att med godkännande lägga föregående protokoll till handlingarna.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "att med godkännande lägga föregående protokoll till handlingarna."

Transkript

1 PROTOKOLL Sammanträde med Västra Götalandsregionens gymnasiestyrelse den 23 oktober 2008 kl på Bjertorp Slott, Kvänum. NÄRVARANDE Ordinarie ledamöter Christer Eliasson, ordförande Brita Kristianson, vice ordförande Håkan Torstensson Anja Westberg Lennart Johansson Övriga närvarande Irene Löfving, förvaltningschef Liselott Möll, controller Dennis Larsson, personalchef 93 Öppnande och välkommen Ordföranden förklarar mötet öppnat och hälsar alla välkomna. 94 Justering av protokollet att utse Anja Westberg att jämte ordföranden justera protokollet. 95 Godkännande av föredragningslistan Förslag till föredragningslista har varit utsänd. att godkänna föredragningslistan. 96 Föregående protokoll Föregående protokoll har varit utsänt. att med godkännande lägga föregående protokoll till handlingarna.

2 97 Anteckningar från presidiemötet Anteckningar från presidiemötet har varit utsända. att lägga anteckningarna till handlingarna. 98 Ekonomisk rapport Förvaltningschefen redovisar resultatutvecklingen för åren Det förväntade utfallet för år 2008 uppgår till 800 tkr. Det förväntade minusresultatet avser fastighetsunderhåll som beräknas kunna slutföras under Totalt sett har regionstyrelsen beviljat 5,3 miljoner kronor från eget kapital att användas till eftersatt fastighetsunderhåll Naturbruksgymnasierna Dingle och Nuntorp förväntas uppvisa negativt resultat i årsbokslutet. att lägga den ekonomiska rapporten till handlingarna. 99 Hundprofil på naturbruksgymnasiet Dingle, dnr GS Vid septembersammanträdet 2008 (GS 90) beslutade gymnasiestyrelsen att, som inriktningsbeslut, tillstyrka hund som ny profil på naturbruksgymnasiet Dingle. En framställan har nu inkommit från Dingle om kronor till förberedelsearbete (kurser, kursinnehåll och kursmål) och marknadsföringsinsatser i syfte att starta utbildningen höstterminen I anslutning till Dingles framställan diskuteras elevernas möjligheter att medföra egna sällskapsdjur till skolorna samt möjligheterna att upplåta stallplatser till elevernas privata hästar. att, för utveckling av profil hund på naturbruksgymnasiet Dingle, avsätta kronor under 2009, att medlen skall belasta gymnasiestyrelsens konto (ansvar 5015), att uppdra till skolorna att se över förutsättningarna för eleverna att medföra egna sällskapsdjur till skolorna, att undersöka möjligheterna att tillgodose elevers önskemål om stallplats för privata hästar, samt

3 att resultatet av översynen beträffande sällskapsdjur och stallplats skall återrapporteras till gymnasiestyrelsen vid decembersammanträdet. 100 Fastställande av antal platser till traineeutbildning djurskötare, Uddetorp, dnr GS Traineeutbildning till djurskötare (500 poäng) är en av de vuxenutbildningar som styrelsen finansierar via sina projektmedel. När utbildningen inrättades under 2002 fastställdes inte antalet platser. att högst 16 elever, hemmahörande i Västra Götaland, finansieras ur styrelsens projektmedel för traineeutbildning till djurskötare vid naturbruksgymnasiet Uddetorp. 101 Sammanträdestider för år 2009, dnr GS Förslag till sammanträdestider för gymnasiestyrelsen har varit utsänt. att fastställa följande sammanträdesdagar för år 2009: 5 februari 23 april 28 maj 16 september 22 oktober 10 december 102 Budget 2009 samt flerårsplan för år , dnr GS Förslag till detaljbudget för år 2009 och flerårsplan för föreligger. Vissa korrigeringar i förhållande till utsänt förslag redovisas. att fastställa detaljbudget för år 2009 och flerårsplan för i enlighet med det korrigerade förslaget och överlämna budgetskrivelsen till regionstyrelsen, samt att förklara paragrafen omedelbart justerad Det noteras till protokollet att MBL-förhandling av förslaget till budget och flerårsplan skett i förvaltningsrådet utan erinringar från de fackliga organisationerna.

4 103 Rapport från Inriktningsråden Gymnasiestyrelsen beslutade i april 2007 (GS 50) att inrätta inriktningsråd för utbildningsområdena jordbruk, skogsbruk, trädgård, djurvård/smådjur samt häst. Inriktningsråden skall utgöra mötesplats för idéutbyte där näringsföreträdare kan framföra synpunkter och nya idéer som kan bidra till att utveckla naturbruksverksamheten. I beslutet ingick också att rådens funktion skulle utvärderas under Ordförande för råden, exklusive djurvård/smådjur, lämnar rapport där bl a följande noteras: - Råden har haft 2 3 möten - Råden utgör ett viktigt forum. Intresse och behov finns av fortsatt arbete. - Hur skall synpunkter från råden tas omhand av GS? - Inriktningsråden för trädgård och jordbruk bör utökas med fler näringsföreträdare - Hur bör mötesfrekvensen vara? - Kan inriktningsråden tillika vara yrkesråd? - Tydligare uppdrag från GS till inriktningsråden? att uppdra till kansliet att utarbeta förslag till vilka inriktningsråd som bör finnas kvar i nuvarande form och vilka inriktningsråd som tillika kan utgöra yrkesråd, samt att förslaget skall föreligga vid gymnasiestyrelsens decembersammanträde. 104 Elcertifikat ekonomisk transaktion mellan naturbruksgymnasierna Strömma och Nuntorp, dnr GS Naturbruksgymnasiet Strömma har administrerat de elcertifikat som hänger samman med vindkraftsverken på Strömma och Nuntorp. Medel som skulle reglerats till Nuntorp före har dock gått in i Strömmas egna kapital. Eftersom regionstyrelsen beslutat att inhämta större delen av gymnasiestyrelsens egna kapital står inte längre dessa medel till Strömmas förfogande. Strömma ansöker nu hos gymnasiestyrelsen om att den interna skulden till Nuntorp, kronor, regleras via styrelsens medel. att naturbruksgymnasiet Nuntorp kompenseras för elcertifikat av gymnasistyrelsens medel med kronor.

5 105 Ersättningsnivåer för vuxenelever i traineeutbildning under 2008, dnr GS Enligt beslut i maj 2007 (GS 62), bekostar styrelsen traineeutbildningar vid Uddetorp, Dingle och Svenljunga. Påbyggnadsutbildningen till Hästpedagog vid Nuntorp beslutade styrelsen att finansiera på samma sätt. Ersättningen är 1200 kr per elevvecka för elever med hemvist i Västra Götaland. För utbildningar som bekostas med kommunala medel får skolorna ett regiontillskott med 10 kr per poäng. Prisnivåerna gäller för läsåret 2007/2008. För utbildningar som löper under hösten 2008 föreslås att ersättningsnivåerna räknas upp med samma faktor som den interkommunala ersättningen, d.v.s. med 80 % av skolindex. Skolindex 2007 är basår. Skolindex för 2008 är 1,0227, vilket innebär uppräkningsfaktorn 1, Ersättningsnivåerna för hösten 2008 blir då kr per elevvecka för följande utbildningar: Djurskötare (Uddetorp) Trädgård (Dingle) Skog (Svenljunga) Hästpedagog (Nuntorp) För nedanstående utbildningar som finansieras med kommunersättningen blir regiontillägget 10,20 kr per poäng. Trädgård odling (Uddetorp) Hästhållning (Dingle) Jordbruk (Dingle) Från och med 2009 föreslås att ersättningsnivåerna justeras årsvis i stället för läsårsvis, på motsvarande sätt som för den interkommunala ersättningen. att ersättningsnivåerna för vuxenelever justeras med 80 % av skolindex, att, för höstterminen 2008, fastställa erättningsnivåerna till kr per elevvecka för trainee-elever samt 10,20 kr per poäng i regiontillägg för elever med hemvist i regionen, samt att ersättningsnivåerna från och med 2009 justeras årsvis. 106 Övrig information/rapporter Sekreteraren informerar om en skrivelse som inkommit till kansliet från en lärarstuderande som känner sig kränkt i samband med planering av en praktikvecka vid naturbruksgymnasiet Nuntorp. Skrivelsen har också ställts till Diskrimineringsombudsmannen (DO) och Skolverket. Någon kontakt från DO och Skolverket har inte tagits med kansliet eller skolan. Kansliet, i samråd med skolan, kommer skriftligen att besvara skrivelsen från den lärarstuderande.

6 att lägga informationen till handlingarna. 107 Medel till hovslagarutbildning vid Biologiska Yrkeshögskolan i Skara (BYS), dnr GS Sedan 1998 har Biologiska Yrkeshögskolan i Skara (BYS) bedrivit utbildning inom Företagande med häst. För grenen Hovslageri har man köpt tjänsten av Hovslagarskolan i Skara. Hovslagarskolan kommer nu att flytta sin verksamhet från Skara varför denna möjlighet ej längre finns. BYS avser därför att bedriva hovslagarutbildningen i egen regi i lokaler på Naturbruksgymnasiet Uddetorp. Ny utrustning till lokalerna på Uddetorp och ett basutbud av förbrukningsmaterial behövs för att komma igång. att, för uppstart av hovslageriutbildningen, anslå kr i driftsmedel under 2008, att medlen belastar gymnasiestyrelsens konto (ansvar 5015), samt att avsätta kr till investeringar i samband med start av hovslageriutbildning i egen regi. 108 Upphävande av beslut om provanläggning för biogas på Naturbruskgymnasiet Uddetorp, dnr GS I februari 2008 (GS 8) fattade gymnasiestyrelsen beslut om att avsätta kr för en ombyggnad av lokaler på naturbruksgymnasiet Uddetorp så att de uppfyller brandklass EI 60. Anledningen till detta var att man i en diskussion med projektet Skaraborgsgas identifierat ett behov av att starta en verksamhet med provrötning. Samtidigt lämnades det in en ansökan till Naturvårdsverket om att på naturbruksgymnasiet Nuntorp erhålla KLIMP- bidrag för att bygga en provrötningsanläggning inom ramen för Brålanda-projektet som är ett stort biogasprojekt i området. Under sommaren 2008 kom besked om att Nuntorp inte fick dessa pengar. I projektet Skaraborgsgas har hittillsvarande diskussioner inte resulterat i något omedelbart behov av provrötningsanläggning. Trots avsaknad av KLIMP-bidrag anser man från Brålanda-projektet att en provrötningsanläggning är viktig och att den bör ligga på Nuntorp. Västra Götalandsregionens naturbruksgymnasier har en roll att spela i dessa projekt. I uppdraget för både 2008 och 2009 ingår att fortsättningsvis medverka i utvecklingen av förutsättningar och teknik för småskalig produktion av biogas. Provrötningsanläggningar är enligt aktörerna viktiga för att få igång en biogassatsning i större skala samtidigt som man har svårt att bedöma i hur stor utsträckning dessa anläggningar

7 faktiskt kommer att användas. Det är därför rimligt att gymnasiestyrelsen bygger en anläggning på en skola först och ser vilken användning den faktiskt har. I dagsläget är det svårt att bedöma vilket av projekten som har kommit längst och var behovet av en provrötningsanläggning är störst. Genom att upphäva beslutet om att avsätta pengar till Uddetorp ges dock möjlighet att välja den skola där behovet uppkommer först. Detta innebär inte att man säger nej till en anläggning på Uddetorp utan bara att man har en handlingsfrihet att välja placering. att upphäva gymnasiestyrelsens beslut: Biogas, naturbruksgymnasiet Uddetorp iordningställande av lokaler för utbildningsanläggning, dnr GS Anmälningsärenden Förteckning över inkomna ärenden och delegationsbeslut anmäls enligt bilaga. att utan erinran lägga förteckningen till handlingarna. 110 Strategidiskussion En övergripande och förutsättningslös diskussion förs angående framtida samverkansmöjligheter mellan skolorna, särskilt beträffande administrativa resurser. Några beslut fattas inte med anledning av diskussionen. 111 Övriga frågor Presidiets möte med rektors-/ledningsgruppen Ordförande och vice ordförande informerar om sitt möte med rektors-/ledningsgruppen Frågor som diskuterades var bl a: behovet av samverkan mellan skolorna, behov av gemensam strategidag när propositionen om den nya gymnasieskolan presenterats, behovet av långsiktighet i uppdragen från styrelsen och leasing av maskiner i undervisningen. Inspektionsrapporten från Skolinspektionen Ordförande, vice ordförande och förvaltningschefen lämnar följande information: Vid ovan nämnda rektors-/ledningsgruppsmöte överlämnade Skolinspektionen sin inspektionsrapport inklusive beslut från inspektionen på naturbruksgymnasierna Nuntorp, Sparresäter, Uddetorp och Svenljunga. Resultatet beskrivs översiktligt som mycket positivt, dock finns vissa brister på skolnivå som måste åtgärdas liksom påpekande att förbättringsinsatser bör göras beträffande kvalitetsarbetet utifrån kraven på en likvärdig utbildning. Senast den 20 januari skall huvudmannen redovisa till Skolinspektionen vilka åtgärder

8 som vidtagits mot brister på skolnivå. att lägga informationen till handlingarna Vid protokollet Dennis Larsson Justeras Christer Eliasson Anja Westberg Att tillkännagivande om protokollets justering uppsatts på regionens anslagstavla I Vänersborg intygar Anneli Ekh

ersättare för Christin Slättmyr (s)

ersättare för Christin Slättmyr (s) Protokoll Sammanträde: Naturbruksstyrelsen Tid: Torsdagen den 1 december 2011 kl 09.30 16.00 Plats: Naturbruksgymnasiet Dingle, Dingle ande Rune Hegland (mp), ordförande Christer Eliasson (c), vice ordförande

Läs mer

Sammanträde med Västra Götalandsregionens gymnasiestyrelse den 5 februari 2008 kl på naturbruksgymnasiet Svenljunga.

Sammanträde med Västra Götalandsregionens gymnasiestyrelse den 5 februari 2008 kl på naturbruksgymnasiet Svenljunga. PROTOKOLL Sammanträde med Västra Götalandsregionens gymnasiestyrelse den 5 februari 2008 kl 09.30 16.00 på naturbruksgymnasiet Svenljunga. NÄRVARANDE Ordinarie ledamöter Christer Eliasson, ordförande Brita

Läs mer

Ledamot med förhinder meddelar detta till Naturbrukskansliet Telefon , mail

Ledamot med förhinder meddelar detta till Naturbrukskansliet Telefon , mail KALLELSE Naturbrukskansliet Handläggare Datum Anneli Ekh 2013-09-05 Naturbruksstyrelsens ledamöter Sammanträde med naturbruksstyrelsen Tid: Onsdagen den 18 september kl 09.30 ca 16.00 enligt program nedan

Läs mer

Sammanträde med Västra Götalandsregionens gymnasiestyrelse den 11 december 2008 kl på Biologiska Yrkeshögskolan i Skara (BYS)

Sammanträde med Västra Götalandsregionens gymnasiestyrelse den 11 december 2008 kl på Biologiska Yrkeshögskolan i Skara (BYS) PROTOKOLL Sammanträde med Västra Götalandsregionens gymnasiestyrelse den 11 december 2008 kl 13.00 17.00 på Biologiska Yrkeshögskolan i Skara (BYS) NÄRVARANDE Ordinarie ledamöter Christer Eliasson, ordförande

Läs mer

Sammanträde: Naturbruksstyrelsen Tid: Torsdagen den 15 september 2011 kl Plats: Naturbruksgymnasiet Sötåsen, Töreboda.

Sammanträde: Naturbruksstyrelsen Tid: Torsdagen den 15 september 2011 kl Plats: Naturbruksgymnasiet Sötåsen, Töreboda. Protokoll Sammanträde: Naturbruksstyrelsen Tid: Torsdagen den 15 september 2011 kl 09.15 15.30 Plats: Naturbruksgymnasiet Sötåsen, Töreboda. ande Rune Hegland (mp), ordförande Christer Eliasson (c), vice

Läs mer

Sammanträde med Västra Götalandsregionens gymnasiestyrelse den 28 maj 2008 kl på First Hotell Billingehus, Skövde

Sammanträde med Västra Götalandsregionens gymnasiestyrelse den 28 maj 2008 kl på First Hotell Billingehus, Skövde PROTOKOLL Sammanträde med Västra Götalandsregionens gymnasiestyrelse den 28 maj 2008 kl 08.30 13.00 på First Hotell Billingehus, Skövde NÄRVARANDE Ordinarie ledamöter Christer Eliasson, ordförande Brita

Läs mer

Sammanträde med Västra Götalandsregionens gymnasiestyrelse den 28 april 2008 kl på naturbruksgymnasiet Sparresäter, Lerdala.

Sammanträde med Västra Götalandsregionens gymnasiestyrelse den 28 april 2008 kl på naturbruksgymnasiet Sparresäter, Lerdala. PROTOKOLL Sammanträde med Västra Götalandsregionens gymnasiestyrelse den 28 april 2008 kl 09.30 16.00 på naturbruksgymnasiet Sparresäter, Lerdala. NÄRVARANDE Ordinarie ledamöter Övriga närvarande Christer

Läs mer

Dennis Larsson. Rune Hegland. Mikael Staxäng

Dennis Larsson. Rune Hegland. Mikael Staxäng Pr otok oll Sammanträde: Naturbruksstyrelsen Tid: Torsdagen den 31 januari 2013 kl 09.30 16.00 Plats: Biologiska Yrkeshögskolan, Skara ande Rune Hegland (mp), ordförande Christer Eliasson (c), vice ordförande

Läs mer

Dennis Larsson. Christer Eliasson. Ann-Britt Martinsson

Dennis Larsson. Christer Eliasson. Ann-Britt Martinsson Protokoll Sammanträde: Gymnasiestyrelsen Tid: Torsdagen den 20 maj kl 09.30 13.15 Plats: Naturbruksgymnasiet Uddetorp ande Christer Eliasson, ordförande Brita Kristianson, vice ordförande Lennart Johansson

Läs mer

Box 119 21 Sammanträde 2005-01-11 404 39 Göteborg

Box 119 21 Sammanträde 2005-01-11 404 39 Göteborg 1 Tid: 2005-01-11 kl. 16.00-18.00 Plats: SDF centrum, Engelbrektsgatan 71 Närvarande: Ledamöter: Ersättare: Sekreterare: Dario Espiga (s) Göteborgs kommun Lennart Johansson Arbetsförmedlingen Gunilla Fyhrlund

Läs mer

Protokoll. Sammanträde: Naturbruksstyrelsen Tid: Torsdagen den 28 april 2011 kl Plats: Naturbruksgymnasiet Strömma, Sätila.

Protokoll. Sammanträde: Naturbruksstyrelsen Tid: Torsdagen den 28 april 2011 kl Plats: Naturbruksgymnasiet Strömma, Sätila. Protokoll Sammanträde: Naturbruksstyrelsen Tid: Torsdagen den 28 april 2011 kl 09.15 16.15 Plats: Naturbruksgymnasiet Strömma, Sätila. ande Rune Hegland (mp), ordförande Christer Eliasson (c), vice ordförande

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-08-06 Patientnämnden 31-39 Tid: Torsdagen den 6 augusti 2009, kl. 13:30-15:45 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

Raymond Asp, S Göran Lundberg, S Staffan Svensson, avdelningschef, 106 Helena Grybäck Svensson, förbundschef Ulla Nilsson, sekreterare

Raymond Asp, S Göran Lundberg, S Staffan Svensson, avdelningschef, 106 Helena Grybäck Svensson, förbundschef Ulla Nilsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred, kl. 8.30-10.40 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Ewa Engdahl, C Gunilla

Läs mer

Kerstin Fors-Mattsson, skolchef Carola Hansson, sekreterare Helen Isaksson, rektor, 27. Wivi-Anne Mulk (Sv) ANSLAG / BEVIS

Kerstin Fors-Mattsson, skolchef Carola Hansson, sekreterare Helen Isaksson, rektor, 27. Wivi-Anne Mulk (Sv) ANSLAG / BEVIS Plats och tid: Sammanträdesrum 3, kommunhuset, Jokkmokk, klockan 09.30 11.40 Beslutande ledamöter: Sven Holmqvist (S), ordförande Tord Larsson (S), v ordf Johan Agetoft (S) Anna-Karin Jonsson Kvist (S)

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-04-24 Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Tid: Måndag 24 april 2006 kl 15:00-16:30 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (kd)

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN VARBERG 1-16 Tid: Måndag 20 januari 2003 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: ledamöterna ersättarna tjänstemännen Karl-Gunnar

Läs mer

Dennis Larsson. Christer Eliasson. Lennart Johansson

Dennis Larsson. Christer Eliasson. Lennart Johansson Protokoll Sammanträde: Gymnasiestyrelsen Tid: Torsdagen den 23 april kl 09.30 15.00 Plats: Naturbruksgymnasiet Svenljunga ande Christer Eliasson, ordförande Brita Kristianson, vice ordförande Lennart Johansson

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2015-12-07 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-12-07 kl. 13:00-16:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

Reglemente för tekniska nämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015.

Reglemente för tekniska nämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015. Reglemente för tekniska nämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015. Nämndens uppgifter 1 Tekniska nämnden fullgör kommunens uppgifter avseende gator och väghållning, parkverksamhet, nyttjande

Läs mer

2002-10-17 106-118 PERSONALNÄMNDEN. Tid: 2002-10-17, kl. 14.00-16.00. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingets lokaler, Södra vägen 9, Halmstad

2002-10-17 106-118 PERSONALNÄMNDEN. Tid: 2002-10-17, kl. 14.00-16.00. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingets lokaler, Södra vägen 9, Halmstad LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-10-17 106-118 PERSONALNÄMNDEN Tid: 2002-10-17, kl. 14.00-16.00 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingets lokaler, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Göran Karlsson,

Läs mer

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 11 april 2003 i Lerums kommun, Aspenäs Hotell och Konferens i Lerum, kl

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 11 april 2003 i Lerums kommun, Aspenäs Hotell och Konferens i Lerum, kl FÖRBUNDSSTYRELSEN GR 1 från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 11 april 2003 i Lerums kommun, Aspenäs Hotell och Konferens i Lerum, kl. 10.30 12.45 Ledamöter Göran Johansson (s) Göteborg, ordförande

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl FÖREDRAGNINGSLISTA Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl 08.30. Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 3

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

Tid och plats Tisdagen den 26 januari 2016, kl , Utbildningsförvaltningen

Tid och plats Tisdagen den 26 januari 2016, kl , Utbildningsförvaltningen 2016-01-26 1(5) Tid och plats Tisdagen den 26 januari 2016, kl. 16.00-16.25, Utbildningsförvaltningen Omfattning 1-15 Beslutande ledamöter Helene Sandberg (S) Andreas Cerny (L) Anita Spjuth (V) Anders

Läs mer

Patientnämnden 1-8. Tid: Torsdagen den 14 februari 2008, kl 13:00-14:25. Plats: Hotel Strandbaden, Falkenberg

Patientnämnden 1-8. Tid: Torsdagen den 14 februari 2008, kl 13:00-14:25. Plats: Hotel Strandbaden, Falkenberg Protokoll Sammanträdesdatum 2008-02-14 Patientnämnden 1-8 Tid: Torsdagen den 14 februari 2008, kl 13:00-14:25 Plats: Hotel Strandbaden, Falkenberg Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer

Regionkansliet Ekonomiavdelningen Dnr RSK Jan-Olof Johansson

Regionkansliet Ekonomiavdelningen Dnr RSK Jan-Olof Johansson Regionkansliet 2005-11-15 Ekonomiavdelningen Dnr RSK 11-2005 Jan-Olof Johansson Till regionstyrelsen Framställan från Grebbestads folkhögskola om låneram för ombyggnation av elevhem Styrelsen för Grebbestads

Läs mer

Protokoll Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Barn- och utbildningsnämnden Tid Plats 13:30-16:00 Vargavidderna ande ledamöter Arne Augustsson (C) (ordförande) Thorbjörn Bäckrud (KD) (vice ordförande) Nea Mustonen (KD) Ylva von Schéele (M) Maud Pettersson (MP) Kenth Gustafsson

Läs mer

Kommunkontoret kl 09.00 10.55

Kommunkontoret kl 09.00 10.55 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 10.55 Beslutande Leif Andersson, 1:e vice ordförande, tillika mötesordförande (v) Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande (m) Catharina Tann, ledamot (s)

Läs mer

Gymnasienämnden (8)

Gymnasienämnden (8) Sammanträdesdatum 1 (8) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 13.00-16.30 Beslutande Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande Joakim Sjöling (s), tjänstgörande

Läs mer

Gullmarsstrand, Fiskebäckskil

Gullmarsstrand, Fiskebäckskil 2008-05-19 1 (13) Plats Gullmarsstrand, Fiskebäckskil Tid 19 maj 2008, kl 10.00-11.55. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

REGISTER. Torsdagen den 13 juni, kl. 09:00. Gullmarssalen på kommunhuset Forum , kl 08:00. Leif Karlsson (S) Karin Blomstrand (L)

REGISTER. Torsdagen den 13 juni, kl. 09:00. Gullmarssalen på kommunhuset Forum , kl 08:00. Leif Karlsson (S) Karin Blomstrand (L) REGISTER Datum 1(1) Tid: Plats: Justeringsdatum: Justeringsperson: Ordförande: Sekreterare: Torsdagen den 13 juni, kl. 09:00 Gullmarssalen på kommunhuset Forum 2019-06-17, kl 08:00 Leif Karlsson (S) Karin

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall. Ingvar Svensson, vice ordförande Sven Brunefors Benny Rybeck Britt Karlsson-Rehbinder Margareta Fåhraeus

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall. Ingvar Svensson, vice ordförande Sven Brunefors Benny Rybeck Britt Karlsson-Rehbinder Margareta Fåhraeus PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN i VARBERG Tid: Måndag 8 oktober kl 15:00-16:55 Plats: Närvarande: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Tore Fritzson, ordförande Ingvar Svensson, vice ordförande Sven

Läs mer

Repslagaregatan 12, Norrköping, torsdag den 22 november 2018 kl 8:30

Repslagaregatan 12, Norrköping, torsdag den 22 november 2018 kl 8:30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid: Repslagaregatan 12, Norrköping, torsdag den 22 november 2018 kl 8:30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare P a t r i k l e v 0 2 7 6 ( M ) Irma Görtz,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

ANSLAG/BEVIS. ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Beslutande Nordkalottens kultur- och forskningscentrum i Övertorneå, tisdag 27 februari 2018, kl 09:00 Åke Fagervall (NS) Åsa Alanentalo (KD) Ylva Ylinenpää Sannemalm (C) Riitta Björk (C)

Läs mer

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2013-09-11 Sida 1 (15) Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2013-09-11 P g a personuppgiftslagen (PUL) kan vissa uppgifter i protokollet vara borttagna (kryssade) Innehållsförteckning

Läs mer

ANSLAGSBEVIS: Förvaringsplats: Kommunstyrelseförvaltningen Sammanträdesdatum: Justeringsdatum:

ANSLAGSBEVIS: Förvaringsplats: Kommunstyrelseförvaltningen Sammanträdesdatum: Justeringsdatum: 1/9 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2016-04-22, kl. 09.00-11.45 Lokal: Ledamöter och tjänstgörande ersättare: Kent Olsson (M), ordförande Jeanette Janson (LP) vice ordförande Anders C Nilsson (S) Margareta

Läs mer

Wivan Henricson, Vårdförbundet Marianne Höjman, Kommunal Anneli Rosenberg, SSR, 67-76

Wivan Henricson, Vårdförbundet Marianne Höjman, Kommunal Anneli Rosenberg, SSR, 67-76 LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD 67-80 Tid: 2003-08-26 kl. 14:00 16:50 Plats: Primärvårdsförvaltningens kansli, Torsgatan 1 Närvarande: Ledamöter Stefan Bengtsson, ordf. (c)

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med hälso- och sjukvårdsutskottet den 2 december 2009, kl , Sessionssalen, Residenset, Vänersborg

Protokoll fört vid sammanträde med hälso- och sjukvårdsutskottet den 2 december 2009, kl , Sessionssalen, Residenset, Vänersborg Protokoll fört vid sammanträde med hälso- och sjukvårdsutskottet den 2 december 2009, kl 09.15 14.25, Sessionssalen, Residenset, Vänersborg Paragrafer 249-259 Närvarande ledamöter: Jonas Andersson, ordförande

Läs mer

Gymnasienämnden (9)

Gymnasienämnden (9) Sammanträdesdatum 1 (9) Plats och tid Birger Sjöberggymnasiet, Idrottsgatan 7, 2002-02-18, kl 15.00-20.00 Beslutande Orvar Carlsson (kd), ordförande Kjell Nilsson (s), 1:e vice ordförande Peter Göthblad

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140 Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08:00-15:50 Beslutande Övriga deltagande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 19.15 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 25 april 2018 kl. 08:30-11:30, ajournering för studiebesök 09:50-10:30.

Kommunkontoret onsdagen den 25 april 2018 kl. 08:30-11:30, ajournering för studiebesök 09:50-10:30. 1(17) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 25 april 2018 kl. 08:30-11:30, ajournering för studiebesök 09:50-10:30. Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses

Läs mer

Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.30 Beslutande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Reglemente för barn- och utbildningsnämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015.

Reglemente för barn- och utbildningsnämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015. Reglemente för barn- och utbildningsnämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015. Nämndens uppgifter 1 Barn- och utbildningsnämnden fullgör kommunens uppgifter inom det offentliga skolväsendet

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden (13)

Barn- och Utbildningsnämnden (13) Barn- och Utbildningsnämnden 2008-05-26 1 (13) Tid och plats Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndagen den 26 maj 2008 klockan 16.00 17.30, Tingshuset Leif Karlsson (c) Ingridh Anderén

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 76-89

Primärvårdsnämnden i Varberg 76-89 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-12-12 Primärvårdsnämnden i Varberg 76-89 Tid: Måndag 12 december 2005 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (kd)

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (30) LYSEKIL SOTENÄS GYMNASIENÄMND Sammanträdestid: 2006-03-21 kl. 8.00 12.15 Lokal: Gullmarsgymnasiet, sammanträdesrummet Beslutande Ledamöter: Reine Karlsson (s), ordf. Klas Mellgren

Läs mer

Eskilandersson(SD), ersättare, Tommy Håkansson(S), ersättare

Eskilandersson(SD), ersättare, Tommy Håkansson(S), ersättare Plats och tid: Kommunhuset Örkelljunga, tisdagen den 15 mars 2016 kl 14:00 16:45 Beslutande: Helena Vestman(KD), ordförande Ingmar Svensson(S), vice ordförande Lennart Anderberg(SD), ordinarie ledamot

Läs mer

Dennis Larsson. Rune Hegland. Christin Slättmyr

Dennis Larsson. Rune Hegland. Christin Slättmyr Pr otok oll Sammanträde: Naturbruksstyrelsen Tid: Fredagen den 14 september 2012 kl 09.30 15.30 Plats: Naturbruksgymnasiet Sparresäter. ande Rune Hegland (mp), ordförande Christer Eliasson (c), vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30 1(12) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Björn Forsberg (s) Justeringens plats

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens barn- och ungdomsutskott 2008-12-03

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens barn- och ungdomsutskott 2008-12-03 SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sida Plats och tid Beslutande Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Stadshuset kl 13.30-15.50 ajournering kl 14.45-14.50 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Gert Franzen (c), ordfärande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Samrehabnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Samrehabnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Skene lasarett, konferenscenter Arne Aldman, kl 08:30-09:45 S C MP S C C S Hanne Jensen ersätter Claes Redberg, Västra Götalandsregionen Sandra Eliasson ersätter

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2011-09-27 1 (13) Plats och tid Paragraf 94-103 Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

Protokoll från södra patientnämnden den 15 september 2017

Protokoll från södra patientnämnden den 15 september 2017 1 (17) Protokoll från Västra Götalandsregionen Protokoll från södra patientnämnden den 15 september 2017 Tid: 08:50 12:15 Plats: Herkules vårdcentral, Västerlånggatan 1, Borås Närvarande ande Valéria Kant,

Läs mer

att utse Martin Andreasson att jämte ordföranden justera protokollet från dagens sammanträde.

att utse Martin Andreasson att jämte ordföranden justera protokollet från dagens sammanträde. Protokoll fört vid sammanträde med hälso- och sjukvårdsutskottet den 26 augusti 2009, kl 09.15 13.45, konferensrummet Visionen, Regionens Hus, Vänersborg Paragrafer 180-193 Närvarande ledamöter: Närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Direktionen 2011-01-20 Sidan 1/9

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Direktionen 2011-01-20 Sidan 1/9 Direktionen 2011-01-20 Sidan 1/9 Plats och tid Tobaksgatan 11 i Ystad, kl. 13.00-15.00 Ajournering kl. 13.15-13.25, 13.35-13.45 Beslutande Bo Sterner Ystad, ordförande, ordförande fr.o.m. 10 Tommy Andersson,

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg

Primärvårdsnämnden i Varberg Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-06-15 Primärvårdsnämnden i Varberg Tid: Tisdag 15 juni 2004 kl 15:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall 1 Justering Primärvårdsnämnden beslutar

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) UTBILDNINGSNÄMNDEN

Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) UTBILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) Plats och tid Utbildningsförvaltningen A-huset kl. 13.00 15.30 Ajournering 14.25-14.40 ande Lennart Andersson (S), ordf Lars-Göran Andersson (S) Stig Augustsson (S) tjänstgörande

Läs mer

REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN 1 REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige: 60/2015-06-22 Utöver vad som föreskrivs i kommunallagen för nämnder och dess verksamhet gäller bestämmelserna i detta reglemente. UTBILDNINGSNÄMNDENS

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 14 mars 2018 kl. 08:30-12:00

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 14 mars 2018 kl. 08:30-12:00 1(17) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 14 mars 2018 kl. 08:30-12:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Cariné Ahlfeldt (-) Justeringens

Läs mer

Protokoll 1 (11) Plats och tid Trögdsrummet, OBS! Lokalen, måndagen den 9 april 2018, klockan

Protokoll 1 (11) Plats och tid Trögdsrummet, OBS! Lokalen, måndagen den 9 april 2018, klockan Protokoll 1 (11) ande organ Plats och tid Trögdsrummet, OBS! Lokalen, måndagen den 9 april 2018, klockan 13.30 15.45 ande Helena Proos, Ordförande (S) Anders Wikman (NE) Ingvar Smedlund (M) Ej tjänstgörande

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Utbildningsutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Utbildningsutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Plats och tid Notariet,tisdagen den 5 november 2018 kl 10.00-15.00 Beslutande Tuva Bojstedt (KD), ordförande Jonas Erlandsson (S), v ordförande Leif Gustavsson

Läs mer

Sammanträde med Folkhälsokommittén fredagen den 1 juni 2007 på Ronnums herrgård, Vargön kl Sammanträdet ajourneras kl

Sammanträde med Folkhälsokommittén fredagen den 1 juni 2007 på Ronnums herrgård, Vargön kl Sammanträdet ajourneras kl 1(8) PROTOKOLL Sammanträde med Folkhälsokommittén fredagen den 1 juni 2007 på Ronnums herrgård, Vargön kl. 11.05 12.15. Sammanträdet ajourneras kl. 11.45 12.05. NÄRVARANDE Ordinarie ledamöter Karin Engdahl

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 21 september 2004

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 21 september 2004 Utbildningsnämnden 21 september 2004 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 21 september 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer

Läs mer

Naturbrukskansliet Anneli Ekh Extra sammanträde med naturbruksstyrelsen avseende ny- och ombyggnadsprojekt perioden

Naturbrukskansliet Anneli Ekh Extra sammanträde med naturbruksstyrelsen avseende ny- och ombyggnadsprojekt perioden KALLELSE Naturbrukskansliet Handläggare Datum Anneli Ekh 2013-11-01 Naturbruksstyrelsens ledamöter Extra sammanträde med naturbruksstyrelsen avseende ny- och ombyggnadsprojekt perioden 2014-2015 Tid: Tisdagen

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(10) Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Närvarande: ande: Andreas Sturesson, ordförande, Marie Johansson per telefon 14-17 och 22-23, Gunnar Pettersson, Anna-Carin

Läs mer

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2008-12-09 Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Tid: Tisdagen den 9 december 2008 klockan 12.30-16.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS ÖVERTORNEÅ KOMMUN

ANSLAG/BEVIS ÖVERTORNEÅ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2014-09-16 sid 68 Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdagen den 16 september 2014 kl 09.00-10.55, därefter kvalitetsredovisningar där verksamhetsledarna

Läs mer

Protokoll. Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskottet för utbildning, integration och arbetsmarknad

Protokoll. Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskottet för utbildning, integration och arbetsmarknad 1 arbetsutskottet för utbildning, integration 2 Plats och tid Duvemåla, Kungsgatan 9 Paragrafer 29-34 kl. 13:30-15:30 ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Anne Gunnevik (L)

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2007-02-16 1 (12) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Paulsson (m) Bengt Svensson (c) Maria Toll

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s)

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s) Barn- och utbildningsutskottet 2015-10-12 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-10-12 kl. 13:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Humanistiska nämnden

Sammanträdesprotokoll Humanistiska nämnden Plats och tid hus, kl. 17.00 18.30 Beslutande ledamöter Helena Koch (M), ordförande Elin Insulander Hjelm (S), 2:e v. ordförande, 40-45 Ann-Sofie Nyström (M), 34-39 Ricken Svensson-Nyquist (FP) Ann Larson

Läs mer

Länssjukvårdsnämnden 76-87

Länssjukvårdsnämnden 76-87 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-10-25 Länssjukvårdsnämnden 76-87 Tid: Plats: Onsdagen den 25 oktober, kl 09.00-14.45 (föredragning, information) kl 13.25-13.35 (beslut) Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset

Läs mer

Plats och tid: Vara församlingshem kl Justeringens plats och tid: Vara kansliet kl Anita Skall-Hardyson

Plats och tid: Vara församlingshem kl Justeringens plats och tid: Vara kansliet kl Anita Skall-Hardyson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kyrkofullmäktige i Vara pastorat Sammanträdesdatum: 2017-04-27 Plats och tid: Vara församlingshem kl. 18.30 20.35 ande och övriga närvarande: Se närvarolista Paragrafer: 9 19 Utses

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(16) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Primärvården i Varberg

Primärvården i Varberg Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-09-30 Primärvården i Varberg Tid: Tid: Torsdag 30 september 2004 kl 15:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Borgerliga gruppen träffas 29/9 kl

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 5 movember 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den Lars Rundgren (m), ordförande Erik Sköldeberg (kd) Lars Hasselcrona (m) Hans Temrin (fp)

Läs mer

PROTOKOLL UN ARBETSUTSKOTT

PROTOKOLL UN ARBETSUTSKOTT 2014-12-02 1 (8) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Pia Möller (M) Göran Bengtsson (M) Louise Stjernquist (FP) Kerstin Björkäng Wirehed

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2009-08-05 122 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08:00-11:00 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Ulf Westlund (S) deltar

Läs mer

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l""""''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret 16.00-18.20 Beslutande Anette Lantz (M) ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande Anders Westeriund (S), ledamot Rose-Marie Jönsson (C),

Läs mer

Ordförande förklarar dagens sammanträde öppnat. Upprop förrättas. Att jämte ordförande justera dagens protokoll väljs Valéria Kant (KD).

Ordförande förklarar dagens sammanträde öppnat. Upprop förrättas. Att jämte ordförande justera dagens protokoll väljs Valéria Kant (KD). 1(9) PROTOKOLL Sammanträde med Folkhälsokommittén torsdagen den 7 februari 2013 på Lilla Bommens konferenscenter, Göteborg, kl.10.00 15.20 med ajournering kl. 10.55-11.10, 12.00-13.10 och 14.20-14.30.

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Rönnegymnasiet, konferensrummet vid expeditionen, 2014-09-18, kl. 09:00 10.10 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M), ordförande Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Lars Nyander (S) Björn Vallin

Läs mer

PROTOKOLL UN ARBETSUTSKOTT

PROTOKOLL UN ARBETSUTSKOTT 2015-04-07 1 (7) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Pia Möller (M) Marie Tidedal (M) Louise Stjernquist (FP) Kerstin Björkäng Wirehed

Läs mer

Kommunkontoret, loklal Mellanfryken, onsdag 25 januari 2017,

Kommunkontoret, loklal Mellanfryken, onsdag 25 januari 2017, PLATS OCH TID Kommunkontoret, loklal Mellanfryken, onsdag 25 januari 2017, 15.00 17.10 BESLUTANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Jessica Hildén (S), ordförande Albert Langenbach (M), vice ordförande Robin Johansson

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 13.00 16.58 1 (12) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 2 februari 2018 HBS 2018/1 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 2 februari 2018 HBS 2018/1 1 (15) SAMMANTRÄDESDATUM 2 februari 2018 HBS 2018/1 1 (15) Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag 2 februari 2018 Tid och plats Klockan 08:30 09:45 Samordningsförbundet HBS kansli, Sördalavägen 22 a, Huddinge.

Läs mer

Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde. Anna Brodin Elisabeth Hesslefors-Arktoft Stefan Hulth Kaj Jönsson. Björn Sandmark

Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde. Anna Brodin Elisabeth Hesslefors-Arktoft Stefan Hulth Kaj Jönsson. Björn Sandmark Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 7 Ersättning till Högskolan för Scen och Musik för kvalitetsutveckling 8 Sammanträdestid i november 2008 9 Täckande av underskott inom den verksamhetsförlagda

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 13.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Sven Olsson,

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid:

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018-04-20 Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: 13.30 14.30 Närvarande: Styrelsen Ragnar Nilsson Marks kommun

Läs mer

Utbildningsförvaltningen A-huset Benny Wennborg (C), ordf. Jeanette Sandström (S)

Utbildningsförvaltningen A-huset Benny Wennborg (C), ordf. Jeanette Sandström (S) 1 Sid 1 (11) 2019-06-12 Plats och tid Utbildningsförvaltningen A-huset 13.00 15.15 ande ledamöter Benny Wennborg (C), ordf. Jeanette Sandström (S) Övriga närvarande Anne-Charlott Petersson, sekreterare

Läs mer

Per-Erik Andersson, C ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Tommy Neubert, S

Per-Erik Andersson, C ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Tommy Neubert, S 2012-10-23 1(11) Plats och tid Christian Kruse- rummet, kommunhuset Ringsjöv. 4. Hörby kl. 13.00 16.30 Ajournering kl. 14.57 15.02 Beslutande Birgitta Andersson, M, ordförande 225-230 Per-Erik Andersson,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret kl. 17.30 19.35 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer