLING Antagen 2007-12-13 Laga kraft 2008-01-10 DETALJPLAN FÖR DEL AV HISSMOBÖLE 2:334 M FL KROKOMS INDUSTRIOMRÅDE KROKOM, KROKOMS KOMMUN PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Planhandlingarna

Läs mer

fril DP 537 Planenheten i aug 2011, rev. jan 2012 Kvartersmark UTNYTTJANDEGRAD/FASTIGHETSINDELNING Utformning Utseende MSN 2010/78-214

fril DP 537 Planenheten i aug 2011, rev. jan 2012 Kvartersmark UTNYTTJANDEGRAD/FASTIGHETSINDELNING Utformning Utseende MSN 2010/78-214 PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom områden med nedanstående beteckningar. Endast angiven användning och utformning är tillåten. Bestämmelser utan beteckning gäller inom hela planområdet. Underliggande

Läs mer

Detaljplan för Kv ÄRLAN 1 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län

Detaljplan för Kv ÄRLAN 1 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Detaljplan för Kv ÄRLAN 1 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 16 augusti 2005 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

1281K-P117. Detaljplan för Nevers 8 i Lund, Lunds kommun (Borgåslingan 2 ) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 34/2013a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING

1281K-P117. Detaljplan för Nevers 8 i Lund, Lunds kommun (Borgåslingan 2 ) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 34/2013a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 34/2013a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Nevers 8 i Lund, Lunds kommun (Borgåslingan 2 ) Upprättad 2014-02-10 Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Detaljplan för del av Perstorp 23:4, Väster om Spårvägsgatan Perstorps kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Perstorp 23:4, Väster om Spårvägsgatan Perstorps kommun, Skåne län Detaljplan för del av Perstorp 23:4, Väster om Spårvägsgatan Perstorps kommun, Skåne län UTSTÄLLNING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta skala 1:1000 med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Del av BOGESUND 1:177 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län

Detaljplan för Del av BOGESUND 1:177 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Detaljplan för Del av BOGESUND 1:177 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 17 juli 2006 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Dnr:

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola)

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-10-29 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1

Läs mer

Planbeskrivning GRANSKNINGSHANDLING. upprättad i september 2012

Planbeskrivning GRANSKNINGSHANDLING. upprättad i september 2012 Vår beteckning Dnr 2012/124 GRANSKNINGSHANDLING (Enkelt planförfarande) Detaljplan för del av kvarteret Sims inom centrumområdet i Borlänge kommun, Dalarnas län upprättad i september 2012 HANDLINGAR Planhandlingarna

Läs mer

Ändring av detaljplan (1283K-14596) för fastigheten

Ändring av detaljplan (1283K-14596) för fastigheten Ändring av detaljplan (1283K-14596) för fastigheten Hillebarden 2 Berga, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 13 mars 2018 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

datum PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av DP 4136 för södra delen av Toftanäs industriområde i Husie i Malmö

datum PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av DP 4136 för södra delen av Toftanäs industriområde i Husie i Malmö datum 2016-04-08 diarienummer 2013-00346 ÄDp 5375 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av DP 4136 för södra delen av Toftanäs industriområde i Husie i Malmö INLEDNING Då planförslaget

Läs mer

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Wennerbergsvägen SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-BYGG Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Handlingsförteckning Detaljplanen består av följande

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Aron 27, Gustavslund, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att komplettera fastighetens användning som

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning 2014-08-25. Ändring av Detaljplan för Alingsås, Bostäder vid Hallbovägen 13-14. Dnr 2014.062 211 Antagandehandling

Tillägg till planbeskrivning 2014-08-25. Ändring av Detaljplan för Alingsås, Bostäder vid Hallbovägen 13-14. Dnr 2014.062 211 Antagandehandling Handläggare: Emil Hjalmarsson, tfn 0322-616367 Dnr 2014.062 211 Antagandehandling Ändring av Detaljplan för Alingsås, Bostäder vid Hallbovägen 13-14 Tillägg till planbeskrivning 2014-08-25 1 1. Inledning

Läs mer

Detaljplan för Kv DOMHERREN m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län

Detaljplan för Kv DOMHERREN m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Detaljplan för Kv DOMHERREN m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 10 januari 2006 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Tillägg till Detaljplan för Övre Taserud Arvika kommun, Värmlands län

Tillägg till Detaljplan för Övre Taserud Arvika kommun, Värmlands län ANTAGANDEHANDLING 2011-06-21 Dnr KS2006/133 Tillägg till Detaljplan för Övre Taserud Arvika kommun, Värmlands län Antagande 2011-10-17 Laga kraft 2011-11-08 Tillägg till detaljplan för Övre Taserud Planbeskrivning

Läs mer

Detaljplan del av Perstorp 23:4 vid kvarteret Syrenen (ny parkering) Perstorps kommun, Skåne län

Detaljplan del av Perstorp 23:4 vid kvarteret Syrenen (ny parkering) Perstorps kommun, Skåne län 1(5) Datum: 2017-02-13, 2017-04-10 Diarienummer: Detaljplan del av Perstorp 23:4 vid kvarteret Syrenen (ny parkering) Perstorps kommun, Skåne län GRANSKNINGSHANDLING Detaljplanen har Upprättats: 2017-02-13,

Läs mer

Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län

Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län Samrådshandling 2013-10-14 Stadsbyggnadsförvaltningen Dnr SBN 2012-126 Detaljplan för kv Trätälja 6 och 10 Planbeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Slakthuset 4 och del av Ängaryd 4:1 i Tranås stad Planområde

Detaljplan för Slakthuset 4 och del av Ängaryd 4:1 i Tranås stad Planområde Tranås kommun Detaljplan för Slakthuset 4 och del av Ängaryd 4:1 i Tranås stad Upprättad i december 2009 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 288/09 Planområde Antagen av byggnadsnämnden

Läs mer

Detaljplan för del av Perstorp 20:3 m fl, Klockareskogsområdet Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅD PLANBESKRIVNING

Detaljplan för del av Perstorp 20:3 m fl, Klockareskogsområdet Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅD PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av Perstorp 20:3 m fl, Klockareskogsområdet Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅD PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta skala 1:1000 med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Del av Östra Eklanda. Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl. Mölndals stad Västra Götalands län. Bostäder PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING

Del av Östra Eklanda. Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl. Mölndals stad Västra Götalands län. Bostäder PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING ANTAGANDEHANDLING Dnr 152/08 Stadsbyggnadskontoret Handläggare Jan Kristoferson Tel: 031 315 14 21 Mailadress: jan.kristoferson@molndal.se Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl Del av Östra Eklanda

Läs mer

c1( 4 0 0, t STADSBYGGNADS KONTORET

c1( 4 0 0, t STADSBYGGNADS KONTORET c1( t STADSBYGGNADS KONTORET _+_ T Ag. Planavdelningen Peter Jacobsson Tfn 8-58 269 6 PLANBESKRIVNING 1 () 29-11-13 Dp 26-171-5 Enkelt förfarande Detaljplan för fastigheten Gladan i stadsdelen Stadshagen

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för del av Kv LÖVÅKERN i Orsa kommun, Dalarnas län. (ersättning av del av Dp 54 och 95) PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för del av Kv LÖVÅKERN i Orsa kommun, Dalarnas län. (ersättning av del av Dp 54 och 95) PLANBESKRIVNING 1 (5) SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Kv LÖVÅKERN i Orsa kommun, Dalarnas län. (ersättning av del av Dp 54 och 95) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Utöver planbeskrivningen finns följande planhandlingar:

Läs mer

Antagandehandling. Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning

Antagandehandling. Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning DIARIENR SBN 2012-001482 1 (8) Antagandehandling Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Planområdet markerat i orange färg. Tillägg till

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

datum 2013-12-12 Detaljplan för del av fastigheten VÄSTERBOTTEN 9 i Fosie i Malmö

datum 2013-12-12 Detaljplan för del av fastigheten VÄSTERBOTTEN 9 i Fosie i Malmö datum 2013-12-12 diarienummer 2013-00307 Dp 5318 PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten VÄSTERBOTTEN 9 i Fosie i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med detaljplanen är att göra det möjligt

Läs mer

Detaljplan för BOGESUND 1:230 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län

Detaljplan för BOGESUND 1:230 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Detaljplan för BOGESUND 1:230 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 5 juli 2006 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

Husensjö 9:48, Gustavslund. Underlag för planuppdrag

Husensjö 9:48, Gustavslund. Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Husensjö 9:48, Gustavslund Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till en utbyggnad

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Gottsunda 16:2 Enkelt planförfarande

Planbeskrivning Detaljplan för Gottsunda 16:2 Enkelt planförfarande PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare Diarienummer Marie-Louise Elfström PLA 2012-020254 018-727 45 56 Planbeskrivning Detaljplan för Gottsunda 16:2 Enkelt planförfarande LAGA KRAFT 2015-09-25 Postadress:

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÅDJURET 1 SAMT DEL AV ESLÖV 51:3 OCH 53:4 - bostäder och kontor-

DETALJPLAN FÖR RÅDJURET 1 SAMT DEL AV ESLÖV 51:3 OCH 53:4 - bostäder och kontor- 2006-08-23 ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR RÅDJURET 1 SAMT DEL AV ESLÖV 51:3 OCH 53:4 - bostäder och kontor- i centrala Eslöv Eslövs kommun Skåne län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA Läge Plankarta,

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Masten 11, Pålsjö Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen av detaljplanen är att möjliggöra fler lägenheter på fastigheten

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

som tillhör detaljplan för kvarteret GALEASEN i Hamnen i Malmö

som tillhör detaljplan för kvarteret GALEASEN i Hamnen i Malmö 2011 05 10 Dp 5171 S AMR ÅDSHANDLING BESKRIVNING som tillhör detaljplan för kvarteret GALEASEN i Hamnen i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning,

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING. Utställningshandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING. Utställningshandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med

Läs mer

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 27/10 Planområde Plan-

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-09-26 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län

Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län 1(7) Datum: Diarienummer: 2013-08-13 2013/124 Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅDSHANDLING Detaljplanen har Upprättas: 2013-08-13 Antagits

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Samrådshandling (1-5) Enkelt planförfarande

PLANBESKRIVNING. Samrådshandling (1-5) Enkelt planförfarande Samrådshandling (1-5) Enkelt planförfarande 2015-02-15 PLANBESKRIVNING Förslag till detaljplan för delar av fastigheterna FOSS 12:8 och FOSS 13:1 Munkedals Centrum Munkedals kommun PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1(9) Samrådshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1 (9) 2(9) ALLMÄNT Detaljplanens syfte Planens syfte är

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-10-22 Handläggare: Tony Andersson Tfn 08-508 273 18 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen

Läs mer

DETALJPLAN FÖR ARLÖV 21:226, BURLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN 1 (ENKELT PLANFÖRFARANDE) (5)

DETALJPLAN FÖR ARLÖV 21:226, BURLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN 1 (ENKELT PLANFÖRFARANDE) (5) ANTAGANDEHANDLING 218 DETALJPLAN FÖR ARLÖV 21:226, BURLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN 1 (ENKELT PLANFÖRFARANDE) (5) PLANBESKRIVNING HANDLING PLANENS SYFTE, HUVUDDRAG Till planen hör förutom denna beskrivning följande

Läs mer

Bullerutredning Kv Barken, Dnr:

Bullerutredning Kv Barken, Dnr: 2017-10-24 Bullerutredning Kv Barken, Dnr: 02-0622 För planerad ny bebyggelse inom dpl kv Barken har trafikbuller beräknats. Beräkningarna visar att riktvärdena enligt Förordningen för trafikbuller (2015:216

Läs mer

Detaljplan för Akvarellen 18 i Båstad, Båstads kommun, Skåne län

Detaljplan för Akvarellen 18 i Båstad, Båstads kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1(6) Detaljplan för Akvarellen 18 i Båstad, Båstads kommun, Skåne län PLANAVDELNINGEN I BÅSTAD PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2(6)

Läs mer

Planbeskrivning. Vallbacken 24:3 mfl, kv Gustavsberg Detaljplan för bostäder, vård m.m. Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Vallbacken 24:3 mfl, kv Gustavsberg Detaljplan för bostäder, vård m.m. Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMRÅDS- /UNDERRÄTTELSEHANDLING 2014-11-03 DNR: 14BMN24 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON Planbeskrivning Vallbacken 24:3 mfl, kv Gustavsberg Detaljplan för bostäder, vård m.m. Gävle kommun,

Läs mer

Trafikbullerutredning

Trafikbullerutredning Stadsbyggnadskontoret Önskemålet 7 m.fl. Önskemålet 7 m.fl. 2017-04-06 Rapportförfattare: Bakgrund och syfte Jönköpings kommun arbetar med att ta fram en ny detaljplan för kvarteret Önskemålet 7 m.fl.

Läs mer

SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen P07/0425 Ludvig Lundgren SBN/2006:186. Detaljplan för del av kv Farao m m

SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen P07/0425 Ludvig Lundgren SBN/2006:186. Detaljplan för del av kv Farao m m SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen P07/025 Ludvig Lundgren 2007-0-18 SBN/2006:186 Laga kraft 2007-05-2 Planbeskrivning Detaljplan för del av kv Farao m m inom stadsdelen Råsunda, upprättad i april

Läs mer

tillhörande förslag till detaljplan för koloniområdet FLANSBJER i Husie i Malmö

tillhörande förslag till detaljplan för koloniområdet FLANSBJER i Husie i Malmö 2007-05-30 Dp 4980 SAMRÅDSHANDLING BESKRIVNING tillhörande förslag till detaljplan för koloniområdet FLANSBJER i Husie i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, illustrationsplan,

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING enkelt planförfarande Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Miljökonsekvensbeskrivning Plankarta med bestämmelser

ANTAGANDEHANDLING enkelt planförfarande Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Miljökonsekvensbeskrivning Plankarta med bestämmelser Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Planavdelningen ANTAGANDEHANDLING enkelt planförfarande Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Miljökonsekvensbeskrivning Plankarta med bestämmelser Detaljplan

Läs mer

Detaljplan för kv. Krankroken 6 m.fl., Erikslund, Västerås

Detaljplan för kv. Krankroken 6 m.fl., Erikslund, Västerås Elisabeth Lindblad 021-39 15 09 DP 1660 2010-02-16 Dnr 07:10058-BN 540 Detaljplan för kv. Krankroken 6 m.fl., Erikslund, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING Handlingar Detaljplanen består av plankarta med

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer