UNDERLAG LUR

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "UNDERLAG LUR"

Transkript

1 UNDERLAG LUR Kursrapporter Ta upp det du/dina kursare tycker är viktigast med den aktuella kursen. Några utgångspunkter till vad man kan ta upp är om följande inslag EJ fungerar: Tentamen anonymitet och tentamensgenomgång Kursportalen/GUL Fungerande schema kommer schemat ut två veckor före kursstart? Schemalagd kursens 1/2-timme Schemalagd kursnämnd Vad togs upp? Handledare på de kliniska kurserna I övrigt: Vad anser studenterna om kursen? Några specifika problem eller incidenter? Vad är bra? 10 Mentorskapsprogram Diskussionsunderlag Under våren 2009 började några studenter från LUR att i samarbete med Kandidatföreningen och MSF (Medicine Studerandes Förbund) arbeta för införande av ett mentorskapsprogram i Göteborg. Olika varianter av detta finns redan vid de övriga lärosäten där läkarutbildning bedrivs. Tanken var att ge studenten möjlighet att få tala om upplevelser och tankar som uppkommer på kliniken, och på detta sätt stärka den professionella utvecklingen och skapa tryggare yrkesidentitet. I ett mentorskapsprogram skulle studenten tillsammans med en handledare ( mentor, exempelvis en AT- eller ST-läkare) få tillfälle att diskutera och analysera tankar om sin blivande yrkesroll som läkare, ta upp frågor om sitt och övriga personers handlande på kliniken och få en chans att förbereda sig inför läkarrollen samt få fortsatta kunskaper i medicinsk etik. Man konstaterade att behovet väl uppfylldes av T1-T5 genom TYK och KKK men att det från T6 och framåt saknades ett forum för detta. Under hösten 2009 startade tre AT-läkare (Hormoz Alayar, Martin Dalin och Jonas Grevsten) vid SU upp ett pilotprojekt som berörde precis detta. Några av de AT-läkare som varit involverade (Hormoz, Martin och John Deminger) var på MedPed-mötet 26/4 (se även rapport) och berättade om projektet som varit deras förbättringsarbete under AT. Projektet innebar reflektionsgrupper med AT-läkare som handledare och studenter från T6. Totalt blev det fyra grupper bestående av två AT-läkare och sex studenter som har träffats ca 2 h 1 gång/månad. Tanken är att man vid dessa tillfällen ska kunna diskutera kring etik, läkarrollen, situationer man stöter på etc. Totalt var det 79 studenter som anmälde sitt preliminära intresse och knappt 30 studenter som anmälde sig definitivt. Under hösten kommer projektet att utvärderas men hittills finns bara positiva omdömen och kommentarer från såväl AT-läkare som studenter. MedPed uttryckte stor uppskattning för arbetet som gjorts och tyckte det var väldigt intressant. Alla var rörande eniga om att detta är angeläget att även framtida studenter får ta del av.

2 Frågan är i vilken form detta skulle kunna fortsätta? Det går inte att bygga på enstaka engagerade personer utan det krävs en organisation för detta. Ett förslag var att PK avlönar ett antal studenter via LUR (en slags styrgrupp/projektgrupp) för att arbeta med rekrytering av handledare, informera studenter etc. Således skulle det finnas den ekonomiska förutsättningen (inte ideellt arbete) och dessutom drivkraft från studenterna att göra något bra av det. För diskussionen på mötet vore det bra om alla fundera över hur LUR ska ställa sig till arbetet med ett mentorskapsprogram framöver och om vi tror att arbete via LUR skulle kunna vara en framkomlig väg. 11 Introduktionskursen Skulle studenterna uppskatta att programkommittén för medicin (PK-Med) tillsammans med representanter från LUR kom och presenterade sig i början på kursveckan och berättade kort om sitt arbete och hur man påverkar och är med och förbättrar sin utbildning? 12 Frågor och åsikter till Läkarförbundets utbildnings- och forskningsdelegation Torsdag 3 juni kommer företrädare för Läkarförbundets utbildnings- och forskningsdelegation till Sahlgrenska akademin för att diskutera gemensamma angelägenheter beträffande utbildning och forskning. MFG:s ordförande Leonard Schmidt kommer att vara där och representera studenterna och vill gärna ta med sig frågor och åsikter från LUR till diskussionen. 14 Ordförandes rapport Utbildningsmöte Diskussionen om rättssäker examination när det gäller examinationer som är svåra att anonymisera följdes upp från förra mötet. Utbildningssekreterare Robert Sigström presenterade den rapport kring frågan som han skrev efter förra mötets diskussion, den diskuterades på nytt och ska nu skickas till Göteborgs universitets studentkårer (GUS). Infogar nedan slutsatsen ur dokumentet: Slutsatser Vi ser på basen av det ovan sagda följande som möjliga lösningar på icke anonymiserbara examinationer: Varje kurs som har sådana examinationer bör ha bedömningskriterier i en mall som kan användas direkt av examinatorn, eller i annat dokument. Dessa görs på förhand tillgängliga även för studenterna. Innebörden av dessa kriterier måste tydligt kommuniceras från kursledning till alla examinatorer. Det bör vara kursledningens ansvar att alla examinatorer förhåller sig till dessa kriterier på samma sätt. Man bör undvika examinationsformer där en (1) lärare möter en (1) student. I kursplan bör tydligt framgå vilka moment som är obligatoriska. Det bör också framgå hur studenten ska ta igen frånvaro genom hemuppgift, om det inte är möjligt att göra om momentet.

3 Icke-anonymiserbara examinationer bör finnas i alla delar av utbildningen, så att studenter som inte uppnår eller riskerar att inte uppnå utbildningens mål tidigt fångas upp. Ett ytterligare förslag är bandinspelning av muntliga tentamina. Det kan öka rättssäkerheten att det hela är dokumenterat. Inspelningar kan också användas i syfte att förbättra och standardisera examinationer, vilket också kan bidra till ökad rättssäkerhet. Mot detta får bland annat vägas hur inspelningarna ska hanteras. Robert har även skrivit ihop ett dokument med tankar om framtidens utbildningsbevakning nu när vi får en ny gemensam kår på Sahlgrenska akademin. Detta kommer att vidarebefordras till kommande LUR-AU som stöd och inspiration! Ur utbildningssekreterarens rapport: Val till fullmäktige Nu är det möjligt att nominera sig själv och andra till fullmäktige. Alla medlemmar i de nuvarande kårerna kan nominera sig själv till en post. Man nominerar sig som företrädare för det program man läser. Nominering sker på SAKS hemsida, Pedalen Alla som har blivit nominerade har meddelats detta, liksom deras chefer (prefekterna), ordförande i programkommittéerna, dekanus och rektor. Ett pressmeddelande har gått ut till bl a GP, Spionen, GU-journalen, Dagens medicin och Läkartidningen. 15 Övriga rapporter MedPed 26 april 2010 MedPed är arbetsgruppen för medicinsk pedagogik under Programkommittén. Den består av lärare men också representanter för AT-utbildningen på SU och STutbildningen i allmänmedicin i VGR. Bland annat anordnar MedPed utbildning inom klinisk handledning. En stor del av mötet ägnades åt presentation av mentorskapsprogrammet/reflektionsgrupper och diskussioner kring detta (se separat punkt). Caterina Finizia, AT-studierektor på SU, rapporterade att man arbetar hårt för att upprätthålla kvaliteten på AT när antalet platser nu utökats från 10 antagna/termin till 20/termin. Mats Wahlqvist rapporterade från kursledarkollegiet och MedPed diskuterade vidare hur man ska hantera frågan om regionalisering i och med den utökade utbildningen. Dessutom är det angeläget att se grundutbildning, AT och ST som ett kontinuum och specificera vad man förväntas gör på vilken nivå.

4 UNDERLAG LUR Kompletterande handlingar 9 Ordförandes rapport PK-AU Programkommittén för medicins arbetsutskott 10/5 På nästa möte med programkommittén (PK) kommer Göran Lyckemark, representant från Akademiska hus som äger lokalerna på Medicinarberget, att närvara för att informera kring lokalfrågan inför utökningen av läkarprogrammet. Nytt förslag på förkunskapskrav för kurser samt hur man ska kunna hantera dispensansökningar lades fram av studievägledarna se bifogat separat dokument. Under året har studenter från LUR och studentstudievägledarna vid ett flertal tillfällen diskuterat denna fråga med studievägledarna för att försöka förtydliga vilka krav som egentligen ställs för att man ska få fortsätta vidare till nästa kurs, hur många tentor som man får ha efter sig samt hur systemet med dispensansökningar ska bli smidigare. Det förslag som nu lades fram har även diskuterats i arbetsgruppen för kursplaner och examination under PK. Förslaget innebär att de förkunskapskrav som ställs måste uppfyllas för att man ska få börja kursen, dessa ska stå i respektive kursplan och vara absolut nödvändiga för att klara kursen. Kraven ska även visa på en progression i utbildningen men får inte innefatta kurser från närmast föregående termin. Övriga tidigare spärrar kommer då att tas bort men dock ersättas av motsvarande förkunskapskrav. Även regeln att man bara får restera med en tentamen från föregående termin för att flyttas upp till nästa termin föreslås tas bort. Om detta förslag genomförs kommer det dock att införas med så pass god tidsmarginal att studenterna på respektive termin får gott om tid på sig för att kunna ta igen missade moment och uppfylla de nya kraven. Ett tillägg gjordes i dokumentet med kursen i psykiatri som förkunskapskrav för kursen i geriatrik. Under introduktionskursen för termin ett till hösten kommer PK:s ordf. Eric Hanse, vice ordf. Karin Manhem, blivande klassansvarig Bo Jacobsson och LUR:s blivande ordf. Amanda Sturm tillsammans att berätta översiktligt om läkarprogrammet, programkommitténs roll och arbete och hur studenternas tankar och idéer tas till vara. Ett framtida problem med de växande kullarna av läkarstudenter är lokalen för avslutningshögtiden för de studenter som tar examen. Idag är man i en av universitetets lokaler i Vasaparken som rymmer 450 platser och som redan börjar bli trång. Dock kom inga andra lokalförslag upp under mötet. Handläggningen och utfärdandet av läkarexamen kommer att flyttas från Sahlgrenska akademin till den centrala examensenheten för hela universitetet. Arbetsgruppen för professionell utveckling (PU) på läkarprogrammet kommer på kommande PK-möte att presentera sin rapport som de arbetat med under året. Bland annat kommer det föreslås att fem PU-ledare tillsätts som ska ansvara för att momenten av PU på programmet förbättras och samordnas. En fortsättning på mentorskapsprogrammet som drivits som ett pilotprojekt av tre AT-läkare (se tidigare mötesunderlag) önskades av studenterna. Det föreslogs att detta projekt är något som skulle kunna skötas av ovanstående PU-ledare då detta är något som verkligen ger professionell utveckling. Studenternas möjlighet att tycka till i arbetet är dock viktigt och ska säkras.

5 Föreningsmöte 4 MFG Medicinska Föreningen Göteborg 10/5 Förslaget till arbetsordning för den nya kåren SAKS Sahlgrenska akademins Studentkår antogs och träder i kraft när den nya kåren startas 1 juli Förslaget till stadga för SAKS antogs. Val av styrelse till SAKS genomfördes. De personer som förordats av valberedningen valdes (se möteshandlingar på Val till poster i SAKS råd, utskott och övriga organ inför kommande verksamhetsår hölls och de som förordats av valberedningen valdes med undantag för personer som avsagt sig sin nominering. Däribland valdes Amanda Sturm till ordförande i LUR och Yeu-Jiann Hua till sekreterare i LUR. Medlemsavgiften för SAKS fastställdes till 100 kr/termin. Föreslagen budget för kommande verksamhetsår 10/11 antogs. Föreslagen verksamhetsplan 10/11 antogs. Föreslaget sammanslagningsavtal antogs. Förslaget om fastställandet av studentrepresentation antogs. Svante Nordgren valdes till hedersledamot i MFG. Sexmästeriet informerade om Berget-puben som kommer att hållas 20 maj kl Övriga rapporter OMSiS i Linköping 23-24/4 Rapporterat av Peter Fagerström, OMSiS-ansvarig i LUR, med tillägg av Ida Håkansson Förutom de återkommande diskussionerna kring handledning och utplacering på klinik etc. diskuterades bland annat ALF-avtalet som just nu är under förhandling, regler kring upprop på ny kurs, samt introduktions- respektive avslutningskurs på programmet. Vi fick även besök av MSF:s ordförande för att diskutera relationen mellan MSF och kårerna generellt, framför allt med tanke på kårobligatoriets avskaffande. Hon uppmanade att på lokal nivå ta kontakt med MSF, men uttryckte tydligt att det från deras sida inte finns någon konflikt till kårerna och att de inte har någon avsikt att söka kårstatus. Däremot kan det finnas samarbetspunkter, till exempel klinisk handledning och utvärdering av denna, som vi kommer att arbeta vidare på. Respektive ort berättade om hur diskussionerna kring nationell examination och progresstest gått hos dem samt om det hade valt att vara med på initiativet från Lund om att vara med och ta fram ett progresstest eller ej. I Lund har man beslutat att ta fram och använda progresstest som åtminstone ett utvärderingssystem för läkarprogrammet, dock är det fortfarande oklart om det ska användas som examinationsform. I Umeå ställer man sig avvaktande till projektet. I Stockholm har man tackat nej till att vara med och därifrån efterlyser man istället att ett nationellt core (de baskunskaper som alla nyutexaminerade läkare skall ha lärt sig under sin utbildning) sammanställs. Även i Linköping har man tackat nej. I Uppsala hade programrådet där ännu inte tagit beslut i frågan men man har tidigare ställt sig positiv till att använda progresstest som ett utvärderingssystem. För mer information hänvisas till mötesprotokollet.

MEDICINSKA FÖRENINGEN I GÖTEBORG LÄKARUTBILDNINGSRÅDET PROTOKOLL: LUR Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet

MEDICINSKA FÖRENINGEN I GÖTEBORG LÄKARUTBILDNINGSRÅDET PROTOKOLL: LUR Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet PROTOKOLL: LUR-7 2010-04-15 Protokoll LUR-7 Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid: 2010-04-15, 17:00 Plats: Festsalen, Villa Medici Närvarande ledamöter Ida Håkansson (SOL) Angela Falk (KLUR)

Läs mer

Protokoll LUR-8. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Plats: Villa Medici, Festsalen

Protokoll LUR-8. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Plats: Villa Medici, Festsalen Protokoll Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid:, 17.00 Plats: Villa Medici, Festsalen Närvarande ledamöter Amanda Sturm (SOL) Yeu-Jiann Hua (SLUR) Jim Collander (KLUR) Ellen Johansson ( T13

Läs mer

MEDICINSKA FÖRENINGEN I GÖTEBORG LÄKARUTBILDNINGSRÅDET PROTOKOLL: LUR Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet

MEDICINSKA FÖRENINGEN I GÖTEBORG LÄKARUTBILDNINGSRÅDET PROTOKOLL: LUR Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet PROTOKOLL: LUR-5 2010-02-04 Protokoll LUR-5 Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid: 2010-02-04, 17:00 Plats: Biblioteket, Villa Medici Närvarande ledamöter Ida Håkansson (SOL) Angela Falk (KLUR)

Läs mer

MEDICINSKA FÖRENINGEN I GÖTEBORG LÄKARUTBILDNINGSRÅDET PROTOKOLL: LUR

MEDICINSKA FÖRENINGEN I GÖTEBORG LÄKARUTBILDNINGSRÅDET PROTOKOLL: LUR 2010-11-03 Protokoll LUR-2 Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid: Plats: Jörgen Lehmann - Akademicum Närvarande ledamöter Ida Håkansson, SOL Tim Bengtsson, SLUR Angela Falk, KLUR Ellinor Andreasson,

Läs mer

Protokoll LUR-1. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Plats: Festsalen, Villa Medici

Protokoll LUR-1. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Plats: Festsalen, Villa Medici Protokoll Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid:, 17.00 Plats: Festsalen, Villa Medici Närvarande ledamöter Amanda Sturm (SOL) Louice Sehlberg (KLUR) Yeu-Jiann Hua (SLUR, MSF rep.) Ellen Johansson

Läs mer

UNDERLAG LUR

UNDERLAG LUR UNDERLAG LUR-7 2010-04-15 8 Kursrapporter Ta upp det du/dina kursare tycker är viktigast med den aktuella kursen. Några utgångspunkter till vad man kan ta upp är om följande inslag EJ fungerar: Tentamen

Läs mer

Studentrepresentanter. Tim Bengtsson, ersättare. Närvaro- och yttranderätt Angela Falk, stud. repr.

Studentrepresentanter. Tim Bengtsson, ersättare. Närvaro- och yttranderätt Angela Falk, stud. repr. Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicin 15 december 2009, klockan 15.00 ca 17.20 Lokal: Jörgen Lehmann, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Svante Nordgren, ordförande

Läs mer

Protokoll LUR 4. Föredragningslista. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Biblioteket, Villa Medici

Protokoll LUR 4. Föredragningslista. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Biblioteket, Villa Medici Protokoll LUR 4 Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid: 2011 12 06, 17.00 Plats: Biblioteket, Villa Medici Närvarande ledamöter Jim Collander (SOL) Martin Hellgren (SLUR) Daniel Jaraj (KLUR)

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicin 26 maj 2009, klockan Lokal: Jörgen Lehmann, Academicum, Medicinaregatan 3

Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicin 26 maj 2009, klockan Lokal: Jörgen Lehmann, Academicum, Medicinaregatan 3 Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicin 26 maj 2009, klockan 15.00 17.00 Lokal: Jörgen Lehmann, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Svante Nordgren, ordförande Thomas

Läs mer

Ewa Melin, utbildningsavdelningen

Ewa Melin, utbildningsavdelningen Ewa Melin, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicin 23 oktober 2012, klockan 15.00 17.25 Lokal: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3000, Medicinaregatan 3

Läs mer

1.4 Godkännande av namnpublicering på hemsidan Godkännes av deltagande. 1.5 Val av justeringsperson Sandra Lindström valdes till justeringsperson

1.4 Godkännande av namnpublicering på hemsidan Godkännes av deltagande. 1.5 Val av justeringsperson Sandra Lindström valdes till justeringsperson Protokoll Tid:, 17.00 Plats: Biblioteket, Villa Medici Närvarande ledamöter Jim Collander (SOL) Martin Hellgren (SLUR) Sandra Lindström (T9) Gustav Ceicer (T9) Julia Fabermo (T8) Linnea Lundberg (T8) Alfred

Läs mer

Kallelse LUR-6. Först vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Plats: Biblioteket, Villa Medici

Kallelse LUR-6. Först vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Plats: Biblioteket, Villa Medici Kallelse Först vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid:, 17.00 Plats: Biblioteket, Villa Medici Närvarande ledamöter Amanda Sturm (SOL) Yeu-Jiann Hua (SLUR) Ellen Johansson ( T13 ) Jonas Ohlsson

Läs mer

Verksamhetsplan för Läkarsektionen 2015

Verksamhetsplan för Läkarsektionen 2015 för 2015 Sektionsordförande 2014: Theodor Hjortenhammar Vice sektionsordförande 2014: Awad Smew 1. Sammanfattning Sektionens verksamhet 2015 2. Framtidens läkarutbildning på NKS 3. Examinationer 4. Klinisk

Läs mer

Studentrepresentanter. Emile Hultberg, ordinarie Caroline Stadelmann, ersättare Angela Falk, ersättare

Studentrepresentanter. Emile Hultberg, ordinarie Caroline Stadelmann, ersättare Angela Falk, ersättare Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicin 12 april 2010, klockan 15.00 ca 17.50 Lokal: Jörgen Lehmann, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Eric Hanse, ordförande Karin

Läs mer

Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Preliminärer ( 1) 1.1 Mötets öppnande Ordförande Malin Pasanen öppnar mötet kl

Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Preliminärer ( 1) 1.1 Mötets öppnande Ordförande Malin Pasanen öppnar mötet kl Protokoll LUR-möte 6 Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid:, 17:00 Plats: Biblioteket, Hvilla Medici Närvarande ledamöter AU Malin Pasanen, ordförande Matilda Gottlander, vice ordförande Felicia

Läs mer

Närvarande ledamöter Övriga närvarande Preliminärer ( 1) 1.1 Mötets öppnande 1.2 Godkännande av föredragningslista 1.

Närvarande ledamöter Övriga närvarande Preliminärer ( 1) 1.1 Mötets öppnande 1.2 Godkännande av föredragningslista 1. Protokoll Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid:, 17.00 Plats: Biblioteket, Villa Medici Närvarande ledamöter Jim Collander (SOL) Martin Hellgren (SLUR) Daniel Jaraj (KLUR) Linn Persson (T10)

Läs mer

Programkommittén för medicinsk diagnostik och teknik Närvarande ledamöter Ej närvarande Studentrepresentanter Övriga närvarande

Programkommittén för medicinsk diagnostik och teknik Närvarande ledamöter Ej närvarande Studentrepresentanter Övriga närvarande Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicinsk diagnostik och teknik 23 mars 2009, klockan 14.00 16:30 Ingegerd Eriksson, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Ingalill

Läs mer

Protokoll LUR-2. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Plats: Biblioteket, Villa Medici

Protokoll LUR-2. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Plats: Biblioteket, Villa Medici Protokoll Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid:, 17.00 Plats: Biblioteket, Villa Medici Närvarande ledamöter Jim Collander (SOL) Martin Hellgren (SLUR) Daniel Jaraj (KLUR) Linn Persson (T10)

Läs mer

Protokoll LUR-5. Föredragningslista. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Plats: Festsalen, Villa Medici

Protokoll LUR-5. Föredragningslista. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Plats: Festsalen, Villa Medici Protokoll Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid:, 18.00 Plats: Festsalen, Villa Medici Närvarande ledamöter Jim Collander (SOL) Angela Falk (T11) Amanda Fischer (T4) Per Löfqvist (T4) Malin

Läs mer

MEDICINSKA FÖRENINGEN I GÖTEBORG LÄKARUTBILDNINGSRÅDET PROTOKOLL: LUR Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet

MEDICINSKA FÖRENINGEN I GÖTEBORG LÄKARUTBILDNINGSRÅDET PROTOKOLL: LUR Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Protokoll LUR-3 Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid:, 17.00 Plats: Villa Medici, festsalen Närvarande ledamöter Ida Håkansson (SOL) Angela Falk (KLUR) Tim Bengtsson (SLUR) Emelie Hultberg

Läs mer

Protokoll. 2011/02/07 Läkarsektionen Protokoll

Protokoll. 2011/02/07 Läkarsektionen Protokoll Formalia Datum: Måndagen den 7 feb 2011 Tid: kl. 17:00-19:00 Plats: Medicinska Föreningens kårhus, puben Närvarande: Matilda Liljedahl Karin Johnsson Matti Eladhari Sihan Wang Anna Höög Ulrika Liliemark

Läs mer

Mötesformalia. Rapporter (Bilaga 1) Medicinska Föreningen Lund Malmö Typ av sammanträde StyrMUR 1 PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2015-09-15

Mötesformalia. Rapporter (Bilaga 1) Medicinska Föreningen Lund Malmö Typ av sammanträde StyrMUR 1 PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2015-09-15 Medicinska Föreningen Lund Malmö Typ av sammanträde StyrMUR 1 Sammanträdesdatum 2015-09-15 Tid 18.00 21.00 PROTOKOLL Mötessekreterare Linnéa Sandström Justerare Jonathan Wallander Närvarande Johanna Henriksson,

Läs mer

Sahlgrenska akademin PROTOKOLL PROTOKOLL FÖRT VID. Programkommittén för medicinsk utbildning

Sahlgrenska akademin PROTOKOLL PROTOKOLL FÖRT VID. Programkommittén för medicinsk utbildning Sahlgrenska akademin VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Annika Alström, Utbildningssekreterare PROTOKOLL PROTOKOLL FÖRT VID Programkommittén för medicinsk utbildning 14 mars 2006 kl 14.30-16.45 Sal: Jörgen Lehmann,

Läs mer

Ewa Melin, utbildningsavdelningen

Ewa Melin, utbildningsavdelningen Ewa Melin, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicin 15 septemeber 2011, klockan 15.00 17.30 Lokal: Ingegerd Eriksson, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande

Läs mer

Protokoll LUR-1. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Plats: Biblioteket, Villa Medici

Protokoll LUR-1. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Plats: Biblioteket, Villa Medici Protokoll Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid:, 18.00 Plats: Biblioteket, Villa Medici Närvarande ledamöter Jim Collander (SOL) Martin Hellgren (SLUR) Daniel Jaraj (KLUR) Johanna Nyberg

Läs mer

Ewa Melin, utbildningsavdelningen

Ewa Melin, utbildningsavdelningen Ewa Melin, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Läkarprogramkommittén 22 oktober 2013, klockan 15.00 16.55 Lokal: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3000, Medicinaregatan 3 Närvarande

Läs mer

Protokoll LUR-4. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Plats: Villa Medici, Biblioteket

Protokoll LUR-4. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Plats: Villa Medici, Biblioteket Protokoll Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid:, 17.00 Plats: Villa Medici, Biblioteket Närvarande ledamöter Amanda Sturm (SOL) Yeu-Jiann Hua (SLUR, MSF rep.) Emelie Hultberg (T11) (1:a ½

Läs mer

Preliminärer ( 1) 1.1 Mötets öppnande Ordförande Malin Pasanen öppnar mötet kl Samtliga närvarande presenterar sig kort.

Preliminärer ( 1) 1.1 Mötets öppnande Ordförande Malin Pasanen öppnar mötet kl Samtliga närvarande presenterar sig kort. Protokoll LUR-möte 1 Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid:, 17:00 Plats: Biblioteket, Hvilla Medici Närvarande ledamöter AU Malin Pasanen, ordförande Matilda Gottlander, vice ordförande Felicia

Läs mer

att välja Dunia Al-hashimi till mötessekreterare då ordinarie sekreterare Sihan Wang ej kunde närvara under hela mötet.

att välja Dunia Al-hashimi till mötessekreterare då ordinarie sekreterare Sihan Wang ej kunde närvara under hela mötet. Datum: Onsdagen den 3 mars 2010 Tid: kl. 17:00-19:00 Plats: Medicinska Föreningens kårhus, styrelserummet Närvarande: Matti A. Eladhari Dunia Al-Hashimi Josefine Edeer Anna Höög Karin Johnsson (kom 17:40)

Läs mer

Protokoll från läkarprogramkommitténs sammanträde

Protokoll från läkarprogramkommitténs sammanträde SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll från läkarprogramkommitténs sammanträde Datum: 2015-03-11 Tid: 15.00-17.20 Plats: Lars Öberg, Academicum plan 4000 Närvarande ledamöter Ordförande: Vice ordförande:, inst

Läs mer

Protokoll LUR-3. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Plats: Villa Medici, Festsalen

Protokoll LUR-3. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Plats: Villa Medici, Festsalen Protokoll Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid:, 17.00 Plats: Villa Medici, Festsalen Närvarande ledamöter Amanda Sturm (SOL) Jim Collander (KLUR) Emelie Hultberg (T11) Caroline Stadelmann

Läs mer

1.2 Godkännande av föredragningslista Förändringar har skett. Punkter angående AMEE och ALARM läggs till. Godkändes av närvarande.

1.2 Godkännande av föredragningslista Förändringar har skett. Punkter angående AMEE och ALARM läggs till. Godkändes av närvarande. Protokoll Tid:, 17.30 Plats: Festsalen, Villa Medici Närvarande ledamöter Jim Collander (SOL) Martin Hellgren (SLUR) Linn Persson (T11) Sandra Lindström (T9) Per Löfqvist (T4) Malin Tobin (T3) Övriga närvarande

Läs mer

Svante Nordgren, ordförande. Thomas Hedner, vice ordförande. Henrik Sjövall Katarina Stibrant Sunnerhagen Susann Teneberg Mar Tulinius

Svante Nordgren, ordförande. Thomas Hedner, vice ordförande. Henrik Sjövall Katarina Stibrant Sunnerhagen Susann Teneberg Mar Tulinius Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicin 16 september 2009, klockan 15.00 ca 17.25 Lokal: Jörgen Lehmann, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Svante Nordgren, ordförande

Läs mer

Rapport från processledargruppen för professionell utveckling på läkarprogrammet vid Sahlgrenska akademin

Rapport från processledargruppen för professionell utveckling på läkarprogrammet vid Sahlgrenska akademin Rapport från processledargruppen för professionell utveckling på läkarprogrammet vid Sahlgrenska akademin Projekttid VT11-HT13 Liisa Carlzon Katarina Jood Elisabet Lönnermark Mats Wahlqvist Anders Ågård

Läs mer

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16 Verksamhetsplan 15-16 s verksamhetsplan 15-16 Denna verksamhetsplan beskriver en grundläggande målsättning för föreningens verksamhet. Den antas av fullmäktige och blir därmed en uppdragsbeskrivning från

Läs mer

Ewa Melin, utbildningsavdelningen

Ewa Melin, utbildningsavdelningen Ewa Melin, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicin 15 december 2011, klockan 15.00 17.25 Lokal: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3000, Medicinaregatan

Läs mer

Protokoll LUR-5. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Plats: Jörgen Lehmann, Academicum

Protokoll LUR-5. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Plats: Jörgen Lehmann, Academicum Protokoll Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid:, 17.00 Plats: Jörgen Lehmann, Academicum Närvarande ledamöter Amanda Sturm (SOL) Yeu-Jiann Hua (SLUR) Jim Collander (KLUR) Ellen Johansson

Läs mer

UNDERLAG LUR

UNDERLAG LUR UNDERLAG LUR-3 2009-11-02 8 Kårsammanslagningen MFG:s ordförande Leonard Schmidt berättar om planerna på sammanslagning av MFG med OF och HSV. Det kommer även ges möjlighet att ställa frågor till Leonard

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicinsk utbildning 1 april 2008, klockan Lokal: Jörgen Lehmann, Academicum

Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicinsk utbildning 1 april 2008, klockan Lokal: Jörgen Lehmann, Academicum Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicinsk utbildning 1 april 2008, klockan 15.00-17.40 Lokal: Jörgen Lehmann, Academicum Närvarande ledamöter Svante Nordgren, ordförande Susann

Läs mer

Kristin Falk, vice ordförande Marie Berg Febe Friberg Eva Jakobsson Solveig Lundgren 1-16 Eva Osvald Gustafsson 1-16. Studentrepresentanter

Kristin Falk, vice ordförande Marie Berg Febe Friberg Eva Jakobsson Solveig Lundgren 1-16 Eva Osvald Gustafsson 1-16. Studentrepresentanter Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för vårdvetenskap Måndag 26 oktober 2009, klockan 13:00-16:45 Konferensrum hus 1, plan 1, Arvid Wallgrens backe Närvarande ledamöter Joakim Öhlen, ordförande

Läs mer

Ewa Melin, utbildningsavdelningen

Ewa Melin, utbildningsavdelningen Ewa Melin, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicin 15 december 2010, klockan 15.00 17.20 Lokal: Jörgen Lehmann, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter

Läs mer

Karin Wikeby, utbildningsavdelningen

Karin Wikeby, utbildningsavdelningen Karin Wikeby, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicin 8 mars 2012, klockan 15.00 17.00 Lokal: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3000, Medicinaregatan 3

Läs mer

1 Bakgrund. 2 Föreslagna förändringar. Förslag 1 (5) 2014-03-10

1 Bakgrund. 2 Föreslagna förändringar. Förslag 1 (5) 2014-03-10 Förslag 1 (5) 2014-03-10 Projektgruppen för exam ensarbetens kvalitet 1 Bakgrund Under våren 2013 initierades ett projekt med uppdrag att se över rutiner och existerande stöd (dokumentation, beslut, utbildningar,

Läs mer

Lokala studieregler vid Göteborgs universitet

Lokala studieregler vid Göteborgs universitet Styrdokument dnr G2011/323 1 / 5 Lokala studieregler vid Göteborgs universitet Publicerad Beslutsfattare www.styrdokument.adm.gu.se Rektor Beslutsdatum 130408 Giltighetstid Revideringsdatum Från och med

Läs mer

Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet

Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Protokoll LUR-möte 8 Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid:, 17:00 Plats: Biblioteket, Hvilla Medici Närvarande ledamöter AU Malin Pasanen, ordförande Matilda Gottlander, vice ordförande Felicia

Läs mer

Protokoll Läkarsektionens sektionsmöte

Protokoll Läkarsektionens sektionsmöte s sektionsmöte Datum: onsdag 30 november 2016 Tid: kl 1730-1930 Plats: s Aula, Solna Närvarande Nessim Al Khalili Davide Attebrant Sbrzesny Maria Belikova Felix Berglund Sandra Carlsson Allan Feili Alexander

Läs mer

Ewa Melin, utbildningsavdelningen

Ewa Melin, utbildningsavdelningen Ewa Melin, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicin Torsdagen den 3 maj 2012, klockan 15.00 17.40 Lokal: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3000, Medicinaregatan

Läs mer

UNDERLAG LUR

UNDERLAG LUR UNDERLAG LUR-4 2009-12-17 11 Val av representanter Det saknas studentrepresentanter i några arbetsgrupper, nedan kommer en förteckning. Om du är intresserad av att gå med i någon, tveka då inte att höra

Läs mer

F7. Föregående mötesprotokoll godkänt och lägges till handlingarna.

F7. Föregående mötesprotokoll godkänt och lägges till handlingarna. Läkarsektionen 2009/01/29 Protokoll Årsmöte Tid. 17.00 Plats. Styrelserummet, övervåningen MF Närvarande. Paulina Arntyr, Sofi Asmundsen, Josefine Edner, Matti Eladhari, Mikael Finder, Anna Höög, Karin

Läs mer

Närvaro- och yttranderätt Johan Pontén Anna Carin Lindberg Helen Ziser

Närvaro- och yttranderätt Johan Pontén Anna Carin Lindberg Helen Ziser Ewa Melin, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Läkarprogramkommittén 7 maj 2013, klockan 15.00 17.20 Lokal: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3000, Medicinaregatan 3 Närvarande

Läs mer

Det noterades att Anders Wikberg och Rasmus Eurén hade anmält förhinder.

Det noterades att Anders Wikberg och Rasmus Eurén hade anmält förhinder. Datum: Tisdagen den 5 okt 2010 Tid: kl. 17:00-19:00 Plats: Medicinska Föreningens kårhus, puben Närvarande: Matilda Liljedahl Karin Johnsson Anna Höög Matti Eladhari Sihan Wang Pontus Jonsson (gick kl.

Läs mer

Protokoll LUR-1. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: 2012-09-20, 17.00 Plats: Biblioteket, Villa Medici

Protokoll LUR-1. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: 2012-09-20, 17.00 Plats: Biblioteket, Villa Medici Protokoll LUR-1 Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid: 2012-09-20, 17.00 Plats: Biblioteket, Villa Medici Närvarande ledamöter Ordförande Anna Ruus Vice ordförande Malin Tobin Kassör Puja

Läs mer

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 14/15

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 14/15 Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 14/15 1.1 Fullmäktige Juridiska Föreningens (JF) fullmäktige ska under året sammanträda minst tre gånger per termin, med undantag för juni, juli och augusti. Fullmäktige

Läs mer

Protokoll. Läkarsektionen 2008/10/28

Protokoll. Läkarsektionen 2008/10/28 Läkarsektionen 2008/10/28 Protokoll Tid. 17.00 Plats. Puben, nedervåningen MF Närvarande. Paulina Arntyr, Mikael Finder, Martin Hult, Karin Johnsson, Madeleine Kronblad, Ulrika Liliemark, Astrid Moëll,

Läs mer

Uppföljning av masterexamen i medicin vid Lunds universitet

Uppföljning av masterexamen i medicin vid Lunds universitet BESLUT 1(2) Avdelning Utvärderingsavdelningen Handläggare Gun Eriksson 08-563 0 8689 gun.eriksson@uka.se Till rektor Uppföljning av masterexamen i medicin vid Lunds universitet Beslut Universitetskanslersämbetet

Läs mer

Evalise Wetterberg Johannisson, utbildningsavdelningen

Evalise Wetterberg Johannisson, utbildningsavdelningen Evalise Wetterberg Johannisson, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för odontologi Måndag den 26 mars 2012, klockan 14:00-17:15 Lokal: Sessionssalen, vån 8, Institutionen

Läs mer

Protokoll MSF Uppsala

Protokoll MSF Uppsala 1 Ordförande Bjellerup öppnade mötet. 2 Formalia Protokoll MSF Uppsala Styrelsemöte 2012-12-17 Medicinarcentrum Frans Bjellerup valdes till mötesordförande, Johan Skogö valdes till mötessekreterare. Frans

Läs mer

Preliminärer ( 1) 1.1 Mötets öppnande Vice-ordförande Felicia Viklund öppnar mötet kl

Preliminärer ( 1) 1.1 Mötets öppnande Vice-ordförande Felicia Viklund öppnar mötet kl LÄKARUTBILDNINGSRÅDET MÖTE 4 2016-12-06 Protokoll LUR-möte 4 Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid: 2016-12-06, 17:00 Plats: Biblioteket, Villa Medici Närvarande ledamöter AU Felicia Viklund,

Läs mer

108 Fastställande av föredragningslistan och utseende av justerare

108 Fastställande av föredragningslistan och utseende av justerare Sid 1 (6) Närvarande: Thomas Brännström, ordförande Bo Carlberg Tor Ny Silvana Naredi Thomas Grundström Ellinor Salander Renberg Solveig Wållberg Jonsson Gunnar Tiger Berit Kriström Roger Karlsson Sofia

Läs mer

Studiehandbok 1FE196 Introduktion till ekonomistyrning, 7,5

Studiehandbok 1FE196 Introduktion till ekonomistyrning, 7,5 Studiehandbok 1FE196 Introduktion till ekonomistyrning, 7,5 högskolepoäng Inledning Introduktion till ekonomistyrning är den första av fyra kurser i ekonomistyrning. Mål och innehåll utgörs av tre områden:

Läs mer

Ewa Melin, utbildningsavdelningen

Ewa Melin, utbildningsavdelningen Ewa Melin, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Läkarprogramkommittén 22 oktober 2014, klockan 15.00 17.10 Lokal: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3000, Medicinaregatan 3 Närvarande

Läs mer

TBMT41-Projekt i medicinsk teknik

TBMT41-Projekt i medicinsk teknik 1 (7) TBMT41-Projekt i medicinsk teknik Sändlista Håkan Örman Torun Berlind Elin Önstorp Matilda Leinsköld Håkan Örman Göran Salerud Göran Salerud Kurskod TBMT41 Examinator Göran Salerud Kursen gavs Årskurs

Läs mer

Riktlinjer för examination på grundnivå och avancerad nivå vid Försvarshögskolan

Riktlinjer för examination på grundnivå och avancerad nivå vid Försvarshögskolan Sida 1(8) Riktlinjer för examination på grundnivå och avancerad nivå vid Försvarshögskolan Fastställd av FoUN 2001-01-09, reviderad 2013-09-11 och 2015-06-09. Tidigare versioner upphör att gälla. Se även

Läs mer

Förändrade bestämmelser för examensarbeten vid juridiska institutionen, Stockholms universitet

Förändrade bestämmelser för examensarbeten vid juridiska institutionen, Stockholms universitet Stockholms universitet Rektor Luntmakargatan 13, Box 7851, SE-103 99 Stockholm, Sweden Tfn/Phone: +46 8 563 085 00 Fax: +46 8 563 085 50 hsv@hsv.se, www.hsv.se Mikael Herjevik 08-5630 87 8727 mikael.herjevik@hsv.se

Läs mer

MSF:s fullmäktigemöte 16 17 mars 2013

MSF:s fullmäktigemöte 16 17 mars 2013 MSF:s fullmäktigemöte 16 17 mars 2013 Häfte 4: Motioner och motionssvar Innehåll Motion 1: Om valberedningens arbete... 2 Motion 2: Om avsiktsförklaring... 3 Motion 3: Om införskaffandet av en prioriteringsordning

Läs mer

Protokoll utbildningsråd /2013

Protokoll utbildningsråd /2013 Protokoll utbildningsråd 4 2012/2013 Fört vid sammanträde med Apotekarutbildningsrådet (AUR) Tid:, kl. 18.00 Plats: Villa Medici Närvarande ledamöter Dilman Shaker Abdullkarim, T1 Umul-Khair Noor, T1 Fredrika

Läs mer

Göteborgs universitets Studentkårer

Göteborgs universitets Studentkårer Sida 1/6 Tid: Datum: Starttid: 16:30 Sluttid: 18:55 Plats: Viktor Rydbergsrummet, Studenternas hus, Götabergsgatan 17 Kallade: GUS styrelse, GFS ordförande, GUDK, GUST-representanter, revisorer, Spionen

Läs mer

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 13/14

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 13/14 Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 13/14 1.1 Fullmäktige Juridiska Föreningens ( JF) fullmäktige ska under året sammanträda minst tre gånger per termin, med undantag för juni, juli och augusti. Fullmäktige

Läs mer

Utbildningsplan för Sjuksköterskeprogrammet 180 högskolepoäng. Programme in Nursing 180 higher education credits

Utbildningsplan för Sjuksköterskeprogrammet 180 högskolepoäng. Programme in Nursing 180 higher education credits Dnr G217 4700/06 Utbildningsplan för Sjuksköterskeprogrammet 180 högskolepoäng Programme in Nursing 180 higher education credits Fastställd av Sahlgrenska akademistyrelse 2006-11-24 Reviderad av dekanus

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013 - en del av Sveriges Läkarförbund Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013 Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på

Läs mer

1 Upprop Utbildningskommittén för medicin förrättar upprop och konstaterar att den inte är beslutsmässig.

1 Upprop Utbildningskommittén för medicin förrättar upprop och konstaterar att den inte är beslutsmässig. Utbildningskommittén för medicin Annika Göök, utbildningshandläggare Närvarande ledamöter Annika Jakobsson, ordförande Henriette Philipson 1-13 Karin Wingstrand Karl Maack Protokoll Onsdagen den 29 januari

Läs mer

Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Minnesanteckningar 180919 SAHLGRENSKA AKADEMIN Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2018-09-19 Tid: 14:00-15:30 Plats: Konferensrummet plan 6, Medicinaregatan

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs universitets studentkårers styrelsemöte 12 februari Geovetarcentrum. 1 Preliminärer

Protokoll fört vid Göteborgs universitets studentkårers styrelsemöte 12 februari Geovetarcentrum. 1 Preliminärer Protokoll fört vid Göteborgs universitets studentkårers styrelsemöte 12 februari Geovetarcentrum Närvarande Styrelsen Martin Persson FFS, t.o.m. 19.20 5.2 Ingemar Svensson FFS, valberedningen Fabian Lundgren

Läs mer

UNDERLAG LUR

UNDERLAG LUR UNDERLAG LUR-5 2010-02-04 8 Val till uppdrag inom LUR Vice ordförande Vice ordförande skall förslagsvis: ansvara för frågor som framförallt rör de kliniska terminerna (6-11), exempelvis arbetsmiljön på

Läs mer

Protokoll utbildningsråd 4 11/12

Protokoll utbildningsråd 4 11/12 Protokoll utbildningsråd 4 11/12 Fört vid sammanträde med Apotekarutbildningsrådet Tid: 18.00 Plats: Biblioteket, Villan Närvarande ledamöter Magdalena Maszkowska, T3 Evelyn Hansson, T5 Mikael Zad, T5

Läs mer

Det noterades att Karin Johnsson och Josefin Mogard hade anmält förhinder.

Det noterades att Karin Johnsson och Josefin Mogard hade anmält förhinder. Datum: Torsdagen den 6 maj 2010 Tid: kl. 17:00-19:00 Plats: Medicinska Föreningens kårhus, puben Närvarande: Matilda Liljedahl Anna Höög Matti A. Eladhari Rasmus Jakobsson John Ouda Max Grönholdt Klein

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 2010/11:4

Protokoll Styrelsemöte 2010/11:4 Protokoll Styrelsemöte 2010/11:4 Fört vid sammanträde med styrelsen Tid:, 18:00 Plats: Biblioteket, Villa Medici Närvarande ledamöter Erik Strandmark, ordförande Fanny Fors, vice ordförande Jessica Pettersson,

Läs mer

1 Upprop Utbildningskommittén för medicin förrättar upprop och konstaterar att den är beslutsmässig.

1 Upprop Utbildningskommittén för medicin förrättar upprop och konstaterar att den är beslutsmässig. Utbildningskommittén för medicin Annika Göök, utbildningshandläggare Närvarande ledamöter Annika Jakobsson, ordförande Frode Slinde, vice ordförande Annika Nilsson-Green Henriette Philipson Jun Mei Miao

Läs mer

Minnesanteckningar från sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Minnesanteckningar från sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi SAHLGRENSKA AKADEMIN Minnesanteckningar från sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2016-04-13 Tid: 15:00-16:00 Plats: Tal- och hörsellabb, enheterna för audiologi och logopedi,

Läs mer

Protokoll Sektionsmöte

Protokoll Sektionsmöte Läkarsektionen 2009/03/31 Protokoll Sektionsmöte Tid. 17.00 Plats. Styrelserummet, övervåningen MF Närvarande. Paulina Arntyr, Johan Björklund, Nima Dastaviz, Christina Ehrenborg, Linnéa Ekström, Matti

Läs mer

Portfölj (portfolio): ett redskap för lärande och utveckling. PELU, Helen Setterud HT-12

Portfölj (portfolio): ett redskap för lärande och utveckling. PELU, Helen Setterud HT-12 Portfölj (portfolio): ett redskap för lärande och utveckling Utveckling Lärande Bedömning Resa mot en professionell identitet Kort bakgrund Ursprung inom konstnärliga professioner, (visa upp sina alster).

Läs mer

Protokoll LUR-2. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Plats: Villa Medici, Biblioteket

Protokoll LUR-2. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Plats: Villa Medici, Biblioteket Protokoll Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid:, 17.00 Plats: Villa Medici, Biblioteket Närvarande ledamöter Amanda Sturm (SOL) Louice Sehlberg (KLUR) Yeu-Jiann Hua (SLUR, MSF rep.) Emelie

Läs mer

Hanteringsplan vid brister i basalt professionellt förhållningssätt

Hanteringsplan vid brister i basalt professionellt förhållningssätt UPPDATERAD 2018-12-12 Hanteringsplan vid brister i basalt professionellt förhållningssätt LÄKARPROGRAMMET LUNDS UNIVERSITET Senast reviderad 2018-12-12 (U 2018/818) Fastställt 2018-12-12 av PNL, Programnämnden

Läs mer

Portfölj (portfolio), T1, Stadium I, Läkarprogrammet, Örebro Universitet. Portfölj. Termin 1, Stadium I

Portfölj (portfolio), T1, Stadium I, Läkarprogrammet, Örebro Universitet. Portfölj. Termin 1, Stadium I Portfölj Termin 1, Stadium I Portföljen i korthet (gäller samtliga terminer) Vad är en portfölj? Portfölj (portfolio) är ett redskap som du som student använder för att synliggöra din lärandeprocess och

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 2012/13:10

Protokoll Styrelsemöte 2012/13:10 Protokoll Styrelsemöte 2012/13:10 Fört vid sammanträde med styrelsen Tid:, kl 18:00 Plats: Gula rummet Villa Medici Närvarande ledamöter Simon Persson, ordförande Jim Collander, vice ordförande med ansvar

Läs mer

Arbetsplan. Förslag planering:

Arbetsplan. Förslag planering: Arbetsplan Vi använder följande referenslitteratur: Civilförsvarsförbundets egna skrifter samt, om cirkeldeltagarna vill, även boken Styrelsearbete i ideella föreningar författad av David Gustafsson. Sammankomst

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET

GÖTEBORGS UNIVERSITET Dnr V 2018/672 2018-06-14 GÖTEBORGS UNIVERSITET Kvalitetssäkring av statsvetenskapliga institutionens utbildningar Statsvetenskapliga institutionens kvalitetssäkringsarbete syftar till att säkerställa

Läs mer

Protokoll styrelsemöte 150511 Samhällsvetarsektionen

Protokoll styrelsemöte 150511 Samhällsvetarsektionen Närvaro Eva Vargas, ordförande Ebba Jacobsson, vice ordförande Jonathan Thor, ledamot Martin Viberg, ledamot. Inkom 09.19 Karolina Mildgrim, ledamot. Inkom 09.22 Anton Rundström, ledamot. Inkom 09.30 Maria

Läs mer

MEDICINSKA FÖRENINGEN I GÖTEBORG 1(8) Föreningsmöte Protokoll FM 1 07/08

MEDICINSKA FÖRENINGEN I GÖTEBORG 1(8) Föreningsmöte Protokoll FM 1 07/08 MEDICINSKA FÖRENINGEN I GÖTEBORG 1(8) Tid: 2007-10-08 kl 18.00 Plats: Wallenbergssalen, Villa Medici Närvarande: Ledamöter: Emelie Hultberg, sammanträdesordförande Ida Abrahamsson, styrelseledamot Jenny

Läs mer

Studierådsprotokoll Farmacevtiska Studentkåren

Studierådsprotokoll Farmacevtiska Studentkåren 1 Tid: 17.15 Plats: Stora salen Närvarande: Jakob Rasch Anna Rosén Nikolina Bolander Petra Fält Martin Sjöstrand Sol Skärdin Anna Joo Rebecka Pihl Maria Melinder Oskar Holmér Shireen Kahraman Alva Hultén

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 2013/14:04

Protokoll Styrelsemöte 2013/14:04 Protokoll Styrelsemöte 2013/14:04 Fört vid sammanträde med Styrelsen Tid:, kl 18:00 Plats: Biblioteket, Villa Medici Närvarande ledamöter Jim Collander, ordförande Johanna Börjesson, vice ordförande med

Läs mer

Läkarprogrammet Umeå Universitet

Läkarprogrammet Umeå Universitet LÄKARPROGRAMMET 11 Terminer 330 Högskolepoäng Leder till LÄKAREXAMEN Cellen Organen A Organen B Sjukdomslära Kliniska Undersökningsmetoder, Farmakologi mm Termin 1 Umeå Termin 2 Umeå Termin 3 Umeå Termin

Läs mer

2010/11/04 Läkarsektionen Protokoll

2010/11/04 Läkarsektionen Protokoll Datum: Torsdagen den 4 nov 2010 Tid: kl. 17:00-19:00 Plats: Medicinska Föreningens kårhus, puben Närvarande: Matilda Liljedahl Karin Johnsson (gick kl. 18.00) Matti Eladhari Sihan Wang Pontus Jonsson Beatrice

Läs mer

Ewa Melin, utbildningsavdelningen

Ewa Melin, utbildningsavdelningen Ewa Melin, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Läkarprogramkommittén 9 december 2014, klockan 15.00 17.35 Lokal: Jörgen Lehmann, Academicum, plan 3000, Medicinaregatan 3 Närvarande

Läs mer

Professionell utveckling i läkares grundutbildning. Erfarenheter från ett förändringsprojekt vid läkarprogrammet i Göteborg.

Professionell utveckling i läkares grundutbildning. Erfarenheter från ett förändringsprojekt vid läkarprogrammet i Göteborg. Professionell utveckling i läkares grundutbildning. Erfarenheter från ett förändringsprojekt vid läkarprogrammet i Göteborg. Oktober 2013 Mats Wahlqvist, Liisa Carlzon, Anders Ågård, Elisabet Lönnermark,

Läs mer

Anmälan mot personal- och arbetslivsprogrammet vid Högskolan Dalarna

Anmälan mot personal- och arbetslivsprogrammet vid Högskolan Dalarna Högskolan Dalarna, rektor (Ert dnr DUC 2009/1897/10) Luntmakargatan 13, Box 7851, SE-103 99 Stockholm, Sweden Tfn/Phone: +46 8 563 085 00 Fax: +46 8 563 085 50 hsv@hsv.se, www.hsv.se Sofia Almqvist 08-563

Läs mer

Regler för kursansvar och examination

Regler för kursansvar och examination Sidan 1 av 5 Dnr 2013-114-385 Fastställd 2013-10-29 Reviderad 2015-05-19 Utbildningsnämnden för hälsa och samhälle (UHS) Utbildningsnämnden för lärande och miljö (ULM) Regler för kursansvar och examination

Läs mer

Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Preliminärer ( 1) 1.1 Mötets öppnande Ordförande Malin Pasanen öppnar mötet kl

Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Preliminärer ( 1) 1.1 Mötets öppnande Ordförande Malin Pasanen öppnar mötet kl Protokoll LUR-möte 2 Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid:, 17:00 Plats: Biblioteket, Hvilla Medici Närvarande ledamöter AU Malin Pasanen, ordförande Matilda Gottlander, vice ordförande Felicia

Läs mer

Protokoll från möte med Programkommittén för farmaci 15 december 2010, klockan :20 Lokal: Sammanträdesrummet, vån 4, Medicinaregatan 13

Protokoll från möte med Programkommittén för farmaci 15 december 2010, klockan :20 Lokal: Sammanträdesrummet, vån 4, Medicinaregatan 13 1(4) Protokoll från möte med Programkommittén för farmaci 15 december 2010, klockan 12.00 13:20 Lokal: Sammanträdesrummet, vån 4, Medicinaregatan 13 Närvarande ledamöter Gunnar Tobin, ordförande Michael

Läs mer

Göteborgs Universitets Studentkårer

Göteborgs Universitets Studentkårer Sida 1/6 Tid: Datum: 2009- Starttid: 17:14 Sluttid: 20:29 Plats: Lingsalen, Studenternas hus, Götabergsgatan 17 Kallade: GUS styrelse, GFS ordförande, GUDK, GUST-representanter, revisorer, Spionen Närvarande:

Läs mer