Övriga närvarande var Patrik Ljungman, biträdande borgarrådssekreterare, samt Annika Rapp, tjänsteman vid Micasa Fastigheter.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Övriga närvarande var Patrik Ljungman, biträdande borgarrådssekreterare, samt Annika Rapp, tjänsteman vid Micasa Fastigheter."

Transkript

1 6 Protokoll 2/2014 fört vid sammanträde med styrelsen för Micasa Fastigheter i Stockholm AB ( ) Torsdagen den 24 april 2014, klockan i Lilla Kollegiesalen, Stadshuset, Ragnar Östbergs plan Närvarande: Styrelseledamöter Tjänstgörande suppleant Joakim Larsson, ordförande Martin Michel, vice ordförande Per Hallerby Berit Kruse Aylin Farid Ulf Holmlund Anna Cederschiöld Stuart Verkställande direktör Sekreterare Patrik Emanuelsson Arvid Strömberg Övriga närvarande var Patrik Ljungman, biträdande borgarrådssekreterare, samt Annika Rapp, tjänsteman vid Micasa Fastigheter. 1 Val av två justerare Ordföranden och vice ordföranden utsågs att justera dagens protokoll. 2 Val av ny sekreterare till styrelsen (Utsänt) 1. Arvid Strömberg väljs som sekreterare i styrelsen för Micasa Fastigheter i Stockholm AB. 2. Beslutet förklaras omedelbart justerat. 3 Anmälan av föregående protokoll 1/2014 (Utsänt)

2 7 1. Protokollet läggs till handlingarna. 4 Anmälan av årsstämmoprotokoll för Micasa Fastigheter i Stockholm AB (Utsänt) 1. Anmälan av årsstämmoprotokollet godkänns. Särskilt uttalande lämnades av Martin Michel (MP) enligt följande. Bolaget har vid årsskiftet genomfört en stor omorganisation med syfte att möta moderbolagets och stadens krav på affärsmässighet och tydlighet samt öka antalet nöjda kunder med mera. Bolaget planerar samtidigt en flytt till nya lokaler i Husby. Vi ser med stort intresse och stöd fram emot det fortsatta arbetet. Bolaget går med 135 mkr i vinst enligt årsstämmoprotokollet för 2014 vilket är glädjande. Vi ser dock hellre att vinsten kan användas konstruktivt i bolaget i stället för att bara flyttas över i ny räkning. Fortsatta satsningar för att minska energianvändning och förbättra klimat- och miljön är viktiga liksom åtgärder för att skapa en trygg, kreativ och bra arbetsmiljö. Då det tar mellan 3-6 år att skapa ett nytt äldreboende så bör bolaget också ha en hög beredskap inför en eventuellt ökande efterfrågan av bostäder för äldreboenden, till exempel med bevakning av markanvisningar i stadsdelar där förändringar om behoven och önskemål om boendeform och verksamhetsområden kan ändras betydligt snabbare än vad prognosen visar. Att behoven är tillräckliga idag betyder inte att de är tillräckliga om några år. 5 Firmateckning för Micasa Fastigheter i Stockholm AB (Utsänt) 1. Förslaget till firmateckning för Micasa Fastigheter i Stockholm AB godkänns; Bolagets firma tecknas av styrelsen samt av två i förening av Patrik Emanuelsson, Annika Rapp, Maria Ehn, Sören Ingman, Per-Arne Jandér, Stina Karlemyr och Gunnar Kempe. Dessutom har verkställande direktören, och i förekommande fall dennes ersättare, enligt 8 kap 29 och 36 aktiebolagslagen rätt att teckna firman beträffande löpande förvaltningsåtgärder m.m. och att företräda bolaget utåt.

3 8 6 Delegations- och attestinstruktion för Micasa Fastigheter i Stockholm AB (Utsänt) 1. Förslaget till delegations- och attestinstruktion för Micasa Fastigheter i Stockholm AB godkänns. 7 Arbetsordning och VD-instruktion för Micasa Fastigheter i Stockholm AB (Utsänt) 1. Förslaget till arbetsordning och VD-instruktion för Micasa Fastigheter i Stockholm AB godkänns. 8 Treårsplan: Budget 2015 och inriktning för 2016 och 2017 för Micasa Fastigheter i Stockholm AB (Utsänt) 1. Förslaget till budget för 2015 och inriktning för 2016 och 2017 godkänns. Särskilt uttalande lämnades av Martin Michel (MP) enligt följande. Klimatförändringarna är en av mänsklighetens största utmaningar. Alliansens miljö- och klimatpolitik är otillräcklig och riskerar att resultera i enorma kostnader både på riks- och lokal nivå i framtiden. Ur vår budget 2014: För att utvecklas till en hållbar storstad ska Stockholm ta täten i klimat- och energifrågor. Staden har ett stort ansvar för att se till att Stockholms klimatpåverkande utsläpp minskar. Det är lättare att minska utsläppen i en storstad än på landet och därför har Stockholm, som huvudstad och Sveriges största stad, ett särskilt ansvar att gå före och leda Sverige i utvecklingen mot kraftigt minskad klimat-påverkan. Utsläppen från uppvärmning, elanvändning och trafik ska minska och andelen förnybar energi, främst från sol, vind och biogas, ska öka. Idag finns tillräcklig kunskap, teknik och engagemang för att modernisera Stockholm och för att avveckla beroendet av fossila bränslen och icke förnybar energi. Engagemang, nytänkande och en bredd av konkreta åtgärder ska minska klimatutsläppen från trafik, uppvärmning och konsumtion samtidigt som vår stad får en ekonomisk hållbar utveckling där många nya jobb skapas.

4 9 Genom investeringar i smarta transportlösningar, energieffektivisering och förnybar energi ska Stockholms stad ta täten i det nödvändiga klimat- och energi-arbetet. Staden ska anta ett ambitiöst klimatmål om att komma ned i 2,0 ton koldioxidekvivalenter per invånare och år till år För att uppnå målsättningen om att Stockholm ska vara fossilbränslefritt och en stad utan klimatpåverkan år 2030 ska staden utarbeta en energiplan som beskriver hur omställningen ska gå till. Stadens verksamheter ska satsa strategiskt och långsiktigt på minskning av utsläpp av klimatgaser och på klimatanpassning. Staden ska synliggöra de faktiska klimatutsläppen från kommuninvånarnas konsumtion och resor utanför staden, och genom upphandling och information arbeta för att minska dessa. I övrigt vill vi hänvisa till Miljöpartiets budgetreservation i kommunfullmäktige november 2014 samt till Miljöpartiets reservation för ärendet i Miljö- och Hälsoskydds-nämnden den 24 september Särskilt uttalande lämnades av Berit Kruse och Ulf Holmlund (S) enligt följande. Micasa fastigheter har en viktig uppgift i staden att arbeta för ett bostadsbestånd i huvudsak för äldre och personer med funktionsnedsättningar. Dessa bostäder ska vara anpassade till stockholmarnas behov och ha en god standard och en stimulerande miljö. Ärendet är informativt och beskriver bolagets utveckling samt vilka planer som finns för de närmaste åren. Vi vill peka på en del otydligheter eller föra in det som vi tycker borde vara med i detta ärende som är underlaget för 2015 års budget och inriktningen för åren Vi betonar vikten av att nybyggnationen måste prioriteras av flera skäl. Dels för att undvika tvångsflytten i hög ålder till något man inte valt vilket kan var riskfyllt för den äldres hälsa. Dels ger nytt byggande en modernare och mer anpassat boende och leder i många fall till lägre kostnader Vård- och omsorgsboende får inte vara för stora De stora husblocken upplevs ofta till en icke hemma känsla med en kanske torftig utemiljö. En trädgård att vistas i är ett önskemål från många. Var går gränsen för optimal kvalitet och ekonomi? Det är inte självklart att stordrift alltid är mer ekonomiskt. Idag och även i framtiden kan vi se att de flesta äldre vill och kan bo kvar i sina egna lägenheter med lättare hjälpinsatser. I takt med åldrandet ökar dock behovet av vård och omsorg och behovet av växelboenden och korttidsboenden ökar likaså. Det är därför av stor vikt att bostads/lokalyta

5 10 för sådan verksamhet ingår i Micasas bostadsbestånd och ska finnas med i den självklara planeringen vid om- och nybyggnation. Vi ser positivt på att det finns olika typer av boenden som möter de behov den enskilde har i olika skeden i livet. Vi ser det viktigt att servicehus finns kvar i bostadsbeståndet och en angelägen uppgift staden är att utveckla och förändra formen och innehållet i dessa verksamheter. Servicehusen är en mellanform som har sin givna plats i äldres boendetrappa. 9 Anmälan av remissvar (Utsänt) Motion av Stefan Nilsson (MP) om policy för att minska elförbrukning från belysning i Stockholms stads verksamheter och bolag Ds 2014:7 Minskat svartarbete i byggbranschen Fossilbränsleoberoende organisation 2030 Stadens energiarbete i egna fastigheter 1. Anmälan godkänns. 10 Anmälan av EU-positionspapper för Micasa Fastigheter i Stockholm AB (Utsänt) 1. Styrelsen godkänner anmälan av EU-positionspapper för Micasa Fastigheter i Stockholm AB. 11 Förhandlingsöverenskommelse mellan Micasa Fastigheter i Stockholm AB och Hyresgästföreningen Region Stockholm avseende hyror samt övriga villkor gällande år 2014 (Utsänt) 1. Förhandlingsöverenskommelsen mellan Micasa Fastigheter i Stockholm AB och Hyresgästföreningen Region Stockholm godkänns. 12 Anmälan av antagen entreprenör avseende ombyggnad av del av kv. Bygeln 5 (Utsänt)

6 11 1. Styrelsen godkänner anmälan av antagen entreprenör avseende ombyggnad av del av kv. Bygeln Förslag till slutredovisning avseende ombyggnad av badrum på Riddargårdens vård- och omsorgsboende, kv. Riddarsporren 21, Norrmalm (Utsänt) 1. Slutredovisningen av genomförd ombyggnad av badrum på Riddargårdens vård- och omsorgsboende godkänns. 14 Inriktningsbeslut avseende ombyggnad av Kista vård- och omsorgsboende (Utsänt) 1. Styrelsen beslutar att uppdra åt VD att påbörja programarbetet för ombyggnad av våtutrymmen (93 st.), sex tvättstugor och evakueringslokaler i Kista vård- och omsorgsboende för att uppfylla kraven på arbetsmiljön. 15 Inriktningsbeslut avseende nybyggnad av äldreboende i kv. Hjorthagen 1:3, Norra Djurgårdsstaden (Utsänt) 1. VD ges i uppdrag att återlämna markanvisningen till Stockholms Stad, avsluta projekt Hjorthagen 1:3 och reglera redovisade upparbetade kostnader vilket hanteras i T1:an. 16 Inriktningsbeslut gällande nytt standardiserat fastighetssystem projekt VERA (Utsänt) 1. Inriktningen för projekt VERA fastställs i enlighet med presenterat underlag. 2. Styrelsen rekommenderar koncernledningen att anta inriktningen av projekt VERA i enlighet med presenterat underlag.

7 12 17 Förslag till genomförandebeslut avseende ombyggnad av del av kv. Tunet 1 till vård- och omsorgsboende (Utsänt) 1. VD ges i uppdrag att påbörja upphandlingen för ombyggnad av del av kv. Tunet 1 till vård- och omsorgsboende. Upphandlingen ska rymmas inom den beräknade produktionskostnaden och ska senare anmälas till styrelsen. 18 Förslag till beslut om omvandling av Långbrobergs trygghetsboende i kv. Svalrocken 17 i Älvsjö till seniorboende (Utsänt) 1. Styrelsen beslutar att omvandla Långbrobergs trygghetsboende till seniorboende. De hyresgäster som bor i bostäderna vid tidpunkten för omvandlingen behåller sina avtal för trygghetsbostad utan ändring av villkoren. Ingen förändring av hyrorna sker, och servicen med Micasavärd, gemensamhetslokal och gästlägenhet blir kvar precis som tidigare. 19 Driftentreprenadavtal med Dalkia (Utsänt) 1. Styrelsen godkänner det i ärendet bilagda kontraktet med Dalkia gällande driftentreprenad daterat och Anmälan av Finansiell månadsrapport för Micasa Fastigheter i Stockholm AB (Utsänt) 1. Styrelsen godkänner anmälan av den finansiella månadsrapporten för februari VD:s rapporter VD informerade om följande punkter.

8 13 VD informerade kort om att utredningen av branden på Vintertullen fortfarande pågår. VD presenterade siffrorna för energianvändningen i Micasas fastighetsbestånd. VD informerade om att Hjälpmedelsinstitutet/Handisam säger upp lokalerna för den nationella visningsmiljön. Någon form av visningsmiljö kommer att finnas även i framtiden. 22 Övriga ärenden Skrivelse från Martin Michel (MP) samt Berit Kruse och Ulf Holmlund (S) Vi önskar en årsvis redovisning av hur medel från det så kallade Äldrelyftet på 1.5 miljarder kr har använts från och med att beslutet togs i kommunfullmäktige fram till och med Enligt budget ska 150 mkr användas för perioden Vad händer med återstod på 175 mkr? Tanken med Äldrelyftet var att skapa medel för att åtgärda eftersatt underhåll i bolagets fastighetsbestånd. Fråga från Martin Michel gällande medlemskap i internationella samarbetsorganisationer. Micasa har fortfarande kvar medlemskap i samtliga organisationer. 23 Avslutning Ordföranden avslutade mötet. Vid protokollet: Arvid Strömberg Justeras: Joakim Larsson Martin Michel

Adam Maquard. Förhinder hade anmälts av Olle Andretzky, Berit Kruse, Anna Cederschiöld Stuart, Cecilia Söderman och Maria Elena Gonzalez Aguilar.

Adam Maquard. Förhinder hade anmälts av Olle Andretzky, Berit Kruse, Anna Cederschiöld Stuart, Cecilia Söderman och Maria Elena Gonzalez Aguilar. 32 Protokoll 5/2012 fört vid sammanträde med styrelsen för Micasa Fastigheter i Stockholm AB (556581-7870) tisdagen den 23 oktober 2012, klockan 17.00 18.30 på Rosenlundsgatan Närvarande: Styrelseledamöter

Läs mer

Suppleanter Anna Cederschiöld (från 16) Anette Hellström Cecilia Söderman Adam Maquard Maria Elena Gonzalez

Suppleanter Anna Cederschiöld (från 16) Anette Hellström Cecilia Söderman Adam Maquard Maria Elena Gonzalez 10 Protokoll 2/2012 fört vid sammanträde med styrelsen för Micasa Fastigheter i Stockholm AB (556581-7870) torsdagen den 19 april 2012, klockan 17.00-18.15 i Stockholms Stadshus Närvarande: Styrelseledamöter

Läs mer

Cecilia Söderman Adam Maquard. Förhinder hade anmälts av Anna Cederschiöld och Maria Elena Gonzalez Aguilar.

Cecilia Söderman Adam Maquard. Förhinder hade anmälts av Anna Cederschiöld och Maria Elena Gonzalez Aguilar. 19 Protokoll 3/2012 fört vid sammanträde med styrelsen för Micasa Fastigheter i Stockholm AB (556581-7870) torsdagen den 14 juni 2012, klockan 13.15-14.15 på Rosenlundsgatan Närvarande: Styrelseledamöter

Läs mer

Förslag till beslut om omvandling av Långbrobergs trygghetsboende i kv. Svalrocken 17 i Älvsjö till seniorboende

Förslag till beslut om omvandling av Långbrobergs trygghetsboende i kv. Svalrocken 17 i Älvsjö till seniorboende Tjänsteutlåtande Styrelsen 2014-04-24 Ärende 18 Dnr 2014 0374 Sid. 1 (5) 2014-03-26 Handläggare: Gunnar Kempe Telefon: 08 508 360 61 Till Styrelsen för Micasa Fastigheter Förslag till beslut om omvandling

Läs mer

Anna Cederschiöld Stuart Anette Hellström Cecilia Söderman Adam Maquard Maria Elena Gonzalez Aguilar

Anna Cederschiöld Stuart Anette Hellström Cecilia Söderman Adam Maquard Maria Elena Gonzalez Aguilar 34 Protokoll 6/2013 fört vid sammanträde med styrelsen för Micasa Fastigheter i Stockholm AB (556581-7870) Tisdagen den 10 december 2013, klockan 16.00-17.45 på Micasa Fastigheter, Rosenlundsgatan 44 B

Läs mer

fört vid sammanträde för AB Familjebostäders styrelse den 5 september 2017 kl. 08:15-08:50

fört vid sammanträde för AB Familjebostäders styrelse den 5 september 2017 kl. 08:15-08:50 Protokoll 2017-09-05 KONTAKT Annika Hejde Palm 087372160 Annika.HejdePalm@familjebostader.com Protokoll 5/2017 fört vid sammanträde för AB Familjebostäders styrelse den 5 september 2017 kl. 08:15-08:50

Läs mer

fört vid sammanträde för AB Familjebostäders styrelse den 4 december 2018 kl. 08:15-09:30, Hammarby Allé 150, Lokal Landsort

fört vid sammanträde för AB Familjebostäders styrelse den 4 december 2018 kl. 08:15-09:30, Hammarby Allé 150, Lokal Landsort KONTAKT Annika Hejde Palm 087372160 Annika.HejdePalm@familjebostader.com Protokoll 7/2018 fört vid sammanträde för AB Familjebostäders styrelse den 4 december 2018 kl. 08:15-09:30, Hammarby Allé 150, Lokal

Läs mer

STYRELSEPROTOKOLL nr 3/2015

STYRELSEPROTOKOLL nr 3/2015 Sida 1 av 6 STYRELSEPROTOKOLL nr 3/2015 Sammanträde med styrelsen för AB Stockholmshem Datum: 2015-04-23 Plats: Styrelserummet, AB Stockholmshem, Hornsgatan 128 Närvarande: Ordföranden Kadir Kasirga Ledamöter

Läs mer

Förslag till inriktningsbeslut avseende ombyggnad av Kista vård- och omsorgsboende

Förslag till inriktningsbeslut avseende ombyggnad av Kista vård- och omsorgsboende Tjänsteutlåtande Styrelsen 2014-04-24 Ärende 14 Dnr 2014 0361 Sid. 1 (6) 2014-03-26 Handläggare: Gunnar Kempe Telefon: 08 508 360 00 Till Styrelsen för Micasa Fastigheter Förslag till inriktningsbeslut

Läs mer

Förslag till genomförandebeslut avseende ombyggnad av del av kv. Tunet 1 till vård- och omsorgsboende

Förslag till genomförandebeslut avseende ombyggnad av del av kv. Tunet 1 till vård- och omsorgsboende Tjänsteutlåtande Styrelsen 2014-04-24 Ärende 17 Dnr 2014 0363 Sid. 1 (5) 2014-03-26 Handläggare: Stina Karlemyr Telefon: 08 508 360 80 Till Styrelsen för Micasa Fastigheter Förslag till genomförandebeslut

Läs mer

fört vid sammanträde för AB Familjebostäders styrelse den 5 juni 2018 kl. 08:15-09:15, Hammarby Fabriksväg 67, Lokal Landsort

fört vid sammanträde för AB Familjebostäders styrelse den 5 juni 2018 kl. 08:15-09:15, Hammarby Fabriksväg 67, Lokal Landsort KONTAKT Annika Hejde Palm 087372160 Annika.HejdePalm@familjebostader.com Protokoll 4/2018 fört vid sammanträde för AB Familjebostäders styrelse den 5 juni 2018 kl. 08:15-09:15, Hammarby Fabriksväg 67,

Läs mer

Lars-Ove Jansson, Ordförande Jenny Boquist, Vice ordförande Peter Joensuu, Vice ordförande Stefan Jonsson Ulf Jonsson

Lars-Ove Jansson, Ordförande Jenny Boquist, Vice ordförande Peter Joensuu, Vice ordförande Stefan Jonsson Ulf Jonsson Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.00 12.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lars-Ove Jansson, Ordförande Jenny Boquist, Vice

Läs mer

fört vid sammanträde för AB Familjebostäders styrelse den 9 oktober 2018 kl. 08:15-09:00, Hammarby Allé 150, Lokal Landsort

fört vid sammanträde för AB Familjebostäders styrelse den 9 oktober 2018 kl. 08:15-09:00, Hammarby Allé 150, Lokal Landsort KONTAKT Annika Hejde Palm 087372160 Annika.HejdePalm@familjebostader.com Protokoll 6/2018 fört vid sammanträde för AB Familjebostäders styrelse den 9 oktober 2018 kl. 08:15-09:00, Hammarby Allé 150, Lokal

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Stockholms Stadshus AB måndag den 10 december 2018

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Stockholms Stadshus AB måndag den 10 december 2018 Nr 10/2018 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Stockholms Stadshus AB måndag den 10 december 2018 Justerat 2018-12-12 Anna König Jerlmyr (M) Stefan Hansson (S) Närvarande: Ordförande Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr 2011-05-09 Ärendelista Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående protokoll... 2 4 Arbetsordning för styrelsen... 3 5 Attest- och utanordningsinstruktion...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FÖRVALTNINGS AB Sammanträdesdatum Blad Styrelsen 2005-05-26 1(14) Kommunhuset, rum 293, klockan 09 35-10 15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FÖRVALTNINGS AB Sammanträdesdatum Blad Styrelsen 2005-05-26 1(14) Kommunhuset, rum 293, klockan 09 35-10 15 Styrelsen 2005-05-26 1(14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, klockan 09 35-10 15 Beslutande Benita Vikström, ordförande (s) Emil Carlsson (v) Britt-Marie Kärngren (s) Torbritt Bökman (m) Hans Trovik

Läs mer

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-09-19 1

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-09-19 1 STYRELSEN 2006-09-19 1 Plats och tid Kommunala bolagens sammanträdesrum Sjögatan 28, Tisdag 19 september, klockan 13.15 16.45 Beslutande Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Roland Almlén Bror

Läs mer

Boende för äldre i Högdalen Motion (2012:54) av Roger Mogert (S)

Boende för äldre i Högdalen Motion (2012:54) av Roger Mogert (S) Utlåtande 2013:186 RV (327-1487/2012) Boende för äldre i Högdalen Motion (2012:54) av Roger Mogert (S) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Motion (2012:54) av Roger Mogert

Läs mer

Ordförande Ulrika Francke öppnade sammanträdet.

Ordförande Ulrika Francke öppnade sammanträdet. Protokoll från sammanträde med styrelsen för Stockholms Stadsteater den 5 mars 2009, kl.17.00 i Bandlerrummet, Stadsteatern. 2/2009 Närvarande Ordföranden Ledamöterna Suppleanterna Ulrika Francke Johan

Läs mer

Jonas Nilsson (M), vice ordförande Bertil Johansson (M) Peter Lundberg (M) Abit Dündar (FP) Emilia Bjuggren (S) Elina Åberg (MP)

Jonas Nilsson (M), vice ordförande Bertil Johansson (M) Peter Lundberg (M) Abit Dündar (FP) Emilia Bjuggren (S) Elina Åberg (MP) Protokoll fört vid sammanträde för AB Familjebostäder PROTOKOLL NR 8 DNR 2014/0111-1.2.1 2014-12-02 KONTAKT Namn Annika Hejde Palm Telefon 08-737 21 60 E-post annika.hejdepalm@familjebostader.com Protokoll

Läs mer

I OC u m. JJll I PROTOKOLL 3/15 1 (4)

I OC u m. JJll I PROTOKOLL 3/15 1 (4) I OC u m. VÄRDEN FOR VÅRDEN PROTOKOLL 3/15 1 (4) fört vid extrains sammanträde med styrelsen i Närvarande: Ledamöter Paul Lindquist Lars Tunberg Yusuf Aydin Rolf Lindell Sven Andersson Carina Paulsson

Läs mer

AB Familjebostäders styrelse kallas till sammanträde 2/2018

AB Familjebostäders styrelse kallas till sammanträde 2/2018 Kallelse 2018-03-23 Annette Elmström 087372006 annette.elmstrom@familjebostader.com AB Familjebostäders styrelse kallas till sammanträde 2/2018 TID Måndagen den 26 mars 2018 kl. 15:30 PLATS Stora Kollegiesalen

Läs mer

Förslag till genomförandebeslut avseende ombyggnad av del av kv. Filen 4 till vård- och omsorgsboende samt LSS boende

Förslag till genomförandebeslut avseende ombyggnad av del av kv. Filen 4 till vård- och omsorgsboende samt LSS boende Tjänsteutlåtande Styrelsen 2014-06-17 Ärende 3 Dnr 2014 0495 Sid. 1 (5) 2014-05-14 Handläggare: Stina Karlemyr Telefon: 08 508 360 80 Till Styrelsen för Micasa Fastigheter Förslag till genomförandebeslut

Läs mer

Protokoll från ordinarie sammanträde med styrelsen för Karlshamnsfastigheter AB

Protokoll från ordinarie sammanträde med styrelsen för Karlshamnsfastigheter AB Protokoll från ordinarie sammanträde med styrelsen för Karlshamnsfastigheter AB Plats och tid: Halda Utvecklingscentrum i Svängsta kl 17:00-19:00 Närvarande: (markerade med x, i ledamots ställe tjänstgörande

Läs mer

Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Sten Nordlander Maud Linder Sören Carlsson Bo Jender Hans Nilsson Emil Carlsson

Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Sten Nordlander Maud Linder Sören Carlsson Bo Jender Hans Nilsson Emil Carlsson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Nr 3/2007 Plats och tid Beslutande Kommunala bolagens sammanträdesrum, Sjögatan 28, Oxelösund Tisdag 24 april 2007, kl 10.40 11.30 Styrelseledamöterna Birger Svensson,

Läs mer

Budgetrapport (Micasa Fastigheter i Stockholm AB)

Budgetrapport (Micasa Fastigheter i Stockholm AB) Budgetrapport - 2014 (Micasa Fastigheter i Stockholm AB) Övergripande kommentar KF:s inriktningsmål / KF:s 1. Stockholm är en attraktiv, trygg, tillgänglig och växande stad för boende, företagande och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr 2011-05-09 Ärendelista Sid nr 1 Sammanträdets öppnande... 2 1A Justerare... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående protokoll... 2 4 Arbetsordning för styrelsen... 3 5 Attest- och utanordningsinstruktion...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2018-05-16 Ärendeförteckning 11 Sammanträdets öppnande... 2 11A Val av protokollsjusterare... 2 11B Godkännande av dagordning... 2 11C Godkännande av föregående protokoll... 2 11D Kvarstående ärenden,

Läs mer

Lars-Ove Jansson, ordförande Peter Joensuu, vice ordförande Stefan Jonsson Maria Rönnehäll Ferdinand von Malmborg Anna-Maria Nykvist Ulf Jonsson

Lars-Ove Jansson, ordförande Peter Joensuu, vice ordförande Stefan Jonsson Maria Rönnehäll Ferdinand von Malmborg Anna-Maria Nykvist Ulf Jonsson Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.00 10.30 Lars-Ove Jansson, ordförande Peter Joensuu, vice

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(6) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2008-05-19 kl 15.00 Plats Närvarande: Ordförande och vice ordförande Övriga ledamöter eller som ledamot tjänstgörande suppleant Suppleanter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.30 11.30 Lars-Ove Jansson, ordförande Jenny Boquist, vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Ärendelista 1 2 3 Val av justeringsman Godkännande av dagordning Föregående protokoll 4 5 6 7 8 Beslutsärenden Investeringar avseende ny-, om- och tillbyggnad Västerviks gymnasium Investeringar refererade

Läs mer

Anders Nordstrand VD Micasa Fastigheter i Stockholm Göteborg 1 mars 2012

Anders Nordstrand VD Micasa Fastigheter i Stockholm Göteborg 1 mars 2012 Anders Nordstrand VD Micasa Fastigheter i Stockholm Göteborg 1 mars 2012 Micasa Fastigheter skall vara ett nytt, spännande fastighetsbolag ett annorlunda bolag ett bolag i framtiden Micasa Fastigheter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Årsstämma. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB

Sammanträdesprotokoll Årsstämma. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB Timrå Ven AB 2016-04-12 Ärendeförteckning 1 Stämmans öppnande... 2 2 Val av ordförande vid stämman, utseende av protokollförare.. 2 3 Upprättande och godkännande av röstlängd... 2 4 Val av protokollsjusterare...

Läs mer

2015-05-13. Onsdag 13 maj 2015, kl 9.10-11.30 Sjögatan 28, Sammanträdesrum A 319

2015-05-13. Onsdag 13 maj 2015, kl 9.10-11.30 Sjögatan 28, Sammanträdesrum A 319 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (5) Plats och tid Beslutande Onsdag 13 maj 2015, kl 9.10-11.30 Sjögatan 28, Sammanträdesrum A 319 Catharina Fredriksson, ordförande Dag Bergentoft Birgitta Luoto Patrik Edström

Läs mer

Motion (2013:78) om policy för att minska elförbrukning från belysning i Stockholms stads verksamheter och bolag

Motion (2013:78) om policy för att minska elförbrukning från belysning i Stockholms stads verksamheter och bolag Remissvar Dnr 2014/3.2.2/25 Sid. 1 (12) 2014-02-17 Handläggare: Andreas Jaeger, 08-508 29 269 Till Finansroteln Motion (2013:78) om policy för att minska elförbrukning från belysning i Stockholms stads

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB 2015-04-22

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB 2015-04-22 2015-04-22 Ärendeförteckning 16 Sammanträdets öppnande... 2 16a Val av protokollsjusterare... 2 16b Godkännande av dagordning... 2 17 Informationer, rapporter och diskussioner... 3 Beslutsärenden... 4

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Årsstämma. Ärendeförteckning 2015-05-22 3/2015 1

Sammanträdesprotokoll Årsstämma. Ärendeförteckning 2015-05-22 3/2015 1 2015-05-22 3/2015 1 Ärendeförteckning 18 Stämmans öppnande... 3 19 Val av ordförande för stämman... 3 20 Upprättande och godkännande av röstlängd... 3 21 Val av protokollsjusterare... 3 22 Godkännande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunstyrelsen 2011-04-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunstyrelsen 2011-04-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Plats och tid Runnabönning, Rydals konferenscenter, Rydal, klockan 13.00-13.30 Beslutande M Margareta Lövgren, 71 M Pär-Erik Johansson tjänstgör för Margareta Lövgren, 72

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Martin Johansen (FP) Benny Andersson (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Martin Johansen (FP) Benny Andersson (S) Sida Plats och tid Stora Vetteberget kl 08:30 10.20 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-06-30 09:00 Paragrafer 13-26 Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Mikael Granlund (S)

Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Mikael Granlund (S) 1 / 10 Plats och tid Bergåsen, Ånge kommunkontor kl. 10:00-12:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Mikael Granlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Konstituerande sammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 22 maj 2015 Sid nr 2015-04-22

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Konstituerande sammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 22 maj 2015 Sid nr 2015-04-22 2015-04-22 Sida för Sundsvall Logistikpark AB den 22 maj 2015 Sid nr 49 Sammanträdets öppnande och justering... 2 50 Godkännande av dagordning... 2 51 Föregående protokoll... 2 52 Arbetsordning för styrelsen...

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING GEMENSAMT ÄGARDIREKTIV FÖR BOLAGEN I SPINNERSKANKONCERNEN Kf 2012-04-26, 33 Blad 1(5) Marks kommun har fyra helägda bolag Spinnerskan i Mark AB, Marks Bostads AB, Marks Fastighets AB och Mark Kraftvärme

Läs mer

Sundsvall Logistikpark AB

Sundsvall Logistikpark AB 2010-06-23 Ärendelista Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående protokoll 2010-05-10... 2 4 Arbetsordning för styrelsen... 3 5 Attest- och utanordningsinstruktion...

Läs mer

Ägardirektiv för Tidaholms Bostad AB

Ägardirektiv för Tidaholms Bostad AB Kommunfullmäktige Ärendenr: KS 2016/165 Fastställd: 2016-05-30 Reviderad: FÖRFATTNINGSSAMLING Ägardirektiv för Tidaholms Bostad AB 2/7 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Ägardirektiv för Tidaholms

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Årsstämma. Ärendeförteckning 2015-05-22 4/2015 1

Sammanträdesprotokoll Årsstämma. Ärendeförteckning 2015-05-22 4/2015 1 2015-05-22 4/2015 1 Ärendeförteckning 34 Stämmans öppnande... 3 35 Val av ordförande för stämman... 3 36 Upprättande och godkännande av röstlängd... 3 37 Val av protokollsjusterare... 3 38 Godkännande

Läs mer

Plats och tid sammanträdesrummet, Vallhamn kl

Plats och tid sammanträdesrummet, Vallhamn kl Styrelsemöte nr 2 2012-05-23 1 [22] Plats och tid sammanträdesrummet, Vallhamn kl.14.00 16.05 Beslutande Övriga närvarande Tjänstemän Lars-Ola Andersson (M), ordförande Hans Kristensson (FP) Lars-Rune

Läs mer

locum. I VI ÄR EN DEL AV 1 (lo) PROTOKOLL 1/16

locum. I VI ÄR EN DEL AV 1 (lo) PROTOKOLL 1/16 locum. VÄRDEN FÖR VÅRDEN PROTOKOLL 1/16 1 (lo) Närvarande: Ledamöter Paul Lindquist Lars Tunberg Yusuf Aydin Rolf Lindell Christer Grunder Sven Andersson Thomas Bengtsson Suppleanter Björn Samuelsson Mikael

Läs mer

Genomförandebeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Säterhöjden i Rågsved

Genomförandebeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Säterhöjden i Rågsved Stadsledningskontoret Stockholms Stadshus AB Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-11-07 Ärende 14 Handläggare Stadshus AB: Susanna Höglund Telefon: 08-508 29 758 SLK: Ebba Agerman Telefon: 08-508 29 790 Till

Läs mer

Aktiebolaget Karlskronahem

Aktiebolaget Karlskronahem 1 Sammanträde med styrelsen för Aktiebolaget Karlskronahem Sammanträdesdag Sammanträdestid 0900-1130 Plats Varmbadhuset, Vittus N Kungsgatan, Karlskrona Beslutande Börje Dovstad ordförande Hans-Olof Månsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL OXELÖSUNDS FASTIGHETS AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-09-18 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL OXELÖSUNDS FASTIGHETS AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-09-18 1 STYRELSEN 2006-09-18 1 Plats och tid Kommunala bolagens sammanträdesrum Sjögatan 28, Måndag 18 september 2006, klockan 13.15-16.00 Beslutande Styrelseledamöterna Emil Carlsson, ordförande Catharina Fredriksson

Läs mer

Roland Axelzon, ordförande Kajsa Sivertsson, (via Skype) Peter Johansson Anders Sandgren Kent Mandorff, tjänstgörande suppleant, 66, 73-78

Roland Axelzon, ordförande Kajsa Sivertsson, (via Skype) Peter Johansson Anders Sandgren Kent Mandorff, tjänstgörande suppleant, 66, 73-78 1 ALVESTA UTVECKLING AB Styrelseprotokoll 7/2016 Org.nr 556421-5639 2016-12-07 Plats o tid Hjortsberga, Direktlaminat 2016-12-07, kl 13.00 15.50 Beslutande Roland Axelzon, ordförande Kajsa Sivertsson,

Läs mer

Konstituerande sammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 15 maj 2012

Konstituerande sammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 15 maj 2012 Sammanträdesdatum Sammanträde nr Sida 2012-05-15 8/2012 för Sundsvall Logistikpark AB den 15 maj 2012 Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående protokoll

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (13)

Sammanträdesprotokoll 1 (13) Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.00 10.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lisa Levin, ordförande Jonas Ås, vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr 2010-05-21 Ärendelista Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående protokoll... 2 4 Arbetsordning för styrelsen... 3 5 Attest- och utanordningsinstruktion...

Läs mer

Lisa Levin, Ordförande Jonas Ås, Vice ordförande Bo Ekberg, Vice ordförande Aina Wåhlund Barbara Hinsch Kjell Bergquist ej Curt Edenholm

Lisa Levin, Ordförande Jonas Ås, Vice ordförande Bo Ekberg, Vice ordförande Aina Wåhlund Barbara Hinsch Kjell Bergquist ej Curt Edenholm Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Rosendalsvägen 19, 671 50, Arvika, kl. 12.30 13.50 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lisa Levin, Ordförande Jonas Ås, Vice ordförande Bo Ekberg, Vice ordförande

Läs mer

Micasa Fastigheter i Stockholm AB. Ett boende att se fram emot

Micasa Fastigheter i Stockholm AB. Ett boende att se fram emot Micasa Fastigheter i Stockholm AB Ett boende att se fram emot 1 Tryggt boende med hög standard Det ska vara skönt att komma hem. Här ska finnas möjlighet till vila och ro men det skall också vara en funktionell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (10) Förvaltnings AB

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (10) Förvaltnings AB Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (10) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 11 maj 2015 kl. 13.00 13.40 Tomas Kronståhl (S), ordf. Harald Hjalmarsson (M) Gunnar Jansson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Konstituerande sammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 17 maj 2013 Sid nr /2013

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Konstituerande sammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 17 maj 2013 Sid nr /2013 2013-05-17 3/2013 för Sundsvalls Hamn AB den 17 maj 2013 Sid nr 33 Sammanträdets öppnande och justering... 2 34 Godkännande av dagordning... 2 35 Föregående protokoll 2013-02-15... 2 36 Arbetsordning för

Läs mer

Swedish Warmblood Association, SWB

Swedish Warmblood Association, SWB Swedish Warmblood Association, SWB STYRELSENS ARBETSORDNING Styrelsen i Swedish Warmblood Association, SWB, har upprättat denna arbetsordning för styrelsen. ARBETSORDNING ALLMÄNT Denna arbetsordning har

Läs mer

Utfallsrapport VB 2014 Micasa Fastigheter i Stockholm AB

Utfallsrapport VB 2014 Micasa Fastigheter i Stockholm AB Sid. 1 (14) 2015-02-02 Utfallsrapport VB 2014 Micasa Fastigheter i Stockholm AB Stockholms Stadshus AB Org.nr 556415-1727 Postadress Besöksadress Telefon Fax E-post 105 35 STOCKHOLM Stadshuset, 3 tr. 08-508

Läs mer

Arbetsfördelning mellan styrelsen och verkställande direktören för Möja Konsumtionsförening

Arbetsfördelning mellan styrelsen och verkställande direktören för Möja Konsumtionsförening Arbetsfördelning mellan styrelsen och verkställande direktören för Möja Konsumtionsförening Denna arbetsordning gäller för styrelsearbetet i Möja Konsumtionsförening. Arbetsordningen skall bli föremål

Läs mer

Micasa Fastigheter i Stockholm AB:s renovering av Vintertullens äldreboende, kv. Hamnvakten 7 Genomförandebeslut

Micasa Fastigheter i Stockholm AB:s renovering av Vintertullens äldreboende, kv. Hamnvakten 7 Genomförandebeslut Utlåtande 2015:81 RI+VIII (Dnr 112-937/2015) Micasa Fastigheter i Stockholm AB:s renovering av Vintertullens äldreboende, kv. Hamnvakten 7 Genomförandebeslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Klimatstrategi för Västra Götaland. hur vi tillsammans skapar hållbar tillväxt.

Klimatstrategi för Västra Götaland. hur vi tillsammans skapar hållbar tillväxt. Klimatstrategi för Västra Götaland. hur vi tillsammans skapar hållbar tillväxt. VILKEN OMVÄLVANDE TID OCH VILKEN FANTASTISK VÄRLD! Filmer, böcker och rapporter om klimatförändringarna är våra ständiga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2014-02-21 Västervik Bostads AB styrelsesammanträde Sida 1

Sammanträdesprotokoll 2014-02-21 Västervik Bostads AB styrelsesammanträde Sida 1 Västervik Bostads AB styrelsesammanträde Sida 1 Plats och tid: Stuverums konferensanläggning, Västervik 21 februari 2014 kl. 10.00 13.30 Sammanträde nr 1 ande: Bo Andersson, ordf Ingegerd Karlsson Håkan

Läs mer

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-11-21 1

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-11-21 1 STYRELSEN 2006-11-21 1 Plats och tid Beslutande Kommunbolagens kontor, Sjögatan 28, Oxelösund Tisdag 21 november 2006, klockan 13.45 16.15 Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Roland Almlén

Läs mer

Blackebergs vård- och omsorgsboende ersätts med ett ombyggt vård- och omsorgsboende inom en del av Tranebergs servicehus (A-huset) Inriktningsärende

Blackebergs vård- och omsorgsboende ersätts med ett ombyggt vård- och omsorgsboende inom en del av Tranebergs servicehus (A-huset) Inriktningsärende BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 91-11-2.6:9 SID 1 (6) SDN 2012-06-14 2012-06-04 Handläggare: Monica Mårdén Telefon: 08-508 06 322 Till Bromma stadsdelsnämnd Blackebergs vård-

Läs mer

AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i kv. Hornslandet (tidigare kv. N15) i DP Norra 2 i Norra Djurgårdsstaden. Genomförandebeslut

AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i kv. Hornslandet (tidigare kv. N15) i DP Norra 2 i Norra Djurgårdsstaden. Genomförandebeslut Utlåtande 2014:88 RI+V (Dnr 023-555/2014) AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i kv. Hornslandet (tidigare kv. N15) i DP Norra 2 i Norra Djurgårdsstaden. Genomförandebeslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Konstituerande styrelsemöte

Konstituerande styrelsemöte 2013-05-29 39 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Stadshuset kl 13.15 15.40 Konstituerande styrelsemöte Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande Ann-Sofie Alexandersson, vice ordförande

Läs mer

locum. JJlL I PROTOKOLL 4/15 1 (8)

locum. JJlL I PROTOKOLL 4/15 1 (8) locum. VÄRDEN FÖR VÄRDEN PROTOKOLL 4/15 1 (8) Närvarande: Ledamöter Paul Lindquist Lars Tunberg Yusuf Aydin Rolf Lindell Carina Paulsson Thomas Bengtsson Suppleanter Björn Samuelsson Maria Elgstrand Lena

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Nr 6/2008

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Nr 6/2008 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Nr 6/2008 Plats och tid Beslutande Kommunala bolagens sammanträdesrum, Sjögatan 28, Oxelösund Onsdag 22 oktober 2008, kl 10.00-12.45, 13.20-14.45 Styrelseledamöterna Birger

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Årsstämma. Ärendeförteckning /2012 1

Sammanträdesprotokoll Årsstämma. Ärendeförteckning /2012 1 2012-05-15 3/2012 1 Ärendeförteckning 53 Stämmans öppnande... 2 54 Val av ordförande för stämman... 2 55 Upprättande och godkännande av röstlängd... 2 56 Val av protokollsjusterare... 2 57 Godkännande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (10) Förvaltnings AB

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (10) Förvaltnings AB Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (10) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 29 april 2013 kl. 16.05 16.45 Tomas Kronståhl (S), ordf. Harald Hjalmarsson (M) Christin Rampeltin

Läs mer

Förslag till Färdplan för ett fossilbränslefritt Stockholm 2050.

Förslag till Färdplan för ett fossilbränslefritt Stockholm 2050. MILJÖFÖRVALTNINGEN PLAN OCH MILJÖ TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2012-12-19 Handläggare: Örjan Lönngren Telefon: 08-508 28 173 Till Miljö- och hälsoskyddsnämnden 2013-02-05 p. 17 Förslag till Färdplan för

Läs mer

Genomförandebeslut Micasa Fastigheter avseende renovering av Vintertullens äldreboende, kv. Hamnvakten 7

Genomförandebeslut Micasa Fastigheter avseende renovering av Vintertullens äldreboende, kv. Hamnvakten 7 Stadsledningskontoret Stockholms Stadshus AB Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-05-26 Ärende 7 Handläggare Stadshus AB: Andreas Jaeger Telefon: 08-508 29 369 SLK: Sverker Henriksson Telefon: 08-508 29 394

Läs mer

Stadgar för Föreningen Energikontor Sydost Antagna vid Energikontor Sydost konstituerande styrelsemöte den 00 månad 2006.

Stadgar för Föreningen Energikontor Sydost Antagna vid Energikontor Sydost konstituerande styrelsemöte den 00 månad 2006. Stadgar för Föreningen Energikontor Sydost Antagna vid Energikontor Sydost konstituerande styrelsemöte den 00 månad 2006. 1 Firma Föreningens firma är Energikontor Sydost. Föreningen är ideell. 2 Säte

Läs mer

Framtiden Vi byger det hllibara samhallet för Framtiden

Framtiden Vi byger det hllibara samhallet för Framtiden Framtiden Vi byger det hllibara samhallet för Framtiden 1(5) Datum: 2015-10-29 PROTOKOLL (11) Fört vid sammanträde med styrelsen för Förvaltnings AB Framtiden Tid: Klockan 09:45-11 :50 Plats: Familjebostäders

Läs mer

Hur ska vi klara klimatmålen i tid? Svaret är KLOT! Ett program för energiomställning av bostäder.

Hur ska vi klara klimatmålen i tid? Svaret är KLOT! Ett program för energiomställning av bostäder. Hur ska vi klara klimatmålen i tid? Svaret är KLOT! Ett program för energiomställning av bostäder. För klimatet! Det behövs ett miljardprogram till boendet för klimatets skull Bostäderna i Sverige behöver

Läs mer

Avesta Vatten och Avfall AB Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:35. Beslutande.

Avesta Vatten och Avfall AB Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:35. Beslutande. Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:35 ande Lennart Palm (S) Övriga deltagande Göran Johansson, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Erik Nordén, VD Christina Hardyson, sekreterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (14) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (14) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.00 11.30 Lars-Ove Jansson, ordförande Jenny Boquist, vice

Läs mer

Färdplan för ett fossilbränslefritt Stockholm 2050

Färdplan för ett fossilbränslefritt Stockholm 2050 HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING STRATEGISKA AVDELNIN GEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2013-05-08 Handläggare: Solveig Nilsson Telefon: 08-508 04 052 Till Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd 2013-06-13

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr 2009-03-02 Ärendelista Sid nr 81 Sammanträdets öppnande och justering...2 82 Godkännande av dagordning...2 83 Föregående protokoll...2 84 Årsredovisning 2008...3 85 Revisionsrapport beträffande avtal...4

Läs mer

Kommunstyrelsen. Ärende 16

Kommunstyrelsen. Ärende 16 Kommunstyrelsen Ärende 16 TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2019-09-02 Sida 1(3) Kommunförvaltningen Anders Andersson, 0571-281 05 anders.andersson@eda.se Svar på medborgarförslag - Eda kommun bör stärka sitt engagemang

Läs mer

Stadsbyggnadsnämnden Protokoll 13/2017. Mikael Lind 12, 15, 16, 26, 52 Närvarande

Stadsbyggnadsnämnden Protokoll 13/2017. Mikael Lind 12, 15, 16, 26, 52 Närvarande Stadsbyggnadsnämnden Protokoll 13/2017 Tid Plats Justerat Anslaget Torsdagen den 14 december 2017, kl. 16:00-17:30 Bolindersalen 9:035, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 Torsdagen den 14 december 2017

Läs mer

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 2 juni 2017

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 2 juni 2017 Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2017-06-02 7/2017 Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 2 juni 2017 Sid nr 66 Sammanträdets öppnande och justering... 2 67 Godkännande av dagordning... 2 68 Föregående

Läs mer

fört vid sammanträde för AB Familjebostäders styrelse den 4 juni 2019 kl. 09:00-10:30, Hammarby Fabriksväg 67, Lokal Landsort

fört vid sammanträde för AB Familjebostäders styrelse den 4 juni 2019 kl. 09:00-10:30, Hammarby Fabriksväg 67, Lokal Landsort KONTAKT Annika Hejde Palm 087372160 Annika.HejdePalm@familjebostader.com Protokoll 3/2019 fört vid sammanträde för AB Familjebostäders styrelse den 4 juni 2019 kl. 09:00-10:30, Hammarby Fabriksväg 67,

Läs mer

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 29 maj 2015

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 29 maj 2015 2015-05-29 8/2015 Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 29 maj 2015 Sid nr 79 Sammanträdets öppnande och justering... 2 80 Godkännande av dagordning... 2 81 Föregående protokoll... 2 82 Arbetsordning

Läs mer

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2005-03-16 1

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2005-03-16 1 STYRELSEN 2005-03-16 1 Plats och tid Kommunföretagens kontor, Sjögatan 28, Onsdag 16 mars 2005, klockan 13.15-16.15 Beslutande Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Roland Almlén Maud Linder

Läs mer

SUNDBYBERGS STADSHUS AB. Styrelsesammanträde torsdagen den 16 juni 2016, kl i Fastighets AB Förvaltarens lokaler, styrelserummet

SUNDBYBERGS STADSHUS AB. Styrelsesammanträde torsdagen den 16 juni 2016, kl i Fastighets AB Förvaltarens lokaler, styrelserummet SUNDBYBERGS STADSHUS AB Styrelsesammanträde torsdagen den 16 juni 2016, kl. 16. 00-17. 45 i Fastighets AB Förvaltarens lokaler, styrelserummet Närvarande: Mikael T. Eriksson Ordförande Siyamak Sajadian

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Gränsö slott Västervik 26 november 2015, klockan 13.00-14.00 Sammanträde nr 11 Beslutande Ingegerd Karlsson, ordf. Bo Andersson AnnKatrin Kreutz Håkan Olovsson Dan Nilsson Erik Torbrand Andreas

Läs mer

Rättelse enligt FL 26: Justeringsdag rättas från 22 september till 4 oktober 2016, anslagsdag rättas från 4 oktober till 6 oktober 2016

Rättelse enligt FL 26: Justeringsdag rättas från 22 september till 4 oktober 2016, anslagsdag rättas från 4 oktober till 6 oktober 2016 Stadsbyggnadsnämnden Protokollsutdrag Rättelse enligt FL 26: Justeringsdag rättas från 22 september till 4 oktober 2016, anslagsdag rättas från 4 oktober till 6 oktober 2016 Tid Torsdagen den 22 september

Läs mer

Ordföranden meddelade att styrelsen anmodat advokat Magnus Pauli, Advokatfirman Vinge, att tjänstgöra som sekreterare vid stämman.

Ordföranden meddelade att styrelsen anmodat advokat Magnus Pauli, Advokatfirman Vinge, att tjänstgöra som sekreterare vid stämman. PROTOKOLL fört vid årsstämma med aktieägarna i CATENA AB (publ), 556294-1715, i Göteborg den 21 april 2008, kl 16:30 17:30 1 Stämmans öppnande Stämman öppnades av styrelsens ordförande, Henry Klotz. 2

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Spinnerskan i Mark AB 2015-06-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Spinnerskan i Mark AB 2015-06-17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30 10.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Anders Andersson FP S Per-Elof Isaksson Barbro Petersson S Tommy

Läs mer

11 Stängning av platser vid Vintertullens vård- och omsorgsboende

11 Stängning av platser vid Vintertullens vård- och omsorgsboende Blad 10 11 Stängning av platser vid Vintertullens vård- och omsorgsboende Beslut 1. Stadsdelsnämnden beslutar att stänga 28 lägenheter i Vintertullens servicehus och 29 lägenheter i Vintertullens vård-

Läs mer

Genomförandebeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder inom kv. Töfsingdalen i Norra Djurgårdsstaden

Genomförandebeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder inom kv. Töfsingdalen i Norra Djurgårdsstaden Utlåtande 2013:3 RI+RV (Dnr 311-1384/2012) Genomförandebeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder inom kv. Töfsingdalen i Norra Djurgårdsstaden Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Genomförandebeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Drevvikshöjden, Farsta

Genomförandebeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Drevvikshöjden, Farsta Styrelseärende 2018-05-23 DATUM FÖR STYRELSEMÖTET 2018-06-05 DNR FB 2018/889 KONTAKT Björn Sjölander 08-737 24 58 bjorn.sjolander@familjebostader.com Genomförandebeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Reko Sundsvall AB

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Reko Sundsvall AB 2019-05-23 Ärendeförteckning 9 Sammanträdets öppnande... 2 9A Val av protokollsjusterare... 2 9B Godkännande av dagordning... 2 9C Godkännande av föregående protokoll... 2 10 INFORMATIONSPUNKTER... 3 A.

Läs mer

locum. VÄRDEN FÖR VÅRDEN

locum. VÄRDEN FÖR VÅRDEN locum. VÄRDEN FÖR VÅRDEN Närvarande: Ledamöter Paul Lindquist Lars Tunberg Rolf Lindell Martina Mossberg Christer Grunder Yusuf Aydin Sven Andersson Thomas Bengtsson Suppleanter Björn Samuelsson Maria

Läs mer

Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Avesta Vatten och Avfall AB Erik Nordén, VD Avesta Vatten och Avfall AB

Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Avesta Vatten och Avfall AB Erik Nordén, VD Avesta Vatten och Avfall AB Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:45 08:50 ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Erik Nordén, VD Siw Karlsson, ekonomichef Avesta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Årsstämma. Ärendeförteckning /2015 1

Sammanträdesprotokoll Årsstämma. Ärendeförteckning /2015 1 2015-05-29 6/2015 1 Ärendeförteckning 63 Stämmans öppnande... 3 64 Val av ordförande för stämman... 3 65 Upprättande och godkännande av röstlängd... 3 66 Val av protokollsjusterare... 3 67 Godkännande

Läs mer