Ändringar i MONITOR G5 version 2.0

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ändringar i MONITOR G5 version 2.0"

Transkript

1 Ändringar i MONITOR G5 version 2.0 Projektredovisning En mängd nya rutiner har tillkommit under menyn Projekt i Redovisningsmodulen för att ge stöd för en mer komplett projekthantering i systemet. Registrera projekt Denna rutin har utökats med många nya funktioner och flikar, t.ex.: Registrera grundläggande projektuppgifter Göra uppföljning av projektets kostnader, intäkter och tid Registrera budget och prognos Hantera projektets aktiviteter Loggning av e-post och korrespondens kring projektet Hantera projektdokument som sammanställer projektet. Nya rutiner: Projektlista Rutin för att ta ut listor på alla projekt i systemet. Här går även att uppdatera olika grunduppgifter om projekten. Rapportera kostnad/intäkt/aktivitet Rutin för att registrera och korrigera kostnader/intäkter/tid i projekt. Rapportera aktivitet Projekt Rapportera projektaktiviteter i lista styrd till ansvarig för aktivitet. Rutinen skapar rapporteringar (löpnummer) precis som i Rapportera kostnad/intäkt/aktivitet, men i listform istället för att rapportera en och en. Aktivitetslista Projekt Denna listrutin används för att få en överblick över alla aktiviteter som finns registrerade/planerade på olika projekt. Listan kan t.ex. användas av projektledare för bevakning av aktiviteter. Projektuppföljning Ekonomisk uppföljning av många projekt i listform, med möjlighet att se det totalt eller periodiserat i tid. Även möjlighet att se detaljerad info för respektive projekt. Tidsuppföljning Tidsuppföljning av många projekt i listform, med möjlighet att se det totalt eller periodiserat i tid. Även möjlighet att se detaljerad information för respektive projekt. Grunddata Projekt Registrering av grunddata för projektredovisningen, t.ex. Projekttyper, Aktiviteter, Aktivitetsmallar m.m.

2 Spårbarhet på batchnivå Nu går det att tillämpa spårbarhet på batchnivå. Det aktiveras på artiklar i Artikelregistret. Därefter sätts batchnummer när inköpsorder inlevereras och tillverkningsorder lagerläggs. Batcher rapporteras ut ur lagret vid t.ex. materialuttag och utleverans. Batcher som skapas visas i rutinen Serienummer/Batch. Det finns en ny rutin för att göra materialuttag till tillverkningsorder som heter "Avrapportera spårbart material". Denna kan användas parallellt med Avrapportera material och Avrapportera tillverkningsorder. Alla fungerar att göra mateialuttag i. Det är mest gränssnittet som skiljer sig åt. Det går att göra en sökning där det går att se vilken batch som tagits ut till vilken order, dels i rutinen Serienummer/Batch (fliken Sökning), men även som en ny listrutin som heter "Sökning Spårbarhet". Hantering av kontantnota och internfaktura I denna version har hantering av kontantnota och internfaktura utvecklats. Kontantnota används då betalning erhålls direkt, t.ex. vid butiksförsäljning. Internfaktura används för internt bruk, t.ex. för att hantera bokföring av interna kundorder (uttag av varor till mässor etc.). Två nya fakturatyper har tillkommit i Försäljningsmodulen: Kontantnota och Internfaktura. Gemensamt för dessa är att fakturorna automatiskt sätts som fullbetalda i kundreskontran. I rutinen Villkor, fliken Betalningsvillkor, går det på betalningsvillkor med 0 i antal dagar, markera att ett betalningsvillkor ska vara styrd mot Kontantnota eller Internfaktura. I rutinen Ordertyper, fliken Kundorder, går det att markera att en ordertyp ska följa kundens betalningsvillkor (förvalt) eller att alltid vara styrd mot Kontantnota eller Internfaktura. I Registrera kundorder/direktregistrera faktura föreslås automatiskt fakturatyp utifrån det betalningsvillkor som angivits på ordern/fakturan. T.ex. ett kontant betalningsvillkor föreslår automatiskt kontantnota som fakturatyp. Vid fakturatypen kontantnota går det att ange betalningssätt för ordern/fakturan. Förvalt betalningssätt anges på betalningsvillkoret i rutinen Villkor. Betalningssättet styr vilket konto betalningen kommer att bokföras. Kontantnota och Internfaktura har separata dokumentinställningar och fakturanummerserier (valbart). Arbetsstämpling Nu finns det möjlighet att arbetsstämpla i programmet. Inställningar för arbetsstämpling görs i den nya rutinen Grunddata Arbete, i nya fält i Produktionsgruppsregister och via en ny flik i Personalregister Tidrapportering. För att korrigera arbetsstämplingar så finns en ny flik i Attestera/Korrigera stämplingar.

3 Allmänt (Id:16374) MONITOR G5-appen går nu att ladda ned från Apples App Store. (Id:19182) I fönstret Uppgifter visas nu även namnet på den post som uppgiften gäller, t.ex. namn på kund, leverantör osv. (Id:19617) När användaren försökte skicka e-post till flera mottagare utan angivna e-postadresser så visades direkt ett Outlook-fönster per e-post. Nu sker detta sekventiellt, dvs. först visas ett fönster och när det fönstret stängts så visas nästa osv. Dessutom har användaren möjlighet att välja om den vill skicka iväg alla e-poster med mottagaradresser automatiskt, och bara visa Outlook-fönster för de som inte har angivna mottagare. (Id:20221) I rutinen Notiser länkas användaren nu till ändringsloggen för nya versioner genom att klicka på en knapp. Tidigare fick användaren klicka på en länk i själva meddelandet. (Id:20442) Nu uppdateras alla testföretag i samband med uppgradering till ny version för att dessa databaser ska gå att fortsätta att använda. (Id:20450) Saldoimport är en ny rutin som används för att importera lagersaldon till befintliga artiklar. (Id:20486) I fält där användaren kan ange e-postadresser gick det inte att skriva in flera stycken. Genom att separera varje adress med semikolon är nu detta möjligt. Beslutsstöd (Id:21084) Artikelkoder vars kod bestod av endast mellanslag kom inte med till beslutsstödet. Även orderrader i beslutsstödet som var kopplade till sådana artikelkoder togs bort. Elektronisk fakturahantering (Id:19838) I rutinen Fakturaöversikt EFH visades även fakturor som var makulerade. (Id:20428) I Registrera leverantörsfaktura och i vissa lägen när leverantörsfakturor ska definitivbokas låste sig rutinen när användaren sparade. Försäljning (Id:19644) Godkända fakturor fick inte betalningspåminnelser korrekt ifyllda, trots att inställningen var aktiverad på aktuell kund. (Id:19718) Vid kvittning mellan kundfakturor i rutinen Inbetalningar samlades inte betalningarna ihop till samma journal/verifikation. (Id:19814) Vid Spara som på en kundorder kan användaren nu välja orderdatum på den nya ordern för att kunna styra orderingången. Orderdatum finns nu som ett nytt fält i sektionen Ny post i Spara som-dialogen. Dagens datum är förvalt värde men det går att sätta valfritt datum. Tömmer användaren fältet så kopieras orderdatumet från raderna från den order som kopieras, huvudet får dagens datum.

4 (Id:19909) Vid återutskrift av fakturor till skrivare visades texten "Återutskrift" på dokumentet även fast användaren valt att inte visa det. (Id:19941) I Likviditetsprognos visades ett felmeddelande då användaren körde listan med valet "Räkna om till dagskurs" aktiverat. (Id:19977) Några ändringar gällande textradshantering: Om användaren ändrade på textrader som utlevererats, så ändrades även befintligt fakturaunderlag. Textrader som lades till på fakturaunderlag visades även på kundordern. (Id:19998) Via en systeminställning i Försäljningsfliken går det nu att aktivera att e-postadress för fakturor som skickas via e-post ska hämtas från kundregister istället för från faktura. (Id:20048) I vissa lägen visades ett felmeddelande då ett fakturaunderlag skulle raderas i Direktregistrera faktura eller via rutinen Ångra utleverans. Detta inträffade om fakturaunderlaget hade haft rader som raderats innan själva fakturaunderlaget raderats. (Id:20105) När användaren lade till rader på ett befintligt underlag i Direktregistrera faktura, så fungerade det inte att spara. (Id:20139) Det uppstod ett fel när order raderades direkt efter inläsning. (Id:20220) Ett fel kunde uppstå om användaren i Registrera kundorder läste in en order med en kopplad inköpsorder och därefter använda Spara som. (Id:20359) På kunder och leverantörer gick det ibland inte att lägga upp nya referenser. (Id:20573) Ett fel i systemet uppstod om användaren satte förvalt värde på status i Granska/Godkänn faktura. (Id:20574) Säljstödsvy fungerade inte vid start av rutinen. Detta berodde på en division med 0 vid uträkning av TB. (Id:20596) Det går nu att göra delleveranser på radtyp 2-rader i Rapportera utleverans. (Id:20712) När användaren skickade offerter via e-post så sattes inte statusen om till 2 (Utskriven). (Id:20757) Vid Återrapportering av kundbetalningar via fil fick användaren inte med sig insättningslöpnumret till verifikationen i redovisningen. (Id:20827) När användaren importerade kundorder via MONITOR-till-MONITOR så fick raderna felaktiga leveransdatum. Redovisning (Id:19450) Vid årsbyte kunde vissa konton i kontoplanen felaktigt bli inställda på "Nej" i projektdimensionen för det nya året. Tidrapportering (Id:20142) Närvarotablån indikerade att en anställd borde vara instämplad även på lediga dagar.

5 Inköp (Id:19413) Vid återrapportering av LB-betalning via fil gick det inte att matcha utbetalningar som var gjorda till PlusGirot. (Id:19806) Det gick inte att makulera leverantörsfakturor som låg i status Ankomstregistrerad. (Id:20298) Det visades felaktiga valutauppgifter i Registrera leverantörsfaktura när fakturor skapades via MONITOR-till-MONITOR. (Id:20327) Leverantörsimport är en ny rutin där det går att importera nya leverantörer och editera befintliga. (Id:20346) När användaren ångrar en inleverans så återställs status även på orderraderna, som gör att de går att editera. Tillverkning (Id:19549) Vid rapporteringar på en tillverkningsorder så skapades det ändringsloggar på samma saker som även går att se i Tillverkningsorderloggar. Ändringar på t.ex. antal och rapporterade tider visas nu inte som ändringsloggar på tillverkningsordern. (Id:20338) Det gick bara att delrapportera en tillverkningsoperation om alla ingående material saldohanterades. (Id:20483) Det gick inte att skapa en tillverkningsorder om samma legoleverantör fanns på två olika operationer i samma order.

Projektredovisning. Innehåll: 1. Grunddata för projekt. 2. Projektregistret. 3. Rapportera intäkter, kostnader och tidsåtgång

Projektredovisning. Innehåll: 1. Grunddata för projekt. 2. Projektregistret. 3. Rapportera intäkter, kostnader och tidsåtgång Projektredovisning Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver göras för att

Läs mer

Fakturering/Kundreskontra

Fakturering/Kundreskontra Fakturering/Kundreskontra Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver göras

Läs mer

Det finns två olika nivåer av spårbarhet i MONITOR G5. Det är spårbarhet på batchnivå och serienummernivå.

Det finns två olika nivåer av spårbarhet i MONITOR G5. Det är spårbarhet på batchnivå och serienummernivå. Spårbarhet Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver göras för att sedan

Läs mer

Utbildningsmaterial i MONITOR G5. Lagerställe

Utbildningsmaterial i MONITOR G5. Lagerställe Lagerställe Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver göras för att sedan

Läs mer

Leverantörsreskontra. Flöde för inköpsorder

Leverantörsreskontra. Flöde för inköpsorder Leverantörsreskontra Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver göras för

Läs mer

Åhörarmaterial Nyheter i version 7.4 del 1

Åhörarmaterial Nyheter i version 7.4 del 1 Åhörarmaterial Nyheter i version 7.4 del 1 Denna föreläsning tar upp nyheter från olika områden i MONITOR version 7.4. Vi kommer att visa ett blandat urval av de nyheter som har tillkommit i denna version.

Läs mer

Statistik och Tio i topp

Statistik och Tio i topp 2015-03-05 Statistik och Tio i topp Pyramid Business Studio (2015-03-05) Pyramids statistik beräknas på lite olika sätt beroende på om det är Pyramids standardstatistik eller modulen Statistik som används.

Läs mer

Prodtime Nyhetsbrev. - Nyheter och uppdateringar i Prodtime v6.0. Uppdateringar hämtas via Liveupdate. Prodtime AB. Fabriksgatan 4 LIDKÖPING

Prodtime Nyhetsbrev. - Nyheter och uppdateringar i Prodtime v6.0. Uppdateringar hämtas via Liveupdate. Prodtime AB. Fabriksgatan 4 LIDKÖPING Utgåva 1-2017 Prodtime Nyhetsbrev - Nyheter och uppdateringar i Prodtime v6.0 Uppdateringar hämtas via Liveupdate. Prodtime AB Fabriksgatan 4 LIDKÖPING 0510-260 70 info@prodtime.se www.prodtime.se Ny uppdatering

Läs mer

Ändringar i MONITOR G5 version 2.4

Ändringar i MONITOR G5 version 2.4 Ändringar i MONITOR G5 version 2.4 Allmänt (Id:18485) På olika typer av dokument visades inte bilder som bifogats i kommentarer om bilden var för stor. (Id:21630) Tre fel uppstod för kopplade dokument

Läs mer

Ändringar i MONITOR G5 version 2.3

Ändringar i MONITOR G5 version 2.3 Ändringar i MONITOR G5 version 2.3 2017-05-18 Allmänt (Id:16876) Om man klickade på vissa länkar i sidopanelen stängdes programmet ner. (Id:20109) Om man skapade en egen summerad presentation så fungerade

Läs mer

Värdeskapande kommunikation med aktiviteter

Värdeskapande kommunikation med aktiviteter Värdeskapande kommunikation med aktiviteter Aktiviteter Tidigare användes aktiviteter främst gällande Säljstöd (kunder) och Inköpsstöd (leverantörer), men även gällande avvikelser. Från och med version

Läs mer

Nyheter Hybron MPS version 6.6.0

Nyheter Hybron MPS version 6.6.0 Nyheter Hybron MPS version 6.6.0 Nyheter Hybron MPS version 6.5.0 1-1 1 Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning...1-2 2 Koppling SPCS...2-3 2.1 Förutsättningar...2-3 2.1.1...Allmänt...2-3 2.1.2...Småregister

Läs mer

Utbildningsmaterial i MONITOR G5. Inköpsorderflöde

Utbildningsmaterial i MONITOR G5. Inköpsorderflöde Inköpsorderflöde Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver göras för att

Läs mer

Välkommen till Visma Avendo!

Välkommen till Visma Avendo! Visma Avendo Ekonomi Välkommen till Visma Avendo! Denna handledning ger dig en snabb genomgång av huvudflödena i Visma Avendo. Vi visar hur du bokför en verifikation, hur du följer flödet för försäljning

Läs mer

Räntefakturering. Systeminställningar

Räntefakturering. Systeminställningar Räntefakturering Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver göras för att

Läs mer

Ändringar i MONITOR G5 version 2.15

Ändringar i MONITOR G5 version 2.15 Ändringar i MONITOR G5 version 2.15 Nyutveckling Allmänt (Id:32207) Nu går det att söka på Postnummer, Stad och Region i MONITOR-sökning. 2018-04-25 (Id:32815) Nu finns det en ny knapp för att infoga dagens

Läs mer

Ändringar i MONITOR G5 version 2.2

Ändringar i MONITOR G5 version 2.2 Ändringar i MONITOR G5 version 2.2 Denna uppdatering av MONITOR G5 kräver en nyare version av SQL Anywhere (version 17.4) för att fungera korrekt. Ni behöver uppdatera SQL Anywhere innan uppdateringen

Läs mer

Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.5.0

Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.5.0 1(2) Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.5.0 BSAN-89PARS - Om man ändrade kund- eller leverantörspriser i rutinerna Uppdatering kunder eller leverantörer, så visade prisändringsloggen att priset

Läs mer

Internfakturaportalen

Internfakturaportalen Internfakturaportalen Manual för samordnare 1 Innehåll Inledning... 3 Internfaktura... 3 Registrera faktura... 3 Viktigt vid ändring av fakturarad... 7 Viktig information för bilagor... 8 Inledning...

Läs mer

Klicka på Skrivare. När utskriften är klar och du kontrollerat att allt är rätt godkänner du Utbetalningsjournalen och verifikationen skapas.

Klicka på Skrivare. När utskriften är klar och du kontrollerat att allt är rätt godkänner du Utbetalningsjournalen och verifikationen skapas. Leverantörsreskontra Markera löpnummer 1, 2, 3 och 4. Välj Kommando Ändra betalstatus m m eller klicka på knappen Markera Betald och klicka OK. Nu är dina betalningar klara och du ska nu ta ut en utbetalningsjournal

Läs mer

Ärendehantering. Nedan följer en beskrivning av den funktionalitet som ingår i ärendehanteringen i MONITOR G5. Utbildningsmaterial i MONITOR G5

Ärendehantering. Nedan följer en beskrivning av den funktionalitet som ingår i ärendehanteringen i MONITOR G5. Utbildningsmaterial i MONITOR G5 Ärendehantering Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver göras för att sedan

Läs mer

Viva IFO. Version 1.0. Handledning Viva Fakturor

Viva IFO. Version 1.0. Handledning Viva Fakturor Viva IFO Version 1.0 Handledning Viva Fakturor Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 Introduktion/Förord... 2 Handledningen... 2 Hantera fakturor i databasen Viva Fakturor... 3 Vyer i fakturadatabasen...

Läs mer

Versionsdokumentation juni 2011

Versionsdokumentation juni 2011 Versionsdokumentation juni 2011 Nedan kan du läsa om de nyheter och förbättringar av Fortnox program som finns med i den uppdaterade versionen som släpps i juni. Som vanligt behöver du som kund inte göra

Läs mer

Minikurs - Ekonomi. Här är ett exempel på hur en faktureringsplan kan se ut:

Minikurs - Ekonomi. Här är ett exempel på hur en faktureringsplan kan se ut: Minikurs - Ekonomi Fakturerings- och Betalningsplaner Fakturerings- och betalningsplaner kan användas vid registrering av offert, kund- och inköpsorder för att ge ett bättre stöd vid hantering av förskott

Läs mer

EXFLOW DYNAMICS NAV ELEKTRONISK FAKTURAHANTERING

EXFLOW DYNAMICS NAV ELEKTRONISK FAKTURAHANTERING EXFLOW DYNAMICS NAV ELEKTRONISK FAKTURAHANTERING 2009-05-14 ExFlow är en tilläggsapplikation för Microsoft Dynamics NAV som effektiviserar och rationaliserar hanteringen av leverantörsfakturor och inköp.

Läs mer

Fakturering med Kundreskontra

Fakturering med Kundreskontra Fakturering med Kundreskontra Genom att använda e-bokföringens modul Fakturering med Kundreskontra kan du skapa fakturor och hålla koll på din kundreskontra i e-bokföringen. Inställningar Innan du börjar

Läs mer

Ändringar i MONITOR G5 version 2.14

Ändringar i MONITOR G5 version 2.14 Ändringar i MONITOR G5 version 2.14 Nyutveckling Allmänt (Id:28040) Sök & hämta för artiklar har utökats med fler fält: ABC-kod, Lagerplats, Ledtid, Partiformningsregel, Revision, Standardpris, Säkerhetslager,

Läs mer

Skattereduktion för husarbete

Skattereduktion för husarbete Skattereduktion för husarbete Gäller från Pyramid Business Studio 3.42A sp05 tillägg 4 (2015-09-03) ROT- och Hushållsarbete (Rut) På www.skatteverket.se kan du läsa om vilka regler som gäller för dig som

Läs mer

Nyheter i version 2015.1 och 2014.4

Nyheter i version 2015.1 och 2014.4 Nyheter i version 2015.1 och 2014.4 Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i den nya versionen av Hogia Ekonomi, Hogia Approval Manager och Hogia Order/Lager/Inköp. Innehåll Hogia

Läs mer

Steg 12 Affärssystem Visma/SPCS Adm 1000 Windows 7/8

Steg 12 Affärssystem Visma/SPCS Adm 1000 Windows 7/8 Steg 12 Affärssystem Visma/SPCS Adm 1000 Windows 7/8 Okt 14 Liljedalsdata.se Liljedalsdata Steg 12 W78 Sida 1 Inledning Förkunskaper Steg 1, 2, 3, 11. Starta och lägg upp ditt företag Om din verksamhet

Läs mer

ROT/ RUT-avdrag. Innehåll

ROT/ RUT-avdrag. Innehåll ROT/ RUT-avdrag Innehåll 1. Registrera Grunduppgifter... 1 2. Skapa order och registrera ROT-avdrag... 3 3. Skapa order och registrera RUT-avdrag... 6 4. Skapa ROT/RUT-faktura... 9 5. Registrera inbetalning

Läs mer

Kom igång med E-fakturering

Kom igång med E-fakturering Kom igång med E-fakturering Allmänt. Det finns två sätt att skicka elektroniska fakturor från Hogias ekonomisystem. Normalt är att skicka fakturorna via en VAN-leverantör. För elektronisk fakturering inom

Läs mer

Minikurs - Säljstöd (CRM)

Minikurs - Säljstöd (CRM) Minikurs - Säljstöd (CRM) I MONITOR går det att använda sitt säljstöd enkelt eller mer avancerat. I denna Minikurs ges tips för alla som arbetar med sälj/marknad. Vi kommer att titta både på säljstödet

Läs mer

Offerter, order och kundfakturor

Offerter, order och kundfakturor Du ska nu också debitera kunden för tågbiljetter och restid. Detta finns inte upplagt som artiklar i artikelregistret. Ställ dig på nästa tomma artikelrad och tryck på -tangenten två gånger för att få

Läs mer

Tillverkningsorderflöde

Tillverkningsorderflöde Tillverkningsorderflöde Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver göras för

Läs mer

Operationslego. När godset ska skickas till leverantören kan anvsändning rapporteras för att hålla reda på vad som är skickat men inte returnerat.

Operationslego. När godset ska skickas till leverantören kan anvsändning rapporteras för att hålla reda på vad som är skickat men inte returnerat. Operationslego Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver göras för att sedan

Läs mer

Utskrifter. Stäng fönstret Inventering.

Utskrifter. Stäng fönstret Inventering. På detta sätt kan du påverka hur Inventeringsunderlaget kommer att se ut. Om du behåller markeringen Ingen skrivs bara artikelns Artikelnummer ut på listan, alltså ingen Benämning. Om du inte vill ha ut

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Ekonomi

Nyhetsdokument Vitec Ekonomi Nyhetsdokument Vitec Ekonomi Version x.67 okt 2018 Vitec Affärsområde Fastighet www.vitec.se/fastighet infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 Table of Content Inledning... 3 Verifikationsregistrering...

Läs mer

Ändringsdokumentation för MONITOR version 8.0.8

Ändringsdokumentation för MONITOR version 8.0.8 1(5) Ändringsdokumentation för MONITOR version 8.0.8 Allmänt AFOG-9UAHG5 - Det visades ingen varning om användaren saknade tillräckligt med rättigheter till mappen Extfiles. JEDS-9UNEL4 - Maximerade fönster

Läs mer

Ändringar i MONITOR G5 version 2.19

Ändringar i MONITOR G5 version 2.19 Ändringar i MONITOR G5 version 2.19 Nyutveckling EDI För G5 finns nu en plattform för EDI där det i ett första steg finns stöd för tre olika affärstransaktioner i modulen Försäljning: 2018-09-20 Import

Läs mer

Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.3.14

Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.3.14 1(5) Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.3.14 Allmänt ÖBRN-8N3DNS - Startsidekomponenten Förfallna fakturor visade även förfallna nollfakturor vilket kunde orsaka onödigt många rader i komponenten

Läs mer

Checklista Omvänd Moms

Checklista Omvänd Moms Checklista Omvänd Moms Omvänd betalningsskyldighet inom byggsektorn har gällt sedan 1 juli 2007. Det innebär att köparen redovisar byggsäljarens utgående moms. För att kunna skapa en omvänd momsfaktura

Läs mer

Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.4.7

Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.4.7 1(5) Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.4.7 Allmänt JWEN-936L9Z - Ett meddelande om problem vid koppling av vissa Word-filer kunde visas. Det alternativa stellent-filtret kunde dock hantera visningen.

Läs mer

Installera och konfigurera. Monitor ERP System AB

Installera och konfigurera. Monitor ERP System AB Installera och konfigurera Monitor ERP System AB Installera och konfigurera MONITOR G5 Denna handbok vänder sig till systemadministratörer och omfattar de steg som behöver utföras innan utbildning och

Läs mer

Speciellt viktigt vid inköpsorderregistreringen är: Under egna referenser ifylles vem som är inköpare.

Speciellt viktigt vid inköpsorderregistreringen är: Under egna referenser ifylles vem som är inköpare. Inköp Generellt 1 Registrera inköpsorder 2 Utskrift inköpsorder 5 Bekräfta inköpsorder 6 Bekräfta leveransavisering 6 Ankomstregistrering 7 Inleverans 8 Mottagningsrapport 11 Utskrift påminnelse 12 Utskrift

Läs mer

Följande utdrag är hämtat ur Handbok för handlare (år 2001, Artikelnr. 13-006), utgiven av Svensk Handel: Handpenning i Pyramid, modul Kassa

Följande utdrag är hämtat ur Handbok för handlare (år 2001, Artikelnr. 13-006), utgiven av Svensk Handel: Handpenning i Pyramid, modul Kassa Handpenning i PBS Gäller Pyramid Business Studio, från version 3.40A sp12 (2011-01-03) Vad är handpenning? Följande utdrag är hämtat ur Handbok för handlare (år 2001, Artikelnr. 13-006), utgiven av Svensk

Läs mer

ROT-avdrag. 1. Registrera Grunduppgifter

ROT-avdrag. 1. Registrera Grunduppgifter ROT-avdrag Sedan 1 juli 2009 kan köpare dra av halva arbetskostnaden på husarbeten. Som säljare fakturerar du kunden med halva arbetskostnaden inklusive moms. Först när fakturan har blivit slutbetald kan

Läs mer

Senast uppdaterat: 09-02-03 Exder EDI direktorder sida 1 av 18

Senast uppdaterat: 09-02-03 Exder EDI direktorder sida 1 av 18 Senast uppdaterat: 09-02-03 Exder EDI direktorder sida 1 av 18 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING...1 ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR EXDER EDI DIREKTORDER...2 FLÖDEN...3 Axfood Direktorder...3 ARTIKLAR...4

Läs mer

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet Version 1.8.7A Tidrapportering med ctimesheet Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller manuell

Läs mer

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor till Volvo Car SE

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor till Volvo Car SE Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor till Volvo Car SE Registrera er för er Pagero Free Web Portal till Volvo Car För att effektivisera hanteringen av leverantörsfakturor har Volvo

Läs mer

Ändringar i MONITOR G5 version 2.6

Ändringar i MONITOR G5 version 2.6 Ändringar i MONITOR G5 version 2.6 Allmänt (Id:24312) Nu finns tilläggsfunktionen Lagerställe tillgänglig. Den kan tillämpas när tillverkning och/eller lagerhållning sker på olika orter (trots att det

Läs mer

Ändringar i MONITOR G5 version 2.16

Ändringar i MONITOR G5 version 2.16 Ändringar i MONITOR G5 version 2.16 Nyutveckling Allmänt (Id:26372) Vidareutveckling av faktureringsplaner Kontering mot ordernummer 2018-05-23 I Kontoplan går det nu att aktivera kontering mot ordernummer.

Läs mer

LB-rutin i ADJob 4.5. ADJob 4.5 ADJob Nordic AB 1985-2013. Alla rättigheter förbehålls.

LB-rutin i ADJob 4.5. ADJob 4.5 ADJob Nordic AB 1985-2013. Alla rättigheter förbehålls. LB-rutin i ADJob 4.5 ADJob 4.5 ADJob Nordic AB 1985-2013. Alla rättigheter förbehålls. Programmet ADJob med dokumentation levereras under licens och får enbart användas och kopieras i enlighet med de villkor

Läs mer

Kom igång med fakturering

Kom igång med fakturering Kom igång med fakturering Företagsinställningar Gör de inställningar som ska gälla för faktureringen. Gå till menyn Arkiv - Företagsinställningar - Fakturering 1. (Affärssystem: Inställningar - Företag

Läs mer

Årsrutin. Visma Control

Årsrutin. Visma Control Årsrutin Visma Control Innehållsförteckning RUTINER VID ÅRSSKIFTE I VISMA CONTROL 1 SKAPA NYTT ÅR 3 2 AKTIVERA KALENDER 4 3 BOKNING AV BERÄKNAT RESULTAT 5 4 LÅS FÖREGÅENDE ÅR 5 5 BYT ÅR 6 6 LÅS PERIODER

Läs mer

Lathund - Årshantering i Entré Windows

Lathund - Årshantering i Entré Windows Lathund - Årshantering i Entré Windows Innan du börjar på ett nytt år är det några saker du bör gå igenom. VARJE ÅR Skapa ett nytt redovisningsår Detta går att göra när som helst under det föregående året.

Läs mer

Föreläsare: Johan Holmsten, Stefan Hylenius, Jonas Lindgren och Jonas Långberg, (i Jönköping ersätts Stefan Hylenius av Claes Groening)

Föreläsare: Johan Holmsten, Stefan Hylenius, Jonas Lindgren och Jonas Långberg, (i Jönköping ersätts Stefan Hylenius av Claes Groening) Nyheter version 7.5 Föreläsare: Johan Holmsten, Stefan Hylenius, Jonas Lindgren och Jonas Långberg, (i Jönköping ersätts Stefan Hylenius av Claes Groening) Fler selekteringar på samma begrepp I alla beställningsbilder

Läs mer

Försäljningsordern finns under Försäljning och marknadsföring Orderbearbetning Order. Orderbilden består av orderhuvud och rader.

Försäljningsordern finns under Försäljning och marknadsföring Orderbearbetning Order. Orderbilden består av orderhuvud och rader. Försäljningsorder reservdelar Försäljningsordern finns under Försäljning och marknadsföring Orderbearbetning Order. Orderbilden består av orderhuvud och rader. Nederst på försäljningsordern finns 6 knappar

Läs mer

Dashboard - en översikt i ekonomisystemet

Dashboard - en översikt i ekonomisystemet Dashboard - en översikt i ekonomisystemet I version 2017.3 möts du av en dashboard, en översikt som ger dig viktig information om vad som är aktuellt i ditt ekonomisystem. Du kan själv välja om du vill

Läs mer

Prodtime Nyhetsbrev. - Nyheter och uppdateringar i Prodtime v6.0. Tips! Tryck F1 i valfri programdel så öppnas Prodtime Manual.

Prodtime Nyhetsbrev. - Nyheter och uppdateringar i Prodtime v6.0. Tips! Tryck F1 i valfri programdel så öppnas Prodtime Manual. Utgåva 2-2015 Prodtime AB Fabriksgatan 4 LIDKÖPING 0510-260 70 info@prodtime.se www.prodtime.se Prodtime Nyhetsbrev - Nyheter och uppdateringar i Prodtime v6.0 Tips! Tryck F1 i valfri programdel så öppnas

Läs mer

Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.4.2

Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.4.2 1(5) Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.4.2 Allmänt RDJF-83KHHZ - Nu sker kontroll på att giltigt datumformat angivits för leveransdatum i rutinerna Registrera inköpsorder, Registrera kundorder

Läs mer

Versionsnyheter. Visma Administration Visma Fakturering Visma Förening. Visma Mobil Scanner. Visma Administration Webbfakturering

Versionsnyheter. Visma Administration Visma Fakturering Visma Förening. Visma Mobil Scanner. Visma Administration Webbfakturering Visma Administration Visma Fakturering Visma Förening Versionsnyheter I denna text får du information om nyheterna i den senaste versionen av programmet. För mer utförlig hjälp om programmet i övrigt,

Läs mer

Ä ndringar i MONITOR G5 version 2.18

Ä ndringar i MONITOR G5 version 2.18 Ä ndringar i MONITOR G5 version 2.18 Nyutveckling Allmänt (Id:21098) Nu går det inte att ändra namn på lagerplatser som har ett saldo som är större än 0. (Id:27591) På radtyp 2 behöver man inte längre

Läs mer

Grunddata Artiklar. Huvudrad och fliken Allmänt. Huvudrad

Grunddata Artiklar. Huvudrad och fliken Allmänt. Huvudrad Grunddata Artiklar Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver göras för att

Läs mer

Presentkort. I grunder/inställningar/blankettval är det blankett nr 1 som används till presentkortsfaktura.

Presentkort. I grunder/inställningar/blankettval är det blankett nr 1 som används till presentkortsfaktura. Presentkort Grundinställningar i grundmodulen I grunder/inställningar/blankettval är det blankett nr 1 som används till presentkortsfaktura. Grundinställningar i kundfakturamodulen Under menyn grunduppgifter

Läs mer

LB-rutin i ADJob 5.0. ADJob 5.0 ADJob Nordic AB Alla rättigheter förbehålls.

LB-rutin i ADJob 5.0. ADJob 5.0 ADJob Nordic AB Alla rättigheter förbehålls. LB-rutin i ADJob 5.0 ADJob 5.0 ADJob Nordic AB 1985-2018. Alla rättigheter förbehålls. Programmet ADJob med dokumentation levereras under licens och får enbart användas och kopieras i enlighet med de villkor

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.5.5

Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.5.5 1(5) Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.5.5 Allmänt JLIN-967DYE - Nyhet: Nu går det att markera/avmarkera alla rader genom att använda en kryssbox i kolumnen i flera rutiner för utskrift pallflaggor

Läs mer

Husavdrag. Copyright 2014. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99. Hemsida www.fdt.

Husavdrag. Copyright 2014. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99. Hemsida www.fdt. Husavdrag Copyright 2014 FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 E-mail support@fdt.se Hemsida www.fdt.se Innehållet i denna programmanual kan

Läs mer

Administration av närvarostämplingar

Administration av närvarostämplingar Administration av närvarostämplingar Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver

Läs mer

Försäljningsordern finns under Försäljning och marknadsföring Orderbearbetning Order.

Försäljningsordern finns under Försäljning och marknadsföring Orderbearbetning Order. Försäljningsorder reservdelar De angivna menyhänvisningarna refererar till Navigeringsrutan i Navision. Försäljningsordern finns under Försäljning och marknadsföring Orderbearbetning Order. Försäljningsordern

Läs mer

MONITOR-till-Tibnor. Med Tibnor som leverantör kan du använda samma funktionalitet för följande händelser:

MONITOR-till-Tibnor. Med Tibnor som leverantör kan du använda samma funktionalitet för följande händelser: MONITOR-till-TIBNOR MONITOR-till-Tibnor Vad är MONITOR-till-MONITOR? MONITOR-till-MONITOR är en funktion som förenklar din kommunikation med kunder och leverantörer som också använder MONITOR. Då du via

Läs mer

Inköpsorder finner man under Inköp Orderbearbeting Order.

Inköpsorder finner man under Inköp Orderbearbeting Order. Inköpsorder reservdelar De angivna menyhänvisningarna refererar till Navigationsrutan i Navision. Inköpsorder finner man under Inköp Orderbearbeting Order. Inköpsordern är uppdelad i skärmbilderna Inköpsorderhuvud

Läs mer

Tillägg 3 till PBS 4.12A sp 02

Tillägg 3 till PBS 4.12A sp 02 Tillägg 3 till PBS 4.12A sp 02 (2017-05-04) Allmänt INMATNING MED $ ERSÄTTNING Gäller icke-omskrivna rutiner. Benämningsfält med fler än ett dollartecken fungerar inte. Det är nu åtgärdat. SKYDDADE DATABASER

Läs mer

Raindance-guide: Internfaktura

Raindance-guide: Internfaktura Raindance-guide: Internfaktura Innehåll Registrera internfaktura... 1 Fakturatyp IK Man intern faktura... 2 Fakturatyp ES Man externt samköp... 5 Godkänna och signera... 8 Kopiera faktura... 9 Felutställd

Läs mer

Autogiro 3L Pro 2014. Autogiro. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Sida 1 av 14

Autogiro 3L Pro 2014. Autogiro. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Sida 1 av 14 Autogiro Sida 1 av 14 Innehåll STYRPARAMETRAR FASTIGHETER... 3 KONTRAKTSPARTEN... 3 Om annan person än avimottagaren skall stå för autogirobetalningen... 4 KONTRAKTET... 5 AUTOGIRO EXPORTER... 5 Betalningsunderlag.

Läs mer

Garantianspråk. Manual

Garantianspråk. Manual 2014 Garantianspråk Manual Innehåll Åtkomst till systemet... 2 Inloggning... 2 Glömt lösenordet... 3 Registrering... 4 Garantianspråk... 6 Startsida... 6 Navigering... 6 Garantianspråk konsument... 7 Mina

Läs mer

Raindance-guide: Internfaktura

Raindance-guide: Internfaktura Raindance-guide: Internfaktura Innehåll Registrera internfaktura... 1 Fakturatyp IK Man intern faktura... 2 Fakturatyp ES Man externt samköp... 5 Godkänna och signera... 8 Kopiera faktura... 9 Felutställd

Läs mer

Version 2.0.4A. Tidrapportering med ctimesheet. För iphone

Version 2.0.4A. Tidrapportering med ctimesheet. För iphone Version 2.0.4A Tidrapportering med ctimesheet För iphone Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller

Läs mer

Skapa betalningsfil Register Kontakt Leverantör Bankgironummer Bankgiro Plusgironummer Plusgiro

Skapa betalningsfil Register Kontakt Leverantör Bankgironummer Bankgiro Plusgironummer Plusgiro Skapa betalningsfil När du lägger upp dina leverantörer i menyn Register Kontakt Leverantör är det viktigt att du anger rätt bank- eller plusgironummer och markerar rätt betalningssätt. Har leverantören

Läs mer

Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering

Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering Avdraget för husarbeten gäller för både reparations- och ombyggnadsarbete samt hushållsarbete. För mer detaljerad beskrivning besök skatteverkets hemsida

Läs mer

Leverantörsreskontra. Företagsunderhåll/Leverantörsreskontra Gå till Arkiv Företagsunderhåll Leverantörsreskontra.

Leverantörsreskontra. Företagsunderhåll/Leverantörsreskontra Gå till Arkiv Företagsunderhåll Leverantörsreskontra. Leverantörsreskontra I leverantörsreskontran registrerar du alla leverantörsfakturor som kommer till ditt företag. De kan gälla kostnader för materialinköp men även kostnader för telefon, el, hyra o s

Läs mer

Skattereduktion för husarbete

Skattereduktion för husarbete Skattereduktion för husarbete Gäller från Pyramid Business Studio 3.40B sp5 (2010-03-09) Husarbete/ROT-avdrag Övergångsbestämmelsen att kunden själv kunde ansöka om skattereduktion i sin deklaration upphörde

Läs mer

Nyheter i version 2015.2, 2015.1 och 2014.4

Nyheter i version 2015.2, 2015.1 och 2014.4 Nyheter i version 2015.2, 2015.1 och 2014.4 Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i de senare versionerna av Hogia Ekonomi, Hogia Approval Manager och Hogia Order/Lager/Inköp.

Läs mer

PP7Mobile User s Guide

PP7Mobile User s Guide PP7Mobile User s Guide PP7 Mobile är en del i PP7s produktserie och är beroende av PP7 Pro Desktop för att fungera. Modulen är optimerad för användning på mobiltelefon och/eller tablet. För användning

Läs mer

ÅRSSKIFTE Pyramid Business Studio

ÅRSSKIFTE Pyramid Business Studio ÅRSSKIFTE Pyramid Business Studio 2 december 2004 Memo för årsskifte Pyramid Business Studio Denna sammanställning innehåller de vanligast förekommande frågorna inför och efter årsskiftet och redovisar

Läs mer

Börja med Smart... 3. Registrera din kund... 12 Registrera din artikel... 15 Göra en faktura... 16

Börja med Smart... 3. Registrera din kund... 12 Registrera din artikel... 15 Göra en faktura... 16 Innehåll Börja med Smart... 3 Integration med bokföringen... 3 Hogia-ID... 4 Guide - Smart - Registrera dina uppgifter... 5 Startsidan... 8 Guide - Fakturering... 9 Registrera din kund... 12 Registrera

Läs mer

Guide till Elektroniska Fakturaunderlag ELIN 2.0. ver

Guide till Elektroniska Fakturaunderlag ELIN 2.0. ver Guide till Elektroniska Fakturaunderlag ELIN 2.0 1 Guide till ELIN 2.0 Elektroniska fakturaunderlag är till för dig som skickar in- och utrikes brev och Posttidningar och betalar via faktura på ditt kundnummer

Läs mer

Ändringsdokumentation för MONITOR version 8.0.7

Ändringsdokumentation för MONITOR version 8.0.7 1(5) Ändringsdokumentation för MONITOR version 8.0.7 Allmänt JEDS-9TKARX - Nyhet: Nu finns alternativet Öppna kopplat dokument med associerat program via Informationsmenyn i Dokumentvisningsfönstret. FOHN-9TPDW7

Läs mer

Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.4.10

Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.4.10 1(5) Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.4.10 Allmänt JWEN-95HLDS - Utskriftsrutinerna hämtade inte information om referenser till e-postfritexterna. Detta gällde t.ex. utskrift inköpsorder via

Läs mer

Leverantörsutbetalningar i Rebus 2014-12-10: Åbergs DataSystem AB, Göran Gustafsson

Leverantörsutbetalningar i Rebus 2014-12-10: Åbergs DataSystem AB, Göran Gustafsson Leverantörsutbetalningar i Rebus 2014-12-10: Åbergs DataSystem AB, Göran Gustafsson Denna manual beskriver hur leverantörsutbetalningar fungerar i Rebus. Det finns från och med version 218 (januari 2015)

Läs mer

Ändringsdokumentation för MONITOR version 8.1.5

Ändringsdokumentation för MONITOR version 8.1.5 1(5) Ändringsdokumentation för MONITOR version 8.1.5 Observera att denna uppdatering kräver klientinstallation! Allmänt SSTG-9F8DQG - Nyhet: Nu följer även Kundorderfråga parametern Frågerutiner följer

Läs mer

Minikurs - Rapporter och nyckeltalsuppföljning

Minikurs - Rapporter och nyckeltalsuppföljning Minikurs - Rapporter och nyckeltalsuppföljning I denna minikurs går vi igenom praktiskt handhavande i MONITORs listfönster för att kunna jobba effektivare med rapporter. Vi ger även exempel på bra standardrapporter

Läs mer

Ändringsdokumentation för MONITOR version 8.0.4

Ändringsdokumentation för MONITOR version 8.0.4 1(6) Ändringsdokumentation för MONITOR version 8.0.4 Allmänt AFOG-9QJK6P - På fliken Aktiviteter som finns i många rutiner raderas inte msg-filerna vid borttagning av rad i Loggning av e-post. För aktiviteter

Läs mer

Introduktion Intrastatregistrering och -rapportering

Introduktion Intrastatregistrering och -rapportering [Type text] Mamut Business Software Introduktion Intrastatregistrering och -rapportering 1 Intrastatregistrering och -rapportering Innehåll Om Intrastat... 3 Inställningar för Intrastat... 4 Intrastatregistrering...

Läs mer

Manual för attestering via nya webben

Manual för attestering via nya webben Hogia Performance Management AB Manual för attestering via nya webben Hösten 2016 släpptes vår nya webbapplikation som är byggd i HTML5 och inte i Silverlight. Utseendet är lite förändrat men funktionerna

Läs mer

Nytt betalsätt ISO Europastandard för Nordea

Nytt betalsätt ISO Europastandard för Nordea Nytt betalsätt ISO20022 - Europastandard för Nordea I version 2018.1 har vi lagt till formatet ISO 20022 vilket gör att du som har Nordea som bank kan skicka eurobetalningar (SEPA-betalningar) och alla

Läs mer

Manual för. elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH

Manual för. elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH Manual för elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH Version 7 Versionshantering Ändrad av Version Kommentar Datum Helena Hellqvist 1 Dokument skapat 2009-04-16 Jenny Eliasson Teesalu 2 Rättningar 2009-04-28

Läs mer

Corporate Access Payables

Corporate Access Payables Corporate Access Payables 2016-10-24 Version 1.1 Ett nytt filformat för leverantörsbetalningar har nu kommit och alla banker i Norden står bakom det och har bestämt det gemensamt. Det ersätter alla tidigare

Läs mer

Skattegränsrapportering - Åland

Skattegränsrapportering - Åland Innehåll Skattegränsrapportering - Åland... 2 Aktivering... 2 Företagsinformation... 3 Leverantörsregister... 4 Kundregister... 5 Artikelregister... 5 Kontoplanen... 6 Förvalda konton för Skattegränsrapportering...

Läs mer