Sammanträde med Västra Götalandsregionens gymnasiestyrelse den 11 december 2008 kl på Biologiska Yrkeshögskolan i Skara (BYS)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträde med Västra Götalandsregionens gymnasiestyrelse den 11 december 2008 kl på Biologiska Yrkeshögskolan i Skara (BYS)"

Transkript

1 PROTOKOLL Sammanträde med Västra Götalandsregionens gymnasiestyrelse den 11 december 2008 kl på Biologiska Yrkeshögskolan i Skara (BYS) NÄRVARANDE Ordinarie ledamöter Christer Eliasson, ordförande (fr o m 118) Brita Kristianson, vice ordförande Håkan Torstensson Annika Brage Ann-Britt Martinsson Övriga närvarande Irene Löfving, förvaltningschef John Andersson, utvecklingschef Martin Andersson, ekonomichef Dennis Larsson, personalchef 112 Öppnande och välkommen Vice ordförande förklarar mötet öppnat och hälsar alla välkomna. 113 Justering av protokollet att utse Håkan Torstensson att jämte ordföranden och vice ordföranden justera protokollet. 114 Godkännande av föredragningslistan Förslag till föredragningslista har varit utsänd. att godkänna föredragningslistan. 115 Föregående protokoll Föregående protokoll har varit utsänt. att med godkännande lägga föregående protokoll till handlingarna.

2 116 Anteckningar från presidiemötet Anteckningar från presidiemötet har varit utsända. att lägga anteckningarna till handlingarna. 117 Ekonomisk rapport Ekonomichefen redovisar resultatutvecklingen för åren Det förväntade utfallet för år 2008 uppgår till 949 tkr. Det förväntade minusresultatet avser fastighetsunderhåll, finansierat med eget kapital, som beräknas kunna slutföras under Totalt sett har regionstyrelsen beviljat 5,3 miljoner kronor från eget kapital att användas till eftersatt fastighetsunderhåll Naturbruksgymnasierna Dingle och Nuntorp kommer att uppvisa negativt resultat i årsbokslutet. Beträffande Dingle rapporteras, vid månadsavslutet i november, en försämring i förhållande till delårsrapporten i oktober. Underskottet för år 2008 förväntas uppgå till knappt tkr. Gymnasiestyrelsen uttalar oro för utvecklingen på Dingle. Förvaltningsledningen kommer, med start nästa vecka, att intensifiera kontakterna med Dingles skolledning för uppföljning, kontroll och åtgärder avseende den ekonomiska utvecklingen. att lägga den ekonomiska rapporten till handlingarna. 118 Program för Energigården, dnr GS I Västra Götalandsregionens budget för 2008 finns följande uppdrag: Gymnasiestyrelsen ska tillsammans med miljönämnden ta fram ett program för hur naturbruksgymnasierna kan bli en del i arbetet med att minska fossilberoendet i Västra Götaland. Arbetet med att ta fram programmet har pågått under hela 2008 inom ramen för det projekt Naturbruksgymnasierna som energigårdar som drivs tillsammans med Agroväst. I detta projekt finns representanter från skolorna, från naturbrukskansliet, från miljösekretariatet samt från Agroväst. Programmet har tagits fram genom en bred dialog där varje skola utgått från sina egna förutsättningar, resurser och intressen. Skolvisa program har tagits fram och dessa har sedan processats ihop till det förvaltningsgemensamma programmet. Den 9 december hade miljönämnden möte och programmet har antagits av miljönämnden med följande synpunkter som tillägg:

3 Miljösekretariatet anser att det är ett bra förslag som visar på stor aktivitet på skolorna. Följande preciseringar bör dock göras till programmet: Att målet varje naturbruksgymnasium skall drivas fossilbränslefritt kompletteras med årtal för att vara mätbart. Att arbetet med att energieffektivisera byggnaderna på skolorna kompletteras med ett mål för vad detta innebär. Att rutiner upprättas för kunskapsutbytet mellan skolorna. att anta bilagt dokument tillsammans med miljönämndens tillägg som program för hur naturbruksgymnasierna kan bli en del i arbetet med att minska fossilberoendet i Västra Götaland, att uppdra till kansliet att göra de preciseringar som miljönämnden föreslår, att kansliet skall ta fram en översikt över de kostnader som programmet innebär, samt att kansliet skall presentera förslag till tidplan inklusive kostnadsöversikt vid nästkommande styrelsemöte. 119 Beslut om Inriktningsråden, dnr GS Gymnasiestyrelsen har startat fem inriktningsråd. Deras första år och framtida utveckling diskuterades på gymnasiestyrelsen den 23 oktober På skolorna finns aktiva yrkesråd inom inriktningarna Skog, Trädgård, Jordbruk och Djurvård. Inom inriktning Häst finns ej fungerande yrkesråd. att styrelsen deltar med en representant vardera i yrkesråden inom inriktningarna Skog, Trädgård, Jordbruk och Djurvård och att de separata inriktningsråden läggs ned, att för inriktning Häst omvandla inriktningsrådet till ett för alla skolor gemensamt yrkesråd där representant för styrelsen deltar och där ordförandeskapet cirkulerar mellan berörda rektorer, samt att utse gymnasiestyrelsens representanter i yrkesråden enligt följande: Skog (Sparresäter och Svenljunga) Håkan Torstensson Trädgård (Uddetorp och Dingle) Anja Westberg Jordbruk (Strömma, Uddetorp, Nuntorp) Christer Eliasson Jordbruk (Sötåsen och Dingle) Ann-Britt Martinsson Djurvård (Sötåsen, Dingle, Strömma) Annika Brage Häst Brita Kristianson

4 120 Kalkyl biogas, Sötåsen. Dnr GN Utvecklingschefen redovisar en ekonomisk sammanställning för perioden avseende biogasanläggningen på naturbruksgymnasiet Sötåsen. Kostnaderna uppgår till knappt 500 tkr och intäkterna till drygt 500 tkr, ett nettoresultat på 23 tkr. att lägga informationen till handlingarna. 121 Arbetsordning för kvalitetsredovisning inklusive nyckeltal, dnr GS Naturbrukskansliet har, enligt bilaga, utarbetat förslag till arbetsordning beträffande gymnasiestyrelsens kvalitetsredovisning, skolornas kvalitetsredovisningar samt styrelsens årliga kvalitetsgranskningar. Även förslag till nyckeltal i kvalitetsredovisningarna har tagits fram. att fastställa den föreslagna arbetsordningen för kvalitetsredovisning inklusive nyckeltal 122 Redovisning av årsplan Kansliet har utarbetat en årsplan över beslutade sammanträdesdagar (gymnasiestyrelsen, rektorsmöten m m), tidpunkt för kvalitetsgranskningar, inlämnande av ekonomiska rapporter och beslutsunderlag m m i syfte att strukturera arbetet för alla berörda. Årsplanen kommer kontinuerligt att uppdateras. att notera informationen och lägga den till handlingarna. 123 Kvalitetsgranskning 2009 innehåll och tidplan, dnr GS Gymnasiestyrelsen skall genomföra kvalitetsgranskningar på samtliga skolor. Styrelsen vill möta tre grupper: elevråd, personal och skolledning i nu nämnd ordning. Som underlag för granskningarna ligger skolornas kvalitetsredovisningar och lokala arbetsplaner. Utifrån dessa tas olika frågeställningar upp. Varje grupp ställs också inför några frågor. Med elevråden vill man diskutera följande: 5 saker som behöver förbättras på skolan

5 5 saker som är särskilt bra på den skola man går. Vill ni rekommendera er skola till era vänner? Betygsätt från 1 till 10 där 10 är bäst. Till personalgruppen ställer man följande frågor: Vad kan ni göra för att öka antalet sökande? Vad kan ni göra för att minska avhoppen? Vad kan ni göra för att förbättra studieresultaten? Vad skulle ni vilja kunna göra? Vad erfordras för att ni skulle kunna göra det? Till skolledningen ställer man följande frågor: Vad kan ni göra för att öka antalet sökande? Vad kan ni göra för att minska avhoppen? Vad skulle ni vilja kunna göra? Vad erfordras för att ni skulle kunna göra det? Med skolledningen speglas också elevers och lärares synpunkter som framkommit under dagen. Föreslagna dagar för granskningarna är Sparresäter 16/2, Strömma 18/2, Dingle 23/2, Sötåsen 26/2, Nuntorp 4/3, Uddetorp 6/3, Svenljunga 9/3, BYS 12/3. att genomföra kvalitetsgranskningar av skolorna enligt ovan. 124 Redovisning av förvaltningens säkerhetsarbete, dnr GS Samtliga nämnder och styrelser i Västra Götalandsregionen har fått i uppdrag att årligen inkomma med en översikt av läget i säkerhetsarbetet. Dessutom skall till regionstyrelsen redovisas vilka åtgärder som vidtagits för att minska risker och sårbarheter och därmed förbättrat krishanteringsförmågan inom regionen. Redovisningen är upprättad på den mall som regionkansliet skickat ut. att godkänna säkerhetsredovisningen enligt mallen och att inrapportera resultatet till regionstyrelsen. 125 Påbyggnadsutbildning Golf, Dingle. Dnr GS Myndigheten för Kvalificerad Yrkesutbildning har avslagit Naturbruksgymnasiet Dingles ansökan om statsbidrag för Headgreenkeeper förberedande utbildning. Dingle har nu utarbetat förslag till två lokalt inrättade påbyggnadsutbildningar inom kommunal vuxenutbildning, vilka i stor utsträckning bygger på tidigare utbildningsplan för KY-utbildningen: - Gräsytor för Arenor och Golf (30 poäng) - Arbetsledare Golf och Arenor (20 poäng)

6 Den förstnämnda utbildningen är av grundläggande karaktär och vänder sig till såväl park-/anläggningsarbetare som golfbaneskötare. Den andra utbildningen syftar till att utbilda arbetsledande personal. att tillstyrka inrättande av de ovan nämnda påbyggnadsutbildningarna 126 Information om markköp, Dingle Förvaltningschefen informerar om planerade markköp vid Naturbruksgymnasiet Dingle. Från början aktualiserades tre markområden men idag återstår endast ett som intressant. Västfastigheter handlägger ärendet att tillstyrka fortsatt handläggning av det återstående området, samt att lägga informationen till handlingarna 127 Konferens Europea 2009, dnr GS Naturbrukskansliet har fått frågan från naturbruksskolornas förening om vi kan stå som värdar för naturbrukskonferensen Europea, hösten Värdland är det land som står för ordförandeskapet i EU. Två delegater från varje land skall bjudas på konferens och logi. Önskar något land fler delegater får deltagandet ske till självkostnadspris. För att täcka kostnaderna har/ska pengar sökas från EU och andra intressenter. att påta sig uppgiften som värd för Europea konferensen hösten 2009,samt att reservera kr från gymnasiestyrelsens medel år 2009 för eventuella utgifter som ej täcks av sökta medel. 128 Sällskapsdjur och stallplats sammanställning Gymnasiestyrelsen beslutade vid sitt oktobersammanträde (GS 99/2008) att skolorna skulle se över förutsättningarna för eleverna att medföra egna sällskapsdjur till skolorna samt vilka möjligheter som finns för att tillgodose önskemål om stallplats för privata hästar. Motiven för översynen är att gymnasiestyrelsen bedömer frågan som viktig ur rekryterings-/marknadsföringssynpunkt. En sammanställning över förutsättningarna presenteras.

7 att följa upp ärendet i anslutning till kommande kvalitetsgranskningar som underlag för eventuella initiativ från gymnasiestyrelsens sida. 129 Introduktion inför kommande miljöutbildning för gymnasiestyrelsens ledamöter Utvecklingschefen föreslår att miljöutbildningen genomförs genom självstudier kombinerat med gemensamma diskussioner, där diskussionerna bör ha särskilt fokus på de miljöfrågor som berör gymnasiestyrelsens/naturbruksförvaltningens verksamhetsområde. För självstudier erhåller ledamöterna material i form av Västra Götalandsregionens miljöpolicy samt boken Smart Energi av Stefan Edman. att genomföra miljöutbildningen enl ovanstående förslag. 130 Rapport om jämställdhetsintegrerad budgetprocess, dnr GS Våren 2007 beslutade regionfullmäktige att budgetprocessen i Västra Götalandsregionen skulle jämställdhetsintegreras. Jämställdhetsintegrering är ett arbetssätt som innebär att beslut inom alla samhällsområden ska präglas av ett jämställdhetsperspektiv. En uppföljning har nu skett av kvalitén på detaljbudgeten 2008 och årsredovisningen 2007 ur ett Jämställdhetsperspektiv. En uppföljning har även skett av antalet förvaltningar/bolag som i sitt styrkort har inskrivet mål/aktiviteter som stödjer att alla chefer/handläggare skall utbildas i jämställdhetsintegrerad budgetprocess. I regionstyrelsens beslut av uppföljningen ingår att de förvaltningar som inte lämnat uppgift om styrkortsfrågan skall inkomma med redogörelse över varför svar inte lämnats. Beträffande detaljbudget 2008 och årsredovisning 2007 har gymnasiestyrelsen/naturbruk bedömts ligga på den näst sämsta respektive sämsta nivån på en femgradig skala. Anledningen är huvudsakligen att jämställdheten inte bedöms vara omnämnd i verksamhetsperspektivet. Beträffande styrkortet omnämns felaktigt gymnasiestyrelsen/naturbruk som en av 18 förvaltningar som inte inlämnat uppgift. Uppgiften, med följande innehåll, lämnades av förvaltningen till berörd handläggare per mail i september 2008: frågan om mål/aktiviteter för utbildning i jämställdhetsintegrering ingår för närvarande inte i förvaltningens styrkort, dock har en informations-/utbildningsinsats genomförts i förvaltningens ledningsgrupp (förvaltningsledning + rektorer) i mars 2008 med medverkan från regionens ekonomienhet.

8 att notera informationen, samt att, till regionstyrelsen, avlämna svar beträffande styrkortet genom protokollsutdrag. 131 Information om projekt Agropellets/Stråbränsle, dnr GS Vid gymnasiestyrelsens septembersammanträde slutredovisades förstudien ang Agropellets/Stråbränsle (GS ). Som ett inriktningsbeslut förordade då gymnasiestyrelsen naturbruksgymnasiet Uddetorp som placering för eventuellt utvecklingscentrum. Utvecklingschefen redovisar tankarna kring en demonstrationsanläggning på Uddetorp som skall utgöra basen för test, utveckling och utbildning. Även förslag på organisationsstruktur inklusive rollfördelning presenteras. Nästa steg är att undersöka möjligheterna till finansiering av projektet. att lägga informationen till handlingarna. 132 Övrig information/rapporter Diskrimineringsärende Nuntorp Förvaltningschefen redogör för fortsättningen av det diskrimineringsärende som informerades om vid oktobersammanträdet (GS 106/2008). Svar, med innebörden att arbetsgivaren inte anser sig ha handlat diskriminerande, har avlämnats på den skrivelse som då inkommit. Därefter har ytterligare en skrivelse inkommit från samma person som beskriver en upplevd diskriminering i samband med att han inte erhöll ett s k Plusjobb på Nuntorp hösten Kansliet har även svarat på denna skrivelse med samma innebörd som ovan. Möte med ekonomiutskottet Gymnasiestyrelsens presidium tillsammans med förvaltnings- och ekonomichefen sammanträffade med regionstyrelsens arbetsutskott där bl a frågor om fordonsleasing, serviceavgift till regionens inköpsorganisation och sponsring diskuterades. Grisproduktionen vid skolorna En översyn av skolornas grisproduktion inklusive två alternativ till beslut presenterades på gymnasiestyrelsens septembersammanträde (GS 81/2008). Styrelsen beslutade avvakta grisnäringens syn på frågan. Kontakter har skett mellan kansliet och grisnäringen men företrädare för grisnäringen har nu begärt överläggningar med gymnasiestyrelsens presidium vilket kommer att genomföras inom kort. Vindkraftsprojektet Information lämnas om pågående arbete. Informationsinsatser riktade till skolornas personal, allmänheten och kommunerna har inletts. I något fall har även ansökan om

9 bygglov inlämnats. Antalet möjliga vindkraftsverk har utökats från 17 till 29. Energisession 2009 Information lämnas om energiseminarium/energiutställning den 5-6 februari 2009 i Skövde. Yrkeshögskolan Information lämnas om den av regeringen föreslagna Yrkeshögskolan. Den nya lagen om yrkeshögskolan föreslås träda i kraft 15 april 2009 och den nya myndigheten för yrkeshögskola föreslås inrättad fr o m 1 juli att uppdra till kansliet att återkomma till gymnasiestyrelsen med idéer hur vuxenutbildningen inklusive yrkeshögskoleutbildningar kan utvecklas, samt att i övrigt lägga informationen/rapporterna till handlingarna 133 Anmälningsärenden Förteckning över inkomna ärenden och delegationsbeslut anmäls enligt bilaga. att utan erinran lägga förteckningen till handlingarna. 134 Strategier inför framtiden Förvaltningschefen presenterar underlag för diskussion och framtida strategi, bl a följande: Under åren 2000 till 2008 har elevantalet ökat med 29 % samtidigt som ägarintäkten varit oförändrad. Generellt sätt bedöms en elevminskning i samma omfattning kunna hanteras förutsett oförändrad ägarintäkt. Förutsättningarna varierar emellertid mellan skolorna. Kraftigare elevminskningar kommer dock att kräva särskilda åtgärder. Särskild uppmärksamhet kommer att läggas på resultaten av skolornas ökade marknadsföringsinsatser och resultatet av vårens preliminärintagning till läsåret 2009/2010. Några beslut fattas inte med anledning av den efterföljande diskussionen. 135 Avslutning Gymnasiestyrelsens ordförande tackar samtliga ledamöter och kanslipersonalen för ett engagerat arbete under det gångna året, överlämnar en julgåva till styrelseledamöterna samt tillönskar samtliga en God Jul och ett Gott Nytt År.

10 Gymnasiestyrelsens vice ordförande framför ledamöternas tack till ordföranden för ett inspirerande ordförandeskap med en tillönskan om God Jul och ett Gott Nytt År. Förvaltningschefen framför personalens tack till gymnasiestyrelsen och önskar God Jul och Gott Nytt År. Vid protokollet Dennis Larsson Justeras Christer Eliasson ( ) Brita Kristianson ( ) Håkan Torstensson Att tillkännagivande om protokollets justering uppsatts på regionens anslagstavla i Vänersborg intygar Anneli Ekh

att med godkännande lägga föregående protokoll till handlingarna.

att med godkännande lägga föregående protokoll till handlingarna. PROTOKOLL Sammanträde med Västra Götalandsregionens gymnasiestyrelse den 23 oktober 2008 kl 13.00 18.00 på Bjertorp Slott, Kvänum. NÄRVARANDE Ordinarie ledamöter Christer Eliasson, ordförande Brita Kristianson,

Läs mer

Sammanträde med Västra Götalandsregionens gymnasiestyrelse den 5 februari 2008 kl på naturbruksgymnasiet Svenljunga.

Sammanträde med Västra Götalandsregionens gymnasiestyrelse den 5 februari 2008 kl på naturbruksgymnasiet Svenljunga. PROTOKOLL Sammanträde med Västra Götalandsregionens gymnasiestyrelse den 5 februari 2008 kl 09.30 16.00 på naturbruksgymnasiet Svenljunga. NÄRVARANDE Ordinarie ledamöter Christer Eliasson, ordförande Brita

Läs mer

ersättare för Christin Slättmyr (s)

ersättare för Christin Slättmyr (s) Protokoll Sammanträde: Naturbruksstyrelsen Tid: Torsdagen den 1 december 2011 kl 09.30 16.00 Plats: Naturbruksgymnasiet Dingle, Dingle ande Rune Hegland (mp), ordförande Christer Eliasson (c), vice ordförande

Läs mer

Sammanträde med Västra Götalandsregionens gymnasiestyrelse den 28 april 2008 kl på naturbruksgymnasiet Sparresäter, Lerdala.

Sammanträde med Västra Götalandsregionens gymnasiestyrelse den 28 april 2008 kl på naturbruksgymnasiet Sparresäter, Lerdala. PROTOKOLL Sammanträde med Västra Götalandsregionens gymnasiestyrelse den 28 april 2008 kl 09.30 16.00 på naturbruksgymnasiet Sparresäter, Lerdala. NÄRVARANDE Ordinarie ledamöter Övriga närvarande Christer

Läs mer

Ledamot med förhinder meddelar detta till Naturbrukskansliet Telefon , mail

Ledamot med förhinder meddelar detta till Naturbrukskansliet Telefon , mail KALLELSE Naturbrukskansliet Handläggare Datum Anneli Ekh 2013-09-05 Naturbruksstyrelsens ledamöter Sammanträde med naturbruksstyrelsen Tid: Onsdagen den 18 september kl 09.30 ca 16.00 enligt program nedan

Läs mer

Sammanträde med Västra Götalandsregionens gymnasiestyrelse den 28 maj 2008 kl på First Hotell Billingehus, Skövde

Sammanträde med Västra Götalandsregionens gymnasiestyrelse den 28 maj 2008 kl på First Hotell Billingehus, Skövde PROTOKOLL Sammanträde med Västra Götalandsregionens gymnasiestyrelse den 28 maj 2008 kl 08.30 13.00 på First Hotell Billingehus, Skövde NÄRVARANDE Ordinarie ledamöter Christer Eliasson, ordförande Brita

Läs mer

Sammanträde: Naturbruksstyrelsen Tid: Torsdagen den 15 september 2011 kl Plats: Naturbruksgymnasiet Sötåsen, Töreboda.

Sammanträde: Naturbruksstyrelsen Tid: Torsdagen den 15 september 2011 kl Plats: Naturbruksgymnasiet Sötåsen, Töreboda. Protokoll Sammanträde: Naturbruksstyrelsen Tid: Torsdagen den 15 september 2011 kl 09.15 15.30 Plats: Naturbruksgymnasiet Sötåsen, Töreboda. ande Rune Hegland (mp), ordförande Christer Eliasson (c), vice

Läs mer

Dennis Larsson. Rune Hegland. Mikael Staxäng

Dennis Larsson. Rune Hegland. Mikael Staxäng Pr otok oll Sammanträde: Naturbruksstyrelsen Tid: Torsdagen den 31 januari 2013 kl 09.30 16.00 Plats: Biologiska Yrkeshögskolan, Skara ande Rune Hegland (mp), ordförande Christer Eliasson (c), vice ordförande

Läs mer

Dennis Larsson. Christer Eliasson. Ann-Britt Martinsson

Dennis Larsson. Christer Eliasson. Ann-Britt Martinsson Protokoll Sammanträde: Gymnasiestyrelsen Tid: Torsdagen den 20 maj kl 09.30 13.15 Plats: Naturbruksgymnasiet Uddetorp ande Christer Eliasson, ordförande Brita Kristianson, vice ordförande Lennart Johansson

Läs mer

Dennis Larsson. Rune Hegland. Christin Slättmyr

Dennis Larsson. Rune Hegland. Christin Slättmyr Pr otok oll Sammanträde: Naturbruksstyrelsen Tid: Fredagen den 14 september 2012 kl 09.30 15.30 Plats: Naturbruksgymnasiet Sparresäter. ande Rune Hegland (mp), ordförande Christer Eliasson (c), vice ordförande

Läs mer

Dennis Larsson. Christer Eliasson. Lennart Johansson

Dennis Larsson. Christer Eliasson. Lennart Johansson Protokoll Sammanträde: Gymnasiestyrelsen Tid: Torsdagen den 23 april kl 09.30 15.00 Plats: Naturbruksgymnasiet Svenljunga ande Christer Eliasson, ordförande Brita Kristianson, vice ordförande Lennart Johansson

Läs mer

Protokoll. Sammanträde: Naturbruksstyrelsen Tid: Torsdagen den 28 april 2011 kl Plats: Naturbruksgymnasiet Strömma, Sätila.

Protokoll. Sammanträde: Naturbruksstyrelsen Tid: Torsdagen den 28 april 2011 kl Plats: Naturbruksgymnasiet Strömma, Sätila. Protokoll Sammanträde: Naturbruksstyrelsen Tid: Torsdagen den 28 april 2011 kl 09.15 16.15 Plats: Naturbruksgymnasiet Strömma, Sätila. ande Rune Hegland (mp), ordförande Christer Eliasson (c), vice ordförande

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl FÖREDRAGNINGSLISTA Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl 08.30. Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 3

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-04-24 Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Tid: Måndag 24 april 2006 kl 15:00-16:30 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (kd)

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-08-06 Patientnämnden 31-39 Tid: Torsdagen den 6 augusti 2009, kl. 13:30-15:45 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(10) Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Närvarande: ande: Andreas Sturesson, ordförande, Marie Johansson per telefon 14-17 och 22-23, Gunnar Pettersson, Anna-Carin

Läs mer

Naturbrukskansliet Anneli Ekh Extra sammanträde med naturbruksstyrelsen avseende ny- och ombyggnadsprojekt perioden

Naturbrukskansliet Anneli Ekh Extra sammanträde med naturbruksstyrelsen avseende ny- och ombyggnadsprojekt perioden KALLELSE Naturbrukskansliet Handläggare Datum Anneli Ekh 2013-11-01 Naturbruksstyrelsens ledamöter Extra sammanträde med naturbruksstyrelsen avseende ny- och ombyggnadsprojekt perioden 2014-2015 Tid: Tisdagen

Läs mer

1(7) PROTOKOLL NÄRVARANDE

1(7) PROTOKOLL NÄRVARANDE 1(7) PROTOKOLL Sammanträde med kommittén för folkhälsofrågor fredagen den 16 mars 2012 på Lilla Bommens konferenscenter, Göteborg, kl.10.00 14.10 med ajournering kl. 12.00 13.00 NÄRVARANDE Ordinarie ledamöter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN VARBERG 1-16 Tid: Måndag 20 januari 2003 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: ledamöterna ersättarna tjänstemännen Karl-Gunnar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-10:10 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

Driftnämnden Psykiatri 15-27

Driftnämnden Psykiatri 15-27 Protokoll Sammanträdesdatum 2017-03-01 Driftnämnden Psykiatri 15-27 Tid: Onsdag 1 mars kl. 10:00 16:00 Plats: Sjukhuset, Varberg Ledamöter Svein Henriksen(MP) Göran Gunnarsson (S) Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

Protokoll från södra patientnämnden den 15 september 2017

Protokoll från södra patientnämnden den 15 september 2017 1 (17) Protokoll från Västra Götalandsregionen Protokoll från södra patientnämnden den 15 september 2017 Tid: 08:50 12:15 Plats: Herkules vårdcentral, Västerlånggatan 1, Borås Närvarande ande Valéria Kant,

Läs mer

Driftnämnden Närsjukvård 56-64

Driftnämnden Närsjukvård 56-64 Protokoll Sammanträdesdatum 2013-09-25 Driftnämnden Närsjukvård 56-64 Tid: Onsdag 25 september kl. 13:30 15:00 Plats: Vårdcentralen Nyhem, Halmstad Ledamöter Tommy Rydfeldt (FP) Kerstin Zander (S) Franklin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-10-17, kl. 08:00-12:00 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Jerry Ahlström (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

FYRBODALS GYMNASIESKOLA 1 (8) 2005-05-31

FYRBODALS GYMNASIESKOLA 1 (8) 2005-05-31 FYRBODALS GYMNASIESKOLA 1 (8), kl 09.30 12.15, Kommunkontoret, rum 119, Vänersborg Anders Johansson, ordförande Bo Thorn Bill Wallberg Reine Karlsson Per-Axel Andersson Tommy Janerstål Bengt Mattsson Barbro

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 76-89

Primärvårdsnämnden i Varberg 76-89 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-12-12 Primärvårdsnämnden i Varberg 76-89 Tid: Måndag 12 december 2005 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (kd)

Läs mer

Driftnämnden Närsjukvård 18-26

Driftnämnden Närsjukvård 18-26 Protokoll Sammanträdesdatum 2012-04-18 Driftnämnden Närsjukvård 18-26 Tid: Onsdag 18 april kl. 09:00 14:35 Plats: Folktandvården City, Halmstad Ledamöter Tommy Rydfeldt (FP) Kerstin Zander (S) Lovisa Ljungberg

Läs mer

Revisorerna 527 552 2005-06-03. Tid: 2005-06-03 Plats: Lasarettet Trelleborg

Revisorerna 527 552 2005-06-03. Tid: 2005-06-03 Plats: Lasarettet Trelleborg REGION SKÅNE PROTOKOLL Revisorerna 527 552 2005-06-03 Tid: 2005-06-03 Plats: Lasarettet Trelleborg Beslutande: Kent Ericson, ordförande Cay Kallin, vice ordförande Donald Almlöf, ers. för Hans Östergren

Läs mer

Tid: Onsdagen den 20 juni 2012, kl. 08:30 12:00. Södra Älvsborgs Sjukhus, Borås, Bertil Söderling

Tid: Onsdagen den 20 juni 2012, kl. 08:30 12:00. Södra Älvsborgs Sjukhus, Borås, Bertil Söderling Protokoll Sammanträde: Styrelsen för Södra Älvsborgs Sjukhus Tid: Onsdagen den 20 juni 2012, kl. 08:30 12:00 Plats: Södra Älvsborgs Sjukhus, Borås, Bertil Söderling ande Peter Rosholm (S) ordförande Ann-Christine

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningen

Barn- och ungdomsförvaltningen - VÄNERSBORGS KOMMUN Sida Kulturnämnden 2003-06-02 1(9) Plats och tid Vänersborgs huvudbibliotek, kl 13.00-15.40 Beslutande Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) v ordf Tage Severinson (c)

Läs mer

Box 119 21 Sammanträde 2005-01-11 404 39 Göteborg

Box 119 21 Sammanträde 2005-01-11 404 39 Göteborg 1 Tid: 2005-01-11 kl. 16.00-18.00 Plats: SDF centrum, Engelbrektsgatan 71 Närvarande: Ledamöter: Ersättare: Sekreterare: Dario Espiga (s) Göteborgs kommun Lennart Johansson Arbetsförmedlingen Gunilla Fyhrlund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 75 55 Delgivningar... 76 56 Anmälan av delegationsbeslut... 77 57 Rapporter... 78 58 Månadsuppföljning per30 april 2016... 79 59 Statusrapport över pågående ärenden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Samrehabnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Samrehabnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Skene lasarett, konferenscenter Arne Aldman, kl 08:30-09:45 S C MP S C C S Hanne Jensen ersätter Claes Redberg, Västra Götalandsregionen Sandra Eliasson ersätter

Läs mer

Protokoll från västra patientnämnden den 14 september 2017

Protokoll från västra patientnämnden den 14 september 2017 1 (17) Protokoll från Västra Götalandsregionen Protokoll från västra patientnämnden den 14 september 2017 Tid: 08:30-14:00 Plats: Alingsås lasarett, Södra Ringgatan 30, lokal Utsikten, plan 6 Närvarande

Läs mer

Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63

Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-31 Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63 Tid: Onsdagen den 31 augusti 2011, kl 09:00-16:00 Plats: Konferensrum hjälpmedelscentralen, Kistingevägen 2, Halmstad Ledamöter

Läs mer

Närvarande Ledamöter företrädare för lärarna

Närvarande Ledamöter företrädare för lärarna Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 7 Besluts- och delegationsordning för UFL 8 Handlingsplan för IKT 9 Placering av interdisciplinärt examensarbete inom Samhällskunskap och Svenska Närvarande

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2011-09-27 1 (13) Plats och tid Paragraf 94-103 Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-16.15 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Regionfullmäktige

Regionfullmäktige PROTOKOLL 1(8) Diarienummer Plats: Närvarande: Se 129 Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum 127 Utdelning av Folkhälsopriset Regionens folkhälsopris delas 2015 ut till Aneby kommun för deras arbete med ungas

Läs mer

Sammanträde med Folkhälsokommittén fredagen den 1 juni 2007 på Ronnums herrgård, Vargön kl Sammanträdet ajourneras kl

Sammanträde med Folkhälsokommittén fredagen den 1 juni 2007 på Ronnums herrgård, Vargön kl Sammanträdet ajourneras kl 1(8) PROTOKOLL Sammanträde med Folkhälsokommittén fredagen den 1 juni 2007 på Ronnums herrgård, Vargön kl. 11.05 12.15. Sammanträdet ajourneras kl. 11.45 12.05. NÄRVARANDE Ordinarie ledamöter Karin Engdahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Samrehabnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Samrehabnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Skene lasarett, konferenscenter Arne Aldman, kl 14:00-15:00 Övriga närvarande S M C S C S S FP C Claes Redberg, Västra Götalandsregionen ChrisTina Yngvesson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

att utse Martin Andreasson att jämte ordföranden justera protokollet från dagens sammanträde.

att utse Martin Andreasson att jämte ordföranden justera protokollet från dagens sammanträde. Protokoll fört vid sammanträde med hälso- och sjukvårdsutskottet den 9 januari 2008, kl 09.00 12.20, Sessionssalen, Residenset, Vänersborg Paragrafer 1-11 Närvarande Ledamöter Jonas Andersson, ordförande

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Kristoffer Bergström personalchef, Inbjuden verksamhetschef för vårdcentral Andersberg, 68

Protokoll Sammanträdesdatum Kristoffer Bergström personalchef, Inbjuden verksamhetschef för vårdcentral Andersberg, 68 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-10-04 Primärvårdsnämnden Halmstad 62-74 Tid: 2005-10-04 kl. 14:00-17:30 Plats: Vårdcentralen Andersberg, Skolgången 2 Ledamöter Stefan Bengtsson (c) Agneta Karlsson (s)

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Gymnasienämnden (9)

Gymnasienämnden (9) Sammanträdesdatum 1 (9) Plats och tid Birger Sjöberggymnasiet, Idrottsgatan 7, 2002-02-18, kl 15.00-20.00 Beslutande Orvar Carlsson (kd), ordförande Kjell Nilsson (s), 1:e vice ordförande Peter Göthblad

Läs mer

Biologiska Yrkeshögskolan i Skara - BYS. Sveriges största och äldsta yrkeshögskola inom de gröna näringarna

Biologiska Yrkeshögskolan i Skara - BYS. Sveriges största och äldsta yrkeshögskola inom de gröna näringarna Biologiska Yrkeshögskolan i Skara - BYS Sveriges största och äldsta yrkeshögskola inom de gröna näringarna BYS är en yrkeshögskola Kursinnehållet har en klar högskolenivå LIA - Lärande i Arbete Teori +

Läs mer

Repslagaregatan 12, Norrköping, torsdag den 22 november 2018 kl 8:30

Repslagaregatan 12, Norrköping, torsdag den 22 november 2018 kl 8:30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid: Repslagaregatan 12, Norrköping, torsdag den 22 november 2018 kl 8:30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare P a t r i k l e v 0 2 7 6 ( M ) Irma Görtz,

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30 12:30 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S), Ordförande Sven Pehrson (C), 1:e vice ordförande Johnny Werlöv (V) Marita Bengtsson (MP) Eva Ericsson (L) Peter Bengtsson

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn 2010-11-11 1 (1) Plats och tid 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn Birgitta Larsson, ordförande Froste Persson, vice ordförande Ulf Bengtsson Alf-Göran Andersson Bengt Wieslander Ann-Mari

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte 50-59

Primärvårdsnämnden Hylte 50-59 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-09-07 Primärvårdsnämnden Hylte 50-59 Tid: Tisdagen den 7 september 2004, kl. 14:30 17:45 Plats: Sammanträdesrummet Sälen, Landstingets kansli, Södra vägen, Halmstad Ledamöter

Läs mer

Arbetsordning för stadsdelsnämnden Östra Göteborg

Arbetsordning för stadsdelsnämnden Östra Göteborg Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2015-01-09 Diarienummer: N132-0012/15 Utvecklingsavdelningen Åke Ström Telefon: 365 00 00 E-post: fornamn.efternamn@ostra.goteborg.se Arbetsordning för stadsdelsnämnden Östra

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträde med Personalutskottet 7 december 2005, Residenset Vänersborg. Övriga närvarande

PROTOKOLL. Sammanträde med Personalutskottet 7 december 2005, Residenset Vänersborg. Övriga närvarande T"t:''615i:tANDSREGIONEN 'tf PROTOKOLL Sammanträde med Personalutskottet 7 december 2005, Residenset Vänersborg NÄRVARANDE Ordinarie ledamöter Övriga närvarande Ingela Bergendahl (s), ordförande Monica

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2007-02-16 1 (12) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Paulsson (m) Bengt Svensson (c) Maria Toll

Läs mer

Varbergsnämnden 57-68

Varbergsnämnden 57-68 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-10-16 Varbergsnämnden 57-68 Tid: Tisdag 16 oktober 2007 kl 15:00-17:30 Plats: Hotell Gästis, Varberg Ledamöterna Karl-Gunnar Svensson (kd) Inger Johansson (s) Kerstin Nelfelt

Läs mer

REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 1(7)

REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 1(7) REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 1(7) I anslutning till vad i skollagen och socialtjänstlagen är föreskrivet om den kommunala organisationen för skolan respektive barnomsorgen skall följande gälla

Läs mer

Ordförande förklarar dagens sammanträde öppnat. Upprop förrättas. Att jämte ordförande justera dagens protokoll väljs Valéria Kant (KD).

Ordförande förklarar dagens sammanträde öppnat. Upprop förrättas. Att jämte ordförande justera dagens protokoll väljs Valéria Kant (KD). 1(9) PROTOKOLL Sammanträde med Folkhälsokommittén torsdagen den 7 februari 2013 på Lilla Bommens konferenscenter, Göteborg, kl.10.00 15.20 med ajournering kl. 10.55-11.10, 12.00-13.10 och 14.20-14.30.

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(16) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Parlamentariska nämnden 8-15

Parlamentariska nämnden 8-15 PROTOKOLL 1(7) Diarienummer Plats: Regionens hus sal A Närvarande: Beslutande: Tommy Bernevång-Forsberg (KD) ordförande Hans Toll (S), vice ordförande Urban Persson (M) ers. Håkan Jansson (M) Lennart Bogren

Läs mer

Varbergsnämnden 66-78

Varbergsnämnden 66-78 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-10-13 Varbergsnämnden 66-78 Tid: Tisdag 13 oktober 2009 kl 14:00-17:30 Plats: Konferensrummet Vårdcentralen Västra Vall Närvarande: Ledamöterna Karl-Gunnar Svensson (KD)

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(10) Plats: Närvarande: ande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Andreas Sturesson, ordförande, David Svensson, Hans-Göran Johansson,

Läs mer

Wivan Henricson, Vårdförbundet Marianne Höjman, Kommunal Anneli Rosenberg, SSR, 67-76

Wivan Henricson, Vårdförbundet Marianne Höjman, Kommunal Anneli Rosenberg, SSR, 67-76 LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD 67-80 Tid: 2003-08-26 kl. 14:00 16:50 Plats: Primärvårdsförvaltningens kansli, Torsgatan 1 Närvarande: Ledamöter Stefan Bengtsson, ordf. (c)

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdatum 1-12 2007-04-12

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdatum 1-12 2007-04-12 KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdatum 1-12 Plats och Tid Kulturhuset kl 8.30-11.05 Beslutande Lisbeth Karlsson (c), ordförande Emil Radanov (c) Nermin Pismo (c) Inga Engström (s) Lars Sällström (s) Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

Protokoll från Styrelsen för beställd primärvård den 25 april 2014

Protokoll från Styrelsen för beställd primärvård den 25 april 2014 1 (10) Protokoll Protokoll från Styrelsen för beställd primärvård den 25 april 2014 Tid: 11.00-15.40 Plats: Mötesplats Kungshöjd, Kaserntorget 11A, Göteborg Närvarande Beslutande Jim Aleberg (S) ordförande

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Reglementet har antagits av kommunfullmäktige 2006-11-30, 28. Utöver vad som är föreskrivet i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Kommunfullmäktige i Falu

Läs mer

Överförmyndarnämnden Mitt 7 oktober 2016

Överförmyndarnämnden Mitt 7 oktober 2016 Överförmyndarnämnden Mitt Överförmyndarnämnden Mitt 7 oktober 2016 Justering... 3 79 Godkännande av föredragningslistan... 4 80 Information från ordföranden... 5 81 Information från tf. förvaltningschef...

Läs mer

Kent Östergren (S) Ewa Ryberg (V) Bengt Sandberg (MP) 81-85

Kent Östergren (S) Ewa Ryberg (V) Bengt Sandberg (MP) 81-85 Plats och tid Kommunhuset, Lokal Hållö, Kungshamn, torsdagen den 25 oktober 2018 kl 08:30 Beslutande Mikael Sternemar (L), Ordförande Jeannette Loy (M), 1:e vice ordförande Annica Erlandsson (S), 2:e vice

Läs mer

Plats och tid: Region Uppsala, Storgatan 27. Lokal: Alsike, den 6 november 2017, kl. 9:30 12:00. Regionkontoret fredag den 10 november 2017

Plats och tid: Region Uppsala, Storgatan 27. Lokal: Alsike, den 6 november 2017, kl. 9:30 12:00. Regionkontoret fredag den 10 november 2017 Protokoll 1 (12) Plats och tid:, Storgatan 27. Lokal: Alsike, den 6 november 2017, kl. 9:30 12:00 Beslutande: Övriga deltagare: Plats och tid för justering: Bertil Kinnunen (S), ordförande Bengt-Ivar Fransson

Läs mer

Stadgar för Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige

Stadgar för Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige FÖRSVARETS PERSONALTJÄNSTFÖRENING I ÖSTRA SVERIGE (FPFÖ) Stadgar för Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige Uppgift 1 Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige (FPFÖ) har till uppgift

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-02-04 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 4 februari 2016, kl 09:00 ca 12:00 Plats: Hallands Sjukhus, Halmstad Projektkontoret (Karta bifogas) OBS! Tid

Läs mer

Beslut Närsjukvårdsnämnden beslutade enligt arbetsutskottets förslag.

Beslut Närsjukvårdsnämnden beslutade enligt arbetsutskottets förslag. LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2004-02-23 NÄRSJUKVÅRDSNÄMNDEN 11-21 Tid: måndag den 23 februari 2004, kl 08:00 12:25 Plats: Kungsbacka Sjukhus Ledamöter Margareta Ödman (m) Bo Karlsing (s) Sonja-Lis Linder

Läs mer

Kerstin Fors-Mattsson, skolchef Carola Hansson, sekreterare Helen Isaksson, rektor, 27. Wivi-Anne Mulk (Sv) ANSLAG / BEVIS

Kerstin Fors-Mattsson, skolchef Carola Hansson, sekreterare Helen Isaksson, rektor, 27. Wivi-Anne Mulk (Sv) ANSLAG / BEVIS Plats och tid: Sammanträdesrum 3, kommunhuset, Jokkmokk, klockan 09.30 11.40 Beslutande ledamöter: Sven Holmqvist (S), ordförande Tord Larsson (S), v ordf Johan Agetoft (S) Anna-Karin Jonsson Kvist (S)

Läs mer

Ordförande förklarar dagens sammanträde öppnat. Upprop förrättas. Att jämte ordförande justera dagens protokoll väljs Valéria Kant (KD).

Ordförande förklarar dagens sammanträde öppnat. Upprop förrättas. Att jämte ordförande justera dagens protokoll väljs Valéria Kant (KD). 1(8) PROTOKOLL Sammanträde med Folkhälsokommittén torsdagen den 27 mars 2013 på Lilla Bommens konferenscenter, Göteborg, kl.10.00 14.20 med ajournering kl. 11.15 11.25, 12.05 12.55 samt 13.55 14.00. NÄRVARANDE

Läs mer

REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN 1 REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige: 60/2015-06-22 Utöver vad som föreskrivs i kommunallagen för nämnder och dess verksamhet gäller bestämmelserna i detta reglemente. UTBILDNINGSNÄMNDENS

Läs mer

KARLSHAMNS KOMMUN PROTOKOLL VAN 4 45 PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED NÄMNDEN FÖR VUXENUTBILDNING OCH ARBETSMARKNAD

KARLSHAMNS KOMMUN PROTOKOLL VAN 4 45 PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED NÄMNDEN FÖR VUXENUTBILDNING OCH ARBETSMARKNAD KARLSHAMNS KOMMUN PROTOKOLL VAN 4 45 PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED NÄMNDEN FÖR VUXENUTBILDNING OCH ARBETSMARKNAD Plats och tid: Lärcenter, torsdag 2011-05-26 klockan 15.00 16.00 Deltagare: (markerade

Läs mer

Regionstyrelsen

Regionstyrelsen Regionstyrelsen 179-209 Tid: 2018-10-23, kl 09:00-14:10 Plats: Regionens hus, sal A 187 Arbetsordning för styrelse, nämnder, utskott och beredningar Diarienummer: RJL 2018/718 Beslut Regionstyrelsen föreslår

Läs mer

Miljönämnden 4 februari 2015

Miljönämnden 4 februari 2015 Miljönämnden Miljönämnden 4 februari 2015 Sid Justering... 3 10 Mål- och resursplan för miljönämnden 2015... 4 11 Årsbokslut 2014 för miljökontoret... 5 12 Överföring av resultat för miljökontoret 2014...

Läs mer

Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2. Ersättare Enligt närvarolista, sid 2

Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2. Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 2006-11.27 1(17) Plats Vänersborgs Bibliotek Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista

Läs mer

Emelie Andersson, nämndsekreterare. Irma Görtz, Norrköpings kommun

Emelie Andersson, nämndsekreterare. Irma Görtz, Norrköpings kommun Plats och tid: Studiehemmet Hemgården, Norrköping onsdagen den 29 mars 2017, kl. 13.00 16.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz, Norrköpings kommun, ordförande Birgitta Wessman Thyrsson,

Läs mer

Kallelse till styrelsemöte för Angereds Närsjukhus

Kallelse till styrelsemöte för Angereds Närsjukhus Styrelsen för Angereds Närsjukhus Datum Kallelse till styrelsemöte för Angereds Närsjukhus PLATS Konferensrum sjukhuskansli, Angereds Närsjukhus, Angereds Torg 9 DATUM OCH TID Onsdag 20 november 2013,

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-09-10 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 10 september 2015, kl 09:30 ca kl 12:00 Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten,

Läs mer

att utse Martin Andreasson att jämte ordföranden justera protokollet från dagens sammanträde.

att utse Martin Andreasson att jämte ordföranden justera protokollet från dagens sammanträde. Protokoll fört vid sammanträde med hälso- och sjukvårdsutskottet den 26 augusti 2009, kl 09.15 13.45, konferensrummet Visionen, Regionens Hus, Vänersborg Paragrafer 180-193 Närvarande ledamöter: Närvarande

Läs mer

Primärvårdsnämnden Falkenberg

Primärvårdsnämnden Falkenberg Protokoll Sammanträdesdatum 2006-02-14 Primärvårdsnämnden Falkenberg 1-8 Tid: Tisdagen den 14 februari 2006, kl 15:00-17:30 Plats: Vårdcentralen Falkenberg, sammanträdesrummet Biblioteket Ledamöter Inger

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration. Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration. Sid nr Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning 2009-01-28 Ärendeförteckning Sid nr 1 Justering...3 2 Anmälan om arbetsutskottets protokoll...4 3 Ansökan om bidrag till Föreningen Norra Berget...5 4 Information

Läs mer

G3 2004-03-17. Arbetsordning för styrelsen i ITS-Sweden AB

G3 2004-03-17. Arbetsordning för styrelsen i ITS-Sweden AB G3 2004-03-17 Arbetsordning för styrelsen i ITS-Sweden AB ARBETSORDNING FÖR STYRELSEN I ITS Intelligenta TransportSystem Sweden AB med organisationsnummer 556655-6279 ITS Intelligenta TransportSystem Sweden

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden KALLELSE 2006-08-15 Tid: Torsdag 2006-08-24 kl 14.30 Plats: Konferensrum, plan 5, Skånehuset, Kristianstad Kallade: Ewa Pihl Krabbe ledamot (s) ordförande Anna-Kerstin

Läs mer

Protokoll från revisorskollegiet den 17 maj 2017

Protokoll från revisorskollegiet den 17 maj 2017 1 (10) Protokoll från Västra Götalandsregionen Protokoll från revisorskollegiet den 17 maj 2017 Tid: 09:30-13:15 Plats: Regionens Hus Vänersborg, konferenslokal Framtiden Närvarande Beslutande Birgitta

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63

Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-09-05 Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63 Tid: Måndag 5 september 2005 kl 15:00-16:15 Plats: Konferensrummet 1:a vån, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 13.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Sven Olsson,

Läs mer

Reglemente för Hälsorådet

Reglemente för Hälsorådet Reglemente för Hälsorådet Gäller fr o m 2015-01-01, rev 2017-12-07 Fastställt av Kommunfullmäktige 2014-11-27, dnr KA 2014/846 Reviderat av Kommunfullmäktige 2017-12-07 146 dnr KA 2017/1624 Utgångspunkter

Läs mer

Astrid Karlsson-Björkman

Astrid Karlsson-Björkman 2012-05-15 1 (17) Plats Stora Konferensrummet Idrottsgatan 7, Vänersborg Tid Tisdagen den 15 maj 2012, kl 13.00-15.45 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande

Läs mer

Länssjukvårdsnämnden 76-87

Länssjukvårdsnämnden 76-87 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-10-25 Länssjukvårdsnämnden 76-87 Tid: Plats: Onsdagen den 25 oktober, kl 09.00-14.45 (föredragning, information) kl 13.25-13.35 (beslut) Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 21 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 22 Delgivningar 2018/4005 5 23 Systematiskt kvalitetsarbete 2018/4018 6-7 24 Budget 2019 2017/4098

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2010-06-03 Patientnämnden 22-30 Tid: Torsdagen den 3 juni 2010, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg

Primärvårdsnämnden i Varberg Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-06-15 Primärvårdsnämnden i Varberg Tid: Tisdag 15 juni 2004 kl 15:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall 1 Justering Primärvårdsnämnden beslutar

Läs mer

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg Protokoll Sammanträdesdatum 2008-12-17 Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 87-100 Tid: Onsdagen den 17 december 2008, kl 13:00-16:15 Plats: Sjukhuset i Varberg, Direktionsrummet Ledamöter Christer Samuelsson

Läs mer