Ändringar i MONITOR G5 version 2.3

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ändringar i MONITOR G5 version 2.3"

Transkript

1 Ändringar i MONITOR G5 version Allmänt (Id:16876) Om man klickade på vissa länkar i sidopanelen stängdes programmet ner. (Id:20109) Om man skapade en egen summerad presentation så fungerade drilldown-funktionen bara till detaljerade listor som ingår som standard, inte till egendesignade detaljerade listor. (Id:20989) Nu styrs datumformatet som används vid selektering i listor utifrån det språk som väljs i MONITOR. (Id:21114) Fel i dynamiska kolumner (t.ex. konteringsdimensioner) visades inte i valideringsrutan. (Id:21412) I rutiner där man registrerar order, t.ex. Registrera kundorder, kunde kolumnen Enhet vara tom om en översättning av den aktuella enheten saknades. Ett annat problem var att vissa enheter inte fick plats i kolumnen och då bara visades som "...". (Id:21738) I rutinerna Inköpsorderförslag och Tillverkningsorderförslag fanns knappen Uppdateringsbar, vilken inte fyllde någon funktion i dessa rutiner. I samma rutiner kunde man efter att man gjort en ändring i listan, hämta listan på nytt och därmed förlora tidigare gjorda ändringar. Nu får man en kontrollfråga innan listan hämtas på nytt. (Id:21913) Om man i rutinen Registrera kundorder klickade på Byt valuta och endast ändrade valutakurs (ej valuta) så konverterades priserna på ordern. Om man i rutinen Registrera inköpsorder inte bytte valuta var det ändå möjligt att välja Ok i dialogen för Byt valuta. (Id:22147) Om man i vissa rutiner gjorde ändringar i fält där man kan bocka i flera alternativ, så tändes inte knappen Spara. (Id:22189) I skrivbordskomponenterna Uppgifter Aktiviteter och Uppgifter EFH är det nu möjligt att ställa in uppdateringsintervall. Alla komponenter som har uppdateringsintervall har fått en knapp som man kan använda för manuell uppdatering. (Id:22324) I flera rutiner uppstod krascher när man använde filter på en kolumn. (Id:22355) När man bytte språk i backstage kunde språket på en rad bytas ut till något av de andra befintliga språken, på så sätt förekom dubbletter. (Id:22556) När man i rutinerna Registrera inköpsorder och Registrera kundorder använde Spara som på en order blev ursprungligt leveransdatum på den nya ordern samma som ursprungligt leveransdatum på den order man utgick ifrån. Efter rättning sätts nu ursprungligt leveransdatum på den nya ordern istället till den gamla orderns aktuella leveransdatum.

2 (Id:22603) Tjänsten som hör till den utökade filvisningen har ändrats. Tidigare försökte filvisningstjänsten att starta om oändligt många gånger då fel förekom, nu har detta begränsats till tre gånger per dygn. (Id:22792) I rutinerna Kundimport och Leverantörsimport uppstod ett fel om man försökte importera många telefonnummer eller e-postadresser samtidigt på en kund eller leverantör. (Id:22882) I skrivbordskomponenten Favoriter fungerade inte länkar till program eller filer korrekt. Elektronisk fakturahantering (Id:15975) I rutinen Registrera leverantörsfaktura uppstod ett fel om man klickade på en EFH-inkorg vars sökväg inte existerade. Nu visas istället ett meddelande och det är möjligt att arbeta vidare. (Id:20524) I Meddelandecenter på namnlisten kunde i vissa fall en felaktig uppgift visas om hur många fakturor det fanns att attestera. (Id:21997) I funktionen Uppgifter, i fliken EFH, nekades man i vissa lägen att visa den inscannade leverantörsfakturabilden. (Id:22038) I rutinen Fakturaöversikt EFH fick man ett systemfel vid byte av attestant i listan då man var inloggad på annat språk än svenska. (Id:23069) I rutinen Attestera leverantörsfaktura visades även makulerade leverantörsfakturor. Försäljning (Id:18549) I rutinen Registrera kundorder togs speditionsinfo inte med till ny order då man kopierade en befintlig order. Nu finns ett nytt val i Spara som där man kan välja att kopiera informationen från den gamla ordern, och i annat fall så räknas speditionsinformationen ut med hjälp av de artiklar som läggs in på orderraderna. (Id:19510) Om man i rutinen Registrera offert skrev ut flera offerter i rad visades priset bara på den första offerten, inte på de efterföljande. (Id:19614) I rutinen Fakturaunderlag Försäljning fungerade selekteringen på Vår referens inte som den skulle. (Id:20031) Kundens e-postadress följde inte med till e-postmeddelandet om man valde att e-posta från dokumentvisningsfönster på olika ställen i systemet. Detta inträffade t.ex. i rutinerna Faktureringslogg, Kundreskontralista och Underlag för betalningspåminnelse. Obs! För fakturor skapade i äldre versioner kan man vara tvungen att ange e-postadress manuellt. (Id:20491) I rutinen Direktregistrera faktura fick man ett valideringsfel som gjorde att det inte gick att göra mer än en kreditering på en och samma debetfaktura. Nu visas istället en varning. (Varningen visas ej om den tidigare krediteringen har makulerats.)

3 (Id:20521) Om man i rutinen Granska/Godkänn faktura ändrade priset till 0 (noll) på en fakturarad fick fakturan ett felaktigt restbelopp sparat efter godkännande. Rätt värde visades dock i reskontralistan och orsakade ingen differens mot bokföringen. (Id:20544) I rutinen Orderförteckning Försäljning fungerade selekteringen på radtyp inte korrekt. (Id:20719) I rutinen Direktregistrera faktura visades inte fakturadokumentet korrekt om det var en samlingsfaktura. Nu har ändringar gjorts som förhindrar att fel underlag visas. Nu måste fakturaunderlag som ingår i samlingsfakturor ha status Utskriven för att kunna ses. Samlingsfakturor från tidigare generation av MONITOR visas inte heller, man kan istället se dessa i t.ex. rutinen Skriv ut faktura (Återutskrift). (Id:21193) I rutinen Direktregistrera faktura visades fel TB/TG på rader som tillhörde kreditfakturor. (Id:21397) I rutinen Skriv ut betalningspåminnelse kunde fel värde visas på dokumenten Kontoutdrag och Betalningspåminnelse. Detta inträffade på kreditfakturor när dessa var delbetalda. (Id:21596) I rutinen Inbetalningar, i fliken Återrapportering från fil, kunde automatisk matchning ske felaktigt. Detta kunde inträffa om filen innehöll betalning av samma faktura två gånger. Nu matchas enbart en av fakturorna mot kundreskontran. (Id:21615) Om man i rutinen Direktregistrera faktura, efter att man skapat rader på ett nytt fakturaunderlag, skrev in ett ordernummer som redan fanns kunde en krasch uppstå. I samma rutin tilläts man felaktigt att ange existerande ordernummer, i dialogrutan vid kreditering. (Id:21778) I rutinen Fakturaunderlag Försäljning hämtades data till selekteringsraden för Ordernummer från fel register i systemet. (Id:21854) I rutinen Faktureringslogg, i listtypen Kalkylinfo Detaljerad, visades varje rad tre gånger om kontering av kostnad såld vara tillämpades. (Id:21928) Om man i rutinen Direktregistrera faktura redigerade ett fakturaunderlag och hade en radtyp 2 eller en artikel som ej har saldopåverkan, så ändrades loggdatumet i utleveransloggen. För rader som ej saldohanteras blir loggdatumet nu detsamma som vid den ursprungliga utleveransen. (Id:21964) Nu kan man hantera serienummer på artiklar med spårbarhet på individnivå i rutinen Direktregistrera faktura. (Id:21967) När man i rutinen Direktregistrera faktura krediterade en faktura, fick krediteringsraderna samma planerade leveransdatum som ursprungsordern istället för dagens datum. (Id:21968) Vid makulering av fakturaunderlag i rutinen Direktregistrera faktura lästes nästa underlag in istället för att rutinen gick tillbaka till ursprungsläget. (Id:22031) I rutinerna Orderförteckning Försäljning och Faktureringslogg visas en summering av de olika valutorna när man kryssar i Visa extern valuta. Omräkningen till företagsvalutan i dessa summeringar visade inget värde.

4 (Id:22046) Vid kreditering i rutinen Direktregistrera faktura kopierades textradsinformation från orderradens text. Vid kreditering av en debetfaktura som skapats via Spara som visades inte textradens innehåll. (Id:22111) I rutinen Kundregister, i fliken Översikt, kunde samma faktura visas flera gånger i boxen Fakturor. Detta inträffade på samlingsfakturor i de fall där de olika orderna på fakturan hade olika säljare. (Id:22114) I rutinen Kundimport skapades valideringsfel när man importerade organisationsnummer på en kund. (Id:22277) I rutinen Kundimport sparades inte nya kunder om de saknade kundtyp. (Id:22296) I rutinen Kundregister har en ny funktion tillkommit; Döp om kund. Med denna kan man döpa om en befintlig kund, dvs. ändra kundnummer. (Id:22365) I rutinen Direktregistrera faktura, under knappen Byt leveransadress, uppstod ett programfel om användaren bytte från den aktuella kunden till en annan. (Id:22427) I rutinen Faktureringslogg kunde negativt antal visas på rader som var fakturerade med positivt antal. (Id:22513) I rutinen Registrera sändning fungerade inte kortkommandot Ctrl + E, vilket används för att exportera sändning. (Id:22537) När man i rutinen Registrera offert skapade en kundorder från en offert, sattes användarens förvalda ordertyp (om en sådan fanns) oavsett vilken ordertyp man valde i dialogrutan vid skapande av order. (Id:22625) I rutinen Skriv ut faktura uppstod ett systemfel om det fanns filkopplingar på artiklar där filerna hade tagits bort. (Id:22688) Fakturaunderlag skapade i rutinen Direktregistrera faktura i en tidigare generation av MONITOR fick tomma fritextrader vid konvertering till MONITOR G5. Detta gällde endast databaser som konverterats till version 2.0 eller senare. Med denna rättning kommer de tomma raderna att visas korrekt igen. Ingen ny konvertering behövs. (Id:22737) I rutinen Faktureringslogg saknades en länk till rutinen Direktregistrera faktura. (Id:22799) I rutinen Registrera kundorder kunde en spara-konflikt uppstå om man delade en rad som hade en kopplad tillverkningsorder. (Id:22897) I rutinen Rapportera utleverans fick man ett felmeddelande vid utskrift av Pallflagga. Generella register (Id:20531) Rutinen Inställningar för filvisning var tillgänglig för alla användare. Nu finns den bara för rollerna MONITOR-ansvarig och Systemadministratör.

5 (Id:20609) I rutinen Bankinställningar saknades en kontroll vid radering av betalningssätt, vilken skulle visa om betalningssättet i fråga användes. (Id:20916) I rutinen Skrivbordsmallar kunde ett fel uppstå när en mall raderades. Ett annat problem kunde även uppstå då man klickade på knappen Översättning. (Id:22089) I rutinerna Användare och Rättighetsgrupper har rättighetsinställningar för Faktura nu tagits bort och ligger nu istället under Fakturaunderlag. (Id:22294) I rutinen Personalregister Övrigt har en ny funktion tillkommit; Döp om anställd. Med hjälp av en knapp i rutinens verktygsmeny kan man ändra anställningsnumret på en anställd. (Id:22490) I rutinen Konteringsmatris uppstod ett fel då man försökte radera en varugrupp. (Id:22667) I rutinen Dokumentmallar är det nu möjligt att lägga till flera nya fält i mallarna för Pallflagga tillverkning. Dessa blir tillgängliga då du redigerar dokumentmallen. De nya fälten är Huvudartikel på tillverkningsorder, Huvudartikelns benämning, Projektnummer och Projektbenämning. Inköp (Id:18508) I rutinen Registrera leverantörsfaktura visades en irrelevant varning angående BG/PG när det gällde LBU-betalning. Den uppkom då en XML-fil importerats via MONITOR-till-MONITOR. (Id:18947) I rutinen Skriv ut transaktionslista bifogades inte en PDF-fil av transaktionslistan då man klickade på knappen Skicka via e-post, i fliken Dokument. (Id:21239) I rutinen Leverantörsregister, under knappen Bankkonton, var det möjligt att ange bankuppgifter utan att först lägga till ett bankkonto. Detta orsakade ett felmeddelande. (Id:21540) I rutinen Inköpsorderförslag har prestandan varit under önskad nivå. Prestandaförbättringar har implementerats vilka har gjort att väntetiden, för inmatning av data på rader i rutinen, har mer än halverats. (Id:21750) I rutinen Påminnelse om ordererkännande kunde fel värde visas som positionsnummer på dokumentet Påminnelse om ordererkännande. Detta kunde inträffa då delar av ordern var bekräftad. (Id:21805) I rutinen Leverantörsreskontralista sorterades inte posterna på löpnummer i vissa presentationer. (Id:21980) I rutinen Ångra inleverans gick det inte att ångra inleverans för rader där en leverantörsfaktura kopplats och sedan makulerats. (Id:22032) I rutinen Leverantörsfakturalogg visades inte delsummor per valuta längst ned i listan trots att inställningen Visa extern valuta hade aktiverats.

6 (Id:22171) I denna version har stöd införts för utlandsbetalning via Handelsbankens filformat UTLI. Inställningar för detta format görs i rutinerna Export-/Importinställningar och Bankinställningar i modulen Generella register. (Id:22232) I rutinen Ångra inleverans gick det att markera kryssrutan Ångra och sedan spara, även om det fanns valideringsfel på inleveransen. (Id:22297) I rutinen Leverantörsregister har en ny funktion tillkommit; Döp om leverantör. Med denna kan man döpa om en befintlig leverantör, dvs. ändra leverantörsnummer. (Id:22457) I rutinen Registrera leverantörsfaktura uppdaterades inte fakturans kontering korrekt då man delade upp antalet i fliken Koppling av order. (Id:22557) I rutinen Registrera inköpsorder föreslogs antal på ny inköpsorderrad till 1 i vissa lägen, trots att man med en systeminställning hade angett att förvalt antal skulle vara 0. (Id:22848) I rutinen Registrera förfrågan visades textrader på dokumentet, trots att alternativet Visa på hade avmarkerats för dokumentet Förfrågan. Lager (Id:21282) Det går nu att länka sig från planeringsbilden i rutinen Artikelregister till olika rapporteringsrutiner. Är t.ex. Inköpsorder markerad så finns en länk till rutinen Rapportera inleverans. (Id:21605) I rutinerna Lagervärde och Inventering i lista, saknades möjlighet att selektera på Senaste inleveransdatum, Senaste inventeringsdatum och Senaste förbrukningsdatum. (Id:21789) I rutinen Artikelimport visas nu tidsenhet för operationstider vilket är viktigt när man importerar operationer via artikelimport. (Id:22153) Om man i rutinen Serienummer/Batch, i fliken Manuell nivålista, klickade på Ta bort markerad rad två gånger i boxen Består av serienummer uppstod en krasch. Nu kan man bara klicka på Ta bort om det finns poster i listan. (Id:22271) I rutinen Artikelimport uppstod ett programfel då man importerade artiklar och angav samma enhet som var upplagd som förvald enhet i MONITOR. (Id:22289) En ny flik, Dokument, har lagts till i rutinen Serienummer/Batch. Där kan man se utleveranser som har utförts på just det serienummer eller den batch som är inläst. (Id:22295) I rutinen Artikelregister har en ny funktion tillkommit; Döp om artikel. Med denna kan man döpa om en befintlig artikel, dvs. ändra artikelnummer. Om en artikel döps om, byts det gamla artikelnumret ut mot det nya i lagerloggen. (Id:22653) Om man i rutinen Artikelimport försökte importera samma artikel två gånger kraschade rutinen.

7 Redovisning (Id:18727) Om man länkade sig till rutinen Frisläpp periodiseringar från rutinen Byt period/bokföringsår, så gick det inte att frisläppa periodiseringarna. (Id:18772) I rutinen Kontoplan var det inte möjligt att spara då ett nytt konto lades till i ett bokslutsår. (Id:21711) I rutinen Huvudbok visades både dimensionskod och dess benämning i samma kolumn i listan. (Id:22266) I rutinen Projektregister visades ett felmeddelande om man tryckte Enter på tangentbordet då man stod i kolumnen Fas/Aktivitet. (Id:22340) Om man från rutinen Projektregister länkade till Artikelregistret kunde det orsaka en krasch i programmet. (Id:22434) Vid import av SIE-fil i rutinen Export/Import, hanterades inte filer där kontobenämningen i filen var tom. (Id:22558) I rutinen Export/Import importerades strukna konteringsrader vid import av SIE-fil. (Id:23042) I rutinen Export/Import raderades ingående balanser om man aktiverade alternativet att importera ingående balanser från fil. Tidrapportering (Id:20176) I rutinen Närvarotablå uppstod ett fel om man använde knappen Rapportera frånvaro när en anställd hade gått hem medan denne var utstämplad på flexrast. (Id:20498) Nu kan även rollen Stämplingsterminal använda skrivbordskomponenterna Öppna rutiner och Favoriter. (Id:20690) Nu finns en ny kolumn i rutinerna Tillverkningsorderfråga, Körplanering och Stämplingsterminal (Starta arbete) som visar om någon anställd för närvarande är instämplad på en operation. I kolumnen kan man också se om någon har en operation vilande. (Id:20694) Nu har en listtyp lagts till i rutinen Korrigeringslogg där man kan se ändringar gjorda på arbetsstämplingar. (Id:20885) I rutinen Närvarotablå visades inte eventuella schemaundantag då man registrerade planerad frånvaro. (Id:21988) I rutinen Schemaundantag gick det inte att spara undantag om man använde kryssrutan Ta med i rubrikraden för att välja alla anställningsnummer i listan.

8 (Id:22040) Om man i rutinen Attestera/Korrigera stämplingar raderade ett klockslag i kolumnen T.o.m. visades ett inkorrekt valideringsfel när man försökte skriva tillbaka ett annat värde i fältet. (Id:22233) Nu finns det stöd för maskinstämpling i Stämplingsterminalen. Om man har aktiverat att varje rapportering ska knytas till en operatör så kan man knyta samman dessa vid start av arbetet, men en validering att det är ifyllt görs först när arbetet avslutas. I rutinerna Stämplingslogg och Tillverkningsorderlogg visas båda dessa anställningsnummer. Operatörens anställningsnummer visas under rubriken Signerade anställningsnr. (Id:22263) I rutinen Närvarotablå fungerade inte summeringen av antalet anställda som var frånvarande om summeringen gjordes under den tidsperiod som schemat tillät minusflex. (Id:22389) Vid attestering i rutinen Attestera/Korrigera stämplingar beräknades inte Arbetstidsförkortningen för röda dagar (t.ex. långfredag). Detta inträffade om inställningen Beräkningsgrund på parametergruppen var inställd att hämta beräkningsfaktorn från schema. (Id:22713) I rutinen Stämplingsterminal inträffade en krasch om man buntstämplade på en operation som hade noll som planerad tid. (Id:22779) När man i rutinen Stämplingsterminal avslutade ett Indirekt arbete var det möjligt att göra ändringar i materialdelen (nedre sektionen). Om man lade till en materialrad här orsakade det en krasch i programmet. (Id:22934) I rutinen Scheman fattades det valideringar vilket gjorde att man kunde skapa scheman med flexzoner som överlappar varandra.(det är tillåtet att låta en flexzon överlappa en rast, så länge det inte är en betald rast eller att rasten har egna flexzoner.) (Id:23021) När man i rutinen Personalregister Tidrapportering använde Spara som kopierades inte värdet i fältet Tidsstämpling. Tillverkning (Id:13892) När man i rutinen Förkalkyl satte villkor gällande antal på en materialrad så jämfördes antalet med materialradens antal, istället för med orderlagt antal (på överordnad artikel). (Id:16394) Vid nettobehovskörning av artikel med samtidig tillverkning skapas nu bara en tillverkningsorder, även om det är flera tillverkningsorderförslag. Behovet som är störst av de ingående artiklarna kommer styra antalet på förslagen från nettobehovskörningen. Förslag som har samtidig tillverkning indikeras med en ikon i listan i rutinen Tillverkningsorderförslag. (Id:19016) P.g.a. ett fel i konverteringen, kunde man vid utleverans av kundorder (kopplad till tillverkningsorder) inte se lagersaldot som på tillverkningsordern hade rapporterats som färdigt. Detta problem uppstod bara om övergång till MONITOR G5 skedde när det fanns lagersaldo på artiklarna i fråga. (Id:19070) Om man i rutinen Rapportera inleverans makulerade resterande antal på en Legoinköpsorder så blev inte Antal hos legoleverantör noll. Resterande antal på kopplad

9 legooperation nollades inte heller. Dessutom minskades inte antalet på efterföljande operationer i tillverkningsordern. (Id:19686) I rutinen Ångra avrapportering var det inte möjligt att ångra en rapportering om materialet eller den tillverkade artikeln hade bytt lagerplatsnamn efter att rapporteringen gjordes. (Id:19990) I rutinen Körplanering har följande ändringar gjorts på filterfunktionerna: Nu visas antalet Pågående operationer. Det är även möjligt att filtrera på detta antal. Även Resultat visas. Här kan man se hur många operationer som har filtrerats fram. Filtret för Körklara och materialklarerade har tagits bort och ersatts med filter för Materialklarerade. Varje gång man aktiverar ett filter så räknas värdet om i Ny färdig på alla operationer som nu visas i körplanen. (Id:20849) I rutinen Beredning visades alltid företagsvalutan som den valuta som hanteras på legooperationer. Detta skedde oavsett hur systeminställningen, med alternativen Företagsvaluta och Leverantörens valuta, var inställd. (Id:21046) I rutinen Avrapportera tillverkningsorder kunde man inte se de materialrader som tappat kopplingen till sina operationer, dvs. de visades ej i materialrutan. (Id:21138) I rutinen Registrera tillverkningsorder fick skrivardialogen inte alltid fokus när användaren klickade på Skriv ut. (Id:21238) Om man i rutinen Avrapportera tillverkningsorder infogade en operationsrad och sedan valde Avbryt i den efterföljande dialogen så låg valideringsfelet kvar. (Id:21274) Nu visas artikelstatus i rutinen Nivålista. I boxen Ingår i visas nu även kvantitet. (Id:21742) I rutinen Registrera tillverkningsorder kunde spärrar på tidigare tillverkningsorder ligga kvar på nya order som skapades. (Id:21961) I rutinen Tillverkningsorderlogg, i listtypen Material Detaljerad, saknades ofta koppling till huvudartikel, operation och produktionsgrupp. I samma rutin saknades en kolumnrubrik för Planerat antal och en onödig summering av Planerat antal och Resterande antal visades. I kolumnen Kasserat antal kunde felaktigt data visas på efterföljande materialrader. (Id:21996) Länkningen till Tillverkningsorderfråga via F11 fungerade inte alltid från rutinen Registrera tillverkningsorder och från planeringsbilden i rutinen Artikelregister. (Id:22039) I rutinen Plocklista, på dokumentet Plocklista Tillverkning, visades batchens tillgängliga antal istället för det klarerade antalet. (Id:22051) Om man i rutinen Ångra avrapportering hade ångrat en avrapportering av materialuttag, kunde tillverkningsordern få fel status (Startad) trots att all rapportering hade ångrats. Nu får ordern rätt status (Registrerad eller Utskriven) beroende på vilken status den hade innan materialrapporteringen.

10 (Id:22093) När en tillverkningsorder skapas i rutinen Registrera tillverkningsorder lagras även ritningsnummer, aktiv ritningsrevision, revisionskommentar och revisionsfiler på ordern. Tidigare lagrades inte dessa på ordern utan visade alltid artikelns aktuella uppgifter. Dessa uppgifter kan även visas på tillverkningsorderdokumenten. (Id:22127) I rutinen Registrera tillverkningsorder gick det inte att ta bort en tillverkningsorder som var kopplad mot en kundorderrad. (Id:22188) I rutinen Skriv ut tillverkningsorder visades inte (på följekort och materialkort) det material som var kopplat till operationer som inte finns. (Id:22230) I rutinerna Tillverkningsorderfråga och Tillverkningsorderlogg (i listtypen Material Detaljerad) visades det avrapporterade antalet och det kasserade antalet tillsammans. (Id:22250) I rutinerna Avrapportera operation och Avrapportera tillverkningsorder gick det inte att avrapportera en operation om det fanns ett meddelande inlagt på produktionsgruppen. (Id:22298) I rutinen Produktionsgruppsregister har en ny funktion tillkommit; Döp om produktionsgrupp. Med denna kan man döpa om en befintlig produktionsgrupp, dvs. ändra produktionsgruppsnummer. (Id:22422) I rutinen Orderförteckning Tillverkning, i den summerade listan, var presentationen Summerad på ordernummer istället summerad på artikelnummer. (Id:22428) I rutinen Orderförteckning Tillverkning, i den summerade listan, saknade länken till Registrera tillverkningsorder ikon och text. Även länken till Skriv ut tillverkningsorder saknade ikon. (Id:22453) I rutinen Plocklista, i fliken Dokument, uppdateras inte dokumentet vid byte av presentation. Istället skapades ytterligare en plocklista vilket gjorde att flera plocklistor kunde finnas på samma material. Detta är nu justerat, och vid återutskrift så används den gruppering som sist sparades. (Id:22458) I rutinen Operationslegodokument/Avsänt gjordes selekteringarna i sektionen Artikel på legoartikeln. Nu görs selekteringen istället på den tillverkade artikeln. (Id:22548) I rutinen Avrapportera tillverkningsorder tillämpades varning/spärr mot negativt saldo, vid avrapportering av material som genererade negativt saldo. Detta skedde även om alternativet Inaktiv hade valts på systeminställningen Kontroll om negativt saldo genereras vid rapportering. (Id:22549) I rutinen Beredning, på nya operationer, blev fälten Ställtid och Transportkostnad tomma trots att förvalda värden hade angetts i rutinen Produktionsgruppsregister. (Id:22642) Om man i rutinen Snabbrapportering, i listtypen Makulera resterande, angav en order med spårbarhet, så uppmärksammades användaren inte på att ordern lämnats orörd, trots att man sparat. Nu har en hantering införts för att förhindra rapportering av tillverkningsorder med spårbart material. Det går inte att kryssa i Ta med på dessa order. En varningstriangel visas och talar om att ingen rapportering kan göras i denna rutin då ordern har spårbart material. (Id:22817) I ledtidsgrafen, som öppnas i rutinen Registrera tillverkningsorder, användes Önskat datum istället för Aktuellt leveransdatum på kundordern.

11 (Id:22893) Nu visas materialdelen på tillverkningsorderdokumenten med en artikelnummerrad per artikel då man har flera lagerplatser samt valt att Visa lagerplats/saldo. Detta har införts för att göra dokumentet tydligare. Det har även tillkommit ett nytt alternativ, nu kan man välja att visa Alla lagerplatser på materialdelen. Sedan tidigare finns valen att visa föreslagna lagerplatser för uttag eller att inte visa några lagerplatser alls. Webb (Id:21713) Symbolen som representerar status i rutinen Närvarotablå uppdaterades inte om man stämplade ut efter schemats slut. (Id:21930) I rutinerna Säljstöd och Kundlista tog det för lång tid att öppna vissa funktioner. Nu har prestandan förbättrats och ändringar i layouten gör att dessa rutiner nu är mer mobilvänliga. (Id:22216) Rutinen Säljstöd uppdaterades endast om man loggade ut från webbklienten och sen loggade in igen.

Ändringar i MONITOR G5 version 2.0

Ändringar i MONITOR G5 version 2.0 Ändringar i MONITOR G5 version 2.0 Projektredovisning En mängd nya rutiner har tillkommit under menyn Projekt i Redovisningsmodulen för att ge stöd för en mer komplett projekthantering i systemet. Registrera

Läs mer

Fakturering/Kundreskontra

Fakturering/Kundreskontra Fakturering/Kundreskontra Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver göras

Läs mer

Ändringar i MONITOR G5 version 2.4

Ändringar i MONITOR G5 version 2.4 Ändringar i MONITOR G5 version 2.4 Allmänt (Id:18485) På olika typer av dokument visades inte bilder som bifogats i kommentarer om bilden var för stor. (Id:21630) Tre fel uppstod för kopplade dokument

Läs mer

Det finns två olika nivåer av spårbarhet i MONITOR G5. Det är spårbarhet på batchnivå och serienummernivå.

Det finns två olika nivåer av spårbarhet i MONITOR G5. Det är spårbarhet på batchnivå och serienummernivå. Spårbarhet Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver göras för att sedan

Läs mer

Utbildningsmaterial i MONITOR G5. Lagerställe

Utbildningsmaterial i MONITOR G5. Lagerställe Lagerställe Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver göras för att sedan

Läs mer

Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.5.0

Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.5.0 1(2) Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.5.0 BSAN-89PARS - Om man ändrade kund- eller leverantörspriser i rutinerna Uppdatering kunder eller leverantörer, så visade prisändringsloggen att priset

Läs mer

Tillverkningsorderflöde

Tillverkningsorderflöde Tillverkningsorderflöde Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver göras för

Läs mer

Ändringar i MONITOR G5 version 2.2

Ändringar i MONITOR G5 version 2.2 Ändringar i MONITOR G5 version 2.2 Denna uppdatering av MONITOR G5 kräver en nyare version av SQL Anywhere (version 17.4) för att fungera korrekt. Ni behöver uppdatera SQL Anywhere innan uppdateringen

Läs mer

Ändringar i MONITOR G5 version 2.19

Ändringar i MONITOR G5 version 2.19 Ändringar i MONITOR G5 version 2.19 Nyutveckling EDI För G5 finns nu en plattform för EDI där det i ett första steg finns stöd för tre olika affärstransaktioner i modulen Försäljning: 2018-09-20 Import

Läs mer

Ändringar i MONITOR G5 version 2.15

Ändringar i MONITOR G5 version 2.15 Ändringar i MONITOR G5 version 2.15 Nyutveckling Allmänt (Id:32207) Nu går det att söka på Postnummer, Stad och Region i MONITOR-sökning. 2018-04-25 (Id:32815) Nu finns det en ny knapp för att infoga dagens

Läs mer

Ä ndringar i MONITOR G5 version 2.18

Ä ndringar i MONITOR G5 version 2.18 Ä ndringar i MONITOR G5 version 2.18 Nyutveckling Allmänt (Id:21098) Nu går det inte att ändra namn på lagerplatser som har ett saldo som är större än 0. (Id:27591) På radtyp 2 behöver man inte längre

Läs mer

Ändringar i MONITOR G5 version 2.11

Ändringar i MONITOR G5 version 2.11 Ändringar i MONITOR G5 version 2.11 Allmänt (Id:10082) Om dra-och-släpp-funktionen användes i Backstage vid konfigurering av egna listor, stängdes/minimerades alla expanderade grupperingar. (Id:18419)

Läs mer

Räntefakturering. Systeminställningar

Räntefakturering. Systeminställningar Räntefakturering Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver göras för att

Läs mer

Projektredovisning. Innehåll: 1. Grunddata för projekt. 2. Projektregistret. 3. Rapportera intäkter, kostnader och tidsåtgång

Projektredovisning. Innehåll: 1. Grunddata för projekt. 2. Projektregistret. 3. Rapportera intäkter, kostnader och tidsåtgång Projektredovisning Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver göras för att

Läs mer

Ändringar i MONITOR G5 version 2.6

Ändringar i MONITOR G5 version 2.6 Ändringar i MONITOR G5 version 2.6 Allmänt (Id:24312) Nu finns tilläggsfunktionen Lagerställe tillgänglig. Den kan tillämpas när tillverkning och/eller lagerhållning sker på olika orter (trots att det

Läs mer

Utbildningsmaterial i MONITOR G5. Inköpsorderflöde

Utbildningsmaterial i MONITOR G5. Inköpsorderflöde Inköpsorderflöde Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver göras för att

Läs mer

Åhörarmaterial Nyheter i version 7.4 del 1

Åhörarmaterial Nyheter i version 7.4 del 1 Åhörarmaterial Nyheter i version 7.4 del 1 Denna föreläsning tar upp nyheter från olika områden i MONITOR version 7.4. Vi kommer att visa ett blandat urval av de nyheter som har tillkommit i denna version.

Läs mer

Ändringar i MONITOR G5 version 2.16

Ändringar i MONITOR G5 version 2.16 Ändringar i MONITOR G5 version 2.16 Nyutveckling Allmänt (Id:26372) Vidareutveckling av faktureringsplaner Kontering mot ordernummer 2018-05-23 I Kontoplan går det nu att aktivera kontering mot ordernummer.

Läs mer

Leverantörsreskontra. Flöde för inköpsorder

Leverantörsreskontra. Flöde för inköpsorder Leverantörsreskontra Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver göras för

Läs mer

Administration av närvarostämplingar

Administration av närvarostämplingar Administration av närvarostämplingar Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver

Läs mer

Operationslego. När godset ska skickas till leverantören kan anvsändning rapporteras för att hålla reda på vad som är skickat men inte returnerat.

Operationslego. När godset ska skickas till leverantören kan anvsändning rapporteras för att hålla reda på vad som är skickat men inte returnerat. Operationslego Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver göras för att sedan

Läs mer

Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.4.10

Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.4.10 1(5) Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.4.10 Allmänt JWEN-95HLDS - Utskriftsrutinerna hämtade inte information om referenser till e-postfritexterna. Detta gällde t.ex. utskrift inköpsorder via

Läs mer

Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.3.14

Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.3.14 1(5) Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.3.14 Allmänt ÖBRN-8N3DNS - Startsidekomponenten Förfallna fakturor visade även förfallna nollfakturor vilket kunde orsaka onödigt många rader i komponenten

Läs mer

Ändringar i MONITOR G5 version 2.8

Ändringar i MONITOR G5 version 2.8 Ändringar i MONITOR G5 version 2.8 Anläggningsregister (Id:22767) Nu går det att sälja en anläggning via Registrera kundorder och Direktregistrera faktura. När kundorder/faktura registreras kan användaren

Läs mer

Ändringar i MONITOR G5 version 2.14

Ändringar i MONITOR G5 version 2.14 Ändringar i MONITOR G5 version 2.14 Nyutveckling Allmänt (Id:28040) Sök & hämta för artiklar har utökats med fler fält: ABC-kod, Lagerplats, Ledtid, Partiformningsregel, Revision, Standardpris, Säkerhetslager,

Läs mer

Factoring. Reskontraservice. Fakturaservice

Factoring. Reskontraservice. Fakturaservice Factoring Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver göras för att sedan beskrivas

Läs mer

Ändringsdokumentation för MONITOR version 8.0.8

Ändringsdokumentation för MONITOR version 8.0.8 1(5) Ändringsdokumentation för MONITOR version 8.0.8 Allmänt AFOG-9UAHG5 - Det visades ingen varning om användaren saknade tillräckligt med rättigheter till mappen Extfiles. JEDS-9UNEL4 - Maximerade fönster

Läs mer

Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.4.2

Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.4.2 1(5) Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.4.2 Allmänt RDJF-83KHHZ - Nu sker kontroll på att giltigt datumformat angivits för leveransdatum i rutinerna Registrera inköpsorder, Registrera kundorder

Läs mer

Ändringar i MONITOR G5 version 2.9

Ändringar i MONITOR G5 version 2.9 Ändringar i MONITOR G5 version 2.9 Redovisning Stöd har införts för budget i Redovisningen. Denna utveckling innebär förändringar i ett antal rutiner och här följer en kort beskrivning av vad som är nytt.

Läs mer

Grunddata Artiklar. Huvudrad och fliken Allmänt. Huvudrad

Grunddata Artiklar. Huvudrad och fliken Allmänt. Huvudrad Grunddata Artiklar Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver göras för att

Läs mer

Minikurs - Ekonomi. Här är ett exempel på hur en faktureringsplan kan se ut:

Minikurs - Ekonomi. Här är ett exempel på hur en faktureringsplan kan se ut: Minikurs - Ekonomi Fakturerings- och Betalningsplaner Fakturerings- och betalningsplaner kan användas vid registrering av offert, kund- och inköpsorder för att ge ett bättre stöd vid hantering av förskott

Läs mer

Ändringsdokumentation för MONITOR version 8.0.7

Ändringsdokumentation för MONITOR version 8.0.7 1(5) Ändringsdokumentation för MONITOR version 8.0.7 Allmänt JEDS-9TKARX - Nyhet: Nu finns alternativet Öppna kopplat dokument med associerat program via Informationsmenyn i Dokumentvisningsfönstret. FOHN-9TPDW7

Läs mer

Föreläsare: Johan Holmsten, Stefan Hylenius, Jonas Lindgren och Jonas Långberg, (i Jönköping ersätts Stefan Hylenius av Claes Groening)

Föreläsare: Johan Holmsten, Stefan Hylenius, Jonas Lindgren och Jonas Långberg, (i Jönköping ersätts Stefan Hylenius av Claes Groening) Nyheter version 7.5 Föreläsare: Johan Holmsten, Stefan Hylenius, Jonas Lindgren och Jonas Långberg, (i Jönköping ersätts Stefan Hylenius av Claes Groening) Fler selekteringar på samma begrepp I alla beställningsbilder

Läs mer

Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.4.7

Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.4.7 1(5) Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.4.7 Allmänt JWEN-936L9Z - Ett meddelande om problem vid koppling av vissa Word-filer kunde visas. Det alternativa stellent-filtret kunde dock hantera visningen.

Läs mer

Ändringar i MONITOR G5 version 2.12

Ändringar i MONITOR G5 version 2.12 Ändringar i MONITOR G5 version 2.12 Nyutveckling Allmänt 2018-02-01 (Id:29394) En ny rutin har lagts till: Fraser. Detta är ett frasregister där användaren kan skapa fritexter som används med inläsning

Läs mer

Ändringar i MONITOR G5 version 2.10

Ändringar i MONITOR G5 version 2.10 Ändringar i MONITOR G5 version 2.10 Allmänt (Id:16197) Några inställningar har fått ändrade namn: 2017-12-12 Inställningen Kostnadsfaktorstyp i Efterkalkyl heter nu Operationskostnad (motsvarar Materialkostnad).

Läs mer

Ändringar i MONITOR G5 version 2.13

Ändringar i MONITOR G5 version 2.13 Ändringar i MONITOR G5 version 2.13 Nyutveckling Allmänt 2018-02-28 (Id:10976) Nu finns ett nytt val vid klientinstallation som gör det möjligt att snabbt och automatiskt installera klienten med standardinställningar.

Läs mer

Ä ndringar i MONITOR G5 version 2.17

Ä ndringar i MONITOR G5 version 2.17 Ä ndringar i MONITOR G5 version 2.17 Nyutveckling Allmänt (Id:27828) Funktionen Utökad filvisare har uppdaterats med en ny version. (Id:31973) Den generella funktionen Egenskapshantering ger möjlighet

Läs mer

Kalkyler. Arbetssätt, val av värdering och påslag bestäms tillsammans med er utbildare. Utbildningsmaterial i MONITOR G5.

Kalkyler. Arbetssätt, val av värdering och påslag bestäms tillsammans med er utbildare. Utbildningsmaterial i MONITOR G5. Kalkyler Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver göras för att sedan beskrivas

Läs mer

Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.5.8

Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.5.8 1(6) Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.5.8 Allmänt AFOG-9G7B5G - Nu kan användaren MSUPPORT använda Prisimport (Tibnor) för import. CSIG-9GNK4G - Om man använde Spara som i en orderrutin med

Läs mer

Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.4.11

Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.4.11 1(6) Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.4.11 Allmänt SSTG-8LECLP - Artikelnummer raderades i beställningsbilden vid byte till och från listtyp Summerad i rutinerna Orderledtid - Inköp och Orderledtid

Läs mer

Klicka på Skrivare. När utskriften är klar och du kontrollerat att allt är rätt godkänner du Utbetalningsjournalen och verifikationen skapas.

Klicka på Skrivare. När utskriften är klar och du kontrollerat att allt är rätt godkänner du Utbetalningsjournalen och verifikationen skapas. Leverantörsreskontra Markera löpnummer 1, 2, 3 och 4. Välj Kommando Ändra betalstatus m m eller klicka på knappen Markera Betald och klicka OK. Nu är dina betalningar klara och du ska nu ta ut en utbetalningsjournal

Läs mer

Statistik och Tio i topp

Statistik och Tio i topp 2015-03-05 Statistik och Tio i topp Pyramid Business Studio (2015-03-05) Pyramids statistik beräknas på lite olika sätt beroende på om det är Pyramids standardstatistik eller modulen Statistik som används.

Läs mer

Minikurs - Rapporter och nyckeltalsuppföljning

Minikurs - Rapporter och nyckeltalsuppföljning Minikurs - Rapporter och nyckeltalsuppföljning I denna minikurs går vi igenom praktiskt handhavande i MONITORs listfönster för att kunna jobba effektivare med rapporter. Vi ger även exempel på bra standardrapporter

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Landstinget i Östergötland

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Landstinget i Östergötland Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Landstinget i Östergötland Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 11-04-10 Exder

Läs mer

Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.4.13

Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.4.13 1(5) Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.4.13 Allmänt KJAN-9BTH7R - Förvald skrivare i Windows fungerande inte när skrivare för utskrift av listor saknades i MONITOR. KJAN-9BTKD6 - Utleveranser

Läs mer

Handledning för Fristående Svefaktura

Handledning för Fristående Svefaktura Handledning för Fristående Svefaktura Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-07-12 Exder Fristående Svefaktura Sida 2 av 20 Innehållsförteckning

Läs mer

Prodtime Nyhetsbrev. - Nyheter och uppdateringar i Prodtime v6.0. Uppdateringar hämtas via Liveupdate. Prodtime AB. Fabriksgatan 4 LIDKÖPING

Prodtime Nyhetsbrev. - Nyheter och uppdateringar i Prodtime v6.0. Uppdateringar hämtas via Liveupdate. Prodtime AB. Fabriksgatan 4 LIDKÖPING Utgåva 1-2017 Prodtime Nyhetsbrev - Nyheter och uppdateringar i Prodtime v6.0 Uppdateringar hämtas via Liveupdate. Prodtime AB Fabriksgatan 4 LIDKÖPING 0510-260 70 info@prodtime.se www.prodtime.se Ny uppdatering

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Säljdag Intention AB

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Säljdag Intention AB Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Säljdag Intention AB Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 11-06-14 Exder Säljdag

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Region Skåne landsting

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Region Skåne landsting Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Region Skåne landsting Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 11-04-12 Exder

Läs mer

Steg 12 Affärssystem Visma/SPCS Adm 1000 Windows 7/8

Steg 12 Affärssystem Visma/SPCS Adm 1000 Windows 7/8 Steg 12 Affärssystem Visma/SPCS Adm 1000 Windows 7/8 Okt 14 Liljedalsdata.se Liljedalsdata Steg 12 W78 Sida 1 Inledning Förkunskaper Steg 1, 2, 3, 11. Starta och lägg upp ditt företag Om din verksamhet

Läs mer

Handledning. Exder efaktura för Svefaktura 1.0. Expert Systems 2010 Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00

Handledning. Exder efaktura för Svefaktura 1.0. Expert Systems 2010 Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Handledning Exder efaktura för Svefaktura 1.0 Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-12-14 Exder efaktura Sida 2 av 24 Innehållsförteckning

Läs mer

Ändringsdokumentation för MONITOR version 8.1.5

Ändringsdokumentation för MONITOR version 8.1.5 1(5) Ändringsdokumentation för MONITOR version 8.1.5 Observera att denna uppdatering kräver klientinstallation! Allmänt SSTG-9F8DQG - Nyhet: Nu följer även Kundorderfråga parametern Frågerutiner följer

Läs mer

Husavdrag. Copyright 2014. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99. Hemsida www.fdt.

Husavdrag. Copyright 2014. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99. Hemsida www.fdt. Husavdrag Copyright 2014 FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 E-mail support@fdt.se Hemsida www.fdt.se Innehållet i denna programmanual kan

Läs mer

Elektronisk fakturahantering (EFH)

Elektronisk fakturahantering (EFH) Elektronisk fakturahantering (EFH) Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver

Läs mer

Supportdokument från Visma Spcs. Tips för användare av lagermodulen. Copyright 2009 Visma SPCS AB

Supportdokument från Visma Spcs. Tips för användare av lagermodulen. Copyright 2009 Visma SPCS AB Supportdokument från Visma Spcs Tips för användare av lagermodulen Copyright 2009 Visma SPCS AB Visma Compact version 5.1.3 april 2009 Innehåll Inledning... 3 Förberedande inställningar... 3 Lagerrörelser...

Läs mer

Ändringsdokumentation för MONITOR version 8.0.4

Ändringsdokumentation för MONITOR version 8.0.4 1(6) Ändringsdokumentation för MONITOR version 8.0.4 Allmänt AFOG-9QJK6P - På fliken Aktiviteter som finns i många rutiner raderas inte msg-filerna vid borttagning av rad i Loggning av e-post. För aktiviteter

Läs mer

Kreditering i Pyramid

Kreditering i Pyramid Kreditering i Pyramid Pyramid Business Studio (2009-09-27) Krediteringar Här beskrivs tillvägagångssätten vid kreditering i Pyramid Business Studio. Vi har sammanställt hur du gör krediteringar beroende

Läs mer

ÅRSSKIFTE Pyramid Business Studio

ÅRSSKIFTE Pyramid Business Studio ÅRSSKIFTE Pyramid Business Studio 2 december 2004 Memo för årsskifte Pyramid Business Studio Denna sammanställning innehåller de vanligast förekommande frågorna inför och efter årsskiftet och redovisar

Läs mer

Handledning för Örebro Kommun

Handledning för Örebro Kommun Handledning för Örebro Kommun Fristående faktura SFTI Fulltextfaktura Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast uppdaterat: 10-12-07 Exder Örebro Kommun, Fristående

Läs mer

Så här beställer du via varukorg

Så här beställer du via varukorg Så här beställer du via varukorg Raindanceportalen version 2015 vår Ekonomiavdelningen 2016-08-23 Innehåll Introduktion av e-handelsportalen... 2 Varukorgen... 3 Sök önskade artiklar... 4 Produktträdet...

Läs mer

Utskrifter. Stäng fönstret Inventering.

Utskrifter. Stäng fönstret Inventering. På detta sätt kan du påverka hur Inventeringsunderlaget kommer att se ut. Om du behåller markeringen Ingen skrivs bara artikelns Artikelnummer ut på listan, alltså ingen Benämning. Om du inte vill ha ut

Läs mer

Ärendehantering. Nedan följer en beskrivning av den funktionalitet som ingår i ärendehanteringen i MONITOR G5. Utbildningsmaterial i MONITOR G5

Ärendehantering. Nedan följer en beskrivning av den funktionalitet som ingår i ärendehanteringen i MONITOR G5. Utbildningsmaterial i MONITOR G5 Ärendehantering Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver göras för att sedan

Läs mer

2013-10-31. Så här beställer du. Raindanceportalen version 2013 vår. Stockholms universitet. E-post: portalen@eko.su.se

2013-10-31. Så här beställer du. Raindanceportalen version 2013 vår. Stockholms universitet. E-post: portalen@eko.su.se 1 2013-10-31 Så här beställer du Raindanceportalen version 2013 vår Stockholms universitet E-post: portalen@eko.su.se 2 Innehåll Så här beställer du 1 1. Introduktion av beställningsportalen 3 1.1 Varukorgen...

Läs mer

Skattereduktion för husarbete

Skattereduktion för husarbete Skattereduktion för husarbete Gäller från Pyramid Business Studio 3.42A sp05 tillägg 4 (2015-09-03) ROT- och Hushållsarbete (Rut) På www.skatteverket.se kan du läsa om vilka regler som gäller för dig som

Läs mer

I detta dokument finns dokumentation över OBO v2016.2

I detta dokument finns dokumentation över OBO v2016.2 Funktion-OBO 1.2 1 1 I detta dokument finns dokumentation över OBO v2016.2 Funktionen skapar eller ändrar en order i systemet Börja med att ange kundnummer eller tryck F2 för att söka via kundnummer. Har

Läs mer

Minikurs Effektivisera din Verkstadsinformation

Minikurs Effektivisera din Verkstadsinformation Minikurs Effektivisera din Verkstadsinformation Föreläsare: Jan-Erik Nordström (projektledare, konsult, utbildare) och Jonas Lindgren (expert på MONITOR Verkstadsinformation) Denna minikurs handlar om

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Malmö stad

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Malmö stad Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Malmö stad Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-06-16 Exder Malmö stad Sida

Läs mer

Guide till Elektroniska Fakturaunderlag ELIN 2.0. ver

Guide till Elektroniska Fakturaunderlag ELIN 2.0. ver Guide till Elektroniska Fakturaunderlag ELIN 2.0 1 Guide till ELIN 2.0 Elektroniska fakturaunderlag är till för dig som skickar in- och utrikes brev och Posttidningar och betalar via faktura på ditt kundnummer

Läs mer

Inköpsorder finner man under Inköp Orderbearbeting Order.

Inköpsorder finner man under Inköp Orderbearbeting Order. Inköpsorder reservdelar De angivna menyhänvisningarna refererar till Navigationsrutan i Navision. Inköpsorder finner man under Inköp Orderbearbeting Order. Inköpsordern är uppdelad i skärmbilderna Inköpsorderhuvud

Läs mer

Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.2.3

Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.2.3 1(9) Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.2.3 Allmänt JLÖR-6VBBA2 - Ett programfel uppstod när man hade rutinen Uppdatering artiklar i autostart och inte hade MONITOR som första program vid uppstart.

Läs mer

MARKNADSPLATSEN 2.0. Lathund för fakturagranskare. Sammanfattning Instruktioner om hur du granskar fakturor i Marknadsplatsen 2.0

MARKNADSPLATSEN 2.0. Lathund för fakturagranskare. Sammanfattning Instruktioner om hur du granskar fakturor i Marknadsplatsen 2.0 Lathund för fakturagranskare Sammanfattning Instruktioner om hur du granskar fakturor i Marknadsplatsen 2.0 Charlotte Dahlqvist charlotte.dahlqvist@vgregion.se Innehåll Introduktion... 2 Granskarens roll...

Läs mer

F22 Attestant INNEHÅLL. Karolinska Institutet

F22 Attestant INNEHÅLL. Karolinska Institutet F22 Attestant INNEHÅLL 1 Generellt...1 1.1 Beskrivning av rutinen...1 1.1.1 Koppling till övriga rutiner...1 1.1.2 Navigationsväg...1 1.1.3 Arbetsflödet...1 2 Ansvar attestant...2 3 Attestera faktura...3

Läs mer

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning 6.31. Programmet nu Vistakompatibelt. Ny html hjälpfil anpassad för Vista

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning 6.31. Programmet nu Vistakompatibelt. Ny html hjälpfil anpassad för Vista Vad är nytt i Easy Planning 6.31 Nya funktioner som tillkommit: 1. Programmet nu Vistakompatibelt. 2. Ny html hjälpfil anpassad för Vista. 3. Skapa egna rapporter i Access. 4. Databasen uppgraderas till

Läs mer

EXFLOW DYNAMICS NAV ELEKTRONISK FAKTURAHANTERING

EXFLOW DYNAMICS NAV ELEKTRONISK FAKTURAHANTERING EXFLOW DYNAMICS NAV ELEKTRONISK FAKTURAHANTERING 2009-05-14 ExFlow är en tilläggsapplikation för Microsoft Dynamics NAV som effektiviserar och rationaliserar hanteringen av leverantörsfakturor och inköp.

Läs mer

Prodtime Nyhetsbrev. - Nyheter och uppdateringar i Prodtime v6.0. Tips! Tryck F1 i valfri programdel så öppnas Prodtime Manual.

Prodtime Nyhetsbrev. - Nyheter och uppdateringar i Prodtime v6.0. Tips! Tryck F1 i valfri programdel så öppnas Prodtime Manual. Utgåva 2-2015 Prodtime AB Fabriksgatan 4 LIDKÖPING 0510-260 70 info@prodtime.se www.prodtime.se Prodtime Nyhetsbrev - Nyheter och uppdateringar i Prodtime v6.0 Tips! Tryck F1 i valfri programdel så öppnas

Läs mer

Minikurs Ge rätt leveranstid och leverera i tid

Minikurs Ge rätt leveranstid och leverera i tid Minikurs Ge rätt leveranstid och leverera i tid Föreläsare: Lars-Åke Persson, Monitor ERP System AB, (projektledare, konsult, utbildare) Under den här minikursen ska vi prata om två rätt svåra frågeställningar:

Läs mer

Proceedo Manual V1.1 - Granska och attestera fakturor

Proceedo Manual V1.1 - Granska och attestera fakturor Proceedo Manual V1.1 - Granska och attestera fakturor 1. Systemkrav... 2 2. Inloggning... 2 3. Välkomstsida... 3 4. Vad innebär det att granska/attestera en faktura?... 4 5. Nya fakturor dina fakturor

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Eskilstuna kommun

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Eskilstuna kommun Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Eskilstuna kommun Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 11-01-12 Exder Eskilstuna

Läs mer

Handledning för Västra Götalandsregionen (VGR)

Handledning för Västra Götalandsregionen (VGR) Handledning för Västra Götalandsregionen (VGR) Svefaktura Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-06-16 Exder Västra Götalandsregionen Sida 2 av 18 Innehållsförteckning 1. Användarhandledning... 3 2. Affärsprocessbeskrivning...

Läs mer

Inköpsfaktura

Inköpsfaktura Inköpsfaktura Beställningar till universitetets avtalsleverantörer ska göras via universitetets inköpssystem samt belastningsattesteras och leveranskvitteras i det samma. Fakturamatchningen av godkända/belastningsattesterade

Läs mer

Leverantörsbetalningar

Leverantörsbetalningar Leverantörsbetalningar Leverantörsbetalningar Skapa betalningar Lista skapade betalningar Korrigera/skicka skapade betalningar Utskrift skapade betalningar Godkänna betalningar Leverantörsbetalningar Inställningar

Läs mer

Nyheter Hybron MPS version 6.6.0

Nyheter Hybron MPS version 6.6.0 Nyheter Hybron MPS version 6.6.0 Nyheter Hybron MPS version 6.5.0 1-1 1 Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning...1-2 2 Koppling SPCS...2-3 2.1 Förutsättningar...2-3 2.1.1...Allmänt...2-3 2.1.2...Småregister

Läs mer

Gäller version Användarinstruktion för Hogia Approval Manager Elektronisk attest av leverantörsfaktura

Gäller version Användarinstruktion för Hogia Approval Manager Elektronisk attest av leverantörsfaktura Gäller version 2011.2 Användarinstruktion för Hogia Approval Manager Elektronisk attest av leverantörsfaktura Välkommen som användare av Hogia Approval Manager, en programvara där du kommer att attestera

Läs mer

Från vilka klasser hämtas eleverna till undervisningsgrupperna? Vilka undervisningsgrupper kan schemaläggas samtidigt?

Från vilka klasser hämtas eleverna till undervisningsgrupperna? Vilka undervisningsgrupper kan schemaläggas samtidigt? Elevhantering Öppna elevtabellen Välj Tabell - Elev. Konstatera att elevtabellen är tom! I brist på elevinformation måste schemat få reda på följande: Från vilka klasser hämtas eleverna till undervisningsgrupperna?

Läs mer

Versionsdokumentation juni 2011

Versionsdokumentation juni 2011 Versionsdokumentation juni 2011 Nedan kan du läsa om de nyheter och förbättringar av Fortnox program som finns med i den uppdaterade versionen som släpps i juni. Som vanligt behöver du som kund inte göra

Läs mer

Senast uppdaterat: 09-02-03 Exder EDI direktorder sida 1 av 18

Senast uppdaterat: 09-02-03 Exder EDI direktorder sida 1 av 18 Senast uppdaterat: 09-02-03 Exder EDI direktorder sida 1 av 18 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING...1 ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR EXDER EDI DIREKTORDER...2 FLÖDEN...3 Axfood Direktorder...3 ARTIKLAR...4

Läs mer

Offerter, order och kundfakturor

Offerter, order och kundfakturor Du ska nu också debitera kunden för tågbiljetter och restid. Detta finns inte upplagt som artiklar i artikelregistret. Ställ dig på nästa tomma artikelrad och tryck på -tangenten två gånger för att få

Läs mer

Lathund - Registrering av försäljningsorder AGRESSO Logistik

Lathund - Registrering av försäljningsorder AGRESSO Logistik För att registrera en försäljningsorder, välj AGRESSO Logistik- Order/Fakturering-Försäljningsorder-Registrering/underhåll av försäljningsorder. Välj ordernummerserie order/fakturering 9000* Inställning

Läs mer

ROT/ RUT-avdrag. Innehåll

ROT/ RUT-avdrag. Innehåll ROT/ RUT-avdrag Innehåll 1. Registrera Grunduppgifter... 1 2. Skapa order och registrera ROT-avdrag... 3 3. Skapa order och registrera RUT-avdrag... 6 4. Skapa ROT/RUT-faktura... 9 5. Registrera inbetalning

Läs mer

Palette. Matchning fakturor mot order - Manual. Version 1.0 / 140530

Palette. Matchning fakturor mot order - Manual. Version 1.0 / 140530 Palette Matchning fakturor mot order - Manual 1 Innehållsförteckning TIPS:... 3 MATCHA FAKTURA... 4 OM FAKTURARADER FINNS I FÄLT 3... 6 Automatisk ommatchning... 6 Kvar att matcha... 7 Om rader får röd

Läs mer

Refnr. Ett fel är rättat när det blev fel pengar på den ekonomiska transaktionen om man vid flytt mellan förråd hade olika enheter.

Refnr. Ett fel är rättat när det blev fel pengar på den ekonomiska transaktionen om man vid flytt mellan förråd hade olika enheter. Nytt i Hybron Nova Version: 1.5.6.0 Sökning på typ av förrådsplats I de fall man har mer än 50 förrådsplatser på ett förråd och sökningen visas, så kan man nu även söka på typ av plats. Tidigare kunde

Läs mer

Nyheter i version 2015.1 och 2014.4

Nyheter i version 2015.1 och 2014.4 Nyheter i version 2015.1 och 2014.4 Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i den nya versionen av Hogia Ekonomi, Hogia Approval Manager och Hogia Order/Lager/Inköp. Innehåll Hogia

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Sigtuna kommun

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Sigtuna kommun Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Sigtuna kommun Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 11-03-28 Exder Sigtuna

Läs mer

Värdeskapande kommunikation med aktiviteter

Värdeskapande kommunikation med aktiviteter Värdeskapande kommunikation med aktiviteter Aktiviteter Tidigare användes aktiviteter främst gällande Säljstöd (kunder) och Inköpsstöd (leverantörer), men även gällande avvikelser. Från och med version

Läs mer

RemoteX Visma Connect Manual för version 4.4

RemoteX Visma Connect Manual för version 4.4 RemoteX Visma Connect Manual för version 4.4 RemoteX Technologies Innehållsförteckning Förord... 4 Systemkrav för Visma Connect... 5 Installation av Visma Connect... 5 Uppgradering av Visma Connect...

Läs mer

Contents Produkter... 2 Multicom... 2 Till systembord:... 2 Till mötesbord:... 2 Temo... 3

Contents Produkter... 2 Multicom... 2 Till systembord:... 2 Till mötesbord:... 2 Temo... 3 Information för version v175.000 (20170823) Ett snabbare sätt att läsa en utvald del av informationen är att klicka på en rubrik i innehållsförteckningen, då kommer man direkt till den sida som informationen

Läs mer

Manual för. elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH

Manual för. elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH Manual för elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH Version 7 Versionshantering Ändrad av Version Kommentar Datum Helena Hellqvist 1 Dokument skapat 2009-04-16 Jenny Eliasson Teesalu 2 Rättningar 2009-04-28

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Härjedalens kommun

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Härjedalens kommun Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Härjedalens kommun Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-12-19 Exder Härjedalen

Läs mer

Kom igång med Fakturaportalen!

Kom igång med Fakturaportalen! Kom igång med Fakturaportalen! Invoice Portal www.fakturaportalen.s e support@fakturaportalen.se +46 8 446 34 00 Innehåll Innehåll...2 Registrera...3 Användarinformation...4 Organisationsinformation...4

Läs mer