Falköpings kommun feriepraktik Enkät chef, handledare/kontaktperson och medarbetare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Falköpings kommun feriepraktik 2015. Enkät chef, handledare/kontaktperson och medarbetare"

Transkript

1 Falköpings kommun feriepraktik 2015 Enkät chef, handledare/kontaktperson och medarbetare

2 Procent Antal Ansvarig chef 24% 24 Handledare/kontaktperson 43% 43 Medarbetare 32% 32 På annat sätt: 1% 1 Svarande 100 På annat sätt: Alla tre punkter

3 Procent Antal 1. Stämmer inte alls 8% % % % % Stämmer helt 38% 38 Jag har inte haft ansvar för feriepraktikanterna. 4% 4 Medel 4,56 Svarande 100

4 Kommentar: En feriepraktikant som jag inte visste om när han ringde. Har bara fått ett papper med namn på feriearbetaren jag var både medarbetare och handledare Lite osäkert om de fick arbeta in lunchrast och gå hem tidigare eller var tvungna att ta en timmes rast? Vi fick en person som gick särskolan gymnasiet och detta hade varit bra att veta då man kan tänka på var man placerar ungdomarna.

5 Procent Antal Ja 41% 41 Nej 42% 42 Vet ej 17% 17 Svarande 100

6 Kommentar: Det är väll bra med den infon man fick av varje, vilket gjorde att det blev en så spontan kontakt som möjligt. Då skulle de veta vilka arbetsuppgifter de skulle få.varför man ska göra arbetet på ett visst sätt, det är viktigt att följa regler och lagar.man ska lyssna på all personal det är inte bara chefen som talar om vad som är rätt och fel, hen jobbar inte ute på golvet. Eftersom det var första gången jag hade feriearbetare i denna kommunen kunde det varit bra med en kortare träff. Eftersom vi har haft en del problem med våra feriearbetare i sommar så hade det varit betydelsefullt ja. Vad får de göra och hur gör vi när det inte fungerar? Funkat bra med informationen som fanns att läsa och genom de mail. Har arbetat så många år så jag vet vad som förväntas. Har haft flera sommarungdomar så jag har fått information innan. Inget behov eftersom vi haft feriepraktikanter flera år i rad, om ingenting väsentligt ändras. Inte när man redan haft praktikanter flera gånger. Infon på mailen räcker bra. Om just det är något funktionhinder är bra att veta om, men även med detta resväg och hur man tänker när de skall åka buss. Tycker att man fick god information via mail, det räckte för oss. Sedan har vi varit med under många år och tagit emot ungdomar så för oss var det inte nytt. Tycker att vi som vikarier också ska få info om vad deras uppgifter är samt vad som är sagt med arbetstider och raster. Det är ju inte alltid att det går att lösa att ordinarie jobbar.

7 Procent Antal 1. Stämmer inte alls 10% % % % % Stämmer helt 24% 24 Vet ej 3% 3 Medel 4,08 Svarande 100

8 Kommentar: De hade inte skrivit ut de papper som de skulle, och de visste inte vad deras arbetsuppgifter var. De tog kontakt med oss och kom även och presenterade sig innan perioden började! Det var samma praktikant som förra året så det fungerade perfekt!! En del var förberedda och hade koll på vad för papper de skulle ha med sig. En del kom helt oförberedda utan papper. Endast 1 av 4 feriepraktikanter var intresserade av att vara på vår arbetsplats varför dom inte heller verkade förberedda när de kom. Har bara träffat en utav, praktikanterna, vilket fungerat bra Har ingen koll på vilka papper de ska ha med sig Har inte med sig papper, vet inte vart de ska vara. Gäller inte alla, men någon varje period. Har upplevt att vissa kommit o trott att man bara kan sitta av tiden, man får tala om att de kan vara med och hjälpa barnen. Inte som de visade iallafall.ungdomar som ska vara i vården ska vara intresserade av yrket annars är det ingen ide vi har det jobbigt ändå under sommaren med halva ordinarie personal på semester, lära upp vikarier och ta hand om våra boende som är vår stora uppgift så hinner vi inte med att lägga vår energi på sommar ungdom som inte är intresserade. Jag hade ett inledande samtal med samtliga innan de började om vad som gäller hos oss. jag träffade inte alla tre. Jag hade semester första perioden. Den första ungdomen träffade jag inte alls. Den andra i två veckor fungerade bra. Den tredje i tre veckor fungerade inte så bra. Man måste informera praktikanter om vad som krävs av dem vid praktik. Mkt duktig kille som verkligen ville arbeta o visa framfötterna. Några hade inte tagit ut informationen och inte brytt sig om att läsa den. Några var mycket väl förberedda och några inte alls. Samtliga var duktiga på att ta kontakt. Svårt att säga. Men jag/vi var jättenöjd med X, han såg vad som behövdes göra. Ungdomarna var lite trötta och även hade lite frånvaro med sjukdom. vi hade med den första praktikanten visat ett info blad där det stog allt som förväntades vad de skulle göra denne. fick den infon samma dag som denne började men det va inte så för den tredje det brast vi i att denne inte fick förän i slutet av första veckan det är något vi får ta med oss till nästa år att informera alla praktikanter om vad de ska göra så de känner att de gör något meningsfullt och inte känner sig i vägen. Vi hade tre stycken hos oss hos och den som var på min avdelning var väl förberedd. De andra vet jag ej.

9 Procent Antal 1. Stämmer inte alls 2% % % % % Stämmer helt 45% 45 Medel 4,8 Svarande 100

10 Kommentar: apsolut det är så bra för de gamla, oss och praktikanten. Det beror mycket på hur praktikanten är och hur stort intresse hen har. Det är bra med feriepraktikanter om de är intresserade av det. Ett krav är att de ska kunna språket. Fantastiskt bra hjälp! Förutsättning att de pratar och förstår svenska annars fungerar det ej med våra boende Haft dåligt med praktiska uppgifter,men barnen tycker om att få en som ägnar tiden åt dem. Kan under vara lite stressande att hela tiden fylla deras dag med uppgifter, då vi även har vikarier i verksamheterna. Kändes som att vissa tyckte att det var bara och komma och sitta av tiden. Mycket grejande med mobil osv. Man gör så gott man kan. Man har en hög arbetsbelastning när det är sommar. Man jobbar med vikarier och alla hjälps åt. Försöker att ta hand om ungdomarna så gott det går. Många fungerar ej Personal har tyckt det i stort sett fungerat bra. Kan ha varit på någon plats där tiden på dagen inte riktigt stämt med varandra. roligt med nya personer speciellt när de är intresserade och jobbar bra Se punkt 9 Svårt att ta till sig rutiner. Fick påpeka samma sak varje dag. Var med på två av feriearbetarna och den första på stället när hon kände för det. Otrevlig attityd och hörde inte av sig när hon inte kom. En fördel om de verkligen tänker sig att jobba med äldre om de ska vara på ett äldreboende annars blir det fel för både praktikant, personal och mest av allt de boende. Vi vill ha personal som har eller ska välja vårdyrket. Många av våra boende hör och ser dåligt det krävs att man pratar tydligt och kan svenska så att både den boende och personal förstår varandra annars kan det bli ett stort fel och irritation från båda håll.mobiltelefoner med hörlurar ska det användas när man jobbar? mm. Vissa som inte är motiverade o inte vet ngt, inte vill prata utan går undan är inget upplyftande men andra kan lyfta hela avd med sin positiva syn. Vissa ungdomar var duktiga och hjälpte till medans andra inte ville göra något och mest bara satt i soffan och tittade på mobilen. Årets feriepraktikanter har verkligen varit en tillgång för oss! Är de motiverade och vill går det bra. Några har man bekymmer med. Kommer inte, passar inte tider, mobil. Vill inte göra något.

11 Procent Antal 1. Stämmer inte alls 1% ,1% ,1% ,2% ,2% Stämmer helt 43,4% 43 Medel 4,78 Svarande 99

12 Kommentar: Alla är vi olika som person, feriepraktikanten denna säsong var ganska blyg och tog inga egna initiativ vilket gjorde att det var svårt att få kontakt. de flesta har fungerat bra, men några är inte motiverade. De har kommit i tid, varit lyhörda för vad vi sagt och tagit för sig av div arbetsuppgifter. Den jag har träffat fungera bra. En har det inte alls fungerat med, men det andre vill vi ha som sommarvikarie nästa sommar när han blir 18. En underbar människa, omtänksam mot de äldre och väldigt social och positiv. Fungerade bra med första praktikanten Ibland blir det svårt att hitta på bra arbetsuppgifter Ja, med den som vi hade på vår avdelning, de andra vet jag ej. kunde inte bli bättre. Man ska vara intresserad. Någon var trött och ville helst sitta vid tv och var inte så villig att vara med vid omvårdnadsarbetet. Praktikanten i andra omgången fungerade bra. Hjälpte till och erbjöd sig. Praktikanten i sista omgången fungerade inte så bra. Satt ofta i soffan i dagrummet jag bad om vissa saker som han gjorde sen var det soffan igen. Försov sig och passade tiden dåligt sista veckan men jag hade koll på detta. Praktikanterna har fått gott betyg av personal som arbetat med dom. Samarbetet har fungerat i stort men någon feriepraktikant har haft mkt svårt att följa riktlinjer. Se punkt 9 Svårt att ta till sig rutiner. Fick påpeka samma sak varje dag. Språksvårigheter 2 och 3 perioderna Svårt med vissa att delta i arbetet vi informerar om regler men ex mobiler är ett jätteproblem. Vi har haft roligt tillsammans!

13 Procent Antal 1. Stämmer inte alls 1% ,2% ,1% ,3% ,5% Stämmer helt 46,9% 46 Medel 4,97 Svarande 98

14 Kommentar: Annars tar jag reda på det. den diskussion kommer alltid upp men det vore bra om de själva fick mer information om vad de kan göra..visst det står på infolappen men alla läser som sagt inte den av ferieungdomarna Jag försöker att ta god hand om praktikanterna. Har arbetat i äldreomsorgen i Falköpings kommun i 42 år. Vissa ska man arbeta med. Vissa ska hjälpa mig en dag när jag behöver det. Det är så jag tänker alla kanske inte kommer att arbeta inom äldreomsorgen men man gör så gott man kan. Nek, är ju så olika vad som sägs så jag kan inte påstå att jag vet vad de får göra direkt. Fick gå en hel del efter deras egna önskemål. Ska jag göra ett bra jobb på min arbetsplats så vill inte jag lägga för mycket energi på sommarungdom som inte vill vara där.man kan inte bara placera ut ungdomen bara för att de ska se, hur en arbetsplats fungerar, man skulle kunna kan tro det iallafall. Tycker det borde funnits mer riktlinjer på vad de får göra och inte. Vad gäller vår arbetsplats vill säga... Vi har en arbetsbeskrivning vad de får göra

15 Procent Antal 1. Stämmer inte alls 0% ,1% ,1% ,1% ,3% Stämmer helt 40,4% 40 Medel 4,89 Svarande 99

16 Kommentar: Arbetsuppgifter finns men det är svårt att motivera ungdomen om denne inte är intresserad. Arbetsuppgifter har det funnits men kan ha varit någon arbetsplats där tiden på dagen inte alltid stämt med varandra. De har fått vara med barnen det mesta. Det finns att göra hela tiden, om praktikanten har ögonen öppna och engagerar sig. En del uppgifter var väderkänsliga annars bra. Finns alltid ex samtal med brukarna att göra social samvaro Första perioden fanns en del att göra men tredje perioden var väldigt lugn och feripraktikanterna hade inte nåt att göra. Har schema som ferieungdomen får första dagen. Ger även små uppgifter, tex göra tipspromenader, sköta serveringen vid underhållning... ibland blir de sittande och vet inte vad de skall göra.. beror mkt på hur sociala de är Kan de inte vistas med de gamla så är det bara köksuppgifter de kan göra och det blir tråkigt i längden Man får lägga mycket tid på att försöka få vettiga arbetsuppgifter till praktikanten. Kan bli mycket städ och plockjobb Mycket arbete i våran matsal,bädda sängar, damma möbler och plocka i ordning,prata med våra boende läsa tidningen för dom, spela kort fiaspel vi hade andra minneskortspel.sitta ute i våran trädgård med boende. Hjälpa till att gå ner med våra sopor i källaren,tvätta kläder ibland för våra boende(tvättmaskin)mm. Om feriepraktikanten vill så finns det. Sedan är det upp till var och en hur mycket initiativ man tar, och vad man vill göra, samt om man är intresserad eller inte. Sista perioden var det lite barn, materialvården var klar. Så det var lite svårt att hitta sysselsättning. Som sagt emellanåt svårare, särskilt under sista perioden Under förutsättning att de kan svenska språket

17 Procent Antal 1. Stämmer inte alls 5% % % % % Stämmer helt 40% 40 Medel 4,65 Svarande 100

18 Kommentar: 1 av 4 visade stort intresse och engagemang Alla var inte lika intresserade att jobba, de flesta har varit duktiga och engagerade. Det var olika hur intresserade de var att hjälpa till. Vissa var duktiga men inte alla. Dom flesta ungdomar som kommer är trevliga och framåt, men ibland är en del ganska ointresserade, men då är det upp till oss personal att förklara och försöka på ett positivt sätt få ungdomarna intresserade. Han är som klippt och skuren för sina arbetsuppgifter! Har haft ett flertal denna sommar. Någon/Några föll lite utanför ramarna. Men alla andra mycket bra Ja, med den som var på vår avd. Vet ej hur det var med de andra. Jag är nöjd med praktikant två. Praktikant tre fungerade inte så bra. Vi har solstolar som han gärna låg i. Tills jag sa ifrån att man sitter i stolarna och tar hänsyn till våra boenden. Mobilen var populär också trots att jag sa till flera gånger. Påminde honom att vi hade gott igenom alla hans papper. Mycket trevliga och duktiga feriepraktikanter i år! När vi har få barn på förskolan kan det vara svårt att hitta sysselsättning för praktikanterna. Praktikanterna har fått gott betyg av personal som arbetat med dom. Praktikanterna var trötta ibland. En del ville helst sitta i soffan! Som tidigare kommentarer, en var underbar och en var en katastrof Språkförståelse, mobil användning, svårt att förstå att rasten inte ingår i arbetstiden. Är väl egentligen en som inte var till belåtenhet.

19 Procent Antal 1. Stämmer inte alls 2% % % % % Stämmer helt 43% 43 Har ej haft kontakt med någon av dem 39% 39 Medel 5,48 Svarande 100

20 Kommentar: Har bara fått info via mejl, och inte behövt någon personlig kontakt. Har inte haft någon som helst kontakt med dem. Jag pratade med två av er personal tyvärr kommer jag inte ihåg era namn ni kom sista veckan. Jag har lärt mig något denna sommar. Om jag får vara med nästa sommar med ferieungdomar och det inte fungerar tar jag kontakt med er i god tid. Svarat bra på mailen vid frågor och snabbt.. det är mkt tacksamt. Svårt att bedöma då vi bara haft mailkontakt. Upplevdes lite kort in telefon, men vi har väl alla våra dagar.

21 Procent Antal 1. Stämmer inte alls 2% % ,1% ,1% ,1% Stämmer helt 15,2% 15 Har ej använt Feriebas 55,6% 55 Medel 4,64 Svarande 99

22 Kommentar: fick lite vägledning Hade varit bra att kunna specificera arbetsplatsens tydligare. Kanske en ruta med övrig verksamhet i kommunen. Där man kan fylla i själv. har ej fått någon info om detta-vore mycket bra med info innan ferieungdomarna kommer!! Inte fått någon som helst information om Feriebas! Jag fick ta det via telefon, eftersom jag inte lyckades på annat sätt. Vår skolassistent gjorde det men jag vet att det var lite krångligt...

23 12. Vad har varit bra? Svar: Alltid bra med ungdomar som kommer ut till vår Förskola. Roligt för våra barn. At Att få extra vuxna som kan hjälpa oss med mycket praktiska saker. Att man hjälper ungdomar ut i arbetslivet. att praktikanter får en chans att komma ut på arbetsplatsen och se verkligheten. Att det de gör är en insatts som betyder mycket för alla. Att vi har fått hjälp tex i köket vid måltiderna. Att de har kunnat prata med och underhålla de gamla. Barnen tycker om att träffa praktikanterna. De får en som bara ägnar sin tid med barnen. Bra att feriepraktikanten var och hälsade på arbetsplatsen innan praktiken började. Bra att ungdomar får komma ut på arbetsplatser och bilda sig en uppfattning om hur det är i verkligheten. Det är även bra för våra äldre att få träffa ungdomarna. Bra att ungdomar i vår kommun får möjlighet att få jobba och se hur det är ute på arbetsmarknaden. Att börja ta ansvar för arbetstider och arbetsuppgifter. Bra med ungdomar som kan aktivera och engagera sig i våra äldre och det ger då guldkant i tillvaron för dom. De har visat intresse att vara hos oss och barnen har tyckt att det har varit roligt då de har varit engagerade i deras lek. De ungdomar som visat intresse för arbetet har det fungerat mycket bra för och då har även arbetsinsatsen varit bra. Den sista feriearbetaren var ju väldigt positiv till att ägna tid år de äldre och det är ju verkligen en resurs. Dessa ungdomar har verkligen velat jobba och har haft ett bra bemötande mot våra brukare på avdelningen. Det har varit suveränt med feriearbetare eftersom jag älskar att lära ut och hoppas på att de får intresse för yrket. Ett par extra händer är alltid bra att ha. En extra resurs med guldkant för våra brukare. en mycket bra, engagerad och lyhörd ferieprakikant som passat bra för jobbet. En ungdom med positivt synsätt o tanke att göra sitt bästa, fast sommarjobbet inte alls var vad dom tänkt sig kan ändå bli bra både för dom o oss. Engagerade ungdomar. Ferieungdomarna har underlättat så vi har fått mer tid till annat arbete. flera av ferieungdomarna kommer säkert tillbaka som semestervikarie när de fyllt 18 år Har ibland kunnat sitta ned och prata med patienterna.

24 Har skött sina arbetstider, och enkla uppgifter. Det har varit trevligt för de äldre att få träffa ungdomar. Intresserade och positiva ungdomar även att de tänkt sig en framtid med något helt annat än vår verksamhet. X som var hos oss har varit jättebra. Mailkontakten med personalen för feriearbetarna. Övervägande arbetsvilliga feriearbetare. Positiv och intresserad ungdom. Positivt och stimulerande att äldre och yngre får träffas. Bra för yngre att få en inblick i yrkeslivet och se hur vårdyrket kan se ut. Praktikanten var mycket noga med sina arbetstidr och skötte sina arbetsuppgifter på ett noggrant och bra sätt. Han tog även egna initiativ och var vaken för alternativa lösningar. Praktikanterna har ställt upp mycket för dom yngre brukarna Roligt att se hur många växer. Samarbete Sommarungdommar: Har kommit i tid på morgonen. Trevliga och ambitiösa ungdomar. Trevliga och arbetssamma feriepraktikanetr Trevliga ungdomar och bra för våra brukare att träffa unga elever. en möjlig väg att få ungdomar intresserade arbeta hos oss i framtiden. Vi har fått hjälp med barnen samt hjälp med materialvård. Vi har haft två mycket bra ungdomar. Kommit i tid, bra kontakt med barnen, sett själva var de behövs,intresserade och mycket pålitliga. Goda förebilder. Våran feriepraktikant vi hade på min semesterperiod. (2) är samtliga personal mkt nöjda med,.

25 13. Vad kan förbättras? Svar: Att både vi och dem vet vad de ska/får göra, och att feriepraktikanterna tar mer initiativ och är mer framåt. Att de vet mera exakt vad de ska göra, att det är samma rutiner varje dag. Att dom verkligen ringa i god tid innan praktikstart. Att vi är tidigare med infon till alla praktikanter, ger dem ett ansvars område de kan stärkas i känna att detta klarade jag av. Bra som det är En information innan de kommer ut om vad de ska ha med och vilka arbetsuppgifter som finns Ett krav är att kunna språket för att kommunisera med vårdtagare,och personal. Feriebas är ett system som kan förbättras. Svårt att lägga in uppgifter och saknar vissa uppgifter där det finns valmöjligheter. Förbereda dom på vad som förväntas av dom innan praktiken. Gå igenom noga från början vad som gäller vid frånvaro. Många tjatar mycket om att få "ta igen" tillfällen då de varit borta från arbetet. Säger chefen nej så fortsätter de att tjata på personalen. Infon om det är ett funktionshinder och att det skall vara en lärarkontakt det var vi helt ovetande om. Ungdomarna skall ha fått en info om vad som gäller vid resor med buss och arbetstider mm Information om speciella saker tex ryggont. Information till feriarbetarna om att inte använda sina telefoner i arbetet!! Information till ungdomarna ang mobil användning. Jag tog upp det med "min" ungdom, men alla har nog inte fått ngn info. Vore bra om de har möjlighet att hälsa på innan. Information till ungdomen innan praktikens början av vikten att skötta arbetstider. Informations möte för sommarungdommarna. Intresse måste finnas, våga ta kontakt med äldre, att inte säga nej till enkla arbetsuppgifter vi anser vara rimliga. Trots genomgång av att ej använda mobiltel. under arbetsdagen förekommer detta. Jag som handledare ska vara ännu tydligare vad gäller mobilanvändande på arbetstid. Jag tror att ett informationsmöte innan vore bra. Tror även att det är bra om handledare utses i god tid före sommaren. Kanske kunde varit kul att få träffa dom innan så att de kunde ställa frågor om dom ville. Man ska fråga vad deras intressen är.de ska kunna svenska språket så bra att de gamla förstår och de själva ska förstå vad de gamla säger och vill ha hjälp med.lyssna på vad all personal säger inte bara chefen för hen är inte med och jobbar på avdelningen, det finns regler och

26 lagar som gäller för oss alla som jobbar.bättre information måste ges till all ungdom innan de kommer ut på arbetsplatsen vad som krävs av dom arbetstider, raster, arbetsuppgifter visa att de vill vara hos oss och lära sig mm.vi hinner inte och lägga ner för mycket tid för ungdomarna vi är inte mer än människor vi heller. Om det går att uppmana praktikanterna att välja jobb som de verkligen är intresserade av. Praktikanterna behöver veta vad som gäller på en arbetsplats bl.a användandet med mobil. Snabbare svar på vilka som kommer, då vi ska utse handledare och ge dessa information. Till viss del bemötandet och information om att mobiltelefon ej ska användas på arbetstid och att arbetstider ska skötas samt raster. Tycker att ungdomarna själva ska få välja vart de vill vara, trivs de inte med äldre så ska de inte vara på ett äldreboende. ungdomarna hade inget engagemang-inte lätt att komma ny förstår jag men man måste visa lite att man är intresserad. en av våra ungdomar hade gått ett år på omvårdnadsprogrammet men visade inget intresse... språkkunskaperna var inte stora och det är svårt att kommunicera när man inte vet vad som förstås. MOBILTELEFONER- alla satt mycket med sina mobiler...vilken info får de innan feriepraktik. det är väl förbjudet med mobiler på arbetsplats... Vet ej i nuläget Vi kan på korttiden endast ta emot ungdomar som kan svenska språket och som är intresserade av att jobba med äldre. Elever från omvårdnadsprogrammet är rätt målgrupp. Vissa ungdomar vet inte ngt. Kan inte passa tider. Hör inte av sig. Tror att dom kan komma o gå som de vill men ändå få full betalning.

27 14. Övriga synpunkter: Svar: Det är mycket viktigt att man förstår och kan prata någorlunda bra svenska eftersom det är kontakter med brukare i arbetet. Detta är en bra erfarenhet för dagens ungdomar att få komma in i arbetslivet. När jag var i deras ålder så hade jag fast jobb och bodde inte med min familj. Livet nu verkar flummigt för en del. Fokus på jobb eller studier, men det är så mycket fritid som tar del i ungdomarnas liv. Dom sitter alla med mobiler så fort dom inte har något att göra, informera om detta innan. Lyssnar dåligt fast vi sagt till dom. Svårt att följa arbetstider. drar gärna ut 20 min på rasten och går från jobbet tidigare. Positivt att ni personal kom ut till eleverna på arbetsplatsen. se ovan-informationsmöte med ungdomar OCH personal så att både de och vi har mer information vore bra! Som personal gör man så gott man kan det är mycket att tänka på för den som arbetar. Men får man en ungdomspraktikant kan det bli våran arbetskamrat eller den personen som ska hjälpa mig när jag en gång behöver det. Då gör jag mitt bästa det har många glädje av. Ha det så bra och en fortsatt fin sensommar. X Tar gärna emot igen, haft det i flera år. Upplever att många kommer o sitter av sin tid, ingen inspiration, gäller givetvis inte alla Vi går på halv ordinarie bemanning och det är svårt ibland att handleda feriepraktikanter för det är så mycket att handleda vikarier samtidigt. Språkförståelsen kan ibland varit ett hinder med våra brukare vi är nöjda med alla praktikanterna som varit här hos oss det är så kul att möta dem höra vilka planer de har för sin framtid. och att detta kan ge dem en skjuts åt rätt riktning Vissa kan språket alldeles för dåligt.

28

Falköpings kommun Feriepraktik Enkät till chefer, handledare/kontaktpersoner och medarbetare

Falköpings kommun Feriepraktik Enkät till chefer, handledare/kontaktpersoner och medarbetare Falköpings kommun Feriepraktik 2017 Enkät till chefer, handledare/kontaktpersoner och medarbetare Ansvarig chef 17,9% 14 Handledare/kontaktperson 37,2% 29 Medarbetare 41% 32 På annat sätt: 3,8% 3 På annat

Läs mer

Feriepraktik 2014. Enkät enhetschefer, handledare, kontaktpersoner och medarbetare i Falköpings kommun. Standardrapport

Feriepraktik 2014. Enkät enhetschefer, handledare, kontaktpersoner och medarbetare i Falköpings kommun. Standardrapport Feriepraktik 2014 Enkät enhetschefer, handledare, kontaktpersoner och medarbetare i Falköpings kommun Standardrapport Procent Antal Enhetschef 18,5% 15 Handledare 25,9% 21 Kontaktperson 13,6% 11 Medarbetare

Läs mer

Falköpings Kommun Feriepraktik Enkät till chef, handledare/kontaktperson och medarbetare

Falköpings Kommun Feriepraktik Enkät till chef, handledare/kontaktperson och medarbetare Falköpings Kommun Feriepraktik 2016 Enkät till chef, handledare/kontaktperson och medarbetare Procent Antal Ansvarig chef 21,5% 17 Handledare/kontaktperson 38% 30 Medarbetare 40,5% 32 På annat sätt: 0%

Läs mer

Falköpings kommun Feriepraktik 2015. Enkät ungdomar period 1, 2 och 3

Falköpings kommun Feriepraktik 2015. Enkät ungdomar period 1, 2 och 3 Falköpings kommun Feriepraktik 2015 Enkät ungdomar period 1, 2 och 3 Total Period 1 Period 2 Period 3 Kille 42% 37,7% 41,4% 50% Tjej 58% 62,3% 58,6% 50% Svarande 138 69 29 40 Total Period 1 Period 2 Period

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2015 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2015. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 UPPLEVELSE AV PRAO 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO-

Läs mer

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Av: Studie- och yrkesvägledarna i Enköpings kommun 2008 Idékälla: I praktiken elev, Svenskt Näringsliv Varför PRAO? För att skaffa

Läs mer

Falköpings Kommun Feriepraktik Enkät ungdomar alla perioder

Falköpings Kommun Feriepraktik Enkät ungdomar alla perioder Falköpings Kommun Feriepraktik 2016 Enkät ungdomar alla perioder 1. Kön 1% 47% 52% Tjej Kille Annan könstillhörighet Tjej 52% Kille 47,2% Annan könstillhörighet 0,8% Svarande, antal: 125 2. Vilket gymnasieprogram

Läs mer

Feriepraktik Enkät Ungdomar, period 1 Falköpings kommun. Standardrapport

Feriepraktik Enkät Ungdomar, period 1 Falköpings kommun. Standardrapport Feriepraktik 2014 Enkät Ungdomar, period 1 Falköpings kommun Standardrapport Procent Antal Kille 48,1% 38 Tjej 51,9% 41 Svarande 79 Procent Antal 1996 43,8% 32 1997 56,2% 41 Svarande 73 Procent Antal Barn-

Läs mer

Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna

Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna den 4 maj 0 Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna Allmänt om enkäten Enkäter skickas till deltagare i FIVE cirka tre veckor efter att de har avslutat sin praktik. Om

Läs mer

Feriepraktik 2014. Enkät Ungdomar, period 2 Falköpings kommun. Standardrapport

Feriepraktik 2014. Enkät Ungdomar, period 2 Falköpings kommun. Standardrapport Feriepraktik 2014 Enkät Ungdomar, period 2 Falköpings kommun Standardrapport Procent Antal Kille 43,3% 13 Tjej 56,7% 17 Procent Antal 1996 33,3% 10 1997 66,7% 20 Barn- och fritidsprogrammet 0% 0 Bygg-

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2016 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun Efter feriearbetet sommaren 2016 gjorde vi en enkätundersökning bland ungdomarna. Vi ville ta reda

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2018 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun Arbetsmarknadsenheten skickade per brev ut totalt 55 enkäter, i samband med de två arbetsperiodernas

Läs mer

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling!

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Under våren 2015 gjordes en enkät på som handlade om trivsel, trygghet och barnens delaktighet. Enkäten riktades mot er som föräldrar,

Läs mer

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Vi har fått in svar från 27 föräldrar. Vi har ca 70 barn i fyran och femman, resten är sexor. Alla frågor kunde ni svara på med ett

Läs mer

Utvärdering APL frågor till handledare VT2015

Utvärdering APL frågor till handledare VT2015 Utvärdering APL frågor till handledare VT2015 Utvärdering APL frågor till handledare VT 2015 Jag har inte gått någon handledarutbildning Instämmer 3 100 Total 3 100 10,3% (3/29) Min praktikant studerar

Läs mer

Utvärdering Målsman 2011

Utvärdering Målsman 2011 Utvärdering Målsman 2011 Var informationen innan kollot tillräcklig? (76 svar) 80 60 40 20 0 Ja (100%, 76 st) Nej (0%, 0st) Om nej, vad tycker ni saknades? Informativ hemsida. Mycket bra info hemskickad.

Läs mer

STADSLEDNINGSKONTORET

STADSLEDNINGSKONTORET Sommarkollo 2012-Granliden Barnens ö SIDAN 1 Det fanns alltid någon ledare till hands som du kunde prata med om du behövde A. Aldrig 1 1,5 B. Sällan 0 0 C. Ibland 2 3 D. Oftast 17 25,4 E. Alltid 47 70,1

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2016 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2016. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 NÖJDHET 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO- OCH SJUKVÅRD

Läs mer

om läxor, betyg och stress

om läxor, betyg och stress 2 126 KP-läsare om läxor, betyg och stress l Mer än hälften av KP-läsarna behöver hjälp av en vuxen hemma för att kunna göra läxorna. l De flesta tycker att det är bra med betyg från 6:an. l Många har

Läs mer

Utvärdering APL frågor till praktikant

Utvärdering APL frågor till praktikant Utvärdering APL frågor till praktikant Jag studerar på A. Vård och Omsorgsprogrammet för 23 34,8 ungdomar åk 1 B. Vård och Omsorgsprogrammet för 0 0 ungdomar åk 2 C. Vård och Omsorgsprogrammet för 0 0

Läs mer

Sommarjobb i Nynäshamns kommun 2017 Rapport

Sommarjobb i Nynäshamns kommun 2017 Rapport Sommarjobb i Nynäshamns kommun 2017 Rapport HR-avdelningen kommunstyrelseförvaltningen Nynäshamn 2017-09-13 2(8) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sammanfattning... 3 1. Introduktion... 4 2. Syfte... 4 3. Faktasammanställning...

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

Föräldraenkät Arjeplogs förskola 2018

Föräldraenkät Arjeplogs förskola 2018 Föräldraenkät Arjeplogs förskola 2018 Exempel på kommentarer: Tack vare personalen Man kan aldrig veta vad som händer under dagen Vi älskar våra förskolepedagoger! Duktig personal och fin verksamhet. Då

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2017 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun Arbetsmarknadsenheten skickade per brev ut totalt 63 enkäter i december 2017. Vi fick in 22 svar,

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet. Det kan ha varit ett LAN, ett musikarrangemang, en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske skött ett

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2015 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun 2015-12-08 1 Arbetsmarknadsenheten skickade per brev ut totalt 60 enkäter, i samband med de två arbetsperiodernas

Läs mer

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman v.26, 27 & 31. Var informationen innan kollot tillräcklig? (57 svar) 60 50 40 30 20 10 0 Ja (98%, 56 st) Nej (2%, 1 st) Om nej, vad

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2014 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2014. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 UPPLEVELSE AV PRAO 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO-

Läs mer

Ärende 3 Utvärdering av feriearbeten

Ärende 3 Utvärdering av feriearbeten Ärende 3 Utvärdering av feriearbeten Utvärdering feriearbete 2015 1. Hur har du blivit bemött av personalen på arbetsplatsen? 2. Hur har handledningen på arbetsplatsen varit? 3. Har arbetsuppgifterna varit

Läs mer

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här.

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här. . Vilken tid och veckodag skulle passa dig bäst att besöka biblioteket? "Har barn som går på förskola och vet att de har haft problem att få tider som passar att besöka biblioteket i Hovmantorp på förmiddagarna.

Läs mer

Barns och ungdomars åsikter om akuten, barnakuten och avdelning 11

Barns och ungdomars åsikter om akuten, barnakuten och avdelning 11 Barns och ungdomars åsikter om akuten, barnakuten och avdelning 11 - En undersökning av barnrättspraktikanter inom Landstinget Kronoberg Lina Ax och Elin Andén Barn- och fritidsprogrammet åk 3 Teknikum

Läs mer

Feriepraktik Enkät Ungdomar, period 3 Falköpings kommun. Standardrapport

Feriepraktik Enkät Ungdomar, period 3 Falköpings kommun. Standardrapport Feriepraktik 2014 Enkät Ungdomar, period 3 Falköpings kommun Standardrapport Procent Antal Kille 36,8% 14 Tjej 63,2% 24 Procent Antal 1996 39,5% 15 1997 60,5% 23 Barn- och fritidsprogrammet 10,5% 4 Bygg-

Läs mer

Utvärdering. Hur nöjd är du med dagen som helhet?

Utvärdering. Hur nöjd är du med dagen som helhet? Utvärdering Hur är du med dagen som helhet? miss B. 2 4 12,1 C. 3 19 57,6 10 30,3 Total 33 100 97,1% (33/34) Bra ordnat trots sista-minuten-återbud Familjeverkstaden blev inställd pga sjukdom Det blev

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO2 14 PRAO 217 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 217. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 NÖJDHET 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO- OCH SJUKVÅRD

Läs mer

Nöjdhet hos brukare med Arvika kommun som assistentanordnare 1. Jag som fyller i enkäten är:

Nöjdhet hos brukare med Arvika kommun som assistentanordnare 1. Jag som fyller i enkäten är: Nöjdhet hos brukare med Arvika kommun som assistentanordnare 1. Jag som fyller i enkäten är: 2. Jag kan bestämma hur jag vill bli hjälpt 3. Personalen kommer på överenskommen tid 4. Jag får information

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Absoluta tal Fridebo 0 0% Åkerbo 25 100% Ängabo 0 0% Obesvarad 0 0% Ack. svar 25 Vertikal procentberäkning Frågetyp: Endast ett svar Report filtered

Absoluta tal Fridebo 0 0% Åkerbo 25 100% Ängabo 0 0% Obesvarad 0 0% Ack. svar 25 Vertikal procentberäkning Frågetyp: Endast ett svar Report filtered Åkerbo Förskola 1 vilken förskola går ditt barn på? Fridebo 0 0 Åkerbo 25 100 Ängabo 0 0 Obesvarad 0 0 2 Vilken avdelning går ditt barn på? Månen 1 4 Regnbågen 0 0 Solen 0 0 Stjärnan 0 0 Flöjten 12 48

Läs mer

Dagverksamhet för äldre

Dagverksamhet för äldre Äldreomsorgskontoret Dagverksamhet för äldre Delrapport med utvärdering Skrivet av Onerva Tolonen, arbetsterapeut, 2010-08-09 Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Vilka problem ville vi åtgärda?...3 1.2 Vad vill

Läs mer

100 nya möjligheter. Landstinget Blekinge anställer 100 ungdomar

100 nya möjligheter. Landstinget Blekinge anställer 100 ungdomar 1 100 nya möjligheter Landstinget Blekinge anställer 100 ungdomar 2 100 nya möjligheter Januari 2013 december 2014 Tidsbegränsade anställningar under 6 månader Lön enligt kollektivavtal Projekt i samverkan

Läs mer

Obesvarad 0 0% Ack. svar 44 Vertikal procentberäkning Frågetyp: Endast ett svar Report filtered

Obesvarad 0 0% Ack. svar 44 Vertikal procentberäkning Frågetyp: Endast ett svar Report filtered Sibbebo Förskola 1 Vilken förskola går ditt barn på? Mariebo 0 0 Sibbebo 44 100 Obesvarad 0 0 Ack. svar 44 2 Vilken avdelning går ditt barn på? Gräshoppan 0 0 Nyckelpigan 0 0 Skalbaggen 0 0 Trollsländan

Läs mer

Roligaste Sommarjobbet 2014

Roligaste Sommarjobbet 2014 Roligaste Sommarjobbet Q Vilket program har du deltagit i? Svarade: Hoppade över: RS Nacka sv al RS Arboga/Köping/Kungsör RS Avesta RS Enköping RS Falun RS Heby RS Håbo RS Mora RS Nacka RS Sigtuna RS Skövde

Läs mer

Utvärdering APL frågor till praktikant VT15

Utvärdering APL frågor till praktikant VT15 Utvärdering APL frågor till praktikant VT15 Utvärdering APL från praktikant VT 2015 Jag studerar på Vård och Omsorgsprogrammet för ungdomar 19 31,1 Vård och Omsorgsutbildning för vuxna Komvux Vård 35 57,4

Läs mer

Utvärdering 2012 - deltagare

Utvärdering 2012 - deltagare Utvärdering 12 - deltagare 145 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Det har varit kul för det är fina lokaler och bra utrustning.

Läs mer

252st patientenkäter. Du har idag behandlats av en, Tandläkarstudent som går på termin: Totalt 252 st

252st patientenkäter. Du har idag behandlats av en, Tandläkarstudent som går på termin: Totalt 252 st 252st patientenkäter Du har idag behandlats av en, Tandläkarstudent som går på termin: Totalt 252 st Vi ber dig att fylla i följande sidor, dina synpunkter är viktiga. Dessa gör att vi hela tiden ska kunna

Läs mer

Utvärdering APL frågor till handledare HT 15

Utvärdering APL frågor till handledare HT 15 Utvärdering APL frågor till handledare HT 15 Jag har inte gått någon handledarutbildning Instämmer 11 100 Total 11 100 20,8% (11/53) Min praktikant studerar på Vård och Omsorgsprogrammet för ungdomar 10

Läs mer

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare Utvärdering deltagare 13 v.7-9 31 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på läger? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - För att man fick nya kompisar, fick göra det man tycker om

Läs mer

Enkätresultat. Kursenkät, Flervariabelanalys. Datum: 2010-03-29 08:47:04. Aktiverade deltagare (MMGF20, V10, Flervariabelanalys) Grupp:

Enkätresultat. Kursenkät, Flervariabelanalys. Datum: 2010-03-29 08:47:04. Aktiverade deltagare (MMGF20, V10, Flervariabelanalys) Grupp: Enkätresultat Enkät: Status: Kursenkät, Flervariabelanalys stängd Datum: 2010-03-29 08:47:04 Grupp: Besvarad av: 13(40) (32%) Aktiverade deltagare (MMGF20, V10, Flervariabelanalys) Helheten Mitt helhetsomdöme

Läs mer

PIM-examinatorer ger sina synpunkter via en enkät.

PIM-examinatorer ger sina synpunkter via en enkät. PIM-examinatorer ger sina synpunkter via en enkät. I mitten på höstterminen 2011 svarade PIM-examinatorerna på några frågor om hur de upplevt PIM-arbetet hitintills på sin skola. Det var frågor riktade

Läs mer

Intervjusvar Bilaga 2

Intervjusvar Bilaga 2 49 Intervjusvar Bilaga 2 Fråga nummer 1: Vad säger ordet motivation dig? Motiverade elever Omotiverade elever (gäller även de följande frågorna) (gäller även de följande frågorna) Att man ska vilja saker,

Läs mer

Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20

Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20 Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20 Antal Poäng 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 14/14 52/70 2. Jag har fått fler

Läs mer

Killen i baren - okodad

Killen i baren - okodad Killen i baren - okodad 1. R: (Säger sitt namn och hälsar välkommen.) K: Tack. Ja, e hmm jag tänkte väl bara säga så här att det känns djävligt konstigt å vara här. Jag brukar gå till doktorn när jag...

Läs mer

Obesvarad 0 0% Ack. svar 51 Vertikal procentberäkning Frågetyp: Endast ett svar Report filtered

Obesvarad 0 0% Ack. svar 51 Vertikal procentberäkning Frågetyp: Endast ett svar Report filtered Aspebo förskola 1 vilken förskola går ditt barn på? Aspebo 51 100 Bokebo 0 0 Lönnebo 0 0 Obesvarad 0 0 2 Vilken avdelning går ditt barn på? Galaxen 17 33 Kometen 14 27 Månen 11 22 Solen 9 18 Elefanten

Läs mer

Fråga 1 6 Barnens kommentarer

Fråga 1 6 Barnens kommentarer Fråga 1 6 Barnens kommentarer Detta är en sammanställning av barnens kommentarer som lämnats i enkäten. Kommentarerna har grupperats efter fråga. För bättre läsbarhet har stavfel korrigerats. Ett stort

Läs mer

Karriär och förälder. För dig som väntar barn, är föräldraledig eller har barn och arbetar

Karriär och förälder. För dig som väntar barn, är föräldraledig eller har barn och arbetar Karriär och förälder För dig som väntar barn, är föräldraledig eller har barn och arbetar Vilka möjligheter har du som förälder att få en bra balans mellan arbetsliv och familj? Lathund för dig som väntar

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 24 september 2013 Vad har varit bra under dagen? Tänkvärt - Kommunikation viktigt för att förebygga konflikter Givande dag, lugnt och bra tempo Håkan - Bra föreläsare,

Läs mer

TD ungdomsprojekt. Uppföljning september 2015

TD ungdomsprojekt. Uppföljning september 2015 TD ungdomsprojekt Uppföljning september 2015 Innehåll Sammanfattning... 2 Bakgrund... 2 Syfte... 2 Metod... 2 Resultat... 3 Upplevelsen av att arbeta på TD-enheten... 3 Vikten av att få ett sådant här

Läs mer

FÖRÄLDRAENKÄT LILLA SNIGELN 2011

FÖRÄLDRAENKÄT LILLA SNIGELN 2011 FÖRÄLDRAENKÄT LILLA SNIGELN 2011 Det här tycker jag särskilt bra om i mitt barns förskola: 1. Personalen, tryggt, mycket ute. 2. Personalen är bra på bemötande, behandlar barnen med respekt. Aktiviteterna

Läs mer

Världens eko 2006 - kursutvärdering

Världens eko 2006 - kursutvärdering Världens eko 2006 - kursutvärdering Tack för att du tar dig tid att utvärdera kursen! Dina åsikter betyder mycket för oss och vi arbetar hårt för att Världens eko ska vara en dynamisk och föränderlig kurs.

Läs mer

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige.

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Är det inte meningen att samhället ska hjälpa de som har det mindre bra? Är det inte meningen att man ska få stöd till ett bättre mående och leverne? Är det

Läs mer

79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan.

79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan. 79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan. KOMMENTARER: vad var särskilt positivt under dagen och vad kan förbättras? Tänk på innehållet under dagen, förtäring,

Läs mer

Kursvärdering för ugl-kurs vecka 42 2014

Kursvärdering för ugl-kurs vecka 42 2014 Kursvärdering för ugl-kurs vecka 42 2014 1. Hur uppfattar du kursen som helhet? Mycket värdefull 11 Ganska värdefull 1 Godtagbar 0 Ej godtagbar 0 Utan värde 0 Ange dina viktigaste motiv till markeringen

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 68 svar, 76 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 2 1 Ja Nej Varför, varför inte? - För jag älskar att sjunga o här sjunger man varje dag! - Jag har fått nya vänner

Läs mer

Medarbetarundersökning Sept. 2010

Medarbetarundersökning Sept. 2010 Medarbetarundersökning Sept.. BAKGRUNDSFAKTA Besvarad av: Ej besvarad av: Vilken avdelning arbetar du på? Telefonsälj Kalmar (%) Telefonsälj/Fältsälj Stockholm Utvecklingsavdelningen Teknik (%) CR (%)

Läs mer

Sammanställning av Utvärdering HÄLSODAG samtliga elever Barn- & fritidsprogrammet Onsdag den 17/10 2007

Sammanställning av Utvärdering HÄLSODAG samtliga elever Barn- & fritidsprogrammet Onsdag den 17/10 2007 Sammanställning av Utvärdering HÄLSODAG samtliga elever Barn- & fritidsprogrammet Onsdag den 17/10 2007 1. Fanns det något bra med Hälsodagen? Det var roligt Frukost och priser Ja absolut! Jag tycker att

Läs mer

Förskolelärare att jobba med framtiden

Förskolelärare att jobba med framtiden 2010 Förskolelärare att jobba med framtiden Skribenter och fotografer: Elin Anderberg Tove Johnsson Förskollärare som yrke Som förskollärare jobbar du inte bara med barnen i sig utan även med framtiden.

Läs mer

Lyssna på oss. Vi vet. Ungdomsexperterna på BUP i Karlstad tipsar. föräldrar och andra vuxna vad de behöver lära sig för att ge barn och unga bra stöd

Lyssna på oss. Vi vet. Ungdomsexperterna på BUP i Karlstad tipsar. föräldrar och andra vuxna vad de behöver lära sig för att ge barn och unga bra stöd Lyssna på oss. Vi vet. Ungdomsexperterna på BUP i Karlstad tipsar föräldrar och andra vuxna vad de behöver lära sig för att ge barn och unga bra stöd Föräldrar borde förstå att man inte kan diskutera när

Läs mer

1. Belöna dem som lyckas

1. Belöna dem som lyckas 1. Belöna dem som lyckas A Det bästa sättet att få alla att satsa tid och energi på sin hälsa, är att belöna dem som når sina hälsomål. Till slut får man ändå med sig de som inte är så intresserade. Hälsa

Läs mer

Uppföljning av verksamheten under sommaren

Uppföljning av verksamheten under sommaren VÄRNAMO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida Omsorgsnämnden 2015-10-14 5 On Dnr 2014.034 026 Uppföljning av verksamheten under sommaren Förslag till beslut Omsorgsnämnden beslutar att Ärendebeskrivning

Läs mer

Sommarpraktik - Ungdom

Sommarpraktik - Ungdom Sommarpraktik - Ungdom 1. Födelseår 2. Kön 3. Inom vilket praktikområde har du praktiserat? 4. Hur är du med den information du fått hemskickad av Ung i Lund? Svara på en skala mellan 1-5 där 1 betyder

Läs mer

Enkät till föräldrar och vårdnadshavare om PTA:s kommunikation med mera

Enkät till föräldrar och vårdnadshavare om PTA:s kommunikation med mera Enkät till föräldrar och vårdnadshavare om PTA:s kommunikation med mera den 6 februari 2016 320 Totalt antal svar Skapad: den 25 januari 2016 Fullständiga svar: 304 Q1: Bakgrundsfråga till dig som svarar

Läs mer

Region Gotlands Medarbetarenkät. Resultatrapport - 2012

Region Gotlands Medarbetarenkät. Resultatrapport - 2012 1(9) Region Gotlands Medarbetarenkät rapport - 2012 Antal svar på Region Gotland 2012: 4638 av 5694 (81%) Antal svar på Region Gotland 2011: 4912 av 5819 (84%) Positiva svar på skala 1 till 5 är 4-5. Frekvens:

Läs mer

Utvärdering APL frågor till praktikant VT16

Utvärdering APL frågor till praktikant VT16 Utvärdering APL frågor till praktikant VT16 Jag studerar på Vård och Omsorgsprogrammet för 16 25 ungdomar Vård och Omsorgsutbildning för 18 28,1 vuxna Komvux Vård Eductus 30 46,9 Kommentarer till ovanstående

Läs mer

Man blir ju trött av att jobba!

Man blir ju trött av att jobba! Förord Ni undrar säkert varför jag skriver en bok, och framför allt varför ni ska ödsla er tid och läsa den? Jag är ju som vilken mamma som helst. Jag arbetar, hämtar, lämnar, hjälper till med läxor, lagar

Läs mer

Resultat av SBFs kundundersökning 2013

Resultat av SBFs kundundersökning 2013 Resultat av SBFs kundundersökning 2013 Vår auktorisation genom Sveriges Begravningsbyråers Förbund (SBF) innebär bland annat att vi ska genomföra regelbundna kundundersökningar. Nedan kan ni läsa svaren

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 37 svar, 325 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 99 1 Ja Nej Varför, varför inte? - Det har varit lärorikt och kul att använda utrustningen och att skådespela. -

Läs mer

STRESS ÄR ETT VAL! { ledarskap }

STRESS ÄR ETT VAL! { ledarskap } { ledarskap } STRESS ÄR ETT VAL! SLUTA SÄTTA PLÅSTER PÅ DINA SYMPTOM NÄR DU ÄR STRESSAD. LÖS PROBLEMEN VID KÄLLAN ISTÄLLET OCH FUNDERA ÖVER VILKA VAL DU GÖR SOM CHEF. E n undersökning visar att 70 procent

Läs mer

HÄGERSTEN LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING

HÄGERSTEN LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING HÄGERSTEN LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIAL OMS ORG BRUKARUNDERSÖKNING 2-8-4 ANHÖRIG-BRUKARUNDERSÖKNING 2 LILJEHOLMENS DAGLIGA VERKSAMHET (FÖRETRÄDARE) Liljeholmens dagliga verksamheter består av

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen

Övning: Föräldrapanelen Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen.

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun RAPPORT Vård och omsorg, Staffanstorps kommun Datum: 2014-09-15 Susanne Bäckström, enhetschef Alexandra Emanuelsson, kvalitetsutvecklare Gustav Blohm, kvalitetsutvecklare 2(13) Intervjuer med boende Genomförande

Läs mer

Kursutvärdering NEK A1 Moment 3: Makroekonomi, vt-11

Kursutvärdering NEK A1 Moment 3: Makroekonomi, vt-11 Kursutvärdering NEK A1 Moment 3: Makroekonomi, vt-11 Ansvarig lärare: Andréa Mannberg 1. Deskriptiv statistik Descriptive Statistics N Min Max Mean Std. Deviation Vilket betyg vill du ge kursen som helhet?

Läs mer

Sammanställning av studentenkät arbetsterapeuter 2009

Sammanställning av studentenkät arbetsterapeuter 2009 1(16) 1. Termin 1. Termin 1 20 49 2. Termin 2 0 0 3. Termin 3 8 20 4. Termin 4 12 29 5. Termin 5 1 2 6. Termin 6 0 0 Antal ej angivit svar: 2 av 43 (=4,65%). Antal svarande: 41. 2(16) 2. Möjligheterna

Läs mer

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun RAPPORT (BILAGA 1) Vård och omsorg, Staffanstorps kommun Datum: 2014-07-02 Alexandra Emanuelsson, kvalitetsutvecklare Gustav Blohm, kvalitetsutvecklare 2(13) Intervjuer med deltagare Genomförande och respons

Läs mer

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Påståenden (1 = stämmer sämst och 4 = stämmer bäst), 2015 års resultat i blått 1 Personalen lyssnar, förstår och respekterar

Läs mer

STADSLEDNINGSKONTORET

STADSLEDNINGSKONTORET Sommarkollo 2012-Botvidsgårdens prova på kollo SIDAN 1 Det fanns alltid någon ledare till hands som du kunde prata med om du behövde A. Aldrig 0 0 B. Sällan 0 0 C. Ibland 5 8,9 D. Oftast 22 39,3 E. Alltid

Läs mer

Hur kan de som har LSS-stöd bestämma mer?

Hur kan de som har LSS-stöd bestämma mer? Hur kan de som har LSS-stöd bestämma mer? Författare: Kristina Bromark, utvecklingsledare Enheten för välfärd och FoU-stöd, funktionshinder Tfn: 0727-41 54 25 E-post: kristina.bromark@regionuppsala.se

Läs mer

2012 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript

2012 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript 2012 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript Board of Studies NSW 2012 Section 1, Part A Text 1 THOMAS: THOMAS : THOMAS : [Knocks on the door] Kom igen

Läs mer

Utvärdering av handledarutbildning HT12

Utvärdering av handledarutbildning HT12 Utvärdering av handledarutbildning HT12 Utvärdering handledarutbildning grupp 3 HT12 1. Jag gick handledarutbildningen A. Vårterminen 2012 B. Höstterminen 2012 31 88,6 4 11,4 2. Jag arbetar inom A. Äldreomsorgen

Läs mer

På vilket sätt kan man få elever i år 9 mer intresserade av schack?

På vilket sätt kan man få elever i år 9 mer intresserade av schack? Lärande och samhälle. Schack som pedagogiskt verktyg På vilket sätt kan man få elever i år 9 mer intresserade av schack? - Kan man få elever i år 9 att vilja spela på fritiden med kompisar eller via tekniska

Läs mer

1) Kön. 2) Hur fick du först reda på kommunens satsning på sommarjobb?

1) Kön. 2) Hur fick du först reda på kommunens satsning på sommarjobb? ) Kön Tjej 55 Kille 58 Annat 2 3 4 5 6 7 2) Hur fick du först reda på kommunens satsning på sommarjobb? Kommunens hemsida Skolan Kompisar via min kontaktperson Medlem där Möjligheternas plats Känner arbetsgivaren

Läs mer

Tolkcentralen Brukarundersökning november 2014

Tolkcentralen Brukarundersökning november 2014 Region Skåne Skånevård KRYH Habilitering & Hjälpmedel Tolkcentralen Tolkcentralen Brukarundersökning november 2014 Tolkcentralen brukarundersökning november 2014 Tolkcentralen, Region Skåne genomförde

Läs mer

Feriepraktik. information till sökande

Feriepraktik. information till sökande Arbetslivskontoret Feriepraktik information till sökande Kontaktuppgifter Mejl: feriepraktiken@sodertalje.se Telefon: 08-523 017 05 Besöksadress: Järnagatan 12, 151 89 Södertälje Postadress: Södertälje

Läs mer

Ökat socialt innehåll i vardagen

Ökat socialt innehåll i vardagen -3-111 -3-3 Tjänsteskrivelse Socialförvaltningen, vård och omsorg Ökat socialt innehåll i vardagen - Utvärdering av hur personal som deltagit i utvecklingsarbete om ökat socialt innehåll i vardagen uppfattar

Läs mer

Vänersborg Samlevnadskurs 2001-10-04

Vänersborg Samlevnadskurs 2001-10-04 Detta var bra 1 Precis allting! Det har verkligen varit två perfekta dagar 2 Bra övningar. Trevliga och berikande diskussioner. 4 Allting. Bra med möte ungdomar och vuxna. 5 Både föreläsningarna och de

Läs mer

KURSUTVÄRDERING EFTER ANDRA UTBILDNINGSTILLFÄLLET 2010 KOMPETENTA ANORDNARE, RESTEN AV LANDET

KURSUTVÄRDERING EFTER ANDRA UTBILDNINGSTILLFÄLLET 2010 KOMPETENTA ANORDNARE, RESTEN AV LANDET KURSUTVÄRDERING EFTER ANDRA UTBILDNINGSTILLFÄLLET 2 KOMPETENTA ANORDNARE, RESTEN AV LANDET De 349 föreningarna som tackade ja i mobiliseringsfasen har inbjudits att delta vid projektets andra utbildningsdag.

Läs mer

2. Hur tycker du att stämningen i sjuan i stort har förändrats under året glädje, trygghet, gemenskap och kommunikation?

2. Hur tycker du att stämningen i sjuan i stort har förändrats under året glädje, trygghet, gemenskap och kommunikation? 1. Hur tycker du att det har varit att gå i sjuan som helhet? Gör ett omdöme som handlar om rolighetsgraden (hur kul det har varit) och ett omdöme som handlar om hur du upplever ditt lärande (hur mycket

Läs mer