Falköpings kommun Feriepraktik Enkät till chefer, handledare/kontaktpersoner och medarbetare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Falköpings kommun Feriepraktik Enkät till chefer, handledare/kontaktpersoner och medarbetare"

Transkript

1 Falköpings kommun Feriepraktik 2017 Enkät till chefer, handledare/kontaktpersoner och medarbetare

2 Ansvarig chef 17,9% 14 Handledare/kontaktperson 37,2% 29 Medarbetare 41% 32 På annat sätt: 3,8% 3 På annat sätt: Både som handledare/kontaktperson och ansvarig chef Grannskapsvärd Grannskapsvärd

3 Anta l 1. Stämmer inte alls 1,3% ,8% ,6% ,5% ,4% Stämmer helt 42,3% 33 Jag har inte haft ansvar för feriepraktikanterna. 5,1% 4 Medel 5 Om du inte håller med, beskriv gärna vad som kan göras annorlunda nästa år: bättre info Chefen berättade för oss OM dem innan de började arbeta med oss. Fick sen information om vilka som placerades hos oss. Feriepraktikanterna var över lag duktiga på att ta kontakt med mej innan men en del hade inte ens tagit kontakt innan jag gick på semester vilket försvårade planeringen. Förstod att det blev mycket ändringar in i det sista, angående vem som skulle ha platsen. Det blev lite rörigt, men är väl inte mycket att göra åt. Viktigast är ju att så många ungsdomar som möjligt får prova på att jobba. Gärna länkar direkt i infomail till de blanketter som ska skrivas ut och fyllas i (både för mig och för feriearbetare då den personen inte själv skrivit ut). Nu fick jag leta på intranätet. Hur man ska fylla i timrapport, samt hur lång rast de ska ha. Och räknas rasten i de sex timmarna eller utöver. Namnen på praktikanterna kommer mycket sent. Vår praktikant har varit här under hela året, ett par dar i veckan, så vi visste förstås allt innan och därför önskade henne.

4 1. Stämmer inte alls 3,8% ,1% ,5% ,4% ,1% Stämmer helt 25,6% 20 Vet ej 6,4% 5 Medel 4,44

5 Kommentar: Alla visade inte intresse av att följa med personal i olika arbetsuppgifter. Om det beror på omognad eller ointresse är svårt att avgöra. De hade inte med sig rätt timrapport De som var engagerade var förberedda. De var på besök innan för att veta vad vi har för verksamhet och vad de skulle tänka på innan och under tiden praktiken varade. En del var det. I och med att ungdomen tar kontakt med arbetsplatsen innan och gör ett personligt besök kan praktiska saker gås igenom t.ex. arbetstider, telefonnummer, kontaktperson hemma, arbetskläder m.m. Ingen hade sina papper med sig. Ja, de var intresserade Mycket blandat, efter de olika personligheterna samt när de fått sin plats. Några hade koll på alla papper mm, några hade det inte. Svårt för dem att vara helt förberedda då konkreta arbetsuppgifter inte hade förmedlats till dem utan de visste mer övergripande om arbetet, vilket upplevdes abstrakt för dem. Timrapporter, mm har ej alla med sig eller vet inte riktigt var de ska hitta, så detta behöver man hjälpa till med. Tryck lite hårdare på att dom ska ha med sig sina tidslistor och de andra pappren som ska fyllas i. 1 av 9 hade med sig de papper som skulle vara med. vissa ville helst sitta och inte arbeta medans andra tog för sig och ville lära sig och arbetade flitigt. Väldigt olika, någon hade inte med sig papper de skulle haft men merparten hade med sig detta. Överlag var de väl förbereda. Väldigt olika. Den ena hade bra koll på allt. Den andra visste inget hon hittade inte till förskolan. Hon hade inte ens utdrag ur polisregistret! Vilket är ett måste på förskola.

6 1. Stämmer inte alls 0% ,8% ,4% ,1% ,1% Stämmer helt 52,6% 41 Medel 5,23 Kommentar: Alltid kul att visa upp vad våran avdelning gör och hur den fungerar, samtidigt får de en bra inblick i vad som krävs i arbetslivet. Flertalet praktikanter i år har varit motiverade och duktiga. Första perioden var jättebra, andra perioden var ok, en del språkproblem Ja, något positivt. känner till nya människa och bidrag till arbete. Många vara intresserade och aktiva. Om de är intresserade och vill själva. Om ungdomen är motiverad och intresserad har det under årens lopp fungerat bra för min del som handledare. När ansvaret lämnas över kanske det inte alltid har upplevts lika positivt. Medarbetare som inte är intresserade vill heller inte ta något ansvar. problem med att dom inte kunde så bra svenska. Svårt att förstå arbetsuppgifterna. Underlättar när Svenskan finns där naturligt Vi ser att på några av våra boenden finns det för lite för en ungdom att göra, då flera av våra brukare är väldigt självständiga. Det handlar inte om hur ungdomen var utan mer på hur kan vi ge dem arbetsuppgifter.

7 1. Stämmer inte alls 0% ,4% ,8% ,1% ,1% Stämmer helt 48,6% 36 Medel 5,19 Svarande 74

8 Kommentar: De två första var jätte duktiga, den sista ut satt bara med sin telefon och ville inte vara med i det dagliga arbetet om vi inte sa till personen. Prata inte med oss eller de gamla om personen inte var tvungen. De var bra på alla aktiviteter barn eller vuxna aktivister. De var jätteduktiga, tog egna initiativ och ordnade tipspromenader och våffelcafé, hjälpte till med mycket, frågade om det var något annat de kunde hjälpa till med. De hade ansvar för köket, vilket de skötte utmärkt. Ett par ville gärna sitta med mobiltelefon. Förutom hon som fick sluta eftersom hon inte hade utdrag ur polis registret. Generellt mycket bra. Vi hade svårt att få igång ett bra samarbete med första periodens ungdomar, blev nog för "grabbigt" med tre killar. kommunikationsproblem! Mycket bra de veckorna jag kom i kontakt med feriepraktikant v Samarbetet har fungerat bra över lag, någon var lite tillbakadragen och svår men då anpassades arbetsuppgifterna. Se svar fråga 4. Träffade bara två av tre under deras praktiktid.

9 1. Stämmer inte alls 2,6% ,1% ,8% ,8% ,3% Stämmer helt 42,3% 33 Medel 4,96 Kommentar: De fick anordna tipspromenader och våffelcafé och detta var mycket uppskattat. De flesta har fungerat väl. De har gjort ett bra arbete, varit delaktiga och velat vara med på aktiviteter för brukarna. De två första var jätte duktiga, den sista ut satt bara med sin telefon och ville inte vara med i det dagliga arbetet om vi inte sa till personen. De var väldigt snälla. Den första och den sista praktikanten var helt suveräna. Hade varit utbildade hade jag kunnat tänka mig att anställa båda två. Mittenkillen kom fyra dagar men gick hem efter 5-5,5 tim. Det är många skilda arbetsuppgifter och allt kanske inte passar. Men intrycket är att ungdomen försöker göra så gott den kan. Mycket bättre i år än sommaren Mycket nöjd med deras insats, de har gjort skillnad och kunnat vara grädden på moset för att skapa ett finare Falköping. Praktikanten satt mycket med sin mobiltelefon. Vi har haft väldigt engagerade ungdomar här på boendet. Om de varit 18 år så skulle de kunnat få sommarvikariat som vårdbiträden.

10 1. Stämmer inte alls 1,3% ,8% ,4% ,3% ,4% Stämmer helt 53,8% 42 Medel 5,14 Kommentar: Bra att dokumenten från arbetsmiljöverket fanns lätt tillgängliga. bra med infon på hemsidan. Chefen meddelar oss vilka uppgifter de kommer att gör.

11 1. Stämmer inte alls 2,6% ,8% ,3% ,9% ,5% Stämmer helt 35,9% 28 Medel 4,76 Kommentar: Beror mycket på praktikanten De har gjort bra i barnens aktiviteter. Eftersom det två som var hela sin tid var så framåt såg de till att ha att göra. Var väldigt intresserade av vårt arbete och deltog med glädje i det mesta (där de kunde vara med). finns arbetsuppgifter men de är svårt att få dom att utföra en del lättare uppgifter. Motivation fattas ibland, svårt med språket förstår inte oss alltid. Inte under hela sommaren Om man vill och visar intresse finns det alltid något att göra på ett äldreboende. Se tidigare kommentar vi ber dem anordna tipspromenader och våffelcafe. Hjälpa till i köket vid måltider, någon har bakat. läst tidning, umgås med de boende, vissa stunder visste man inte vad man skulle ge dem för uppgifter men i stora hela hade de att göra.

12 1. Stämmer inte alls 1,3% % ,3% ,9% ,1% Stämmer helt 39,5% 30 Har ej haft kontakt med någon av dem 28,9% 22 Medel 5,33 Svarande 76 Kommentar: Saknar besök på arbetsplatsen Saknar besök på vår verksamhet

13 10. Övriga synpunkter: Svar En mycket duktig,trevlig,mogen tjej.hade ett fint bemötande mot våra boende.hon såg klart vad som skulle göras.högsta betyg. En viss del är jätteduktiga och tar till sig vad man säger och visar dom. Visa vill inte göra någonting. jag tankar att både praktiken var mycket trevlig,duktig,positiv,och social. Mest synd att de inte kan svenska så bra, så att de gör sig förstådda hos de äldre. Annars fungerar det ganska bra. Hon som var svensk första perioden var självgående, men det berodde nog också på hennes sätt. Mycket uppskattat av våra boende, det blir extra guldkant. Om man inte sköter sig ska det framkomma till er Se till så praktikanterna inom förskola har utdrag ur polisregistret eftersom det är ett måste och det tar tid att få det. Även att de vet var och hur de skriver ut sina blanketter. Sådana duktiga sommararbetare är mycket välkomna till Frökindsgården igen. De som var hos oss i sommar, hade ett mycket gott bemötande mot alla. Varit överlag väldigt duktiga ungdomar i år. De har visat intresse och varit delaktiga. Har ordnat egen aktivitet, våffelbakning och tipspromenad med fika. Vi tar gärna emot feriepraktik, ungdomarna måste få se hur arbetslivet fungerar. Inte alltid så lätt under semesterperioden när vi har vikarier, men vi gör vårt bästa för att dom ska känna sig välkomna till oss. Önskar att de kan arbeta 7-16 fyra dagar i veckan istället för 6 timmar om dagen. Hade fungerat mycket bättre som fastighetsskötare.

Falköpings kommun feriepraktik 2015. Enkät chef, handledare/kontaktperson och medarbetare

Falköpings kommun feriepraktik 2015. Enkät chef, handledare/kontaktperson och medarbetare Falköpings kommun feriepraktik 2015 Enkät chef, handledare/kontaktperson och medarbetare Procent Antal Ansvarig chef 24% 24 Handledare/kontaktperson 43% 43 Medarbetare 32% 32 På annat sätt: 1% 1 Svarande

Läs mer

Feriepraktik 2014. Enkät enhetschefer, handledare, kontaktpersoner och medarbetare i Falköpings kommun. Standardrapport

Feriepraktik 2014. Enkät enhetschefer, handledare, kontaktpersoner och medarbetare i Falköpings kommun. Standardrapport Feriepraktik 2014 Enkät enhetschefer, handledare, kontaktpersoner och medarbetare i Falköpings kommun Standardrapport Procent Antal Enhetschef 18,5% 15 Handledare 25,9% 21 Kontaktperson 13,6% 11 Medarbetare

Läs mer

Falköpings Kommun Feriepraktik Enkät till chef, handledare/kontaktperson och medarbetare

Falköpings Kommun Feriepraktik Enkät till chef, handledare/kontaktperson och medarbetare Falköpings Kommun Feriepraktik 2016 Enkät till chef, handledare/kontaktperson och medarbetare Procent Antal Ansvarig chef 21,5% 17 Handledare/kontaktperson 38% 30 Medarbetare 40,5% 32 På annat sätt: 0%

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2017 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun Arbetsmarknadsenheten skickade per brev ut totalt 63 enkäter i december 2017. Vi fick in 22 svar,

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2018 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun Arbetsmarknadsenheten skickade per brev ut totalt 55 enkäter, i samband med de två arbetsperiodernas

Läs mer

Feriepraktik Enkät Ungdomar, period 1 Falköpings kommun. Standardrapport

Feriepraktik Enkät Ungdomar, period 1 Falköpings kommun. Standardrapport Feriepraktik 2014 Enkät Ungdomar, period 1 Falköpings kommun Standardrapport Procent Antal Kille 48,1% 38 Tjej 51,9% 41 Svarande 79 Procent Antal 1996 43,8% 32 1997 56,2% 41 Svarande 73 Procent Antal Barn-

Läs mer

Falköpings Kommun Feriepraktik Enkät ungdomar alla perioder

Falköpings Kommun Feriepraktik Enkät ungdomar alla perioder Falköpings Kommun Feriepraktik 2016 Enkät ungdomar alla perioder 1. Kön 1% 47% 52% Tjej Kille Annan könstillhörighet Tjej 52% Kille 47,2% Annan könstillhörighet 0,8% Svarande, antal: 125 2. Vilket gymnasieprogram

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2016 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun Efter feriearbetet sommaren 2016 gjorde vi en enkätundersökning bland ungdomarna. Vi ville ta reda

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2016 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2016. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 NÖJDHET 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO- OCH SJUKVÅRD

Läs mer

Utvärdering APL frågor till handledare VT2015

Utvärdering APL frågor till handledare VT2015 Utvärdering APL frågor till handledare VT2015 Utvärdering APL frågor till handledare VT 2015 Jag har inte gått någon handledarutbildning Instämmer 3 100 Total 3 100 10,3% (3/29) Min praktikant studerar

Läs mer

Falköpings kommun Feriepraktik 2015. Enkät ungdomar period 1, 2 och 3

Falköpings kommun Feriepraktik 2015. Enkät ungdomar period 1, 2 och 3 Falköpings kommun Feriepraktik 2015 Enkät ungdomar period 1, 2 och 3 Total Period 1 Period 2 Period 3 Kille 42% 37,7% 41,4% 50% Tjej 58% 62,3% 58,6% 50% Svarande 138 69 29 40 Total Period 1 Period 2 Period

Läs mer

Feriepraktik 2014. Enkät Ungdomar, period 2 Falköpings kommun. Standardrapport

Feriepraktik 2014. Enkät Ungdomar, period 2 Falköpings kommun. Standardrapport Feriepraktik 2014 Enkät Ungdomar, period 2 Falköpings kommun Standardrapport Procent Antal Kille 43,3% 13 Tjej 56,7% 17 Procent Antal 1996 33,3% 10 1997 66,7% 20 Barn- och fritidsprogrammet 0% 0 Bygg-

Läs mer

Feriepraktik Enkät Ungdomar, period 3 Falköpings kommun. Standardrapport

Feriepraktik Enkät Ungdomar, period 3 Falköpings kommun. Standardrapport Feriepraktik 2014 Enkät Ungdomar, period 3 Falköpings kommun Standardrapport Procent Antal Kille 36,8% 14 Tjej 63,2% 24 Procent Antal 1996 39,5% 15 1997 60,5% 23 Barn- och fritidsprogrammet 10,5% 4 Bygg-

Läs mer

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling!

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Under våren 2015 gjordes en enkät på som handlade om trivsel, trygghet och barnens delaktighet. Enkäten riktades mot er som föräldrar,

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2014 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2014. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 UPPLEVELSE AV PRAO 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO-

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2015 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2015. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 UPPLEVELSE AV PRAO 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO-

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO2 14 PRAO 217 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 217. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 NÖJDHET 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO- OCH SJUKVÅRD

Läs mer

Sommarjobb i Nynäshamns kommun 2017 Rapport

Sommarjobb i Nynäshamns kommun 2017 Rapport Sommarjobb i Nynäshamns kommun 2017 Rapport HR-avdelningen kommunstyrelseförvaltningen Nynäshamn 2017-09-13 2(8) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sammanfattning... 3 1. Introduktion... 4 2. Syfte... 4 3. Faktasammanställning...

Läs mer

1. När och hur har du lärt dig ett nytt språk senast? 2. Kommer du ihåg hur lång tid det tog innan du började kunna kommunicera på det nya språket?

1. När och hur har du lärt dig ett nytt språk senast? 2. Kommer du ihåg hur lång tid det tog innan du började kunna kommunicera på det nya språket? 1. När och hur har du lärt dig ett nytt språk senast? 2. Kommer du ihåg hur lång tid det tog innan du började kunna kommunicera på det nya språket? 3. Kan du fortfarande kommunicera på det språket? 4.

Läs mer

DU SOM HAR FÅTT FERIEPRAKTIK eller FERIEARBETE. Viktig information till dig

DU SOM HAR FÅTT FERIEPRAKTIK eller FERIEARBETE. Viktig information till dig DU SOM HAR FÅTT FERIEPRAKTIK eller FERIEARBETE Viktig information till dig Den här guiden innehåller viktig information som kan hjälpa dig före, under och efter din tid som feriepraktikant eller feriearbetare.

Läs mer

Uppföljning av verksamheten under sommaren

Uppföljning av verksamheten under sommaren VÄRNAMO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida Omsorgsnämnden 2015-10-14 5 On Dnr 2014.034 026 Uppföljning av verksamheten under sommaren Förslag till beslut Omsorgsnämnden beslutar att Ärendebeskrivning

Läs mer

Nöjdhet hos brukare med Arvika kommun som assistentanordnare 1. Jag som fyller i enkäten är:

Nöjdhet hos brukare med Arvika kommun som assistentanordnare 1. Jag som fyller i enkäten är: Nöjdhet hos brukare med Arvika kommun som assistentanordnare 1. Jag som fyller i enkäten är: 2. Jag kan bestämma hur jag vill bli hjälpt 3. Personalen kommer på överenskommen tid 4. Jag får information

Läs mer

Utvärdering APL frågor till handledare HT 15

Utvärdering APL frågor till handledare HT 15 Utvärdering APL frågor till handledare HT 15 Jag har inte gått någon handledarutbildning Instämmer 11 100 Total 11 100 20,8% (11/53) Min praktikant studerar på Vård och Omsorgsprogrammet för ungdomar 10

Läs mer

Föräldraenkät Arjeplogs förskola 2018

Föräldraenkät Arjeplogs förskola 2018 Föräldraenkät Arjeplogs förskola 2018 Exempel på kommentarer: Tack vare personalen Man kan aldrig veta vad som händer under dagen Vi älskar våra förskolepedagoger! Duktig personal och fin verksamhet. Då

Läs mer

Utvärdering APL frågor till praktikant VT15

Utvärdering APL frågor till praktikant VT15 Utvärdering APL frågor till praktikant VT15 Utvärdering APL från praktikant VT 2015 Jag studerar på Vård och Omsorgsprogrammet för ungdomar 19 31,1 Vård och Omsorgsutbildning för vuxna Komvux Vård 35 57,4

Läs mer

Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna

Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna den 4 maj 0 Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna Allmänt om enkäten Enkäter skickas till deltagare i FIVE cirka tre veckor efter att de har avslutat sin praktik. Om

Läs mer

Killen i baren - okodad

Killen i baren - okodad Killen i baren - okodad 1. R: (Säger sitt namn och hälsar välkommen.) K: Tack. Ja, e hmm jag tänkte väl bara säga så här att det känns djävligt konstigt å vara här. Jag brukar gå till doktorn när jag...

Läs mer

DU SOM HAR FÅTT FERIEPRAKTIKPLATS. Viktig information till dig

DU SOM HAR FÅTT FERIEPRAKTIKPLATS. Viktig information till dig DU SOM HAR FÅTT FERIEPRAKTIKPLATS Viktig information till dig Innehåll Före feriepraktiken... 4 Under feriepraktiken... 6 Efter feriepraktiken... 10 Kontaktuppgifter... 12 2 Välkommen till Gislaveds kommun

Läs mer

TILL DIG SOM ARBETSGIVARE. PRAO I PRAKTIKEN Tips och information för dig som tar emot prao-elever

TILL DIG SOM ARBETSGIVARE. PRAO I PRAKTIKEN Tips och information för dig som tar emot prao-elever TILL DIG SOM ARBETSGIVARE PRAO I PRAKTIKEN Tips och information för dig som tar emot prao-elever PRAO I PRAKTIKEN 1 Vägen till besöksnäringen börjar hos dig Dagens elever är framtidens medarbetare och

Läs mer

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Av: Studie- och yrkesvägledarna i Enköpings kommun 2008 Idékälla: I praktiken elev, Svenskt Näringsliv Varför PRAO? För att skaffa

Läs mer

Daglig verksamhet är en LSS- insats, en rättighet. Målsättningen är. Att leva som andra och att insatsen ger möjligheter till ett gott liv.

Daglig verksamhet är en LSS- insats, en rättighet. Målsättningen är. Att leva som andra och att insatsen ger möjligheter till ett gott liv. Jag ska prata om Daglig verksamhet för personer som JAGs vuxna medlemmar personer med flera stora funktionsnedsättningar, varav en är nedsättning av den intellektuella förmågan. Historiskt startade daglig

Läs mer

Utvärdering APL frågor till praktikant

Utvärdering APL frågor till praktikant Utvärdering APL frågor till praktikant Jag studerar på A. Vård och Omsorgsprogrammet för 23 34,8 ungdomar åk 1 B. Vård och Omsorgsprogrammet för 0 0 ungdomar åk 2 C. Vård och Omsorgsprogrammet för 0 0

Läs mer

Sammanställning över enkätsvar från personal till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016.

Sammanställning över enkätsvar från personal till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016. 2016-05-31 Sammanställning över enkätsvar från personal till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016. Enkäten avser Språksatsningens bokpåsar. 32 personer har svarat på enkäten. 1. Upplever du att du har

Läs mer

Killen i baren. 2.R: Okej, så du är inte här riktigt för att du själv vill det. (Komplex reflektion; Empati+)

Killen i baren. 2.R: Okej, så du är inte här riktigt för att du själv vill det. (Komplex reflektion; Empati+) Killen i baren Målbeteende: Att minska alkoholkonsumtion 1.R: (Säger sitt namn och hälsar välkommen) (Okodat) K: Tack. Ja, e hmm... jag tänkte väl bara säga så här att det känns djävligt konstigt att vara

Läs mer

BETYGSBOK ÄLDREBOENDEN Sammanställning och urval av Ris & Ros för respektive boende

BETYGSBOK ÄLDREBOENDEN Sammanställning och urval av Ris & Ros för respektive boende BETYGSBOK ÄLDREBOENDEN 2017 Sammanställning och urval av Ris & Ros för respektive boende ALMEN - Jättebra - God mat - Bra personal - Fantastisk sjuksköterska - Fick en bra tid - Tacksam att mamma fick

Läs mer

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Vi har fått in svar från 27 föräldrar. Vi har ca 70 barn i fyran och femman, resten är sexor. Alla frågor kunde ni svara på med ett

Läs mer

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman v.26, 27 & 31. Var informationen innan kollot tillräcklig? (57 svar) 60 50 40 30 20 10 0 Ja (98%, 56 st) Nej (2%, 1 st) Om nej, vad

Läs mer

Kursenkät Odontologisk profylaktik 4 (klinik) Jag uppfattar att jag genom denna kurs utvecklat värdefulla kunskaper /färdigheter.

Kursenkät Odontologisk profylaktik 4 (klinik) Jag uppfattar att jag genom denna kurs utvecklat värdefulla kunskaper /färdigheter. Kursenkät Odontologisk profylaktik 4 (klinik) respondenter: 43 : Svarsfrekvens: 34.88 % Jag uppfattar att jag genom denna kurs utvecklat värdefulla kunskaper /färdigheter. Jag uppfattar att jag genom denna

Läs mer

Brukarrevision SIP. Bakgrundsfrågor

Brukarrevision SIP. Bakgrundsfrågor Vi i NSPH Halland har ett uppdrag att undersöka hur SIP (Samordnad individuell planering) fungerar utifrån ett brukar- och närståendeperspektiv. Därför söker vi dig, klient/patient/brukare som fått en

Läs mer

Föräldrarnas syn på terapikoloniverksamheten 2008

Föräldrarnas syn på terapikoloniverksamheten 2008 Föräldrarnas syn på terapikoloniverksamheten 2008 En utvärdering genomförd under hösten 2008 För Terapikolonier AB Eva Huld Sammanfattning Terapikolonier AB:s verksamhet utvärderas kontinuerligt. Som en

Läs mer

Identifiera dina kompetenser

Identifiera dina kompetenser 1 Identifiera dina kompetenser Har du erfarenheter från ett yrke och vill veta hur du kan använda dina erfarenheter från ditt yrkesliv i Sverige? Genom att göra en självskattning får du en bild av vad

Läs mer

Sommarpraktik - Ungdom

Sommarpraktik - Ungdom Sommarpraktik - Ungdom 1. Födelseår 2. Kön 3. Inom vilket praktikområde har du praktiserat? 4. Hur är du med den information du fått hemskickad av Ung i Lund? Svara på en skala mellan 1-5 där 1 betyder

Läs mer

Handbok för dig som ska sommarjobba

Handbok för dig som ska sommarjobba Handbok för dig som ska sommarjobba Min arbetsplats: Här fyller du i information om din arbetsplats. Arbetsplats: Adress: Chef på arbetsplatsen Handledare: Telefonnummer: Annan kontaktperson: Telefonnummer:

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen. Guide för praohandledare

Barn- och utbildningsförvaltningen. Guide för praohandledare Barn- och utbildningsförvaltningen Guide för praohandledare Guide för praohandledare Östhammars kommun har tagit fram en guide* med konkreta tips och idéer som kan vara till hjälp för dig som handledare

Läs mer

Utvärdering Målsman 2011

Utvärdering Målsman 2011 Utvärdering Målsman 2011 Var informationen innan kollot tillräcklig? (76 svar) 80 60 40 20 0 Ja (100%, 76 st) Nej (0%, 0st) Om nej, vad tycker ni saknades? Informativ hemsida. Mycket bra info hemskickad.

Läs mer

2019 Guide till dig som ska handleda

2019 Guide till dig som ska handleda 2019 Guide till dig som ska handleda Fotograf: Anna Olsson Hej! Så roligt att ni vill välkomna en eller flera sommarpraktikanter. Genom att ta emot sommarpraktikanter bidrar ni till möten mellan generationer

Läs mer

Utvärdering APL frågor till praktikant

Utvärdering APL frågor till praktikant Utvärdering APL frågor till praktikant Utvärdering från praktikant HT 2014 Jag studerar på A. Vård och Omsorgsprogrammet för ungdomar åk 1 10 14,9 B. Vård och Omsorgsprogrammet för ungdomar åk 2 19 28,4

Läs mer

Öppenvård, handläggare

Öppenvård, handläggare Kvalitetsindex Öppenvård, handläggare Alpklyftan Rapport 2017-07-05 Innehåll SSIL Kvalitetsindex - Strategi och metod - Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal - Genomförda

Läs mer

Utvärdering APL frågor till praktikant VT16

Utvärdering APL frågor till praktikant VT16 Utvärdering APL frågor till praktikant VT16 Jag studerar på Vård och Omsorgsprogrammet för 16 25 ungdomar Vård och Omsorgsutbildning för 18 28,1 vuxna Komvux Vård Eductus 30 46,9 Kommentarer till ovanstående

Läs mer

Arbetsplan för Ängabo enhet avd Månskenet Läsåret 2014/2015

Arbetsplan för Ängabo enhet avd Månskenet Läsåret 2014/2015 140506 Arbetsplan för Ängabo enhet avd Månskenet Läsåret 2014/2015, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Syftet med

Läs mer

Guide till dig som ska handleda

Guide till dig som ska handleda Guide till dig som ska handleda Fotograf: Anna Olsson Hej! Så roligt att ni vill välkomna en eller flera sommarpraktikanter. Genom att ta emot sommarpraktikanter bidrar ni till möten mellan generationer

Läs mer

Unga med funktionsnedsättning

Unga med funktionsnedsättning Unga med funktionsnedsättning Jobb, fritid och möjlighet att påverka samhället LÄTTLÄST SVENSKA Våra delrapporter till Fokus 17 är: Fokus 16:1 Unga nyanländas etablering. Kartläggning av etableringsuppdraget

Läs mer

Ett brev med uppgifter om din praktikplats Broschyren Så får barn och ungdomar arbeta Blanketten Överenskommelse om praktik Skatteintyg Returkuvert

Ett brev med uppgifter om din praktikplats Broschyren Så får barn och ungdomar arbeta Blanketten Överenskommelse om praktik Skatteintyg Returkuvert Till dig som ska praktisera UNG I SOMMAR 2014 1 Hej, I det här utskicket får du: Ett brev med uppgifter om din praktikplats Broschyren Så får barn och ungdomar arbeta Blanketten Överenskommelse om praktik

Läs mer

Granskningsrapport Brukarrevision Daglig verksamhet Café Kultan Norra Hisingen 2015

Granskningsrapport Brukarrevision Daglig verksamhet Café Kultan Norra Hisingen 2015 Granskningsrapport Brukarrevision Daglig verksamhet Café Kultan Norra Hisingen 2015 INLEDNING Syftet med brukarrevisionsarbetet är att söka finna nya och bättre sätt att ta reda på vad de vi är till för

Läs mer

Slututvärdering av projekt Verksamhet & Hälsa

Slututvärdering av projekt Verksamhet & Hälsa Slututvärdering av projekt Verksamhet & Hälsa Upplands Väsby Kommun Arthur Henningson och Mikael Eriksson 2012-12-31 ATK, CONSIDER & PARTNERS INNEHÅLL Verksamhet & Hälsa i Upplands Väsby kommun... 2 Medarbetarnas

Läs mer

Information. till Handledaren ett stöd i handledarrollen

Information. till Handledaren ett stöd i handledarrollen Information till Handledaren ett stöd i handledarrollen Inledning Totalt finns det tre olika former av praktik; Prao, som är för eleverna på högstadiet, APU (Arbetsplatsförlagd Utbildning) som ingår i

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 68 svar, 76 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 2 1 Ja Nej Varför, varför inte? - För jag älskar att sjunga o här sjunger man varje dag! - Jag har fått nya vänner

Läs mer

Kursrapport uppsatsarbete på kandidatnivå höstterminen 2017

Kursrapport uppsatsarbete på kandidatnivå höstterminen 2017 Kursrapport uppsatsarbete på kandidatnivå höstterminen 2017 Den här hösterminen lämnades 33 kandidatuppsatser in för examination. Något fler uppsatser än vanligt rekommenderades att dras tillbaka, vilket

Läs mer

För ett par veckor sedan gick jag grundkursen i Drömmen om det godametodiken.

För ett par veckor sedan gick jag grundkursen i Drömmen om det godametodiken. Vialundskolan: Nystart med Drömmen om det goda i Kumla av Malin Sundin För ett par veckor sedan gick jag grundkursen i Drömmen om det godametodiken. Jag började direkt när jag kom tillbaka till skolan

Läs mer

Norra Hisingen. Slutrapport Den visa organisationen Bilaga 7 Fokusgrupp med undersköterskor

Norra Hisingen. Slutrapport Den visa organisationen Bilaga 7 Fokusgrupp med undersköterskor Norra Hisingen Slutrapport Den visa organisationen Bilaga 7 Fokusgrupp med undersköterskor Fokusgrupp med undersköterskor Som ett komplement till de interna uppföljningarna genomfördes i slutet av projektet

Läs mer

Förskolan Luleå 2016-Laxens förskola

Förskolan Luleå 2016-Laxens förskola Förskolan Luleå 2016-Laxens förskola 1 Mitt barn är en Flicka 7 Pojke 8 Väljer att inte besvara frågan 2 2 Jag känner mig trygg när mitt barn är på förskolan Stämmer ganska bra 1 Stämmer helt och hållet

Läs mer

Varför PRAO och praktik? Samverkan för framtiden

Varför PRAO och praktik? Samverkan för framtiden Varför PRAO och praktik? Samverkan för framtiden Möjligheter med prao och praktik! Att ta emot elever på prao och praktik är ett bra tillfälle att ge dem en positiv bild av din arbetsplats och av arbetslivet.

Läs mer

Intervjuguide- Doktorandrekrytering

Intervjuguide- Doktorandrekrytering Intervjuguide- Doktorandrekrytering Institutionen för Medicin, Huddinge Datum: Kandidat: Närvarande: Inledning Hälsa välkommen Presentation av de närvarande Hur intervjun är upplagd Presentation av Karolinska

Läs mer

Första analys av projektet Arbetsmarknadsintroduktion för nyanlända

Första analys av projektet Arbetsmarknadsintroduktion för nyanlända Första analys av projektet Arbetsmarknadsintroduktion för nyanlända Analys - Arbetsmarknadsintroduktion för nyanlända den 10 maj 2012 Evaluation North Analys - Arbetsmarknadsintroduktion för nyanlända

Läs mer

Första analys av Gruppintag 1 Arbetsmarknadsintroduktion för nyanlända

Första analys av Gruppintag 1 Arbetsmarknadsintroduktion för nyanlända Första analys av Gruppintag 1 Arbetsmarknadsintroduktion för nyanlända Gruppintag 1 - Arbetsmarknadsintroduktion för nyanlända den 10 maj 2012 Evaluation North Analys - Arbetsmarknadsintroduktion för nyanlända

Läs mer

NQF Inclusive Testutvärdering MCAST, MT Intervjuresultat för elever

NQF Inclusive Testutvärdering MCAST, MT Intervjuresultat för elever NQF Inclusive Testutvärdering MCAST, MT Intervjuresultat för elever Utfört av auxilium, Graz maj 2011 Projektet genomförs med ekonomiskt stöd från Europeiska kommissionen. Publikationen återspeglar endast

Läs mer

Information till arbetsgivare och handledare

Information till arbetsgivare och handledare Information till arbetsgivare och handledare Informationen här, är till dig som ska vara handledare för en feriepraktikant. Tack för att du tar emot en feriepraktikant! OBS! Nytt från och med det året

Läs mer

Handbok för dig som ska handleda sommarjobbare

Handbok för dig som ska handleda sommarjobbare Handbok för dig som ska handleda sommarjobbare Till handledare för sommarjobbare! Tack för att ni tar emot sommarjobbare på er arbetsplats! Pajala kommuns målsättning med sommarjobben är att: Ge ungdomarna

Läs mer

Trögdshemmets omvårdnadsboende - personalrutiner. Vård- och omsorgsförvaltningen

Trögdshemmets omvårdnadsboende - personalrutiner. Vård- och omsorgsförvaltningen Trögdshemmets omvårdnadsboende - personalrutiner Vård- och omsorgsförvaltningen 2 Bemötande På Trögdshemmet arbetar vi utifrån vård- och omsorgsförvaltningens värdegrund Rätt stöd till ett självständigt

Läs mer

ETT VERKTYG FÖR ATT GÖRA PRAKTIKEN SÅ BRA SOM MÖJLIGT FÖR PRAKTIKANT, HANDLEDARE OCH VERKSAMHET. Guide för handledare

ETT VERKTYG FÖR ATT GÖRA PRAKTIKEN SÅ BRA SOM MÖJLIGT FÖR PRAKTIKANT, HANDLEDARE OCH VERKSAMHET. Guide för handledare ETT VERKTYG FÖR ATT GÖRA PRAKTIKEN SÅ BRA SOM MÖJLIGT FÖR PRAKTIKANT, HANDLEDARE OCH VERKSAMHET. Guide för handledare Enheten för studie- och karriärvägledning Enheten för Studie-och karriärvägledning

Läs mer

Verksamheter för personer med funktionsnedsättning Assistansenheten Barbro Färninger

Verksamheter för personer med funktionsnedsättning Assistansenheten Barbro Färninger Verksamheter för personer med funktionsnedsättning Assistansenheten Barbro Färninger Resultat av brukarundersökning personlig assistans 2014 Resultat från brukarundersökning inom personlig assistans 2014

Läs mer

Handledarguiden. Dokumentation och tips till våra handledare om arbete med APL och elever.

Handledarguiden. Dokumentation och tips till våra handledare om arbete med APL och elever. Handledarguiden Dokumentation och tips till våra handledare om arbete med APL och elever. Innehållsförteckning. Innehållsförteckning. Till handledare APL - Arbetsplatsförlagt lärande Goda skäl till skolkontakt

Läs mer

DISKUSSIONER I E-HJÄLPEN

DISKUSSIONER I E-HJÄLPEN DISKUSSIONER I E-HJÄLPEN Inledningsvis mycket fokus på att rekrytera till studien / behandlingsprogrammet - sprida information på olika arenor och nivåer. Hur ska programmet passa den tänkta målgruppen

Läs mer

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba Innehållsförteckning Välkommen... 1 Innan ditt sommarjobb... 2 Under ditt sommarjobb... 3 Första arbetsdagen... 3 Arbetsuppgifter... 3 Rutiner...

Läs mer

Utvärdering av insatsen valideringsmaterial

Utvärdering av insatsen valideringsmaterial Elisabeth Ahnberg December 2010 Utvärdering av insatsen valideringsmaterial INNEHÅLL Bakgrund... 1 Handledarnas erfarenheter och åsikter... 2 Praktikanternas erfarenheter och åsikter... 3 Avslutande diskussion...

Läs mer

En bra introduktion är en bra investering

En bra introduktion är en bra investering En bra introduktion är en bra investering Bakgrund Brist på vikarier stressig tillvaro, sjukskrivningar, minskad kvalitet på vården och patientsäkerheten. Enkäten till sommarvikarier 2015 visar att introduktionen

Läs mer

Kvalitetsmätning 2016

Kvalitetsmätning 2016 Kvalitetsmätning 2016 Brottsofferjouren Uppsala Län Under 2016 så hade jouren kontakt med 483 stödsökande. Jourens stödpersoner hann avsluta 435 av dessa ärenden under 2016. Av dessa gallrades i sin tur

Läs mer

Trainee för personer med funktionsnedsättning - 2015

Trainee för personer med funktionsnedsättning - 2015 Trainee för personer med funktionsnedsättning - 2015 Ett arbetsmarknadsprogram för personer med funktionsnedsättning, i samarbete mellan Göteborgs Stad, Arbetsförmedlingen och HSO Göteborg. Programmet

Läs mer

Utvärdering: Barn, Ungdom & Föräldrar

Utvärdering: Barn, Ungdom & Föräldrar Utvärdering: Barn, Ungdom & Föräldrar 2008-2010 Vårsols Familjecenter Jönköping 2011-02-08 Föräldrautvärdering (I) 2008-2010 Utvärderingen innefattar de barn och ungdomar som varit inskrivna och blivit

Läs mer

Medarbetarna i siffror

Medarbetarna i siffror MILJÖFÖRVALTNINGEN SID 1 (5) 2011-01-17 Personalberättelsen innehåller en beskrivning av personalstrukturen och en redogörelse för och uppföljning av det personalpolitiska arbetet under 2010. Medarbetarna

Läs mer

KURSUTVÄRDERING EFTER ANDRA UTBILDNINGSTILLFÄLLET 2010 KOMPETENTA ANORDNARE, RESTEN AV LANDET

KURSUTVÄRDERING EFTER ANDRA UTBILDNINGSTILLFÄLLET 2010 KOMPETENTA ANORDNARE, RESTEN AV LANDET KURSUTVÄRDERING EFTER ANDRA UTBILDNINGSTILLFÄLLET 2 KOMPETENTA ANORDNARE, RESTEN AV LANDET De 349 föreningarna som tackade ja i mobiliseringsfasen har inbjudits att delta vid projektets andra utbildningsdag.

Läs mer

Sommarjobba i botkyrka. Guide för dig som ska sommarjobba

Sommarjobba i botkyrka. Guide för dig som ska sommarjobba Sommarjobba i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba Välkommen! Roligt att du ska jobba hos oss på kommunen i sommar! Sommarjobbet är kanske ditt första riktiga jobb. En värdefull erfarenhet inför

Läs mer

Fordonstekniker. ett yrke för framtiden. Utveckling av apl. Ett projekt från Verkstadsföretagarna i samarbete med SFVF

Fordonstekniker. ett yrke för framtiden. Utveckling av apl. Ett projekt från Verkstadsföretagarna i samarbete med SFVF Fordonstekniker ett yrke för framtiden Utveckling av apl Ett projekt från Verkstadsföretagarna i samarbete med SFVF Akut brist på fordonstekniker Det är idag en katastrofal brist på fordonstekniker enligt

Läs mer

Praktikrapport. Arbetsplatsen. Bakgrund. Min placering. Emil Levin. emil_levin@hotmail.com

Praktikrapport. Arbetsplatsen. Bakgrund. Min placering. Emil Levin. emil_levin@hotmail.com Praktikrapport Emil Levin emil_levin@hotmail.com Arbetsplatsen Miljöstrategiska enheten Miljöavdelningen Länsstyrelsen Skåne Kungsgatan 13 205 15 Malmö Bakgrund Min utbildningsbakgrund är en kandidatexamen

Läs mer

SKOLANS VÄRDEGRUND OCH UPPDRAG

SKOLANS VÄRDEGRUND OCH UPPDRAG 1 Lärarhandledning SYFTE Att tillsammans med eleverna samtala, reflektera och försöka sätta sig in i hur det känns att flytta från ett land till ett annat och samtala kring vänskap. SKOLANS VÄRDEGRUND

Läs mer

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här.

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här. . Vilken tid och veckodag skulle passa dig bäst att besöka biblioteket? "Har barn som går på förskola och vet att de har haft problem att få tider som passar att besöka biblioteket i Hovmantorp på förmiddagarna.

Läs mer

Värdegrund på Alfa-kassan

Värdegrund på Alfa-kassan Värdegrund Värdegrund på Alfa-kassan På Alfa-kassan är arbetet med vår värdegrund en naturlig del av vår verksamhet. Vi ska utgå från och prata om vår värdegrund på möten och vid utvecklingssamtal. Med

Läs mer

Föräldraenkät Förskolan Luleå 2017-Ormbergets förskola

Föräldraenkät Förskolan Luleå 2017-Ormbergets förskola Föräldraenkät Förskolan Luleå 2017-Ormbergets förskola 1 1. Välj avdelning på Ormbergets förskola Blomman 15 18,5 Bäret 16 19,8 Haren 13 16 Myran 17 21 Nyckelpigan 20 24,7 2 2. Mitt barn är en Flicka 38

Läs mer

Handläggare. Alpklyftan AB Stödboende & Öppenvård Rapport Tingsgatan 2A, Ljusdal

Handläggare. Alpklyftan AB Stödboende & Öppenvård Rapport Tingsgatan 2A, Ljusdal Handläggare Alpklyftan AB Stödboende & Öppenvård Rapport 2010613 Tingsgatan 2A, Ljusdal 065116040 info@ssil.se www.ssil.se Innehåll SSIL Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt

Läs mer

Granskningsrapport. Brukarrevision 2016 Båtsman Hisingsgata 2 Norra Hisingen

Granskningsrapport. Brukarrevision 2016 Båtsman Hisingsgata 2 Norra Hisingen Granskningsrapport Brukarrevision 2016 Båtsman Hisingsgata 2 Norra Hisingen INLEDNING Syftet med brukarrevisionsarbetet är att söka finna nya och bättre sätt att ta reda på vad de vi är till för inom verksamhetsområdena

Läs mer

252st patientenkäter. Du har idag behandlats av en, Tandläkarstudent som går på termin: Totalt 252 st

252st patientenkäter. Du har idag behandlats av en, Tandläkarstudent som går på termin: Totalt 252 st 252st patientenkäter Du har idag behandlats av en, Tandläkarstudent som går på termin: Totalt 252 st Vi ber dig att fylla i följande sidor, dina synpunkter är viktiga. Dessa gör att vi hela tiden ska kunna

Läs mer

ATT TA EMOT EN FERIEUNGDOM

ATT TA EMOT EN FERIEUNGDOM ATT TA EMOT EN FERIEUNGDOM Handledarguide Viktig information för att du ska kunna få svar på dina frågor före, under och efter ferieperioden. Förord Denna broschyr innehåller viktig information för alla

Läs mer

Brukarundersökning Älvsjö öppna förskola stockholm.se

Brukarundersökning Älvsjö öppna förskola stockholm.se Brukarundersökning Älvsjö öppna förskola 2017 stockholm.se En brukarenkät genomfördes på Älvsjö öppna förskola under mars/april 2017. 49 föräldrar svarade på enkäten. I undersökningen har föräldrar fått

Läs mer

Arbetsplatsförlagt lärande

Arbetsplatsförlagt lärande Arbetsplatsförlagt lärande Elev 2016-08-16 Innehåll Information... 1 Elevens ansvar... 2 Handledarens ansvar... 3 Skolans ansvar... 4 Arbetsmiljö... 5 Lärande och bedömning... 6 Information 1 Nu ska du

Läs mer

Utredning. Hur går en utredning för barn och ungdomar till? SOCIALFÖRVALTNINGEN BARN, UNGA OCH FAMILJ

Utredning. Hur går en utredning för barn och ungdomar till? SOCIALFÖRVALTNINGEN BARN, UNGA OCH FAMILJ Utredning Hur går en utredning för barn och ungdomar till? SOCIALFÖRVALTNINGEN BARN, UNGA OCH FAMILJ Vi finns till för dig som är barn eller ungdom i åldern 0-20 år, och för dig som är förälder Socialförvaltningen

Läs mer

Utvecklingssamtal. som du som är elev i klass 3a leder!

Utvecklingssamtal. som du som är elev i klass 3a leder! Utvecklingssamtal som du som är elev i klass 3a leder! Hitta tid för samtal n Fråga förälder om när samtalet kan passa bäst. Skriv på en lapp, ta med till skolan. n Välj en tid (av de förslag du fått)

Läs mer

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun RAPPORT Vård och omsorg, Staffanstorps kommun Datum: 2014-09-15 Susanne Bäckström, enhetschef Alexandra Emanuelsson, kvalitetsutvecklare Gustav Blohm, kvalitetsutvecklare 2(13) Intervjuer med boende Genomförande

Läs mer

Tierpspanelen. Utvärdering 2010-03-12

Tierpspanelen. Utvärdering 2010-03-12 Tierpspanelen Utvärdering 2-3-12 Utvärdering Nu går kommunens försöksprojekt med medborgarpanel in i sitt slutskede. I samband med detta kommer ansvariga för panelen att ta fram ett förslag på hur kommunen

Läs mer