UNDERLAG LUR

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "UNDERLAG LUR"

Transkript

1 UNDERLAG LUR Kursrapporter Ta upp det du/dina kursare tycker är viktigast med den aktuella kursen. Några utgångspunkter till vad man kan ta upp är om följande inslag EJ fungerar: Tentamen anonymitet och tentamensgenomgång Kursportalen/GUL Fungerande schema kommer schemat ut två veckor före kursstart? Schemalagd kursens 1/2-timme Schemalagd kursnämnd Vad togs upp? Handledare på de kliniska kurserna I övrigt: Vad anser studenterna om kursen? Några specifika problem eller incidenter? Vad är bra? 10 Val av nominerade till uppdrag inom LUR för verksamhetsåret UR LUR:S NUVARANDE ARBETSORDNING Sekreterare Sekreteraren skall: - föra protokoll vid LURs möten. Vid förhinder väljes tillfällig sekreterare av LUR-mötet. - hålla lista över kursombuds och övriga representanters telefonnummer och e- post aktuell. - i samråd med MFGs informationssekreterare upprätta en sändlista för distribution av LURs mötesprotokoll. - i samråd med föreningens arkiveringsansvarige arkivera mötesprotokoll och annan dokumentation av LURs verksamhet. Kassör Kassören skall: - inför nytt verksamhetsår upprätta ett budgetförslag som tillsänds föreningens skattmästare. - handha rådets ekonomi och föra räkenskap över denna. 10 Val till uppdrag inom LUR för verksamhetsåret Vice ordförande Vice ordförande skall förslagsvis: - ansvara för frågor som framförallt rör de kliniska terminerna (6-11), exempelvis arbetsmiljön på sjukhusen för studenter. - då ordförande är förhindrad uppfylla dennes åligganden. - bistå ordförande i andra frågor efter överenskommelse och vid behov.

2 OMSiS-ansvarig OMSiS står för Ordförandekonvent för Medicinstuderande i Sverige. Studentrepresentanter från de sex utbildningsorterna där läkarutbildningen finns träffas två gånger per termin och diskuterar frågor som rör utbildningen. OMSiS-ansvarig skall förslagsvis: - vara LUR:s kontaktperson gentemot de andra orternas läkarutbildningsråd inför, under och mellan OMSiS-mötena. - se till att hålla sig uppdaterad om vilka frågor som drivs på ett nationellt plan angående läkarutbildningen. - vara ansvarig för att det tillsätts en grupp för arrangerandet av OMSiS då Göteborg ska stå som värd för mötet, samt vara sammankallande i denna grupp och delegera arbetsuppgifter. 11 Val av representanter AMEE i Glasgow 4-8 september 2010 AMEE står för Association for medical education och är en internationell konferens där frågor kring medicinsk pedagogik och läkarutbildningens utformning och utveckling diskuteras. Programmet brukar bestå av både workshops, föreläsningar, gruppdiskussioner och utställningar och vänder sig till lärare, läkarstudenter och övriga engagerade inom läkarutbildningsfrågor. Programkommittén för medicin finansierar resa, boende och deltagande i konferensen för tre studentrepresentanter. LUR-AU föreslår att två av dessa platser reserveras för två personer ur nästa verksamhetsårs föreslagna LUR-AU samt att den sista platsen lottas ut bland övriga intresserade i LUR som vill fortsätta att arbeta aktivt i LUR under kommande verksamhetsår. Det saknas studentrepresentanter i några arbetsgrupper under PK-Med, nedan kommer en förteckning. Om du är intresserad av att gå med i någon, tveka då inte att höra av dig till: sol@mfg.gu.se. Arbetsgrupp för övergång mellan utbildningsplaner för läkarutbildningen Uppdrag: Att successivt gå igenom de förändringar i utbildningsplanen som kan medföra problem för studenter vid återkomst till studierna efter studieuppehåll, ge förslag till möjliga lösningar med sikte på att undvika att studenterna förlorar tid vid byte mellan utbildningsplanerna, samt verka som resurs för studievägledare och studentstudievägledare vid handläggning av ärenden som innebär byte mellan utbildningsplaner. Gruppen samråder med berörda kursledare. Sammanträder: Ca 1 gång per termin (mer frekvent vid införande av ny utbildningsplan) Arbetsgrupp för planering av projektarbete 30hp Uppdrag: Att ta fram kursplan för läkarprogrammets projektarbete omfattande 30 högskolepoäng, enligt utbildningsplan fastställd 2007, samt utarbeta riktlinjer för projektarbetes genomförande. Sammanträder: 2-3 gånger per termin

3 Arbetsgrupp för utbildning av läkare från tredje land 12 Informationskväll om nationell examination Smågruppsdiskussion Vilka frågor vill vi studenter ha svar på kring det initiativ till en nationellt gemensam examination som tagits från läkarutbildningen i Lund/Malmö/Helsingborg? Vad vill vi att det ska informeras om och diskuteras kring på informationskvällen? 13 Introduktionskursen Smågruppsdiskussion Hur skulle introduktionskursen under den första veckan på läkarprogrammet kunna förbättras? Får man relevant information? Skulle studenterna uppskatta att programkommittén för medicin (PK-Med) tillsammans med representanter från LUR kom och presenterade sig i början på kursveckan och berättade kort om sitt arbete och hur man påverkar och är med och förbättrar sin utbildning? 16 Ordförandes rapport PK-AU Programkommittén för medicins arbetsutskott 23/3 Beslut har tagits om att öka intaget av studenter till läkarprogrammet med 12 st per termin. Linn Persson presenterade det förslag på reviderade riktlinjer för kursnämnder som KURUP tagit fram. Förslaget kommer sannolikt att antas på kommande PK-Med. Information om nytt simulatorcentrum på Östra sjh gavs. På simulatorcentret ska man kunna bedriva undervisning i olika sjukhussituationer med hjälp av dockor och simuleringsutrustning. Centret lämpar sig särskilt för träning i trauma- och akutsjukvård. Centret invigs 19 maj. Information gavs även om ett nytt initiativ som tagits från Institutionen för fysik på Chalmers om att utveckla ett visualiserings- och simuleringscenter med hjälp av 3D-animerade program och modeller. En presentation av de program som utvecklats för medicinsk utbildning kommer att hållas på HDK Högskolan för design och konst, den 27/4 kl Intresserade är varmt välkomna! Det diskuterades hur PK-Med kan vara med mer aktivt och presentera läkarprogrammet och sin verksamhet under introduktionskursen på termin 1. Se även smågruppsdiskussionspunkt ovan. Det har tillsatts en arbetsgrupp med sammankallande Eva Jennische med uppgift att utveckla formerna kring den avkortade utbildning för läkarexamen som ska införas till hösten, s.k. graduate entry. Ny internationaliseringsansvarig för läkarprogrammet har utsetts, Rune Andersson, som tidigare varit engagerad i organiserandet av utbyten för läkarstudenter.

4 17 Övriga rapporter SAMO-möte Rapporterat av Linn Persson, SAMO - Studentarbetsmiljöombud Rapport från GUS Från Universitetets sida letar man nu lokaler till en ny skrivsal. Universitetet har satt av 10 miljoner till 150 nya läsplatser på KTB. GU gemensam krisplan kommer att diskuteras på nästa möte. Centralt arbetsmiljökommittémöte- Arbetsmiljölagen förändrades vid årsskiftet. Det ska ge studenterna bättre inflytande i arbetsmiljöarbetet. Man har nu i lagen även inrättat studentskyddsombud. Det är möjligt att det innebär att studenterna kan bli fullvärdiga medlemmar i arbetsmiljökommittéerna och inte enbart adjungerande. Jessica ska utreda vad detta innebär för oss i vår Lokala arbetsmiljökommitté (LAK). Christina Dackling ska undersöka närmare vad detta innebär. SAMO får nu göra en 66A anmälan-ett skriftligt påpekande till prefekten gällande arbetsmiljöproblem och detta måste prefekten ta i beaktande. Akademihälsan och företagshälsovården meddelade att det såg bra ut rent ekonomiskt. De studenter som söker till Akademihälsan är främst från SA och konst. Varför många studenter från SA söker vet man inte riktigt. Christina ska prata med Clara och se om de kan få fram några uppgifter om varför det är så. Tillbudsstatistiken-Det är många på SA som stickskadar sig. Det är många som inte vet om att man ska anmäla när man har skadat sig under sin studietid. Hur skulle man kunna sprida denna information bättre? Nu finns det ingen som har ansvar för att se till att studenterna att de ska fylla i denna tillbudsrapportering. En ny studentbarometer kommer snart att gå ut till ca av Gus studenter. Den har reviderats lite nu sedan senast och den har blivit lite bättre i sin utformning. Man kan ta kontakt med Akademihälsan då man ska gå arbetsmiljörond. Synpunkter från MFG Det finns önskemål om mikrovågsugnar på KTB. Linn Raninen kommer att lyfta frågan. Jessica Pettersson skickade in en rapport om arbetsmiljöförhållandena i datasalen men fått dålig respons på det. LAK-Medarbetarenkäten visar att det är fler lärare på SA som känner sig dåligt behandlade av studenterna än på de andra fakulteterna. Jessica Pettersson tog upp LURs förfrågan hur det ska gå med utrymme då läkarutbildningen utökas. Det planeras 2 stycken nya salar på medicinaregatan 16 men man har inte planerat för fler mikrovågsugnar m.m. Jessica Pettersson är den enda ledamoten som sitter med i LAK. Eftersom hon bara har varit adjungerad så har hon inte haft rätt att ha en ersättare. Dock så hoppas vi att detta kommer att vara möjligt i framtiden tack vare den nya lagen.

5 Likabehandlingsdagen på SA kommer att vara måndagen den 7/3 på Academicum. En arbetsmiljörond planeras den 27:e april. 19 Nästa möte Nästa möte 17 maj kommer vi att avsluta tidigare än vanligt för att efteråt tillsammans gå på restaurang och äta avslutningsmiddag! Medicinska föreningen i Göteborg bekostar denna middag som tack för engagemang inom MFG under verksamhetsåret. Observera att för att få middagen bekostad av MFG måste man som kursombud ha varit med på ¾ av LUR:s ordinarie möten under hösten och våren. För termin 1 gäller att man ska ha varit med på 3 av terminens 4 möten.

MEDICINSKA FÖRENINGEN I GÖTEBORG LÄKARUTBILDNINGSRÅDET PROTOKOLL: LUR Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet

MEDICINSKA FÖRENINGEN I GÖTEBORG LÄKARUTBILDNINGSRÅDET PROTOKOLL: LUR Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet PROTOKOLL: LUR-7 2010-04-15 Protokoll LUR-7 Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid: 2010-04-15, 17:00 Plats: Festsalen, Villa Medici Närvarande ledamöter Ida Håkansson (SOL) Angela Falk (KLUR)

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicin 26 maj 2009, klockan Lokal: Jörgen Lehmann, Academicum, Medicinaregatan 3

Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicin 26 maj 2009, klockan Lokal: Jörgen Lehmann, Academicum, Medicinaregatan 3 Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicin 26 maj 2009, klockan 15.00 17.00 Lokal: Jörgen Lehmann, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Svante Nordgren, ordförande Thomas

Läs mer

Studentrepresentanter. Tim Bengtsson, ersättare. Närvaro- och yttranderätt Angela Falk, stud. repr.

Studentrepresentanter. Tim Bengtsson, ersättare. Närvaro- och yttranderätt Angela Falk, stud. repr. Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicin 15 december 2009, klockan 15.00 ca 17.20 Lokal: Jörgen Lehmann, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Svante Nordgren, ordförande

Läs mer

Sahlgrenska akademin PROTOKOLL PROTOKOLL FÖRT VID. Programkommittén för medicinsk utbildning

Sahlgrenska akademin PROTOKOLL PROTOKOLL FÖRT VID. Programkommittén för medicinsk utbildning Sahlgrenska akademin VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Annika Alström, Utbildningssekreterare PROTOKOLL PROTOKOLL FÖRT VID Programkommittén för medicinsk utbildning 14 mars 2006 kl 14.30-16.45 Sal: Jörgen Lehmann,

Läs mer

UNDERLAG LUR

UNDERLAG LUR UNDERLAG LUR-8 2010-05-17 8 Kursrapporter Ta upp det du/dina kursare tycker är viktigast med den aktuella kursen. Några utgångspunkter till vad man kan ta upp är om följande inslag EJ fungerar: Tentamen

Läs mer

MEDICINSKA FÖRENINGEN I GÖTEBORG LÄKARUTBILDNINGSRÅDET PROTOKOLL: LUR Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet

MEDICINSKA FÖRENINGEN I GÖTEBORG LÄKARUTBILDNINGSRÅDET PROTOKOLL: LUR Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet PROTOKOLL: LUR-5 2010-02-04 Protokoll LUR-5 Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid: 2010-02-04, 17:00 Plats: Biblioteket, Villa Medici Närvarande ledamöter Ida Håkansson (SOL) Angela Falk (KLUR)

Läs mer

Ewa Melin, utbildningsavdelningen

Ewa Melin, utbildningsavdelningen Ewa Melin, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicin 23 oktober 2012, klockan 15.00 17.25 Lokal: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3000, Medicinaregatan 3

Läs mer

Verksamhetsplan för Läkarsektionen 2015

Verksamhetsplan för Läkarsektionen 2015 för 2015 Sektionsordförande 2014: Theodor Hjortenhammar Vice sektionsordförande 2014: Awad Smew 1. Sammanfattning Sektionens verksamhet 2015 2. Framtidens läkarutbildning på NKS 3. Examinationer 4. Klinisk

Läs mer

Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Preliminärer ( 1) 1.1 Mötets öppnande Ordförande Malin Pasanen öppnar mötet kl

Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Preliminärer ( 1) 1.1 Mötets öppnande Ordförande Malin Pasanen öppnar mötet kl Protokoll LUR-möte 6 Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid:, 17:00 Plats: Biblioteket, Hvilla Medici Närvarande ledamöter AU Malin Pasanen, ordförande Matilda Gottlander, vice ordförande Felicia

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicinsk utbildning 1 april 2008, klockan Lokal: Jörgen Lehmann, Academicum

Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicinsk utbildning 1 april 2008, klockan Lokal: Jörgen Lehmann, Academicum Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicinsk utbildning 1 april 2008, klockan 15.00-17.40 Lokal: Jörgen Lehmann, Academicum Närvarande ledamöter Svante Nordgren, ordförande Susann

Läs mer

Programkommittén för medicinsk diagnostik och teknik Närvarande ledamöter Ej närvarande Studentrepresentanter Övriga närvarande

Programkommittén för medicinsk diagnostik och teknik Närvarande ledamöter Ej närvarande Studentrepresentanter Övriga närvarande Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicinsk diagnostik och teknik 23 mars 2009, klockan 14.00 16:30 Ingegerd Eriksson, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Ingalill

Läs mer

Preliminärer ( 1) 1.1 Mötets öppnande Ordförande Malin Pasanen öppnar mötet kl Samtliga närvarande presenterar sig kort.

Preliminärer ( 1) 1.1 Mötets öppnande Ordförande Malin Pasanen öppnar mötet kl Samtliga närvarande presenterar sig kort. Protokoll LUR-möte 1 Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid:, 17:00 Plats: Biblioteket, Hvilla Medici Närvarande ledamöter AU Malin Pasanen, ordförande Matilda Gottlander, vice ordförande Felicia

Läs mer

Studentrepresentanter. Emile Hultberg, ordinarie Caroline Stadelmann, ersättare Angela Falk, ersättare

Studentrepresentanter. Emile Hultberg, ordinarie Caroline Stadelmann, ersättare Angela Falk, ersättare Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicin 12 april 2010, klockan 15.00 ca 17.50 Lokal: Jörgen Lehmann, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Eric Hanse, ordförande Karin

Läs mer

Protokoll LUR-1. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Plats: Festsalen, Villa Medici

Protokoll LUR-1. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Plats: Festsalen, Villa Medici Protokoll Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid:, 17.00 Plats: Festsalen, Villa Medici Närvarande ledamöter Amanda Sturm (SOL) Louice Sehlberg (KLUR) Yeu-Jiann Hua (SLUR, MSF rep.) Ellen Johansson

Läs mer

Närvarande ledamöter Övriga närvarande Preliminärer ( 1) 1.1 Mötets öppnande 1.2 Godkännande av föredragningslista 1.

Närvarande ledamöter Övriga närvarande Preliminärer ( 1) 1.1 Mötets öppnande 1.2 Godkännande av föredragningslista 1. Protokoll Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid:, 17.00 Plats: Biblioteket, Villa Medici Närvarande ledamöter Jim Collander (SOL) Martin Hellgren (SLUR) Daniel Jaraj (KLUR) Linn Persson (T10)

Läs mer

Ingeborg Herbertsson Eva Forsell-Aronsson Lars Jacobsson

Ingeborg Herbertsson Eva Forsell-Aronsson Lars Jacobsson Minnesanteckningar/Protokoll från sammanträde med Programkommittén för medicinsk diagnostik och teknik Torsdagen den 13 september, kl 13:00 14:50 Ingegerd Eriksson, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande

Läs mer

Protokoll från möte med Programkommittén för farmaci 15 december 2010, klockan :20 Lokal: Sammanträdesrummet, vån 4, Medicinaregatan 13

Protokoll från möte med Programkommittén för farmaci 15 december 2010, klockan :20 Lokal: Sammanträdesrummet, vån 4, Medicinaregatan 13 1(4) Protokoll från möte med Programkommittén för farmaci 15 december 2010, klockan 12.00 13:20 Lokal: Sammanträdesrummet, vån 4, Medicinaregatan 13 Närvarande ledamöter Gunnar Tobin, ordförande Michael

Läs mer

Stadgar Medicinska studierådet Uppsala universitet Reviderade 140519

Stadgar Medicinska studierådet Uppsala universitet Reviderade 140519 Stadgar Medicinska studierådet Uppsala universitet Reviderade 140519 1. Uppgift Medicinska studierådet är en politiskt och religiöst obunden organisation som skall tillvarata läkarstuderandes intressen

Läs mer

Svante Nordgren, ordförande. Thomas Hedner, vice ordförande. Henrik Sjövall Katarina Stibrant Sunnerhagen Susann Teneberg Mar Tulinius

Svante Nordgren, ordförande. Thomas Hedner, vice ordförande. Henrik Sjövall Katarina Stibrant Sunnerhagen Susann Teneberg Mar Tulinius Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicin 16 september 2009, klockan 15.00 ca 17.25 Lokal: Jörgen Lehmann, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Svante Nordgren, ordförande

Läs mer

Arbetsordningar Utgåva 1:2007

Arbetsordningar Utgåva 1:2007 Arbetsordningar Utgåva 1:2007 Innehållsförteckning Kapitel 1 Arbetsgruppen...3 1.1 Verksamhet...3 1.2 Arbetsgruppens ledamöter...3 1.3 Beslut...4 1.4 Protokoll...4 1.5 Rättigheter...4 1.6 Ekonomisk verksamhet...4

Läs mer

UNDERLAG LUR

UNDERLAG LUR UNDERLAG LUR-3 2009-11-02 8 Kårsammanslagningen MFG:s ordförande Leonard Schmidt berättar om planerna på sammanslagning av MFG med OF och HSV. Det kommer även ges möjlighet att ställa frågor till Leonard

Läs mer

UNDERLAG LUR

UNDERLAG LUR UNDERLAG LUR-4 2009-12-17 11 Val av representanter Det saknas studentrepresentanter i några arbetsgrupper, nedan kommer en förteckning. Om du är intresserad av att gå med i någon, tveka då inte att höra

Läs mer

1 Upprop Utbildningskommittén för medicin förrättar upprop och konstaterar att den inte är beslutsmässig.

1 Upprop Utbildningskommittén för medicin förrättar upprop och konstaterar att den inte är beslutsmässig. Utbildningskommittén för medicin Annika Göök, utbildningshandläggare Närvarande ledamöter Annika Jakobsson, ordförande Henriette Philipson 1-13 Karin Wingstrand Karl Maack Protokoll Onsdagen den 29 januari

Läs mer

Mötesformalia. Rapporter (Bilaga 1) Medicinska Föreningen Lund Malmö Typ av sammanträde StyrMUR 1 PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2015-09-15

Mötesformalia. Rapporter (Bilaga 1) Medicinska Föreningen Lund Malmö Typ av sammanträde StyrMUR 1 PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2015-09-15 Medicinska Föreningen Lund Malmö Typ av sammanträde StyrMUR 1 Sammanträdesdatum 2015-09-15 Tid 18.00 21.00 PROTOKOLL Mötessekreterare Linnéa Sandström Justerare Jonathan Wallander Närvarande Johanna Henriksson,

Läs mer

Ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot. Sekreterare. pp , 114, 116

Ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot. Sekreterare. pp , 114, 116 Sid 1 (5) Närvarande Ledamöter Birgitta Bernspång Anna Arnqvist Anders Berglund Karin Brunnegård Christian Johansson Britt-Marie Lindgren Christina Ljungberg Elin Ljungström Mari Norgren Börje Rehn Ordförande

Läs mer

Protokoll från läkarprogramkommitténs sammanträde

Protokoll från läkarprogramkommitténs sammanträde SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll från läkarprogramkommitténs sammanträde Datum: 2015-03-11 Tid: 15.00-17.20 Plats: Lars Öberg, Academicum plan 4000 Närvarande ledamöter Ordförande: Vice ordförande:, inst

Läs mer

Närvaro- och yttranderätt Johan Pontén Anna Carin Lindberg Helen Ziser

Närvaro- och yttranderätt Johan Pontén Anna Carin Lindberg Helen Ziser Ewa Melin, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Läkarprogramkommittén 7 maj 2013, klockan 15.00 17.20 Lokal: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3000, Medicinaregatan 3 Närvarande

Läs mer

Protokoll LUR 4. Föredragningslista. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Biblioteket, Villa Medici

Protokoll LUR 4. Föredragningslista. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Biblioteket, Villa Medici Protokoll LUR 4 Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid: 2011 12 06, 17.00 Plats: Biblioteket, Villa Medici Närvarande ledamöter Jim Collander (SOL) Martin Hellgren (SLUR) Daniel Jaraj (KLUR)

Läs mer

Anna Gunnarsson, utbildningsavdelningen

Anna Gunnarsson, utbildningsavdelningen Anna Gunnarsson, utbildningsavdelningen Protokoll från sammanträde med Programkommittén för vårdvetenskap Tisdagen den 8 maj, klockan 13:00 16:00 Ingegerd Eriksson, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande

Läs mer

1 Upprop Utbildningskommittén för kliniska vetenskaper förrättar upprop och konstaterar att den är beslutsmässig. Silvana Naredi hälsas välkommen.

1 Upprop Utbildningskommittén för kliniska vetenskaper förrättar upprop och konstaterar att den är beslutsmässig. Silvana Naredi hälsas välkommen. Utbildningskommittén för kliniska vetenskaper Annika Göök, utbildningshandläggare Närvarande ledamöter Ralph Peeker, ordförande Ulrika Smedh, vice ordförande Mats Isaksson 5-24 Åse Johnsson Bo Jacobsson

Läs mer

Ewa Melin, utbildningsavdelningen

Ewa Melin, utbildningsavdelningen Ewa Melin, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Läkarprogramkommittén 22 oktober 2013, klockan 15.00 16.55 Lokal: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3000, Medicinaregatan 3 Närvarande

Läs mer

Robin Holmér. Stina Ringdahl

Robin Holmér. Stina Ringdahl Utbildningskommittén Institutionen för biomedicin Närvarande Magnus Braide Erika Lindberg Camilla Hesse Dan Backström Marianne Jertborn Studentrepresentanter Sofia Neergaard-Möller BUR Alice Rundqvist

Läs mer

Göteborgs Universitets Studentkårer

Göteborgs Universitets Studentkårer Sida 1/6 Tid: Datum: 2009- Starttid: 17:14 Sluttid: 20:29 Plats: Lingsalen, Studenternas hus, Götabergsgatan 17 Kallade: GUS styrelse, GFS ordförande, GUDK, GUST-representanter, revisorer, Spionen Närvarande:

Läs mer

Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Jessica Engström

Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Jessica Engström Sida 1 av 5 Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi PROTOKOLL Måndagen den 24 mars 2014, kl 14:00-16:15. Konferensrummet, plan 3, hus 2, Arvid Wallgrens backe Närvarande ledamöter Kajsa Eklund,

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 2010/11:2

Protokoll Styrelsemöte 2010/11:2 Protokoll Styrelsemöte 2010/11:2 Fört vid sammanträde med styrelsen Tid:, 18:00 Plats: Biblioteket, Villa Medici Närvarande ledamöter Erik Strandmark, ordförande Fanny Fors, vice ordförande Jessica Pettersson,

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2016-10-17 Tid: 15:00-17:00 Plats: Sal 7118, plan 1, hus 7, Arvid Wallgrens backe Närvarande ledamöter:

Läs mer

108 Fastställande av föredragningslistan och utseende av justerare

108 Fastställande av föredragningslistan och utseende av justerare Sid 1 (6) Närvarande: Thomas Brännström, ordförande Bo Carlberg Tor Ny Silvana Naredi Thomas Grundström Ellinor Salander Renberg Solveig Wållberg Jonsson Gunnar Tiger Berit Kriström Roger Karlsson Sofia

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för kliniska vetenskaper

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för kliniska vetenskaper SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för kliniska vetenskaper Datum: 2015-04-13 Tid: kl. 14:40-16:00 Plats: Lars Öberg, Academicum Närvarande Ledamöter:, ordförande Cecilia

Läs mer

Ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot. Sekreterare

Ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot. Sekreterare Sid 1 (6) Närvarande Ledamöter Birgitta Bernspång Christina Ljungberg Johan Sjöström Börje Rehn Britt-Marie Lindgren Mari Norgren Anders Berglund Emma Johansson Fredrik Karlsson Anna Arnqvist Klas-Göran

Läs mer

Protokoll utbildningsråd 4 11/12

Protokoll utbildningsråd 4 11/12 Protokoll utbildningsråd 4 11/12 Fört vid sammanträde med Apotekarutbildningsrådet Tid: 18.00 Plats: Biblioteket, Villan Närvarande ledamöter Magdalena Maszkowska, T3 Evelyn Hansson, T5 Mikael Zad, T5

Läs mer

Protokoll. 2011/02/07 Läkarsektionen Protokoll

Protokoll. 2011/02/07 Läkarsektionen Protokoll Formalia Datum: Måndagen den 7 feb 2011 Tid: kl. 17:00-19:00 Plats: Medicinska Föreningens kårhus, puben Närvarande: Matilda Liljedahl Karin Johnsson Matti Eladhari Sihan Wang Anna Höög Ulrika Liliemark

Läs mer

Januari-Februari 2016

Januari-Februari 2016 PELUbladet Nyhetsbrev från Pedagogiska Enheten, LäkarUtbildningen Januari-Februari 2016 Nyhetsbrevet sänds ut från PELU 1 ca en gång per månad under terminstid, och riktar sig till ILUanställda och andra

Läs mer

1 (5)= Protokoll fört vid sammanträde med Rådet för grundutbildningsfrågor (GUR) 17 april 2007, klockan Sal: Lars Öberg, Academicum

1 (5)= Protokoll fört vid sammanträde med Rådet för grundutbildningsfrågor (GUR) 17 april 2007, klockan Sal: Lars Öberg, Academicum = 1 (5)= h~êáå=táâéäói=ríäáäçåáåöë~îçéäåáåöéå= Protokoll fört vid sammanträde med Rådet för grundutbildningsfrågor (GUR) 17 april 2007, klockan 14.00-17.00 Sal: Lars Öberg, Academicum Närvarande ledamöter

Läs mer

Ewa Melin, utbildningsavdelningen

Ewa Melin, utbildningsavdelningen Ewa Melin, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicin 15 septemeber 2011, klockan 15.00 17.30 Lokal: Ingegerd Eriksson, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande

Läs mer

Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Minnesanteckningar 180919 SAHLGRENSKA AKADEMIN Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2018-09-19 Tid: 14:00-15:30 Plats: Konferensrummet plan 6, Medicinaregatan

Läs mer

Arbetsordning för grundutbildningsnämnd (GUN) och programnämnder (PN)

Arbetsordning för grundutbildningsnämnd (GUN) och programnämnder (PN) Arbetsordning för grundutbildningsnämnd (GUN) och programnämnder (PN) Allmänt Föreliggande arbetsordning för grundutbildningsnämnden och programnämnder är ett utdrag ur den av MFS fastställda arbetsordning

Läs mer

Medicinska fakulteten

Medicinska fakulteten Umeå universitet Medicinska fakulteten Norrbottens läns landsting Dnr: UmU 243-662-13 Dnr: NLL 719-13 AVTAL mellan medicinska fakulteten, Umeå universitet, och Norrbottens läns landsting om verksamhetsförlagd

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013 - en del av Sveriges Läkarförbund Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013 Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på

Läs mer

Konstituerande möte BUVs Studentråd

Konstituerande möte BUVs Studentråd Konstituerande möte BUVs Studentråd Datum: 2017-01-31 Tid: 15:00 Lokal: Nobelrummet, Stockholms Universitets Studentkår Närvarande: 1. Mötet öppnas 1.1. Val av mötesordförande 1.2. Val av mötessekreterare

Läs mer

Ordförande Sekreterare. Studentrepresentant Studentrepresentant. GU beslutar

Ordförande Sekreterare. Studentrepresentant Studentrepresentant. GU beslutar Sid 1 (5) lnärvarande Camilla Hakelind Erica Åström Ingrid Schele Inga Dennhag Anna-Sara Claeson Åke Olofsson Daniel Wikström Adrian Hellqvist Ordförande Sekreterare Studentrepresentant Studentrepresentant

Läs mer

Minnesanteckningar från sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Minnesanteckningar från sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi SAHLGRENSKA AKADEMIN Minnesanteckningar från sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2016-04-13 Tid: 15:00-16:00 Plats: Tal- och hörsellabb, enheterna för audiologi och logopedi,

Läs mer

APPENDIX e 2. Dekanus beslutar ge Svenskt NMRcentrum följande uppdrag:

APPENDIX e 2. Dekanus beslutar ge Svenskt NMRcentrum följande uppdrag: Göteborgs universitet Naturvetenskapliga fakulteten Ledningen PROTOKOLL nr 4 Sammanträdesdatum 2015-02-03 e APPENDIX e 2 Ärende Beslut/åtgärd 1 V 2015/ 128 Uppdrag för Svenskt NMR-centrum och ställningstaganden

Läs mer

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Allmänna bestämmelser 1. 2. 3. Medlemskap 4. 5. 6. Sveriges läkarförbund student Lund är en lokalavdelning av Sveriges läkarförbund student inom Sveriges Läkarförbund

Läs mer

Andra närvarande Christin Grönnslett, sekreterare Helene Rova, Medicinska biblioteket PROTOKOLL

Andra närvarande Christin Grönnslett, sekreterare Helene Rova, Medicinska biblioteket PROTOKOLL Närvarandele ledamöter Britt-Marie Lindgren, Ordförande, Institutionen för omvårdnad Björn Nygren, Institutionen för omvårdnad Marlene Eriksson, VLL Solveig Engman, Institutionen för omvårdnad Christina

Läs mer

F7. Föregående mötesprotokoll godkänt och lägges till handlingarna.

F7. Föregående mötesprotokoll godkänt och lägges till handlingarna. Läkarsektionen 2009/01/29 Protokoll Årsmöte Tid. 17.00 Plats. Styrelserummet, övervåningen MF Närvarande. Paulina Arntyr, Sofi Asmundsen, Josefine Edner, Matti Eladhari, Mikael Finder, Anna Höög, Karin

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2016-04-26 Tid: kl. 13:00 15:00 Plats: Ingegerd Eriksson, Academicum Närvarande Ledamöter: Närvaro- och yttranderätt:,

Läs mer

Logistiksektionens Verksamhetsdokument

Logistiksektionens Verksamhetsdokument Logistiksektionens Verksamhetsdokument Senast reviderad: 2014-03-03 Lisa Roslund Ordförande 2013/2014 Erik Andersson Sekreterare 2013/2014 Logistiksektionen Linköpings universitet 601 74 Norrköping www.logistiksektionen.se

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 5

Protokoll Styrelsemöte 5 Protokoll Styrelsemöte 5 Fört vid sammanträde med Styrelsen Tid:, 18.00 Plats: Villa Medici Rebecca Heimann, ledamot med ansvar för likabehandlingsfrågor (från 3.1) Närvarande ledamöter Samuel Nilsson,

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 2010/11:3

Protokoll Styrelsemöte 2010/11:3 Protokoll Styrelsemöte 2010/11:3 Fört vid sammanträde med styrelsen Tid:, 18:00 Plats: Biblioteket, Villa Medici Närvarande ledamöter Erik Strandmark, ordförande Fanny Fors, vice ordförande Jessica Pettersson,

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Datum: 2017-09-11 Tid: 14:00-16:40 Plats: Konferensrummet plan 3, hus 2, Arvid Wallgrens backe Närvarande

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2019-06-11 Tid: 13.30-16.10 Plats: Ingegerd Eriksson, Academicum Närvarande ledamöter:

Läs mer

Protokoll Måndagen den 17 maj :00 17:20 Ingegerd Eriksson Academicum

Protokoll Måndagen den 17 maj :00 17:20 Ingegerd Eriksson Academicum Programkommittén för medicinsk diagnostik och teknik Anna Gunnarsson, utbildningshandläggare Närvarande ledamöter Ingalill Nordin, ordförande Yvonne Magnusson, vice ordförande Maria Falkenberg 1-16 Peter

Läs mer

1.4 Godkännande av namnpublicering på hemsidan Godkännes av deltagande. 1.5 Val av justeringsperson Sandra Lindström valdes till justeringsperson

1.4 Godkännande av namnpublicering på hemsidan Godkännes av deltagande. 1.5 Val av justeringsperson Sandra Lindström valdes till justeringsperson Protokoll Tid:, 17.00 Plats: Biblioteket, Villa Medici Närvarande ledamöter Jim Collander (SOL) Martin Hellgren (SLUR) Sandra Lindström (T9) Gustav Ceicer (T9) Julia Fabermo (T8) Linnea Lundberg (T8) Alfred

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Protokoll 180911 SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Datum: 2018-09-11 Tid: 14:10-16:10 Plats: Konferensrummet HVB, plan 3, hus 2 Närvarande:

Läs mer

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Denna uppdragsbeskrivning beskriver ansvarsområden och uppgifter för sektionsstyrelserna inom Konstkåren. Sektionsstyrelsen har ett övergripande ansvar som i första

Läs mer

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH)

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) FÖRENINGENS SYFTE: IESH PTA finns till för att: - utgöra en länk mellan ledning och personal

Läs mer

Kristin Falk, vice ordförande Marie Berg Febe Friberg Eva Jakobsson Solveig Lundgren 1-16 Eva Osvald Gustafsson 1-16. Studentrepresentanter

Kristin Falk, vice ordförande Marie Berg Febe Friberg Eva Jakobsson Solveig Lundgren 1-16 Eva Osvald Gustafsson 1-16. Studentrepresentanter Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för vårdvetenskap Måndag 26 oktober 2009, klockan 13:00-16:45 Konferensrum hus 1, plan 1, Arvid Wallgrens backe Närvarande ledamöter Joakim Öhlen, ordförande

Läs mer

Protokoll möte 1. Fört vid sammanträde med OUR

Protokoll möte 1. Fört vid sammanträde med OUR Protokoll möte 1 Fört vid sammanträde med OUR Tid:, 17:00 Plats: Jörgen Lehmann Närvarande ledamöter Anna Adolfsson (sekreterare) Christoffer Reijnst (ordförande) Elisa Maleki (kassör) Abtin Bakhtiari-Rad

Läs mer

b) såsom Svenska Läkaresällskapets sektion för thoraxkirurgi anordna sammankomster i överensstämmelse med för Sällskapet gällande arbetsordning.

b) såsom Svenska Läkaresällskapets sektion för thoraxkirurgi anordna sammankomster i överensstämmelse med för Sällskapet gällande arbetsordning. Stadgar för Svensk thoraxkirurgisk förening tillika Svenska läkaresällskapets sektion för thoraxkirurgi. Fastställda av Svenska läkaresällskapet 1997-05-14. 1 Svensk thoraxkirurgisk förening är en specialistförening

Läs mer

Protokoll Intet 3. MEDICINSKA FÖRENINGEN I GÖTEBORG INTET PROTOKOLL: Intet Fört vid sammanträde med Intet

Protokoll Intet 3. MEDICINSKA FÖRENINGEN I GÖTEBORG INTET PROTOKOLL: Intet Fört vid sammanträde med Intet Protokoll Intet 3 Fört vid sammanträde med Intet Tid: 2008-02-03, 16:30 Plats: Hos Jessica Petterson, Medicinaregatan 2 Närvarande ledamöter Jessica Pettersson, ordförande Emelie Hultberg, kassör Aysel

Läs mer

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde 2017-05-24 Tid: 09.00 12.00 Plats: Tupprummet, 14:340 Närvarande: Ordinarie Henrik Edgren

Läs mer

Styrelsen består av ordförande, sekreterare, kassör samt fyra övriga ledamöter. Styrelsen skall bestå av både kvinnor och män.

Styrelsen består av ordförande, sekreterare, kassör samt fyra övriga ledamöter. Styrelsen skall bestå av både kvinnor och män. Original 27 27 Styrelsens sammansättning Styrelsen består av ordförande, sekreterare, kassör samt fyra övriga ledamöter. Styrelsen skall bestå av både kvinnor och män. Styrelsen utser inom sig vice ordförande

Läs mer

Agneta Robertson Ted Lundgren Ulf Dahlgren Harriet Hedegård Anders Molander Anna Wenneberg

Agneta Robertson Ted Lundgren Ulf Dahlgren Harriet Hedegård Anders Molander Anna Wenneberg iáåç~oáåöü~öéiìíäáäçåáåöë~îçéäåáåöéå Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för odontologi 14 september 2009, klockan 15.00 17.25 Lokal: Sessionssalen, vån 8, Institutionen för odontologi

Läs mer

Styrelsemöte 08 verksamhetsåret 2008/2009

Styrelsemöte 08 verksamhetsåret 2008/2009 STYRELSEN PROTOKOLL Sida 1/8 Styrelsemöte 08 verksamhetsåret 2008/2009 Tid Datum 2009-05-05 Starttid 17:00 Sluttid 20:24 Plats Stora Skansen, Sprängkullsgatan 19 Kallade GUS styrelse, GUDK, GUST-Representanter,

Läs mer

1 Mötets öppnande Kårordförande tillika ständig mötesordförande Ronja Lundgren öppnade mötet.

1 Mötets öppnande Kårordförande tillika ständig mötesordförande Ronja Lundgren öppnade mötet. Humanistiska och teologiska studentkåren vid Lunds universitet Styrelsemöte 2 Styrelsen Närvarande ledamöter: Ronja Lundgren kårordförande Oskar Johansson vice kårordförande Viktor Andersson vice kårordförande

Läs mer

Protokoll LUR-5. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Plats: Jörgen Lehmann, Academicum

Protokoll LUR-5. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Plats: Jörgen Lehmann, Academicum Protokoll Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid:, 17.00 Plats: Jörgen Lehmann, Academicum Närvarande ledamöter Amanda Sturm (SOL) Yeu-Jiann Hua (SLUR) Jim Collander (KLUR) Ellen Johansson

Läs mer

Protokoll LUR-8. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Plats: Villa Medici, Festsalen

Protokoll LUR-8. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Plats: Villa Medici, Festsalen Protokoll Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid:, 17.00 Plats: Villa Medici, Festsalen Närvarande ledamöter Amanda Sturm (SOL) Yeu-Jiann Hua (SLUR) Jim Collander (KLUR) Ellen Johansson ( T13

Läs mer

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen PROTOKOLL Tisdag den 3 december 2013, kl 14:00 17:00 Ingegerd Eriksson, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Kerstin Nilsson, ordförande

Läs mer

Proposition gällande styrelsens struktur

Proposition gällande styrelsens struktur Proposition gällande styrelsens struktur Bakgrund Idag består styrelsen för Industriell ekonomi utav tolv medlemmar, varav sex ledamöter från några av sektionens kommittéer samt sex förtroendevalda presidiemedlemmar.

Läs mer

Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden.

Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden. RHC stadgar Senast reviderad 2016-03-06 1 Namn och ändamål Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden. RHC är

Läs mer

SAHLGRENSKA AKADEMIN. Protokoll från utbildningsrådets (UR) sammanträde. Datum: Tid: kl 14:00 - ca 17:15 Ingegerd Eriksson

SAHLGRENSKA AKADEMIN. Protokoll från utbildningsrådets (UR) sammanträde. Datum: Tid: kl 14:00 - ca 17:15 Ingegerd Eriksson SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll från utbildningsrådets (UR) sammanträde Datum: 2015-09-30 Tid: kl 14:00 - ca 17:15 Plats: Ingegerd Eriksson Närvarande ledamöter, inst kliniska vetenskaper, ordförande Peter

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Protokoll 190130 SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2019-01-30 Tid: 14:00-15:40 Plats: Konferensrummet plan 6, Medicinaregatan 8B

Läs mer

1.2 Godkännande av föredragningslista Förändringar har skett. Punkter angående AMEE och ALARM läggs till. Godkändes av närvarande.

1.2 Godkännande av föredragningslista Förändringar har skett. Punkter angående AMEE och ALARM läggs till. Godkändes av närvarande. Protokoll Tid:, 17.30 Plats: Festsalen, Villa Medici Närvarande ledamöter Jim Collander (SOL) Martin Hellgren (SLUR) Linn Persson (T11) Sandra Lindström (T9) Per Löfqvist (T4) Malin Tobin (T3) Övriga närvarande

Läs mer

Bakgrund Utgångspunkten för uppdragsbeskrivningen är de för Landstinget i Östergötland och Hälsouniversitetet gemensamma dokumenten:

Bakgrund Utgångspunkten för uppdragsbeskrivningen är de för Landstinget i Östergötland och Hälsouniversitetet gemensamma dokumenten: Uppdragsbeskrivning för verksamhetsförlagd utbildningsansvarig läkare (VFUansvarig läkare) inom Landstinget i Östergötland avseende läkarutbildningen vid Hälsouniversitetet. Uppdragsbeskrivningen för VFU-ansvarig

Läs mer

UNDERLAG LUR

UNDERLAG LUR UNDERLAG LUR-5 2010-02-04 8 Val till uppdrag inom LUR Vice ordförande Vice ordförande skall förslagsvis: ansvara för frågor som framförallt rör de kliniska terminerna (6-11), exempelvis arbetsmiljön på

Läs mer

SKK/UK nr

SKK/UK nr Sida 1/5 SKK/UK nr 2-2015 20-38 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) tisdagen den 12 maj 2015 på SKKs kansli. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt

Läs mer

Protokoll LUR-5. Föredragningslista. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Plats: Festsalen, Villa Medici

Protokoll LUR-5. Föredragningslista. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Plats: Festsalen, Villa Medici Protokoll Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid:, 18.00 Plats: Festsalen, Villa Medici Närvarande ledamöter Jim Collander (SOL) Angela Falk (T11) Amanda Fischer (T4) Per Löfqvist (T4) Malin

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum: Måndagen den 25 februari, klockan 14:00 16:10. Lokal: konferensrummet, plan 3, hus 2, Arvid Wallgrens backe

PROTOKOLL Sammanträdesdatum: Måndagen den 25 februari, klockan 14:00 16:10. Lokal: konferensrummet, plan 3, hus 2, Arvid Wallgrens backe Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Evalise Wetterberg Johannisson Närvarande ledamöter Kajsa Eklund, ordförande Susanne Rosberg, vice ordförande Lena Mårtensson Christina Finsbäck Annelie

Läs mer

2013-03-21. studentrepresentant, suppleant. Christina Wehtje St: Petri skola, Malmö 148-157 Johan Wennerberg DuPont Chemoswed Malmö

2013-03-21. studentrepresentant, suppleant. Christina Wehtje St: Petri skola, Malmö 148-157 Johan Wennerberg DuPont Chemoswed Malmö Sammanträdesprotokoll 2013-03-21 Utbildningsnämnden Ledamöter Bo-Anders Jönsson prodekanus, ordförande Per Ahlberg Stina Ausmeel, suppleant Jonna Axbom, suppleant Tomas Brage Crister Ceberg Patrik Edén

Läs mer

1 Upprop Utbildningskommittén för medicin förrättar upprop och konstaterar att den är beslutsmässig.

1 Upprop Utbildningskommittén för medicin förrättar upprop och konstaterar att den är beslutsmässig. Utbildningskommittén för medicin Annika Göök, utbildningshandläggare Närvarande ledamöter Annika Jakobsson, ordförande Anna Kjellström Aslak Felin 5-22 Karl Maack Frode Slinde, vice ordförande Protokoll

Läs mer

Fakulteten för konst och humaniora Institutionen för kulturvetenskaper Prefektens beslutsmöte

Fakulteten för konst och humaniora Institutionen för kulturvetenskaper Prefektens beslutsmöte Föredragningslista 2016-10-26 Fakulteten för konst och humaniora Prefektens beslutsmöte Tid: 2016-10-26 kl. 09:00 Plats: Malin Lennartssons tjänsterum (H330), Hus F Ärende 22 Ärende 23 Dnr: 2016/5398-3.1.2.2

Läs mer

Januari 2015. På gång. pedagogiska profil, Problem Baserat Lärande, och leds av de pedagogiska utvecklarna Marie Lidskog och Helen Setterud.

Januari 2015. På gång. pedagogiska profil, Problem Baserat Lärande, och leds av de pedagogiska utvecklarna Marie Lidskog och Helen Setterud. PELU-bladet Nyhetsbrev från Pedagogiska Enheten, LäkarUtbildningen Januari 2015 Nyhetsbrevet sänds ut från PELU 1 en gång per månad under terminstid, och riktar sig till ILUanställda och andra med nära

Läs mer

Linda Ringhage, utbildningsavdelningen Dnr: A 2 103/09

Linda Ringhage, utbildningsavdelningen Dnr: A 2 103/09 Linda Ringhage, utbildningsavdelningen Dnr: A 2 103/09 Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för odontologi 18 maj 2010, klockan 14.30 17.05 Lokal: Sessionssalen, vån 8, Institutionen för

Läs mer

ARBETSORDNING PROGRAMRÅDET FÖR SJUKSKÖTERSKEPROGRAM (PRS)

ARBETSORDNING PROGRAMRÅDET FÖR SJUKSKÖTERSKEPROGRAM (PRS) ARBETSORDNING PROGRAMRÅDET FÖR SJUKSKÖTERSKEPROGRAM (PRS) Typ av dokument: Regel Datum: 2017-10-26 Dnr: FS 1.1-1789-17 Beslutad av: Programrådet för sjuksköterskeprogram (PRS) Giltighetstid: Tillsvidare

Läs mer

Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet

Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Protokoll LUR-möte 8 Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid:, 17:00 Plats: Biblioteket, Hvilla Medici Närvarande ledamöter AU Malin Pasanen, ordförande Matilda Gottlander, vice ordförande Felicia

Läs mer

d qb_lodp=rkfsbopfqbq= molqlhlii= 1E5F= ríäáäçåáåöëj=çåü=ñçêëâåáåöëå ãåçéå= = p~ãã~åíê ÇÉ=OMMSWP= Ñ ê=ä ê~êìíäáäçåáåö= = OMMSJMNJPN= =

d qb_lodp=rkfsbopfqbq= molqlhlii= 1E5F= ríäáäçåáåöëj=çåü=ñçêëâåáåöëå ãåçéå= = p~ãã~åíê ÇÉ=OMMSWP= Ñ ê=ä ê~êìíäáäçåáåö= = OMMSJMNJPN= = d qb_lodprkfsbopfqbq molqlhlii 1E5F Tid och plats kl. 16.00 19.05, Hörnan, Föreningsgatan 20. Närvarande Ledamöter Företrädare för lärarna Eva-Lena Dahl Jan-Eric Gustafsson Anna Hannesdóttir Ulla Runesson

Läs mer

Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker. Senast reviderade 2014-05-13 2013-11-12

Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker. Senast reviderade 2014-05-13 2013-11-12 ! Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker Senast reviderade 2014-05-13 2013-11-12 Stadgar 2(5) Kapitel I: Inledande bestämmelser 1 Definitioner FUTF: Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker F-STORM:

Läs mer

Arbetsordning för kommunala funktionshindersrådet i Tyresö kommun

Arbetsordning för kommunala funktionshindersrådet i Tyresö kommun Arbetsordning för kommunala funktionshindersrådet i Tyresö kommun Beslutsdatum 2019-01-08 Dokumenttyp Arbetsordning Beslutad av Kommunstyrelsen Dokumentägare Kanslichef Diarienummer 2018/KS 0355 003 Giltighetstid

Läs mer

Sammanträdesdatum Justerare Hanna Djerf

Sammanträdesdatum Justerare Hanna Djerf Medicinska Föreningen Lund- Malmö PROTOKOLL StyrMUR Typ av sammanträde StyrMUR 1 Mötessekreterare Antonio Fernandez Sammanträdesdatum 2017-09-21 Justerare Hanna Djerf Tid 18.00 21:00 I. Mötesformalia Närvarande:

Läs mer

Evalise W Johannisson, utbildningshandläggare

Evalise W Johannisson, utbildningshandläggare Evalise W Johannisson, utbildningshandläggare Protokoll/Minnesanteckningar från sammanträde med Programkommittén för medicinsk diagnostik och teknik Måndag den 14, maj, kl 15:00 17:10 Ingegerd Eriksson,

Läs mer