Välkommen till Kronbergsstranden!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till Kronbergsstranden!"

Transkript

1 Välkommen till Kronbergsstranden! Bästa invånare i Kronbergsstranden, Kronbergsstranden är ett av Helsingfors stora, nya områdesbyggnadsprojekt. I havsstrandområdet på 260 hektar byggs ett hem för cirka invånare och 800 arbetstillfällen. Byggandet pågår åtminstone till 2030-talet. Kronbergsstranden håller på att byggas på ett gammalt oljehamnsområde, tre kilometer från Salutorget, i västra delen av Degerö. Ditt nya bostadsområde erbjuder vackra havslandskap, skärgårdsnatur och herrgårdsparker intill centrum, med innerstaden på den motsatta stranden. Kronbergsstranden blir förutom ett högklassigt, trivsamt och mångsidigt bostadsområde också ett rekreationsområde som lockar besökare. Du får information om Kronbergsstranden på Webbplatserna och Kruunusillat Invånarkvällar och evenemang för allmänheten På sociala medierna: facebook.com/kruunuvuorenranta Det byggs nära ditt hem Byggandet av Kronbergsstranden är ett långvarigt jätteprojekt. Byggnadslogistiken är en del av områdesbyggnadsprojektets verksamhet för att säkra att det nya bostads- och arbetsplatsområdet byggs planenligt och kontrollerat. Byggnadslogistikoperatören övervakar i Kronbergsstranden att trafiken och parkeringen, byggandet av tomter och gator och därtill hörande stödfunktioner på byggarbetsplatserna fungerar så bra som möjligt.

2 Satsningar görs även med tanke på säkerheten. I de allmänna, obebyggda områdena och i områdena kring byggplatserna övervakas renheten regelbundet med rundor på byggplatserna. För byggnadslogistiken i Kronbergsstranden ansvarar Sito Rakennuttajat Oy, kontaktperson är Harri Saarinen, tfn , harri.saarinen@sito.fi. Bostadsbyggandet under de närmaste åren Kronbergsstrandens bostadsbyggande har kommit i gång i Gunillaberget och Borgströmsbacken. Husbyggandet i de här områdena fortsätter ungefär till år I Borgströmsbacken byggs flervåningshus med hem för invånare. I området byggs också ett daghem och en liten dagligvarubutik. Dessutom byggs en brandstation i Borgströmsbacken i mitten av 2020-talet. Husbyggandet i Silverdalen och Håkansvik 1 börjar under slutet av år Målet för husbyggandet är att det fortsätter kvartersvis till mellersta och södra delarna av Håkansvik 1 från år 2020 framåt. Före det här görs grundberedning och byggs gator och vattenförsörjning. Byggplatstrafik och transporter Byggandet orsakar byggplatstrafik och tillfälliga olägenheter. Dessutom används Kronbergsstrandens område som mellanlagringsområde för stenmaterial innan gatu- och husbyggandet i området startar. Byggande av gator och parker Helsingfors stads byggnadskontor ansvarar för planeringen, byggandet och underhållet av gator och parker. Gator och parker byggs i faser enligt tidsschemat för det övriga byggandet i området. Det avslutande arbetet på gatorna görs oftast först efter att byggnaderna färdigställts, så att de inte går sönder under det övriga byggandet. Färdigt byggda delar är gatorna i Gunillaberget och Borgströmsbacken och Hundholmsvägen från Stansviksvägen österut. Västra delen av Hundholmsvägen och gatorna i Silverdalen och norra delen av detaljplaneområdet i Håkansvik färdigställs 2017.

3 Mellan Uppby i Degerö och Helsingfors centrum byggs en förbindelse som omfattar tre broar via Hagnäs, Högholmen och Sumparn. I projektet Kronbroarna ingår en cirka 10 kilometer lång snabbspårväg, körfält för cyklar och gångvägar och öppna platser. Längs med broarna tar resan från Kronbergsstranden till centrum cirka 15 minuter med spårvagn och 20 minuter med cykel. Byggandet av broarna uppskattas börja år 2018 och bli färdigt år Helsingfors stadsfullmäktige beslutade om byggandet av broarna i augusti Projektet Kronbroarna Ville Alajoki Projektledare Tfn Byggnadskontoret, gatu- och parkavdelningen fornamn.efternamn@hel.fi Gator och parker Eila Suojala Projektledare Tfn Byggnadskontoret, gatu- och parkavdelningen fornamn.efternamn@hel.fi Satsningar på samtjänster I Kronbergsstranden byggs ett rörsystem för sopuppsamling som kallas Rode och som levereras av Marimatic Ab. Systemet tas i bruk år Då soporna transporteras i rör minskar servicetrafiken vilket gör gårdsområdena tryggare och trivsammare. Systemet underlättar invånarnas vardag i sopsorteringen på en tomtspecifik sorteringspunkt. Kronbergsstrandens sopsug Ab ansvarar för bolagets verksamhet. Jarmo Mattila Verkställande direktör Tfn jarmo.mattila@rode.fi

4 Lokalerna som är avsedda för invånarnas gemensamma bruk, strandbasturna, de gemensamma gårdarna och parkeringsanläggningarna och områdets egen internetportal Kruunuverkko sköts av Kronbergsstrandens Service Ab. I Kronbergsstranden finns redan fyra lokala parkeringsanläggningar, Kronparkeringar. Varje fastighet har dessutom ytterligare en aktör som ansvarar för servicen och underhållet av fastigheten. Jouni Lehikoinen Verkställande direktör Tfn jouni.lehikoinen@realia.fi Din närservice nu och i framtiden Kronbergsstranden kommer att ha mångsidiga kommunala och privata tjänster. Daghem, skolor, idrottslokaler och affärslokaler byggs i takt med att invånarantalet ökar. I Degerö och i dess centrum finns mångsidiga tjänster, som till en början är också Kronbergsstrandens tjänster. Tjänster i Degerö är bland annat köpcentret, hälsostationen, skolhälsovård, daghem, skolor, posten, apoteket, biblioteket, ungdomslokalerna och kyrkan. På kommande är daghemmet Borgströminmäki cirka 2018 närbutik i korsningen av Hundholmsvägen och Henrik Borgströms väg I Kronbergsstranden byggs senare daghemmet Hopealaakso, daghemmet Haakoninlahti, en tillfällig paviljongskola i Silverdalen, Kruunuvuorenrannan peruskoulu, Silverdalens verksamhetsställe (filialskola) och Kronbergsstrandens servicekvarter norr om Stansviks strandgata (en grundskola som centralskola, ett daghem, en idrottshall, en lekpark, en ungdomslokal, eventuellt en svensk skola och ett svenskt daghem). Idrotts- och rekreationstjänster Kronbergsstrandens historia är exceptionellt mångsidig och naturen och havet överallt närvarande. De nationellt värdefulla historiska gårdsmiljöerna med parker, Stansviks gårds område och Turholms gårds område erbjuder enastående idrotts- och rekreationsmöjligheter för invånarna i Kronbergsstranden.

5 Kronbergets grönområde med minnen från dess villahistoria och tre naturskyddsområden erbjuder också möjligheter till idrott och annan vistelse och njutande av naturen. I Kronbergsstrandens övriga grönområden växlar naturlandskapet från storslagna berg och bergsskog till strandängar och natur. Den cirka 6 kilometer långa strandleden byggs i faser, i takt med bostadsbyggandet i området. På längre sikt kommer Kronbergsstranden också att ha tre båthamnar: Intill Kronbroarna, vid Håkansviken och väster om Hundholmarna. Dessutom betjänas invånarna och andra helsingforsare i framtiden av badstranden vid Stansviks strandgata. Det målinriktade tidsschemat för badstrandens första fas är cirka Andra idrotts-, lek- och rekreationstjänster på längre sikt är Håkansviksparken med lekpark norr om badstranden och Silverdalens idrottspark. Ljusets stadsdel Ljuskonstverken och belysningen som planerats som en konstnärlig helhet utifrån en planeringstävling kommer att bli Kronbergsstrandens varumärke. På varje tomt uppförs ett ljuskonstverk som en del av byggnaden eller gårdsområdet, i samband med byggandet av objektet. Ljuskonstverk kommer också att byggas i de allmänna områdena. Det redan färdigställda ljuskonstverket Cistern 468 har vunnit fyra internationella priser för ljuskonst, även det internationellt mest ansedda erkännandet IALD Award of Excellence år Verket hänvisar till Kronbergsstrandens nästan nittioåriga period som oljehamn. Det lyser redan nu som ett blickfång i området. Gatunamnen bjuder på tidsresa Kronbergsstranden har varit ett delområde i stadsdelen Degerö sedan början av Tidigare hette området officiellt Stansvik (finska Tahvonlahti). Namnet Stansviken används fortfarande för viken mellan Stansviksudden och Nothusudden Namnet Kronbergsstranden uppstod i planeringen under de första åren av 2000-talet. Namnet grundar sig på områdets ståtliga krona, Kronberget. Även Kronbergsfjärdens havsområde har påverkat namnvalet.

6 Borgströmsbacken har fått sitt namn av kommerserådet Henrik Borgström ( ) som ägde Turholm, dvs. Turholms gård från år Arvingarna förfogade över herrgården fram till år I Borgströmsbackens namnbestånd fortsatte temat som sedan tidigare presenterats i Uppby och som hänför sig till hamnplatserna vid den medeltida havspassagen. Kronbergsfjärden har varit en betydande punkt på de här rutterna. Nyheter i namnbeståndet blev Jurmogränden, Rosalagränden och Föglögränden. Gunillabergets namn, liksom Gunillavägen, har inspirerats av Gunilla Svanström, som förvaltade Degerö gård under åren Namnen på Lorentzberget och Lorentzgränden hänför sig till temat för det tidigare använda namnbeståndet, som har att göra med ägarna av Degerö gård. Namnet har getts efter friherren, överstelöjtnant Lorentz Mellin (ca ). Lorentz Mellin var gift med dottern på Degerö gård Anna Kristina Brunow. Lorentz Mellin ägde Degerö gård under åren Andra namn i området med samma tema är Mellinsvägen, Ottogränden och Taubesgränden. På Mellinsvägen uppmärksammas förutom tidigare nämnda Lorentz Mellin också hans dotter Sofia Elisabet Mellin (född 1716). Sofia Mellin förvaltade Degerö gård som änka under åren innan hon ingick sitt andra äktenskap. Ottogrändens namn har getts efter Sofia Mellins första make, friherren, löjtnant Otto Armfelt ( ), som ägde Degerö gård under åren Taubesgrändens namn härstammar från Sofia Mellins andra make, överstelöjtnant Otto Ludvig Taube ( ), som blev Degerös ägare år 1752 efter att ha gift sig med Sofia som blivit änka. Stadskansliet, projektledning och koordinering Projektledare Pirjo Siren, tfn Projektingenjör Mikko Ahola, tfn fornamn.efternamn@hel.fi

Välkommen till Kronbergsstranden!

Välkommen till Kronbergsstranden! Välkommen till Kronbergsstranden! Guide för den nya invånaren Kronbergsstranden är en stadsdel med havslandskap, skärgårdsnatur och ljus, där invånarna lever ett innerstadsaktigt liv på 3 kilometers avstånd

Läs mer

Busholmen byggs gradvis ut så att ön blir en del av stadskärnan. Området blir färdigt före 2030.

Busholmen byggs gradvis ut så att ön blir en del av stadskärnan. Området blir färdigt före 2030. VÄLKOMMEN TILL BUSHOLMEN! Busholmen är en av de största byggplatserna i Helsingfors. Det byggs hem för 18 000 invånare och arbetsplatser för fler än 6 000 människor längs ett strandområde på hundra hektar.

Läs mer

Hälsning till dig, ny invånare på Busholmen

Hälsning till dig, ny invånare på Busholmen 13.8.2013 Hälsning till dig, ny invånare på Busholmen Busholmen, din kommande hemstadsdel, är en del av stadens centrum. Området byggs till ett aktivt bostads- och arbetsplatsområde. Det innerstadsliknande

Läs mer

Presentation av alternativen i enkäten

Presentation av alternativen i enkäten Vasa centrumstrategi Enkät till stadsborna om alternativ för strukturmodeller 2. 27.5.2012 Presentation av alternativen i enkäten 2.5.2012 Tre olika alternativ för centrumstrategins strukturmodeller för

Läs mer

Storåkern utvecklas till en ny innovativ miljö för boende, utbildning och företagverksamhet under de närmaste åren

Storåkern utvecklas till en ny innovativ miljö för boende, utbildning och företagverksamhet under de närmaste åren Storåkern utvecklas till en ny innovativ miljö för boende, utbildning och företagverksamhet under de närmaste 10 15 åren Centralt läge Sello Otnäs Hagalund Kägeludden Iso Omena 4-5 6-7 325 hektar varav

Läs mer

Helsingfors planerar 2009:13. Busholmen. En ny marin del av innerstaden

Helsingfors planerar 2009:13. Busholmen. En ny marin del av innerstaden Helsingfors planerar 2009:13 Busholmen En ny marin del av innerstaden Busholmen en ny marin del av innerstaden Busholmen byggs ut till ett bostads- och arbetsplatsområde under åren 2009 2025 när godshamnsfunktionerna

Läs mer

1 Boende FCG FINNISH CONSULTING GROUP OY MINNESANTECKNING 1 (8) Eveliina Harsia 25.5.2009. Sandvikens medborgarforum 13.5.2009 / verkstadsrapport

1 Boende FCG FINNISH CONSULTING GROUP OY MINNESANTECKNING 1 (8) Eveliina Harsia 25.5.2009. Sandvikens medborgarforum 13.5.2009 / verkstadsrapport FCG FINNISH CONSULTING GROUP OY MINNESANTECKNING 1 (8) Sandvikens medborgarforum 13.5.2009 / verkstadsrapport 1 Boende Eveliina Harsia En småstad i staden Diskussionens bärande idé var "en småstad i staden".

Läs mer

Resultaten från invånarenkäten

Resultaten från invånarenkäten Resultaten från invånarenkäten Sibbo kommuns parkeringsriktlinjer 1 29.10.2018 Åldersfördelning bland dem som svarade (n = 480) under 18 år 3 Invånarenkät 18-29 år 51 30-39 år 102 Enkäten hörde samman

Läs mer

DELGENERALPLAN FÖR KUNGSPORTEN OCH ESTBACKA KORT BESKRIVNING AV UTKASTET TILL DELGENERALPLAN 29.10.2013. Mål för delgeneralplanearbetet

DELGENERALPLAN FÖR KUNGSPORTEN OCH ESTBACKA KORT BESKRIVNING AV UTKASTET TILL DELGENERALPLAN 29.10.2013. Mål för delgeneralplanearbetet DELGENERALPLAN FÖR KUNGSPORTEN OCH ESTBACKA KORT BESKRIVNING AV UTKASTET TILL DELGENERALPLAN 29.10.2013 Mål för delgeneralplanearbetet Delgeneralplanen för Kungsporten och Estbacka utarbetas i huvudsak

Läs mer

STRANDNÄRA TOMTER i nytt detaljplanerat bostadsområde, Öra Strand i Hammarland

STRANDNÄRA TOMTER i nytt detaljplanerat bostadsområde, Öra Strand i Hammarland STRANDNÄRA TOMTER i nytt detaljplanerat bostadsområde, Öra Strand i Hammarland Presentation På vackra Öra holme, söder om Marsunds bro, i Hammarlands kommun är nu ett bostadsområde planlagt och färdigställt.

Läs mer

Välkommen till Helsingfors!

Välkommen till Helsingfors! Välkommen till Helsingfors! ESITYKSEN PÄÄOTSIKKO TÄHÄN KIITOS! Esityksen pääotsikolle alaotsikko tähän parille riville 1 PROGRAM 15.5.2014 Boende i Finland Boende i Helsingfors Bostadsproduktion i Helsingfors

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING Detaljplan nr 1087 KORSNÄSTÅGETS CENTRUM Detaljplane- och tomtindelningsändring PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING Vasa stads planläggning 25.1.2019 Planeringsobjekt Detaljplanen berör 29 stad8sdelens

Läs mer

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar DAGORDNING Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar 40 min Förslag till bebyggelse Fortsatt arbete Frågestund 50 min Medverkande: stadsbyggnadskontoret,

Läs mer

Trygghetsvandring tankar på vägen

Trygghetsvandring tankar på vägen Trygghetsvandring tankar på vägen 1 LÄTT SVENSKA Innehåll Sätt ner foten för ett tryggt, jämställt och mer demokratiskt samhälle... 3 Din kunskap behövs!... 4 Förmöte... 5 Andra mötet vandringen... 5 Avslutande

Läs mer

Tomter för bostadshus i Kyrkviken, Eckerö

Tomter för bostadshus i Kyrkviken, Eckerö Tomter för bostadshus i Kyrkviken, Eckerö Drömmer du om ett hus på landet och samtidigt vill ha nära till grannar och service? Nu säljs fina tomter på ett nyplanerat område vid Kyrkviken i Eckerö. Området

Läs mer

Planeringstyp: Detaljplan, ändring av detaljplan och tomtindelning Planens namn: Daghemmet vid Nyskogsvägen Planens nummer: 1090

Planeringstyp: Detaljplan, ändring av detaljplan och tomtindelning Planens namn: Daghemmet vid Nyskogsvägen Planens nummer: 1090 1 BAS- OCH IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER 1.1. Idenfikationsuppgifter Kommun: 905 Vasa Stadsdel: 31. Fastighet: 905-402-17-2 Planeringstyp: Detaljplan, ändring av detaljplan och tomtindelning Planens namn: Daghemmet

Läs mer

NYA LOKALER I KÄRNAN AV FÖRETAGSVÄRLDEN

NYA LOKALER I KÄRNAN AV FÖRETAGSVÄRLDEN EKOEFFEKTIVT KONTORSHUS PÅ KÄGELUDDEN www.keilaranta.fi En ny, genuint modifierbar kontorshelhet på Kägelstranden är den som ligger närmast den framtida metrostationen på Kägeludden. Trivsamma lokaler

Läs mer

Tjänster. vid Helsingfors stads miljöcentral

Tjänster. vid Helsingfors stads miljöcentral Tjänster vid Helsingfors stads miljöcentral Johanna Joutsiniemi Helsingfors stads miljöcentral En betydande del av uppgifterna som Helsingfors stads miljöcentral sköter består av tillsynsarbete som förutsätts

Läs mer

HELSINGFORS STADS RIKTLINJER FÖR TILLGÄNGLIGHET

HELSINGFORS STADS RIKTLINJER FÖR TILLGÄNGLIGHET HELSINGFORS STADS RIKTLINJER FÖR TILLGÄNGLIGHET 2011 HELSINGFORS FÖR ALLA 2 (12) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Uppgörandet av riktlinjerna för tillgänglighet... 3 1.2 Riktlinjernas mål och

Läs mer

Tomter för bostadshus i Kyrkviken, Eckerö

Tomter för bostadshus i Kyrkviken, Eckerö Tomter för bostadshus i Kyrkviken, Eckerö Drömmer du om ett hus på landet och samtidigt vill ha nära till grannar och service? Nu säljs fina tomter på ett nyplanerat område vid Kyrkviken i Eckerö. Området

Läs mer

Smidig parkering i Helsingfors

Smidig parkering i Helsingfors Smidig parkering i Helsingfors enna guide redogör för var och hur man kan D parkera i Helsingfors, vem som fattar beslut om parkeringsplatser, varför parkeringen övervakas och var man får parkeringstillstånd.

Läs mer

Platsen för företagande och investeringar

Platsen för företagande och investeringar Platsen för företagande och investeringar MetroHelsingfors MetroHelsingfors är ett samlingsnamn för fem företagsområden och centra längs metrospåret i Östra Helsingfors Hertonäs, Kasåkern, Östra centrum,

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING GRANKULLA STAD Markanvändningsenheten 7.6.2016 EN DEL AV KVARTER 92 samt gatu- och rekreationsområden Ak 218 ÄNDRING AV DETALJPLANEN 7:e stadsdelen, en del av kvarter 92 samt gatu- och rekreationsområden

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING GRANKULLA STAD Markanvändningsenheten 16.8.2016 HELSINGFORSVÄGEN 10 Ak 220 ÄNDRING AV DETALJPLANEN Stadsdel 3, kvarter 400, tomt 5 samt gatu- och parkområden PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING Vad är

Läs mer

ETT PÄRLBAND AV ÖAR ATT UPPTÄCKA

ETT PÄRLBAND AV ÖAR ATT UPPTÄCKA 2019 ETT PÄRLBAND AV ÖAR ATT UPPTÄCKA Brändö är den nordligaste av Ålands skärgårdskommuner och den kommun som befinner sig närmast finska fastlandet. Från Åbo tar resan bara två timmar, och skärgårdsfärjorna

Läs mer

UNIKT SERVICEBOENDE I EIRA

UNIKT SERVICEBOENDE I EIRA UNIKT SERVICEBOENDE I EIRA Stiftelsen Villa Ensi erbjuder en trygg boendeform i en av de vackraste delarna av Helsingfors. Villa Ensi vid Havsgatan i Eira är ett trivsamt och mångsidigt servicehus, med

Läs mer

Yttrande till byggnadsnämnden över förslag till detaljplan samråd för bostäder samt förskola vid Björkhöjdsskolan inom stadsdelen Tynnered

Yttrande till byggnadsnämnden över förslag till detaljplan samråd för bostäder samt förskola vid Björkhöjdsskolan inom stadsdelen Tynnered 1(5) Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-01-19 Diarienummer 0228/13 Verksamhetsområde/avdelning Helen Svenstam Telefon 365 57 87 E-post: helen.svenstam@ponf.goteborg.se Yttrande till byggnadsnämnden över förslag

Läs mer

Byggnadskontorets stämpel och kundtjänstens bestyrkande

Byggnadskontorets stämpel och kundtjänstens bestyrkande 1 29.4.2015 Avtal om rätt att använda ett allmänt område för smidig kioskverksamhet Registernummer på fordon eller dragbar anordning som används som kiosk (1 st./avtal) Avtalets giltighet Kioskens namn

Läs mer

Tomt 3 i kvarteret 3206 och kvarteren samt gatu-, rekreations- och specialområden

Tomt 3 i kvarteret 3206 och kvarteren samt gatu-, rekreations- och specialområden PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING BILAGA _ BORGÅ Ölstens norra STADSDELEN 31 Tomt 3 i kvarteret 3206 och kvarteren 3218 3221 samt gatu-, rekreations- och specialområden Ändringen av detaljplanen gäller

Läs mer

Smidig parkering i Helsingfors

Smidig parkering i Helsingfors Smidig parkering i Helsingfors D enna guide redogör för var och hur man kan parkera i Helsingfors, vem som fattar beslut om parkeringsplatser, varför parkeringen övervakas och var man får parkeringstillstånd.

Läs mer

Hushållens konsumtion 2016

Hushållens konsumtion 2016 Inkomst och konsumption 2018 Hushållens konsumtion 2016 Avståndet till tjänster Hälften av hushållen har mindre än två kilometer till hälsostationen Hälften av hushållen i Fastlandsfinland har mindre än

Läs mer

KLIMATPROGRAM HAR BETYDELSE FÖR KLIMATET

KLIMATPROGRAM HAR BETYDELSE FÖR KLIMATET KLIMATPROGRAM 2016 2020 Små dagliga val HAR BETYDELSE FÖR KLIMATET Esbo stad vill vara en ansvarsfull föregångare i att stävja klimatförändringen. Staden har tagit fram ett klimatprogram, som ger staden

Läs mer

Män och kvinnor 0-25 år. Resultat medborgardialog augusti september 2015 översiktsplan, grönplan och miljöplan

Män och kvinnor 0-25 år. Resultat medborgardialog augusti september 2015 översiktsplan, grönplan och miljöplan Män och kvinnor 0-25 år Resultat medborgardialog augusti september 2015 översiktsplan, grönplan och miljöplan Kön Svar Graf Procent Antal Man 100% 28 Kvinna 0% 0 Vill ej uppge 0% 0 Totalt antal svar 28

Läs mer

Borås söker konstnärer till 4 fyra gestaltningsuppdrag

Borås söker konstnärer till 4 fyra gestaltningsuppdrag Borås söker konstnärer till 4 fyra gestaltningsuppdrag I samband med om- och tillbyggnation av tre skolor och en förskola söker Borås kommun konstnärer för konstnärlig gestaltning vid Sjömarkenskolan,

Läs mer

Parallella uppdrag för Selma Lagerlöfs torg. Sammanfattning

Parallella uppdrag för Selma Lagerlöfs torg. Sammanfattning Bakgrund Göteborg växer och många vill flytta hit. Därför behöver vi bygga fler bostäder, framför allt på platser där det redan finns kollektivtrafik, vägar, affärer, förskolor och parker. Selma Lagerlöfs

Läs mer

Frågor och svar om Svinö holme

Frågor och svar om Svinö holme Stadsarkitektkansliet 1/5 23.06.2015 Frågor och svar om Svinö holme På stadsfullmäktiges uppdrag har stadsarkitektkansliet tagit fram tre alternativa skisser gällande markanvändning för Svinö holme. En

Läs mer

\ Helsingfors horisont 2030

\ Helsingfors horisont 2030 I medvind Helsingfors horisont 2030 Västra hamnen Fiskehamnen Kronbergsstranden A l l t i n g f l y t e r, i n g e n t i n g s t å r s t i l l a. P a n t a r h e i k a i ouden menei Herakleitos Fiskehamnen

Läs mer

Yttrande över Handlingsplan för förskole- och skolplatser , UBN 2011/86-610

Yttrande över Handlingsplan för förskole- och skolplatser , UBN 2011/86-610 2013-09-03 1 (5) FÖRSLAG TILL YTTRANDE MSN 2013/88-219 Utbildningsnämnden Yttrande över Handlingsplan för förskole- och skolplatser 2014-2022, UBN 2011/86-610 Sammanfattning Miljö- och stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

PROMEMORIA Sida 1 (6) E 2 Eriksnäs II, detaljplaneutkast Diskussionspromemoria från presentationsmötet

PROMEMORIA Sida 1 (6) E 2 Eriksnäs II, detaljplaneutkast Diskussionspromemoria från presentationsmötet PROMEMORIA Sida 1 (6) E 2 Eriksnäs II, detaljplaneutkast Diskussionspromemoria från presentationsmötet Tid: tisdagen den 15 januari 2013 kl. 17.00 Plats: Servicehuset Linda, Söderkulla Närvarande: Matti

Läs mer

Fokus Skärholmen Projekt på samråd

Fokus Skärholmen Projekt på samråd Fokus Skärholmen Projekt på samråd 5 september - 17 oktober, 2017 stockholm.se/fokusskarholmen Fokus Skärholmen Stockholm växer snabbt och snart är vi en miljon invånare. Nu planeras framtidens Skärholmen!

Läs mer

Hur långt ifrån västra åstranden bor du?

Hur långt ifrån västra åstranden bor du? Borgå stad 22.9.2014 RESULTAT AV WEBBENKÄT OM INLEDANDE AV PLANLÄGGNINGSARBETET FÖR VÄSTRA ÅSTRANDEN För att kunna fastställa målen för detaljplanen för västra åstrandens strandområde behövs information

Läs mer

Markera med ett kryss i den ruta under siffrorna som du tycker stämmer bäst överens med din uppfattning.

Markera med ett kryss i den ruta under siffrorna som du tycker stämmer bäst överens med din uppfattning. Stadsmiljöenkät 202 Markera med ett kryss i den ruta under siffrorna som du tycker stämmer bäst överens med din uppfattning. Om du råkar kryssa i fel ruta, stryk över och kryssa i rätt ruta. Frågorna i

Läs mer

Välkommen till Västra Eriksberg. Information till dig som flyttar hit.

Välkommen till Västra Eriksberg. Information till dig som flyttar hit. Välkommen till Västra Eriksberg Information till dig som flyttar hit. Välkommen till vatten och grönska mitt i centrala Göteborg! Sannolikt kommer du snart att upptäcka ännu fler fördelar med att bo i

Läs mer

Gör nåt på riktigt! Klimatförändring i Helsingforsregionen begränsning och anpassning

Gör nåt på riktigt! Klimatförändring i Helsingforsregionen begränsning och anpassning Gör nåt på riktigt! Klimatförändring i Helsingforsregionen begränsning och anpassning Klimatet år 2030 Helsingfors, Esbo, Vanda, Grankulla, Kyrkslätt och Kervo med sammanlagt över 60 000 arbetstagare har

Läs mer

15. Vallentuna/Lindholmen

15. Vallentuna/Lindholmen 15:1 15. Vallentuna/Lindholmen 15.1 Långsiktigt hållbar utveckling Utveckla Vallentunas särskilda kvalitet med en bebyggelse i måttfull skala med god arkitektur och närhet till grönområden Tillvarata historiska

Läs mer

Karlssons äng. ett boende utöver det vanliga. Markanvisning Karlssons äng

Karlssons äng. ett boende utöver det vanliga. Markanvisning Karlssons äng Karlssons äng ett boende utöver det vanliga Markanvisning Karlssons äng Karlssons äng att bo och umgås på samma gång Vi vill bygga ett varmhjärtat bostadsområde där människor hälsar på varandra, umgås

Läs mer

Hur ser du på din kommun som en plats att bo och leva på?

Hur ser du på din kommun som en plats att bo och leva på? Hur ser du på din kommun som en plats att bo och leva på? Här nedan följer ett antal frågor där vi vill att du betygsätter din kommun som en plats att bo och leva på. Frågorna handlar bl. a. om arbetsmöjligheter,

Läs mer

Hjälp oss att underlätta bearbetningen av Dina svar

Hjälp oss att underlätta bearbetningen av Dina svar Hjälp oss att underlätta bearbetningen av Dina svar Enkäten kommer att läsas maskinellt i en s.k. Skanner. Det är därför viktigt att tänka på följande när Du besvarar frågorna! Bästa sätt att markera -

Läs mer

Esbo stad Protokoll 14. Fullmäktige 26.01.2015 Sida 1 / 1

Esbo stad Protokoll 14. Fullmäktige 26.01.2015 Sida 1 / 1 Fullmäktige 26.01.2015 Sida 1 / 1 4947/02.05.05/2014 Stadsstyrelsen 349 15.12.2014 14 Beviljande av anslag för köp av aktierna i Tapiolan Keilahalli Oy och Tapiolan Urheilutalo Oy Beredning och upplysningar:

Läs mer

Kommunal Författningssamling för Staden Jakobstad

Kommunal Författningssamling för Staden Jakobstad Nr 508/2011 Kommunal Författningssamling för Staden Jakobstad ============================================================= VERKSAMHETSSTADGA FÖR TEKNISKA NÄMNDEN, CENTRALEN FÖR TEKNISKA TJÄNSTER, SEKTIONEN

Läs mer

VASA STADS UTVECKLINGSPLAN FÖR CYKLINGEN 2013

VASA STADS UTVECKLINGSPLAN FÖR CYKLINGEN 2013 VASA STADS UTVECKLINGSPLAN FÖR CYKLINGEN 2013 MÅLET EN FUNGERANDE CYKELSTAD MÅLET EN FUNGERANDE CYKELSTAD Vasa stad har som mål att få folk att cykla mera. Trafikmiljön i Vasa börjar utvecklas så att man

Läs mer

Cecilia Sjölin Examensarbete 2004 Södra Guldheden

Cecilia Sjölin Examensarbete 2004 Södra Guldheden Cecilia Sjölin Examensarbete 2004 Södra Guldheden 10. Biblioteket, 11. Doktor Fries torg 12. Guldhedskyrkan 19. Doktor Sydows gata 20. Mossebergsskolan Doktor Fries torg Syster Estrids gata 13. Punkthus,

Läs mer

DETALJPLANEÄNDRING del av 7:e stadsdelens kvarter 1052 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING. Vad är ett program för deltagande och bedömning?

DETALJPLANEÄNDRING del av 7:e stadsdelens kvarter 1052 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING. Vad är ett program för deltagande och bedömning? GRANKULLA STAD Markanvändningsenheten DETALJPLANEÄNDRING del av 7:e stadsdelens kvarter 1052 29.4.2011, uppdaterat 26.3.2012 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING Vad är ett program för deltagande och bedömning?

Läs mer

STABBY BACKE STABBYSKOGEN EN AV STADENS OASER

STABBY BACKE STABBYSKOGEN EN AV STADENS OASER STABBY BACKE STABBYSKOGEN EN AV STADENS OASER INLANDSISEN HAR FORMAT TERRÄNGEN Fina slipade berghällar, många med isräfflor, vittnar om inlandsisens nötning på berggrunden för cirka 10 000 år sedan. När

Läs mer

PLANFÖRSLAG STATIONSOMRÅDET

PLANFÖRSLAG STATIONSOMRÅDET PLANFÖRSLAG STATIONSOMRÅDET Nästa steg i detta examensarbete är en fördjupning av det föreslagna utbyggnadsområdet vid stationen, det så kallade Stationsområdet. I planområdets sydöstra hörn ligger den

Läs mer

Fysisk samhällsplanering för ett hållbart samhälle. Malmö den 24/5 2013. Jon Resmark

Fysisk samhällsplanering för ett hållbart samhälle. Malmö den 24/5 2013. Jon Resmark Fysisk samhällsplanering för ett hållbart samhälle Malmö den 24/5 2013. Jon Resmark Hur ser det hållbara samhället ut år 2025 om vi ska nå de nationella målen till år 2050? Omvärldsanalyser Dialog med

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling (1-5) Enkelt planförfarande

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling (1-5) Enkelt planförfarande Antagandehandling (1-5) Enkelt planförfarande 2015-04-21 PLANBESKRIVNING Förslag till detaljplan för delar av fastigheterna FOSS 12:8 och FOSS 13:1 Munkedals Centrum Munkedals kommun PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

Lillhamra Trädgårdsstad

Lillhamra Trädgårdsstad Lillhamra Trädgårdsstad Den nya trädgårdsstaden vid Hamre/Talltorp Lillhamra I östra delen av Västerås, norr om Hamre och öster om villakvarteren på Talltorp, uppförs nu Västerås nya bostadsområde Lillhamra.

Läs mer

Motion - Förbättra parkeringssituationen vid Seniorernas Hus

Motion - Förbättra parkeringssituationen vid Seniorernas Hus Dnr KS-2012-291 Dpl 71 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum Tjänsteskrivelse 2012-10-03 Peter Thörn, peter.thorn@karlstad.se Motion - Förbättra parkeringssituationen vid Seniorernas Hus Dnr

Läs mer

Välkommen till företaget som valt den smala vägen.

Välkommen till företaget som valt den smala vägen. Välkommen till företaget som valt den smala vägen. Vi bygger och sköter om Sveriges vägar och infrastruktur. Svevia är Sveriges fjärde största anläggningsföretag. Men till skillnad från de andra tre bygger

Läs mer

Phil Jones Jones Art & Des Kråsebovägen 9 272 94 Simrish. Simrishamns Bostäder A JONEBERG HÖJDEN

Phil Jones Jones Art & Des Kråsebovägen 9 272 94 Simrish. Simrishamns Bostäder A JONEBERG HÖJDEN Phil Jones Jones Art & Des Kråsebovägen 9 272 94 Simrish Simrishamns Bostäder A JONEBERG HÖJDEN JONEBERG Kvarteret Joneberg ligger på en höjd nära Simrishamns centrum, inbäddat i ett äldre villaområde,

Läs mer

STRANDNÄRA TOMTER i nytt detaljplanerat bostadsområde, Öra Strand i Hammarland

STRANDNÄRA TOMTER i nytt detaljplanerat bostadsområde, Öra Strand i Hammarland STRANDNÄRA TOMTER i nytt detaljplanerat bostadsområde, Öra Strand i Hammarland Presentation På vackra Öra holme, söder om Marsunds bro, i Hammarlands kommun är nu ett bostadsområde planlagt och färdigställt.

Läs mer

Aviabulevarden Knutpunkten för experter

Aviabulevarden Knutpunkten för experter Aviabulevarden Knutpunkten för experter Huvudstadsregionens snabbast växande företagsområde i Finlands logistiska mittpunkt innebär möjligheter till framgång och nätverkande Redan läget är unikt. Kontorslokalerna

Läs mer

Visionen- vad jag tycker är bra

Visionen- vad jag tycker är bra Visionen- vad jag tycker är bra Utveckling framåtanda- satsning Vacker stad levande centrum, mysigt, bilfritt, Rekreationsmöjligheter parker, planteringar, natur, bad, friluftsliv Boendemiljö byggnader,

Läs mer

Sammanställning från tidig dialog för program för Hammarbyhöjden och Björkhagen

Sammanställning från tidig dialog för program för Hammarbyhöjden och Björkhagen Sammanställning från tidig dialog för program för Hammarbyhöjden och Björkhagen Datum: 2013-05-14 Plats: Markuskyrkan, Björkhagen Metod: Open Space Sammarnställning från tidig dialog för program för Hammarbyhöjden-Björkhagen

Läs mer

Vi gör så att Gävle växer

Vi gör så att Gävle växer Gävle kommun 801 84 Gävle www.gavle.se Vi gör så att Gävle växer Jobba med oss! satsar för framtiden och erbjuder varje år praktikplatser, examensjobb och traineeplatser. Praktik Vi söker engagerade universitets-

Läs mer

ditt välbefinnande vår passion

ditt välbefinnande vår passion ditt välbefinnande vår passion När du åker till Friibergs Herrgård händer det något. Du kommer fram och tar det första andetaget och känner hur axlarna sjunker ner. Du tittar ut över Mälaren, tystnaden

Läs mer

STADSFULLMÄKTIGES HANDLINGAR

STADSFULLMÄKTIGES HANDLINGAR HELSINGFORS STADSFULLMÄKTIGE BESLUT 8/2010 STADSFULLMÄKTIGES HANDLINGAR STADSFULLMÄKTIGES BESLUT 8-2010 KALLELSE TILL SAMMANTRÄDE Tid kl. 18 Plats Gamla Rådhuset, Alexandersgatan 20 Ärenden Enligt denna

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Samrådshandling (1-5) Enkelt planförfarande

PLANBESKRIVNING. Samrådshandling (1-5) Enkelt planförfarande Samrådshandling (1-5) Enkelt planförfarande 2015-02-15 PLANBESKRIVNING Förslag till detaljplan för delar av fastigheterna FOSS 12:8 och FOSS 13:1 Munkedals Centrum Munkedals kommun PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

Program för miljökonsekvensbedömning av alternativen. för spårtrafik till Degerö

Program för miljökonsekvensbedömning av alternativen. för spårtrafik till Degerö Helsingfors stadsplaneringskontors publikationer 2010:8 Program för miljökonsekvensbedömning av alternativen för spårtrafik till Degerö Program för miljökonsekvensbedömning av alternativen för spårtrafik

Läs mer

Hagastaden. på väg mot ett Stockholm i världsklass.

Hagastaden. på väg mot ett Stockholm i världsklass. Hagastaden på väg mot ett Stockholm i världsklass www.stockholm.se/hagastaden Hagastaden ska bli en levande innerstadsdel med 5 000 nya bostäder och 50 000 arbetsplatser, inräknat befintliga arbetsplatser

Läs mer

MEDBORGARDIALOG SÖDRA CENTRUM

MEDBORGARDIALOG SÖDRA CENTRUM MEDBORGARDIALOG SÖDRA CENTRUM Sammanställning till webbsidan Medborgardialog södra centrum Måndagen den 17 november 2014 genomförde Samhällsbyggnadsnämnden en medborgardialog om hur södra centrum ska utvecklas.

Läs mer

Nu bygger vi om i Rinkeby

Nu bygger vi om i Rinkeby Nu bygger vi om i Rinkeby Nu startar vi ombyggnaden av våra hus och lägenheter på Järva. Vi bygger om för dig som bor i Svenska Bostäder Så här planerar vi att bygga om i Rinkeby Hus för hus Det tar upp

Läs mer

Faktorernas resultat redovisas som betygsindex vilka kan variera mellan 0 och 100.

Faktorernas resultat redovisas som betygsindex vilka kan variera mellan 0 och 100. SCB:s Medborgarundersökning Våren 2015 SCB:s medborgarundersökning våren 2015 Eda kommun har deltagit i Statistiska centralbyråns (SCB) medborgarundersökning under våren 2015. Ett urval på 600 personer

Läs mer

Esbo stad Beslut 1 / 5

Esbo stad Beslut 1 / 5 Esbo stad Beslut / 5 79/0.0.0/0 Stadsstyrelsen 7..0 Fullmäktige 0..0 Tillfällig ändring av Tapiolan Keskuspysäköinti Oy:s bolagsordning och delägaravtal jämte åtgärder samt stadens borgen för bolagets

Läs mer

STADSLIV. Utgångspunkter för stadsliv

STADSLIV. Utgångspunkter för stadsliv Utgångspunkter för stadsliv Utveckla centrala staden med attraktiva och flexibla mötesplatser för alla Prioritera centrala staden för gående och vistelse Sammankoppla stadens centrala delar i ett mer finmaskigt

Läs mer

Välkommen till ditt SATOhem. Ofta ställda frågor från inflyttaren

Välkommen till ditt SATOhem. Ofta ställda frågor från inflyttaren Välkommen till ditt SATOhem Ofta ställda frågor från inflyttaren SATOs Kundtjänst tel. 020 334 443 asiakaspalvelu@sato.fi sato.fi facebook.com/sato När får jag hämta mina nycklar? Nycklarna till ditt nya

Läs mer

PitePanelen. Rapport 3. - Vad tycker panelen om gångfartsområden efter Storgatan

PitePanelen. Rapport 3. - Vad tycker panelen om gångfartsområden efter Storgatan PitePanelen Rapport 3 - Vad tycker panelen om gångfartsområden efter Storgatan April 2009 Anna Lena Pogulis Ekonomikontoret 1.0 Inledning I Storgatans ombyggnad har två etapper genomförts vilket innebär

Läs mer

Nu bygger vi om i Akalla

Nu bygger vi om i Akalla Nu bygger vi om i Akalla Nu startar vi ombyggnaden av våra hus och lägenheter på Järva. Vi bygger om för dig som bor i Svenska Bostäder Så här planerar vi att bygga om i Akalla Hus för hus Det tar omkring

Läs mer

FINLANDS BYGGBESTÄMMELSESAMLING. Miljöministeriets förordning om bostadsplanering

FINLANDS BYGGBESTÄMMELSESAMLING. Miljöministeriets förordning om bostadsplanering G1 FINLANDS BYGGBESTÄMMELSESAMLING Bostadsplanering Föreskrifter och anvisningar 2005 Miljöministeriets förordning om bostadsplanering Given i Helsingfors den 1 oktober 2004 I enlighet med miljöministeriets

Läs mer

H-214. Skapad av: MariaW. Ålder: 25. Stadsdel: Hyllie. Kategori: nybygge. Adress: Hyllie stationsväg. Sida skapad: 09 mars, 2012.

H-214. Skapad av: MariaW. Ålder: 25. Stadsdel: Hyllie. Kategori: nybygge. Adress: Hyllie stationsväg. Sida skapad: 09 mars, 2012. 1 H-214 Skapad av: MariaW Ålder: 25 Stadsdel: Hyllie Kategori: nybygge Adress: Hyllie stationsväg Sida skapad: 09 mars, 2012 Beskrivning: Hyllie är geografiskt en idealisk plats för tillväxt då det ligger

Läs mer

SMEDSBY, Gäddaområdet Utvidgning av detaljplan, kvarter

SMEDSBY, Gäddaområdet Utvidgning av detaljplan, kvarter P r o g r a m f ö r d e l t a g a n d e o c h b e d ö m n i n g, k v a r t e r 6 6 1-665 S i d a 1 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen 11.12.2015 Uppdaterat 3.5.2016

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen , kompletterat

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen , kompletterat PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen 20.4.2017, kompletterat 16.8.2017 SMEDSBY, kvarter 601 Ändring av detaljplan Avsikten med ett program för deltagande och bedömning

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING INFÖR DETALJPLANEÄNDRING Tomt 8-7-44, Kokkolan Terästalo Oy DETALJPLANEOMRÅDETS UNGEFÄRLIGA LÄGE

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING INFÖR DETALJPLANEÄNDRING Tomt 8-7-44, Kokkolan Terästalo Oy DETALJPLANEOMRÅDETS UNGEFÄRLIGA LÄGE PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING INFÖR DETALJPLANEÄNDRING Tomt 8-7-44, Kokkolan Terästalo Oy DETALJPLANEOMRÅDETS UNGEFÄRLIGA LÄGE Karleby stads planläggningstjänster har utarbetat detta program för

Läs mer

Analys av placering inför eventuell tillbyggnad på Södertorpsgården.

Analys av placering inför eventuell tillbyggnad på Södertorpsgården. Analys av placering inför eventuell tillbyggnad på Södertorpsgården. Södertorpsgården är ett seniorboende i nördöstra Hyllie. Inför en eventuell utökning med trygghetsboende studeras olika placeringar

Läs mer

LOVIISAN KAUPUNKI LOVISA STAD

LOVIISAN KAUPUNKI LOVISA STAD LOVIISAN KAUPUNKI LOVISA STAD Ote kantakartasta 1:500 Utdrag ur baskartan 1:500 02.04.2013 5 4 3142 10 8 11 12 cirka 6 m2 9 17 18 cirka 10 m2 2142 13 4 3 14 6 102 1142 16 cirka 403 m2 16 18 15 cirka 9

Läs mer

STADSFULLMÄKTIGES HANDLINGAR

STADSFULLMÄKTIGES HANDLINGAR HELSINGFORS STADSFULLMÄKTIGE BESLUT 5/2010 STADSFULLMÄKTIGES HANDLINGAR STADSFULLMÄKTIGES BESLUT 5-2010 KALLELSE TILL SAMMANTRÄDE Tid kl. 18 Plats Gamla Rådhuset, Alexandersgatan 20 Ärenden Enligt denna

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING GRANKULLA STAD Markanvändningsenheten 16.8.2016 EKKULLAOMRÅDET Ak 222 ÄNDRING AV DETALJPLANEN Stadsdel 7, kvarter 1053 samt rekreations-, trafik- och gatuområden (Klappträskvägen 1) PROGRAM FÖR DELTAGANDE

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING

BEHOVSBEDÖMNING PL 390 Detaljplan för del av kv. GAUTIOD m.m. (område vid Västra Långgatan), Köpings tätort, Köpings kommun Västra Långgatan från söder. Foto Stadsarkitektkontoret, juni 2012. BEHOVSBEDÖMNING 2016-02-12

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G 593

A N T A G A N D E H A N D L I N G 593 A N T A G A N D E H A N D L I N G 593 Handlingen består av: Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Utlåtande Fastighetsförteckning Planområde Detaljplan för

Läs mer

För ett bättre vardagsliv

För ett bättre vardagsliv Barkarbystaden För ett bättre vardagsliv Vi är inte som andra bostadsföretag. Vi tänker utanför väggarna, vi tänker om. Om oss Ikano Bostad finns där människor vill bo och där Sverige växer. Där bygger,

Läs mer

Infrastruktur. Befintligt vägnät SKALA 1:50 000

Infrastruktur. Befintligt vägnät SKALA 1:50 000 Befintligt vägnät SKALA 1:50 000 0m 1000m 2000m 3000m 43 Infrastruktur Vägnätet Att ha tillgång till bil är nästan en förutsättning för att kunna leva i Säve stationssamhälle idag eftersom bussen inte

Läs mer

Helsingborgs stad. Medborgarundersökning 2014 Q2. Genomförd av CMA Research AB. Juni 2014

Helsingborgs stad. Medborgarundersökning 2014 Q2. Genomförd av CMA Research AB. Juni 2014 Helsingborgs stad Medborgarundersökning 2014 Q2 Genomförd av CMA Research AB Juni 2014 Innehållsförteckning Sammanfattning 2 Fakta om undersökningen 3 Fakta om respondenterna 4 Resultat 5 Stadstrafiken

Läs mer

Barnperspektivet Blackebergs nya studentbosta ders pa verkan pa barnen i omra det

Barnperspektivet Blackebergs nya studentbosta ders pa verkan pa barnen i omra det Barnperspektivet Blackebergs nya studentbosta ders pa verkan pa barnen i omra det 2013-06-14 Skrivet av: Åsa Lindgren Sweco TransportSystem Sweco TransportSystem AB 1(6) Bakgrund I Blackeberg planeras

Läs mer

Delrapport - På väg mot en besöksnäringsstrategi

Delrapport - På väg mot en besöksnäringsstrategi Delrapport - På väg mot en besöksnäringsstrategi 2017-03-02 2015/KS044872 Gunilla Berg Tyresö kommun / 2017-03-02 2 (6) Innehållsförteckning Inledning Vad är turism och besöksnäring? Varför en lokal strategi?

Läs mer

Nu bygger vi om i Husby

Nu bygger vi om i Husby Nu bygger vi om i Husby Nu startar vi ombyggnaden av våra hus och lägenheter på Järva. Vi bygger om för dig som bor i Svenska Bostäder Så här planerar vi att bygga om i Husby Hus för hus Det tar upp till

Läs mer

Social konsekvensanalys och Barnkonsekvensanalys

Social konsekvensanalys och Barnkonsekvensanalys Social konsekvensanalys och Barnkonsekvensanalys för Detaljplan Västra Forsa, Bollebygd kommun 2018-05-08 2018-06-01 SKA/BKA Västra Forsa 1 Inventering Hur fungerar området idag? Hur fungerar platsen för

Läs mer

Kunskapsstråket. En unik position

Kunskapsstråket. En unik position Visionsbild för Kunskapsstråket, SBK Lund och visualisering Arrow Kunskapsstråket En unik position Global trend, lokal vision Omvandlingen från industri- till kunskapssamhälle har skapat en efterfrågan

Läs mer

VÄGLEDNING FÖR DIG SOM ORDNAR EVENEMANG I VASA

VÄGLEDNING FÖR DIG SOM ORDNAR EVENEMANG I VASA VÄGLEDNING FÖR DIG SOM ORDNAR EVENEMANG I VASA GRUNDFÖR- UTSÄTTNINGAR FÖR ETT LYCKAT EVENEMANG VAR HITTA UTRYMME FÖR EVENEMANGET? TILLSTÅND OCH ANMÄLNINGAR Foto: Pyry Keto VÄGLEDNING FÖR DIG SOM ORDNAR

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Vargen 2, Skogsbacken/Friluftsvägen i Storskogen, Sundbyberg

Detaljplan för del av kvarteret Vargen 2, Skogsbacken/Friluftsvägen i Storskogen, Sundbyberg STADSBYGGNADS- OCH MILJÖFÖRVALTNINGEN 2011-11-24 Lisa Brattström DNR 64/2010-214 PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING ENKELT FÖRFARANDE Detaljplan för del av kvarteret Vargen 2, Skogsbacken/Friluftsvägen i

Läs mer