Förstudie Bergum BmSS. SDN Angered. Förstudie. Bergum BmSS SDN Angered 1(12) Sidnr: Handläggare: Kristoffer Sideby. Projektnr: 0252 Datum:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förstudie Bergum BmSS. SDN Angered. Förstudie. Bergum BmSS SDN Angered 1(12) Sidnr: Handläggare: Kristoffer Sideby. Projektnr: 0252 Datum:"

Transkript

1 1(12)

2 BERGUM BMSS INLEDNING VERKSAMHETSBESKRIVNING BEHOV UTRYMMESBEHOV HUVUDFUNKTIONER TILLGÄNGLIGA HANDLINGSALTERNATIV FASTIGHETEN SAMHÄLLSSERVICE OMGIVNING TEKNIK HYRESGÄSTSPECIFIKA UPPGIFTER OSÄKERHET/RISK TIDPLAN EKONOMI ANALYS/UTVÄRDERING REKOMMENDATION/BESLUT BILAGOR (12)

3 1 Inledning 1.1 Motiv till förstudien I Göteborgs Stad finns ett stort behov av bostäder med särskild service (BmSS) för personer med funktionsnedsättningar. Den aktuella fastigheten vid Dockeredsvägen finns med i s planering för att möta de kommunala behoven av bostäder med särskild service. 1.2 Innehåll n redovisar en nybyggnation av sex lägenheter, ett gemensamt utrymme samt personalutrymme samt ett aktivitetsrum. Samtliga lägenheter har ett lägenhetsförråd som är beläget bredvid sovrummet. Tomten ligger i anslutning till Bergums friluftslantgård och området har en lantlig karaktär som byggnaden kommer att anpassas efter. 1.3 Bakgrund SDN Lärjedalen, numera, beslutade vid sammanträde att ge lokalsekretariatet i uppdrag att genomföra en förstudie för projektering av bostad med särskild service i området kring Bergums fritidslantgård. Mot bakgrund av ovanstående beställer lokalsekretariatet, diarienummer 1137/11, av lokalförvaltningen att genomföra en förstudie av en bostad med särskild service i området. 1.4 Tid Yttrandemöte LS 20 juni 2012 Nämndmöte SDN 28 aug 2012 Budgetjustering (KS3) 10 okt Syftet med förstudien n jämte kalkyler för planerad etablering utgör beslutsunderlag för ställningstagande i, Lokalsekretariatets bedömning, samt Kommunstyrelsens investeringsbeslut. Om investeringsbeslut fattas kommer förstudien ligga till grund för fortsatt arbete med att projektera och därefter bygga en bostad med särskild service vid Dockeredsvägen. 3(12)

4 1.6 Medverkande Kaj Mutka Planeringsledare Anna-Marja Larsson Enhetschef Funktionshinder SDN Börie Glamheden Arkitekt Yngve Lundh Jan-Åke Borgelsson El-konsult Ramböll Ove Pettersson VVS-konsult VVS miljö Tomas Andersson Konstruktör Norconsult Mikael Lindström Geotekniker Norconsult Petra Ekström Landskapsarkitekt Landskapsgruppen Thomas Natanaelsson Brandkonstruktör Bengt Dahlgren Helena Renström Planeringsledare Stadsledningskontoret Kristoffer Sideby Projektledare Lokalförvaltningen Frida Setherberg Bitr. projektledare Lokalförvaltningen 2 Verksamhetsbeskrivning Bostäderna planeras för personer med psykiska funktionsnedsättningar. Bostäderna är generellt planerade så att de i framtiden lämpar sig även för personer med andra funktionsnedsättningar. 3 Behov Behovsbeskrivning anpassad till detta specifika objekt finns framtagen i form av en checklista upprättad av verksamhetsansvarig på. En allmän beskrivning av behovet av bostäder med särskild service finns redovisat i Plan inom funktionshinderområdet. I såväl stadsdelen som i staden i stort, finns behov av bostäder för personer med funktionsnedsättningar. 4 Utrymmesbehov 4.1 Invändiga ytor Förslag till byggnation utgår från de krav på bostäder som bygglagstiftning ställer samt behov som har identifierats av stadsdelen. Bostäderna har god tillgänglighet. Byggnaden består av 6 lägenheter, varje lägenhet är 42,5 m² stor, innehåller hall, kök, rum för samvaro, sovrum, klädkammare, dusch/ WC med förberett för tvättpelare samt en uteplats (tre lägenheter) eller balkong (tre lägenheter). Gemensamhetsutrymme ligger centralt belägen och innehåller samtalsrum, tvätt-/ städrum, rum för samvaro samt ett kök med matplats. Personalutrymmen innehåller pausrum med pentry, omklädningsrum med dusch och WC, expedition med två arbetsplatser, jourrum för övernattning och ett förråd. 4(12)

5 Ett aktivitetsrum, enbart med utvändig entré som innehåller pentry men i övriga ska kunna varieras efter behov. Sammanställning av ytor: BRA (Den sammanlagda arean för samtliga byggnader) 523 m² BOAe (Samliga 6 lägenheter) 255 m² BOAg (gemensamhetsutrymmen inklusive korridorer) 135 m² LOA 1 (personalutrymmen samt ett aktivitetsrum med pentry) 78 m² BIA (återvinning och uteförråd) 24 m² ÖVA (fläkt-/ apparatrum inklusive sprinklercentral, el- och telenisch) 28 m² 4.2 Utvändiga ytor Fastighetsgränser är inte fastlagd men hamnar på knappt m², varav ca 2700 m² kommer att utnyttjas som beredd yta. Tomten består av en plan del mot gatan och en delvis skogsbeklädd sluttning. Den utvändiga ytan inrymmer fem parkeringsplatser varav en är avsedd för handikappsparkering. Det finns en gemensam plats för samvaro, med några fasta uteplatser, plats för utomhusspel och gångstigar. Samvaron ringas in av en gräsmatta med naturligt inslag av buskage och berså. Det finns gångvägar som möjliggör att man kan gå runt huset. 5 Huvudfunktioner 5.1 Funktion Fastigheten bebyggs med en enplansbyggnad samt ett hus innehållande återvinningsrum och ett uteförråd där lägenhetsinnehavarna kan förvara icke väderkänsligt materiel. Lägenheterna är om två rum och kök och innefattar: Entré/hall med hatthylla och skyddat elskåp. Hwc/dusch som är utrustat med hwc-stol tvättställ, dusch, utrymme för tvättpelare (tvättmaskin, torktumlare). Plats för överskåp. Sovrum med garderober och klädkammare som även tjänar som förråd för väderkänslig materiel. Vardagsrum med plats för sittgrupp och matsalsbord. Utgång till uteplats/ balkong. Kök med spis, ugn, diskbänk, låsbar kyl/frys, beredningsyta, över- och underskåp och fläktkåpa. Gemensamt utrymme består av: Entré med larmcentral. Samvarorum med plats för sittgrupp och matsalsbord Kök bestående av kyl/frys, diskbänk, spis, ugn, mikro, fläktkåpa, ett förråd för bl a torrvaror samt plats för matsalsbord för ca 6 personer. Tvättstuga som även inrymmer plats för städutrustning. Samtalsrum med plats för sittgrupp. 5(12)

6 Korridor som sammanbinder lägenheter, personalutrymmen och gemensamhetsutrymmen. Personalutrymme består av: Entré från korridor varifrån man via en passage når: Pausrum med pentry som utrustas med kyl/frys samt mikro. Utgång till uteplats. Jourrum med säng och klädskåp. Hwc/ dusch med toalett, dusch och tvättställ. Omklädningsrum med klädskåp. Expedition med två kontorsarbetsplatser. Övrig gemensam yta består av: Teknikutrymmen med sprinklercentral, apparatrum, datacentral och el- och teleskåp. 5.2 Planlösning 6(12)

7 5.3 Tomten Byggnaden kommer att anpassas efter fastighetens förutsättningar för minsta möjliga ingrepp på tomtens topografi. Det innebär konkret att byggnaden kommer att placeras på den plana delen av tomten för att undvika mer schaktning än nödvändigt samt för att tillvarata mesta möjliga solljus. Infarten kommer att bara från söder, via en befintlig väg som kommer att förstärkas och asfalteras. 6 Tillgängliga handlingsalternativ Inga handlingsalternativ finns angivna. Det råder brist på tillgängliga tomter som är lämpade för ändamålet. 7 Fastigheten 7.1 Geografisk placering Fastigheten är belägen utmed Dockeredsvägen, norr Gråbovägen, öster om Olofstorp,. Området runt är av lantlig karaktär och sporadiskt bebyggt. 7(12)

8 7.2 Tomt Fatighetsbeteckningen är Bergum 3:3 och Göteborgs Stad är fastighetsägare. Tomten är belägen nordost om ett markant berg, vilket gör den skuggig stor del av året. Tomten sedd från söder 7.3 Planer Det finns ingen plan upprättad över tomten. Enligt SBK kan marken bebyggas utan att detaljplan upprättas. Information till berörda grannar är utförd under maj Samhällsservice 8.1 Social service Tomten är belägen alldeles invid kommungränsen till Lerums kommun. Närmsta samhälle är Olofstorp ca 2 km ort och till Gråbo och Lerum är det dryga halvmilen. 8.2 Kommunikationer Bussförbindelse finns utmed Gråbovägen. Trafikeringens omfattning är inte utredd. 8.3 Säkerhet Bostäderna är tillgängliga för räddningstjänstens fordon. Brandlarm och boendesprinkler enligt LF:s standard installeras i bostäderna. 8(12)

9 9 Omgivning 9.1 Bebyggelse Tomten gränsar till sporadisk villabebyggelse. 9.2 Utvändiga ytor Tomten består av en plan del mot gatan och en delvis skogsbeklädd sluttning. Kringliggande ytor är mestadels åkermark med inslag av bergspartier. Lite längre norrut går Lärjeån med branta ängssluttningar. Norr om denna börjar Vättlefjälls stora skogsområde. Tomten sedd från norr. 10 Teknik 10.1 Fastighetens förutsättningar Fastigheten ligger utanför fjärrvärmeutbyggt område. Det finns inte heller kommunalt avlopp eller vatten. Fastighetens storlek och orientering gör att det finns begränsad möjlighet till avloppsreningssystem samt omhändertagande av dagvatten Grundläggning/Konstruktion Byggnaderna uppförs på platta på mark med pelare och är en träkonstruktion med liggande träpanel och papptak Teknisk försörjning LF föreskriver pellets då fjärrvärme inte finns att tillgå. Fastighetens lokalisering i utkanten av kommunen och inte i anslutning till andra LF-fastigheter, gör dock att detta ur drift- och skötselsynpunkt är ett olämpligt uppvärmningsalternativ. 9(12)

10 Lokalförvaltningens tekniska anvisningar för Bostad med Särskild Service beaktas Värmesystem Därför väljs bergvärme som uppvärmning. Det innebär bergvärmepump med elpatron som spetsvärme och ackumulatortank placerad i apparatrum. Värmesystemet utförs som ett 2-rörssystem med radiatorer. Shuntgrupper installeras för luftbehandlingsaggregat och radiatorsystemet VA-system Avloppsreningsverk installeras på tomten för spillvatten från byggnaden, bräddavlopp anordnas till dike i tomtgräns. Fördröjningsmagasin med dagvattenfördröjning förläggs runt byggnaden för dagvatten och brunn med bräddavlopp anordnas till dike i tomtgräns. Brunn borras på tomten för dricksvatten och hydrofor med pump samt filter installeras i apparatrum. Tappvarmvatten värms upp via installerad bergvärmepump. Anläggning förses med återströmningsskydd. VV-system förses med elektrisk styrd blandningsventil. Vattenmätare installeras för kall- och varmvattenförbrukning, mätare förses med M- bus Ventilationssystem Byggnaden betjänas av ett gemensamt FTX-system med roterande värmeväxlare beläget i kombinerat teknikrum och fläktrum i bottenplan med dörr utifrån. Spis i lägenheter och samvaro förses med spiskåpa och imkanal och ansluts till FTXsystemet som har kolfilter på tilluften Styrsystem Styr- och övervakningssystem utformas enligt Lokalförvaltningens Tekniska anvisningar Energi Energianvändningen beräknas till 76 kwh/m², år Brandsystem Vattendimsprinkler installeras i byggnaden. Dieselpump installeras som reservkraft för säker vattenmatning vid strömbortfall. Ett adresserbart brandlarm med fullständig övervakning av byggnad installeras. Larmtryckknappar placeras i anslutning till utrymningsvägar. Brandskyddsritning är framtagen och beaktad. Brand-/brandgasspjäll installeras för varje lägenhet samt gemensamhetsutrymmen Elkraftsystem Elkraftsystemet skall utgöras av TN-S-system för 230/400 V växelspänning. Central för inkommande servis samt uttag 16 A monteras vid serviscentral placeras i elnisch centralt placerad i huset. Lysrörsarmaturer utförs med HF-drift. Armaturer är väl avskärmade med avseende på elektriska och magnetiska fält. 10(12)

11 10.11 Fiber I datanisch monteras stativ för inkommande fibrer från Telia respektive GotNet Tillgänglighet Full tillgänglighet inom- och till byggnaden Avfallshantering Hantering av sopor sker i ett särskilt ÅV-hus. Ingång till ÅV-hus är via fastighetens parkeringsyta, vilket ger god tillgång för avfallstömning. 11 Hyresgästspecifika uppgifter Stadsdelen planerar och begär medel för utrustning, lös inredning m.m. som inte ingår i fastighetsinvesteringen. Den nya anläggningen utrustas enligt standard för BmSS. 12 Osäkerhet/risk I väntan på bygglov så föreligger det en risk att byggnationen överklagas av berörda grannar. Med anledning av att fler bostäder tillkommer så föreligger det en risk för ökad biltrafik i området. 13 Tidplan Beslut i Kommunstyrelsen 10 oktober 2012 Upphandling av konsulter Oktober-november 2012 Projektering November-januari Upphandling av entreprenörer Februari-mars 2013 Byggnation April-februari Inflyttning Mars Ekonomi Investeringskostnad och preliminär hyra framgår av Lokalsekretariatets yttrande. 15 Analys/utvärdering Se yttrande från Lokalsekretariatet. 16 Rekommendation/beslut Lokalförvaltningen rekommenderar att investeringsbeslut fattas så att förstudien kan användas som utgångspunkt för ett fortsatt arbete för att få till stånd bostäder med särskild service vid Dockeredsvägen, Bergum,. Se yttrande från Lokalsekretariatet. 11(12)

12 17 Bilagor Ritningar (skalor avser ritningsformat A3) Situationsplan mark 1:400 Situationsplan 1:800 Planritning plan 1 1:200 Sektioner 1:200 Takplan 1:200 Fasader och sektion 1:200 Plan, ytor 1:200 Situationsplan yttre VA och bergvärme 1:800 Plan branskyddsskiss 1:200 Övriga handlingar Rumsbeskrivning Konstruktionsskisser bilaga VVS och styr Energianalys Kostnadssammanställning VVS och styr El- och Telesystem PM beträffande geotekniska förhållanden Kostnadskalkyl mark Kostnadssammanställning el och tele Underlag för kostnadsbedömning el Underlag för kostnadsbedömning tele Kostnadssammanställning el och tele Sammanställning kalkyl 12(12)

Förstudie. SDN Angered. Östra Björredsvägen BmSS. Förstudie. Östra Björredsvägen BmSS. LS Projektnr: Datum: (6)

Förstudie. SDN Angered. Östra Björredsvägen BmSS. Förstudie. Östra Björredsvägen BmSS. LS Projektnr: Datum: (6) Förstudie SDN Angered 1(6) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Verksamhetsbeskrivning... 3 3. Behov... 3 4. Utrymmesbehov... 3 5. Tillgängliga handlingsalternativ... 5 6. Fastigheten... 5 7. Samhällsservice...

Läs mer

Förstudie Uggledalsvägen BmSS. SDN Askim-Frölunda-Högsbo. Förstudie. Uggledalsvägen BmSS

Förstudie Uggledalsvägen BmSS. SDN Askim-Frölunda-Högsbo. Förstudie. Uggledalsvägen BmSS Förstudie SDN Askim-Frölunda-Högsbo 1(9) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Medverkande... 3 2. Verksamhetsbeskrivning... 3 3. Behov... 4 4. Utrymmesbehov... 4 4.1 Invändiga ytor... 4 4.2 Utvändiga

Läs mer

Etablering av bostad med särskild service vid Flintyxegatan

Etablering av bostad med särskild service vid Flintyxegatan Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2016-03-22 Diarienummer: N137-0201/16 IFO/ Funktionshinder Kaj Mutka Telefon: 365 63 10 E-post: kaj.mutka@orgryteharlanda.goteborg.se Etablering av bostad med särskild service

Läs mer

Förstudie Lillkullegatan 21 Kontor för hemtjänsten

Förstudie Lillkullegatan 21 Kontor för hemtjänsten Förstudie Lillkullegatan 21 Kontor för hemtjänsten SDN Örgryte-Härlanda 2014-12-10 1(6) 1 INLEDNING... 3 2 VERKSAMHETSBESKRIVNING... 3 3 BEHOV... 4 4 UTRYMMESBEHOV... 4 5 TILLGÄNGLIGA HANDLINGSALTERNATIV...

Läs mer

Förstudie. SDN Norra Hisingen. Förstudie. Klarebergsskolan lokalanpassning

Förstudie. SDN Norra Hisingen. Förstudie. Klarebergsskolan lokalanpassning Förstudie SDN Norra Hisingen 1(7) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Innehåll... 3 1.2 Bakgrund... 3 1.3 Syftet med förstudien... 3 1.4 Medverkande... 4 2. Verksamhetsbeskrivning... 4 3. Behov...

Läs mer

Förstudie. Lillhagsparkens Förskola. SDN Norra Hisingen. Förstudie. Lillhagsparkens Förskola

Förstudie. Lillhagsparkens Förskola. SDN Norra Hisingen. Förstudie. Lillhagsparkens Förskola Förstudie SDN Norra Hisingen 1(9) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Innehåll... 3 1.2 Bakgrund... 4 1.3 Tid... 4 1.4 Syftet med förstudien... 4 1.5 Medverkande... 5 2. Verksamhetsbeskrivning...

Läs mer

Stilrent BOSTADSHUS i 1½ plan med garage i lugnt område vid Snesgränd i Mariehamn

Stilrent BOSTADSHUS i 1½ plan med garage i lugnt område vid Snesgränd i Mariehamn Stilrent BOSTADSHUS i 1½ plan med garage i lugnt område vid Snesgränd i Mariehamn Presentation Vi erbjuder ett mycket stilrent bostadshus, Kastelli hus, i norra delen av Mariehamn på Snesgränd, vid återvändsgränd

Läs mer

Enplansvilla med bra läge i bostadsområde, Nyckelpigsgatan 26, Storby Eckerö

Enplansvilla med bra läge i bostadsområde, Nyckelpigsgatan 26, Storby Eckerö Enplansvilla med bra läge i bostadsområde, Nyckelpigsgatan 26, Storby Eckerö Presentation Ett familjärt och väldisponerat bostadshus i ett plan med attraktiv tomt på Nyckelpigsgatan 26 i Eckerö. Bostadshuset

Läs mer

RAMPROGRAM FÖR INHYRNING AV BOSTAD MED SÄRSKILD SERVICE I FLERBOSTADSHUS

RAMPROGRAM FÖR INHYRNING AV BOSTAD MED SÄRSKILD SERVICE I FLERBOSTADSHUS Reviderad 2015-09-04 RAMPROGRAM FÖR INHYRNING AV BOSTAD MED SÄRSKILD SERVICE I FLERBOSTADSHUS ANVÄNDNING AV DOKUMENTET Dokumentet skall vara ett stöd till enhetschefer från verksamheten, arkitekter, projektörer,

Läs mer

Förstudie Nya Slottsbergskolan, nybyggnad. SDN Askim-Frölunda-Högsbo. Förstudie. Slottsbergsskolan nybyggnad. PA-LS Projektnr: Datum:

Förstudie Nya Slottsbergskolan, nybyggnad. SDN Askim-Frölunda-Högsbo. Förstudie. Slottsbergsskolan nybyggnad. PA-LS Projektnr: Datum: Förstudie Nya Slottsbergskolan, nybyggnad SDN Askim-Frölunda-Högsbo 1(7) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Innehåll... 3 1.2 Bakgrund... 3 1.3 Syftet med förstudien... 3 1.4 Medverkade i förstudien...

Läs mer

Modernt BOSTADSHUS i två plan med garage på Rävgränd 3, Solberget, Jomala

Modernt BOSTADSHUS i två plan med garage på Rävgränd 3, Solberget, Jomala www.lyyski.ax E-post: inger@lyyski.ax, maria@lyyski.ax Modernt BOSTADSHUS i två plan med garage på Rävgränd 3, Solberget, Jomala Presentation Modernt, stilrent bostadshus i betong från 2010 i Vesterkalmare

Läs mer

Helrenoverat BOSTADSHUS i 1 ¾ plan med källare på Valborgsvägen 9 Söderby, Lemland

Helrenoverat BOSTADSHUS i 1 ¾ plan med källare på Valborgsvägen 9 Söderby, Lemland Helrenoverat BOSTADSHUS i 1 ¾ plan med källare på Valborgsvägen 9 Söderby, Lemland Presentation Moderniserat och helrenoverat bostadshus med något av Villa Villekullakänsla, tillhörande dubbelgarage och

Läs mer

Snickarglädje! Hyreslägenheter. nära stad, bad och natur. www.gbjbygg.se

Snickarglädje! Hyreslägenheter. nära stad, bad och natur. www.gbjbygg.se Snickarglädje! Hyreslägenheter www.gbjbygg.se nära stad, bad och natur Modernt och fräscht boende nära natursköna Evedal Kv. Stjärnfallet är beläget på Östra Lugnet, Evedal, mitt i naturen endast ett stenkast

Läs mer

NYBYGGDA PARHUSLÄGENHET I CENTRALA GODBY

NYBYGGDA PARHUSLÄGENHET I CENTRALA GODBY NYBYGGDA PARHUSLÄGENHET I CENTRALA GODBY PRESENTATION Lyyskis Fastigheter kan i samarbete med Villes Byggservice AB erbjuda dig ett nytt boende i Godby centrum. Under våren 2014 uppförs ett parhus bestående

Läs mer

FORNMINNESVÄGENS TRYGGHETSBOENDE Kv. Vallentuna-Mörby 1:310, Fornminnesvägen 10 A-B BOFAKTA 2014-04-16 rev. 2014-07-03

FORNMINNESVÄGENS TRYGGHETSBOENDE Kv. Vallentuna-Mörby 1:310, Fornminnesvägen 10 A-B BOFAKTA 2014-04-16 rev. 2014-07-03 Fasad mot väster PLATSEN Fornminnesvägens trygghetsboende ligger i ett lugnt beläget bostadsområde i utkanten av Vallentuna centrum, med närhet till grönska, service och kommunikationer. HUSET OCH TOMTEN

Läs mer

Moderna RADHUSLÄGENHETER under uppförande med altan, uteplats och carport i Lemland

Moderna RADHUSLÄGENHETER under uppförande med altan, uteplats och carport i Lemland Moderna RADHUSLÄGENHETER under uppförande med altan, uteplats och carport i Lemland Presentation Lyyskis Fastigheter erbjuder moderna och trivsamt planerade radhuslägenheter i centrala Lemland och samtidigt

Läs mer

Renoverat bostadshus på hörntomt med privat bakgård på Ringvägen 64 i Mariehamn

Renoverat bostadshus på hörntomt med privat bakgård på Ringvägen 64 i Mariehamn Renoverat bostadshus på hörntomt med privat bakgård på Ringvägen 64 i Mariehamn Presentation Rejäl, rymlig och nyrenoverad egnahemsvilla på Ringvägen 64 i Mariehamn. Bostadshuset är uppfört i siporex 1964

Läs mer

Välkommen. Utgångspris: kr, Boarea: ca 300 m²

Välkommen. Utgångspris: kr, Boarea: ca 300 m² Objektbeskrivning Välkommen Långaryd Utgångspris: 1 400 000 kr, Boarea: ca 300 m² Mäklare: Kenneth Jonsrud Telefon: 0345-103 82, Mobiltelefon: 0707-44 06 10 e-post: kenneth.jonsrud@maklarhuset.se Mäklarens

Läs mer

ENERGIBESIKTNING. Bilaga till Energideklaration av. Backen 1:25, Ödskölt Bengtsfors kommun Uppdragsnummer 17515

ENERGIBESIKTNING. Bilaga till Energideklaration av. Backen 1:25, Ödskölt Bengtsfors kommun Uppdragsnummer 17515 ENERGIBESIKTNING Bilaga till Energideklaration av, Ödskölt 2017-01-29 Uppdragsnummer 17515 Besiktningen utförd av: Beställarens kontaktperson: Veronica Magnusson NB Kyl & VVS Konsult AB Storgatan 11 666

Läs mer

ostadshus vid Ålandsvägen 91/ Torggatan 63 i Mariehamn

ostadshus vid Ålandsvägen 91/ Torggatan 63 i Mariehamn ostadshus vid Ålandsvägen 91/ Torggatan 63 i Mariehamn Bostadshus i 1½ plan med källare från 1952 (tillbyggt 1971) med centralt läge i Mariehamn. Vackert omskötta trädgårdsytor och separat gästlägenhet

Läs mer

Enplansvilla med integrerat garage på Klockarvägen 2 i Kattby Hammarland

Enplansvilla med integrerat garage på Klockarvägen 2 i Kattby Hammarland Köpmansgatan 12, 22 100 Mariehamn Tel. 018-23507 Enplansvilla med integrerat garage på Klockarvägen 2 i Kattby Hammarland Presentation Med ett mycket bra läge, centralt i Hammarland, Kattby ligger detta

Läs mer

Förstudie bilaga VVS och styr

Förstudie bilaga VVS och styr Projekt: Ombyggnad Folktandvården Triörgatan Namn: Triörgatan 2, Angered Fastighetsbeteckning: Angered 93:13 Förstudie bilaga VVS och styr Göteborg den 2015-10-15 Förstudien är utförd av: Uppdragsnummer

Läs mer

BOSTADSHUS med sjönära läge N. Möckelövägen i Sviby, Jomala

BOSTADSHUS med sjönära läge N. Möckelövägen i Sviby, Jomala BOSTADSHUS med sjönära läge N. Möckelövägen i Sviby, Jomala Presentation Trevligt bostadshus med sjönära läge i Möckelö/Sviby på Norra Möckelövägen 38. Huset är uppfört år 1979 på gjuten platta i träkonstruktion,

Läs mer

Kanalparken. Baltzar. Lägenhetshotell. Hyresrätt

Kanalparken. Baltzar. Lägenhetshotell. Hyresrätt 1 Kanalparken. Töreboda kommuns nya område för byggnation av nya bostäder. Området är centralt placerat i Töreboda nära Göta kanal, Norra Skaraborgs Resecentrum utmed västra stambanan mellan Stockholm

Läs mer

Förstudie - Sisjövägen ny förskola SDN Askim, Frölunda, Högsbo

Förstudie - Sisjövägen ny förskola SDN Askim, Frölunda, Högsbo - SDN Askim, Frölunda, Högsbo Orienteringsbild Titel: Sammanställning, Dokument-id: MALL-1240, Version: 2.0 1(9) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2 Innehåll projektets innehåll

Läs mer

Stilfullt inredd AKTIELÄGENHET om 3 R+K, 70 m 2 med balkong på Scheffersgränd 4 B i Mariehamn

Stilfullt inredd AKTIELÄGENHET om 3 R+K, 70 m 2 med balkong på Scheffersgränd 4 B i Mariehamn Stilfullt inredd AKTIELÄGENHET om 3 R+K, 70 m 2 med balkong på Scheffersgränd 4 B i Mariehamn Presentation Fint och smakfullt renoverad trerumslägenhet med stilfull inredning på våning III Scheffersgränd

Läs mer

Karlsgatan 96 G Götaland Kommun Strömstad Storlek 3 rum (2 sovrum) / 85,5 m² Tillträde tidigast

Karlsgatan 96 G Götaland Kommun Strömstad Storlek 3 rum (2 sovrum) / 85,5 m² Tillträde tidigast Län Västra Gatuadress Götaland Kommun Strömstad Storlek 3 rum (2 sovrum) / 85,5 m² Tillträde tidigast 2013-04-05 " Det bästa med denna bostaden är att den är ljus. Vi har en inglasad balkong som har sol

Läs mer

Bostadshus i två plan jämte garage, egen hörntomt på Genvägen i Mariehamn

Bostadshus i två plan jämte garage, egen hörntomt på Genvägen i Mariehamn Bostadshus i två plan jämte garage, egen hörntomt på Genvägen i Mariehamn Presentation Möjligheternas hus med egen hörntomt på Genvägen 1 i populära Östernäs. Huset är uppfört 1978 på gjuten platta med

Läs mer

Stilfullt inrett BOSTADSHUS med garage på Gullvivegränd 6 i Hindersböle, Mariehamn

Stilfullt inrett BOSTADSHUS med garage på Gullvivegränd 6 i Hindersböle, Mariehamn Stilfullt inrett BOSTADSHUS med garage på Gullvivegränd 6 i Hindersböle, Mariehamn Presentation På Gullvivegränd 6 i Hindersböle finns detta stilfullt och modernt inredda bostadshus i smakfullt utförande.

Läs mer

51 m 2 på Neptunigatan i Mariehamn

51 m 2 på Neptunigatan i Mariehamn Stilfullt renoverad GAVELLÄGENHET om 2 R+K, 51 m 2 på Neptunigatan i Mariehamn Presentation Attraktiv, väldisponerad tvårumslägenhet i lugnt men ändå centralt läge på Neptunigatan 49. Lägenheten är totalrenoverad

Läs mer

Lägenhet med anor från 1921 och pool i centrala Mariehamn

Lägenhet med anor från 1921 och pool i centrala Mariehamn Lägenhet med anor från 1921 och pool i centrala Mariehamn I detta stiliga hus med anor från 1921, finns två lägenheter. Nu har du chansen att bli ägare till en av dessa om tre rum och kök, 91,1 m 2. Lägenheten

Läs mer

Unik VÅNING 5 R+K vån II, 124 m 2 på Ålandsvägen 32 i Mariehamn

Unik VÅNING 5 R+K vån II, 124 m 2 på Ålandsvägen 32 i Mariehamn Unik VÅNING 5 R+K vån II, 124 m 2 på Ålandsvägen 32 i Mariehamn Presentation Stilfull och representativ femrumsvåning i bekvämt läge på Ålandsvägen 32 i centrala Mariehamn. Aktielägenheten är fin, representativ

Läs mer

Brf Stadsträdgården. Skönt modernt boende för ett aktivt liv. Bofakta

Brf Stadsträdgården. Skönt modernt boende för ett aktivt liv. Bofakta Brf Stadsträdgården Skönt modernt boende för ett aktivt liv Bofakta Innehåll Situationsplan... 3 Våningsplan Vindsvåning och våning 2 5... 4 Våning 1 och källarplan... 5 Planritningar 2 rum och kök...

Läs mer

ostadsaktiehus vid Lilldalsvägen 44 i Kyrkoby, Eckerö

ostadsaktiehus vid Lilldalsvägen 44 i Kyrkoby, Eckerö ostadsaktiehus vid Lilldalsvägen 44 i Kyrkoby, Eckerö Mysigt bostadshus om ca 114 m 2 i ett naturnära läge från 2008. Huset har en härlig terrass med söderläge, damm samt carport. Utgångspris: 170 000

Läs mer

Stort charmigt stockhus med vindsvåning i Bamböle, Finström

Stort charmigt stockhus med vindsvåning i Bamböle, Finström Stort charmigt stockhus med vindsvåning i Bamböle, Finström Presentation Charmigt stockhus med liggande stockar från 1820-t, flyttat från Postad Hammarland och återuppfört på torpargrund i Bamböle i början

Läs mer

rum & kök vid Södragatan 16 B 2 i Mariehamn

rum & kök vid Södragatan 16 B 2 i Mariehamn 2 rum & kök vid Södragatan 16 B 2 i Mariehamn Utgångspris: 159 000 (Skuldfritt pris) Central tvåa om 51 m 2, bekvämt belägen på markplan. Lägenheten är totalrenoverad under 2019 och har en bra planlösning

Läs mer

GAVELLÄGENHET i arkitektritat hus med inglasad balkong mot väster på Solberget, Jomala

GAVELLÄGENHET i arkitektritat hus med inglasad balkong mot väster på Solberget, Jomala GAVELLÄGENHET i arkitektritat hus med inglasad balkong mot väster på Solberget, Jomala Presentation Stilfullt inredd gavellägenhet med modern och kvalitativ inredning om 3 R+K (83 m 2 ) samt stor inglasad

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Stenåldersvägen 44

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Stenåldersvägen 44 Län Skåne Gatuadress Kommun Åstorp Storlek 5 rum (4 sovrum) / 100 m² Område Björnås Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Huset är beläget ett stenkast från Söderåsen med sin vackra och rofyllda

Läs mer

ostadshus i Tängsöda, Saltvik. Representativt stockhus från 2005 med mycket naturskönt strandläge på stor fastighet. Utgångspris:

ostadshus i Tängsöda, Saltvik. Representativt stockhus från 2005 med mycket naturskönt strandläge på stor fastighet. Utgångspris: ostadshus i Tängsöda, Saltvik. Representativt stockhus från 2005 med mycket naturskönt strandläge på stor fastighet. Utgångspris: 275 000 Dragödavägen 57 275 000 www.maklarhuset.ax ANSVARIG MÄKLARE Robert

Läs mer

Götaland Kommun Alingsås Storlek 4 rum (3 sovrum) / 114 m² Område Centralt Tillträde tidigast

Götaland Kommun Alingsås Storlek 4 rum (3 sovrum) / 114 m² Område Centralt Tillträde tidigast Län Västra Gatuadress Götaland Kommun Alingsås Storlek 4 rum (3 sovrum) / 114 m² Område Centralt Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Det bästa är det centrala läget med tillgång till det mesta,

Läs mer

ostadshus vid Ringvägen 36 i Mariehamn.

ostadshus vid Ringvägen 36 i Mariehamn. B ostadshus vid Ringvägen 36 i Mariehamn. Renoverat hus i lättbetong i I-plan med källare. Ca 150 m 2 i markplan och ca 125 m 2 i källarplan. Fjärrvärme, kommunalt vatten och kommunalt avlopp. 705 m 2

Läs mer

Bostadshus i tre etage, integrerat garage och balkong mot väster på Skrakvägen i Mariehamn

Bostadshus i tre etage, integrerat garage och balkong mot väster på Skrakvägen i Mariehamn Köpmansgatan 12, 22 100 Mariehamn Tel. 018-23510, 018-23507 Bostadshus i tre etage, integrerat garage och balkong mot väster på Skrakvägen i Mariehamn Presentation På egen hörntomt i högt läge, med sjöglimt

Läs mer

Hyreslägenheter. www.gbjbygg.se. nära stad, bad och natur

Hyreslägenheter. www.gbjbygg.se. nära stad, bad och natur Hyreslägenheter www.gbjbygg.se nära stad, bad och natur Modernt och fräscht boende nära natursköna Evedal Kv. Stjärnfallet är beläget på Östra Lugnet, Evedal, mitt i naturen endast ett stenkast från Evedals

Läs mer

Nyrenoverad gavellägenhet, vån I med balkong i väster på Havsgatan i Mariehamn

Nyrenoverad gavellägenhet, vån I med balkong i väster på Havsgatan i Mariehamn Nyrenoverad gavellägenhet, vån I med balkong i väster på Havsgatan i Mariehamn Presentation Nyrenoverad, ljus rymlig lägenhet i våning I, på Havsgatan 25 invid västra hamnen, en bostad för dig som värdesätter

Läs mer

ostadshus i bostadsaktiebolag vid Svärtesgränd 4 A i Mariehamn

ostadshus i bostadsaktiebolag vid Svärtesgränd 4 A i Mariehamn ostadshus i bostadsaktiebolag vid Svärtesgränd 4 A i Mariehamn Stilfullt egnahemshus från 2010 om ca 148 m 2 med modern planlösning och egen insynsskyddad uteplats och trädgård mot söder och öster. Utgångspris:

Läs mer

rum & kök vid Björkrundan 2 i Jomala

rum & kök vid Björkrundan 2 i Jomala rum & kök vid Björkrundan 2 i Jomala Mycket trevlig radhuslägenhet i ett plan om ca 80 m² med stor stenlagd uteplats och egen trädgård. Utgångspris: 230 000 (Skuldfritt pris) ANSVARIG MÄKLARE Jill Mankonen

Läs mer

GÅRD - KIL. Haga 3, 665 92 Kil. Belägen i Kil kommun och Stora Kil församling. Skattesats 35,05. Pris: 995 000 kr eller högstbjudande.

GÅRD - KIL. Haga 3, 665 92 Kil. Belägen i Kil kommun och Stora Kil församling. Skattesats 35,05. Pris: 995 000 kr eller högstbjudande. GÅRD - KIL Fastighet Fastigheten Kil Trångstad 1:24, 1:25, 1:28 Adress Haga 3, 665 92 Kil. Belägen i Kil kommun och Stora Kil församling. Skattesats 35,05. Gård ca 7 km från Kil centrum. Bostadshus i 1-plan

Läs mer

Nybyggnation av gruppbostad för personer med funktionsnedsättning i Hagastaden, kvarter 7, Algoritmen

Nybyggnation av gruppbostad för personer med funktionsnedsättning i Hagastaden, kvarter 7, Algoritmen Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-05-24 Handläggare Mikael Josephson Telefon: 08-508 09 035 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2017-06-15 Nybyggnation

Läs mer

Offerdal Landön 8:2 FÖRSÄLJNINGSPROSPEKT

Offerdal Landön 8:2 FÖRSÄLJNINGSPROSPEKT Offerdal Landön 8:2 FÖRSÄLJNINGSPROSPEKT MAJ 2010 S A M M A N F A T T N I N G Värderingsobjekt: Offerdal Landön 8:2 Adress: Landön 417A, B 419A,B 421A,B 830 51 Offerdal Typ: Mindre flerbostadsfastighet

Läs mer

2:a Brevik Hövdingevägen 11, 2tr

2:a Brevik Hövdingevägen 11, 2tr 2:a Brevik Hövdingevägen 11, 2tr Planlösning Hövdingevägen 11, 2tr MÄKLARENS UTLÅTANDE Trevlig och välplanerad med balkong i bästa sydvästläge. Fri utsikt och ogenerat läge på balkongen. Lägenheten är

Läs mer

Unik VÅNING 5 R+K vån II, 124 m 2 på Ålandsvägen 32 i Mariehamn

Unik VÅNING 5 R+K vån II, 124 m 2 på Ålandsvägen 32 i Mariehamn Unik VÅNING 5 R+K vån II, 124 m 2 på Ålandsvägen 32 i Mariehamn Presentation Stilfull och representativ femrumsvåning i bekvämt läge på Ålandsvägen 32 i centrala Mariehamn. Aktielägenheten är fin, representativ

Läs mer

rum & kök vid Skomakarvägen 12 i Jomala

rum & kök vid Skomakarvägen 12 i Jomala 4 rum & kök vid Skomakarvägen 12 i Jomala Parhuslokal om ca 180m 2 uppfört i 1½ plan med förråd och garage. Lugnt läge vid återvändsgränd och altan mot både öst och väst. Utgångspris: 240 000 (skuldfritt

Läs mer

ostadshus vid Godbyvägen 30, i Mariehamn Fortlöpande renoverat 40-talshus på stor, egen tomt i Johannebo, Mariehamn. Utgångspris:

ostadshus vid Godbyvägen 30, i Mariehamn Fortlöpande renoverat 40-talshus på stor, egen tomt i Johannebo, Mariehamn. Utgångspris: B ostadshus vid Godbyvägen 30, i Mariehamn Fortlöpande renoverat 40-talshus på stor, egen tomt i Johannebo, Mariehamn. Utgångspris: 195 000 Godbyvägen 30 195 000 BOSTADSHUSET Bostadshuset är uppfört 1946

Läs mer

Föllinge Skärvången 1:242

Föllinge Skärvången 1:242 Föllinge Skärvången 1:242 FÖRSÄLJNINGSPROSPEKT MAJ 2010 BUDGIVNING Öppen budgivning vid försäljning av fastigheten Föllinge Skärvången 1:242 De intressenter som inkommit med skriftligt anbud på lägst 650

Läs mer

Tillgänglighet i bygglovsärenden, några typfall

Tillgänglighet i bygglovsärenden, några typfall Tillgänglighet i bygglovsärenden, några typfall osv Eva Björklund Arkitekt SAR/MSA Sakkunnig i tillgänglighet Tillgänglighet i bygglovsärenden, typfall 2 Nybyggnad flerbostadshus, på tomt Vilka handlingar

Läs mer

Charmigt BOSTADSHUS & LADUGÅRD i landsbygdsmiljö i Prestgården Enstaka, Finström

Charmigt BOSTADSHUS & LADUGÅRD i landsbygdsmiljö i Prestgården Enstaka, Finström Charmigt BOSTADSHUS & LADUGÅRD i landsbygdsmiljö i Prestgården Enstaka, Finström Presentation Ett trevligt och tilltalande bostadshus uppfört i stående stock och träkonstruktion omkring 1946 i 1½ plan

Läs mer

Hustyper och Ridanläggning

Hustyper och Ridanläggning Hustyper och Ridanläggning BYGGENTREPRENÖR MÄKLARE ARKITEKT Tel 0322-661236 - Mobil 0707-661240 Tel 0512-797277 - Mobil 0706-644538 Tel. 031-743 84 80, 0322-63 76 00 www.rydlersbygg.se www.lansfast.se

Läs mer

Kvarteret. Gräslöken i Genarp. Åtta parhuslägenheter

Kvarteret. Gräslöken i Genarp. Åtta parhuslägenheter Kvarteret Gräslöken i Genarp Åtta parhuslägenheter Bostadsområdet Gräslöken i Genarp Allmänt Bostadsområdet Gräslöken är en del av området Kryddvången vid norra infarten till Genarp. LKF har sedan tidigare

Läs mer

Bostadshus med källarvåning och integrerat garage i lugnt läge på Granvägen i Mariehamn

Bostadshus med källarvåning och integrerat garage i lugnt läge på Granvägen i Mariehamn Köpmansgatan 12, 22 100 Mariehamn Tel. 018-23510, 018-23507 Bostadshus med källarvåning och integrerat garage i lugnt läge på Granvägen i Mariehamn Presentation På Granvägen i Mariehamn ligger detta välplanerade

Läs mer

yproduktion av aktielägenheter vid Svärtesgränd 2 i Västernäs i Mariehamn

yproduktion av aktielägenheter vid Svärtesgränd 2 i Västernäs i Mariehamn N yproduktion av aktielägenheter vid Svärtesgränd 2 i Västernäs i Mariehamn 4 rum och kök, 89,5 m2 i markplan, utgångspris 242.000. 4 rum och kök, 97,0 m2 i våning II, utgångspris 262.000. BAB Svärtan

Läs mer

Radhuslägenhet på gaveln 3 R+K+B, 79 m 2 och altan i västerläge vid Sandbackavägen, Jomala

Radhuslägenhet på gaveln 3 R+K+B, 79 m 2 och altan i västerläge vid Sandbackavägen, Jomala Radhuslägenhet på gaveln 3 R+K+B, 79 m 2 och altan i västerläge vid Sandbackavägen, Jomala Presentation Trivsam och fin radhuslägenhet, bekvämt belägen på gaveln med egen altan och privat gårdsdel vid

Läs mer

ostadshus vid Åsvägen 1 på Kasberget i Mariehamn.

ostadshus vid Åsvägen 1 på Kasberget i Mariehamn. ostadshus vid Åsvägen 1 på Kasberget i Mariehamn. Trivsamt boende i egnahemshus om ca 147 m² i ett plan med sluttningsvåning. Separat lägenhet om 1 rum & kokvrå. Beläget på lugn villagata på ägotomt som

Läs mer

ostadshus i Westansunda, Jomala Omsorgsfullt skött och moderniserat bostadshus om ca 230 m² med stort garage och lantligt läge. Utgångspris:

ostadshus i Westansunda, Jomala Omsorgsfullt skött och moderniserat bostadshus om ca 230 m² med stort garage och lantligt läge. Utgångspris: ostadshus i Westansunda, Jomala Omsorgsfullt skött och moderniserat bostadshus om ca 230 m² med stort garage och lantligt läge. Utgångspris: 265 000 www.maklarhuset.ax ANSVARIG MÄKLARE Robert Gustafsson

Läs mer

GAVELLÄGENHET i radhus 3 R+K, stor uteplats i västerläge vid Sandbackavägen i Jomala

GAVELLÄGENHET i radhus 3 R+K, stor uteplats i västerläge vid Sandbackavägen i Jomala GAVELLÄGENHET i radhus 3 R+K, stor uteplats i västerläge vid Sandbackavägen i Jomala Presentation En trivsam och välplanerad gavellägenhet i radhus om totalt tre lägenheter och med en privat uteplats i

Läs mer

FRILIGGANDE VILLA - STENBROHULT - PRIS: :-

FRILIGGANDE VILLA - STENBROHULT - PRIS: :- FRILIGGANDE VILLA - STENBROHULT - PRIS: 3 750 000:- Beskrivning Stilfull byggnad strax norr om Älmhult. Boende och rörelse. Vacker sekelskiftesvilla samt annexbyggnad med B&B. Närhet till sjön Möckeln

Läs mer

Stilrent BOSTADSHUS i 1½ plan med garage i lugnt område vid Snesgränd i Mariehamn

Stilrent BOSTADSHUS i 1½ plan med garage i lugnt område vid Snesgränd i Mariehamn Stilrent BOSTADSHUS i 1½ plan med garage i lugnt område vid Snesgränd i Mariehamn Presentation Vi erbjuder ett mycket stilrent bostadshus, Kastelli hus, i norra delen av Mariehamn på Snesgränd, vid återvändsgränd

Läs mer

Enplansvilla med integrerat dubbelgarage i lugnt läge på Pipsvarvargränd i Jomala

Enplansvilla med integrerat dubbelgarage i lugnt läge på Pipsvarvargränd i Jomala Köpmansgatan 12, 22 100 Mariehamn Tel. 018-23510, 018-23507 Enplansvilla med integrerat dubbelgarage i lugnt läge på Pipsvarvargränd i Jomala Presentation På Pipsvarvargränd i Jomala ligger detta välplanerade

Läs mer

ostadshus vid Tallvägen 13 i Mariehamn

ostadshus vid Tallvägen 13 i Mariehamn ostadshus vid Tallvägen 13 i Mariehamn Trevlig villa i två våningsplan med inbjudande sjöutsikt mot inloppet till Mariehamns östra hamn med Lemböte bergen i fonden. Utgångspris: 240.000 Tallvägen 13 240

Läs mer

FORTIFIKATIONSVERKET LOGISTIKBYGGNAD

FORTIFIKATIONSVERKET LOGISTIKBYGGNAD Handling Sidantal 6 KOMPLETTERANDE FÖRESKRIFTER Upprättad av NP VVS Unr 2 (6) VA-, VVS-, KYL- OCH PROCESSMEDIESYSTEM Allmänna förutsättningar Dessa föreskrifter är ej fullständiga utan har endast översiktlig

Läs mer

BOSTADSHUS i 1½ plan med fristående garage på Gibbölevägen, Ämnäs, Finström

BOSTADSHUS i 1½ plan med fristående garage på Gibbölevägen, Ämnäs, Finström BOSTADSHUS i 1½ plan med fristående garage på Gibbölevägen, Ämnäs, Finström Presentation Egnahemsvilla uppförd ursprungligen år 1975 på gjuten platta i ett plan, med tillbyggnad av vindsvåning år 1981.

Läs mer

STRÖMSTAD BOLIGUTVECKLING AB

STRÖMSTAD BOLIGUTVECKLING AB STRÖMSTAD 28 LÄGENHETER PÅ TÅNGEN STRÖMSTAD BOLIGUTVECKLING AB +46 (0)70-252 45 25 e-post: info@ostbyeiendom.no 11 1 3 5 7 9 A A A A G G 13 15 17 19 B B B B 2 4 6 8 10 D D D D H 12 H 14 16 18 20 E E E

Läs mer

Län Jönköping Gatuadress Magasinsgatan 24 Kommun Vetlanda Storlek 7 rum (4 sovrum) / 144 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Jönköping Gatuadress Magasinsgatan 24 Kommun Vetlanda Storlek 7 rum (4 sovrum) / 144 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Jönköping Gatuadress Kommun Vetlanda Storlek 7 rum (4 sovrum) / 144 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Ett charmigt äldre hus med generös takhöjd och härligt ljusinsläpp tack vare höga

Läs mer

GAVELLÄGENHET i RADHUS, 4 R+K+B, ca 127,5 m 2 jämte garage, invid grönområde med storslagen utsikt över Slemmern

GAVELLÄGENHET i RADHUS, 4 R+K+B, ca 127,5 m 2 jämte garage, invid grönområde med storslagen utsikt över Slemmern GAVELLÄGENHET i RADHUS, 4 R+K+B, ca 127,5 m 2 jämte garage, invid grönområde med storslagen utsikt över Slemmern Presentation Ett enastående objekt med hög standard, erbjuder vi i denna gavellägenhet i

Läs mer

ekelskiftesvilla i Östernäs, Mariehamn.

ekelskiftesvilla i Östernäs, Mariehamn. S ekelskiftesvilla i Östernäs, Mariehamn. Utgångspris: 470 000 Stilenligt och gediget renoverad äldre villa med återuppbyggd punschveranda, trivsamt belägen med sjönära läge i lummig gårdsmiljö med utsikt

Läs mer

Län Jönköping Gatuadress Fasanvägen 6 Kommun Sävsjö Storlek 5 rum (3 sovrum) / 135 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Jönköping Gatuadress Fasanvägen 6 Kommun Sävsjö Storlek 5 rum (3 sovrum) / 135 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Jönköping Gatuadress Kommun Sävsjö Storlek 5 rum (3 sovrum) / 135 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Välplanerad bostad i lugnt villaområde med härlig braskamin som höjer mysfaktorn. --

Läs mer

Nybyggt bostadshus i bra läge på Klintvägen 4 B i Mariehamn

Nybyggt bostadshus i bra läge på Klintvägen 4 B i Mariehamn Nybyggt bostadshus i bra läge på Klintvägen 4 B i Mariehamn Presentation Ett nybyggt bostadshus som är uppfört under 2014 och slutsynat i oktober 2014. Huset är uppfört såsom nyckelfärdigt av Konsens Hus

Läs mer

Torsgatan 27 B. Torsgatan 27 B. www.hemverket.se - Sida 1 av 18

Torsgatan 27 B. Torsgatan 27 B. www.hemverket.se - Sida 1 av 18 Län Västmanland Gatuadress Kommun Köping Storlek 4 rum (3 sovrum) / 119 m² Område Nyckelberget Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Ljus lägenhet i ett bra område i gamla delen av Köping. Trevlig

Läs mer

Inbjudande tvåa i omtyckta Storgärdan, Mariehamn

Inbjudande tvåa i omtyckta Storgärdan, Mariehamn Inbjudande tvåa i omtyckta Storgärdan, Mariehamn Välkommen till denna fräscha 2:a från 2013, bekvämt belägen i första våningen i det populära bostadsområdet Storgärdan, vid Gröna Udden i södra Mariehamn.

Läs mer

Län Jönköping Gatuadress Solhöjdsvägen 3 Kommun Eksjö Storlek 5 rum (4 sovrum) / 110 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Jönköping Gatuadress Solhöjdsvägen 3 Kommun Eksjö Storlek 5 rum (4 sovrum) / 110 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Jönköping Gatuadress Kommun Eksjö Storlek 5 rum (4 sovrum) / 110 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Charmigt hus med stor tomt med möjligheter. 25 minuter från stan och ca 4,5 mil från

Läs mer

Modernt BOSTADSHUS i 1,5 plan i populärt bostadsområde på Ottefågelvägen i Kalmarnäs

Modernt BOSTADSHUS i 1,5 plan i populärt bostadsområde på Ottefågelvägen i Kalmarnäs Köpmansgatan 12, 22 100 Mariehamn Tel. 018-23510, 018-23507 Modernt BOSTADSHUS i 1,5 plan i populärt bostadsområde på Ottefågelvägen i Kalmarnäs Presentation Modernt, rejält och välbyggt bostadshus med

Läs mer

Trevligt bostadshus i trivsamt bostadskvarter på Knappelstensvägen 11 i Mariehamn

Trevligt bostadshus i trivsamt bostadskvarter på Knappelstensvägen 11 i Mariehamn Trevligt bostadshus i trivsamt bostadskvarter på Knappelstensvägen 11 i Mariehamn Presentation Trivsamt inrett Aneby bostadshus inkl. integrerat garage uppfört i träkonstruktion på gjuten platta 1977-1978.

Läs mer

yproduktion av radhus vid Solbergsvägen 19 på Solberget i Jomala.

yproduktion av radhus vid Solbergsvägen 19 på Solberget i Jomala. yproduktion av radhus vid Solbergsvägen 19 på Solberget i Jomala. Välkommen till Bostads Ab Solstigen Byggfirma Christer Gustavsson nyuppför för Bostads Ab Solstigen 6 st radhuslägenheter på egen tomt

Läs mer

BILAGA TILL BAB HAMMAREN Lotsgatan 5 A, Lotsberget, Mariehamn

BILAGA TILL BAB HAMMAREN Lotsgatan 5 A, Lotsberget, Mariehamn BILAGA TILL BAB HAMMAREN Lotsgatan 5 A, Lotsberget, Mariehamn Lägenhetshus som färdigställdes 1 december 2014. Lägenheterna har en hög standard och en takhöjd på 2,70 m som gör dem luftiga och ljusa. Samtliga

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Hagbergsvägen 15

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Hagbergsvägen 15 Län Värmland Gatuadress Kommun Arvika Storlek 5 rum (3 sovrum) / 126 m² Område Degerängen Tillträde tidigast 2013-06-03 " Det bästa med detta boendet är köket och badrummet, men även att huset är lagom

Läs mer

rum & kök vid Askuddsvägen 1 C 15 i Mariehamn

rum & kök vid Askuddsvägen 1 C 15 i Mariehamn 2 rum & kök vid Askuddsvägen 1 C 15 i Mariehamn Fin tvåa om 59 m 2 bekvämt belägen på markplan vid Askuddsvägen 1 i norra Mariehamn. Lägenheten har trivsam planlösning med nyrenoverat badrum samt stenlagd

Läs mer

Alsike - Dalbogatan 1l. Telefon: Org.nr:

Alsike - Dalbogatan 1l. Telefon: Org.nr: Alsike - Dalbogatan 1l 1 (8) Snabbfakta Pris 3 790 000 kr, eller bud Boarea 138 m² + biarea 6 m² (Areauppgifter enligt taxeringsinformationen) Tomtarea 190 m², friköpt. Antal rum 5 varav 3-4 sovrum Byggår

Läs mer

ENERGIBESIKTNING. Bilaga till Energideklaration av. Vättungen 1:398 Bengtsfors kommun Uppdragsnummer 17566

ENERGIBESIKTNING. Bilaga till Energideklaration av. Vättungen 1:398 Bengtsfors kommun Uppdragsnummer 17566 ENERGIBESIKTNING Bilaga till Energideklaration av 2017-06-11 Uppdragsnummer 17566 Besiktningen utförd av: Beställarens kontaktperson: Anders Andersson NB Kyl & VVS Konsult AB Storgatan 11 666 30 BENGTSFORS

Läs mer

Strandfastighet m bostadshus, garage/verkstad pir + båthus och lusthus i Önningeby, Jomala

Strandfastighet m bostadshus, garage/verkstad pir + båthus och lusthus i Önningeby, Jomala Strandfastighet m bostadshus, garage/verkstad pir + båthus och lusthus i Önningeby, Jomala Presentation På Apalnäset i Jomala Önningeby ligger denna utsökt natursköna grönskande strandfastighet, Villa

Läs mer

Föllinge Ottsjön 1:61 och 1:63

Föllinge Ottsjön 1:61 och 1:63 Föllinge Ottsjön 1:61 och 1:63 FÖRSÄLJNINGSPROSPEKT MAJ 2010 BUDGIVNING Öppen budgivning vid försäljning av fastigheten Föllinge Ottsjön 1:61, 1:63 De intressenter som inkommit med skriftligt anbud på

Läs mer

ostadshus vid Västra Kvarnbovägen Bostadshus om ca 140 m² på 3250 m² stor strandtomt vackert beläget vid Kvarnboviken. Utgångspris:

ostadshus vid Västra Kvarnbovägen Bostadshus om ca 140 m² på 3250 m² stor strandtomt vackert beläget vid Kvarnboviken. Utgångspris: ostadshus vid Västra Kvarnbovägen 20, Saltvik. Bostadshus om ca 140 m² på 3250 m² stor strandtomt vackert beläget vid Kvarnboviken. Utgångspris: 275 000 Västra Kvarnbovägen 20 275 000 www.maklarhuset.ax

Läs mer

rum & kök vid Ekstocksvägen 3 lgh 7 i Mariehamn

rum & kök vid Ekstocksvägen 3 lgh 7 i Mariehamn 3 rum & kök vid Ekstocksvägen 3 lgh 7 i Mariehamn Utgångspris: 169 500 (Skuldfritt pris: 185 092,23 ) Trivsam lägenhet om 79 m² på andra våningen med två balkonger, en mot väster och en mot norr. I huset

Läs mer

Offerdal Landön 8:2 FÖRSÄLJNINGSPROSPEKT

Offerdal Landön 8:2 FÖRSÄLJNINGSPROSPEKT Offerdal Landön 8:2 FÖRSÄLJNINGSPROSPEKT MAJ 2010 BUDGIVNING Öppen budgivning vid försäljning av fastigheten Offerdal Landön 8:2 De intressenter som inkommit med skriftligt anbud på lägst 975 000:-, senast

Läs mer

HONUNGSVÄGEN. 3 495 000 kr

HONUNGSVÄGEN. 3 495 000 kr HONUNGSVÄGEN 3 495 000 kr 2 HONUNGSVÄGEN Välkommen till Honungsvägen Balticgruppen presenterar dessa synnerligt trevliga villor i två plan med generösa ytor och tilltalande planlösning. Genomgående hög

Läs mer

AKTIELÄGENHET i enplanshus, 4 R+K+B, 114,5 m 2 med terrasser mot öster och söder på Mariegatan

AKTIELÄGENHET i enplanshus, 4 R+K+B, 114,5 m 2 med terrasser mot öster och söder på Mariegatan AKTIELÄGENHET i enplanshus, 4 R+K+B, 114,5 m 2 med terrasser mot öster och söder på Mariegatan Presentation En trevlig fyrarumslägenhet i enplanshus i hörnet av Mariegatan-Ålandsvägen i Mariehamn. Lägenheten

Läs mer

Nya lägenheter i Forshaga

Nya lägenheter i Forshaga Nya lägenheter i Forshaga Forshagabostäder presenterar förslag på nybyggnation av 26 lägenheter. Tomterna för de nya husen ligger på Geijersgatan och Storgatan i Forshaga. I denna broschyr kan du läsa

Läs mer

BOSTADSHUS VID BERGSHÖJDEN 14 Mariehamn

BOSTADSHUS VID BERGSHÖJDEN 14 Mariehamn BOSTADSHUS VID BERGSHÖJDEN 14 Mariehamn Bostadshus i 1 plan med garage och fullständig källare byggt 1971. Huset är rymligt och ligger på en vacker sluttande tomt med insynsskyddad trädgård på husets baksida.

Läs mer

Kanalparken. Baltzar. Lägenhetshotell. Hyresrätt och Trygghetsboende

Kanalparken. Baltzar. Lägenhetshotell. Hyresrätt och Trygghetsboende Boinfo Februari 2019 1 2 Kanalparken. Töreboda kommuns nya område för byggnation av nya bostäder. Området är centralt placerat i Töreboda nära Göta kanal, Norra Skaraborgs Resecentrum utmed västra stambanan

Läs mer