Falköpings Kommun Feriepraktik Enkät till chef, handledare/kontaktperson och medarbetare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Falköpings Kommun Feriepraktik Enkät till chef, handledare/kontaktperson och medarbetare"

Transkript

1 Falköpings Kommun Feriepraktik 2016 Enkät till chef, handledare/kontaktperson och medarbetare

2 Procent Antal Ansvarig chef 21,5% 17 Handledare/kontaktperson 38% 30 Medarbetare 40,5% 32 På annat sätt: 0% 0 Svarande 79

3 Procent Antal 1. Stämmer inte alls 1,3% ,6% ,1% ,7% ,8% Stämmer helt 53,8% 42 Jag har inte haft ansvar för feriepraktikanterna. 7,7% 6 Medel 5,25 Svarande 78 Om du inte håller med, beskriv gärna vad som kan göras annorlunda nästa år: Behöver nog gå ut info om vad praktikanterna får göra och inte göra FP hörde inte av dig innan så jag visste inget om dom eller om dom överhuvudtaget skulle komma Lite mera information. Vi hade inga feriepraktikanter på vår avdelning (något som hade vart bra) så hoppas att nästa år att det kan finnas på alla avdelningar!

4 Procent Antal 1. Stämmer inte alls 3,8% ,8% ,3% ,8% ,6% Stämmer helt 30,8% 24 Vet ej 3,8% 3 Medel 4,6 Svarande 78

5 Kommentar: Beror helt på personen. De kan dom väll inte veta innan dom kommer till arbetsplatsen. De skulle börja klockan tio första dagen. I första omgången kom han kvart i sju. Sen bestämde vi tiderna. De två första var jätteduktiga och intresserade. De andra kom inte. Det var knappt någon som hade dragit ut timrapporter eller skattelindring. Men detta är återkommande varje år, så det löses ju på plats. Dom upplevde att informationen var dålig, visste ej hur många tim/dag de skulle arbeta. Info fanns på nätet, men personlig info är trevligare och mera välkomnande inför det kommande arbetslivets grund. en bra, en mindre bra. Fick lära de mycket, det tog tid tills dem lärde sig allt Hade inte koll på de blanketter som de skulle fylla i. Helt nöjd med vår feriepraktikant. Inte alla, men de flesta. IT-guiderna fick en veckas utbildning innan de fick börja sin praktik, det var en bra förberedelse och de lärde känna varandra. Jag träffade samtliga innan praktiktiden började då vi pratade igenom vad den skulle innebära. Vi provade även ut kläder och skor så att allt var klart när de började. Praktikanten trodde att det skulle vara 8 tim/dag...hade räknat ut lön...den blev lägre då det är 6 tim/dag. Praktikanterna hade dålig koll på vart alla papper skulle. saknar ofta kläder för alla väder Samtliga tog kontakt innan start vilket är positivt. Några av ungdomarna var lite sent ute men det fungerade. Två av praktikanterna var väl förberedda. Medan den 3dje, inte hörde av sig alls. Svarade inte på telefon, över huvudtaget, utan dök bara upp den dagen han skulle börja. Han fick ingen praktikplats. Var lite rörigt med papprena. Vilka de skulle skicka in och vilka jag skulle skicka in. Vår ungdom hade tidigare praktiserat inom BU, så han visste redan en del.

6 Procent Antal 1. Stämmer inte alls 1,3% ,3% ,2% ,8% ,4% Stämmer helt 61% 47 Medel 5,34 Svarande 77

7 Kommentar: Dem har inte mycket göra sitter mycket blir rastlösa. De två vi hade var positiva, kom i tid och gjorde vad de kunde utifrån sina förutsättningar. Eftersom vi fick en ungdom som är intresserad av detta yrke. En av dom ville bara göra, det som hon tyckte var roligt. Då smög hon undan med sin telefon. Fast det var tillsagt att man inte får ha telefon under arbetstid. Förutom svårigheten att komma på arbetsuppgifter så har det varit bra. I år har dom varit fantastiska, går inte ens att jämföra med föregående år. Mycket olämplig feriepraktikant högljudd, ville helst inte göra något. Mycket positivt när det funkar att de kommer och är intresserade!! n del tar för sig medan nån annan inte gör någonting verkar helt ointresserad. Om de är intresserade och vill. Några vill helst inte vara här och då blir det inte bra. Två av ungdomarna hade mycket frånvaro. De meddelade sin frånvaro till och från vilket gör det svårt att planera, möta samt att ordinarie personal blir oftast irriterad av detta. Ungdomarna har varit jättefina positiva och kreativa. Vi är väldigt nöjda. Var tyvärr en som det inte fungerade med eftersom han inte kom mer än två måndagar. så jag kommer i fortsättningen av frågorna bara svara angående de båda andra Vi hade lite svårt att hitta sysselsättning i 6 tim/dag.

8 Procent Antal 1. Stämmer inte alls 1,3% ,3% ,1% ,4% ,2% Stämmer helt 57,7% 45 Medel 5,23 Svarande 78

9 Kommentar: De lyssnade bra på det man sa. Den praktikanten som var på min arb.plats när jag arbetade var mkt trevlig och företagsam. Det har fungerat bra med de flesta. Några dök dock inte upp på sin arbetsplats trots påringningar och samtal med föräldrar. Det var en fantastisk kille som kom, han visade stort intresse för arbetet fina och ambitiösa ungdomar i år I stort sett. Olika förutsättningar att möta brukare personal. Mest positivt! Med de som kom funkade det kanon. Några är väldigt omogna och vill helst bara hålla på med sin mobil och sitta i soffan. då blir det ett irritationsmoment. De flesta är duktiga och väldigt intresserade. Nya semestervikairer när de fyllt 18 år. Som sagt mycket nöjd. Vet ej. Övervägande gott.

10 Procent Antal 1. Stämmer inte alls 2,5% ,8% ,3% ,6% ,1% Stämmer helt 55,7% 44 Medel 5,14 Svarande 79

11 Kommentar: "Är inte lätt att komma som 17 år till en arbetsplats", man måste tänka så när man bedömmer dom. Jätteduktiga!!! Bara viljan finns går det bra. Behövs varje sommar! En del var duktiga, men vissa var ganska ointresserade och tog inte på sig ansvaret, trots peppning och coachning så mycket vi kunde... Fungerade mindre bra med de som kom ibland eller som inte meddelade sig. Iden är jättebra men det måste vara nån som har lite framförhållning. Att ge brukarna lite extra tid är guld värt. Har varit olika praktikanter här och en gör inget medan en annan är underbar. Jätteduktiga de två som kom! Jätteduktiga tjejer båda två. Killar som var med barnen och lekte och var engagerade i det de höll på med. De höll tiderna och uppförde sig mkt bra. Se ovan. Till stor del har de fungerat bra i alla perioderna. Vi hade 3 st och två var som klippt och skurna medans den 3:e var blyg och inte var så framåt. Passa tider mm fungerade dock. Väldigt duktiga och intresserade av verksamheten.

12 Procent Antal 1. Stämmer inte alls 2,5% % ,1% ,1% ,8% Stämmer helt 54,4% 43 Medel 5,19 Svarande 79 Kommentar: det kan nog gå ut mer information till oss som inte är handledare...vad som förväntas osv. Har gjort ett schema som de får när de kommer på sysslor de ska göra under dagen. Står bra i infobrevet vi får, annars upplever jag det inte som svårt att höra av mig och fråga.

13 Procent Antal 1. Stämmer inte alls 2,6% ,6% ,1% ,4% ,9% Stämmer helt 38,5% 30 Medel 4,77 Svarande 78 Kommentar: beror på vilken vecka det handlar om De kan ex bädda sängar också. Det finns alltid sysslor att utföra och/men det förutsätter att ordinarie personal planerar och ordnar så det omsätts i verkligheten. Det svåraste för oss. Dessutom blev kontaktpersonen sjukskriven så det gjorde det inte lättare. Det är inte så många barn under sommarlovet men de var med de barn som var här. Hänger också mycket på hur de sjäva tar initiativ i kontakten med barnen Lite svårt ibland att ha någon meningsfull syssla. Beror lite på intresset hos praktikanten. Sista perioden var det väldigt lite barn, många försvann på simskola. Svårt att fylla hela dagen med arbetsuppgifter. Vissa dagar kom det inte så många seniorer då var det lite mindre att göra. Vår ungdom var verkligen mycket med våra barn, och då finns det att göra, när man själv vill.

14 Procent Antal 1. Mycket dåligt 1,3% ,6% ,6% ,1% ,5% Mycket bra 59% 46 Medel 5,27 Svarande 78

15 Kommentar: Dem behöver inte var mer än 6timmar. 6 timmar räcker! 6 timmar är absolut maximal tid vi kan hitta på arbetsuppgifter. Bra för vår avdelning. Då kan vi ta emot fler ungdomar eftersom fler av vår personal arbetar deltider. Bra om fler ungdomar får möjlighet till plats. Eftersom de går helt utöver påverkar det inte oss. Bättre aktivering under de sex timmarna. De blev inte så trötta!!! Det är lagom. Det är tufft att gå från skolbänken till att arbeta med barn en heldag. Feriepraktikanterna var piggare och mer engagerade. Ev skulle man kunna lägga de 30 timmarna lite mer flexibelt nu så de kan jobba någon dag lite längre och någon dag lite kortare men inom 8 timmarsgränsen. Detta gjorde att vi kunde jobba av vissa uppgifter som dom inte kunde vara med på och dom behövde inte vänta på att vi skulle blir klara med vårat. Eftersom våra feriepraktikanter reste med kollektivtrafik till Stenstorp, Kinnarp, Åsarp och Floby fick vi räkna in restiden i arbetstiden så det blev ganska korta arbetspass. Men jag tror det räcker ändå med 6 timmar per dag. Flextid/olika arbetstid bland personalen gör att det inte alltid finns handledare...men 6 timmar gick bra att planera. Informationen var bristfällig när det gällde förändringen. Annars ok. Känns som att dagen blir lättare att fylla med arbetsuppgifter. Många ville ha längre arbetstid. Varken eller. Fungerade bra, och det var ingen diskussion om det överhuvud taget. Vet inte då jag inte varit ansvarig när det har 8h så har inget att jämföra med. Skulle sett att det fanns möjlighet att förlänga de duktiga som kom då de andra inte kom och det fanns lediga platser kvar.

16 Procent Antal Ja 37,2% 29 Nej 19,2% 15 Vet ej 43,6% 34 Svarande 78 Kommentar: Både för och nackdelar. Bra att tiderna kommer fram till er/lön med en gång men kan vara svårt att hinna gå in varje dag för att redovisa De som handleder feriearbetarna hos oss är skiftgående personal. Kan bli en felkälla då jag måste utbilda ca 16 stycken arbetsledare Det blir ett extra administrativt moment i en tid på året då vi ändå har låg bemanning. Det skulle vara mycket enklare! Digitalt är bra men kan vara bra för ungdomarna att ta ansvar och redovisa på papper. fungerar bra med rapporten vi papper. Föredrar pappersformat. Inte varje dag.. kanske i slutet av veckan? Jag har ej varit inblandad i detta. Om det innebär ett merarbete för mig som chef, så är mitt intresse för detta i dagsläget inte så stort. Det får isåfall vara ett mkt smidigt system.för övrigt så ligger det väl i tiden att inte ha en massa papperslistor. Om det underlättar i efterföljande steg är det väl bra. Ska praktikanten själv fylla i den timrapporten? Som de är nu fyller praktikanten själv i timrapporten och vi signerar. Merarbete för personalen om vi ska sköta timrapporten via feriebas. Spelar ingen roll.

17 Procent Antal 1. Stämmer inte alls 0% ,3% % % ,5% 9 6. Stämmer helt 37,2% 29 Har ej haft kontakt med någon av dem 50% 39 Medel 5,67 Svarande 78 Kommentar: Har bara haft Mail kontakt. Har inte haft kontakt med alla... men de jag haft blir en 6:a. har tidigare år haft kontakt och blivit bra bemött och fått svar på min fråga snabbt o smidigt. Hos oss finns det chefsstöd som har haft kontakten med dessa. Jag var ledig när dom var på besök. Kontakt via mejl. Mycket bra kontakt, hjälp och information! Önskvärt att få besök alla perioderna.

18 12. Vad har varit bra? Svar Det var bra, att dem fick lära sig arbeta, passa tider. fick se en arbetsplats. Alltid roligt och bra att få engagerade ungdomar som vill ta del av arbetet på förskolorna. Att vi verkligen fick en ungdom som går på Barn o fritid på gymnasiet och är intresserad. Bra information i år om vad som gäller. Ungdomarna bra förberedda. Bra killar som ville hjälpa till med allt som behövdes. Bra med kortare dagar till samma ersättning. Dem lär sig snabbt Det ger ett extra guldkorn i kanten till de gamla, det ger också ungdomarna en chans att möta arbetslivet på ett kul sätt och få en inblick i vad arbetslivet egentligen innebär. Det är bra att ha ngn i köket som hjälper till. Dom har varit hjälpsamma när vi inte fick tag på en av praktikanterna. Duktig med tider, trevlig, bra kontakt med de boende. En del intresserade, andra inte alls. En extra resurs. En positiv och glad tjej som gjorde sitt bästa. Engagerar sig med barnen. Vill lära sig. Jättebra att de kommer och presenterar sig i god tid. Då vet man också vad de kan och vad de inte klarar av. Bra att praktikanten får A4 med "Information om feriepraktik 2016"...jag läste praktikantens ex...hade gärna fått den innan. Kul med lite ungdom på jobbet. Bra med nya ögon som ser andra saker. Lätt att få kontakt, svar på frågor och hjälp att lösa problem. Bra samarbete! Mycket bra med kortare arbetstid, svårt att hitta arbetsuppgifter senare på eftermiddagen. Bra att de börjar strax innan frukost. Har ej upplevt att de suttit med sina mobiltelefoner, som det varit tidigare. När det funkar bra så är det verkligen ett lyft för verksamheten. Närvaron var hög. Positivt för det mesta med en extra resurs. Mer tid för en pratstund och promenader. Positivt för våra besökare och för oss personal att introducera ungdomarna i arbetslivets verklighet. På min arbetsplats har de varit till stor hjälp med allt som hör till kök,förberett, matat,ta hand om disk,vara med på olika akiviteter som finns på vår avd. inom vård. Skönt med ett par extra händer under sommaren.

19 Smidigt system att anmäla in platser. Positivt iår att det inte var så många ändringar på de som kom. Vi har haft bra o intresserade ungdomar här. det är uppskattade bland de äldre. En bra möjlighet att ev rekrytera personal för omvårdnadsarbetet. Tagit eget ansvar och velat vara med i arbetet. Mycket glad och positiv. Var framåt, frågade och ville veta mer om arbetet. Skulle vilja och skulle passa som timvikarie. Brukarna tyckte om henne då hon spenderade tid att prata och spela spel med dem. Undomarna är engagerade och tycks ha fått bättre information om att det faktiskt är ett arbete i år! Upskattat av brukarna att sitta och prata med någon. Promenader,spel samt läsning. Vår feriepraktikant var mycket engagerad och duktig så det var jättebra. Vår feriepraktikant var toppenbra tillsammans med barnen. Hon var väldigt social och trevlig mot oss alla och vi tyckte att hon var en tillgång hos oss. Vi tycker att 2 feriepraktikanter (istället för 4 st) har varit lagom hos oss på Sörgården. Vår praktikant var trevlig, tillmötesgående, effektiv.

20 13. Vad kan förbättras? Svar - Att de för skriva upp vad ska dem göra. Vi fick visa de nästan varje dag, hur gör man..? Att alla äldreboenden och avdelningar får en praktikant. Gäller äldreboenden utanför stan också! Att de som söker verkligen vill och visar ett intresse för arbetet och inte bara för att få pengarna. Att man kommer till arbetsplatsen och tittar hur det ser ut och vad det är för ett ställe man ska vara på innan. Att personen i fråga är lite intresserad också. Fördelningen av timmarna Har i dagsläget inget bra förslag. Info Informationen om oss och feriepraktikanterna. Jag hade ngn ungdom som ringde att man fått praktikplats innan jag fått vetskap om det, behöver koordineras bättre. Ungdomarna ringer ju ibland i sista minuten så eftersom man går på sem får man sitta o ringa till en del själv. Jag tycker inte detta är ngt stort problem, man löser det. Kommunikationen! Språksvårigheter!!! Kontrollera språkkunskaper mer innan de får en plats. Missförstånd ofta pga språkförståelse. Mer timmar och att man kan planera in lite mer att göra tillsammans med brukarna. Möjlighet att förlänga praktiktiden om det finns plats och det fungerar bra. Se punkt 12 Vet ej... Vi borde ha två kontaktpersoner, dels så att det inte blir så sårbart, dels så att vi fördelar ansvaret. Vi måste tänka på att dom kanske aldrig varit ute i arbetslivet.

21 14. Övriga synpunkter: Svar. Att telefonnummer till arbetsplatsen finns så praktikanter kan ringa om de är förhindrade att komma någon dag. Bra för praktikanten som får livserfarenhet och lite pengar. Bra för oss som får extra hjälp. Bra! Såväl feriepraktikanterna själva som vår personal är nöjda med feriepraktiken. De saker som borde förändras ligger hos oss. Den ena ungdomen hörde inte av sig de första dagarna. Ringde efter 3 dagar och sa att hon var sjuk, sen kom hon i mitten av andra veckan. Kom några dagar sedan uteblev hon. Det var tråkigt att det inte riktigt fungerade med en av killarna och jag vet inte riktigt hur vi skulle kunnat hjälpa honom att få ordning på det. Men vi hade god kontakt med feriearbetarteamet under tiden. Det är positivt att erbjuda ungdomar jobb. Detta gäller ungdomen som var i första omgången. En fin höst tillönskar jag er. Med vänlig hälsning Elisabeth. En av våra praktikanter kom inte. Hade varit bra att veta om det så att personalen inte hade behövt undra varje dag. En FP hade inte med sig några papper och visste inget om vad hon skulle göra. Dessutom uteblev hon några dagar och skyllde på missuppfattning. Hon hade fått köra att vi hade stängt... Fungerar bra i stort sett. Skulle vilja ha namnen lite tidigare så vi ska göra en planering och utse handledare. Trevliga ungdomar Tycker att det är en bra ide att få unga personer ut i vården och att de kan se hur det ser ut och fungerar. Det är mycket som personalen ska hinna med så lite extra hjälp är alltid välkommet.

Falköpings kommun Feriepraktik Enkät till chefer, handledare/kontaktpersoner och medarbetare

Falköpings kommun Feriepraktik Enkät till chefer, handledare/kontaktpersoner och medarbetare Falköpings kommun Feriepraktik 2017 Enkät till chefer, handledare/kontaktpersoner och medarbetare Ansvarig chef 17,9% 14 Handledare/kontaktperson 37,2% 29 Medarbetare 41% 32 På annat sätt: 3,8% 3 På annat

Läs mer

Falköpings kommun feriepraktik 2015. Enkät chef, handledare/kontaktperson och medarbetare

Falköpings kommun feriepraktik 2015. Enkät chef, handledare/kontaktperson och medarbetare Falköpings kommun feriepraktik 2015 Enkät chef, handledare/kontaktperson och medarbetare Procent Antal Ansvarig chef 24% 24 Handledare/kontaktperson 43% 43 Medarbetare 32% 32 På annat sätt: 1% 1 Svarande

Läs mer

Feriepraktik 2014. Enkät enhetschefer, handledare, kontaktpersoner och medarbetare i Falköpings kommun. Standardrapport

Feriepraktik 2014. Enkät enhetschefer, handledare, kontaktpersoner och medarbetare i Falköpings kommun. Standardrapport Feriepraktik 2014 Enkät enhetschefer, handledare, kontaktpersoner och medarbetare i Falköpings kommun Standardrapport Procent Antal Enhetschef 18,5% 15 Handledare 25,9% 21 Kontaktperson 13,6% 11 Medarbetare

Läs mer

Falköpings Kommun Feriepraktik Enkät ungdomar alla perioder

Falköpings Kommun Feriepraktik Enkät ungdomar alla perioder Falköpings Kommun Feriepraktik 2016 Enkät ungdomar alla perioder 1. Kön 1% 47% 52% Tjej Kille Annan könstillhörighet Tjej 52% Kille 47,2% Annan könstillhörighet 0,8% Svarande, antal: 125 2. Vilket gymnasieprogram

Läs mer

Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna

Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna den 4 maj 0 Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna Allmänt om enkäten Enkäter skickas till deltagare i FIVE cirka tre veckor efter att de har avslutat sin praktik. Om

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2016 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun Efter feriearbetet sommaren 2016 gjorde vi en enkätundersökning bland ungdomarna. Vi ville ta reda

Läs mer

Utvärdering APL frågor till handledare HT 15

Utvärdering APL frågor till handledare HT 15 Utvärdering APL frågor till handledare HT 15 Jag har inte gått någon handledarutbildning Instämmer 11 100 Total 11 100 20,8% (11/53) Min praktikant studerar på Vård och Omsorgsprogrammet för ungdomar 10

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2015 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2015. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 UPPLEVELSE AV PRAO 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO-

Läs mer

Feriepraktik Enkät Ungdomar, period 1 Falköpings kommun. Standardrapport

Feriepraktik Enkät Ungdomar, period 1 Falköpings kommun. Standardrapport Feriepraktik 2014 Enkät Ungdomar, period 1 Falköpings kommun Standardrapport Procent Antal Kille 48,1% 38 Tjej 51,9% 41 Svarande 79 Procent Antal 1996 43,8% 32 1997 56,2% 41 Svarande 73 Procent Antal Barn-

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2016 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2016. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 NÖJDHET 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO- OCH SJUKVÅRD

Läs mer

Falköpings kommun Feriepraktik 2015. Enkät ungdomar period 1, 2 och 3

Falköpings kommun Feriepraktik 2015. Enkät ungdomar period 1, 2 och 3 Falköpings kommun Feriepraktik 2015 Enkät ungdomar period 1, 2 och 3 Total Period 1 Period 2 Period 3 Kille 42% 37,7% 41,4% 50% Tjej 58% 62,3% 58,6% 50% Svarande 138 69 29 40 Total Period 1 Period 2 Period

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2018 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun Arbetsmarknadsenheten skickade per brev ut totalt 55 enkäter, i samband med de två arbetsperiodernas

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2017 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun Arbetsmarknadsenheten skickade per brev ut totalt 63 enkäter i december 2017. Vi fick in 22 svar,

Läs mer

Sommarjobb i Nynäshamns kommun 2017 Rapport

Sommarjobb i Nynäshamns kommun 2017 Rapport Sommarjobb i Nynäshamns kommun 2017 Rapport HR-avdelningen kommunstyrelseförvaltningen Nynäshamn 2017-09-13 2(8) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sammanfattning... 3 1. Introduktion... 4 2. Syfte... 4 3. Faktasammanställning...

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2015 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun 2015-12-08 1 Arbetsmarknadsenheten skickade per brev ut totalt 60 enkäter, i samband med de två arbetsperiodernas

Läs mer

Feriepraktik 2014. Enkät Ungdomar, period 2 Falköpings kommun. Standardrapport

Feriepraktik 2014. Enkät Ungdomar, period 2 Falköpings kommun. Standardrapport Feriepraktik 2014 Enkät Ungdomar, period 2 Falköpings kommun Standardrapport Procent Antal Kille 43,3% 13 Tjej 56,7% 17 Procent Antal 1996 33,3% 10 1997 66,7% 20 Barn- och fritidsprogrammet 0% 0 Bygg-

Läs mer

Föräldraenkät Arjeplogs förskola 2018

Föräldraenkät Arjeplogs förskola 2018 Föräldraenkät Arjeplogs förskola 2018 Exempel på kommentarer: Tack vare personalen Man kan aldrig veta vad som händer under dagen Vi älskar våra förskolepedagoger! Duktig personal och fin verksamhet. Då

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO2 14 PRAO 217 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 217. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 NÖJDHET 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO- OCH SJUKVÅRD

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2014 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2014. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 UPPLEVELSE AV PRAO 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO-

Läs mer

Utvärdering APL frågor till praktikant VT15

Utvärdering APL frågor till praktikant VT15 Utvärdering APL frågor till praktikant VT15 Utvärdering APL från praktikant VT 2015 Jag studerar på Vård och Omsorgsprogrammet för ungdomar 19 31,1 Vård och Omsorgsutbildning för vuxna Komvux Vård 35 57,4

Läs mer

2019 Guide till dig som ska handleda

2019 Guide till dig som ska handleda 2019 Guide till dig som ska handleda Fotograf: Anna Olsson Hej! Så roligt att ni vill välkomna en eller flera sommarpraktikanter. Genom att ta emot sommarpraktikanter bidrar ni till möten mellan generationer

Läs mer

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling!

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Under våren 2015 gjordes en enkät på som handlade om trivsel, trygghet och barnens delaktighet. Enkäten riktades mot er som föräldrar,

Läs mer

Feriepraktik Enkät Ungdomar, period 3 Falköpings kommun. Standardrapport

Feriepraktik Enkät Ungdomar, period 3 Falköpings kommun. Standardrapport Feriepraktik 2014 Enkät Ungdomar, period 3 Falköpings kommun Standardrapport Procent Antal Kille 36,8% 14 Tjej 63,2% 24 Procent Antal 1996 39,5% 15 1997 60,5% 23 Barn- och fritidsprogrammet 10,5% 4 Bygg-

Läs mer

Utvärdering APL frågor till praktikant

Utvärdering APL frågor till praktikant Utvärdering APL frågor till praktikant Jag studerar på A. Vård och Omsorgsprogrammet för 23 34,8 ungdomar åk 1 B. Vård och Omsorgsprogrammet för 0 0 ungdomar åk 2 C. Vård och Omsorgsprogrammet för 0 0

Läs mer

1) Kön. 2) Hur fick du först reda på kommunens satsning på sommarjobb?

1) Kön. 2) Hur fick du först reda på kommunens satsning på sommarjobb? ) Kön Tjej 55 Kille 58 Annat 2 3 4 5 6 7 2) Hur fick du först reda på kommunens satsning på sommarjobb? Kommunens hemsida Skolan Kompisar via min kontaktperson Medlem där Möjligheternas plats Känner arbetsgivaren

Läs mer

En annan mycket roligare del i arbetet var att jag ofta fick följa med min handledare ut på

En annan mycket roligare del i arbetet var att jag ofta fick följa med min handledare ut på Manpower Student är ett eget bolag och en egen avdelning inom Manpower. Manpower är världsledande när det gäller arbetsmarknadsrelaterade tjänster som rekrytering, uthyrning och jobbförmedling. De finns

Läs mer

Besökarenkät Är du...? Vilken fritidsgård besöker du nu? Namn Antal % Tjej 38 52,8 Ickebinär 4 5,6 Kille 30 41,7 Total

Besökarenkät Är du...? Vilken fritidsgård besöker du nu? Namn Antal % Tjej 38 52,8 Ickebinär 4 5,6 Kille 30 41,7 Total Besökarenkät 2018 Är du...? Tjej 38 52,8 Ickebinär 4 5,6 Kille 30 41,7 Total 72 100 100% (72/72) Vilken fritidsgård besöker du nu? Lagan 12 16,9 Ljungby 59 83,1 Total 71 100 98,6% (71/72) Hur trygg känner

Läs mer

Information till arbetsgivare och handledare

Information till arbetsgivare och handledare Information till arbetsgivare och handledare Informationen här, är till dig som ska vara handledare för en feriepraktikant. Tack för att du tar emot en feriepraktikant! OBS! Nytt från och med det året

Läs mer

Garaget Resultat besöksnöjdhetsundersökningen Vt 2016

Garaget Resultat besöksnöjdhetsundersökningen Vt 2016 Garaget Resultat besöksnöjdhetsundersökningen Vt 2016 Fråga 1. Personalen lyssnar, förstår och respekterar mig. 64% 34% JA IBLAND SÄLLAN NEJ 0% 0% 0% 0% 0% 0% 2% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0% Kvinna Man Eg.def

Läs mer

Ärende 3 Utvärdering av feriearbeten

Ärende 3 Utvärdering av feriearbeten Ärende 3 Utvärdering av feriearbeten Utvärdering feriearbete 2015 1. Hur har du blivit bemött av personalen på arbetsplatsen? 2. Hur har handledningen på arbetsplatsen varit? 3. Har arbetsuppgifterna varit

Läs mer

Utvärdering APL frågor till praktikant VT16

Utvärdering APL frågor till praktikant VT16 Utvärdering APL frågor till praktikant VT16 Jag studerar på Vård och Omsorgsprogrammet för 16 25 ungdomar Vård och Omsorgsutbildning för 18 28,1 vuxna Komvux Vård Eductus 30 46,9 Kommentarer till ovanstående

Läs mer

Falköpings kommun Feriepraktik Enkät till ungdomarna

Falköpings kommun Feriepraktik Enkät till ungdomarna Falköpings kommun Feriepraktik 2017 Enkät till ungdomarna Total Årskurs 9 Gymnasiet Tjej 59,3% 66,7% 56,6% Kille 40,7% 33,3% 43,4% Annan könstillhörighet 0% 0% 0% Svarande 194 51 143 Total Årskurs 9 Gymnasiet

Läs mer

Sommarpraktik - Ungdom

Sommarpraktik - Ungdom Sommarpraktik - Ungdom 1. Födelseår 2. Kön 3. Inom vilket praktikområde har du praktiserat? 4. Hur är du med den information du fått hemskickad av Ung i Lund? Svara på en skala mellan 1-5 där 1 betyder

Läs mer

Guide till dig som ska handleda

Guide till dig som ska handleda Guide till dig som ska handleda Fotograf: Anna Olsson Hej! Så roligt att ni vill välkomna en eller flera sommarpraktikanter. Genom att ta emot sommarpraktikanter bidrar ni till möten mellan generationer

Läs mer

Utvärdering av handledarutbildning HT12

Utvärdering av handledarutbildning HT12 Utvärdering av handledarutbildning HT12 Utvärdering handledarutbildning grupp 3 HT12 1. Jag gick handledarutbildningen A. Vårterminen 2012 B. Höstterminen 2012 31 88,6 4 11,4 2. Jag arbetar inom A. Äldreomsorgen

Läs mer

SÅ FÅR DU TILL EN BRA START

SÅ FÅR DU TILL EN BRA START SÅ FÅR DU TILL EN BRA START INFÖR START 1. FÖRBEREDELSER Du tjänar igen tiden sen VID INTRODUKTIONEN 2. PRAKTIKALITETER Var tydlig, övertydlig! Fem tips från arbetsgivare till arbetsgivare inför nyanställning

Läs mer

Utvärdering Målsman 2011

Utvärdering Målsman 2011 Utvärdering Målsman 2011 Var informationen innan kollot tillräcklig? (76 svar) 80 60 40 20 0 Ja (100%, 76 st) Nej (0%, 0st) Om nej, vad tycker ni saknades? Informativ hemsida. Mycket bra info hemskickad.

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

TILL DIG SOM ARBETSGIVARE. PRAO I PRAKTIKEN Tips och information för dig som tar emot prao-elever

TILL DIG SOM ARBETSGIVARE. PRAO I PRAKTIKEN Tips och information för dig som tar emot prao-elever TILL DIG SOM ARBETSGIVARE PRAO I PRAKTIKEN Tips och information för dig som tar emot prao-elever PRAO I PRAKTIKEN 1 Vägen till besöksnäringen börjar hos dig Dagens elever är framtidens medarbetare och

Läs mer

Sammanställning över enkätsvar från personal till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016.

Sammanställning över enkätsvar från personal till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016. 2016-05-31 Sammanställning över enkätsvar från personal till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016. Enkäten avser Språksatsningens bokpåsar. 32 personer har svarat på enkäten. 1. Upplever du att du har

Läs mer

Namn: Sofie Thagesson Klass: OP2a

Namn: Sofie Thagesson Klass: OP2a Namn: Sofie Thagesson Klass: OP2a Jag var i Italien i nästan 3 veckor, i en stad som heter Reggio Emilia som ligger i Norra Italien. Jag bodde hos Francesca och hennes familj som bor i en liten stad som

Läs mer

Sammanställd kursutvärdering för samhällets digitalisering SVP, HT 2016

Sammanställd kursutvärdering för samhällets digitalisering SVP, HT 2016 UMEÅ UNIVERSITET Institutionen för informatik Lärare: Rikard Harr, Angelica Svelander oktober 6, 2016 Sammanställd kursutvärdering för samhällets digitalisering SVP, HT 2016 Sammanlagt lämnades 36 utvärderingar

Läs mer

om läxor, betyg och stress

om läxor, betyg och stress 2 126 KP-läsare om läxor, betyg och stress l Mer än hälften av KP-läsarna behöver hjälp av en vuxen hemma för att kunna göra läxorna. l De flesta tycker att det är bra med betyg från 6:an. l Många har

Läs mer

EMMABODA I VÅRA HJÄRTAN

EMMABODA I VÅRA HJÄRTAN EMMABODA I VÅRA HJÄRTAN Hej! I den här broschyren hittar du viktig information som är bra att läsa innan du börjar din praktik, som hur blanketter ska fyllas i, arbetstider m.m. Besök gärna emmaboda.se/feriepraktik

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 68 svar, 76 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 2 1 Ja Nej Varför, varför inte? - För jag älskar att sjunga o här sjunger man varje dag! - Jag har fått nya vänner

Läs mer

Karlstads Teknikcenter. Examensarbete Praktiken i fokus. Karlstads Teknikcenter Tel

Karlstads Teknikcenter. Examensarbete Praktiken i fokus. Karlstads Teknikcenter Tel Karlstads Teknikcenter Examensarbete 2017 Titel: Författare: Uppdragsgivare: Tina Andersson Karlstads Teknikcenter Tel + 46 54 540 14 40 SE-651 84 KARLSTAD www.karlstad.se/yh Examensarbete YhVA15 2017-09-18

Läs mer

Till föräldrar och elever i årskurs 8

Till föräldrar och elever i årskurs 8 Till föräldrar och elever i årskurs 8 Under våren är det dags för 8: ornas PRAO (praktisk arbetslivsorientering). Tanken med praon är att ge dig, som elev, möjlighet att få kunskap om arbetslivet genom

Läs mer

Mötesplats Dammfrigården Resultat besöksnöjdhetsundersökningen Ht 2015

Mötesplats Dammfrigården Resultat besöksnöjdhetsundersökningen Ht 2015 Mötesplats Dammfrigården Resultat besöksnöjdhetsundersökningen Ht 2015 Fråga 1. Personalen lyssnar, förstår och respekterar mig. 7 6 6 5 4 3 2 1 19% 5% 2% 2% 2% 2% Man Kvinna Eg.def Ej uppge JA IBLAND

Läs mer

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Av: Studie- och yrkesvägledarna i Enköpings kommun 2008 Idékälla: I praktiken elev, Svenskt Näringsliv Varför PRAO? För att skaffa

Läs mer

DU SOM HAR FÅTT FERIEPRAKTIKPLATS. Viktig information till dig

DU SOM HAR FÅTT FERIEPRAKTIKPLATS. Viktig information till dig DU SOM HAR FÅTT FERIEPRAKTIKPLATS Viktig information till dig Innehåll Före feriepraktiken... 4 Under feriepraktiken... 6 Efter feriepraktiken... 10 Kontaktuppgifter... 12 2 Välkommen till Gislaveds kommun

Läs mer

ATT TA EMOT EN FERIEPRAKTIKANT

ATT TA EMOT EN FERIEPRAKTIKANT ATT TA EMOT EN FERIEPRAKTIKANT Handledarguide Viktig information för att du ska kunna få svar på dina frågor före, under och efter feriepraktik. Förord Denna broschyr innehåller viktig information för

Läs mer

Varför PRAO och praktik? Samverkan för framtiden

Varför PRAO och praktik? Samverkan för framtiden Varför PRAO och praktik? Samverkan för framtiden Möjligheter med prao och praktik! Att ta emot elever på prao och praktik är ett bra tillfälle att ge dem en positiv bild av din arbetsplats och av arbetslivet.

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF 2014 1. Har din son deltagit som? 10 98.4% 9 8 7 1 2 1 Målvakt 2 Utespelare Målvakt 1,6% Utespelare 98,4% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7 16.4% 19.7%

Läs mer

DU SOM HAR FÅTT FERIEPRAKTIK eller FERIEARBETE. Viktig information till dig

DU SOM HAR FÅTT FERIEPRAKTIK eller FERIEARBETE. Viktig information till dig DU SOM HAR FÅTT FERIEPRAKTIK eller FERIEARBETE Viktig information till dig Den här guiden innehåller viktig information som kan hjälpa dig före, under och efter din tid som feriepraktikant eller feriearbetare.

Läs mer

KURSUTVÄRDERING EFTER ANDRA UTBILDNINGSTILLFÄLLET 2010 KOMPETENTA ANORDNARE, RESTEN AV LANDET

KURSUTVÄRDERING EFTER ANDRA UTBILDNINGSTILLFÄLLET 2010 KOMPETENTA ANORDNARE, RESTEN AV LANDET KURSUTVÄRDERING EFTER ANDRA UTBILDNINGSTILLFÄLLET 2 KOMPETENTA ANORDNARE, RESTEN AV LANDET De 349 föreningarna som tackade ja i mobiliseringsfasen har inbjudits att delta vid projektets andra utbildningsdag.

Läs mer

Handbok för dig som ska sommarjobba

Handbok för dig som ska sommarjobba Handbok för dig som ska sommarjobba Min arbetsplats: Här fyller du i information om din arbetsplats. Arbetsplats: Adress: Chef på arbetsplatsen Handledare: Telefonnummer: Annan kontaktperson: Telefonnummer:

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 37 svar, 325 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 99 1 Ja Nej Varför, varför inte? - Det har varit lärorikt och kul att använda utrustningen och att skådespela. -

Läs mer

Ett brev med uppgifter om din praktikplats Broschyren Så får barn och ungdomar arbeta Blanketten Överenskommelse om praktik Skatteintyg Returkuvert

Ett brev med uppgifter om din praktikplats Broschyren Så får barn och ungdomar arbeta Blanketten Överenskommelse om praktik Skatteintyg Returkuvert Till dig som ska praktisera UNG I SOMMAR 2014 1 Hej, I det här utskicket får du: Ett brev med uppgifter om din praktikplats Broschyren Så får barn och ungdomar arbeta Blanketten Överenskommelse om praktik

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen. Guide för praohandledare

Barn- och utbildningsförvaltningen. Guide för praohandledare Barn- och utbildningsförvaltningen Guide för praohandledare Guide för praohandledare Östhammars kommun har tagit fram en guide* med konkreta tips och idéer som kan vara till hjälp för dig som handledare

Läs mer

Enkät rörande sjukkontakt

Enkät rörande sjukkontakt 2008-01-09 1 (6) Personal- och organisationsutskottet Enkät rörande sjukkontakt Sedan januari 2006 gäller att närmsta chef ska ta kontakt med den anställde under de första fem dagarna när någon är sjukskriven.

Läs mer

Utvärdering APL frågor till handledare VT2015

Utvärdering APL frågor till handledare VT2015 Utvärdering APL frågor till handledare VT2015 Utvärdering APL frågor till handledare VT 2015 Jag har inte gått någon handledarutbildning Instämmer 3 100 Total 3 100 10,3% (3/29) Min praktikant studerar

Läs mer

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige.

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Är det inte meningen att samhället ska hjälpa de som har det mindre bra? Är det inte meningen att man ska få stöd till ett bättre mående och leverne? Är det

Läs mer

Förskolelärare att jobba med framtiden

Förskolelärare att jobba med framtiden 2010 Förskolelärare att jobba med framtiden Skribenter och fotografer: Elin Anderberg Tove Johnsson Förskollärare som yrke Som förskollärare jobbar du inte bara med barnen i sig utan även med framtiden.

Läs mer

Antal Ålder < år år år 228 >60 år 412 Ej svarat Kön Kvinna 564 Man 391 Ej svarat

Antal Ålder < år år år 228 >60 år 412 Ej svarat Kön Kvinna 564 Man 391 Ej svarat Patientenkät september-oktober 2018. Enkätundersökningen gjordes vecka 39 och 40 2018 på 23 av Aleris Medilabs närlaboratorier. Totalt besvarades 988 av 1150 utskickade enkäter. 86% besvarade enkäten.

Läs mer

PRAO Information och blanketter 2016

PRAO Information och blanketter 2016 PRAO Information och blanketter 2016 1 PRAOINFORMATION Vad är prao? Prao betyder praktisk arbetslivsorientering och är en del av skolverksamheten. Prao ger möjligheter till att få erfarenheter och kunskaper

Läs mer

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed Hemliga Clowndocka Yara Alsayed - Olivia vakna! Du kommer för sent till skolan, ropade mamma. - Ja jag kommer. Olivia tog på sig sina kläder och åt frukosten snabbt. När hon var klar med allt och står

Läs mer

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Vi har fått in svar från 27 föräldrar. Vi har ca 70 barn i fyran och femman, resten är sexor. Alla frågor kunde ni svara på med ett

Läs mer

TILL ELEVER OCH VÅRDNADSHAVARE INFÖR PRAON VECKA år 2016

TILL ELEVER OCH VÅRDNADSHAVARE INFÖR PRAON VECKA år 2016 1 av 6 TILL ELEVER OCH VÅRDNADSHAVARE INFÖR PRAON VECKA 42-43 år 2016 Vad är PRAO? PRAO är en förkortning av praktisk arbetslivsorientering. Som elev prövar du på hur det är att arbeta och vara på olika

Läs mer

HÄGERSTEN LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING

HÄGERSTEN LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING HÄGERSTEN LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIAL OMS ORG BRUKARUNDERSÖKNING 2-8-4 ANHÖRIG-BRUKARUNDERSÖKNING 2 LILJEHOLMENS DAGLIGA VERKSAMHET (FÖRETRÄDARE) Liljeholmens dagliga verksamheter består av

Läs mer

Planeringsmaterial för prao inom vård och omsorg

Planeringsmaterial för prao inom vård och omsorg Planeringsmaterial för prao inom vård och omsorg Det här tycker ungdomar är viktigt för en bra prao Att de får göra mycket praktiskt Att de får vara aktiva Att de får ett trevligt välkomnande Att det är

Läs mer

PRAO för elever i grundskolan TILL ARBETSGIVAREN. Information inför PRAO. Försäkring. Arbetsuppgifter och ansvar. Riskbedömning

PRAO för elever i grundskolan TILL ARBETSGIVAREN. Information inför PRAO. Försäkring. Arbetsuppgifter och ansvar. Riskbedömning PRAO för elever i grundskolan TILL ARBETSGIVAREN Information inför PRAO Försäkring Eleverna är försäkrade genom kommunens försorg under praotiden. Kommunens olycksfallsförsäkring ersätter olycksfallsskada

Läs mer

På vilket sätt kan man få elever i år 9 mer intresserade av schack?

På vilket sätt kan man få elever i år 9 mer intresserade av schack? Lärande och samhälle. Schack som pedagogiskt verktyg På vilket sätt kan man få elever i år 9 mer intresserade av schack? - Kan man få elever i år 9 att vilja spela på fritiden med kompisar eller via tekniska

Läs mer

Feriepraktik. information till sökande

Feriepraktik. information till sökande Arbetslivskontoret Feriepraktik information till sökande Kontaktuppgifter Mejl: feriepraktiken@sodertalje.se Telefon: 08-523 017 05 Besöksadress: Järnagatan 12, 151 89 Södertälje Postadress: Södertälje

Läs mer

SENAST EN VECKA INNAN DIN PRAO LÄMNAS PRAOLAPPEN TILL SYV.

SENAST EN VECKA INNAN DIN PRAO LÄMNAS PRAOLAPPEN TILL SYV. Information om PRAO i årskurs 9 läsåret 2018/2019 -Till elev och vårdnadshavare Alla elever i årskurs 9 kommer under höstterminen ha 5 dagars prao (praktisk arbetslivsorientering). Årskurs 9 på kyrkhedens

Läs mer

Bilaga 1 Enkät till/intervju med boende

Bilaga 1 Enkät till/intervju med boende Kvalitetsuppföljning, Pilegården (juli 2010) Bilaga 1. 1(5) Bilaga 1 Enkät till/intervju med boende NKI (Nöjd-Kund-Index) NKI (Nöjd-Kund-Index) är ett sammanfattande mått på hur nöjda kunderna är med en

Läs mer

Roligaste Sommarjobbet 2014

Roligaste Sommarjobbet 2014 Roligaste Sommarjobbet Q Vilket program har du deltagit i? Svarade: Hoppade över: RS Nacka sv al RS Arboga/Köping/Kungsör RS Avesta RS Enköping RS Falun RS Heby RS Håbo RS Mora RS Nacka RS Sigtuna RS Skövde

Läs mer

ETT VERKTYG FÖR ATT GÖRA PRAKTIKEN SÅ BRA SOM MÖJLIGT FÖR PRAKTIKANT, HANDLEDARE OCH VERKSAMHET. Guide för handledare

ETT VERKTYG FÖR ATT GÖRA PRAKTIKEN SÅ BRA SOM MÖJLIGT FÖR PRAKTIKANT, HANDLEDARE OCH VERKSAMHET. Guide för handledare ETT VERKTYG FÖR ATT GÖRA PRAKTIKEN SÅ BRA SOM MÖJLIGT FÖR PRAKTIKANT, HANDLEDARE OCH VERKSAMHET. Guide för handledare Enheten för studie- och karriärvägledning Enheten för Studie-och karriärvägledning

Läs mer

Inskriven av BAKGRUNDSFAKTA Kvinna Man Ej svar AF FK SOC Totalt % 55% 45% 0% 10% 55% 35% UT Ambft Exftg Outb

Inskriven av BAKGRUNDSFAKTA Kvinna Man Ej svar AF FK SOC Totalt % 55% 45% 0% 10% 55% 35% UT Ambft Exftg Outb VI VILL GÄRNA VETA VAD DU TYCKER OM JOBBINVESTERING OCH OSS! År 12 Total resultat - av 39 kvinnor och män inskrivna i Jobbinvestering av AF, FK och Soc Kvinna Kvinna Kvinna Kvinna Kvinna Kvinna Kvinna

Läs mer

Personalen arbetar medvetet med att 7 2 skapa ett positivt klimat i barngruppen. Aktiviteterna som erbjuds på fritids är bra.

Personalen arbetar medvetet med att 7 2 skapa ett positivt klimat i barngruppen. Aktiviteterna som erbjuds på fritids är bra. fsk Enkät till föräldrar, fritidshemmet Jag har en pojke flicka 9 Mitt barn går i klass stämmer mycket bra stämmer bra stämmer mindre bra stämmer inte Mitt barn tycker om att vara på fritids 6 2 1 =ej

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet. Det kan ha varit ett LAN, ett musikarrangemang, en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske skött ett

Läs mer

Sammanställning av Kursvärdering för VFU Normal motorik och sjukgymnastisk undersökning (3SG075)

Sammanställning av Kursvärdering för VFU Normal motorik och sjukgymnastisk undersökning (3SG075) undersökning (SG075) Sammanställning av Kursvärdering för VFU Normal motorik och sjukgymnastisk undersökning (SG075) Sammanställd 01-0-1 av Hanna Momats Olsson (Hanna.Momatz O lsson.9798@student.uu.se)

Läs mer

Brukarundersökning 2012

Brukarundersökning 2012 Brukarundersökning 2012 Hemtjänsten i Håbo Uppdrag enligt verksamhetsplan Genomföra brukarundersökning årligen Höja svarsfrekvensen Målet att minst 90 % ska vara nöjda Syfte En temperaturmätning som signalerar

Läs mer

79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan.

79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan. 79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan. KOMMENTARER: vad var särskilt positivt under dagen och vad kan förbättras? Tänk på innehållet under dagen, förtäring,

Läs mer

Utvärdering APL frågor till praktikant

Utvärdering APL frågor till praktikant Utvärdering APL frågor till praktikant Utvärdering från praktikant HT 2014 Jag studerar på A. Vård och Omsorgsprogrammet för ungdomar åk 1 10 14,9 B. Vård och Omsorgsprogrammet för ungdomar åk 2 19 28,4

Läs mer

Processutvärderingen 3 september 2011

Processutvärderingen 3 september 2011 Processutvärderingen 3 september 2011 Målet är att 75 % av alla ska ha tagit del av kompetensutvecklingsinsatser när Carpe är slut. Hur ser det ut ungefär hos oss? Vi har inte utgått från någon procentsats.

Läs mer

EMMABODA I VÅRA HJÄRTAN

EMMABODA I VÅRA HJÄRTAN EMMABODA I VÅRA HJÄRTAN Hej! I den här broschyren hittar du viktig information som är bra att läsa innan du börjar din praktik, som hur blanketter ska fyllas i, arbetstider m.m. Besök gärna emmaboda.se/feriepraktik

Läs mer

PRAO. Information och blanketter tillarbetslivet.nu

PRAO. Information och blanketter tillarbetslivet.nu PRAO Information och blanketter 2017 tillarbetslivet.nu 1 PRAOINFORMATION Vad är prao? Prao betyder praktisk arbetslivsorientering och är en del av skolverksamheten. Prao ger möjligheter till att få erfarenheter

Läs mer

Information till ungdomar

Information till ungdomar Information till ungdomar Informationen här, är till dig som eventuellt ska söka Feriepraktik. OBS! Nytt från och med det året Från och med år 2017 feriepraktik kommer att erbjudas bara ungdomar som är

Läs mer

Guide till dig som ska praktisera

Guide till dig som ska praktisera Guide till dig som ska praktisera Hej! I denna guide kan du läsa om hur det fungerar med sommarpraktik och få hjälp med hur du ska fylla i blanketterna och vart du ska skicka dem. Innehållsförteckning

Läs mer

Enkätresultat. Kursenkät, Flervariabelanalys. Datum: 2010-03-29 08:47:04. Aktiverade deltagare (MMGF20, V10, Flervariabelanalys) Grupp:

Enkätresultat. Kursenkät, Flervariabelanalys. Datum: 2010-03-29 08:47:04. Aktiverade deltagare (MMGF20, V10, Flervariabelanalys) Grupp: Enkätresultat Enkät: Status: Kursenkät, Flervariabelanalys stängd Datum: 2010-03-29 08:47:04 Grupp: Besvarad av: 13(40) (32%) Aktiverade deltagare (MMGF20, V10, Flervariabelanalys) Helheten Mitt helhetsomdöme

Läs mer

Lyckas i dina akademiska studier

Lyckas i dina akademiska studier Lyckas i dina akademiska studier Jag är en 83,3% kille tjej vill inte ange 15,3% Jag studerar till 55,6% Röntgensjuksköterska Biomedicinsk analytiker 44,4% Jag har studerat på universitet/högskola tidigare

Läs mer

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer.

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer. Namn: Andrea Renström Resa: Arizona Datum: 9/3 2014 Kommentar mottagande: - Kommentar boende: -underbar stuga, sängarna är jättesköna. Städning varje dag om man vill. Kommentar maten: Maten är grymt god.

Läs mer

Checklista för handledning vid praktik

Checklista för handledning vid praktik Checklista för handledning vid praktik Innan praktikanten börjar Innan praktikanten börjar behöver verksamheten vara förberedd. Det är viktigt att utse roller, vem eller vilka som är handledare och vilken

Läs mer

Sommarjobba i botkyrka. Guide för dig som ska sommarjobba

Sommarjobba i botkyrka. Guide för dig som ska sommarjobba Sommarjobba i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba Välkommen! Roligt att du ska jobba hos oss på kommunen i sommar! Sommarjobbet är kanske ditt första riktiga jobb. En värdefull erfarenhet inför

Läs mer

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12 Praktikrapport Facetime Media är en byrå belägen i Lund som hjälper företag att marknadsföra sig via sociala medier. I nuläget är det främst Facebook som är aktuellt men tanken är att företaget i framtiden

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

Rapport: Enkätundersökning - givare

Rapport: Enkätundersökning - givare Rapport: Enkätundersökning - givare Slutförd Vad är din generella uppfattning om Polstjärna? Mycket Bra 71% 34 Bra 27% 13 Neutral 2% 1 Dålig 0% 0 Mycket Dålig 0% 0 När du skänkte, hur upplevde du det praktiskt?

Läs mer

Generationsmöten Tillfälle för lärande? En undersökning av projektet Seniorer i skolan

Generationsmöten Tillfälle för lärande? En undersökning av projektet Seniorer i skolan Generationsmöten Tillfälle för lärande? En undersökning av projektet Seniorer i skolan Emma Olsson Ida Persson Samhällsvetarprogrammet för lärande, utveckling och kommunikation 2008-06-02 Inledning När

Läs mer