Val av justerare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Val av justerare"

Transkript

1 Rådet till skydd för Stockholms Protokoll Sida 1 (15) Närvarande: Ingemar Josefsson, ordförande 1-8 samt 10-24, Fredrik von Feilitzen, ordförande 9, Birgitta Bremer, Cajsa Holmstrand, Winston Håkansson, Elisabet Jermsten, Anders Johnson (t.o.m. 13), Margareta Olofsson, Inga Varg (fr.om. 9 t.o.m. 22) och Marie Wall, Henrik Nerlund, sekreterare, Susanne Höglin, handläggare samt Monica Hector, handläggare och protokollförare Under sammanträdet deltog även: Elisabeth Rosenquist Saidac, adjungerad, Martin Bretz, Louice Persson och Thomas Stoll, stadsbyggnadskontoret samt Lina Malm, Sweco Förhinder att närvara hade anmälts av: Stina Ekman, Anders Jönsson och Magnus Olausson Förhinder att närvara hade anmälts av: Tidpunkt: , kl Lokal: Bolindersalen, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 1. Val av justerare Valdes ledamot W Håkansson att tillsammans med ordförande justera protokollet. Erinrades att extralista förelåg samt att ärenden upptas i ordningen: 1-10, 11 utgick, 19, 13-15, 20-23, 18, 12, Nästa sammanträdesdag Erinrades att Skönhetsrådet sammanträder den 14 maj 2018, kl

2 Sida 2 (15) 3. Nästa delegationssammanträde Erinrades att Skönhetsrådets delegerade sammanträder den 23 april 2018, kl Protokollsjustering Anmäldes att protokoll fört vid rådets ordinarie sammanträde justerats i vederbörlig ordning. 5. Protokollsjustering Anmäldes att protokoll fört vid rådets delegationssammanträde justerats i vederbörlig ordning. 6. Anmälningsärenden Anmäldes ärenden enligt bilaga. 7. Rådet: Protokollsutdrag från kommunfullmäktiges sammanträde ang 10 Valärende, fyllnadsval (SR 2018/81) Erinrades att Elisabet Jermsten, Statens fastighetsverk, valts till ledamot i Skönhetsrådet. 8. Rådet: Val till delegationsgrupp för ny ledamot Valdes Elisabet Jermsten av rådet till delegerad i samtliga tre delegationsgrupper. 9. Rådet: Ordförande 2018 (SR 2018/76) Valdes Ingemar Josefsson till rådets ordförande. Valdes Margareta Olofsson till rådets vice ordförande. Tackade ordförande för förtroendet för bådas räkning.

3 Sida 3 (15) 10. Rådet: Årsrapport för Rådet till skydd för Stockholms (SR 2018/71) Förelåg av Stadsrevisionen, revisorsgrupp 1, utformad årsrapport för Rådets till skydd för Stockholms verksamhetsår Rådet tackade för förtroendet varvid ärendet lades till handlingarna. Uppdrogs åt kansliet att sända protokollsutdrag till Revisorsgrupp Sekreteraren informerar Informerade sekreteraren om möte med ansvariga vid Slussenprojektet, stadsarkitekten, stadsträdgårdsmästaren m.fl. angående Karl Johan-statyns placering. Förevisade sekreteraren även utredda placeringsalternativ och föredrog stadens inriktning. Bordlades ärendet till Ulvsunda 1:1, Nyängsvägen 66, Smedslätten, förslag till detaljplan för del av fastigheten (SR 2018/56) Genom remiss hade stadsbyggnadskontoret begärt Skönhetsrådets yttrande över Ulvsunda 1:1, Nyängsvägen 66, Smedslätten, förslag till detaljplan för del av fastigheten. Martin Bretz, stadsbyggnadskontoret, redogjorde för ärendet. Stadsbyggnadskontoret har upprättat ett detaljplaneförslag som innebär att en ny förskola om sex avdelningar kan byggas vid Nyängsvägen 66 i stadsdelen Ålsten. Fastigheten ägs av Stockholms stad och på platsen finns en förskolebyggnad med tidsbegränsat bygglov som löper ut Förslaget innebär en detaljplaneändring för att permanenta befintlig verksamhet samt att antalet föreskoleavdelningar ökar från tre till sex. Planområdet som är beläget i Nyängsparken angränsar i väster till befintlig villabebyggelse, i norr och öster till parkmark och i söder till allmän väg samt parkmark. Ambitionen i förslaget är att skapa en god miljö för förskolebarnen och samtidigt

4 Sida 4 (15) (forts 12) anpassa föreslagen byggnad till kringliggande bebyggelse och omgivande naturmiljö. Nyängsparken är ett område med särskild ekologisk betydelse, och den ingår i ett habitatnätverk med höga naturvärden som utgör en livsmiljö för flera skyddsvärda arter, framförallt för barrskogsfåglar och groddjur. Parken löper i nordsydlig riktning och utgör också en viktig del i en grönstruktur vilken löper från Smedslätten i söder till Abrahamsberg i norr, och vidare västerut. Skönhetsrådet diskuterade bland annat den föreslagna byggnadens utbredning från väster till öster. Rådet fann att byggnaden med hög sannolikhet kommer att medföra att den långa grönstrukturen i nord-sydlig riktning skadas, vilket är olyckligt, och inte heller torde överensstämma med stadens ambition att bevara gröna kilar och spridningsvägar. Vidare ställde sig rådet frågande till det faktum att planförslaget presenterar en förskola med sex avdelningar, medan byggrätten möjliggör åtta. Sex avdelningar är, enligt rådets mening, redan mycket, medan åtta avdelningar blir nästintill orimligt. Dessutom är bristen på överensstämmelse mellan det som förslaget presenterar och det som plankartan visar exempel på en tendens som rådet fann oroande. Vad gäller gestaltningen, så var rådets huvudsakliga invändning mot såväl föreslagen förskola som många andra av de typförskolor som nu byggs, att de tenderar att bli för storskaliga och barackliknande, och kläs i mörka och dystra fasadkulörer. Inte sällan finns endast en ingång för fyra eller fler avdelningar. Detta är inte endast en formgivningsfråga, utan får även negativ inverkan på den psykosociala miljön. För att kunna infria ambitionen om en bra förskolemiljö behövs en indelning av det storskaliga i mindre enheter med hjälp av fler entréer. Det stora behovet av förskoleplatser får inte innebära lösningar som resulterar i sämre livsmiljö för vare sig barn eller förskolepersonal. Beslöt Skönhetsrådet tillstyrka förslaget med skarp erinran om att det inte är möjligt att ta ställning till något annat än de sex avdelningar som förslaget redovisar. Uppdrogs åt kansliet att besvara ärendet.

5 Sida 5 (15) 13. Spånga C Väst, del av fastigheten Solhem 16:1, Sörgårdsvägen/Antons backe, förslag till detaljplan (SR 2018/57) Genom remiss hade stadsbyggnadskontoret begärt Skönhetsrådets yttrande över Spånga C Väst, del av fastigheten Solhem 16:1, Sörgårdsvägen/Antons backe, förslag till detaljplan. Sekreteraren redogjorde för ärendet. Detaljplaneförslaget innebär byggrätt för två flerbostadshus med ca 40 lägenheter samt underliggande parkeringsgarage i sluttningen mellan Sörgårdsvägen och Antons backe. Byggnaderna föreslås få fem våningar med inredd vind, inklusive souterrängvåningarna. Förutom garage och bostadskomplement i souterrängplan föreslås en verksamhetslokal i det västra huset. Stadsbyggnadskontoret presenterar förslaget som en årsring mellan Spånga centrum och den omgivande villastadsbebyggelsen där inspirationen till de nya husens gestaltning hämtats från och hänsyn tagits till den befintliga bebyggelsen i Spånga centrum och Solhems villastad. Skönhetsrådet ansåg att platsen ifråga går att bebygga men rådet såg inte det föreliggande förslaget möjligt att tillstyrka. Rådets starkaste invändning mot de två lamellhusen var att skalan avviker för kraftigt från omgivande bebyggelse. Den tunga formen och mörka kulören bidrar också till att husen gestaltningsmässigt starkt skiljer sig från områdets karaktär. Därmed inte sagt att nya hus inte får ges en nutida utformning som tillför området moderna kvaliteter. De föreslagna byggnaderna ligger också mycket tätt, det är inte många meter mellan gavlarnas indragna balkonger vilket förutom mörka lägenheter också innebär stor insyn och liten privat zon i den egna bostaden. Enligt rådets uppfattning bör förslaget således omarbetas. Byggnadshöjden bör sänkas och avtrappas och husens höjder bör följa gatans topografi så att det östra huset blir en våning lägre i förhållande till det västra. Byggnaderna behöver också gestaltas så att de blir mindre storskaliga i sin karaktär och mer fungerande i zonen mellan Spånga centrums bebyggelse och villaområdet.

6 Sida 6 (15) (forts 13) Beslöt Skönhetsrådet avstyrka förslag till detaljplan i föreliggande form. Uppdrogs åt kansliet att besvara ärendet. 14. Isafjord 1, kv Myvatten, Dalvik och Skaftå, Kistavägen, Kista, förslag till detaljplan (SR 2018/85) Genom remiss hade stadsbyggnadskontoret begärt Skönhetsrådets yttrande över Isafjord 1, kv Myvatten, Dalvik och Skaftå, Kistavägen, Kista, förslag till detaljplan. Lina Malm, plankonsult, Sweco, redogjorde för ärendet. Stadsbyggnadskontoret har upprättat ett planförslag som innebär en omvandling av befintliga parkeringsytor till stadsdel med blandade funktioner såsom bostäder, förskola, centrum, kulturverksamhet samt en park. Detaljplanen möjliggör 520 bostäder i en halvsluten kvartersstruktur i sex till nio våningar med variation i taklandskap och indragna volymer. I planen finns också förslag på ett höghus med 29 våningar som ska utgöra ett nytt landmärke, men även samverka med befintliga landmärken i Kista. Förslaget innebär en högre bebyggelse mot de större stråken Torshamnsgatan och Kistavägen, och lägre bebyggelse mot de mer uppbrutna kvartersgatorna. Planområdet är beläget i sydöstra delen av Kista verksamhetsområde (Kista Science City), med närhet till Kista centrum och Helenelunds pendeltågsstation. Kista är tillsammans med Sollentuna och Häggvik utpekat som en viktig regional stadskärna, och området ska genom stora satsningar på infrastruktur stärka sitt samband med Sollentuna och Sundbyberg samt med övriga Järva. Inom ramen för stadens pågående områdesplanering är en uppdatering av strukturplanen för Kista under framtagande. Kista och dess centrum växte fram under mitten av 1970-talet och Kista centrum invigdes Kista var den stadsdel som tillkom sist av stadsdelarna runt Järvafältet och planen var att tillsammans med Akalla och Husby åstadkomma en så kallad bandstad. Dock kom Kista i realiteten att präglas av en relativt skarp uppdelning, med bostadshusen i den sydvästra delen och verksamhetsområdet i den nordöstra.

7 Sida 7 (15) (forts 14) Skönhetsrådet såg positivt på den arkitektoniska helheten i förslaget. Det varierade taklandskapet med indragna volymer som lätt skulle kunna ge ett rörigt intryck utgör istället en fin komposition avseende färg och proportioner. Likaså ansåg rådet det gynnsamt med de uppbrutna kvarteren, som möjliggör en mindre och mänskligare skala. Det höga huset om 29 våningar som föreslås ansluter till en skala bland högre objekt i Kista som rådet fann möjlig. Rådet saknade dock en sammanhållen studie över de höga hus som planeras i stadsdelen i relation till de som redan är uppförda. Detta är en brist som enligt rådets mening gör det svårt att bedöma om den föreslagna placeringen av höghuset i kvarteret Myvatten är den rätta eller inte. Ibland liknas Kista vid parisstadsdelen La Défence, som en stadsdel där stadens högsta objekt placeras i grupp för att uppnå en arkitektonisk effekt, samtidigt som känsligare stadspartier besparas höghus. Detta kräver en sofistikerad placering objekten emellan, en diskussion rådet gärna deltar i. Den mycket hårda exploateringen i förslagets norra delar ställde sig rådet mycket tveksamt till. Kvartersstrukturen som typologi har goda förutsättningar att skapa trivsamma rum i en skala om fem till maximalt sju våningar. När höjderna ökar utöver detta är det slutna kvarteret inte längre optimalt. Detta syns tydligt i kvarteret Skaftö där bebyggelsen når åtta till nio våningar. Enligt rådets mening övergås gränsen från en god täthet till en trång och oattraktiv miljö. I detta kvarter är dessutom kvarterens enda förskola placerad, en miljö som inte möter den höga standard Stockholm borde kräva i nyproduktion. I förslaget utgörs gården av en hårdgjord yta som skuggas större delen av dagen. De gröna inslagen i form av exempelvis träd är helt beroende av planteringsbara bjälklag. I förslaget är odlingsbäddarna dock upphöjda och inhägnade vilket minskar barnens yta ytterligare. Därför bör alternativa placeringar av förskolan särskilt utredas i det fortsatta planarbetet. Under rådets sammanträde diskuterades möjligheten att flytta förskolan till parkkvarteret för att kunna erbjuda en bättre utemiljö. Beslöt Skönhetsrådet avstyrka planförslaget för kvarteret Skaftå i föreliggande form men tillstyrka detaljplaneförslaget i dess övriga delar.

8 Sida 8 (15) (forts 14) Anmälde ledamot F von Feilitzen särskilt yttrande enligt bilaga 2. Uppdrogs åt kansliet att besvara ärendet. 15. Sekreteraren informerar Återupptogs ärende bordlagt vid 11. Informerade sekreteraren om genomfört möte med Buenos Aires borgmästare. Informerade sekreteraren vidare om förestående föredrag om rådets verksamhet för stadsledningskontorets välfärdsavdelning, masterstudenter vid Stockholms universitet respektive Arkitektur- och designcentrums vänförening. 16. Övriga frågor Förelåg inga övriga frågor. 17. Örby 4:1 del av fastigheten, vid kvarteret Vedstapeln 1, förslag till detaljplan. (SR 2018/58) Anmäldes för formellt beslut ärende hänskjutet från delegationssammanträde Smedslätten 1:1, Korsvägen 15, förslag till detaljplan (SR 2018/54) Anmäldes för formellt beslut ärende hänskjutet från delegationssammanträde Södermalm 7:87, Stadsgårdsleden, bodetablering, Stadsgården (projekt Slussen), tidsbegränsat lov (SR 2018/68) Anmäldes för formellt beslut ärende hänskjutet från delegationssammanträde

9 Sida 9 (15) 20. Flygmaskinen 2, Upplandsgatan 100, Vasastaden, om- och tillbyggnad av Rödabergsskolan, rivning av byggnad B (SR 2018/20) Genom remiss hade stadsbyggnadskontoret begärt Skönhetsrådets yttrande över Flygmaskinen 2, Upplandsgatan 100, Vasastaden, om- och tillbyggnad av Rödabergsskolan, rivning av byggnad B. Bordlades ärendet på handläggarens begäran. 21. Del av Södermalm 2:8 vid Lundagatan, förslag till detaljplan (SR 2018/66) Återupptogs ärende hänskjutet från delegationssammanträde Planförslaget möjliggör uppförande av sexton stadsradhus längs med Lundagatan på Södermalm. Platsen som föreslås bebyggas utgör idag en grönslänt mellan Lundagatans båda nivåer. De sexton stadsradhusen placeras något på skrå i relation till gatan och utformas så att ett mindre träd ska rymmas på den nedre nivån och en terrass på den övre. Det aktuella planområdet har en intressant historia som är tydligt avläsbar i skarven mellan 1880-talets rutnätsplan för Södermalm och den öppna planen för kvarteret Marmorn från Den epokgörande HSB-anläggningen i kvarteret Marmorn, med Sven Wallander som arkitekt, tillhör ett av den svenska arkitekturhistoriens betydande verk och har den högsta kulturhistoriska klassificeringen. Skillnaden mellan planfilosofier sammanfaller med gatans olika nivåer. Som sammanbindande element finns tre välgestaltade trapplösningar som bidrar till att dramatisera den naturgivna topografin. Skönhetsrådet välkomnade att nya typologier prövas, också i innerstaden. Stadsradhuset är en intressant boendeform som är mycket ovanlig i Stockholm jämfört med andra europeiska städer. I Sverige tog det lång tid för radhuset att nå acceptans som mellanform till lägenheten eller småhuset och därför är huvuddelen av de svenska radhusen uppförda som separata bebyggelsegrupper i ytterstadsmiljö under och 1980-

10 Sida 10 (15) (forts 21) talen. Bland de få äldre exempel som finns i gatumiljö i Stockholm märks mindre radhuslängor i Äppelviken och i Gamla Enskede. Enligt rådets mening bör stadsradhuset som typologi användas på platser som vinner på att skalan tas ned samtidigt som ett urbant gaturum uppnås. I det aktuella fallet misslyckas planförslaget på båda dessa punkter: husen är vare sig tillräckligt urbana eller placerade i ett parti som vinner på att minska skalan. Situationen på Lundagatan är snarare den motsatta med den monumentala placeringen av kvarteret Marmorn på klippans högsta punkt. Bebyggs partiet mellan gatans båda nivåer förändras Wallanders komposition på ett avgörande negativt sätt. Vid en sammantagen bedömning fann rådet att platsen är mindre lämpad för bebyggelse och att stadsradhusens fördelar inte kommer till sin rätt längs Lundagatan. Beslöt Skönhetsrådet avstyrka förslaget till detaljplan. Uppdrogs åt kansliet att besvara att besvara ärendet. 22. Murmästaren 3, Hantverkargatan 29, Kungsholmen, förslag till detaljplan för del av fastigheten (SR 2018/84) Genom remiss hade stadsbyggnadskontoret begärt Skönhetsrådets yttrande över Murmästaren 3, Hantverkargatan 29, Kungsholmen, förslag till detaljplan för del av fastigheten. Louice Persson, stadsbyggnadskontoret, redogjorde för ärendet. Stadsbyggnadskontoret har upprättat ett detaljplaneförslag som innebär att en mindre tillbyggnad får uppföras på västra gården av fastigheten Murmästaren 3 för att rymma ändamålsenlig matsal. Skönhetsrådet ansåg att det är högst rimligt att skolan får en fungerande matsal. Rådet fann också att den föreslagna tillbyggnadens höjd och gestaltning anpassats till den befintliga, grönklassade byggnaden.

11 Sida 11 (15) (forts 22) Beslöt Skönhetsrådet tillstyrka förslag till detaljplan. Uppdrogs åt kansliet att besvara ärendet. 23. Genom remiss hade stadsbyggnadskontoret begärt Skönhetsrådets yttrande över Västberga 1:1, Midsommarkransen 1:1 och 1:14, Tvålflingan 5, underlag för tidigt samråd. Thomas Stoll, planchef, stadsbyggnadskontoret, redogjorde för ärendet. Bordlades ärendet till nästkommande delegationssammanträde. 24. Förklarades sammanträdet avslutat. Stockholm Ingemar Josefsson Ordförande 1-8 samt Monica Hector Protokollförare Fredrik von Feilitzen Ordförande 9 Winston Håkansson Justerare Vidi: Henrik Nerlund Sekreterare

12 Sida 12 (15) Bilaga 1 till protokoll Anmälningsärenden Loket 39, S:t Eriksplan, Vasastaden, del av fastigheten, kioskbyggnad, planärende på granskning (SR 2018/79) Nattugglan 14 m fl, meddelande efter granskning samt revidering av förslag till detaljplan. (SR 2018/94). Detaljplaner besvarade av kansliet Vattenkonsten 1, förslag till detaljplan, (SR 2018/59), ingen erinran. Bygglov besvarade av kansliet Blasieholmen 54, Grand Hotel, yttre ändring, renovering och ändring av gatufasader samt återskapande av ornamentik med infälld LED-belysning samt omfärgning av fasad och tak. (SR ), ingen erinran mot byte av fasadkulör. Hästskon 12, Hamngatan 24, nybyggnad av affärs- och kontorshus (hus H), ändringslov. (SR 2018/22), ingen erinran/avstyrkt. Södermalm 6:36, skyltar/ljusanordningar, LED-skyltar på Katarinahissen och gångbro i anslutning. (SR 2018/74), tillstyrkt med erinran. Sandhagen 11, Arenavägen 60, yttre ändring, ändring/renovering av fasader.( SR 2018/62), avstyrkt. Skrivelser besvarade av kansliet Byggplaner Vedstapeln 1, protest mot byggplaner Sågverksgatan. (SR 2018/6), besvarad med SR 2018/58. Protest mot planerna att bygga flerfamiljshus efter Sågverksgatan i Stureby. (SR 2018/8), besvarad med SR 2018/58. Stigbergsparken, angående den planerade tunnelbaneuppgången. (SR 2018/48), besvarat per telefon.

13 Sida 13 (15) Förstärknings- och cykelåtgärder längs Söder Mälarstrand, önskan om Skönhetsrådets yttrande. (SR 2018/52), besvarat med e-post, SR samt SR bifogade. Asfaltering av kullerstensgator Östermalm? (SR 2018/53), vidarebefordrat till trafikkontoret. Behåll gatstensgator Östermalm. (SR 2018/55), vidarebefordrat till trafikkontoret. Olovlig uppsättning av TV-skärm vid Kanalplan. (SR 2018/64), besvarat med e-post. Byggstart av bandyhall Gubbängens IP. (SR 2018/65), besvarat med e-post. Malongenparken, tips om att bevaka. (SR 2018/69), besvarat med e-post. Asfaltering av Lützengatan och Wittstocksgatan. (SR 2018/72), vidarebefordrat till trafikkontoret. Bostadsrätter på Lidköpingsvägen i Hammarbyhöjden. (SR 2018/80), besvarat med e-post, SR bifogad. Sågverksgatan i Stureby, fråga angående exploatering. (SR 2018/83), besvarad med SR 2018/58. Nebulosan 32-33, fråga om Skönhetsrådet yttrat sig. (SR 2018/88), besvarat med e-post, SR bifogad. Kv. Vedstapeln 1, Stureby, protest mot byggplaner. (SR 2018/89), besvarad med SR 2018/58. Förtätningsplaner i Stureby. (SR 2018/90), besvarad med SR 2018/58. Plåtskjul på Henriksdalsberget. (SR 2018/77), besvarat med e-post. Balkonger. (SR 2018/91), besvarat per telefon.

14 Sida 14 (15) Sågverksgatan i Stureby, synpunkter på planförslag. (SR 2018/92), besvarat med e-post. Sjöstadshallen, fråga om förändring av idrottshallen. (SR 2018/93), besvarat med e-post.

15 Sida 15 (15) Bilaga 2 till protokoll Isafjord 1, kv Myvatten, Dalvik och Skaftå, Kistavägen, Kista, förslag till detaljplan (SR 2018/85) Anmälde ledamot F von Feilitzen särskilt yttrande enligt följande: Även det 29 våningar höga bostadshuset bör sänkas till högst sju våningar. Det primära bör vara att ge förutsättningar för en god bostadsmiljö, inte att som självändamål skapa ett landmärke. Den cirka 95 meter höga byggnaden skulle höst och vår skugga förskolegården i kv. Skaftå under en och en halv timme på förmiddagarna, vilket inte är godtagbart. Påståendet att skyskrapan blir ett positivt bidrag till stadsbilden bör inte accepteras.

Val av ordförande för valförrättningen. Valdes ledamot Fredrik von Feilitzen som ålderman till ordförande för valförrättningen.

Val av ordförande för valförrättningen. Valdes ledamot Fredrik von Feilitzen som ålderman till ordförande för valförrättningen. Rådet till skydd för Stockholms Protokoll Sida 1 (9) 2018-1 Närvarande: Fredrik von Feilitzen, ordförande 1-5, Anders Bodin, ordförande 6-22, Birgitta Bremer, Anders Johnson, Ingemar Josefsson, Anders

Läs mer

Dagordning

Dagordning Rådet till skydd för Stockholms Protokoll från delegationsmöte Sida 1 (5) 7-2016 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden, naturvårdsärenden

Läs mer

Rådet till skydd för Stockholms skönhet 4-2016. Tidpunkt: 2016.04.18, kl 13.30-16.45. Lokal: Samuel Owen, Hantverkargatan 3D. 1.

Rådet till skydd för Stockholms skönhet 4-2016. Tidpunkt: 2016.04.18, kl 13.30-16.45. Lokal: Samuel Owen, Hantverkargatan 3D. 1. Rådet till skydd för Stockholms Protokoll från delegationsmöte Sida 1 (5) 4-2016 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden, naturvårdsärenden

Läs mer

Val av justerare

Val av justerare Rådet till skydd för Stockholms Protokoll Sida 1 (12) 2018-5 Närvarande: Ingemar Josefsson, ordförande, Birgitta Bremer, Fredrik von Feilitzen, Cajsa Holmstrand, Elisabet Jermsten, Anders Johnson, Anders

Läs mer

Rådet till skydd för Stockholms skönhet. Protokoll 3/2019

Rådet till skydd för Stockholms skönhet. Protokoll 3/2019 Sida 1 (8) 3/2019 fört vid s sammanträde måndagen den 4 mars 2019 kl. 13:30-15:15, Bolindersalen, Tekniska nämndhuset Övriga närvarande Inga Varg Ordförande Leif Bolter Katarina Borg Birgitta Bremer Elisabet

Läs mer

Rådet till skydd för Stockholms skönhet Förhinder att närvara hade anmälts av: Birgitta Bremer och Stina Ekman

Rådet till skydd för Stockholms skönhet Förhinder att närvara hade anmälts av: Birgitta Bremer och Stina Ekman Rådet till skydd för Stockholms Protokoll från delegationsmöte Sida 1 (7) 3-2018 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden, naturvårdsärenden

Läs mer

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET SID 1 (5) RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET 3-2010 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms skönhet delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden, naturvårdsärenden

Läs mer

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET SID 1 (6) 2012-8 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms skönhet sammanträde måndagen den 3 september 2012 i Bolindersalen, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan

Läs mer

Rådet till skydd för Stockholms skönhet Förhinder att närvara hade anmälts av: Winston Håkanson. Tidpunkt: , kl

Rådet till skydd för Stockholms skönhet Förhinder att närvara hade anmälts av: Winston Håkanson. Tidpunkt: , kl Rådet till skydd för Stockholms Protokoll från delegationsmöte Sida 1 (5) 1-2018 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden, naturvårdsärenden

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Lidarände 1 i stadsdelen Kista (bekräfta befintlig tillbyggnad)

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Lidarände 1 i stadsdelen Kista (bekräfta befintlig tillbyggnad) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2014-01-08 Handläggare: Suzanna Tsygankova Tfn 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-08-15 Handläggare Fredrik Meurling Telefon 08-508 27 225 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra

Läs mer

Dagordning. Upptogs ärenden i ordning efter utsänd föredragningslista.

Dagordning. Upptogs ärenden i ordning efter utsänd föredragningslista. Rådet till skydd för Stockholms Protokoll från delegationsmöte Sida 1 (6) 9-2017 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden, naturvårdsärenden

Läs mer

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET SID 1 (7) 2010-5 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms skönhet sammanträde måndagen den 10 maj 2010 i Bolindersalen, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Bockarna Bruse 1 i stadsdelen Smedslätten vid Nyängsvägen 49A och B.

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Bockarna Bruse 1 i stadsdelen Smedslätten vid Nyängsvägen 49A och B. STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-09-23 Handläggare: Carla Hedberg Tfn 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Bockarna

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Nyängsvägen 66, del av Ulvsunda 1:1 i stadsdelen Ålsten (förskola)

Startpromemoria för planläggning av Nyängsvägen 66, del av Ulvsunda 1:1 i stadsdelen Ålsten (förskola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2017-02-14 Handläggare Martin Bretz Telefon 08-508 27 527 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Nyängsvägen 66, del av Ulvsunda

Läs mer

Remissvar angående samråd om förslag till detaljplan för fastigheten Rabatten 9 m.fl. (Ersta sjukhus) i stadsdelen Södermalm

Remissvar angående samråd om förslag till detaljplan för fastigheten Rabatten 9 m.fl. (Ersta sjukhus) i stadsdelen Södermalm Kulturförvaltningen Stadsmuseet Sida 1 (6) 2014-09-12 Handläggare Elisabet Wannberg Telefon: 08-508 315 61 Till Kulturnämnden 2014-09-23 Nr 10 Remissvar angående samråd om förslag till detaljplan för fastigheten

Läs mer

Godkännande av förslag till detaljplan för Vasastaden 1:16 i stadsdelen Vasastaden (0 lägenheter)

Godkännande av förslag till detaljplan för Vasastaden 1:16 i stadsdelen Vasastaden (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-11-05 Handläggare Carl-Henrik Barnekow Telefon 08-508 27 579 Till Stadsbyggnadsnämnden Godkännande av förslag till detaljplan för

Läs mer

3-2015. 1. Dagordning. Förelåg ny föredragningslista. Upptogs ärenden i ordningen 1-3, extra ärende, 4, 6, 5, 7

3-2015. 1. Dagordning. Förelåg ny föredragningslista. Upptogs ärenden i ordningen 1-3, extra ärende, 4, 6, 5, 7 Rådet till skydd för Stockholms Protokoll från delegationsmöte Sida 1 (9) 3-2015 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden, naturvårdsärenden

Läs mer

Förslag till detaljplan Svea Artilleri 2

Förslag till detaljplan Svea Artilleri 2 Östermalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2013-11-26 Handläggare Therese Rosén Telefon: 08-508 090 21 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2013-12-17

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2017-11-20 Handläggare Anna Lina Axelsson Telefon 08-508 27 430 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen Östermalm (18 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen Östermalm (18 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-04 Handläggare Catarina Holdar Telefon 08-508 274 44 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen

Läs mer

Förslag till detaljplan för Tegeludden 16 m.m. - remiss från stadsbyggnadskontoret

Förslag till detaljplan för Tegeludden 16 m.m. - remiss från stadsbyggnadskontoret ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PARKMILJÖGRUPPEN NOR RA INNERSTADEN TJÄNSTEUTLÅTANDE 2011-188-1.5.3. SID 1 (5) 2011-03-21 Handläggare: Leila Massih Telefon: 08-508 09 021 Till Östermalms stadsdelsnämnd

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-11-05 Handläggare Karin Norlander Telefon 08-508 27 410 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7

Läs mer

Kallelse till sammanträde 14/2014

Kallelse till sammanträde 14/2014 Stadsbyggnadsnämnden 2014-11-10 Kallelse till sammanträde 14/2014 Stadsbyggnadsnämnden Tid Torsdagen den 20 november 2014, kl. 16.00 Plats Bolindersalen 9:035, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 Byggnadsdelegerade

Läs mer

Förslag till detaljplan för Hammarbyhöjden 1:1, område vid kv. Skolvärdinnan i stadsdelen Hammarbyhöjden

Förslag till detaljplan för Hammarbyhöjden 1:1, område vid kv. Skolvärdinnan i stadsdelen Hammarbyhöjden Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Sida 1 (5) 2017-06-19 Handläggare Inger Bogne Telefon: 08-50815450 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-08-24 1:1, område vid kv. Skolvärdinnan

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av påbyggnad med bostäder av fastigheten Grinden 21 i stadsdelen Kungsholmen (16 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av påbyggnad med bostäder av fastigheten Grinden 21 i stadsdelen Kungsholmen (16 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-12-22 Handläggare: Monika Joelsson Vestlund Tfn 08-508 273 69 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av påbyggnad med bostäder av

Läs mer

Kallelse till sammanträde 5/2015

Kallelse till sammanträde 5/2015 Stadsbyggnadsnämnden 2015-04-02 Kallelse till sammanträde 5/2015 Stadsbyggnadsnämnden Tid Tisdagen den 14 april 2015, kl. 16.00 Plats Bolindersalen 9:035, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 Byggnadsdelegerade

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Stadsbyggnadskontoret Sida 1 (8) 2015-01-09 Handläggare Renoir Danyar Telefon 08-508 26 659 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område

Läs mer

Stadsbyggnadsnämnden Torsdagen den 6 februari 2014, kl , i Bolindersalen 9:035, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4

Stadsbyggnadsnämnden Torsdagen den 6 februari 2014, kl , i Bolindersalen 9:035, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 2014-01-22 KALLELSE TILL SAMMANTRÄDEN Stadsbyggnadsnämnden Torsdagen den 6 februari 2014, kl. 16.00, i Bolindersalen 9:035, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 Byggnadsdelegerade Tisdagen den 4 februari

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-11-05 Handläggare Sandra Öhrström Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter)

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR TIMOTEJEN 17 M.M INOM STADSDELEN TELEFONPLAN (CA 200 BOSTÄDER)

STARTPROMEMORIA FÖR TIMOTEJEN 17 M.M INOM STADSDELEN TELEFONPLAN (CA 200 BOSTÄDER) PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-11-25 Normalt planförfarande Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden STARTPROMEMORIA FÖR TIMOTEJEN 17 M.M INOM STADSDELEN TELEFONPLAN

Läs mer

Kallelse till sammanträde 4/2018

Kallelse till sammanträde 4/2018 Stadsbyggnadsnämnden 2018-04-13 Ärende 65, Del av Åkeshov 1:1, har tillkommit Kallelse till sammanträde 4/2018 Stadsbyggnadsnämnden Tid Onsdagen den 18 april 2018, kl. 16:00 Plats Bolindersalen 9:035,

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV LUSTGÅRDEN 14 I STADSDELEN STADSHAGEN (KONTOR OCH BOSTÄDER)

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV LUSTGÅRDEN 14 I STADSDELEN STADSHAGEN (KONTOR OCH BOSTÄDER) Planavdelningen Peter Jacobsson Tfn 08-508 269 06 Till Stadsbyggnadsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (8) 2009-02-16 STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV LUSTGÅRDEN 14 I STADSDELEN STADSHAGEN (KONTOR OCH BOSTÄDER)

Läs mer

Gestaltningsprogram Kv. Bollen Granskningshandling

Gestaltningsprogram Kv. Bollen Granskningshandling Gestaltningsprogram Kv. Bollen Granskningshandling 2016-05-27 Innehållsförteckning s. 1 Platsen 2 Stadsbildsanalys 3 Kvarteret Bollen idag 4 Förslaget: Kvarteret Bollen 5 Ny gård, Montessori-förskolan

Läs mer

Plansamråd för Telefonfabriken 1 (Designens hus)

Plansamråd för Telefonfabriken 1 (Designens hus) Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för Samhällsplanering Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-11-03 Handläggare David Eriksson Telefon: 08-508 22 053 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Remissvar angående samråd om förslag till detaljplan för Trollhättan 30 m fl. i stadsdelen Norrmalm, S-dp

Remissvar angående samråd om förslag till detaljplan för Trollhättan 30 m fl. i stadsdelen Norrmalm, S-dp Kulturförvaltningen stadsmuseet Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-08-24 Handläggare Elisabet Wannberg Telefon: 08 50831561 Till Kulturnämnden, Kulturmiljöutskottet Nr. 5 Remissvar angående samråd om förslag

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Basaren 1 i stadsdelen Kungsholmen (50 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Basaren 1 i stadsdelen Kungsholmen (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2010-06-29 Handläggare: Linda Palo Tfn 08-508 275 26 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av kv. Ankaret 28 i stadsdelen Kungsholmen (verksamhet)

Startpromemoria för planläggning av kv. Ankaret 28 i stadsdelen Kungsholmen (verksamhet) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-05-25 Handläggare Stella Svanberg Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av kv. Ankaret

Läs mer

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET SID 1 (5) RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET Handläggare: Cecilia Skog Telefon: 08-508 29 766 2011.03.14 SR Dnr 2011-0055 (S-Dp 2006-19499) Till Stadsbyggnadsnämnden Länsstyrelsen i Stockholms län

Läs mer

Detaljplan för del av kv. Duggregnet m.m. i stadsdelen Björkhagen, S-Dp

Detaljplan för del av kv. Duggregnet m.m. i stadsdelen Björkhagen, S-Dp SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (6) DNR: 1.5.3.-18/11 2011-02-02 Handläggare: Inger Bogne Telefon: 508 15450 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2011-02-10 Detaljplan för del av kv. Duggregnet m.m. i

Läs mer

Detaljplan för Rotundan 3

Detaljplan för Rotundan 3 Östermalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Sida 1 (5) 2015-05-26 Handläggare Leila Massih Telefon: 08-508 09 306 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2015-06-11 Detaljplan för Rotundan

Läs mer

Rådet till skydd för Stockholms. Sida 1 (5) Närvarande: Tidpunkt: Lokal: Beckholmen. skönhet

Rådet till skydd för Stockholms. Sida 1 (5) Närvarande: Tidpunkt: Lokal: Beckholmen. skönhet Rådet till skydd för Stockholms Stockholms Sida 1 (5) 2013-05-20 5-2013 Närvarande: Henrik Nerlund (ordf), Fredrik von Feilitzen, F Eiee Herlitz, Cajsa Holmstrand, Ingemar Josefsson, Anders Jönsson, Erling

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Diktsamlingen 1 i stadsdelen Abrahamsberg (ca 25 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Diktsamlingen 1 i stadsdelen Abrahamsberg (ca 25 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-11-21 Handläggare: Niklas Zetterberg Tfn 08-508 273 38 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område vid

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm (80 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm (80 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-11-15 Handläggare Anna Arén Telefon 08-508 27 486 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Tobaksmonopolet

Läs mer

Stadsbyggnadsnämnden Torsdagen den 6 mars 2014, kl , i Bolindersalen 9:035, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4

Stadsbyggnadsnämnden Torsdagen den 6 mars 2014, kl , i Bolindersalen 9:035, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 2014-02-24 KALLELSE TILL SAMMANTRÄDEN Stadsbyggnadsnämnden Torsdagen den 6 mars 2014, kl. 16.00, i Bolindersalen 9:035, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 Byggnadsdelegerade Tisdagen den 4 mars 2014,

Läs mer

Kallelse till sammanträde 4/2017

Kallelse till sammanträde 4/2017 Stadsbyggnadsnämnden 2017-03-27 Kallelse till sammanträde 4/2017 Stadsbyggnadsnämnden Tid Torsdagen den 6 april 2017, kl. 16:00 Plats Bolindersalen 9:035, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 Byggnadsdelegerade

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor)

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-06-03 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 266 57 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp,

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp, STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Martin Larsheim SID 1 (5) Tfn 08-508 27 284 2013-11-05 Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-03-22 Handläggare: Eva Nyberg-Björklund Tfn 08-508 27 249 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Farsta

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby Villastad 14:35 i stadsdelen Hässelby Villastad (50 bostäder)

Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby Villastad 14:35 i stadsdelen Hässelby Villastad (50 bostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-11-20 Handläggare Thomas Jansson Telefon 08-508 27 414 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Masten 11, Pålsjö Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen av detaljplanen är att möjliggöra fler lägenheter på fastigheten

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset 25 i stadsdelen Norrmalm (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset 25 i stadsdelen Norrmalm (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-02-25 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset

Läs mer

Förslag till detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm, S-Dp

Förslag till detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm, S-Dp Södermalms stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-08-06 Handläggare Mats Christenson Kenneth Kempendahl Agneta Pernu Olofsson Telefon: 08-508 12 000 Till Södermalms

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen (upphävande av förbud mot inglasning av balkonger)

Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen (upphävande av förbud mot inglasning av balkonger) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-08-01 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen

Läs mer

Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna VÄSTRA BÄCKGÄRDET 56 och 20 inom Sandbacka Umeå kommun, Västerbottens län

Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna VÄSTRA BÄCKGÄRDET 56 och 20 inom Sandbacka Umeå kommun, Västerbottens län Tillägg till planbeskrivning Antagande Sida 1 av 7 Diarienummer: BN-2016/00169 Datum: 2016-11-29 Handläggare: Anton Vikström, Tyréns AB Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna VÄSTRA BÄCKGÄRDET

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Tummaren 2 och Örby 4:1 mm i Stureby. Remiss av planförslag samt markanvisning för bostäder till Familjebostäder.

Detaljplan för fastigheten Tummaren 2 och Örby 4:1 mm i Stureby. Remiss av planförslag samt markanvisning för bostäder till Familjebostäder. Lizett Durgé Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 264 18 lizett.durge@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2010-04-22 Detaljplan för fastigheten Tummaren 2 och Örby 4:1 mm i Stureby.

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA 50 LÄGENHETER)

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA 50 LÄGENHETER) TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-05-20 Handläggare: Nina Åhman Tfn 08-508 275 44 Till Stadsbyggnadsnämnden STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Akalla 4:1, Kista Gårdsväg 3, i stadsdelen Kista (170 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Akalla 4:1, Kista Gårdsväg 3, i stadsdelen Kista (170 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2011-10-05 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-50826659 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Akalla 4:1, Kista

Läs mer

Val av justerare

Val av justerare Rådet till skydd för Stockholms Protokoll Sida 1 (10) 2018-2 Närvarande: Anders Bodin, ordförande, Birgitta Bremer, Fredrik von Feilitzen, Cajsa Holmstrand, Winston Håkansson, Anders Johnson, Ingemar Josefsson

Läs mer

Kallelse till sammanträde 1/2015

Kallelse till sammanträde 1/2015 Stadsbyggnadsnämnden 2017-01-23 Kallelse till sammanträde 1/2015 Stadsbyggnadsnämnden Tid Torsdagen den 2 februari 2017, kl. 16:00 Plats Bolindersalen 9:035, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 Byggnadsdelegerade

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola)

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-10-29 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1

Läs mer

Val av justerare

Val av justerare Rådet till skydd för Stockholms Protokoll Sida 1 (15) 2018-3 Närvarande: Anders Bodin, ordförande, Birgitta Bremer, Fredrik von Feilitzen, Cajsa Holmstrand, Anders Johnson, Ingemar Josefsson, Inga Varg

Läs mer

Remissvar angående förslag till detaljplan för fastigheten Skansen 18 m fl, Norrmalm, SDp

Remissvar angående förslag till detaljplan för fastigheten Skansen 18 m fl, Norrmalm, SDp Kulturförvaltningen Sadsmuseet Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-04-30 Handläggare Elisabet Wannberg Telefon: 08 508 31561 Till Kulturnämndens kulturmiljöutskott 2015-05-11 Nr 6 Remissvar angående förslag

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING 2008-02-06

ANTAGANDEHANDLING 2008-02-06 HMXW ANTAGANDEHANDLING 2008-02-06 Gestaltningsprogram etapp II regler etapp II Följande generella regler gäller för gestaltning av bebyggelsen i Gävle Strand etapp II. Dessa regler ska följas, men är skrivna

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt 1:16 i stadsdelen Marieberg (ca 100 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt 1:16 i stadsdelen Marieberg (ca 100 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-01-21 Handläggare: Julia Nedersjö Tfn 08-508 27 585 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen (skola)

Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen (skola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2017-12-01 Handläggare Louice Persson Telefon 08-508 27 249 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen Hjorthagen (500 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen Hjorthagen (500 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-02-15 Handläggare Anna-Stina Bokander Telefon 08-508 26 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen

Läs mer

Inbjudan till samråd om förslag till detaljplan för Bjurbäcken 6 i stadsdelen Rågsved

Inbjudan till samråd om förslag till detaljplan för Bjurbäcken 6 i stadsdelen Rågsved Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Avdelningen för utveckling, lokaler och stadsmiljö Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-04-24 Handläggare Fredrik Holmgren Telefon: 08-50814050 Till Enskede-Årsta-Vantörs

Läs mer

Gäddan 15, Tågaborg N. Underlag för planuppdrag

Gäddan 15, Tågaborg N. Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Gäddan 15, Tågaborg N Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten att, genom en ändring

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-10-14 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-09-14 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Styrpinnen 15 och 19 Näckströmsgatan/Kungsträdgårdsgatan/ Hamngatan svar på remiss från stadsbyggnadskontoret

Detaljplan för fastigheterna Styrpinnen 15 och 19 Näckströmsgatan/Kungsträdgårdsgatan/ Hamngatan svar på remiss från stadsbyggnadskontoret NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PARKMILJÖGRUPPEN NOR RA INNERSTADEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2009-01-29 Handläggare: Liselotte van den Tempel Telefon: 08-508 09 245 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Detaljplan

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR SID 1 (7)

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR SID 1 (7) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2014-04-03 Handläggare: Monika Rudenska Tfn 08-508 27 266 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till tillägg till detaljplan Pl 6762 för kv. Linjalen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-10-28 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN -54 SID 1 (7) 2014-05-19 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter)

Läs mer

Kallelse till sammanträde 8/2017

Kallelse till sammanträde 8/2017 Stadsbyggnadsnämnden 2017-08-21 PuL-tvättad Kallelse till sammanträde 8/2017 Stadsbyggnadsnämnden Tid Torsdagen den 31 augusti 2017, kl. 16:00 Plats Bolindersalen 9:035, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan

Läs mer

Förslag till detaljplan för Hammarbyhöjden 1:1 och Snöfallet 2 m.fl. vid kv. Kölden i stadsdelen Björkhagen

Förslag till detaljplan för Hammarbyhöjden 1:1 och Snöfallet 2 m.fl. vid kv. Kölden i stadsdelen Björkhagen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2018-08-27 Handläggare Inger Bogne Telefon: 08-50815450 Till Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2018-09-20 1:1 och Snöfallet

Läs mer

Plansamråd för del av Timotejen 17 i stadsdelen Västberga

Plansamråd för del av Timotejen 17 i stadsdelen Västberga Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för Samhällsplanering Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-11-11 Handläggare David Eriksson Telefon: 08-508 22 053 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning

Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Sandra Gustafsson 2016-12- 08 PBN 2015 001672 Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning Detaljplan för Kåbo 49:1 BEHOVSBEDÖMNING FÖR MILJÖBEDÖMNING

Läs mer

BEGÄRAN OM PLANLÄGGNING

BEGÄRAN OM PLANLÄGGNING FASTIGHETEN HUSENSJÖ 8:11 M FL FILBORNA, HELSINGBORGS STAD BEGÄRAN OM PLANLÄGGNING 1(5) Dnr 2353/2008 SÖKANDE Öresundskraft AB, Sem-System Fastighets AB och Pauliskolan. SYFTE Detaljplanen är föranledd

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Bagarmossen vid Stångåvägen (förskola)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Bagarmossen vid Stångåvägen (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-18 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-50827352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN Oskar Bergström SID 1 (5) Tfn 08-50827130 2012-01-16 Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp 2011-07464 Innehåll

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov 1:1 i stadsdelen Åkeshov, Bromma (ca 20 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov 1:1 i stadsdelen Åkeshov, Bromma (ca 20 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-25 Handläggare Stella Svanberg Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov

Läs mer

Förslag till beslut 1. Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi

Förslag till beslut 1. Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (10) 2016-10-31 Handläggare Maria Pettersson Telefon 08-508 26 662 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Snödroppen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Sabbatsberg 18 i stadsdelen Norrmalm, (ca 42 lägenheter + lokal).

Startpromemoria för planläggning av Sabbatsberg 18 i stadsdelen Norrmalm, (ca 42 lägenheter + lokal). STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (10) 2013-11-20 Handläggare: Maria Sahlstrand Tfn 08-508 27 482 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Sabbatsberg 18

Läs mer

Detaljplan för Kontor Uddvägen, fastigheten Sicklaön 346:1 m.fl. på Västra Sicklaön

Detaljplan för Kontor Uddvägen, fastigheten Sicklaön 346:1 m.fl. på Västra Sicklaön 2014-01-09 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr KFKS 2012/148-214 Projekt nr 9218 Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott Detaljplan för Kontor Uddvägen, fastigheten Sicklaön 346:1 m.fl. på Västra Sicklaön Yttrande

Läs mer

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET SID 1 (7) RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET 5-2011 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms skönhet delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden, naturvårdsärenden

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Brandvakten 7 i stadsdelen Östermalm ( skola )

Startpromemoria för planläggning av Brandvakten 7 i stadsdelen Östermalm ( skola ) Stadsbyggnadskontoret T jänsteutlåtande Planavdelningen D nr 2017-02658 Sida 1 ( 7 ) 2017-02 - 24 Handläggare Maria Borup T elefon 08-508 27 353 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kadetten 29 (skola, kontor, bostäder, centrumändamål, parkering)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kadetten 29 (skola, kontor, bostäder, centrumändamål, parkering) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2019-04-25 Handläggare Daniel Sjöborg Telefon 08-508 27 171 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kadetten 29 (skola,

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande Ytterstadsavdelningen 2007-03-09 Martin Schröder Tfn 08-508 266 28 Fax 08-508 266 72 martin.schroder@sbk.stockholm.se Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden beslutar att planarbete påbörjas. Anette Scheibe Lorentzi

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden beslutar att planarbete påbörjas. Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-16 Handläggare Sandra Öhrström Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Hammarbyhöjden

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Granskningshandling Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av

Läs mer

Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning av vindsinredning (2 lgh)

Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning av vindsinredning (2 lgh) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Dnr 2014-05168 Sida 1 (8) 2014-05-22 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning

Läs mer

Kompletterande startpromemoria för planläggning av Gamlebo 5 m.fl. i stadsdelen Stureby (ca 50 lägenheter, totalt ca 100 lägenheter)

Kompletterande startpromemoria för planläggning av Gamlebo 5 m.fl. i stadsdelen Stureby (ca 50 lägenheter, totalt ca 100 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-12-12 Handläggare: Linda Scherdin Tfn 08-508 27 322 Till Stadsbyggnadsnämnden Kompletterande startpromemoria för planläggning av Gamlebo

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 och Skottåret 2:1 i stadsdelen Hökarängen (100 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 och Skottåret 2:1 i stadsdelen Hökarängen (100 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-12-18 Handläggare Johanna Rosvall Telefon 08-508 271 72 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1

Läs mer

Astoriahuset. Att bevara och utveckla. Ett förslag på en levande stadsmiljö där gammalt möter nytt.

Astoriahuset. Att bevara och utveckla. Ett förslag på en levande stadsmiljö där gammalt möter nytt. Astoriahuset Att bevara och utveckla Ett förslag på en levande stadsmiljö där gammalt möter nytt. En ny mötesplats mitt på Nybrogatan Astoriahuset på Nybrogatan ett känt och omtyckt inslag i stadsbilden.

Läs mer

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET SID 1 (7) 2013-1 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms skönhet sammanträde måndagen den 14 januari 2013 i Bolindersalen, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Smedslätten 1:1 i stadsdelen Äppelviken vid Korsvägen 15.

Startpromemoria för planläggning av del av Smedslätten 1:1 i stadsdelen Äppelviken vid Korsvägen 15. STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-11-21 Handläggare: Carla Hedberg Tfn 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Smedslätten 1:1 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen i stadsdelen Mälarhöjden (14 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen i stadsdelen Mälarhöjden (14 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-02-13 Handläggare: Elin Lundbäck Tfn +46 08-508 27 131 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg

Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) Handläggare: Helena Hultgren Tfn 08-508 27545 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg

Läs mer